Londra Metal Borsası haftaya, artan jeopolitik riskler ve düşen EUR/USD paritesine rağmen güçlü bir başlangıç yaptı.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Londra Metal Borsası haftaya, artan jeopolitik riskler ve düşen EUR/USD paritesine rağmen güçlü bir başlangıç yaptı."

Transkript

1 Bu sayıda: Temel Metallere Kısa Bir Bakış ABD Janet Yellen ın Konuşmasından Önemli Notlar Çin GSYİH Büyümesi Devam Edecek mi? Alüminyum Firarda Bakır Önemli Direncinin Hemen Üstünde İşlem Görüyor Çinko Parlıyor Nikel Tekrar Yükseliş Gelir mi? Endonezya İhracat Üzerindeki 6 Aylık Yasağı Kaldırıyor mu? July 22, 2014 TEMEL METALLERE KISA BİR BAKIŞ Londra Metal Borsası haftaya, artan jeopolitik riskler ve düşen EUR/USD paritesine rağmen güçlü bir başlangıç yaptı. Haftanın ilk işlem gününde en hızlı yükselen metaller çinko ve alüminyum kontratlarıydı. 3 aylık çinko fiyatları tekrar 2300 USD/ton seviyesinin hemen üzerinde işlem görürken, 3 aylık alüminyum fiyatları nihayet 2000 USD/ton direncini aşmayı başardı. Yakın bir süreye kadar nikel, kurşun ve kalay ile parallel ilerliyorken, Endonezya da seçimlerin sonuçlarının açıklanmasına yaklaşıldıkça cazibesini kaybetmeye başladı. Önemli yükselişler kaydettikten sonra, şu anda düzeltme dönemine giren nikeli halen en çok politik gelişmeler etkilemeye devam ediyor. Genel olarak nikelde fiyatlarının destek seviyelerine çekilmesini ve sağlıklı bir yükselişin ancak bundan sonra başlayabileceğini düşünüyorum.

2 Önümüzdeki birkaç hafta LME işlemleri açısından yaz döneminde fazla bir talep olmaması nedeniyle sönük geçebilir. Yine de alüminyum ve çinkodaki hareketler diğer metallere göre ön planda olacaktır. Jeopolitik riskler kısa vadede kar realizasyonları için bir fırsat olarak görülecektir. Alüminyum, çinko ve bakırsa diğer metallere göre daha oynak fiyat hareketleri gerçekleşebilir. Endüstriyel metaller jeopolitik risklerle negatif yönlü korelasyona sahiptir. ABD YELLEN IN KONUŞMASINDAN ÖNEMLİ BAŞLIKLAR Geçtiğimiz hafta FED Başkanı Yellen, işgücü piyasasının sağlıklı olmaktan halen uzak olduğunu belirtti ve gevşek para politikasının maaşlarda artış kaydedilinceye ve diğer çalışma şartları işçiler için cazip hale gelinceye kadar, sürdürülmesinin gerektiği imasında bulundu. Ancak öte yandan, muhtemel bir faiz artışının zamanlaması ile ilgili beklentiler değişmiş değil. Piyasa yorumcuları halen faiz artışının 2015 in iki yarısından hangisinde gelecebileceğine dair farklı görüşler belirtiyorlar. FED le ilgili yorumların şu anda piyasa tarafından çok ciddiye alınmadığı ve ABD hisse senedi piyasalarının sağlıklı ekonomik veriler geldikçe yeni rekorlar kırabileceği görüşündeyim. Düşük faiz politikası, sıkı para politikasına geçiş için yeni bir tür müdahale gerektirmeden, en azından bir yıl daha sürdürülebilir. Daha da önemlisi, mevcutta iyileşen piyasa şartlarında, işe alma ve maaş verilerinde beklenmedik şekilde bir artış yaşanması kimseyi şaşırtmamalı. FED in gelişen piyasalarda paniğe neden olmamak için Güvercin ifadelerle zaman geçirdiğini düşünüyorum. ABD Çalışma Bakanlığı nın en son raporu, işsizlik başvurularının 12 Temmuz haftasında, olan beklentinin aksine, düşüş göstererek e ulaştığını gösteriyor ki bu durum da bizim görüşümüzü destekliyor. UNITED STATES INITIAL JOBLESS CLAIMS Kaynek : ABD çalışma Bakanlığı Öte yandan ABD ekonomisindeki olumlu görünüme, geçen ayki konut başlangıçları ve inşaat izinlerini gösteren başka bir raporla gölge düştü. ABD ekonomisinin bu yönü, diğer kısımlar ile örtüşmüyor. Akla gelen sore şu : Bunun etkisi ne kadar ciddi olabilir? Konut verilerinin, tüketici güveni ve büyüme verileri üzerinde çok büyük bir etkisi bulunmadığı görüşündeyim. Ayrıca, açıklanan veriler, ABD tüketici harcamaları Haziran ayı içerisinde güçlü bir artış kaydettiğini gösteriyor.

3 Kıssadan hisse; ABD ekonomisi güçlenen temel veriler ışığında, artık eskisi kadar kırılgan bir yapı taşımıyor. ÇİN GSYİH BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK Mİ? Çin in Gayrisafi Yurtiçi Hasıla büyümesi 16 Temmuz da açıklanmıştı. Çin Milli İstatistik Dairesi verilerine göre, Çin 2014 ün 2. yarısında %7.5 büyüdü. Geçen yılın aynı döneminde %7.4 olan büyüme rakamı, Çin in Nisan ayında açıkladığı teşvik paketi ile küçük de olsa bir artış kaydetti. ÇİN YILLIK GSYİH BÜYÜME ORANLARI Kaynak : Çin Milli İstatistik Dairesi Yılın ilk yarısındaki zayıf veriden sonra, Çin hükümeti büyümeye yönelik olarak, arasında demiryolu ağının genişletilmesi ve kamu konut inşaatı projelerinin de bulunduğu bir dizi küçük teşvik paketi açıklamıştı. Demiryolu ağının genişletilmesi projesi, alüminyuma olan talebi arttırdı. Bu gelişme şu an alüminyum fiyatlarına da yansımış durumda. İhracat büyümesi Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında bir geri çekilme yaşamış ancak imalat/üretim rakamları Haziran da büyüme kaydetmişti. Yine de, büyümenin kalıcı olabilmesi için Çin hükümetinin teşviklerine bir sure daha devam etmesi beklenebilir. Başbakan Li Keqiang, 2014 için hedeflenen %7.4 lük büyüme rakamının minimum seviye olduğunun altını çiziyor. Bu durum da devletin yeni teşvik paketleri konusunda ileri adım atacağının bir göstergesi. Çin ekonomisinin emtia fiyatlarını destekleyeceğini düşünüyorum. ALÜMİNYUM FİRARDA P.tesi günü açıklanan Uluslararası Alüminyum Enstitüsü (IAI) verilerine göre toplam alüminyum üretimi düşerek milyon ton oldu. Mayıs ayında dünya üretimi milyon ton olmuştu. (thousand tons) June.14 May.14 June.13 Production 2,009 2,093 2,041

4 analysis by Anıl Ceyhan 2013 haziran itibariyle 2014 aynı dönemde ton düşüş kaydedildi. IAI YE GÖRE ALÜMİNYUM STOKLARI 4,000 3,500 3,000 2,500 2,000 1,500 1, Yukarıdaki grafik bize IAI verilerine göre rapor edilen alüminyum stoklarının düşüş trendinde olduğu gösteriyor. Diğer taraftan Çin in etkisi ile talepte artış gözleniyor. Bu resime bakarak alüminyumda temel göstergelerin güçlü olduğunu söyleyebiliriz. Alüminyum fiyatlarının yılın 2. Yarısında 2000 USD seviyesinin üzerinde kamasını bekliyoruz. BAKIR DİRENCİNİN HEMEN ÜSTÜNDE İŞLEM GÖRÜYOR Geçtiğimiz hafta 3 aylık bakır kontratı Çin den gelen zayıf veriler ve jeopolitik risklerin etkisi ile üç hafta içerisindeki en düşük seviyelerine çekildi. Bu haftanın başlangıcında ise iyimser beklentiler kırmızı metali yeniden USD seviyesinin üzerine taşıdı. Bakır, yakın vadelerde oluşan pozitif fiyatların etkisi ile yukarı beklentisini koruyor. Bakır kontratı bu hafta yeniden Backwardation pozisyonuna geçerken, Morgan Stanley yılın 2. Yarısı için ortalama 7055 USD, tüm yıl için ortalama 7400 USD fiyat seviyelerini öngörüyor. Bakırda benim 2. Yarı ortalama beklentim ise USD (en son bakır özel raporunda belirttiğim gibi ) Temel göstergeler açısından da incelendiğinde bakır güçlü görünüyor. ABD den gelen güçlü talep ve 2 yıllık en düşük seviyeye ulaşan stok seviyeleri götergelerden en önemli olanları. Ayrıca, önceki raporlarda belirttiğim gibi, bakır piyasasındaki şirket birleşmeleri ve satın almalarında göze çarpan bir hareketlilik sözkonusu ki bud a bakır fiyatlarına yansıyacak önemli bir factor. Bakır, USD seviyesinde alıcı buluyor.

5 TECK BAKIR STOKLARINI YÜKSLTİYOR Kanada nın farklı ürünlerde en büyük bakır ve çinko üreticisi olan Teck firması, 2013 yılında tüm madenlerinden ton bakır Bu sıralar Teck, Peru daki Zafranal madeninden hisse alarak mevcudiyetini arttırıyor. Teck, madenin %50 lik hissesine sahip. ÇİN Lİ MMG LAS BAMBAS MADENİNİ SATIN ALIYOR Bir başka cesaret verici satın alma / birleşme ise Çin den geldi. MMG şirketi, Peru daki Las Bambas madenini ortaklarından onay ile 5.85 milyar USD ye satın alıyor. Las bambas madeninin 2015 te üretime geçmesi öngörülürken, yıllık tonluk kapasite ile 20 yıl çalıştırılması bekleniyor da ise kapasitenin tona çıkabileceği belirtiliyor. Bu satın almalar bakır piyasası için somut bir güven yaratıyor. Beklenenin aksine, bakırda arz fazlası olabileceği görüşüne katılmıyorum. Yeni kapasitelerin piyasaya ekleneceği doğru ancak talebin gelişen ekonomilerin etkisi ile arzı geçmesi daha muhtemel. Bununla beraber bakır üretimi yapılan madenlerin yaklaşık %25 iüretime devam edemeyecek düzeyde eski. BAKIR NEWMONT ENDONEZYA İHTİLAFI Birkaç ay once ABD li bakır üreticisi NewMont Mining Endonezya da üretimini durdurmuş ve yeni ihracat vergisi uygulamasını hakim kararı ile çözme yoluna başvurmuştu. Bu hafta Endonezya devleti ihtilaf çözülmesi için NewMont üzerindeki baskısını arttırarak, eğer siparişlerin kalan kısmını nakletmezse, şirketin lisansını iptal edebileceğini duyurdu. Endonezya nın yeni başkanının, ki seçimlerin sonucu yakında açıklanacak, bu ihtilafa nasıl yaklaşacağı önem taşıyor. Duyumlara göre müstakbel hükümet ABD li şirket ile anlaşma yoluna gitmek istiyor. Yeni ihracat kanunundan once NewMont un 2014 için öngörülen kapasitesi ton aralığındaydı.

6 ÇİNKO IŞILDIYOR 3 aylık çinko kontratı LME deki stokların azalması ile 16 aylık zirve noktasına ulaştı. Yıl sonuna gelindikçe çinko arzının bu yıl beklenenden daha büyük bir açık vereceği tahmin ediliyor ün ilk çeyreğinde çinko piyasası ton açık verdi. Uluslararası Kurşun ve Çinko Birliği nin daha once 2013 sonunda çinko piyasasının açık vereceğini duyurmasına rağmen, bu beklenti fiyatlara yakın zamana kadar yansımamıştı. Bunun nedeni ise, açıklama yapıldığında LME stoklarının halen civarında oluşuydu. Bu yıl ise LME stokları geçen hafta itibariyle ton seviyesinde. Bu önemli bir gelişme çünkü Haywood Securities den Stefan Ioannou ya göre dünya çinko stoklarının %60 I LME antrepolarında tutuluyor. LME stokları 2013 ortalarından beri düşüş göstermesine rağmen, çinko bu göstergeyi yeni fiyatlamaya başladı. LME ZINC WAREHOUSE LEVEL NİKEL YUKARI HAREKET HALA MÜMKÜN Endonezya hükümeti Ocak ayında sürpriz bir kararla cevher nikel ihracatını direct olarak yasaklayan bir kararname çıkartmıştı. Bu yasak LME fiyatlarında %55 lik bir artışa neden olmuş ve fiyatlar daha sonra düzeltme hareketine girerek %15 geri çekilmişti.

7 Bu gelişme dünyanın en büyük ithalatçısı olan Çin i beyaz metali stoklamak konusunda harekete geçirdi. %75 I paslanmaz çelik üretiminde kullanılan nikelin Çin tarafından stoklanması fiyatlarda ani yükselişe neden oldu. İhracat yasağının kaldırılması yakın zamanda pek olası değil çünkü hükğmet için yarışan tüm partiler yasağın devamından yana. Nikel Destek seviyelerine yaklaştıkça, örneğin USD, buradan uzun pozisyonların alınabileceğini düşünüyorum USD seviyesi ayrıca gösterge niteliği taşıyan önemli bir destek noktası ve fiyatların bu seviyenin üzerinde kalması yukarı trendi destekliyor. Aşağıdaki grafiği incelediğimizde, 50 günlük ortalamanın 200 günlük ortalamanın üzerinde olduğunu görüyoruz ki bu da yakın gelecekte fiyatların güçleneceğine dair bir gösterge. 3 AYLIK NİKEL KONTRATI GRAFİĞİ

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Aralık 2015, Sayı: 39. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni 14 Aralık 2015, Sayı: 39 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül

Detaylı

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim

6 Mart Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu. Haftalık Ekonomik Takvim 06-10 Mart 2017 Bu Haftaya Damgasını ABD Başkanı Trump ın Açıklamaları Vurdu ABD Başkanı Trump ın ilk kongrede gerçekleştirdiği açıklamalar vergi reformları ve alt yapı harcamalarının destekleneceği yönünde

Detaylı

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 17 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Fed Başkanı Janet Yellen, Boston Fed'in düzenlediği konferansın açılışında yaptığı konuşmada, "Sıkı istihdam politikası ekonomiyi iyileştirebilir" dedi. Yellen, konuşmasında faiz artışının

Detaylı

Haftalık Gelişmeler

Haftalık Gelişmeler 23.10.2017 27.10.2017 Haftalık Gelişmeler Geride bırakmayı hazırlandığımız 23-27 Ekim haftasında yatırımcıların dikkatleri; ABD Senatosu nun $4 trilyon bütçe tasarısının kabul edilmesinin piyasalara olan

Detaylı

Küresel Piyasalar Yükselen Petrol Fiyatlarından Destek Alırken, TL Kayıplarını Azaltıyor.

Küresel Piyasalar Yükselen Petrol Fiyatlarından Destek Alırken, TL Kayıplarını Azaltıyor. 22 Kasım 2016 22 Kasım 2016 Küresel Piyasalar Yükselen Petrol Fiyatlarından Destek Alırken, TL Kayıplarını Azaltıyor. Piyasalarda Trump iyimserliği sürerken, yükselen 10 yıllık tahvil faizlerinin 2,30

Detaylı

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak.

22 Aralık ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. 22 Aralık 2016 22 Aralık 2016 ABD den Üçüncü Çeyrek Büyüme Rakamı Açıklanacak. Yurtdışı gelişmeler, Euro Bölgesinde beklentilerin üzerinde açıklanan Tüketici Güven Endeksi Euro tarafına olumlu yansıdığı

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk yarısını geride bırakırken piyasalardaki olumlu havanın sorgulanmaya başladığını söyleyebiliriz. Amerika kanadında Aralık ayında sürpriz bir iyileşme gözlenen tarım dışı istihdam

Detaylı

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz?

27-31 Temmuz 2015. Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; *11:00 Almanya - IFO Ekonomi Güven Endeksi *13:00 İngiltere - İngiltere Sanayi Aktivite Trendi *14:30 Türkiye - Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven

Detaylı

TCMB BİLDİĞİMİZ GİBİ

TCMB BİLDİĞİMİZ GİBİ 28.07.2017 TCMB BİLDİĞİMİZ GİBİ Perşembe gününün gündemi TCMB ve faiz oranı kararlarıydı. Beklendiği gibi faiz oranları sabit tutuldu ve yapılan açıklamalar da daha önceki TCMB söylemlerini destekler nitelikteydi.

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz Ocak ayının ilk iki haftası dünya ekonomik büyümesine ilişkin iyimser beklentiler petrol fiyatlarını 80.0 dolar/varil üzerine taşıdı. Ocak ayının son haftasına girerken farklı bir tablo ile

Detaylı

Teknik Bülten 16 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 16 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Fed başkanı Janet Yellen, Washington'da düzenlenen kongrenin ikinci gününde yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin Fed'in hedeflerine çok yakın seyrettiğini kaydetti ve işgücü piyasası hedeflerine

Detaylı

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor.

ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. 10 Ekim 2016 10 Ekim 2016 ABD İstihdam Verileri Beklentileri Karşılamasa da Fed in Elini Güçlü Tutuyor. Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD Japonya MB ndan sınırlı genişleme Hükümetinin 28 trilyon yenlik ek teşvik paketinin

Detaylı

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor

27 Aralık Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor 27 Aralık 2016 27 Aralık 2016 Noel Tatili Nedeniyle Piyasalarda Durgunluk Sürüyor Küresel piyasaların Noel tatili nedeniyle kapalı olması haftanın ilk gününde fiyatlamaların oldukça sınırlı olmasına yol

Detaylı

Bugün, FED Başkanı Janet Yellen ın Yapacağı Açıklamalar Piyasalar Açısından Önem Taşıyor

Bugün, FED Başkanı Janet Yellen ın Yapacağı Açıklamalar Piyasalar Açısından Önem Taşıyor 9 Bugün, FED Başkanı Janet Yellen ın Yapacağı Açıklamalar Piyasalar Açısından Önem Taşıyor 23 Mart 2017 Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Japonya da Şubat ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ihracat

Detaylı

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim

13 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR. Haftalık Ekonomik Takvim 13-17 Şubat 2017 TÜRK LİRASI POZİTİF BİR HAFTAYI GERİDE BIRAKIYOR Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya da açıklanan fabrika siparişleri verisi beklentileri

Detaylı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı

SABAH BÜLTENİ. Destek FX Piyasa Gözlemi. 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ. AMB politika faizini açıkladı SABAH BÜLTENİ Destek FX Piyasa Gözlemi 4 Eylül 2015 09:00 GENEL GÜN ÖZETİ AMB politika faizini açıkladı Avrupa Merkez Bankası (AMB) politika faizini değiştirmeme kararı aldı. AMB, faizi yüzde 0.05 ile

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) DESTEK PİVOT DİRENÇ EURUSD 1.2621 1.2645 1.2669 1.2606 1.2683 1.2582 1.2707 ALTIN 1226.99 1233.98 1240.97 1222.67 1245.29 1215.68 1252.28 USDTRY 2.2312 2.2388 2.2463 2.2265 2.2510 2.2190 2.2586 USDJPY

Detaylı

10 Aralık 2018 Pazartesi GÜNE BAKIŞ FX EMTIA

10 Aralık 2018 Pazartesi GÜNE BAKIŞ FX EMTIA Güne Başlarken Geçtiğimiz hafta Cuma günü açıklanan ABD istihdam raporuna göre, saatlik kazançlar Kasım ayında %0,3 lük artış beklentilerinin altında %0,2 yükselirken, tarım dışı istihdamda beklentilerin

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Brexit gündemde kalmaya devam etti. AB Liderler Zirvesi ardından açıklamalarda bulunan Cameron referandumun 23 Haziran da gerçekleşeceğini duyurmuştu ve zirveden çıkan kararlar doğrultusunda

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD USDTRY ALTIN EURUSD Yurtiçinde Gündem Yoğun Küresel piyasalarda sakin seyir devam ederken dikkatler

Detaylı

01 Haziran - 05 Haziran 2015

01 Haziran - 05 Haziran 2015 Önümüzdeki Hafta Neleri Takip Edeceğiz? Pazartesi; 04:00 Çin İmalat ve İmalat Dışı PMI Endeksleri 04:30 Avustralya Konut İzinleri 04:35 Çin HSBC İmalat PMI Endeksi 10:00 Türkiye İmalat PMI Endeksi 11:00

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Haziran 2015, Sayı: 16. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 16 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Teknik Bülten 26 Mayıs 2017 Cuma

Teknik Bülten 26 Mayıs 2017 Cuma Güne Başlarken St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in bilançosunu 2017 yılının 2. yarısında küçültmeye başlatmayı istediğini söyledi. Bullard, Tokyo'daki konuşmasının ardından basın mensuplarına yaptığı

Detaylı

Güne Başlarken. 21 Ocak 2019 Pazartesi

Güne Başlarken. 21 Ocak 2019 Pazartesi Güne Başlarken Fed başkanlarından ABD ekonomisine dönük Cuma günü gelen açıklamalarda ekonomik verilerin pozitif göründüğü ve faiz artırımlarında sabırlı olunması gerektiği ifade edildi. Öte yandan sanayi

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Kasım 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 24 Kasım 2016 Perşembe Güne Başlarken Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Kasım ayı toplantı tutanakları yayınlandı. Tutanaklara göre, çoğu politika yapıcısı, Fed'in göreceli yakın bir zamanda faiz artırmasının uygun olacağını

Detaylı

Teknik Bülten. 28 Nisan 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 28 Nisan 2016 Perşembe Güne Başlarken FED in para politikalarını belirleyen Federal Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Nisan toplantısı sona erdi. Faiz oranı %0.25-0.50 aralığında bırakıldı. Karar 1'e karşı 9 oyla alındı. Kansas

Detaylı

Teknik Bülten. 16 Ağustos 2016 Salı

Teknik Bülten. 16 Ağustos 2016 Salı Güne Başlarken Japonya ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde beklentilerin altında büyüme kaydetti. GSYİH, ikinci çeyrekte yıllıklandırılmış olarak % 0.2 büyüyerek % 0.7 lik beklentinin gerisinde kaldı. İşletme

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD USDTRY ABD de Perakende Satışlar Beklentileri Aştı ABD den açıklanan perakende satış rakamları

Detaylı

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ Bugün, saat 15:30 da global piyasalara etkisi çok büyük olan ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklanacak. Veri açıklandığı sırada dalgalanmanın çok yüksek olabileceğini

Detaylı

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor

17 Kasım Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor 17 Kasım 2016 17 Kasım 2016 Piyasalarda Denge Arayışı Devam Ederken, Volatilite Düşüyor Piyasalar ABD de seçim sonrası fiyatlamasını sürdürürken, volatilitesini de düşürüyor. Dolar ise dünyada güç kazanmaya

Detaylı

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor

12 Aralık Aralık Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor 12 Aralık 2017 12 Aralık 2017 Dolar Kazançlarını Genişletirken, Ons Altın da Satışlar Derinleşiyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD de açıklanan Ekim ayı İş imkanları ve personel değişim oranı

Detaylı

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER

FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER 31.03.2015 FOREKS GÜNLÜK BÜLTEN İÇİNDEKİLER Genel Bakış EUR/USD ( Euro / Dolar ) Teknik Analiz GBP/USD ( Sterlin / Dolar ) Teknik Analiz USD/TRY ( Dolar / Lira ) Teknik Analiz XAU/USD ( Altın / Dolar )

Detaylı

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim

22 Mayıs Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık. Haftalık Ekonomik Takvim 22-26 Mayıs 2017 Yoğun Bir Haftayı Geride Bıraktık Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, İngiltere de beklentinin üzerinde açıklanan TÜFE ve ÜFE rakamları sonrasında Sterlin de değer kazanımlarının yaşandığı

Detaylı

16 Şubat Dolar Rallisine Devam Ederken TL Güçlü Duruşunu Kaybetti. 16 Şubat 2017

16 Şubat Dolar Rallisine Devam Ederken TL Güçlü Duruşunu Kaybetti. 16 Şubat 2017 9 Dolar Rallisine Devam Ederken TL Güçlü Duruşunu Kaybetti Yellen kongrede gerçekleştirdiği konuşmasında ABD ekonomisinin Fed in hedeflerini desteklediğini dile getirdi. Faiz artırımının daha fazla sayıda

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 11 Eylül 2015 Foreks Bülten 11 Eylül 2015 ABD de Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre işsizlik sigortası maaşına başvuruda bulunanların sayısı 5 Eylül ile sonlanan haftada 6 bin kişi azalarak 275k oldu.

Detaylı

Teknik Bülten. 02 Şubat 2016 Salı

Teknik Bülten. 02 Şubat 2016 Salı DÜNDEN KALANLAR... Fed Başkan Yardımcısı Fischer küresel görünüme yönelik endişesini dile getirerek Fed'in faiz adımının belirsiz olduğunu söyledi Avrupa borsaları Çin ve ABD'de kötü gelen verilerle Şubat

Detaylı

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10%

Gündem 18.09.2015. Türkiye 7,50% İngiltere 0,50% Amerika 0,25% İsviçre -0,75% Euro Bölgesi 0,05% Japonya < 0.10% Parite EURUSD GBPUSD USDJPY USDTRY Altın Açılış 1,1291 1,5496 120,578 2,9985 1119,45 Yüksek 1,1441 1,5628 120,990 3,0282 1134,15 Düşük 1,1285 1,5486 119,796 2,9757 1115,56 Kapanış 1,1434 1,559 119,990

Detaylı

Reel Sektör Risk Yönetimi

Reel Sektör Risk Yönetimi Temel Analiz 2009 Aralık ayında vadeli piyasalarda 1230.0 dolar/ons seviyesine kadar yükselen altın fiyatları sonrasında yaklaşık % 15 düşüş ile Şubat ayı başında 1045.0 dolar/ons seviyesine geriledi.

Detaylı

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor

Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor 03 Mart 2017 Bugün Piyasalar tarafından ABD Fed Başkanı Yellen ve Fischer ın Açıklamaları Bekleniyor Dün diğer günlere oranla nispeten sakin bir veri akışını takip ettik. Trump sonrası güçlenen Dolar ABD

Detaylı

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA

TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA TARIM DIŞI İSTİHDAMA BİR KALA 03.08.2017 Geçtiğimiz günü tarım dışı istihdamın öncül verisi olan ADP Tarım Dışı İstihdamı takip ederek geçirdik. Görece yatay seyreden piyasada az da olsa volatilite yaratması

Detaylı

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm

Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 29 ARALIK 2014 Amerikan Vadeli Kontratları Temel/Teknik Görünüm 17 Aralık ta yapılan FED toplantısının ardından yükselişe geçen Amerikan hisse senedi piyasası geçtiğimiz hafta FED Toplantı sonucunun etkilerini

Detaylı

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017

02 Mart Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi. 02 Mart 2017 02 Mart 2017 02 Mart 2017 Fed in Mart Ayı Faiz Artırım İhtimalleri Yüzde 84 Seviyesine Yükseldi Dün ABD Başkanı Donald Trump ın kongrede yaptığı açıklamalar sonrası Dolar endeksi kazançlarını genişletti.

Detaylı

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor

16 Mart Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor 16 Mart 2017 16 Mart 2017 25 Baz Puan Faiz Artırım Kararı Alan Fed, Ekonominin Güçlendiğine İşaret Ediyor Dün Fed, piyasaların beklentisine paralel 25 baz puan faiz artırım kararına gitti. Ayrıca 2017

Detaylı

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 24 Ağustos 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi. Uluslararası piyasalarda dün ABD Başkanı Donald

Günlük Bülten. Günlük Bülten. Gedik Forex Günlük Bülten. 24 Ağustos 2017 Perşembe. Piyasa Gündemi. Uluslararası piyasalarda dün ABD Başkanı Donald Günlük Bülten 24 Ağustos 2017 Perşembe Piyasa Gündemi Gedik Forex Günlük Bülten Uluslararası piyasalarda dün ABD Başkanı Donald Günlük Bülten Trump ın dış ticaret ve hükümetin kapanmasına ilişkin yorumları

Detaylı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı

Teknik Bülten. 24 Mayıs 2016 Salı Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, 2016 yılında 2-3, 2017 yılında 3-4 faiz artırımı beklediğini belirtti ve faiz artırımlarının zamanlamasının ekonomik verilere bağlı olduğunu bildirdi.

Detaylı

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak

19 Aralık ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak 19 Aralık 2016 19 Aralık 2016 ABD deki gerilim fiyatlandı, Bu Hafta Gözler TCMB de Olacak Cuma günü akşam saatlerinde Çin in ABD ye ait insansız denizaltı aracına el koymasıyla siyasi gerilim arttı. Bu

Detaylı

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma

Teknik Bülten. 26 Şubat 2016 Cuma Güne Başlarken... ABD hisse senetleri, banka ve teknoloji hisselerine gelen alımların öncülüğünde yedi haftanın en yüksek seviyesine çıktı. San Francisco Fed Başkanı John Williams faiz artışını ağırdan

Detaylı

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 09 Mayıs 2016 Pazartesi Güne Başlarken Goldman Sachs, Fed'in faiz artırımının zamanlaması için tahminini Haziran'dan Eylül'e öteledi. New York Fed Başkanı William Dudley, 2016 yılı için iki faiz artırımının makul bir beklenti

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) 315 10 70 GÜNLÜK EKONOMİ TAKVİMİ SAAT ÜLKE VERİ ÖNEM BEKLENEN ÖNCEKİ 09:00 EUR Almanya Fabrika Siparişleri (Aylık) (Tem) ORTA -0,6% 2,0% 09:45 EUR Fransa Tüketici Güveni (Ağu) AZ 94 93 10:15 CHF Tüketici Fiyat Endeksi

Detaylı

04 Mayıs 2017 FED POLİTİKA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ. 04 Mayıs 2017

04 Mayıs 2017 FED POLİTİKA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ. 04 Mayıs 2017 9 FED POLİTİKA FAİZ ORANINDA DEĞİŞİKLİĞE GİTMEDİ Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, Almanya da açıklanan Nisan ayı İşsizlik oranı yüzde 5.8 ile beklentileri karşıladı. Euro Bölgesi nde açıklanan 1.çeyrek

Detaylı

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD EURUSD

Günlük Yorum. IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD EURUSD Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Piyasalarda Bugün Ne Oldu? USDTRY BRENT PETROL ALTIN GBPUSD EURUSD Yellen dan faiz mesajı Cuma günü açıklanan ve beklentilerin oldukça altında kalan

Detaylı

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: 0212 319 26 00 Faks: 0212 324 84 26 Web: www.infoyatirimfx.

HAFTALIK BÜLTEN İnfo Yatırım A.Ş. Adres: Büyükdere Cad. No:156 Levent/İstanbul Tel: 0212 319 26 00 Faks: 0212 324 84 26 Web: www.infoyatirimfx. EURUSD HAFTALIK: ABD İstihdam Verileri Pariteye Yön Verecektir EURUSD paritesi geçtiğimiz hafta sert şekilde yükselirken 1.1300 seviyesi test edildi. Hafta boyunca ralli yapan EURUSD paritesi 1.08 li seviyelerden

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD EURUSD USDTRY BRENT PETROL ALTIN Dolar yeni yılda kaldığı yerden devam ediyor Dolar endeksi yükselişine devam ediyor.

Detaylı

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ

ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ ANALİZİ Bugün, saat 15:30 da global piyasalara etkisi çok büyük olan ABD Tarım Dışı İstihdam Raporu açıklanacak. Veri açıklandığı sırada dalgalanmanın çok yüksek olabileceğini

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum ALTIN USDJPY EURUSD USDTRY GBPUSD Küresel piyasalarda dün ABD den gelen veriler takip edildi. ABD den gelen çekirdek dayanıklı mal siparişleri yüzde

Detaylı

Teknik Bülten. 30 Haziran 2016 Perşembe

Teknik Bülten. 30 Haziran 2016 Perşembe Güne Başlarken National Association of Realtors (NAR) verilerine göre ABD'de bekleyen konut satışları Mayıs'ta % 3.7 düştü, uzmanların beklentisi % 1.1 düşüştü. Satışlardaki bu gerileme, ABD konut piyasasının

Detaylı

Teknik Bülten. 31 Ekim 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 31 Ekim 2016 Pazartesi Güne Başlarken Hafta sonu OPEC in Viyana da gerçekleştirdiği ve 18 saatin üzerindeki görüşmelerde OPEC ve diğer önemli üreticiler arasında anlaşmaya varılamadı. Üretime ilişkin geçtiğimiz ay mutabık kalınan

Detaylı

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

05 Haziran Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 05-09 Haziran 2017 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, hafta içerisinde, Euro Bölgesi ve üye ülkelerden açıklanan verilerin birçoğu beklentileri

Detaylı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı

Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı 12 Haziran 2017 12 Haziran 2017 Piyasalar Yoğun Bir Haftaya Giriş Yaptı Geçtiğimiz haftayı oldukça yoğun bir gündem ile bitiren piyasalara İngiltere seçimleri damgasını vurmuştu. May in genel seçimlerde

Detaylı

Teknik Bülten. 30 Mayıs 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 30 Mayıs 2016 Pazartesi Güne Başlarken ABD 1. çeyrekte çeyreklik bazda yüzde 0.8 ile tahminlerin üzerinde büyüdü. Fed Başkanı Janet Yellen, Harvard'ta yaptığı konuşmada, tahminlerde yanılma olmazsa gelecek aylarda "kademeli ve

Detaylı

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015

Foreks Günlük Bülten 10 Eylül 2015 Foreks Bülten 10 Eylül 2015 ABD tarafında İş İmkanları ve Personel Değişimi(JOLTS) Temmuz ayında 5.2m olan piyasa beklentisinin oldukça üzerinde 5.75m açıklanarak iş gücü piyasası hakkında olumlu sinyaller

Detaylı

14 Kasım ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi. Haftalık Ekonomik Takvim

14 Kasım ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi. Haftalık Ekonomik Takvim 14-18 Kasım2016 ABD Başkanlık Seçimlerinde Trump Sürprizi Piyasaların Brexit ten sonraki şokunu ABD de beklentilerin aksine seçimleri Trump ın kazanması ile yaşadı. Clinton beklentisi ile fiyatlanan gelişen

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar USDTRY BRENT PETROL ALTIN EURUSD GBPUSD Piyasalarda Yellen sonrası esen Dolar rüzgarını takip ediyoruz. FED başkanı Yellen

Detaylı

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1327 1.1085 1.1244 1.1308 1.1715 1.1811 1.1976. 200 Günlük

Aşağı Yukarı Yukarı AŞIRI ALIM 1.1327 1.1085 1.1244 1.1308 1.1715 1.1811 1.1976. 200 Günlük teknik.bülten 25 Ağustos 2015 Salı EURUSD Geçtiğimiz hafta FOMC sonrasında olası Eylül faiz artışına ilişkin beklentilerdeki zayıflamaya paralel paritede görülen yükseliş dün önce Çin sonrasında da diğer

Detaylı

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor

15 Mayıs Dolar Kazançlarını Geri Veriyor 15 Mayıs 2017 15 Mayıs 2017 Dolar Kazançlarını Geri Veriyor Geçtiğimiz haftayı genel olarak değer kazanarak geçiren Dolar endeksinde haftanın son günü meydana gelen değer kaybı 99,15 seviyelerini gündeme

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? ALTIN GBPUSD EURUSD BRENT PETROL USDTRY Enflasyon 6 ayın zirvesinde TÜİK in açıkladığı verilere göre enflasyon Temmuz ayında

Detaylı

10 Ocak Türk Lirası ve Sterlin Günün Kaybedenleri Arasında. 10 Ocak 2017

10 Ocak Türk Lirası ve Sterlin Günün Kaybedenleri Arasında. 10 Ocak 2017 10 Ocak 2017 10 Ocak 2017 Türk Lirası ve Sterlin Günün Kaybedenleri Arasında Haftanın ilk işlem gününde Tarım Dışı İstihdam verisi sonrası yükseliş isteğinde olan Dolar endeksinde sınırlı fiyatlamalar

Detaylı

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017

Piyasalar için Kritik Gün. 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 08 Haziran 2017 Piyasalar için Kritik Gün Dün Dolar varlıklarında meydana gelen değer kazanımı piyasalarda sert fiyatlamalara neden oldu. EURUSD paritesi 1,1200 seviyesine dek geri çekilse

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 9 Mayıs 2016, Sayı: 19. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 19 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

Türkiye ekonomisi 2012 yılında net ihracatın ve kamu sektörünün katkısıyla %2.2 büyüdü.

Türkiye ekonomisi 2012 yılında net ihracatın ve kamu sektörünün katkısıyla %2.2 büyüdü. 28-I 28-II 28-III 28-IV 28 29-I 29-II 29-III 29-IV 29 21-I 21-II 21-III 21-IV 21 211-I 211-II 211-III 211-IV 211 212-I 212-II 212-III 212-IV 211 213T* Türkiye ekonomisi 212 yılında net ihracatın ve kamu

Detaylı

Güne Başlarken. 05 Aralık 2018 Çarşamba

Güne Başlarken. 05 Aralık 2018 Çarşamba Güne Başlarken ABD de 2 yıllık tahvil faizlerinin 5 yıllık tahvil faizlerinin üzerine çıkması resesyon ihtimalini yeniden gündeme getirdi. Geçtiğimiz hafta Powell ın açıklamalarının piyasada güvercin algılanmasının

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL GBPUSD ALTIN USDTRY EURUSD FOMC de sürpriz yok Dün sona eren FOMC toplantısı sonucunda Fed, para politikasında

Detaylı

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR

24 Şubat Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR 24 Şubat 2017 24 Şubat 2017 TÜRK LİRASI DOLARA KARŞI GÜÇLÜ DURUŞUNU KORUMAYA DEVAM EDİYOR Yurtiçi gelişmeleri incelediğimizde, Euro Bölgesi nin en büyük ekonomisi olan Almanya dördüncü çeyrekte beklentiler

Detaylı

Teknik Bülten 23 Şubat 2017 Perşembe

Teknik Bülten 23 Şubat 2017 Perşembe Güne Başlarken Fed'in Ocak ayı tutanaklarına göre, ekonomi yolunda giderse faiz artırımının "yakın zamanda" yapılacağı öngörülüyor. Çoğu Fed yetkilisi, faiz artırımlarının "kademeli" olarak yapılmasının

Detaylı

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem

GÜNLÜK BÜLTEN. Ekonomik Gündem Ekonomik Gündem Küresel hisse senetlerinde toparlanmalar dün hız kazandı. Çin borsalarının öncülüğünde Avrupa ve ABD borsalarında değer kazançları haftaya yapılacak FED toplantısı öncesinde piyasaların

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 7 Ağustos 2017, Sayı: 32. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 32 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim

7 Kasım Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz. Haftalık Ekonomik Takvim 7-11 Kasım2016 Yoğun Veri Akışının Olduğu Bir Haftayı Geride Bırakıyoruz Hem veri akışının yoğun olduğu hem de Merkez Bankalarının sahnede olduğu bir hafta geride kaldı. Fed den ve BoE den faiz adımları

Detaylı

HAFTALIK BAKIR BÜLTENİ

HAFTALIK BAKIR BÜLTENİ LIK BAKIR BÜLTENİ 43. (24 28 EKİM 2011) 02 Kasım 2011, Çarşamba LME BAKIR FİYATI VE / PARİTESİ (EKİM) LME BAKIR LARI (EKİM) 43. PİYASA VERİLERİ LME VERİLERİ LIK VE YILLIK % DEL NOTIZ (/t) (GBP/t) 3 AYL

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD USDTRY GBPUSD ALTIN

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum. Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD USDTRY GBPUSD ALTIN IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD USDTRY GBPUSD ALTIN Dolar Piyasaları Domine Etmeye Devam Ediyor Haftanın en önemli gelişmesi kuşkusuz

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Ağustos 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Ağustos 2016 Pazartesi Güne Başlarken Jackson Hole konferansında konuşma yapan Fed Başkanı Janet Yellen ekonominin Merkez Bankası'nın hedeflerine yaklaştıkça faiz artışı için gerekçelerin de güçlendiğini kaydetti. Yellen konuya

Detaylı

İşçi Bayramı Sonrasında Piyasalar Sakin Seyrini Koruyor. 02 Mayıs 2017

İşçi Bayramı Sonrasında Piyasalar Sakin Seyrini Koruyor. 02 Mayıs 2017 9 İşçi Bayramı Sonrasında Piyasalar Sakin Seyrini Koruyor Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, dün, işçi bayramı dolasıyla bazı piyasaların kapalı olması fiyatlamalar üzerinde etkili olduğu görüldü. Gün

Detaylı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı

Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı 22 Haziran 2017 22 Haziran 2017 Ham Petrol de Artan Üretim Baskısı Dün ABD de Mevcut Ev Satışları verisinin beklentilerin üzerinde artış gösterdiğini gördük. Gün içerisinde Dolar da yükseliş isteği artsa

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? BRENT PETROL EURUSD ALTIN USDTRY GBPUSD Fischer dan faiz sinyali Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer hafta sonu enstitüde

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar ALTIN EURUSD USDTRY BRENT PETROL GBPUSD Anayasa Görüşmelerinde 2. Tur Anayasa değişikliği görüşmelerinde ilk turun tamamlanmasının

Detaylı

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir

Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Bu Hafta Açıklanacak Olan FOMC Toplantı Tutanakları Sonrasında Piyasada Volatilite Artabilir Yurtdışı gelişmeleri incelediğimizde, ABD ve K.Kore arasında yaşanan gerilim sonrasında dolar kanadında değer

Detaylı

Teknik Bülten. 13 Mayıs 2016 Cuma

Teknik Bülten. 13 Mayıs 2016 Cuma Güne Başlarken Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, piyasaların ABD ekonomisinin gücüne dair oldukça karamsar olmaya devam ettiğini söyleyerek, merkez bankasının faiz artırımı olasılığının piyasaların tahmininden

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? EURUSD USDTRY ALTIN GBPUSD BRENT PETROL Başbakan Binali Yıldırım dan Ekonomiye Yönelik Olumlu Sinyaller Ak Parti TBMM grup

Detaylı

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016

02 Aralık ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor. 2 Aralık 2016 2 Aralık 2016 02 Aralık 2016 ABD de Veri Akışı Güçlü Seyrini Korurken, Dolar/TL 3,5 i Test Ediyor Brexit Sekreteri D. Davis in hükümet Avrupa pazarına erişmek için gerekirse AB bütçesine katkı yapmaya

Detaylı

DÜN FOMC BUGÜN TCMB

DÜN FOMC BUGÜN TCMB DÜN FOMC BUGÜN TCMB 27.07.2017 Geçtiğimiz günü FED in güvercin FOMC si ile geçirdik. Özellikle faiz oranı kararı ve bilançonun ne zaman küçülmeye gideceği konusunda açıklamalar bekledik. Faiz arttırımının

Detaylı

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212)

Abdi İpekçi Caddesi No : 57, Reasürans Han, E Blok 7.Kat Harbiye İstanbul Tel : +90 (212) DESTEK PİVOT DİRENÇ EURUSD 1.2731 1.2784 1.2837 1.2698 1.2870 1.2645 1.2923 ALTIN 1235.86 1239.59 1243.31 1233.55 1245.62 1229.83 1249.35 USDTRY 2.2577 2.2677 2.2777 2.2516 2.2838 2.2416 2.2938 USDJPY

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Öne Çıkanlar GBPUSD BRENT PETROL USDTRY ALTIN EURUSD Yellen ın Açıklamalarıyla Dolar Yükseldi FED Başkanı Yellen ın dün ABD senatosunda

Detaylı

EURUSD Parite nin üzerindeki seyrini devam ettiriyor. Gözler bugün açıklanacak olan istihdam verilerinde. Türkiye saatiyle saat 15:30 da açıkla

EURUSD Parite nin üzerindeki seyrini devam ettiriyor. Gözler bugün açıklanacak olan istihdam verilerinde. Türkiye saatiyle saat 15:30 da açıkla TDİ GÜNÜ 04.08.2017 Geldik her ayın ilk cumasında olduğu gibi ABD Tarım Dışı İstihdam gününe. Dolar endeksindeki toparlanma hareketinin başlangıcı olması açısından bu tarım dışı istihdamın önemli bir yer

Detaylı

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim

10 Ekim Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın. Haftalık Ekonomik Takvim 10 14 Ekim 2016 Piyasalar 2016 da Faiz Artırımına Daha Yakın Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta ABD de istihdam piyasasına ilişkin verilere odaklanırken, açıklanan veri aylık bazda beklentilerin hafif

Detaylı

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney temmuz ayında yaptığı konuşmasında, bankanın faiz artışı için 2016 yılının başlarını işaret etmişti.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney temmuz ayında yaptığı konuşmasında, bankanın faiz artışı için 2016 yılının başlarını işaret etmişti. XTB Günlük Bülteni Global Piyasalar *İngiltere Merkez Bankası (BoE) faiz kararını açıkladı.. BoE politika faizini tüm zamanların en düşük seviyesi olan %0,5'te bıraktı ve banka varlık alım programında

Detaylı

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor

29 Mayıs Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor 29 Mayıs 2017 29 Mayıs 2017 Piyasalar Tarım Dışı istihdam Haftasına Giriş Yapıyor Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde ABD ilk çeyrek büyüme verisi ile beraber değer kazanan Dolar endeksi bugün ABD piyasalarının

Detaylı

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 30 Nisan 2015 Perşembe

Günlük Forex Bülteni. Piyasa Gündemi G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R. 30 Nisan 2015 Perşembe G E D İ K Y A T I R I M K A L D I R A Ç L I İ Ş L E M L E R İçindekiler i Piyasa Gündemi Euro Dolar Teknik Analiz Piyasa Gündemi Dolar Yen Teknik Analiz Pound Dolar Teknik Analiz Küresel piyasalarda dün

Detaylı

14 Aralık Piyasaların Gözü FED Kararında

14 Aralık Piyasaların Gözü FED Kararında Piyasaların Gözü FED Kararında Bugün gerçekleşecek olan Fed in 2016 son toplantısından gelecek olan 25 baz puan faiz artışına piyasalar hazır görünüyor. Ancak 2017 yılı beklentilerinin ne yönde olacağı

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 01 Haziran 2015, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 01 Haziran 2015, Sayı: 13. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 13 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu 1

Detaylı