Ağustos 2014, Sayı 1

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Ağustos 2014, Sayı 1"

Transkript

1

2 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ilk sayısı ile karşınızdayız. Bilindiği gibi yükseköğretim alanında meydana gelen değişim ve dönüşümler dikkate alınarak, 12 Eylül 2012 tarihinde, üniversitemizde Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) yeniden yapılandırıldı. Söz konusu bu yapılanmanın, uluslararasılaşmanın yükseköğretim sistemimizin en önemli gündem maddelerinden birini oluşturmaya başladığı dönem ile eş zamanlı gerçekleştirilmesi, üniversitemizin uluslararasılaşma süreci için önemli bir adım oldu. Yeniden yapılanmayı takip eden yaklaşık iki yıllık süre içerisinde, UİO olarak yürütmüş olduğumuz; Erasmus+ Programı, Mevlana Değişim Programı, Uluslararası Öğrenciler, Uluslararası İşbirlikleri ve Tanıtım, Bologna Süreci, Free Mover, IAESTE Programı ve AB ve Gençlik Projeleri ile üniversitemizin uluslararasılaşma sürecine önemli katkı sağladığımıza inanıyoruz. Uluslararasılaşma stratejimiz kapsamında üniversitemizin UİO ile ilgili etkinlik ve haberlerinden uluslararası paydaşlarımıza (yurtdışında bulunan partner üniversiteler, uluslararası öğrenciler ve mezun öğrenciler vb.) bilgi vermek üzere, 2013 yılı Eylül ayından bu yana, üç ayda bir, İngilizce olarak International Relations Office Newsletter ı yayınlamakta ve yurt dışındaki yaklaşık 1000 üniversiteye düzenli olarak göndermekteyiz. Üniversitemizin uluslararası tanıtımı amacına yönelik olarak hazırladığımız ve Haziran ayında 4.sü yayınlanan İngilizce Newsletter ile ilgili olarak çok olumlu geri dönüş ve değerlendirmeler alınmıştır. Diğer yandan Newsletter; Mevlana, Erasmus ve Free Mover Programı değişim öğrencilerinin yanı sıra uluslararası öğrencilerin üniversitemizi tanımalarında ve tercih etmelerinde yararlı olmuştur.

3 International Relations Office Newsletter ın yayınlanmaya başlanmasının ardından üniversitemiz mensuplarından ve diğer ulusal paydaşlarımızdan yoğun bir şekilde Türkçe newsletter yayınlanması talebi alınmaya başlanmıştır. Bu nedenle, Ofisimizin faaliyet alanı ilgili çalışmalar, yürütülen proje ve diğer etkinlikler ile ilgili haberleri paylaşmak amacıyla Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni ismiyle Türkçe e-bülten de yayınlanmaya karar verilmiştir. Ağustos ayında yayınladığımız bu ilk sayının ardından her üç ayda bir Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni ile sizlerin karşısında olacağız. UİO olarak, üniversitemizin uluslararasılaşmasına yönelik olarak her geçen gün artan bir tempoyla çalışmakta ve faaliyet alanlarımızı genişletmekteyiz. Bu kapsamda ilk sayımızda; Azerbaycan, Fas, Almanya ve ABD de olmak üzere katıldığımız 5 farklı uluslararası eğitim fuarı, Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Cibuti Üniversitesi ziyareti, 13 Mayıs 2014 tarihinde Nijerya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile 10 Nisan 2014 tarihinde Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi heyetlerinin üniversitemizi ziyaretleri ve Mayıs 2014 tarihleri arasında düzenlenen 17. Akdeniz Gençlik Festivali ile ilgili bilgilere bültenimizde yer verilmiştir. Ayrıca, 18 Mayıs 2014 tarihinde, Azerbaycan-Bakü, Almanya-Köln ve Münih ile Antalya olmak üzere 4 farklı merkezde düzenlenen Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKUS), Eğitim-Öğretim yılı Uluslararası Öğrenci Başvuruları ile Akdeniz Üniversitesi Türkiye Bursları Koordinasyon Ofisi hakkındaki bilgileri ve Gençlik alanında çalışan akademisyenler, Sivil Toplum Kuruşları ve gençler için hazırladığımız Gençlik Çalışmalarına Dahil Olma ve Dahil Etme Kılavuzu ile Ana kampus dışında da öğrenim gören öğrencilerimizi de Avrupa Fırsatları ve Erasmus+ Programlarından yararlandırmayı amaçlayan Euro (Mobilkafe) Desk Projesi ile ilgili haberleri bültenimizde bulabilirsiniz. Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bültenine, Ofisimiz yayınlarının yer aldığı linkinden ulaşılabilmektedir. Bültenin, üniversitemizdeki uluslararasılaşma çalışmalarının yaygınlaştırılmasına ve daha etkin sürdürülmesine katkı sağlaması dilekleriyle Saygılarımızla Prof. Dr. Burhan Özkan Rektör Danışmanı Uluslararası İlişkiler Koordinatörü

4 Akdeniz Üniversitesi Öğrencileri ve Değişim Programları Uluslararası İlişkiler Ofisi (UİO) olarak misyonumuz gereği öğrencilerimize öğrenci değişim programlarından ve diğer uluslararası fırsatlardan azami ölçüde faydalanma imkânı sağlamayı amaçlamaktayız. Bu kapsamda üniversitelerin uluslararasılaşma eğiliminin arttığı günümüz dünyasında, değişim programları kapsamındaki çalışmalarımız ile Akdeniz Üniversitesi öğrencilerine yeni uluslararası fırsatlar yaratmaya devam ediyoruz. Bu çerçevede örneğin 4 yıllık lisans programına kayıtlı bir öğrencimiz UİO olarak yürüttüğümüz değişim programlarından (Erasmus+, Mevlana ve Farabi Değişim Programı) faydalanarak eğitiminin 3 yılını; 2 yılı yurtdışında olmak üzere başka üniversitelerde geçirebilme şansına sahip olmuştur. Diğer bir ifadeyle; söz konusu öğrencimiz gerekli şartları sağlayarak Mevlana Değişim Programımızla örneğin Amerika ve Japonya gibi Erasmus+ Programının uygulanmadığı ülkelerdeki üniversitelere gidebileceği gibi aynı öğrencimiz Erasmus+ Programımızla, Programın uygulandığı ülkelere örneğin Almanya ve Polonya ya gidebilmektedir. Yine aynı öğrencimiz Farabi Değişim Programımızla yurtiçindeki bir üniversitede eğitim alabilmektedir. Ayrıca, bu programlarımızın dışında, öğrencilerimiz bu yıl başlatmış olduğumuz Free Mover Değişim Programımız kapsamında yurtdışındaki herhangi bir üniversitede misafir öğrenci statüsünde öğrenim görebilmektedir.

5 Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKUS) Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKUS) 18 Mayıs 2014 tarihinde, Azerbaycan (Bakü), Almanya (Köln, Münih) ve Türkiye (Antalya) da, 4 dilde (Türkçe, İngilizce, Almanca, Rusça) yapılmıştır e yakın uluslararası öğrencinin katıldığı ve bu yıl yurtdışında ilk defa düzenlenen AKUS un önümüzdeki yıl 10 farklı merkezde yapılması planlanmaktadır Eğitim-Öğretim yılı Uluslararası Öğrenci Başvuruları 18 Mayıs 2014 tarihinde düzenlenen, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKUS) ndan en az 50 puan alan ya da Önlisans ve Lisans Programlarına Uluslararası Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Yönergesinde belirtilen sınavlardan bir tanesinden yeterli puana sahip olan öğrenciler, Temmuz 2014 tarihleri arasında, online başvuru sistemi (akus.akdeniz.edu.tr) üzerinden tercihlerini yapmışlar ve başvurularını tamamlamışlardır. Başvuruların başlamasından itibaren uluslararası öğrenci adaylarından gelen yoğun talep üzerine, akademik birimlerimizdeki uluslararası öğrenci kontenjanlarımız % 50 oranında arttırılmıştır. Uluslararası öğrenci başvuruları, 24 Temmuz - 06 Ağustos 2014 tarihleri arasında üniversitemiz Uluslararası Öğrenci Kabul Komisyonu tarafından değerlendirilmiş ve yerleştirme sonuçları 08 Ağustos 2014 tarihinde akus.akdeniz.edu.tr linkinden ilan edilmiştir.

6 Akdeniz Üniversitesi Türkiye Bursları Koordinasyon Ofisi Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Başkan Yardımcısı Mehmet Köse ve Uzman Cengiz Polat, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'yi 10 Temmuz 2014 tarihinde makamında ziyaret etmiştir. Ziyarette, YTB ile YÖK arasında Üniversitelerde Türkiye Bursları Koordinasyon Ofisi kurulmasına ilişkin imzalanan protokol kapsamında, Üniversitemizde kurulması planlanan Türkiye Bursları Koordinasyon Ofisi hakkında görüşmeler yapılmıştır. Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe; Akdeniz Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejisinde uluslararası öğrencilerin en önemli unsuru oluşturduğunu belirterek, Türkiye de ilk aşamada 21 üniversitede kurulması planlanan, Türkiye Bursları Koordinasyon Ofislerinden bir tanesinin de Akdeniz Üniversitesi nde bulunmasından çok mutlu oluruz. Uluslararası öğrencilerimiz kendi ülkeleri ile ülkemiz arasında köprü görevi görmekte, ülkemizi ve üniversitemizi tüm dünyaya tanıtma görevini yerine getirmektedir. Böylesine önemli bir işlevi yerine getiren uluslararası öğrencilerimizin, üniversitemizde kaliteli eğitimi almaları için üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmeye hazırız ifadelerini kullanmıştır. Türkiye'de eğitim alan 56 bin uluslararası öğrencinin % 25'inin YTB'nin verdiği burslarla eğitim aldığına işaret eden Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkan Yardımcısı Mehmet Köse, Koordinasyon ofisleri, Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrencilerin, bulundukları şehirlerdeki iş, sanat, akademi ve sosyal çevreleri ile iletişimlerinin güçlendirilmesini, YTB ve ilgili kurumların uluslararası öğrencilerle doğrudan temasının sağlanabilmesini ve uluslararası öğrencilerin ihtiyaçlarının daha kolay karşılanabilmesini hedefliyor. demiştir. YTB heyeti, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan eşliğinde Uluslararası İlişkiler Ofisini ziyaret ederek Ofis bünyesinde yeni oluşturulmakta olan Türkiye Bursları Koordinasyon Ofisi hakkında bilgi almıştır.

7 -Uluslararası Eğitim Fuarları- Üniversitemiz, Uluslararasılaşma süreci kapsamında 2014 yılında 5 farklı uluslararası eğitim fuarına katılmıştır. Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı-Bakü Üniversitemiz, 5-6 Nisan 2014 tarihleri arasında, Azerbaycan ın Başkenti Bakü de düzenlenen Akademi Bakü Türk Üniversiteleri Eğitim Fuarı na katılmıştır. Üniversitemizi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akıncı, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Deniz Öztürk ün temsil ettiği fuarda, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKUS) nın ve üniversitemizin tanıtımı gerçekleştirilmiştir. Fas Uluslararası Eğitim Fuarı Üniversitemiz, Fas ın Kazablanka ve Rabat şehirlerinde, Nisan 2014 tarihleri arasında düzenlenen ve 25 farklı ülkeden 55 yükseköğretim kurumunun yer aldığı Uluslararası Eğitim Fuarı'na katılım sağlamıştır. Fuarda üniversitemizi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Aziz Ergin, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Ömer Osman Arık ve Mevlana Koordinatörü Uzm. Nurgül Büyükkalay temsil etmiştir.

8 I.KÜNİB Tanıtım Günleri Üniversitemiz, 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Azerbaycan ın Başkenti Bakü de Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) tarafından organize edilen I. KÜNİB Tanıtım Günleri ne katılmıştır. Türkiye den 36 üniversitenin katıldığı fuarda üniversitemizi, Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başkanlığında Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mimar Türkkahraman, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Öğr.Gör.Altuğ Erkan ve Mevlana Programı Koordinatörü Uzm. Nurgül Büyükkalay dan oluşan heyet temsil etmiştir. Öğrenciler ve eğitim kurumlarının üniversitemize yoğun ilgi gösterdiği I.KÜNİB Tanıtım Günleri süresince, üniversitemiz ve Azerbaycan daki üniversiteler ile eğitim kurumları arasında temaslarda bulunulmuş ve Mevlana Değişim Programına ilişkin görüşmeler yapılmıştır. Almanya 3. Trucas Türk Üniversiteleri Tanıtım Fuarı Üniversitemiz, Mayıs 2014 tarihleri arasında, Almanya nın Berlin ve Köln şehirlerinde düzenlenen 3. Trucas Türk Üniversiteleri Fuarına katılmıştır. Almanya daki Türk öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve üniversitemiz akademik birimlerini yakından tanıma fırsatı bulduğu fuarda üniversitemizi Yabancı Diller Yüksekokulu Okutmanı Kemal Çelik ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Uzm. Nurgül Büyükkalay temsil etmiştir. Yükseköğretim Kurulu başkanlığı tarafından da katılım sağlanan fuara, Türkiye den 28 Üniversite katılmıştır.

9 NAFSA (Association of International Educators) Annual Conference & Expo Mayıs 2014 tarihleri arasında, ABD nin San Diego şehrinde düzenlenen NAFSA Fuarına ülkemiz 15 üniversite ve 75 temsilci ile katılmıştır. Fuarda üniversitemizi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akıncı, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Uzm. Nurgül Büyükkalay temsil etmiştir. Çeşitli ülkelerden den fazla uzman ve eğitimcinin katıldığı fuarda, uluslararası eğitim atölyeleri, seminerler, oturumlar ve özel faaliyetler düzenlenmiştir. Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Heyetinin Ziyareti Almanya nın Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alexander Kumpf ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihri Özdoğan, 10 Nisan 2014 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe yi ziyaret etmiştir. Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alexander Kumpf ziyarette, Akdeniz Üniversitesi nde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ve Akdeniz Üniversitesi nin son yıllarda başta tıp alanı olmak üzere elde ettiği başarılarının oldukça etkileyici olduğunu belirterek Rektör Kurtcephe yi başarılarından dolayı kutlamıştır. Toplumları geliştirecek en önemli olgunun bilim ve bilim insanları olduğunu söyleyen Rektörümüz, Almanya nın Türkiye için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek Almanya daki üniversiteler ile bilimsel işbirliği yapmaya önem verdiklerini belirtmiştir.

10 Rektörümüz Kurtcephe yi ziyaretlerinin ardından Akdeniz Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan tarafından Landshut Uygulamalı Bilimler Üniversitesi heyetine üniversitemizi tanıtan bir sunum yapılmıştır. Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi İle İşbirliği Üniversitemiz ve Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi arasında mevcut mesleki eğitim sisteminde, grafik sanatında ve uluslararası araştırma projelerine katılımda ilerleme sağlamak ve akademisyen ve öğrenci değişiminde kolaylık sağlamak amacıyla, 14 Nisan 2014 tarihinde, bilimsel işbirliği anlaşması imzalanmıştır. Akdeniz Üniversitesi Heyeti nin Cibuti Üniversitesini Ziyareti Nisan 2014 tarihleri arasında, Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe başkanlığındaki Akdeniz Üniversitesi Heyeti, Cibuti Üniversitesi ni ziyaret etmiştir. Ziyarette, iki üniversite arasında karşılıklı işbirliğini geliştirmek amacıyla Cibuti Cumhuriyeti Yüksek Öğretim ve Araştırma Bakanı Dr. Nabil Mohamed Ahmed ve Cibuti Üniversitesi Rektörü Dr. Djama Mohamed Hassan başkanlığındaki Cibuti Üniversitesi yetkilileri ile kapsamlı görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Üniversitemiz rektörü başkanlığındaki Akdeniz Üniversitesi heyetinde, Rektör Yrd. Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Göçmen ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meral Gültekin yer almıştır. İki üniversite arasında yapılan görüşmelerde taraflara Türkiye Cumhuriyeti Cibuti Büyükelçisi Dr. Hasan Yavuz da eşlik etmiştir.

11 Ziyaret kapsamında Cibuti Üniversitesi ile Bilimsel İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Anlaşma ile iki ülke arasındaki işbirliği imkanlarının, bilimsel ve eğitimsel faaliyetlerin geliştirilmesi, ortak projelerde yer alma imkanı tanıyan karşılıklı akademisyen ve öğrenci değişiminin sağlanması amaçlanmıştır. Ayrıca Cibuti Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi arasında akademisyen ve öğrenci değişimi imkanı sağlamak amacıyla Mevlana Değişim Programı Protokolü üzerinde kapsamlı çalışmalar yapılarak Mevlana Protokolleri imzalanmıştır. Amity Uttar Pradesh Üniversitesi (AUUP) ile Bilimsel İşbirliği Üniversitemiz ile Amity Uttar Pradesh Üniversitesi (Hindistan) arasında, 08 Mayıs 2014 tarihinde, bilimsel işbirliği protokolü imzalanmıştır. İmzalanan Protokol kapsamında her iki üniversite arasında öğrenci, akademisyen ve yönetici değişimi, yayınların ve eğitimsel bilginin değişimi, bilimsel çalışma sonuçlarının paylaşımı ve ortak proje yürütmek amaçlanmıştır. Nijerya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ile İyi Niyet Anlaşması Nijerya Ankara Büyükelçisi Ahmed Abdülhamid, 08 Mayıs 2014 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe yi makamında ziyaret etmiştir. Görüşmeler sonucunda, 13 Mayıs 2014 tarihinde, Akdeniz Üniversitesi ile Nijerya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği arasında, Akdeniz Üniversitesi ile Nijerya Federal Cumhuriyeti ndeki üniversiteler arasında özellikle sağlık, tarım, eğitim ve araştırma alanlarında işbirliği kurulması ve geliştirilmesi amacıyla İyi Niyet Anlaşması imzalanmıştır. Konuk Büyükelçinin Rektörümüzü ziyaretinde Rektör Yrd. Prof. Dr. Ramazan Çetinkaya ile Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan da hazır bulunmuştur.

12 17. Uluslararası Akdeniz Gençlik Festivali Yurtdışından 19 uluslararası katılımcı grup, Türk üniversitelerinden toplam 27 yurtiçi grup ve Türk okullarından çocuk korolarının davet edildiği Akdeniz Üniversitesi 17. Uluslararası Akdeniz Gençlik Festivali, Mayıs 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Festival kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akıncı, Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve Öğrenci Konseyi Başkanı Yunus Topal ın katılımıyla Senato Salonunda gerçekleştirilen toplantıya, farklı ülkelerin büyükelçileri yanında uluslararası grup temsilcileri, bilimsel işbirliği yapılan üniversite temsilcileri ile Festival in teması olan Çiçek ve Çocuk sloganına uygun olarak çocuklar katılmıştır. Manisa nın Soma ilçesinde meydana gelen maden ocağı patlaması sonucu ilan edilen Milli Yas nedeniyle Festivalin eğlence boyutlu etkinlikleri iptal edilmiş sadece bazı akademik ve kültürel boyutlu etkinlikler devam etmiştir. Alba Iulia 1 Aralık 1918 Üniversitesi ile İşbirliği Üniversitemiz ile Alba Iulia 1 Aralık 1918 Üniversitesi (Romanya) arasında, 26 Mayıs 2014 tarihinde, İyi Niyet Anlaşması imzalanmıştır. Söz konusu anlaşma ile, iki üniversite arasında ortak çalışma programı düzenleme, araştırma, eğitim, gelişim için burs desteği sağlama, değişimde bulunan öğretim elemanı, araştırmacı, öğrenci, teknik ve idari personel sayısını arttırma, bilimsel araştırma ve ortak yayın alanlarında işbirliğini geliştirme konularında mutabakat sağlanmıştır.

13 Arizona Üniversitesi ile Uluslararası İşbirliği Üniversitemiz ile Arizona Üniversitesi (ABD) arasında, 02 Haziran 2014 tarihinde, araştırma ve eğitim alanında ikili işbirliğini, kısa ve uzun dönemli akademisyen ve öğrenci değişimi, ortak araştırma projelerinde yer alma, yayınların ve bilgi birikiminin düzenli olarak değişimini sağlama konularında Uluslararası İşbirliği Protokolü imzalanmıştır. Bradford Üniversitesi nden Üniversitemize Ziyaret Bradford Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Hossein Jalilian ve Prof.Dr. Farhad Analoui den oluşan heyet 01 Temmuz 2014 tarihinde üniversitemizi ziyaret etmiştir. Ziyaret kapsamında Akdeniz Üniversitesi ve Bradford Üniversitesi arasında bilimsel işbirliği ve ortak projelerde yer alma imkanları görüşülmüştür. 8. Akademik Değişim Programları Semineri Nisan 2014 tarihleri arasında, Gaziantep te düzenlenen 8. Akademik Değişim Programları Semineri ne üniversitemizi temsilen Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Farabi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Memduh Sami Taner, Mevlana Değişim Programı Koordinatörü Uzman Nurgül Büyükkalay ve Farabi Ofisinden Tuba Aksakal katılmıştır.

14 Mevlana Değişim Programı Öğrenci ve Öğretim Elemanı Bilgilendirme Toplantısı Mevlana Değişim Programı kapsamında Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Akademik Değişim Programları Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Erdem Özlük ve Uzman Deniz Salman tarafından 2 Nisan 2014 Çarşamba günü üniversitemiz Hukuk Fakültesi Konferans Salonu nda Mevlana Değişim Programı Öğrenci ve Öğretim Elemanı Bilgilendirme Toplantısı düzenlenmiştir. Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ın açış konuşması ile başlayan toplantı YÖK Akademik Değişim Programları Birimi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Özlük ün sunumu ile devam etmiş ve soru-cevap bölümü ile noktalanmıştır. Akdeniz Üniversitesinin Mevlana Değişim Programı ndaki Başarısı Yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışındaki yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişiminin amaçlandığı Mevlana Değişim Programının ilk yılında üniversitemiz, Programı uygulayabilen 39 üniversite arasında ilk sıralarda yer almış ve Amerika dan Japonya ya 20 ülke ile 40 Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalamıştır Akademik yılı Mevlana Değişim Programı nın ilk yılı olmasına karşın üniversitemiz programı uygulayan tüm üniversiteler içerisinde; Gidecek öğrenci sayısına göre 1. sırada, Gidecek öğretim elemanı sayısına göre 2. sırada, Gelecek öğrenci sayısına göre 2. sırada, Gelecek öğretim elemanı sayısına göre 2. sırada, Programa tahsis edilen kaynak miktarına göre 2. sırada yer alma başarısını göstermiştir eğitim-öğretim yılında yapılan Mevlana Değişim Programı anlaşmalarıyla 105 öğretim elemanı ve 120 öğrenci değişimi planlanmıştır. Program kapsamında öğrenci değişimi ve öğretim elemanı hareketliliği devam etmektedir.

15 Mevlana Değişim Programı Kapsamında Üniversitemize Gelen Öğretim Elemanlarından Bazılarının Görüşleri Prof. Dr. İsami Kinoshita (Japonya-Chiba Üniversitesi), 31 Mart-13 Nisan 2014 tarihleri arasında, Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü nü ziyaret eden Prof. Kinoshita Akdeniz Üniversitesi hakkındaki olumlu düşüncelerini, edindiği bilgi ve deneyimleri Chiba Üniversitesindeki öğrenci ve akademisyenler ile paylaşacağını dile getirmiştir. Doç. Dr. Katsuki Umeda (Japonya-Chiba Üniversitesi), Mayıs 2014 tarihleri arasında, Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümünü ziyaret eden Doç Dr. Umeda, Japonya daki eğitim sistemi ile ilgili dersler ve orta öğretimde Beşeri Coğrafya Öğretimi ve Sosyal Bilimler Öğretimi dersleri vermiştir. Doç. Dr. Umeda, Eğitim Fakültesi ve Uluslararası İlişkiler Ofisine şükranlarını iletmiştir. Prof. Dr. Hisao Osada (Japonya-J.F. Oberlin Üniversitesi), 22 Nisan-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Edebiyat Fakültesi Gerontoloji Bölümü nü ziyaret eden Prof. Dr. Osada, vermiş olduğu derslere gösterilen yoğun katılım ve ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir. Yaşlı bakımı alanında çeşitli seminer ve dersler veren Prof. Dr. Osada, Japonya ve Türkiye deki yaşlı bakımını incelemek ve karşılaştırmak üzere Antalya daki huzurevlerini de ziyaret etmiştir Prof. Dr. Robin G. Brumfield (ABD-Rutgers Üniversitesi), Mayıs 2014 tarihleri arasında, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü ziyaret eden Prof.Dr. Brumfield, Tarım Ekonomisi Bölümünde ders ve seminerler vermiştir. Daha önce de Tarım Ekonomisi Bölümü ile ortak yürütülen projeler kapsamında üniversitemizi ziyaret eden Prof. Brumfield Mevlana Değişim Programının yararlı ve kendisi için farklı bir deneyim olduğunu belirtmiştir. Prof. Brumfield Rutgers üniversitesindeki akademisyenlerin Mevlana Programından yararlanması için deneyimlerini paylaşacağını dile getirmiştir.

16 Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nina Bijedic (Bosna Hersek-Mostar Dzemal Bijedic Üniversitesi), 1-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığında ders vermek üzere gelen Prof. Dr. Bijedic, Mevlana Değişim Programını çok önemsediklerini belirterek Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Enformatik Bölüm Başkanlığına teşekkürlerini iletmiştir. Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Elvir Zlomusica (Bosna Hersek-Mostar Dzemal Bijedic Üniversitesi), Mayıs 2014 tarihleri arasında, Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makineleri Bölümü nü ziyaret etmiştir. Doç. Dr. Zlomusica, Mevlana Değişim Programının bilgi alışverişinde bulunmak için çok iyi bir fırsat olduğunu ve Türkiye nin eğitim sistemi hakkında birçok şey öğrendiğini bu çerçevede Mevlana Değişim Programını yürüten Uluslararası İlişkiler Ofisine teşekkürlerini ifade etmiştir. Yrd. Doç. Dr. Anita Durakovic ve Yrd. Doç. Dr. Maja Colakovic (Bosna Hersek-Mostar Dzemal Bijedic Üniversitesi), Nisan 2014 tarihleri arasında Hukuk Fakültesinde Mevlana Değişim Programı kapsamında Medeni Hukuk dersleri vermişlerdir. Dr. Durakovic ve Dr. Colakovic, Mevlana Değişim Programı kapsamında seminer ve ders verme şansı bulduklarından dolayı büyük memnuniyet duyduklarını dile getirmişlerdir. Yrd. Doç. Dr. Denis Music (Bosna Hersek-Mostar Dzemal Bijedic Üniversitesi), Mayıs 2014 tarihlerinde, Mevlana Değişim Programı kapsamında Akdeniz Üniversitesi Enformatik Bölüm Başkanlığını ziyaret ederek dersler veren Dr. Music, iki üniversite arasındaki işbirliğinin özellikle kendileri açısından çok değerli olduğunu ve bu işbirliğinin devam etmesini istediklerini belirtmiştir.

17 Öğr. Gör. Beyim Nabiyeva (Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesi), Mart 2014 tarihleri arasında, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünü ziyaret eden Öğr. Gör. Nabiyeva, meslektaşlarına Mevlana Değişim Programına katılmalarını tavsiye edeceğini ve meslektaşları ile edindiği deneyimlerini paylaşacağını belirtmiştir. Ögr. Gör. Amanbek Caparov (Kırgızistan Türkiye Manas Üniversitesi), 5-12 Mayıs 2014 tarihleri arasında, Antalya Devlet Konservatuarı Sahne Sanatları Bölümünü ziyaret eden Ögr. Gör. Caparov, Mevlana Değişim Programının beklentilerinden daha da fazlasını karşıladığını ifade ederek öğrenci ve öğretim elemanlarının Mevlana Değişim Programından faydalanmaları tavsiyelerinde bulunmuştur. Mevlana Değişim Programı Öğrenci ve Öğretim Elemanı Başvuruları UİO tarafından, Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı öğretim elemanı ve öğrenci başvuruları, Nisan 2014 tarihleri arasında alınmıştır. Öğrenciler için Yabancı Dil Sınavı, 29 Nisan 2014 tarihinde, Yabancı Diller Yüksek Okulu ve Alanya İşletme Fakültesi nde gerçekleştirilmiştir. Programa başvuran öğretim elemanı ve öğrencilerimizin başvuru listeleri değerlendirilmek üzere Yükseköğretim Kuruluna gönderilmiştir. Erasmus+ Programı Öğrenci, Öğrenim ve Staj Hareketliliği Sınavı UİO Erasmus+ Programımız kapsamında yılında üniversitemiz tarafından gönderilmesi planlanan öğrencilerimizin seçimlerine yönelik olarak 7 Mart 2014 tarihinde düzenlenen Erasmus+ Sınavımıza yaklaşık 2700 öğrencimiz katılmıştır.

18 Erasmus+ Programı Giden Öğrenci Oryantasyon Programı UİO tarafından, Nisan 2014 tarihleri arasında, Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda, Erasmus+ Programı kapsamında yurtdışına gidecek olan öğrencilerimize yönelik olarak Oryantasyon Programı düzenlenmiştir. Oryantasyon programında gidecek olan öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları gerekli bilgiler verilmiş ve eğitim süreçlerine ilişkin detaylar anlatılmıştır. Erasmus+ Programı Giden Personel Oryantasyon Programı UİO tarafından, 28 Nisan 2014 tarihinde, Turizm Fakültesi Konferans Salonunda, Akademik Yılı içerisinde program kapsamında yurtdışına gidecek olan personelimize yönelik olarak Oryantasyon Programı düzenlenmiştir. Oryantasyon Programı kapsamında akademik ve idari personelimize gitmeden önce, gittiklerinde ve döndükleri süreçlere ilişkin dokümanlar ve karşılaşabilecekleri sorunlara yönelik bilgiler verilmiştir. Erasmus+ Eğitim Alma Hareketliliği Programı Kapsamında Landshut Üniversitesi ni Ziyaret Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve Genel Sekreterimiz Öğr. Gör. Bahadır Kerimoğlu, Mart 2014 tarihleri arasında, Almanya nın Landshut Üniversitesi ni ziyaret etmiştir. Ziyaret kapsamında iki üniversite arasındaki bilimsel işbirliği kapsamlı şekilde ele alınmış ve eğitim alanındaki bilgi ve deneyimler paylaşılmıştır.

19 Gençlik Çalışmaları Alanında İyi Uygulamalar ve Ağ Oluşturma Çalışma Ziyareti AB Gençlik Programları Eylem 4.3 kapsamında, Mayıs 2014 tarihleri arasında, Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezimizde, Uluslararası İlişkiler Ofisinin desteği ile İngiltere nin Newman Üniversitesi tarafından Gençlik Çalışmaları Alanında İyi Uygulamalar ve Ağ Oluşturma Çalışma Ziyareti gerçekleştirilmiştir. Çalışma ziyaretinde, Türkiye, İngiltere, Norveç ve Litvanya dan toplam 37 katılımcı yer almıştır. Katılımcılar ziyaret boyunca kendi ülkelerindeki iyi uygulamaları paylaşmış ve ülkemizin gençlik çalışmaları hakkında bilgi edinmişlerdir. Gençlik Çalışmalarına Dahil Olma ve Dahil Etme Kılavuzu AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından onaylanan, Gençlik Programları-Eylem 5.1, Gençler ve Gençlik Politikalarından Sorumlu Olanlar İçin Toplantılar kapsamında, Uluslararası İlişkiler Ofisinin desteği ile Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezimizde 6 Mayıs 22 Ekim 2013 tarihleri arasında yürütülen Gençler Var! (Gençlik Sorunlarına Gençlik Çalışmaları ile Çözüm Üretme ve Kurumlar Arası Diyalog Oluşturma Projesi) Projesi kapsamında gençlerin ve Gençlik çalışanlarının yararlanması için hazırlanan Gençlik Çalışmalarına Dahil Olma ve Dahil Etme Kılavuzu isimli kılavuz İngilizce ve Türkçe olarak yayınlanmıştır. Kılavuz, öğrenme sürecinde kendilerini keşfetmeleri, yaygın öğrenmenin gerekliliğini fark etmeleri, aktif katılım ve gönüllülük bilinçlerini artırmaları, yenilikçi, yaratıcı olmaları yolunda gençlere ve gençlik çalışanlarına rehber olması amacıyla hazırlanmıştır. Avrupa Akdeniz Gençlik Merkezimizin ilk yayını olma özelliği taşıyan Kılavuza Uluslararası İlişkiler Ofisinin diğer yayınlarının da yer aldığı linkinden erişilebilmektedir.

20 Euro ( Mobilkafe) Desk Projesi 2012 yılından itibaren Eurodesk Temas Noktası olarak gençlere hizmet veren Uluslararası İlişkiler Ofisimizin, Eurodesk in açtığı hibe programına 2014 Ocak ayında yaptığı Euro ( Mobilkafe) Desk Projesi başvurusu kabul edilmiştir Eylül ayında başlayacak olan proje kapsamında, üniversitemiz ana Kampusu dışında öğrenim gören gençleri programlardan yararlandırmak ve Avrupa Fırsatları ile Erasmus+ Programı hakkında detaylı olarak bilgilendirmek amaçlanmıştır. Proje kapsamında Eylül ayından itibaren UİO tarafından ilçelerdeki öğrencilerimize yönelik olarak bilgilendirme toplantıları gerçekleştirilecektir. Akdeniz Üniversitesi Farabi Değişim Programı Farabi Değişim Programımız kapsamında üniversitemizi tercih eden öğrenci sayısı her geçen yıl artış göstermektedir. Bir önceki Akademik yılda üniversitemize başvuran öğrenci sayısı 456 iken bu sayı Akademik yılı için 724 e çıkmıştır. Söz konusu artışta anlaşmalı olduğumuz üniversite sayısını geçen yıl 70 iken bu sene 83 e yükseltmiş olmamızın da katkısı bulunmaktadır. Ayrıca diğer üniversitelere gitmek isteyen öğrencilerimizin başvurularının kabul edilme oranlarında da önemli artış olmuştur Akademik yılı içerisinde diğer üniversitelere başvuran 227 öğrencimiz içerisinden 129 u kabul alırken Akademik yılı için 370 öğrencimizden 206 sı kabul almıştır.

21 Farabi Değişim Programı Etkinlikleri Üniversitemizin ulusal tanıtımının yapılması ve tercih edilirliğinin artırılması amacıyla, Farabi Değişim Programımız kapsamında üniversitemize gelen öğrencilerimiz için 04 Mayıs 2014 tarihinde Phaselis-Adrasan-Olympos gezisi ve 07 Haziran 2014 tarihinde Kurşunlu Şelalesinde kahvaltı etkinliği düzenlenmiştir.

22

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO YENİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERİMİZ ÜNİVERSİTEMİZDE Bu yıl 12 Mayıs 2018 tarihinde

Detaylı

Mayıs 2015, Sayı 4. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları

Mayıs 2015, Sayı 4. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin dördüncü sayısı ile karşınızdayız. Üçüncü sayımızın yayınlanmasının ardından geçen üç ay içerisinde

Detaylı

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu

Avrupa Akdeniz Gençlik Uygulama ve Araştırma Merkezi. 1 Aralık Haziran Faaliyet Raporu 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 Faaliyet Raporu Özet Rapor, nin 1 Aralık 2013-30 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve bir sonraki 6 aylık dönemde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaları içermektedir.

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek

Detaylı

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon

T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon T.C. BARTIN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER GENEL KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Misyon ve Vizyon Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Bartın Üniversitesi nin yükseköğretim

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ

T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ T.C. ORDU ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2014 2015 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı nın başlatmış olduğu Mevlana Değişim

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi nin

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453

Resmi Gazete Tarihi: Resmi Gazete Sayısı: 26453 Resmi Gazete Tarihi: 05.03.2007 Resmi Gazete Sayısı: 26453 AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

MADDE 1 Bu Yönerge 2547 sayılı Kanunun değişik 7/d 2 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 1 Bu Yönerge 2547 sayılı Kanunun değişik 7/d 2 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Dayanak MADDE 1 Bu Yönerge 2547 sayılı Kanunun değişik 7/d 2 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 2 Yönergede Dış İlişkiler Ofisi için Ofis, Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörü için Koordinatör,

Detaylı

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü

T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü Evrak Tarih ve Sayısı: 13/02/2017-E.12970 T.C. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü *BE6PBDK9H* Sayı : 14127219-310.99/ Konu : Mevlana Değişim Programı Başvuruları Hak. MÜHENDİSLİK

Detaylı

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü

10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ. -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü 10.06.2013 PAZARTESİ İZMİR GÜNDEMİ -Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı - Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü İKÇÜ ile Putra Üniversitesi arasında 'Mevlana Değişim Programı' İzmir Kâtip Çelebi

Detaylı

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 Bu Yönerge, Cumhuriyet Üniversitesi nin ulusal ve uluslararası akademik

Detaylı

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. TARSUS ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan,

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ/YÖS)-2018, 26 ÜLKE

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU 2 Mevlana Programı Mevlana Programı, yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2015 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa 1- Sunuş... 2 2- Misyon ve Vizyon... 3 3- Teşkilat Şeması... 3 4- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 4 5- Fiziksel Yapı... 7 6- Taşınır

Detaylı

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. TUNCELİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan Tunceli Üniversitesi Uluslararası

Detaylı

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI

ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI ERASMUS+ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ÇALIŞANLARI GÖREV TANIMLARI Erasmus Kurum Koordinatörü Üniversite ile Ulusal Ajans arasındaki iletişimin ve koordinasyonun sağlanması İkili Anlaşmalar: AB Programları çerçevesinde

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı ve kapsamı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Uluslar arası İlişkiler Koordinatörlüğünün

Detaylı

Kasım 2014, Sayı 2. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ikinci sayısı ile karşınızdayız.

Kasım 2014, Sayı 2. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ikinci sayısı ile karşınızdayız. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin ikinci sayısı ile karşınızdayız. Öncelikli olarak 12 Eylül 2014 tarihinde Uluslararası İlişkiler

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE GÖREV YÖNERGESİ

KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE GÖREV YÖNERGESİ KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ, İŞLEYİŞ VE GÖREV YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1 Bu Yönerge 2547 sayılı Kanunun değişik 7/d 2 maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. Tanımlar MADDE 2 Yönergede

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör Yardımcısı

Detaylı

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ

T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ T.C. KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİANSYON OFİSİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI 2019 2020 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU VE SEÇİM KRİTERLERİ

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Misyon ve Vizyon, Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan ve Rektör

Detaylı

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ CANİK BAŞARI ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı

Detaylı

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması

Ulusal ve Uluslararası Paydaşlar Arasında İşbirliğinin artırılması STRATEJİK PLAN, AMAÇ, HEDEF VE FAALİYET TABLOSU FAKÜLTE/BÖLÜM ADI: ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ Stj. Amaç No Hedef No Faaliyet No Performans no Stratejik Amaç / Hedef / Faaliyet Tanımı 2008 mevcut

Detaylı

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2016 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU

DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2016 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2016 YILI BİRİM FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER Sayfa 1- Sunuş... 2 2- Misyon ve Vizyon... 3 3- Teşkilat Şeması... 3 4- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... 4 5- Fiziksel Yapı... 4 6- Taşınır

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DÜNYANIN EN İYİ 1000 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA Merkezi İngiltere

Detaylı

Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6

Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6 Kasım 2015, Sayı 6 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin altıncı sayısı ile karşınızdayız. Beşinci sayımızın yayınlanmasının ardından

Detaylı

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN.

Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN. Farabi Kurum Koordinatörü: Prof. Dr. M. Banu DURUKAN www.deu.edu.tr DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ MART 2013 TANITIM TOPLANTISI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI NEDİR? Yükseköğretim Kurumları

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Öğrenci Ön Lisans Lisans Yüksek Lisans Doktora. Birim Bölüm Anlaşmalı Olunan Üniversite Ülke. Öğretim Elemanı. Tıp Fakültesi.

Öğrenci Ön Lisans Lisans Yüksek Lisans Doktora. Birim Bölüm Anlaşmalı Olunan Üniversite Ülke. Öğretim Elemanı. Tıp Fakültesi. Birim Bölüm Anlaşmalı Olunan Üniversite Ülke Öğrenci Ön Lisans Lisans Yüksek Lisans Doktora Öğretim Elemanı Azerbaycan Tıp Üniversitesi Azerbaycan x x Tıp Fakültesi Tıp Fakültesi Gazze Üniversitesi Filistin

Detaylı

uio.akdeniz.edu.tr/tr

uio.akdeniz.edu.tr/tr Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKUS/AKDENİZ YÖS-2017) Üniversitemiz ön lisans ve lisans programlarında öğrenim görmek

Detaylı

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI

No İŞ TANIMI TARİH 2011 YILI T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ BOLOGNA KOORDİNATÖRLÜĞÜ (ABKO) BOLOGNA SÜRECİ ÇALIŞMA TAKVİMİ No İŞ TANIMI TARİH 1 Bologna Süreci (BS) Kurum Koordinatörü görevlendirilmesi 08 Aralık 2010 2 BS Koordinatör Yardımcısı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ ANKARA ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS PROGRAMI UYGULAMA YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 - Bu yönergenin amacı, Erasmus Programının ve tüm alt faaliyetlerinin Ankara Üniversitesi nde uygulanmasını

Detaylı

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü. 30. yıl İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü Kuruluş 30. yıl Peyzaj Mimarlığı Bölümü 1985 te İ.Ü. Orman Fakültesinin 3. bölümü olarak açılmıştır. Fakültemiz,

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE Evrak Tarih ve Sayısı: 06/06/2018-E.9955 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Genel Sekreterlik *BE8R3DMC8* Sayı : 24998744-050.01.04- Konu : Senato Kararı ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜNE

Detaylı

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!!

ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! ERASMUS+ PERSONEL HAREKETLİLİĞİNE BAŞVURMAK İSTEYEN ADAYLARIN DİKKATİNE!!!! Giden Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Başvuru Süreci Başvuru Şartları ve Süreci Ders Verme Başvuru Formu Eğitim Alma Başvuru

Detaylı

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU

T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ HEDEF YÖNETİM TABLOSU T.C. İSTANBUL BİLİM ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 HEDEF YÖNETİM TABLOSU STRATEJİK AMAÇ 1: Eğitim Öğretim Süreçlerini Evrensel Bilim Anlayışına Uygun Olarak Geliştirmek HEDEF 1.1. Öğrenci Niteliğini Geliştirmek

Detaylı

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ

T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ T.C. PLATO MESLEK YÜKSEKOKULU YURT DIŞI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ KURULUŞ VE FAALİYET YÖNERGESİ Konu Madde 1- Bu Yönergenin konusu, Plato Meslek Yüksekokulu nun Yurt Dışı Yükseköğretim

Detaylı

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ

AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ ERASMUS+ KA107 ÖĞRENCİ SEMİNERİ 2016-2017 BAHAR DÖNEMİ AVRUPA VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER MERKEZİ (AVUMER) Özellikle yurtdışında bulunan kurum ve üniversitelerle ilişki kurmak ve bu kurumlarla Üniversitemiz

Detaylı

Şubat 2015, Sayı 3. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin üçüncü sayısı ile karşınızdayız.

Şubat 2015, Sayı 3. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin üçüncü sayısı ile karşınızdayız. Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin üçüncü sayısı ile karşınızdayız. İkinci sayımızın yayınlanmasının ardından geçen üç ay içerisinde

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 2015-2019 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU ERZİNCAN 2018 ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ 2015-2019 DÖNEMİ STRATEJİK PLAN 2018 YILI İZLEME RAPORU

Detaylı

HOŞGELDİNİZ ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

HOŞGELDİNİZ ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ ERASMUS+ ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ TANITIM TOPLANTISI HOŞGELDİNİZ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ 1 Süleyman Demirel Üniversitesi Erasmus Bilgilendirme Toplantısı (2017-18) Erasmus+

Detaylı

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ

T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ T.C. MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı ve kapsamı, Rektörlüğe bağlı olarak görev yapan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi

Detaylı

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR

25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR ERASMUS + 2015-2016 ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ İLANI (Öğrenim/Staj) SON BAŞVURU TARİHİ: 25 ŞUBAT2015 MESAİ SAATİ BİTİMİNE KADAR Erasmus + Programı kapsamında 2015-2016 akademik yılı Öğrenci Öğrenim Hareketliliği

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ AVRUPA BİRLİĞİ ERASMUS+ ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı Erasmus+ kapsamında İstanbul Esenyurt

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönerge; Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Uluslararası

Detaylı

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013

ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 ERASMUS BÖLÜM / PROGRAM KOORDİNATÖRLERİ TOPLANTıSı Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü Uluslararası İlişkiler Ofisi 5 Şubat 2013 İÇİNDEKİLER ERASMUS GİDEN ÖĞRENCİ HAREKETLİLİĞİ Öğrenci Süreçleri İş Akışı 2013

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI TANIMLAR Mevlana Değişim Programı Mevlana Değişim Programı,yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında örgenci

Detaylı

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2018-2019 ERASMUS+ ÖĞRENCİ ÖĞRENİM VE STAJ HAREKETLİLİĞİ BİLGİLENDİRME SUNUMU 2019-2 0 1 8 E Ğ İ T İ M Y I L I N DA G E R Ç EK L EŞTİRİLECEK Ö Ğ R E N C İ H A R E K E T L İ L İ Ğ İ BAŞVURULARI 12 MART

Detaylı

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015

ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 13 MART 2015 2014-2015 ÖĞRETİM YILI ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU KILAVUZU SON BAŞVURU TARİHİ 30 MART 2015 1 Erasmus Stajı Nedir? Staj, bir yararlanıcının programa katılan

Detaylı

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ ULUSAL HAREKETLİLİK KONSORİSYUMU 2014/2015 FAALİYET RAPORU Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ulusal Konsorsiyum Projesi Kapsamında Berlin Wildau Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Ziyaret

Detaylı

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi. e-bülten. uio.akdeniz.edu.tr/tr. Akdeniz University International Relations Office Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülten Akdeniz University International Relations Office @AkdenizUni_IRO AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI ÖĞRENCİ SINAVI (AKDENİZ/YÖS)-2018 AKDENİZ

Detaylı

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ

BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ BATMAN ÜNİVERSİTESİ ERASMUS+ PROGRAMI WROCLAW ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI PERSONEL EĞİTİM HAFTASI VE POLONYA ÜNİVERSİTELERİ İŞBİRLİĞİ ZİYARETİ 14-18 MAYIS 2018 Üniversitemizin uluslar arasılaşma faaliyetleri

Detaylı

kültürlerin eğitim-öğretim olanaklarını tecrübe edip değerlendirme imkânı sunmak, Erasmus+ programı kapsamında yer alan program ülkelerindeki ve ortak

kültürlerin eğitim-öğretim olanaklarını tecrübe edip değerlendirme imkânı sunmak, Erasmus+ programı kapsamında yer alan program ülkelerindeki ve ortak ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ STRATEJİK PLANI (2016-2019) Erasmus Kurum Koordinatörlüğü, Gazi Üniversitesi nden eğitim, öğretim ve staj amaçlı yurtdışındaki üniversitelere ya da kurum ve ya işletmelere

Detaylı

YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU

YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU YILDIZ TEKNİK UNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ 1.10.2012 30.09.2013 DÖNEMİ FAALİYET RAPORU Yıldız Teknik Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi, üniversitemizin uluslararası bir dünya üniversitesi

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1-(1) Bu Yönergenin amacı; Karadeniz Teknik Üniversitesi Kariyer Merkezi nin amaçlarına,

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI Yrd. Doç. Dr. Erdem ÖZLÜK erdem.ozluk@yok.gov.tr Sunum Planı 1.Mevlana Değişim Programı 2.Mevlana Değişim Programı nın Amacı 3.Mevlana Öğrencisi 4.Diğer

Detaylı

Ağustos 2015, Sayı 5

Ağustos 2015, Sayı 5 Ağustos 2015, Sayı 5 Akdeniz Üniversitesi nin Değerli Mensupları Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi e-bülteni nin beşinci sayısı ile karşınızdayız. Dördüncü sayımızın yayınlanmasının ardından

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI İLANI 1. Mevlana Değişim Programı Hakkında Genel Bilgiler: M evlana Değişim Programı, yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtdışında eğitim veren yükseköğretim

Detaylı

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM

MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM MİSYON VİZYON ORGANİZASYON ŞEMASI AKADEMİK/ İDARİ YAPI YÜRÜTÜLEN PROGRAMLAR ERASMUS DEĞİŞİM PROGRAMLARI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMLARI FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI HAREKETLİLİK SAYILARI AKREDİTASYON FİZİKİ

Detaylı

Güney Kore Ziyaretinden Düşen Notlar

Güney Kore Ziyaretinden Düşen Notlar Güney Kore Ziyaretinden Düşen Notlar Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hatay Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Doç.Dr. Zafer Yönden, Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Erzin

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ 2014/2015 AKADEMİK YILI ERASMUS+ YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ BAŞVURU SÜRESİNİN UZATILMASI DUYURUSU Avrupa Birliği Bakanlığı na bağlı olarak

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI KOORDİNATÖRLÜĞÜ Mevlana Değişim Programı Nedir? Küreselleşen dünyada herhangi bir coğrafi ve etnik sınır olmaksızın diploma denkliği

Detaylı

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim

SSS. 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? Üniversitelere Kazandırdıkları. Uluslararası tecrübe ve itibar. Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim 1- Erasmus Programı Neler Kazandırır? SSS Üniversitelere Kazandırdıkları Uluslararası tecrübe ve itibar Çok kültürlü ve milletli ortamda eğitim Hoşgörü ve kültürler arası diyalog Tanıtım / uluslararasılaşma

Detaylı

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek

Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek Geleceğin Mühendislerine Petkim den Tam Destek İzmir in en genç üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi olarak sektörün önde gelen sanayi kuruluşlarıyla işbirliği çalışmalarına

Detaylı

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI

T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Tarih :11 Mayıs 2010 Toplantı Sayısı :05 Karar Sayısı :15 T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARARLARI Karar 1 Üniversitemiz Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Konsültasyon

Detaylı

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir.

Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. SAYFA NO : 1/7 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, bölüm içinde yürütülen eğitim ve öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde sorumluluk ve esasları belirlemektir. 2.UYGULAMA ALANI Bölüm Başkanı, Dekanlık

Detaylı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı

Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı Erasmus + Öğrenci Hareketliliği Başvuru İlanı I. Başvuru Şartları, (Kimler Başvurabilir?) A: ÖĞRENİM HAREKETLİLİĞİ Tüm adaylar, Trakya Üniversitesi bünyesinde bulunan eğitim kademelerinin (Ön Lisans, Lisans,

Detaylı

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU

AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU AVRUPA DA HİBE DESTEKLİ STAJ DUYURUSU Erasmus+ Programı dâhilinde, Ankara Ticaret Odası Koordinatörlüğünde 12 Üniversitenin katılımıyla oluşan Yeni İş Tecrübeleri için Ankara Konsorsiyumu (YİTAK) Projesi,

Detaylı

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI

AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI 2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ BAŞVURULARI Başvuru Koşulları: 1. Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci değişimine İnönü Üniversitesinde örgün eğitim programlarına kayıtlı

Detaylı

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ

T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ T.C. MALTEPE ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS, LİSANS VE LİSANSÜSTÜ BURS VE İNDİRİM YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı öğrencileri öğretim programı çerçevesinde ve bu çerçeveye ek olarak, öğrenci kulüpleri

Detaylı

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İZMİR DEMOKRASİ ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER OFİSİ YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Rektörlüğe bağlı olarak görev

Detaylı

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER OFİSİ TANITIM SUNUSU ULUSLAR ARASI İLİŞKİLER & LLP/ ERASMUS / FARABİ KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ Karabük Üniversitesi kurulduğu andan itibaren uluslararası tanınırlığa

Detaylı

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ ULUSLARARASI İLİŞKİLER KOORDİNATÖRLÜĞÜ FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI 2018-2019 Akademik Yılı Giden Öğrenci Başvuru Duyurusu Farabi Değişim Programı kapsamında, 2018-2019 Akademik

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 14/06/2017-79163 T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BELCBASCU* Sayı : 61939645-103-E.79163 14/06/2017 Konu : 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Akademik

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ KARİYER MERKEZİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kariyer Merkezinin amaçlarına,

Detaylı

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar FIRAT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON VE DANIŞMANLIK OFİSİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Fırat Üniversitesine bağlı olarak kurulan Proje

Detaylı

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ

KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ KIRŞEHİR AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ DIŞ İLİŞKİLER OFİSİ 2018 PROJE YILI ERASMUS+ KA 107 PROGRAM ÜLKELERİ İLE ORTAK ÜLKELER ARASINDA YÜKSEKÖĞRETİM ÖĞRENCİ ve PERSONEL HAREKETLİLİĞİ (Uluslararası Kredi Hareketliliği)

Detaylı

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler

EYPRO BÜLTENİ. Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi. Sayı 6, EKİM-KASIM 2017 İçindekiler EYPRO BÜLTENİ Engelsiz Yaşam Uygulama ve Araştırma Merkezi İstanbul Aydın Üniversitesi Engelsiz Yaşam Araştırma Ve Uygulama Merkezi engelli bireylerin bağımsız yaşama koşullarına erişme ve kent yaşamına

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ BEYŞEHİR ALİ AKKANAT İŞLETME FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi, 2011-2012

Detaylı

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu:

Bölümümüzün Vizyonu: Bölümümüzün Misyonu: Bölümümüzün Vizyonu: Uluslararası düzeyde ilişkiler kuran, üniversitemizin akademik, kültürel, kültürlerarası gelişim ve ilişkilerine katkı sağlayan bir bölüm olmak. Bölümümüzün Misyonu: Ulusal ve uluslararası

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 23/02/2015-9123 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı *BELMRPYA* Sayı :99174368 /310.02.01.1/ Konu :Farabi Programı Başvuru Materyalleri FİZİK BÖLÜM

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri

T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri T.C. Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü Amaç ve Hedefleri Amaç 1 - Eğitim - öğretim kalite ve kapasitesinin artırılması Hedef 1.1: Akreditasyon ve kalite güvence çalışmalarının

Detaylı

TIP FAKÜLTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ

TIP FAKÜLTESİ ZİRAAT FAKÜLTESİ TIP FAKÜLTESİ 1 Münire Erman Akar Prof.Dr. Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bosna-Hersek Tuzla Üniversitesi DR 1 hafta 2 Coşkun Usta Prof.Dr. Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Azerbaycan Bakü Devlet

Detaylı

ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER. Komisyonlar Başkan ve Üyeler Komisyon Tanımları ve Görevleri

ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER. Komisyonlar Başkan ve Üyeler Komisyon Tanımları ve Görevleri ORMAN FAKÜLTESİ KOMİSYONLAR VE KOORDİNATÖRLÜKLER Komisyonlar ve ler Komisyon Tanımları ve Görevleri Akademik Yükseltilme ve Atama Ön Değerlendirme (Yedek ) Fakültemiz ile ilgili kadrolara başvuran adayların

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

FAALİYET RAPORU (2011)

FAALİYET RAPORU (2011) AKDENĠZ ÜNĠVERSĠTESĠ BOLOGNA KOORDĠNATÖRLÜĞÜ (ABKO) FAALİYET RAPORU (2011) Hazırlayanlar Prof. Dr. Burhan ÖZKAN Koordinatör Emel KAHRAMAN Uzman Deniz ÖZTÜRK Bilgisayar ĠĢletmeni ĠÇERĠK TARĠHÇE FAALĠYETLERĠMĠZ

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

Stratejik Niyet Hiyerarşisi

Stratejik Niyet Hiyerarşisi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Stratejik Niyet Hiyerarşisi (Vizyon-Misyon-Amaç-Hedefler) 6 VİZYONUMUZ: Çağdaş ve evrensel değerlere bağlı eğitim-öğretim ve bilimsel faaliyetleriyle ulusal ve uluslararası

Detaylı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz!

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı. Bölümünüze Hoşgeldiniz! Elektrik-Elektronik Mühendisliği Tanışma Toplantısı Bölümünüze Hoşgeldiniz! 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı Tanışma Toplantısı Kırıkkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ Erasmus Koordinatörlüğü 2017-2018 Akademik Yılı Öğrenci Staj Hareketliliği Başvuru İlanı BAŞVURU TARİHLERİ 30.11.2017 16.02.2018 Batı Raman Kampüsü Fen-Edb. Fak. Zemin Kat Uluslararası

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ SELÇUK ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ FAKÜLTE TANITIMI Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik

Detaylı