T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI HENDEK DEVLET HASTANESİ ORYANTASYON REHBERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI HENDEK DEVLET HASTANESİ ORYANTASYON REHBERİ"

Transkript

1 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI HENDEK DEVLET HASTANESİ ORYANTASYON REHBERİ

2 İÇİNDEKİLER 1.GİRİŞ 2.ORYANTASYON EĞİTİMİNİN AMACI 3.KURUM TANITIMI 3.1.TARİHÇE 3.2.VİZYONUMUZ 3.3.MİSYONUMUZ 3.4.KALİTE POLİTİKAMIZ 4.KURUM İÇİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ 5.GENEL ORYANTASYON PROĞRAMI 6.ÖNEMLİ FORMLAR 7.ÇALIŞMA SAATLERİ 8.NÖBET HİZMETLERİ 9.İZİN İŞLEMLERİ 10.KILIK KIYAFET DÜZENİ 11.KİMLİK KARTLARI 12.HİZMET İÇİ EĞİTİMLER 13.HASTANEMİZİN KROKİSİ 14.BİRİMLER 14.1.KALİTE YÖNETİM BİRİMİ 14.2.ÖZLÜK BİRİMİ 14.3.HASTA HAKLARI BİRİMİ 14.4.MUTEMETLİK BİRİMİ 14.5.SATIN ALMA BİRİMİ 14.6.AYNİYAT BİRİMİ 14.7.İSTATİSTİK BİRİMİ 14.8.DEPO BİRİMİ 14.9.BİLGİ İŞLEM BİRİMİ TEKNİK SERVİS BİRİMİ STERİLİZASYON BİRİMİ BEBEK DOSTU HASTANE EĞİTİM BİRİMİ SOSYAL HİZMET BİRİMİ EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ 15.KOMİTELER YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME EĞİTİM KOMİTESİ 15.3.ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ KOMİTESİ DÖNER SERMAYE KOMİTESİ MUAYENE VE KABUL KOMİSYON ETİK KURUL TRANSFÜZYON KOMİTESİ RADYASYON GÜVENLİĞİ KOMİTESİ TEMİZLİK KONSEYİ 16. DÜZELTİCİ VE ÖNLEYİCİ FAALİYETLER 17. ÖNEMLİ İÇ HAT TELEFONLARI

3 1.GİRİŞ Sakarya ili Hendek ilçesinde 2012 nüfus kayıtlarına göre ve diğer ilçelerden gelenlerle yaklaşık kişiye hizmet veren, kalite hedefleri doğrultusunda sürekli gelişmeye gayret eden hastanemiz hasta memnuniyetini sürekli arttırmaktadır. Fiziki şartlara bağlı eksiklerimiz yeni hastane binamızın hizmete girmesiyle iyileşecek ve sağlık ekibinin kurumsal hedefler doğrultusunda bir arada gayret göstermesiyle birlikte hizmetin kalitesi daha da yükselecektir. Sağlık profesyonellerinin hastanede göreve başladıkları ilk günden itibaren kurumun vizyon ve hedeflerine uygun bir şekilde gelişmeleri, yetki ve sorumlulukları dahilinde sağlığa sürekli katkı sağlamaları yönündeki ilk başlangıç olan oryantasyon eğitimi sürekli eğitimlerle güncellenerek devam edecektir. İşe yeni başlayan personelimize kurumumuzu ve işleyiş mekanizmalarını tanıtmak amacı ile hazırladığımız ORYANTASYON REHBERİMİZ in hastanemizin tanıtıma katkı sunmasını diliyoruz. YENİLİKLERE VE SAĞLIKTAKİ GELİŞMELERE AÇIK OLMAK DEĞİŞİMİN BAŞLANGICIDIR.

4 KURUMUMUZ HİZMET İÇİ EĞİTİMLERLE İNSAN KAYNAKLARINI SÜREKLİ GELİŞTİRMEKTEDİR 2.ORYANTASYON EĞİTİMİNİN AMACI Oryantasyon eğitimi kuruma yeni başlayan çalışanların işe ve kuruma uyumunu çabuklaştırmak; kurum içinde yer değişikliği meydana gelen sağlık personelinin yeni görevine en kısa sürede uyum sağlaması amacı ile yapılır. Oryantasyon eğitiminde kurumun tarihçesi,,organizasyon yapısı, kurum içi ve dışı iletişim, çalışma koşulları, mesai saatleri, kurum içi hizmet süreçleri, kalite yönetim sistemi vb. hakkında bilgiler verilir. Oryantasyon eğitimindeki temel amaçlar çalışanın işe ve kuruma yabancılaşmasını önlemek, sosyal kaynaşmayı hızlandırmak, iş ortamındaki belirsizlikleri ortadan kaldırmak, belirsizlik ve bilgisizlikten doğabilecek sorunların ortaya çıkmasını önlemek, iş akışına uyumunu hızlandırarak iş gücü kaybını önlemek ve iş güvenliğini sağlamaktır.

5 3.KURUM TANITIMI 3.1.TARİHÇEMİZ Hastanemiz ilk defa 1952 yılında Sağlık Merkezi statüsünde hizmete açılmıştır yılına kadar bu binada faaliyetlerini sürdürmüştür. Ana bina olarak kullanılan bu binanın bodrum katında depo, arşiv ve eczane bulunmaktadır. Zemin katta acil ve röntgen odaları, 1. katta ise Başhekimlik ve Diyaliz servisi mevcuttur. 1 Nolu ek bina da ise mutfak, yemekhane, yataklı servisler ve ameliyathane hizmetleri sunulmaktadır. Bu binaya 2004 yılında yapılan tadilatla, koğuş sistemi odalar yerine tuvalet ve banyolu tek kişilik özel odalar ve tuvalet ve banyolu iki kişilik odalar haline dönüştürülmüştür yılında ise 2 no lu ek poliklinik binası hizmete girmiştir. Bu binada poliklinik hizmetleri, idari hizmetler ve laboratuvar hizmetleri sunulmaktadır. İnşaat Oturma Alanı 1330m2, Kapalı İnşaat Alanı 4250m2, Arsa Alanı 2200m2 olan hastanemiz 1996 yılında yataklı servislerin bulunduğu ek binanın hizmete konulmasıyla ve son olarak 2003 yılında poliklinik binası ile hizmet sunmaktadır. 53 Yatak kapasitesi ile sürekli gelişerek ve bölge insanının sağlığına katkı sunmaya devam etmektedir.

6 3.2.VİZYONUMUZ Gelecekteki bilimsel ve teknolojik gelişmelere sonuna kadar açık, çevremizde ve bölgemizde aynı statüde olduğumuz sağlık kuruluşları ile her alanda etik kurallar çerçevesinde sürekli rekabet içinde hasta tedavi ve bakımında kaliteli sağlık hizmeti ile memnuniyeti arttırmak ve dolayısı ile insan sağlığına katkı sunmaktır.

7 3.3 MİSYONUMUZ Sağlık hizmeti almak için başvuran tüm hastalarımıza din, dil, ırk, cinsiyet ve sosyal sınıf farkı gözetmeksizin, hasta haklarına saygılı, çalışan haklarına duyarlı, etik değerlere bağlı ve hizmeti veren ile alan arasındaki pozitif iletişim ile memnuniyeti sürekli hale getirmek, kaynakları etkin ve verimli kullanmak, nitelikli sağlık hizmeti sunumunu sağlamak çeşitli iletişim yolları ile hastaları sağlık konusunda bilgilendirmek, sağlık hizmeti sunarken hasta ve yakınları ile kendi personelimizin de memnuniyetini önemsemek, sosyal sorumluluk projeleri ile sağlığa katkı sunmaktır.

8 3.4.KALİTE POLİTİKAMIZ Hastanemizde görev yapan tüm personelin gayretli hoşgörülü ve verimli çalışmasıyla birlikte,ilk defada zamanında ve doğru hizmeti sunabilmek, hizmet sunumu esnasında hata olasılığını yok etmek veya hatanın tespiti ile bir daha tekrarını önlemek amacıyla çalışma ve gelişimine süreklilik kazandırmak hasta ve yakınlarına kaliteli hızlı ilkeli kültürünü benimseyip ekip ruhu içinde yaptıkları işten mutlu olmalarını sağlamaktır. 4.KURUM İÇİ İŞ AKIŞ SÜREÇLERİ Polikliniklerimizde muayenehane düzeni şeklinde hizmet verilmekte, hastanın seçtiği hekim tarafından tüm muayene ve tedavi işlemleri yapılmaktadır. Bunlar; muayene, röntgen, laboratuar, mamografi, odiometri, diş protezdir. Ayrıca hastanemize gelemeyecek durumda olan hastalara Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından sağlık hizmeti sunulmaktadır. ENGELLİLER VE 65 YAŞ ÜSTÜ hastalarımıza hizmet erişimini kolaylaştırmak için muayene önceliği, tuvalet ve servis koridorlarında bariyerler bulunmaktadır. Kliniklerimizde yatan hastalara; hastalıklarına göre tedavi ve bakım hizmetleri, günlük vizite, röntgen, laboratuar,hemodiyaliz,ameliyathane hizmetleri verilmektedir.

9 DİŞ KLİNİKLERİMİZDE MUAYENE, ÇEKİM, TEDAVİ, PROTEZ HİZMETLERİ VERİLMEKTEDİR. 5.GENEL ORYANTASYON PROGRAMI. İŞE BAŞLAYAN GRUPLAR VE ALACAKLARI EĞİTİMLER HEKİM, DİŞ HEKİMİ, PSİKOLOG, DİYETİSYEN, ECZACI, SOSYOLOG Hasta Hakları Eğitimi Hastane Tanıtımı Kalite Yönetim Sistemi Hizmet Kalite Standartları Hastane Enfeksiyonları ve Önemi Organ Bağışı ve Önemi Anne Sütü ve Önemi Yangın ve Afet (tesis güvenliği) Atık Yönetimi Hasta Güvenliği Çalışan Güvenliği Otomasyon İletişim El hijyeni

10 HEMŞİRE-SAĞLIK MEMURU--EBE- ANESTEZİ-RÖNTGEN-LAB.TEK. Kalite Yönetim Sistemi Hizmet Kalite Standartları Hastane Tanıtımı Hasta Güvenliği Çalışan Güvenliği İletişim Enfeksiyon Kontrol Uygulamaları Temel Hemşirelik Bakımları(hemşireler için) Otomasyon Hemşire formlarının tanıtımı ve kullanım Antibiyotikler, CPR Laboratuar numunesi alınması ve gönderilmesi Monitorizasyon, EKG, Acil arabası Yaşam bulguları Aspirasyonlar İlaç uygulamaları Bası ülserleri Üriner katater uygulamaları Hasta pozisyonları ve transport DM ve hemşirelik bakımı Kan transfüzyonları Yangın ve Afet (tesis güvenliği) Atık Yönetimi El hijyeni HİZMETLİ Kalite Yönetim Sistemi Hizmet Kalite Standartları Hastane tanıtımı Hasta Güvenliği Çalışan Güvenliği Atık yönetimi Temizlik uygulamaları ve temizliğin yapılmasındaki esaslar El hijyeni Hijyen uygulamaları Hastane enfeksiyonları ve önemi İletişim Hasta taşıma ve sevkinde dikkat edilmesi gereken kurallar Kan idrar gibi laboratuar numunelerinin taşınması Yangın ve Afet (tesis güvenliği) VERİ HAZIRLAMA ELEMANI Kalite Yönetim Sistemi Hastane tanıtımı Hizmet Kalite Standartları Atık yönetimi Hasta Güvenliği Çalışan Güvenliği İletişim Otomasyon El hijyeni Yangın ve Afet (tesis güvenliği)

11 MEMUR TEKNİK SERVİS- AŞÇI-GÜVENLİK PERSONELİ-DİĞER SAĞLIK ÇALIŞANLARI Kalite Yönetim Sistemi Hastane tanıtımı Hizmet Kalite Standartları Atık yönetimi İletişim Kesici delici alet yaralanmaları bildirimleri Otomasyon El hijyeni Hasta diyet ve yemek porsiyonlarının ayarlanması ve önemi Yangın ve Afet (tesis güvenliği) EĞİTİMLERİN KAYDI VE MUHAFAZASI Genel oryantasyon eğitimi bitiminde eğitimi alan kişi için Oryantasyon Eğitim ve Değerlendirme Formu nda ilgili yerler doldurularak eğitim kayıt altına alınır. Eğitim vermekle sorumlu birimler hastane içinde yaptıkları tüm eğitimlerde personel eğitim formuna ilgili bölümleri doldurur. Oryantasyon programı tamamlandıktan sonra çalışan için personel eğitim kartı oluşturulur. Verilen ilk eğitim oryantasyon eğitimi olmalıdır. Personel Eğitim Kartları, Eğitim biriminde bulunur. 6.ÖNEMLİ FORMLAR SAATLİK İZİN FORMU: Alınan saatlik (en fazla yarım gün)izinlerde birim sorumlusu tarafından doldurulur. MALZEME İSTEM FORMU: Haftada 2 gün talep formu doldurularak ve imzalanarak istemde bulunulur. ARIZA BİLDİRİM FORMU: Görevli olduğumuz klinik/birimdeki arıza durumlarını teknik birime bildirmek için kullanılır. Birim sorumlusuna imzalatılarak teknik servis birimine gönderilir. KESİCİ DELİCİ ALET YARALANMALARI FORMU: Herhangi bir delici kesici alet batması durumunda Kalite Yönetim Birimine ulaşılır. MAVİ KOD BİLDİRİM FORMU: Mavi kod olayı gerçekleştikten sonra ilgili form eksiksiz doldurulup Kalite Yönetim Birimine gönderilir. PEMBE KOD BİLDİRİM FORMU: Pembe kod olayı gerçekleştikten sonra ilgili form eksiksiz doldurulup Kalite Yönetim Birimine gönderilir. BEYAZ KOD BİLDİRİM FORMU: Beyaz kod olayı gerçekleştikten sonra ilgili form eksiksiz doldurulup Kalite Yönetim Birimine gönderilir. OLAY BİLDİRİM FORMU: Hastane içerisinde gerçekleşen olaylar sonucunda olay bildirim formu ve ayrıca olay ile ilgili tutanak doldurulur. Kalite Yönetim Birimine bildirilir SÖZEL ORDER BİLDİRİM FORMU: Mesai saatleri dışında hekimin verdiği tedavi sonucunda ilgili form doldurulur Kalite Yönetim Birimine bildirilir. HASTA DÜŞME BİLDİRİM FORMU: Hasta düşmeleri sonucunda ilgili form doldurulup, Hasta düşme riski değerlendirme formu ile birlikte Kalite Yönetim Birimine bildirilir.

12 7.ÇALIŞMA SAATLERİ Hastane hizmetleri kesintisiz 24 saat devam eder. Mesai saatleri dışında, hizmetin sürekliliği nöbetle sağlanır. Günlük çalışma saatleri 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu na göre düzenlenir. 8.NÖBET HİZMETLERİ Nöbet çizelgeleri aylık olarak sorumlular tarafından hazırlanır. Başhekim, Başhemşire ve Müdür tarafından onaylanarak tebliğ edilir. 9.İZİN İŞLEMLERİ Yıllık izinler hizmeti aksatmayacak şekilde kullanılır. Bayan çalışanlara doğum yapmasından 8 hafta önce ve doğum yaptığı tarihten itibaren 8 hafta sonrası için izin verilir. Analık izni bitiminden itibaren ilk 6 ay 3 saat, 2. 6 ay 1,5 saat süt izni kullanır. Mazeret izinleri yıllık izin bulunmadığı durumlarda kurum amiri uygun gördüğü takdirde verilir. Ölüm izinleri personellerin 1.derece yakınlarına 7 gün verilir. Eşi doğum yapmış babalara 10 gün doğum izni Evlenen personele 7 gün izin verilir. 10.KILIK KIYAFET DÜZENİ 657 Sayılı Devlet Memurları yasasına göre düzenlenir. 11.KİMLİK KARTLARI Hastanemizde çalışan tüm personel mesai saatleri içerisinde kimlik kartlarını takmak zorundadır. 12.HİZMET İÇİ EĞİTİMLER Kurumun ve çalışan kişilerin ihtiyaçlarına ve taleplerine göre hizmet içi eğitim planı yapılır. Eğitim faaliyetlerine hizmeti aksatmayacak şekilde personelin katılması zorunludur. 13.HASTANEMİZİN KROKİSİ 16.DÜZELTİCİ VE ÖNLEYİCİ FAALİYETLER Hastanemizdeki uygunsuzlukların nedenlerinin ortadan kaldırılması, tekrarın engellenmesi için faaliyet başlatılması, uygulanması, değerlendirilmesi ve takibi konularını içerir.hastanemiz bünyesindeki tüm personel servis sorumlusu bilgisi dahilinde düzeltici ve önleyici talep formu doldurarak kalite yönetim birimine başvurabilir. 14.BİRİMLER 14.1.KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Hizmet Kalite Standartlarının hastanemizde uygulanmasını sağlar ve denetimini yapar. Tüm hastane bölümleri arasındaki organizasyonu sağlar ÖZLÜK BİRİMİ Özlük haklarımızın dosyalarımıza işlendiği birimdir. Kurum içi ve dışı yazışmalar yapılır. Raporlar buraya bildirilir. Yıllık, ölüm, nikâh, mazeret, babalık, kongre, doğum izni bilgileri kayıt edilir.

13 14.3.HASTA HAKLARI BİRİMİ Hasta ve yakınlarının doğrudan başvurabildiği sorunlarını, önerilerini yazılı olarak dile getirebildiği birimdir. Sorunlar öncelikle yerinde çözülmeye çalışılır. Yazılı dilekçe veren hastalara dosya açılır. Hasta hakları kurulunda görüşülerek sonuca bağlanır. Acil durumlarda idare bilgilendirilir. Sonuç şikâyetçi olan tarafa ve çalışana yazılı olarak bildirilir. İhlal varsa başhekim tarafından tekrar soruşturma yapılır. Sonuç hasta ve yakınına yazılı olarak bildirilir. Çalışana Başhekimlik tarafından bildirilir MUTEMETLİK BİRİMİ Tüm personelin sosyal güvenlik kurumuna emekli keseneklerini, maaş ve döner sermaye ödemelerini düzenler. Kuruma başlayan yeni personel anlaşmalı bankadan aldığı hesap numarasını mutlaka mutemetlik birimine bildirir. Maaşla ilgili tüm bilgi ve müracaatlar ilgili saymanlığa bildirilir SATIN ALMA BİRİMİ Hizmet sunumu için gerekli olan mal ve hizmetlerin alınması, taşınmazların kiralanması ile ilgili işleri yapar AYNİYAT SAYMANLIĞI Kullanılan tüm demirbaş eşyalar kullanan kişi adına zimmetlenir İSTATİSTLİK BİRİMİ Hastane verilerini; günlük, haftalık, aylık, üç aylık, yıllık olmak üzere sağlık müdürlüğüne göndermek. ve bakanlığa 14.8.DEPO BİRİMİ İlaç, ecza, sarf malzeme ve demirbaş eşya depoları şeklinde hizmet vermektedir. Klinik ve birimlerde kullanılan ilaç ve sarf malzemeler otomasyon sistemi üzerinden talep edilir BİLGİ İŞLEM BİRİMİ Otomasyon sisteminde oluşan arızaların giderilmesini sağlar TEKNİK SERVİS BİRİMİ Arıza Bildirim formu ile arızalar teknik servis birimine bildirilir STERİLİZASYON BİRİMİ Ameliyat odalarından gelen ameliyat setleri, spanç, tromel, çamaşırhanede yıkanmış, kurutulmuş, katlanmış, yeşil kumaş malzemeleri ve kliniklerden gelen tüm steril edilebilecek malzemelerin paketlenmesi, tarihlendirilmesi, kayıt altında tutulması, gelen giden malzemelerin teslimat kayıtlarının tutulması, biyolojik test, hava sızıntı testi ve bowie-dick testler ile kontrol altında tutulan, otoklav odalarının nem ve ısı kontrolleri yapılıp, kayıt edilmesi işlemlerinin yapıldığı birimdir SOSYAL HİZMET BİRİMİ Hastanede ayakta veya yatarak muayene, tetkik ve tedavi olan hastaların tıbbi tedaviden etkin bir biçimde yararlanmaları amacıyla sosyal hizmet uzmanlarınca yürütülecek ekonomik, sosyal, psikolojik, eğitici, destekleyici ve geliştirici hizmetlerin yanında hastanın ailesi ve çevresi ile ilişkilerinin düzenlenmesi, hastaneden çıktıktan sonra kişisel ve ailevi sorunlarının çözümlenmesinde destek olunması gibi hizmetlerin yürütüldüğü birimlerdir.

14 EVDE SAĞLIK HİZMETLERİ BİRİMİ Hastanemize gelemeyecek durumda olan hastalara Evde Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından sağlık hizmeti sunulmaktadır. 15.KOMİTELER 15.1.YÖNETİMİ GÖZDEN GEÇİRME (Kalite Birimi) Kalite yönetim sistemi kalite politikası, Hizmet Kalite Standartları, Birimlere göre Kalite hedefleri Tetkiklerin sonuçları ( İç tetkik, Kalite ara denetimleri) Müşteri geri bildirimleri, Önleyici ve düzeltici faaliyetlerin durumu, Önceki yönetimin gözden geçirmelerinden devam eden takip faaliyetleri, Kalite Yönetim Direktörü tarafından hazırlanan Performans Raporu, İyileştirme için öneriler Yukarıda bahsedilen konular yönetimi gözden geçirme toplantısında görüşülüp karara bağlanır EĞİTİM KOMİTESİ Hastanemiz tarafından verilecek olan bütün eğitimlerin planı yapılır. Verilen eğitimlerin takibini yapar ENFEKSİYON KONTROL KOMİTESİ Hastane enfeksiyonunu en aza indirebilmek amacıyla sürveyansı takipleri yapar. Hasta ve çalışan güvenliği açısından sterilizasyon, temizlik hizmetlerini denetler ve takibini yapar. Çalışan sağlık kartları bu birim tarafından tutulup saklanır. Hastanemizde meydana gelen enfeksiyon ile ilgili olayların takibini yapar HASTA GÜVENLİĞİ KOMİTESİ Sağlık hizmetlerimizin sunumu sırasında hastalarımıza zarar verilmesini önlemek amacıyla hastanemiz ve çalışanlarımız tarafından alınması gereken önlemlerin belirlenmesi sağlar ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ KOMİTESİ Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün geliştirilmesine ve yaygınlaştırılmasına, bunu tesis edecek uygun yöntem ve tekniklerin belirlenmesini sağlar. Ayrıca Radyasyon Güvenliği Komitesi kurulmamış olup çalışan güvenliği komitesi kapsamında radyasyonun zararlı etkilerinden çalışanların, hasta ve yakınlarının, çevrenin korunmasını sağlamak üzere oluşturulur DÖNER SERMAYE KOMİSYONU Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarında görevli personele döner sermaye gelirinden ek ödeme yapılmasına dair yönetmeliğe göre çalışır MUAYENE VE KABUL KOMİSYONU Hastane Müdürü başkanlığında alınan malın ve yapılan işin özelliğine göre bu konuda yetkili birinin (Cihaz alet ve tıbbi malzemede ilgili dal uzmanı tabip, ilaçlarda eczacı) Baştabibin ilan edeceği üç kişiden kurulur. Muayene ve kabul komisyonu, malın muayenesi ile birlikte sayılarak depoya konmasından sorumludur. Teslim alınan mal muayene ve kabulden sonra komisyonca düzenlenerek imza edilir.

15 15.8. TRANSFÜZYON KOMİTESİ Hastanemizin transfüzyon politikalarını belirler ve transfüzyon sonrası istenmeyen durum vakalarını komitede inceler ORGAN VE DOKU NAKLİ BİRİMİ Sistem içinde değişik birimler arasındaki koordinasyonu, organ ve doku kaynağı merkezinde görev yapacak olan organ ve doku nakli koordinatörleri sağlar. Organ ve doku nakli koordinatörleri donörlerin saptanmasından ilgili hekimlerin olgu başına intikallerini sağlayarak beyin ölümü tutanağının belirtilen beyin ölüm kriterlerine göre ve kurallara uygun biçimde düzenlenmesinden, kanuna göre gerekiyorsa donör ailesinden izin alınmasından, alınan organ ve dokunun ilgili merkeze naklinden sorumludur TEMİZLİK KOMİTESİ Her ay yapılacak Hastane Temizlik Standartlarını Belirlenmesi faaliyetleri ve denetlenmelerini gerçekleştirir. Ayrıca temizlik firmasının faaliyetlerinin denetlenmesini de gerçekleştirir 17. ÖNEMLİ İÇ HAT TELEFONLAR BAŞHEKİM:..151 MÜDÜR : BAŞHEMŞİRE:..209 KALİTE YÖNETİM BİRİMİ: ÖZLÜK İDARE.207 TEMİZLİK ŞEFİ 176 GÜVENLİK:.161 SANTRAL: HASTANE İLETİŞİM TELEFONLARI: FAX:

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ

T.C SAĞLIK BAKANLIĞI SUŞEHRİ DEVLET HASTANESİ HASTANE KOMİTLERİ KOMİTELER-EKİPLER BEYAZ KOD EKİBİ PEMBE KOD EKİBİ MAVİ KOD EKİBİ YÖNETİM EKİBİ (BAŞHEKİM,BAŞHEMŞİRE HASTANE MÜDÜRÜ) KOMİTE GÖREVLİLERİ MESAİ SAATLERİ İÇİNDE EKİP SORUMLUSU BAŞHEKİM HASTANE MÜDÜRÜ BAŞHEMŞİRE

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ TEMİZLİK HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ GENEL TANITIM Birim

Detaylı

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA:

1. AMAÇ: 4. KISALTMALAR: EKK : Enfeksiyon Kontrol Komitesi SHKS : Sağlıkta Hizmet Kalite Standartları 5. UYGULAMA: Kalite Yönetim Birimi SAYFA NO 1 / 5 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış

Detaylı

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI

KOMİTE ÇALIŞMA TALİMATI 1.AMAÇ: Hastanesindeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış aralıklarla yapılan toplantıların

Detaylı

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI

YENİ BAŞLAYAN PERSONEL ORYANTASYON PROGRAMI DOKÜMAN NO KEY.PL.02 İLK YAYIN TARİHİ 03/10/11 REV. NO - TARİHİ 02-24.08.2016 SAYFA NO 1 / 12 1.0 AMAÇ: Bu rehber, hastanemizde işe yeni başlayan personelimizin, hastanemize ve görevine uyum sürecini kolaylaştırmak,

Detaylı

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05

KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 KOMİSYON TOPLANTILARI YÖNETİM PROSEDÜRÜ KODU:KY.PR.02 YAYINLANMA TARİHİ:12.11.2015 REVİZYON TARİHİ: REVİZYON NO:00 SAYFA SAYISI:05 1. AMAÇ: Hastanemizdeki komisyonların; hizmet kalite standartları ve kalite

Detaylı

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ

AMASYA AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ 1.AMAÇ: Bu rehber; kalite bilincinin temel alındığı Merkezimizde aramıza yeni katılan çalışma arkadaşlarımızın kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla yürütülen uyum programına katkı amacıyla

Detaylı

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak

1.Kapsamlı bir tatbikat uygulanmasını sağlamak DOKÜMAN NO KU.YD.004 İLK YAYIN TARİHİ 01.01.2014 REV. NO - TARİHİ 01.14.09.2015 Sayfa 1 / 7 1 BOYUT KURUMSAL HİZMETLER BÖLÜMLER Kurumsal Yapı Kalite Yönetimi Amaç: Kurumsal Hizmetlerin İşleyişini Sorunsuz

Detaylı

2015 YILI EĞİTİM PLANI

2015 YILI EĞİTİM PLANI ADSM SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI KURUMSAL HİZMET YÖNETİMİ YÖNETİM HİZMETLERİ DÖK.KODU YÖN.PL.03 YAY.TARİHİ 21.10.2011 REV.TARİHİ 00.00.20.. REV.NO 00 SAYFA NO 1 2015 YILI EĞİTİM PLANI TARİH EĞİTİM KONUSU

Detaylı

2014 YILI EĞİTİM PLANI

2014 YILI EĞİTİM PLANI ADSM SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI KURUMSAL HİZMET YÖNETİMİ YÖNETİM HİZMETLERİ DÖK.KODU YÖN.PL.03 YAY.TARİHİ 21.10.2011 REV.TARİHİ 00.00.20.. REV.NO 00 SAYFA NO 1 2014 YILI EĞİTİM PLANI HEDEF TARİH EĞİTİM

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ Doküman Kodu Yayın Tarihi

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Kocaeli İli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği Kocaeli Nuh Çimento Sanayi Vakfı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi BÖLÜM UYUM REHBERİ BÖLÜM UYUM REHBERİ

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI PLANLANAN TARİH SÜRE. HİE Hemşiresi Aynur KOÇ 23.01.2015 1Saat Depo ve Ambar Personeli

YILLIK EĞİTİM PLANI PLANLANAN TARİH SÜRE. HİE Hemşiresi Aynur KOÇ 23.01.2015 1Saat Depo ve Ambar Personeli YILLIK EĞİTİM PLANI Doküman Kodu PL.03 Yayın Tarihi 03.08.2009 Revizyon Tarihi 25.04.2011 Revizyon No 01 EĞİTİM DÖNEMİ 2015 Sayfa No 1/4 EĞİTİM KONUSU EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİH SÜRE HANGİ GRUBA GERÇEKLEŞEN

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI YÖN.PL.03 04.05.2009 1 / 5 OCAK Riskli Birimlerde Temizlik Ve Dezenfeksiyon Riskli Birim Temizlik Şirket (29) OCAK Mutfak Eğitimi Besin Kalitesi/Yiyecek Satın Alma Ve Kontrol Yöntemleri Gıda Mühendisi

Detaylı

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI

2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI 2016 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI Eğitim Konusu Eğitimi Veren Birim/Kişi KATILIMCI Eğitim Süresi Eğitim Tarihi Eğitim Yeri Panik Değerler & Panik Değer Bildirimi Laboratuvar Birim Sorumlusu

Detaylı

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis.

2014 YILLIK EĞİTİM PLANI. Ocak. Eğitim Alan Grup / Bölüm ZORUNLU EĞİTİM. Laboratuar Çalışanları. Psikiyatri Servis. Dok.Kod.: SPEH.EGT.PL.02 2014 YILLIK EĞİTİM PLANI Hazırlanma Tar.: 19/08/14 Sayfa No: 1/1 Sıra No Eğitim Eğitimci Eğitim Alan Grup / Bölüm Ocak Şubat Mart Nisan Mayıs Haziran Temmuz Ağustos Eylül Ekim

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

SAĞLIK BAKANLIĞI-ORDU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI VE ARAŞTIRMA HASTANESİ 2014 YILI HİZMET İÇİ PLANI YÖN.PL.03 10.01.2013-00 1 / 12 TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR OCAK HASTA HAKLARI VE GÜVENLİĞİ HASTA HAKLARI VE HASTA

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI OCAK 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 02.01.2012 Revizyon Tarihi

Detaylı

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

GENEL YOĞUN BAKIM İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:YBH.PR.01 Yayın Tarihi: NİSAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 6 1.0 AMAÇ: Erişkin yoğun bakım ünitesine yatış endikasyonu olan hastaların erişkin yoğun bakım ünitesine kabulü, izlenmesi, tedavisi,

Detaylı

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10

KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 HASTANE ÇALIġANLARI EĞĠTĠM PROSEDÜRÜ KODU:EY.PR.01 YAYINLANMA TARĠHĠ:12.11.2015 REVĠZYON TARĠHĠ: REVĠZYON NO:00 SAYFA SAYISI:10 1.AMAÇ Midyat Devlet Hastanesi nde hizmetin kalitesini arttıracak eğitim

Detaylı

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ

1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ KALİTE YÖNETİMİ 1)KALİTE POLİTİKASI KALİTE POLİTİKAMIZ Aydın ve çevresindeki hizmet verdiğimiz bireylere dünya standartları seviyesinde çağın gerektirdiği güvenilir ve kolay ulaşılabilir sağlık hizmetini

Detaylı

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI DÖK.NO:YÖN.PL.01 YAYIN TARİHİ :01.01.2013 T.C. 2015 YILI HİZMET İÇİ PLANI REVİZYON NO : 2 REVİZYON TARİHİ :08.12.2014 SAYFA NO :1/ TARİH İN KONUSU İN ALT KONUSU YER SÜRE CİNİN ADI SOYADI KATILIMCILAR HASTA

Detaylı

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI NO KONU EĞİTİM VERECEK KİŞİ EĞİTİME KATILACAK PERSONEL TARİH / SÜRE YÖNTEM 1 Adli Vakalardan Örnek Alımı Laboratuvar Teknisyenleri 2 Verem Hastalığı (TBC) Uzm. Dr. Aylin CİCİMEN 3 El Hijyeni (Endikasyonları,

Detaylı

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır.

Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. T.C SAĞLIK BAKANLIĞI PENDİK DEVLET HASTANESİ GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ BÖLÜM ORYANTASYON REHBERİ Bu kitap yeni atanan personelin birimine uyumunu sağlamak için yapılmıştır. EĞİTİM KOMİTESİ 1-YÖNETİCİ VE ÇALIŞANLARI

Detaylı

Dök.No: EĞT.PL.04 Yayın Trh:01/04/2013 Rev.Trh:17/01/2014 Rev.No: 1 Sayfa No:1/12

Dök.No: EĞT.PL.04 Yayın Trh:01/04/2013 Rev.Trh:17/01/2014 Rev.No: 1 Sayfa No:1/12 Dök.No: EĞT.PL.04 Yayın Trh:01/04/2013 Rev.Trh:17/01/2014 Rev.No: 1 Sayfa No:1/12 1 Hasta Karşılama Yönlendirme Modül Eğitimi EĞİTİ M Ocak 2 Hasta taşıma personeli modül eğitimi Ocak 3 Triyaj Ocak 4 5

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELER KURUMU BURSA KAMU HASTANELER BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU BURSA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORHANELİ İLÇE DEVLET HASTANESİ ANESTEZİ BÖLÜM UYUM REHBERİ Doküman Kodu Yayın Tarihi Revizyon

Detaylı

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ

T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ T. C. SAĞLIK BAKANLIĞI KEÇİÖREN EĞİTİM ve ARAŞTIRMA HASTANESİ TELEFON REHBERİ İDARİ BİRİMLER KALİTE YÖNETİM BİRİMİ Kalite Direktörü 2103 Kalite Yönetim Birimi 1387 Kalite Sekreteri 1382 PERSONEL (ÖZLÜK)

Detaylı

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI 1 Isparta İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Şarkikaraağaç Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman Kodu YÖN.PL.02 Yürürlük Tarihi 2.1.2012 Revizyon Tarihi Revizyon

Detaylı

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ

ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.03 YAYIN TRH.KASIM 2011 REV.TRH.ARALIK 2013 REV. NO.2 SAYFA NO.1/5 1. AMAÇ:Sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışan güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için çalışan güvenliği kültürünün

Detaylı

Lapseki Devlet Hastanesi

Lapseki Devlet Hastanesi KOD: YÖN.PL.04 YAYIN TARİHİ:15/01/2013 REV. TAR: 05/01/2015 REV. NO: 01 Sayfa No: 1/9 2015 HİZMET ALIM PERSONELİ in Konusu Aylar Alacak Adı/Soyadı Yeri Planlanan Saat Gerçekleşen saat KİŞİLER ARASI İLETİŞİM

Detaylı

EĞİTİMCİLERİN ADI KONU ALT KONU UNVAN SÜRE ÜNVANI SOYADI. Bilgi Güvenliği Çalışan ve Hasta Bilgi Güvenliği Tüm Personel 50 Ocak 1 saat Turgay BAĞBAŞI

EĞİTİMCİLERİN ADI KONU ALT KONU UNVAN SÜRE ÜNVANI SOYADI. Bilgi Güvenliği Çalışan ve Hasta Bilgi Güvenliği Tüm Personel 50 Ocak 1 saat Turgay BAĞBAŞI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Bartın İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Yöneticiliği Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi 2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM

Detaylı

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI

KALİTE YÖNETİM BİRİM ÇALIŞMA TALİMATI Sayfa No 1 / 7 AMAÇ : SKS ve SAS çerçevesinde yürütülen çalışmaların koordinasyonu sağlamak. KAPSAM: Tüm Hastane KISALTMALAR: SKS: Sağlıkta Kalite Standartları SAS: Sağlıkta Akreditasyon Standartları DÖF:

Detaylı

KAVAK DEVLET HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI

KAVAK DEVLET HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI KONUSU İ VEREN Temel Yaşam Desteği CPR (Kardiopulmoner Resüssitasyon) Eğitimi 60 dak. Acil Sorumlu Hekimi Yurder ŞAHİN/Acil Sorumu Hemş.Sinan TONGAL 2 Verem Haftası(3-9 ocak) 30 dak. Eğitim Hemşiresi Melek

Detaylı

EĞİTİM PLANI VERİLECEK GRUPLAR

EĞİTİM PLANI VERİLECEK GRUPLAR REVİZYON : Sayfa 1 / 9 1 2 3 4 5 KİŞİLER ARASI İLETİŞİM HASTA HAKLARI -Etik ve Hasta Hakları -Hasta Memnuniyeti -Hasta Hakları ve Sorumlulukları ÇALIŞAN HAKLARI -Beyaz Kod -Mobbing TEMİZLİK -Hastane ve

Detaylı

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16

2014 YILI SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI. YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 OCAK-2014 YÖN. PL.24 Yayın Tarihi: 18.01.2013 Revizyon No: 00 Revizyon Tarihi: 00 Sayfa No: 1/16 SIRA NO 1 2 DÖNEM EĞİTİMİN KONUSU KATILIMCILAR EĞİTİMCİ HASTA BAŞI TEST CİHAZI TEMİZLİĞİ VE BAKIMI HASTALARIN

Detaylı

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016

YILLIK EĞİTİM PLANI 2016 Eğitim Konusu - içeriği Türkiyede Emzirme Anne Sütünün Özellikleri Emzirme Nasıl Olur Emzirmeyi Değerlendirmek Dinleme Ve Öğrenme Becerileri Özgüven Ve Destek Süt Sağma Teknikleri Meme İle İlgili Sorunlar

Detaylı

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ

ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ÇANKIRI ÇERKEŞ DEVLET HASTANESİ ACİL TIP TEKNİSYENİ GENEL ve BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ Hazırlayan Kontrol Eden Onaylayan Kalite Birim Sorumlusu Kalite Yönetim Direktörü Başhekim/Hastane Yöneticisi KODU:

Detaylı

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ

ARŞİVDE MALZEME SAKLAMA SÜRESİNİN LİSTESİ ARŞİVDE MALZEME NİN LİSTESİ ARŞ.LS.01 01.08.2013 0 1/5 BİRİM ARŞİV KURUM ARŞİV Yatan Hasta Dosyası Kurumda saklanır Ameliyat defteri 20 yıl Kurumda saklanır Hasta Kayıt Defteri (Servisler) 20 yıl Devlet

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM UYUM EĞİTİMİ REHBERİ YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI ÖZEL KARAMAN MÜMİNE HATUN HASTANESİ BÖLÜM UYUM EĞİTİMİ REHBERİ YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4 DÖK.KODU: YÖN.RHB.001 YAYIN TARİHİ: 17.10.2011 REVİZE NO:2 REVİZE TARİHİ: 02/06/2014 SAYFA:1/4 AMAÇ:Bölümde çalışmaya yeni başlayan çalışanlara bölümün tanıtılması amacıyla yapılan eğirimdir. KAPSAM UYGULAMA

Detaylı

Doküman No:YÖN.PL.17 Yürürlük Tarihi: 03.01.2012 Rev. No:01 Rev. Tarihi:25.12.2012

Doküman No:YÖN.PL.17 Yürürlük Tarihi: 03.01.2012 Rev. No:01 Rev. Tarihi:25.12.2012 T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU EDİRNE İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ EDİRNE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman No:YÖN.PL.17 Yürürlük Tarihi:

Detaylı

Hasta Kayıt Birimi 2

Hasta Kayıt Birimi 2 ÖRNEK UYGULAMALAR 1 Hasta Kayıt Birimi 2 Hasta Kayıt Biriminde Yeterli Oturma Grupları 3 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Öncelikli Oturabilmeleri 4 5 Yaşlı ve Engelli Vatandaşların Önceliği İle İlgili Bir

Detaylı

09.01.2015 14:00-15:00 DİYET EĞİTİMİ/HASTA YEMEKLERİ KONFERANS SALONU 1 SAAT DİYETİSYEN YEMEKHANE PERSONELİ

09.01.2015 14:00-15:00 DİYET EĞİTİMİ/HASTA YEMEKLERİ KONFERANS SALONU 1 SAAT DİYETİSYEN YEMEKHANE PERSONELİ ORDU DEVLET HASTANESİ 2015 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI DÖNEM TARİH SAAT EĞİTİM KONUSU YERİ SÜRE EĞİTİM GÖREVLİSİ KATILIMCI PROFİLİ 06.01.2015 16:00-17:00 ORGAN BAĞIŞI KONFERANS SALONU 1 SSAT ORGAN VE DOKU

Detaylı

EĞİTİM PLANI Rev. Tar

EĞİTİM PLANI Rev. Tar 00 1/8 EĞİTİM KONUSU Kişisel koruyucu ekipman kullanımı İSG Kurulu Çalışma Prensipleri- Çalışan Temsilcisinin Eğitimi Meslek Hastalıklarının Sebepleri. Hastalıktan korunma prensipleri ve korunma tekniklerinin

Detaylı

2018 YILI EĞİTİM PLANI

2018 YILI EĞİTİM PLANI 208 YILI EĞİTİM PLANI Doküman Kodu: EY.PL.03 Yayın Tarihi:0.202 Revizyon Tarihi:20..205 Revizyon no:0 Sayfa / 7 No Eğitimler Süre Katılımcılar Eğitim Yeri Acil servis çalışanlarına iletişim becerileri

Detaylı

06-07-08 Ocak 2015 1 saat Yemekhane. 06-07-08 Ocak 2015 20-21-22 Ocak 2015. 20-21-22 Ocak 2015. 03-04-05 Şubat 2015. 10 Şubat 2015

06-07-08 Ocak 2015 1 saat Yemekhane. 06-07-08 Ocak 2015 20-21-22 Ocak 2015. 20-21-22 Ocak 2015. 03-04-05 Şubat 2015. 10 Şubat 2015 YILI EĞİTİM PLANI DÖK. KODU: YÖN. PL.03 EĞİTİMİN KONUSU Kişiler Arası İletişim ve Gelişim i Çalışan Hakları Çamaşırhane i YAY. TAR.:31.10.2010 REV. TAR.:ARALIK 2013 REV. NO:04 SAYFA:1/8 EĞİTİM ALT BAŞLIKLARI

Detaylı

YENİDOĞAN YOĞUNBAKIM ÜNİTESİ

YENİDOĞAN YOĞUNBAKIM ÜNİTESİ 00 01 01 03 00 12.09.2013 - - 1 / 6 ACİL SERVİS Acil servise 24 saat içinde aynı şikayet ile tekrar başvuran hasta sayısı ve oranının %1 in altında tutulması. Konsültasyon sürelerinin 15-20 dk da cevaplanmasının

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2017 Sonbahar Dönemi (2. Dönem) Hizmetiçi Eğitim Programı BEYAZ KOD GÜVENLİK RAPORLAMA SİSTEMİ Beyin Ve Sinir Cerrahisi Servisi Sorumlu Hemşiresi

Detaylı

EĞİTİM PLANI PLANLANAN GERÇEKLEŞEN SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ. 16 Saat Konferans Salonu. 18 Saat Konferans Salonu

EĞİTİM PLANI PLANLANAN GERÇEKLEŞEN SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ. 16 Saat Konferans Salonu. 18 Saat Konferans Salonu Kod: YÖN. PL.07 Yayın Tarihi:01.07.2011 Revizyon Tarihi:13.12.2014 Revizyon :01 Sayfa : 1/11 1 İş Sağlığı ve Güvenliği 2 Bebek Dostu Hastane Eğitimleri 3 Test Rehberi 4 5 6 7 22.01.2014 29.01.2014 07.01.2014

Detaylı

2017 YILI EĞİTİM PLANI

2017 YILI EĞİTİM PLANI 207 YILI EĞİTİM PLANI Doküman Kodu: EY.PL.03 Yayın Tarihi:0.202 Revizyon Tarihi:20..205 Revizyon no:0 Sayfa / 7 No Eğitimler Süre Katılımcılar Eğitim Yeri Acil servis çalışanlarına iletişim becerileri

Detaylı

2012 YILI EĞİTİM PLANI

2012 YILI EĞİTİM PLANI TARİH KONUSU NİN ADI SAYFA: 1 / 7 E 10.01.2012 12.01.2012 17.01.2012 19.01.2012 Hasta Ve Çalışan Güvenliği Uygulamaları Ve Komitelerinin İşleyişi Selma KOÇ Kan ve Kan Ürünleri Transfüzyonu Başhemşire 1

Detaylı

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ

DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ DERİNCE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ SKS KALİTE YÖNETİMİ www.derinceadsm.gov.tr BÖLÜM SORUMLULARI Yönetim Hizmetleri Demet YENİGÜN EROL Ahmet DEMRİ Meryem MUMCUUĞLU Kalite Yönetim Direktörü İdari ve Mali

Detaylı

EĞİTİMİN PLANLANAN TARİHİ

EĞİTİMİN PLANLANAN TARİHİ 2015 PLANI İN KONUSU İN Cİ GÜVENLİ CERRAHİ UYGULAMALARI Hizmet İçi Toplantı Salonu 05/01/2015 1 Saat İlgili CERRAHİ GÜVENLİK + PRE-OP HAZIRLIK Hizmet İçi Toplantı Salonu 09/01/2015 1 Saat İlgili BASI YARASINI

Detaylı

2016 EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN EĞİTİM VERİLECEK GRUBUN NİTELİĞİ EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİHİ EĞİTİMİN KONUSU MATERYALİ

2016 EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN EĞİTİM VERİLECEK GRUBUN NİTELİĞİ EĞİTİMCİ PLANLANAN TARİHİ EĞİTİMİN KONUSU MATERYALİ 2016 PLANI İN KONUSU İN Cİ GÜVENLİ CERRAHİ UYGULAMALARI Hizmet İçi Toplantı Salonu 05/01/2016 1 Saat İlgili CERRAHİ GÜVENLİK + PRE-OP HAZIRLIK Hizmet İçi Toplantı Salonu 09/01/2016 1 Saat İlgili BASI YARASINI

Detaylı

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI

PEMBE KOD UYGULAMA TALİMATI YÖN.TL.03 05.08.2009 05.11.2013 04 1/4 1.0 AMAÇ: Bursa, Orhaneli İlçe Devlet Hastanesi nde yenidoğan ve yatan bebek/çocuk hastalarının kaçırılması veya kaybolması olasılığına karşı güvenlik önlemleri almak

Detaylı

FETHİYE DEVLET HASTANESİ

FETHİYE DEVLET HASTANESİ FETHİYE DEVLET HASTANESİ FETHİYE DEVLET HASTANESİ GENEL VE BÖLÜM UYUM EĞİTİM REHBERİ 2013 EY.RH.01 Nisan-2013 00 00 03/17 FETHİYE DEVLET HASTANESİNİN TARİHÇESİ Fethiye nin en önemli araştırmacı ve yazarlarından

Detaylı

2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI

2014 YILI YILLIK EĞİTİM PLANI 26.12.2013 Sayfa 1 KONUSU ALT KONUSU TARİHİ 1 2 GENELGESİ GENELGESİ BİRİMİ 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU 6245 SAYILI HARCIRAH KANUNU MAAŞ MUTEMETLİĞİ 1 4 16.01.2014 UZM.DR.GÖKHAN BÜYÜKKARAMAN 2.01.2014 ALİ

Detaylı

SÖKE ADSM 2015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 92

SÖKE ADSM 2015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Eğitim Hemşiresi 0-60dk Tüm Merkez Personeli 92 01.0.011 REVİZYON 0 REVİZYON Sayfa 1 / 9 SÖKE ADSM 015 YILI EĞİTİM PLANI Hedef Gruptaki Toplam Kişi Sayısı Sıra No Konusu in İçeriği Tarih Şekli Yer ci Süre Hedef Kitle 1. Tüberküloz Hastalığı Ve Korunma

Detaylı

GENEL UYUM EĞİTİMİ REHBERİ

GENEL UYUM EĞİTİMİ REHBERİ ŞAHİNBEY ARAŞTIRMA VE UYGULAMA HASTANESİ GENEL UYUM EĞİTİMİ REHBERİ Hazırlayanlar Aylin DOĞAN Kalite Yönetim Birimi Sorumlusu Erdinç SEYATOĞLU Personel Birimi Sorumlusu Kontrol Funda BATMAZOĞLU Kalite

Detaylı

Uzm. Dr. Salih Kenan Şahin SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürü

Uzm. Dr. Salih Kenan Şahin SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürü Uzm. Dr. Salih Kenan Şahin SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürü Enfeksiyon Kontrol ve Tedavi Standartlarının tl Uygulanmasında Geri Ödeme Kurumlarının Rolü Sempozyum konusu Sağlık Kuruluşlarında Toplam

Detaylı

EĞİTİM SAATİ EĞİTİMİN YERİ

EĞİTİM SAATİ EĞİTİMİN YERİ T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU İSTANBUL ANADOLU KUZEY BÖLGESİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ GÖZTEPE VE ARAŞTIRMA HASTANESİ PLANI DÖNEM: 2013 YILI Sıra

Detaylı

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

ENFEKSİYON HASTALIKLARI KLİNİĞİ İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Sayfa No 1 / 5 1.AMAÇ: Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kliniğine alınan her hastanın tedavi bakımlarının en iyi düzeyde yapılmasını sağlamak. 2.KAPSAM: Sütçü İmam

Detaylı

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi

DIŞ KAYNAKLI DOKÜMAN LİSTESİ. Kullanılan Bölüm. Yayın tarihi Kod:YÖN.LS.O1 : Nisan 2010 Kullanılan Bölüm 1 Türkiye Cumhuriyeti Anayasası Tüm Bölümler 2 Tababet ve Şuabatı Sanatlarının İcrasına Dair Kanun Tüm Bölümler 3 Kaliteyi Geliştirme ve Performans Değerlendirme

Detaylı

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE YAPILAN ÇALIŞMALAR SHKS (SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI). KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR SAĞLIK HİZMET KALİTE STANDARTLARI KAPSAMINDA YAPILAN ÇALIŞMALAR. SHKS (Sağlık Hizmet Kalite Standartları) zorunlu dokümanları oluşturuldu.

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNİN GÖREVLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ENFEKSİYON KONTROLÜ ve ÖNLENMESİ

ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNİN GÖREVLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ENFEKSİYON KONTROLÜ ve ÖNLENMESİ TC SAĞLIK BAKANLIĞI Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı ENFEKSİYON KONTROL KOMİTELERİNİN GÖREVLERİ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA ENFEKSİYON KONTROLÜ ve ÖNLENMESİ Dr. Mustafa ERTEK Refik Saydam Hıfzıssıhha

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Didim Devlet Hastanesi Baştabipliği SHKS KOMİTE VE EKİPLER D. NO:YÖN.LS.04 YAYIN TAR:11/11/2009 REV. NO:5 REV. TAR.: AĞUSTOS 2015 SY. NO / SY.S.:5/1 KOMİTELER-EKİPLER KALİTE BİRİMİ YÖNETİMİ BİRİM KALİTE TEMSİLCİLERİ KOMİTE GÖREVLİLERİ Kalite Yönetim Direktörü

Detaylı

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI

GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Yayın Tarihi 01/05/2009 GAZİ HASTANESİ 2016 YILI EĞİTİM PLANI Dokümantasyon No İ.K..PL..01 Revizyon Tarihi 25.02.2013 Revizyon No 01 Sayfa No 1/5 PLANLANAN EĞİTİM KONUSU VEREN KİŞİ VEYA BÖLÜM HEDEFLENEN

Detaylı

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ

HASTANE KURUL, KOMİTE VE EKİP ÜYELERİNİ TAKİP LİSTESİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI DT. MERİÇ ŞENEL ÖZTOPRAK 0 RADYOLOJİ ÜNİTESİ LABORATUAR ÜNİTESİ KADIN DOĞUM SERVİSİ DAHİLİYE SERVİSİ ÇOCUK SERVİSİ ECZANE POLİKLİNİKLER ARŞİV RAZİYE GÜŞÜM ESMA DÖNMEZ ELMAS BEYCUR ARSLAN

Detaylı

BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI

BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI BATMAN BÖLGE DEVLET HASTANESİ 2015 YILI EĞİTİM PLANI S.NO YIL KURUM ADI KONU ALT KONU ÜNVAN KİŞİ SAYISI PLANLANAN SÜRE AY SÜRE BİRİMİ1.EĞİTİMCİ ADI SOYADI 1.EĞİTİMCİ ÜNVANI 2.EĞİTİMCİ ADI SOYADI 2.EĞİTİMCİ

Detaylı

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL YALOVA HASTANESİ EĞİTİM PLANI 2018 YILI HİZMET İÇİ HİZMET İÇİ EĞİTİM Tarihi Süresi Konusu Alt Konuları/İçeriği cisi Yeri Materyalleri Değerlendirme Verilecek Adı Soyadı Görev/Ünvan 01.01.2018 31.12.2018 1 Hafta Uyum leri 1-Genel Uyum

Detaylı

2018 YILI EĞİTİM PLANI

2018 YILI EĞİTİM PLANI 2018 YILI PLANI ALT AMACI VE İ VERİLİŞ Özürlülere Sunulan Sağlık Hizmetleri Hasta Memnuniyeti Hasta Mahremiyeti Hasta Hakları leri Hasta Hakları ve Sorumlulukları Etik Ve Hasta Hakları Hizmet Kalitesinin

Detaylı

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu.

T.C D.Ü. DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ HASTANESİ YILLIK EĞİTİM PLANI. Konferans Salonu. Konferans Salonu. Konferans Salonu. SAĞLIKTA KALİTE STANDARTLARI EĞİTİMLERİ (ZORUNLU) Revizyon No 0 09.02.205 Revizyon i 02.0.208 Sayfa No Sayfa /2 Yılı:208 in Adı/Genel / in Yer Yöntemi Grup Kodu Temel Kalite i ın Şubat 0,20,30 ların Önlenmesi

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ 2016 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ [MESLEK BAZINDA BÖLÜM UYUM REHBERİ] DYÖN RH03 Rev:0 Bu rehber kalite bilincinin temel alındığı fakültemizde mesleki olarak kısa sürede hastanemize uyum sağlamaları amacıyla

Detaylı

SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ HASTANESİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI

SAMSUN GÖĞÜS HASTALIKLARI VE GÖĞÜS CERRAHİSİ HASTANESİ 2013 YILI EĞİTİM PLANI DOKÜMAN 00 01 01 59 00 REVİZYON SAYFA 1 SIRA 1 TÜBERKÜLOZ HASTALIĞI GÖĞÜS HAST.VE TBC UZMANI KONFERANS SALONU OCAK GENEL 2 EL HİJYENİ(1.GRUP) ENFEKSİYON HASTALIKLARI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANI KONFERANS

Detaylı

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ

KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ KIRKLARELİ İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ BABAESKİ DEVLET HASTANESİ ÖZGEÇMİŞ 1961 tarihinde 10 yataklı Sağlık Merkezi olarak hizmete başlayan kurumumuz 1974 yılında 25 yataklı Sağlık Merkezi

Detaylı

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI

ÖZEL UNCALI MEYDAN HASTANESİ ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ PLANI Sayfa No: 1/5 ların yaralanma riskinin azaltılması Hastanelerimizde kesici ve delici alet yaralanmalarını önlemeye yönelik düzenlemelerin yapılması -Enfeksiyon Kontrol tedavisini sağlayan tüm sağlık personeli

Detaylı

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KOMİTE TOPLANTILARI PROSEDÜRÜ

T.C NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ MERAM TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ KOMİTE TOPLANTILARI PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1 / 6 1. AMAÇ: Hastanemizdeki; sağlıkta hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun; sürekliliğini, yeterliliğini ve etkinliğini sağlamak için, planlanmış aralıklarla yapılan

Detaylı

T.C KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ 2018 YILI HİZMET KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI

T.C KAFKAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ 2018 YILI HİZMET KALİTE STANDARTLARI EĞİTİM PLANI DOK. KOD: PL.03 YAYIN TARİHİ:01.04.2012 REVİZYON NO:01 REVİZYON TARİHİ:02.01.2017 SAYFA NO: 1 / 5 Sıra No EĞİTİM ANA BAŞLIK N ALT KONU BAŞLIKLARI 1 TEMİZLİK PERSONEL 2 HASTA HAKLARI 3 ÇALIŞAN HAKLARI *Genel

Detaylı

2016 YILI EĞİTİM PLANI

2016 YILI EĞİTİM PLANI Doküman No EY.PL.01 Yayın 01.10.2015 Revizyon No 00 Revizyon 00 Sayfa 1 in Adı Enfeksiyon önlenmesi in Amaç ve Olası Enfeksiyonları önleyerek Tedavi sürecini kısaltmak 08.01.2016 i Hemşiresi e Çalışanlar

Detaylı

Rehabilitasyon Hizmetleri

Rehabilitasyon Hizmetleri 14. HAFTA Rehabilitasyon Hizmetleri Hastalık, kaza veya yaralanma sonucu gelişen sınırlanmış fonksiyonel kapasitenin, geçici veya kalıcı yetersizliklerin, hastalığın tedavisi ile birlikte veya tedavi sonrası,

Detaylı

IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi (02 04 Mayıs 2013 / Ankara) SÖZEL BİLDİRİ LİSTESİ Bildiri

IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi (02 04 Mayıs 2013 / Ankara) SÖZEL BİLDİRİ LİSTESİ Bildiri IV. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi (02 04 Mayıs 2013 / Ankara) SÖZEL BİLDİRİ LİSTESİ Bildiri Bildiri Adı Kodu 6 Sağlıkla İlişkili Enfeksiyonlar ve El Hijyeni Konusunda Geçerliliği

Detaylı

HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7

HASTA GÜVENLİĞİ PROSEDÜRÜ KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7 KOD.YÖN.PR.02 YAYIN TRH.MAYIS 2010 REV.TRH.EYLÜL 2012 REV.NO.2 SAYFA NO.1/7 1. AMAÇ, sağlık kurum ve kuruluşlarında hasta güvenliği ile ilgili risklerin azaltılması için hasta güvenliği kültürünün geliştirilmesine

Detaylı

EĞİTİMİN TARİHİ SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ

EĞİTİMİN TARİHİ SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ 2014 YILI YILLIK PLANI Sayfa No 1 / 23 KONULARI İN TARİHİ PLANLANAN GERÇEKLEŞEN SÜRESİ YERİ YÖNTEMİ CİNİN ÜNVANI / ADI- SOYADI VERİLECEK PERSONEL HASTA HAKLARI /KİŞİSEL GELİŞİM İ Hasta Hakları, Kişiler

Detaylı

Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde hastane enfeksiyonlarının kontrolü, etkin sürveyans kontrolünün sağlanması

Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde hastane enfeksiyonlarının kontrolü, etkin sürveyans kontrolünün sağlanması ÇALIŞMA KOMİTELERİ TALİMATI YAYIN TARİHİ: 19.10.2011 PROSEDÜR NO: 080 REV NO: 4 REV TARİHİ: 02/10/2013 1- Amaç : Karaman Mümine Hatun Hastanesinde kaliteli ve etkin tedavi ve bakımın, çalışan ve hasta

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği. Türkeli Devlet Hastanesi T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TÜRKİYE KAMU HASTANELERİ KURUMU Sinop İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Türkeli Devlet Hastanesi TARİHÇE: 2001-2015 HASTANEMİZ 1999 YILINDA BİTİŞİK 2 BLOK ŞEKLİNDE İNŞAA

Detaylı

663 Sayılı KHK Madde 34

663 Sayılı KHK Madde 34 1 663 Sayılı KHK Madde 34 Hastaneler; tıbbî ve malî kriterler ile kalite, hastaçalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde Kurumca belirlenecek usûl ve esaslara göre altı aylık veya bir yıllık

Detaylı

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No

REVİZYON DURUMU. Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No REVİZYON DURUMU Revizyon Tarihi Açıklama Revizyon No Hazırlayan: Onaylayan: Onaylayan: Enfeksiyon Kontrol Kurulu Adem Aköl Kalite Konseyi Başkanı Sinan Özyavaş Kalite Koordinatörü 1/5 1. AMAÇ Hastanemizin

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL KURULU GÖREV TANIMI

ENFEKSİYON KONTROL KURULU GÖREV TANIMI ENFEKSİYON KONTROL KURULU GÖREV TANIMI Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi bünyesinde enfeksiyonların kontrolü ve önlenmesine yönelik süreçlerin tanımlanması, kontrolü ve sürekliliğini sağlamak, enfeksiyon

Detaylı

BOZOVA İLÇE DEVLET HASTANESİ 2016 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM YILLIK PLANI

BOZOVA İLÇE DEVLET HASTANESİ 2016 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM YILLIK PLANI BOZOVA İLÇE DEVLET HASTANESİ 2016 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM YILLIK PLANI TARİH 05.01.2016 SÜRE 2 SAAT PLANLANAN KİŞİ SAYISI EĞİTİMİN KONUSU - ALT KONUSU EĞİTİMİN YÖNTEMİ 12.01.2016 Hasta Memnuniyeti EĞİTİMCİ/UNVAN

Detaylı

Bölüm / Birim Adı Görevli / Doktor Adı Dahili Telefon NO. İDARİ KAT Başhekim 1100. İDARİ KAT Başhekim Sekreterlik 1101. İDARİ KAT Müdür 1102

Bölüm / Birim Adı Görevli / Doktor Adı Dahili Telefon NO. İDARİ KAT Başhekim 1100. İDARİ KAT Başhekim Sekreterlik 1101. İDARİ KAT Müdür 1102 Bölüm / Birim Adı Görevli / Doktor Adı Dahili Telefon NO İDARİ KAT Başhekim 1100 İDARİ KAT Başhekim Sekreterlik 1101 İDARİ KAT Müdür 1102 İDARİ KAT Başhemşire 1103 İDARİ KAT İstatistik 1104 İDARİ KAT Tahahütname

Detaylı

Radyasyon Güvenliği. Komitesi İSMAİL YURDAKURBAN (BAŞKAN)

Radyasyon Güvenliği. Komitesi İSMAİL YURDAKURBAN (BAŞKAN) Çalışan Güvenliği Radyasyon Güvenliği KOMİTE ADI ADI-SOYADI GÖREVİ PROF.DR.SEVGİ ÖZCAN ŞENER DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ EMRE KORKUT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ GÜLDANE MAĞAT DOKTOR ÖĞRETİM ÜYESİ MELEK TAŞSÖKER -Komite,

Detaylı

2016 YILI EĞİTİM PLANI

2016 YILI EĞİTİM PLANI 206 YILI EĞİTİM PLANI Doküman Kodu: EY.PL.03 Yayın Tarihi:0.202 Revizyon Tarihi:20..205 Revizyon no:0 Sayfa / 7 No Eğitimler Süre Katılımcılar Eğitim Yeri 2 Acil servis çalışanlarına iletişim becerileri

Detaylı

KOMİTELERİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ

KOMİTELERİN YÖNETİMİ PROSEDÜRÜ KOD:YÖN.PRS 03 YAY.TAR:10.10.2011 REV.TAR:25.02.2013 REV.NO:01 SAYFA :1 / 7 1..AMAÇ: Reyhanlı Devlet Hastanesindeki komitelerin hizmet kalite standartları ve kalite yönetim sistemine uygunluğunun, sürekliliğini,yeterliliğini

Detaylı

HİZMETLİ PERSONEL EĞİTİM PLANI

HİZMETLİ PERSONEL EĞİTİM PLANI PERSONEL PLANI EĞ.PL.No: 01 Y. Tarihi : 01.09.2015 Rev. No - Tarihi : S. No : 1/8 İN TARİHİ-SAATİ İN KONUSU AMACI İN VERİLEĞİ İNİ VEREN KİŞİ 1 10-11 / 09 / 2015 SKS VERSİYON-5 UYGULAMA VE ÖNEMİ HAKKINDA

Detaylı

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

ÖZEL ÜNYE ÇAKIRTEPE HASTANESİ HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Doküman : PL 008 Yayın Tarihi:06.01.2010 Revizyon : 04 Revizyon Tarihi:.02. Sayfa : 1/11 1 HASTA DÜŞMELERİNİN ÖNLENMESİ Düşme riski değerlendirme ölçeklerini öğrenerek ve uygularak hasta bakım kalitesini

Detaylı

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ

BİYOKİMYA LABORATUVARI İŞLEYİŞ PROSEDÜRÜ Dok No:BİY.PR.01 Yayın Tarihi:HAZİRAN 2013 Rev.Tar/No:-/0 Sayfa No: 1 / 8 1.0 AMAÇ: Biyokimya Laboratuvarının ulusal ve uluslararası standartlara, kanun ve yönetmeliklere uygun olarak, düzenli, hızlı ve

Detaylı

DOKÜMAN NO. YAYIN TARİHİ REVİZYON NO. REVİZYON TARİHİ SAYFA NO. YÖN. PL. 01 01.2009 03 01.09.2014 01 PLANLANAN EĞİTİM TARİHİ

DOKÜMAN NO. YAYIN TARİHİ REVİZYON NO. REVİZYON TARİHİ SAYFA NO. YÖN. PL. 01 01.2009 03 01.09.2014 01 PLANLANAN EĞİTİM TARİHİ Zonguldak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Zonguldak Kadın Doğum Ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi İN KONUSU TARİHİ İ FORMATI ALACAK GRUP 1- Kardiopulmoner Resüsitasyon Kurumdışı Uzman 06-08

Detaylı

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ

HASTA KAYIT, YATIŞ VE TABURCULUK İŞLEMLERİ PROSEDÜRÜ Sayfa No 6/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Kalite Temsilcisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı; Özel Çevre Hastanesi teşhis ve tedavi görecek, yatışına karar verilen hastaların

Detaylı

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ

SENATO KARARLARI ERCİYES ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ENFEKSİYON KONTROL KURULUNUN KURULUŞ VE ÇALIŞMA YÖNERGESİ SENATO KARARLARI Karar Tarihi: 07/02/2014 Toplantı Sayısı:02 Sayfa:1 Erciyes Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma ve Uygulama Merkezi Enfeksiyon Kontrol Kurulunun Kuruluş ve Çalışma Yönergesi hk.

Detaylı

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI

2014 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI 204 YILI HİZMET İÇİ EĞİTİM PLANI Yılı : 204 Sağlık Tesisi : Komite Sorumlusu : BARTIN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ Dt. Selahattin Görkem DEMİRCİ Düzenleyen Adı : Yöneticisi : Dt. Halide KÜÇÜKKURT Düzenleyen

Detaylı

MEDICANA SAĞLIK GRUBU..HASTANESİ EĞİTİM PLANI

MEDICANA SAĞLIK GRUBU..HASTANESİ EĞİTİM PLANI MEDICANA SAĞLIK GRUBU..HASTANESİ EĞİTİM PLANI EĞİTİMİN TÜRÜ GENEL UYUM EĞİTİMİ () KURUM TANITIMI Medicana Sağlık Grubu Tanıtımı Hastanenin Fiziksel Yapısı Hizmet Sunulan Birimler Yönetsel Yapı ve Yöneticiler

Detaylı