ÇOCUK MECLĐSĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇOCUK MECLĐSĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR"

Transkript

1 ÇOCUK MECLĐSĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR AMAÇ Madde1 - Bu yönetmeliğin amacı; Denizli Belediyesi Çocuk Meclisinin çalışma düzeni, Meclis Organlarının seçimi faaliyet kollarının belirlenmesi ve meclis organlarının çalışma esaslarını belirlemektir. KAPSAM Madde2 - Bu yönetmelik, Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi ve Belediyenin ilgili birimlerini kapsar. DAYANAK Madde Sayılı Belediye Kanunun 14.maddesinin b fıkrası, 15. maddesinin a ve b fıkraları, 18.maddesinin m fıkrası ve 75.maddesinin c fıkrasına istinaden hazırlanmıştır. TANIMLAR Madde 4 - Bu yönetmelik de gecen; a) Belediye: Denizli Belediyesini b) Çocuk Platformu: Çocuk Meclisine üye olmak için müracaat eden belirli yaş grubundan oluşan çocukları,

2 - 2 - c) Çocuk Meclisi: Denizli Belediyesini d) Genel Kurul: Çocuk Meclisi Genel Kurulunu e) Başkanlık Divanı: Çocuk Meclisi ni sevk ve idare eden Çocuk Meclisi Organını f) Komisyon : Genel Kurul üyelerinden oluşan ve belli konularda çalışma yapan Çocuk Meclisi Organını, g) Đcra Heyeti: Komisyon Başkanlarından oluşan ve belli konularda çalışma yapan Çocuk Meclisi organını, h) Secim Komisyonu: Çocuk Platformunda çocuklar arası seçimi organize eder ve Çocuk Meclisince seçilen Meclis Organını temsil eder. I) Danışma Kurulu: Denizli Belediyesi Başkanlığınca görevlendirilen danışman ve rehber öğretmenlerden oluşur. ĐKĐNCĐ BÖLÜM ÇOCUK PLATFORMU Çocuk Platformunun Oluşumu: Madde 5 - Çocuk Platformu, 9-13 yaş grubu çocuklardan üye olmak için müracaat edenlerden oluşur. Çocuk Platformunun Toplanması: Madde 6 - Başkanlık Divanını oluşturur. Madde 7 - Başkanlık Divanı, Çocuk Meclisi üyeliği için aday olacakların başvurularını inceler ve sonuçlandırır. Madde 8 - Çocuk Meclisi Üyeliğine aday olabilmek için; a) 9-13 yaş arasında olmak b) Denizli Belediyesi ve mücavir alan sınırlarında ikamet etmek c) Velinin muvafakatinin bulunması d) Başvuru formu doldurması gereklidir. Madde 9 - Çocuk Meclisine seçilecek olan en fazla %20 lik kontenjanı özürlü, suça eğilimli korunmaya muhtaç, mahkum ve çalışır çocuklardan oluşur. Madde 10 - Çocuk Platformunda en çok oy alan 85 çocuk asıl, daha sonraki 85 çocuk ise yedek üye olarak seçilir. Madde 11 - Çocuk Meclisinde kontenjandan en çok oy alan 50 çocuk asil, sonraki 50 çocuk ise yedek üye olarak seçilir.

3 - 3 - Madde 12 - Çocuk Platformu üyesi her çocuk bir kontenjan almak üzere en çok üç aday için oy kullanabilir. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM ÇOCUK MECLĐSĐ Çocuk Meclisinin Amacı: Madde 13 Denizli Belediyesi ve mücavir alanları içerisinde yaşayan, Cumhuriyetimizin temel ilkelerine bağlı Milli ve Manevi değerlerimize saygılı çocuklar yetiştirmek, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını ve milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan, insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş çocuklar yetiştirmektir. Çocuk Meclisinin Görevleri: Madde 14 - Çocuk Meclisi, miting, form, açık-kapalı alan toplantıları, şölenler, kampanyalar, süreli süresiz yayınlar ve benzeri faaliyetler düzenleyebilir. Madde 15 - Çocuk Meclisi Belediye çalışmaları için tavsiye kararı alabilir. Çocuk Meclisinin Organları: Madde 16 - Çocuk Meclisi; Bir Meclis Başkanı, Üç Meclis Başkan Vekili, Beş Meclis Başkanlık Divan Üyesi, Komisyonlar, Đcra Heyeti ve Genel Kuruldan oluşur. Çocuk Meclisinin Oluşumu: Madde 17 - Çocuk Meclisi; Çocuk Platformu tarafından seçilen 50 Asil, 50 yedek toplam 100 çocuktan oluşur. Madde 18 - Çocuk Meclisine seçilen 50 asil üye Eylül ayının üçüncü haftasının cumartesi günü Çocuk Meclisi salonunda toplanır. Başkanlık Divanın seçimi: Madde 19 - Geçici Başkanlık Divanı oluşturularak Başkanlık Divanı için seçimler yapılır ve en çok oy alan 5 kişi Başkanlık Divanı üyeliğine seçilir.

4 - 4 - Çocuk Meclis Başkanın seçimi: Madde 20 - Başkanlık Divanı, Başkan adaylarının başvurularını kabul eder. Madde 21 - Üyelerin 3 / 2 sinin oyunu alan Başkan seçilir. 3 / 2 si alınmazsa seçime 3 tur devam edilir. Üçüncü turda çoğunluğun oyunu alan başkan seçilir Başkan Vekilliği Seçimi: Madde 22 - Başkanlık Divanı Başkan Vekilini seçer. Faaliyet Kollarının Tespiti: Madde24 - Çocuk Meclisi aşağıda belirtilen faaliyet kollarında komisyonlar oluşturur. 1- Eğitim, Kültür ve Sanat Komisyonu, 2- Çevre, Sağlık ve Yardımlaşma Komisyonu, 3- Spor ve Sosyal Etkinlikler Komisyonu, 4- Basın ve Yayın Komisyonu, 5- Đç Tüzük ve Seçim Komisyonu, 6- Çocuk Meclisince Uygun Görülen Komisyon. Komisyondaki Üyelerinin Seçimi: Madde 25 - Komisyonlarda en az beş en fazla sekiz çocuk görev alabilir. Komisyon Üyelerinin Seçimi: Madde 26 - Herhangi bir komisyona sekiz çocuktan fazla müracaat olursa seçim yapılır. Komisyon Başkanı, Başkan Vekili ve Sözcü Seçimi: Madde 27 - Her komisyon üyeleri, kendi içlerinden bir Başkanı, bir Başkan Vekili ve iki sözcü seçerler. Komisyonların Çalışma Usulü: Madde 28 - Her komisyon faaliyet alanları ve çalışma usulü hakkında bir iç yönetmelik hazırlar. Madde 29 - Komisyonlar yıllık faaliyet raporu hazırlayarak Çocuk Meclisinin onayına sunarlar. Madde 30 - Komisyonlar her ayın ilk haftası bir önceki ayın faaliyet raporunu hazırlarlar. Madde 31 -Komisyonlar ayda en az bir gün uygun görülen yer ve zamanda toplanırlar. Đcra Heyeti: Madde 32 -Đcra Heyeti, Komisyon Başkanlarından oluşur.

5 - 5 - Đcra Heyetinin Çalışma Usulü: Madde 33 - Đcra Heyeti her ayın ilk ve son haftasında toplanarak, bir önceki ayın faaliyet raporlarını incelerler ve sonraki ayda yapılması düşünülen faaliyetlerle ilgili işbirliği yaparak Çocuk Meclisinin aldığı kararların uygulanmasını sağlarlar. Meclis Üyeliğinin Sona Ermesi: Madde 34 - Çocuğun 14 yaşından gün alması ve Meclis Yönetmeliği hükümlerine aykırılık halinde sona erer. Çocuk Meclisinin Süresi: Madde 35 -Çocuk Meclisinin süresi 1 yıldır. Çocuk Platformu yeni dönem Meclis üyelerini seçtiği anda görevi sona erer. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM ÇOCUK MECLĐSĐNĐN ÇALIŞMASI VE MECLĐSĐN DÜZENĐ Meclisin Toparlanması: Madde 36 -Çocuk Meclisinin doğal toplantısı, her iki ayda bir olmak üzere yılda altı defadır. Meclis Toplantısının Süresi: Madde 37 - Meclis toplantısının süresi en çok beş gündür. Meclisin Olağanüstü Toplanması: Madde 38 -Çocuk Meclisinin yazılı çağrısı veya üyelerden üçte birinin gerekçeli teklifi üzerine Çocuk Meclisi olağanüstü toplanır. Olağanüstü toplantılarda çağrıyı gerektiren konudan başka bir iş görülmez. Mecliste Görüşülecek Maddelerin Sunulması: Madde 39 -Çocuk Meclisinde görüşülecek maddeler Başkan tarafından Meclise sunulur. Madde 40 -Üyelerden her biri Çocuk Meclisinin görevine ait tekliflerde bulunabilir. Teklif Mecliste kabul edilirse programa alınır. Madde 41 -Olağan ve Olağanüstü toplantılarda görüşülecek program Meclis Başkanı tarafından en az 10 gün evvel Çocuk Meclisi üyelerinin evlerine gönderilir. Acil durumlarda bu süre üç güne indirilebilir.

6 - 6 - Meclis Başkanı ve Başkan Vekillerinin Görevleri: Madde 42 - Çocuk Meclisine Meclis Başkanı başkanlık eder. Başkan; Meclisi açma görüşmeleri idare, kararları kabul etme, ilan etme, bildirme ve Meclis toplantısının sona erdiğini söyleme görevlerini yürütür. Madde 43 - Meclisin toplantısında Başkan bulunmazsa, Birinci Başkan Vekili, o da bulunmazsa Đkinci Başkan Vekili, o da bulunmazsa Üçüncü Başkan Vekili meclise başkanlık eder. Madde 44 - Meclis Başkanının bir senelik faaliyetlerine dair Meclise vereceği raporun görüşülmesi esnasında Meclise görevlendirilen başkan vekili tarafından başkanlık edilir. Meclis Görüşmelerinde Yeterli Üye Sayısı: Madde 45 - Meclis üyelerinin tamamının yarısından fazla üye hazır bulunmadıkça görüşmeler yapılmaz. Kararlar mevcut üyelerin çoğunluğunun oyları ile alınır. Oyların eşit olduğu durumlarda Başkanın tarafı tercih olunur. Üyelerin her biri bizzat oyunu verir. Meclis Görüşmelerinde Çoğunluk Olmazsa: Madde 46 - Meclis toplantılarında üyelerin çoğunluğu hazır değilse, Meclis Başkanı Meclisi tatil ve en az yedi gün sonra toplanmak üzere günü tespit ederek üyelere bildirir. Đkinci toplantıda kaç üye olursa olsun mevcut üye ile görüşmeler yapılır ve karar verilir. Mecliste Açık ve Gizli Toplantılar: Madde 47- Meclis görüşmeleri açıktır. Başkan veya üye tarafından teklif edildiğinde Meclis çoğunluğunun vereceği karar üzerine gizli oturum yapabilir. Meclis Tutanağının Đmzası: Madde 48 - Çocuk Meclisince görüşülen maddeleri yazmaya mahsus tutanak, her görüşmeyi takiben Meclis Başkanı ve Katiplerce imza olunur. Meclis Kararlarının Đlanı: Madde 49 - Açık oturumlardaki karar sonuçlarının, kararların verildiği tarihlerden itibaren 48 saat içerisinde Çocuk Meclisi kapısına asılmak suretiyle ilan olunur. Başkanın Sorulara Cevap Verme Mecburiyeti: Madde 50 - Meclis Başkanı faaliyet alanına ait işlerde Meclise gerekli açıklamayı ve sorulan soruların cevaplarını vermeye mecburdur. Başkan bu soruların cevaplarını vermeye başka üyeyi görevlendirebilir.

7 - 7 - Gensoru: Madde 51- Çocuk Meclisi üyelerin her biri Çocuk faaliyetleri ile herhangi bir husus hakkında Meclis Başkanlığına önerge vererek gensoruda bulunabilir Gensoru önergesi Meclis üye tam sayısının çoğunluğunca kabul edildiği taktirde gündeme alınır. Üzerinde tam 7gün geçtikten sonra Meclis Başkanın görevlendireceği kişiler gen soruya Meclis önünde cevap verirler. Meclisin Düzen ve Đntizamı: Madde 52 -Meclis Başkanı, Meclisin nizam ve intizamını temin ile görevlidir. Meclis düzenini gelenlerden gösteri ve gürültü yapanlar Meclis salonundan çıkarılır Başkan bu hususta Belediye Zabıtası veya görevli personelden yararlanır. Madde 53 - Çocuk Meclisi üyelerine yönetmelik hükümlerine göre yaptırım uygulayabilir. Buna karşılık Meclis üyeleri de yasal haklarını kullanabilir. Bu konuda yetkili merci Denizli Belediye Başkanlığıdır. Meclis Toplantılarına Devam Etmeyen Üye ve Komisyon: Madde 54 - Birbirini takiben üç veya komisyon toplantısına gününde mazeretsiz devam etmeyen üye Meclis kararıyla istifa etmiş kabul edilir. BEŞĐNCĐ BÖLÜM SEÇĐMLER, OYLAMA, GÖRÜŞLERĐN YÖNETĐLMESĐ VE YÜRÜTÜLMESĐ Seçimler: Madde 55 - Belediye Çocuk Meclisinde Başkan, Başkan vekilliği, Başkanlık Divanı ve Đcra Heyetinin üyeliği gibi üyelerden her hangi birinin bir işe seçilmesi gizli oy ile yapılır. Öteki hususlarda oylama açık oy ile yapılır. Oylama: Madde 56 - Belediye Çocuk Meclisinde açık oy; özel işaret veya isim belirtilmesi ile olur. Madde 57 - Özel işaret; elini yukarı kaldırmak veya ayağa kalkmakla olur. Đşaretle oylamada oyların sonucunu sayıp belirtmek Başkan ile katiplere aittir. Bunlar çoğunluk olup olmadığında kuşkuya veya anlaşmazlığa düşerlerse oylama tekrarlanır. Eğer kuşku giderilmezse, bu kez isim belirleme yoluyla oylamaya gidilir.

8 - 8 - Madde 58 - Đsim belirleme yoluyla oylama şöyle yapılır; Çocuk Meclisi üyeleri yerlerinde otururken Meclis görevli memuru oy sandığını dolaştırır; Üyeden her biri üzerinde kendi adı yazılı; iki kağıttan kabul anlamına gelen (beyaz) ya da ret anlamına gelen (renkli ) bir kağıdı sandığın içine atar. Sandığı başkanın gözetimi altında ve Meclis Heyeti önünde katipler açar; içinde bulunan kağıtları sayıp cinslerini ayrı ayrı tespit ederler. Sayım sonucu başkan tarafından Meclise duyurulur. Madde 59 - Çocuk Meclisinde gizli oylama aşağıda gösterildiği gibi yapılır. Eğer bir seçim söz konusu ise üyeden her biri konusu ise üyeden her biri oy pusulasına seçtiği kişi veya kişilerin adlarını eğer bir konunun oylaması söz konusu ise kabul veya ret kelimelerini üzerine başka bir yazı veya işaret koymadan oy sandığına atar. Sonra başkanın gözetimi altında veya meclis önünde pusulalar birer birer açılıp yazılı adlar veya evet yada hayır kelimeleri tespit edilip sonuç başkan tarafından meclise bildirilir. Oy pusulaları aynı renk ve biçim de olmak üzere önceden üyelere dağıtılır. Görüşmelerin Yönetilmesi ve Yürütülmesi: Madde 60 - Meclis duyurmak üzere belge varsa gündemde yazılı maddelerin görüşülmesine başlanmadan önce bunları Başkan Meclise bildirir. Madde 61 - Gündem Başkan tarafından yapılır ve gündeme giren maddeler belirli günde sırayla okunur ve görüşülür. Madde 62 - Üyelerin söz söylemek için önce başkanlıktan söz istemeleri gerekir. Söz isteyenlerin adları istek sırasıyla başkan tarafından işaret edilir. Evvela teklif olunan mesele ve ilgili komisyon tutanakları okunur. Ondan sonra üyeler tarafından söz alınır. Başkan ne zaman isterse gereken açıklamada savunmalarda bulunabilir. Madde 63 - Mecliste konuşan kimseler olduğu yerden ayağa kalkarak konuşur. Madde 64 - Söz alanlar başkana hitap ederek konuşurlar. Madde 65 - Söz söylerken esas konu dışına çıkmak bir kimsenin kişisel ve özel durumu hakkında hakaret niteliği taşıyacak veya büyük üzüntü yaratacak söz söylemek veya meclisin düzenini bozacak davranışlarda bulunmak yasaktır. Aksi takdirde başkanlıkça ihtarda bulunulur Đki kez ihtar alan bir üye davranış ve tutumu devam ederse başkan tarafından meclis salonunu terk etmeye davet edilir ve çıkartılır. Madde 66 - Görüşmeye son verilip verilmemesi için oya başvurulur. Görüşmeye son verilmesi çoğunlukla kararlaştırılırsa artık görüşülen lehine veya aleyhine konuşmak için kimseye söz verilmez.

9 - 9 - Madde 67- Meclisçe alınacak kararlar şu 3 yolla kabul veya red edilir. a) Meclisin yönetmelikle belirlenmiş üye sayısının mutlak çoğunluğu demek; Çocuk meclisinin toplam üyesi kaç kişi ise yarısından bir fazlasının bir konu hakkında birleşmesi demektir. Bu yol yönetmeliğin aradığı hallerde uygulanır. b) Mecliste bir konunun görüşülmesi, oylama sırasında hazır bulunanların mutlak çoğunluğu ile olur. Bu da Meclisin örneğin yönetmelikte saptanmış üye sayısı 20 olan bir yerde 11 üyenin hazır olması ile görüşülmeye başlanıp oya başvurulduğunda bu 11 üyenin 6 sının birleşmesi ile olur. Bir başka örnekle 18 üyenin hazır olduğu Meclis toplantısında oylamaya başvurulursa 10 kişinin birleşmesi şarttır. c) Mecliste hazır bulunan üyenin çoğunluğu ya nisbi veya izafidir. Yönetmelikle belirli üye sayısı 20 olan bir mecliste örneğin 11 üye ile görüşmeye başlanır oya başvurulup ta o konuda kabul edilip edilmeme hususu oya konulduğu vakit yalnız 5 kişi kabul oyunda bulunsa hazır olan üyenin çoğunluğu o önergeyi kabul etmemiştir denemez, herhalde kabul etmeyenlerinde ayrıca tespit edilmesi gerekir. Çünkü bu kez 4 kişi ret oyu verse hazır olan üyelerden 4 kişi olumlu oy 4 kişi olumsuz oy kullanmış olduğuna göre lehte oylamada 6 kişi aleyhte oylamada 7 kişi çekimser kalmış bulunduğuna göre 4 oya karşılık 5 oy ile öneri kabul edilmiş sayılır. Madde 68 - Genel olarak meclis görüşmeleri açıktır. Herkes görüşmeleri dinlemeye mahsus olarak ayrılmış yerde oturup görüşmeleri dinleyebilir. Meclisin çoğunlukla gizli toplantı yapmaya karar vermesi halinde yapılacak gizli toplantıda dinleyiciler meclis toplantı dışına çıkarılır. Madde 69 - Meclis kurulunda her madde kabul veya ret edildikten sonra başkan Meclis çoğunlukla veya oy birliğiyle kabul veya ret edilir diye sonucu açıkça duyurulur. Madde 70- Meclis üyelerinin oturduğu bölümlere Başkan, üyeler ve açıklamalarda bulunmak üzere görevlendirilmiş kimselerden başka kimse giremez. Madde 71 - Meclisin kararları başkan veya başkan vekilleri ile katiplerden en az birisi tarafından imzalanarak Çocuk Meclis başkanlığına verilir ve bu başkanlıkça yerine getirilir. Madde 72 - Mecliste söz alanlar sözlerini bitirmeden üyelerden biri tarafından görüşmelerin yeterliliği önerilirse önce bu öneri oya konulur. Görüşmenin yeterliliği isteği reddedilirse söz almış olanlara sıra ile söz verilmekte devam edilir. Madde 73 - Görüşülmekte olan madde hakkında üyeler tarafından yapılan teklifler birden fazla ise birinin oya konulup da reddedilmesi halinde diğer önerilerin oylanmasının sonuç alınmasını güçleştirecek bazı durumlar yaratmamasına dikkat edilerek teklifler ona göre sıraya konulur. Örneğin; Görüşülmekte olan konunun görüşülmesinin ertelenmesi veya başka bir konunun bu konudan önce ele alınması önerilmişse öteki tekliflerden önce bu önerinin oylanması gerekir.

10 Görüşülmekte olan konunun reddedilmesi teklif edilirde ondan sonra bu hususun oylanması gerekir. Görüşülmekte olan konunun değiştirilerek kabul edilmesi önerisi varsa daha sonra bu da oya konulur. Değişiklik önerileri birbirleriyle çatışır nitelikte ve sayıda çok ise esas konuya en uzak olan değişiklik önerisinden başlayarak oylama yapılır. Madde 74 - Görüşme konusu olan bir madde iki ayrı konuyu kapsıyorsa bir birinden ayrılarak ayrı ayrı oya konulması önerilirse ona göre işlem yapılır. Madde 75 - Oy toplanmaya başlanmadan önce, çoğunluk bulunup bulunmadığından tereddüt edilerek mevcut üyenin sayılması önerilirse bu öneri üzerinde görüşme yapılmaksızın gereği başkan ve başkanlık divanı üyeleri tarafından yerine getirilir. Madde 76 - Meclisin aylık toplanma dönemlerine toplantı dönemi, bir günlük toplanma sürelerine birleşim ve bir günde çeşitli aralarla yapılan toplantıların her birine de oturum denir. Tutanakların başında "2005 yılının, 1. toplantı dönemin 2. birleşiminin birinci oturumu veya ikinci oturumu" gibi belirtilir. Madde 77 - Meclis görüşmelerini kayda mahsus tutanakları her görüşmeden sonra imzalamak ve bunların saklanıp korunmasını gizli oturum tutanaklarının saklılığını sağlayacak önlemlerin alınmasını sağlamak bazı törenlerde çocuk meclisi adına hazır bulunacak kimseleri seçmek başkana ve seçilmiş katiplerden oluşan başkanlık divanına aittir. Madde 78 - Komisyonlar gizli oy ile içlerinden birini başkan yardımcısı ve iki çocuğu da sözcü seçerler. Komisyon belgelerin saklanıp korunması, kararların yazılması bu sözcüye aittir. Komisyon adına mecliste bilgi vermek, başkan ve onun görevlendireceği kişiye aittir. Madde 79 - Komisyon üyesinin çoğunluğu hazır bulunmadıkça bir konuyu karara bağlayamaz. Kararlar mevcut üyenin çoğunluğu ile alınır. Azınlıkta kalanlar görüşlerini tutanağa yazabilirler. Komisyon kararları Başkan ve üyeler tarafından imzalanır. Madde 80 - Meclisin görüşmelerinde düzeni bozacak gürültü olursa Başkanın ihtarlarına rağmen bu gürültü devam ederse, Başkan ertesi gün toplanmak üzere meclisi tatil eder. Madde 81 - Her oturum sonunda önce meclis görüşmelerine son verirken gelecek toplantının hangi gün ve saatte başlayacağı ve ne görüşüleceği Başkan tarafından üyelere duyurulur ve buna göre düzenlenecek meclis gündemi meclis odasının uygun bir yerine asılır.

11 ALTINCI BÖLÜM ÇEŞĐTLĐ HÜKÜMLER Çocuk Meclisinin Ayrıcalıkları: Madde 82 - Çocuk meclisi üyesi çocuklar diğer çocuklarla eşit konumda olmakla beraber çalışmalarında Belediyenin tüm imkanlarından yararlanabilirler. Belediye de çocuk meclisinin çalışmalarını kolaylaştıracak ve çocuk meclisine tanıtıcı her türlü çalışmayı yapacaktır. Đdari Hükümler: Madde 83 - Meclis çalışmalarında bağımsızdır. Çalışmalarında sekreterya idari ve bürokratik işlemleri Eğitim ve Kültür Müdürlüğüne bağlı Çocuk Hizmetleri Şefliğince yürütülür. Danışma Kurulu: Madde 84 - Çocuk meclisi çalışmalarında danışman ve rehber öğretmenlerden oluşan Danışma Kurulundan yararlanır. Yürürlük ve Yürütme: Madde 85 - Bu yönetmelik Denizli Belediyesi, kurucu çocuk meclisince kabulünden itibaren yürürlüğe girer. Madde 86 - Bu yönetmelik Denizli Belediyesi çocuk meclisi başkanlığı tarafından yürütülür. Geçici Madde 1 Çocuk Meclisi sadece 2006 yılına ait olmak üzere ilk toplantı için 23/04/2006 tarihinde saat 14:00 de toplanır. Şeklindeki "Denizli Belediyesi Çocuk Meclisi Yönetmeliği" bu şekliyle 06/01/2006 günü oybirliğiyle kabul edildi.

12

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TÜRKİYE ADALET AKADEMİSİ GENEL KURULUNUN TOPLANTI, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Türkiye Adalet Akademisi

Detaylı

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu,

d) Hakem Heyeti: Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyetini, e) Kanun: 19/10/2005 tarihli ve 5411 sayılı Bankacılık Kanununu, Türkiye Bankalar Birliği Müşteri Şikayetleri Hakem Heyeti Tebliği ile Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Sözleşmeler Tebliğine Aykırılık Başvurularını Değerlendirme Komisyonu Çalışma Esas ve Usulleri Amaç

Detaylı

SENATO NUN ÇALIŞMA VE KARAR ALMA ESASLARI TÜZÜĞÜ

SENATO NUN ÇALIŞMA VE KARAR ALMA ESASLARI TÜZÜĞÜ SENATO NUN ÇALIŞMA VE KARAR ALMA ESASLARI TÜZÜĞÜ (18.10.2010-R.G. 177- EK III-A.E. 638 Sayılı Tüzük) KUZEY KIBRIS EĞİTİM VAKFI VE DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ KURULUŞ YASASI (18/1986, 39/1992, 58/1992, 37/1997

Detaylı

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ

MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ MADDELER T.C. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ AMAÇ Madde 1 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetmeliği nin amacı; gençlerimizin demokratik katılımını sağlayarak

Detaylı

Belediyenin Organları

Belediyenin Organları Belediyenin Organları Belediye meclisi MADDE 17.- Belediye meclisi, belediyenin karar organıdır ve ilgili kanunda gösterilen esas ve usûllere göre seçilmiş üyelerden oluşur. Meclisin görev ve yetkileri

Detaylı

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ

GENEL KURUL ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ YÖNERGESİ Sayfa : 2/5 Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Genel Kurulu nun çalışma esas ve usullerinin belirlenmesidir. Kapsam Madde 2- Bu Yönerge, Vakfın tüm olağan ve olağanüstü

Detaylı

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU

ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU ODTÜ BİLGİSAYAR TOPLULUĞU TÜZÜK 1. Kuruluş: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Ankara yerleşkesinde, Kültür İşleri Müdürlüğünün denetiminde çalışmak üzere

Detaylı

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ

HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ HĐTĐT ÜNĐVERSĐTESĐ GO KULÜBÜ TÜZÜĞÜ Kulübün Adı BĐRĐNCĐ BÖLÜM Kulübün adı, Amaç, Çalışma Şekli, Dayanak ve Kurucular Madde 1: GO oyununu tanıtmak ve GO oyuncuları yetiştirmek amacıyla Hitit Üniversitesi

Detaylı

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ YÖNETMELİĞİ Amaç MADDE 1 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetmeliği nin amacı; Gençlerimizin yerelhizmetlere demokratik katılımını sağlayarak

Detaylı

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI)

TARIM ORKAM-SEN SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ ( ANKARA) (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) TARIM ORKAM-SEN (TARIM VE ORMANCILIK HİZMETLERİ KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI) SENDİKA MERKEZ GENEL MECLİSİ YÖNETMELİĞİ (2014 - ANKARA) 1 Amaç BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Tarım ve

Detaylı

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği İçişleri Bakanlığından: Resmi Gazete Tarihi : 09/10/2005 Resmi Gazete Sayısı : 25961 1 BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ GRUPLARI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ GRUPLARI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ GRUPLARI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ 241 BÖLÜM I KURULUŞ VE İLKELER KURULUŞ MADDE 1- Belediye ve il genel meclislerindeki partili üyeler, kendi aralarında birer grup oluştururlar.

Detaylı

İZMİR TABİP ODASI HEKİM MECLİSİ İÇ TÜZÜĞÜ

İZMİR TABİP ODASI HEKİM MECLİSİ İÇ TÜZÜĞÜ İZMİR TABİP ODASI HEKİM MECLİSİ İÇ TÜZÜĞÜ AMAÇ MADDE 1: Oda etkinliklerinin, hekimlerin ve toplumun çıkarları ve beklentilerine uygun gerçekleştirilmesine katkı sağlamaktır. Bu doğrultuda, Oda nın sağlık

Detaylı

T.C. MERAM BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler

T.C. MERAM BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler MERAM BELEDİYE MECLİSİNİN 05/09/2014 TARİH VE 2014/151 NOLU KARARI İLE KABUL EDİLMİŞTİR. T.C. MERAM BELEDİYESİ GENÇLİK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ ANTALYA SERBEST MUHASEBECĐ MALĐ MÜŞAVĐRLER ODASI ODA ĐÇ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÖNETMELİK MİLLÎ EĞİTİM ŞÛRASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Şûrasının teşkili ile çalışma esas ve usullerini belirlemektir.

Detaylı

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik 16/5/2006 tarihli ve 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

MADDE 2 (1) Bu Yönetmelik 16/5/2006 tarihli ve 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanununun 5 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU GENEL KURULUNUN TOPLANMASI, ÇALIŞMASI, TEMSİLCİLERİN GÖREVLENDİRİLMESİ VE YÖNETİM KURULUNUN SEÇİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

TÜRK PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK DERNEĞİ 16 MART 2014 TARİHİNDEKİ OLAĞAN GENEL KURULDA ÖNERİLEN TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ Maddenin Eski Hali Maddenin Yeni Hali Açıklama Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli, fahri ve onursal olmak üzere üç tür üyeliği vardır. Madde 6: Derneğin ve şubelerin asli ve fahri olmak üzere iki tür

Detaylı

6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır.

6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır. 1 2 6360 sayılı Kanun un 1 inci maddesine göre büyükşehir belediyesi bulunan illerdeki il özel idarelerinin tüzel kişiliği kaldırılmıştır. 3 İl çevre düzeni plânı; valinin koordinasyonunda, büyükşehirlerde

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DANIŞMA VE İZLEME KONSEYİ NİN OLUŞUMU, TOPLANMASI VE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 107 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ

Detaylı

İL GENEL MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

İL GENEL MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ İL GENEL MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Karar Tarihi 09.10.2005 Yönetmelik No: 5302 YT 001 Yürürlük Tarihi 09.10.2005 Yayın Tarihi 09.10.2005 RG Sayısı 25961 MADDE 1 - AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK

Detaylı

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ENGELLİ MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Yenimahalle Kent Konseyi Engelli Meclisi oluşumunu, organlarını,

Detaylı

T.C. TRABZON BELEDĠYESĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ YÖNETMELĠĞĠ

T.C. TRABZON BELEDĠYESĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ YÖNETMELĠĞĠ T.C. TRABZON BELEDĠYESĠ GENÇLĠK MECLĠSĠ YÖNETMELĠĞĠ Amaç MADDE 1 (1)Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Yönetmeliği nin amacı; gençlerimizin demokratik katılımını sağlayarak temsil kabiliyetini geliştirmek,

Detaylı

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ (15.12.2011 - R.G. 213 - EK III - A.E. 652 Sayılı Yönetmelik) ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK DANIŞMA MECLİSİNİN

Detaylı

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar

YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar YENİMAHALLE KENT KONSEYİ ÇOCUKMECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Yenimahalle Kent Konseyi Çocuk Meclisi oluşumunu, organlarını,

Detaylı

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ

DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ DIŞ EKONOMİK İLİŞKİLER KURULU İŞ KONSEYLERİ SEÇME VE SEÇİLME ESASLARI YÖNERGESİ 1. MADDE : Amaç ve Kapsam Bu Yönergenin amacı; Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve İş Konseyleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında

Detaylı

Turizm Şurası Yönetmeliği

Turizm Şurası Yönetmeliği TURİZM ŞURASI YÖNETMELİĞİ Turizm Şurası Yönetmeliği Kültür ve Turizm Bakanlığı Resmi Gazete Tarihi: 13/10/1998 Resmi Gazete Sayısı: 23492 BİRİNCİ BÖLÜM : Genel Hükümler Amaç Madde 1 -Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ

TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ TÜRKĠYE FUBOL FEDERASYONU GENEL KURUL ĠÇ TÜZÜĞÜ I-BAġLANGIÇ HÜKÜMLERĠ MADDE 1 Amaç ĠĢbu iç tüzüğün amacı, Türkiye Futbol Federasyonu ( TFF ) genel kurul toplantılarında izlenecek tüm usul ve esasları belirlemektir.

Detaylı

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 09.10.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25961 BELEDİYE MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı; belediye meclisinin çalışma

Detaylı

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ

ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ Amaç ANTALYA SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ODA İÇ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ VE KAVRAMLAR Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası nın, Yönetim Kuruluna

Detaylı

Ü Y E L E R. Meclis Başkanın açılış konuşmasını tamamladıktan sonra Gündem Maddelerini okudu ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Ü Y E L E R. Meclis Başkanın açılış konuşmasını tamamladıktan sonra Gündem Maddelerini okudu ve gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. KARAR NUMARASI : 07 Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunun 20. maddesi uyarınca 2014 yılı Nisan ayı toplantısı için Belediye Hizmet binası, Başkanlık odasında toplandı. Toplantı başında yapılan

Detaylı

Yönetmelik İçişleri Bakanlığından: İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği

Yönetmelik İçişleri Bakanlığından: İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği Yönetmelik İçişleri Bakanlığından: İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği 09/10/2005 Tarih ve 25961 Sayılı Resmi Gazete BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı;

Detaylı

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) $ GENEL KURUL TOPLANTI VE SEÇİM YÖNETMELİĞİ$

BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) $ GENEL KURUL TOPLANTI VE SEÇİM YÖNETMELİĞİ$ BAHÇEŞEHİR KOLEJLERİ MEZUNLAR DERNEĞİ (BKMD) $ GENEL KURUL TOPLANTI VE SEÇİM YÖNETMELİĞİ$ KISIM 1$ AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK VE TANIMLAR İLE İLGİLİ HÜKÜMLER Amaç Madde 1: Bu Yönetmeliğin amacı; Bahçeşehir

Detaylı

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri;

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri; BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK TADİL GENEL KURULU 08-15 EYLÜL 2018 BJK AKATLAR SPOR KOMPLEKSİ GÜNDEM 1. Açılış, 2. Toplantı Başkanlık Divanı Seçimi, 3. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, 4. Tadil

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Madde 1 Bu Yönetmelik, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili çalışmalarda bulunmak

Detaylı

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ

OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ OMÜ TOPLULUKLARI TÜZÜĞÜ Tanım Madde 1- Omü... Topluluğu 2547sayılı yüksek öğretim kanununun 47 nci maddesi esas alınarak hazırlanan Ondokuz Mayıs üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı

Detaylı

TÜRKĐYE SEKTÖR MECLĐSLERĐNĐN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELĐĞĐ

TÜRKĐYE SEKTÖR MECLĐSLERĐNĐN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELĐĞĐ TÜRKĐYE SEKTÖR MECLĐSLERĐNĐN KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELĐĞĐ Türkiye Sektör Meclislerinin Kuruluş, Görev Ve Çalışma Yönetmeliği Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden Resmi Gazete Tarihi: 12/02/2005

Detaylı

Tüketici : Bir mal veya hizmeti özel amaçlarla satın alarak nihai olarak kullanan veya tüketen gerçek veya tüzel kişiyi,

Tüketici : Bir mal veya hizmeti özel amaçlarla satın alarak nihai olarak kullanan veya tüketen gerçek veya tüzel kişiyi, TÜKETĐCĐ KONSEYĐ YÖNETMELĐĞĐ BĐRĐNCĐ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç: Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, 4077 sayılı Tüketicinin korunması hakkında kanun uyarınca oluşturulan Tüketici Konseyi'nin kuruluş, toplantı

Detaylı

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ 30 Mart 2012 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28249 YÖNETMELİK İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ PSİKOLOJİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

LĐSANSLI BÜRO KOMĐSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

LĐSANSLI BÜRO KOMĐSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI LĐSANSLI BÜRO KOMĐSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI Amaç Madde 1- (1) Bu çalışma usul ve esaslarının amacı, Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik gereğince kurulan Lisanslı

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ HALK OYUNLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MADDE 1- Muş Alparslan Üniversitesi Halk Oyunları Topluluğu, öğrencilerin ders dışı zamanlarını sosyal ve kültürel olarak değerlendirmelerini

Detaylı

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ

T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ T.C. ERZURUM TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE İŞLEYİŞİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, Erzurum Teknik Üniversitesinin bağlı birimlerinde

Detaylı

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞTAYI TÜZÜĞÜ

TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞTAYI TÜZÜĞÜ TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ÇALIŞTAYI TÜZÜĞÜ (3.2.2015 - R.G. 20 - EK III - A.E. 106 Sayılı Tüzük) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ DAİRESİ (KURULUŞ, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI ) YASASI (61/2014 Sayılı Yasa)

Detaylı

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ*

T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* T.C. ĠMÜ ÖĞRENCĠ KULÜPLERĠ ANA YÖNERGESĠ* BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1 (1) Bu yönerge, öğrencilerin ruh ve beden terbiyesi, kültürel birikimlerinin arttırılması ve ders dışı zamanlarının

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ :

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. DERNEĞİN MERKEZİ : MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : KONU VE AMAÇ Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur.

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ENGELLİLER MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- (1) Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Engelli Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini

Detaylı

ONUR KURULU VE DANIŞMA KURULTAYLARI YÖNETMELİĞİ

ONUR KURULU VE DANIŞMA KURULTAYLARI YÖNETMELİĞİ ONUR KURULU VE DANIŞMA KURULTAYLARI YÖNETMELİĞİ 213 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ MADDE 1- Onur Kurulu ve Danışma kurultayları (Küçük Kurultay ile Gençlik ve Kadın Danışma Kurultayları) partinin siyasal,

Detaylı

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi

ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi ODTÜ KKK Öğrenci Temsilcileri Konseyi Yönergesi Birinci Bölüm Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amaçları aşağıda belirtilmiştir. a) Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu

Detaylı

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI TALİM VE TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu

Detaylı

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ

MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ Topluluğun Amacı MUŞ ALPARSLAN ÜNİVERSİTESİ GÖSTERİ SANATLARI TOPLULUĞU TÜZÜĞÜ MADDE 1- Topluluğun amacı Sanata gönül vermiş Muş Alparslan Üniversitesi öğrencilerini bir araya getirerek, yetenekleri doğrultusunda

Detaylı

( tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.)

( tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) (12.03.2010 tarih ve132 sayılı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Kararı ile yürürlüğe girmiştir.) Madde 1 AMAÇ Bu Yönetmeliğin amacı Kayseri Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içerisindeki

Detaylı

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.)

TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) TÜRK TORAKS DERNEĞİ ÇALIŞMA GRUPLARI YÖNERGESİ (29 Ekim 2009 tarihinde TTD GYK ve MYK onayı ile yürürlüğe girmiştir.) 1. Çalışma Grupları, TTD Genel Merkez Yönetim Kurulu tarafından gerekli görülen konularda

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 04.04.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28608 ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER MAHALLİ HEYETLERİNİN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ T.C. EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek,

Detaylı

BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ

BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ BİLGİ EDİNME DEĞERLENDİRME KURULU'NUN GÖREV VE ÇALIŞMASINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR TÜZÜĞÜ (25.6.2014 R.G.143 EK III A.E.406 Sayılı Tüzük) BİLGİ EDİNME HAKKI YASASI (12/2006 ve 27/2014 Sayılı Yasalar) Madde

Detaylı

MUTABAKAT TUTANAĞI VE ÇALIŞMA, İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ

MUTABAKAT TUTANAĞI VE ÇALIŞMA, İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ TÜRKİYE ALKOL POLİTİKALARI PLATFORMU (TAPP) MUTABAKAT TUTANAĞI VE ÇALIŞMA, İŞLEYİŞ USUL VE ESASLARI YÖNERGESİ PLATFORMUN ADI 1- Platformun adı, Türkiye Alkol Politikaları Platformu dur. Kısa adı ise TAPP

Detaylı

MESLEK DALI ANA KOMİSYONLARI KURULUŞ ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

MESLEK DALI ANA KOMİSYONLARI KURULUŞ ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ MESLEK DALI ANA KOMİSYONLARI KURULUŞ ve ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ GEREKÇE Bu yönetmeliğin amacı, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası yapısı içinde yer alan farklı meslek alanlarına mensup üyeler arasında dayanışmayı

Detaylı

(Resmi Gazete ile yayımı: Sayı:24026)

(Resmi Gazete ile yayımı: Sayı:24026) -2135- TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU KURULUŞ VE GÖREVLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 20.4.2000 Sayı:24026) Kanun No Kabul Tarihi MADDE 1. - 17.6.1992 tarihli

Detaylı

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02)

BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02) BEYKOZ LOJİSTİK MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNETMELİĞİ (Yüksekokul Kurulu Toplantı Tarihi: 28.11.2008 Toplantı Sayısı: 2008/02) BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULLARI DANIŞMA KURULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç: MADDE 1- Bu yönergenin amacı, üniversite genelinde Meslek Yüksekokullarının, işgücü piyasası

Detaylı

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ

Evrak Tarih ve Sayısı : E Yazının Ekidir YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİLERİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Tanımlar MADDE 1 - Bu Yönergenin amacı; Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde yer alan Fakülteler,

Detaylı

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur.

Madde 4- Bölüm/Program Öğrenci Kurulu, her Bölüm veya Program bünyesinde, Sınıf Öğrenci Temsilcilerinin bir araya gelmesinden oluşan bir kuruldur. IŞIK ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Işık Üniversitesi nin önlisans ve lisans düzeyindeki öğrencilerinin eğitim, sağlık, spor, sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının

Detaylı

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU

İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU 12265 İSTANBUL TAHKİM MERKEZİ KANUNU Kanun Numarası : 6570 Kabul Tarihi : 20/11/2014 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih: 29/11/2014 Sayı : 29190 Yayımlandığı Düstur : Tertip : 5 Cilt : 55 Amaç ve kapsam MADDE

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1. a) Bu Yönergenin amacı, gerekli

Detaylı

MALTEPE KENT KONSEYİ YÖNERGESİ

MALTEPE KENT KONSEYİ YÖNERGESİ I. BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK AMAÇ Madde 1. Bu yönergenin amacı, Maltepe Kent Konseyi nin çalışma usul ve esaslarını belirlemektir. KAPSAM Madde 2. Bu yönerge, Maltepe Kent Konseyi nin kuruluşunu, amaçlarını,

Detaylı

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÖKE KENT KONSEYİ ÇOCUK MECLİSİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar AMAÇ Madde 1- Bu yönerge, Söke Kent Konseyi Çocuk Meclisi nin oluşumunu, organlarını, görevlerini ve çalışma

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜP TÜZÜĞÜ ŞABLONU İtalik yazıyla belirtilen ifadeler kulüp üyeleri tarafından kulüp amaçlarına uygun olarak doldurulacaktır. Normal yazı tipi ile yazılmış diğer

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi BİRİNCİ KISIM İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ Öğrenci Konseyi Yönergesi Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ KISIM Amaç Madde 1 Bu Yönergenin amacı; İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Lisans ve Lisansüstü programlarına

Detaylı

-KARAR- ADAYLAR PARTİSİ ALDIĞI OY Yusuf KILIÇ AKPARTİ 22 Ebru ATEŞ AKPARTİ 22 Bilal EKEN AKPARTİ 22 Ahmet KESER AKPARTİ 22

-KARAR- ADAYLAR PARTİSİ ALDIĞI OY Yusuf KILIÇ AKPARTİ 22 Ebru ATEŞ AKPARTİ 22 Bilal EKEN AKPARTİ 22 Ahmet KESER AKPARTİ 22 KARAR TARIHI : 07/04/2014 KARAR NOSU : 61 ÖZÜ: Açılış ve Yoklama Belediye Meclis Başkanı Dr Tuncay ACEHAN 6.Dönem 5.Birleşim 1.oturum meclis toplantısı açılışını yaparak, meclis üyelerini saygı duruşuna

Detaylı

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Madde 1. Bu Yönergenin amacı; Gaziosmanpaşa Üniversitesi nin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarına kayıtlı öğrencilerin eğitim, araştırma,

Detaylı

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20 Karar No : 20 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5.ve 19.maddesi uyarınca görev süreleri tamamlanan 1. Meclis Başkan Vekili ve 2. Meclis Başkan Vekilinin

Detaylı

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ

T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU ÖĞRENCİ TOPLULUKLARI KURULUŞ VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönerge nin amacı, Öğrenci Kültür-Sanat,

Detaylı

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

13 NİSAN 2012 TARİHİNDE TSO DA YAPILAN SİVAS KENT KONSEYİ GENEL KURULUN TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLÜP OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLEN

13 NİSAN 2012 TARİHİNDE TSO DA YAPILAN SİVAS KENT KONSEYİ GENEL KURULUN TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLÜP OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLEN 13 NİSAN 2012 TARİHİNDE TSO DA YAPILAN SİVAS KENT KONSEYİ GENEL KURULUN TOPLANTISINDA GÖRÜŞÜLÜP OYBİRLİĞİ İLE KABUL EDİLEN SİVAS KENT KONSEYİ ÇALIŞMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g

T Ü Z Ü Ğ Ü. www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g www. i s t a n b u l c d m b. o r g G R U P G E N E L K U R U L U KARAR ORGA NI YÜR ÜTME KURULU ÜYE DE ĞE RL EN DİRM E KO Mİ TES İ İLÇE M ECLİS İ İLÇ E S E K R E T

Detaylı

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulu Yönergesi Kapsam: Madde 1-Bu Yönerge Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun amacını, görevlerini, oluşumunu, çalışma usul ve esaslarını, üyelerin görev

Detaylı

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA YÖNERGE

T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA YÖNERGE T.C. AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ İÇ KONTROL İZLEME VE YÖNLENDİRME KURULU ÇALIŞMA ESAS VE USULLERİ HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve Kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde(1)- (1)Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği

Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Yüksek Öğretim Kurumları Öğrenci Konseyleri ve Yüksek Öğretim Kurumları Ulusal Öğrenci Konseyi Yönetmeliği Resmi Gazete Tarihi: 20.09.2005 Resmi Gazete Sayısı: 25942 YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI ÖĞRENCİ KONSEYLERİ

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ EGE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu yönerge; Ege Üniversitesine kayıtlı öğrencileri temsil etmek, haklarını gözetmek, etkili

Detaylı

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir.

MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı Merkez Yardımlaşma Derneği dir. MERKEZ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ TÜZÜĞÜ DERNEĞİN ADI: Madde 1- Derneğin adı "Merkez Yardımlaşma Derneği" dir. DERNEĞİN MERKEZİ : Madde 2- Derneğin merkezi Ankara'dadır. Derneğin şubeleri yoktur. MERKEZ YARDIMLAŞMA

Detaylı

Yüksek Sağlık Şurası Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge

Yüksek Sağlık Şurası Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge Yüksek Sağlık Şurası Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1- (1)Bu Yönergenin amacı, Yüksek SağlıkŞûrası ile buna bağlı Danışma

Detaylı

Yardımcılarını, Kurulunu, Yönetim Kurulunu, Komisyonunu, Komisyonu Başkanını,

Yardımcılarını, Kurulunu, Yönetim Kurulunu, Komisyonunu, Komisyonu Başkanını, ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KURULU YÖNERGESİ Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı, ÇOMÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Öğrenci Kurulunun yapılanmasını, işleyişini, görev

Detaylı

MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ

MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi : 01.08.2003 Resmi Gazete Sayısı : 25186 MAHALLİ İDARELER UZLAŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde

Detaylı

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı)

YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) .././20... YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE ( Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı) Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösterecek olan Yıldırım Beyazıt

Detaylı

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN

3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN 3346 SAYILI KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN DÜZENLENMESİ HAKKINDA KANUN KAMU İKTİSADİ TEŞEBBÜSLERİ İLE FONLARIN TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİNCE DENETLENMESİNİN

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KULÜPLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı SANKO Üniversitesi ne bağlı öğrenci kulüplerinin kuruluş, işleyiş

Detaylı

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü nde kayıtlı öğrencilerin öğrenci

Detaylı

YARGI ETİĞİ DANIŞMA KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA KARAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YARGI ETİĞİ DANIŞMA KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA KARAR. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YARGI ETİĞİ DANIŞMA KURULU ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA KARAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Kararın amacı, hâkimlerin ve Yargıtay Cumhuriyet savcılarının davranışlarının

Detaylı

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 27/09/2017 11.00 18 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstinye Üniversitesinin ön lisans, lisans ve lisansüstü

Detaylı

Büyükşehir Belediyesinin Organları

Büyükşehir Belediyesinin Organları Büyükşehir Belediyesinin Organları Büyükşehir belediye meclisi Büyükşehir belediye meclisi, büyükşehir belediyesinin karar organıdır. Büyükşehir belediye başkanı büyükşehir belediye meclisinin başkanıdır;

Detaylı

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA TÜZÜK

İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA TÜZÜK İŞÇİ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİ KURULLARI HAKKINDA TÜZÜK 07.04.2006 tarih ve 2006/10333 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe giren "İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Kurulları Hakkında Tüzüğün Yürürlükten

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 28.09.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27011 PROJE DEĞERLENDİRME VE SEÇİM KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

Resmi Gazete Tarihi: 28.09.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27011 PROJE DEĞERLENDİRME VE SEÇİM KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 28.09.2008 Resmi Gazete Sayısı: 27011 PROJE DEĞERLENDİRME VE SEÇİM KOMİSYONUNUN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE

Detaylı

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Yeditepe Üniversitesi Öğrenci Birliği Yönergesi BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönerge nin amacı, Yeditepe Üniversitesi ne kayıtlı öğrencilerin eğitim, sağlık, spor ve

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 20.04.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28270

Resmi Gazete Tarihi: 20.04.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28270 Resmi Gazete Tarihi: 20.04.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28270 TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİNİN YAPILMA USUL VE ESASLARI İLE KAMU GÖREVLİLERİ HAKEM KURULU, KAMU PERSONELİ DANIŞMA KURULU VE KURUM İDARİ KURULLARININ

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ DÖNEM/STAJ/GRUP ÖĞRENCİ TEMSİLCİLERİ SEÇİMİ VE GÖREVLERİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu yönergenin amacı, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ

SANKO ÜNİVERSİTESİ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ SANKO ÜNİVERSİTESİ..... ÖĞRENCİ KULÜBÜ ÇALIŞMA ESASLARI ÖRNEĞİ Dayanak Madde 1-:. Kulübü SANKO Üniversitesi Öğrenci Kulüpleri Ana Yönergesi doğrultusunda kurulur ve faaliyette bulunur. Kulübün Adı Madde

Detaylı

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1

DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 DARÜŞŞAFAKA CEMİYETİ DENETİM KOMİSYONU OLUŞUM, GÖREV, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK 1 1 Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulunun 16.10.2012 tarih / 58 sayılı kararı ile kabul edilmiş olup, Yönetmelikte

Detaylı

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar OSMANİYE KORKUT ATA ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ (OKÜSEM) YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nin eğitim verdiği örgün lisans

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU (TEÖK) YÖNERGESİ

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU (TEÖK) YÖNERGESİ KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ TIP EĞİTİMİ ÖĞRENCİ KOMİSYONU (TEÖK) YÖNERGESİ Kapsam: Madde 1- Bu Yönerge; Tıp Eğitimi Öğrenci Komisyonu nun oluşumunu, amacını, görevlerini, üyelerin görev dağılımını,

Detaylı

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü

Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Uluslararası Hukuk Kulübü Tüzüğü Kulübün Adı ve Merkezi Madde 1- Kulübün Adı: Uluslararası Hukuk Kulübü dür. Kulübün kısa adı BUHK tur. Kulübün merkezi, T.C Beykent Üniversitesi Taksim Kampüsünde yer almaktadır.

Detaylı