MOBİL DÜNYA KONGRESİ 2014 İNCELEME GEZİSİ VE İSTANBUL UN 2018 YILINDAN İTİBAREN ETKİNLİĞE ADAYLIĞI TOPLANTISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MOBİL DÜNYA KONGRESİ 2014 İNCELEME GEZİSİ VE İSTANBUL UN 2018 YILINDAN İTİBAREN ETKİNLİĞE ADAYLIĞI TOPLANTISI"

Transkript

1 MOBİL DÜNYA KONGRESİ 2014 İNCELEME GEZİSİ VE İSTANBUL UN 2018 YILINDAN İTİBAREN ETKİNLİĞE ADAYLIĞI TOPLANTISI Bilindiği üzere Mobil Dünya Kongresi dünyada başta uluslararası GSM operatörleri olmak üzere mobil iletişimin tüm taraflarının bir araya geldiği sektörünün en büyük global etkinliğidir. Her sene 200 den fazla ülkeden yaklaşık ziyaretçiyi ağırlayan sözkonusu Kongre ve serginin sahibi olan GSMA, beş senede bir etkinliğe evsahipliği yapan şehri değiştirmektedir. Sözkonusu etkinlik yılları arasında Barselona evsahipliğinde düzenlenmekte olup, 2018 yılından itibaren GSMA tarafından etkinliğe beş sene süre ile evsahipliği yapacak yeni bir şehir seçilecektir. Bu kapsamda, dünyada kongre şehri olarak gitgide yıldızı parlayan İstanbul un böyle önemli bir organizasyona evsahipliği yapmasının hem şehrimize hem de ülkemize önemli düzeyde bir katma değer sağlayacağı muhakkaktır. Bu noktadan hareketle, Mobil Dünya Kongresi ve Sergisi nin 2018 yılından sonra beş sene süreyle İstanbul da düzenlenmesi amacıyla Odamızca çalışmalar yürütülerek, bu konudaki Odamızın ilk girişimi 26 Şubat 2013 tarihinde Barselona daki Mobil Dünya Kongresi esnasında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Dursun Topçu başkanlığındaki bir heyetin GSMA CEO su John Hoffman ile bir araya gelerek İstanbul un kongre şehri olarak tanıtımı ile başlatıldı. Sözkonusu girişimimizin sürdürülmesi ve İstanbul un adaylığı talebimizin 2014 senesinde daha kuvvetli bir şekilde GSMA üst düzey yetkililerine hatırlatılması ve aynı zamanda Mobil Dünya Kongresi Fuarı ve Sergisi nin yerinde incelenmesi için Şubat 2014 tarihinde düzenlenen Dünya Mobil Kongresi nde de Odamız girişimleri sürdürüldü. Mobil Dünya Kongresi ne 24 Şubat 2014 Pazartesi günü intikal eden Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Çağlar başkanlığında ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Dursun Topçu, Yönetim Kurulu Üyeleri Öznur Değirmenci ve Ebubekir Sıddık Koyuncu ile

2 Meclis Üyelerinden oluşan heyetimiz fuar alanında İTO standında önce katılımcı firmaları tek tek ziyaret ettiler. Ardından Barselona Başkonsolosumuz Sayın Emir Salim Yüksel, Barselona Ticaret Ataşelerimiz Bekir Aslaner ve ve Ayfer Çomoğlu Odamız standını ziyaret ederek, Odamız heyeti ile bir araya geldiler. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Çağlar, Barselona Başkonsolosumuz Sayın Emir Salim Yüksel, Barselona Ticaret Ataşelerimiz ve Heyet üyeleri öncelikle Odamız standında yer alan 13 katılımcı firmanın teşekkür sertifikalarını takdim ettiler ve fuara bireysel olarak katılan diğer Türk firmalarının standlarını da tek tek gezerek görüşmelerde bulundular.

3 Heyetimiz fuardaki uluslararası düzeyde ün yapmış belli başlı bilişim firmalarının standlarını da ziyaret etti. Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Çağlar başkanlığındaki ve Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ile Turkcell, Avea ve Türk Telekom CEO larının da yer aldığı Odamız heyeti 25 Şubat 2014 Salı sabahı Mobil Dünya Kongresi nin 2018 yılından itibaren 5 sene süreyle İstanbul da düzenlenmesi için GSMA CEO su John Hoffman ile bir araya gelerek bir toplantı gerçekleştirdi. Anılan toplantıda, Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Çağlar konuşmasında; Geçtiğimiz sene yapılan ilk toplantıda GSMA CEO su John Hoffman ın İstanbul un tanıtım sunumunun ardından çalışmaların hızlandırılmasını belirten sözlerinden cesaret alarak; hükümetin, Büyükşehir Belediyesinin, STK lar ve özel sektörün desteği ile bu toplantıya katıldığımızı vurgulayarak sözlerine başladı. Uluslararası basından da takip edildiği üzere dünyanın önde gelen ekonomileri durağan bir seviye izlerken Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Sayın Çağlar, ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10 ekonomi arasında olma hedefi ile İstanbul da çok önemli altyapı ve ulaşım projelerini hızla gerçekleştirmekte olduğunu kaydetti. Sayın Çağlar, geçen sene 4 Milyon kişinin e-visa ile kolayca vizelerini alabildiğini vurgulayarak, İstanbul un halihazırda m 2 lik fuar alanına sahip olduğunu ve m2 lik ise İstanbul World Trade Center da ek inşaat yapılabileceğini ve ruhsatı bulunan bir fuar alanının da mevcut olduğunu belirtti.

4 Ayrıca, 2013 resmi verilerine göre yatak kapasitesine sahip olan İstanbul un dünyanın önde gelen metropolleri arasında en güvenilir şehirlerinden biri olduğuna dikkat çekti. Sayın İbrahim Çağlar, İstanbul un altyapı ve ulaşım projeleri olarak; İstanbul Finans projesini, Kanal İstanbul Projesini, Marmaray ı, Eurasia 2. Tüp Geçit Projesini, 2019 kadar tamamlanacak Metro Ağı nı, üçüncü Boğaz Köprüsünü ve 3. Havalimanı ile büyük fuar alanını, İstanbul Haritası üzerinde yerlerini tek tek göstererek ayrıntılı bir şekilde açıkladı.

5 2020 Olimpiyatlarında İstanbul un Tokyo şehri ile beraber finale kaldığını kaydeden Sayın İbrahim Çağlar, Türkiye de dijital bir neslin yetiştiğini, Türkiye nin bilişime çok büyük önem verdiğini ve 2,25 Milyar dolarlık Fatih Projesi ile genç nesile 16 Milyon adet tabletin ücretsiz olarak hükümetimiz tarafından dağıtıldığını ifade etti. Türkiye nüfusunun % 50 sinin de 25 yaş altında olmasının bilişim sektörü açısından önemli bir avantaj olduğunu dile getiren Sayın İbrahim Çağlar, İstanbul un büyüyen ekonomisi, gelişen altyapısı, aktif genç nüfusu ve diğer metropollere oranla kongreyi düzenleyeceği süre zarfında ziyaretçi sayısını da maksimum seviyeye çıkarmayı, kazıkazan ilkesi ile karlı bir 5 sene geçirmeyi amaç edindiğimizi ve İstanbul un bu etkinliği başarılı bir şekilde organize edeceğini inandığımızı vurguladı. Sayın İbrahim Çağlar son olarak hükümetimizin ve özel sektörün desteğini alarak İstanbul un 2018 senesi itibariyle bu kongreye ev sahipliği yapması konusunda niyetli olduğumuzun altını çizerek, bu vesile ile John Hoffman ve heyetini İstanbul a davet ettiğimizi bildirdi. Ayrıca, toplantıda İstanbul u bir kongre şehri olarak açıklayan hem Türkiye nin hem de İstanbul un bu etkinliğe ev sahibi olarak avantajlarını ayrıntılı bir şekilde açıklayan Şubemizce hazırlanmış olan İngilizce İstanbul Tanıtım Kitapçığı da başta John Hoffman olmak üzere toplantıya katılanlara dağıtıldı. Toplantıda Sayın İbrahim Çağlar dan sonra söz alan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, İstanbul un otel ve yatak kapasitesi, ulaşım altyapısı ile MWC etkinliği için önemli bir aday olduğunu kaydederek, İstanbul un tarihi ve coğrafi konumu, Türk insanının da hizmet sektöründeki ileri düzeydeki kapasitesi ile güçlü bir aday olduğunu ve Türkiye deki diğer GSM operatörleri ile birlikte MWC de İstanbulun adaylığını gerekli olan her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

6 Türk Telekom CEO su ve aynı zamanda GSMA Birliğinin şu anki Yönetim Kurulu Üyesi olan Hakam Kanafani, 7 yıldır İstanbul da yaşadığını belirterek, İstanbul un teknolojiyi çok seven halkı, iyi bir altyapısı, farklı din ve kültürlerden insanların özgürce yaşadığı kozmopolitik bir şehir olduğunu bildirdi. Türk Telekom un İstanbul un mobil bilişim altyapısına büyük yatırımlar yaptığını vurgulayan Kanafani, Barselona ya kıyasla İstanbul un MWC etkinliğinin katılımcı ve ziyaretçilere daha fazla imkanlar ve fırsatlar sunacağına inandığını kaydetti. Türk Telekom adına söz alan Mustafa Aykut da İstanbul un ulaşım imkanlarının etkinlik için yeterli olacağını ve Barselona dan ev sahibi olarak daha iyi bir seçenek olacağını ifade etti. Toplantıda söz alan Dünya GSM Birliği olan GSMA CEO su John Hoffman; Sayın İbrahim Çağlar tarafından yapılan sunum için teşekkür ederek sözlerine başladı ve kişisel olarak etkinliğin 2018 yılından itibaren İstanbul da düzenlenmesi fikrini desteklediğini zira kendisinin Uluslararası Olimpiyat Komitesi Seçici Kurul Üyesi olarak 2020 Olimpiyat Oyunlarında İstanbul lehine oy verdiğini, Tokyo şehri kazanınca da hayal kırıklığına uğradığını kaydetti. John Hoffman, MWC etkinliği için yeni aday şehirleri 2015 yılında düşünmeye ve hala etkinlik büyümeye devam ederse 2016 yılının başında ise tespit etmeye başlayacakları bilgisini verdi. John Hoffman, organizasyon için en önemli iki husustan birisinin fuar alanının uluslararası standartlarda ve m 2 den daha küçük olmaması gerektiğine ve ikinci olarak da kentin ulaşım sorununun olmamasına dikkat çekti. Etkinliği yılda ortalama kişinin ziyaret ettiğini belirten Hoffman, Barselona ya geliş nedenlerine bakarak (fuar alanı, yerinin iyi bir noktada oluşu, ulaşım imkanları, eğlenceli bir şehir oluşu, altyapısının güçlü olması, yeme içme özellikleri vs.) ev sahibi şehirde bulunması gereken kriterlerin kolayca anlaşılabileceğini dile getirdi. Hoffman, konuşmasının devamında, MWC etkinliğinin hem katılımcılara hem de ziyaretçilere çok iyi olanaklar sağladığına dikkat çekerek, GSMA olarak Barselona şehrine bu etkinlikten kar etmek için değil, firmalara iş imkanları sağlamak amacıyla geldiklerini belirtti.

7 Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Dursun Topçu, İstanbul da yeni planlanan fuar alanının inşaatına yakın zamanda başlanacağına dikkat çekti. Hakam Kanafani, İstanbul un genç nüfusuna dikkat çekerek, bu şehirde genç sanayi ve genç girişimcilerin olduğu ve İstanbul da yapımına başlanacak olan 3. Köprü ve 3. havalimanının ziyaretçilerin ulaşımında önemli rol oynayacağını, bu havalimanından da çok sayıda ekonomik charter uçaklarının kalkacağını belirtti. Son olarak John Hoffman, İstanbul u bu etkinliğe aday olarak düşünmek için çok fazla neden olduğunu ve kendilerinin de çok ilgilendiklerini bildirerek en yakın zamanda İstanbul u ziyaret etmek istediğini ifade etti. Toplantının sonunda Sayın İbrahim Çağlar, John Hoffman a gerçek yaprak üzerine ebru işlemeli tablo yu hediye etti.

8 GSMA - MWC MOBILE WORLD CONGRESS MOBİL DÜNYA KONGRESİ AVRUPA İŞLETMELER AĞI EŞLEŞTİRME TOPLANTILARI 2006 yılından bu yana ACC1Q (Katalan Hükümeti İşletme ve Çalışan Bakanlığı) ve Avrupa İşletmeler Ağı ortaklığı ile mobil teknoloji sektöründe faaliyet gösteren KOBİ ler, girişimciler ve yeni kurulan işletmelerin uluslararası ortaklıklar kurabilmelerine destek olmak amacıyla Mobil Dünya Kongresi nde yapılan eşleştirme toplantıları organizasyonu yapılmaktadır. Ülkemiz bilişim sektöründe faaliyet gösteren işletmelerimizin sözkonusu eşleştirme toplantılarına KOSGEB Yurtdışı İnceleme Gezisi desteği kapsamında katılmalarını teminen Odamızın Organizatör Kuruluş başvurusu KOSGEB tarafından kabul edildi. Böylelikle Odamız Mobile World Congress 2014 Avrupa İşletmeler Ağı İkili iş Görüşmeleri etkinliğinin Türkiye çapındaki tek Organizatör Kuruluşu oldu. KOSGEB tarafından Yurtdışı İş Gezisi Desteğine alınan programımıza Türkiye çapında 30 adet firma iştirak etti. (23 İstanbul Firması, 3 İzmir Firması, 4 Ankara firması) KONGRE VE EŞLEŞTİRME ORGANİZASYONU HAKKINDA GENEL BİLGİ: İspanya nın Barselona şehrinde düzenlenen Mobile World Congress Mobil Dünya Kongresi 2014 etkinliğine 200 ü aşkın ülkeden in üzerinde ziyaretçi katılım sağladı. Kongre süresinde Avrupa İşletmeler Ağı İkili İş Görüşmelerinde, 30 farklı ülkeden toplamda 485 firma, 1486 adet toplantı gerçekleştirdi. Eşleştirme toplantılarına katılan ülkeler şöyle sıralanmakta; Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Kanada, Katalunya, Hırvatistan, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Almanya Macaristan, Hindistan, İsrail, İtalya, Güney Kore, Litvanya, Meksika, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Sırbistan, İspanya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, Uruguay.

9 24 Şubat 2014 Pazartesi - İkili İş Görüşmelerinin İlk Günü Kongre Alanı nda Fira Gran Via Fuar alanında 4. ve 5. salonlar arasındaki Kongre Merkezinde CS50 yer alan (Catalan Government Pavillion) Katalan Hükümeti Salonundaki Brokerage Event alanında düzenlenen etkinliğin ilk günü olan 24 Şubat 2014 Pazartesi günü, katılımcılarımız 10:00 18:00 saatleri arasında toplamda 51 adet ikili iş görüşmesine katıldı.

10 25 Şubat 2014 Salı - İkili İş Görüşmelerinin İkinci Günü Katılımcılarımız 25 Şubat 2014 Salı günü 10:00 18:00 saatleri arasında toplamda 64 adet ikili iş görüşmesine iştirak etti. 26 Şubat 2014 Çarşamba - İkili İş Görüşmelerinin Üçüncü Günü

11 Katılımcılarımız 25 Şubat 2014 Salı günü 10:00 18:00 saatleri arasında toplamda 34 adet ikili iş görüşmesine katıldı.

12 2. ULUSLARARASI İSTANBUL AKILLI ŞEBEKELER KONGRE VE FUARI ICSG KURUL TOPLANTISI 8-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan 2. Uluslararası İstanbul Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı ICSG 2014 ün, 20 Şubat 2014 tarihinde Ankara da düzenlenen 6. Kurul hazırlık toplantısına Odamızca katılım sağlandı.

13 Kongre ile ilgili hazırlık çalışmalarının büyük bir titizlikle yürütüldüğü toplantıya 35 kişi katıldı. Toplantıda Kongre çerçevesinde yapılacak bildiri sunumları, yapılan duyurular, yurt dışı heyetleri, sponsorluklar vb. konular hakkında çalışmalarda bulunuldu. 4. e-fatura BİLGİLENDİRME SEMİNERİNE DAVETLİSİNİZ! Sayın Üyemiz, Daha önce Odamızca, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı ile işbirliği içerisinde muhtelif tarihlerde düzenlenen ve büyük ilgi gören e-fatura Bilgilendirme Seminerlerinin dördüncüsü, sizlerden gelen yoğun talep üzerine 19 Mart 2014 Çarşamba günü 13:30-15:30 saatleri arasında Odamız 4. Kat Meclis Salonunda düzenlenecektir. Katılımın ücretsiz olduğu 4. e-fatura BİLGİLENDİRME SEMİNERİ ne iştirak etmek istemeniz halinde en geç 18 Mart 2014 tarihine kadar katılımınıza ilişkin bilgileri veya adreslerine iletmenizi istirham ederiz. Seminerler ile ilgili görüş, öneri, dilek ve sorularınız için Odamıza nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz. Odamızca düzenlenecek diğer seminerlerimiz için adresi üzerinden duyurularımızı takip edebilirsiniz!

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Sayı 41 Şubat 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Detaylı

Gündem MOBİLSAD & YASAD GSMA & MOBILE WORLD CONGRESS

Gündem MOBİLSAD & YASAD GSMA & MOBILE WORLD CONGRESS Ağustos 2010 Gündem MOBİLSAD & YASAD MOBİLSAD YASAD Telekomünikasyon Sektörü Pazar Büyüklüğü Yazılım Sektörü Pazar Büyüklüğü Toplam Pazar Büyüklüğü & Hedeflerimiz GSMA & MOBILE WORLD CONGRESS GSMA Hakkında

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

BATMAN TİCARET BORSASI

BATMAN TİCARET BORSASI BATMAN TİCARET BORSASI 10-14 KASIM 2014 EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI & HANNOVER/ALMANYA İŞ SEYAHATİ RAPORU 1.EURO TIER 2014 TARIM VE HAYVANCILIK FUARI 1.1. FUAR İLE İLGİLİ GENEL BİLGİLER Euro

Detaylı

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ

TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM FUARI RAPORU 21 24 MART 2013 GÖTEBORG - İSVEÇ Aykut TERZİOĞLU Dış Ekonomik İlişkiler ve Uluslararası Organizasyonlar Müdürlüğü Fuarcılık Masası Uzmanı TUR 2013 GÖTEBORG TURİZM

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK MERMER TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ TUTAR 1000$ 'NİN DAKİ 1.203.101 466.269 38,756% YE 'NİN TUTAR BİRİM TUTAR 1 1 Çin 755.033 399.367 62,7572% Dünya 755.033 3.857.570 196

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 2 Ekim 2017 Pazar 2017 yılı Ağustos ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 0,3 artarak 159 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2013/2014 Şubat)

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2013/2014 Şubat) Rapor No: 1/ Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (13/1 Şubat) Şubat 1 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1. Otomobil Pazarı AB (7) ve EFTA ülkelerinde otomobil pazarı 13 yılı Şubat ayında

Detaylı

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI

YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI YAPI FUARI TURKEYBUILD İSTANBUL FUARI ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇLARI Övgü PINAR-Nurel KILIÇ Yapı fuarları; mal ve hizmet üreten kuruluşlar ile yine bu sektörde çalışan yöneticiler, mimarlar, mühendisler,

Detaylı

Bilişim Teknolojileri ve e-ticaret Şubesi

Bilişim Teknolojileri ve e-ticaret Şubesi AVRUPA İŞLETMELER AĞI (AIA) PROJESİ KAPSAMINDA ODAMIZ İLE KOSGEB ARASINDAA BİR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 54 ülkede bulunan yaklaşık 600 kurum aracılığıyla 2,5 milyon işletmeye AB mevzuatı, politikaları,

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 21 Mayıs 2018

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 21 Mayıs 2018 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 21 Mayıs 2018 Pazar 2018 yılı Mart ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2017 yılı aynı ayına göre yüzde 2,8 azalarak 268 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ

SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ SN. YETKİLİ DİKKATİNE 25.08.2015 KONU: 2016 YILI YAPI-İNŞAAT VE ELEKTRİK FUARLARI SİRKÜ BİLGİLENDİRMESİ Türkiye milli katılım organizasyonunun, T.C. Ekonomi Bakanlığı'na izin başvurusu yapılmış olup, Türkel

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 27 Şubat 2018 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 27 Şubat 2018 Pazar 2017 yılı Aralık ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 4,2 azalarak 213 bin adet seviyesinde gerçekleşti.

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 22 Aralık 2015

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 22 Aralık 2015 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 22 Aralık 2015 Pazar 2015 yılı Ocak-Kasım döneminde AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı yüzde 12 artış göstererek 1 milyon 956 bin adet seviyesine ulaştı.

Detaylı

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI

MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA 2011 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI MEDICA Medikal Ürün ve Teknolojileri Fuarı 16 19 Kasım 2011 tarihleri arasında Almanya nın Düsseldorf kentinde düzenlenmiştir. 43.kez düzenlenen söz konusu

Detaylı

Türkiye Bilişim Sektörü:

Türkiye Bilişim Sektörü: TÜBİSAD Raporu Tanı1m Toplan1sı TÜRKİYE NİN DİJİTAL EKONOMİYE DÖNÜŞÜMÜ Türkiye Bilişim Sektörü: Yeri, Önemi, Evrimi ve Yetenekleri Yılmaz Kılıçaslan Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü Eskişehir 14 Şubat

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 16 Ekim 2016 Pazar 2016 yılı Ağustos ayında AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı 2015 yılı aynı ayına göre yüzde 31,2 artış göstererek 157 bin adet seviyesinde

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK BLOK GRANİT DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA DÜNYA PAZARINDA 1.406.544 2.178 0,155% DÜNYA ÇI ÇI NİN MEVCUT YE ÇI NİN DÜNYA INDAKİ ÇI MEVCUT DEKİ RAKİP ÇILAR MİKTAR 1 - Çin 521.837 0

Detaylı

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU

FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU TÜRSAB FIT 2014 LATİN AMERİKA TURİZM FUARI SONUÇ RAPORU Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 25-28 Ekim 2014 tarihleri arasında Arjantin in Başkenti

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 3 Ocak 2017 Pazar 2016 yılı Kasım ayında AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı 2015 yılı aynı ayına göre yüzde 12,8 artış göstererek 211 bin adet seviyesinde

Detaylı

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü

DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail ÜNVER Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü KONYA ÖZELİNDE YABANCI SERMAYELİ FİRMALARIN ÜLKE BAZLI ANALİZİ 06.08.2014 1 DEĞERLENDİRME NOTU: İsmail

Detaylı

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ

DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ DEĞİŞEN DÜNYA-DEĞİŞEN ÜNİVERSİTE:YÜKSEKÖĞRETİMİN GELECEĞİ TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNERİ Kemal Gürüz Atılım Üniversitesi 12 Mart 2012 Yirmi beş yaş üstü nüfus içinde ortaöğrenim görmüş olanların oranı, %. 2007.

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 14 Temmuz 2017

Pazar AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ. 14 Temmuz 2017 AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 14 Temmuz 2017 Pazar 2017 yılı Mayıs ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında ticari araç pazarı 2016 yılı aynı ayına göre yüzde 9,4 artış göstererek 213 bin adet seviyesinde

Detaylı

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017

INCOMING TURİZM RAPORU / ARALIK 2017 Özet Sonuçlar Ocak-Aralık döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısında % 27.84 oranında artış Aralık ayında gelen yabancı ziyaretçi sayısında %30.84 oranında artış Ocak- Aralık döneminde OECD ülkelerinden

Detaylı

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ

2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ 2017 YILI İLK İKİ ÇEYREK İŞLENMİŞ MERMER VE TRAVERTEN DIŞ TİCARET VERİLERİ DÜNYA TUTARI DÜNYADAKİ 1.264.850 452.261 36% DÜNYA 1 1 Amerika Birleşik MEVCUT YE TUTARI NİN NİN DÜNYA MEVCUT DEKİ LAR TUTAR TUTAR

Detaylı

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ

AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ AVRUPA TİCARİ ARAÇ SEKTÖR ANALİZİ 30 Mart 2016 Pazar 2016 yılı Ocak-Şubat döneminde AB ve EFTA ülkeleri toplamına göre ticari araç pazarı, 2015 yılındaki pozitif performansını sürdürdü ve yüzde 15 artış

Detaylı

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 30 Mart 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM 06-10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover şehrinde düzenlenen

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Ocak Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2018 HALI SEKTÖRÜ Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2018 OCAK AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılında Türkiye nin toplam ihracatı 2016 yılına kıyasla

Detaylı

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış!

Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Tarih: 19.05.2013 Sayı: 2013/09 İSMMMO nun Türkiye de Tatil ve Çalışma İstatistikleri raporuna göre Türkiye tatil günü sayısında gerilerde Çok tatil yapan ülke imajı yanlış! Türkiye, 34 OECD ülkesi arasında

Detaylı

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2011/2012 Ekim)

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2011/2012 Ekim) Rapor No: 212/23 Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (211/212 Ekim) Kasım 212 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1. Otomobil Pazarı AB (27) ve EFTA Ülkeleri nde otomobil pazarı 211 yılı

Detaylı

SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti. Milano İtalya MAYIS 2014

SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti. Milano İtalya MAYIS 2014 SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı Ziyareti Milano İtalya 22 26 MAYIS 2014 Ahmet Sabuncu SI SPOSAITALIA Gelinlik, Damatlık, Abiye ve Aksesuar Fuarı 23-26 Mayıs 2014 tarihleri arasında

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 21 24 Nisan 2012 29. Uluslararası Tekstil Makineleri Fuarı 4. İstanbul Teknik Tekstiller ve Nonwoven Fuarı 9. Uluslararası İstanbul İplik Fuarı Hazırlayan TEKNİK Fuarcılık

Detaylı

KARŞILIKLI TANIMA ANLAŞMALARI OCAK 2014 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB VE DIŞİLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜCEL KARADİŞ/DAİRE BAŞKANI

KARŞILIKLI TANIMA ANLAŞMALARI OCAK 2014 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB VE DIŞİLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜCEL KARADİŞ/DAİRE BAŞKANI KARŞILIKLI TANIMA ANLAŞMALARI OCAK 2014 GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI AB VE DIŞİLİŞKİLER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YÜCEL KARADİŞ/DAİRE BAŞKANI İÇERİK -Karşılıklı Tanıma Anlaşması (MRA) Nedir? -Karşılıklı Tanıma Anlaşmaları

Detaylı

Avrupa Birliği ve Türkiye Yerel Yönetimler Analizi

Avrupa Birliği ve Türkiye Yerel Yönetimler Analizi Büyükdere Cad. No. 106 34394 Esentepe - İstanbul AçıkDeniz Telefon Bankacılığı: 444 0 800 www.denizbank.com Avrupa Birliği ve Türkiye Yerel Yönetimler Analizi 2013 Mali Verileri DenizBank bir Sberbank

Detaylı

RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ

RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ Barselona, 10-13 Mart 2014 AVRUPA RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 10-13 MART 2014 EWEA 2014 (10-13 Mart) Rüzgar Enerjisi Fuarı ve Kongresi Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA)

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 NİSAN AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Nisan döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mayıs döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2012/2013 Ağustos)

Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (2012/2013 Ağustos) Rapor No: 213/18 Avrupa Ve Türkiye Araç Pazarı Değerlendirmesi (212/213 Ağustos) Ağustos 213 OSD OICA Üyesidir OSD is a Member of OICA 1. Otomobil Pazarı AB () ve EFTA ülkelerinde otomobil pazarı 212 yılı

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar

TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu. 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası 4. Katılımcı otellerin sağladığı promosyonlar TUROB - Selanik Philoxenia 2014 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 13-16.11.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB Vakantiebeurs / Utrecht - HOLLANDA 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 08.01.2013 13.01.2013 2014 Yılı Fuar Tarihleri 07-12.01.2014 Fuarın Açık Olduğu saatler 08/09/10/12/13.01.2013 10:00-18:00

Detaylı

International Cartographic Association-ICA

International Cartographic Association-ICA International Cartographic Association-ICA 1.AMAÇ: Uluslararası Kartografya Birliği (International Cartographic Association-ICA), 1959 yılında kurulmuştur. Hükümetler dışı bir kuruluş olan ICA nın ana

Detaylı

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 15 22 OCAK 2015 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu

Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu Plast Eurasia İstanbul 2015 Fuar Sonuç Raporu 2 BAŞARI GÜVEN TECRÜBE BİLGİ TEKNOLOJİ Plast Eurasia İstanbul Avrasya Plastik Sektörünün Buluşma Noktası T 10 Salon 98.000 m2 S Avrasya nın En Büyüğü SAYISAL

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Eylül - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İçindekiler 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA

Detaylı

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ

KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI MERKEZİ Yükseköğretim Sisteminin Uluslararasılaşması Çerçevesinde Türk Üniversitelerinin Uluslararası Öğrenciler İçin Çekim Merkezi Haline Getirilmesi Araştırma Projesi KALKINMA BAKANLIĞI KALKINMA ARAŞTIRMALARI

Detaylı

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018

18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI. 2-5 Kasım 2018 18. İRAN ULUSLARARASI ELEKTRİK FUARI 2-5 Kasım 2018 Fuar Hakkında 2-5 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleşecek olan 18. İran Uluslararası Elektrik Fuarı, yerli ve yabancı çok sayıda firmanın katılımıyla alanındaki

Detaylı

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU

2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU 2016 IBTM WORLD BARSELONA FUAR RAPORU Fuar Hakkında IBTM World Barselona Fuarı, 29 Kasım 1 Aralık 2016 tarihleri arasında Fira Gran Via Fuar Merkezi nde bu yıl 28. kez kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Detaylı

Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight.

Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight. BASIN BÜLTENİ Tarih: 13 Temmuz 2012 Daha fazla bilgi için Nurgül Usta Genel Md. Yardımcısı Tel: 0212 349 48 50 E mail:nurgul.usta@dorinsight.com Hitay Yatırım Holding firmalarından Türkiye nin en büyük

Detaylı

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER

10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 10 15 OCAK 2018 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi

Detaylı

ICCI ULUSLARARASI ENERJİ VE ÇEVRE FUARI & KONFERANSI Nisan Fuar Sonuç Raporu

ICCI ULUSLARARASI ENERJİ VE ÇEVRE FUARI & KONFERANSI Nisan Fuar Sonuç Raporu ICCI 2016 22. ULUSLARARASI ENERJİ VE ÇEVRE FUARI & KONFERANSI 27-28-29 Nisan 2016 KAPANIŞ İstanbul Fuar RAPORU Merkezi Fuar Sonuç Raporu KAPANIŞ RAPORU / İÇERİK 2 ICCI 2016 KÜNYESİ 3 KATILIMCI BİLGİLERİ...

Detaylı

Pazar AVRUPA TOPLAM OTOMOTİV SEKTÖR ANALİZİ. Ekim 2018

Pazar AVRUPA TOPLAM OTOMOTİV SEKTÖR ANALİZİ. Ekim 2018 AVRUPA TOPLAM OTOMOTİV SEKTÖR ANALİZİ Ekim 2018 Pazar 2018 yılı Ağustos ayında, AB ve EFTA ülkeleri toplamında toplam otomotiv pazarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 26,4 artarak 1 milyon 342 bin adet

Detaylı

BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION. Biyoteknoloji Bülteni

BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION. Biyoteknoloji Bülteni BİYOTEKNOLOJİ DERNEĞİ /BIOTECHNOLOGY ASSOCIATION Biyoteknoloji Bülteni Başlarken: iyoteknoloji Bülteni'nin 2012 yılına ait Kongre Özel Sayısı ile Bsizlere ulaşıyoruz. Sayın Üyemiz, Bu sayımızda siz değerli

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu

CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD. Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI 16-19 MART 2015 MIAMI/ABD Hazırlayanlar: Mine Güneş Kaya Aykut Terzioğlu 0 CRUISE SHIPPING MIAMI KRUVAZİYER, GEMİCİLİK FUARI VE KONFERANSI

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 2 7 Ekim 2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1.ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.2.ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2016 HALI SEKTÖRÜ Kasım Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2016 KASIM AYI İHRACAT PERFORMANSI 2016 yılı Ocak-Kasım döneminde Türkiye nin toplam

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 12 17 Ocak 2016 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMANIN KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN YÖNTEMİ VE ÖRNEK YAPISI 3 2. FUAR SONUÇ ÖZET

Detaylı

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır.

Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. Erasmus+ Programı Avrupa Birliğinin 2014-2020 yılları arasında eğitim, gençlik ve spor alanlarında uyguladığı hibe destek programıdır. İZÜ ve Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik KA-103 Projesi Personel

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mart Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 04/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Mart ayında, Türkiye

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU

İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU İZMİR TİCARET ODASI LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU 6-8 MART 2012 LONDRA İŞ VE İNCELEME GEZİSİ ZİYARET RAPORU Odamızın 2012 yılı Çalışma Programı nda yer alan Londra İş ve İnceleme gezisi 06-08

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Haziran Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 07/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Haziran ayında, Türkiye

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ SUNUM PLANI Hizmet Sektörünün Desteklenmesi Vizyonu Dünya da ve Türkiye de Sağlık Turizmi Film, Bilişim ve Eğitim Sektörlerine

Detaylı

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1

HALI SEKTÖRÜ. Mart Ayı İhracat Bilgi Notu. TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği. Page 1 2017 HALI SEKTÖRÜ Mart Ayı İhracat Bilgi Notu TDH AR&GE ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği Page 1 HALI SEKTÖRÜ 2017 MART AYI İHRACAT PERFORMANSI 2017 yılı Ocak-Mart döneminde Türkiye nin toplam ihracatı

Detaylı

ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU. İSTANBUL Nisan Paola DURUK Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı

ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU. İSTANBUL Nisan Paola DURUK Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Uzman Yardımcısı ANUFOOD EURASIA ANUFOOD EURASIA - powered by ANUGA 8. Uluslararası Gıda ve İçecek Ürünleri, Soğutma Teknolojileri, Mağaza Donanımıi Servis ve İkram Hizmetleri Fuarı ŞEMSİYE STAND ve ZİYARET ORGANİZASYONU

Detaylı

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123

A.ERDAL SARGUTAN EK TABLOLAR. Ek 1. Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1: Ek Tablolar 3123 Ek 1 EK TABLOLAR Tablolar, - (129) Dünya Sağlık Örgütü: WHO Dünya Sağlık Raporu - (123) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı: UNDP İnsani Gelişme Raporu - (128) Dünya Bankası: WB

Detaylı

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir.

Fuar süresince katılımcılar ve organizatör firma olan Hannover Messe tarafından birçok seminer ve basın toplantısı düzenlenmiştir. DOMOTEX 2012 MEDİKAL ÜRÜN VE TEKNOLOJİLERİ FUARI DOMOTEX Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı 14 17 Ocak 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover kentinde düzenlenmiştir. Söz konusu fuar dünyanın en büyük

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu 2018 Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2018 Şubat Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN 2018 YILI ŞUBAT AYI İHRACAT PERFORMANSI 2018 yılı

Detaylı

Endişeye mahal yok (mu?)

Endişeye mahal yok (mu?) tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Endişeye mahal yok (mu?) Güven Sak İstanbul, 19 Ekim 2011 1960 1965 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Reel milli gelir (1960=100) www.tepav.org.tr

Detaylı

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan

Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan On5yirmi5.com Eğitimde en pahalı ülke ABD en ucuz Kazakistan Yurt dışında eğitimin en pahalı adresi yıllık 38 bin dolar ile Amerika, en ucuzu ise 4 bin 500 dolarla Kazakistan oldu. Yayın Tarihi : 12 Temmuz

Detaylı

İSTANBUL KONGRE MERKEZİ

İSTANBUL KONGRE MERKEZİ COSPAR 2016 İSTANBUL İSTANBUL KONGRE MERKEZİ 30 Temmuz-7 Ağustos 2016 http://cospar2016.tubitak.gov.tr TÜBİTAK, uzay araştırmaları alanında çok önemli, uluslararası bir platform olan COSPAR Bilimsel Kongrelerinin

Detaylı

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU

smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU 2017 smart solutions FUAR KAPANIŞ RAPORU BAŞARILARLA DOLU BİR YILI DAHA GERİDE BIRAKIRKEN ISAF MARKASI 21. 21.si düzenlenen ISAF; Güvenlik, Bilişim Güvenliği, Akıllı Bina, İş Sağlığı ve Güvenliği ve Yangın,

Detaylı

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ

01/05/ /05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ 01/05/2016 31/05/2016 TARİHLERİ ARASINDAKİ EŞYA TAŞIMA GEÇİŞLERİ Geçici Plaka İzni Geçiş Abd Minor Outlying Adaları 03 08 03 Almanya 03 03 02 18 26 93 50 53 89 Arnavutluk 02 Avusturya 02 03 01 02 Belçika

Detaylı

Avrupa Birliği ve Türkiye Yerel Yönetimler Analizi 2014 Mali Verileri

Avrupa Birliği ve Türkiye Yerel Yönetimler Analizi 2014 Mali Verileri Büyükdere Cad. No. 141 34394 Esentepe - İstanbul AçıkDeniz Telefon Bankacılığı: 444 0 800 www.denizbank.com Avrupa Birliği ve Türkiye Yerel Yönetimler Analizi 2014 Mali Verileri DenizBank bir Sberbank

Detaylı

FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER. Helenic Organization of International Trade Fairs FAALİYET İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİLER

FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER. Helenic Organization of International Trade Fairs FAALİYET İLE İLGİLİ AYRINTILI BİLGİLER FAALİYET BİLGİ RAPORU FUAR İLE İLGİLİ BİLGİLER Faaliyetin Adı Faaliyetin Konusu Düzenleyen Kurum/Kuruluş(lar) Faaliyet Yeri (Şehir/Ülke) 26. Philonexia Turizm Fuarı Turizm Fuarı Helenic Organization of

Detaylı

İŞ DÜNYASI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI

İŞ DÜNYASI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI İŞ DÜNYASI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI Eventuum firması tarafından 04 Haziran 2013 tarihinde Marriot Hotel Asia da düzenlenen İş Dünyası Bilişim Teknolojileri Konferansı na Şubemizce katılım gerçekleştirildi.

Detaylı

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ WORKİNG PAPER SERİES. Tartışma Metinleri WPS NO/ 185 / DÜNYADA ve TÜRKİYE DE MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI TİCARETİNİN

DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ WORKİNG PAPER SERİES. Tartışma Metinleri WPS NO/ 185 / DÜNYADA ve TÜRKİYE DE MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI TİCARETİNİN DIŞ TİCARET ENSTİTÜSÜ WORKİNG PAPER SERİES Tartışma Metinleri WPS NO/ 185 /2018-05 DÜNYADA ve TÜRKİYE DE MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ULUSLARARASI TİCARETİNİN İNCELENMESİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ Fatih ÇALIŞKAN 1 1

Detaylı

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş.

SONUÇ RAPORU. CYF Fuarcılık A.Ş. SONUÇ RAPORU Bitki sektörünün dev buluşması bu yılda 28 Kasım - 01 Aralık 2013 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi nde gerçekleşti. Kıtaların buluşma noktası İstanbul da 21 farklı ülkeden gelen 286

Detaylı

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH

12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH HEIMTEXTIL EV TEKSTİLİ VE DEKORASYON & DOMOTEX HALI VE ZEMİN KAPLAMALARI FUARI ZİYARET RAPORU 12 19 OCAK 2017 ALMANYA - FRANKFURT / HANNOVER / MÜNİH Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık

Detaylı

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ

TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ TÜ ROFED TÜRİ ZM BÜ LTENİ Mayıs - 2018 Hazırlayan: Aslı VAZ İÇİNDEKİLER 1. TÜRKİYE'YE VE DÖRT İLİMİZE GELEN ZİYARETÇİLERİN YILLARA VE AYLARA GÖRE DAĞILIMI... 1 1.1. TÜRKİYE YE GELEN YABANCI ZİYARETÇİLERİN

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Aralık Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Aralık ayında, Türkiye nin

Detaylı

AB NİN EKONOMİK YAPISIYLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1. Ülkelerin Yüz Ölçümü 2. Ülkelerin Nüfusu 3. Ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla 4.

AB NİN EKONOMİK YAPISIYLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1. Ülkelerin Yüz Ölçümü 2. Ülkelerin Nüfusu 3. Ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla 4. AB NİN EKONOMİK YAPISIYLA İLGİLİ TEMEL BİLGİLER 1. Ülkelerin Yüz Ölçümü 2. Ülkelerin Nüfusu 3. Ülkelerin Gayri Safi Yurtiçi Hâsıla 4. Ülkelerin Büyüme Oranı 5. Ülkelerin Kişi Başına Gayri Safi Yurtiçi

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2015 Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Nisan Ayı İhracat Bilgi Notu Tekstil, Deri ve Halı Şubesi İTKİB Genel Sekreterliği 05/ DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜ YILI AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı Nisan ayında, Türkiye

Detaylı

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu

Deri ve Deri Ürünleri Sektörü 2016 Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu Deri ve Deri Ürünleri Sektörü Mayıs Ayı İhracat Bilgi Notu TDH Ar&Ge ve Mevzuat Şb. İTKİB Genel Sekreterliği DERİ VE DERİ ÜRÜNLERİ SEKTÖRÜMÜZÜN YILI MAYIS AYI İHRACAT PERFORMANSI yılı mayıs ayında, Türkiye

Detaylı

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ

YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ YURTDIŞI MARKA TESCİL MALİYETLERİ Uluslar arası marka tescil maliyetleri şu şekilde hesaplanır: 1) WIPO ücreti: Uluslar arası Fikri Mülkiyet Örgütü merkezi İsviçre'de bulunan, uluslararası marka başvurularının

Detaylı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı

PAGEV - PAGDER. Dünya Toplam PP İthalatı 1 DÜNYA ve TÜRKİYE POLİPROPİLEN ( PP ) DIŞ TİCARET ANALİZİ Barbaros Demirci ( Genel Müdür ) Neslihan Ergün ( Teknik Uzman Kimya Müh. ) PAGEV - PAGDER DÜNYA TOPLAM PP İTHALATI : Dünya toplam PP ithalatı

Detaylı

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013

ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 ZİYARETÇİ ARAŞTIRMASI ÖZET SONUÇLARI 9 12 Ocak 2013 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece İstanbul 1 İÇİNDEKİLER SAYFA 1. ARAŞTIRMA KONUSU 3 1.1. FUAR KÜNYESİ 3 1.2. ARAŞTIRMANIN AMACI 3 1.3. ARAŞTIRMANIN

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

Garanti Bankası. İstanbul, Nişantaşı Şubesi, Şube Kodu: 132 TR

Garanti Bankası. İstanbul, Nişantaşı Şubesi, Şube Kodu: 132 TR AFS Programları 2018 2019 Başvuru Koşulları 1. T.C. Vatandaşı olmak, 2. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim ve Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüklerine bağlı liselerdeki; Lise Hazırlık, 9, 10,11 ve 12.

Detaylı

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu

TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu TUROB - Selanik Philoxenia 2013 Turizm Fuarı Sonuç Raporu Fuar Tarihleri 21-24.11.2013 Fuarın Açık Olduğu saatler 11.00 20.00 Dağıtılan Malzemeler 1. Istanbul Guide 2. Istanbul CD 3. İstanbul Haritası

Detaylı

AVRUPA OTOMOTİV PAZARI 2014 YILI OCAK AYINDA %5 ARTTI.

AVRUPA OTOMOTİV PAZARI 2014 YILI OCAK AYINDA %5 ARTTI. 28 Şubat 2014 BASIN BÜLTENİ AVRUPA OTOMOTİV PAZARI 2014 YILI OCAK AYINDA %5 ARTTI. AB (28) ve EFTA ülkeleri toplamına göre otomotiv pazarı 2014 yılı Ocak ayında 2013 yılı aynı ayına göre %5 büyüdü ve toplam

Detaylı

TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris)

TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris) TEST REHBER İLKELERİ PROGRAMI ULUSAL KOORDİNATÖRLER ÇALIŞMA GRUBU 26. TOPLANTISI (8-11 Nisan 2014, Paris) Dr. A. Alev BURÇAK Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Sunu Planı OECD Hakkında

Detaylı

Türkiye İleri Teknolojiye Sıçramayı Nasıl Yapar? Dün Nerede Hata Yaptık?

Türkiye İleri Teknolojiye Sıçramayı Nasıl Yapar? Dün Nerede Hata Yaptık? tepav Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı Türkiye İleri Teknolojiye Sıçramayı Nasıl Yapar? Dün Nerede Hata Yaptık? Ankara, 29 Nisan 2015 Slayt 2 Çerçeve Şimdi neredeyiz? Türkiye nin geçirdiği

Detaylı

İÇİNDEKİLER (*) 1- Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Uzun Vadeli Kredi Borcu (2002-2015 Eylül)

İÇİNDEKİLER (*) 1- Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Uzun Vadeli Kredi Borcu (2002-2015 Eylül) İÇİNDEKİLER (*) 1- Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Uzun Vadeli Kredi Borcu (2002-2015 Eylül) 2- Özel Sektörün Yurtdışından Sağladığı Uzun Vadeli Kredi Borcunun Borçluya Göre Alacaklı Dağılımı (2002-2015

Detaylı

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018

1/11. TÜRKİYE İSTATİSTİK KURUMU DIŞ TİCARET İSTATİSTİKLERİ VERİ TABANI Rapor tarih 30/03/2018 Yıl 01 Ocak - 28 Subat 2018 ve ye göre dış ticaret Miktar m2 Miktar m2 690721 ABD 29.636.682 1.428.016 0 0 8.481.569 6.912.337 690722 ABD 226.394 13.790 0 0 68.891 55.759 690723 ABD 826.034 61.902 0 0 349.614 285.071 690730 ABD 88.188

Detaylı

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL

UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD DÜNYA YATIRIM RAPORU 2015 LANSMANI 24 HAZİRAN 2015 İSTANBUL UNCTAD Dünya Yatırım Raporu Türkiye Lansmanı Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü nün (UNCTAD) Uluslararası Doğrudan Yatırımlar

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: Türkiye ile AB arasındaki gelir uçurumu azalmadı arttı Tarih : 14.12.2012 2011 DE HIZLI KALKINMA MASALINA ULUSLARARASI YALANLAMA TÜİK, EUROSTAT ve OECD işbirliğiyle

Detaylı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı

HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER. AB Liderleri Jean-Claude Juncker in AB Komisyonu Başkanı Olması İçin Uzlaştı SİYASİ GELİŞMELER HAZİRAN AYINDA ÖNE ÇIKAN GELİŞMELER AB Liderleri 27 Haziran da Jean- Claude Juncker i AB Komisyon Başkan adayı olarak belirledi. Schulz yeniden AP Başkanı oldu. AB Liderleri Jean-Claude

Detaylı

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ)

2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ) 2012/4 SAYILI DÖVİZ KAZANDIRICI HİZMET TİCARETİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ (SAĞLIK TURİZMİ SEKTÖRÜ) DÜNYADA HİZMET TİCARETİ SAĞLIK TURİZMİ Dünya ticaret hacmi yaklaşık 100 milyar ABD Doları Her yıl

Detaylı