ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONYAALTI HALK PLAJLARI İÇİN YÖNETİM MODELİ UYGULAMALARI VE DENEYİMLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONYAALTI HALK PLAJLARI İÇİN YÖNETİM MODELİ UYGULAMALARI VE DENEYİMLERİ"

Transkript

1 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KONYAALTI HALK PLAJLARI İÇİN YÖNETİM MODELİ UYGULAMALARI VE DENEYİMLERİ Kemal ÖZGÜN Yerel Mavi Bayrak Sorumlusu

2 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Konyaaltı Plajı Ülkemizin adalar dahil sahil uzunluğu 8300 km Akdeniz sahil uzunluğu 1500 km Antalya İlimizin sahil uzunluğu 640 km Konyaaltı sahili halk plajı toplam uzunluğu 7 km Mavi Bayraklı Plaj Sayısı:201 Mavi Bayraklı Marina Sayısı:5 Mavi Bayraklı Yat Sayısı:5

3

4 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Konyaaltı Plajı, Antalya nın merkezinde adını aldığı Konyaaltı ilçesinde bulunur. Kolay ulaşıma sahip olmasının yanında sunulan hizmetin kalitesi ve plajın temizliği ile Antalyalılar ve turistler tarafından en büyük tercih edilme sebebidir. Plajlarımızda işletmekte olduğumuz 10 adet büfe bulunmaktadır. Büfelerimizden uygun fiyatlarla gıda ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Konyaaltı sahilinin uzunluğu 7 km kadardır ve sahil kesimi çakıl taşlarından oluşur.

5 İŞLETME YÖNTEMİ: 2014 yılında Belediyemize devredilen Konyaaltı Halk Plajlarımızın Büyükşehir Belediyemizce işletimi/yönetimi noktasında bir yöntem belirlenmesi gerekiyordu. Bu yöntemler; Kendisi tarafından, İştiraki olan şirketler tarafından, İhale ile özel işletmelere vermek suretiyle Sloganıyla 2014 yılında plajlarımızın işletim hakkını Belediyemizin İştiraki olan ANET A.Ş. ne verilmiştir. Türkiye'nin ve Antalya'nın dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde Belediyemizin şirketi ANET A.Ş. vasıtasıyla; 2014 yılı yaz sezonunda; şezlong, şemsiye, duş, internet ve engelli bireylere özel olarak hazırlanan ve tüm bu hizmetlerden ücretin alınmadığı bir şekilde plaj kullanıcısı vatandaşlarımıza hizmet sunulmuştur.

6 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Ortalama gündüz plaj kullanıcı sayısı:50000 kişi Gece ise plaj kullanıcı sayımız:8000 kişi

7 Bugüne kadar denizden Antalyalılar ücretsiz yararlanıyorlardı. Ama aldıkları şezlong ve şemsiye için ücret ödüyorlardı. Engelli kardeşlerimizin konforla denize girebilme imkanları yoktu. Artık engelli plaj kullanıcısı kardeşlerimiz Konyaaltı plajının tüm ünitelerinde denizin içine kadar rahatlıklar ulaşabilmekte ve engelli şezlonglarında güneşlenebilmektedirler. Antalya nın kendine özgü bir sosyal alışkanlığı nedeniyle özellikle Konyaaltı Halk Plajlarımız günün 24 saati kullanıcılarla dolmaktadır. Bu alışkanlık işletimsel sonuçları yanında getirmektedir.

8

9 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Konyaaltı Halk Plajlarımızın açık deniz olması nedeniyle kış aylarında her yıl dalgalar nedeniyle tahrip olmakta ve sezon başında yeniden tamir edilmekte ve temizlenmektedir. Konyaaltı Halk Plajlarımız irili ufaklı çakıl taşına sahip bir sahil özelliğine haizdir. Bu nedenden dolayı kum temizleme makinası gibi bir mekanik eleme yöntemi ile temizlenme şansı bulunmamaktadır. Bu nedenden dolayı tüm temizlik iş ve işlemleri insan gücü gerektirmektedir.

10 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI SAHİLDEKİ HİZMETLER 2014 yılında Ücretsiz kullanıma sunulan sahilde 7 bin şezlong ve 3 bin 500'er şemsiye ve sehpa sahile yerleştirildi. Her plajda bir büfenin yer aldığı sahilde ayakları yanmadan denize ulaşmayı sağlayacak 1 kilometre ahşap yol oluşturuldu. 4'erli 30 duş ve yeni soyunma kabinleri de yapıldı. Engelliler için her büfede engelli rampası, tekerlekli sandalye ve özel tasarlanan şezlonglara yer verildi. Her türlü seyyar satıcının girmesinin yasak olduğu sahilde mısır, midye ve simit gibi ayaküstü satış yapanlar için büfelerin yanında satış noktaları oluşturulmuş ve kaliteli bir hizmet sunulmaktadır. ÜCRETSİZ İNTERNET Her büfenin yanında şemsiye ve bank-şezlongda enerjisini güneşten alan enerji üniteleri bulunmakta, bu noktalarda cep telefonu ya da tablet bilgisayarını şarj edilebilmektedir. Ücretsiz internet hizmeti için her plajın ayrı bir şifresi bulunmakta ve bu şifrenin bir kez girilmesi, halinde yıl boyunca bu hizmetten ücretsiz yararlanılmaktadır. Sahilde ayrıca her plajda cankurtaran kulesi/ünitesi ve 14 can kurtaranın görev yapmaktadır.

11 KİMLİK İLE 2014 yılında şezlong ve şemsiye kullanımında sıkıntılar yaşadık bu nedenden dolayı yayılmış bir şemsiye ve şezlong modelini 2015 yılı yaz sezonunda terk ederek şezlong ve şemsiyeleri kimlik karşılığında hizmete sunduk yılında Konyaaltı'nda, 1 ay içinde 1100 şezlong ve 535 şemsiye kayboldu. Biz de Emniyet'e haber verdik. Karakolda ifadelerimiz alındı. Şemsiyeleri alan insanlar da emekli, aydın kişiler. Ama 'Büyükşehir Belediyesi açılışta şezlong, şemsiye bedava olacak dedi. Biz de aldık geldik' diye ifade verdiler" Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in talimatı doğrultusunda kişiler hakkında şikayetçi olmadık fakat haklarında kamu davasının açıldı. Konyaaltı sahilde en azından şezlongların güvenliğini sağlamak için iple birbirine bağladıklarını söyledi.

12

13 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2014 YILI YAZ SEZONU SONUNDA YAPILAN ANKET ÇALIŞMASINDA ŞAŞIRTAN SONUÇLARA VARILMIŞTIR; Sahilden yararlanması öngörülen Konyaaltı, Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde anket yapılmış ve söz konusu ankete 2 bin 985 kişi katılmıştır. Toplam 19 soru soruldu. Ankette halkın ücretli plaj da istediği ortaya çıktı. Anketlerden elde edilen veriler ışığında plajlarda 2015 yılı yaz sezonu için yeni düzenlemelere gidilmiştir.

14 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 2015 yılı yaz sezonunda Konyaaltı nda 1,2,3,4 ve 5 nolu plajlarda şezlong, şemsiye, duş gibi tüm plaj hizmetleri 2014 yılında da olduğu gibi yine ücretsiz verilmiş. 6,7,8,9 ve 10 nolu plajlar ise vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda ücretli olarak hizmet verilmiştir. Ücretsiz plajlarda 4 bin 500 şezlong ve 2500 şemsiye, 4 erli 20 soyunma kabini ve duş bulunmakta. Plaj kullanıcısı Vatandaşlarımız, kimlikleri karşılığında şezlong ve şemsiye alabilmektedir. Konyaaltı BeachPark ta ise eski 6 nolu plaj ücretsiz, diğer plajlar ise ücretli hizmet verilmiştir.

15

16

17 ENGELLİLERE ÖZEL PLAJ Engelli kardeşlerimizin konforla denize girebilme imkanları yoktu. Artık engelli plaj kullanıcısı kardeşlerimiz Konyaaltı plajının tüm ünitelerinde denizin içine kadar rahatlıklar ulaşabilmekte ve engelli şezlonglarında güneşlenebilmektedirler.

18

19

20

21

22

23

24 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI GÜVENLİK TEDBİRLERİNE ÖNEM VERDİK: Bölgedeki mobesa kameralarına ilaveten tüm ünitelere Belediyemizce güvenlik kamera sistemi kurduk, çevre aydınlatmalarına önem verdik, tüm ünitelerde ikişer kişilik özel güvenlik ekipleri ile plaj kullanıcılarının can ve mal güvenliğini sağlamaya çalıştık.

25 Sahilde can ve mal güvenliğinin korunmasını amaçlayan Belediyemizce Emniyet Müdürlüğümüze Konyaaltı sahilinde irtibat bürosu için ofis tahsis edilmiş ve burada özel olarak Suçun önlenmesi ve suçla etkin mücadele amaçlı bisikletli «Martı Timi» kurulmuştur.

26 Plajlarımız da sezon süresince sabah 09:00 ve 19:00 saatleri arasında Cankurtaran nezaretinde plaj kullanıcılarının denizin keyfini çıkarabilmelerini sağladık yılında sahillerimizde cankurtaran hizmetini Belediyemiz İtfaiye Biriminden sağladık. Ancak uygulamada görülen aksaklıklar nedeniyle sonraki yıllarda piyasadan hizmet alımı yöntemiyle profesyonel firmalardan hizmet ve ekipman temin edilerek hizmet kalitemizi artırdık yılı öncesi 2014 yılı sonrası

27

28 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Burada görev yapan 2 adet motosikletli sağlık ekipleri tarafından boğulmalar başta olmak üzere sahildeki olaylara müdahale ederek halkımızın daha güvenli bir ortamda plajlarımızı kullanmalarına olanak sağlanmıştır. PLAJDA İLK YARDIM İSTASYONU Sahilde can güvenliğinin korunmasını amaçlayan Belediyemizce İl Sağlık Müdürlüğüne Konyaaltı sahilinde plajda motosiklet ambulans istasyonu kurulması için ofis tahsis edilmiş ve Türkiye nin ilk plajda motosiklet ambulans istasyonu Antalya nın Konyaaltı sahilinde açılması sağlanmıştır.

29 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Bu farkındalık projemiz ile 7 km lik plajlarımızda; boğulma vakaları, güneş çarpması gibi durumlarda sahildeki motosiklet ambulans ekibinin olaya müdahale edip, kara ambulansı gelinceye kadar görev sunması sağlanmıştır.

30 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Plajlarımız da sezon süresince temizlik hizmetlerini ortalama 40 temizlik personeli ile hizmet verdik. Ayrıca her ünitedeki wc lerde bir gece ve birde gündüz olmak üzere 2 temizlik personeli görev yapmıştır.

31

32

33 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BELEDİYEMİZ MAVİ AKDENİZ DENİZ DENETİM ARACI

34 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI BELEDİYEMİZ HAVA DENETİM ARACI

35 ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI Ülkemizde denize kıyısı olan Büyükşehir Belediyeleri içerisinde her noktada denize girilebilen tek kent ANTALYA dır. Teşekkürler

KOCAELİ SU KAZALARI ENGELLEME MERKEZİ (K O S K E M)

KOCAELİ SU KAZALARI ENGELLEME MERKEZİ (K O S K E M) Tarihçe Kocaeli ilinin Karadeniz e bağlı yaklaşık 52 kilometre sahilleri bulunmaktadır. Bu sahillerimizin genelde kum tabanlı oluşması sebebiyle (RIP) içe çeken akıntıları oluşmaktadır. Bu nedenle boğulma

Detaylı

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü TÜRKİYE KIYILARINDA DENİZ SUYU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI

T.C. ANTALYA VALİLİĞİ Halk Sağlığı Müdürlüğü TÜRKİYE KIYILARINDA DENİZ SUYU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI .docx TÜRKİYE KIYILARINDA DENİZ SUYU KALİTESİ İZLEME ÇALIŞMALARI İçerik -Yasal mevzuat -Yüzme alanlarının ve izleme noktalarının belirlenmesi -İzleme noktalarının güncellenmesi -Yüzme sezonu bilgisi -Numune

Detaylı

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü

T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü T.C. MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Deniz ve Kıyı Tesisleri Şube Müdürlüğü DENİZ TURİZMİNDE YEREL YÖNETİMLERİN ROLÜ Hazırlayan ve Sunan Kpt. Cem HODOĞLUGİL Muğla Muğla 1480 km ile Türkiye nin en uzun kıyı

Detaylı

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA ENGELLİLER İÇİN OLANAKLAR VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA ENGELLİLER İÇİN OLANAKLAR VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA ENGELLİLER İÇİN OLANAKLAR VE UYGULAMADA YAŞANAN SORUNLAR Gülşen NARİN Mavi Bayrak Ulusal Koordinatör Yardımcısı www.mavibayrak.org.tr 1 SUNUM İÇERİĞİ İstatistiksel Veriler İlgili

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :3. Syf Sayfası :2. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :2. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :1-3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli

Denize Sıfır Konum - Özel Kum Plaj - Çocuk Dostu Otel - Su Kaydıraklı Otel - Engelli Dostu Otel - SPA - Toplantı Oteli Otel Bilgisi Limak Limra Otel Limak Limra Hotel & Resort, Antalya nın gözde turizm merkezi olan Kemer Kiriş te hizmet vermektedir. Tarihi Olympos Dağları nın eteklerinde, Akdeniz in mavisine sıfır olarak

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü 0«IN U,. 0 i* - o S _ 4 n # EXP02016 ANTALYA Sayı : 90852262-301.03- i Konu: Konyaaltı 6925 ada 2, 3 p.

Detaylı

KIYI VE PLAJ TEMİZLİK HİZMETİ SAHİL VE KIYI TEMİZLİK EKİPLERİMİZ

KIYI VE PLAJ TEMİZLİK HİZMETİ SAHİL VE KIYI TEMİZLİK EKİPLERİMİZ KIYI VE PLAJ TEMİZLİK HİZMETİ Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde kalan halka açık kıyılarda ve halk plajlarında yaz aylarında yüzme sezonunun ( mayıs-eylül ayları arası ) açılmasıyla birlikte

Detaylı

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CAN GÜVENLİĞİ VE HİZMETLER

MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CAN GÜVENLİĞİ VE HİZMETLER MAVİ BAYRAKLI PLAJLARDA CAN GÜVENLİĞİ VE HİZMETLER Mustafa ERGİYDİREN TÜRÇEV Antalya Koord. Yrd. Çevre Müh. 5. Mavi Bayrak Temsilcisi Eğitimi 6-7 Nisan 2017 / Aksu-ANTALYA CAN GÜVENLİĞİ VE HİZMETLER Cankurtaran-İlkyardım

Detaylı

Opportunities For Demographic Change

Opportunities For Demographic Change Dr. Osman Gürün Metropolitan municipality mayor of Muğla of Regions and Cities ANALİZLER / ANALYSIS ANALİZLER / ANALYSIS Türkiye büyük bir demografik değişim geçirmektedir. Bu değişim 21. yüzyılda da devam

Detaylı

Ergün DOĞAN Meclis Katibi

Ergün DOĞAN Meclis Katibi Tarihi 03.02.2017 Sayısı 10 Özü İlçemizde Katı Atık Mobil Aktarma İstasyonunun yapılması hususunun görüşülmesi Akçadağ Belediye Meclisi, ın Başkanlığında, Belediye Meclis Üyeleri Aliseydi TURHAN, A. Turan

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Nisan 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ DENİZCİLİK KOORDİNASYON KURULU DENİZ TURİZMİ ALT KOMİSYON TOPLANTISI ANKARA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ İLÇE SPORTİF TURİZM

Detaylı

Mavi Bayraklı Plajlarda Deniz Kirlilikleri ve Şikayetlerin Değerlendirilmesi. Doğan Karataş TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Şubesi Koordinatörü

Mavi Bayraklı Plajlarda Deniz Kirlilikleri ve Şikayetlerin Değerlendirilmesi. Doğan Karataş TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Şubesi Koordinatörü Mavi Bayraklı Plajlarda Deniz Kirlilikleri ve Şikayetlerin Değerlendirilmesi Doğan Karataş TÜRÇEV Kuzey Ege İlleri Şubesi Koordinatörü Mavi Bayrak ödülü, belirlenmiş olan 33 kriterin yerine getirilmesine

Detaylı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı

Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Torba Cafe Plaj hizmete açıldı Bodrum yarımadası genelinde hizmet veren Bodrum Belediye A.Ş. kafelerine bir yenisi daha eklendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon un da katılımıyla kafelerin 17 ncisi

Detaylı

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Murat YİĞİTOL TÜRÇEV Genel Müdürü

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Murat YİĞİTOL TÜRÇEV Genel Müdürü Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK Murat YİĞİTOL TÜRÇEV Genel Müdürü TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI 1993 YILINDA KURULDU ULUSLARARASI ÇEVRE EĞİTİM VAKFI NDA(FEE) ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYOR

Detaylı

İSTANBUL GENELİNDE DENİZ YÜZEYİ, KIYI VE PLAJ TEMİZLİĞİ

İSTANBUL GENELİNDE DENİZ YÜZEYİ, KIYI VE PLAJ TEMİZLİĞİ İSTANBUL GENELİNDE DENİZ YÜZEYİ, KIYI VE PLAJ TEMİZLİĞİ Gelecek Nesillere Yaşanabilir, Temiz Bir İstanbul Bırakabilmek İçin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Olarak Çevre Yönetim Faaliyetlerini 2005 Yılından

Detaylı

2015 SEZONUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DENEYİMLER. Gürcan KAYA Mavi Bayrak Muğla İl Koordinatörü 31 Mart -01 Nisan 2016 Kuşadası- AYDIN

2015 SEZONUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DENEYİMLER. Gürcan KAYA Mavi Bayrak Muğla İl Koordinatörü 31 Mart -01 Nisan 2016 Kuşadası- AYDIN 2015 SEZONUNUN DEĞERLENDİRİLMESİ VE DENEYİMLER Gürcan KAYA Mavi Bayrak Muğla İl Koordinatörü 31 Mart -01 Nisan 2016 Kuşadası- AYDIN Sunum Başlıkları Sayısal veriler Denetimlerde öne çıkan hususlar Uluslararası

Detaylı

2016 SEZONUNUN DEĞERLENDİRMESİ VE DENEYİMLER

2016 SEZONUNUN DEĞERLENDİRMESİ VE DENEYİMLER 2016 SEZONUNUN DEĞERLENDİRMESİ VE DENEYİMLER Lokman ATASOY TÜRÇEV Antalya Koordinatörü Çevre Yük. Müh. 10. Yerel Mavi Bayrak Sorumluları Eğitimi 14-16 Aralık 2016 / Edremit-Balıkesir MAVI BAYRAK TANITIMI

Detaylı

BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI

BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI BODRUM BELEDİYESİ NDE GÖREVLENDİRMELER YAPILDI Başkan Kocadon Muğla genelinde müdürlüklerini oluşturmuş, bütçelerini ilçe ve büyükşehir belediye meclisinden geçirebilmiş tek belediyeyiz Kocadon: Özlenen

Detaylı

Konya ilimiz Türkiye de en çok bisiklete sahip şehir olmakla beraber dünyanın sayılı bisiklet kentlerinden birisidir. 800 bini geçen bisikletin

Konya ilimiz Türkiye de en çok bisiklete sahip şehir olmakla beraber dünyanın sayılı bisiklet kentlerinden birisidir. 800 bini geçen bisikletin Konya ilimiz Türkiye de en çok bisiklete sahip şehir olmakla beraber dünyanın sayılı bisiklet kentlerinden birisidir. 800 bini geçen bisikletin bulunduğu Konyamızda, neredeyse her haneye birden fazla bisiklet

Detaylı

FACT SHEET - KONSEPT

FACT SHEET - KONSEPT FACT SHEET - KONSEPT GENEL BİLGİLER Kategori :3* Toplam Alan :3.000 m2 Plaj Uzunluğu :30 m. Kapasite :86 ODA Kat Sayısı :5 kat Kredi Kartı :Visa - Mastercard Hizmet dönemi :6 AY Konsept :Herşey Dahil Adres

Detaylı

T.C. îm ar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube M üdürlüğü BAŞKANLIK M AKAM INA

T.C. îm ar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube M üdürlüğü BAŞKANLIK M AKAM INA T.C. ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ îm ar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube M üdürlüğü!' t v - EXp02016 ANTALYA Sayı : 9 0 8 5 2 2 6 2-3 0 1. 0 3 - ^. 1 / 0 7 / 2 0 1 4 Konu: Kepez 8998 ada

Detaylı

Yenilenen yüzüyle. daha da güzel...

Yenilenen yüzüyle. daha da güzel... Yenilenen yüzüyle daha da güzel... Değerli Ortağımız, Sizleri şahsım, Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarım ve çalışma arkadaşlarım adına selamlıyor, bu yıl da diğer yıllarda olduğu gibi huzurlu ve güven içerisinde

Detaylı

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI

SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI SOKAKTA YAŞAYAN VE/VEYA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA YÖNELİK HİZMET MODELİ ANTALYA İL EYLEM PLANI ÇALIŞMA ALANI MÜDAHALE AKTİVİTE SÜRE UYGULAYICI İHTİYAÇ KAYNAK RİSK ALTINDAKİ ÇOCUKLARA ULAŞMA / SOSYAL MOBİLİZASYON

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :6. Syf Sayfası :1-3. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :8. Syf Sayfası :1. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :6. Syf Sayfası :1-3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Karabağlar da

Detaylı

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Almıla Kından Cebbari Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Almıla Kından Cebbari Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK Almıla Kından Cebbari Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI 1993 YILINDA KURULDU ULUSLARARASI ÇEVRE EĞİTİM VAKFI NDA(FEE)

Detaylı

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri

TÜRÇEV 20 YAŞINDA! ÜÇ AYLIK TÜRÇEV E-BÜLTENİ 30 Eylül 2013. www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr. Çevrenin Genç Sözcüleri TÜRÇEV 20 YAŞINDA! www.turcev.org.tr www.mavibayrak.org.tr www.ekookullar.org.tr İÇİNDEKİLER 2014 Yılı Mavi Bayrak Başvuruları- Son Gün 15 Kasım 2013! Plajlarda Çevre Bilinçlendirme Projesi'nin Dördüncüsü

Detaylı

Stratejik YönetimY. Necmettin Oktay MEB-TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Haziran 2006

Stratejik YönetimY. Necmettin Oktay MEB-TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Haziran 2006 Stratejik YönetimY (Müşteri, Hizmet, Paydaş) Necmettin Oktay MEB-TÜBİTAK Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Haziran 2006 1 Vizyon Stratejik YönetimY Müşteri/paydaş Ürün/hizmet Kritik Performans Ölçüleri

Detaylı

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir.

Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Flat Seaview 2 Özet Her sabah uyanıp muhteşem deniz manzarasını izlemek! Bu seçkin ve konforlu tatil evi, Asarlık koyun turkuaz suların muhteşem manzarasına sahiptir. Açıklama Balkonda güneş doğarken kahvaltı

Detaylı

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN PLANLANMASI

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MESKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN PLANLANMASI ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN PLANLANMASI Barış BAŞEREN İnşaat Müh. Temel tasarım faktörleri; Başlangıç ve tasarım yılları Tesisin hizmet alanı Tesis yeri seçimi Tasarım nüfusu İlgili mevzuat ve deşarj standartları

Detaylı

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ 2017 BİSİKLET YILI SLOGAN YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ 2017 BİSİKLET YILI SLOGAN YARIŞMASI ŞARTNAMESİ GİRİŞ LÜLEBURGAZ BELEDİYESİ 2017 BİSİKLET YILI SLOGAN YARIŞMASI ŞARTNAMESİ Lüleburgaz Belediyesi, bisikleti bir yaşam şekli haline getirmek ve kentlilerin hayatında yer etmesini sağlamak amacıyla hem fiziksel

Detaylı

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Murat YİĞİTOL TÜRÇEV Genel Müdürü

Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK. Murat YİĞİTOL TÜRÇEV Genel Müdürü Dünyada en çok bilinen ve güvenilen eko-etiket: MAVİ BAYRAK Murat YİĞİTOL TÜRÇEV Genel Müdürü TÜRKİYE ÇEVRE EĞİTİM VAKFI 1993 YILINDA KURULDU ULUSLARARASI ÇEVRE EĞİTİM VAKFI NDA(FEE) ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYOR

Detaylı

Yatlarda Mavi Bayrak Uygulaması ve Yatçıların Çevresel Farkındalığına Etkisi

Yatlarda Mavi Bayrak Uygulaması ve Yatçıların Çevresel Farkındalığına Etkisi Yatlarda Mavi Bayrak Uygulaması ve Yatçıların Çevresel Farkındalığına Etkisi İçerik Çalışmanın Amacı Mavi Bayrak Ödülü Yatlar için Mavi Bayrak kriterleri Çalışma yöntemi Bulgular Sonuç ve Değerlendirme

Detaylı

MECLİS TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı tarihi:

MECLİS TOPLANTI TUTANAĞI. Toplantı tarihi: Toplantı tarihi: 02.02.2016 MECLİS TOPLANTI TUTANAĞI Saat:14.00 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20 ve 21. maddeleri hükümlerine uyularak, Belediye Meclisinin 02.02.2016 salı günü saat 14.00 te Belediye

Detaylı

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI

T.C. MUĞLA İLİ DALAMAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI MECLİS I Havale Tarihi : 11.08.2017 Kararın Nosu : 62 Belediye Meclisi' nin 01.08.2017 tarih ve 56 sayılı kararı ile İmar Komisyonuna havale edilen Altıntas Mahallesi yer altı nakil hattı 1/1000 ölçekli

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü. Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü. Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi Sayı: B.18.0.ÇYG.0.06.03-140.08-51662 06/06/2011 Konu: Yetki Devri Genelgesi GENELGE (2011/9) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu Genelgenin amacı; Türkiye nin yargılama yetkisine

Detaylı

GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI

GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI GENÇLİK HAFTASI PROGRAMI 15 MAYIS 2015 Gençlik Haftası Çelenk Sunma Töreni ve Valilik Makamını Ziyaret: Yer : Cumhuriyet Meydanı Saat : 10.00 (Çelenk Sunumu) Saat : 10.15 (Valilik Makamını Ziyaret), İl

Detaylı

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya

Dr. Müge ŞANAL. Ziraat Mühendisi Antalya Dr. Müge ŞANAL Ziraat Mühendisi 06.04.2017 Antalya 1 Ülkemiz binlerce yıllık kültürel birikimi ve doğal güzellikleri ile dünyanın önemli kültür ve turizm merkezleri arasında yer almaktadır. 2 Kültür ve

Detaylı

Residence Marin. Özet. Açıklama. Denize sıfır ve Bodrum merkeze sadece 8 dakika uzaklıktadır...

Residence Marin. Özet. Açıklama. Denize sıfır ve Bodrum merkeze sadece 8 dakika uzaklıktadır... Residence Marin Özet Denize sıfır ve Bodrum merkeze sadece 8 dakika uzaklıktadır... Açıklama Bodrum'un en güzel ve nezih koylarından Ortakent bölgesinde, Denize sıfır konumu ve 7.000 m2 yeşil alanı ile

Detaylı

MURATPAŞA İLÇESİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANLARI

MURATPAŞA İLÇESİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANLARI MURATPAŞA İLÇESİ TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANLARI 1 NOLU TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞ ALANI :Üçgen Mahallesi, Sosyal Güvenlik Kurumu Ek Hizmet Binası yanı 99 sokak üzeri. :99 sokak üzerinden hareketle,

Detaylı

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu 76 Destek Hizmetleri Müdürlüğü 2016 Faaliyet Raporu I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI 1 Müdürlüğümüzün Görevleri: Destek

Detaylı

ANTALYA MERKEZ RENT A CAR FİRMALARI

ANTALYA MERKEZ RENT A CAR FİRMALARI ANTALYA MERKEZ RENT A CAR FİRMALARI - ANTALYA Merkez Hakkında Genel Bilgiler - ANTALYA merkez rent a car firmaları Avrupa ve Türkiye nin gözde turizm ve tatil şehirlerinden olan Antalya, Akdeniz e paralel

Detaylı

Gardenia Residence G1

Gardenia Residence G1 Gardenia Residence G1 Özet Side Merkezde bulunan lüks dairemiz, olağanüstü büyüklüğe sahip ortak havuzuyla,5 kişilik ailenin rahatlıkla konaklayabileceği, konumdadır. Açıklama Side Merkezde,denize 800

Detaylı

FACT SHEET SUMMER 2018

FACT SHEET SUMMER 2018 FACT SHEET SUMMER 2018 GENEL BAKIŞ Güneşin Gülümsediği Yer Kahya Resort Aqua & Spa, Alanya nın şirin beldesi Payallar da, 36.000 m² lik bir alan üzerinde kurulmuş olup, toplamda 447 oda ve 1200 yatak kapasitesine

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ ŞUBAT 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ ŞUBAT 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ ŞUBAT 2015 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla gazete msjı, anons ve sms metni hazırlandı. 14 Şubat Sevgililer Günü için web sitesi kapak açılışı hazırlandı.

Detaylı

JACARANDA BEACH LUXURY CLUB

JACARANDA BEACH LUXURY CLUB GENEL BİLGİ Kategori Konsept Açılış Yılı : 2014 Yenilenme Yılı : 2014 JACARANDA BEACH LUXURY CLUB Fact Sheet / Yaz 2015 : 5 Yıldız : Ultra Herşey Dahil Oda Sayısı : 225 Kredi Kartı : Visa, Master Card

Detaylı

ALTINCI BÖLÜM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

ALTINCI BÖLÜM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ALTINCI BÖLÜM BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ALTINCI BÖLÜM Bilgi İşlem Müdürlüğü nün Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Kuruluş

Detaylı

Birlik Parkı. Tahir AKYÜREK. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı

Birlik Parkı. Tahir AKYÜREK. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Birlik Parkı Birlik Parkı Değerli hemşehrilerim, Çiçek Gibi Bir Konya sloganıyla Konya genelinde yaptığımız yeşil alan çalışmalarımız kapsamında 2005 yılında hizmete sunduğumuz Birlik Parkı, kısa sürede

Detaylı

Fethiye Göcekte Sahibinden Günlük Kiralık Lüks Yazlık Villa Nyla

Fethiye Göcekte Sahibinden Günlük Kiralık Lüks Yazlık Villa Nyla Fethiye Göcekte Sahibinden Günlük Kiralık Lüks Yazlık Villa Nyla Özet Villamız Göcekin hemen yanıbaşında kurulmuş, kanal sistemi sayesinde denizle bağlantısı sağlanmış, ödüllü projeli Portville sitesi

Detaylı

AKDENİZ GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş YATIRIMCI SUNUMU 30.09.2012

AKDENİZ GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş YATIRIMCI SUNUMU 30.09.2012 1 AKDENİZ GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş YATIRIMCI SUNUMU 30.09.2012 ORTAKLIK YAPISI Kayıtlı Sermaye : 100 milyon TL Ödenmiş Sermaye : 12.200.000 TL 7% 2% 7% 12% Akdeniz Girişim Holding A.Ş. 72% Necmeddin Şimşek

Detaylı

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ

KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ KOCAELİ SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ TARİHÇE: Müdürlüğü ne bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Acil Sağlık Hizmetleri 1998 yılı başında kurulma çalışmalarına başlamış olup, 01.06.1998 tarihinde

Detaylı

AKDENİZ GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş YATIRIMCI SUNUMU

AKDENİZ GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş YATIRIMCI SUNUMU 1 AKDENİZ GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş YATIRIMCI SUNUMU 31.12.2012 ORTAKLIK YAPISI Kayıtlı Sermaye : 100 milyon TL Ödenmiş Sermaye : 12.200.000 TL 7% 2% 7% 12% Akdeniz Girişim Holding A.Ş. 72% Necmeddin Şimşek

Detaylı

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014

YENİŞEHİR BELEDİYESİ ENGELLİLER RAPORU - 2014 1. ENGELLİLER PARKI : 2007 yılından; buyana Engellilere Yönelik Psikolojik Destek ve Yaşam Kalitesinin Artırılması Projesi kapsamında; Menteş Mahallesi, Engellilere tahsisli, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü,

Detaylı

T.C. KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Ada 9 Parselde İmar Plan Değişikliği

T.C. KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Ada 9 Parselde İmar Plan Değişikliği T.C. KEPEZ BELEDİYESİ MECLİS KARARI Toplantı Yılı 2018 Toplantı Ayı 09 / EYLÜL Toplantı Tarihi ve Günü 03-09-2018 / Pazartesi İlgili Müdürlük KENTSEL TASARIM MÜDÜRLÜĞÜ Karar No 2 7 7 Evrakın Özü 1211 Ada

Detaylı

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ

BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI YI KIRIKHAN DA AĞIRLADI BAŞKAN YAVUZ, TUZLA BELEDİYE BAŞKANI DR.ŞADİ YAZICI, EŞİ DR.FATMA YAZICI VE TUZLA BELEDİYESİNDEN GELEN KONUKLARINI

Detaylı

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Mart 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ Seydikemer Bölgesinde Balıkçılık Faaliyetinde Bulunan Firmalar Ziyaret Edildi Fethiye ve Seydikemer Meslek Kuruluşları

Detaylı

:PERFORMANS PROGRAMI VE FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA

:PERFORMANS PROGRAMI VE FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA 1. EĞİTİM :PERFORMANS PROGRAMI VE FAALİYET RAPORU HAZIRLAMA :ÖMER GÖKKUŞ EĞİTİMİ DÜZENLEYEN :PERSONEL EĞİTİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ :ASAT TOPLANTI SALONU :102 KİŞİ EĞİTİMİN TARİHİ :24 OCAK 2012 :4 SAAT EĞİTİM

Detaylı

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel

Denize Sıfır Konum Denizi Sığ Otel Özel Plaj SPA Oteli Su Kaydıraklı Otel Balayı Oteli - Çocuk Dostu Otel - Aile Oteli - Genç Dostu Otel Sherwood Club Kemer Denize sıfır konumlanmış ve ormanların içinde bulunan Sherwood Club Kemer, doğası ile size cennetin kapıları açıyor, dilerseniz arkadaşlarınızla tesisin geniş voleybol, tenis sahalarında

Detaylı

T.C. ANTALYA BÜYUKŞEHIR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA

T.C. ANTALYA BÜYUKŞEHIR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü BAŞKANLIK MAKAMINA m T.C. ANTALYA BÜYUKŞEHIR BELEDİYESİ İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Planlama Şube Müdürlüğü Sayı : 90852262-301.03- Konu: Korkuteli Uzunoluk Mah. 1221 ada 1,2,3, parseller NİP değ. ıf( / İ * A EXP02016

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EKİM 2015

KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EKİM 2015 KÜLTÜR VE SOSYAL IŞLER MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ EKİM 2015 MALKARA BELEDİYE AKADEMİSİ'NDE SATRANÇ, BALE, DRAMA, DİKSİYON VE RESİM KURSLARI BAŞLADI Malkara Belediyesi'nin İşimiz, Gücümüz Malkara sloganıyla

Detaylı

PLAJLARDA CAN GÜVENLĠĞĠ VE DONANIM

PLAJLARDA CAN GÜVENLĠĞĠ VE DONANIM PLAJLARDA CAN GÜVENLĠĞĠ VE DONANIM 6. YEREL MAVĠ BAYRAK SORUMLULARI EĞĠTĠMĠ ÇEġME Doğan KARATAġ Ġzmir&Aydın Ġlleri Mavi Bayrak Koordinatörü Mavi Bayrak Kriterleri Mavi Bayrak Ödülü ne aday plaj ve marinalar

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 159 KARAR 159: Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Aytül TOKGÖZLÜ ve Mehmet DUMAN ın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No: 160 KARAR 160- İlçenin Denizli

Detaylı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı

Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Yenilenen Geçici Hayvan Bakım Merkezi açıldı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, bakım ve rehabilitasyon çalışmaları tamamlanarak dünya standartlarında bir tesis haline getirilen Bodrum Belediyesi

Detaylı

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ

COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ COĞRAFİ BİLGİ SİSTEMLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYET VE PROJELERİ 1- BELEDİYEMİZ TEKNİK BİRİMLERİNİN İHTİYAÇ DUYDUĞU COĞRAFİ VERİLERİN BENTLEY CBS EKLENTİSİ İLE SUNULMASI: İhtiyaç duyulan coğrafi verilerin

Detaylı

Belediye Başkan Vekili Divan Katibi Divan Katibi

Belediye Başkan Vekili Divan Katibi Divan Katibi T.C. ANTALYA DÖŞEMEALTI BELEDİYESİ MECLİS KARARI Birleşim 1 0. ' Belediye Başkan Vekili Divan Katibi Divan Katibi Zafer YÖRÜK Bekir DİKMEN Arzu YILDIRIM Oturum 1. Karar Tarİ.hİ: Saati 02/10/2018-14:00

Detaylı

KONU: İZMİR KÖRFEZİNDE TOPLU DENİZ ULAŞIMI

KONU: İZMİR KÖRFEZİNDE TOPLU DENİZ ULAŞIMI Urban Mobility in Mediterranean cities: Feedback and perspective KONU: İZMİR KÖRFEZİNDE TOPLU DENİZ ULAŞIMI İZDENİZ A.Ş. İZMİR Büyükşehir Belediyesi İl Sınırları içerisinde Deniz Yolcu ve Araç Taşımacılığını

Detaylı

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu

Cari: 5393 Sayılı. Belediye Kanunu Cari: 5393 Sayılı Belediye Kanunu a) Belediye: Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve

Detaylı

AKDENİZ GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş YATIRIMCI SUNUMU

AKDENİZ GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş YATIRIMCI SUNUMU 1 AKDENİZ GÜVENLİK HİZMETLERİ A.Ş YATIRIMCI SUNUMU 30.06.2012 ORTAKLIK YAPISI Kayıtlı Sermaye : 100 milyon TL Ödenmiş Sermaye : 12.200.000 TL 7% 2% 7% 12% Akdeniz Girişim Holding A.Ş. 72% Necmeddin Şimşek

Detaylı

ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDİYESİ\ PLAN VE ItUTÇE KOMİSYONU RAPORU

ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDİYESİ\ PLAN VE ItUTÇE KOMİSYONU RAPORU V ANTALYA BÜYÜKŞEHIR BELEDİYESİ\ PLAN VE ItUTÇE KOMİSYONU RAPORU OJ/09/2014 BİRİM İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM MADDESİ Büyükşehir Belediye Meclisinin

Detaylı

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI

GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI GÜNGÖREN TERÖRİST SALDIRISI 27.07.2008 O. Metin İlkışık Nilay Ö. Ergenç ve Murat T. Turk İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, AKOM Güngören Bombalamaları Tarih: 27 Temmuz 2008, Saat:

Detaylı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı

Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı Başkan Kocadon, personelinin yeni yılını kutladı MAZLUM AĞAN DA KUTLAMAYA KATILDI Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, düzenlediğini davette Bodrum Belediyesi personelinin yeni yılını kutladı. Bodrum

Detaylı

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU

HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU HAVRAN BELEDİYE BAŞKANLIĞI 2016 YILI ARALIK AYI FAALİYET RAPORU A- YAPIM İŞLERİ: 1- İlçemize bağlı Tekke Mahallesi Tekke Cami yanı Çevre duvar, Abdestlik, Bay Bayan WC, Bahçe karo taş döşeme çalışmaları

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

MAVİ BAYRAK ARAŞTIRMA SONUÇLARI

MAVİ BAYRAK ARAŞTIRMA SONUÇLARI MAVİ BAYRAK ARAŞTIRMA SONUÇLARI FEE nin 2011 yılında Mavi Bayraklı plaj ve marina yöneticilerine yönelik olarak düzenlenen anket sonuçları açıklandı. Toplamda 33 ülkeden 1151 plaj ve marina yöneticisinin

Detaylı

KONSEPT & FACT SHEET(AI) - 2014-2015

KONSEPT & FACT SHEET(AI) - 2014-2015 KONSEPT & FACT SHEET(AI) - 2014-2015 Genel Bilgiler Açılış Tarihi : Mayıs 2010 Adres : Alara Turizm Center Okurcalar-Alanya-Antalya Telefon : +90 242 510 07 07 Faks : +90 242 510 07 77 Web : www.granada.com.tr

Detaylı

Belek Golf Village Villa T

Belek Golf Village Villa T Belek Golf Village Villa T Özet Özel havuzlu villamız, aktiviteleri oldukça fazla olan yazlık villa sitesi içerisindedir.kiralık villamızda 8 kişi rahatlıkla konaklayabilir. Açıklama Villamız, Belek'de

Detaylı

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Limak Lara De Luxe Otel Resort

Otel Bilgisi. Otel Özellikleri. Limak Lara De Luxe Otel Resort Otel Bilgisi Limak Lara De Luxe Otel Resort Şehrin merkezine yakın ve denize sıfır şekilde konumlanmış olan Limak Lara De Luxe Hotel & Resort, bölgenin en özel tesislerinden biridir. Uzak Doğu konseptiyle

Detaylı

Aquarius Club Villa 18

Aquarius Club Villa 18 Aquarius Club Villa 18 Özet Side,Çolakli'da denize 1 km mesafede bulunan villamız, bakımlı,yazlık villa sitesi içerisinde yer alır ve 3 yatak odasıyla 6 kişilik konaklama imkanı sunar. Açıklama Side,Çolakli'da

Detaylı

Sayı : E Konu : Konyaaltı İlçesi, Gürsu Mahallesi 6414 ada 1 parsel, 6429 ada 1 parsel UİP İtiraz. BAŞKANLIK MAKAMINA

Sayı : E Konu : Konyaaltı İlçesi, Gürsu Mahallesi 6414 ada 1 parsel, 6429 ada 1 parsel UİP İtiraz. BAŞKANLIK MAKAMINA Sayı: 90852262-301.03-E.553 Tarih: 28.02.2017 12:48 Dosya Numarası: 2017*40834 T.C., ANTALYA BÜYÜKŞEHÎR BELEDÎYE BAŞKANLIĞI / İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı

Detaylı

2015 YAZ SEZONU FACTSHEET. : Göynük Mah. Ahu Ünal Aysal Cad. No:14/1 07994 Kemer/ ANTALYA

2015 YAZ SEZONU FACTSHEET. : Göynük Mah. Ahu Ünal Aysal Cad. No:14/1 07994 Kemer/ ANTALYA 2015 YAZ SEZONU FACTSHEET OTEL ADI ADRESİ : KARMIR RESORT & SPA : Göynük Mah. Ahu Ünal Aysal Cad. No:14/1 07994 Kemer/ ANTALYA TELEFON : 444 58 70 FAX : +90 242 815 20 61 WEB ADRESİ E-MAİL KATEGORİ PANSİYON

Detaylı

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA Aktarma İstasyonları ÇEVRE KORUMA ve KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI 1 Genel Bursa İli Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer, Mudanya, Gemlik, Gürsu, Kestel, Karacabey, Orhangazi, Yenişehir, Mustafakemalpaşa, İnegöl,

Detaylı

Otel Bilgisi. Limak Lara De Luxe Otel Resort

Otel Bilgisi. Limak Lara De Luxe Otel Resort Otel Bilgisi Limak Lara De Luxe Otel Resort Şehrin merkezine yakın ve denize sıfır şekilde konumlanmış olan Limak Lara De Luxe Hotel & Resort, bölgenin en özel tesislerinden biridir. Uzak Doğu konseptiyle

Detaylı

BU PROJE TC Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.2 Gençlik Projeleri kapsamında finanse

BU PROJE TC Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.2 Gençlik Projeleri kapsamında finanse BU PROJE TC Devlet Planlama Teşkilatı AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi Başkanlığı tarafından Eylem 1.2 Gençlik Projeleri kapsamında finanse edilmiş, Antalya Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Golden

Detaylı

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Ekibinde görevlendirilen personele 05 Aralık 2012 Çarşamba

Detaylı

Sunshine Villa Ersoy. Özet. Açıklama

Sunshine Villa Ersoy. Özet. Açıklama Sunshine Villa Ersoy Özet Side Evrenseki mevkiinde, denize 800m uzaklıkta bir yazlık site içerisinde bulunan, özel yüzme havuzlu,3+1 villamız 6 kişilik konaklama imkanı sunmaktadır. Açıklama Side Evrenseki

Detaylı

HOLLANDA PLAJ TEMİZLİĞİ ÖLÇÜM YÖNTEMİ. Yetkin KARABİNALI Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatör Yardımcısı

HOLLANDA PLAJ TEMİZLİĞİ ÖLÇÜM YÖNTEMİ. Yetkin KARABİNALI Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatör Yardımcısı HOLLANDA PLAJ TEMİZLİĞİ ÖLÇÜM YÖNTEMİ Yetkin KARABİNALI Kuzey Ege İlleri Mavi Bayrak Koordinatör Yardımcısı PLAJ KİRLİLİĞİ Halk plajlarında yaşanan en büyük sıkıntı insanların bulundukları plajı kullanırken

Detaylı

Tesis Alaçatı merkeze 2, Çeşme Merkeze 7, İzmir Merkeze yaklaşık 80 km mesafededir. Otelin plajımıza mesafesi (MADEO - KUM BEACH) yaklaşık 1 km dir. (Otel misafirlerine %50 indirimli kullanım) Otelimizin

Detaylı

Destek Hizmetleri Müdürlüğü

Destek Hizmetleri Müdürlüğü Destek Hizmetleri Müdürlüğü Satınalma Çalışmaları Belediyemiz birimlerince ihtiyaç duyulan bilgisayar, bilgisayar sarf malzemeleri, bilgisayar donanımları, otomasyon programı, medya takip sistemi, mobilyalar,

Detaylı

BİR ÇILGIN PROJE İLE YOK EDİLİYOR

BİR ÇILGIN PROJE İLE YOK EDİLİYOR ANTALYA KONYALTI PLAJI VE BOĞAÇAY SU KAYNAĞI BİR ÇILGIN PROJE İLE YOK EDİLİYOR ODATV HABER 14.11.2017 Çılgın proje ünlü sahili yok edecek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel in Çılgın Proje

Detaylı

1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI

1. PLANLAMA ALANININ GENEL TANIMI İ Ü ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ %m İm ar v e b a y in d ir lik kom îsyo nu r a p o r u BİRİM TALEP SAHİBİ MECLİS TOPLANTISININ TARİHİ VE GÜNDEM MADDESİ TALEP KONUSU 1 KOMİSYON RAPORU: Tarih: 27.10.2014

Detaylı

SAMSUN PLAJLARINDA MAVİ BAYRAK ÖDÜL SERÜVENİ

SAMSUN PLAJLARINDA MAVİ BAYRAK ÖDÜL SERÜVENİ SAMSUN PLAJLARINDA MAVİ BAYRAK ÖDÜL SERÜVENİ Türkiye nin büyüklük açısından 3. sırada olan Karadeniz Bölgesi nin en büyük ve en gelişmiş şehri olması yanında büyükşehir belediyesi statüsüne sahip olan

Detaylı

2017 YAZ SEZONU OTEL BİLGİ FORMU

2017 YAZ SEZONU OTEL BİLGİ FORMU 017 YAZ SEZONU OTEL BİLGİ FORMU OTELİN ADI ANTALYA ADONİS HOTEL TESİSİN KONSEPTİ YARIM PANSİYON / HERŞEY DAHİL TESİSİN KURULUŞ YILI 01.04.1995 SON YENİLEME TARİHİ 01 TESİSİN TOPLAM ALANI (M²) 3,000 M²

Detaylı

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır.

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır. KONU BAŞLIKLARIMIZ GADEM Açılış Misyonumuz Hedef kitlemiz İşleyişimiz İşbirliği yaptığımız kurumlar Mobil Ekip Uygulamamız Bütünşehir Sistemi Etkinliklerimiz Ödül Sistemimiz Danışan İstatistiklerimiz GADEM

Detaylı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları. Antalya Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı 2016 Mali Destek Programları Antalya 24.02.2016 Geçmiş Destek Programları 2015 2014 2012 2011 17 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 20 Milyon 40 proje 53 proje 63 proje 66 proje 2010

Detaylı

Akdeniz in İncisi Antalya

Akdeniz in İncisi Antalya Akdeniz in İncisi Antalya Turizm zenginlikleri ve sahip olduğu birbirinden kaliteli tesisleriyle Türk turizminin başkenti kabul edilen Antalya, her sene milyonlarca turiste ev sahipliği yapmakta. Yüksek

Detaylı

İSTANBUL TRAFİK VAKFI VE İKTİSADİ İŞLETMESİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU. Vakfımızın 2012 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler şunlardır.

İSTANBUL TRAFİK VAKFI VE İKTİSADİ İŞLETMESİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU. Vakfımızın 2012 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler şunlardır. İSTANBUL TRAFİK VAKFI VE İKTİSADİ İŞLETMESİ 2012 YILI FAALİYET RAPORU Vakfımızın 2012 yılı içerisinde gerçekleştirdiği faaliyetler şunlardır. TRAFİK HİZMETİ VEREN BİRİMLERE YAPILAN KATKILAR İstanbul Emniyet

Detaylı

BİLGİLERİMİZ. Bodrum Havalimanı: Açılış tarihi : 2007. Bodrum Merkez: Kategori : 5* En Yakın Merkez: Toplam Alan: 8.500 m2

BİLGİLERİMİZ. Bodrum Havalimanı: Açılış tarihi : 2007. Bodrum Merkez: Kategori : 5* En Yakın Merkez: Toplam Alan: 8.500 m2 2015 FACT SHEET BİLGİLERİMİZ Açılış tarihi : 2007 Kategori : 5* Bodrum Havalimanı: Bodrum Merkez: 38 Km 5 Km Toplam Alan: 8.500 m2 En Yakın Merkez: Bodrum Posta Adresi: 1410. Sokak Gündönümü Mevkii, Bitez,

Detaylı

DENİZ ÇEVRESİNİN KORUNMASI VE KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ ÇALIŞMALARI. Murat TURAN (Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı)

DENİZ ÇEVRESİNİN KORUNMASI VE KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ ÇALIŞMALARI. Murat TURAN (Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı) DENİZ ÇEVRESİNİN KORUNMASI VE KİRLİLİĞİN ÖNLENMESİ ÇALIŞMALARI Murat TURAN (Deniz ve Kıyı Yönetimi Dairesi Başkanı) II. Marmara Denizi Sempozyumu İstanbul, Aralık 2015 Deniz Kirliliğinin Kaynakları 1-Deniz

Detaylı

RAKAMLARLA TÜRKİYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK

RAKAMLARLA TÜRKİYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK RAKAMLARLA TÜRKİYE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK Giriş Türkiye de hemen her sektör son yıllarda önemli bir gelişim gösterdi. Sağlıktan enerji sektörüne, eğitimden yatırımlara, ulaştırmadan tarım sektörüne kadar

Detaylı