Doğrusallık: Gönüllülerde yapılan çalıģmalarda, mg'lık dozlarda lineer farmakokinetik gösterdiği saptanmıģtır.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Doğrusallık: Gönüllülerde yapılan çalıģmalarda, mg'lık dozlarda lineer farmakokinetik gösterdiği saptanmıģtır."

Transkript

1 Ebixa 10 mg/g Oral DamlaBu bölüm hekim ve eczacılar için hazırlanmıģtır Formülü: 1 g oral damla; 8.31 mg memantine eģdeğer 10 mg memantin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat ve sorbitol. Farmakolojik özellikleri: Farmakodinamik özellikleri: Özellikle N-metil-D-aspartat (NMDA) reseptörlerindeki glutamaterjik nörotransmisyon fonksiyon bozukluğunun, nörodejeneratif demanslarda semptomların belirmesi ve de hastalığın ilerlemesine katkıda bulunduğuna dair gittikçe artan kanıtlar mevcuttur. Memantin; voltaja bağlı, orta afiniteli ve kompetitif olmayan bir N-metil-D-aspartat (NMDA) reseptör antagonistidir. Patolojik olarak yükselmiģ glutamat seviyelerinin nöron iģlev kaybına yol açabilen etkilerini modüle eder. Farmakokinetik özellikleri: Emilim: Memantin yaklaģık %100'lük mutlak biyoyararlanıma sahiptir. tmax değeri 3-8 saattir. Memantin emilimi gıda alımından etkilenmez. Doğrusallık: Gönüllülerde yapılan çalıģmalarda, mg'lık dozlarda lineer farmakokinetik gösterdiği saptanmıģtır. Dağılım: Günlük olarak alınan 20 mg dozlar, ng/ml (0.5-1 µmol) arasında kiģiden kiģiye büyük değiģim gösteren sabit durum plazma konsantrasyonları ile sonlanmıģtır mg'lık günlük dozlar alındığında, ortalama beyin omurilik sıvısı (CSF)/serum oranı 0.52 olarak hesaplanmıģtır. Dağılım hacmi yaklaģık 10 l/kg'dır. Memantin'in % 45'i plazma proteinlerine bağlanır. Biyotransformasyon: Ġnsanlarda dolaģımdaki memantinle iliģkili maddelerin % 80'i ana bileģik biçimindedir. Ġnsanlardaki ana metabolitler N-3,5-dimetil-gludantan, 4- ve 6-hidroksimemantin izomerik karıģımı ve 1-nitrozo-3,5-dimetil-adamantandır. Bu metabolitlerin hiçbirinin NMDA-antagonisti aktivitesi yoktur. Sitokrom P450 enzimlerinin katalizlediği metabolizma in vitro olarak tespit edilmemiģtir. Oral yoldan alınan 14C-memantin ile ilgili yapılan bir çalıģmada, %99'dan fazlası renal yoldan olmak üzere ortalama %84'lük doz 20 gün içinde geri kazanılmıģtır. Eliminasyon: Memantin terminal yarı ömrü t1/ saattir. Monoeksponansiyel biçimde elimine olur. Normal böbrek fonksiyonuna sahip gönüllülerde, toplam klerens (Cltot) 170 ml/dak/1.73 m2'dir ve toplam renal klerensin bir kısmı tübüler sekresyon ile sağlanır. Renal klerens, muhtemelen katyon nakil proteinleri vasıtasıyla, tübüler reabsorbsiyonu da içerir. Memantin'in renal eliminasyon hızı alkali idrar koģullarında 7-9 faktör azaltılabilir ('Uyarılar/önlemler' bölümüne bakınız). Ġdrar alkalizasyonu, diyetteki köklü değiģim (örneğin etoburluktan vejetaryen diyete geçiģ gibi) veya alkalizan mide tamponlarının çok miktarda alınması sonucu oluģabilir.

2 Özgün hasta popülasyonu: Normal ve böbrek fonksiyonları azalmıģ (kreatinin klerensi ml/dak/1.73 m2) yaģlı gönüllülerde, kreatinin klerensi ile memantinin toplam böbrek klerensi arasında belirgin bir korelasyon gözlenmiģtir ('Kullanım Ģekil ve dozu' bölümüne bakınız). Karaciğer hastalığının memantinin farmakokinetiği üzerindeki etkileri araģtırılmamıģtır. Memantin çok az ölçüde ve NMDA-antagonisti etkisi olmayan metabolitlere metabolize olduğundan, hafif ve orta Ģiddetli karaciğer hasarında farmakokinetiğinde klinik anlamda değiģiklikler beklenmez. Farmakokinetik/farmakodinamik iliģkisi: Günde 20 mg memantin dozunda, beyin omurilik sıvısı (CSF) seviyeleri memantinin frontal kortekste 0.5 µmol olan ki değerini (ki = inhibisyonu sabiti) karģılamaktadır. Endikasyonları: Orta ve Ģiddetli Alzheimer hastalığı tedavisinde kullanılır. Kontrendikasyonları: Etken madde veya yardımcı maddelerden herhangi birine karģı aģırı duyarlılığı olan hastalarda kontrendikedir. Uyarılar/önlemler: Böbreği ağır hasarlı hastalarda (kreatinin klerensi 9 ml/dak/1.73 m2'den az) veri mevcut olmadığından tedavi önerilmez ('Kullanım Ģekil ve dozu' bölümüne bakınız). Epilepsisi, geçmiģinde konvülsiyon öyküsü veya epilepsiye eğilimi olan hastalarda dikkatli olunmalıdır. Amantadin, ketamin veya dekstrometorfan gibi NMDA antagonistleri ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır. Bu bileģikler memantin ile aynı reseptör sistemine etki edip, advers etkilerin (özellikle santral sinir sistemi ile iliģkili olanlar) daha sık ya da daha kuvvetli görülmesine sebep olabilir ('Ġlaç etkileģmeleri ve diğer etkileģmeleri' bölümüne bakınız). Ġdrar ph'sını yükselten faktörler var ise ('Farmakokinetik özellikleri-eliminasyon' bölümüne bakınız) hastanın dikkatli izlenmesi gerekebilir. Bu faktörler diyetteki köklü değiģim (örneğin etoburluktan vejetaryen diyete geçiģ gibi) veya alkalizan mide tamponlarının çok miktarda alınmasını içerir. Ġdrar ph'sı ayrıca renal tübüler asidoz (RTA) veya Proteus bacteria'nın neden olduğu ciddi üriner sistem enfeksiyonları ile de yükselebilir. Birçok klinik çalıģmada yakın tarihte geçirilmiģ miyokard enfarktüsü, kompanse edilmemiģ konjestif kalp yetmezliği (New York Kalp Cemiyeti (NYHA) endeks III-IV) veya kontrol altında olmayan hipertansiyonlu hastalar çalıģma dıģı bırakılmıģtır. Sonuç olarak, sınırlı veri mevcut olduğundan bu durumdaki hastalar yakın gözlem altında bulundurulmalıdır. Hamilelik ve emzirme döneminde kullanım: Gebelik kategorisi "C" dir. Hamilelik: Memantinin gebelikte kullanımına iliģkin klinik bilgi mevcut değildir. Hayvan çalıģmaları, insanlarda kullanılan düzeylere eģit veya az daha yüksek düzeyde uygulamaların rahim içi büyümede azalma potansiyeline iģaret etmektedir. Ġnsanlardaki potansiyel riski bilinmemektedir. Memantin kesinlikle gerekli olmadıkça gebelikte kullanılmamalıdır.

3 Emzirme: Memantinin insan sütüne geçiģine iliģkin bilgi yoktur. Ancak, maddenin lipofilitesi nedeni ile bunun olması muhtemeldir. Memantin kullanan kadınlar emzirmemelidir. Araba veya diğer makineleri kullanma yeteneğine etkileri: Orta ve Ģiddetli Alzheimer hastalığı genellikle araba kullanma performansının veya makine kullanma yeteneğinin azalmasına neden olabilir. Buna ilave olarak, memantin reaktiviteyi değiģtirebilir. Bu nedenle ayaktan tedavi gören hastaların, araba veya makine kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarılmaları gerekmektedir. Yan etkiler/advers etkiler: Hafif, orta ve Ģiddetli demans hastalığında yapılan ve memantin ile tedavi edilen 1784 ve plasebo ile tedavi edilen 1595 hastayı kapsayan klinik çalıģmalarda memantin ile görülen advers etkilerin toplam insidans oranı plasebo ile görülenlerden farklılık göstermemiģtir; advers etkiler genellikle hafif ve orta Ģiddettedir. Memantin grubunda plasebo grubundan daha yüksek insidans ile en sık oluģan yan etkiler: sersemlik hali (sırasıyla %6.3-%5.6), baģ ağrısı (%5.2-%3.9), kabızlık (%4.6-%2.6), uyuklama hali (%3.4-%2.2), anoreksi (%2.6- %1.4). AĢağıdaki tabloda listelenen advers ilaç reaksiyonları memantinin klinik çalıģmalarından ve pazara giriģinden itibaren toplanmıģtır. Tüm vücut - genel bozukluklar Yaygın BaĢ ağrısı Yaygın olmayan Yorgunluk Psikiyatrik bozukluklar Yaygın Uyuklama hali Yaygın olmayan Konfüzyon,halüsinasyon*, libido artıģı Gastrointestinal sistem bozuklukları Yaygın Kabızlık Yaygın olmayan Kusma Santral & Otonom sinir sistemi bozuklukları Yaygın Sersemlik hali Yaygın olmayan YürüyüĢ anormalliliği, hipertoni Çok nadir Nöbetler Advers etkiler sistem-organ sınıfına göre, çok yaygın (>1/10), yaygın (>1/100 ve <1/10), yaygın olmayan (>1/1,000 ve <1/100), nadir (>1/10,000 ve <1/,1000), çok nadir (<1/10,000) (izole raporları içeren) esasları kullanılarak sıralandırılmaktadır. *Halüsinasyonlar çoğunlukla Ģiddetli Alzheimer hastalarında gözlemlenmiģtir. BEKLENMEYEN BĠR ETKĠ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAġVURUNUZ. Ġlaç etkileģmeleri ve diğer etkileģmeler: Memantin'in farmakolojik etkileri ve etki mekanizması nedeni ile aģağıdaki etkileģmeler oluģabilir: Memantinin etki Ģekli sebebiyle; L-dopa, dopaminerjik agonistler ve antikolinerjiklerin etkileri, memantin gibi NMDA antagonistleri ile birlikte kullanıldığında artabilir. Barbitüratların ve nöroleptiklerin etkilerini azaltabilir. Memantinin antispazmodik ajanlar, dantrolen veya baklofen ile birlikte kullanımı; etkilerini modifiye edebilir ve doz ayarlaması gerektirebilir.

4 Farmakotoksik psikoz riski nedeni ile memantinin amantadin ile birlikte kullanımından kaçınılmalıdır. Her iki madde de NMDA-antagonistidir. Aynı yaklaģım ketamin ve dekstrometorfan için de geçerli olabilir ('Uyarılar/önlemler' bölümüne bakınız). Memantin ve fenitoin'in kombine kullanımına iliģkin yayınlanmıģ bir tane vaka raporu bulunmaktadır. Amantadin ile aynı renal katyonik nakil sistemini kullanan simetidin, ranitidin, prokainamid, kinidin, kinin ve nikotin de muhtemel olarak memantin ile etkileģip, plazma düzeyinde artıģ riski oluģturabilir. Memantin, hidroklorotiazid (HCT) veya HCT'li herhangi bir kombinasyon ile birlikte kullanılırsa, HCT serum seviyesinde azalma muhtemeldir. Memantin; CYP1A2, 2A6, 2C9, 2D6, 2E1, 3A, flavin içeren monoksijenaz, epoksit hidrolaz veya sülfasyonunu in vitro olarak inhibe etmemiģtir. Geçimsizlik: Yoktur. Kullanım Ģekil ve dozu: Tedavi, Alzheimer hastalığı tanım ve tedavisinde deneyimli bir hekim tarafından baģlatılmalı ve kontrol edilmelidir. Tedaviye sadece, hastanın ilaç almasını düzenli olarak izleyecek bir bakıcının varlığında baģlanmalıdır. Tanı, güncel rehberler doğrultusunda yapılmalıdır. YetiĢkinler: Maksimum günlük doz 20 mg'dir. Yan etki riskini azaltmak için, idame dozu ilk üç hafta boyunca, haftada 5 mg'lik artıģlarla Ģu Ģekilde yapılmalıdır: Tedaviye 5 mg'lık günlük dozla baģlanır (sabahları 10 damla) ve bir hafta devam edilir. Ġkinci hafta günde 10 mg (günde 2 kez 10'ar damla) ve üçüncü hafta günde 15 mg (sabah 20 damla ve öğleden sonra veya akģam 10 damla) kullanılır. Dördüncü haftadan itibaren tedaviye, günde 20 mg'lik (günde 2 kez 20'Ģer damla) önerilen idame dozu ile devam edilir. Oral damla besin alımından bağımsız olarak alınır. YaĢlılar: Yapılan klinik çalıģmalara göre, 65 yaģ üstü hastalara önerilen doz, yukarıda anlatıldığı biçimde, günde 20 mg'dir (günde 2 kez 10 mg). Çocuklar ve 18 yaģ altı adolesanlar: Memantinin çocuklar ve adolesanlar üzerindeki güvenilirlik ve etkinliği saptanmamıģtır. Böbrek hasarı: Böbrek iģlevi, normal veya hafif hasarlı hastalarda (serum kreatinin düzeyi 130 µmol/l'ye kadar) doz indirimi gerekmez. Böbreği orta hasarlı hastalarda (kreatinin klerensi ml/dak/1.73 m2) günlük doz 10 mg'a düģürülmelidir. Böbrek iģlevi ciddi olarak düģük hastalar için veri mevcut değildir ('Uyarılar/önlemler' ve 'Farmakokinetik özellikleri' bölümlerine bakınız). Karaciğer hasarı: Karaciğeri hasarlı hastalarda memantin kullanımına iliģkin veri mevcut değildir ('Farmakokinetik özellikleri' bölümüne bakınız).

5 Doz aģımı: Birkaç doz aģımı vakası yaģanmıģtır. En yüksek memantin dozunun rapor edildiği doz aģımı vakasında (intihar giriģimi), 400 mg memantini oral yoldan alan hasta yaģamaya devam etmiģtir ve bu vakanın santral sinir sistemi üzerine etkileri (huzursuzluk, psikoz, halüsinasyon görme, kasılma hali, uyuklama hali, dalgınlık hali ve bilinç kaybı gibi) kalıcı sekeller yaģanmadan kaybolmuģtur. Doz aģımı tedavisi semptomatik olmalıdır. Saklama koģulları : 30 C'nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. ġiģe açıldıktan sonra, 3 ay içinde tüketilmelidir. Çocukların ulaģabilecekleri yerlerden uzak tutunuz. Ticari takdim Ģekli ve ambalaj muhtevası: Kutuda, plastik kapaklı, damlalıklı renkli cam ĢiĢede 100 g. Piyasada mevcut diğer farmasötik dozaj Ģekilleri: 100 film tabletlik ambalajlarda, 'Ebixa 10 mg film tablet'. Ruhsat sahibinin isim ve adresi: Lundbeck Ġlaç Tic. Ltd. ġti. Mihribat Cad. No: 238 Martı ĠĢ Merkezi Kat 2 Kavacık Ġstanbul Ruhsat tarihi ve numarası: /95 Üretim yeri isim ve adresi: Merz + Co. GmbH & Co. Frankfurt/Main - Almanya REÇETE ĠLE SATILIR. PROSPEKTÜS ONAY TARĠHĠ:

Memorix 10 mg/g Oral Damla

Memorix 10 mg/g Oral Damla Memorix 10 mg/g Oral Damla FORMÜLÜ 1 g oral damla, 8.31 mg Memantin e eģdeğer 10 mg Memantin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat ve sorbitol. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikler:

Detaylı

ALZANT 10 mg/g ORAL DAMLA

ALZANT 10 mg/g ORAL DAMLA ALZANT 10 mg/g ORAL DAMLA FORMÜLÜ: Her 1 g ında; 8,31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür, koruyucu olarak potasyum sorbat ve tatlandırıcı olarak sorbitol içermektedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ:

Detaylı

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET

DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS. DEMAX 10 mg FİLM TABLET PROSPEKTÜS DEMAX 10 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ : Her film tablet etken madde olarak 8.31 mg Memantin e eşdeğer 10 mg Memantin HCl ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI KORĐNT 10 mg/g oral damla

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI KORĐNT 10 mg/g oral damla 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI KORĐNT 10 mg/g oral damla KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Memantin hidroklorür 10.00 mg Yardımcı maddeler: Sorbitol 100.00 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEMAX EASYTAB 5 mg ağızda dağılan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEMAX EASYTAB 5 mg ağızda dağılan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEMAX EASYTAB 5 mg ağızda dağılan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Memantin HCI Yardımcı maddeler Mannitol Sükraloz Sodyum Stearil Fumarat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her 1 gram oral damla 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her 1 gram oral damla 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALCEBA 10 mg/g oral damla 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gram oral damla 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI XEİMER 10 mg/g Oral Damla

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI XEİMER 10 mg/g Oral Damla 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI XEİMER 10 mg/g Oral Damla KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her 1 gr damla 10 mg memantin HCl içermektedir. Yardımcı maddeler: Her 1 gr oral damla;

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Ortadan şiddetliye doğru ve şiddetli Alzheimer hastalığı tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar Ortadan şiddetliye doğru ve şiddetli Alzheimer hastalığı tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALZANT 10 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her film tablet; 8,31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür içerir. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXREM 5 mg film tablet

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXREM 5 mg film tablet 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI FİXREM 5 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde Memantin hidroklorür 5.00 mg Yardımcı maddeler Kroskarmelloz sodyum 3.50 mg Laktoz

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Sabah 1 DEMAX EASYTAB 5 mg Ağızda Dağılan Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. Sabah 1 DEMAX EASYTAB 5 mg Ağızda Dağılan Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEMAX EASYTAB 10 mg ağızda dağılan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Memantin HCI (8.31 mg memantin e eşdeğer) Yardımcı madde(ler): Mannitol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İstenmeyen etki riskini azaltmak için, idame dozuna ilk üç hafta boyunca, haftada 5 mg'lik artışlarla şu şekilde ulaşılmalıdır:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. İstenmeyen etki riskini azaltmak için, idame dozuna ilk üç hafta boyunca, haftada 5 mg'lik artışlarla şu şekilde ulaşılmalıdır: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI COGİTO 10 mg ağızda dağılan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Memantin HCI (8,31 mg memantin e eşdeğer) 10 mg/tb Yardımcı madde(ler): Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1 g oral damla; 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCI içerir. MELANDA nın 1 damlasında 0,5 mg memantin HCI bulunur.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1 g oral damla; 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCI içerir. MELANDA nın 1 damlasında 0,5 mg memantin HCI bulunur. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MELANDA 10 mg/g oral damla 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g oral damla; 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCI içerir. MELANDA nın

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar Orta ve şiddetli Alzheimer hastalığı tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar Orta ve şiddetli Alzheimer hastalığı tedavisinde kullanılır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KORİNT 10 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Memantin hidroklorür 10.00 mg Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat 109.50 mg (Spray

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. hafta (gün 1-7): Hasta 7 gün boyunca, günde, 10 mg'lık bir film tabletin yarısını (5 mg) almalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. hafta (gün 1-7): Hasta 7 gün boyunca, günde, 10 mg'lık bir film tabletin yarısını (5 mg) almalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEMAXYN 10 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Memantin hidroklorür 10.00 mg (serbest baz memantin 8.31 mg) Yardımcı maddeler

Detaylı

1. hafta (gün 1-7): Hasta 7 gün boyunca, günde, 10 mg lık bir film tabletin yarısını almalıdır.

1. hafta (gün 1-7): Hasta 7 gün boyunca, günde, 10 mg lık bir film tabletin yarısını almalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEMORİX 10 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Memantin hidroklorür (8.31 mg memantine eşdeğer)... Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat.......10

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MEXIA tedaviye başlama paketi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde:

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. MEXIA tedaviye başlama paketi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEXIA tedaviye başlama paketi 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: MEXIA tedaviye başlama paketi içeriğinde bulunan, MEXIA 5 mg film tablet, 4.155

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: 1 g oral damla da: Sorbitol (%70) solüsyon. 300 mg Potasyum sorbat: 1.50 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Yardımcı maddeler: 1 g oral damla da: Sorbitol (%70) solüsyon. 300 mg Potasyum sorbat: 1.50 mg 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEMORİX 10 mg/g oral damla KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: 1 g oral damla da: Memantin HCl (8.31 mg memantine eşdeğer) 10 mg Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CERAMİN 10 mg/g oral damla. Ağızdan alınır. Etkin madde: Memantin HCl. Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat, Sorbitol, Saf su.

KULLANMA TALİMATI. CERAMİN 10 mg/g oral damla. Ağızdan alınır. Etkin madde: Memantin HCl. Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat, Sorbitol, Saf su. KULLANMA TALİMATI CERAMİN 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Memantin HCl 10.0 mg Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat, Sorbitol, Saf su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEXİA 20 mg film tablet. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MEXİA 20 mg film tablet. Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI MEXİA 20 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 16.62 mg memantine eşdeğer 20 mg memantin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz PH 302, kolloidal

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her bir film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. Laktoz monohidrat mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her bir film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. Laktoz monohidrat mg 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEXİA 10 mg film tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EBİTEX 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. EBİTEX 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI EBİTEX 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır. 1 g oral damla; Etkin madde: 8,31 mg memantine eşdeğer miktarda 10 mg memantin hidroklorür, Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat, sorbitol (E420)

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEMAX 10 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Memantin hidroklorür

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEMAX 10 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Memantin hidroklorür KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEMAX 10 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Memantin hidroklorür Yardımcı maddeler: Kroskarmelloz sodyum 10.00 mg 6.0 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EBİTEX 10 mg/g oral damla. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g oral damla ;

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EBİTEX 10 mg/g oral damla. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g oral damla ; KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EBİTEX 10 mg/g oral damla 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g oral damla ; Etkin madde: 8,31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür, Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KORİNT 10 mg/g oral damla. Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir gram çözeltide 10 mg memantin HCl bulunur.

KULLANMA TALİMATI. KORİNT 10 mg/g oral damla. Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir gram çözeltide 10 mg memantin HCl bulunur. KULLANMA TALİMATI KORİNT 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir gram çözeltide 10 mg memantin HCl bulunur. Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat, Sorbitol, Saf su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Film tabletler, beyaz renkte, iki yüzü çentikli, bikonveks film kaplı tabletlerdir

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 3. FARMASÖTİK FORM Film Tablet Film tabletler, beyaz renkte, iki yüzü çentikli, bikonveks film kaplı tabletlerdir 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI XEİMER 10 mg Film Tablet KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde Memantin hidroklorür 10.00 mg Yardımcı maddeler Laktoz monohidrat 109.50 mg Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her film tablet etkin madde olarak 8.31 mg Memantin'e eşdeğer 10 mg Memantin HCl içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her film tablet etkin madde olarak 8.31 mg Memantin'e eşdeğer 10 mg Memantin HCl içermektedir. KULLANMA TALİMATI ALCEBA 10mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her film tablet etkin madde olarak 8.31 mg Memantin'e eşdeğer 10 mg Memantin HCl içermektedir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Film tablet Beyaz renkte, oblong şeklinde, iki yüzü çentikli ve film kaplı tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Film tablet Beyaz renkte, oblong şeklinde, iki yüzü çentikli ve film kaplı tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALZER 10 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Memantin Hidroklorür.. 10,00 mg. Yardımcı maddeler: Kroskarmellos sodyum...0.05 mg Yardımcı

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Pompaya her bir basışta 0.5 ml sinde; 5 mg memantin hidroklorür (4.16 mg Memantine eşdeğer) içeren çözelti akar.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Pompaya her bir basışta 0.5 ml sinde; 5 mg memantin hidroklorür (4.16 mg Memantine eşdeğer) içeren çözelti akar. 1.BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI COGİTO 5 mg/basış oral solüsyon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Pompaya her bir basışta 0.5 ml sinde; 5 mg memantin hidroklorür (4.16 mg Memantine

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar. Orta ve şiddetli evre Alzheimer hastalığı tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1. Terapötik endikasyonlar. Orta ve şiddetli evre Alzheimer hastalığı tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI ALZMEX 10 mg Film Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir film tablette, 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB)

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) KISA ÜRÜN BİLGİLERİ (KÜB) 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXİRAM 10 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin maddeler : Her film tablet ; 8.31 mg Memantine eşdeğer 10 mg Memantin HCl içerir.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI MELANDA

KULLANMA TALİMATI MELANDA KULLANMA TALİMATI MELANDA 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır. Etkin Madde: Her 1 g oral damla; 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür içerir. Yardımcı Maddeler: Sorbitol (E 420), potasyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. EBIXA 5 mg/basış Oral Solüsyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. EBIXA 5 mg/basış Oral Solüsyon 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EBIXA 5 mg/basış Oral Solüsyon KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Pompaya her bir basışta 0.5 ml sinde; 5 mg memantin hidroklorür (4.16 mg memantine

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ALZMEX 10 mg/g Oral Damla Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. ALZMEX 10 mg/g Oral Damla Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI ALZMEX 10 mg/g Oral Damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 1 damlada 0.5 mg memantine HCl e eşdeğer 0.416 mg memantin Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat, sorbitol (E420), saf su Bu ilacı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ALCEBA 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir gram çözelti (20 damla) 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sorbitol (%70), Gliserol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablet mg memantine eşdeğer 20 mg memantin HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir film tablet mg memantine eşdeğer 20 mg memantin HCl içerir. KULLANMA TALİMATI MEXİA 20 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 16.62 mg memantine eşdeğer 20 mg memantin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Tablet çekirdeği: Mikrokristalin selüloz

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Kollikoat MAE 100P; Metakrilik asit : Etil akrilat kopolimeri (1:1), Sodyum lauril sülfat, Polisorbat 80 içerir.

KULLANMA TALĐMATI. Kollikoat MAE 100P; Metakrilik asit : Etil akrilat kopolimeri (1:1), Sodyum lauril sülfat, Polisorbat 80 içerir. KULLANMA TALĐMATI KORĐNT 10 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Memantin HCl 10.0 mg Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, Laktoz monohidrat (Spray dried laktoz), Kolloidal silikon dioksit,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. BERKSAM İLAÇ TİCARET A.Ş Sayfa 1 COGİTO 10 mg Film Kaplı Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her film kaplı tablette, 8,31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür bulunur. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ALZANT 10 mg film tablet Ağız yolu ile kullanılır.

KULLANMA TALİMATI. ALZANT 10 mg film tablet Ağız yolu ile kullanılır. KULLANMA TALİMATI ALZANT 10 mg film tablet Ağız yolu ile kullanılır. Etkin madde: Her tablette 10 mg memantin hidroklorür bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, silikonlanmış mikrokristalin selüloz

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. CERAMİN 10 mg/g oral damla. Ağızdan alınır. Etkin madde: Alınan her 10 damla 5 mg memantin hidroklorür (4.16 mg memantine eşdeğer)

KULLANMA TALİMATI. CERAMİN 10 mg/g oral damla. Ağızdan alınır. Etkin madde: Alınan her 10 damla 5 mg memantin hidroklorür (4.16 mg memantine eşdeğer) KULLANMA TALİMATI CERAMİN 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Alınan her 10 damla 5 mg memantin hidroklorür (4.16 mg memantine eşdeğer) Yardımcı maddeler: Potasyum sorbat, Sorbitol, Saf su.

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Ağızda dağılan her tablet 8.31 mg memantin e eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Ağızda dağılan her tablet 8.31 mg memantin e eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. KULLANMA TALİMATI DEMAX EASYTAB 10 mg ağızda dağılan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Ağızda dağılan her tablet 8.31 mg memantin e eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Mannitol, krospovidon,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EBIXA 10 mg film tablet. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. EBIXA 10 mg film tablet. Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI EBIXA 10 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette 10 mg memantin hidroklorür (8.31 mg memantine eşdeğer) bulunur. Yardımcı maddeler: Tablet çekirdeği: Laktoz monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEXIA 15 mg film tablet: Mikrokristalin selüloz PH 302, kolloidal silikondioksit,

KULLANMA TALİMATI. MEXIA 15 mg film tablet: Mikrokristalin selüloz PH 302, kolloidal silikondioksit, KULLANMA TALİMATI MEXIA tedaviye başlama paketi Ağızdan alınır. Etkin madde: MEXIA tedaviye başlama paketi içeriğinde bulunan, MEXIA 5 mg film tablet, 4.155 mg memantine eşdeğer 5 mg memantin HCl içerir.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. Beşeri tıbbi ürünün adı Alzia 10 mg film tablet 2. Kalitatif ve kantitatif bileşim Etkin madde: Her bir film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. Yardımcı maddeler:

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. EMAXİN 5 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır.

KULLANMA TALİMATI. EMAXİN 5 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır. KULLANMA TALİMATI EMAXİN 5 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 5 mg memantin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Sitrik asit anhidr, maltodekstrin, polietilen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette mg Memantin Hidroklorür bulunur.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette mg Memantin Hidroklorür bulunur. KULLANMA TALİMATI ALMENTA 10 mg film kaplı tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette 10.00 mg Memantin Hidroklorür bulunur. Yardımcı maddeler: Tablet çekirdeği: Mikrokristalin selüloz, kroskarmelloz

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI EBIXA 10 mg/g oral damla Ağızdan alınır. Etkin madde: Pompaya her bir basışta 0.5 ml (0.5 g) sinde; 5 mg memantin hidroklorür (4.16 mg memantine eşdeğer) içeren çözelti damlar. Yardımcı

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. FİXREM 15 mg film tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. FİXREM 15 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI FİXREM 15 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette 15 mg memantin hidroklorür bulunur. Yardımcı maddeler: Avicel PH 102, laktoz monohidrat, kroskarmelloz sodyum, magnezyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür içerir. KULLANMA TALİMATI ALZANT 10 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, silikonlanmış

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. MEMORİX 10 mg/g oral çözelti Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1 ml oral çözeltide 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür bulunur. Yardımcı maddeler: Sorbitol (E420), potasyum

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Kollikoat MAE 100P; Metakrilik asit : Etil akrilat kopolimeri (1:1), Sodyum lauril sülfat, Polisorbat 80 içerir.

KULLANMA TALĐMATI. Kollikoat MAE 100P; Metakrilik asit : Etil akrilat kopolimeri (1:1), Sodyum lauril sülfat, Polisorbat 80 içerir. KULLANMA TALĐMATI CERAMĐN 10 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Memantin HCl 10.0 mg Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, Laktoz monohidrat (Spray dried laktoz), Kolloidal silikon dioksit,

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. MEMORİX 10 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette, 10 mg memantin hidroklorür (8.31 mg memantine eşdeğer) bulunur. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat, kolloidal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI DEMAX 10 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette 10 mg memantin hidroklorür (8.31 mg memantine eşdeğer) bulunur. Yardımcı maddeler: Tablet çekirdeği:kroskarmelloz sodyum,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette 20 mg memantin hidroklorür (16.62 mg memantine eşdeğer) bulunur.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette 20 mg memantin hidroklorür (16.62 mg memantine eşdeğer) bulunur. KULLANMA TALİMATI EBIXA 20 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette 20 mg memantin hidroklorür (16.62 mg memantine eşdeğer) bulunur. Yardımcı maddeler: Tablet çekirdeği: Mikrokristalin

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI COGĐTO 10 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her film kaplı tablette, 8,31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristalin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALiMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALiMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. COGİTO 10 mg ağızda dağılan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ağızda dağılan her tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Mannitol,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. COGİTO tedaviye başlama paketi Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: COGİTO tedaviye başlama paketi içeriğinde bulunan, COGİTO 5 mg film tablet, 4,155 mg memantine eşdeğer 5 mg memantin hidroklorür

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. XEİMER 10 mg film tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. XEİMER 10 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI XEİMER 10 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette 10 mg memantin hidroklorür (8.31 mg memantine eşdeğer) bulunur. Yardımcı maddeler: Tablet çekirdeği: Laktoz monohidrat,

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Efervesan tablet Kahverengimsi, yuvarlak, kenarları bikonveks, ortası hafif bikonkav efervesan tabletler.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 3. FARMASÖTİK FORM Efervesan tablet Kahverengimsi, yuvarlak, kenarları bikonveks, ortası hafif bikonkav efervesan tabletler. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEGİNGO 20/50 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Memantin hidroklorür 20 mg Ginkgo biloba kuru ekstresi 50 mg Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MENTAX 10 mg film tablet. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MENTAX 10 mg film tablet. Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI MENTAX 10 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette 10 mg memantin hidroklorür (8.31 mg memantine eşdeğer) bulunur. Yardımcı maddeler: Tablet çekirdeği: Laktoz monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEMANZAKS 10 mg Film Tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. MEMANZAKS 10 mg Film Tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI MEMANZAKS 10 mg Film Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin Madde : Her film tablet 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin hidroklorür içerir. Yardımcı Maddeler : Laktoz monohidrat, mikrokristalin

Detaylı

REQUIPPTM 5mg film tablet

REQUIPPTM 5mg film tablet REQUIPPTM 5mg film tablet Formülü: Beher film tablet : 5 mg ropinirol serbest baza eşdeğer ropinirol hidroklorür içerir. Boyar madde olarak: Titanyum dioksit ve indigokarmin. Farmakolojik Özellikleri :

Detaylı

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır.

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır. FORMÜLÜ : Beher SUPRAFEN draje : 400 mg ibuprofen, tatlandırıcı olarak Ģeker ve boyar madde olarak pink anstead ihtiva eder. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikleri SUPRAFEN in etken maddesi

Detaylı

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Beher film tablet 5 mg finasterid ihtiva eder. Boyar maddeler: Sarı demir oksit, titanyum dioksit, indigo karmin aluminyum lake içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg

1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI VERTİN 16 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Betahistin dihidroklorür... 16 mg Yardımcı maddeler: Mannitol... 50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs 1 Arimidex 1 mg Film Tablet Prospektüs 2 Arimidex 1 mg Film Tablet Formül Her bir tablet etken madde 1 mg anastrozol ve yardımcı maddeler,laktoz,sodyum nişasta glikolat ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Ağızda dağılan her tablet 8.31 mg memantin e eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Ağızda dağılan her tablet 8.31 mg memantin e eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. KULLANMA TALİMATI COGİTO 10 mg ağızda dağılan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Ağızda dağılan her tablet 8.31 mg memantin e eşdeğer 10 mg memantin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Mannitol, krospovidon,

Detaylı

Allerset 10 mg Film Tablet

Allerset 10 mg Film Tablet Allerset 10 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablette, 10 mg setirizin dihidroklorür; ayrıca boyar madde titan dioksit bulunur. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Allerset Tablet in

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir.

ÜRÜN BİLGİSİ. 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde endikedir. ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI ALZAMED 5 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 5 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR ALZAMED hafif ve orta şiddette Alzheimer tipi demansın semptomatik tedavisinde

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. COGİTO 5 mg/basış oral solüsyon Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Pompaya her bir basışta 0.5 ml sinde; 5 mg memantin hidroklorür (4.16 mg Memantine eşdeğer) içeren çözelti akar. Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz 175 mg Yardımcı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her bir film tablet 16.62 mg memantine eşdeğer 20 mg memantin HCl içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Her bir film tablet 16.62 mg memantine eşdeğer 20 mg memantin HCl içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MEXİA 20 mg film tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir film tablet 16.62 mg memantine eşdeğer 20 mg memantin HCl içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

PROCTOLOG hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PROCTOLOG rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 100 g. kremde, Etkin madde: Ruskogenin Trimebutin Yardımcı maddeler: Setostearil alkol Propilen glikol

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EBİCOMB 5/5 mg efervesan tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EBİCOMB 5/5 mg efervesan tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI EBİCOMB 5/5 mg efervesan tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 5.00 mg Memantin hidroklorür 5.00 mg Yardımcı maddeler:

Detaylı

Rilutek 50 mg Filmtablet

Rilutek 50 mg Filmtablet Rilutek 50 mg Filmtablet FORMÜLÜ Her film tablet 50 mg riluzol ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik özellikleri Amiyotrofik lateral sklerozun patogenezi

Detaylı

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET

FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FİNARİD 5 mg FİLM TABLET FORMÜL Bir Finarid Film Tablet 5 mg finasterid ve boyar madde olarak sarı demir oksit, titanyum dioksit, sunset sarısı, indigo karmin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Finasterid,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KISA ÜRÜN BİLGİSİ DEBRİDAT 24 mg/ 5 ml oral süspansiyon hazırlamak için granül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Sulandırılmadan önce; her 100 gram granül, 787

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. ALĐOS 10mg Film Tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALĐMATI. ALĐOS 10mg Film Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI ALĐOS 10mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her film tablet etkin madde olarak 8.31 mg Memantin'e eşdeğer 10 mg Memantin HCl içermektedir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Aşağıdaki üç ana semptom ile tanımlanan Meniere Sendromunda: Vestibular vertigonun semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Aşağıdaki üç ana semptom ile tanımlanan Meniere Sendromunda: Vestibular vertigonun semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MORESERC 16 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: 16 mg Betahistin dihidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Mannitol,50 mg Yardımcı maddeler

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI VICKS VapoSyrup Ekspektoran Şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Her 15 ml de, 200 mg Guaifenesin bulunur. Yardımcı maddeler için Bölüm 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile, yutulmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Uygulama şekli: Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile, yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TİREBRANT FORT 200 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir.

RECBUTİN hemoroid krizleri sırasında ağrılı ve kaşıntılı anal semptomların ve fissürlerin semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI RECBUTİN rektal krem 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM 1 g kremde; Etkin madde: Trimebutin baz Ruskogenin 58.00 mg 5.00 mg Yardımcı maddeler: Setostearil alkol

Detaylı

4.3. Kontrendikasyonlar Bileşenlerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir.

4.3. Kontrendikasyonlar Bileşenlerden herhangi birine karşı önceden oluşmuş aşırı duyarlılık durumlarında kontrendikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GİSMOTAL 200 mg FORT tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 200 mg trimebutin maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

BONACTON 70 mg TABLET. Her bir tablet; 70 mg alendronik aside eģdeğer alendronat sodyum içerir.

BONACTON 70 mg TABLET. Her bir tablet; 70 mg alendronik aside eģdeğer alendronat sodyum içerir. BONACTON 70 mg TABLET FORMÜLÜ Her bir tablet; 70 mg alendronik aside eģdeğer alendronat sodyum içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri Alendronat, kemik hidroksiapatitine bağlanan ve

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4.1. Terapötik endikasyonlar Kas-iskelet sistemi ile ilişkili akut ağrılı kas spazmlarının semptomatik tedavisinde endikedir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MAXTHİO 4 mg/2 ml İM Enjeksiyon İçin Çözelti İçeren Ampul 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Tiyokolşikosid 4 mg Yardımcı maddeler: Sodyum klorür

Detaylı

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS

CONTRAMAL RETARD 100 mg TABLET PROSPEKTÜS PROSPEKTÜS FORMÜLÜ : Contramal Retard 100 mg Tablet; 100 mg tramadol hidroklorür ve boyar madde olarak titanyum dioksit (E 171) içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikleri : Contramal

Detaylı

POT K EFERVESAN TABLET

POT K EFERVESAN TABLET PROSPEKTÜS POT K EFERVESAN TABLET FORMÜLÜ Her bir efervesan tablet 1,56 g Potasyum a eşdeğer, 2,17 g Potasyum sitrat monohidrat ve 2,00 g Potasyum hidrojen karbonat içerir. Tatlandırıcı olarak şeker, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEGİNGO 10/80 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır.

KULLANMA TALİMATI. MEGİNGO 10/80 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır. KULLANMA TALİMATI MEGİNGO 10/80 mg efervesan tablet Ağız yolu ile alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 10 mg memantin hidroklorür ve 80 mg ginkgo biloba kuru ekstresi içerir. Yardımcı madde(ler):

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TAVEGYL Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 1 mg klemastine (hidrojen fumarat halinde) içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Memantinin dozu aşağıdaki titrasyon şemasına göre kademeli olarak arttırılmalıdır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Memantinin dozu aşağıdaki titrasyon şemasına göre kademeli olarak arttırılmalıdır. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI PHOCUSS 10/20 mg film kaplı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Donepezil hidroklorür 10.00 mg (9,12 mg donepezile eşdeğer) Memantin hidroklorür

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BUTAMCOD 7.5 mg/5 ml Şurup KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70 Etanol Sakarin sodyum Benzoik asit

Detaylı

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler

CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER 1 mg Tablet FORMÜLÜ: CABASER 1 mg Tablet: Bir tablet 1 mg kabergolin içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler CABASER Tabletin etken maddesi olan kabergolin, güçlü ve uzun süreli

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MEMORİX 10 mg/g Oral Damla. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. MEMORİX 10 mg/g Oral Damla. Ağızdan alınır. MEMORİX 10 mg/g Oral Damla Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 1 gram oral damlada 8.31 mg memantine eşdeğer 10 mg memantin HCl bulunur. Yardımcı maddeler: Sorbitol (E420), potasyum sorbat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BETASERC 24 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg

KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI. BETASERC 24 mg Tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ. Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI BETASERC 24 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİMİ Etkin madde: Betahistin dihidroklorür, 24 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı