DEKORASYON SEYAHAT MODA KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ BAKIM MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DEKORASYON SEYAHAT MODA KÜLTÜR SANAT TEKNOLOJİ BAKIM MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ"

Transkript

1 ARALIK2014

2 02 MODA 11 DEKORASYON TEKNOLOJİ SEYAHAT 28 KÜLTÜR SANAT 06 BAKIM 25 MÜZE VE ÖREN YERLERİMİZ

3 mo da Evde, kafede, kulüpte Yılın son gününde, her yerde bir heyecan vardır. Sadece mekanlar değil bu mekanlara gidecek olanlar da saatler öncesinden hazırlanır. Çünkü ne giysem diye düşünmek kimileri için cevabı hiç de kolay olmayan bir sorudur. YENİ YIL PARTİSİNDE NE GİYMELİ? GÜNLER ÖNCESİNDEN DÜŞÜNMEYE GEREK YOK. TÜYOLARI TAKİP EDİN, NE GİYECEĞİNİZE ŞİMDİDEN KARAR VERİN

4 KADINLARA ÖZEL Hem zarif hem de çekici olmak bu gece için anahtar kelimeleriniz olmalı. Eliniz hemen gardırobunuzda olan siyah elbiselere gidecek olsa da onlardan uzak durmaya çalışın. Çünkü pek çok kadın o gece için emin olun siyahı tercih edecektir. Özel bir gecede pişti olmayı da kimse istemez. Altın, gümüş, koyu gri ve beyaz tercih edebileceğiniz renkler arasındadır. Çünkü bu renkler, kullandığınız aksesuarları da mükemmel şekilde tamamlar. Pullardan, satenden ve dantelden korkmayın! Bu kumaşlar sizi kesinlikle daha ışıltılı gösterecektir. Bir omuzu açık elbiseler ilk şıkta belirttiğimiz zarif ve çekici havayı yaratmak için tercih edilebilir. Eğer bütün gece dans etmeyi planlıyorsanız, ayaklarınızın rahat edeceği bir ayakkabı seçmelisiniz. Şıklığınızdan ödün vermemek için taşlı ya da simli babetleri tercih edebilirsiniz. Eğer daha samimi bir ortamda yeni yılı kutlayacaksanız, metalik renkte bir kot pantolon ya da tayt giyebilir, bunu şık ve düz renk bir bluzla tamamlayabilirsiniz. Makyajınız için altın renkli far ya da kırmızı ruj tercih edin. Yalnız ikisini aynı anda kesinlikle kullanmayın. Gölgeli bir göz makyajını, kırmızı renkte bir ruj mükemmel şekilde tamamlar.

5 ERKEKLERE ÖZEL Eğer yeni yıl gecesinde bir restoranda olacaksanız, şık bir kumaş ya da kaliteli bir kot pantolonun üzerine, düz renk mesela açık mavi bir gömlek giyebilirsiniz. Üstten iki düğmeyi açmanız, size kendinize güvenen bir hava katacaktır. Kravatla tamamlanan gömlekse her zaman olduğu gibi kendine özen gösteren bir görünüm sergilemenizi sağlayacaktır. Deri veya dar kesim kumaş bir ceketse, bu gömleği tamamlamak için idealdir. Sokak kutlamalarına katılacak olanların, kaliteli bir bot ve mont giymeleri gerektiğini söylemeye gerek bile yok. Yalnız kışlık -tercihen fötr- bir şapka, kaliteli bir kaşkol ve eldiven kesinlikle unutmamanız gereken, kalabalıklar içinde dahi olsanız dikkat çekmenizi sağlayacak tamamlayıcı aksesuarlar olacaktır.

6 Yine yeni yılda dışarda uzunca vakit geçirecek olanlar, yakası kürklü bir kabanı tercih edebilir. Bu sayede daha zengin bir görünüm elde edebilirler. Bir ev partisine katılacak olanlar ya da bütün gece dans etmeyi planlayanlarsa düz renk bir tişörtü, yine koyu ve düz renk bir pantolonla tamamlayabilirler. Tişörtün üstüne rahatlıkla çıkarılabilir bir üst almalarını tavsiye ederiz. Çünkü dans ederken terleme ihtimali her zaman göz önünde tutulmalıdır. Resmi havada geçecek bir davet için takım elbise giymek yerine beyaz ve siyah kombinasyonu tercih edilebilir. Böylelikle takım elbiseyi anımsatacak bir hava yaratılabilir.

7 ba kım YENİ YILDA BEDENİNİZE SÖZ VERİN! YENİ YILA GİRERKEN BUNDAN SONRA DİYE BAŞLAYAN CÜMLELER KURMAK VE KENDİNİZE SÖZ VERMEK İSTİYORSANIZ İŞTE SİZE YARDIMCI OLACAK TAVSİYELER.

8 Pazartesi diyete başlıyorum demek gibidir yeni yıl öncesinde verilen sözler. İhtiyacımız olan iradeyi, yeni bir başlangıç hissinde ararız. Çünkü biliriz ki, hem ruhumuz hem de bedenimiz, bizden en iyi muameleyi görmeyi hak ediyor. Hadi kendinize bir kez daha söz verin ama sadece yeni yılda değil, yaşamınızın her günü bu sözleri aklınıza getirin! MÜKEMMEL OLMAYA ÇALIŞMA, AFFEDİCİ OL Diyelim ki diyettesiniz ve buna rağmen iki koca dilim baklava yediniz ya da yakın bir arkadaşınızla dışarı çıkmak için sözleştiniz ama çok yorgun hissettiğiniz için evde kalıp uyumayı tercih ettiniz. Evet, yaptıklarınız takdirle karşılanacak davranışlar olmasa da, kendinizi affetmeyi, herkesin hata yapabileceğini öğrenmelisiniz. Unutmayın; kimse mükemmel değildir. Siz de KENDİNE ZAMAN AYIR Sıklıkla ihmal edilen biri var hayatınızda; kendiniz! Kulağa çok kolay gelse de, insanın kendine zaman ayırması, günlük yaşam temposunda her zaman mümkün olmuyor. Her gün, en azından bir saat kendinize özel bir zaman diliminiz olsun. İster tek başınıza sinemaya gidin, isterseniz sahilde yürüyün. Ruh sağlığınız için kendinize zaman ayırmayı ihmal etmeyin.

9 HAYALİNİZİN PEŞİNDEN GİDİN Bu hayatta gerçekten yapmayı çok istediğiniz ne var? Hayaliniz belki bir müzik aleti çalmak ya da hiç görmediğiniz uzak bir ülkeye gitmek olabilir Hiç acele etmeden küçük adımlarla bu hayalinize erişmeye çalışın. Örneğin, her gün çok ufak bir miktar parayı bu hayalleriniz için bir kenara koyun ve bir gün bu köşede biriken paranızı, istediğiniz enstrümanı veya uçak biletini almak için kullanabileceğinizi düşünün. Her gün hayalinize biraz daha yaklaştığınızı düşünmek size iyi gelecektir. DAHA AZ ONLINE OLUN Günümüzün büyük bir bölümü teknolojik aletlerle geçiyor. Elimizden akıllı telefonlarımız düşmüyor. En azından evde olduğunuz zaman aralığında biraz daha ilkel davranın; kendinizi teknolojinin esaretinden uzaklaştırın. Akşam olup eve gittiğinizde, maillere bakmaya, sosyal paylaşımları takip etmeye ve en önemlisi yatak odanızda telefonla uyumaya bir son verin.

10 BEDENİNİZİ SEVİN Biraz kilo vermek ya da kilo almak, daha kaslı görünmek, sağlıklı beslenmeye çalışmak Bunlar hiçbir kötü yanı olmayan istekler. Yalnız bu isteklere ulaşamadığınız takdirde kendinize işkence yapmanız çok yanlış. Bedeninizi olduğu gibi kabul edin. Emin olun bu halinizle de güzelsiniz. Dünyada sizden sadece bir tane var. Ne kadar özel olduğunuzu asla unutmayın. GÜLÜMSEYİN İster içinizden gelsin ister sahte olsun, gülümsemekten vazgeçmeyin. Sahte bile olsa gülümsemek, modunuzu değiştirecek ve daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ayrıca karşınızdaki insanlar da sizin gülen yüzünüze aynı pozitiflikle karşılık vereceklerdir.

11 POZİTİF ARKADAŞLIK Sürekli hayatından şikayet eden, Sen nasılsın? diye sormadan kendi problemlerinden bahseden ve adeta bir sünger gibi sizin pozitif enerjinizi emen insanlar mı çevrenizde? Onları tamamen hayatınızdan kesip atın demek zor ama onlarla daha az görüşmek veya tam tersi yanında kendinizi iyi hissettiğiniz ve size pozitif enerji veren kişilerle daha sık görüşmek sizin elinizde. Hayatta kimsenin yükünü devamlı olarak çekmek zorunda değilsiniz. Birlikte vakit geçirmekten keyif aldığınız insanlarla daha fazla birlikte oldukça, ruh halinizin nasıl değiştiğine inanamayacaksınız. GEÇMİŞİ UNUTUN Geçmişin yükünü omuzlarınızda taşımaktan vazgeçin. Geçmişe dair alacağınız dersleri alın ve sadece önünüze bakın!

12 de ko ras yon 2015 İN DEKORASYON TRENDLERİ YENİLENMEDEN ÖNCE TRENDLERİ TAKİP EDİN!

13 Evinizin dekorasyonunda değişiklikler belki de radikal dönüşümler mi yapmak istiyorsunuz? O zaman 2015 in dekorasyon trendlerine bir göz atmanın, öne çıkan renk ve tasarımları öğrenmenin tam zamanı. KOYU MAVİ ZAMANI Son yıllarda tasarımcıların en fazla sevdikleri ve kullandıkları renkler arasında gri ve grinin tonları geliyor te ise bu akım yerini maviye bırakıyor. Açık mavi tonların dekorasyonda kullanımına da aşinayız ama bu defa kastettiğimiz, biraz da kasvetli bir hava yaratma potansiyeli olan koyu mavi. Eğer koyu mavi sizin için fazla iddialı ya da karamsar bir renkse, sadece birkaç küçük objede bu rengi tercih edebilirsiniz ya da duvarda kullanacağınız koyu maviyi, açık renk mobilyalarla kombinleyebilirsiniz.

14 ALTIN, GÜMÜŞ, BAKIR Metalik renkte objeler de yeni bir akım sayılmaz ama bu sene karşımıza daha fazla çıkacağını söyleyebiliriz. Aydınlatma objelerinden, süs eşyalarına, mumluklardan, minik heykellere uzanan bir yelpazede pek çok metalik renkte objeyle karşılaşabilirsiniz. Halı ve yastıklarda, altın ve bakır tonları da oldukça moda.

15 AYNI RENGİN FARKLI TONLARININ KULLANIMI Eğer amacınız sofistike bir görünüm yaratmaksa, bu akıma bayılacaksınız! Yapmanız gereken tek şey bir renk belirlemek ve bu rengin tonlarıyla istediğiniz alanı dekore etmek. Halıdan, koltuğa, perdeden, sehpaya her şeyi, bu rengin açık ve koyu tonlarıyla tamamlayabilirsiniz. Özellikle risk almaktan hoşlanmayanlar için son derece pratik ve şık bir uygulama.

16 DOĞAL ELEMENTLER Doğallık hiçbir zaman modası geçmeyecek bir akım. Bu nedenle değil 2015, 2025 dekorasyon trendlerinde de kendine bir yer edineceği kesin. Özellikle ahşap kullanımı ve ahşabın cam, deri gibi diğer doğal elementlerle kombinasyonu bu yıl da yarattığı taze, ferah ve aydınlık havayla sevilen akımlar arasında olacak.

17 se ya hat YENİ YILIN TADI BU ŞEHİRLERDE BİR BAŞKA HERKES YENİ YILI KUTLUYOR AMA KİMİLERİ FARK YARATIYOR Dünyada herkesin kutladığı, en özel günlerden biridir yeni yıl akşamı. Şehirlerin meydanları insanlarla dolup taşar, herkes günler öncesinden o gün için eğlence planlarını yapar. Kimileri evde ailesi ve dostlarıyla olmayı tercih eder, kimileriyse yaşadığı coğrafyadan uzaklara, bambaşka diyarlara yolculuk eder. Çünkü dünyanın kimi şehirleri, yeni yıl coşkusunu biraz daha derinden hisseder.

18 SİDNEY- AVUSTRALYA İster sırt çantalı bir genç olun, isterseniz çocuklu bir aile Sidney de yeni yıl akşamını geçiriyorsanız, her yaştan ve her kesimden insanla karşılaşmanız mümkün. Opera binası ve limanın mimarisi burada yapılan kutlamalara bambaşka bir hava katmakta. Sidney de yeni yılı kutlamanın enteresan olan yanlarından biri de, lapa lapa kar yerine, tişörtle gezebileceğiniz bir havanın hakim olması. Yani sıcak bir yeni yıla girmek, kesinlikle garanti. Havai fişek gösterileri limanı aydınlatırken, çevrede yer alan pek çok kafe ve restoran da kendi partilerine ev sahipliği yapıyor. Eğer bir milyona yakın insanla bir arada olmak istemiyorsanız, bu partilere de katılabilirsiniz. Yeni yılda Sidney e gitmeyi düşünenler için küçük bir hatırlatma; burada yapılan havai fişek gösterileri bir hayli ünlü olduğu için seyir için ideal noktalar saatler öncesinden kapılıyor!

19 NEW YORK- AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ Times Meydanı nda yapılan yeni yıl kutlamalarına hiçbirimiz yabancı sayılmayız. Çoğumuz en azından bir kere, bir Amerikan filminde bu meydanda yapılan kutlamaları izlemiştir ya da bir milyondan fazla insanın katıldığı bu kutlamaları tv karşısında canlı yayında da izlemiş olabilirsiniz. İnsanlar öğlen saatlerinden itibaren akın akın meydana gelmeye başlarlar. 100 yıldan fazla süredir, meydandaki ünlü dev küre, yavaş yavaş aşağı inerken, saatler gece yarısını gösterdiğinde çılgın bir konfeti yağmuru da başlar. Güvenlik önlemlerine son derece önem verildiği için alkole ve sırt çantasına izin verilmez. Sadece meydanda değil, New York bütün mekanlarıyla koca bir parti şehrine dönüşür yeni yıl akşamında.

20 BARSELONA- İSPANYA Eğer yeni yılda, sabahın ilk ışıklarına kadar dans etmek ve eğlenmek istiyorsanız, bunun için Barselona dan daha iyi bir adres bulamazsınız. Bu şehrin inanılmaz enerjisi kendini yeni yıl akşamında da gösterir. Günlük rutinlerinde akşam yemeklerinin geç saatte yendiği ve eğlencelerin de geç saatlerde başladığı bu şehirde, kural yeni yıl gecesinde de bozulmaz. Yani partiler gece yarısından biraz önce başlar ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eder. Şehirde bu özel akşam için insanlar bir meydanda toplanmaz. Çünkü bütün şehre yayılmış bir parti havası mevcuttur.

21 Paris, yeni yıl akşamına dair bütün beklentilerinizi karşılamaya hazır bir şehirdir. Binlerce restoranı, kabaresi, kulüpleri ile şehir her zaman olduğu gibi yeni yıl akşamında da cıvıl cıvıldır. Yeni yılı sokak partileriyle kutlamak isteyenler Champs-Elysees de bir araya gelirken, etkileyici havai fişek gösterilerini izlemek isteyenlerse Eyfel Kulesi civarında toplanırlar. Hem dışarda parti ortamını yaşamak hem de havai fişek gösterilerini şehir manzarasıyla beraber izlemek içinse en iyi adres Sacre Coeur dür. PARİS- FRANSA EDİNBURGH- İSKOÇYA Yeni yılı farklı bir şehirde geçirmeyi düşünmüşseniz, aklınıza büyük ihtimalle Edinburgh gelmemiştir. Fakat onların Hogmanay olarak adlandırdıkları, bu geceye dair özel bir kutlamaları bile vardır. İskoçların çok eski çağlardan gelen inançlarına göre yeni yılda evlerine ilk adımı atacak olan kişi erkek olmalı ve ev halkına hediyeler getirmelidir. Yeni yılda Hogmanay kutlamaları 3 veya 4 geceye yayılır. 10 binden fazla insan canlı müzik, havai fişekler ve sokak partileri eşliğinde kutlama yaparlar. Özellikle Edinburgh Kalesi üzerinde yapılan havai fişek gösterisi kesinlikle izlenmeye değerdir.

22 RIO DE JANEIRO Tüm dünyada karnavallarıyla meşhur olan bir şehir varsa o da Rio dur. Hal böyle olunca, bu şehirde yeni yıl kutlamalarının sönük geçmesi asla beklenemez. Rio da tıpkı Sidney gibi son derece sıcak bir yeni yıl kutlaması vadeder. Eğer yeni yıl için Rio daysanız, bikininizi ve şortunuzu giyip, kendinizi bir kumsala atabilirsiniz. Çünkü şehrin kumsalları, tam anlamıyla birer parti ortamına dönüşür. Bu plajların en ünlüsüyse Copacabana dır adet havai fişekten oluşan inanılmaz havai fişek gösterisi ve farklı müzik türleri için kurulan 4 ayrı sahnesiyle Rio da sizi benzersiz bir yeni yıl gecesi bekliyor!

23 tek no loji YENİ YIL HEDİYELERİ DOĞUM GÜNÜ VE YIL DÖNÜMLERİ BİR YANA YENİ YILIN EN GÜZEL YANLARINDAN BİRİ HEDİYELERİDİR. NE ALACAĞINA KARAR VEREMEYENLER İÇİNSE TEKNOLOJİK HEDİYELER ADETA CANKURTARAN GİBİDİR.

24 ANNELERİN EN GÜZELİNE Siz de özel günlerde annesine mutfak aleti alanlardan mısınız? Bu sene bir istisna yapın ve gerçekten sadece annenize özel bir hediye alın! İster uzun saçlı olsun ister kısa, her kadının bir tarağa ihtiyacı vardır. Bu özel set ise, annenize bir taraktan çok daha fazlasını sunacak Elektriklenmeyi önleyen fırçası, statik elektriği ortadan kaldırırken, termo fırçası sayesinde anneniz saçlarını kuaföre gitmeden isterse bukleli isterse düz yapabilecek. Eşit ısı dağıtımı teknolojisi sayesinde saçın aşırı ısınmasının önüne geçerken, daha fazla hacim istediğinde özel hacimlendiriciyi kullanabilecek. MÜZİK SEVEN KARDEŞE Gerçek bir müzik severin gerçekten kaliteli bir kulaklığa sahip olması gerekir. Çünkü biliriz ki, evde, yolda, işte Onlar neredeyse, kulaklıkları da ordadır. Renk renk, çeşit çeşit kulaklıklar arasından hangisini alacağınıza karar vermek gerçekten zor. Aradığınız özellikleri, güvenilir bir marka ile buluşturarak işe başlayabilirsiniz. Bu özelliklerden biri de kablosuz kullanım olabilir. Mp3 çalardan ya da telefondan müzik dinlerken, özellikle dışarıda olunduğunda, aradaki kablo hep sıkıntı yaratır; düğmenize, fermuarınıza, çantanıza takılır. Bu kablosuz kulaklık ise güçlü ve dinamik ses çıkışının yanı sıra, yumuşak kulak yastıkları, ayarlanabilir kulaklık modülleri ve baş bandı ile son derece konforlu bir müzik keyfi sunuyor.

25 YOL SORMAYA SON Babaların, özellikle ailece tatile giderken en önemli görevlerinden biri de ne taraftan gidileceğine karar verilemediği an, yoldan geçen birini durdurmak ve ona yolu sormaktır. Bu gibi durumlarda akıllara şu sorular gelir: Acaba verilen bilgi doğru mudur, başka birine daha sormak gerekir mi, daha kısa bir yol var mıdır? İşte bu küçük cihaz, size ihtiyacınız olan bütün bu soruların cevaplarını hatta daha fazlasını verebilir. Yapmanız gereken tek şey, gideceğiniz adresi yazmak ve navigasyon cihazının sesli ve görüntülü yönlendirmelerini takip etmek. Bu cihaz aynı zamanda, size en yakın park alanı, restoran ve otel gibi önemli bilgileri de sunuyor. SAĞLIĞINA ÖNEM VERENLERE Birinden hediye almanın en güzel yanlarından biri, kendinize almayı düşünmediğiniz bir şeyin size hediye edilmesidir. Yani yokluğu bir eksiklik yaratmayan ama olduğunda da hayatımıza renk katan hediyeler gibi. İşte bunlardan biri de spor yapmayı seven aile üyesine alabileceğiniz akıllı saatler olabilir. Maillerinizi, mesajlarınızı, çağrılarınızı görmenize fırsat tanıyan bu saat, aynı zamanda kalp atış hızınızı da ölçerek size sağlığınızla ilgili önemli bir bilgi de sunuyor. Değiştirilebilir kayışlarla şıklığınızı tamamlarken dokunmatik ekranıyla da kullanım kolaylığı sağlıyor.

26 mü ze VE ÖREN YERLERİMİZ İSLAM BİLİM VE TEKNOLOJİ TARİHİ MÜZESİ

27

28 Gülhane Parkı nda yürüyüşe gittiğinizde karşınıza bir müze çıkacak: 2008 yılında kapılarını açan İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi. Osmanlı döneminde ahır olarak kullanılan bu bina, müze için restore edilerek bugünkü modern görünümünü almış. İslam dünyasının bilime olan katkılarını gözler önüne seren müzede, kimyadan coğrafyaya, astronomiden eczacılığa kadar pek çok bilim dalına ait örnekler sergileniyor. Müzeye girdiğiniz anda sizi Halife el-me mun un 9. yüzyılda çizdiği, küre şeklindeki Dünya haritası karşılıyor. Bu noktada müzedeki eserlerin orijinallerine sağdık kalınarak hazırlanmış replikalar olduğunu belirtmeden geçmeyelim. Ağırlıklı olarak 9. ve 16. yüzyıllar arasındaki icatlara yer verilen müzede, astronomiye de oldukça geniş bir yer ayrılmış. Ziyaret Gün ve Saatleri: 09:00-18:00 (Salı günü hariç) Adres: Gülhane Parkı İçi, Has Ahırlar Binası GÜLHANE- Fatih/İSTANBUL Astronomi araştırmaları için kullanılan aletler ve rasathaneler hakkında verilen bilgiler müzenin bu bölümünü ilgi çekici kılmış. Çeşit çeşit saatler, pusulalar, gemi teknolojileri, hastalıkları tedavi etmek için kullanılan aletler, hayatı kolaylaştırmak için geliştirilen icatlar da müzede gezerken karşınıza çıkacak eserler arasında yer alıyor. Müzenin üst katında yer alan sinevizyon salonunda, müze ile ilgili çeşitli videolar da izlenebiliyor. Siz de, İslam bilim adamlarının eserlerini model ve maketleriyle görmek isterseniz salı günü hariç her gün müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

29 19. YÜZYILDA OSMANLI EKONOMİSİ ÜZERİNE ARAŞTIRMALAR TEVFİK GÜRAN 19. yüzyıl hem Sanayi Devrimi nin bir sonucu olarak ülkeler arasında ekonomik gelişmişlik-geri kalmışlık ayrışmasının temelinin atıldığı, hem de ilk küreselleşme sürecinin yaşandığı dönemdi. Dünya ekonomisinin bu son derece kritik yüzyılında Osmanlı ekonomisinde de gerek iç dinamiklerin ve gerekse dünya ekonomisindeki gelişmelerin etkisiyle önemli değişim ve dönüşümler ortaya çıkmış ancak tüm çabalara rağmen sanayileşme ve ekonomik gelişme başarısı gösterilememiştir. 19. yüzyıl Osmanlı ekonomisiyle ilgili arşiv kaynaklarından derlenen verilere dayalı on iki araştırmanın yer aldığı bu kitapta Tevfik Güran, bu dönem içinde başta ekonominin en geniş sektörü olan tarım sektörü olmak üzere, Osmanlı ekonomisinin yapısal özelliklerini ve performansını inceleyerek başarıyı engelleyen ekonomik faktörlerin ortaya konmasına dönük yeni ve zengin bilgiler sunuyor.

30 TUNÇ ÇAĞI NIN SONU ROBERT DREWS İnsanlık tarihindeki ilk büyük uygarlıkların geliştiği Anadolu, Doğu Akdeniz, Mısır ve Ege dünyası, MÖ 13. yüzyıla gelindiğinde en ihtişamlı dönemlerini yaşadı. Yüce krallar ile firavunların idaresinde emsali görülmemiş bir barış ve refah dönemi yaşanıyordu. Dur durak bilmeden inşa edilen anıtsal yapılar, saraylar ve tapınaklar ile tarihin ilk küresel ekonomik sistemi içinde el değiştiren kıymetli sanat eserleri ve lüks ürünler de bu döneme tanıklık ediyordu. Sonra bir anda bir şeyler oldu: MÖ 1200 civarında Yunanistan daki Mykenai gibi büyük saray devletleri; Anadolu daki Hitit başkenti Hattuşa, Troya, Alacahöyük ve diğer birçok yerleşim; Doğu Akdeniz de ise büyük ticaret merkezi Ugarit gibi şehirler nedeni hâlâ tartışma konusu olan korkunç bir felaket yaşadılar. Birçoğu yerle bir edildi, yakılıp yıkıldı ve ardından ya unutuldular ya da geçmişlerinin bir gölgesi haline düşerek varlıklarını sürdürdüler. Antik Ortadoğu nun egemen gücü Mısır Krallığı ise yok olmanın eşiğinden döndü. Felaket ten sonra Yunanistan, Anadolu ve Doğu Akdeniz in toparlanması için yüzyıllar geçmesi gerekecekti. Nedenleri tarihçiler arasında bitmek bilmeyen tartışmalara konu olan bu felaket neticesi Tunç Çağı sona ererken kimileri binlerce yıl geçmişe uzanan uygarlıklar tam anlamıyla yok oldular ve yerlerini kendilerinden pek az bir miras alan yeni bir çağa, yani Demir Çağı na ve uygarlıklara bıraktılar.

31 BUGÜNÜN DİLİYLE TEVFİK FİKRET A. KADİR Tevfik Fikret şiirimizin çığır açan, yenilikçi şairlerinden biridir. Divan şiirinin ağdalı geleneğinden uzaklaşan ve toplumsal sorunları merkeze alan bir yaklaşımı benimsemiştir. A. Kadir, şairin şiirlerini bugünün diliyle söylediği bu derlemede, günümüz okuyucusunun esas olarak şairin şiirlerinden zevk almasını, eylemci şiir dünyasına tanıklık etmesini sağlamayı gözetiyor. Kitap, yer yer serbestleşen ve konuşma diline yaklaşan divan şiiri formunda yazılmış bu şiirlerin sadece günümüz diline aktarılmasını değil, bugünün diliyle ve şiir tekniğiyle yenilenmesini hedefliyor. Bu derlemede, şairin, Sis, Tarih-i Kadîm ve Hân-ı Yağma gibi çok sevilmiş önemli şiirlerinin yenilenmiş biçimleri de yer alıyor. Günümüzde Tevfik Fikret in gür sesine her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.

32 SEKÜLER ÇAĞ CHARLES TAYLOR Tanrı ya, hatta belirli bir dine inanmamanın neredeyse imkânsız olduğu zamanlardan, dini inanışların bireysel tercih olarak görüldüğü ve akılcılaştırılmak zorunda hissedildiği günümüze nasıl geldik? 2007 de yayımlandığı günden bu yana dünya çapında büyük ses getirmiş ve Templeton ödülünü kazanmış olan Seküler Çağ da Charles Taylor, beş yüzyıla yayılmış sekülerleşme sürecini anlamak için modern bilimin doğuşuyla kaybedilen şeylere değil, bu bilimi mümkün kılan toplumsal tahayyüldeki değişimlere bakmamız gerektiğini söylüyor. Taylor Batı kültür tarihinin bu uzun kesitini olağanüstü bir incelikle yansıtırken, bir yandan da günümüz koşullarında, aşkın bir varlıkla bağlantılı bir hayatın olanakları üzerine felsefi bir tartışmaya girişiyor.

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen

ELEGAN KIŞ STİLİ. Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen ELEGAN Me ta l i k ışıltılar, m i l i t e r d e ta yl a r, re n k l e r ve t ü m b u n l a rl a b ü t ü n l eşen FEMİNEN BİR ZARAFET. İŞTE ELEGAN KIŞ. KIŞ STİLİ Siyah ve beyazın asaletinden her sezon olduğu

Detaylı

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir?

Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Anneye En Güzel Hediye Olarak Ne Alınması Gerekir? Hayatımızın en değerli varlığıdır anneler. O halde onlara verdiğimiz hediyelerinde manevi bir değeri olmalıdır. Anneler için hediyenin maddi değeri değil

Detaylı

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz?

Acilen markete gitmeniz gerek. Gardırobunuzdan çarçabuk ne seçersiniz? Bayanlara Özel Test Giysi Seçiminiz Kişiliğiniz Hakkında Ne Söylüyor? 1-1Formun Üstü Bir iş toplantısındasınız ve tek bayan sizsiniz. a) Zekice yorumlarınızla öne çıkar, varlığınızı hissettirirsiniz. b)

Detaylı

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir?

Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Siyahın Tasarımlardaki Önemi Nedir? Asil duruşu nedeniyle bayanların kıyafetlerde tercih ettiği renklerin başında siyah gelir. Kadına zerafet ve incelik katan siyah aynı zamanda kadınları daha zayıf ve

Detaylı

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304

şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 şehir tanıtımı İLKBAHAR 2015 SAYI: 304 56 57 Tarih, kültür ve masal şehri: Prag BU YIL 16. EFORT KONGRESİ NE ÇEK CUMHURİYETİ NİN BAŞKENTİ PRAG EV SAHİPLİĞİ YAPACAK. 27-29 MAYIS 2015 TARİHİNDE YAPILACAK

Detaylı

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz

Stillistanbul. Sabiha gökçen Hava Limanı. Neomarin AVM. Pendik Marina. Divan Otel. Modern istanbul un Kalbindeyiz Stillistanbul Sabiha gökçen Hava Limanı Neomarin AVM Pendik Marina Divan Otel Modern istanbul un Kalbindeyiz Okan üniversitesi Via Port Alışveriş Merkezi istanbul Park F1 Pisti Koç Lisesi Teknopark Sabancı

Detaylı

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz.

Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Dünya üzümden sadece şarap yaparken, biz ise üzümden sadece şarap değil, başka neler yapacağımızı göstermeye devam edeceğiz. Festivalin Amacı Gaziantep, yeryüzünde, derin tarihi, çok sesli, çok renkli

Detaylı

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000)

Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) Türkçe Ulusal Derlemi Sözcük Sıklıkları (ilk 1000) 14.08.2014 SIRA SIKLIK SÖZCÜK TÜR AÇIKLAMA 1 1209785 bir DT Belirleyici 2 1004455 ve CJ Bağlaç 3 625335 bu PN Adıl 4 361061 da AV Belirteç 5 352249 de

Detaylı

"Nereden başlasam, nasıl anlatsam..."

Nereden başlasam, nasıl anlatsam... Bu yaz Bodrum'suz geçmez! Turgutreis Lagina Bodrum Boutique Hotel'de bir gece çift kişilik konaklama, açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği 240 TL yerine 119 TL! (15 Haziran - 27 Ağustos arasında geçerlidir.)

Detaylı

SONBAHAR & KIŞ 17/18

SONBAHAR & KIŞ 17/18 SONBAHAR & KIŞ 17/18 2017-18 Sonbahar Kış sezonu modada teknolojinin etkisini hissettiren büyük değişimlerle geliyor. Mammamia yeni sezondan itibaren, marka kimliğini yenileyerek her alanda enerjisini

Detaylı

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz.

Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Hayatınıza değer katarak, ev sahibi olmaktan öte yeni bir deneyim sunan Seyir Konutları ile sizleri ayrıcalıklı bir yaşama davet ediyoruz. Estetik değerlere bağlı ve kullanımı kolay mekanları yaratırken

Detaylı

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş.

HAKKIMIZDA. MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. Collection HAKKIMIZDA MOBSAR Mobilya Sanayi A.Ş. 2007 de Düzce de kuruldu. Saray Holding bünyesinde kurulan İstanbul merkezli MOBSAR, Verelli markası ile mobilya sektöründe faaliyet gösteriyor. Oturma

Detaylı

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık

FURYA hakkında. geleceğinize DEĞECEK. Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın çalışıyoruz.

Detaylı

geleceğinize DEĞECEK

geleceğinize DEĞECEK geleceğinize DEĞECEK FURYA hakkında Biz bu yola eşsiz olmak için çıktık İnsanların hayatına nasıl daha fazla dokunabiliriz düşüncesiyle, markamızı sevilen ve sayılan ulusal bir konuma getirmek için durmaksızın

Detaylı

Mark Howorth imzasıyla

Mark Howorth imzasıyla DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Mark Howorth imzasıyla CHALET SOLAIS İsviçre nin Villars bölgesindeki dağların tepesinde, vadiye hakim bir noktada bulunan Chalet Solais, ünlü İngiliz

Detaylı

WINDSURF KAMPI DATca. Hey Sen..! Türkiye nin en iyi windsurf noktalarından biri olan Datça da muhteşem bir tatil seni bekliyor.

WINDSURF KAMPI DATca. Hey Sen..! Türkiye nin en iyi windsurf noktalarından biri olan Datça da muhteşem bir tatil seni bekliyor. WINDSURF KAMPI DATca. Hey Sen..! Türkiye nin en iyi windsurf noktalarından biri olan Datça da muhteşem bir tatil seni bekliyor. Muhteşem Akdeniz sularında windsurf yaparken bırakın rüzgâr size yol göstersin.

Detaylı

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz...

Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... www.oncuteras.com Göl, gökyüzü ve deniz... Eşsiz bir huzur içindesiniz... İstanbul un güzellikleri sarmış dört bir yanınızı Bir yanınızda sakinliğiyle içinize huzur veren Küçük Çekmece Gölü, diğer yanınızda

Detaylı

Hayat Kurtaracak Öneriler

Hayat Kurtaracak Öneriler On5yirmi5.com Hayat Kurtaracak Öneriler Her sabah 'Ne giyeceğim' sıkıntısı mı yaşıyorsunuz? Üstelik de bir sürü giysiniz varken! Gardırobunuzu yeniden düzenlerseniz bu dertten kurtulursunuz. Yayın Tarihi

Detaylı

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke

Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke On5yirmi5.com Vizesiz gidilebilecek 10 popüler ülke İşte vize alma telaşı olmadan sadece pasaportunuzu yanınıza alarak gidebileceğiniz 10 popüler ülke. Yayın Tarihi : 3 Eylül 2015 Perşembe (oluşturma :

Detaylı

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception

Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Lobi ve Resepsiyon / Lobby & Reception Denize sıfır konumlanan Sahil Martı Otel, konforlu odaları ve deneyimli kadrosu ile 30 yıldan bu yana konuklarını ağırlıyor. Eşsiz kumsalı ve deniz manzarası ile

Detaylı

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort

www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 /elaresort +90 444 1 352 www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... L U X U R I S M Luxurism, sadece bir kelime değil; mükemmelliğin heyecan

Detaylı

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R

+90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R www.elaresort.com www.elavillas.com /elaresort +90 444 1 352 V İ L L A L A R V E S U İ T L E R /elaresort Zarafet ve kaliteyle zenginleşen kusursuz bir dünya... Mükemmellik üzerine kurulu yeni bir kavramla

Detaylı

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım

Evimi misafirlerim gidince temizlemek için saatlerce uğraşıyorsam birçok arkadaşım Yeni evli bir çift vardı. Evliliklerinin daha ilk aylarında, bu işin hiç de hayal ettikleri gibi olmadığını anlayıvermişlerdi. Aslında birbirlerini sevmiyor değillerdi. Son zamanlarda o kadar sık olmasa

Detaylı

Jamie Foxx J

Jamie Foxx J Jamie Foxx J - - - - - - - - - - - - - 62 Corinne Foxx 63 Biz müzik ve sinemayı bir araya getiren bir aileyiz. Babam hem eğitimli bir müzisyen hem de bir oyuncu. Gerçekten çok şanslıyım! Corinne Foxx Jamie

Detaylı

AKSESUAR broşürü CITROËN C4 PICASSO - GRAND C4 PICASSO ARALIK 2009

AKSESUAR broşürü CITROËN C4 PICASSO - GRAND C4 PICASSO ARALIK 2009 AKSESUAR broşürü CITROËN C4 PICASSO - GRAND C4 PICASSO ARALIK 2009 STİL 04 KONFOR 06 GÜVENLİK 08 TAŞIMA 10 KORUMA 12 İLETİŞİM 14 Fark yaratan dokunuşlar C4 Picasso ile birlikte kaliteyi, güvenliği ve estetiği

Detaylı

parkresidencescadde.com

parkresidencescadde.com parkresidencescadde.com SİZE ÖZEL AYRICALIKLI BİR YAŞAM... Moderni, klasiği, özel hissetmeyi, hayatın merkezinde olmayı, kendini şımartmayı, modayı, sanatı, güneşi, gökyüzünü, ayrıcalıklı yaşamayı

Detaylı

İzmir Escort Modeller

İzmir Escort Modeller İzmir Escort Modeller http://izmir.escortpoker.com/ İzmir'in en güzel ve en güvenilir izmir escort sitesine hoş geldiniz. İzmir escort fırsatlarını incelemek isterseniz, işe öncelikle ihtiyaçlarınıza yönelik

Detaylı

A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15

A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15 A NEW LIFE STYLE IN THE WORLD NEW S 15 index Mira Avangarde Trend Combo Angel 4-7 8-13 14-19 20-27 28-35 Nazar Eslem Ottoman 36-41 42-47 48-53 Chester Dilara Lady 54-61 62-67 68-73 4 5 Hayal kurmak önemlidir.

Detaylı

Her daim yenilikçi anlayış

Her daim yenilikçi anlayış Her daim yenilikçi anlayış KLEEMANN Design: hayata dair, hayatın içinden. Biz yalnızca asansör tasarlamıyoruz; işimizin her yönünü sürekli geliştiren bir tasarım anlayışının peşindeyiz. KLEEMANN Design,

Detaylı

YENİ EXCLUSIVE. Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13

YENİ EXCLUSIVE. Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13 YENİ EXCLUSIVE Dogtas exclusive brosur.indd 1 12/08/16 12:13 Dogtas exclusive brosur.indd 2 12/08/16 12:13 Tam 7 sene önce Exclusive Serisi ni tasarladığımızda o kadar çok sevildi ki, o kadar çok beğenildi

Detaylı

Her detayında size özel şıklık...

Her detayında size özel şıklık... Her detayında size özel şıklık... BURADA YAŞAM VAR bilgi@lemaevleri.com www.lemaevleri.com Yeni bir hayata ilk adım burada Ayrıcalık her adımda... LEMA Ayrıcalık her adımda... Hayattan daha iyisini bekleyenler

Detaylı

TUVAL GARDEN, bir TPD GRUP Projesidir.

TUVAL GARDEN, bir TPD GRUP Projesidir. TUVAL GARDEN, bir TPD GRUP Projesidir. TPD GRUP Köklerine bağlı, geleneksel değerlerini çağımız gerekleriyle harmanlamış, her geçen gün daha da profesyonelleşen, yaptığı işi en iyi şekilde bitirmeye çabalayan,

Detaylı

2012 İlkbahar-Yaz Giyim Koleksiyonu

2012 İlkbahar-Yaz Giyim Koleksiyonu 2012 İlkbahar-Yaz Giyim Koleksiyonu Doğanın mucizesine saygıyla geçen 35 yıl! Aker ailesi olarak bu yıl bambaşka bir heyecan yaşıyoruz. Bu yıl bizim tam 35. yılımız. Tam 35 yıldır ürettiğimiz her üründe

Detaylı

ikonu bir yeşilçam (ev dekorasyon)

ikonu bir yeşilçam (ev dekorasyon) (ev dekorasyon) bir yeşilçam ikonu Türk insanının hayatına girdiği 60 lı yıllardan bu yana zarafeti ve paylaşmaktan çekinmediği bilgi birikimiyle rol modeli olmuş Filiz Akın ın İstanbul a bir tepeden bakan

Detaylı

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX...

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Ford B-MAX 2010 yılında Cenevre fuarında konsept araç olarak ilk kez tanıtıldığında eşsiz tasarımı sayesinde büyük hayranlık uyandırmış ve tüm otomobilseverlerin

Detaylı

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212

OLİMPA PARK PLUS TA. 488 23 61 www.olimpapark.com. plus 0212 Başakşehir in gözdesi Olimpa Park ın zengin sosyal olanaklarla donatılmış yeni etabı Olimpa Park Plus, Başakşehir in ünlü mimarı Fuzul Yapı güvencesiyle Kat Kat Yaşam, Kat Kat Kazanç sunuyor. OLİMPA PARK

Detaylı

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da.

İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da. Ve şimdi Konya da. İstanbul da, Bursa da, Çanakkale de, Sakarya da Ve şimdi Konya da. 23 Bursa Prestij Modern 23 yıllık İstanbul Prestij Park Bakyapı Uzmanlığıyla Prestijli Bir Hayat Sakarya Çamlıca Apart Evleri Çanakkale

Detaylı

Doğukan Türkekul Akgün TURK 102-1. Seda Uyanık. Tarih: 25.09.2014. Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım. Budapeşte Gezi Notlarım

Doğukan Türkekul Akgün TURK 102-1. Seda Uyanık. Tarih: 25.09.2014. Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım. Budapeşte Gezi Notlarım Doğukan Türkekul Akgün 21302032 TURK 102-1 Seda Uyanık Tarih: 25.09.2014 Başlık: Budapeşte Gezi Notlarım Budapeşte Gezi Notlarım Lise yıllarımdan beri arkadaşımla her yaz beraber tatile gitme planı yapar

Detaylı

Yunanistan - Santorini

Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Yunanistan - Santorini Milattan önce meydana gelen volkanik patlama sonucunda bugünkü krater görüntüsüne kavuşmuş, her yıl 1 milyonu aşkın turisti ve balayı çiftini ağırlayan, beyaz

Detaylı

SALON TAKIMLARI AYDEMİR DEKORASYON. Özel tasarım sipariş alınır. KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye

SALON TAKIMLARI AYDEMİR DEKORASYON. Özel tasarım sipariş alınır. KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye SALON TAKIMLARI KOD NO. 316 Melodi Masa Abaroz / 222 Melodi Sandalye KOD NO. 316 Melodi Masa Y.Siyah / 222 Melodi Sandalye farklı kombinasyonlarla olu turabilece iniz binlerce çe idi sizlere sunuyoruz,

Detaylı

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik.

İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Şebnem GÜZELOĞLU 21302293 TURK 102-25 İtalya nın Üç Büyüğü: Roma, Floransa, Venedik. Dünya üzerindeki insanların hepsine Yapmayı en çok istediğin şey nedir? diye sorsak, muhtemelen çoğundan alacağımız

Detaylı

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir

Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir 1 / 6 2014/11/14 17:03 Erasmus programı ile gidilebilecek en iyi 10 şehir Öykü Çetin Radikalist / 09/11/2014 Erasmus projesi her yıl yüzlerce öğrenciye farklı ülkelerde eğitim alma fırsatı sunuyor. Peki,

Detaylı

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler

Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler Seyahatte Tasarruf Rehberi Yapmanız ve Yapmamanız Gerekenler 10 uygulaması kolay tasarruf ipucu Seyahatin en büyük engellerinden bir tanesi bütçe... Keseyi yönetememek sadece gitmenizin değil, gittiğinizde

Detaylı

LOOK FIRST FASHION TWIST2012/FASHION

LOOK FIRST FASHION TWIST2012/FASHION FASHION TWIST KOLEKSİYONUNDA ŞIK BİR OYUN! Eşsiz Twist koleksiyonundan beğendiğiniz parçayı seçin, birbirinden şık parçaları birleştirin ve KENDİ ÖZGÜN TARZINIZI YARATIN! Rengarenk göz alıcı elbiseler,

Detaylı

TURUNÇ Ege ve Akdeniz in kucaklaştığı noktada özel bir koy olan Turunç Mavi bayraklı plajı, pırıl pırıl kumsalı, masmavi denizi ile cennetten bir

TURUNÇ Ege ve Akdeniz in kucaklaştığı noktada özel bir koy olan Turunç Mavi bayraklı plajı, pırıl pırıl kumsalı, masmavi denizi ile cennetten bir TURUNÇ Ege ve Akdeniz in kucaklaştığı noktada özel bir koy olan Turunç Mavi bayraklı plajı, pırıl pırıl kumsalı, masmavi denizi ile cennetten bir köşe Çam ağaçlarıyla çevrelenmiş dağ yollarında, kıvrılarak

Detaylı

Dekorasyona dair Küçük Sırlar

Dekorasyona dair Küçük Sırlar Dekorasyona dair Küçük Sırlar Sanat yönetmeni Pelin Aksu ile Küçük Sırlar dizisi için yaratılan evlerden birinde buluştuk. Çoğu zaman özenerek izlediğimiz yaşam alanlarının hikâyelerini öğrendik ve kendi

Detaylı

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR

YAŞAM. yeniden. `de TANIMLANIYOR YAŞAM yeniden `de TANIMLANIYOR Dağ Mühendislik Ltd. Şti., mekan alan ölçülerinde değişiklik yapma hakkına sahiptir. Bu katalogda kullanılan tüm dekorasyon görselleri temsili olarak konmuş olup, tutar satış

Detaylı

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor...

Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Keyifli ve ışıltılı yaşamın kapıları Park Vera ile aralanıyor... Çocuğundan büyüğüne ailenin tüm fertleri için düşünülmüş kullanılabilir detaylarıyla yüksek yaşam konforu sunabilmek için projenin başından

Detaylı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı

Datça da bir Yaz. Gün batımında Datça Limanı Datça da bir Yaz Her yıl daha önce görmediğim bir yeri gezip görmeye çalışıyorum. Bu yılki durağım da Datça oldu. Datça yı özetleyecek olursam Havası, Denizi ve 3B si diyebilirim. Gün batımında Datça Limanı

Detaylı

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı,

Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, HAYAT DE GÜZEL Alkan Yapı, 1981 yılından beri 2500 den fazla konut teslim etti. Farklı ihtiyaç ve beklentilere göre nitelikli projeler geliştiren Alkan Yapı, Doğaköy Premium ile Kerpe nin doğal güzelliklerini

Detaylı

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA

SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA SERDA BÜYÜKKOYUNCU İLE NORMANDİYA & BRETONYA Giverny - Saint Michel St.Malo Deauville Trouville Honfleur Rouen 26-29 Nisan 2018 3 gece 4 gün Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı

Detaylı

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları...

TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... TARSUS DA BİR GÜN...BELKİ DE İKİ... Adanalılar...Mersinliler...Gaziantep, Hatay ve Osmaniyeliler...Türkiye nin gezmeyi sever insanları... Hatta Tarsuslular. Dünyanın öbür ucundan gelen Japonlar,Koreliler,Almanlar

Detaylı

Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer

Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer Yaşamın, düşlerin ötesine geçtiği yer Doğru ve estetik bir mimari yaşamınızı daha anlamlı kılar Güzelvadi Villaları; doğası, konumu, kalite/güvenlik anlayışı ve mimarisiyle yaşamınıza anlam katacak; üstelik

Detaylı

Seyahat Listesi. Uçak Biletleri. Pasaport/Kimlik. Tablet-Telefon. Valiz hazırlığı. Yurt dışına seyahat etmek herkesin gerçekleştirmek

Seyahat Listesi. Uçak Biletleri. Pasaport/Kimlik. Tablet-Telefon. Valiz hazırlığı. Yurt dışına seyahat etmek herkesin gerçekleştirmek Seyahat Listesi Uçak Biletleri Pasaport/Kimlik Tablet-Telefon Valiz hazırlığı Yurt dışına seyahat etmek herkesin gerçekleştirmek istediği bir eylem olmakla birlikte kimisi için rutin bir gezi, kimisi için

Detaylı

Nepal Gezisi (Holi Festivali'nde Nepal'e gidiyoruz!)

Nepal Gezisi (Holi Festivali'nde Nepal'e gidiyoruz!) Tur Başlık: Nepal Gezisi (Holi Festivali'nde Nepal'e gidiyoruz!) Tur İçeriği: Günümüz insanı neden sürekli bir gezme isteği ile yanıp tutuşur? The Patika olarak bu soruya verilebilecek tek bir doğru cevap

Detaylı

www.pegakartal.com.tr R E S I D E N C E & O F F I C E

www.pegakartal.com.tr R E S I D E N C E & O F F I C E www.pegakartal.com.tr R E S I D E N C E & O F F I C E EN SON NE ZAMAN... EVİNİZE GİDERKEN HEYECAN DUYDUNUZ? İŞTE SAATİN NASIL GEÇTİĞİNİ UNUTTUNUZ? ADALAR IN MUHTEŞEM MANZARASIYLA UYANDINIZ? KENDİNİZİ

Detaylı

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ

22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA 23.09.2014 SALI - ALVAR AALTO SAĞLIK VE SPOR FAKÜLTESİ 22-27 EYLÜL 2014 FİNLANDİYA GEZİMİZ 22,09,2014 PAZARTESİ - BULUŞMA VE PISA Gece geç saatlerde Helsinki yolculuğumuz başlayacak. Uzun bir uçak yolculuğu yapacağız.ardından bir saatlik bir uçuş sonunda Jyvaskyla

Detaylı

index index Avangarde Takımlar Avangarde Takımlar Maksi Takımlar Delüx Takımlar Corner Takımlar

index index Avangarde Takımlar Avangarde Takımlar Maksi Takımlar Delüx Takımlar Corner Takımlar index index Avangarde Takımlar 04-05 Lüks ELit Berjerli 06-07 Lüks ELit Berjerli 08-09 Lüks ELit Berjerli 10-11 Yalı 12-13 Yalı Takımlar 14-15 Zümrüt 16-17 Eftalya 18-19 Eliza 20-21 Eliza 22-23 Pırlanta

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΞΙ ( 6 ) ΣΕΛΙΔΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 Μάθημα: Τουρκικά Επίπεδο: 1 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Detaylı

Ankara nın Yeni Vadisi

Ankara nın Yeni Vadisi Ankara nın Yeni Vadisi Ankara nın Yeni Vadisi Doğaya dönebileceğiniz yeşil alanların ve modern, konforlu, güvenli ve keyifli bir yaşam alanının herkesin hakkı olduğuna inanarak tasarladık bu projeyi. Keçiören

Detaylı

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO:

A1 DÜZEYİ A KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: PASAPORT NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: PASAPORT NO: NOT OKUMA 1 HASTANEDE Doktor: Merhaba..(1) nedir? Meral Hanım: Meral Yılmaz. Doktor: Şikâyetiniz nedir? Meral Hanım: Kendimi hiç iyi..(2). Çok hâlsizim. Boğazım ağrıyor

Detaylı

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017

SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ Ekim 2017 SAFFET EMRE TONGUÇ İLE NORMANDİYA SAHİLLERİ 12 15 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve süslü kasabaları ile sizi kendisine hayran bırakacak.

Detaylı

NORMANDİYA & BRETONYA

NORMANDİYA & BRETONYA NORMANDİYA & BRETONYA Rouen Deauville Trouville Hounfleur Saint Michael St.Malo - Giverny 27 Eylül 01 Ekim 2017 Normandiya Sahilleri, Fransa nın tarihine kattığı önemin yanı sıra bir birinden renkli ve

Detaylı

m 2 arazi üzerinde, içinde 6 blok ve sosyal tesis yer alan, toplam 360m 2 den oluşan 36 adet 5+1 muhteşem daire sahiplerini bekliyor.

m 2 arazi üzerinde, içinde 6 blok ve sosyal tesis yer alan, toplam 360m 2 den oluşan 36 adet 5+1 muhteşem daire sahiplerini bekliyor. 11.170 m 2 arazi üzerinde, içinde 6 blok ve sosyal tesis yer alan, toplam 360m 2 den oluşan 36 adet 5+1 muhteşem daire sahiplerini bekliyor. Ferahlık, huzur ve güvenliği temel alan bir anlayışla gerçekleştirilen

Detaylı

manzaraadalar.com.tr

manzaraadalar.com.tr manzaraadalar.com.tr 444 74 96 EVDE VAR EXTRA HAYAT! Manzara Adalar, HomeExtra konseptiyle dünyanızı genişletiyor. Eviniz bir evden çok daha fazlası oluyor, odalar dolusu extra yaşam sizi bekliyor. HOMEEXTRA

Detaylı

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü

ÖZEL GÜNLER. Doğum günü/kadınlar günü/anneler günü/babalar günü/sevgililer günü/ Öğretmenler günü ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθηµα : ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ II ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟ ΛΟΓΟ (70005Γ) ÖZEL GÜNLER Aşağıdaki önemli günlerden

Detaylı

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $

Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Türk Hava Yolları Personellerine 2 Günlük Tebriz Turu 99 $ Azar Gasht Maleki Travel Tur Tarihleri : 13 Nisan 15 Nisan 20 Nisan 22 Nisan 27 Nisan 29 Nisan 04 Mayıs 06 Mayıs 11 Mayıs 13 Mayıs Tur Programı:

Detaylı

AKSESUARLAR PEUGEOT BOXER

AKSESUARLAR PEUGEOT BOXER AKSESUARLAR PEUGEOT BOXER Ticaret amaçlı kullanım düşünülerek tasarlanan Peugeot Boxer yelpazesi profesyoneller için profesyoneller tarafından oluşturuldu. Hiçbir işin bir diğerine benzemediğini bildiğimiz

Detaylı

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece)

Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle. Arjantin-Brezilya. Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo. 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Türk Hava Yolları Tarifeli Seferi İle Arjantin-Brezilya Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo Buenos Aıres, Iguazu, Rıo De Janeıro, Sao Paulo 23 Kasım - 02 Aralık 2016 (10 gün - 9 gece) Tur Programı

Detaylı

northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER Herkes ev sahibi oluncaya kadar...

northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER Herkes ev sahibi oluncaya kadar... northernland tan MAĞUSA YA ARTI BİR DEĞER 520 KONUT luk yepyeni bir KENT Herkes ev sahibi oluncaya kadar... 50 44 51 45 52 46 43 53 55 54 49 48 47 35 34 42 33 41 32 40 39 38 31 30 37 36 22 29 21 11 28

Detaylı

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ : 2014 2015 Μάθημα : Τουρκικά Επίπεδο : Ε1 Διάρκεια : 2 ώρες

Detaylı

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş?

Adı-Soyadı: Deniz kampa kimlerle birlikte gitmiş? 2- Kamp malzemelerini nerede taşımışlar? 3- Çadırı kim kurmuş? ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkokul1.com ilkok Benim adım Deniz. 7 yaşındayım. Bu hafta sonu annem ve babamla birlikte kampa gittik. Kampa

Detaylı

Güzel Bir Bahar ve İstanbul

Güzel Bir Bahar ve İstanbul Güzel Bir Bahar ve İstanbul Bundan iki yıl önce 2013 Mayıs ayında yolculuğum böyle başladı. Dostlarım, sınıf arkadaşlarım ve birkaç öğretmenim ile bildiğimiz İstanbul, bizim İstanbul a doğru yol aldık.

Detaylı

Yunanistan - Mikonos. www.gazella.com 0212 233 15 98 1

Yunanistan - Mikonos. www.gazella.com 0212 233 15 98 1 Yunanistan - Mikonos Yunanistan - Mikonos Dünya nın en iyi 22 adası arasında gösterilen ve Avrupa Jet Set inin uğrak tatil yerlerinden biri, Ege nin serin, masmavi denizine sahip, sabahın ilk ışıklarına

Detaylı

Geleceği Bugünden Görmek...

Geleceği Bugünden Görmek... Geleceği Bugünden Görmek... Skycity - Pera GYO A.Ş. tarafından geliştirilmiş ve Denizli de satışa sunulmuş ticari binaların tescilli markasıdır. İş Dünyasında Yeni Bir Anlayış Skycity; Ege nin hızla gelişen

Detaylı

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal

Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2 üç kişilik oda ve 3 bungalowdan oluşuyor. Bungalowlarda 2 yatak odası ve 4 yatak var.çocuklu Aileler için çok ideal Adres : Çıralı - Olimpos - Kemer - Antalya - Türkiye Tel : 0090 242 825 73 27-825 73 28 Fax : 0090 242 825 71 28 Web : www.orangemotel.net E-mail : info@orangemotel.net Motelimiz, 7 iki kişilik oda, 2

Detaylı

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO:

A1 DÜZEYİ B KİTAPÇIĞI NOT ADI SOYADI: OKUL NO: A1 DÜZEYİ ADI SOYADI: OKUL NO: NOT OKUMA 1. Aşağıdaki metni -(y/n)a, -(n)da, -(n)dan, -(y/n)i ve -(I)yor ekleriyle tamamlayınız. (10 puan) Sevgili Ayşe, Nasılsın? Sana bu mektubu İstanbul dan yazıyorum.

Detaylı

yaşam boyu bağlanırsanız.

yaşam boyu bağlanırsanız. Size nasıl tarif etsem ki... İlk görüşte âşık olmak gibi bir duygu. " İşte bu benim aradığım kadın," dersiniz ya, işte öyle bir şey. Önce teknenize âşık olacaksınız sonra satın alacaksınız. Eğer sevmeden,

Detaylı

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR

POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR POLONYA DA ERASMUS GDYNIA MARITIME UNIVERSITY 2018 BAHAR Merhabalar, ben Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğinden Yunus Emre Meşe. 2018 Bahar döneminde Polonya nın Gdynia şehrinde Erasmus faaliyetimi gerçekleştirdim.

Detaylı

LÜKS, LOCA ŞİRİNKÖY İLE YENİDEN TANIMLANIYOR...

LÜKS, LOCA ŞİRİNKÖY İLE YENİDEN TANIMLANIYOR... MÜKEMMELİ VE KUSURSUZU ARAYANLAR İÇİN, BİLİNEN STANDARTLARIN ÜSTÜNDE KALİTELİ BİR YAŞAMIN KAPILARINI AÇIYOR. LÜKS, İLE YENİDEN TANIMLANIYOR... SADECE ON İKİ SEÇKİN AİLEYE! Yeni lüks, hiç beklemediğiniz

Detaylı

ÇEŞME NİN EN ÖZEL YERİNDE BENZERSİZ BİR FOLKART PROJESİ

ÇEŞME NİN EN ÖZEL YERİNDE BENZERSİZ BİR FOLKART PROJESİ ÇEŞME NİN EN ÖZEL YERİNDE BENZERSİZ BİR FOLKART PROJESİ ÇEŞME DE YAŞAMANIN EN GÜZEL HALİ Çeşme, İzmir in en mavi noktası Folkart Ilıca Çeşme, sizi bu maviliğin tam ortasında yer alan benzersiz bir yaşama

Detaylı

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER

ÖNEMLE DUYRULU BÖLGE DEN EN ÖNEMLİ BİLGİLER ÖNEMLE DUYRULU ŞİRKET SORUMLUMUZ CEO SAYIN ŞENAY CAPLIK BİRSAT BÖLGEYE GİDEREK OTELLERİMİZİ ENGİN TECRÜBELERİNE DAYANARAK VE SPORCULARIMIZIN HEM RAHATINDAN ÖDÜN VERMEDEN TEK TEK OTELLERİ İNCELEMİŞ OLUP

Detaylı

INDEX 4-7 8-11 12-13 14-17 18-21 22-23 24 25 26-27 28-29 32-35 36-39 40-43

INDEX 4-7 8-11 12-13 14-17 18-21 22-23 24 25 26-27 28-29 32-35 36-39 40-43 INDEX Yılların tecrübesiyle mobilya sektöründe kalıcı ve sağlam bir yer edinen Perla Sofa,her geçen gün artan hizmet kalitesi ve müşteri portföyü ile faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir.sahip olduğu

Detaylı

ÇALIŞMA ALANLARINIZA YENİ BİR SOLUK GETİYORUZ

ÇALIŞMA ALANLARINIZA YENİ BİR SOLUK GETİYORUZ ÇALIŞMA ALANLARINIZA YENİ BİR SOLUK GETİYORUZ Mimari Tasarım Projelendirme İmalat Of is is Mobilyaları Uygulama www.tapso.com Ofis Mağaza Hastane Otel Restaurant Tapso Project Gibi Düşünmek Tapso Project

Detaylı

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk

Silivri. Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Silivri Kalite, tecrübe, yenilik... Yaşam boyu mutluluk Yapı sektöründeki teknolojik yenilikleri ve gelişmeleri takip eden Yazıcı Yapı, çevreye saygılı, modern mimariyi temsil eden özgün yapılar tasarlamak

Detaylı

KASIM AYI 4 YAŞ GRUBU AYLIK BÜLTENİ

KASIM AYI 4 YAŞ GRUBU AYLIK BÜLTENİ KASIM AYI 4 YAŞ GRUBU AYLIK BÜLTENİ 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA ŞİİRLER 10 Kasım geldi işte Üzgünüz biz milletçe Atatürk! ü anarız O bizim kalbimizde 10 Kasım geldi işte Koşarız Anıtkabir e Atatürk ü anarız

Detaylı

Salonumuza daha ilk adım attığınızda bir güzellik; insani bir sıcaklık ve mükemmel dekore edilmiş yeni mekanımız size Hoş Geldiniz der.

Salonumuza daha ilk adım attığınızda bir güzellik; insani bir sıcaklık ve mükemmel dekore edilmiş yeni mekanımız size Hoş Geldiniz der. 2003 yılından itibaren birçok düğün, davet ve organizasyon gerçekleştiren Sâdâbad Restaurant ın vizyonu, daima müşteri memnuniyeti ve sürekliliği olmuştur. Evliliğe giden mutlu yolda söz, nişan, düğün

Detaylı

OFİS ÇÖZÜMLERİ. Hayal gücüyle yaratıcılığı birleştirir.

OFİS ÇÖZÜMLERİ. Hayal gücüyle yaratıcılığı birleştirir. OFİS MOBİLYALARI OFİS ÇÖZÜMLERİ 1986 yılından beri ofis hayatını ergonomik ürünlerle kolaylaştıran BÜROSİT, ISO standartlarında, Avrupa normlarına uygun, GS sertifkasıyla 25.000 metrekarelik bir alanda

Detaylı

Daha fazlası için. Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek

Daha fazlası için. Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek Daha iyisini istemek doğamızda var. Kendimiz ve sevdiklerimiz için daha fazlasını sunabilmek Önay Life işte bu anlayıştan doğdu: Size ve sevdiklerinize hayal ettiğiniz gibi bir yaşamı ve geleceği sunabilmek

Detaylı

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN

ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE. Ekim 2013 Sayı 1. Yazar; HARUN ŞEN ŞİİR, HİKÂYE, MAKALE Ekim 2013 Sayı 1 Yazar; HARUN ŞEN 1 İçindekiler KALDIRIMLAR 1... 3 DİYET... 4 ÇOCUKLARINIZA ZAMAN AYIRIN... 5 2 KALDIRIMLAR I Sokaktayım, kimsesiz bir sokak ortasında; Yürüyorum, arkama

Detaylı

Bu Sezon 80'lerin İşgali Altında!

Bu Sezon 80'lerin İşgali Altında! On5yirmi5.com Bu Sezon 80'lerin İşgali Altında! Bu kış neler giyeceğiz, merak edip durduk. Bir de baktık ki, o nefret edilen 80ler gelip bu kışta durmuş. Tabi modacılar sevmediğimiz o şeyleri baştan öyle

Detaylı

Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak

Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak Evet sizin için düşündük... Her şeyin Daha sı Yaşam Tarzınız Daha Fazlası Olacak Hızlı bir hayat sürdüğümüz şu dönemlerde artık daha fazlasına ihtiyacınız olduğunu biliyoruz. Paylaşmak, anılar biriktirmek

Detaylı

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM

KIRILL ISTOMIN in. renkli dünyası ve DEKO TASARIM DEKO TASARIM Senem ÖZTÜRK / senem.ozturk@alem.com.tr Biliyorum ki dekoratör sözcüğü bugün pek de popüler değil, hatta modası geçmiş bir ifade fakat yine de kendimi dekoratör olarak tanımlamak bana daha

Detaylı

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood

Helena Center Helena Wood Art. Elegance of The Wood Helena Center Helena Wood Art Elegance of The Wood HELENA WOOD ART. 1993 yılında sedef ve ahşap el sanatları sektörüne hizmet etmek üzere kurulmuştur. Türk el sanatlarının güzel sedef işlemelerinin en

Detaylı

Bir CEMRE Düşer, YAŞAM Renklenir

Bir CEMRE Düşer, YAŞAM Renklenir Bir CEMRE Düşer, YAŞAM Renklenir Bilecik te bir İLK Bir CEMRE Düşer, YAŞAM Renklenir 17 yıllık tecrübesi ile uluslararası deneyimi ve sürekli yenilenen proje anlayışıyla Esestaş İnşaat, pek çok farklı

Detaylı

http://yenimarkamodelleri.com/ Wednesday 29th of October 2014 04:51:20 PM Yeni Marka Modelleri Document generated by https://siteoid.

http://yenimarkamodelleri.com/ Wednesday 29th of October 2014 04:51:20 PM Yeni Marka Modelleri Document generated by https://siteoid. Yeni Marka Modelleri ANASAYFA GIYIM EV DEKORASYON HOBI BEBEK ÇOCUK ÜRÜN TANITIMI VIDEO Uzun Dar Elbise Pull Bear Siyah Ara.. Barbour Bayan Mont Ceket Prism Quilt Çok Şık Bayan Kot Pantolon Zara Uzun Abiye

Detaylı

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi?

Ürünü tüketmesini/satın almasını/kullanmasını ne tetikledi? Alkollü İçecek: 18.12.2011 Gün içinde ürünü ne zaman satın aldı/tüketti/kullandı? -Akşam yemeğinden sonra saat 20:00 civarında. Ürünü kendisi mi satın aldı, başkası mı? Kim? -Kendim satın almadım. Kız

Detaylı

İkinci Baharınızda; 2 katlı evinizde, huzur içinde yaşamanız için, size çok özel fırsatlar sunuyoruz. Gelin; sevdiklerinizle birlikte, İstanbul un

İkinci Baharınızda; 2 katlı evinizde, huzur içinde yaşamanız için, size çok özel fırsatlar sunuyoruz. Gelin; sevdiklerinizle birlikte, İstanbul un İkinci Baharınızda; 2 katlı evinizde, huzur içinde yaşamanız için, size çok özel fırsatlar sunuyoruz. Gelin; sevdiklerinizle birlikte, İstanbul un hengamesinden uzak ama yine İstanbul un içinde bir yaşam

Detaylı

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017

Digital Age. Yeni Nesil Mutluluk Araştırması. Nisan, ZENNA Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması Nisan, 2017 Digital Age Yeni Nesil Mutluluk Araştırması, ZENNA Kurumsal Marka Yönetimi Araştırmaları ve Danışmanlığı tarafından gerçekleştirilmiştir. Araştırma

Detaylı

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI

T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM ANAOKULU DENİZ İNCİLERİ SINIFI BELİRLİ GÜN VE HAFTALAR 4-10 Nisan: Polis Haftası 7-13 Nisan: Dünya Sağlık Günü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan'ı içine alan hafta: Dünya Kitap Günü T.C. M.E.B ÖZEL MANİSA İNCİ TANEM

Detaylı