ÇÜBİS ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇÜBİS ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ"

Transkript

1 ÇÜBİS ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ BİLGİ SİSTEMİ D E R S K AY I T L A R I B İ LG İ L E N D İ R M E S U N U M U ( )

2 İçindekiler Ders Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır? Temel Kurallar Uyarı Ekranları Sorunlar ve Çözüm Önerileri

3 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

4 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Çukurova Üniversitesi Ana Sayfasındaki Öğrenci menüsündeki Öğrenci İşleri Bilgi Sistemi (ÇÜBİS) Linki Seçilerek giriş yapılır.

5 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Kullanıcı Adınınız Öğrenci Numarası, Şifre değiştirmediyseniz T.C. Kimlik numarasıdır. Şifrenizi unuttuysanız Öğrenci İşleri ile iletişime geçiniz. Öğrenci numaranızı bilmiyorsanız tıklayınız.

6 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? ÇÜBİŞ giriş ekranından Öğrenci Bilgi Sistemini (OBS) Seçiniz. Şifremi Değiştir menüsünden OBS şifrenizi değiştirebilirsiniz.

7 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Üst Menüde bulunan «Ders Kayıt» düğmesini tıklayınız.

8 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Ekrana Ders Kayıt ile ilgili temel kurallar veya yukarıdaki gibi bir uyarı ekranı gelebilir.

9 TEMEL KURALLAR

10 TEMEL KURALLAR Güz yarıyılında 40 AKTS derse kayıt yapılabilir ve öncesi girişli öğrenciler 60 AKTS derse kayıt yapılabilir ve sonrası girişli GNO 3.00 ve üzeri ortalamaya sahip olan öğrenciler 45 AKTS derse kayıt yapılabilir. Alt yarıyıldan ilk defa alınacak ve devamsızlıktan kalınan (NA) derslere öğrenciler öncelikle kayıt olmak zorundadır. DETAYLI BİLGİ İÇİN => Ön Lisans ve Lisans Kayıt Yenileme Yönergesi

11 UYARI EKRANLARI

12 UYARI EKRANLARI " HARÇ BORCU VAR " uyarı ekranı Bu ekranı harç ücreti ile ilgili bir sorun varsa görürsünüz. Harç ücretimi yatırdım ama sistemde görülmüyor. Harç ücretleri bankalardan gelen saatlik veriler aracılığı ile güncellenmektedir. Harç ücretinizi yatırdıktan ortalama bir saat sonra bilgileriniz güncellenmiş olur Ders kayıtlarının ilk gününde bankalardan kaynaklı gecikmeler olabilmektedir. Harç ücretini yatırdığınız süre üzerinden 24 saat geçmesine rağmen sistemde görülmüyor ise Öğrenci İşleri ile iletişime geçiniz.

13 UYARI EKRANLARI "HARÇ BORCU VAR " uyarı ekranı Birinci öğretimim neden harç borcum var? YÖK Kararı nedeniyle 2. Üniversite okuyan öğrenciler harç ödemek zorundadır. Giriş tarihinize göre 1. Üniversitede normal harç ödeme kuralları geçerlidir. Fakat 2. Üniversitede okuduğunuz üniversiteye (açık öğretim, uzaktan eğitim dahil) harç ödemeniz gerekmektedir. Harç kontrol işlemi YÖKSİS üzerinden yapılmaktadır. Daha önceden ilişiğinizi kestiğiniz halde yine de harç borcu görüyorsanız, E-Devlet üzerinden Öğrencilik Durumunuzu sorgulayınız. Eğer Çukurova Üniversitesi dışında başka bir öğrencilik görülmüyorsa Öğrenci İşlerinden harç durumunuzun kontrol edilmesini isteyiniz. Sadece Açık öğretime devam ediyorum neden harç borcum var? Yukardaki madde açık öğretim ve uzaktan eğitim içinde geçerlidir. Kayıt sildirmediğiniz sürece ikinci üniversiteye harç ödemeniz gerekir.

14 UYARI EKRANLARI " HAZIRLIK SINIFI " uyarı ekranı Hazırlık sınıfıyım Ders Kaydı yapmam gerekir mi? Hazırlık sınıfı öğrencilerinin ders kaydı yapmasına gerek yoktur. YADYO ile iletişime geçip Hazırlık Sınıfı programı hakkında bilgi alabilirsiniz. Hazırlık sınıfında başarılı oldum fakat ders kaydı yapamıyorum. Hazırlık sınıfı notunuz girilmemiş olabilir. Öğrenci İşleri ile iletişime geçiniz.

15 UYARI EKRANLARI " DERS KAYIT KAPALI" uyarı ekranı Ders kayıtları henüz açılmamıştır. Ders kayıtları bazı bölümlerde ders programındaki düzenlenmeler sebebiyle ileri saatlerde açılabilmektedir. Bu durumlarda bilgi almak için Bölüm Başkanlığınız ile iletişime geçiniz.

16 UYARI EKRANLARI " ANADAL DERS KAYIT EKSİK" uyarı ekranı Çift Ana Dal veya Yan Dal öğrencisi iseniz Yönetmelik gereği çakışma kontrolü yapılabilmesi için öncelikle Ana Dal ders kaydınızı gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

17 UYARI EKRANLARI " DERS KAYDI YOK" uyarı ekranı Bu ekranı ders kaydınızı Akademik Takvimde belirtilen tarihlerde yapmadığınız zaman görürsünüz. Eğer geçerli bir mazeretiniz var ise Bölüm Başkanlığınıza dilekçe vererek mazeretli kayıt yapabilirsiniz. Önemli: Yönetim Kurulundan kararınız çıktıktan sonra ders ekleme çıkarma işlemlerini kendiniz yapmanız gerekmektedir.

18 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Almanız gereken dersleri öncelikle kırmızı ile gösterilenler ve alt sınıftan olanlardan başlayarak seçiniz. Hangi dönemde kaç adet ders almanız gerektiğini Bölüm Başkanlığınızdan öğrenebilirsiniz.

19 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Eğer almak istediğiniz ders devam zorunluluğunuz olan bir ders ile çakışırsa ekrandaki gibi bir mesajla karşılaşırsınız. Sistem uygun bir grup bulmuşsa ekrandaki EKLE düğmesi aktif olur. Aksi halde bu dersi alamazsınız.

20 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Başarısız olduğunuz veya devam zorunluluğunuz olan derslerin tamamını seçmezseniz ders kayıt işlemine devam edemezsiniz ve yukarıdaki gibi bir uyarı ekranınla karşılaşırsınız.

21 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Eğer sistemde görülmeyen bir dersiniz var ise öncelik ile bölümünüz ile iletişime geçiniz. Eğer bu ders seçmeli bir ders ise açılmayacak olabilir. Bu durumda kredisi uygun bir başka seçmeli ders seçebilirsiniz.

22 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Eğer bir uyarı mesajı ile karşılaştıysanız devam etmeden önce seçmeli derslerin kotalarının güncellemesi için sayfayı yenilemeniz önerilir.

23 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Almak istediğiniz tüm dersleri seçtikten sonra «Kaydet» düğmesine tıklayınız. Bu işlemden sonra seçilen dersler sistem tarafından tekrar kontrol edilecek ve uygun olanlar kaydedilecektir.

24 DERS KAYIT İŞLEMİ NASIL YAPILIR? Ders kaydınız başarı ile tamamlandı ise «Seçilen Dersler» ekranına yönlendirileceksiniz. Bu ekranda kayıt olduğunuz dersleri kontrol ediniz. Eksik veya fazla bir ders var ise Akademik Takvimde belirtilen sürelerde değişiklik yapabilirsiniz.

25 SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

26 SORUNLAR ve ÇÖZÜMLER Dönem derslerimi göremiyorum. Sadece siz göremiyorsanız Öğrenci İşleri görüşülmesi gerekmektedir. Diğer öğrencilerde de bu sorun var ise ilgili döneme ait ders programının kontrol edilmesi gerekmektedir. Konuyla ilgi olarak Bölüm Başkanlığınız ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Kalmış olduğum zorunlu dersi göremiyorum. Ders programları tam girilmediği için yaşanan bir sorundur. Mevcut ders programlarının tam olarak girildiğinin (saat, mekan ve öğretim elemanı) kontrol edilmesi gerekir. Bölüm Başkanlığı ile iletişime geçiniz. Kalmış olduğum seçmeli dersi göremiyorum. Seçmeli ders, ders programından kaldırılmış ve normal bir durum olabilir. Bölüm Başkanlığınızdan bu dersin açılıp açılmayacağını teyit ediniz.

27 SORUNLAR ve ÇÖZÜMLER Devamsızlıktan kaldığım dersi seçemiyorum. Eğer farklı yarıyıllardaki iki farklı dersten kalmışsanız, bu dersler çakışıyor ve sistem uygun bir grup bulamaz ise bu dersleri alamazsınız ve ders kaydı yapamazsınız. Ders kaydı yapabilmek için Bölüm Başkanlığınıza dilekçe verip Yönetim kurulu kararı ile üst yarıyıldaki bu dersinizin transkriptinizden çıkartılmasını talep etmeniz gerekmektedir. Önemli: Yönetim Kurulundan kararınız çıktıktan sonra ders kayıt işlemlerini kendiniz yapmanız gerekmektedir. Dersin AKTS si 99 olarak görülüyor seçemiyorum. Dersin AKTS bilgisi «0» olduğu için bu dersi seçilememesi için yapılmıştır. Dersin AKTS bilgisinin düzeltilmesi için Bölüm Başkanlığınız ile iletişime geçiniz.

28 SORUNLAR ve ÇÖZÜMLER Üst sınıftan ders alamıyorum. Aşağıdaki şartları taşıdığınızdan emin iseniz Öğrenci İşleri ile iletişime geçiniz; GNO > 3.00 Başarısız ders olmaması Alttan kalan ders olmaması Dersin yanında «program eksik» ibaresi var dersi seçemiyorum. İlgili dersin Saat, mekan ve/veya öğretim elemanı bilgileri eksiktir. Bölüm Başkanlığınız ile iletişime geçiniz. Ben derse A grubunda girmek istiyorum/istemiyorum. Sistemde grup atamaları otomatik olarak yapmaktadır ve öğrenciler sistemin atadığı grupta ders alırlar. Bu konuda öğrenci işleri veya bilgi işlem değişiklik yapamaz. Kalmış olduğum seçmeli ders yerine başka ders seçemiyorum. Kalmış olunan bir seçmeli ders yerine başka bir ders seçmek için AKTS si aynı veya daha yüksek olan bir ders seçilmelidir.

29 SORUNLAR ve ÇÖZÜMLER Çakışan dersleri alamıyorum ama arkadaşım almış. Yönetmelik gereği öğrenciler çakışan dersleri devam zorunlulukları olduğu için alamazlar. Fakat ilgili derslerden herhangi biri daha önceden alınmış ve devamsızlıktan kalınmamış ise çakışan dersler alınabilir. Çakışan dersleri diğer gruptan alamıyorum. Çakışan derslerin diğer gruptan alınabilmesi için alınmak istenilen dersin, diğer dersler ile çakışmaması gerekmektedir. Çakışan derslerin yerine 2. öğretimden ders almak istiyorum. Bir dersin diğer öğretimden alınabilmesi için ilgili öğretimde dersin uygun bir grubunun olmaması gerekir. Ben normal öğretimdeki dersi seçtiğim halde, sistem beni 2. öğretimdeki gruba atmış. Sistem ilgili öğretimde uygun bir grup bulamadığı zaman dersi diğer öğretimdeki bir gruptan en fazla 3 derse kadar verebilir.

30 SORUNLAR ve ÇÖZÜMLER Seçmeli dersi diğer öğretimden alamıyorum. İlgili öğretimde kotası dolmuş bir ders diğer öğretimden alınamaz. İlgili öğretimde olmayan bir ders diğer öğretimden alınamaz. Üç dersten fazlası diğer öğretimden alınamaz. Aldığım dersin grup adı yerine neden «?» var. «?» tek grup açılmış ders anlamına gelmektedir. Birden çok grup açılmış «A» grubu ile karışmaması için ders kayıt döneminde «?» olarak gösterilmektedir. Ders döneminde «A» olarak gösterilecektir. Almam gereken seçmeli derslerin tümünün limiti dolu seçemiyorum. Bölüm başkanlığınız ile iletişime geçiniz. Üst sınıftan bir arkadaşım limiti dolan seçmeli dersi almış ben seçemiyorum. Dersi daha önceden alan bir öğrenciler için limit aranmaz ve bu öğrenciler dersin limitini etkilemez. Farabi öğrencilerinde yönetmelik gereği kota aranmaz.

31 Teşekkürler

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS KAYDI YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU

MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU MERSİN ÜNİVERSİTESİ DERS ÖN KAYIT YARDIM KILAVUZU 1 ) Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine Giriş oibs.mersin.edu.tr Öğrenci Ders Ön Kaydı yapmak üzere Kullanıcı Adı ve Şifresi ile Öğrenci İşleri Bilgi Sistemine

Detaylı

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU TARSUS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 9 1. Katkı Payı/Öğrenim Ücreti... 9 I. Katkı Payı:... 9 II. Öğrenim Ücreti...

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme tarihleri

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİNDE YENİ KAYIT OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN DERS KAYIT KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; Üniversitemize ve Fakültemize Hoşgeldiniz!

Detaylı

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI DERS KAYIT PROGRAMI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI Güncelleme Tarihi: 06.09.2015 İçindekiler DERS KAYIT PROGRAMI ÖĞRENCİ MODÜLÜ... 1 1. ÖĞRENCİ DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 1 1.1 Ana

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı bahar yarıyılı ders kayıt ve kayıt yenileme

Detaylı

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 EĞİTİM YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2015-2016 Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 08.02.2016 17.02.2016 Katkı Payı/Öğrenim Ücreti/Materyal

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi. 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2015-2016 Güz Yarıyılı 2.Sınıf Öğrencileri için 3.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

DERS KAYIT İŞLEMLERİ KILAVUZU DERS KAYIT KILAVUZU. Ders kaydınızı sorunsuz bir şekilde yapabilmek için aşağıdaki aşamaları sırasıyla takip ediniz.

DERS KAYIT İŞLEMLERİ KILAVUZU DERS KAYIT KILAVUZU. Ders kaydınızı sorunsuz bir şekilde yapabilmek için aşağıdaki aşamaları sırasıyla takip ediniz. Sayfa 1/5 DERS KAYIT KILAVUZU Öncelikle bilinmesi gerekenler; Öğrenci Bilgi Sistemine buradan giriş yapılması gerekmektedir. İlk defa Öğrenci bilgi sistemine giriş yapacak kullanıcılar için, Kullanıcı

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2018-2019 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2018 2019 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

Bu işlemler ŞUBAT 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.önemli [2017]

Bu işlemler ŞUBAT 2017 tarihleri arasında yapılacaktır.önemli [2017] http://obs.kirklareli.edu.tr/oibs/ogrenci/login.aspx Şekil 1: Kırklareli Üniversitesi ana sayfası üzerinde bilgi yönetim sistemi üzerindeki ilgili alan tıklanır.öğrenci numaranızla sisteme giriş yaptıktan

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 3.Sınıf Öğrencileri için 6.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

MERSİN ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT VE DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ Sevgili öğrenciler; 2018-2019 eğitim-öğretim yılı bahar yarıyılı ders kaydında Öğrenci İşleri

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2016-2017 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2016 2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Önlisans / Lisans öğrencileri için 5-9 Eylül 2016 tarihleri

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı BAHAR Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2018 KAYIT YENİLEME TARİHLERİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS KAYIT İŞLEMLERİ Sevgili Öğrenciler, 2017-2018 eğitim öğretim yılı Yaz öğretimi ders

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ. Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme Rehberi 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU 2017-2018 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME / DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2017 2018 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları; 29 Ocak - 2 Şubat 2018 tarihleri arasında Kocaeli

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2018-2019 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 4 Kredi Sistemi... 4 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 4 Öğrenci

Detaylı

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 BAHAR YILI ÖĞRENCİ DANIŞMANLARI BİLGİLENDİRME TOPANTISI ÖĞRENCİ DANIŞMANLIĞI Üniversitemiz ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 6. Maddesinde öğrenci

Detaylı

İKÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Oryantasyon Programı 19.Eylül.2011 Araş.Gör.Edip SEÇKİN

İKÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Oryantasyon Programı 19.Eylül.2011 Araş.Gör.Edip SEÇKİN Nokta Sistemine ilk defa giriş yaparken kullanıcı adı: Öğrenci No ŞİFRE: kultur Sisteme ilk girdiğinizde anket ve duyurular penceresi açılır. Bu pencerede listelenen duyuruları takip etmeniz gerekir. Kişisel

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2014-2015 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 29 Haziran 2015 saat:10:00 Bitiş : 01 Temmuz 2015 saat 17:30

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018 v1.1 02.08.2018

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Güz Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği her yarıyıl sonunda not

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER Normal Süresindeki Öğrencilerin Ders Kayıt İşlemleri Dönem Uzatan Öğrencilerin Ders Kayıt İşlemleri NORMAL SÜRESİNDEKİ ÖĞRENCİLERİN DERS KAYIT İŞLEMLERİ

Detaylı

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-2016 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Lütfen derse yazılma süreci tablosunu incelemeden işlem yapmayınız. Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ders Kayıtları;

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER Tıp Fakültesi Öğrencilerinin Ders Kayıt - Ders Ekle/Bırak İşlemleri TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİNİN DERS KAYIT DERS EKLE/BIRAK İŞLEMLERİ Ders Ekle/Bırak

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2013-2014 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Kayıt İşlemleri Başlangıç : 09 Temmuz 2014 saat:10:00 Bitiş : 14 Temmuz 2014 saat 17:30

Detaylı

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur.

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; *2017-2018 Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRETİM ÜYESİ KILAVUZU v1.1 (26.10.2018) st.bau.edu.tr 1 Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 06.04.2018 Gökçe Begüm AVCI v1.1 26.10.2018

Detaylı

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler:

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: 1 1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.ankara.edu.tr:90 adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı okul numarasıdır. 2 Sistemde,

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 3 Kredi Sistemi... 3 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 3 Öğrenci Otomasyonu... 4 Yeni

Detaylı

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU

DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ. MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2010-2011 ÖĞRETİM YILI YAZ ÖĞRETİMİ KAYIT DUYURUSU DEÜ Mühendislik Fakültesi Öğrencileri Başlangıç :20 Haziran 2011 Saat:10:00 Bitiş :21 Haziran 2011 Saat:17:00 (http://kayit.deu.edu.tr)

Detaylı

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi

Uluslararası Antalya Üniversitesi Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Uluslararası Antalya Üniversitesi 2016-2017 Bahar Yarıyılı 1.Sınıf Öğrencileri için (Irregular öğrenciler) 1.Yarıyıl Ders Kayıt Rehberi Akademik Yeterlik Değerlendirmesi Öğrencilerin akademik yeterliği

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (07.06.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 07.06.2018 Gökçe

Detaylı

ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ KULLANIM KILAVUZU. 1. GĠRĠġ

ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ KULLANIM KILAVUZU. 1. GĠRĠġ ÖĞRENCĠ BĠLGĠ SĠSTEMĠ KULLANIM KILAVUZU Tüm öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sistemine https://my.mevlana.edu.tr/ sayfasından giriş yapabilmesi için gereken Öğrenci No öğrenci numaraları (örnek: 02011001),

Detaylı

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU

ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU 2015-16 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI DERSE YAZILMA DUYURUSU Üniversitemiz 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları; Lisans öğrencileri için 7 13 Eylül 2015, Önlisans öğrencileri için 8 13

Detaylı

2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ

2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ 2014-2015 BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME VE DERS DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ Kocaeli Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği gereği Yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri hariç

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYITLI ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT YENİLEME KILAVUZU Bu kılavuz Coğrafya, Felsefe, Endüstri Mühendisliği, Halkla

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ FİORİ KULLANIM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.1 (02.08.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 04.04.2018

Detaylı

2015 Kayıtlı öğrencilerin ders kayıtlanmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

2015 Kayıtlı öğrencilerin ders kayıtlanmaları Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır. ÖNEMLİ NOTLAR: 2014/Güz Yarıyılı, Yarıyıl Ağırlıklı Not Ortalamaları 2,00 ve üzerinde olan öğrenciler yönetmelik gereği DC harf notlu dersleri başarılı sayılır. Öğrenciler, kendileri istemeleri halinde

Detaylı

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ WEB den KAYIT YENİLEME KILAVUZU

DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ WEB den KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEÜ GÜZEL SANATLAR ENSTİTÜSÜ WEB den KAYIT YENİLEME KILAVUZU Web den Kayıt Yenileme, Enstitümüzdeki tüm öğrencilerimizin http://kayit.deu.edu.tr linkinden DEBİS hesaplarıyla giriş yaparak derslerini seçecekleri

Detaylı

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 EĞİTİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2016-2017 Güz Yarıyılı Kayıt Yenileme Tarihleri Başlangıç Bitiş Ders Seçme İşlemleri 02.09.2016 18.09.2016 Katkı Payı Öğrenim Ücreti Materyal Ücret

Detaylı

Not Girişi AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ G Ü N C E L L E N M E T A R İ H İ =

Not Girişi AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ G Ü N C E L L E N M E T A R İ H İ = Not Girişi AKADEMİK BİLGİ SİSTEMİ G Ü N C E L L E N M E T A R İ H İ = 1 9. 0 1. 2 0 1 5 İçindekiler Ders Payların Eklenmesi Not Girişleri Değerlendirme Modülünün Kullanımı Ders Payların Eklenmesi Akademik

Detaylı

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU

T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi. ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU T.C. istanbul ÜNiVERSiTESi ÖĞRENCi BiLGi SiSTEMi ÖĞRETiM ELEMANI KULLANIM KILAVUZU 1 1. Sisteme Giriş Nokta Üniversite Otomasyonu sistemini kullanabilmek için öncelikle Windows işletim sisteminde bulunan

Detaylı

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü

T.C. DOĞUŞ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Müdürlüğü LİSANS - ÖNLİSANS DERS KAYITLARI Ders kayıtlarından önce kayıtlı olduğunuz diploma programının ders planını, açılan dersleri ve bu dokümanda yer alan bilgileri incelemenizi, gerekli durumlarda danışmanlarınızın

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrenciler 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri 1.Aşama: Kayıt Tarihi ve Yeri TARİH 08-12 Eylül 2014 Kesin Kayıt 15-17 Eylül 2014 Yedek Aday Kaydı İŞLEM Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ

ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ ÖĞRENCİ KAYIT İŞLEMLERİ Açıklamalar Bu sistem, ders kesin kayıt ve ekle/sil işlemleri için kullanılmaktadır. Kesin kayıt dönemi sonuna kadar öğrenciler geçerli bir ders programı oluşturup kayıt onayı vermekle

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Katkı Payı Öğrenim Ücretleri TC KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2017-2018 GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME VE DERS KAYIT KILAVUZU İlk Defa Ders Seçimi Yapacak Öğrenciler İçin(Yeni Kayıt-1Sınıf) Bilgi: Kullanıcı

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs Bilgi Sistemi

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR (İKİNCİ DÖNEM) YARIYILI KAYIT YENİLEME ESASLARI 1. Öğrenim Ücretinin Yatırılması, Ders Kayıtları, Danışman Onayı, Ders 10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında Gerçekleştirilecektir.

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Enstitü öğrencisi olmak için ne yapmalıyım? ÖĞRENCİ KABULÜ Enstitümüz web sayfasının duyurular kısmında yer alan lisansüstü programlar ve öğrenci kontenjanları ilanında yer alan şartları

Detaylı

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış

Otomasyon Erişimi. Menüler ve İçerikleri. Ana Ekran Unsurları. Sorular. Çıkış Otomasyon Erişimi Menüler ve İçerikleri Ana Ekran Unsurları Sorular Çıkış Otomasyona nasıl ulaşılabilir? Kullanıcı Adı İlk Şifre Oluşturma Otomasyon Sistemi Otomasyon Sistemine nasıl ulaşılabilir? Üniversitemiz

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU. Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü Eğitim-Öğretim Yılı 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İNTERAKTİF KAYIT DANIŞMAN KILAVUZU Öğrenci ve Bilişim Koordinatörlüğü 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı ANKARA ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ KAPSAMINDA

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ DERS SEÇME BİLGİ DOKÜMANI Ocak 2014-1 - 30.01.2014 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi :

Sosyal Bilimler Enstitüsü Resmi Mail Adresi : 2016-2017 ÖĞRETĠM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENĠLEME (DERS SEÇĠMĠ-HARÇ ÖDEME VB.) ĠġLEMLERĠ 2016/2017 öğretim yılı güz yarıyılı ders seçme ve kayıtlanma işlemleri internet üzerinden(ders kaydı ve danışman

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ Ders Kayıt Dönemi Başlangıç 21.01.2019 (Pazartesi) Ders Kaydı Dönemi Bitiş 03.02.2018 (Pazar) TÜM LİSANS öğrencilerinin ders seçimi sistem otomatik yapılacaktır.

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ YAZ OKULU DERS SEÇİM KILAVUZU (Yüksek Lisans Öğrencisi) v1.0 (07.06.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 07.06.2018

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZ AK TAN EĞİTİM FAKÜLTESİ DEK ANLIĞI EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2017-2018 GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME TARİHLERİ Ders Seçme İşlemleri Başlangıç

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://thoroasis.izmirekonomi.edu.tr/oasis/docs/oasis_login_manual.pdf

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür.

ÜYE LOGIN. Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. ÜYE LOGIN Oda tarafından verilen kullanıcı adı, parola ve şifre ile üyelerin bilgilerini kendilerinin güncellemesini sağlayan bölümdür. İnternet tarayıcınızdan http://jfmobis.jfmo.org.tr/uye/ adresine

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU GÜZ DÖNEMİ

KAYIT YENİLEME KILAVUZU GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018-2019 GÜZ DÖNEMİ Ders Kayıt Dönemi Başlangıç 12.09.2018 (Çarşamba) Ders Kaydı Dönemi Bitiş 21.09.2018 (Cuma) Lisans 1 ve 2. Sınıf Önlisans 1.Sınıf öğrencilerinin ders kayıtları

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU SON GÜNCELLEME: 26.08.2015 / 11:00 İÇİNDEKİLER A. GENEL BİLGİLER... 3 B. DERS KAYIT İŞLEMLERİ... 3 C. HARÇ İŞLEMLERİ... 7 1.

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz https://oasis.ieu.edu.tr/oasis/help.php adresinden OASIS şifrenizi

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DOKÜMANI. (Danışmanlar İçin)

ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DOKÜMANI. (Danışmanlar İçin) ANKARA ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇME (İNTERAKTİF KAYIT YENİLEME) DOKÜMANI (Danışmanlar İçin) Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.ankara.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Sistemde Ders

Detaylı

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ T.C. BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ DERS SEÇİM KILAVUZU (Lisans Öğrencisi) v1.0 (05.09.2018) st.bau.edu.tr Versiyon Tarihçesi Versiyon Numarası Versiyon Tarihi Güncelleyen Açıklama v1.0 05.09.2018 İÇİNDEKİLER

Detaylı

KAYIT YENİLEME REHBERİ

KAYIT YENİLEME REHBERİ T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME REHBERİ DERS SEÇİMİ, DANIŞMAN ONAYI ve KATKI PAYI/ ÖĞRENİM ÜCRETİNİN YATIRILMASI

Detaylı

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR?

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I.I. Öğretim Ücretini Ödediği Halde Daha Önce Hiçbir Derse Kayıt Olmayanlar Veya Öğretim Ücretini Geç Ödeyenler OASIS e şifrenizle girerek sırasıyla

Detaylı

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR?

I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I. KİMLER DERS EKLEME-BIRAKMA DÖNEMİNDE İŞLEM YAPABİLİR? I.I. Öğretim Ücretini Ödediği Halde Daha Önce Hiçbir Derse Kayıt Olmayanlar Veya Öğretim Ücretini Geç Ödeyenler OASIS e şifrenizle girerek sırasıyla

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında önlisans ve

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz http://www.ieu.edu.tr/tlc/tr/ogrenciler-icin-akillikampus-destek

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı GÜZ Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2018 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve İnternet Üzerinden

Detaylı

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ

NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYDI YENİLEME İŞLEMLERİ 1-2017 ÖSYS ile yerleşen öğrencilemizin ders kayıtları sadece bu döneme mahsus olmak üzere varsa öğrenim ücretlerinin

Detaylı

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur.

* Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını bizzat Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; *2018-2019 Akademik Yılı Güz Döneminde; tüm öğrenciler ders kayıtlarını

Detaylı

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ

Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ Yöneticiler için İşletme Yüksek Lisans Programı (E-MBA) 2011-2012 Yaz Dönemi Ders Kayıt Açıklamaları 2011-2012 ÖĞRETİM YILI YAZ DÖNEMİ İÇİNDEKİLER KAYIT KABUL İŞLEMLERİ TAKVİMİ...3

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI Ocak 2016-1 - 20.01.2016 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 4 2.1. Öğrenci

Detaylı

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU

ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİ İÇİN KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU Üniversitemizde kayıt yenileme işlemleri ilgili birim için akademik tavimde belirtilen tarihlerde gerçekleşmektedir. Hazırlık sınıfı

Detaylı

Derse yazılma ve kayıt yenileme

Derse yazılma ve kayıt yenileme KAYIT YENİLEME VE DERS EKLEME/BIRAKMA DİLEKÇESİ KAYIT İŞLEMLERİ Kocaeli Üniversitesi Lisans ve Ön Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği gereği Yeni kayıt yaptıran birinci sınıf öğrencileri hariç diğer tüm

Detaylı

Bu programa başvuru için ayrıca dilekçe verilmesine gerek yoktur. Sistem üzerinden ders seçimlerinin yapılması yeterlidir.

Bu programa başvuru için ayrıca dilekçe verilmesine gerek yoktur. Sistem üzerinden ders seçimlerinin yapılması yeterlidir. I.Tümleşik Eğitim (4+1)Programı Nedir? Anadal Lisans Programında 4. sınıfa geçen öğrencilere sunulan ve belirli bir alanda uzmanlık kazanmak isteyenlere son sınıfta Üniversite Senatosu tarafından belirlenen

Detaylı

Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt

Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt Yaz Okulu Ders Kayıtlanması (Misafir Öğrenci) Ön Kayıt 20 Haziran 2016 (Pazartesi) - 22 Haziran 2016 (Çarşamba) 1. https://basvuru.marmara.edu.tr/ başvuru sayfamızdan Yeni Kayıt adımıyla kayıt oluşturarak

Detaylı

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN-

ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- ÖNLİSANS - LİSANS KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ KILAVUZU -ÖĞRENCİLER İÇİN- 2016-2017 Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenilemeye İlişkin Genel Bilgiler -Ders seçiminde derslerin AKTS kredileri dikkate alınır.

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2015/2016 ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ 2015/2016 öğretim yılı güz yarıyılı kayıt yenileme işlemleri aşağıda belirtilen tarihler arasında

Detaylı

MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT VE DERS KAYDI İŞLEMLERİNE DAİR KILAVUZ A. MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT İŞLEMLERİ

MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT VE DERS KAYDI İŞLEMLERİNE DAİR KILAVUZ A. MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT İŞLEMLERİ MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT VE DERS KAYDI İŞLEMLERİNE DAİR KILAVUZ A. MİSAFİR ÖĞRENCİ YAZ OKULU ÖN KAYIT İŞLEMLERİ Üniversitemizden misafir öğrenci olarak yaz okulundan ders almak isteyen öğrencilerin

Detaylı

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER...

ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI )ZORUNLU DERSLER )ÜST DÖNEM DERSLERİ )BAŞARILI OLUNAN DERSLER )SEÇMELİ DERSLER... ÖĞRENCİ BİLGİ EKRANI... 2 1)ZORUNLU DERSLER... 5 2)ÜST DÖNEM DERSLERİ... 7 3)BAŞARILI OLUNAN DERSLER... 8 4)SEÇMELİ DERSLER... 9 5)PROGRAM DIŞI DERSLER... 10 6)DERS SEÇİMİ KAYDETME VE DANIŞMANA GÖNDERME...

Detaylı

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız.

I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. I. OASIS E GİRİŞ Sisteme daha önce sahip olduğunuz OASIS şifresi ve PIN kodları ile giriş yapınız. Daha önce hiç OASIS e giriş yapmamış iseniz http://www.ieu.edu.tr/tlc/tr/ogrenciler-icin-akillikampus-destek

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ DERS KAYIT KILAVUZU ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI DERS SEÇME (Otomasyonda Kayıt İşlemleri) Ders Seçme Sırasında Dikkat Edilecek Hususlar A- GANO ya (Başarı durumuna göre) Göre

Detaylı

*Tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama öğrencileri dahil) ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur.

*Tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama öğrencileri dahil) ders kayıtlarını Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden yapmakla sorumludur. KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ 2017-2018 AKADEMİK YILI BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİMİZ; *Tüm öğrenciler (mühendislik tamamlama öğrencileri dahil) ders kayıtlarını

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI Ağustos 2017-1 - 24.08.2017 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER

YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER YAZ OKULU BAŞVURU İŞLEMLERİ YAZ OKULU BAŞVURUSU İÇİN YAPILMASI GEREKEN İŞLEMLER Yaz okulu kesin kayıt işlemleri yaz okulu takviminde belirtilen tarihler arasında, kimlik.ege.edu.tr sayfasında EBYS modülünden

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu

Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Kayıt Yenileme ve Ders Seçim Kılavuzu ISPARTA 2017 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı

Detaylı

a. Sisteme giriş ve öğrenci bilgilendirme ekranı

a. Sisteme giriş ve öğrenci bilgilendirme ekranı a. Sisteme giriş ve öğrenci bilgilendirme ekranı 1) Sisteme giriş: Sisteme kullanıcı adı ve şifre yazılarak giriş yapılır. Şifresini unutan öğrenciler ubs.giresun.edu.tr adresinden şifremi hatırlamıyorum

Detaylı

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI

T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI T.C. BĠLECĠK ġeyh EDEBALĠ ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ DERS SEÇME BĠLGĠ DOKÜMANI Eylül 2018-1 - 12.09.2018 İçindekiler 1. Ders Seçme Ekranının Açılması... 3 2. Ders Seçme Ekranındaki Bilgiler... 3 2.1. Öğrenci

Detaylı