Türkiye nin en büyük ve en köklü Sanayi Odası; İstanbul Sanayi Odası 1952 yılında, 750 ye yakın sanayicinin yazılı isteği ile kurulmuştur.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Türkiye nin en büyük ve en köklü Sanayi Odası; İstanbul Sanayi Odası 1952 yılında, 750 ye yakın sanayicinin yazılı isteği ile kurulmuştur."

Transkript

1 TANITIM KİTAPÇIĞI

2

3

4 Türkiye nin en büyük ve en köklü Sanayi Odası; İstanbul Sanayi Odası 1952 yılında, 750 ye yakın sanayicinin yazılı isteği ile kurulmuştur. IV. Vakıf Han da faaliyete başlayan İstanbul Sanayi Odası, sırasıyla Sirkeci deki Kılavuz Han, ardından Meşrutiyet Caddesi üzerinde yer alan Kruger Han a taşınmıştır yılının sonunda üye sayısı olan İstanbul Sanayi Odası, bugün 'e yaklaşan üyesi ile Türkiye nin en köklü ve en büyük sanayi odasıdır. İSO üyesi sanayi kuruluşları; Toplam sanayi katma değerinin yaklaşık %36 sını, Türkiye sanayi sektörü üretiminin yaklaşık %34 ünü gerçekleştirmektedir. Toplam sanayi istihdamının yaklaşık %15 i İSO üyesi kuruluşlarca sağlanmaktadır. Türkiye nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu nun yaklaşık %40 ı İSO üyesidir. Türkiye ihracatının yaklaşık %36 sı İSO üyesi firmalar tarafından gerçekleştirilmektedir.

5 Sizin için, Sizlerle beraber İSO Hizmet Kurumu Misyonumuz İç ve dış paydaşları ile ulusal ve uluslararası kıyaslamalar, araştırmalar ışığında, bilgi, politika ve sistemler oluşturarak; Sanayi şirketlerine yüksek değer katan yenilikçi hizmetler sunarak, sanayimizin sürdürülebilir gelişmesini desteklemek; Sanayici imajını yücelterek, karar vericilere mevzuat oluşumu ve uygulamalarında katkıda bulunarak sanayi altyapısı ve iklimini pozitif yönlendirmektir. Vizyonumuz Sanayi iklimini yönlendiren etkili bir paydaş olarak, sanayi şirketlerimizin sürdürülebilir rekabet gücü ve yetkinliklerini artırarak Türk sanayiini dünya ölçeğinde geliştiren bir kuruluş olmaktır. Değerlerimiz İstanbul Sanayi Odası; tüm çalışmalarında evrensel etik değerleri, sosyal sorumluluğu ve çevre duyarlılığını gözeten şeffaf, katılımcı, tutarlı, güvenilir, kararlı, gerçekçi ve yenilikçi bir kuruluştur. Kalite Politikamız Sizin için, Sizlerle beraber İSO Hizmet Kurumu İstanbul Sanayi Odası, kamu vicdanını gözeterek; üyelerinden gelen talepler, kanun ve ilgili mevzuat ile kendisine verilmiş olan görev ve sorumluluklar çerçevesinde müşteri beklentilerini eksiksiz, doğru ve zamanında; tarafsızlık ve güvenilirlik ilkelerine bağlı kalarak karşılamayı amaçlar.

6

7

8 Türk özel sektörünün ulusal ve uluslararası alanda en önemli temsilcilerinden biri olan İstanbul Sanayi Odası, değişen dünya koşullarında kurumsal varlığını ve özel sektörü temsil iddiasını devam ettirebilmek ve üyelerinin rekabet gücünü artırabilmek için organizasyon ve faaliyetlerini, ortaya çıkabilecek ihtiyaçlara cevap verebilecek dinamik ve proaktif bir yapıya kavuşturmayı ve bu çerçevede; Sürekli gelişme düşüncesiyle misyonunu ve politikalarını düzenli olarak gözden geçirmeyi, Yeni hedefler belirlemeyi, bunlara yönelik planlar yapmayı ve gerekli kaynakları ayırarak bu planları hayata geçirmeyi, Müşterilerinden gelen talepleri de göz önüne alarak çağın gereklerine uygun yeni fonksiyon, görev ve ürünler geliştirmeyi, Bilgiye çabuk ulaşan, işleyen ve dağıtan bir kurum olma yolunda teknolojik altyapısını geliştirmeyi, Ürettiği hizmetin kalitesinin belirlenmesinde en önemli unsur olarak gördüğü insan kaynaklarının gelişmesini, istihdamını ve memnuniyetini sağlamayı, Takım çalışmasına önem verilen, bireysel ve grup başarılarının teşvik edildiği bir çalışma ortamı sağlamayı, Üstlendiği misyon ve ürettiği hizmetin kalitesi ile kamuya ve diğer kurum ve kuruluşlara örnek teşkil etmeyi ve tüm bunların sürekliliğini, çalışanları ve müşterileri ile beraber gerçekleştirebilen bir İSO Hizmet Kurumu anlayışı ile sağlamayı taahhüt eder. Hizmet Anlayışımız Türk sanayiinin en büyük ve köklü temsil kurumlarından biri olan İstanbul Sanayi Odası gücünü üyelerinden almaktadır. Bu çerçevede; Üyelerimizle iletişimimizi her geçen gün daha güçlü bir hale getirmek, Nitelikli, etkin, verimli ve adeta sanayicimizin nöbetçi eczanesi gibi çalışarak, üyelerimize değer üretmek, Meslek Komitelerimizin, sektörleriyle ilgili dernek ve meslek kuruluşlarıyla iletişim ve işbirliği içinde sorunların tespiti ve çözümü için ortak kararlar almalarını ve bu kararların yönetimin bilgisi dahilinde yine Meslek Komitelerimizce ilgili kurumlara ulaştırılmasını sağlamak, İstanbul Sanayi Odası nın ürettiği bilgi ve görüşlerin paylaşımında medyayı daha etkin kullanmak, Çatı örgütümüz TOBB, üniversitelerimiz, araştırma kuruluşlarımız, ilgili tüm kurum, kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği ve iletişimimizi daha da geliştirerek; sonuç alıcı, ölçülebilir çalışmalar yapmak, Proje, hizmet ve etkinliklerimizi daha iyi tanıtmak, üyelerimizle iletişimimizi güçlendirmek ve görüşlerimizin kamuoyuna net olarak aktarabilmek için internet ve sosyal medyayı daha etkin kullanmak, İstanbul Sanayi Odası nın uzun bir süredir yayınladığı aylık yayın organı Sanayi dergisinin marka değerini daha da yükseltip, başvuru kaynağı niteliğinde referans bir yayın haline getirerek üyelerimiz ve kamuoyu ile temel iletişim araçlarımızdan biri haline getirmek hizmet anlayışımızın temelini oluşturmaktır.

9 Odamız Organları Türkiye deki tüm odalar gibi, İSO da da çalışmalar 5174 sayılı yasa doğrultusunda seçimle işbaşına gelen organlar ve Genel Sekreterlik tarafından yürütülmektedir. İSO nun seçimle belirlenen organları, Meclis Başkanlık Divanı Oda Meclisi Oda Yönetim Kurulu Disiplin Kurulu Meslek Komiteleri Meclis Başkanlık Divanımız Meclis Başkanlık Divanımız, Meclis Üyelerimizin kendi üyeleri arasından 4 yıl için seçtiği bir başkanı ile iki başkan yardımcısı ve kâtip üyeden oluşur. Odaya kayıtlı üyeler tarafından, 4 yılda bir Meslek Komitesi üyeleri arasından seçilen Oda Meclisi, Oda nın en büyük denetim organıdır. Odamız Meclisi 105 üyeden oluşmaktadır. Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri, Disiplin Kurulu ve Meclis Komisyonları Oda Meclisi tarafından seçilmektedir. Ayda bir gündemli olarak toplanan Oda Meclisi, gerek duyduğu takdirde her tür konunun araştırılması ve belirli çerçeveler içinde değerlendirilmesi için kendi içinden komisyonlar kurabilir. İSO bünyesinde, Hesapları İnceleme Komisyonu ve Mevzuat Komisyonu bulunmaktadır. Meclis toplantılarımız her ayın 4. Çarşamba günü yapılmaktadır.

10 Yönetim Kurulumuz Odamızın yürütme organı olan Yönetim Kurulu, Oda Meclisi tarafından seçilen Başkan ve 10 üyeden oluşmaktadır. Yönetim Kurulu 4 yıl süre ile görev yapar. İSO Yönetim Kurulu, kendi içinden iki Başkan Yardımcısı ve bir Sayman Üye seçmekte ve çalışma konularına göre üyeleri arasında görev dağılımı yapmaktadır. Disiplin Kurulumuz Odamız Disiplin Kurulu, Oda Meclisi tarafından ve Meclis üyesi olmayan üyeler arasından seçilen 6 üyeden oluşmaktadır. Disiplin Kurulu 4 yıl süre ile görev yapar. Disiplin Kurulu, üyelerin disiplin soruşturmalarını, mevzuatta öngörülen usul ve esaslara uygun olarak yürütür ve üyeler hakkında meclise disiplin ve para cezası verilmesini önerir.

11 Meslek Komiteleri Odamız bünyesinde, üyelerin dahil olduğu 46 farklı meslek grubu bulunmaktadır. Odaya kayıtlı üyelerin kendi meslek gruplarından seçtiği temsilciler Meslek Komiteleri ni oluşturur. Seçimler her 4 yılda bir yapılır. İSO bünyesindeki 46 Meslek Komitesi nde 256 üye bulunmaktadır. Meslek Komiteleri ayda bir toplanmakta ve kendi sektörleri ile ilgili konuları görüşmekte, yönetimden kendilerine intikal eden sorunlara çözüm önerileri geliştirmektedirler. Odamız Meslek Komitesi üyelerinin, görüşlerini dile getirdiği bir başka platform da sanayimizin sorunlarının tespiti ve çözüm üretilmesi sürecinde, doğrudan kamu birimleri ile değerlendirme imkanı sunan önemli buluşma noktalarından biri olarak değerlendirdiğimiz ve yılda en az 2 kez yapılan Meslek Komiteleri Ortak Toplantılarımızdır. Meslek Komitelerimizin güncel bilgilerine Odamız web sitesinden ulaşabilirsiniz.

12 Meslek Komitelerimiz 1.Grup 2.Grup 3.Grup 4.Grup 5.Grup 6.Grup 7.Grup 8.Grup 9.Grup 10.Grup 11.Grup 12.Grup 13.Grup 14.Grup 15.Grup 16.Grup 17.Grup 18.Grup 19.Grup 20.Grup 21.Grup 22.Grup 23.Grup Madencilik, Mermer ve Taş Ocakçılığı Et, Balık ve Süt Mamulleri Sanayii Bitkisel Gıda Ürünleri ve İçecekler Sanayii Öğütülmüş Tahıl ve Unlu Mamuller Sanayii Kakaolu ve Şekerli Mamuller Sanayii Endüstriyel Yemek Sanayii İplik Sanayii Dokuma Kumaş Sanayii Tekstil Terbiye, Baskı, Nakış, Brode, Örme Kumaş ve Triko Giyim Sanayii Giyim Dışı Tekstil, Ev Tekstili ve Dokunmamış Ürünler Sanayii Konfeksiyon Yan Sanayii Deri ve Deri Mamulleri Sanayii Dış Giyim Sanayii Çorap Sanayii Orman Ürünleri Sanayii Basım, Yayın, Kağıt ve Kağıt Ambalaj Sanayii Temel Kimya Sanayii Boya, Vernik, Reçine ve Çeşitli Kimya Sanayii Sabun, Deterjan, Kozmetik ve Esans Sanayii İlaç, Tıbbi Cihaz ve Araç-Gereç Sanayii Kauçuk ve Kauçuk Teknolojileri Sanayii Plastik Ambalaj ve İnşaat Malzemeleri Sanayii Cam ve Cam Mamulleri Sanayii

13 Meslek Komitelerimiz 24.Grup 25.Grup 26.Grup 27.Grup 28.Grup 29.Grup 30.Grup 31.Grup 32.Grup 33.Grup 34.Grup 35.Grup 36.Grup 37.Grup 38.Grup 39.Grup 40.Grup 41.Grup 42.Grup 43.Grup 44.Grup 45.Grup 46.Grup Demir-Çelik ve Sıcak Hadde Mamulleri Sanayii Bağlantı Elemanları, Tel ve Tel Ürünleri Sanayii Demir Dışı Metaller ve Kuyumculuk Sanayii Genel Amaçlı Makine ve Aksam Sanayii Özel Amaçlı Makine Sanayii Metal İşleme, Şekillendirme, Isıl İşlem ve Kaplama Sanayii Metal Ev ve İşyeri Gereçleri Sanayii Elektrik, Elektronik ve Bilişim Sanayii Enerji ve Elektrik Ekipmanları Sanayii Giyim Dışı Tekstil, Ev Tekstili ve Dokunmamış Ürünler Sanayii Beyaz Eşya ve Ev Aletleri Sanayii İklimlendirme Ekipmanları Sanayii Kara Taşıtları Ana ve Yan Sanayii Otomotiv Ana ve Yan Sanayii Deniz Taşıtları ve Yan Sanayii Ofis Mobilyaları Sanayii Ahşap Mobilya Sanayii Metal Yapı ve Yapı Parçaları Sanayii Metal Aletler, Hırdavat ve Isı Cihazları Sanayii Hazır Beton, Beton Ürünleri, Toprak ve Mermer Sanayii Ayakkabı ve Yan Sanayii Plastik Hammaddeleri ve Plastik Enjeksiyon Mamulleri Sanayii İç Giyim Sanayii

14 Yeni temsilciliklerimizle sizlere daha yakınız Yoğun bir trafiğe ve oldukça dağınık ve geniş bir sanayi yerleşimine sahip İstanbul da, üyelerimizin daha rahat ve iyi hizmet alması, hizmetlerimizin bilinirliğinin artması ve üyelerimizle iletişimin geliştirilmesi açısından Avrupa yakasında Yenibosna da, Anadolu yakasında İMES - Ümraniye de açtığımız iki temsilciliğimiz 2014 yılı Mart ayından itibaren hizmetinizdedir.

15

16 Üyelik ve Aidat Elektronik Hizmetler Kapasite Raporu Ekspertiz Raporları Yatırım Teşvik Belgesi Faaliyet Belgesi İmalata Yönelik Belgeler Dolaşım Belgeleri, Türk Malı Belgesi, Sayısal Takograf Pasaport-Vize İşlemleri İş Makinası Tescil İşlemleri İndirim Sağlayan Kuruluşlar

17 Üyelik ve Aidat Odamıza elektronik ortamda (online) üye olabilirsiniz İstanbul da merkezi veya üretim tesisi bulunan, 10 ve üzerinde çalışanı olan sanayicilerimizin Oda üyeliklerini, tamamen elektronik ortamda yönetilen süreçlerimiz sayesinde süratle gerçekleştiriyor, diğer Odalara üyeliklerinden dolayı üyelerimize ilave aidat yükü oluşmaması için aidat paylaşımını kayıt aşamasından itibaren sağlıyoruz. Elektronik Hizmetler Yenilenen web sitemiz, zengin bilgi içeriğinin yanı sıra, üyelerimizin birçok işlemini elektronik olarak gerçekleştirmesine imkan tanıyor. adresli web sitemizin online hizmetler bölümünde; üyelik kaydınızı yapabilir, faaliyet belgesi alabilir, kapasite raporu başvurunuzu yapabilir ve süreci izleyebilir, Odamızca düzenlenen eğitim ve seminerlere kayıt olabilir, veri tabanımızda yer alan üye firma bilgilerine ulaşabilir ve üyelerimize çeşitli alanlarda avantajlı hizmet sağlayan kurum ve kuruluş bilgilerine erişebilirsiniz. Kapasite Raporu Kapasite raporlarımızla hizmetinizdeyiz Sanayi Sicil Belgesi, Gıda Sicil Belgesi, Dahilde İşleme İzin Belgesi, Yatırım Teşvik Belgesi, Yerli Malı Belgesi, İmalat Yeterlilik Belgesi gibi sanayiciliğe özel birçok işlem için ihtiyaç duyduğunuz kapasite raporumuz ile ucuz elektrik kullanımı, gümrük işlemleri, ihracat teşviği, fuar giderlerinin karşılanması gibi birçok avantajdan yararlanmanızı sağlıyoruz. Kapasite raporlarınız düzenlendiği tarihten itibaren iki yıl geçerlidir.

18 Ekspertiz Raporları Ekspertiz raporlarımız ve belgelerimizle sorunlarınıza çözüm üretiyoruz İhracat, ithalat, gümrük, vergi, teşvik ve sanayi ile ilgili diğer mevzuat gereğince ilgili kurumlara sunulmak ve kamu kurumlarından Odamıza intikal eden araştırma ve inceleme konularını karşılamak üzere muhtelif ekspertiz raporları ve belgelerle firmaların karşılaştıkları sorunlara çözüm üretiyoruz. Ayrıca üyelerin imalatlarında meydana gelen fire oranlarını ve birim kullanım miktarlarını belirlemeye yönelik raporlar düzenliyoruz.

19 Yatırım Teşvik Belgesi Yatırım Teşvik Belgeleri nin adresiyiz İstanbul da yapılmakta olan ve ilgili teşvik mevzuatında belirlenen kriterlere uygun imalat sanayiine yönelik ve sabit yatırım tutarı 10 milyon TL yi aşmayan yatırımlara ilişkin Yatırım Teşvik Belgeleri ni düzenliyor, söz konusu teşvik belgelerine ilişkin tüm revize, süre uzatımı ve tamamlama vizesi işlemlerini yapıyor, böylece bu işlemlerin Ankara ya gidilmeden çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesini sağlıyoruz. Faaliyet Belgesi Faaliyet belgesi ve özellikle kamu ihaleleri için gerekli imalat ve yerli malı belgeleri Odamızca veriliyor Firmanızın Odamıza üyeliğini gösteren ve birçok kamu kurumundaki işlemleriniz ile vize alım sürecinde gerekli olan faaliyet belgesi Odamızca düzenleniyor. Ayrıca, kamu ihaleleri için gerekli olan ve ürünü imal etme yetkinliğini ortaya koyan; Yerli Malı Belgesi, İmalat Yeterlilik Belgesi ve İmalatçı Belgesi ile elektrik enerjisi üreten tesislerde kullanılan aksamların yurt içinde imal edildiğini ortaya koyan Yerli İmalat Durum Belgesi Odamızca veriliyor. Dolaşım Belgeleri, Türk Malı Belgesi, Sayısal Takograf Menşe ve dolaşım belgeleri ile AB projelerinin gerektirdiği belgeleri düzenliyoruz. Dış ticaret işlemlerinde ihtiyaç duyacağınız menşe şahadetnamesi, A.TR, EUR.1 dolaşım belgeleri ile FORM A belgesini Odamızdan temin edebilirsiniz. AB nin Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) kapsamında gerçekleştirilen projelerde kullanılmak üzere malın menşeini sertifikalandıran Türk Malı Belgesini düzenliyoruz. Ayrıca, karayolu araçlarının hareketinin ve sürücülerinin belli çalışma sürelerinin detaylarını kaydeden sayısal takograf kartları da Odamız tarafından düzenlenmektedir.

20 Pasaport-Vize İşlemleri Üyelerimizin vize başvurularına aracılık ediyoruz. Odamız üyesi firmaların yetkililerinin ve çalışanlarının yapacakları yurtdışı seyahatleri için ihtiyaç duyacakları tüm vize başvurularına uzman bir kadro ile aracılık hizmeti sunuyoruz İş Makinesi Tescil İşlemleri İş makineleri tescil işlemlerini yapıyoruz. İş Makinelerinin (yol inşaatı ile sanayi, bayındırlık, milli savunma hizmetlerinde kullanılan; iş amacına göre üzerine çeşitli ekipmanlar monte edilmiş; karayolunda insan, hayvan, yük taşımasında kullanılamayan motorlu araçlar) tescil işlemleri Odamızca gerçekleştiriliyor. İndirim Sağlayan Kuruluşlar Üyelerimizin çeşitli kurum ve kuruluşların hizmetlerinden avantajlı yararlanmalarını sağlıyoruz. Odamız üyesi firmaların yetkilileri adına Odamızca düzenlenen Sanayici Kimlik Kartı ile üyelerimizin sağlık kuruluşu, konaklama tesisi vb. birçok kuruluşun hizmetlerinden avantajlı olarak yararlanmalarını sağlıyoruz. Konuyla ilgili detaylı ve güncel bilgiler, Odamız web sitesinde yer almaktadır.

21

22 Sanayi Kongresi İnovasyon Üniversite-Sanayi İşbirliği Çevre ve Enerji Sanayinin Yerleşimi ve OSB'ler Avrupa İşletmeler Ağı Dış Ticaret Projeleri 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırma ve Yayınlar "Sanayi" Dergisi Mesleki Eğitim Eğitim ve Seminerler İSO Kütüphanesi

23 Sanayi Kongresi Geleceğe ışık : Sanayi Kongreleri Üyelerimizin küresel rekabet koşullarını daha iyi anlamaları ve küreselleşmenin getirdiği fırsatları yakalamaları amacıyla düzenlenen Kongrelerimizi, zengin içerikli ve vizyoner bir tartışma ortamı olarak tasarlıyoruz. Kurulduğu 1952 yılından bu yana ülkemiz ve sanayimiz için çalışan İstanbul Sanayi Odası, 2002 yılından beri Sanayi Kongresini gerçekleştirmektedir yılında; ana teması 21. Yüzyılla Büyük Yüzleşme gibi hayli iddialı ve güçlü bir başlık olarak belirlenen Kongre de daha önceki kongrelerden farklı ve yeni bir adım olarak Ekonomi, Devlet-Demokrasi-Toplum ve Şirketlerdeki Vasatlıkla Yüzleşme ve Bundan Çıkış Yolları konularına odaklanan ve tarihin bu bağlamda en kapsamlı ön çalışmalarıyla desteklenen çalıştaylar düzenlenerek hazırlık yapılmıştır. Çalıştaylar sonucunda elde edilen bilgilerle 15 Mayıs 2014 de gerçekleşen kongrede 21. Yüzyılla Büyük Yüzleşme teması bağlamında ülkemiz için fark ve heyecan yaratan bir sonuç bildirgesi tüm paydaşlar nezdinde paylaşılmıştır. Kongrelerimizde gerçekleştirilen sunumlara erişmek, konuşmacı bilgileri ve diğer detaylar hakkında bilgi sahibi olmak için; adresini ziyaret edebilirsiniz.

24 İnovasyon İnovasyona dönük süreçleri benimseyerek, sürdürülebilir rekabet avantajına ulaşan sanayicileri ödüllendiriyoruz. Teknolojik altyapıyla donatılmış ve katma değeri yüksek üretimi destekliyor, inovasyon ile farklılaşabilen, kendi teknolojisini üretebilen firmalar yaratmak için çalışıyoruz yılında ilkini, 2014 yılında ise üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz inovasyon ödülleri ile firmalarımızın süreç, insan kaynakları, yönetim, ürün alanlarındaki yenilikçi yaklaşımlarını ödüllendirerek ülkemizde ve sanayimizde yenilikçilik kültürünün yaygınlaşmasına katkıda bulunuyoruz. İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütmekte olduğumuz İstanbul Sanayi İnovasyon Endeksi Projemiz ile, İstanbul bölgesinde yer alan sanayi firmalarının Ar-Ge ve inovasyon kapasitelerini ölçmeye yönelik bir metodoloji tasarlamayı ve sıralama sistemi geliştirmeyi hedefliyoruz.

25 Üniversite-Sanayi İşbirliği Sanayi ile üniversiteyi buluşturuyoruz Sanayimizin teknoloji üreten, geliştiren, bilgi ve teknolojiyi etkin bir araç olarak kullanan bir yapıya kavuşması ve bu çerçevede ülkemizin daha fazla değer üreten, küresel rekabette başarılı ve refah düzeyi yüksek bir toplum haline gelmesi amacıyla sanayi ile üniversite arasında işbirliğinin sağlanması büyük önem taşıyor. Odamızın öncelikli hedeflerinden biri; üniversite ve sanayi arasında etkin, nitelikli, gerçekçi ve sonuca ulaşabilen işbirliklerinin oluşturulması ve sınırlı kaynakların rasyonel bir şekilde kullanılması için kuvvetli bir koordinatör olmak. Bu kapsamda, İstanbul da faaliyet gösteren köklü devlet üniversitelerinden; Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Katılımlarıyla, Teknoloji Transfer Ofisleri, sanayi firmaları ve ilgili tüm kurum - kuruluşlar arasında işbirliği-güç birliği oluşturulması amacıyla tüm paydaşları buluşturmayı hedefleyen Sanayi Platformunu oluşturduk. Sanayi Platformu, bünyesinde oluşturulan "Strateji","Mevzuat" ve üniversite- Sanayi İşbirliği Portalı" çalışma grupları ile faaliyetlerini sürdürüyor. Sanayi- üniversite işbirliği çalışmalarımız kapsamında; üniversite ile sanayi arasındaki bilgi ve teknoloji akışının kurumsal ve sistematik bir yaklaşımla ele alınması amacıyla üniversiteler ile "İşbirliği Protokolleri" hayata geçiriyoruz.

26 Çevre ve Enerji Çevre koruma ve enerji verimliliğini önemsiyor, üyelerimizin başarılarını ödüllendiriyoruz 1990 yılından bu yana üyelerine çevre konusunda destek olan Odamız, 2012 yılından itibaren enerji, iş sağlığı ve güvenliği konularındaki çalışmalarını Çevre ve Enerji Şubesi altında yürütüyor. Bünyesinde ilk kez yalnız sanayi kesimini değil, birçok kurum ve kuruluş temsilcisini aynı masa etrafında toplayarak Çevre İhtisas Kurulu nu oluşturan İstanbul Sanayi Odası, bu yöndeki çalışmalarını; eğitim, danışmanlık, görüş oluşturma, çevre projeleri, çevre ödülleri, karbon ayak izi, atık yönetimi, maden ve gayrı sıhhi müessese ruhsatları, iş sağlığı ve güvenliği ve ağaçlandırma alanlarında yürütüyor. Çevrenin korunmasını, enerjinin ve hammaddenin daha verimli kullanılmasını, daha az atık üretilmesini ve çevre dostu üretime yönlenmeyi teşvik etmek amacıyla 1995 yılında başlattığımız çevre ödüllerini, 2014 yılından itibaren Çevre ve Enerji Ödülleri adı altında vermeye devam ediyoruz.

27 Enerji alanındaki çalışmalarımız; sanayide enerji verimliliği, yerli ve yenilenebilir enerji kaynakları, enerji ekipmanlarının yerli üretimi, enerji alanında finansman imkanları, farklı kaynaklardan elektrik tedariki ve yerinde elektrik üretimi, İSO Enerji Yönetimi Sistemi ve nükleer enerji sanayisinin gelişimi gibi konularda yoğunlaşıyor. Enerji konularını kapsamlı bir şekilde ele almak üzere sanayi, kamu, üniversite ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Enerji İhtisas Kurulunu oluşturduk. İstanbul Kalkınma Ajansı nca desteklenen ve Yıldız Teknik Üniversitesi işbirliği ile yürütmekte olduğumuz İstanbul Enerji Verimliliği Merkezi projemiz ile, üniversitede ve sanayide enerji verimliliği kapasitesini artırmayı hedefliyoruz. Sanayinin Yerleşimi ve OSB'ler OSB İhtisas Kurulumuz ile sanayinin planlı yerleşimi için çalışıyoruz Meclis ve Meslek Komitesi Üyelerimizin katılımıyla oluşturduğumuz Organize Sanayi Bölgeleri Geliştirme İhtisas Kurulu ile üyelerimiz için yeni OSB ler oluşturulması, OSB lerin sorunlarına çözümler üretilmesini hedefliyor, ıslah OSB konularındaki girişimleri takip ve teşvik ediyoruz.

28 Avrupa İşletmeler Ağı Avrupa İşletmeler Ağı Projemiz ile yeni pazarlara açılmanıza, teknolojinizi geliştirmenize yardımcı oluyoruz Avrupa Komisyonu nun, işletmelerin AB mevzuatı, dış ticaret ve teknoloji alanında tek bir merkezden hizmet alabilmelerini sağlamak amacıyla oluşturduğu Avrupa İşletmeler Ağı (Enterprise Europe Network), 2008 yılından bu yana İstanbul Sanayi Odası ndaki merkezi ile firmalarımıza hizmet veriyor. 54 ülkede den fazla uzmanın çalıştığı Avrupa İşletmeler Ağı, firmalarımıza bu ağ sayesinde doğru bilgi ve müşteriye ulaşma fırsatı sağlıyor. İstanbul Sanayi Odası nda geniş bir ekiple hizmet veren Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Merkezi, firmalarımıza uluslararası pazarlara açılma ve yabancı ortaklarla ticari ve teknolojik iş birlikleri kurmalarına destek oluyor. Türkiye de 11 konsorsiyumdan biri olan Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Merkezi, ticari ortaklık, teknolojik ortaklık ve araştırma işbirliğinde Türkiye'de 1, Avrupa'da 6 ncı sırada yer alıyor

29 Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Merkezi; AB, uluslararasılaşma ve teknoloji alanındaki uzmanları ile; AB mevzuatı, standartları ve hibelerine ilişkin sorularınızı yanıtlıyor, Şirketlerin AB mevzuatına uyumu konusunda danışmanlık hizmeti veriyor, Yeni müşteriler bulmanıza yardımcı oluyor, Hedef pazar belirlemenizde ve pazar araştırmalarınızda danışmanlık hizmeti veriyor, Şirketlerin ihracat yol haritalarının belirlenmesine yardımcı oluyor, Teknoloji geliştirme ve Ar-Ge çalışmalarınız konusunda bilgi ve danışmanlık hizmetleri sunuyor. KOSGEB ve Sabancı Üniversitesi ile ortaklaşa yürütülen projenin tüm etkinliklerini adresini ziyaret ederek veya aynı web sitesinden e-bültenimize kayıt olarak takip edebilirsiniz. Dış Ticaret Projeleri Sektörlerimizin yurt dışına açılmalarına yönelik Ekonomi Bakanlığı destekli projeler yürütüyoruz... T.C. Ekonomi Bakanlığı tarafından yayınlanan Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ (UR-GE) kapsamında firmalarımızın sektörel olarak yurtdışına açılmaları amacıyla projeler yürütüyoruz. Proje kapsamında, seçilen sektörde faaliyet gösteren firmaların, gelişme hızı yüksek ve Türkiye nin nispeten düşük pazar payına sahip olduğu ülkelere yönelik ihracatlarını sürdürülebilir olarak artırmayı, şirket içi yapılanmalarını ihracat stratejilerine uygun hale getirmeyi ve şirketlere sistematik dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırmayı amaçlıyoruz. Ortak ihtiyaç analizi, ortak öğrenme (eğitim ve danışmanlık) ve ortak pazarlama (tanıtım, marka, ticaret heyeti, eşleştirme) gibi ihracata yönelik eylem ve faaliyetleri içeren projelerde giderlerin %75 i Ekonomi Bakanlığı tarafından karşılanıyor.

30 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Türkiye nin Birinci ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşunu belirliyoruz Her yıl, iş dünyası ve ekonomi profesyonelleri tarafından büyük bir ilgiyle beklenen çalışmamızla Türkiye nin Birinci ve İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu nu belirliyoruz yılından itibaren araştırma sonuçlarımızı 1 ay öne çekerek Haziran ayında yayınlanmaya başladık. Araştırma ve Yayınlar Araştırma ve yayınlarımızla ekonomi yönetimi ve sanayicilerimize bilgi akışını sağlıyoruz Ekonomik gelişmelerin son derece önemli olduğu günümüzde ekonomi yönetimi ve sanayicilerimize bilgi akışını sağlamak amacıyla global makroekonomik gelişmelerin ve Türkiye ye etkilerinin yanı sıra ulusal ekonomideki gelişmelerin geniş bir bakış açısıyla değerlendirildiği araştırmalar gerçekleştiriyoruz. Sanayimizin rekabet gücünü geliştirme sürecinde, imalat sanayi sektörlerinin yol haritalarının belirlenmesine katkıda bulunmak amacıyla, meslek komitelerimizin, sektörel dernek ve meslek kuruluşlarının katkıları ile sektör raporları hazırlıyoruz. Avrupa İşletmeler Ağı Projemiz kapsamında hazırladığımız Avrupa Birliği ne Uyum Sürecinde Sektör Rehberleri çalışmamız ile firmalarımızın AB müktesebatına uyum sürecine hazırlanabilmelerine ve geleceğe dönük stratejilerini saptamalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

31 Sanayi Dergisi Sanayi dünyasının nabzı SANAYİ dergisinde atıyor Türk sanayicilerini ve kamuoyunu bilgilendiren, sorunlara yönelik çözüm önerileri getiren, üyelerin görüş ve düşüncelerini ifade edebildikleri bir platform olan dergimizi her ay düzenli olarak yayımlıyor ve üyelerimize ücretsiz olarak gönderiyoruz. Mesleki Eğitim Mesleki eğitime büyük önem veriyoruz İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Sanayi Odası Vakfı temsilcilerinin katılımıyla, sanayicimizin nitelikli işgücü ihtiyacının karşılanması için mesleki eğitim alanında çalışmalarda bulunmak ve mesleki eğitim alanındaki birikim ve deneyimleri paylaşmak amacıyla İSO-İSOV Eğitim İhtisas Kurulu oluşturduk. Eğitim ile ilgili kurumlarla işbirliği tesis edilmesi, Mesleki Yeterlilik Sisteminin güçlendirilmesi ve tutundurulması, hayatboyu öğrenme oranlarının yükseltilmesi, KOBİ lerin eğitim ve gelişim kapasitesinin güçlendirilmesi, meslek okullarının özel sektör yönetimli hale getirilerek Hayatboyu Öğrenme Merkezine dönüştürülmesi ve özel sektör yönetimli meslek yüksekokullarının kurulması konuları İSO-İSOV Eğitim İhtisas Kurulu nun çalışma alanlarını oluşturmaktadır.

32 Eğitim ve Seminerler Eğitim programlarımızla rekabet gücünüze destek oluyoruz AB, dış ticaret, çevre, iş sağlığı ve güvenliği, çalışma hayatı, enerji, teşvikler, fikri mülkiyet hakları, Ar- Ge, inovasyon ve teknoloji yönetimi konularında eğitim programlarımız ve seminerlerimiz ile rekabet gücünüze destek oluyoruz. Bir günlük eğitim ve seminerlerin yanı sıra Dış Ticaret Okulu, AB Okulu, Proje Yazma Eğitimi ve İnovasyon Yönetimi gibi uzun süreli ve sertifikalı eğitim programları da düzenliyoruz. Düzenlediğimiz eğitim ve seminerlerimize her yıl yaklaşık firma temsilcisi katılmaktadır. İSO Kütüphanesi Zengin bilgi kaynağı : İstanbul Sanayi Odası Kütüphanesi Türkiye ve uluslararası istatistikler, ekonomik raporlar, sektör raporları, ülke raporları, süreli yayınlar ve çeşitli danışma kaynakları içeren kütüphanemiz e yakın yayın ile İSOV- Dinçkök Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zeytinoğlu Caddesi Necati Cumalı Sokak No24/1 Akatlar, Beşiktaş adresinde hizmet veriyor.

33

34 İstanbul Sanayi Odası Vakıfı (İSOV) TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Ağaçlandırma çalışmalarımız İSO Sanat Galerisi

35 İstanbul Sanayi Odası Vakıfı (İSOV) İSO Vakfımız ile sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz İstanbul Sanayi Odası nın sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürmek üzere 21 Mart 1994 tarihinde İstanbul Sanayi Odası Vakfı (İSOV) kurulmuştur. İSOV un amacı, İstanbul Sanayi Odası na mensup sanayici ve iş adamlarının bilgi, deneyim ve iş yeteneklerinden yararlanarak ülkemizin kültürel, bilimsel, teknolojik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlayacak girişimlerde bulunmak ve sanayi üretimini kapsayan konularda mesleki eğitim ve sanayi işbirliğini öngören çalışmalar yapmaktır. İSOV, bu amaç doğrultusunda tüm imkanları ile mesleki eğitim başta olmak üzere, sosyal sorunlar ve doğal afetler gibi konularda Türk sanayisine ve ülkemize hizmet vermektedir. Sanayimizin en büyük ihtiyacı olan nitelikli ara elemanın yetiştirilmesi konusunda İstanbul da pilot okul olarak seçilen 4 meslek lisesine maddi ve manevi her türlü desteği sağlıyoruz. Bu pilot okulların dışında inşasını gerçekleştirerek Milli Eğitim Bakanlığı na bağışladığımız İSOV Mesleki Eğitim Kompleksi nde uzun yıllardır sanayimizin ihtiyacı olan bilgisayar, iletişim, yabancı dil bilgilerine sahip, çağın teknolojisini yakalamış nitelikli ara eleman yetiştirme misyonunu üstlenebilecek, İSOV a yakışır bir Mesleki Teknik Eğitim Merkezi projesini hayata geçirdik. İstanbul Sanayi Odası Vakfı olarak eğitim kurumlarına yapılan desteklerin haricinde dar gelirli ailelere mensup, öğrenimlerinde başarılı olan; ilköğretim öğrencileri, ortaöğretim öğrencileri, üniversite öğrencileri ( teknik alanlar), depremzede çocuklar, şehit asker çocukları, şehit polis çocukları ve şehit öğretmen çocuklarına karşılıksız burs imkanı sağlıyoruz. TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu İstanbul Sanayi Odası koordinatörlüğünde 2010 yılından beri faaliyetlerini yürütmekte olan TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu, girişimci ruhlu kişilere bu özelliklerini daha etkili kullanabilmelerini sağlayacak, iş kurmayı düşünenlere kuruluş ve devamındaki işi sürdürme süreçlerinde ihtiyaçları olacak temel bilgileri vermek, yol göstermek amacı doğrultusunda üniversite ve liselere yönelik faaliyetler gerçekleştirmektedir.

36 Ağaçlandırma çalışmalarımız Odamız, sosyal sorumluluk bilinci ile 1994 yılından bu yana üyelerinin katkısıyla ağaçlandırma çalışmaları yürütüyor yılları arasında üyelerimizin katkısıyla 'in üzerinde Fidan ülkemize kazandırılmıştır. İSO Sanat Galerisi Sanat Galerimiz ile sanata ve sanatçıya destek oluyoruz Odamız sosyal sorumluluk çerçevesinde, kültür ve sanata destek vermek amacıyla 2004 yılında İSO Sanat Galerisini açmıştır. Sanat galerimizde, özellikle ve öncelikle sanatı meslek olarak seçmiş, eğitimini almış gençleri teşvik etmek ve önlerini açmak misyonu çerçevesinde çalışmalar yürütmekteyiz. Galerimizde ustaların ve yabancı sanatçıların yapıtlarını da sergilemekteyiz. Kişisel sergilerimiz özgün, çağdaş eserler içeren resim, heykel, seramik, fotoğraf, video, endüstriyel tasarım, grafik ve tekstil dallarını kapsamaktadır. Sanat Galerimizde sergisi yapılan sanatçıların yapıtları arasından Sanat Danışmanımızın önerisi ile alınan eserlerle İstanbul Sanayi Odası Sanat Koleksiyonu oluşturulmuştur. Sanat Danışmanımız: S. Yalçın DENİZYILMAZ İSO Odakule Sanat Galerisi İstiklal Caddesi No:142/1 Odakule Beyoğlu - İSTANBUL Ziyaret Saatleri: Pazar hariç Telefon: sanatgalerisi@iso.org.tr

37

38

39 Meşrutiyet Cad. No:62, Tepebaşı/İSTANBUL Tel: (0212) (Pbx) Faks: (0212)

Türkiye nin en büyük ve en köklü Sanayi Odası; İstanbul Sanayi Odası 1952 yılında, 750 ye yakın sanayicinin yazılı isteği ile kurulmuştur.

Türkiye nin en büyük ve en köklü Sanayi Odası; İstanbul Sanayi Odası 1952 yılında, 750 ye yakın sanayicinin yazılı isteği ile kurulmuştur. Türkiye nin en büyük ve en köklü Sanayi Odası; İstanbul Sanayi Odası 1952 yılında, 750 ye yakın sanayicinin yazılı isteği ile kurulmuştur. IV. Vakıf Han da faaliyete başlayan İstanbul Sanayi Odası, sırasıyla

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı

- plastik sanayicisinin derneği - PAGDER. Reha GÜR. PAGDER Başkanı - plastik sanayicisinin derneği - PAGDER Reha GÜR PAGDER Başkanı PAGDER Örgütlenmeye başlama 1950 1960 1969 2000 2017 Resmi Kuruluş 19.06.1969 PAGDER Plastik sektöründe faaliyet gösteren firmaları tek

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE)

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) 1 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİNİN DESTEKLENMESİ (UR-GE) Türkiye, artan dış ticaret hacmi ve ekonomik performansı ile dünya ekonomisinde önemli bir aktör haline gelmiştir.

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını

Detaylı

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI

İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI İSO YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDAL BAHÇIVAN IN KONUŞMASI 2023 e 10 Kala Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı nda konuya yönelik düşüncelerimi ifade etmeden önce sizleri, şahsım ve İstanbul

Detaylı

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER MAYIS. STRATEJİK HEDEFLER ÇALIŞTAYI NEDEN BURDAYIZ? AMACIMIZ, DERNEĞİN AMAÇLARINA ULAŞMASI İÇİN UZUN VADELİ, ORGANİZE, PLANLI VE ORTAK DAVRANIŞLARLA SİSTEMATİK BİR GÜÇ

Detaylı

VE GÜNCELLEME 17 İŞLEMLERİ. 17.1. Kayıt ve Terkin

VE GÜNCELLEME 17 İŞLEMLERİ. 17.1. Kayıt ve Terkin 17 İŞLEMLERİ 17 ÜYE 17.1. Kayıt ve Terkin KAYITLARI VE GÜNCELLEME 2009 yılında 187 firmanın Odamız a kaydı yapılmıştır. Terk, vefat ve benzeri sebeplerle sınaî faaliyeti kalmayan gayrifaal firmaların durumları

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU STRATEJİK PLAN (215-218) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU Kurumsal Kaynakların Geliştirilmesi Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi Etkinlik Katılımcı 25 25 25 25 1.2 1.2 1.4 1.4 Liderlik eğitimi Etkinlik Katılımcı

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman

İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı. Hatice ġafak ERGÜN Uzman İhracat Genel Müdürlüğü KOBĠ ve Kümelenme Destekleri Daire BaĢkanlığı Hatice ġafak ERGÜN Uzman ULUSLARARASI REKABETÇĠLĠĞE GĠDEN YOLDA KÜMELENME SAMSUN KONFERANSI 7 Aralık 2012 / Samsun Devam ediyoruz...

Detaylı

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ

1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ 20. yıl 1995 TEN BUGÜNE STRATEJİK ORTAĞINIZ Ekin Kimya olarak Türkiye ve yakın çevresindeki ülkelere yüksek kalitede kimyasal ürünler tedarik eden öncü bir şirketiz. Dünyanın önde gelen kimyasal üreticileri

Detaylı

Burada olmak isteyeceksiniz

Burada olmak isteyeceksiniz Burada olmak isteyeceksiniz DAVETLİSİNİZ Ar-Ge ve inovasyon fikri olan, Şirketleşmek isteyen, Pazara yenilikçi ürünler, yazılım ve hizmetler sunmak isteyen, Bunlar için bilgi, birikim ve desteğe ihtiyaç

Detaylı

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar.

Hizmetlerini yasaların gerektirdiği standartlar çerçevesinde, günün gereklerine ve sizin şartlarınıza uygun, gerçekçi yöntemlerle sunar. TANITIM SUNUMU HAKKIMIZDA Piyamer Yatırım ve Danışmanlık Limited Şirketi 2015 yılında kurulmuş olup, KOBİLER başta olmak üzere çeşitli sektörlerdeki firmalara Yönetim Sistemleri ve Dış Ticaret konularında

Detaylı

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi.

Bilginin Teknolojiye Dönüşümü. Teknoloji Transfer Ofisi. Teknoloji Transfer Ofisi. www.atatto.com.tr +90 442 282 2006 +90 442 282 2006-124 info@atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi Yerleşkesi ATA Teknokent B Blok No: 113, 25240 Yakutiye/Erzurum/TÜRKİYE www.atatto.com.tr Atatürk Üniversitesi

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara SUNUM İÇERİĞİ 1. İstanbul Sanayi Odası nın Sanayi Üniversite İşbirliğine Bakışı ve Bu Kapsamdaki Rolü 2. Sanayi- Üniversite

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

İktisadi Kalkınma Vakfı

İktisadi Kalkınma Vakfı İktisadi Kalkınma Vakfı Türkiye-AB ilişkilerinin tarihi kadar eski ve köklü bir kurum olan İktisadi Kalkınma Vakfı, Türkiye ile AB arasındaki ortaklık ilişkisini başlatan Ankara Anlaşması nın imzalanmasından

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır.

Yeni üretim hattı ile kapasite artısı aylık ve yıllık ciromuzda en az %20'lik artış sağlanmıştır. TR52 (Konya, Karaman) Düzey 2 Bölgesi için, bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla çalışmalarını

Detaylı

Her şey bağlamında anlam kazanır...

Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTÜ Teknokent Ve Avrupa İşletmeler Ağı USİMP KONGRESİ-2012 Her şey bağlamında anlam kazanır... ODTU TEKNOKENT Kümeleşme, Platformlar, sinerji Uygulama-Odaklı Araştırma Üniversite Sanayi İşbirliği Ürün

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Koordinatörlüğümüzün Amacı, Üniversite birimleri ile özel sektör, sanayi ve sivil toplum kuruluşları arasında; İşbirliği stratejileri ve politikaları belirlemek, belirlenen ihtiyaçlara

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı

UR-GE PROJESİ NEDİR?

UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE PROJESİ NEDİR? UR-GE NEDİR? KOBİ DÜZEYİNDE FİRMALAR UR-GE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR UR-GE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ UR-GE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ 2014 NEVŞEHİR YATIRIM DESTEK OFİSİ İşbirliği - Güçbirliği Destek Programı KOBİ lerin bir araya gelerek tedarik, pazarlama, düşük kapasite kullanımı, rekabet gücü zayıflığı ve finansman gibi Ortak Sorunlara

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz

HAKKIMIZDA. Sizin Hayalleriniz. Bizim İşimiz. Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız. Kalite Politikamız. Yenilikçi ve Üretkeniz Bizim İşimiz Sizin Hayalleriniz Neden Bizi Tercih Etmelisiniz? İşimizde Uzmanız Mesleki yeterliliğini sağlamış insan kaynağına, teknik bilgiye ve donanıma sahibiz. HAKKIMIZDA Uluslararası teknik standartlara

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ğ Türkiye Sektör Meclisleri Ambalaj Meclisi Bankacılık ve Finans Meclisi Bilgisayar ve İletişim Tekn. Meclisi Bilgisayar Yazılımı Meclisi Cam Ve Cam Ürünleri Sanayi Meclisi Çimento ve Çimento Ürünleri

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Ocak 2014 T. C. EKONOMİ BAKANLIĞI 1 VİZYONUMUZ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete geçirilmesine

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı»

Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» Afrika Sanayici ve İşadamları Derneği «Türk Özel Sektörünün Afrika ya Açılan Kapısı» AFRİKA 5 BÖLGE - Kuzey Afrika - Batı Afrika - Orta Afrika - Doğu Afrika - Güney Afrika Vizyonumuz Küreselleşen dünyada

Detaylı

Hoşgeldiniz. Yön.Krl.Bşk. Dr.Ahmet Aydemir 7 Aralık 2012

Hoşgeldiniz. Yön.Krl.Bşk. Dr.Ahmet Aydemir 7 Aralık 2012 Hoşgeldiniz Yön.Krl.Bşk. Dr.Ahmet Aydemir 7 Aralık 2012 Tarihçe Samsun Sağlık sektöründe 40 yıllık bir üretim tecrübesine sahiptir. Özellikle silah yapım ustalarının cerrahi alet üretimine yönlendirilmesiyle

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ ANTALYA NıN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 ANTALYA GENEL BİLGİLER Nüfus Antalya: 2.158.265 Türkiye: 76.667.864 KOBİ Sayısı

Detaylı

BÖLGE PLANI SÜRECİ Bilecik Sanayi İhtisas Komisyonu Çalışmaları Bilecik İl Genel Meclis Salonu

BÖLGE PLANI SÜRECİ Bilecik Sanayi İhtisas Komisyonu Çalışmaları Bilecik İl Genel Meclis Salonu 2014-2023 BÖLGE PLANI SÜRECİ Bilecik Sanayi İhtisas Komisyonu Çalışmaları 24.04.2013 Bilecik İl Genel Meclis Salonu Küreselleşme Küresel ekonominin bütünleşmesi Eşitsiz büyüme Ekonomik krizler Kaynak kısıtları

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. Ekonomi Bakanlığı TEŞVİK UYGULAMA VE YABANCI SERMAYE GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Dr. Mehmet Yurdal ŞAHİN Genel Müdür Yardımcısı 11 Şubat 2016, ANKARA Sunum Planı 1. Yatırım Teşvik Sistemi

Detaylı

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları

TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları TR83 Bölgesi nde Ar-Ge ve İnovasyon ile Yenilenebilir Enerji Anket Sonuçları Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı gelecek dönemdeki çalışmalarına yol vermesi amacıyla 128 paydaşın katılımı ile TR83 Bölgesi nde

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Mustafa TACİR İSO Meclis Üyesi KİMYASAL ÜRÜNLER İLE PLASTİK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİN İMALATI 17. Grup Temel Kimya Sanayii 18. Grup Boya, Vernik, Reçine ve Çeşitli

Detaylı

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel)

Hibe. Destek Kalemleri a) İhtiyaç analizi, eğitim ve/veya danışmanlık (400 bin Dolar) b) İstihdam desteği, (2 uzman personel) EKONOMİ BAKANLIĞI & ww.ekonomi.gov.tr URGE Projeleri Desteği Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Desteği (Link) Kimler Başvurabilir Özel Sektör İşbirliği Kuruluşları TİM, TOBB, Dış Ekonomik İlişkiler

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROGRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

Detaylı

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK

2 MAYIS MAYIS Stratejik Ortak YERLİLİK 2 MAYIS 2019 2 MAYIS 2019 YERLİLİK Stratejik Ortak Türkiye nin En Büyük ve En Köklü Odası Türk sanayinin en köklü temsilcilerinden biri olan İstanbul Odası, kurulduğu 1952 yılından bu yana, çalışmalarını,

Detaylı

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ

KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 KONYA OTOMOTİV YAN SANAYİ İŞ KÜMESİ Ekim 2013 E-mail:cluster@konyacluster.com Konya Kümelenme Merkezi Konya da kümelenme faaliyetleri 2006-2007 yılında Konya

Detaylı

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI. Sürdürülebilirlik vizyonumuz SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK POLİTİKASI Sürdürülebilirlik vizyonumuz 150 yıllık bir süreçte inşa ettiğimiz rakipsiz deneyim ve bilgi birikimimizi; ekonomiye, çevreye, topluma katkı sağlamak üzere kullanmak, paydaşlarımız

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI KOSGEB DESTEKLERİ GENEL DESTEK PROGRAMI Programın Gerekçesi: Proje hazırlama kapasitesi düşük KOBİ ler ile KOSGEB hedef kitlesine yeni dahil olmuş sektörlerdeki

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı ? UR-GE Tebliği nin Çıkış Noktası UR-GE Tebliği nin Vizyonu ve Yapıtaşları UR-GE

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr

ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi. Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın. www.absam.com.tr ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi Danışmanlık Araştırma Eğitim Yazılım Yayın www.absam.com.tr HAKKIMIZDA ABSAM Sağlık Araştırmaları Merkezi; sağlık, sağlık hizmetleri vesağlık sistemlerinin başta politika,

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Julide ÇERMİKLİ Şube Müdürü V. KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Bünyesinde Yürütülmekte Olan Destekler:

Detaylı

Burada olmak size kazandıracak

Burada olmak size kazandıracak Burada olmak size kazandıracak DAVETLİSİNİZ Sürekli olarak Ar-Ge ve inovasyon projeleri geliştiren, Ortaya çıkardığı yenilikçi ürünler ile yüksek katma değer üreten, DAVETLİSİNİZ Geliştirilen yazılım,

Detaylı

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER)

KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) KOSGEB DESTEKLERİ (2010/YENİ DESTEKLER) 1.KOBİ PROJE DESTEK PROGRAMI İşletmelere özgü sorunların işletmeler tarafından projelendirildiği ve projelendirilen maliyetlerin desteklenebildiği bir programa ihtiyaç

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ MALATYA NIN İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 MALATYA GENEL BİLGİLER Nüfus; Malatya: 762.538 Türkiye:76.667.864 Sosyo Ekonomik

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2014 2016) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.07.2016 2016 Temmuz Ayı Faaliyet Raporu 25 Haziran 22 Temmuz 2016 Tarihleri Arasında Odamızda Gerçekleştirilen Faaliyetler Ülkemizin birliğine ve demokrasisine karşı

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

BUTEKOM BURSA TEKSTİL & KONFEKSİYON AR-GE MERKEZİ

BUTEKOM BURSA TEKSTİL & KONFEKSİYON AR-GE MERKEZİ BUTEKOM BURSA TEKSTİL & KONFEKSİYON AR-GE MERKEZİ 1 BUTEKOM; ortak fayda sağlamak, firmalarda Ar-Ge ve yenilikçilik bilincini geliştirmek firmaların ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalar yapmak için kurulan

Detaylı

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( )

KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN ( ) KAYSERİ ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (KAYHAM) STRATEJİK PLAN (2017 2019) MİSYON Kayseri nin geçmişini doğru anlayarak, bugünü verimli/iyi değerlendirerek ve geleceğini akıllı planlayarak, Kayseri nin

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ

MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ VİZYON BELGESİ (TASLAK) Türkiye 2053 Stratejik Lokomotif Sektörler MESLEKİ EĞİTİM, SANAYİ VE YÜKSEK TEKNOLOJİ Millet Hafızası ve Devlet Aklının bize bıraktığı miras ve tarihî misyon, İstanbul un Fethinin

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ REHBERLİK VE KARİYER MERKEZİ (ÖRKAM) YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi Sağlık, Kültür

Detaylı

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor.

Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. 106 İŞADAMI ITMA da Türk tekstil sektörünün en büyük üreticisi Kahramanmaraş, Milano da düzenlenen ITMA Fuarında 106 kişilik bir heyetle Türkiye yi temsil ediyor. Türkiye de yapılan tekstil yatırımlarının

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ MERSİN GENEL BİLGİLER Nüfus Mersin: 1.705.774 Türkiye: 76.667.864 Okur Yazarlık Oranı (6+Yaş) Mersin: %95 Türkiye: %93 İlçe

Detaylı

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM

ÖZGÜN FİKİRLERİNİZİ PROJELENDİRELİM Şirket Tanıtımı Progino PROGİNO 2005 yılından itibaren Eskişehir de mühendislik ve danışmanlık hizmetleri vermektedir. Faaliyetlerine 2008 yılından beri Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesinde sürdürmektedir.

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ Proje yaklaşımını ve kümelenme yaklaşımını esas

Detaylı

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ

T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ T.C AKDENİZ BELEDİYELER BİRLİĞİ BİRLİĞİN VİZYONU Akdeniz Belediyeler Birliği, Yerel Yönetimler Reformu ve AB ile bütünleme süreçlerine destek sağlayan, hizmetlerinde kalite, verimlilik ve güvenirliği esas

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ

STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇLAR-HEDEFLER-PERFORMANS GÖSTERGELERİ STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Kalitesini Arttırmak HEDEF 1.1. Lisans programlarına kabul edilen öğrencilerin niteliklerini artırmak. HEDEF 1.2. Öğretim

Detaylı

TEMİZ ÜRETİM (EKO-VERİMLİLİK) ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR & ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONUSUNDA ÜSTLENİLEBİLECEK ROLLER

TEMİZ ÜRETİM (EKO-VERİMLİLİK) ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR & ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONUSUNDA ÜSTLENİLEBİLECEK ROLLER T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI VERİMLİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEMİZ ÜRETİM (EKO-VERİMLİLİK) ALANINDA YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALAR & ENDÜSTRİYEL SİMBİYOZ KONUSUNDA ÜSTLENİLEBİLECEK ROLLER KALKINMA AJANSLARI

Detaylı

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I

İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İŞBİRLİĞİ KURULUŞLARI İLE URGE PROJELERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI - I 18 Ekim 2012 Ankara GÜNDEM 9.30-9.45 İhracat Genel Müdür Yardımcısı

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 1 Ekim 2014 Haluk ERCEBER İSO Meclis Üyesi KİMYASAL ÜRÜNLER İLE PLASTİK VE KAUÇUK ÜRÜNLERİN İMALATI 17. Grup Temel Kimya Sanayii 18. Grup Boya, Vernik, Reçine ve Çeşitli

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Bülent İYİKÜLAH 14. Grup Meslek Komitesi Başkanı TEKSTİL ÜRÜNLERİ VE GİYİM EŞYASI İMALATI 7. Grup İplik Sanayii 8. Grup Dokuma Kumaş Sanayii 9. Grup Tekstil

Detaylı

YAPI MALZEMELERİ İHRACAT YOL HARİTASI ÇALIŞTAYI. 13-15 Temmuz 2012 Gürol Sapanca Hotel, Sapanca

YAPI MALZEMELERİ İHRACAT YOL HARİTASI ÇALIŞTAYI. 13-15 Temmuz 2012 Gürol Sapanca Hotel, Sapanca YAPI MALZEMELERİ İHRACAT YOL HARİTASI ÇALIŞTAYI 13-15 Temmuz 2012 Gürol Sapanca Hotel, Sapanca TİM Türkiye İhracatçılar Meclisi Türkiye İhracatçılar Meclisi, bölgesel ve sektörel bazda faaliyet gösteren

Detaylı

16 Üniversite ile 50 ye yakın proje

16 Üniversite ile 50 ye yakın proje FAALİYETLER VE YANSIMALARI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ FAALİYETLER VE YANSIMALARI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ 16 Üniversite ile 50 ye yakın proje FAALİYETLER VE YANSIMALARI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Detaylı

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR

URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE PROJESİ NEDİR? URGE NEDİR? DOĞAL TAŞ SEKTÖRÜNDE FİRMALAR URGE PROJESİ KAPSAMINDA FİRMALAR URGE NEDİR? ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ URGE NEDİR? Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi

Detaylı

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2017 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi GEEL SK. YRD. - ORG. Müşteri/Üye İlişkileri ve İletişim Teknikleri GEEL SK. YRD. - ORG.

Detaylı

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü

T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Mehmet TEZYETİŞ OSTİM Hizmet Merkezi Müdürü KOSGEB VE KURULUŞ AMACI KOSGEB, 1990 yılında 3624 sayılı Kanun ile

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

2018 YILI İŞ EYLEM PLANI Sayfa 1 / 11

2018 YILI İŞ EYLEM PLANI Sayfa 1 / 11 2018 YILI İŞ EYLEM PLANI Sayfa 1 / 11 PROSES HEDEFİ 1.1 YÖNETİM ODA/BORSA MEVZUATI PROSESİNİ İYİLEŞTİRMEK Yönetici Eğitimleri Düzenlemek Eğitim sayısı 2 eğitim F.14 Eğitim / Etkinlik Planı F.08 Yönetici/Personel

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı UR GE Tebliğinin

Detaylı

Stratejik Plan 2015-2019

Stratejik Plan 2015-2019 Stratejik Plan 2015-2019 Bu Stratejik Plan önümüzdeki beş yıl Bezmiâlem in gelmesini umut ettiğimiz yeri ve buraya nasıl geleceğimizi anlatan bir Vizyon Belgesidir. 01.01.2015 Rektör Sunuşu Sevgili Bezmiâlem

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI.

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI. KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI http://atillasogut.8k.com asogut@kosgeb.gov.tr REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ KOBİ LER 1 Ülkemizde İstihdam (2000 yılı Sivil Kesim) İstihdam

Detaylı

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak. GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ Değişen Dünyada Güçlü İşletmeler Olmak GİRİŞİM EĞİTİM ve DANIŞMANLIK MERKEZİ DIYARBAKıR ın İÇİNDE BULUNDUĞU EKONOMİK ORTAM 2 DIYARBAKıR GENEL BİLGİLER Nüfus Diyarbakır: 1.607.437 Türkiye:76.667.864 KOBİ

Detaylı

Amaçlar. Prof.Dr.GÜLDEN ZEHRA OMURTAG. Ara.. (/Kullan fpk=%23. Ara. ECF - Eczacılık Fakültesi. (/Mesajl fpk=% STRATEJİK PLAN

Amaçlar. Prof.Dr.GÜLDEN ZEHRA OMURTAG. Ara.. (/Kullan fpk=%23. Ara. ECF - Eczacılık Fakültesi. (/Mesajl fpk=% STRATEJİK PLAN Prof.Dr.GÜLDEN ZEHRA OMURTAG (/Kullan Amaçlar ECF - Eczacılık Fakültesi Ara Ara.. (/Mesajl (/Dosya Kod Tanım Islemler 2017-2021 STRATEJİK PLAN 1. Çağın gereksinimleri ve ulusal öncelikler çerçevesinde

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) İHRACATA YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama

Detaylı

ARTEV ENTELEKTÜEL VARLIK YÖNETİMİ İSTANBUL SANAYİ ODASI SUNUMU 30 MART 2012

ARTEV ENTELEKTÜEL VARLIK YÖNETİMİ İSTANBUL SANAYİ ODASI SUNUMU 30 MART 2012 ARTEV ENTELEKTÜEL VARLIK YÖNETİMİ İSTANBUL SANAYİ ODASI SUNUMU 30 MART 2012 İçerik Entelektüel Varlık Yönetimi Avrupa İnovasyon Değerlemesi İstanbul Sanayi Odası - Genel Bilgiler Avrupa İşletmeler Ağı

Detaylı

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon

İVEDİK OSB. Misyon-Vizyon İVEDİK OSB Misyon-Vizyon Ankara nın ve üyelerinin; ulusal ve uluslararası ticaretten daha fazla pay alan, rekabet gücüne ulaşmış siyasi ve ekonomik oluşumları kendi yararı doğrultusunda kullanabilen, varlık

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri. TEKİM www.tekim.com.tr 1

Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri. TEKİM www.tekim.com.tr 1 Kurumsal Akademi ve Eğitim Çözümleri TEKİM www.tekim.com.tr 1 Tekim Hakkında Sektörel Deneyim: 1982 > Savunma Sanayii Kuruluş: 2005 > Komuta Kontrol ve Silah Sistemleri Askeri ve Sivil Haberleşme Sistemleri

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Erkan SALUR 19 Mart 2014 İZMİR Vizyonumuz Proje ve kümelenme yaklaşımını esas alan yerel dinamiklerin harekete

Detaylı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı

KOSGEB DESTEK MODELLERİ. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı KOSGEB Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı DESTEK MODELLERİ Hamza Alper DOĞRU KOSGEB Burdur Müdürü «KOSGEB Destekleri» Burdur TSO 10 Mart 2016 BURDUR KOSGEB Kimdir?

Detaylı