Doc No. KF08-002D. Portatif Ultrasonik Debimetre UFP Kurulum ve İşletim Kılavuzu

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Doc No. KF08-002D. Portatif Ultrasonik Debimetre UFP - 20. Kurulum ve İşletim Kılavuzu"

Transkript

1 Doc No. KF08-002D Portatif Ultrasonik Debimetre UFP - 20 Kurulum ve İşletim Kılavuzu

2 Ultrasonik Debimetre Emniyet Önlemleri Aşağıdaki güvenlik önlemleri Ultrasonik Debimetrenin emniyetli bir biçimde kullanımı ile ilgili önemli bilgiler içermektedir. Bu yazıyı dikkatli bir şekilde okuyun ve burada verilen talimatlara her zaman uyun. Uygunsuz kullanım sonucunda doğabilecek yaralanma ve / veya hasarları önlemek için bu İşletim Kılavuzunda verilen talimatlara dikkatlice izleyin ve aşağıda yer alan uyarı işaretlerine ve mesajlara dikkat edin. İşletim Kılavuzundaki talimatları dikkatlice okuyun ve Ultrasonik Debimetreyi işletmeye çalışmadan önce içeriğini tam olarak anladığınızdan emin olun. Hızlı bir kaynak olarak kullanmak için bu İşletim Kılavuzunu (tercihen ekipmana yakın) erişimi kolay olan belirli bir yerde saklayın. 1. Uyarı Mesajları Ekipman üzerinde ve bu kılavuzda yer alan uyarı mesajlarının açıklamaları için aşağıdaki tabloya başvurunuz. Tehlike Uyarı Dikkat Yanlış kullanımın kullanıcıyı direk olarak öldürebileceğini ya da ciddi zarar verebileceğini belirtir. Yanlış kullanımın kullanıcıyı direk olarak öldürebileceğini ya da ciddi zarar verebileceğini belirtir. Yanlış kullanımın kullanıcıya veya ekipmana zarar verebileceğini belirtir. 2. Uyarı Etiketi Aşağıdaki uyarı etiketi ekipmana yerleştirilmiştir. Şekil 1-1 Uyarı Etiketi(1)

3 Uyarı etiketinin yerleştirilmesi aşağıdaki gibidir: Şekil. 1-2 Ana birimin arkadan görünümü (2)

4 Kullanım Tedbirleri Bu cihaz debi miktarlarının ultrason kullanılarak ölçülmesi için kullanılır. Debimetrenin emniyetli kullanımı ve optimum performansı için cihazı her zaman aşağıdaki kullanım tedbirlerine uygun şekilde kullanın. 1. Aşağıdaki koşulların bir ya da birden fazlasına uyulmaması ölçüm performansının düşmesine ya da hatalı ölçüm değerleri alınmasına sebep olabilir Şartnamede belirtilen voltaj aralığına uygun bir güç kaynağı kullanın. Cihazı önceden belirlenmiş olan ortam sıcaklığı ve rutubet değerleri dahilinde kullanın. Boruları tamamen su ile doldurun. Ölçüm sırasında ultrasonik dalgaları engelleyebilecek köpük ya da parçacıkların olmadığından emin olun. Transdüser i gerekli görülen düz boru uzunluğuna uygun olarak yerleştirin. Transdüseri titreşim ya da mekanik sarsıntıya maruz bırakmayın. Debimetre birimi, transdüseri ve kabloyu gürültü olmayan bir yere yerleştirin. 2. Ölçüm arızası olması durumunda alarm göstergeleri LCD ekran üzerinde görüntülenir. Ölçüm arızası esnasında Debimetre alarm öncesindeki akış değerini görüntüleyebilir. 3. Ana Debimetre biriminin üzerindeki ayarları değiştirirken Kılavuzdaki talimatlara uyduğunuzdan emin olun. Yanlış ayarlar düşük performansa ya da yanlış ölçüm değerlerine sebep olabilir. 4. Birim üzerinde değişiklik yapmayın ya da birimi sökmeyin. Bu tür hareketler elektrik çarpmasına ya da cihazda hasar oluşmasına sebep olabilir. 5. İmalatçı tarafından belirtilenler haricinde Batarya ya da AC adaptör kullanmayın. Bu türdeki uyumlu olmayan kombinasyonlar elektrik çarpmasına ya da cihazda hasar oluşmasına sebep olabilir. 6. CE belgelendirmesine uymak için, birimi şarj cihazı takılı iken çalıştırmayın. 7. Bu İşletim Kılavuzunun kaybolması durumunda en yakındaki temsilciler ile bağlantıya geçin. (3)

5 Giriş Ultrasonik Debimetremizi satın aldığınız için teşekkür ederiz. Bu Kılavuz Ultrasonik Debimetrenin emniyet tedbirleri, yapısı, kurulumu, işletimi, sorun giderme yolları ve bakımı ile ilgili detaylı açıklamalar içerir. Ekipmanı hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzdan emin olmak için işletimden önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz. İşletim Kılavuzunun doğru kullanımı. Aşağıdaki hususlara dikkat edilmelidir. 1. Kılavuzu dikkatlice okuyun. Bu Kılavuzun içeriği çok önemlidir ve tamamen okunmalıdır. 2. Kılavuzu emniyetli bir yerde saklayın. Kılavuz, ekipmanın uygun kullanımı için çok önemlidir. Kılavuzu emniyetli ve erişimi kolay bir yerde saklayın. Saklama yeri ve kılavuzdan sorumlu olacak olan kişi dikkatlice düşünüldükten sonar seçilmelidir. 3. Kılavuzun ekipmanı işletecek olan kişiye tedarik edildiğinden emin olun. Temsilci ya da ekipmanın satışını yapan bayi, ekipmanı esas işletecek olan kişiye bu Kılavuzu temin etmelidir. 4. Kılavuz eğer hasar görür ya da kaybolursa yerine yenisi temin edilmelidir. Eğer Kılavuz kaybolursa temsilci ile bağlantıya geçin. İstendiğinde yeni Kılavuzlar satın alınabilir. 5. Uyarı etiketinin doğru şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Uyarı etiketinin okunaksız olması ya da yerinden çıkması durumunda yeni bir etiket satın almak için imalatçı ile iletişime geçin. Kılavuz ile ilgili tedbirler Bu kılavuz asıl cihazın şartnamesi ile uyumlu bir şekilde yazılmıştır. Yazılı olan özellikler ile onaylı çizimler arasında bir çelişki olması durumunda çizimlere öncelik verilmelidir. Ekipmanın bakımı için gerekli koşullar ve tedbirler Ekipmanın bakımı için aşağıdaki maddelere dikkat edilmelidir. 1. Birimi ya da transdüseri düşürmeyin ya da bir yere çarpmayın. 2. Birimi bu kılavuzda belirtilenler dışındaki çevresel koşullarda (ortam sıcaklığı, ortam rutubeti) kullanmayın. 3. Birimi bu kılavuzda belirtilen güç kaynağı dışında bir güç kaynağına bağlayarak kullanmayın. 4. Hasarlı ya da yıpranmış kablolar kullanmayın. (güç kabloları, koaksiyel kablolar, sinyal kabloları). 5. Hiç bir koşul altında birimde değişiklik yapmaya ya da birimi sökmeye çalışmayın. Arıza olması durumunda imalatçı ile bağlantıya geçin. 6. Birimi ve / veya donatılarını yasaklanmış tehlikeli bölgelerde kullanmayın. 7. Konektörlere dokunurken dikkat etmek gereklidir. Aşırı statik elektrik sorunlu işletime ya da arızaya sebep olabilir. 8. AB bölgelerinde birimi ev atığı olarak çöpe atmayın. Lütfen en yakındaki temsilciler ile iletişime geçin. (4)

6 Ultrasonik Debimetre Emniyet Tedbirleri... (1) Kullanım Tedbirleri (3) Giriş... (4) İşletim Kılavuzunun doğru kullanımı... (4) Kılavuz ile ilgili tedbirler... (4) Ekipmanın bakımı için gerekli koşullar ve tedbirler... (4) 1. Kurulum İÇİNDEKİLER Burada Debimetre sisteminin nasıl kurulacağını görebilirsiniz. 1-1 Konfigürasyon Kurulum ve bağlantılar Kurulum sürecine genel bakış Ana birimin bağlantı portları ve görüntü bildirimi Başlangıç prosedürleri Ana birim portlarının bağlantı detayları Transdüser kurulum pozisyonunun seçimi Debimetre için girdi parametreleri Kütle ölçer için girdi parametreleri Isı ölçer için girdi parametreleri Transdüser kurulumu İşletim Burada ana birimin nasıl işletileceğini görebilirsiniz. 2.1 İşlevler Akış ekranı Analog çıkış (4-20 ma akım çıkışı) Tümleyici İşletim durumunun onayı Dengeleme Diğer İşletim Ölçüm ekranı Menü ağacı Temel işletim İleri seviye ayarlarda işletim Günlük tutma ayarları Parametre & Eko form görüntüleyicisi Kalınlık metre Sistem ayarları Dosya ayarları Firmware Güncelleme (5)

7 3. Diğer Burada Bakım, Özellikler ya da Ölçüm İlkeleri ile ilgili konuları görebilirsiniz. 3.1 Bakım ve Denetimler Transdüser ve Ana Birimin bakım ve denetimi Bileşenlerin ömrü Genel Özellikler Tüm Özellikler Ana birimin özellikleri Donatılar Boyutlar Ultrasonik Debimetrenin ilkeleri Ölçüm ilkeleri Z - yolu (aktarım) ve V - yolu (yansıtma) yöntemleri Ek Düz boru uzunluğu için genel koşullar Ses Hızı ve Devinimsel Ağdalılık referans listesi Ses Hızı (su) Boru tablosu SSS Ölçüm metodu Ölçüm sıvıları Borular Kurulum yeri Sorun Giderme Ana birim ve bileşenler Ölçüm (6)

8 1. Kurulum

9

10 Bölüm 1 İÇİNDEKİLER 1.1 Konfigürasyon (1) Bileşenler (2) Basit Debimetre ya da kütle ölçer sistemine (3) Basit ısı ölçer sistemine örnek (4) Taşıma kutusu Kurulum ve bağlantılar Kurulum prosedürlerine genel bakış (1) İlk çalıştırma prosedürleri (2) Ölçüm prosedürleri Ana birimin bağlantı portları ve ekran göstergeleri (1) Kurulum yeri (2) LCD Göstergesi ve tuş paneli atamaları Başlangıç prosedürleri (1) Koruyucu kapağı yerinden çıkarın (2) Batarya bağlantısı (3) Koruyucu kapağı yerine takın (4) Pilin şarjı (5) Ana birimi çalıştırın (6) Ana birimi kapatın (7) Zaman ayarı (8) Ölçü tipinin seçimi ve yol uygulama ayarı (9) Birim ve Dil ayarı Ana birim portlarının bağlantı ayrıntıları (1) Açık bağlantı (2) Transdüserler için 2 yollu ya da 2 kanallı bağlantı (3) Uzatmalı kablonun bağlanması (4) Isı sensoru bağlantısı (5) Pt ısı sensorunun takılması (RTD) (6) Kalınlık / ses hızı ölçüm sensorunun bağlantısı (7) Analog çıkış kablosu bağlantısı (8) Çakmak kablosu bağlantısı Transdüser kurulum pozisyonunun seçimi (1) Kurulum pozisyonu Debimetre için girdi parametreleri (1) Kurulum sihirbazının akışı (2) 1 yollu / 1 borulu ya da 2 yollu / 1 borulu Debimetre için kurulum sihirbazı (3) 1 yol / 2 boru (2 kanallı) Debimetre seçimi için kurulum sihirbazı Kütle ölçer için girdi parametreleri (1) Kurulum sihirbazının akışı (2) 1 yollu / 1 borulu ya da 2 yollu / 1 borulu kütle ölçer için kurulum sihirbazı (3) 1 yol / 2 boru (2 kanallı) kütle ölçer seçimi için kurulum sihirbazı

11 1.2.8 Isı ölçer için girdi parametreleri (1) Kurulum sihirbazının akışı (2) 1 yollu / 1 borulu ya da 2 yollu / 1 borulu ısı ölçer için kurulum sihirbazı (3) 1 yol / 2 boru (2 kanallı) ısı ölçer seçimi için kurulum sihirbazı Transdüser kurulumu (1) Küçük boy transdüser için kurlum (2) Orta boy transdüser için kurulum (V yolu metodu) (3) Orta boy transdüser için kurulum (Z yolu metodu) (4) Büyük boy transdüser için kurulum (çapı 300 mm den büyük olanlar için)) (4A) V yolu metodu (Yansıtma metodu) (4B) Ölçüm kağıdı ile V yolu metodu (Yansıtma metodu) (4C) Z yolu metodu (Direk iletim metodu) (4D) Metal olmayan boru kurulumu (5) Çok yollu transdüser kurulumu

12 1.1 Konfigürasyon (1) Bileşenler Bu Ultrasonik Debimetre aşağıdaki ana bileşenlerden oluşur. Şekil1.1-1 ile arasındakiler farklı parçalar arasındaki ilişkiyi gösterir. Tablo Ana Bileşenler No. İsim Miktar Ayrıntılar Fotoğraf 1 Ana Birim 1 parça Ultrasonik Debimetre Ana Birimi 2 Batarya 1 parça Ni-MH Batarya 3 AC adaptör 1 parça Ana birim için AC adaptör 4 Temas Maddesi 5 Koruyucu kapak 1 parça 1 parça Akustik temas maddesi için silikon krem Ana birim için koruyucu kapak 6 Transdüser kablosu 1 parça Transdüser ve ana birim için bağlantı kablosu Isı aralığı : - 20 C ile 65 C arasında Uzunluğu : 7 m 1-1

13 Ultrasonik verici alıcı sensorlar (kablolarla birlikte kullanılmak üzere) Transdüserleri boru üzerine bağlamak için kullanılan bağlantılar 7 Orta boy transdüserler ve bağlantı fikstürü 1 takım Üstteki foto : transdüser 2inci foto : bağlantı fikstürü 1 3üncü foto : bağlantı fikstürü 2 4üncü foto : Z yolu metodu adaptörü (uygulanabilir çap : DN 20 mm ~ 40 mm) 8 Taşıma Kutusu 1 parça 1 2

14 Tablo Transdüser Seçenekleri (Seçenek) No. İsim Miktar Ayrıntılar Fotoğraf 1 Transdüser Kablosu 1 parça Transdüser ve Ana Birim için bağlantı kablosu Isı Aralığı : - 20 ile 65 C arası Uzunluk : 7 m 2-1 Küçük boy transdüserler ve bağlantı aparatları 1 takım Ultrasonik alıcı verici sensorlar (kablolar ile birlikte kullanılmak üzere) Metal fikstürler transdüserleri borulara bağlamak için kullanılır. Üst foto : transdüser Alt foto : bağlantı fikstürü 2-2 Orta boy transdüserler ve bağlantı aparatları 1 takım Ultrasonik alıcı verici sensorlar (kablolar ile birlikte kullanılmak üzere) Metal fikstürler transdüserleri borulara bağlamak için kullanılır. Üstteki foto : transdüser 2inci foto : bağlantı fikstürü 1 3üncü foto : bağlantı fikstürü 2 4üncü foto : Z yolu metodu adaptörü (uygulanabilir çap : DN 20 mm ~ 40 mm) 2-1 Büyük boy transdüserler ve bağlantı aparatları 1 takım Ultrasonik alıcı verici sensorlar (kablolar ile birlikte kullanılmak üzere) Metal fikstürler transdüserleri borulara bağlamak için kullanılır. Üst foto : transdüser Orta foto : kemer tipi bağlantı fikstürü Alt foto : mıknatıs tipi bağlantı fikstürü

15 3 Küçük / orta boy transdüser için taşıma çantası 4 Büyük boy transdüser için taşıma çantası 1 Küçük / orta boy transdüser seti için taşıma parça çantası 1 Büyük boy transdüser seti için taşıma çantası parça Tablo Isı Seçenekleri (Seçenek) No. İsim Miktar Ayrıntılar Fotoğraf 1 Isı Sensoru 1 çift Isı Sensoru Pt 100 (2 parça) Uzunluk : 5 m 2 Isı Bağlantı Kutusu 1 parça 4 parça Isı Sensorunun bağlantısı için bağlantı kutusu 3 Isı Sensoru için metal bant 1 parça Isı Sensoru bağlamak için metal bant Tablo Aksesuarlar (Seçenek) No. İsim Miktar Ayrıntılar Fotoğraf 1 Yüksek sıcaklık transdüser kablosu 1 parça Transdüser ve ana birim için yüksek sıcaklık bağlantı kablosu Sıcaklık aralığı : - 20 ile 120 C arası Uzunluk : 7 m 2 Uzatma kabloları 1 parça Transdüser ile ana birim arasında 50 m lik uzatma amaçlı bağlantı kablosu Sıcaklık aralığı : - 20 ile 65 C arası Uzunluk : 50 m 3 Analog çıktı kablosu 1 parça Analog çıktı için kablo Uzunluk : 3 m 1-4

16 4 Kalınlık ölçüm aygıtı 1 parça Sensor kalınlığı ve ses hızı ölçümü Uzunluk : 0.7 m 5 Test parçası 1 parça Yukarıdaki sensor (No. 4) için kalibrasyon testi parçası 6 Çakmak kablosu 1 parça Debimetreye güç aktarmak için arabanın çakmağına takılabilecek kablo Uzunluk : 3 m 1-5

17 (4) Temel bir Debimetre ya da kütle ölçer sistemi örneği Şekil Örnek bir Temel sistem (1 yollu ve 2 yollu) 1-6

18 Şekil Örnek bir Temel Sistem (2 boru) 1-7

19 (3) Temel bir ısı ölçer sistemi örneği Şekil Örnek bir Temel Isı Ölçer Sistemi (1 yollu ve 2 yollu) 1-8

20 Şekil Örnek bir Temel Isı Ölçer Sistemi (2 borulu) 1-9

21 1. 2 Kurulum ve Bağlantılar Ultrasonik Debimetrenin kurulumunu gerçekleştirirken aşağıda belirtilen koşulları dikkate alın Kurulum prosedürlerine genel bakış (1) İlk çalıştırma için prosedür Debimetre sisteminin ilk çalıştırılmasının temel adımları aşağıda anlatılmıştır: Tablo İlk çalıştırma için kurulum maddeleri No. Adım Prosedür 1 Batarya Bağlantısı Lütfen Batarya bölmesinin kapağını açın ve pili kurun (Bir tornavida gerekli olacaktır.) 2 Batarya Şarjı Batarya kullanılmadan önce şarj edilmelidir. 3 Zaman Ayarı Bulunduğunuz yere göre saati ayarlayın. 4 Yerel Seçenekler Lütfen sistem seçeneklerinden dilinizi ve sistem biriminizi seçin. Bu prosedür yalnızca ilk seferinde yapılmalıdır (1) ~ (3) (4) (7) (9) Not: Batarya takılmamış olarak teslim edilecektir. (2) Ölçüm için prosedür Debimetre sisteminin kurulumunun temel adımları aşağıda anlatılmıştır. Tablo Ölçüm için prosedür No. Adım Prosedür Kaynak Bölüm 1 Mod seçimi (eğer varsa) Isı ölçer, Debimetre ya da kütle ölçer (8) seçin. 2 Yol ve kanal seçimi Yol ve kanal sayısının seçimi (8) (eğer varsa) 3 Transdüser kurulum Ölçüm için en iyi pozisyonu seçin pozisyonu seçimi 4 Kurulum Sihirbazı Gerekli parametreleri girin ~ (Parametre girişi) 5 Transdüser Ekranda transdüser mesafesini kontrol edin (1) ~ (5) mesafesi onayı 6 Transdüser kurulumu Transdüserleri boruya kenetleyin. 7 Isı Sensoru kurulumu (enerji RTD yi boruya yerleştirin (5) ölçümü durumunda) 8 Kayıt alma (eğer varsa) Kayıt fonksiyonunun parametrelerini ayarlayın. (süre, başlangıç ve bitiş (4) zamanı) 1-10

22 1.2.2 Ana birimin bağlantı portları ve ekran göstergeleri (1) Kurulum yeri Ana birim için bir kurulum yeri seçerken aşağıdaki koşulları dikkate alın. a.ana birimi ortam sıcaklığı - 10 ile + 50 C derece arasında olan bir yere yerleştirin. Birimi ısı yayan bir ünitenin yakınına yerleştirmeyin ve direk güneş ışığına maruz kalmamasına dikkat edin. b. Birimi tahrip edici atmosfere sahip bir Alana yerleştirmeyin. c. Birimi elektriksel cihazlar ya da güç hatlarının etkileşime sebep olabileceği bir yere yerleştirmeyin. d. Lütfen IP65 in aşağıdaki durumlarda saklanamayacağını göz önüne alın AC adaptör bağlantısı ile USB hafıza bağlantısı ile Bağlantı üzerinde bağlantı kapağı olmayan bir halde Şekil Sensor bağlantı portu Şekil USB & AC adaptör bağlantı portu 1-11

23 (2) LCD göstergeleri ve tuş paneli atamaları Tüm ikonlar ve tuş atamaları aşağıdaki gibidir. Detaylar için lütfen bir sonraki sayfadaki Tablo 1 bakınız. Şekil Ana birimin ekran göstergeleri Şekil Arka ışık / Kontrast ayarı 1-12

24 Tablo Bağlantı terminalleri, göstergeleri ve tuş işlevleri Özellikler ve ayarlar işlevleri kısıtlayabilir. Lütfen her satırdaki kutuplaşmaya dikkat edin. İsim Bağlantı Görüntüdeki Talimat SENSOR1 YUKARI, AŞAĞI SENSOR2 YUKARI, AŞAĞI (*1) Güç TAKILI / Batarya LEMO LEMO ikon Ana yol transdüserlerine ya da kalınlık ölçüm aygıtına bağlantı. Sistem girişi transdüserleri YUKARI tarafına bağlayın. Sistem çıkışı transdüserleri AŞAĞI tarafına bağlayın. İkincil yol transdüserlerine bağlantı. Sistem girişi transdüserleri YUKARI tarafına bağlayın. Sistem çıkışı transdüserleri AŞAĞI tarafına bağlayın.. Bu bağlantı 2 yollu ölçüm durumunda gereklidir. AC güç kaynağı Bu ikon pilin doluluk derecesini gösterir. Bu ikon tamamen dolu olduğunu belirtir. Bu ikon pilin doluluk derecesini gösterir. Şarj edilmesi tavsiye edilir. Bu ikon pilin doluluk derecesini gösterir. Batarya ikonu yandaki gibi ise pilin şarj edilmesi gereklidir. 20 dakika içinde güç kesilebilir. (*2) USB portu USB Bu ikon USB hafızayı belirtir. Isı portu 12 Çekirdek Isı bağlantı kutusu ile 4 adet ısı girdisi elde edilebilir. Analog çıktı 2 Çekirdek Analog çıktı Güç tuşu İşlev tuşu Shift tuşu Güç kontrol tuşu F1 ~ F3 tuşları değişebilir işlev tuşları olarak atanır 2inci menü için shift tuşu Kontrast ayarın Yön tuşu Sayı tuşu Ölçüm tipi Shift tuşu ve yön tuşları ile Kontrast Parlaklık kontrolü ayarlanabilir. Yön seçimi Verileri girerken nümerik kullanın Debimetre modu Kütle ölçer modu Isı ölçer modu Tümleyici Kayıt tutma Tümleyici işlev etkinleştirilmiştir Kayıt işlevi düzenlendi Hata Kalınlık / ses hızı ölçümü R * / D * / E * Kayıt işlevi etkinleştirildi Herhangi bir kayıt alanı mevcut değil R : Eko alınmıyor uyarısı D : Rahatsızlık hatası uyarısı E : Parametre hatası Kalınlık / ses hızı ölçümü sırasında yeterli eko alınıyor Kalınlık / ses hızı ölçümü sırasında hiç eko alınmıyor (*1) 2 yollu / 2 kanallı ölçüm sistemi de bir seçenektir. (*2) Güç kesilene kadar kalan sure bileşen ya da ölçüm durumuna bağlıdır. 1-13

25 1.2.3 Başlangıç prosedürü (1) Koruyucu kapağı çıkarın Pili yerleştirmeden önce ilk koruyucu kapak yerinden çıkarılmalıdır. Lütfen aşağıdaki adımları takip ediniz. 1. Kablo bağı açın. 2. El bağını cepten çıkarın. 3. Koruyucu kılıfı aşağı yönde çekerek çıkarın. 4. Ana birimi yerinden çıkarın. 5. Ana birimi koruyucu kılıftan tamamen çıkarın. Şekil Koruyucu kapağı çıkarın 1-14

26 (2) Batarya bağlantısı Batarya kapağını çıkarın ve Batarya kablosunu bağlayın. 1. Yıldız tornavida kullanarak 4 adet vidayı yerinden çıkarın. 2. Kabloyu kutuplara dikkat ederek bağlayın adet vidayı yeniden yerlerine takın. Şekil Batarya bağlantısı 1-15

27 (3) Koruyucu kapağı yerinde takın Pili bağladıktan sonar kapağı ana birime geri takın. Lütfen aşağıdaki adımları izleyin. 1. Birimin üst kısmını kapağın içine yerleştirin. 2. Hiç bir bağlantı kablosunun ana birim ile koruyucu kapak arasında sıkışmamasına özen gösterin. 3. Askıyı koruyucu kapağın dışına doğru çekin. 4. Ana birimin alt kısmını koruyucu kapağa yerleştirdikten sonar askıyı yenin içinden geçirin. 5. Askıyı çekip kablo bağı bağlayın. 6. Tamamlanmıştır. Şekil Koruyucu kapağı yerine yerleştirin 1-16

28 (4) Batarya Şarjı Yan kapağı açın ve AC adaptör takın. Lütfen ana birim çalışırken pilin şarj olmayacağını dikkate alın. Şekil Batarya Şarjı DC Güç kaynağı mevcut ise YEŞİL LED IŞIK yanacaktır. Şarj başladığında KIRMIZI LED IŞIK yanacaktır. KIRMIZI LED IŞIK söndüğünde şarj tamamlanmış olacaktır. Lütfen aşağıdaki noktalara dikkat ediniz: Güç açık iken ana birimi şarj edilemez. Lütfen pili şarj etmek için gücü kapatın. Bir kaç dakika içinde o anki Batarya durumunu gösteren ikon ekranda belirecektir. 1 aydan uzun bir sure KULLANILMAYACAĞI durumlarda Batarya yerinden çıkarılmalı ve serin bir yerde saklanmalıdır. AB Belgelemesi ile uyumlu olmak için birimi şarj cihazı takılı iken çalıştırmayın. Dikkat Batarya ana birim için tasarlanmış ve belirlenmiştir. İmalatçı tarafından belirtilenin dışında bir Batarya kullanmayınız. Cihazı kullanan kişiye zarar ya da ekipmana hasar verebilir. Lütfen pili uygun ortam sıcaklığında şarj edin. (0 ~ 40 derece C) 1-17

29 (5) Ana birimi çalıştırın Güç tuşunu yaklaşık 3 saniye basılı tutun, ve otomatik olarak kendi kendini kontrol teşhisi başlayacaktır. Kontrol temel ayarlarda iken, kendini kontrol işleminin ardından, sağda yer alan mesajı görebilirsiniz. Şekil Kendini kontrol mesajı Şekil Temel ayarlarda görüntülenen mesaj (6) Ana birimi kapatın Güç tuşuna yaklaşık 5 saniye basılı tutun. Bunun ardından cihazı kapatmayı seçebilir ya da aşağıda gösterildiği gibi devam edebilirsiniz. Şekil Kapanış mesajı

30 1-18

31 (7) Zaman ayarı Aşağıda gösterilen tarih saat ayarlarını Sistem Ayarları (Sistem Setting) klasörünün altında bulabilirsiniz. Maddeler Tarih Saat Tarih Biçemi Tablo Zaman ayarlarının maddeleri Seçim Sayısal tuşları kullanarak YY-AA-GG (varsayılan) biçiminde giriş yapın. Sayısal tuşları kullanarak SS:DD:SnSn biçiminde giriş yapın. Yukarı / Aşağı tuşlarını kullanarak bulunduğunuz yer için aşağıdaki seçeneklerden birini seçin. YY / AA / GG, AA / GG / YY ya da GG / AA / YY. Şekil Zaman ayarları (8) Ölçüm tipi seçimi ve yol uygulaması ayarı Sistem Ayarları (Sistem Setting) klasörünün altında ölçüm tipini ve yol seçimini yapabilirsiniz. Maddeler Ölçüm tipi Ölçüm ayarı Tablo Ölçüm tipi ve yol seçimi ayarlarının maddeleri Seçim Aşağı / yukarı tuşlarını kullanarak uygulamanız için istediğiniz ölçüm tipini seçin. Debimetre, kütle ölçer ya da ısı ölçer. Aşağı / yukarı tuşlarını kullanarak uygulamanız için aşağıdaki seçeneklerden birini seçin. 1 Yol / 1 Boru, 2 Yol / 1 Boru ya da 1 Yol / 2 Boru. 1-19

32 Şekil Ölçüm seçimi menüsü (9) Birim ve dil ayarları Sistem Ayarları (Sistem setting) klasörünün altında Metrik ya da İngiliz ölçüm birimi sistemlerinden birini seçebilirsiniz. Maddeler Birim seçimi Dil Tablo Yerel ayarların maddeleri Seçim Aşağı / yukarı tuşlarını kullanarak yerel bölgeniz için aşağıdaki seçeneklerden birini seçin Metrik (Metric) ya da İngiliz (English) Aşağı / yukarı tuşlarını kullanarak yerel bölgeniz için aşağıdaki seçeneklerden birini seçin English, Japanese, Italian, Turkish, Deutsch, Frances, Spanish, Portuguese ya da Russian Şekil Yerelleştirme menüsü 1-20

33 1.2.4 Ana birim portlarının bağlantı detayları (1) Açık bağlantı [ Transdüser Bağlantı Portu] Bağlayıcı soldaki fotoğrafta görüldüğü gibi kapak ile birlikte çekilmelidir. Sıkışması durumunda sadece kabloyu da çekebilirsiniz. Ancak normalde bu yöntemi tavsiye etmeyiz. [ Isı Bağlantı Kutusu Bağlantı Portu] [ Analog çıktı Portu] İpli kapağı gevşetin ve açın İpli kapağı gevşetin ve açın Şekil Açık bağlantı (2) Transdüserler için 2 yollu orya da 2 kanallı bağlantı Aşağıdaki fotoğrafta görülebileceği üzere, uygun porta 2 çift transdüser bağlanmalıdır Şekil Transdüserlerin Bağlantısı 1-21

34 (3) Uzatma kablosunun bağlanması Aşağıdaki gibi standart kablo ile karışık olarak 50 m uzatma kablosu bağlanabilir. Şekil Uzatma kablosunun bağlanması (4) Sıcaklık sensoru bağlantısı Aşağıdaki gibi sıcaklık bağlantı kutusu yoluyla 4 adede kadar sıcaklık sensoru bağlanabilir. Her bir sıcaklık sensoru uygun yuvaya bağlanmalıdır. Şekil Sıcaklık sensoru bağlantısı (5) Pt-100 Sıcaklık sensoru bağlantısı (RTD) Sıcaklık sensorları ile tüm ısı ölçer sistem örneğini incelemek için lütfen bkz. Şekil (p.1-8) ve Şekil (p.1-9). 5-a. RTD sensoru bağlantısı RTS Sıcaklık bağlantı kutusu yoluyla bağlanacaktır. Şekil ve Şekil da olduğu gibi her bir isim etiketi bulunacaktır. 1 - T S 1: CH1 ' S: Kaynak tarafı 2: CH2 R: Dönüş tarafı Şekil Sıcaklık bağlantı kutusu işaretleri 1-22

35 Şekil Sıcaklık bağlantı kutusu konektörü 5-b. RTD, Sıcaklık bağlantı kutusu ve Ana ünitenin bağlantısı RTD nin her bir kablosu ince bir tornavida ile bağlanacak ve sıkılanacaktır. Daha sonra bağlantı kutusu ile ana ünitenin bağlantı yuvasını bağlayın. RTD 3 kablo tipli olmalıdır. Her bir kablonun rengi Kırmızı, Beyaz ve Beyazdır. Bu renk A, B ve b ile uyumlu olacaktır. Beyaz kablolar (B veya b) ortaktır. 1. RTD bağlantısı 2. Ana ünite tarafı bağlantısı 3. Sistem konfigürasyonu Şekil RTD, Sıcaklık bağlantı kutusu ve Ana ünitenin bağlantısı 1-23

36 5-c. RTD nin boru üzerine takılması Şekil de olduğu gibi RTD sıkı bir şekilde metal yapışkan bant ile boru üzerine takılacaktır. Şekil RTD takılması (6) Kalınlık / ses hızı ölçüm sensoru bağlantısı. Sensor transdüser yuvasının SENSOR 1 (DN1/UP1) yuvasına bağlanmalıdır. kalibrasyonu yapılması ölçüm Ses hızı Bu tarafta Şekil Kalınlık ve ses hızı ölçümü (7) Analog çıkış kablo bağlantısı 1 analog sinyal çıkışı olabilir. Analog çıkışı kullanmak için aşağıdaki resimde gösterildiği gibi analog çıkış kablosunu analog çıkış konektörüne bağlayın. 4-20mA Analog cihazlara bağlı sinyal Şekil Analog çıkış kablo bağlantısı 1-24

37 Kırmızı tüp tarafı + tarafına bağlı olmalıdır. Şekil Analog çıkış kablosu (8) Çakmak kablo bağlantısı Otomobilin çakmak yuvası seçenek olarak çakmak kablosunu kullanarak debimetreye güç sağlayabilir. Şekil bu kablonun bağlantı şemasını göstermektedir. Şekil Çakmak kablo bağlantısı Uyarı Çakmak kablosu seçeneği ana ünite için tasarlanmış ve belirlenmiştir. İmalatçı tarafından belirtilenler haricinde diğer herhangi bir çakmak kablosunu kullanmayın. Operatörün yaralanmasına veya ekipmanda zarara yol açabilir. 1-25

38 1.2.5 Transdüser kurulum konumunun seçimi (1) Kurulum konumu Kural olarak aşağıda verilen koşullara uygunluk transdüserleri yerleştirirken debimetrenin en iyi performansını garanti eder ve akış kalitesi dalgalanmasından dolayı ölçüm değişikliklerini mutlak minimumda tutar. a. Transdüserleri akış durduktan sonra bile sıvı ile dolu bir pozisyona kurun. b. Ölçümün ideal koşulları için tam gelişmiş ve dönüşsel olarak simetrik akış profili gereklidir. Genel olarak bir pozisyon seçerken yukarı ve aşağı taraflar için minimum gerekli düz bozu uzunluğuna ilişkin olarak bkz Düz boru uzunluğu için genel koşullar. c. Minimum akış engeline sahip bir yer seçin. Aşağı veya yukarı tarafta bir pompa, valflar ile basamaklı genişlikte, bağlantı borusu, vb. yerleştirilmesi gerekirse imalatçıya başvurun. d. Borunun alt tarafında çökelti olasılığını ve borunun üst tarafından hava cepleri olasılığını dikkate alın (Şekil ). Ayrıca, flanşları ve kaynaklı alanları önleyin ve transdüserleri takmak için borunun düz bir kısmını seçin. Çökeltiler Şekil Transduser yerleştirme Flanş veya kaynaklı alan Transdüser Şekil Uygun olmayan transdüser yerleri 1-26

39 a. Boru her zaman su ile dolu olmalıdır. Boru su ile tümüyle dolu değilse ölçüm düzgün şekilde yapılamaz.. Hava tuzağı b. Çökelti. Transdüser pozisyonunda çökelti birikimi ölçüm hatalarına yol açabilir. Önlemlere flanşların kapatılması vb. dahildir. Akış c. Tutulan hava. Transdüser konumunda tutulmuş hava varsa ölçüm mümkün olmayabilir. 1-27

40 1.2.6 Debimetre için girdi parametreleri (1) Kurulum sihirbazı akışı Kurulum sihirbazı, diyalog tipi menü yoluyla gerekli tüm parametrelerin girdisi için kolay parametreleri arşivler. Şekil Kurulum sihirbazı akışı 1-28

41 (2) 1path/1pipe veya 2path/1pipe ile debimetre için kurulum sihirbazı Bu portatif ünite debimetre, kütle ölçer veya ısı ölçer den seçilebilir. Ayrıca 1path / 1pipe (1 konum), 2path / 1pipe (1 konum) ve 1path / 2 boru (2 konum) her bir ölçer modunda seçilebilir.. Burada debimetre için 1path / 1pipe (1 konum), 2path / 1pipe (1 konum) ile kolay kurulum prosedürünü (Kurulum Sihirbazı) görebilirsiniz.. Gelişmiş kurulum menüsünde (3:<Advanced Setting>) her bir değeri bağımsız olarak değiştirmek isterseniz lütfen bkz. Bölüm 2. Gerekli parametreler Başlamadan önce, lütfen girdi için değeri teyit edinir. Borunun çapı veya çevresi Borunun kalınlığı Borunun malzemesi Astarın kalınlığı (eğer varsa) Astarın malzemesi (eğer varsa) Akışkan türü Tablo Öge parametreleri örneği Ölçüm ayarı 1path/1pipe veya Dosya adı 100/Steel/1M Boru çapı mm Boru Kalınlığı 4.50 mm Boru Malzemesi Karbon çeliği Astar Yok Akışkan türü Su Sensor Tipi UP10AST Akış Birimi m 3 /h Toplam Akış m 3 Not 1: Aşağıdaki dizinde Ölçer Tipi ni debimetre olarak işaretleyin. Menü 7: Sistem 2: Measuring Setting 2: Meter Type ; flow meter Not 2: Aşağıdaki dizinde Yol u 1path/1pipe veya 2path/1pipe olarak seçin. Menü 7: Sistem 2: Measuring Setting 2: Path ; x path / 1 pipe 1-29

42 1. Ana menüden Kurulum Sihirbazı nı seçin. Yönlendirme veya sayı butonu ile 1:Installation Wizard seçin. Daha sonra Seç tuşuna basın (F3 tuşu). Şekil Ana menü 2. Dosya pozisyonunu #No. olarak seçin. Yön butonu ile lütfen kullanılmayan alanı seçin ve Enter tuşuna (F3 tuşu) basın. Şekil Dosya seçim menüsü Kullanılmayan alan olarak gösterilmektedir ve bu pozisyonu seçemezsiniz. Saha ayar dosyasını kaldırmak için lütfen bkz. Bölüm 2. Kullanılan alanı seçtiğiniz zaman aşağıdaki gösterimi görebilirsiniz. 1-30

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın veya aksesuarların

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTW 1 1 2 2 60 87 ±1.5 m >0.2 m 3 34 125 3 İçindekiler 1. Giriş...1 2. montajı...2 3. Kurucu menüsünde kodların ayarlanması...5 4. Teknik özellikler...9 1. Giriş Üniteyi çalıştırtmadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA

Montaj kılavuzu. Oda termostatı EKRTWA 1 1 2 2 60 mm/2.36 inch 87 mm/3.43 inch ±1.5 m ±60 inch >0.2 m >8 inch 3 34 mm/1.34 inch 125 mm/4.92 inch 3 İngilizce metin asıl talimattır. Diğer diller asıl talimatların çevirileridir. İçindekiler 1.

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH1149 TH1149SA TH1149SB TH1149RF TH1149MSA TH1149MSB DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli

Detaylı

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC

Montaj kılavuzu. Isı pompası konvektörü için 2 yollu vana kiti EKVKHPC Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Isı pompası konvektörü için yollu vana kiti Montajdan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyun. Bir kenara atmayın. İleride başvurmak üzere arşivinizde saklayın. Ekipmanın

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu

COOL-US Kullanma Kılavuzu COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Nem ve Sıcaklık ölçer Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İçindekiler 1. Güvenlik... 1 2. Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1605 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU

TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES Dijital Toprak direnci ölçer TES-1700 KULLANMA KLAVUZU TES ELECTRICAL ELECTRONIC CORP ı. GÜVENLİK BİLGİSİ Ölçü aleti ile servis ya da çalışma yapmadan önce aşağıdaki güvenlik bilgilerini dikkatle okuyunuz.

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU

GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU GÜNEŞ ENERJİLİ CEP TELEFONU ŞARJ CİHAZI KULLANMA KILAVUZU 1. GÜVENLİK TALİMATLARI Genel Olarak; Lütfen, ürünü kullanmadan önce, bu ürünle beraber verilen dökümanları okuyun böylece güvenlik talimatlarını

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-CT 65

Kullanım Kılavuzu PCE-CT 65 PCE-CT 65 Versiyon 1.0 21.03.2017 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 2.1 Teknik Özellikler... 3 2.2 Teslimat İçeriği... 4 3 Sistem yönergeleri... 5 3.1 Cihaz... 5 3.2 Ekran... 6 3.3

Detaylı

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri

HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 300 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. Dokunmatik

Detaylı

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001

TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 TRİSTÖR MODÜL SÜRÜCÜ KARTI (7 SEG) KULLANIM KILAVUZU AKE-PE-TMS-001 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz

Detaylı

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S

Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Kullanım Klavuzu Titreşim Ölçer PCE-VT 2700S Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 23/09/2016 İçindekiler 1 Güvenlik notları... 3 2 Özellikler... 3 3 Sistem açıklaması... 4 3.1 Yapıt... 4 3.2 Teslimat içeriği...

Detaylı

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi:

PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: Son Değiştirme Tarihi: PCE-CM 4 Versiyon 1.0 Oluşturma Tarihi: 04.08.2015 Son Değiştirme Tarihi: 05.08.2015 İçindekiler 1 Güvenlik Notları.3 2 Özellikler..4 3 Sistem Özellikleri...5 4 İşlem..5 5 Geri Dönüşüm.5 6 İletişim...8

Detaylı

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri

ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri ABR 320 SET LCD li Kablosuz Oda Termostat Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Pil DC 3 V (2 1,5V AA Alkaline pil) Alıcı AC 250 V-10A (SPDT) Kullanım ABR 320 SET oda termostatları

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353

KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 KULLANIM KILAVUZU Ses Ölçüm Cihazı PCE-353 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 13/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teslimat İçeriği... 4 3.2 Opsiyonel aksesuarlar...

Detaylı

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22

Kullanım Kılavuzu PCE-PH 22 PCE-PH 22 Versiyon 1.1 29/06/2016 İçindekiler 1 Özellikler... 3 2 Genel açıklama / Teknik Özellikler... 3 3 Fonksiyonlar... 4 4 Kalibrasyon... 4 5 Ölçüm Yöntemi... 5 5.1 ph Ölçümü... 5 5.2 Data-Hold...

Detaylı

SonoMeter 31 Isıtma ve soğutma uygulamaları için ultrasonik kalorimetre

SonoMeter 31 Isıtma ve soğutma uygulamaları için ultrasonik kalorimetre Montaj ve Kullanma Kılavuzu SonoMeter 31 Isıtma ve soğutma uygulamaları için ultrasonik kalorimetre www.danfoss.com 2 Danfoss DHS-SRMT / PL 2017.02 VI.SH.O1.42 1. Montaj 1.1. Hazırlama Kalorimetre montajı,

Detaylı

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU

WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP KABLOSUZ ODA TERMOSTATI KULLANMA KILAVUZU WT-02 HP, kablolu bağlantıya ihtiyaç duymadan, normal bir çalışma ortamında termostatla verici arasında 30 m.ye kadar radyofrekans iletişimi sağlayarak

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları

1. Prestigio MultiPad 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. Hızlı Başlangıç Klavuzu 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 1. Kutu İçeriği 1. 2. Sarj Adaptörü 3. Taşıma Kılıfı 4. USB Kablosu 5. 6. Garanti Belgesi 7. Yasal ve Güvenlik Uyarıları 2. Cihaz Görünümü 15 16 3 4 5 6 1 2 13 14 10 9 8 11 12 7 TR - 1 1 2 3 4 5 6 7 8

Detaylı

KLOROFİL METRE SPAD-502 KULLANIM KILAVUZU

KLOROFİL METRE SPAD-502 KULLANIM KILAVUZU KLOROFİL METRE SPAD-502 TR KULLANIM KILAVUZU Klorofil metere SPAD-502 hafif kompak bir klorofil metredir. Bitkilerin bünyesinde bulunan klorofil miktarını tespit etmek için üretilmiştir. Bitkilerder bulunan

Detaylı

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA

MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA KULLANIM KILAVUZU MAGIC MOTION UZAKTAN KUMANDA Setinizi çalıştırmadan önce bu kılavuzu lütfen dikkatle okuyun ve ileride başvurmak için saklayın. AN-MR200 Magic Motion Uzaktan Kumanda (AKB732955) Dongle

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2

KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2 KULLANIM KILAVUZU Ahşap Nem Ölçer PCE-PMI 2 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 29/09/2016 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Teknik Özellikler... 3 3.2 Teslimat İçeriği:... 4 4

Detaylı

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20

Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Hava Akımı Ölçer PCE-VA 20 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 30.07.2015 Son Değiştirilme Tarihi: 04.11.2015 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik notları... 3 3 Özellik... 4 3.1 Teknik özellikler... 4 3.2 Teslimat

Detaylı

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-30501 İçindekiler Kullanmadan önce... 2 1. DA-30501 Hakkında... 2 2. Sistem gereksinimleri... 2 3. Genel Bakış... 2 Başlarken... 3 1. DA-30501 pilini

Detaylı

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000

AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 AKÜ TAKVİYE CİHAZLI POWER BANK 9000 Kullanım Kılavuzu 31889 Ürünü kullanmadan önce lütfen bu kullanma kılavuzunu okuyun. Bu uyarıya uymamak ciddi yaralanmalara neden olabilir. Taşınabilir Çok Fonksiyonlu

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST

Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre PCE-ST PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Çubuk Termometre

Detaylı

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)...

1 Giriş Güvenlik Özellikler Nitelikler Genel Özellikler Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... PCE-A 420 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik... 3 3 Özellikler... 3 3.1 Nitelikler... 3 3.2 Genel Özellikler... 4 3.3 Elektriksel Özellikler (23 ±5 C)... 5 4 Sistem tanımlama... 5 5 Ölçüm Prosedürü...

Detaylı

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu

Pirinç Beyazlık Ölçer. Kullanma Kılavuzu Pirinç Beyazlık Ölçer Kullanma Kılavuzu 2 Özellikler Ölçme Metodu : Yansıtmalı ölçüm Ölçülebilen Ürünler : Glütensiz Parlatılmış Pirinç, Glütensiz Esmer Pirinç, Glütensiz Yıkanmış pirinç, Glütenli Parlatılmış

Detaylı

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1

Montaj kılavuzu. Dijital basınç gösterge kiti BHGP26A1 Montaj kılavuzu Dijital basınç gösterge kiti BHGP6A BHGP6A Dijital basınç gösterge kiti Montaj kılavuzu İçindekiler Sayfa Montaj Aksesuarlar... Montaj... İşlem prosedürü... İşletim kontrolü... 3 Sorun

Detaylı

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU

KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU ISITMA/SOĞUTMA OTOMASYON SİSTEMLERİ KURULUM ve KULLANIM KILAVUZU MODEL NO.: TH2006 TH2006RF RV0356 DİKKAT : Cihazı kullanmadan önce bu kılavuzu okuyun ve daha sonra gerekli durumlarda kullanmak üzere muhafaza

Detaylı

ZAMAN GEÇİŞLİ PORTATİF ULTRASONİK DEBİMETRE

ZAMAN GEÇİŞLİ PORTATİF ULTRASONİK DEBİMETRE ZAMAN GEÇİŞLİ PORTATİF ULTRASONİK DEBİMETRE BORU DIŞINDAN HASSAS ÖLÇÜM Portatif Ultrasonik Debimetre PT400 & PT500 Modelleri Temassız Ultrasonik Sensorler ile Tam Dolu Borularda Temiz Akışkanların Debi

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. monza Bu kullanma kılavuzu Piranha Monza için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. Önsöz Değerli Piranha

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Durometre PCE-3000U

KULLANIM KILAVUZU Durometre PCE-3000U KULLANIM KILAVUZU Durometre PCE-3000U İçindekiler 1 Genel Bilgi... 3 2 Güvenlik Bilgisi... 3 3 Özellikler... 4 3.1 Teknik Özellikler... 4 3.2 Teslimat İçeriği... 4 3.3 Aksesuar... 4 4 Sistem Açıklaması...

Detaylı

-- - - KULLANIM KILAVUZU

-- - - KULLANIM KILAVUZU --- - -- - - KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TAN itim 2 GARANTİ ŞARTLAR! 2 KGK'NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ ŞEKİLLERİ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN

Detaylı

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR

Kullanma Kılavuzu. FM443 Güneş enerjisi modülü. Fonksiyon Modülü. Kullanıcı için. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Kullanma Kılavuzu Fonksiyon Modülü FM443 Güneş enerjisi modülü Kullanıcı için Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6 720 615 874-03/2008 TR Içindekiler 1 Emniyet....................................... 3

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

4-20mA Döngü Kalibratörü

4-20mA Döngü Kalibratörü 4-20mA Döngü Kalibratörü Model 100 PROVA INSTRUMENTS INC. İçindekiler I. ÖN PANEL AÇIKLAMALARI... 1 II. ÇALIŞTIRMA TALİMATLARI... 6 1. ma ÇIKTISI... 6 1a. GENEL KULLANIM 4-20mA... 6 1b. 0-20mA veya 0-24mA

Detaylı

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU

testo AG Endüstriyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU testo 610 testo AG Endüsiyel Amaçlı Ölçü ve Kontol Cihazları testo 610 Nem ve Sıcaklık Ölçüm Cihazı TANITMA VE KULLANIM KILAVUZU 2 testo kısa kullanım kılavuzu 610 testo kısa kullanım kılavuzu 610 1. Koruma

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

İçerik. Ürün no.: LS5I/9D-P1 Tek yön çalışan sensör verici

İçerik. Ürün no.: LS5I/9D-P1 Tek yön çalışan sensör verici Ürün no.: 50130543 LS5I/9D-P1 Tek yön çalışan sensör verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

Çıkış sinyali aktif notu

Çıkış sinyali aktif notu Kanal/Daldırma Sıcaklığı Sensörü Kanal uygulamalarında sıcaklığın ölçülmesi için aktif sensör (4...20 ma). Boru uygulamaları için de geçerli olan paslanmaz çelik veya pirinç thermowell ile birlikte. NEMA

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE.207.001.04.01 MİKSER KONTROL KARTI-TEK HIZLI (7 SEG DOKUNMATİK YATAY TİP) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ

Detaylı

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 250 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 250 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 250 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU PCE-T236

KULLANIM KILAVUZU PCE-T236 KULLANIM KILAVUZU PCE-T236 Oluşturma Tarihi: 24/01/2017 Versiyon 1.1 2 İçindekiler 1 Giriş... 3 1.1 Teslimat İçeriği... 3 2 Güvenlik Notları... 3 3 Teknik Özellikler... 4 4 Sistem Açıklaması... 5 5 Talimatlar...

Detaylı

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz

6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için. Kullanma Kılavuzu. Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü. Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz 6304 5401 04/2001 TR Kullanıcı için Kullanma Kılavuzu Fonksiyon modülü FM 443 Güneş modülü Kullanmadan önce dikkatle okuyunuz Yayımlayan Bu cihaz ilgili norm ve yönetmelikler tarafından istenen şartları

Detaylı

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03

HT 500 HT 500 01 HT 500 02 HT 500 03 LCD li Kablosuz Ev Otomasyon Kontrolleri Sadece ısıtma ve sadece soğutma ayarı ON/OFF Kontrol Ana Ünite 0 V (AC) A (SPDT) Oda Ünitesi V (DC) (x,v AA Alkaline pil) HT 00 HT 00 0 HT 00 0 HT 00 0 Kullanım

Detaylı

İçerik. Ürün no.: LS5/9D Tek yön çalışan sensör verici

İçerik. Ürün no.: LS5/9D Tek yön çalışan sensör verici Ürün no.: 50117694 LS5/9D Tek yön çalışan sensör verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Diyagramlar Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU

RU1000 Kepenk Güç Kaynağı. Uzaktan Kumandalı Kepenk Güç Kaynağı KULLANIM KILAVUZU RU1000 Uzaktan Kumandalı KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER TANITIM 2 GÜÇ KAYNAĞI' NIN KURULUMU 2-3 KONTROL PANELİ 3 MONTAJ 4 UZAKTAN KUMANDA TANITIMI 4 UZAKTAN KUMANDAYI HAFIZAYA YÜKLEME 5 UZAKTAN KUMANDAYI

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir. razor n type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor N Type için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir. 2009

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1

Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre PCE-DC 1 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Kullanım Kılavuzu Pens Ampermetre

Detaylı

ultrasonik portatif debimetreler

ultrasonik portatif debimetreler ultrasonik portatif debimetreler IFX-P200 ULTRASONİK KELEPÇELİ TİP PORTATİF DEBİMETRE Grafik LCD'li çok sağlam ve hafif taşınabilir Ultrasonik Debimetre. Farklı malzemelerdeki borulara ve DN10'dan DN3000'e

Detaylı

İçerik. Ürün no.: MLC500T IP Set güvenlik sensörü verici

İçerik. Ürün no.: MLC500T IP Set güvenlik sensörü verici Ürün no.: 544006 MLC500T14-1200-IP Set güvenlik sensörü verici Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun alıcı Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Devre şeması Kumanda ve gösterge

Detaylı

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları

Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Kablosuz Bluetooth Hoparlör Açıklamaları Hoparlörün işletme paneli fonksiyon Tablosu Güç Açma/Kapama butonu, Çalıştırmak/Kapatmak için butona basın; Ses + Ses - Sesi kapat Güç gösterge ışığı--- Mavi LED;

Detaylı

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU

AKE MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.02.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL KARTI ÜÇ HIZLI KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI AKE.324.001.01.01 MİKSER KONTROL

Detaylı

SW 138 Beşik Salıncak. Kullanım Kılavuzu

SW 138 Beşik Salıncak. Kullanım Kılavuzu SW 138 Beşik Salıncak Kullanım Kılavuzu Ürünün kurulum ve kullanımından önce tüm kullanma kılavuzunu dikkatle okuyunuz. İleride referans olması için kullanma talimatını saklayınız. c Parçalar: 1- Asma

Detaylı

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU

K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU K-Tipi Termometre TES-1311A KULLANIM KILAVUZU MX MN AVG 1. ÖN BİLGİ Bu cihaz K-tipi termokupl ile ısı sensörü şeklinde çalışan dijital bir termometredir. Sıcaklık göstgergesi uluslararası 1990 standartlarına

Detaylı

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. razor u type Bu kullanma kılavuzu Piranha Razor U Type oyun kumandası için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Tip Genel Bilgileri. Teknik Veriler. Kablo Sıcaklık Sensörü

Tip Genel Bilgileri. Teknik Veriler. Kablo Sıcaklık Sensörü Teknik katalog Kablo Sıcaklık Sensörü Boru ve hava uygulamalarında sıcaklığın ölçülmesi için aktif sensör (4...20 ma). Paslanmaz çelik bir prob ve plenum kalitesinde kablo içerir Tip Genel Bilgileri Tip

Detaylı

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu

PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / Kullanma ve Kurulum Kılavuzu PlazmaLift IC SERİSİ - 03 / 04 Kullanma ve Kurulum Kılavuzu www.plazmalift.com Güvenlik Uyarısı! Dikkat Uyarı Çalışan Dişliler Yüksek Enerji 220 V El Sıkışması Su ile Temas Ettirmeyiniz Açıklama; - Lift

Detaylı

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m

4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m 4K HDMI HDBaseT Sinyal Güçlendirici Set, 100m Kullanma Kılavuzu DS-55504 Kurulum işleminden ve kullanmadan önce lütfen aşağıdaki güvenlik talimatlarını dikkatli şekilde okuyun: 1. Lütfen bu cihazla ilgili

Detaylı

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1

KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ. Duvara Montaj DİKKAT. 0000136972 rev. 1.0 1 KONTROL INVIKTA PAKET İÇERİĞİ A) "Kontrol Invikta" ph ve REDOKS ölçüm & kontrol cihazı B) Emiş Hortumu (2 m) PVC Kristal 4x6 C) Basma Hortumu (3 m) Polietilen D) Bağlantı vidası ( =6 mm) E) Emiş filtresi

Detaylı

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU

TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU TESTO 105 TANITMA VE KULLANMA KILAVUZU 1. Genel Bilgi Cihazı kullanmadan önce lütfen bu dokümanın tamamını dikkatlice okuyunuz. Gerekli olduğu takdirde kullanmak üzere saklayınız. 2. Ürün Tanımı Ekran

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555

Kullanım Kılavuzu Nem Ölçer PCE-555 Nem Ölçer PCE-555 PCE Teknik Cihazları Ltd.Şti. Halkalı Merkez Mah Ataman Sok. No.:4/4 Türkiye Tel: 0212 471 11 47 Faks: 0212 705 53 93 info@pce-cihazlari.com.tr www.pce-instruments.com/turkish Versiyon

Detaylı

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7

Montaj kılavuzu. Fan coil cihazları için 2 yollu vana kiti/ 3 yollu vana kiti EKMV2C09B7 EKMV3C09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 EKMVC09B7 EKMVC09B7 Fan coil cihazları için yollu vana kiti/ yollu vana kiti EKMVC09B7 Montaja başlamadan önce bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

Đçindekiler. Paket Đçeriği

Đçindekiler. Paket Đçeriği SCSI Serisi Net DVR Kullanım Kılavuzu V2.1 Đçindekiler 1. HDD Kurulumu... 3 2. DVR Bağlantısı... 4 3. DVR ın Açılması... 6 4. DVR a Giriş... 6 5. Tarih Saat Ayarı... 7 6. IP Adres Ayarı... 7 7. HDDFormatlama...

Detaylı

GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları

GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları Ürn.No. 90-55000 B c ed I H G F Genel Uyarı RU Bu aygıt bir güç kaynağı yardımıyla çalışan elektronik bileşenleri içerir (güç kaynağı ve/veya piller). Çocukların

Detaylı

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları.

İçindekiler. Giriş. Uyarı. Dikkat Edilecek Noktalar. Ana Ünite Hakkında. Uzaktan Kumanda Ünitesi. OSD Temel Ayarları. NORDMENDE LE82N8HM İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED ürünümüzü satın

Detaylı

M20R PH Kullanma Talimatı

M20R PH Kullanma Talimatı M20R PH Kullanma Talimatı 10.2010.R01 Kutunun içeriği Ölçüm cihazı, kullanma talimatı, montaj aksesuarları, sigorta. Genel özellikler Ölçüm aralığı 0-14 ph İşlevler Ölçüm, kontrol ve ph regülasyonu Çözünürlük

Detaylı

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım

HT 150 SET. LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri. Kullanım HT 150 SET LCD li Kablosuz Oda Termostatı Kontrolleri HT 150 SET kablosuz oda termostatıdır. Kullanıcı oda termostatını ihtiyacı doğrultusunda ayarlayıp daha konforlu ve ekonomik bir ısınma sağlar. - Hassas

Detaylı

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran

Portatif ph Metre. www.novatekanalitik.com. Teknik Özellikler. Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Portatif ph Metre Teknik Özellikler Ekran Arkadan aydınlatmalı, sıvı kristal ekran Tuş Takımı 6 tuşlu membran tuş takımı Ölçüm aralıkları ph ñ2.00 to 19.99 mv ± 1400 Sıcaklık ñ20.0 to 150.0 C (ñ4.0 to

Detaylı

Full HD Mini HDMI Genişletici

Full HD Mini HDMI Genişletici Full HD Mini HDMI Genişletici Kullanma Kılavuzu DS-55203 Ürün tanıtımı Bu HDMI Genişletici, çift olarak çalışan bir verici ünite (TX) ve bir de alıcı üniteden (RX) oluşur. Sıkıştırılmamış full HD1080p@60Hz

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE- 123

Kullanım Kılavuzu Avometre PCE- 123 Avometre PCE- 123 Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 22/05/2017 İçindekiler 1 GİRİŞ... 3 2 TEKNİK ÖZELLİKLER... 3 3 GÜVENLİK... 5 4 FONKSİYONLAR... 6 5 ÖLÇÜM / KULLANIM... 6 6 KALİBRASYON / YENİDEN KALİBRASYON...

Detaylı

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.02 GAZLI DÖNER TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU

MC37,40 KULLANMA KILAVUZU MC7,40 KULLANMA KILAVUZU İÇİNDEKİLER!. TEKNİK VERİLER VE ÖZELLİKLER... @. BİLEŞENLERİN MONTAJI VE İŞLEYİŞİ.... MC40 bağlantı kolunun montajı.... Bağlantı kolu hava vanası MC40 in ayarlanması.... Kumaş

Detaylı

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü

Kutu İçeriği. HDMI Kablo Güç Adaptörü Türkçe Kutu İçeriği Kullanma Kılavuzu HDMI Kablo Güç Kablosu Güç Adaptörü SATA Kablosu U.K. Pilleri U.K. 2 Ön Panel Dokunmatik Tuş Standby LED Göstergesi Mini TV Burada TV yayınlarını veya tv logolarını

Detaylı

Duo Installation Guide

Duo Installation Guide Duo Installation Guide All contents of this publication are subject to change. 2011.06 1 INDEX 1. Paketin İçindekiler ---- 3 2. İstasyonu Diz üstü bilgisayara yerleştirmek ---- 3 3. Kalemi kullanıma hazırlamak

Detaylı

MONITOR LE116N8FM NORDMENDE

MONITOR LE116N8FM NORDMENDE MONITOR LE116N8FM NORDMENDE İçindekiler Giriş Uyarı Dikkat Edilecek Noktalar Ana Ünite Hakkında Uzaktan Kumanda Ünitesi OSD Temel Ayarları USB Özellikleri Teknik Özellikler Sorun Giderme Giriş LED ürünümüzü

Detaylı

KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ KVA

KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ KVA KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ 10-20 KVA KULLANMA KILAVUZU BOXER SERİSİ 10-20 KVA AG SD-69 Doküman Y. No:1 Rev:1 Kılavuz Hakkında Bu kılavuz, Boxer 10-20 kva kullanıcıları için hazırlanmıştır. Yardımcı

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.RÖLE KARTI ÖLÇÜLERİ 3.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 4.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

İçerik. Ürün no.: CML720i-R A/CN-M12 Işık perdesi alıcı

İçerik. Ürün no.: CML720i-R A/CN-M12 Işık perdesi alıcı Ürün no.: 50119610 CML720i-R05-400.A/CN-M12 Işık perdesi alıcı Şekil farklılık gösterebilir İçerik Teknik veriler Uygun verici Boyutlandırılmış çizimler Elektrik bağlantısı Kumanda ve gösterge Aksesuarlar

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU

AKE GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU AKE.370.502.01.03 GAZLI SABİT TABANLI FIRIN KONTROL KARTI (7 TFT DOKUNMATİK) KULLANIM KILAVUZU 1 AKE.370.502.01.03

Detaylı

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU

SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU SOLAR JENERATÖR KULLANMA KILAVUZU İçindekiler 1. Güvenlik ve Uyarılar a. Uyarılar b. Güvenlik Önlemleri 2. Cihaz Tanımı a. Solar Jeneratör 600W/1000W/2000W b. Tasarım

Detaylı

T8411R Programsız Heat-pump termostatı

T8411R Programsız Heat-pump termostatı T8411R Programsız Heat-pump termostatı ÜRÜN SPEFİKASYONU ÖZELLİKLER UYGULAMA T8411R Heat-pump termostatları ile 2-kademe ısıtma, tek kademe soğutma heat-pump sistemlerine 24V AC, ısıtma-soğutma değişimi

Detaylı

eboard Kullanım Klavuzu

eboard Kullanım Klavuzu eboard Kullanım Klavuzu INDEX 1. Paketin içerisindekiler ---- 3 2. Alıcıları Yerleştirme ---- 4 2.1 Hazırlık ---- 4 2.2 Yükleme ---- 4 2.3 Çaliştırma ---- 6 2.3.1 USB kabloyu bilgisayara bağlamak ----

Detaylı

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu)

Genel Bilgiler Aksesuarlar Genel Bilgiler Dış Görünüş Üst Yan Buton fonksiyonları MENU Arka Mod Düğmesi(Çalışma modu) mm+- Aksesuarlar Dijital Fotoğraf Makinası Driver CD & Ulead Yazılımı Hızlı Kullanım Kılavuzu x AA Pil USB Kablo Kılıf El Kayışı Kullanma Kılavuzu Video Kablosu Dış Görünüş Üst Kayıt Butonu Power Butonu

Detaylı

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI

1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma kılavuzu okunmalıdır ve cihaz kullanımında kılavuzdaki talimat ve uyarılara uyulmalıdır. Aksi takdirde

Detaylı

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301

PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 PATATES SOYMA MAKİNASI KONTROL KARTI (2,4 TFT DOKUNMATİK DİKEY TİP) KULLANIM KILAVUZU AKE-PSM-301 1.CİHAZ ÖLÇÜLERİ 2.CİHAZ BAĞLANTI ŞEMASI 3.UYARILAR Cihazı kullanmaya başlamadan önce mutlaka kullanma

Detaylı

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR"

DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH SOUNDBAR DERİN BAS HOPARLÖRLÜ BLUETOOTH "SOUNDBAR" Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-10295 Hoş Geldiniz Digitus Derin Bas Hoparlörlü Bluetooth Soundbar cihazını satın aldığınız için teşekkür ederiz! İster çoklu ortam yürütme

Detaylı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı

ELITE PR DİKKAT. O ayar sıvısı seti M) Enjektör valfi için redüksiyon. Duvara Montajı ELITE PR Paket İçindekiler: A) "ELITE PR" ph ve REDOX kontrol cihazı B) PVC Crystal 4x6 ile emme cihazı (2 m) C) Polietilen hortum (3m) D) Bağlantı vidası (φ=6 mm) E) Emme çekvalfi F) FPM basma çekvalf

Detaylı

4-in-1 SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI

4-in-1 SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI 4-in-1 SOLAR GÜNEŞ ENERJİLİ ŞARJ CİHAZI Kullanma talimatları Art.No. 90-60000 B C F G D I H E Genel Uyarı Bu aygıt bir güç kaynağı yardımıyla çalışan elektronik bileşenleri içerir (güç kaynağı ve/veya

Detaylı

4-1. Ön Kontrol Paneli

4-1. Ön Kontrol Paneli 4-1. Ön Kontrol Paneli 1 Açma/Kapama(ON/OFF) Düğmesi.! Fan motoru termostat kontrollü olduğu için sadece soğutma gerektiğinde çalışır.! Su soğutma ünitesi otomatik kontrollüdür, sadece gerektiğinde çalışır.

Detaylı

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +)

Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş. Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Kullanım Uygulamaları Ön Görünüş Dijital Ekran Mode Butonu Programlama Tuşu Sıcaklık Değiştirme tuşu ( - ) Sıcaklık Değiştirme tuşu ( +) Dijital Ekran Üzerindeki Bilgiler 1.Manuel Çalışma 2.Çalışma Fonksiyonları

Detaylı