PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUM VE YAZILIMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUM VE YAZILIMI"

Transkript

1 PARDUS İŞLETİM SİSTEMİ KURULUM VE YAZILIMI

2 PARDUS NEDİR? GEREKLİ SİSTEM STEM ÖZELLİKLERİ NELERDİR? R? PARDUS KURULUMU NASIL YAPILIR? PARDUS 2011 i ÇALIŞTIRMA VE SİSTEME S STEME GİRİŞİŞ PARDUS NASIL GÜNCELLENG NCELLENİR? YÜKLEMEDEN SONRA YAPILACAK GENEL AYARLAR NELERDİR? R?

3 Pardus Nedir? Pardus, Türkiye'de TÜBİTAKTAK tarafından geliştirilen bir Linux dağı ğıtımı olan işletim sistemi. Pardus'un bugüne kadar yayınlanm nlanmış 5 ana sürümüs mevcuttur. Bu Sürümler S SırasS rasıyla; Pardus Pardus 2007 Pardus 2008 Pardus 2009 Pardus 2011

4 Sistem Gereksinimleri Pardus 2011 sürümüne s göre g Minimum Değerler erler; CPU için;pentium4, i in;pentium4,celeron D,AMD AthlonII vb. Önerilmektedir. 4 Gb Boş Disk Alanı 1 Gb Ram Rahat Verim Alabilmek İçin 256 Mb Ekran Kartına İhtiyaç Duyar.

5 PARDUS KURULUMU

6 Pardus kurulum medyanızı (USB/DVD) bilgisayara takıp bilgisayarınızı çalıştırdığınızda karşınıza Açılış Yöneticisi (Grub) çıkacaktır. Eğer Açılış Ekranı karşınıza gelmiyorsa BIOS üzerinden ilgili medyanın boot özelliğini açmamız gerekir.

7 Pardus kurulumuna başlad ladığımızda karşı şımıza gelen bu ekranda sözles zleşmeyi kabul etmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde işleme i devam edemeyiz. Pardus kurulumu için kullanılan araç özgün bir Pardus teknolojisi olan YALI'dır. YALI adını "Yet Another Linux Installer" cümlesinin ilk harflerinden alıyor. YALI'nın amacı hızlı ve kolay bir şekilde Pardus 2011'u bilgisayarınıza kurmaktır.

8 Lisansı onayladıktan sonra karşınıza kurulum ortamı kontrolü gelmektedir. Bu bölüm çoğu zaman es geçilse de aslında çok önemli bir noktadır. Çünkü Pardus üzerinde çıkabilecek sorunlardan pek çoğu kurulum kaynağının (DVD, USB...) arızalı olmasıyla ilgili olabilir.

9 Kurulumun ilk adımı lisans onaylamasıdır. Pardus, özgür bir lisans olan GPL (Genel Kamu Lisansı) kullanmaktadır. Bu lisans kullanıcıya pek çok hak vermektedir. Çoğu insan lisansları okumadan onaylar ve ilerler. Ama size ufak bir tavsiye; kısa bir zaman ayırarak bu lisansı okuyunuz. Böylece Pardus'un size katacağı avantajları ilk etapta fark edeceksiniz.

10 Bundan sonraki ekran klavye ayarlarıdır. Burada hem klavyenizin doğru çalışıp çalışmadığını test edebilir, hem de farklı bir klavye tipi kullanıyorsanız onu ayarlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey karşınızdaki listeden size en uygun klavye düzenini seçmek

11 Klavye düzeni de bittikten sıra sonra saat ayarlarına gelmektedir. Bu bölüme normal şartlarda dokunmanıza gerek yoktur ama ihtiyaç duyarsanız tarihi, saati ve bulunduğunuz yeri düzenleyebilirsiniz.

12 Şimdi sırada çok önemli bir adım var. Disk bölümlendirmesi, tüm Pardus kurulumu esnasındaki en önemli bölümdür. YALI, disk bölümlendirmesi konusunda size üç yöntem sunar. İlk ikisi otomatik bölümlendirme seçeneğidir. Diskin tamamını kullan: Mevcut diskinizin içindeki her şey silinerek, diskin tamamına Pardus kurulur. Kullanılan sistemi küçült: Mevcut verilerinize zarar vermeden, diskte Pardus için yeterli büyüklükte bölüm açar ve Pardus bu bölüme kurulur. Boş alanı kullan: Pardus kurulumu için diskteki boş bölüm kullanılır. Kendi düzenini yarat: Disk bölümlendirmesini elle yapılandırmanıza izin verir.

13 detaylı bir biçimlendirme ya da zaten hazır olan bir disk bölümünü biçimlendirmek istiyorsanız "Kendi düzenini yarat" seçeneğini seçmelisiniz Windows'taki C bölümü tablodaki ilk diskin ilk bölümüdür. D ise ilk diskin ikinci bölümü, ya da ilk disk tek bölümse de ikinci diskin ilk bölümüdür..

14 İşlemlerimiz bittikten sonra yapmış olduğumuz değişiklikler daha kaydedilmemiştir. Kurulum bittikten sonra yapılan değişiklikler kaydedilir. Bu sayede kurulum bittikten sonra yapmış olduğumuz değişikliklerin ne denli doğru olduğunu kontrol etmiş oluruz. Yukarıda karşımıza gelen ekranda da gelişmiş ayarlar seçeneceğini seçerek Pardus un üst düzey ayarlarına ulaşırız.

15 Bu özet ekranı, ayarladığımız tüm ayarlar ve disk bölümlendirmelerinin bize kontrol etmemiz için gösterilmesidir. Eğer yanlış bir şey olmadığına eminsek Kuruluma Başla diyerek artık kuruluma geçebiliriz.

16 Yaklaşık 20 dakika süren kurulum süresince size Pardus hakkında küçük bilgilendirmeler gösterilecektir. Bu esnada da paketleriniz bilgisayara kurulacaktır.

17 Kurulumun başından sonuna kadar yaptığımız ayarlar tamamlanmış bulunmakta. Artık Pardus 2011 i çalıştırmaya ve giriş yapmaya hazırız. Tüm bu işlemler bittikten sonra ileri düğmesine son bir kez tıkladığınızda Pardus CD'niz kendiliğinden çıkacaktır.

18 PARDUS 2011 i ÇALIŞTIRMA VE SİSTEME S STEME GİRİŞG İŞ CD'yi yuvadan çıkarttıktan sonra Sistemi Yeniden Başlat düğmesine tıklayarak bilgisayarınızı yeniden başlatabilirsiniz

19 Karşınıza çıkan Sistem Yükleyicisinden Pardus'unuzu seçerek Pardus'u açarak, kalan son ayarları tamamlayabilirsiniz.

20 Tekrar Hoşgeldiniz ekranında Pardus Başarıyla Kuruldu ve Çalışmaya başladı yazısını gördükten sonra, İleri'ye tıklayarak, kullanıcı hesabınızı oluşturmaya başlayabilirsiniz

21 Gerçek İsim: Kendi adınızdır. Örneğin: Muhammet Fatih DOKUMACI Kullanıcı Adı: Bu bölüm kullanıcı adınızdır. Örneğin: Mami Parola ve Parola (Tekrar): Sisteme giriş yaparken kullanacağınız paroladır. Ancak Linux işletim sistemlerinde her kullanıcının bir parolası vardır. Dolayısı ile bu alan da zorunludur

22 Kullanıcı yarattıktan sonra her Linux sisteminde gerekli olan bir kullanıcı için, yani yönetici kullanıcısı (root) için parola belirlemeniz gerekmektedir. Bu kullanıcı, sistemde tam yetkisi olan ve her tür ayara dokunmanızı sağlayan, ve asla ama asla unutmamanız gereken bir paroladır.

23 Yapmış olduğunuz son ayarlamaların özeti, uygulanmadan hemen önce gösterilir. Pardus 2011'i kullanmak için, İleri'ye tıklamanız yeterlidir.

24 Pardus kullanıma hazır ve eksiksiz şekilde tamamlanmıştır.

25 PARDUS NASIL GÜNCELLENİR? Pardus ta masaüstü uygulamalarından işletim sisteminin çekirdeğine kadar tüm yazılımlar Paket Yöneticisi aracılığıyla güncellenmektedir. Paket Yöneticisi'ni "Pardus menüsü > Uygulamalar > Sistem > Yazılım Ekle ve Kaldır" yolunu izleyerek veya Alt + F2 tuşlarına birlikte basarak açılan kutucuğa "Paket Yöneticisi" yazarak açabilirsiniz. Paket Yöneticisi'ni açtıktan sonra üstteki "Güncellemeler" düğmesine tıklayın.

26 Eğer güncelleme var ise ekranda güncellenmesi gereken paketler listelenecektir. Her zaman güncellemelerin tamamını bir seferde yüklemeniz tavsiye edilir. Tüm güncellemeler için Bu gruptaki tüm paketleri seç i işaretleyerek paketleri güncelle diyebilirsiniz.

27 İstediğiniz kategori altındaki belirlediğiniz güncelleştirmeleri seçtikten sonra, Paket Yöneticisi penceresinin en sağındaki Paket(ler)i Güncelle düğmesine tıklayarak devam etmeniz yeterlidir. İndirme işlemi tamamlandıktan sonra güncelleştirne işlemi sona erecektir.

28 YÜKLEMEDEN SONRA YAPILACAK GENEL AYARLAR NELERDİR? R? Duvar kağıdı ekleme ; Masaüstü duvar kağıdını değiştirmek için masaüstüne sağ tıklayın Masaüstü Ayarları seçeneğine girin.

29 Renk: Tek veya çift renk masaüstünüzü boyar. Virüs: Ekran bozuluyormuş gibi görünüm veren duvar kağıdı çeşitleri. Mandelbrot: Matematiksel ifadeler kümesi... Hava durumu:internetten alınan hava durumu bilgisini gösteren bir çeşit duvar kağıdı. Desen: Belli bir desenin tüm masaüstünü kaplamasını sağlayan bir duvar kağıdıdır. Resim: Bir resim dosyasını duvar kağıdı olarak gösterir. Slayt Gösterisi: Birden çok resim dosyasını belli aralıklarla gösterir. Küre: Dünya avucumuzun içinde şeklinin yeni anlamı.

30 GENEL AYARLAR Hesap Ayrınt ntıları bölümünde kullanıcı resmi,parolası,dosya,dosya yolları gibi değişikler ikler uygulanabilir. Ağ Ayarları sekmesinde kablolu ve kablosuz gibi ağa bağlant lantılarımızı yapıland landırabileceğimiz imiz bölümdb mdür. Güvenlik Duvarı bölümünde ise aktif/pasif olarak ayarlayabiliriz. Başlatma ve Kapatma seçene eneğinde oturumumuz açılırken a otomatik olarak çalıştırılacak programları belirlememizi sağlar. Kısayollar ve Fare Hareketleri nde klavye ve fare kısayollarının ve özel kısayolların ayarlandığı yerdir. Dosya İlişkileri hangi dosya türünün t n hangi uygulama ile açılacağını belirleyen arayüzd zdür.

31 Pardus kurulumu için ne kadar disk alanına ihtiyaç duyarız? A-8 gb B-6 gb C-7 gb D-4 gb

32 Güncelleme Sayfasına Hangi Kısayol Tuşu İle Ulaşabiliriz? A-Alt + F12 B-Alt + F3 C-Ctrl + Alt + Del D- Alt + F2

33 Disk alanını kurulum yaparken Hangi bölümden belirleyebiliriz? A- Diskin Tamamını Kullan B-Kendi Düzenini Yarat C-Boş Alanı Kullan D-Kullanılan Sistemi Küçült

34 Pardus ta Kullanıcı Parolası Hangi Bölümden Belirlenir? A-Kullanıcı Hesapları B-Dosya İlişkileri C-Hesap Ayrıntıları D-Hesapları Yönet

35 MUHAMMET FATİH DOKUMACI SEZER DENİZ TURGUT EFE ECE

Pardus 2011 Kurulum Belgesi Sürüm 1.1 29 Ocak 2011. İçindekiler

Pardus 2011 Kurulum Belgesi Sürüm 1.1 29 Ocak 2011. İçindekiler Pardus 2011 Kurulum Belgesi Sürüm 1.1 29 Ocak 2011 İçindekiler 0. Giriş 1. Başlangıç Ekranı 1.1. Dil Seçimi 1.2. Grafik Ekran Ayarı 1.3. Çekirdek Ayarı 2. Lisans Şartları 3. Kurulum Ortamının Doğrulanması

Detaylı

LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ

LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ LİNUX MİNT KURULUM REHBERİ Linux Mint ISO Dosyasını İndirme Linux Mint ISO dosyalarını aşağıdaki bağlantıdan indirebilirsiniz. http://www.linuxmint.com/download.php MD5SUM Güvenlik Anahtarı Doğrulaması

Detaylı

Linux Ubuntu Kurulumu

Linux Ubuntu Kurulumu Linux Ubuntu Kurulumu Elbistan Meslek Yüksek Okulu 2016 2017 Bahar Yarıyılı https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=kurulum https://wiki.ubuntu-tr.net/index.php?title=ubuntu_linux_kurulum_rehberi Öğr.Gör.Murat

Detaylı

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER

WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER WINDOWS 7 KURULUMU ve KURULUM ÖNCESİ İŞLEMLER Bu yazımızda Windows 7 işletim sisteminin kurulumunu anlatacağım.ancak kurulumdan önce bilmemiz gereken kurulum gereksinimleri,windows 7 sürümleri konularına

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training

Windows 7 or 2 GB 2 GHz Mac OS GB 1 GHz Intel. Placement Tests. English for Success Teacher Training DynEd Sistem Gereksinimleri DynEd yazılımlarını kullanabilmek için bilgisayarınız aşağıdaki özelliklere sahip olmalıdır: İşletim Sistemine göre en az bellek ve ana işlemci hızı: İşletim Sistemi Bellek

Detaylı

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım)

Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) www.anasayfa.xyz Kasım 1, 2015 Windows 7 Format Atma ve Kurulumu (Resimli Anlatım) by www.anasayfa.xyz Bu yazımda windows 7 format atma işlemini detaylı bir şekilde anlatacağım. Ben format işlemini tüm

Detaylı

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK

Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu. Windows 8.1. Bekir yıldırm İSMEK 03.12.2014 windows 8.1 kurulum dosyası Windows 8.1 Bekir yıldırm İSMEK yedeklemenizi öneririz. Gereksinimler Windows 8.1 Kurulum Medyası Windows 8.1 Temiz Kurulum Kılavuzu Kurulum Windows 8.1 kurmaya başlamadan

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız. Vmware

Detaylı

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu

Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Windows 8.1 Yükseltme Kılavuzu Gereksinimler Windows 8 işletim sisteminizin en son güncelleştirmelerinin yapılmış olması gerekmektedir. İnternet Bağlantısı olması gerekmektedir. Windows 8.1 işletim sistemi

Detaylı

Temel Bilgisayar kullanımı

Temel Bilgisayar kullanımı Temel Bilgisayar kullanımı Bu kısımda öğreneceğimiz bilgiler Bilgisayarı Açma Kapama Bilgisayarı yeniden başlatma Yanıt vermeyen programı kapatma Masaüstü ekranını tanıyalım Bilgisayarı Açma Reset Güç

Detaylı

VİRTUALBOX KULLANARAK PARDUS İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU

VİRTUALBOX KULLANARAK PARDUS İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU VİRTUALBOX KULLANARAK PARDUS İŞLETİM SİSTEMİNİN KURULUMU https://www.virtualbox.org/wiki/downloads adresinden Virtual Box programını indirip kuruyoruz.bu kurulumdan sonra artık sanal bir bilgisayar oluşturup

Detaylı

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler

Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler Linux Kurulumu (Sürüm 1.52) İçindekiler 1. Kurulum Başlangıcı 2. Kurulum Yönergeleri 3. Uygulama Çalıştırma Yönergeleri 4. Uygulama Kaldırma 5. Notlar 6. Ek: Sürüm 1.5.2 7. Logoların değiştirilmesi 8.

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

Sanal Makine Üzerine Linux(Pardus) Kurulumu ve Özellikleri. Proje Grubu. 230941-Ramazan TUNÇ 244835-Bilge BAHÇECİ 244866-Selma GÖĞÜŞ 244873-Ayşe ALP

Sanal Makine Üzerine Linux(Pardus) Kurulumu ve Özellikleri. Proje Grubu. 230941-Ramazan TUNÇ 244835-Bilge BAHÇECİ 244866-Selma GÖĞÜŞ 244873-Ayşe ALP KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ FATİH EĞİTİM FAKÜLTESİ BİLGİSAYRA VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ İŞLETİM SİSTEMLERİ VE UYGULAMALARI DERSİ ÖDEV RAPORU Sanal Makine Üzerine Linux(Pardus) Kurulumu ve

Detaylı

Donanım Bağımsız Kurtarma

Donanım Bağımsız Kurtarma Donanım Bağımsız Kurtarma Bu belgenin amacı, bir sistemden başka bir sisteme donanım bağımsız kurtarma gerçekleştirmenize adım adım yardımcı olmaktır. Bu belgeyi okumaya başlamadan önce ShadowProtect için

Detaylı

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1:

EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: Yayın Tarihi: 26/12/2012 Rev. :01 EKLER EK 12UY0106-5/A4-1: nin Kazandırılması için Tavsiye Edilen Eğitime İlişkin Bilgiler Bu birimin kazandırılması için aşağıda tanımlanan içeriğe sahip bir eğitim programının

Detaylı

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile

Açılan programın pencere görünümü aşağıdaki gibidir. 2. Araç Çubuğundan kaydet düğmesi ile POWERPOINT PROGRAMI Powerpoint bir sunu hazırlama programıdır. Belirli bir konu hakkında bilgi vermek için, derslerle ilgili bir etkinlik hazırlamak için, dinleyicilere görsel ortamda sunum yapmak için

Detaylı

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro)

Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Nova Dental 2008-3D Ana Makine Kurulum (Windows Server 2003- XP Home/Pro) Bu yazıda bir NovaSoft Dental yazılımının ana makinaya kurulumunu göreceğiz. Index 1.Adım : NovaSoft Dental Kurulum CD/DVD'sinin

Detaylı

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU

10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 10 ADIMDA KR AKADEMİ DVD İZLEME PROGRAMI KULLANIM KLAVUZU 1. Adım (Program Kurulumu Başlatma): KR Akademi KPSS DVD Setiniz içinde yer alan derslerden herhangi birinin 1. DVD sini DVD-ROM a takıp, DVD yi

Detaylı

LogControl DL yazılımı kurulum talimatı

LogControl DL yazılımı kurulum talimatı LogControl DL yazılımı kurulum talimatı Versiyon 2.0.4.45 1. Giriş LogControl DL yazılımını kurmaya başlamadan önce kurulum talimatını dikkatlice okuyun. Önemli: Ölçüm verilerini kaydedebilmek amacıyla

Detaylı

KWorld PlusTV Analog USB Stick

KWorld PlusTV Analog USB Stick KWorld PlusTV Analog USB Stick PlusTV Analog USB Stick Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.5 Bölüm 1 : PlusTV Analog USB Stick Donanım Kurulumu Kurulum...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) ELEKTRONİK İMZA KURULUM AŞAMALARI VE EBYS PROGRAMI SİSTEM GEREKSİNİMLERİ E-İMZA KURULUM AŞAMALARI Birimimizden almış olduğunuz e-imzanızı

Detaylı

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from:

PlayOnMac Dowload System Preference Security&Privacy clickthelocktomakechnages (değişiklik yapmak için kilidi tıklayın) Allow apps downloaded from: META MAC KURULUM ADIMLARI 1. PlayOnMac programının son versiyonunu PlayOnMac Dowload butonuna tıklayarak indiriniz. 2. İndirdiğiniz dosya otomatik olarak çalışmaz ise manuel olarak çalıştırın ve açılan

Detaylı

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz.

1/13. Programı kullanmadan önce lütfen indirdiğiniz dosya içerisindeki açıklamaları okuyunuz. BFT2006_0.1.4 Programı Linux kullanıcıları için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı 2006 yılı birim fiyat adlarını ve poz numaralarını EXCEL vb. herhangi bir elektronik tablolama programı kullanmadan veya sektörel

Detaylı

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler

Program Kurulum. Turquaz Muhasebe. İçindekiler Program Kurulum Turquaz Muhasebe İçindekiler İÇİNDEKİLER 1 1. TEK KULLANICI 2 2. AĞ KURULUMU 4 2.1 VERİTABANI SERVER KURULUMU 4 2.2 VERİTABANI SERVER AYARLARI 11 2.3 DATALARIN YÜKLENMESİ 11 2.4 İSTEMCİ

Detaylı

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR.

BİOS MENÜSÜNE GİRMEK İÇİN BİLGİSAYARIMIZIN GÜÇ DÜĞMESİNE BASIYORUZ.GENELDE BİLGİSAYARLARDA GÜÇ DÜĞMESİ OLARAK DEL TUŞU KULLANILMAKTADIR. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD si ya da DVD sine ihtiyacımız olacak. 2- İkinci olarak Windows 7 yi kuracağımız bilgisayarın donanımsal

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 530v6 ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 530v6 ADSL Router SpeedTouch 530v6 USB Kurulumu (MS Windows 2000/XP/ME) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı geldiği

Detaylı

PARDUS KURULUM KILAVUZU. 5. Gelen ekranda işaretli olan Pardus'u Yükle butonuna çift tıklanır.

PARDUS KURULUM KILAVUZU. 5. Gelen ekranda işaretli olan Pardus'u Yükle butonuna çift tıklanır. PARDUS KURULUM KILAVUZU 1. Usb disk bilgisayara takılır ve yeniden başlatılır. 2. F9 tuşu ile boot menüsüne ulaşılır. 3. External usb hard drive seçeneği seçilir. 4. Gelen siyah ekranda start pardus kurumsal

Detaylı

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması

Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması Windows Live Mail Programı Kurulumu ve Ayarlanması MEB in e-posta hizmetine Internet sitesi üzerinden girildiğinde sistemin çok yavaş çalıştığı veya açılmadığı gibi sorunlarla karşılaşılmaktadır. Bu nedenlerle

Detaylı

PARDUS TOPLULUK SÜRÜMÜ 3.0 KDE KURULUMU

PARDUS TOPLULUK SÜRÜMÜ 3.0 KDE KURULUMU PARDUS TOPLULUK SÜRÜMÜ 3.0 KDE KURULUMU Aşağıdaki linkten Pardus Topluluk Sürümü 3.0 KDE 64-bit sürümü indirebilirsiniz. http://sourceforge.net/projects/gnupardus/files/pardus3.0/tr/pardus_topluluk_3.0

Detaylı

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan

Harita Güncelleme MODEL. - Model ; DAİİCHİ üniteye sahip olan TÜM modeller PROSEDÜR. 1. Öncelikle bilgisayarınızdan Harita Güncelleme Bu broşür DAİİCHİ marka Navigasyon ünitesine sahip olan Hyundai modellerimizin, Navigasyon programındaki haritanın güncelleme işleminin nasıl yapılacağı konusunda bilgilendirme amacıyla

Detaylı

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu

Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Güncelleştirmesi Adım Adım Kılavuzu Windows 8.1 Yükleme ve Güncelleştirme BIOS yazılımını, uygulamaları, sürücüleri güncelleştirme ve Windows Update'i çalıştırma Yükleme türünü seçme Windows

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi İndirme Güncel sürüm için www.useroam.com adresini ziyaret edebilirsiniz Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam

Detaylı

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI

TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI TL-WPS510U PRINT SERVER KURULUM DÖKÜMANI 1 Başlarken Satın almış olduğunuz TL-WPS510U nun kullanım diagramı aşağıdaki gibidir. Cihazınızı bir ağ yazıcısı değilse veya kablolu ağ yazıcınızı kablosuz olarak

Detaylı

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu

Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Microsoft Outlook 2003 Kurulumu Tools (Araçlar) menüsünden E-mail Accounts (E-posta Hesapları) seçeneğini seçiniz. Buradan Add a new e-mail account (Yeni bir e-posta hesabı ekle) sekmesine tıklayınız,

Detaylı

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler

Ürün Kutusu. Kargoyla teslim edilen ürün kutusu. Ürün kutusundaki temel bileşenler Kurulum Sunumu Ürün Kutusu Kargoyla teslim edilen ürün kutusu Ürün kutusundaki temel bileşenler Not: Kutu içerisindeki tüm bileşenlerin eksiksiz teslim edildiğinden emin olunmalıdır. Ürün Kutusundaki Bileşenler

Detaylı

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02

Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 Veri Tabanı Yönetim Sistemleri Bölüm - 02 İçerik Web sunucusunun yapılandırılması için gerekli yazılımların temini Yazılımlarının sunucuya yüklenmesi Ön test Uygulama yazılımlarının yapılandırılması Son

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. USB Disk Paylaşımı Değerli Müşterimiz, AirTies desteklediği USB Tak&Paylaş özelliği ile hiçbir ekstra donanıma ihtiyaç duymadan yaygın olarak kullanılan standart USB disk sürücülerinizi tüm ağınıza paylaştırmanıza

Detaylı

DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu

DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu DHL Connect 3.3 Kurulum Kılavuzu DHL Bilgi Sistemleri ve Teknolojisi Departmanı Önemli Uyarı : DHL Connect uygulamasını bilgisayarınıza kurabilmeniz için bilgisayarınızda Yerel Yönetici (Local Admin )hakkınızın

Detaylı

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir.

Microsoft Word 2010 ara yüzündeki bölümler aşağıda gösterilmiştir. Başlangıç Bu dersin amacı, öğrencilerin çalışma hayatlarında Microsoft Word programını daha etkili ve verimli kullanmalarını sağlamak ve karşılaştıkları sorunların çözümlerine ulaşma konusunda deneyim

Detaylı

e-imzatr Kurulum Klavuzu

e-imzatr Kurulum Klavuzu e-imzatr Kurulum Klavuzu Sürüm 0.0.1 İçindekiler İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Java yükleme Akis Kurulum Kullanıcı Doğrulama İşletim Sistemi Sistem Türü Öğrenme Bu başlıkta bilgisayarımızın mevcut

Detaylı

Useroam Sonicwall Kurulum Rehberi

Useroam Sonicwall Kurulum Rehberi Useroam Sonicwall Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız.

Detaylı

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme

Laboratuvar Çalışması Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Laboratuvar Çalışması 1.3.2 Veri Depolama Kapasitesini Belirleme Hedefler PC'deki RAM miktarını (MB cinsinden) belirleme. PC de takılı olan sabit diskin boyutunu (GB cinsinden) belirleme. Sabit diskteki

Detaylı

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU EĞİTMENLER İÇİN UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ (MOODLE) eders.giresun.edu.tr KULLANIM KILAVUZU İçindekiler Sisteme Giriş Yapma... 2 Sanal Ders Oluşturma... 3 Sisteme Materyal Yükleme... 13 Sisteme Sanal Ders Videosunu

Detaylı

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır.

Kılavuz içerisinde TalksPBX kurulumu anlatılmakta olup, yapacağınız konfigürasyonlar satın aldığınız lisans ile sınırlıdır. HAKKIMIZDA Aktiftelecom, 1994 yılından bu yana deneyimli kadrosu ile telekomünikasyon sektöründe hizmet vermektedir. Satış sonrası hizmetler konusunda uzmanlaşmış teknik destek ekibi ve yurt çapında yayılmış

Detaylı

2000 de Programlarla Çalışmalar

2000 de Programlarla Çalışmalar Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar 24 3 Windows 2000 de Programlarla Çalışmalar Programları Başlatmak Programları başlat menüsünü kullanarak, başlatmak istediğiniz programın simgesini çift tıklayarak

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

WeldEYE. Kurulum Kılavuzu. İçindekiler WeldEYE Kurulum Kılavuzu İçindekiler Giriş... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Kurulum... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. Sistem/Ortam gerekleri... 3 Yazılımın kurulması... 3 Kamera sürücüsünün kurulumu...

Detaylı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı

USB 2.0 Paylaşım Anahtarı USB 2.0 Paylaşım Anahtarı Kullanım Kılavuzu Model: DA-70135-1 ve DA-70136-1 USB 2.0 Paylaşım Anahtarıyla Başlarken USB 2.0 Paylaşım Anahtarını seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Günümüzde, USB bağlantıları,

Detaylı

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu

UBNT. UniFi mfi Ububntu. Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu UBNT UniFi mfi Ububntu Ubuntu İşletim Sistemi ve UniFi/mFi Yazılımlarının Kurulumu İlknur Duran - Net Vizyon Bilgi İşlem A.Ş. Ubiquiti Networks (UBNT) UniFi ve mfi ürün ailesinin kurulumu, konfigurasyonu

Detaylı

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu A1FX MT4 İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: 1- Demo Hesap Açılışı (Gerçek Hesap Girişi) 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Türkçe Versiyon, V7.38

KULLANIM KILAVUZU Türkçe Versiyon, V7.38 KULLANIM KILAVUZU Türkçe Versiyon, V7.38 HDD PROTEK Koruma Yazılımını kurmadan önce, kurulum sırasında meydana gelebilecek olası hataları gidermeniz ve Yazılımı doğru kurmanız için lütfen bu kitapçığı

Detaylı

http://www.fatihbasaran.com.tr

http://www.fatihbasaran.com.tr http://www.fatihbasaran.com.tr FmB Network Tools Kurulum ve Kullanım Rehberi 1) Kurulum a) Hazırlık Eğer indirmediyseniz, yazılımın bir kopyasını aşağıdaki adresten edinebilirsiniz. Kurulum öncesinde tüm

Detaylı

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI

CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI CLIENT MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 21 nin KURULMASI License manager ile lisanslamanın tamamlandığına emin olunduktan sonra son kullanıcıların makinalarına IBM SPSS Statistics 21 client kurulumu yapılabilir.

Detaylı

SHERIFF PROTEK V7.37

SHERIFF PROTEK V7.37 SHERIFF PROTEK V7.37 KURULUM: Güvenlik koruma yazılımının kurulumu çift aşamalıdır. Birincisi DOS ortamında BOOT edilebilir CD den ikinci aşama ise Windows üzerindeki programın çalıştırılması ile. A DOS

Detaylı

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI

SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI SAB 103 TEMEL BİLGİSAYAR KULLANIMI DERS NOTLARI Prof.Dr. Fatih TANK Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Sigortacılık ve Aktüerya Bilimleri Bölümü Prof.Dr. Fatih TANK - Temel - Ders Notları-

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu

OYAK YATIRIM FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu İçindekiler: FX Meta İşlem Platformu Kullanma Kılavuzu 1- Demo Hesap Açılışı 2- Genel Görünüm 3- Alım-Satım İşlemleri 4- Stop-Limit İşlemleri 5- Pozisyon Kapatma 6- Grafiklerin Kullanımı 7- Göstergeler

Detaylı

AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU MODÜLÜ

AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU MODÜLÜ AÇIK KAYNAK İŞLETİM SİSTEMİ KURULUMU MODÜLÜ 1. AÇIK KAYNAK KODLU İŞLETİM SİSTEMİ YAPISI 1.1. Temel Kavramlar 1.1.1. İşletim Sistemi İşletim sistemi, bilgisayar donanımının doğrudan denetimi ve yönetiminden,

Detaylı

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak

Windows 7'ye Format Atmak, XP Repair ve XP Kurmak Bu yazımda Windows 7 işletim sisteminin nasıl kurulacağını adım adım resimlerle öğreneceğiz.. Kurulumdan önce yapmamız gereken bir kaç adım var. Öncelikle elimizde olması gerekenler: 1- Windows 7 CD' si

Detaylı

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ.

FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. FABREKA YAZILIM ELEKTRONİK DANIŞMANLIK TİC. LTD. ŞTİ. VEBIAN V1.6 KURULUM DOKÜMANI 29.08.2015 İçindekiler Amaç ve Kapsam... 2 Sistem Gereksinimleri... 3 Kurulum Adımları... 4 Başlamadan Önce... 4 Kurulum

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler

KWorld. PlusTV DVB-S USB. PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu. İçindekiler KWorld PlusTV DVB-S USB PlusTV DVB-S USB Kurulum Kılavuzu İçindekiler V1.1 Bölüm 1 : PlusTV DVB-S USB Donanım Kurulumu...2 1.1 Paket İçeriği...2 1.2 Sistem Gereksinimleri...2 1.3 Donanım Kurulumu...2 Bölüm

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma

Bağlantı Kılavuzu. Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Yerel yazdırma nedir? Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Yazıcıyı yerel olarak yükleme (Windows) Not: Yazılım ve Belgeler CD'si işletim sistemini desteklemiyorsa, Yazıcı Ekle Sihirbazı'nı kullanmanız gerekir. Yazıcı yazılımının

Detaylı

BitTorrent İstemci Kullanımı

BitTorrent İstemci Kullanımı BitTorrent İstemci Kullanımı Değerli Müşterimiz, BitTorrent internet üzerinden dosya paylaşım yazılımına ve aynı tekniği kullanan dosya takas sistemine verilen isimdir. Diğer eşten eşe (P2P) paylaşım programlarından

Detaylı

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017

Temel Bilgi Teknlolojileri 1. Ders notları 5. Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Temel Bilgi Teknlolojileri 1 Ders notları 5 Öğr.Gör. Hüseyin Bilal MACİT 2017 Windows işletim sistemi Kullanıcıya grafik arabirimler ve görsel iletilerle yaklaşarak, yazılımları çalıştırmak, komut vermek

Detaylı

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1

Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 Microsoft Office Kurulumu 2012-09-12 Sürüm 2.1 İÇİNDEKİLER Microsoft Office Kurulumu... 2 Kurulum Öncesİ Bİlgİsİ... 2 Microsoft Office Kurulumu... 3 Başlarken... 7 Daha Fazla Yardım mı Gerekiyor?... 7

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 580. Kablosuz ADSL Modem BİLGİ NOTU SpeedTouch 580 Kablosuz ADSL Modem SpeedTouch 580 Kablolu USB Kurulumu (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı ekranı

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ YAZ SAATİ UYGULAMASININ SÜRDÜRÜLMESİNE DAİR KILAVUZ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ YAZ SAATİ UYGULAMASININ SÜRDÜRÜLMESİNE DAİR KILAVUZ Değişiklik Numarası: İlk Sürüm 26/10/2016 1. UYGULAMA Resmi Gazetede yayınlanan 7/9/2016 tarihli ve 2016/9154 sayılı kararname ile; MADDE 1 (1) Gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla; bütün yurtta

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız.

1. Daha önce bilgisayarınıza USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaşacaksanız, lütfen tıklayınız. USB Yazıcı Paylaşımı Windows Vista USB Yazıcı Paylaşımı 1.1 USB bağlantı noktasından hiç kurup kullanmadığınız bir USB yazıcı paylaştırma 1.2 Bilgisayarınıza USB portundan direkt bağlı ve aktif olarak

Detaylı

Useroam Kurulum Rehberi

Useroam Kurulum Rehberi Useroam Kurulum Rehberi User roaming service İndirme Useroam güncel sürümünü www.useroam adresinden indirebilirsiniz. İndirmiş olduğunuz iso dosyasını Useroam ürününü kuracağınız platforma taşıyınız. Vmware

Detaylı

CAEeda TM. CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM. CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM CAEeda TM USB BELLEĞİ KULLANIM KILAVUZU EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM YAZILIMININ ÖNERİLEN SİSTEM GEREKSİNİMLERİ USB 2.0 destekli anakart 64-bit destekli Intel veya AMD işlemci En

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

Ulukom Devir İşlemleri

Ulukom Devir İşlemleri Devir İşlemleri Ulukom Devir İşlemleri 31-12-2016 Değerli Ulukom OpenEdge Sistemi Kullanıcıları, Bu dökümanda yeni yıl için devir işlemleri ve yeni firma açma işlemleri anlatılmaktadır. DEVİR İŞLEMLERİNE

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 7 Windows Server 2008 R2 Windows Server

Detaylı

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.

TEBEOS KURULUM KILAVUZU 2010 TEBEOS. Eczane İşletme Yazılımı. İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8. TEBEOS Eczane İşletme Yazılımı İlaç Takip Sistemi ( İTS ) Uyumlu TEBEOS ÇAĞRI MERKEZİ 0312 266 30 40 V.5.8.7 TEBEOS U NASIL KURARIM? TEBEOS: Windows XP, Vista 32 ve 64, Windows 7 İşletim Sistemleri için

Detaylı

İşletim Sistemleri Kurulumu

İşletim Sistemleri Kurulumu İşletim Sistemi Kurulumu Öğrt. Gör. Alper Aslan Bilgisayar Büro Programları İşletim Sistemi Kurulumu BIOS BIOS Ayarları Hata Mesajları İşletim Sistemleri İşletim Sistemleri Kurulumu Öğrt. Gör. Alper ASLAN

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU...

OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... OFFICE COMMUNICATOR KURULUMU... 2 1 KÖK SERTİFİKASI YÜKLENMESİ... 2 1.1 BU BAĞLANTIYA TIKLAYARAK ( CTRL + CLICK ) KÖK SERTIFIKAYI INDIRIN,... 2 1.2 AÇILAN PENCEREDE KAYDET DÜĞMESINE BASARAK SERTIFIKAYI

Detaylı

Kablosuz 802.11N USB Adaptör

Kablosuz 802.11N USB Adaptör Kablosuz 802.11N USB Adaptör Hızlı Kurulum Kılavuzu ve Garanti Belgesi NWD-270N Kablosuz 802.11n USB Adaptör Genel Bakış NWD-270N, WPS (Kablosuz Gu venlik Yapılandırması) destekli USB arayu zu ne sahip

Detaylı

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır.

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır. Kurulum Dökümanı * v1.4.3 9.11.2017 * Bu döküman FortiLogger 3.1.7 versiyonu için hazırlanmıştır. Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır:

Detaylı

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır.

Araçlar > İnternet Seçenekleri > İçerik > Sertifikalar adımları takip edilerek sertifikanın yükleneceği sayfa açılır. UYAP AVUKAT PORTAL KULLANIMI HAKKINDA BİLGİ NOTU 1-Sertifika Kurulumu: Avukatların UYAP Avukat Portalına (https://avukat.uyap.gov.tr)giriş yaparak vekaleti olan dosyaları ve bu dosyalarda kayıtlı belgeleri

Detaylı

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi -

WINDOWS 7. Tekno-K@mp Eğitim ID 98 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223. Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - WINDOWS 7 Tekno-K@mp Eğitim ID 98 Seviye 2/4 (Normal Seviye Kullanıcı) Tekno-K@mp Konu ID 34223 Ana Kategori İşletim Sistemleri Alt Kategori Giriş Konu Windows 7 Hakkında Genel Bilgi Ek Bilgi - GENEL BİLGİSAYAR

Detaylı

- Karşınıza gelen bir sonraki sayfada satın almış olduğunuz lisanslarınıza ait seri numara/numaraları girerek, İleri butonuna tıklayınız (Resim 2).

- Karşınıza gelen bir sonraki sayfada satın almış olduğunuz lisanslarınıza ait seri numara/numaraları girerek, İleri butonuna tıklayınız (Resim 2). 1. SOLIDWORKS Kurulum Adımları - Öncelikle kuruluma başlamadan önce, eğer var ise Antivirüs yazılımını duraklatınız veya kapatınız. - SOLIDWORKS 2018 kurulum CD sini bilgisayara takınız. - Kurulum Yöneticisi

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 546v6 ADSL Router

BİLGİ NOTU. SpeedTouch 546v6 ADSL Router BİLGİ NOTU SpeedTouch 546v6 ADSL Router SpeedTouch 546v6 Kablolu Ethernet Kurulum Adımları (MS Windows 98) 1. 2. SpeedTouch Kurulum CD sini taktıktan sonra lütfen bekleyiniz. SpeedTouch Kurulum Sihirbazı

Detaylı

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler

Program Tercihleri. Bölüm 5 Tercihler Bölüm 5 Tercihler Windows masaüstü çalışırken ZoomText in nasıl başladığını, oluştuğunu ve göründüğünü kontrol eden özelliklerdir. Ayrıca buradan otomatik güncellemelerde yapılabilir. Böylece ZoomText

Detaylı

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu

Bağlantı Kılavuzu. Desteklenen işletim sistemleri. Yazıcıyı Yazılım ve Belgeler CD'sini kullanarak kurma. Bağlantı Kılavuzu Sayfa 1 / 6 Bağlantı Kılavuzu Desteklenen işletim sistemleri Yazılım CD'sini kullanarak, yazıcıyı aşağıdaki işletim sistemlerine kurabilirsiniz: Windows 8.1 Windows Server 2012 R2 Windows 7 SP1 Windows

Detaylı

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler

MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI. IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler MAKİNELERE IBM SPSS Statistics 24 nin KURULMASI IBM SPSS Statistics 24 Yüklemeye Başlamadan Önce Kontrol Edilmesi Gerekenler 1. Antivirüs programları kapalı olmalı 2. Kurulum süresince Administrator yetkisi

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ REKTÖRLÜĞÜ BĠLGĠ ĠġLEM DAĠRE BAġKANLIĞI Üniversitemiz FTP sunucusuna bağlanma, Windows 8 ve Office 2013 (Ġngilizce) kurulum dosyalarının indirilmesi ve Windows 7 ve Office 2010 un Windows

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

YENİ SÜRÜME YÜKSELTME/SERVİS PAKETİ YÜKLEME KLAVUZU

YENİ SÜRÜME YÜKSELTME/SERVİS PAKETİ YÜKLEME KLAVUZU YENİ SÜRÜME YÜKSELTME/SERVİS PAKETİ YÜKLEME KLAVUZU Bireysel bir kurulumu daha yeni bir SolidWorks sürümüne yükseltme/servis Paketi yüklemenin birkaç yöntemi vardır. Burada Güncellemelerin El İle Denetlenmesi

Detaylı

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.

www.airties.com 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR. www.airties.com Kolay kurulum CD si Üç yıl garanti 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 7/24 destek hattı 0 212 444 0 239 Üç yıl garanti YM.WR.5452.UM.TR.D00REV01102010 Kablosuz yaşam Hızlı kurulum kılavuzu

Detaylı

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi

Tek veya Çalışma Grubu İş İstasyonu için WorldShip Yükseltmesi KURULUM ÖNCESİ TALİMATLARI: Bu belgede, WorldShip i yükseltmek için WorldShip DVD sinin nasıl kullanılacağı anlatılmaktadır. WorldShip i web den de yükleyebilirsiniz. Aşağıdaki web sayfasına gidin ve uygun

Detaylı

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu

Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu Hızlı Kurulum ve Yapılandırma Kılavuzu İçindekiler SPX Özellikleri... 2 SPX Kurulum... 3 Hedef Oluşturma... 9 Yeni Görev Oluşturma... 12 Görüntü Zinciri Tarayıcısı... 15 Eposta Bildirimi Oluşturma... 16

Detaylı

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ

ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ ÇANKRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI KABLOSUZ EDUROAM AYARLARI MS WINDOWS 7 İŞLETİM SİSTEMİ AYARLARI 1 (VARSA) MEVCUT EDUROAM PROFİLİNİN SİLİNMESİ Eğer daha önce EDUROAM ağına bağlanmayı

Detaylı