DEKORASYON SEYAHAT MODA KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ BAKIM MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DEKORASYON SEYAHAT MODA KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ BAKIM MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ"

Transkript

1 KASIM2014

2 02 MODA 10 DEKORASYON TEKNOLOJİ SEYAHAT 26 KÜLTÜR SANAT 06 BAKIM 23 MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ

3 mo da BİR MODA GURUSU: OSCAR DE LA RENTA MODA DÜNYASI ÖNEMLİ BİR İSMİ EBEDİYETE UĞURLADI

4 MModa tasarımcıları farklı zevklerin ortak noktalarını yakalayıp tek bir potada eritme ve bunu her sezon yeniden yapabilme becerisine sahip insanlardır. Bir tasarımcıyı diğerlerinden ayıran en önemli etkenlerin başındaysa, onun elinden çıkan tasarımları ilk görüşte tanımanız gelir ve bu durum markalaşma yolunda atılan en önemli adımlardan biridir. Bir diğer önemli adımsa, özellikle ünlü isimlerin zevkine hitap edebilme ve onlar için tercih sebebi haline gelebilmenizdir. Geride bıraktığımız ekim ayında hayatını kaybeden Oscar De la Renta da, tüm dünyanın yeni tasarımlarını merakla beklediği, Prenses Diana dan, Jackie Kennedy e, Hillary Clinton dan Audrey Hepburn e, Beyonce den Michelle Obama ya kadar uluslararası üne sahip akla gelebilecek pek çok ünlü ismin tercihi ve moda dünyası için son derece önemli bir isimdi. Yaşamının son anına kadar çalışmaya devam eden De la Renta nın, hafızalarda yer edecek son tasarımı ise Hollywood yıldızı George Clooney nin eşi Amal Alamuddin için tasarladığı gelinlik oldu.

5 YAŞAM ÖYKÜSÜ 22 Temmuz 1932 yılında, Santo Domingo da dünyaya gelen Oscar De la Renta, 18 yaşında Madrid e taşınarak San Fernando Akademisi ne girdi. Bu yıllarda dönemin ünlü modacılarından Cristobal Balenciaga nın asistanı olarak çalıştı. De la Renta nın Amerika macerası, New York a taşınması ve modaevi Elizabeth Arden de işe başlamasıyla start aldı. Tarih 1965 i gösterdiğinde, Oscar De le Renta artık kendi imzasıyla hazır giyim sektöründeki yerini almıştı. Bu tarihten iki yıl sonra Fransız Vogue dergisinin editörü Françoise de Langlade ile evlendi. Françoise de Langlade onu hem moda sektörünün hem de sosyetenin önde gelen isimleriyle tanıştırdı. Kariyerindeki başarısında bu durumun etkisi inkâr edilemez olsa da, De la Renta nın çizgisini tanımlayan narin ipek baskılar, yumuşak silüetler ve canlı renk paleti kullanımının ve eşsiz yeteneğinin de etkisi bir o kadar yüksekti.

6 1990 lara gelindiğinde, onun tasarımları artık First Lady lerin adıyla anılır hale gelmişti. 80 lerde Nancy Reagan ile başlayan bu süreç, 90 larda ve 2000 lerin başında Hillary Clinton ve Laura Bush la devam etti. Oscar De la Renta daha fazla kişinin tasarımlarına ulaşabilmesi arzusuyla 2004 yılında, O Oscar isimli, daha makul fiyatlı ürünleri kapsayan bir alt marka yarattı. Her ne kadar beylik bir cümle olsa da; Oscar De la Renta nın kaybıyla, moda dünyasından gerçek anlamda bir yıldız da kaymış oldu. Geriye onun fotoğraflarla hafızalara kazınmış olan muhteşem tasarımları ve şu sözleri kaldı: İyi giyinmek, illaki iyi kıyafetlere sahip olmak değildir. Bu tamamen bir denge ve sağduyu meselesidir.

7 ba kım GÜLSUYU DEYİP GEÇMEYİN! CİLDİNİZ İÇİN DOĞAL BİR ALTERNATİF

8 Gül suyu, gül yapraklarının damıtılması yoluyla elde edilir. Cilt bakımı ve parfümeride kullanımının yanı sıra yemek ve tatlıları da kapsayan geniş bir kullanım alanı vardır. Gül suyunun cilt için en büyük faydalarından biri her cilt tipi için kullanılabilir olmasıdır. Anti-bakteriyel özelliğinin yanı sıra deride çeşitli nedenlerle oluşabilen kızarıklıklar ve iltihapları hafiflettiği gibi cildinizin ph dengesini de korumaya yardımcı olur. Egzama, akne ve dermatit gibi çok sayıda kişinin şikâyetçi olduğu rahatsızlıklarla savaşmada faydalıdır. Cildi nemlendirir ve yumuşatır. Antioksidan özelliği sayesinde, cilt hücrelerini sıkılaştırır, dolayısıyla yaşlanmayı geciktirici özelliği de vardır. Sadece cilt için değil, nemlendirici özelliği sayesinde saç bakımı için de gül suyu idealdir. Kepeğin engellenmesine de yardımcı olur. TONİK OLARAK KULLANABİLİRSİNİZ Market raflarında gördüğünüz ve cilt temizliği için kullanılan pek çok tonik, çeşitli kimyasal maddeler barındırır. Bu ürünlerin uzun vadeli kullanımı, cildinizin nem dengesini bozabilir. Eğer kimyasal içerikli bu ürünlerden biraz uzaklaşmak istiyor ve cilt temizliğiniz için doğal bir yol arıyorsanız, gül suyunu deneyebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, yumuşak bir pamuk yardımı ile gül suyunu yüzünüze uygulamaktır.

9 DUDAKLARINIZ İÇİN Herkesin evde rahatlıkla hazırlayabileceği bir tarif ile dudak bakımınızı doğal yöntemlerle yapmanız mümkün. Bir pancar alın ve onu küçük parçalar halinde kesin. Ardından güneşte kurumaya bırakın. Tamamen kuruduğuna emin olduğunuzda neredeyse toz haline gelene kadar ezin. Şimdi bu pancar tozuna bir tatlı kaşığı gül suyu ekleyin. Bu karışımı dudaklarınıza uygulayın ve 15 dakika bekledikten sonra yıkayın. Bu yöntemle dudaklarınız hem yumuşacık olacak hem de doğal bir pembeliğe kavuşacak. KREM OLARAK Günlük kullanım için yapısında gül suyu barındıran kremlerden satın alabilirsiniz. Diğer bir yöntemse her gün kullandığınız kreminizin ya da nemlendiricinizin içine birkaç damla gül suyu eklemek. Bir süre sonra cildinizin çok daha yumuşak ve esnek hale geldiğini fark edeceksiniz.

10 KENDİ GÜL SUYUNUZU YAPABİLİRSİNİZ Kendi gül suyunuzu yapmak son derece kolay. Bir tencerenin içine koyduğunuz gül yapraklarının üstüne damıtılmış su ekleyin. Suyun seviyesi gül yapraklarını biraz geçecek düzeyde olmalıdır. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. Daha sonra ateşi söndürün. Kapağı açmadan önce suyun oda sıcaklığına gelmesini bekleyin yani soğumaya bırakın. Karışım oda sıcaklığına geldikten sonra gül yapraklarını alarak kalan suyu bir şişeye doldurun. İşte bu kadar basit!

11 de ko ras yon EVİNİZ NEFES ALSIN BU EV BİTKİLERİ SOLUDUĞUNUZ HAVANIN KALİTESİNİ ARTIRIYOR

12 Ev bitkileri; renkleri, çiçekleri ve kokularıyla ev dekorasyonunun vazgeçilmez öğeleri. Bununla birlikte daha ilkokul sıralarında öğrendiğimiz önemli bir özellikleri de var; bu bitkiler soluduğumuz havayı da temizliyor. ALOE VERA - ÖDAĞACI Kolaylıkla büyüyebilen, güneşi oldukça seven bu bitki, kimyasal içeren temizlik ürünlerinin veya boyaların ortama saldığı benzenin ve formaldehitin temizlenmesine yardımcı olur. İçinde yer alan jelimsi sıvınınsa kesiklerin ve yaraların üstüne sürüldüğünde iyileştirici etkisi vardır. Bu bitkiyi, güneş alan bir yerde, örneğin mutfak penceresinin önünde tutmanızda fayda var. CHLOROPHYTUM COMOSUM - KURDELE ÇİÇEĞİ Ev bitkisi bakımı konusunda usta olmayabilirsiniz. Hatta çiçeklerini ihmal eden biri bile olabilirsiniz. Eğer evinizde kurdele çiçeği varsa bunun için endişelenmenize gerçekten gerek yok. Yaprakları ve beyaz çiçekleriyle son derece güzel bir görünüm sergileyen kurdele çiçeği aynı zamanda oldukça dayanıklı bir bitkidir. Benzen, formaldehit, karbon monoksite düşman olmasının yanı sıra evde beslenen hayvanlarla dosttur. Eğer evcil bir hayvan besliyorsanız, evinizdeki bitkilerin onlar için güvenli olup olmadığına da emin olmalısınız.

13 GERBER DAISY - AFRİKA PAPATYASI Eğer kıyafetlerinizi sık sık kuru temizlemeye gönderiyorsanız, bu bitkiyi giyinme ya da yatak odanızda bulundurmanızda fayda var. Güneşli ortamları çok seven Afrika papatyasının en önemli özelliklerinden biri kuru temizleme ile evinize nüfus edebilecek trikloretileni absorbe etmesidir. SANSEVIERIA TRIFASCIATAS - PAŞA KILICI İşte banyonuz için ideal bir bitki. Paşa kılıcı, kişisel bakım ürünleri, tuvalet kağıtları, temizlik ürünleri gibi ağırlıklı olarak banyolarımızda bulundurduğumuz ürünlerden yayılan zararlı kokular için birebirdir. Havadaki zararlı maddeleri temizleme özelliği olan bu bitki, az ışık ve nemli ortam sever.

14 GOLDEN POTHOS - SARMAŞIK SAKSI ÇİÇEĞİ Bu saksı çiçeği hem çabuk büyümesi hem de karanlık ortamlarda bile yaşayabilmesi açısından bakımı kolay olan bir bitkidir. Formaldehit düşmanı olması en önemli özelliğidir. Garaj gibi (egzoz nedeniyle formaldehit olabilecek) ortamlarda tercih edilebilir. Bununla birlikte kediler için zararlı olduğunu söylemekte de fayda var. CHINESE EVERGREEN - ÇİN HERDEMYEŞİLİ Çin herdemyeşili bulunduğunuz ortamdaki havayı filtreler. Bu filtreleme işine zararlı maddeler ortamda bulunduğu sürece devam eder. Bakımı son derece kolaydır ve az ışık aldığında bile çiçek açabilir.

15 BAMBOO PALM BAMBU PALMİYESİ Sık sık çiçek açan ve kırmızı çilekler veren bu bitki, trikoetilen, benzen ve mobilyalar tarafından salınan formaldehit gazı için birebirdir. CHRYSANTHEMUM KASIMPATI Kasımpatı, aydınlık ofisler için oldukça uygun bir bitkidir. Işığı çok sever. Plastikten, yapıştırıcılardan, deterjandan salgılanan zararlı gazları filtreler.

16 se ya hat DOĞUNUN PARİS İ; BÜKREŞ ÜLKEMİZDEN TRENLE GİDİLEBİLEN, İNANILMAZ GÜZELLİKTE YAPILARIYLA BÜYÜLEYEN BÜKREŞ

17 Bir gece İstanbul dan trene atlayıp, sabah gözünüzü mimarisi, parkları ve gece hayatı ile dikkat çeken bir Avrupa kentinde yani Romanya nın başkenti Bükreş te açtığınızı hayal edin. Tren seyahati benim için uzun ve yorucu derseniz, hafta sonunun başlangıcı olan cumartesi günü 1 saatten kısa süren bir uçuşla da Bükreş e ulaşmanız mümkün. Peki durduk yere neden Bükreş e gideyim diye soracak olursanız, gelelim cevaplara Komünist rejimin izleri hala görülüyor olsa da Bükreş, son derece zarif bir mimariye sahip olan binaları ve Paris teki Champes de Elyesse ye benzeyen Unirii Bulvarı ve Arcul de Triumf (Zafer Anıtı) sayesinde Doğu nun Paris i diye anılıyor. Yani her şeyden önce görenleri kesinlikle etkileyen bir şehir estetiğine sahip yılında Prens Valad tarafından kurulan şehrin tarihi kısmı Lipscani bölgesi olarak biliniyor. Bu bölgede, hem restoranlar ve galeriler hem de sonradan restore edilmiş olan tarihi binalar yer alıyor. Bükreş te gezip görebileceğiniz pek çok yapı var. Bunların arasında en dikkat çekenlerinden biri Parlamento Sarayı olarak bilinen parlamento binası. Komünist rejimin ünlü lideri Çavuşesku nun emriyle yapımına başlanan ve 1989 yılında tamamlanan bu devasa bina, Pentagon dan sonra dünyanın en büyük ikinci yapısı. İnşası için 19 Ortodoks kilisesi, 6 sinagog, 3 Protestan kilisesi ve 30,000 tarihi konut yıkılmış. 12 katlı ve 1100 odalı binayı, önceden rezervasyon yaptırarak gezmeniz de mümkün. Ulusal Çağdaş Sanat Müzesi de, bu binanın içinde; Çavuşesku nun özel dairesi olarak tasarlanan bölümde yer alıyor. Müzede, hem Roman hem de uluslararası sanatçıların eserlerini görmeniz mümkün. Parlamento Sarayı nın önündeki bulvarsa Unirii. Ağaçlarla yeşillendirilmiş bu bulvar boyunca yürüdükten sonra karşınıza Piata Unirii Meydanı çıkıyor. Bükreş in bir diğer önemli meydanı ise Piata Revolutiei yani Özgürlük Meydanı. Bu meydan, 1989 da yaşanan devrimin de sembolü niteliğinde.

18 MÜZELER VE PARKLAR Bükreş i gezerken, müzeleri de es geçmemek lazım. Ev sahipliği yaptığı eserlerle, Romanya tarihini Neolitik Çağ dan 1920 li yıllara kadar gözler önüne seren Ulusal Tarih Müzesi, özellikle tarih meraklılarının ilgisini çekecek adreslerden biri. Tarih demişken Yahudi Tarihi Müzesi de, değerli el işçiliği örneklerinin sergilendiği eserleriyle şehrin bir diğer önemli müzesi. Romanya da yaşamış olan Yahudi topluluğunun tarihini anlatan müze, 1836 yılında yapılmış bir sinagogun içinde yer alıyor. Herastrau Parkı nda yer alan ve 300 den fazla yapıyı barındıran açık hava müzesi ile Roman köy hayatını gündelik eşyalarla anlatan Romanya Köylüleri Müzesi de keyifle gezebileceğiniz müzeler arasında geliyor. Bükreş mimarisinin önemli bir kısmını da parklar oluşturuyor. Şehrin her yanında büyüğünden küçüğüne pek çok park var. Bu parklar arasında en ünlüsü ise Herastrau. 110 hektarlık bir alanı kaplayan bu parkta, 6 km uzunluğunda bir koşu parkuru da bulunuyor. Bükreş te insanların spora ne kadar önem verdiğini, parklarda sıklıkla karşınıza çıkan; yürüyüş yapan ya da koşan insanlardan anlamanız mümkün. Parkın içinde kocaman bir yapay gölün yanı sıra, restoran ve kafeler de yer alıyor.

19 Açık hava tiyatrosu ve heykelleri ile dikkat çeken, 36 hektarlık bir alana yayılmış olan diğer bir park ise Carol Park. Bu park adını Romanya nın ilk kralı olan 1. Carol dan almış. Bükreş in en büyük parkı ise ünlü Unirii Meydan ına çok yakın bir mesafede bulunan Tineretului. Eğer çocuğunuz varsa, bu parkın içerisinde bulunan Çocuk Köyü nü ziyaret edebilirsiniz. Parkta ayrıca bir de konser alanı bulunuyor. Parkların dışında Bükreş te, çeşit bitki ve çiçeğe ev sahipliği yapan bir botanik bahçesi de var. Gündüz yaptığınız kültür turunun ardından bir şeyler yemek-içmek ve biraz eğlenmek isterseniz, istikametiniz, Lipscani bölgesi olmalı. Genç nüfusun yoğunlukta olduğu bu bölge, aynı zamanda gece hayatının da kalbinin attığı yerlerden biri. Kafeleri, tarihi yapıları, müzeleri ve parkları ile Bükreş, keyifli bir hafta sonu tatili için mutlaka gidilecek yerler listenizde kendine bir yer edinmeli.

20 tek no loji MİNİ KAMERALAR FOTOĞRAF MAKİNALARI HİÇ BU KADAR KÜÇÜK OLMAMIŞTI Fotoğraf çekmeyi çok seviyor olsak da, ister analog isterse dijital olsun, makinalarımızı yanımızda taşımak çoğu zaman bize zor geliyor. Akıllı telefonların kamera özellikleri, fotoğraf makinalarını aratmayacak özellikler sunsa da, deklanşöre basmanın yerini de tutmuyor. Mini kameralarsa, şaşırtıcı boyutları ve büyüklerini aratmayan özellikleriyle eğlenceli ve pratik bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

21 BÜYÜKLERİNDEN HİÇBİR FARKI YOK Alüminyum kasası ile son derece hafif olan bu kamera, yüksek kalitede çözünürlük de sunuyor. Avuç içine sığan boyutuyla, neredeyse cebinizde bile kolayca taşımanıza olanak sağlıyor. Wi-fi özelliği, hdmi ve usb girişleri ile kendinden bir hayli büyük olan kameraların belirli özelliklerini de barındırıyor. OYUNCAK DEĞİL GERÇEK Tıpkı bir oyuncakmış gibi duran ama herhangi bir dijital kameradan bekleyebileceğiniz çoğu özelliğe sahip olan bu kamera, teknoloji konusunda her zaman bir adım önde olan Japonların üretimi. 8 megapiksel kamerası, ses ve yüksek kalitede video kayıt özelliği ile sevimli olmaktan bir adım öteye geçiyor.

22 MİNİ DSLR Yarı amatör ya da profesyonel fotoğrafçıların sıklıkla tercih ettikleri DSLR kameraların da minyatürü yapılmış. Aslında minyatür diyerek haksızlık etmemek lazım. Çünkü bu kameranın da tıpkı DSLR lerde olduğu gibi objektifleri değiştirilebilme özelliğine sahip. İçinde mikro bir hafıza kartı da barındıran bu makinanın sadece fotoğraf değil video çekme özelliği de bulunuyor. KİBRİT KUTUSU MU DEDİNİZ? Bu fotoğraf makinası küçük olmakla kalmıyor, kendinin bir fotoğraf makinası olduğunu da hiç ama hiç çaktırmıyor. Dışarı doğru çektiğinizde otomatik olarak açılan, geri ittiğinizdeyse yine otomatik olarak kapanan bu minik kamera, parmak hareketlerini tanımlayan dokunmatik bir ara yüze de sahip. LCD ekran, 8 megapiksel çekim kalitesi bir yana hiçbir tuşa sahip olmaması da ayrıca enteresan. Bu kadarla da kalmıyor; 4 GB lık hafızası ve imajları aktarabilmeniz için mini bir usb si de bulunuyor. LEGO KAMERA Temel amacı çocuklara fotoğraf çekmeyi sevdirmek olan bu mini kamera, kırmızı, yeşil ve turuncu renk alternatiflerine sahip. Küçük olduğuna veya oyuncak gibi göründüğüne bakmayın. Hem fotoğraf hem de video çekiyor. Hatta dilerseniz siyah-beyaz olarak da çekim yapabiliyorsunuz. Üstelik usb bağlantısı ile çektiğiniz görüntüleri bilgisayarınıza da kolayca aktarabiliyorsunuz.

23 mü ze VE ÖREN YERLERİMİZ SARDES ANTİK KENTİ MUTLAKA GİDİLİP GÖRÜLMELİ

24

25 Okul yıllarımızdan hatırlarız Lidyalıları Onlar hayatımıza son derece önemli bir kavramı daha doğrusu bir metayı armağan etmişlerdir; tarihteki ilk parayı. İşte Sardes Antik Kenti, paranın icadına tanıklık yapmış topraklardır. Lidyalıların başkenti olan Sardes, İzmir e 82 km uzaklıkta, Manisa nın Salihli ilçesine bağlı Sart kasabasında yer almaktadır. Sardes, Lidya Dönemi nden Bizans Çağı na kadar büyük bir ticaret merkezi olmuştur. Aslında sadece ticaret değil, müzikten felsefeye, astronomiden coğrafyaya kadar bilim ve sanat alanlarında da ilklerin yaşandığı bir yerdir burası. Lidyalılardan önce Hitit ve Frigya devletlerine de ev sahipliği yapan Sardes, Lidyalıların Perslere yenilmesinin ardından Perslerin hakimiyetine geçmiş, daha sonra Romalılar ve Bizanslılar bu topraklarda hüküm sürmüşlerdir. Sardes 1075 yılında Türklerin eline geçmiş, bu tarihten sonra da Sart olarak anılmaya başlanmıştır. 75 kilometrekare ile dünyanın en büyük kazı alanlarından biri olan Sardes Antik Kenti nin 5 km kuzeyinde Bin Tepeler adıyla bilinen, yaklaşık olarak 85 tane mezardan oluşan Lidya Kraliyet Mezarlığı da bulunmaktadır. Sart kasabasında aynı zamanda Hristiyanlığın 7 kutsal tapınağından biri olan Artemis Tapınağı da yer almaktadır. Helenistik dönemde beyaz mermer kullanılarak yapılan bu tapınağın doğu tarafında yer alan sütunları daha iyi korunmuş durumdadır. Tapınağın yakınında bir de kilise vardır. M.S 400 yıllarında yapılan bu kilise, 1961 yılında onarılarak ziyarete açılmıştır.

26 Antik kentte yapılan kazılarla gün ışığına çıkan bir diğer önemli bölümse caddelerdir. Sardes geniş mermer bloklarla döşeli bir ana caddeye de sahiptir. Hatta şaşırtıcı biçimde bu caddede, dönemin araçlarına ait tekerlek izleri bile görülebilmektedir. Caddenin sağında ise dükkanlar, dükkanların kuzeyinde ise Gymnasium yer almaktadır. Hamam, antrenman ve tören alanından oluşan Gymnasium un birinci katının üzerindeki yazıtta, dönemin imparatoru Septimus Severus un Bu yapıyı, oğulları Caracalla ve Geta ile karısı Julia Donna ya adadığı yazmaktadır. Sardes Antik Kenti nin önemli yapıları arasında 20 bin kişi alabilecek büyüklükte inşa edilen tiyatro da gelmektedir. Bu yapı, yaşanan depremden sonra Romalılar tarafından onarılmıştır. Ziyaret saatleri: 09:00-17:00

27 İŞ BANKASI KÜLTÜR YAYINLARI NDAN SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ YİRMİ BİRİNCİ YÜZYILDA KAPİTAL THOMAS PIKETTY Bazılarına göre, adaletsizliğin sürekli arttığı dünyada eşitsizlik uçurumları giderek derinleşirken, kimileri de gelirler ve servetler arasındaki mesafelerin doğal bir eğilimle daraldığını, sisteme dışarıdan müdahale edilmezse bu sürecin daha sağlıklı işleyeceğini ileri sürüyorlar. Peki, bu konuda bir fikir oluşturabilmek için eşitsizliklerin uzun vadeli değişim eğrisi hakkında, yani eşitsizliğin dünden bugüne tarihi hakkında bilgi sahibi olmak gerekmez mi? On beş yıllık bir araştırmanın ürünü olan ve ekonomi terminolojisine yabancı olan okurlar tarafından da kolayca anlaşılabilecek bir dille yazılmış Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital, bu konudaki boşluğu çok geniş bir veri tabanıyla dolduruyor. Hem zaman (tarihsel veriler) hem de coğrafya içinde (tüm dünyadan veriler) karşılaştırmalı bir yöntemin kullanıldığı bu temel eser, Thomas Piketty nin sözleriyle, Bir ekonomi kitabı olduğu kadar, bir tarih kitabı da olma özelliğini taşıyor.

28 BENJAMIN FRANKLIN WALTER ISAACSON ABD nin kurucularından olan Benjamin Franklin ( ), ülkenin gelmiş geçmiş en önemli yayıncılarından, bilim adamlarından, mucitlerinden, siyasetçilerinden, diplomatlarından biridir. Paratoneri, bifokal gözlük camını, temiz yanmalı sobayı icat etmiş, kendi adını taşıyan bir yazı fontu geliştirmiştir. ABD nin posta zincirini oluşturmuştur. İnsanların hayat kalitesini yükseltecek toplumsal projelere kafa yorarak yaşadığı şehirde ödünç kitap veren kütüphaneyi, üniversiteyi, itfaiyeyi, sigorta sistemini kurmuştur. Gazeteci olarak izlediği yayın politikasıyla Amerika ya özgü saf mizahın ve felsefi pragmatizm anlayışının gelişmesine katkıda bulunduğu gibi, basın ve ifade özgürlüğünün yılmaz savunucuları arasında yer almıştır Time dergisi genel yayın yönetmenliği yapmış bir gazeteci olan Walter Isaacson, bu kitapta Benjamin Franklin in yaşam öyküsünü anlatıyor.

29 AŞK ACILARI PATRICK AVRANE Tristan ve İsolde, Genç Werther in Acıları, Romeo ve Juliet gibi edebiyat klasiklerinden olduğu kadar sinemadan, popüler kültürden ve kendi psikanalitik ve klinik deneyimlerinden de yararlanan psikanalist Patrick Avrane Aşk Acıları nda bu insani dramın dinamiğini sahneliyor. Freud ve Lacan gibi önde gelen kuramcıların aşk, fetişizm ve narsisizm üzerine yazdıklarını tartışıyor. Sevilen varlığı kaybetmenin acısı asla unutulamasa da aşk acısının nasıl yaşanıp geride bırakıldığını akıcı, capcanlı bir metinle anlatıyor.

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor...

Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... Mağusa da yaşam değişiyor... Yepyenİ bir anlayış, NorthernLand kalitesiyle birleşerek hayatımıza giriyor... 0392 444 4000 www.northernlandcyprus.com www.facebook.com/northernlandcyprus info@northernlandcyprus.com

Detaylı

Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer

Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer Doğru ve estetik bir mimari yaşamınızı daha anlamlı kılar Güzelvadi Villaları; doğası, konumu, kalite/güvenlik anlayışı ve mimarisiyle yaşamınıza anlam katacak; üstelik

Detaylı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı

YAZ 2015 SAYI: 305. şehir tanıtımı YAZ 2015 SAYI: 305 58 59 şehir tanıtımı Çin in fuar şehri: Guangzhou GUANGZHOU, ZİYARETÇİLERİNE HEM TİCARET HEM ZİYARET İMKANLARINI BİR ARADA SUNUYOR. BAŞAR KURTBAYRAM TUR REHBERİ şehir tanıtımı 60 61

Detaylı

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir 1 / 6 2014/11/14 17:03 Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir Öykü Çetin Radikalist / 09/11/2014 Erasmus projesi her yıl yüzlerce öğrenciye farklı ülkelerde eğitim alma fırsatı sunuyor. Peki,

Detaylı

Salihli I Sardes I Gölcük I Birgi

Salihli I Sardes I Gölcük I Birgi Salihli I Sardes I Gölcük I Birgi 18-19 Kasım, Cumartesi-Pazar Arkeolog Editör Nezih Başgelen danışmanlığında Fotoğraf çekmeyi sevenler için çok güzel fırsatlar sunan bu gezimizde, Batı Anadolu yu hakimiyeti

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

A B. Anlatılmaz yaşanır...

A B. Anlatılmaz yaşanır... 01 02 09 10 17 18 25 03 08 11 16 19 24 04 07 12 15 20 23 06 13 14 21 22 26 27 28 31 32 33 34 35 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 62 86 63 87 A B C D E F G H I J K L M 91 89 92 94 88 90 93

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

SAGALASSOS TA BİR GÜN

SAGALASSOS TA BİR GÜN SAGALASSOS TA BİR GÜN Çoğu zaman hepimizin bir düşüncesi vardır tarihi kentlerle ilgili. Baktığımız zaman taş yığını der geçeriz. Fakat ben kente girdiğim andan itibaren orayı yaşamaya, o atmosferi solumaya

Detaylı

Genel Bakış. New York City

Genel Bakış. New York City ş Genel Bakış NEW YORK 30 Ağustos- 1 Eylül Empire State Binası Özgürlük Anıtı One World Observatory Times Square Central Park Soho/ 5th Avenue The MET/ Guggenheim New York Botanical Garden- Frida Kahlo

Detaylı

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Fethiye Tatil ve Yöre Rehberi Fethiye, Likya sahilinde bulunan en büyük tatil yöresidir. Ölüdeniz, Hisarönü, Yakaköy, Kayaköy, Çalış gibi bir çok mevkiisi bulunan Fethiye tam anlamıyla bir tatil merkezidir.

Detaylı

Amsterdam Turu 3 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Amsterdam "Şehir Turu" 2.Gün: Amsterdam Serbest Gün veya Büyük Hollanda Ekstra Turu

Amsterdam Turu 3 TUR ÖZELLİKLERİ. 1.Gün: İstanbul Amsterdam Şehir Turu 2.Gün: Amsterdam Serbest Gün veya Büyük Hollanda Ekstra Turu Amsterdam Turu 3 30.08.2017'den itibaren kalkışlı 747,00 EUR 2.955,21TL TUR ÖZELLİKLERİ 1.Gün: İstanbul Amsterdam "Şehir Turu" Tüm kenti dolaşan su kanallarıyla ve 17. yüzyıl mimarisiyle dikkat çeken Amsterdam,

Detaylı

www.alwaleedinvest.com Modern, konforlu, çevreyle dost, güvenilir, çağdaş yaşam alanları inşa eden Mayra Yapı, sevdiklerinize ve sizlere en iyisini yaşatmak için özenle hazırladığı projelerine, bir yenisini

Detaylı

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir.

Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Makedonya Cumhuriyeti ; 1991 yılında Yugoslavya Sosyalist Federatif Cumhuriyeti nin iç savaşlara girdiği dönemde bağımsızlığını ilan etmiştir. Kuzeyde Sırbistan ve Kosova batıda Arnavutluk, güneyde Yunanistan,

Detaylı

Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş.

Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş. Erçal Fındık Otomotiv San. Tic. A.Ş. denizi, sahili ve kumsalı ile Samsun'un yeni yaşam merkezi Atakum'da 4-5 Yeni bir yaşama hazır olun... 6-7 Bir Yanım Derya Deniz Karadeniz in kalbinde, şehrin dokusuyla

Detaylı

www.asiyanyalincak.com Kuş yuvası sıcaklığında modern mimari Deniz esintisinin doğaya karıştığı yerdedir Aşiyan Yalıncak Güzel şehir Trabzon da hayat bulan proje Boztepe Grup İnşaat güvencesiyle kapılarını

Detaylı

www

www HUZURLU BİR HAYAT EVİNİZDEN BAŞLAR 2 1 7.400 m² alan üzerine ayrık nizam 3 blok toplamda 60 daire şeklinde inşa edilecek olan Hanedan Konakları şehrin gürültüsünden uzak, manzara ve doğayı karşısına alan

Detaylı

Gezdikçe Gördükçe BD TEMMUZ İzlen Şen Toker. Güzel ağaç adlı masal kasabası. lberobello

Gezdikçe Gördükçe BD TEMMUZ İzlen Şen Toker. Güzel ağaç adlı masal kasabası. lberobello A Gezdikçe Gördükçe İzlen Şen Toker Güzel ağaç adlı masal kasabası lberobello 96 Alberobello nun dar sokaklarında trulli denilen evlerin arasında yürürken resimli bir masal kitabı sayfalarının içindeymişim

Detaylı

Sessiz Koza. Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli...

Sessiz Koza. Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli... Sessiz Koza Minehead de yer alan bu keyifli yaşam alanını tarif etmek için samimi, sıcak ve huzurlu demek yeterli... Hazırlayan SELİN AKAL GÜLMEZ FOTOĞRAFLAR UNIQUE HOME STAY Ocak 2016 ALLDecor 133 EVLER

Detaylı

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN

KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA MAYIS GECE 4 GÜN KUZEY İTALYA GEZİSİ VENEDİK / COMO / MİLANO / FLORANSA / PISA 18 21 MAYIS 2017 3 GECE 4 GÜN 1. GÜN 18 MAYIS 2017 İSTANBUL BOLONYA PISA - FLORANSA 06.00: İstanbul Atatürk Havalimanı nda CampusORG yetkilileri

Detaylı

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI

MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI MODERN ÇİZGİLERİN ÇEKİCİ YANSIMASI KONUM BEYTEPE 02 Ankara nın yeni yaşam merkezi haline gelen Çayyolu ve İncek bölgelerini birbirine bağlayan ana bulvar üzerinde yer alan Konum Beytepe; estetik mimarisi,

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu

Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Şef Makbul Ev Yemekleri'nin sahibi Pelin Tüzün Quality of magazine'e konuk oldu Hayallere inanmam, insan çok çalışırsa başarır Pelin Tüzün, Bebek te üç ay önce hizmete giren Şef makbul Ev Yemekleri nin

Detaylı

WWW.KAYNASLİKONAKLARİ.COM PROJE HAKKINDA Şaheser Grup Güvencesiyle inşaa edilen Kaynaşlı konakları Bölgenin Turizm cenneti yakın Karadeniz Kaynaşlı sloganıyla çıtayı her geçen gün yükselen Düzce kaynaşlıda

Detaylı

Roma mimarisinin kendine

Roma mimarisinin kendine Roma Bahçe Sanatı Daha sonraları Roma İmparatorluğunun en fazla geliştiği yıllarda, Romalı generallerin harpler sonucu dünyanın dört köşesine Roma mimarisinin taşınmasına sebep olmuştur. Roma mimarisinin

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

ELEGANT URLA

ELEGANT URLA 0232 204 04 04 www.gencerinsaat.net ELEGANT URLA GENCER İNŞAAT GENCER İNŞAAT . GENCER İNŞAAT GÜVENCESİYLE URLA KUŞÇULAR DA YEPYENİ BİR YAŞAM MERKEZİ KURULUYOR... 1 2 DOĞANIN İÇİNDE, LÜKS VE AYRICALIKLI

Detaylı

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR YAŞAM yeniden `de TANIMLANIYOR Dağ Mühendislik Ltd. Şti., mekan alan ölçülerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogda kullanılan tüm dekorasyon görselleri temsili olarak konmuş olup, tutar satış

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün

LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Şeker Bayramında Saffet Emre Tonguç eşliğinde LOIRE VADİSİ ŞATOLARI & PARİS 25 Haziran 2017 / 4 Gece 5 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans

Detaylı

HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI

HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI DEKO HOME Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr www.architecta-interiors.com DOROTHEE JUNKIN HIGHGATE DE VINTAGE VE ÇAĞDAŞ ÇIZGILERIN ARMONISI Taşıdığı geleneksel ögeler ve karakteri korunurken, çağdaş

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 1449 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Floransa - Hills Floransa yakın satılık muhteşem lüks villa satılık

Detaylı

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır.

TERMAL SU NEDİR? Termal sular, sıcaklıkları 20 C nin üzerinde ve mineral yönünden zengin olan doğal kaynak sularıdır. Su olmadan medeniyet olmaz. Tarih boyu kurulan bütün medeniyetler su etrafında şekillenmiştir. Su kemerleri, sarnıçlar, çeşmeler ve hamamlar medeniyetin olmazsa olmaz unsurları haline gelmiştir. Özellikle

Detaylı

ÇEŞME NİN EN ÖZEL YERİNDE BENZERSİZ BİR FOLKART PROJESİ

ÇEŞME NİN EN ÖZEL YERİNDE BENZERSİZ BİR FOLKART PROJESİ ÇEŞME NİN EN ÖZEL YERİNDE BENZERSİZ BİR FOLKART PROJESİ ÇEŞME DE YAŞAMANIN EN GÜZEL HALİ Çeşme, İzmir in en mavi noktası Folkart Ilıca Çeşme, sizi bu maviliğin tam ortasında yer alan benzersiz bir yaşama

Detaylı

Başkent in en özel caddesinde,

Başkent in en özel caddesinde, Başkent in en özel caddesinde, size özel bir hayat... Şehrin merkezinde ama şehrin gürültüsü ve trafiğinden uzakta yer alan, günlük yaşamınızda ihtiyaç duyabileceğiniz her noktaya yakın mesafede konumlanan,

Detaylı

aileniz için güven & konfor

aileniz için güven & konfor aileniz için güven & konfor www.ideaelektronik.com.tr aileniz için güven & konfor TOUCH LINE Bina Dışı Görüntülü ve Sesli Dâhili Konuşma Sistemi Aile Konutları Güvenlik ve konfor bina girişinizde başlar.

Detaylı

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Biliyorum ki dekoratör sözcüğü bugün pek de popüler değil, hatta modası geçmiş bir ifade fakat yine de kendimi dekoratör olarak tanımlamak bana daha

Detaylı

ROMANYA - UKRAYNA MOLDOVA - BULGARİSTAN

ROMANYA - UKRAYNA MOLDOVA - BULGARİSTAN 4 ÜLKEYİ KAPSAYAN BÜYÜK TRANSİLVANYA TURU VİYATRAVEL DAN EMSALSİZ BİR GEZİ PROGRAMI GEZGİNLER İÇİN DÜNYA KÜÇÜKTÜR ROMANYA - UKRAYNA MOLDOVA - BULGARİSTAN KARPATLAR, SOVYETLER DÖNEMİNE YOLCULUK, ŞATOLAR,

Detaylı

JUNIOR SUMMER PROGRAM 13-17 YAŞ ARASI

JUNIOR SUMMER PROGRAM 13-17 YAŞ ARASI JUNIOR SUMMER PROGRAM 13-17 YAŞ ARASI www.atlantissummer.com LONDRA ŞEHRİ 13 İLE 17 YAŞLARI ARASINDAKİ GENÇLER BU YAZ TATİLİNDE SİZLERİ İNGİLTERE'NİN BAŞKENTİ VE DÜNYA ŞEHRİ LONDRA' YA BEKLİYORUZ!.. HAFTADA

Detaylı

MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011

MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011 MARSEILLES GEZİ MASSALIA MARSİLYA HAZİRAN 2011 Fransa nın PARİS ten sonra gördüğüm ikinci kenti. Akdeniz kıyısında. 4 gün kaldık. REMEE Projesinin davetlisi idik. Büyük bir kent Marsiya. Tarihi sorgulayan

Detaylı

Size Meydan Ardıçlı Projesi ve Özyurtlar AŞ & Bahaş Holding Gelişim Ortaklığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız için bu sunumu gönderiyorum.

Size Meydan Ardıçlı Projesi ve Özyurtlar AŞ & Bahaş Holding Gelişim Ortaklığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız için bu sunumu gönderiyorum. Merhaba; Size Meydan Ardıçlı Projesi ve Özyurtlar AŞ & Bahaş Holding Gelişim Ortaklığı hakkında detaylı bilgi sahibi olmanız için bu sunumu gönderiyorum. Özyurtlar yaklaşık 25 yıldır bu bölgede birçok

Detaylı

northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER Herkes ev sahibi oluncaya kadar...

northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER Herkes ev sahibi oluncaya kadar... northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER 520 KONUT luk yepyeni bir KENT Herkes ev sahibi oluncaya kadar... 50 44 51 45 52 46 43 53 55 54 49 48 47 35 34 42 33 41 32 40 39 38 31 30 37 36 22 29 21 11 28

Detaylı

URLA DA SEVGİ DOLU YENİ BİR YAŞAM BAŞLIYOR...

URLA DA SEVGİ DOLU YENİ BİR YAŞAM BAŞLIYOR... URLA DA SEVGİ DOLU YENİ BİR YAŞAM BAŞLIYOR... İzmir in URLA başta olmak üzere birçok birbirinden güzel ilçelerinde modern,sıcak ve kaliteli yeni yaşam alanları inşa etmek üzere 2007 yılında fiili çalışmalarına

Detaylı

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz.

Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. Bir evden öte; cennetten ilham almış bir köşeye hoş geldiniz. 29.000 metrekarede, 32 konutluk ilk etabını sizlerle buluşturan Aden Ballıkpınarı, toplam 78 adet özel villa ile kurgusunu tamamlayacak. 4

Detaylı

Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam

Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam www.metsannexus.com METSAN NEXUS BİR PROJESİDİR Latince de kesişme, bağlantı noktası anlamına gelen NEXUS kelimesi METSAN NEXUS da projenin dikkat çekici mimarisi, ulaşım kolaylığı, lüks yaşam tarzını

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 05 Nisan 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Detaylı

geleceğinize DEĞECEK

geleceğinize DEĞECEK geleceğinize DEĞECEK FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın

Detaylı

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES

1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES 1.GÜN 7 Ocak, Çarşamba: İSTANBUL BUENOS AIRES İstanbul Atatürk Havalimanında saat 07:00 da buluşma. Check-in işlemlerini takiben Türk Havayolları nın TK15 seferi ile 09:30 da Buenos Aires e yolculuk. Yerel

Detaylı

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz...

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... www.oncuteras.com Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... İstanbul un güzellikleri sarmış dört bir yanınızı Bir yanınızda sakinliğiyle içinize huzur veren Küçük Çekmece Gölü, diğer yanınızda

Detaylı

www.insainsaat.com.tr Hayallerinizden hep bir adım öndeyiz... M O D E R N M İ M A R İ İ L E K O N F O R U YA Ş AY I N Eğlence ve sosyal yaşamı birlikte sunan İstanbul un keyfini doya doya yaşamanıza olanak

Detaylı

Demir Çağı Başlıyor. Yeni bir çağa, Demir Çağı na hazır olun. Biraz da acele edin. Projelerimizi erken teslim etmek gibi bir alışkanlığımız var.

Demir Çağı Başlıyor. Yeni bir çağa, Demir Çağı na hazır olun. Biraz da acele edin. Projelerimizi erken teslim etmek gibi bir alışkanlığımız var. Demir Çağı Başlıyor Beylikdüzü nün en gözde bölgesi Yakuplu da yükselen Demir Country, benzersiz mimarisi, Açık AVM si, tatil köyünde hissettiren sosyal alanları, restoranları, Nevizade ve Galata görünümlü

Detaylı

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke On5yirmi5.com Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke İşte vize alma telaşı olmadan sadece pasaportunuzu yanınıza alarak gidebileceğiniz 10 popüler ülke. Yayın Tarihi : 3 Eylül 2015 Perşembe (oluşturma :

Detaylı

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI

SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI SIRADIŞI FRANSIZ ŞATOLARI 25 Mayıs 2017 itibariyle Her Perşembe / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı,

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün

BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini ifade ettik. Atatürk ün 2013-2014 EĞİTİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ATAM SENİ ÖZLÜYORUZ. BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık. Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel özelliklerini

Detaylı

Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican

Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican Aslı Zülal Çizim: Ayşe İnan Alican Bilim Çocuk dergisinin 158. sayısının ekidir. Yalnızca Fotoğrafları Kullanarak Bir Öykü Anlatın Yalnızca fotoğrafları kullanarak bir öykü anlatmaya ne dersiniz? Söz gelimi

Detaylı

İşte böylesine bir tatil isteyenler içindir Assos. Ve Assos ta yapılacak çok şey vardır:

İşte böylesine bir tatil isteyenler içindir Assos. Ve Assos ta yapılacak çok şey vardır: Assos u neden görmeliyim, oraya neden gitmeliyim? diye içinizden soruyorsanız eğer, verilecek cevapların birden fazla olduğunu kolaylıkla görebilirsiniz: mesela turkuvaz rengi bir deniz, zeytin ağaçları,

Detaylı

www. vadistanbul.com

www. vadistanbul.com www.vadistanbul.com İçinde bambaşka bir İstanbul var... Vadistanbul Teras Arazi : 51.000 m 2 Konut : 8 blok / 1.111 adet 1+1, 2+1, 3+1, 4+1, 5+1 Dubleks Otopark : 1.800 araçlık Vadistanbul Bahçe Arazi

Detaylı

Teknolojinin Buluşma Noktası...

Teknolojinin Buluşma Noktası... Teknolojinin Buluşma Noktası... Şimdi Hacettepe Teknokent içinde görkemli mimarisi, konforlu ofisleri, zengin sosyal olanakları ve ileri teknolojik altyapısı ile benzersiz bir ofis konsepti hayata geçiriliyor.

Detaylı

HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN. Remley Land, bir Remley Grup projesidir.

HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN. Remley Land, bir Remley Grup projesidir. HAYATI ŞİMDİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ YAŞAYIN Remley Land, bir Remley Grup projesidir. NEDEN REMLEY LAND? 1. Giriş Şehirler gelişiyor, aileniz büyüyor ve zaman değişiyor... Geleceğin mimarı olma vizyonu ile çalışan

Detaylı

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün

KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün KURBAN BAYRAMINDA FRANSIZ ŞATOLARI 22-25 Ağustos 2018 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ...

HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ... HAYATTAN KEYİF ALMANIZ İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ... ÖNSÖZ Maranda Yellow ile Çerkezköy ün tepe bölgesinde, farklı bir yaşam tarzına hazır mısınız? Muhteşem orman manzarası ile lüksü yeni lükse taşıyoruz.

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 06 Nisan 2017 / 3 Gece 4 Gün

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 06 Nisan 2017 / 3 Gece 4 Gün SAFFET EMRE TONGUÇ İLE FRANSIZ ŞATOLARI 06 Nisan 2017 / 3 Gece 4 Gün Loire, Fransa nın gözbebeği Şatoları, tarihsel dokusu ve şaraplarıyla ünlü bölgesi. Zamanın Rönesans döneminde donup kaldığı, verimli

Detaylı

MESLEKLER 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA CUMA KONU PERŞEMBE

MESLEKLER 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA CUMA KONU PERŞEMBE MESLEKLER 2017 HAZİRAN / 1. HAFTA KONU 01.06.2017 SABAH KAHVALTISI MODERN DANS (HANDAN ÖĞRT.) BALE (HANDAN ÖĞRT.). OYUN HAREKET Saklambaç oyunu. Öğrendiğim parmak oyunlarını tekrar ediyorum. Okunan hikâyeyi

Detaylı

İnsanın en temel ihtiyaçlarından olan Barınma ihtiyacını çağdaş standartlarda, bütüncül kalite anlayışı içerisinde toplumun değerlerine ve şehrin

İnsanın en temel ihtiyaçlarından olan Barınma ihtiyacını çağdaş standartlarda, bütüncül kalite anlayışı içerisinde toplumun değerlerine ve şehrin İnsanın en temel ihtiyaçlarından olan Barınma ihtiyacını çağdaş standartlarda, bütüncül kalite anlayışı içerisinde toplumun değerlerine ve şehrin kültürel kimliğine saygılı bir hizmet yaklaşımını sınır

Detaylı

THE RESIDENCES AT MANDARIN ORIENTAL, BODRUM

THE RESIDENCES AT MANDARIN ORIENTAL, BODRUM THE RESIDENCES AT MANDARIN ORIENTAL, BODRUM GENEL ÖZELLİKLER Ege ve Akdeniz çanağının en güzel koyu Göltürkbükü Cennet Koyu nda iki buçuk kilometre sahil şeridinde Eşsiz güzellikte Akdeniz bitki örtüsü

Detaylı

Özel YÜCE Okulları. İlgi ye Göre Farklılaştırılmış Öğretim

Özel YÜCE Okulları. İlgi ye Göre Farklılaştırılmış Öğretim Özel YÜCE Okulları İlgi ye Göre Farklılaştırılmış Öğretim Farklılaştırılmış Öğretim IB Temel Değerler 21.YY Eğitimi PYP deneyimi sizden farklı biri El eşleri Öğretmenlik deneyimi size yakın biri Öğretmenlik

Detaylı

VAIO FZ serisi burada

VAIO FZ serisi burada Sayı:19 VAIO FZ serisi burada Bu Ay... DSC-W200 ile etkileyen performans Tatil e Hazır mısınız? HD nin İhtişamı, Hard Disk in Kolaylığı Büyük Ekran Keyfi Size Daha Yakın VAIO FZ için 5 Muhteşem Neden Etkileyen

Detaylı

kültürel değişim programıdır.

kültürel değişim programıdır. Work and Travel programı, her yıl tüm dünyadan 100.000 i aşkın üniversite öğrencisinin katıldığı, size sezonluk bir işte çalışarak Amerikan yaşamı ve kültürü başta olmak üzere bir çok değişik kültürü birebir

Detaylı

AVM ve mağazalar için

AVM ve mağazalar için AVM ve mağazalar için Akıllı telefonların kullanım oranı her geçen gün hızla artıyor. Buna paralel olarak işletmelerin tüketiciye ulaştırmak istedikleri mesajları için de yeni bir kanal şekillenerek yaygınlaşıyor.

Detaylı

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları...

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... Hatta Tarsuslular. Dünyanın öbür ucundan gelen Japonlar,Koreliler,Almanlar

Detaylı

AVRUPA DA MEYDANA GELEN TEKNİK GELİŞMELER : 1)BARUTUN ATEŞLİ SİLAHLARDA KULLANILMASI: Çinliler tarafından icat edilen barut, Çinlilerden Türklere,

AVRUPA DA MEYDANA GELEN TEKNİK GELİŞMELER : 1)BARUTUN ATEŞLİ SİLAHLARDA KULLANILMASI: Çinliler tarafından icat edilen barut, Çinlilerden Türklere, COĞRAFİ KEŞİFLER 1)YENİ ÇAĞ AVRUPASI AVRUPA DA MEYDANA GELEN TEKNİK GELİŞMELER : 1)BARUTUN ATEŞLİ SİLAHLARDA KULLANILMASI: Çinliler tarafından icat edilen barut, Çinlilerden Türklere, Türklerden Müslüman

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3 YAŞ GRUBU MAYIS AYI EĞİTİM PROGRAMI Beni de bir ana doğurmadı mı? Türk anaları daha nice Mustafa Kemal'ler doğurur. TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN 2016-2017

Detaylı

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi

Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi Bağlıca nın En Kapsamlı Projesi YAZICI GRUP / YAZICI İNŞAAT Yazıcı İnşaat, Hasan Yazıcı nın 1954 yılında Trabzon dan iş hayatına atılmak üzere yaptığı göçle başlamıştır. Başlangıçta taşeron olarak çalıştığı

Detaylı

SPAKARE Kenevir yağı ile

SPAKARE Kenevir yağı ile Kenevir yağı ile Kenevir oldukça çok yönlü bir bitkidir. Geleneksel olarak, kenevir yelkenli gemilerde halatlar yapmak için kullanılır. Daha yakın zamanlarda, moda tasarımcıları kenevir liflerini elbise

Detaylı

Kapadokya Turu 2015 Tur Genel Tanımı Neler Yapılır?

Kapadokya Turu 2015 Tur Genel Tanımı Neler Yapılır? Kapadokya Turu 2015 Tur Genel Tanımı Milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar ile aşındırılarak bugünkü halini alan Kapadokya, adeta bir görsel şölen yeridir. Bu bölgede etkileyici yeryüzü şekilleri kadar

Detaylı

Kapadokya Turu 2015 Tur Genel Tanımı Neler Yapılır?

Kapadokya Turu 2015 Tur Genel Tanımı Neler Yapılır? Kapadokya Turu 2015 Tur Genel Tanımı Milyonlarca yıl boyunca yağmur ve rüzgar ile aşındırılarak bugünkü halini alan Kapadokya, adeta bir görsel şölen yeridir. Bu bölgede etkileyici yeryüzü şekilleri kadar

Detaylı

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL ANAOKULU 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ DENIZYILDIZI GRUBU KASIM AYI BÜLTENİ BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ ATATÜRK Atatürk kim olduğunu hatırladık Atatürk ün hayatını inceledik. Atatürk ün kişisel

Detaylı

Hadımköy / Satılık Malikane

Hadımköy / Satılık Malikane Hadımköy / Satılık Malikane SPACE MERKEZ Pelican Hill (1.Etap) 3200 m² arazi içerisinde 800 m² kullanım alanlı 2 katlı İç avlu 75 m2 açık havuz Kış bahçesi Meyve ağaçları ve özel bahçe peyzajı Akıllı ev

Detaylı

www.vadiankaraevleri.com projemizin en büyük avantajlarından biri şehrin merkezinde olup aynı zamanda sessizliğin ve sakinliğin hakim olduğu ormana komşu olmasıdır. Ormanın huzur veren doğasıyla yaşayıp

Detaylı

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA Giverny - Saint Michel St.Malo Deauville Trouville Honfleur Rouen 26-29 Nisan 2018 3 gece 4 gün Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı

Detaylı

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com

BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA. www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ KAYI PLAZA www.kayiplaza.com BİLECİKTE YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ www.kayiplaza.com BURÇEV İnşaat Bilecik te yatırımınıza değer katıyor... Bilecik te Bilecik marka şehir oluyor,

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017 SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ 12 15 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve süslü kasabaları ile sizi kendisine hayran bırakacak.

Detaylı

S C.F.

S C.F. Rif. 3749 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 Milan Milano'nun CityLife bölgesinde satılık Villa Satılık büyük

Detaylı

ŞEHİR HİÇ BU KADAR SİZİN OLMAMIŞTI...

ŞEHİR HİÇ BU KADAR SİZİN OLMAMIŞTI... ŞEHİR HİÇ BU KADAR SİZİN OLMAMIŞTI... Şehri avucunuzun içinde hissetmek istiyorsanız şimdi Seba tecrübesiyle tasarlanan yepyeni bir yaşam sizi bekliyor. Seba Flats eşsiz konumuyla şehrin tam kalbinde yükseliyor.

Detaylı

Dikey Bahçe Tasarımlarıyla 14 Harika Yaşayan Duvar Örneği

Dikey Bahçe Tasarımlarıyla 14 Harika Yaşayan Duvar Örneği http://listelist.com/yasayan-duvarlar/ 28 mai 2016 Dikey Bahçe Tasarımlarıyla 14 Harika Yaşayan Duvar Örneği Kentlerde daha fazla nefes alabileceğimiz yeşil alanlar olsa ya da iş ortamındaki stresimizden

Detaylı

ASHRAE Standard

ASHRAE Standard İç Tanım Kullanım 1.sınıf 2.sınıf 3.sınıf Çok düşük kirliliği olan ve zararsız koku bulunan hava. Az miktarda koku ve partikül içeren hava. İçerisinde etkili bir koku ve partikül bulunan hava. Herhangi

Detaylı

şimdi mavi ve yeşili zamanı www.goldeluxekonutlari.com

şimdi mavi ve yeşili zamanı www.goldeluxekonutlari.com şimdi mavi ve yeşili de y a ş a m a zamanı www.goldeluxekonutlari.com şimdi mavi ve yeşili de y a ş a m a zamanı 1. ETAP Eryaman ın Parlayan Yıldızı... VALE Göksu Parkına Yürüme Mesafesi Metro ya Uzaklık

Detaylı

Her detayında size özel şıklık...

Her detayında size özel şıklık... Her detayında size özel şıklık... BURADA YAŞAM VAR bilgi@lemaevleri.com www.lemaevleri.com Yeni bir hayata ilk adım burada Ayrıcalık her adımda... LEMA Ayrıcalık her adımda... Hayattan daha iyisini bekleyenler

Detaylı

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar

Tur Programı. İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Norveç Fiyortları İlginç bir şekilde sakin ve mütevazi, fiyortlar, dağlar ve kuzey ışıkları ile masalsı bir diyar Tarih : 02-08-2017-06-08-2017 Şehirler : Bergen, Flam, Hardanger, Oslo Otel : 4* Ulaşım

Detaylı

KULAKLIĞIN TARİHÇESİ ADA KÖRÜKÇÜ 0510110041

KULAKLIĞIN TARİHÇESİ ADA KÖRÜKÇÜ 0510110041 KULAKLIĞIN TARİHÇESİ ADA KÖRÜKÇÜ 0510110041 KULAKLIK NEDİR? Kulaklık, 2 küçük hoparlörün kullanıcının kulağına yakın yerde durmasını sağlayan bir çevre birimidir. Genellikle kullanım amaçları, kullanan

Detaylı

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium

Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai de yükselen Selenium Yaşam Kalitesi Midtown Selenium Dubai nin Jeostratejik Konumu Doğu ile Batı arasında bir köprü görevi gören Dubai, Basra Körfezi'nin güneydoğu kıyılarında bulunmaktadır. Eski

Detaylı

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERİSTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU TAVŞANLAR SINIFI MAYIS AYI KAVRAM VE ŞARKILAR ANNEM ANNEM Annem annem canım annem, Gönlüm senle kalbim senle Canım annem gülüm annem Dünyam sensin benim bir tanem.. Biliyorum elbet bir gün gelecek Bir başka bebekte bana annem diyecek Bende hep iyi

Detaylı

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı?

AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? AHIRIN İÇİNDEKİ SARAY 300 Ispartalı filmini hatırladınız mı? Ve orada kötü kalpli olarak gösterilen Pers İmparatoru Darius u Diğer ismiyle Dara yı Tarih 300 lü yılları gösteriyor. Ama İsa henüz doğmamış.

Detaylı

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212 Başakşehir in gözdesi Olimpa Park ın zengin sosyal olanaklarla donatılmış yeni etabı Olimpa Park Plus, Başakşehir in ünlü mimarı Fuzul Yapı güvencesiyle Kat Kat Yaşam, Kat Kat Kazanç sunuyor. OLİMPA PARK

Detaylı

www.momentistanbul.com

www.momentistanbul.com www.momentistanbul.com Kartal ın en çok konuşulan projesi: Moment İstanbul İki kule olarak inşa edilen Moment İstanbul, sıra dışı dikey mimarisiyle ne kadar prestijli bir proje olduğunu daha ilk bakışta

Detaylı