EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME"

Transkript

1 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME Lisansüstü Kayıt Yenileme Tarihleri : Şubat 2017 Lisansüstü Kayıt Yenileme Saati : 09:00-17:00 Lisansüstü Kayıt Yenileme Yerleşkesi/Salon : Sütlüce Yerleşkesi/C-305 *KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 2 ŞEKİLDE YAPILABİLECEKTİR: 1. DERS DANIŞMANLARI İLE BİREBİR DERS SEÇİMİ; Ders danışmanlarıyla birebir ders seçimi yapılabilir. Ders seçim işlemi ders danışmanı tarafından onaylandıktan sonra ödemenizi online olarak adresinden yapabilirsiniz. Kayıt döneminde mali işler yetkilisi nezaretinde de yapılabilir. Öğrencilerimiz ders alma dilekçelerini ve ödeme dekontunu «öğrenci işlerine» teslim etmeyecektir. 2. ÜNİVERSİTEYE GELMEDEN ONLİNE DERS SEÇİMİ; Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden online ders seçimi yapabilirsiniz. Ders seçim işlemi ders danışmanı tarafından online olarak onaylandıktan sonra ödemenizi yine online olarak adresinden yapabilirsiniz. Kayıt döneminde mali işler yetkilisi nezaretinde de yapılabilir. Öğrencilerimiz ders alma dilekçelerini ve ödeme dekontunu «öğrenci işlerine» teslim etmeyecektir.

2 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME BURSLU/İNDİRİMLİ ÖĞRENCİLER İÇİN; BURSLU VE İNDİRİMLİ ÖĞRENCİLERİMİZİN BURS VE İNDİRİME ESAS BELGELERİNİ 10 ŞUBAT 2017 TARİHİNE KADAR İBRAZ ETMELERİ GEREKMEKTEDİR. ONLİNE ÖDEME YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ BURS/İNDİRİM BELGELERİNİN ASLINI 10 ŞUBAT 2017 TARİHİNE KADAR ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞINA TESLİM ETMEK KAYDIYLA MAİL ADRESİNE GÖNDEREBİLİRLER. AKSİ TAKDİRDE BURSUNUZ/İNDİRİMİNİZ ÖDEMELERDE UYGULANMAYACAK, ÖDEME İŞLEMLERİ TAMAMLANMAMIŞ SAYILACAKTIR. ÖDEME İŞLEMLERİ TAMAMLANMAYAN ÖĞRENCİLER DERS KAYDI YAPAMAZ, YAPMIŞ OLSA DAHİ İPTAL EDİLİR.

3 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ ÜZERİNDEN DERS ALMA İŞLEMİ (ÖBS) Ders Alma İşlemleri İçin aşağıdaki linki tıklayınız. ONLİNE ÖDEME YAPACAK ÖĞRENCİLERİMİZ BURS/İNDİRİM BELGELERİNİ MAİL ADRESİNE İBRAZ ETMELERİ ZORUNLUDUR. ÖĞRENCİLERİMİZ ÖDEME DEKONTUNU VE DERS ALMA DİLEKÇESİNİ ÖĞRENCİ İŞLERİNE TESLİM ETMEYECEKLERDİR. (DERS SEÇİM İŞLEMLERİ SADECE ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ ÜZERİNDEN YAPILACAKTIR. OTOMASYONDA ŞUBE ARAMA SEKMESİNDEN VEYA MÜFREDATINIZDAN GİREREK EKLEMİŞ OLDUĞUNUZ DERSLER, DERS ALMA PANELİNDE GÖRÜNMEKTE ANCAK DERS ALMA İŞLEMİNİZ TAMAMLANMAMAKTADIR. DERS ALMA EKRANINA GİRİP DANIŞMANA İLET AŞAMASINI TAMAMLAMANIZ GEREKMEKTEDİR. SAYFA 4`TE YAPILMASI GEREKEN ADIMLAR GÖSTERİLMEKTEDİR.) EĞİTİM SÜRESİNİ TAMAMLAMIŞ OLAN ÖĞRENCİLERİN TEZ/DÖNEM PROJESİNE ÜCRET YATIRARAK TEZ ÇALIŞMASI/DÖNEM PROJESİ Nİ SEÇMESİ GEREKMEKTEDİR. DERS ALMA İŞLEMİ YAPIP ÖDEME YAPMAYAN YA DA TAMAMLAYAMAYAN ÖĞRENCİLERİMİZİN DERS SEÇİMLERİ İPTAL EDİLECEKTİR.

4 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ ÜZERİNDEN DERS ALMA İŞLEMİ (ÖBS)

5 Bilinmesi Gerekenler Lisansüstü programlara kabul edilen öğrencilerin Özel öğrenci olarak aldığı ve başarılı olduğu derslerin muafiyet işlemlerinde, muafiyet verilen dersler ilgili lisansüstü eğitimde verilen derslerin 50`sini geçemez. Özel Öğrencilik İlgili Programda Doğrudan Derece Elde Etmeye Yönelik Bir Eğitim Olmayıp Süresi İki Yarıyılı Geçemez. Öğrencinin kayıt yenilemediği yarıyıl, 2547 sayılı Kanunda belirlenen öğrenim süresinden sayılır. Tezli yüksek lisans programında öğrencinin alacağı derslerin en çok ikisi, lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması kaydıyla, lisans derslerinden seçilebilir. Ayrıca enstitü anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden en fazla iki ders seçebilir. Tezli yüksek lisans programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın, dört yarıyıl olup, program en çok altı yarıyılda tamamlanır. Tezli yüksek lisans programında dört yarıyıl sonunda kredili derslerini ve seminer dersini başarıyla tamamlayamayan veya azami süreler içerisinde ise tez çalışmasında başarısız olan veya tez savunmasına girmeyen öğrencinin kaydı silinir. Tezli Yüksek Lisans Programı Tezli yüksek lisans programı en az yedi ders bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. toplam Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak değerlendirilir. Tezli Yüksek Lisans Programında tez danışmanı en geç birinci yarıyılın sonuna kadar; öğrencinin danışmanıyla beraber belirlediği tez konusu da en geç ikinci yarıyılın sonuna kadar enstitüye önerir. Tez danışmanı ve tez konusu enstitü yönetim kurulu onayı ile kesinleşir.

6 Bilinmesi Gerekenler Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden ve 90 AKTS`den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Tezsiz yüksek lisans programında öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır. Dönem projesi dersi kredisiz olup başarılı ve başarısız olarak değerlendirilir. Tezsiz yüksek lisans programında öğrencinin alacağı derslerin en çok üçü, lisans öğrenimi sırasında alınmamış olması kaydıyla, lisans derslerinden seçilebilir. Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Doktora Programı; tezli yüksek lisans derecesi olan öğrenciler için toplam yirmi bir krediden ve bir eğitim-öğretim dönemi 60 AKTS`den az olmamak koşuluyla en az yedi ders, seminer, yeterlik sınavı, tez önerisi ve tez çalışması olmak üzere en az 240 AKTS kredisinden oluşur. Lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için de en az kırk iki kredilik 14 ders, seminer, yeterlik sınavı, te önerisi ve tez çalışması olmak üzere toplam en az 300 AKTS kredisinden oluşur. Doktora programında enstitü ve anabilim dalı başkanlığının önerisi ve enstitü yönetim kurulu onayı ile diğer yükseköğretim kurumlarında verilmekte olan derslerden yüksek lisans derecesi ile kabul edilmiş öğrenciler için en fazla iki, lisans derecesiyle kabul edilmiş öğrenciler için en fazla dört ders seçilebilir. Doktora programında lisans dersleri ders yüküne ve doktora kredisine sayılmaz Doktora Programını tamamlama süresi sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıl; lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıl olup, azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır. Doktora Programı için gerekli kredili dersleri başarıyla tamamlamanın azami süresi tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için dört yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için altı yarıyıldır. Bu süre içinde kredili derslerini başarıyla tamamlayamayan ve yükseköğretim kurumunun öngördüğü en az genel not ortalamasını sağlayamayan öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Doktora Programında Kredili derslerini başarıyla bitiren, yeterlik sınavında başarılı bulunan ve tez öneresi kabul edilen, ancak tez çalışmasını on iki veya on dört yarıyıl sonuna kadar tamamlayamayan öğrencinin ilişiği kesilir. Öğrenci dersi hangi öğretim elemanından aldıysa o öğretim elemanının sınıfında derse devam etmelidir. Aksi halde doğabilecek sorunlarda sorumluluk öğrenciye aittir. Öğrencinin sınavlara girebilmeleri için, derslerin yüzde 70 ine devam etmiş olması gerekir. Dersler saatleri arasında yapılmaktadır. Her gün bir ders alınabilir.

7 AZAMİ SÜRELER Tezsiz Yüksek Lisans Programını tamamlama süresi, bilimsel hazırlıkta geçen süre hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın en az iki yarıyıl, en çok üç yarıyıldır. Bu sürenin sonunda başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezsiz Yüksek Lisans Programına Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı öncesinde kayıt yaptıran ve ders kredisini tamamlayamayan (dönem projesi dahil) öğrencilere en çok 3 yarıyıl ek süre verilmektedir. Tezli Yüksek Lisans Programına Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı öncesinde kayıt yaptıran ve ders kredisini tamamlayamayan öğrencilere en çok 6 yarıyıl ek süre verilmektedir. Tezli Yüksek Lisans Programında Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı öncesinde kayıt yaptıran ve tez aşamasında olan öğrencilere en çok 4 yarıyıl ek süre verilmektedir. Doktora Programını tamamlama süresi sekiz yarıyıl olup azami tamamlama süresi on iki yarıyıl; lisans derecesi ile kabul edilenler için on yarıyıl olup, azami tamamlama süresi on dört yarıyıldır. Doktora Programı için gerekli kredili dersleri başarıyla tamamlamanın azami süresi tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilenler için dört yarıyıl, lisans derecesi ile kabul edilenler için altı yarıyıldır. Bu süre içinde kredili derslerini başarıyla tamamlayamayan ve yükseköğretim kurumunun öngördüğü en az genel not ortalamasını sağlayamayan öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Doktora Programında Kredili derslerini başarıyla bitiren, yeterlik sınavında başarılı bulunan ve tez öneresi kabul edilen, ancak tez çalışmasını on iki veya on dört yarıyıl sonuna kadar tamamlayamayan öğrencinin ilişiği kesilir. Doktora Programında Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı öncesinde kayıt yaptıran ve ders kredisini tamamlayamayan öğrencilere derslerini tamamlamaları için; yüksek lisans derecesi ile kabul edilenlere en çok 4 yarıyıl verilmektedir. Doktora Programında Lisans derecesi ile kabul edilenlere en çok 6 yarıyıl ek süre verilmesine, bu öğrencilerin yeterlik ve tezle ilgili sürelerinin yeni yönetmelik hükümlerine tabi olmaktadır. Doktora Programında Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı öncesinde kayıt yaptıran ve yeterlik sınavı aşamasındaki öğrencilere 2 yarıyıl ek süre verilmesine, bu öğrencilerin tezle ilgili sürelerinin yeni yönetmelik hükümlerine tabi olmaktadır.

8 ÜCRETLER: Tezli Yüksek lisans Tezsiz Yüksek lisans Doktora Lisansüstü programa giriş dönemi Paket ücret Ders Başı Ücreti veya Bilimsel hazırlık ücreti Paket ücret Ders Başı Ücreti veya Bilimsel hazırlık ücreti Paket ücret Ders Başı Ücreti veya Bilimsel hazırlık ücreti Öncesi ,00 TL ,00 TL ,50 TL Güz ve Bahar ,00 TL 1.485,00 TL ,00 TL 1.620,00 TL ,00 TL 1.125,00 TL Güz ve Bahar ,00 TL 1.620,00 TL ,00 TL 1.620,00 TL ,00 TL 1.125,00 TL Güz ve Bahar ,00 TL 1.782,00 TL ,00 TL 1.782,00 TL ,00 TL 1.237,50 TL - Tablodaki ücretlere KDV dahildir. - Bilimsel hazırlık dersleri ek ücret tabidir. Açıklamalar - Program ücretleri; programın azami süresi dikkate alınarak taksitlendirilmektedir.

9 HESAP BİLGİLERİ Hesap sahibi : İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ Hesap No : Iban : TR Şube : 110 Açıklama : Öğrenci TC kimlik no / Adı soyadı ÖDEME SEÇENEKLERİ PEŞİN ÖDEME İsteyen öğrenciler, ödenmesi gereken yıllık (Paket ücretin yarısı) tutarı, Üniversite tarafından duyurulan Üniversite banka hesaplarına "%3 peşin ödeme indirimli" olarak havale/eft yapmak suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirirler. (Ders ve sınav ücretleri peşin ödemelerinde %3 indirim uygulanmamaktadır). Öğrenci veya veliler, öğrenim ücretlerini Vakıfbank Mercan Şubesi dışında başka bir Vakıfbank Şubesi üzerinden veya başka bir banka şubesi üzerinden de yukarıda detayları verilen Üniversitemiz hesabına havale/eft yoluyla peşin ödeme yapabilirler. Bu şekilde işlem yapıldığında; ödeme açıklamasına öğrenci TC Kimlik no ile ad ve soyadın mutlaka yazılması gerekir. KREDİ KARTI İLE ÖDEME İsteyen öğrenciler, ödenmesi gereken yıllık tutarı internet tabanlı ödeme sistemini kullanmak suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirirler: a. Tek Çekim (Ödenmesi gereken yıllık tutarın tamamı tek seferde kredi kartından çekilir.) b. Anlaşmalı Banka Kredi Kartları İle Taksitli Ödeme E-Ödeme Web Sayfası Kullanım Kılavuzu İçin Tıklayınız. Ödenmesi gereken yıllık (Paket ücretin yarısı) tutarı, tutarın tamamı kadar bir limite sahip kredi kartından azami 9 taksit ile vade farkı uygulanmadan tek bir işlemde tahsilat yapılır. (Anlaşmalı bankalar: Vakıfbank/HSBC/Akbank/Garanti/Finansbank/Halkbank/Ziraat bankası)

10 ÜNİVERSİTE ANLAŞMALI BANKA ARACILIĞIYLA İsteyen öğrenciler, Üniversitenin anlaşmalı banka şubesine başvurarak ödenmesi gereken toplam tutarın tamamını yüksek lisans programları için 9 ay, doktora programları için 9 ay azami taksitle ödemek için banka şubesi ile bir taksit anlaşması yaparlar. Anlaşmalı banka şubesi müracaat eden öğrencilerden kredibilite açısından uygun gördükleri öğrenciler ile taksit anlaşması yapma hakkına sahiptir. Taksit anlaşması yapan öğrencilerin taksitleri, öğrenci banka hesaplarında yeterli bakiye bulunmasa dahi Üniversite tarafından otomatik olarak çekilecektir. Bu durumda söz konusu öğrenciler bankaya borçlanmış olacaklardır. BANKALARDAN EĞİTİM KREDİSİ KULLANARAK ÖDEME İsteyen öğrenciler, Üniversiteden alacakları yazı ile bankalara başvurarak ödenmesi gereken yıllık tutar kadar kullanacakları eğitim kredisini Üniversitenin banka hesaplarına ödetmek suretiyle mali yükümlülüklerini yerine getirirler.

11 TAKSİT ANLAŞMALI BANKALAR Banka adı K.Kartı Özelliği Vakıfbank Hsbc Akbank Garanti Finans Bank Halkbank Ziraat Bankası World Advantage Axess Bonus Card Finans Paraf Maksimum

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA KAYIT YENİLEME Lisansüstü Kayıt Yenileme Tarihleri : 29 Ağustos-02 Eylül 2016 Lisansüstü Kayıt Yenileme Saati : 09:00-17:00 Lisansüstü Kayıt

Detaylı

YENİ KAYITLAR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA

YENİ KAYITLAR EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA YENİ KAYITLAR Lisansüstü İkinci Başvuru Dönemi Kesin Kayıt Tarihleri : 05-09 Eylül 2016 Lisansüstü Ders Seçim Tarihleri : 05-30 Eylül 2016

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA YENİ KAYIT

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA YENİ KAYIT 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI YÜKSEK LİSANS/DOKTORA YENİ KAYIT Lisansüstü Kesin Kayıt Tarihleri : 25.01.2016-29.01.2016 Lisansüstü Ders Ekleme/Bırakma/Çekilme Tarihleri : 01.02.2016-08.02.2016

Detaylı

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ

LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ LİSANSÜSTÜ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KESİN KAYIT Kesin Kayıt Tarihleri 07.09.2015-11.09.2015 Lisansüstü Ders Ekleme/Bırakma/Çekilme Tarihleri 14.09.2015-21.09.2015 Lisansüstü Kesin Kayıt Saati 09:00 17:00

Detaylı

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü

A M A S Y A Ü N İ V E R S İ T E S İ F E N B İ L İ M L E R İ E N S T i T Ü S Ü M Ü D Ü R L Ü Ğ Ü SIKÇA SORULAN SORULAR 1-) Yüksek lisans ve Doktora başvurularını nereden öğrenebilirim? Lisansüstü öğrenci alım ilanları ve gerekli şartlar Enstitümüz web sayfasından https://sbe.amasya.edu.tr/ duyurulur.

Detaylı

İstanbul Üniversitesi

İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Tezli Yüksek Lisans Programı Amaç ve kapsam MADDE 31 (1) Tezli yüksek lisans programının amacı; Öğrencinin bilimsel araştırma yaparak bilgiye erişme, Bilgiyi derleme, Yorumlama

Detaylı

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine!

tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! 20.04.2016 tarihinden önce enstitümüze kayıt yaptırmış öğrencilerin dikkatine! Değerli Öğrencimiz, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, 2016 yılında Lisansüstü Eğitim- Öğretim Yönetmeliği nde değişiklik yapmış

Detaylı

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI

T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ. KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI T.C. ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ KAYIT YENİLEME ve DERS SEÇİMİ YOL HARİTASI İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 4 Kredi Sistemi... 4 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 4 Öğrenci

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ DERS KAYIT KILAVUZU İÇİNDEKİLER Lisansüstü Eğitim Süreleri... 3 Kredi Sistemi... 3 Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme Çıkarma... 3 Öğrenci Otomasyonu... 4 Yeni

Detaylı

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SIKÇA SORULAN SORULAR

SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SIKÇA SORULAN SORULAR SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ SIKÇA SORULAN SORULAR 20 Nisan 2016 Tarihli YÖK Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği Çerçevesinde Hazırlanmıştır. ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBS) Öğrenci, kayıt sırasında kendisine

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ BİLGİ NOTU

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ BİLGİ NOTU T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ BİLGİ NOTU Bu form, YÖK Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliğince belirlenmiş esaslar çerçevesinde, öğrencileri bilgilendirmek maksadıyla

Detaylı

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS

LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! TEZLİ YÜKSEK LİSANS LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE!!! 20 NİSAN 2016 TARİH VE 29690 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ ve 20 ŞUBAT 2017 TARİH VE 29985 SAYILI RESMİ GAZETE DE YAYIMLANAN

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM ÜCRETLERİ. İşletme Yönetimi (Tezsiz)

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM ÜCRETLERİ. İşletme Yönetimi (Tezsiz) SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAM ÜCRETLERİ İşletme Yönetimi (Tezli) İşletme Yönetimi (Tezsiz) İşletme Uzaktan Eğitim (Tezsiz) Yönetim ve Organizasyon Uzaktan Eğitim (Tezsiz) Psikoloji (Tezli)

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI TEZLİ YÜKSEK LİSANS ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. EĞER, SİZE ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI TARAFINDAN BİLİMSEL HAZIRLIK PROGRAMI ALMANIZ GEREKTİĞİ BİLDİRİLDİYSE; BİLİMSEL

Detaylı

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri Yeni Kayıt Yaptıracak Öğrenciler 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Kayıt Bilgileri 1.Aşama: Kayıt Tarihi ve Yeri TARİH 08-12 Eylül 2014 Kesin Kayıt 15-17 Eylül 2014 Yedek Aday Kaydı İŞLEM Nuh Naci Yazgan Üniversitesi

Detaylı

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ T.C. DİCLE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME (DERS KAYDI) DUYURUSU KAYIT YENİLEME VE HARÇ YATIRMA TARİHLERİ Ders Kaydı ve Harç Yatırma Tarihi

Detaylı

YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK 7 Ağustos 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30147 Ardahan Üniversitesinden: YÖNETMELİK ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 27/11/2016

Detaylı

Eğitim ve öğretim dili YENİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER. Özel öğrenciler. Lisansüstü eğitim

Eğitim ve öğretim dili YENİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER. Özel öğrenciler. Lisansüstü eğitim Eğitim ve öğretim dili YENİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ NİN GETİRDİĞİ DEĞİŞİKLİKLER MADDE 5 (5) Senato tarafından eşdeğerliği belirlenen uluslararası dil sınavı puanlarının geçerlik süresi, Türkçe lisansüstü

Detaylı

Doktora Programları. Başvurmak istediği programa göre istenilen ALES puan türünden en az puan almış olması,

Doktora Programları. Başvurmak istediği programa göre istenilen ALES puan türünden en az puan almış olması, Doktora Programları Amaç Anabilim Dalı / Programlar Doktora programının amacı, öğrenciye bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma ve yeni sentezlere

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR LİSANSÜSTÜ SIKÇA SORULAN SORULAR Öğrenci Otomasyon Sistemine Nasıl Giriş Yapılır? Web sitemizin ana sayfasına giriş yaparak bilişim hizmetleri bölümünden ÖBS Otomasyon Sistemi için T.C. Kimlik Numaranızı

Detaylı

KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları

KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları KTÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Yürütme Esasları 1. Öğretim Programı Öğretim programları 5000,6000, 7000, 8000 ve 9000 kodlu derslerden oluşur. 5000, 6000 ve 7000 kodlu dersler kredili

Detaylı

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ. Enstitümüz tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir:

KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ. Enstitümüz tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir: KAYIT YENİLEME VE DERS SEÇİM İŞLEMLERİ Enstitümüz 30.01.2018 tarihi itibariyle yeni binasına taşınmış olup, adresimiz aşağıdaki gibidir: Emniyet Mahallesi, Abant Sokak No:10/2 E Blok, Kat:7 06500 Yenimahalle

Detaylı

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ

YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ Baş YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA BAŞVURU VE KABUL SÜRECİ KONTENJAN İLAN SÜRECİ Akademik Takvime uygun olarak, Anabilim Dalları tarafından Enstitüye iletilen kontenjan istekleri, Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Detaylı

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi

T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi T.C. IĞDIR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2018-2019 Lisansüstü Akademik Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Başvuru Bilgi Rehberi 1. KONTENJANLAR: Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2018-2019 Akademik

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ.

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DOKTORA/SANATTA YETERLİK ÖĞRENCİSİ OLARAK KAYIT YAPTIRDINIZ. DOKTORA/SANATTA YETERLİK PROGRAMLARININ SÜRESİ, BİLİMSEL HAZIRLIKTA GEÇEN SÜRE HARİÇ, KAYIT OLDUĞU PROGRAMA

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

Yüksek Lisans Programları

Yüksek Lisans Programları Yüksek Lisans Programları Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Anabilim Dalı (MBA) İşletme Yönetimi Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi Finans Pazarlama İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim Yönetim

Detaylı

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ

ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ ANKARA ÜNĠVERSĠTESĠ LĠSANSÜSTÜ EĞĠTĠM-ÖĞRETĠM YÖNETMELĠĞĠ 28 Kasım 2016 tarih ve 29902 sayılı Resmi Gazete de yayınlanan Ankara Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Öğretim Yönetmeliği, 2016-2017 eğitim-öğretim

Detaylı

T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Hoş geldiniz. Fen Bilimleri Enstitüsü

T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. Hoş geldiniz. Fen Bilimleri Enstitüsü 1 T.C. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Hoş geldiniz 2 Enstitümüz Lisansüstü Programlar Dersler Lisansüstü Süreçler Eğitim Olanakları 3 Enstitümüz 4 Enstitümüz Enstitüler,

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

FIRAT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Fırat Üniversitesinden: FIRAT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar

Akdeniz Üniversitesi Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar Akdeniz Üniversitesi 2547 Sayılı Kanunun 44 üncü Maddesinin (c) Bendinin Uygulanmasına İlişkin Esaslar 26/11/2014 tarih 29187 Sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6569 Sayılı Kanunun 28

Detaylı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı

Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı Tezsiz Yüksek Lisans Programı Yüksek Lisans Dereceli Doktora Lisans Dereceli Doktora Tez yazım kuralları Sistem Tanıtımı Tezli Yüksek Lisans Programı En az 7 adet ders, 21

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA YÖNERGESİ

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA YÖNERGESİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZLİ VE TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, Karabük Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 07-11 Eylül 2015 tarihleri arasında önlisans ve

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2016 2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA

Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA Kurallar yaşamayı kolaylaştırmak ve daha zevkli kılmak içindir. Tasarım: Şükrü KARA 1 Sağlık ğ Bilimleri Enstitüsü bünyesindeki 35 anabilim dalında 31 doktora 33 yüksek lisans olmak üzere toplam 64 lisansüstü

Detaylı

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞININ İSTEDİĞİ BELGELER

İDARİ VE MALİ İŞLER DAİRESİ BAŞKANLIĞININ İSTEDİĞİ BELGELER T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ ÖZEL HUKUK DOKTORA PROGRAMI 2014-2015 GÜZ MÜLAKAT-DEĞERLENDİRME SONUÇLARI ASİL LİSTE ADI SOYADI SONUÇ SERKAN BAYRAM BAŞARILI-ÖZEL ÖĞRENCİ İLAN TARİHİ

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 08-12 Şubat 2016 tarihleri arasında önlisans,

Detaylı

YÜKSEK LİSANS - DOKTORA PROGRAMLARI

YÜKSEK LİSANS - DOKTORA PROGRAMLARI YÜKSEK LİSANS - DOKTORA PROGRAMLARI Yüksek Lisans Programları Sosyal Bilimler Enstitüsü Fen Bilimler Enstitüsü İşletme Yönetimi Anabilim Dalı (MBA) İşletme Yönetimi Hastane ve Sağlık Kurumları Yönetimi

Detaylı

eg itim o g retim yılı için hazırlanmıştır.

eg itim o g retim yılı için hazırlanmıştır. 2017 2018 eg itim o g retim yılı için hazırlanmıştır. Kayıt Yenilemeler, 31 Temmuz 4 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacaktır. Ara sını larda (1.,2.,3.,4. sını lar) o g renimlerine devam eden o g renciler;

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ Öğrenci İşlemleri SIKÇA SORULAN SORULAR İstanbul, 2017 İÇİNDEKİLER 1 BAŞVURU İŞLEMLERİ... 2 2 KAYIT İŞLEMLERİ... 3 3 GENEL KONULAR... 4 4 TEZLİ YÜKSEK LİSANS... 5 5 TEZSİZ YÜKSEK

Detaylı

BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR BÖLÜM 1- KAYIT İŞLEMİ SIRASINDA DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR 1. Danışman Seçimi Hakkında Yüksek Lisans öğrencileri için 1. Dönemlerinin sonuna kadar, Doktora öğrencileri için 2. Dönemlerinin sonuna kadar danışman

Detaylı

DERS KAYIT TARİHLERİ

DERS KAYIT TARİHLERİ T.C. ESOGÜ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2018-2019 ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYITLARI / KAYIT YENİLEME DERS KAYITLARI ESOGÜ ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİNDEN VEYA ANABİLİM DALI BŞK.LIĞI LİSANSÜSTÜ DERS KAYIT

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR Enstitü öğrencisi olmak için ne yapmalıyım? ÖĞRENCİ KABULÜ Enstitümüz web sayfasının duyurular kısmında yer alan lisansüstü programlar ve öğrenci kontenjanları ilanında yer alan şartları

Detaylı

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GEBZE TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Gebze Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde yürütülen

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlar için Yeni Başvurular: Haziran/Temmuz Açıklamalar Başlangıç Bitiş Adayların online başvuru tarih aralığı 15.06.2010 30.06.2010 Bilim Sınavı

Detaylı

Akademik Yılı Bahar Dönemi Ders Kayıtları

Akademik Yılı Bahar Dönemi Ders Kayıtları 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi Ders Kayıtları 2017-2018 Akademik Yılı Bahar Dönemi nde Ders Kayıtları Akademik Takvim de belirtildiği gibi 05-11 ubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Uzatmalı

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

YÖNETMELİK HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 10 Ocak 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : 29944 Hitit Üniversitesinden: YÖNETMELİK HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesine bağlı enstitülerde

Detaylı

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM T.C. YAŞAR ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esasları; Yaşar Üniversitesi ne bağlı Enstitülerde yürütülen lisansüstü

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU

ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİ İÇİN BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BAHAR YARIYILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU 1- Derse yazılım ve kayıt yenilemeler, 09-13 Şubat 2015 tarihleri arasında Üniversitemiz web sayfasında yer alan Kampüs Bilgi Sistemi

Detaylı

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- MALTEPE ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Bu Yönergenin amacı, Maltepe Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Programlarına kurum içinden ya da kurum dışından yatay

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( )

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ ( ) 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR DÖNEMİ ÖĞRENİM ÜCRETİ ÖDEMELERİ ve İNTERNET ÜZERİNDEN DERS KAYIT İŞLEMLERİ (30.01.2019) 2018-2019 BAHAR DÖNEMİNDE YENİ KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERİMİZ Kesin kayıt işlemlerinizi

Detaylı

AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2016-2017 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Lütfen online başvuru sistemine giriş yapmadan önce aşağıdaki açıklamaları dikkatlice okuyunuz. 1. BAŞVURU DÖNEMİ: 28 KASIM

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 23.01.2017 Resmi Gazete Sayısı: 29957 BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ UZAKTAN EĞİTİM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS UYGULAMA İLKELERİ Amaç MADDE 1- (1) Bu Uygulama İlkelerinin amacı, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2015 2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM

Detaylı

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular

Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Doktora Eğitimi Sürecinde Önemli Konular Prof Dr.M.Nihal ESİN İ.Ü.Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi İ.Ü.Sağlık Bilimleri Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi İÇERİK Ders dönemi Danışman seçimi Yeterlik

Detaylı

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR

YENİ YÖNETMELİK VE BAZI ÖNEMLİ HATIRLATMALAR Yeni Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğine göre dikkat edilmesi gereken bazı hususlar aşağıda verilmiştir. Buradaki bilgiler özet çıkarımlardır; ayrıntı için Yönetmeliğimize başvurmakta yarar vardır.

Detaylı

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 1 of 17 26.01.2011 15:13 İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; İstanbul Teknik Üniversitesine

Detaylı

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU

AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU 2018-2019 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI DERS KAYIT KILAVUZU (Önlisans, Lisans ve Lisansüstü Öğrencileri İçin) Bartın Üniversitesi 1.Adım Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatıracak Öğrenciler Katkı payı/öğrenim ücretleri

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi

Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Lisansüstü Programlar için Yeni Başvurular: Haziran/Temmuz Açıklamalar Başlangıç Bitiş Yabancı uyruklu adayların başvuru tarih aralığı Enstitüye yapılacaktır 11.06.2012

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü

Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Cumhuriyet Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsü Lisansüstü Eğitim Kayıt ve Ders Seçme İşlemleri Kılavuzu 2014-2015 Güz Yarıyılı fenbilenst.cumhuriyet.edu.tr Sevgili Öğrenciler; Enstitümüze bağlı Ana Bilim

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI

EGE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI EGE ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME İLANI 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ KAYIT YENİLEME TARİHLERİ ENSTİTÜ KAYIT YENİLEME EKLE-SİL

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Sayfa No 1 / 27 KARAR TARİHİ: 17 TEMMUZ 2017 KARAR NO: 2017/3 LİSANSÜSTÜ EĞİTİM- BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Kapadokya Üniversitesi ne bağlı

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir Ek.7.1: 03.11.2016 günlü, 2016/04-07 sayılı Senato kararı ekidir. 21 Aralık 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29925 Yıldız Teknik Üniversitesinden: YÖNETMELİK YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE 6 Şubat 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28551 YÖNETMELİK Üniversitelerarası Kurul Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli

Detaylı

HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 10 Ocak 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : 29944 HİTİT ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik, Hitit Üniversitesine

Detaylı

YÖNETMELİK GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 19 Haziran 2017 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 30101 Gaziosmanpaşa Üniversitesinden: YÖNETMELİK GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete Sayı : 29690

20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA. Resmî Gazete Sayı : 29690 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 YÖNETMELİK Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Değerli Öğrencilerimiz, 2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Üniversitemizi tercihinizden dolayı sizleri kutluyor, başarılı bir üniversite öğrencisi olmanızı diliyoruz. Üniversiteli olmanın heyecanını

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA BAŞVURU KILAVUZU Sevgili adaylar, 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı güz yarıyılında Üniversitemiz lisansüstü programlarında

Detaylı

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU

2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU 2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ DERS KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖĞRENCİLERİMİZE DUYURU 1. Anabilim Dalları tarafından 2015-2016 Öğretim Yılı Güz Yarıyılında okutulmak üzere önerilen derslerin listesi http://fbe.ogu.edu.tr

Detaylı

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN ÖĞRETİM TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMLARI UYGULAMA YÖNERGESİ (Başkent Üniversitesi Senatosu nun 25.01.2018 tarih ve 850/1 Sayılı Kararı ile kabul edilmiştir.) Amaç ve

Detaylı

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ 20 Nisan 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29690 Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından: YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ

EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EGE ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ İKİNCİ ÖĞRETİM VE UZAKTAN EĞİTİM PROGRAMLARI KAYIT YENİLEME İLANI 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI İKİNCİ

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 1 1/7/1996 tarihli ve 22683 sayılı Resmî Gazete de yayımlanan Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 2 nci

Detaylı

10 Ocak 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK

10 Ocak 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : YÖNETMELİK 10 Ocak 2017 SALI Resmî Gazete Sayı : 29944 YÖNETMELİK Yalova Üniversitesinden: YALOVA ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 30133

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 30133 Resmi Gazete Tarihi: 24.07.2017 Resmi Gazete Sayısı: 30133 KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1)

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM 9 Kasım 2016 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29883 YÖNETMELİK Bursa Teknik Üniversitesinden: BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli

Detaylı

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ

LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 20.04.2016 Resmi Gazete Sayısı: 29690 LİSANSÜSTÜ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmelik yükseköğretim

Detaylı