Güvenlik Konferans, Fuar ve Seminerler, Analiz ve Değerlendirmeler

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Güvenlik Konferans, Fuar ve Seminerler, Analiz ve Değerlendirmeler"

Transkript

1 Güvenlik Konferans, Fuar ve Seminerler, Analiz ve Değerlendirmeler 2013 Sonbaharı özel güvenlik etkinlikleri açısından oldukça yoğun ve verimli bir dönem oldu. Mevsimin ilk ayı Eylül ve Ekim aylarında önce; Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul da Bahçeşehir Üniversitesi yerleşkesinde, Bahçeşehir, City Group Security-CGS Özel Güvenlik Şirketi, John Jay College of Criminal Justice (ABD-New York), BlueLight Global Solutions (İngiltere-London) ve Global Security Group (ABD-New York) işbirliği ile Sporda Şiddet ve Stadyum Güvenliği Konferansı Gerçekleşti. Burada, Osman Öztürk, CSG- City Group Yönetim Kurulu Başkanı, Prof Dr. Şenay Yalçın, BAU Rektörü Enver Yücel, BAU Mütevelli Heyeti Başkanı, İsmail Baş, Emniyet Genel Müdürü Yardımcısı, Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Valisi Açış konuşmalarını yaptılar. Daha sonra; Doç.Dr. Selçuk ŞİRİN, Bahçeşehir Üniversitesi moderatörlüğünde, Doç.Dr. Selçuk ŞİRİN, BAU Üniversitesi, İKSARA Araştırma Direktörü Futbolda Şiddet ve Stadyum Güvenliği Araştırması, Prof.Charles P.NEMETH-Güvenlik, Yangın ve Acil Durum Yönetimi Bölüm Başkanı-Ceza Adaleti John Jay Koleji,New York Şehir Üniversitesi Sporda Şiddet ve Stadyum Güvenliği Mark J.NOVAK-Global Security Group GSG Şirket Yön. Kur. Başkan yardımcısı NY Stat Güvenliği

2 Öğleden sonra 1.Oturum Osman Öztürk ün moderatörlüğünde; Osman Öztürk-Sporda Şiddet ve Stadyum Güvenliği, Lord Ian BLAIR-Emniyet Müdür,Scotland yard,bluelight Global Şirketi Yön.Kur.Başkanı-Londra Robert BROADHURST,Emekli Emniyet Müdürü,Scotland Yard,2012 Londra Olimpiyatları Güvenlik Koordinatörü İngiltere de Spor Stadyumları ve Diğer Kamusal Organizasyonların Güvenliğine Yaklaşımı-Geçmişi ve Mevcut Yasal ve Uygulama Doktrini Prof.Charles P.NEMETH-Güvenlik,Yangın,Acil Durum Yönetici Bölüm Başkanı-Ceza Adaleti John Jay Koleji,Ney York Şehir Üniversitesi Sporda Şiddet ve Stadyum Güvenliği Mark J.NOVAK-Global Security Group-CGS Şirket Yön.Kur.Başkan Yardımcısı- New York Stadyum Güvenliği Erkşn ADALAR,EGM,İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı,Galatasaray SK Müsabaka Güvenlik Amiri, Spor Güvenliğine Yönelik Uygulamalar 2.Oturum Prof.Dr. Nilüfer NARLI, Bahçeşehir Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölüm Başkanı moderatörlüğünde; Prof Dr.Nilüfer NARLI, Sporda Şiddetin Kökenleri ve Türkiye deki Durum Prof Dr. Ayşe NUHOĞLU, Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekanı Hukuki Açıdan Stadyum Güvenliği Prof. Dr. Haluk GÜRGEN, Bahçeşehir Üniversitesi, İletişim Fakültesi Dekanı, Medyanın Şiddeti Yansıtması Doç.Dr. Serap ÖZER, Bahçeşehir Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Psikoloji Bölümü Futbol Şiddetine Klinik ve Sosyal Psikolojiden Bir Bakış Yrd. Doç.Dr. Mine ÖZAŞÇILAR, Bahçehir Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Sosyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Riskli Bir Davranış Olarak Alkol ve Şiddet Savaş ŞANLI, EGM, Polis Akademisinde görevli 4.Sınıf Emniyet Müdürü Sporda Seyirci Şiddeti ve Saldırganlık Konularında sunum yaptılar.

3 Bu konferansta, Spor Müsabakalarının yapılacağı yer seçimi, bunların inşası ve kullanımına kadar geçen süreçle ilgili uluslararası uygulamalar ve özellikle Stat ve Kulüp Güvenlik Sertifikaları konularında uluslararası uzmanlar tarafından bilgilendirmede bulunuldu. Yasal mevzuat, Stat Güvenlik Yönetimi Oluşumu ve bu müsabakalarda görev alacak, özel güvenlik görevlileri de dâhil, tüm görevlilerin eğitimi ve ilgili kurumlar arasındaki ilişki ve işbirliği örnekleriyle geniş olarak anlatıldı. Spor güvenliği tarihçesinden söz edilerek İngiltere de yılları meydana gelen şiddet olaylarında 250 e yakın kişinin hayatını kaybettiği, yıllarında İngiliz takımlarının dünya şampiyonlarına katılmasının men edilmesi gibi sert tedbirlerin alındığı ifade edildi. Ülkemizde de bu konuda yapılan çalışmalar ve hukuki alt yapı ve diğer alanlarda kapsamlı bilgilendirmelerde bulunuldu. Bu konferans için yaptırılan Futbolda Şiddet ve Stadyum Araştırma Sonuçları açıklandı. (Ek:1) İncelendiğinde görüleceği üzere bu araştırmada doğal olarak Stadyumlarda göreve yapan Polis ve Özel Güvenlikle ilgili memnuniyet oranları düşüktür. Buna karşın, genelde vatandaşların %70 inin özel güvenlik uygulamalarından memnun olduğu görülmektedir. Konferansa sabah açılış oturumunda 150 civarında kişi katılmış ancak öğlenden sonraki oturumlarda bu sayı önemli miktarda azalmıştır. Toplumun önemli kısmını ilgilendiren ve ülke açısından önemli olan bu konferansa ana muhataplarda Gençlik ve Spor Genel Bakanlığı yetkilileri ile TFF ve Kulüp temsilcileri katılmamışlardır. Bu da konuya ne kadar önem verildiğinin bir göstergesidir. Eğer tüm ilgili ve yetkililer buraya katılıp,daha sonra da ülkede bu alanda var olan mevzuatı doğru uygulansaydı, çok değil birkaç gün sonra, tarihinde Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan Beşiktaş A.Ş. - Galatasaray maçında yaşanan olayları önleyecek tedbirler alınabilirdi.

4 Daha sonra, Eylül 2013 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezinde ISAF&Seminer,( Eylül 2 Ekim 2013 tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde İFSEC İstanbul Fuar &Semineri Gerçekleşmiştir Fuar programları karşılaştırılmalı olarak değerlendirilmek üzere aşağıdaki tabloda yer verilmiştir. ANALİZ: a.isaf Fuarı 14 yıldır gerçekleşmektedir, Ifsec İstanbul un ilk yılıdır, b.isaf 3 salonda, İfsec ise tek salonda gerçekleşmiştir. Dolayısıyla katılımcı firma ve ziyaretçi sayıları bu hacim doğrultusunda oldukça farklı olmuştur, c.isaf taki panel&seminerler sergi yerleri dışındaki 3 ayrı salonda, İfsec te de benzer şekilde 1 salonda gerçekleşmiştir. d.konumum itibariyle daha ziyade seminer&panellerle ilgilendiğimden sergilenen ürünlerle ilgili bir yorumda bulunmayacağım. Ancak güvenliğin tüm ihtiyaçlarını rahatlıkla sağlayacak bol seçenekli ürünlerin sergilenmiş olduğunu söyleyebiliri. Bu konuda ilgili fuar web siteleri incelendiğinde detaylı bilgi edinilebilir. e.isaf daki konuşmacılar daha ziyade yerli, İfsec te uluslararası uzman sayısı daha fazla idi, f.her iki etkinlikte de konu seçimleri genelde günceldi, İsaf konu yelpazesi daha kapsamlı, İfsec daha dardı. g.dinleyici sayısı genelde pek yeterli değildi. Yeni çıkan bir yasanın uygulaması ve uygulama eksikliğinde müeyyide uygulanacak konularda; örneğin İş Güvenliği ve Sağlığı ile Çalışma Bakanlığı seminerleri ile yakın zamanda yaşanan olay nedeniyle Spor Güvenliği konularındaki izleyici sayıları daha fazla idi.

5 DEĞERLENDİRMELER: ÖZEL GÜVENLİK SONBAHAR ETKİNLİKLERİ Geçen yıla kadar ülkemizde bir fuar düzenlenirken bu yıl ikincisinin de devreye girmesi özel güvenliğin yükselen bir meslek/alan olduğu ve dünyanın gözünün de çeşitli açılardan Türkiye ye yönelmiş olmasını göstermesi açısından dikkate alınacak bir gelişme olduğu değerlendirilmektedir, Seminer&panellerde konu çeşitliliği fazla olmakla birlikte, bazılarında sunum için ayrılan zaman çok sınırlı idi, ki, yeterince irdeleyip daha iyi anlamak imkânı olmadı. İlerideki planlamalarda daha az sayıda konu ancak daha yeterli süre ayrılmasının uygun olacağı düşünülmektedir, Değişik zamanlarda, bazı hizmet alanlar, ancak daha çok hizmet veren ve de çalışanlar (daha ziyade özel güvenlik görevlileri) kendilerinin pek dinlenmediğini ifade ederler, ancak kendilerini doğrudan ilgilendiren, örneğin Sendika konusundaki izleyici sayısı tahminlerin çok altındaydı, öyle ki, Fuar alanında görev yapan güvenlik şirketi elemanlarında bir kişi bile yoktu! Yine, dilek, istek ve taleplerini ilk elden dinleyecek özel güvenlik sektörünün tüm tarafları ve de daha önemlisi Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Daire Başkanlığı üst düzey yöneticilerinin katıldığı oturumda da, özel güvenlik yönetici ve görevli sayısı en asgari düzeyde idi. Burada sektörde görev yapanların, bundan sonra şu veya bu şekilde bir öneri, özellikle eleştiride bulunmadan önce, kendilerinin ne gibi bir katkı yaptıklarını gözden geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Özel Güvenlik Sektör Temsilcilerinin katılımının yeterli olmadığını düşünüyorum. Bazıları hiç yoktu. Bazıları her iki etkinlikte de vardı. Özel Güvenlik Federasyonun İfsec i özel olarak desteklemesine rağmen her iki seminer ve panel etkinliklerinde bu STK lara üye şirket/eğitim kurumlarından çok az sayıda personelin takip ettiği gözlenmiştir. Bunda belki Fuar tanıtımlarının yeterliliği de etkili olabilir, ancak genelde sektör çalışanlarının kendi meslekteki etkinliklere karşı ziyadesiyle ilgisiz olduğu değerlendirilmektedir, Katılımlar bu denli düşük olunca doğal olarak sektörün bazı önemli konularını birlikte tartışılıp değerlendirilme, resmi makamlardan yapılacak talepleri yeterince kuvvetli olarak dile getirme, daha da önemlisi yapılmakta olan ve özel güvenliğe bir şekilde sekte vuracak mahiyetteki bazı düzenlemelere karşı, Statlarda ve Üniversitelerde özel güvenlik yerine loruma memurluğu ihdası ortak ve güçlü bir tavır oluşturma ortamı sağlanamamıştır. Sektörün çoğunluğu itibariyle sivil toplum oluşturma niyet, irade ve kapasitesinin çok alt düzeyde olduğu bir kere daha gözlenmiştir. Her iki fuar&seminerlerdeki sunuların kitap haline getirilmesi beklenmektedir. Bunun gerçekleşmesi halinde nice güzel sunumun uçup gitmeyip kalıcı olacağı ve sektör hakkında şimdi ve ileride yapılacak değerlendirmelerde yararlanılacağı değerlendirilmektedir.

6 SONUÇ: DİLEK ve TEMENNİLER Bir ölçüde katılım ve ilgiyi artırmak için kaydedilen bazı olumsuz gözlemlere karşın ülkemizde 2 Güvenlik fuar&semineri düzenlenmiş olması özel güvenlik sektörü adına oldukça olumlu bir gelişmedir. Rakamların henüz tam olarak açıklanmamış olduğu bir süreçte yapılan bu çalışmada, genelde fuarları organize eden ve buraya katılanların şifahi beyanlarından ticari olarak genelde memnuniyet ifade edildiği öğrenildiğinden genel olarak amaca ulaşılmış olduğu düşünülmektedir. Analiz ve değerlendirmelerde değinilen kimi hususların dikkate alınarak iyileştirilmesi ve geliştirilmesi mümkündür. Ülkedeki diğer alanlarda olduğu gibi, özel güvenlik sektörünün gelişimi için de bu tür etkinliklerin devam ettirileceği ve bunun da sektöre önemli katkısı olacağı değerlendirilmektedir. Sunumların kitap olarak hazırlanma sürecini beklerken bu etkinlikler vesilesiyle hazırlanan bir araştırma sonucu ile 2 şema (birisi daha önceki bir etkinlikte hazırlanmıştı, diğeriyle birlikte ele alınmasının sektörün değerlendirilmesinde yararı olacağı düşüncesiyle) yazı ekinde değerlendirilmek üzere eklenmiştir. İleriki yıllarda düzenlenecek Fuar&seminerlerde, bir STK temsilcileri paneli düzenlenmesi, burada serbest konuyla üçer beşer dakika fikir türü yapılmasının yararlı olacağı değerlendirilmektedir, Şirketlerin, özellikle sektörün en az %20 hacmi olan İstanbul da özel güvenlik yönetici ve görevlilerinin katılımı için teşvik edici tedbir almaları yararlı olacaktır. Kişisel olarak her iki etkinliğe konuşmacı ve izleyici olarak aktif olarak katıldım, yerli ve yabancı sunumlardan ziyadesiyle keyif aldım, yararlandım. Ufkum açıldı. Sektörün geleceğine olan inancım ve güvenim arttı. Hayatın akışı içinde görüşme imkânı olmayan pek çok dost ve meslektaşla karşılaştım, mutlu oldum. Önümüzdeki yıl/yıllarda daha zengin, daha çok katılımcı, daha çok izleyici ve dolayısıyla her açıdan daha iyi neticeler alabilmek dileğiyle bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim. Saygılarımla.

7 GÜN ( 4) KONU (16) -KONUŞMACI (38) GÜN(3)-KONU(10) KONUŞMACI (40) 1.GÜN Konu: 1- Özel Güvenlik ve Savunma Personeli Oturumu ve Paneli Bolat ANKARALI - Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanı Sabahattin KONYAR - Güvenlik-İş Sendikası Hukuk Müşaviri Erdinç GÜNGÖR Tüm Özel Güvenlikçiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı 1.GÜN Konu: 1-Endüstriye Genel Bakış Giriş-Oryal Ünver-OGF Başkanı Global Güvenlik Endüstrisinin Dönüşümü-Claude Tarlet, VP CoESS Ulusal ve Uluslararası Güvenlik Tedarikçileri için Bölgedeki Fırsatlar: Büyüme Nerede?-Philipp Reuter, Frost & Sullivan IT & Fiziksel Güvenliğin Entegrasyonu-Anixter Panel 1: Son Yıllardaki Temel Başarılar & Gelişim Alanları: Kısa ve Uzun Vadede Olası Zorluklar Panelistler: İsmail Uzelli, CEO Sensormatic (Moderatör) UKTI, Mehmet Ali Börtücene Philipp Reuter, Frost & Sullivan Okyay Şentürk, Gesider Genel Sekreteri

8 2.GÜN Sabah Konu 2- : 9.Yılda Özel Güvenliğin Genel Değerlendirilmesi Paneli 2.GÜN KONU 2: Hassas Bölgelerde Güvenlik & Kalabalık Yönetimi Giriş-Prof.Dr. Emre Alkim,TFF Genel Sekreteri EGM-Özel Güvenlik Daire Başkanlığı Temsilcisi Selçuk Özkayrım - Garanti Bankası Güvenlik Birimi Amiri Niyazi Öğmen - İstanbul Özel Güvenlik Kurucu Ortağı Yusuf Vehbi Dalda - Güvenlik ve Eğitim Hizmetleri Danışmanı ve Uzmanı Hakan Özalp - Tesco Kipa Güvenlik Müdürü / Yöneticisi Ahmet Kenan Sayın - Malatya Üniversitesi., MYO Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Programı. Öğretim Görevlisi Cengiz Kıvılcım - Özel Güvenlik Teşkilat Mensupları Derneği Başkanı / Eskişehir Öğleden sonra Konu: 3- Şehir ve Şehir içi Ulaşım Güvenliği, Toplu Alanlar ve Okul Güvenliği Moderatörler: 1. Orhan Filiz- Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Ana Bilim Dalı/ 2. Hakan Yıldırım, TBMM Bilgi İşlem Başkan Yardımcısı Okan Uslu - Pelco (Schneider Electric) Erbil Çorbacı - Corvus Göktan Eker - K9 (Şehir Güvenliğinde K9 Kullanımı) Osman Öztürk City Security Group-CSG CEO (Güvenli Okul) Hayri Yıldırım Bosch CCTV Ürün Yöneticisi Panasonic Temsilcisi Ercan Öztürk Mobotix Uluslararası Dağıtım ve İş Geliştirme Müdürü 2012 Londra Olimpiyatlarında Güvenlik & Alınan Dersler-Andrew Amery, 2012 Londra Olimpiyatları Güvenlik Bşk. Akıllı Şehirler & Güvenlik-Yılmaz Halaç, GM SDI Turkiye Yangın Mühendisliği: Nereye gidiyoruz? Mevcut yangın mühendisliği uygulamalarına genel bakış. -Pascal Steenbakkers, Yapısal Güvenlik & Yangın Mühendisi, Arup Panel 2: Stadyum & Spor Güvenliği Oryal Ünver, Başkan ÖGF (Moderator) Emre Alkim, TFF Gen. Sekr. Kadir Dölçek, Komiser, Spor Güvenliği Şb. Md.lüğü Av. Yusuf Murat Söylemez Andrew Amery, 2012 Londra Olimpiyatları Güvenlik Bşk. Panel 3: Çalışma Yasaları & Özel Güvenlik Yasası İşveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenleyen 5510,4857 ve 6331 sayılı yasa uygulamalarının 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanunu'na Etkileri Prof. Dr. Cem KILIÇ, Moderator Yadigar GÖKALP İNAN, SGK Başkanı Mehmet TEZEL, İş Teftiş ve Rehberlik Kurulu Başkanı Murat KÖSEREİSOĞLU, Securitas Ülke Başkanı Nurcan Önder, Çalışma Genel Müdürü Kasım Özer, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü

9 Konu 4- Moderatör Konuşmacı Konu 5- Konuşmacı Konu 6- Konuşmacı ÖZEL GÜVENLİK SONBAHAR ETKİNLİKLERİ 3.GÜN SABAH KAPADOKYA SALONU : Sertifikalı Tahliye Eğitimi : Tüm Güvenlik Eğitimcileri Derneği Temsilcisi : Uğur ATABEK PAMUKKALE SALONU : Acil Durum Yönetimi : Yard. Doç. Dr. Hacer KAYHAN İSGDER Yönetim Kurulu Üyesi : Yaşam Güvenliği : H. Latif İŞÇEN İSGDER Yönetim Kurulu Başkanı EFES SALONU Konu: 7- Yeni 6331 İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve getirdikleri Konuşmacı: Ahmet Ersoy - İSGGM, İSG Uzmanı Konu 4: Ulaşım Güvenliği Tahliye / Kalabalık Modellemesi ve Performansa Dayalı Dizayn Havaalanları gibi yoğun bölgelerin dizaynında " kalabalık modelleme" yazılımlarının yangın korunma ve güvenliğe sağladığı faydalar (Duman Kontrolü & Yapısal Dayanıklılık Değerlendirmeleri üzerine vaka çalışması)- Konuşmacı: Calum McMillan, Kıdemli Yangın Mühendisi ARUP Panel 5: Geleceğin Havaalanı Güvenliği Uygulamaları Selçuk Kileci, İcra Kurulu Başkanı Kazakistan Aktau Havaalanı (Moderator) Turgay Şahan, GM TAV Orhan Birdal, GM DHMI Johan Gordts, GMY Securitas Aviation Konu 6: Nakit Taşımacılığı Giriş-Prof.Dr.Hasan Eken, Istanbul Ticaret Üniversitesi Güvenlik Organizasyonlarında Inovasyon Yönetimi -Michael Remes (EFPC (UK) Ltd), EU FP7 INSEC Projesi Keynote Sunumlar-Ayse Beycar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Leif Veggum, Norveç Merkez Bankası Panel 7: Bankacılık ve Perakende Sektörlerinde Nakit Operasyonları Prof.Dr. Hasan Eken, İstanbul Ticaret Üniversitesi (Moderator) Dr. Tevfik Altınok, Finans Kulup (Intro) Sarp Tarhanacı, GUSOD CIT Komitesi Başkanı Leif Veggum,Norveç Merkez Bankası Raif Bakova, Darphane Eski GM Aysel Beycar, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Hakan Özalp, Tesco Kipa

10 - ÖZEL GÜVENLİK SONBAHAR ETKİNLİKLERİ 3. GÜN ÖĞLEDEN SONRA Konu 8-1.Uluslararası Özel Dedektiflik Panel ve Oturumu Moderatör : Hüseyin ÇELİK - EGM Kriminoloji Dairesi Emniyet Müdürü, Kriminoloji Uzmanı Konuşmalar: Yusuf Vehbi Dalda, ÖDD Onursal Başkanı, Güvenlik ve Eğitim Uzmanı İsmail Yetimoğlu, ÖDD Başkanı Doç. Dr. Orhan Filiz, Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Ana Bilim Dalı Mr. Georg Hirtl, İKD Başkan Yardımcısı Mr. Mitja KLAVORA, Slovenya Özel Dedektifler Odası Başkanı Mrs. Maria Bumbaru, ANDR (Romanya) Başkanı (20 dakika) 3. GÜN ÖĞLEDEN SONRA Konu 8: Dünyada ve Türkiye de Özel Dedektiflik Yusuf Vehbi Dalda,Onursal Başkan ÖDD (Moderator) Toni Imossi, Başkan IKD İsmail Yetimoğlu, Başkan ÖDD EFES SALONU Konu 9 : Kişisel Koruyucu Donanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü- 3. Oturum Konu: - İSG KATİP Sunumu Konuşmacı: Ferdi Karakaya - İSGGM, İSG Uzman Yrd. -

11 4.GÜN SABAH PAMUKKALE SALONU Konu 10- : Belediye İtfaiye Teşkilatlarının Değişen Mevzuatla Oluşan Problemleri ve Çözüm Konuşmacılar Konu 11- Konuşmacı : Doç. Dr. M. Muhittin SOĞUKOĞLU İBB İtfaiye Eski Müdürü Abdurrahman İNCE İBB İtfaiye APK Amiri : İzoleli Yıldırımdan Korunma Sistemlerinin Önemi : Serdar AKSOY OBO Betterman ve Topraklama Konu 12- : Yapı ve Tesislerde Yıldırımdan Korunma Konuşmacı : Yusuf AĞGÜL Amper Elektrik Konu 13- : GSM Kulelerinde Topraklama Konuşmacı : Erkan YÜKSEL ATR Mühendislik KAPADOKYA SALONU Konu 14- : Psikososyal Risk Etmenleri Konuşmacı : Özkan Kaan KARADAĞ İş Sağlığı Bilim Uzmanı Konu 15- : İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Konuşmacı : Yahya Kemal KÖSALI Kimya Yüksek Mühendisi, İş Güvenliği Uzmanı, Yönetim Sistemleri Baş Denetçi EFES SALONU Konu 16- : Risk Değerlendirme Yöntemleri ve Türkiye deki Konuşmacı : Sevim MACİT İSGDER Yönetim Kurulu Başkanı Uygulamaları

12 City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Her 10 kişiden 7 si stadyumları güvensiz bulmaktadır. Her 4 kişiden 1 i «şiddet» sebebiyle stadyuma gitmemektedir. Güvenlik endişesi, her 3 kişiden 1 i için ailesiyle birlikte stadyuma gitmeye engeldir. Her 10 kişiden 8 i stadyuma giden bir yakını için endişelenmektedir. Stadyuma gidenlerin % 73 ü stadyuma gittiğinde ya şiddete maruz kalmakta ya da şiddete tanık olmaktadır: %13 ü fiziksel şiddete maruz kalmakta, %30 u sözlü şiddete maruz kalmakta, %30 u fiziksel veya sözlü şiddete tanık olmaktadır. Katılımcıların %58 si yalnızca fanatik grupların %36 sı sıradan kişilerin stadyumlarda şiddete sebep olduğunu düşünmektedir. Katılımcıların %66 sı spor müsabakalarında görev yapan özel güvenlik görevlilerinin eğitimini yetersiz görmektedir. Her 10 katılımcıdan 7 si spor güvenliği konusunda eğitim almış özel güvenlik personellerinin stadyumlarda şiddeti önleyebileceği görüşünde.

13 Her 5 katılımcıdan 3 ü spor müsabakalarında güvenliği polisin sağlamasından, 5 kişiden 2 si ise özel güvenliğin sağlamasından yanadır. Eğitim ve gelir düzeyi arttıkça, stadyumlarda güvenliği özel güvenlik görevlilerinin sağlamasından yana olanların oranı da artmaktadır. Yaklaşık her 10 katılımcıdan 7 si, polis, özel güvenlik ve savcı işbirliğinin sporda güvenliği artıracağını düşünmektedir. Gelir ve eğitim düzeyi arttıkça, polis, özel güvenlik ve savcı işbirliğinin sporda güvenliği artıracağını düşünenler in oranı düşme eğilimindedir. Katılımcıların %65 i stadyumlarda ırkçı, ideolojik ve siyasi içerikli slogan atılması ile şiddet suçlarının ve holiganizmin önlenmesi için spor savcılarının görevlendirilmesini uygun bulmakta, %27 uygun bulmamaktadır (%8, fikir beyan etmemekte). Eğitim ve gelir düzeyi arttıkça, stadyumlarda spor savcılarının görev yapmasını uygun bulanların oranı azalmaktadır. Yaklaşık olarak her 10 katılımcıdan 7 si, genel olarak Türkiye deki çeşitli kurum ve kuruluşlarda sunulan özel güvenlik hizmetlerinden memnun veya çok memnundur.

14

City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ SAHA ÇALIŞMASI ÖRNEKLEM SAYISI CSG STADYUM GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18

Detaylı

Ödülleri. IKD 2018 Genel Kurulu İstanbl, 15 Eylül 2018

Ödülleri.     IKD 2018 Genel Kurulu İstanbl, 15 Eylül 2018 ÖzelDEDEKTİF Ödülleri www.dedektif.org.tr www.i-k-d.org IKD 2018 Genel Kurulu İstanbl, 15 Eylül 2018 Özel Dedektif Ödülleri Özel Dedektifleri Derneği - ÖDD ile Uluslararası Özel Dedektifler Dernekleri

Detaylı

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI

City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI City Security Group OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI Ağustos 2013 Araştırma Künyesi PROJE ADI ARAŞTIRMA EVRENİ AMAÇ CSG OKUL GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMASI İstanbul da Yaşayan 18 Yaş Üzeri Bireyler. Katılımcıların 68

Detaylı

ÇALIŞTAY PROGRAMI BİRİNCİ GÜN

ÇALIŞTAY PROGRAMI BİRİNCİ GÜN ÇALIŞTAY PROGRAMI BİRİNCİ GÜN Sektör temsilcileri, sendika temsilcileri, Çalışma Bakanlığı temsilcisi, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı ve Özel Güvenlik Daire Başkanlığı personeli katılımıyla yapılacak

Detaylı

Tarih: 28 Nisan 2014 Yer: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Ders Adı: Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları

Tarih: 28 Nisan 2014 Yer: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Ders Adı: Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları Tarih: 28 Nisan 2014 Yer: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Ders Adı: Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları Dersi Eğitmenleri Eğitmenler D e r s Ko

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Panel Sonuç Raporu ( ) Hassas Tarım Teknolojileri Paneli

Panel Sonuç Raporu ( ) Hassas Tarım Teknolojileri Paneli 1 Panel Sonuç Raporu (14.03.2016) Hassas Tarım Teknolojileri Paneli Panel Tarihi: 10.03.2016 Panel Yeri: Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü Atatürk Konferans Salonu Paneli Düzenleyen Kurum:

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 07-08 MART 2014 ÇANAKKALE İLİNDE ÇALIŞTAYI OLİMPİK VE BAŞARILI SPORCU YETİŞTİRME UYGULAMALARI:

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ 07-08 MART 2014 ÇANAKKALE İLİNDE ÇALIŞTAYI OLİMPİK VE BAŞARILI SPORCU YETİŞTİRME UYGULAMALARI: ÇANAKKALE İLİNDE OLİMPİK VE BAŞARILI SPORCU YETİŞTİRME UYGULAMALARI: KARŞILAŞILAN SORUNLAR VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI 07-08 MART 2014 ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ ANAFARTALAR KAMPUSU SÜLEYMAN

Detaylı

EVDE SAĞLIK ve BAKIM KONGRESİ

EVDE SAĞLIK ve BAKIM KONGRESİ www.evdebak mkongres 2017.com ULUSAL ve ULUSLARARASI KATILIMLI "Herkese Evde Sağlık 23-25 KASIM 2017 FULYA SANAT MERKEZİ BEŞİKTAŞ, İSTANBUL BİLİMSEL PROGRAM DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR 0232 446 06

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) W W EFQMI Committed to excellence Sayı :98653401-3- - b03# Konu :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde

Detaylı

Necmettin Erbakan Üniversitesi

Necmettin Erbakan Üniversitesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Havacılık Yönetimi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ulutaş Konya / 2015 Etkinlikler Dosyası Havacılık Semineri (21.12.2015) Fakültemizde

Detaylı

GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU

GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU GÜVENLİK FUARI VE KONFERANSI 2017 KAPANIŞ RAPORU ISAF EXCLUSIVE İLK YILINI MUHTEŞEM BİR BAŞARI İLE TAMAMLADI 2017 Marmara Fuarcılık, uzun yıllardır güvenlik sektöründe köklü bir yer edinmiş ve dünyanın

Detaylı

TÜRKİYE NİN TEK ULUSLARARASI GÜVENLİK, YANGIN VE RFID FUARI ISAF BU YIL %17 BÜYÜDÜ

TÜRKİYE NİN TEK ULUSLARARASI GÜVENLİK, YANGIN VE RFID FUARI ISAF BU YIL %17 BÜYÜDÜ TÜRKİYE NİN TEK ULUSLARARASI GÜVENLİK, YANGIN VE RFID FUARI ISAF BU YIL %17 BÜYÜDÜ 22-25 Eylül 2011 tarihleri arasında organize edilen Türkiye nin tek Uluslararası Güvenlik ve Yangın Fuarı ISAF, bu yılını

Detaylı

ÖZEL DEDEKTİFLİK TEKNİK VE METODLARI DERSİ

ÖZEL DEDEKTİFLİK TEKNİK VE METODLARI DERSİ ÖZEL DEDEKTİFLİK TEKNİK VE METODLARI DERSİ Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ile Özel Dedektifler Derneği Başkanlığı arasında imzalanmış olan Eğitim-Sanayi İşbirliği Protokolü çerçevesinde 2014-2015 Öğretim

Detaylı

İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 9 Mayıs 2015 Cumartesi 09.00 17.00. 09.00 09.30 Kayıt ve Kokteyl. 09.30 10.00 Protokol Konuşmaları

İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 9 Mayıs 2015 Cumartesi 09.00 17.00. 09.00 09.30 Kayıt ve Kokteyl. 09.30 10.00 Protokol Konuşmaları İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 09.00 17.00 09.00 09.30 Kayıt ve Kokteyl 09.30 10.00 Protokol Konuşmaları İstanbul Kongre Merkezi Üsküdar Salonu 1. Oturum 10.00 11.15 1. Oturum Başkanı: Prof. Dr.

Detaylı

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği, İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

Detaylı

[ ab2018.karabuk.edu.tr ]

[ ab2018.karabuk.edu.tr ] [ ab2018.karabuk.edu.tr ] ::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: İletişim : Yrd.Doç.Dr. Yüksel ÇELİK yukselcelik@karabuk.edu.tr 0532 779 7413 AKADEMİK BİLİŞİM 2018 ORGANİZASYONU HAKKINDA Üniversitelerde bilgi

Detaylı

EFQMI Committed to excellence

EFQMI Committed to excellence T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ AKADEMİK DEĞERLENDİRME VE KALİTE GELİŞTİRME KOORDİNATÖRLÜĞÜ (DÜADEKK) EFQMI Committed to excellence Sayı Konu :98653401-3- - fc>03# :" YÖK Bologna Uzmanları Yerinde Ziyaret

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları devam etmektedir. İSG İş Sağlığı ve Güvenliği İSG İş Sağlığı ve Güvenliği 17 Ağustos 1999 Depreminde İki Çimento Fabrikası: Bir Afet Sosyolojisi Çalışması yayınlandı 17 Ağustos 1999 da meydana gelen, büyük can ve mal kaybına yol açan deprem felaketi,

Detaylı

17-20 EYLÜL 2015 İSTANBUL FUAR MERKEZİ (İFM) SPONSORLUK DOSYASI SPONSORLUK DOSYASI

17-20 EYLÜL 2015 İSTANBUL FUAR MERKEZİ (İFM) SPONSORLUK DOSYASI SPONSORLUK DOSYASI İSTANBUL FUAR MERKEZİ (İFM) SPONSORLUK DOSYASI SPONSORLUK DOSYASI ISAF IT SECURITY FUAR VE KONFERANSI 2015 17-20 EYLÜL 2015 İSTANBUL Günümüzün en çok ihtiyaç duyulan Bilgi ve Ağ Güvenliği konularını kapsayan

Detaylı

ÖZEL DEDEKTİFLER DERNEĞİ ÖDD - 2010 2011 YILI FAALİYET RAPORU A) ÜNİVERSİTE İLE ÖZEL ARAŞTIRMACI EĞİTİMİ İŞBBİRLİĞİ

ÖZEL DEDEKTİFLER DERNEĞİ ÖDD - 2010 2011 YILI FAALİYET RAPORU A) ÜNİVERSİTE İLE ÖZEL ARAŞTIRMACI EĞİTİMİ İŞBBİRLİĞİ ÖZEL DEDEKTİFLER DERNEĞİ ÖDD - 2010 2011 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE DE 03.05.2007 tarihinde T.C. İçişleri Bakanlığı, İstanbul Valiliği tarafından onaylanarak Özel Dedektiflik Mesleki alanında ilk olan

Detaylı

Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI

Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI Bilimin ışığında adalet KONGRE PROGRAMI 1 ONURSAL BAŞKAN Abdulhamit GÜL Adalet Bakanı BAŞKAN Yalçın BÜYÜK Adli Tıp Kurumu Başkanı KONGRE SEKRETERİ Ömer H.A. MÜSLÜMANOĞLU Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcısı

Detaylı

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum

Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum İSG İş Sağlığı ve Güvenliği Acil Durum Tatbikatlarında sona yaklaşılıyor Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarında 2008 yılı Mayıs ayından bu yana gerçekleştirilen Acil Durum Tatbikatları 2009 yılı Şubat

Detaylı

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi

sendika haberleri İSG HABERLERİ İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi Sendikamıza Üye Çimento Fabrikalarının iş sağlığı ve güvenliği açısından 2010 yılı performans değerlendirme toplantısı 21 Aralık 2010 tarihinde

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

2013 Kış Etkinlikleri

2013 Kış Etkinlikleri KARTAL ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2013 Kış Etkinlikleri İlk Dönem Sonu Eğitim sistemimizde seçkin bir yere sahip olan İmam Hatip Liseleri içerisinde ayrı bir konumda bulunan

Detaylı

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU

BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU BİNGÖL ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ KONSEYİ FAALİYET RAPORU Bingöl Üniversitesi Öğrenci Konseyi üniversite genelinde yapılan öğrenci konseyi seçimleri sonucunda 25.11.2009 tarihinde kurulmuştur. Konsey; Ayşe Aras

Detaylı

İzmir İli Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Genel Sekreterliği Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi

İzmir İli Kamu Hastaneleri Birliği Kuzey Genel Sekreterliği Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi Çalıştay Başkanı: Hastane Başhekim Yardımcısı: Okan TÜRKDOĞAN Çalıştay Düzenleme Kurulu: Hastane Yöneticisi: Eğitim Görevlisi Uzman Doktor Enver YALNIZ Başhekim Yardımcısı: Dr. Okan TÜRKDOĞAN Kalite Yönetim

Detaylı

23-24 Mayıs 2014 Cuma - Cumartesi

23-24 Mayıs 2014 Cuma - Cumartesi 23-24 Mayıs 2014 Cuma - Cumartesi Programın Amacı Gelişen teknoloji kapsamında bilgi, deneyim ve bilincin arttırılmasını sağlamaktır. Ayrıca seminer uzman konuşmacıların tecrübelerini katılımcılar ile

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

İş Güvenliği Uzmanları İçin Yenileme Eğitimi Programı

İş Güvenliği Uzmanları İçin Yenileme Eğitimi Programı İş Güvenliği Uzmanları İçin Yenileme Eğitimi Programı Sıra No Konular Süresi 1 Açılış, Tanışma, Programın Tanıtımı ve Ön Test Uygulaması 1 2 Dünya da ve Türkiye de İSG nin Mevcut Durumu ve Gelişmeler 1

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KARİYER GELİŞTİRME MERKEZİ 2011 2012 İSTANBUL KAGEM FAALİYETLERİ

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KARİYER GELİŞTİRME MERKEZİ 2011 2012 İSTANBUL KAGEM FAALİYETLERİ TARİH ETKİNLİK ADI EĞİTİMCİ ADI-SOYADI 22-26.0.2011 23-2.0.2011 (ÖĞRETMENLERE YÖNELİK) (YARDIMCI PERSONELE YÖNELİK) DOÇ.DR. GÜL ŞENDİL UZM. PSK. DANIŞMAN BURCU DÜNDAR DOÇ.DR. GÜL ŞENDİL UZM. PSK. DANIŞMAN

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 25.03.2014 22.04.2014 ALANYA BELEDİYE BAŞKANI ADEM MURAT YÜCEL E HAYIRLI OLSUN TİCARETİ-09 OCAK 2014 30 MART 2014 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN SEÇİMLER SONUCUNDA HİZMET BAYRAĞINI

Detaylı

İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI

İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI İKTİSAT (EKONOMİ) ÖĞRETİMİ ÇALIŞTAYI YAŞAR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ EKONOMİ BÖLÜMÜ 27-29 Mart 2015 Düzenleme Komitesi: Prof. Dr. N. Oğuzhan Altay Doç. Dr. Umut Halaç Arş. Gör.

Detaylı

::::::: SPONSORLUK DOSYASI :::::::

::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: ::::::: SPONSORLUK DOSYASI ::::::: ab2018.karabuk.edu.tr İletişim : Yrd.Doç.Dr. Yüksel ÇELİK yukselcelik@karabuk.edu.tr 0532 779 7413 AKADEMİK BİLİŞİM 2018 ORGANİZASYONU HAKKINDA Üniversitelerde bilgi

Detaylı

TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE VE MUHASEBE STANDARTLARINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİN MUHASEBE UYGULAMALARINA ETKİSİ

TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE VE MUHASEBE STANDARTLARINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİN MUHASEBE UYGULAMALARINA ETKİSİ TÜRK VERGİ SİSTEMİNDE VE MUHASEBE STANDARTLARINDAKİ GÜNCEL GELİŞMELERİN MUHASEBE UYGULAMALARINA ETKİSİ Titanic Deluxe Golf Hotel / Belek-Antalya 05-09 Aralık 2018 Düzenleyen Sempozyumun Hedef Kitlesi Meslek

Detaylı

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU

KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU KAZAKİSTAN ISSA-TÜRK ÜNİVERSİTELERİ TANITIM GÜNLERİ RAPORU ALMATI (20-23 KASIM 2015) 20 Kasım 2015 Cuma: İlk gün konu ile ilgili öğrenci haricinde konunun ilgililerinin katıldığı bir panel düzenlendi.

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNASYON BİRİMİ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNASYON BİRİMİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KOORDİNASYON BİRİMİ MARMARA ÜNİVERSİTESİ YERLEŞKELERİ SULTANAHMET HAYDARPAŞA BAHÇELİEVLER ALTUNİZADE NİŞANTAŞI Orta Doğu Araştırma Ens. Adalet Meslek Yüksekokulu İşletme Fakültesi

Detaylı

Hassas Tarım Teknolojileri

Hassas Tarım Teknolojileri Hassas Tarım Teknolojileri Ziraat Fakült esi Biyosist em Mühendisliği nden Tarıma Hassas Müdahele Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Biyosistem Mühendisliği tarafından Hassas Tarım Teknolojileri konulu panel

Detaylı

Oturum Adı: Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri

Oturum Adı: Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri Oturum Adı: Su Kaynaklarının Yönetimi ve Arıtma Teknolojileri Tarih ve Saat: 11 Ekim 2018 Perşembe / 13:30 15:00 Panelistler İçin Ayrılan Konuşma / Sunum Süresi: 15 Dakika (5 Dakika Soru Cevap) Oturum

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Kurullar ve Komisyonlar

KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Kurullar ve Komisyonlar KONYA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ Kurullar ve Komisyonlar KTÜN Yönetim Kurulu Prof. Dr. Babür ÖZÇELİK Prof. Dr. Ferruh YILDIZ Prof. Dr. Rahmi ERDEM Prof. Dr. H. Kürşad ERSOY Prof. Dr. Özcan TAN Prof. Dr. Yakup

Detaylı

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016

Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Turizm Fakültesi Etkinlik Bülteni / Şubat Sayısı / 2016 Öğretim Üyemizden Seminer Üniversitemiz İİBF öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat AYAN fakültemiz öğrencilerine hizmet kalitesi ile ilgili seminer verdi.

Detaylı

Eğitim Fakülteleri İnisiyatif Geliştirme ve Değerlendirme Çalıştayı Programı

Eğitim Fakülteleri İnisiyatif Geliştirme ve Değerlendirme Çalıştayı Programı Eğitim Fakülteleri İnisiyatif Geliştirme ve Değerlendirme Çalıştayı Programı PROGRAM 20 OCAK 2012 09.30-10.00 Kayıt; Çay / Kahve Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı Açılış Konuşmaları Prof. Dr. Cemil ÖZTÜRK,

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi NEDEN STK ZİRVESİ? www.sivilsehir.org ZİRVE NİN AMACI www.sivilsehir.org 60 ÜLKE 102 SİVİL TOPLUM KURULUŞU VE AKADEMİSYENLER

Detaylı

Tarih: 01 Mart 2013 Yer: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Ders Adı: Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları

Tarih: 01 Mart 2013 Yer: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Ders Adı: Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları Tarih: 01 Mart 2013 Yer: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Ders Adı: Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları Dersi Eğitmenleri Eğitmenler D e r s Ko o

Detaylı

8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi

8. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyumu ve Sergisi TÜRKİYE NİN EN BÜYÜK TRAFİK GÜVENLİĞİ ETKİNLİĞİ 8. Karayolu Trafik Güvenliği Sektörel Paneller Tiyatro ve Çeşitli Etkinlikler Spot Film Yarışması Sergi ve Fuar Organizasyon: www.karayolutrafiksempozyumu.org

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

Sayı: 69 Aralık 2017

Sayı: 69 Aralık 2017 Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 69 Aralık 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. GİRESUN ÜNİVERSİTESİ SPOR FAALİYETLERİNİN DÜZENLENMESİ VE YÜRÜTÜLMESİ HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Giresun Üniversitesi öğrencilerinin

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

1. Türkiye Demiryolu Konferansı TOBB Konferans Salonu, Ankara (30-31 Ekim 2012)

1. Türkiye Demiryolu Konferansı TOBB Konferans Salonu, Ankara (30-31 Ekim 2012) 31 Ekim 2012 1. Türkiye Demiryolu Konferansı Demiryolu Yük Taşımacılığında Hizmet Alan ve Hizmet Verenler ve Demiryolu Sistemlerinde Yenilikçi Çözümler I. Oturum 09:00-10:5 (15 şer dk. tek tur + 15 dk.

Detaylı

3. OPERASYONEL RİSK KONFERANSI

3. OPERASYONEL RİSK KONFERANSI 3. OPERASYONEL RİSK KONFERANSI 21-22 Nisan 2015 Sheraton Maslak, İstanbul SPONSORLUK BİLGİLENDİRME SUNUMU YÖNETİCİ ÖZETİ Günlük hayatımızda sık rastlanmasa da sıra dışı olaylar büyük önem taşımaktadır.

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI T.C. Toplantı Tarihi : 04.12.2012 KARAR 2012/025 01: 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı itibariyle Tez Savunma Sınavına girecek öğrencilerin Anabilim Dalları Kurul Kararlarınca önerilen ve Enstitümüz

Detaylı

RA ÖĞRENCİ PROSEDÜRÜ

RA ÖĞRENCİ PROSEDÜRÜ P20--009 Sayfa : 1 / 5 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı, Koç Üniversitesi öğrenci yurtlarında yaşayan öğrenciler ile Yurt Müdürlüğü personeli arasındaki iletişime yardımcı olan RA (Bina sorumlusu) öğrencilerin

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI. 2014 Yılı Faaliyet Raporu YOZGAT TİCARET VE SANAYİ ODASI 2014 Yılı Faaliyet Raporu Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Oda Faaliyetlerimiz 69 Slayt 31.01.2014 AB Slovenia Projesi Denetimi 03.01.2014 Belediye Başkan Adayı Kazım

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

EVDE SAĞLIK ve BAKIM KONGRESİ

EVDE SAĞLIK ve BAKIM KONGRESİ www.evdebak mkongres 2017.com ULUSAL ve ULUSLARARASI KATILIMLI "Herkese Evde Sağlık 23-25 KASIM 2017 FULYA SANAT MERKEZİ BEŞİKTAŞ, İSTANBUL BİLİMSEL PROGRAM DESTEK VEREN KURUM VE KURULUŞLAR 0232 446 06

Detaylı

DÜZENLEME KOMİTESİ. Prof. Dr. Ercan YENİ. Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ. Gül GEMALMAZ. Doç. Dr. Asuman BİÇER YEŞİLAY. Yrd. Doç. Dr.

DÜZENLEME KOMİTESİ. Prof. Dr. Ercan YENİ. Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ. Gül GEMALMAZ. Doç. Dr. Asuman BİÇER YEŞİLAY. Yrd. Doç. Dr. DÜZENLEME KOMİTESİ Prof. Dr. Ercan YENİ Prof. Dr. Recep DEMİRBAĞ Gül GEMALMAZ Doç. Dr. Asuman BİÇER YEŞİLAY Yrd. Doç. Dr. Nurettin BEŞLİ Öğr. Gör. Hasan KIRMIZI Ahmet YÜZÜBEYAZ Bilimsel sekretarya: Doç.

Detaylı

HİZMETİÇİ EĞİTİMLER PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

HİZMETİÇİ EĞİTİMLER PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ 2012 HİZMETİÇİ EĞİTİMLER PERSONEL DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİE ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2 Hizmetiçi Eğitimler İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 3 MAKAM ONAYI... 5 MERKEZ TEŞKİLATI PROGRAMI... 9 MERKEZ

Detaylı

18. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRE PROGRAMI

18. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRE PROGRAMI 18. ULUSAL HALK SAĞLIĞI KONGRE PROGRAMI 6 EKİM 2015 SALI 09.00-10.30 Açılış (Salon A) Açılış Konuşmaları Mini konser Konya tanıtım gösterisi 10.30-11.00 Kahve Arası 11.00-12.30 Farklı Boyutlarıyla Olağan

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık

5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 5. Hastane Donanımları, Medikal Cihaz ve Sağlık Hizmetleri Fuarı 3. Uluslararası Bütünleşik Sağlık ve Bakım Kongresi 29 Kasım 02 Aralık 2017 Ana Sponsor FUAR SONUÇ RAPORU Sağlık ve Sosyal Alanda Kalite

Detaylı

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012)

ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) ENDONEZYA MALEZYA TİCARET HEYETİ (27 Mayıs 1 Haziran 2012) Ülkemiz ile Endonezya ve Malezya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi amacıyla 27 Mayıs - Haziran 2012 tarihleri arasında Ekonomi Bakanlığı

Detaylı

CeBIT Bilişim Eurasia 2014

CeBIT Bilişim Eurasia 2014 CeBIT Bilişim Eurasia 2014 FUAR KAPANIŞ RAPORU 11 14 Eylül İstanbul,Turkiye cebitbilisim.com CeBIT Bilişim Eurasia 2014 Kabuk Değiştirdi Sadece İş Dünyası %100 B2B konsepti Fuar ve Konferanslar CeBIT Global

Detaylı

İSG İş Sağlığı ve Güvenliği

İSG İş Sağlığı ve Güvenliği İş Sağlığı ve Güvenliği ÇEİS İSG Kurulu 16. toplantısını gerçekleştirdi Sendikamızın İSG faaliyetlerine yön veren ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, 16. toplantısını 10 Nisan 2009 tarihinde, Ankara da

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel

SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel SEPD II.Sempozyumu KURS 1 1 1 1 Sheraton Maslak Otel Davet Yazısı Sağlık Sektörünün Değerli Mensupları, Sağlık Ekonomisi ve Politikası Derneği (SEPD), 25 Eylül 2009 tarihinde sağlık ekonomisi ve politikası

Detaylı

Sendikamızın İSG faaliyetlerine yön veren ÇEİS

Sendikamızın İSG faaliyetlerine yön veren ÇEİS İSG İş Sağlığı ve Güvenliği ÇEİS İSG Kurulu nda nöbet değişimi Sendikamızın İSG faaliyetlerine yön veren ÇEİS İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu, 20. toplantısını 17 Mayıs 2010 tarihinde, İstanbul da Sendikamız

Detaylı

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi

46.Yıl. 2009 Yılı Faaliyet Raporu HEYET ZİYARETLERİ. ASO I.Organize Sanayi Bölgesi 13 HEYET ZİYARETLERİ 13.1. Cibuti Cumhurbaşkanı Ziyareti: Cibuti Cumhurbaşkanı ve Cumhurbaşkanlığı üst düzey yetkililerinden oluşan 100 kişilik heyet Başkan Vekilimiz Sn.Fahrettin KÜRKLÜ nün evsahipliğinde

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

Bakanlık Denetimlerinde İK da Riskleri Önleme Çalıştayı

Bakanlık Denetimlerinde İK da Riskleri Önleme Çalıştayı Bakanlık Denetimlerinde İK da Riskleri Önleme Çalıştayı Çalışma Bakanlığı Denetimlerinde Riskleri Önleyici İK ve İş Hukuku Uygulamaları Çalıştayı Çalışma Bakanlığı işin yürütümüne yönelik denetimler yapmakta

Detaylı

ANTRENMAN BİLİMİ SEMPOZYUMU II Kondisyon ve Performans Analizi 29 Haziran - 1 Temmuz 2007

ANTRENMAN BİLİMİ SEMPOZYUMU II Kondisyon ve Performans Analizi 29 Haziran - 1 Temmuz 2007 DEĞERLİ SPOR DOSTLARI, ANTRENMAN BİLİMİ SEMPOZYUMU II Antrenörlük ve antrenman bilimi alanlarında bilimsel çalışmalar yapan akademisyenler ile uygulama içerisindeki antrenörlerin bir araya geldiği bu sempozyum;

Detaylı

Türkiye Bilişim Derneği. 5. Uluslararası İZMİR. Bilișim Hukuku Kurultayı Kasım. Sponsorluk Dosyası

Türkiye Bilişim Derneği. 5. Uluslararası İZMİR. Bilișim Hukuku Kurultayı Kasım. Sponsorluk Dosyası 1971 İZMİR 5. Uluslararası Bilișim Hukuku Kurultayı 2018 2-3 Kasım Sponsorluk Dosyası 2018 3 1971 BİLİŞİM ve HUKUK, Bilişim Teknikbilimini Ulusal Bir Kalkınma Aracı Olarak Kullanma hedefiyle bilişimde

Detaylı

Sunum Konuları. Özel Dedektiflik Nedir? Dünyada ve Türkiye de Özel Dedektiflik. Özel Dedektiflik Hizmet Alanları. Kimler Özel Dedektif Olabilir?

Sunum Konuları. Özel Dedektiflik Nedir? Dünyada ve Türkiye de Özel Dedektiflik. Özel Dedektiflik Hizmet Alanları. Kimler Özel Dedektif Olabilir? LOGO LOGO Özel Dedektifler Derneği Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı Projesi Maltepe Feyzullah Turgay Ciner İlköğretim Okulu ÖZEL DEDEKTİFLİK KONFERANSI 09 Mart 2012 www.dedektif.org.tr - info@dedektif.org.tr

Detaylı

Türk Armatörler Birliği

Türk Armatörler Birliği Cilt 3, Sayı 2-3-4 Bülten Tarihi : NİSAN 2018 TAB E-BÜLTEN ŞUBAT-MART-NİSAN 2018 Türk Armatörler Birliği Türk Armatörler Birliği YÖNETİM KURULU TOPLANTISI Şubat Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, 13 Şubat

Detaylı

Tarih: 03 Mart 2014 Yer: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Ders Adı: Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları

Tarih: 03 Mart 2014 Yer: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Ders Adı: Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları Tarih: 03 Mart 2014 Yer: Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol MYO Ders Adı: Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları Özel Dedektiflik Teknik ve Metodları Dersi Eğitmenleri Eğitmenler D e r s Ko o

Detaylı

2- KAMU - ÖZEL VE YEREL YÖNETİMLERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

2- KAMU - ÖZEL VE YEREL YÖNETİMLERDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLDİRİ ÇAĞRISI IOHS Expo Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ve Fuarı, 13 15 Aralık 2018 tarihleri arasında, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi nde sürdürülebilir bilgi alışverişinin sağlanması

Detaylı

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. Sayı : Konu : Aday Memur Eğitimi REKTÖRLÜK MAKAMINA

T.C. AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Personel Daire Başkanlığı. Sayı : Konu : Aday Memur Eğitimi REKTÖRLÜK MAKAMINA Evrak Tarih ve Sayısı: 24/11/2017-148596 T.C. Personel Daire Başkanlığı *BEBE5LM33* Sayı : 85123808-774.06.02. Konu : REKTÖRLÜK MAKAMINA Üniversitemiz hizmetiçi eğitim faaliyetleri kapsamında, birimlerimizde

Detaylı

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ

EKONOMİ KULÜBÜ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ KENDİNİ KEŞFET GELECEĞİNİ PLANLA KONFERANSLAR SERİSİ 15 Mart 2018 Harran Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda, 15 Mart Perşembe günü Harran Üniversitesi Ekonomi Kulübünün

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

TÜRKİYE SORUNLARINA ÇÖZÜM KONFERANSI-I

TÜRKİYE SORUNLARINA ÇÖZÜM KONFERANSI-I TÜRKİYE SORUNLARINA ÇÖZÜM KONFERANSI-I 24-27 ARALIK 1997 Ankara III. GÜN (26 ARALIK 1997) Sayfa No AÇILIŞ KONUŞMALARI 1-4 - Haşan GEMİCİ (Devlet Bakanı) - Hikmet ULUĞBAY (Milli Eğitim Bakanı) VII. OTURUM

Detaylı

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü

Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri. Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Dr. Yaşar Ali SULAK SİSAM Müdürü Selçuk Üniversitesi Toplam 120 birim var: 27 birim > 50 (50 den çok çalışanlı) 50 birim 10 < < 50 (10 50 arası çalışanlı)

Detaylı

Değerli meslektaşlarım,

Değerli meslektaşlarım, Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği (TDMD) tarafından 11-13 Ekim 2017 tarihlerinde Eskişehir Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek olan Dördüncü Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji

Detaylı

Değerli Meslektaşlarım;

Değerli Meslektaşlarım; KAPAK Değerli Meslektaşlarım; Türkiye nin en önemli hammadde kaynaklarından biri olan orman ve orman ürünlerini hayatımıza kazandıran Orman Endüstri Mühendisleri bu projede bölümünü, mesleğini ve derneğini

Detaylı

XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars

XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars XI. REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA ANA BİLİM DALI BAŞKANLARI TOPLANTISI 8-9 Haziran 2012 Kars Değerli öğretim üyeleri Bu yıl XI. Rehberlik ve Psikolojik Danışma Ana Bilim Dalı Başkanları Toplantısı Kars

Detaylı

RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ

RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ RÜZGAR ENERJİSİ FUARI VE KONGRESİ Barselona, 10-13 Mart 2014 AVRUPA RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 10-13 MART 2014 EWEA 2014 (10-13 Mart) Rüzgar Enerjisi Fuarı ve Kongresi Avrupa Rüzgar Enerjisi Birliği (EWEA)

Detaylı

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi

Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi HATAY İL AFET ve ACİL DURUM MÜDÜRLÜĞÜ Hatay Afet Planının Hazırlanması Projesi Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı 2010 Yılı Teknik Destek Programı Belediye Kanunu, Büyükşehir Belediyesi Kanunu, İl Özel İdaresi

Detaylı

facebook.com/btvizyonanadolu twitter.com/btvizyon

facebook.com/btvizyonanadolu twitter.com/btvizyon Sonuç Bildirgesi www.btvizyon.com.tr facebook.com/btvizyonanadolu twitter.com/btvizyon www.periscope.tv/btvizyon BTvizyon Anadolu Toplantıları Bilişim teknolojilerine ilişkin güncel ve gelecek vizyonların,

Detaylı

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler

TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler TESMER İstanbul Şubesi Eğitimler 2012 48 01 OCAK 2012 31 ARALIK 2012 TARİHLERİ ARASI EĞİTİM ÇALIŞMALARI BORÇLAR HUKUKU UYGULAMALARI YER TARİH KATILIM SAYISI BAĞCILAR TESMER 18/10/12 40 EMİNÖNÜ TESMER 15/11/12

Detaylı

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU

ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU ORTA KARADENİZ BÖLGESİ SINIRÖTESİ İŞBİRLİĞİ İŞ FORUMU www.oka.org.tr trbusinessforum@oka.org.tr facebook/trbusinessforum Bölgeler arası uluslararası işbirliklerini kurmak ve geliştirmek amacıyla düzenlenen

Detaylı

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI KARAR 2013/007 01: 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Ara Sınav tarihleri Enstitü Yönetim Kurulumuzca görüşülmüştür. Yarıyılı Ara Sınav tarihlerinin 08.04.2013-19.04.2013 tarihleri arasında yapılmasına,

Detaylı

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA

S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA 117 Sahibi: İzmir SMMMO adına Feyzullah TOPÇU Sorumlu: Yazı İşleri Müdürü Müfit YILDIRIM S. 3- MUHASEBE STANDARTLARI UYGULAMALARINDA GÜNCEL GELİŞMELER SEMİNERİ S. 4- MÜKELLEF HAKLARI VE USUL İNCELEMELERİ

Detaylı