AKP ve yardakçıları gaza mı yoksa frene mi

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AKP ve yardakçıları gaza mı yoksa frene mi"

Transkript

1 BURSA İŞÇİ BÜLTENİ İşçi Bülteni Özel Sayı Ekim 2012 Zamlar geri çekilsin, ücretler arttırılsın! AKP ve yardakçıları gaza mı yoksa frene mi bassak tartışmasını bir sonuca bağladılar. Sonuç olarak yıllardır ne yaptılarsa onu yaptılar. Bir kez daha iğneden ipliğe her şeye zam yaptılar. Önce akaryakıt, otomobil, alkollü içkiler gibi ürünlere uygulanan vergiler arttırıldı. Ardından da doğalgaz ve elektriğe yüzde 10 ları bulan zam yapıldı. Akaryakıt, doğalgaz ve elektriğe yapılan bu zamlar ekmekten ulaşıma kadar otomatikman birçok ürünün fiyatlarının artması anlamına geliyor. Bu bir soygundur. AKP hükümeti böylelikle bütçe açığının faturasını emekçi halka kesmiştir. Emekçi halkın cebindeki son kuruşa da göz dikmiştir. Peki bu soygunla elde ettikleri kaynakları ne yapacaklar? Bugüne kadar ne yaptılarsa onu yapacaklar. Çeşitli adlar altında ceplerine indirecekler. Teşvik adı adında kapitalist asalakların kasalarına akıtacaklar. Zaten bu aynı günlerde böyle bir teşvik paketi de açıklanmış durumda. Ortadoğu da emperyalistlere taşeronluk yapmak için girdikleri maceralar için kullanacaklar. Yani Suriye ye müdahalede kullanılan paralı askerleri beslemek, onlara silah almak için kullanacaklar Kısacası emekçiyi soyup bir avuç asalağa dağıtacaklar. Bu milyonlarca işçi ve emekçinin sefaletinin artması demektir. Öyle ya asgari ücrete yapılan zamlar ortada. İşçi ücretleri yerinde sayıyor. Milyonlarca işçi de ekmeğinden, giyeceğinden, çocuğunun mamasından kısıyor. Daha az otobüse binip daha çok yürüyor. Kışın soğuğunda doğalgazı kapatıp yorganın altına giriyor Bu son zamlarla daha beterinden bir yaşam bizleri bekliyor. Bu soyguna yeter demeliyiz. Yapılan zamlar meşru değildir, kabul etmemeliyiz. Zamların geri çekilmesi için mücadele etmeliyiz. Kuşa dönen ücretlerimizin insanca yaşamaya yeten seviyeye çıkarılması için meydanlara çıkmalı, kavgaya atılmalıyız. Doğalgaza bir yılda yüzde 50 zam! Ekim 2011 de doğalgaz fiyatlarına konutlarda yüzde ile yüzde arasında, elektrik fiyatlarında ise 9.07 oranında zam yapılmıştı. Nisan 2012 de ise ilk zammı da aşan bir biçimde doğalgaza yüzde 18.72, elektriğe yüzde 9.26 oranında zam yapıldı. 1 Ekim 2012 den itibaren geçerli olacak son zamlarla birlikte 1 yıl içinde üçüncü kez zam yapılmış oldu. Böylece bir yıllık zam oranı doğalgazda yüzde 49, elektrikte yüzde 31 oldu. Sermayeye vergi kıyağı geliyor! İğneden ipliğe her şeye zam yapan hükümet sermayeye yeni bir vergi istisnası için hazırlık yapıyor. Özel Tüketim Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısıyla, ihracatta 2012 de bitecek ÖTV istisnasının 2019 a kadar uzatılması öngörülüyor. ÖTV istisnasının uzatılması teklifi, önümüzdeki günlerde Meclis gündemine gelecek. Böylelikle ÖTV istisnasıyla birlikte sermayeden alınan vergiler daha da azaltılıyor.

2 BURSA İŞÇİ BÜLTENİ - 2 Yoksul ile zengin arasındaki gelir uçurumu 8 kat arttı TÜİK, Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2011 yılı verilerini yayımladı. Buna göre, geçen yıl en yoksul yüzde 20 ile en zengin yüzde 20 arasındaki gelir farkı 8 kat arttı. AKP ekonomi üzerine pembe tablolar çizedursun, ekonominin Çin den hızlı büyüdüğü söylemleriyle zihinler bulandırılmaya çalışılsın, büyüyen ekonominin nimetlerinden yine zenginler faydalanıyor. Emekçiler ise üç kuruşluk ücretleriyle iki yakasını biraraya getirmeye çalışıyor. Kapitalistler, işçilerin haklarını gasbederek zenginliklerini pekiştirirken, servet-sefalet kutuplaşmasının boyutları oldukça çarpıcı. Geçen yıl, en yüksek gelire sahip yüzde 20 lik son gruptakiler, toplam gelirden yüzde 46.7 pay alırken, en düşük gelire sahip ilk gruptakilerin toplam gelirden aldığı pay yüzde 5.8 oldu. Ülke gelirinin yarıya yakını 15 milyon insanın cebine girerken kalan yarıyı 60 milyon paylaşıyor. En alttaki 15 milyon ise gelirin sadece yüzde 5.8 i ile geçiniyor. Araştırmaya göre nüfusun yüzde 59.6 sı kendilerine ait konutta oturuyor. Yüzde 41.6 sının konutunda sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi gibi sorunlar söz konusu. Yüzde 41.7 sinin oturduğu konutta izolasyondan dolayı ısınma sorunu yaşanıyor. Yüzde 61,8 inin konut alımı ve konut masrafları dışında taksit ödemeleri ve borçları bulunuyor, bu borç ödemeleri, yüzde 26,2 sinin hanesine çok büyük yük getiriyor. Nüfusun sadece yüzde 38.6 sı Borcum yok diyor.! Bursa iş kazaları nda 3. sırada MESS in 171 üyesinin katıldığı ve bu fabrikalarda istihdam edilen mavi ve beyaz yakalı olmak üzere, toplam 134 bin 712 çalışana ait verilerin yer aldığı 2011 yılı MESS Üyelerinde İş Kazaları ve Meslek Hastalıkları İstatistikleri araştırması yayımlandı. Araştırmaya göre iş kazalarında bir önceki yıla göre 1 puanlık artış yaşandı. 6 bin 74 iş kazası yaşandı ve 12 meslek hastalığı tespit edildi. Bursa ise 989 iş kazası ile listede üçüncü sırada yer aldı. MESS üyesi olmayan ve kayıt dışı fabrikalarda yaşanan iş kazaları bu araştırmada yer almıyor. Bunların da göz önüne alınmasıyla metal sektöründeki işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin rafa kaldırıldığı tüm çıplaklığıyla ortaya çıkıyor. İletişim: Sönmez İş Sarayı Kat: 3 No: 220 Heykel (224) bursaiscibulteni@yahoo.com

3 3 - BURSA İŞÇİ BÜLTENİ Takdir-i ilahi değil cinayet! Kapitalistlerin işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerine yeterli kaynak ayırmaması, bunun için yapılacak harcamayı gereksiz görmesi iş cinayetlerinin inanılmaz boyutlara ulaşmasına neden oldu. İşçilerin varlıkları rekabet koşullarına armağan edilirken, işçi cesetleri üzerinden büyüttükleri servetleriyle kapitalistler günlerini gün ediyor. Oysa sendikalar en basit tedbirler alındığı koşulda bugün yaşanan iş kazalarının yüzde 98 inin önlenebileceğini belirtiyorlar. 12 yılda 12 bin işçi katledildi Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi nin açıklamalarına göre, Türkiye, iş kazalarında Avrupa birincisi. Türkiye de günlük 172 iş kazası meydana geliyor ve bunun sonucunda 3 işçi hayatını kaybediyor, 5 i ise sakat kalıyor yılları arasında Türkiye de toplamda 12 bin 686 işçi hayatını kaybetti. Son on yılda 11 bin işçi iş cinayetleri sonucu hayatını kaybetti. Bu her yıl yaklaşık işçi anlamına geliyor. Günde ortalama dört işçi iş kazaları nedeniyle yaşamını yitirirken, altı işçi de iş göremez hale gelmektedir. Türkiye de en fazla işçi ölümü ve iş kazalarının üçte biri inşaat sektöründe meydana geliyor. Tüm iş kazalarının yüzde 1,6 sı ölümle sonuçlanırken inşaat sektöründeki iş kazalarının yüzde 4,7 si ölümle sonuçlanmaktadır. İnşaat sektörünü taşımacılık, madencilik ve metal sektörleri takip ediyor.

4 BURSA İŞÇİ BÜLTENİ - 4 Sermaye ve uşakları, sendikal hakların gaspında mutabakat a vardı Mutabık değiliz, mücadele edeceğiz! Yüzbinlerce işçinin toplu sözleşme hakkını fiilen gaspeden sermaye ve uşakları (Hükümet, TOBB, TİSK ile Türk-İş ve Hak-İş yöneticileri), geçtiğimiz günlerde biraraya gelerek anlaşmaya vardılar. Anlaşmaya göre işkolu barajlarına ilişkin yasal düzenlemeler, kararlaştırıldığı biçimiyle meclisten geçirilecek. Mutabakat a göre işkolu barajı yüzde 3 e çekilirken, kademeli bir geçiş süreci öngörülüyor. Yani işkolu barajı ilk 4 yıl için yüzde 1, daha sonraki iki yıl için ise yüzde 2 olacak. Bu geçiş evresinin ardından ise baraj belirlenen orana çekilecek. Sermaye ve uşak takımı arasında yapılan bu anlaşmanın işçi sınıfı payına zerrece bir olumlu tarafı yoktur. Çünkü yüzde 10 barajı kağıt üzerinde oldukça düşürülmüş görünse de, gerçekte sendikalı işçi oranları bundan böyle SGK verileri üzerinden hesaplanacağı ve yeni sendikalar yasasına göre bazı işkolları birleştirileceği için yine çok sayıda sendika barajın altında kalacak. Şu haliyle DİSK in verdiği bilgiye göre baraj yüzde 1 olduğunda, Türk-İş ten 4, DİSK ten 3 ve Hak-İş ten 1 sendika barajın altında kalıyor. İşkollarının birleştirilmesi halinde ise tablo daha da ağırlaşmakta. Bu durumda kimi işkolları için baraj bugüne göre gerçekte yüzde 24 civarına çıkarken toplam 18 işkolunun 6 sında hiçbir sendika barajı aşamıyor. Bu durumda da yine yüzbinlerce işçinin toplu sözleşme hakkı gaspedilmiş olacak. İşte sermaye ve hükümeti ile Türk-İş ve Hak-İş bürokratlarının mutabakat ı toplu sözleşme hakkının gaspının onaylanmasından başka bir anlam taşımıyor.türk-iş yöneticileri böylelikle büyük ölçüde amaçlarına ulaşmış oluyorlar. Çünkü en başından itibaren bu ağa takımı barajın düşmemesini ya da daha doğrusu dinamik ve mücadeleci sendikaların yolunu kapatacak oranlara indirilmesini istiyorlardı. SGK verileri üzerinden yapılacak hesaplamayla birlikte kendi üyeleri olan sendikaların bazılarının yetkisinin düşmesi de umurlarında değildir. Görev ilerici ve öncü sınıf güçlerine düşüyor. Hesap soracak, ara kademe sendika yönetimlerini sürükleyecek, mücadelenin doğru bir çizgide ve kararlı bir yoldan ilerlemesini güvenceleyecek onlardır. Bunun için buradan tüm ileri ve öncü işçileri, sendikal hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması (barajların kalkması, örgütlenme ve grev yasaklarına son verilmesi, lokavtın yasaklanması talepleriyle) hedefiyle mücadeleyi büyütmeye çağırıyoruz. Son olarak belirtelim grev ve toplu sözleşme hakkının önündeki yasal engelleri kaldırmanın en önemli gereklerinden biri de, sermaye ve uşakları tarafından konulan bu gayri-meşru yasaları tanımamak, fiili ve meşru mücadele yolundan yürümektir. Böyle davrandığında işçi sınıfını hiçbir gerici kuvvet tutamaz.

5 5- BURSA İŞÇİ BÜLTENİ Metal işçileri toplu sözleşme sınavında! Eğer hükümet ve sermaye toplu sözleşme hakkımızı gaspetmekten vazgeçerse, 100 bini aşkın metal işçisini kapsayan toplu sözleşme süreci de başlayacak. Toplu sözleşme masasında metal patronlarını MESS, metal işçilerini ise Türk Metal, Birleşik Metal ve Çelik-İş sendikaları temsil edecek. Ancak sürecin kaderi masada değil, sokakta belirlenecek. Eğer metal işçileri seyirci olmaktan çıkıp aktif biçimde sürece dahil olurlarsa, iyi bir sözleşmenin de yolu açılacak. Aksi halde o masadan metal işçilerinin lehine bir sonuç çıkması imkansızdır. Öyle ya metal patronları tüm hesaplarını ucuz işçilik üzerine yapıyorlar. Bundan dolayı üç kuruşluk zammı dahi çok görüyorlar. Zaten mevcut ücretleri de yüksek buluyorlar. Oysa biz insanca yaşamaya yeterli ücret istiyoruz. Daha şimdilerde iğneden ipliğe okkalı zamlar gelmişken yüzde civarındaki bir ücret zammı dahi anlamını yitirmiştir. Metal işçileri mücadele sahasına inmezse, Türk Metal Sendikası bir kez daha satışa imza atacak. Öyle ki Bosch işçilerinin yaktığı ateş yangına dönmesin diye yüzyılın sözleşmesini yapacağız diyen Türk Metal in şefleri artık işimiz zor, yüzde 5-6 alırsak iyidir demeye başladılar. Metal patronlarının sadık bir uşağı oldukları için başka türlü de davranamazlar. Eğer metal işçileri mücadele sahasına inmezse Birleşik Metal de MESS-Türk Metal ittifakına karşı bir şey yapamaz. Çünkü sorun ne niyet sorunudur, ne de sendikalar avukatlık bürosudur. İşçilerin mücadele gücüne dayanmayan hiçbir sendika sermayeyi yenemez. Birleşik Metal mücadelenin mevzisi olacaksa bu ancak metal işçisinin sendikada söz, yetki ve karar hakkına sahip olması ve bu hakkı kullanmasıyla olur. Metal işçisi seyirci olmaktan çıkmak için toplu sözleşme komitelerinde örgütlenmek zorundadır. Fabrikada, havzada, yaşadığımız kentte toplu sözleşme komitelerini oluşturmayız. Böylelikle taslakların taleplerimizi karşılayacak düzeyde belirlenmesini sağlar, olmadığında hesap sorar, sonra da haklarımızı MESS ten söke söke alabilir, satış halinde de Bosch işçileri gibi bizi satanlardan kurtulabiliriz. Tofaş kárını katladı! Yoğun emek sömürüsü ile kar oranlarını katlayan Tofaş, bu yılın ikinci çeyreğinde yine yüksek rakamlarla kasasını doldurdu milyar TL seviyesinde satış gerçekleştiren firmanın karı milyon lira (71 milyon dolar).

6 BURSA İŞÇİ BÜLTENİ - 6 İşçinin sırtından saraylar kurdu! Metal işçisinin sırtından saltanatlar kuran Türk Metal çetesinin başkanı Pevrul Kavlak ın serveti dudak uçuklatıyor. Türk Metal in yöneticiliğine gelmeden önce neredeyse çulsuz olan Kavlak, yöneticiliğe başlamasıyla kısa sürede aklın alamayacağı kadar büyük bir servetin sahibi oldu. Kavlak, Türk Metal in Çerkezköy Şubesi nde 1992 yılında mali sekreter olurken, servetindeki artışlar da bu yıllarda başladı. Kısa sürede Türk Metal in o zamanki başkanı Mustafa Zeybek in sağ kolu oldu. Dolayısıyla servetleri de katlantı. Özbek in Ergenekon operasyonunda tutuklanmasının ardından Türk Metal in başına geçti. Bu aşamadan sonra da artık Özbek gibi karun gibi başkan sıfatıyla anılacak bir malvarlığı edindi. Ankara nın Keskin ilçesine bağlı bir köyde kerpiç bir evde dünyaya gelen Kavlak şimdilerde binlerce dönüm arazinin sahibi. Yine çok sayıda dükkan ve mesken de Kavlak ın malvarlığı arasında bulunuyor. Bundan fazlası ise Kavlak ın yakınlarının üzerine kayıtlı görünüyor. Sendikacılık ilkesini üretmek, kazanmak, kazandırmak olarak formüle eden Türk Metal in başkanı sermayeye kazandırırken kendisi de kazanıyor. Kavlak MESS ile iş ortaklığı da yapıyor. MEMAS adıyla kurulan ve metal işçilerine eğitim veren şirketin yönetim kurulu başkanlığını Kavlak, başkan yardımcılığını ise MESS in ve TİSK in başkanı Tuğrul Kutadgobilik yapıyor. Alınan bir başka bilgiye göre ise Türk Metal yönetimi tanesi 13 bin 350 TL olan saatlerden 12 tane alarak yöneticilerine dağıttı. Bu saatlerden 4 ünün Kavlak ta olduğu söyleniyor. Bunların sadece servetinin kayıtlı, yani buzdağının görünen kısmı olduğuna kuşku yok. Pevrul Kavlaklar yüzbinlerce işçinin aidatlarıyla semirmeye devam ediyor. Metal işçisinin ise Bosch un yolundan gitmek dışında başka bir çaresi kalmıyor.

7 7- BURSA İŞÇİ BÜLTENİ Renault ta gelişmeler Promosyon sorunu Birçok fabrikada işçilere çalışılan bankadan alınan promosyon paralarının dağıtıldığı biliniyor. Bosch, Tofaş, Mako ve diğer birçok küçük fabrikada 300 ile 400 TL arasında bir para işçilere dağıtıldı. Ancak Renault ta nedense promosyon dağıtılmıyor. Bu adaletsizlik üzerine işçiler baskı yapınca Türk Metalciler fabrika içinde göstermelik eylem yaptılar. Bu eylem sırasında bankanın müdürü sorunun bizimle bir alakası yok, fabrika yönetimi kabul etsin verin desin biz veririz dedi. Topu Renault yönetimine attı. Ama sorun çözülmedi. Türk Metalciler in fabrika yönetimiyle görüşmesinde yönetim, banka ile on yıllık bir sözleşme yaptıklarını, bu sözleşmede de herhangi bir promosyonun olmadığını söylemiş. Ancak duyumumuza göre, on yıldan bu yana promosyon veriliyor, ama yönetim bu parayı kullanıyor. Bu ilk eylemden sonra uzunca bir zaman ses çıkmadı. En sonunda yakın zamanda Türk Metal yeni bir eylem kararı aldı. İşçileri üç otobüsle bankanın Fomara daki merkez şubesine götürdü. Burada sıraya girilerek işlemler bloke edilmeye çalışıldı. Kimi işçiler para yatırdı, kimisi kredi kartını iptal ettirdi vb.. Bu sırada bankanın önüne gelen basın sendika başkanı ile görüştü. Niçin eylem yaptıklarını sordular. Ama o, biz tesadüfen buraya geldik diyerek eylemi sahiplenmedi. Basın mensupları da kendileriyle dalga geçildiğini söyleyerek kızgınlıklarını belirttiler. Bu da Türk Metal in niyeti konusunda fikir veriyor. Amaç hak almak değil mücadele ediyor görüntüsü yaratarak işçileri kandırmak. Ufukta satış var! Eylemden sonra 20 kişilik bir grup işçi, sendika şubesine giderek sözleşme taslağıyla ilgili bilgi almak istedi. Yöneticilerin söylediğine göre sözleşme taslağı Ankara daki bilim adamları tarafından hazırlanıyormuş. İşçiler ise taslağın bilim adamlarıyla değil işçiler tarafından hazırlanması gerektiğini söyleyerek tepki gösterdiler. Daha önce Pevrül Kavlak yüzyılın sözleşmesi olacak diyordu, şube yöneticileri ise şimdi iyi bir sözleşme olacak vaadinde bulunuyor. Ama taslakları işçilerden gizlemelerinden de belli ki, ufukta bir kez daha satış var. Okiteks te işçiler haklarını istiyor! Mayıs ayında iflas ettiğini bildirerek üretimi durduran Okiteks te işçiler haklarını almak için 5 aydır direniyor. Orhangazi ilçesinde bulunan Okiteks te kıdem tazminatı ödenmeden işten atılan 202 işçi, 5 aydır çeşitli eylemlerle seslerini duyurmaya çalışıyor. Bununla beraber Ören Bayan markası ile tanınan Diktaş yetkililerinin firmadan satın aldıkları 200 parça makineyi sökerek İstanbul a taşımak istemeleri işçilerin kararlı direnişiyle karşılaştı. İşçiler makinelerin fabrikadan çıkarılmasına izin vermediler. Hiç bir makinenin haklarımız ödenmeden buradan çıkarılmasına izin veremeyiz. Bu mesele halledilmeden buradan kalkmayacağız. Bizi çiğnemek istiyorlarsa sonuna kadar buradayız diyen TEKSİF üyesi işçiler, fabrikanın satılmasının kendileri için önemli olmadığını, fabrikanın yeniden üretime geçmesini eğer bu olmayacaksa tazminatlarının ve alacaklarının ödenmesini istediklerini belirttiler.

8 İşçiler birlik, halklar kardeş olmalı! Biz işçilerin birliğe su gibi ihtiyacı var. Birlik olmadığımız için bu hayat zehir oldu bize. Çünkü işçi sınıfı dağınıksa, uysal bir köle ordusundan başka bir şey değildir. Böyle olduğu için ağır şartlarda üç kuruşa çalışıyor, yarın ne olacağımızı bilmiyoruz. Beşer onar iş cinayetlerine kurban gidiyor, yine de istenildiği an kapının önüne konuluyoruz. Patronlarımız servet üstüne servet yığarken biz ay sonunu zor getiriyoruz. Böyle giderse, yarınımız bugünden de kötü olacak. Çünkü emeğimiz üzerinde sefa süren kapitalistler ve onların uşakları, birleşip almayı bilmezsek başka türlü bir hayat tanımazlar bize. Kardeşler! Biz birlik olmak istedikçe onlar bizi on parçaya bölüyorlar. Bunun için en çok aramızdaki dini ve etnik farklılıkları kullanıyorlar. Bir yanımızı el üstünde tutup diğer yanımızı eziyor, aşağılıyorlar. Bizi de sınıf kardeşlerimizin etnik ya da dini kimliklerinin aşağılanmasına ortak ediyorlar. Oysa başkasını ezen bir halk özgür olamaz. Öyle ki ülkemizin tarihinden de iyi biliyoruz ki Kürt emekçi kardeşlerimizin kimlikleri yok sayılırken, Alevi kimliğinden dolayı başka kardeşlerimiz ayrımcılığa uğrarken biz asla özgür olmadık. Bölündükçe kaybeden olduk, daha fazla sömürüldük, zincirlerimiz daha da ağırlaştı. İşte bunun için biz işçiler, etnik ve dinsel kimliğinden dolayı baskıya ve ayrımcılığa uğrayan tüm emekçi kardeşlerimiz için özgürlük ve eşitlik istiyoruz. Çünkü deneyimlerimiz de bize gösteriyor ki, eşitlik ve özgürlük sınıf birliğimizin harcıdır. Halklar kardeş olursa işçiler de birlik olur. İşçiler birlik olursa halkların kardeşçe yaşayacağı bir dünya kurulur. İşte asalakların korktuğu da budur. Kardeşler! Asalak takımı bugünlerde bize bir de dış düşman gösteriyor: Suriye deki Esad rejimi! Suriye halkını Esad rejiminden onun kanlı eylemlerinden kurtarmak istediklerini söylüyorlar. Oysa bu koca bir yalandır. Onların derdi Suriye halkı değildir. Onlar Libya da olduğu gibi Suriye de de Amerikan emperyalizminin taşeronluğunu yapıyorlar. Bunun için özgürlük değil yağma ve kölelik peşindeler. Ortadoğu üzerindeki emperyalist egemenliğin pekişmesini istiyorlar. İşte bu halde de kaybeden sadece Suriye halkı değil, biz de dahil Ortadoğu nun tüm emekçi halkları olacaktır. İşte bunun için biz işçiler, ülkemizde olduğu gibi Ortadoğu da da işçilerin birliğini, halkların kardeşliğini savunuyoruz. Son olarak belirtelim: Fabrikada, ülkede ve dünyada, emperyalistler ve uşakları düşmanımız, işçi ve emekçiler kardeşimizdir! Kardeşlerimizle birlik olup düşmanlarımızı yeneceğiz! İşçi Bülteni Özel Sayı: 898 * Fiyatı: 25 Kr * Ekim 2012 * Sahibi ve S. Yazı İşleri Md.: Tayfun Altıntaş * Yayın Türü: Yerel süreli, siyasi, ayda bir, Türkçe * EKSEN Basım Yayın Ltd. Şti. * Mollaşeref Mah. Simsar Sk. 5/3 Fatih/İstanbul * Tel/Fax: 0 (212) * Baskı: Özdemir Mat Davutpaşa Cad Güven Sanayi sit C Blok No: 242 Topkapı İstanbul *

Genel Başkanımız Haydar Arslan ın okuduğu basın açıklaması metni aşağıdadır. KGM Önünde Basın Açıklaması Yaptık

Genel Başkanımız Haydar Arslan ın okuduğu basın açıklaması metni aşağıdadır. KGM Önünde Basın Açıklaması Yaptık Sendikamız Yapı-Yol Sen 12 Nisan 2012 tarihinde Karayolları Genel Müdürlüğü önünde ve eşzamanlı olarak tüm şube binaları önünde, Otoyol ve Köprülerin özelleştirilmesi, görevde yükselme ve unvan değişikliği

Detaylı

Maaşlarımıza Ek Artış İstiyoruz!

Maaşlarımıza Ek Artış İstiyoruz! http://www.kesk.org.tr/2018/10/16/maaslarmiza-ek-artis-istiyoruz-bordrolarimizi-yaktik/ Ekonomik Kriz hakkında bütün illerde gerçekleştireceğimiz ayrıca Konfederasyonumuz Merkezi Toplantı Salonu nda da

Detaylı

Direnişteki Trakya Otocam işçileriyle söyleşi

Direnişteki Trakya Otocam işçileriyle söyleşi Direnişteki Trakya Otocam işçileriyle söyleşi 24. Toplu İş Sözleşmesi sürecinde işverenle sendika arasında anlaşma sağlanamaması üzerine Şişecam işçileri 10 fabrikada 5800 işçiyle greve gitme kararı almıştı.

Detaylı

Oy karşılığı yardım yerine sosyal adalet ve sosyal yardımı hak olarak veren sosyal devlet

Oy karşılığı yardım yerine sosyal adalet ve sosyal yardımı hak olarak veren sosyal devlet Umut Oran Basın Açıklaması 11.5.2014 Yoksulluğun siyasi istismarını bitirmek için: Oy karşılığı yardım yerine sosyal adalet ve sosyal yardımı hak olarak veren sosyal devlet 22 milyon kişi aylık 527 TL

Detaylı

METAL İŞÇİLERİ. Durduralım! Sınıfa karşı sınıf. Onurumuz, canımız, ekmeğimiz, sendikal haklarımız tehlikede! İşçi sınıfı bu yasaya sığmaz!

METAL İŞÇİLERİ. Durduralım! Sınıfa karşı sınıf. Onurumuz, canımız, ekmeğimiz, sendikal haklarımız tehlikede! İşçi sınıfı bu yasaya sığmaz! İşçi Bülteni Özel Sayı No: 904 * Kasım 2012 Sınıfa karşı sınıf METAL İŞÇİLERİ BÜLTENİ Onurumuz, canımız, ekmeğimiz, sendikal haklarımız tehlikede! Durduralım! İşçi sınıfı bu yasaya sığmaz! Sermaye, hükümet

Detaylı

ULUSLARARASI İŞÇİ DAYANIŞMASI DERNEĞİ. Meslek Liseliler Ne Yaşıyor? Ne İstiyor? Boyun Eğme. Mücadele Et!

ULUSLARARASI İŞÇİ DAYANIŞMASI DERNEĞİ. Meslek Liseliler Ne Yaşıyor? Ne İstiyor? Boyun Eğme. Mücadele Et! ULUSLARARASI İŞÇİ DAYANIŞMASI DERNEĞİ Meslek Liseliler Ne Yaşıyor? Ne İstiyor? Boyun Eğme Mücadele Et! Boyun Eğme Mücadele Et! Patronlar meslek lisesi öğrencilerini sömürülecek işçi olarak görüyorlar!

Detaylı

İŞÇİLERİN 3 ACİL TALEBİ VAR!

İŞÇİLERİN 3 ACİL TALEBİ VAR! TEMMUZ 2016 İŞÇİLERİN 3 ACİL TALEBİ VAR! Taşeron işçilere kayıtsız şartsız kadro! Kıdem tazminatıma dokunma! Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi ne hayır! TAŞERON İŞÇİLERE KAYITSIZ ŞARTSIZ KADRO! AKP hükümeti

Detaylı

MİLAS TA, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE ZAM

MİLAS TA, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE ZAM MİLAS TA, BELEDİYE İŞÇİLERİNE YÜZDE 10-16 ZAM Milas Belediyesi ile DİSK arasında devam eden toplu iş sözleşmesi sonuçlandı. Buna göre işçilere yüzde 10 ila 16 arasında zam verildi. Milas Belediyesi ile

Detaylı

MEMURUN HAYATI BORÇ ÖDEMEKLE GEÇİYOR! Yazar Editör Pazartesi, 20 Ocak 2014 07:48

MEMURUN HAYATI BORÇ ÖDEMEKLE GEÇİYOR! Yazar Editör Pazartesi, 20 Ocak 2014 07:48 Pazartesi 20 Ocak 2014 07:48 Türkiye Kamu-Sen Ar-Ge Merkezi nin yaptığı araştırma kamu görevlilerinin meslek haya tlarını borç ödeyerek geçirdiklerini ortaya koydu Yüzde 97 si borçlu olan memurların 60

Detaylı

Taşeron işçinin hakları mutlaka düzenlenecek

Taşeron işçinin hakları mutlaka düzenlenecek Taşeron işçinin hakları mutlaka düzenlenecek Aralık 08, 2011-4:57:28 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Büyük Anadolu Otel'de düzenlenen Türk-İş 21. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Çalışma

Detaylı

2016 Ocak Ayı / İşçi Aileleri Nasıl Geçiniyor? İSİG Meclisi

2016 Ocak Ayı / İşçi Aileleri Nasıl Geçiniyor? İSİG Meclisi 2016 Ocak Ayı / İşçi Aileleri Nasıl Geçiniyor? İSİG Meclisi Ön Not: Raporlarımız gerçek hayat hikâyelerine dayanmakta, yalnız işçilerin kişisel bilgileri -koruma amaçlı- olarak değiştirilmektedir 1 ASGARİ

Detaylı

Yoksul, ayakkabı zengin araba peşinde

Yoksul, ayakkabı zengin araba peşinde Tarih: 15.04.2012 Sayı: 2012/5 EN ZENGİNLER, EN YOKSULLARIN TÜRKİYE HARCAMA GÖRÜNÜMÜ Yoksul, ayakkabı zengin araba peşinde Türkiye deki 19 milyon ailenin en zengin yüzde 20 lik ve en yoksul yüzde 20 lik

Detaylı

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz

Necla Akgökçe den bilgi aldık. - İlk olarak ülkede kadınların iş gücüne katılım ve istihdam konusuyla başlayalım isterseniz İstanbul YDK: 1 Mayıs itibariyle başlamış olan Eme(K)adın kampanyamız kapsamında güvencesiz, görünmeyen ve yok sayılan kadın emeği üzerine araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Bu kez bu konuda sendikal

Detaylı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı Çalışma hayatında barış egemen olmalı Ocak 19, 2012-3:31:16 olduğunu belirtti. olduğunu belirterek, ''Bu bakış açısı çerçevesinde diyalog merkezli çalışmalarımızı özellikle son 7 aydır yoğun bir şekilde

Detaylı

Hava-İş: İşten atılanlar işe alınana kadar mücadeleyi bırakmayacağız!

Hava-İş: İşten atılanlar işe alınana kadar mücadeleyi bırakmayacağız! Hava-İş: İşten atılanlar işe alınana kadar mücadeleyi bırakmayacağız! Havacılık sektörüne grev yasağı getiren yasa tasarısı mecliste onaylandı. Hava-İş Sendikası, yasa mecliste görüşülmeye başlanmadan

Detaylı

Asgari ücret 1900 net! DİSK ten basın açıklaması

Asgari ücret 1900 net! DİSK ten basın açıklaması Asgari ücret 1900 net! DİSK ten basın açıklaması 8 Aralık öğlen saat 12 de Mecidiyeköy de toplanan DİSK yönetimi ve işçiler asgari değil insanca yaşam, asgari ücret, bin dokuz yüz net taleplerini dile

Detaylı

Faik ÖZTRAK Tekirdağ Milletvekili

Faik ÖZTRAK Tekirdağ Milletvekili Faik ÖZTRAK Tekirdağ Milletvekili HAYIR DA; HAYIR VAR. Dünyanın en mutlu, en iyi eğitim, sağlık ve gelir koşullarına sahip insanları, milletin ortak aklını kullanan parlamenter rejimle yönetilen ülkelerde

Detaylı

BURSA İŞÇİ BÜLTENİ. İşçi Bülteni Özel Sayı Şubat 2013

BURSA İŞÇİ BÜLTENİ. İşçi Bülteni Özel Sayı Şubat 2013 BURSA İŞÇİ BÜLTENİ İşçi Bülteni Özel Sayı 936 - Şubat 2013 Vardiya düzeni Bosch işçisinin belini büküyor BURSA İŞÇİ BÜLTENİ - 2 Vardiyalı çalışma, normal çalışma düzenine göre çok daha yıpratıcı ve yorucudur.

Detaylı

Destek Personeli Eğitimleri

Destek Personeli Eğitimleri 2.Dönem eczane çalışanlarının Destek Personeli Eğitimleri 28 Aralık 2009 tarihinde başladı 9 Valimiz Sayın Zübeyir KEMELEK 15 Aralık 2009 tarihinde Yönetim Kurulumuzu ziyaret etti.. İstanbul Ecza Koop'la

Detaylı

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor.

Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. Kazova: Patronsuz üretim devam ediyor; herkes mutlu, herkes çalışmak istiyor. İşçi Cephesi: Direnişiniz nasıl başladı? Kazova dan bir işçi: Bizim direnişimiz ilk önce 4 aylık maaşımızı, kıdem ve tazminat

Detaylı

NEYI DAHA BEKLİYORSUN! MASADA YANDAŞ MEMURUN İŞİ YAŞ! KAMU ÇALIŞANI. Yanlışta ısrar etme, senin iradeni satanların peşinden gitme!

NEYI DAHA BEKLİYORSUN! MASADA YANDAŞ MEMURUN İŞİ YAŞ! KAMU ÇALIŞANI. Yanlışta ısrar etme, senin iradeni satanların peşinden gitme! MASADA YANDAŞ MEMURUN İŞİ YAŞ! KAMU ÇALIŞANI DAHA NEYI BEKLİYORSUN! Yanlışta ısrar etme, senin iradeni satanların peşinden gitme! TÜRKİYE KAMU-SEN Sizin Sendikanız Ülkemi, milletimi ve geleceğimi düşünüyor,

Detaylı

"Kentsel Dönüşümün Anahtarı Kooperatiflerde"

Kentsel Dönüşümün Anahtarı Kooperatiflerde "Kentsel Dönüşümün Anahtarı Kooperatiflerde" 16 Ağustos 2014 Haber Linki: http://www.egemetropolgazetesi.com/haber/kentsel-donusumun-anahtari-kooperatiflerde-17554.html S.S. Batı Anadolu Konut Yapı Kooperatifleri

Detaylı

Asgari ücret ve Ocak ayı zamları belirleniyor. Taraf olmazsak sadakaya mahkum kalırız!

Asgari ücret ve Ocak ayı zamları belirleniyor. Taraf olmazsak sadakaya mahkum kalırız! BURSA İŞÇİ BÜLTENİ İşçi Bülteni Özel Sayı 1073 - Aralık 2013 Asgari ücret ve Ocak ayı zamları belirleniyor Taraf olmazsak sadakaya mahkum kalırız! 2014 yılı için geçerli olacak asgari ücret zammını belirleme

Detaylı

Sendikalaşma ve Toplu İş Sözleşmesi Raporu Ağustos 2016

Sendikalaşma ve Toplu İş Sözleşmesi Raporu Ağustos 2016 Sendikalaşma ve Toplu İş Sözleşmesi Raporu Ağustos 2016 2 Ağustos 2016 Sendikalı işçilerin üçte biri toplu sözleşme kapsamı dışında Sendikalaşmada son 4 yıldır yaşanan artışın büyük bölümü yapay Toplu

Detaylı

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ TÜRMOB DAN MALİYE BAKANI NA ZİYARET

T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ TÜRMOB DAN MALİYE BAKANI NA ZİYARET T Ü R M O B TÜRKİYE SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI BİRLİĞİ BASIN BÜLTENİ SAYI : 2016/150 TARİH : 29.01.2016 TÜRMOB DAN MALİYE BAKANI NA ZİYARET TÜRMOB, 76. Başkanlar

Detaylı

Çevre ve tarım sorunu üzerine Ahmet Atalık ile söyleşi

Çevre ve tarım sorunu üzerine Ahmet Atalık ile söyleşi Çevre ve tarım sorunu üzerine Ahmet Atalık ile söyleşi Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, GDO ya hayır Platformu nun kurucularından ve Türkiye deki tarım ve hayvancılık sorunlarını

Detaylı

EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ SENDİKASI

EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ SENDİKASI TOPLUSÖZLEŞMEDE KİM KAZANDI? KİM KAYBETTİ? EĞİTİM VE BİLİM EMEKÇİLERİ SENDİKASI TOPLUSÖZLEŞMEDE KİM KAZANDI, KİM KAYBETTİ? 2014-2015 yıllarını kapsayan toplusözleşme süreci, hükümet ve Memur Sen arasında

Detaylı

BİRLEŞİK METAL İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI ADNAN SERDAROĞLU NUN 2011 MESS GREVLERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

BİRLEŞİK METAL İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI ADNAN SERDAROĞLU NUN 2011 MESS GREVLERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI BİRLEŞİK METAL İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI ADNAN SERDAROĞLU NUN 2011 MESS GREVLERİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI 16 ŞUBAT 2011 CVK OTEL- İSTANBUL Tarihi günler yaşıyoruz. 10 Şubat-15 Şubat tarihleri arasında

Detaylı

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA

KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA KILIÇDAROĞLU K.MARAŞ'TA Chp Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş ın Elbistan İlçesi nde siyaseti sadece insan için yaptıklarını, iktidara gelmeleri halinde terörü sonlandırıp ülkeye huzuru getireceklerini

Detaylı

GELİR VE YAŞAM KOŞULLARI ARAŞTIRMASI. Son Güncelleme

GELİR VE YAŞAM KOŞULLARI ARAŞTIRMASI. Son Güncelleme TÜRKİYE ŞEKER SANAYİİ İŞÇİLERİ SENDİKASI GENEL MERKEZİ GELİR VE YAŞAM KOŞULLARI ARAŞTIRMASI 2008 Son Güncelleme 29/07/2010 Şeker-İş Sendikası Genel Merkezi AR-GE(Araştırma Geliştirme) Birimi Karanfil Sokak,

Detaylı

görüşmelerinde mutabakat sağlandı ve kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik toplu sözleşme imzalandı. Buna göre imzalanan

görüşmelerinde mutabakat sağlandı ve kamu görevlilerinin geneline ve hizmet kollarına yönelik toplu sözleşme imzalandı. Buna göre imzalanan TOPLU SÖZLEŞME NE GETİRDİ NE GÖTÜRDÜ? Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi, kamu görevlilerinin geneline yönelik 2015 yılında imzalanan toplu sözleşme ile 2017 toplu sözleşme metnini madde madde

Detaylı

YOL, YAPI, ALTYAPI, BAYINDIRLIK VE TAPU KADASTRO KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI

YOL, YAPI, ALTYAPI, BAYINDIRLIK VE TAPU KADASTRO KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI YAPI-YOL SEN YOL, YAPI, ALTYAPI, BAYINDIRLIK VE TAPU KADASTRO KAMU EMEKÇİLERİ SENDİKASI ZİYA GÖKALP CADDESİ NO:36/20 06420 YENİŞEHİR/ANKARA. TEL - FAX : 433 46 06-434 39 84-431 73 05 web sayfası: http:/www.yapiyolsen.org

Detaylı

Sayı: 2009/18 Tarih: 09.08.2009 Aileler krize borçlu yakalandı; sorunu işsizlik katladı

Sayı: 2009/18 Tarih: 09.08.2009 Aileler krize borçlu yakalandı; sorunu işsizlik katladı Sayı: 2009/18 Tarih: 09.08.2009 Aileler krize borçlu yakalandı; sorunu işsizlik katladı - Ekonomik krizin şiddeti devam ederken, krize borçlu yakalanan aileler, bu dönemde artan işsizliğin de etkisi ile

Detaylı

Tarihi karanlık bir aile: Rockefeller

Tarihi karanlık bir aile: Rockefeller Tarihi karanlık bir aile: Rockefeller Suikaste kurban gitme korkusuyla evlerinde dâhi onlarca koruma barındıran aile, Amerikan tarihine bir leke olarak düşen pek uygulamanın sahibi. 27.11.2016 / 11:59

Detaylı

EMEK ARAŞTIRMA RAPORU-2

EMEK ARAŞTIRMA RAPORU-2 EMEK ARAŞTIRMA RAPORU-2 KAMU İSTİHDAM RAPORU (Aralık, 2015) Ø KAMU SEKTÖRÜNDE İSTİHDAM EDİLEN İŞÇİ SAYISI YÜZDE 3,4! GERİLEDİ. KADROLU İŞÇİ SAYISI İSE YÜZDE 4,6 DÜŞTÜ! Ø BELEDİYELERDE KADROLU İŞÇİ SAYISI

Detaylı

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR? GERÇEK BİR TOPLU SÖZLEŞME İÇİN

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR? GERÇEK BİR TOPLU SÖZLEŞME İÇİN TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ NEDİR? Toplu İş Sözleşmesi (TİS), çok genel anlamı ile emekçilerin temsilcisi sendika ile işveren temsilcilerinin, ekonomik, özlük ve çalışma koşullarını birlikte belirlemeleridir.

Detaylı

CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri Genel Başkan Yardımcılığı

CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri Genel Başkan Yardımcılığı CHP İşveren Sendikaları ve Meslek Birlikleri Genel Başkan Yardımcılığı 15 yılda milyonlarca yurttaşın alın teri bir avuç yandaşa gitti, ekonomi darboğaza girdi. Yoksulluğu, yolsuzluğu yasakları bitireceğiz

Detaylı

2. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN GELEN HAKLAR VE UYGULAMA ÖRNEĞİ

2. TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDEN GELEN HAKLAR VE UYGULAMA ÖRNEĞİ TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİNDEN KAYNAKLANAN FİYAT FARKI HESABI Hazırlayan : AMP Yazılım Mevzuat ve Arge Departmanı 24.05.2017 Bu yazımızda; Kamuda taşeron işçi çalıştırılan hizmet işlerinde, sendikalı işçilere

Detaylı

DÜNYA DA BARIŞ İSTİYORUZ!

DÜNYA DA BARIŞ İSTİYORUZ! DÜNYA DA BARIŞ İSTİYORUZ! DÜNYA BARIŞININ GÜVENCESİ İŞÇİ SINIFIDIR! HAKSIZ, GERİCİ VE EMPERYALİST SAVAŞLAR EMPERYALİST KAPİTALİST DEVLETLER TARAFINDAN SÜRDÜRÜLMEKTEDİR! EMPERYALİST SÖMÜRÜ SİSTEMİ İŞÇİ

Detaylı

İşciler Suriye ye yönelik emperyalist saldırganlığa hayır diyor

İşciler Suriye ye yönelik emperyalist saldırganlığa hayır diyor BURSA İŞÇİ BÜLTENİ - 2 İşciler Suriye ye yönelik emperyalist saldırganlığa hayır diyor Özdemir Aslan (TÜMTİS Bursa Şube Başkanı): Suriye ile bizim alıpveremediğimiz hiçbirşey yok. Suriye nin kendi içinde

Detaylı

İŞSİZLİK HIZLA ARTARKEN İSTİHDAM ARTIŞI YETERSİZ KALDI

İŞSİZLİK HIZLA ARTARKEN İSTİHDAM ARTIŞI YETERSİZ KALDI İşsizlik ve İstihdam Raporu-Haziran 2017 15 Haziran 2017, İstanbul İŞSİZLİK HIZLA ARTARKEN İSTİHDAM ARTIŞI YETERSİZ KALDI Bir yılda 619 bin yeni işsiz Resmi işsiz sayısı 3 milyon 642 bine yükseldi Geniş

Detaylı

Metalde grev süreci hangi fabrikalarda başlıyor?

Metalde grev süreci hangi fabrikalarda başlıyor? Metalde grev süreci hangi fabrikalarda başlıyor? Birleşik Metal-İş Sendikası 29 Ocak tarihinde başlayacak metal grevi ile ilgili olarak aşağıdaki bildiriyi sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. Grevin

Detaylı

İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi?

İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi? İç Savaş Suriye Ekonomisini Nasıl Etkiledi? Suriye ekonomisi, ülkedeki çatışmaların başladığı 2011 yılından bu yana yaklaşık yüzde 60 oranında küçüldü. 24.02.2016 / 15:25 Mark Lobel / BBC Orta Doğu Ekonomi

Detaylı

SUNUŞ. Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Yönetim Kurulu

SUNUŞ. Birleşik Metal İşçileri Sendikası Genel Yönetim Kurulu SUNUŞ İşyeri sendika temsilcileri, işyerinde çalışan işçilerin mevzuattan, toplu iş sözleşmelerinden doğan her türlü hak ve çıkarlarını korumakla görevli olan, sendikasının örgütlenmesi ve güçlenmesi için

Detaylı

İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ

İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ Cumhuriyet Dönemi 1936 1967 1971 3008 sayılı yasa 931 sayılı yasa anayasa mahkemesi 1475 sayılı kanun İSİG kurulları kuruluyor v ve 16 yaşın altındakiler ağır ve tehlikeli işlerde

Detaylı

DEVRİMCİ İLETİŞİM VE ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARI SENDİKASI TANITIM BROŞÜRÜ

DEVRİMCİ İLETİŞİM VE ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARI SENDİKASI TANITIM BROŞÜRÜ DEVRİMCİ İLETİŞİM VE ÇAĞRI MERKEZİ ÇALIŞANLARI SENDİKASI TANITIM BROŞÜRÜ Broşür No: 1 Devrimci İletişim ve Çağrı Merkezi Çalışanları Sendikası Tanıtım Broşürü Dev İletişim-İş Genel Merkezi Abide-i Hürriyet

Detaylı

Gelir Testi Yaptırmayanlar Dikkat!

Gelir Testi Yaptırmayanlar Dikkat! Gelir testi yaptırmadığı için aylık primi 2012 den beri 288 liradan hesaplanan 5 milyonu aşkın sigortalıya biriken borçtan kurtulmak için verilen 6 ay ek süre 31 Mart ta doluyor 2015 yılı, sosyal güvenlik

Detaylı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Basın Açıklaması Gerçekleştirdik!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığında Basın Açıklaması Gerçekleştirdik! Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2014 yılı bütçesinin görüşülecek olması nedeniyle görüş ve taleplerimizi paylaşmak üzere KESK'e bağlı YAPI-YOL SEN, BTS ve HABER SEN olarak bugün (12 Aralık

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oran; AKP nin ekonomi modeli yoksulluk üretiyor, Yeşil Kart lı sayısı azalmadı arttı. Tarih : 23.03.2013 Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran; AKP nin ekonomi

Detaylı

TÜRK TOPLU İŞ HUKUKUNDA YENİ GELİŞMELER MERKEZ VE ŞUBE YÖNETİCİLERİ EĞİTİMİ,HARB-İŞ YALOVA -2012. DOÇ.DR. İBRAHİM AYDINLI

TÜRK TOPLU İŞ HUKUKUNDA YENİ GELİŞMELER MERKEZ VE ŞUBE YÖNETİCİLERİ EĞİTİMİ,HARB-İŞ YALOVA -2012. DOÇ.DR. İBRAHİM AYDINLI TÜRK TOPLU İŞ HUKUKUNDA YENİ GELİŞMELER MERKEZ VE ŞUBE YÖNETİCİLERİ EĞİTİMİ,HARB-İŞ YALOVA -2012. DOÇ.DR. İBRAHİM AYDINLI 18.10.2012 Tarihli 6356 sayılı SENDİKALAR VE TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KANUNUNDA GETİRİLEN

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: Gezi Parkından dünyaya yansıyan ses daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi sesidir. Tarih : 15.06.2013 Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye de görev yapan yabancı

Detaylı

Ekim Ayı Tekstil Gündemi

Ekim Ayı Tekstil Gündemi 11.11.2016 Konfeksiyon işçileri suistimalleri bildirmek için cep telefonu kullanıyor Kamboçya da tekstil sektöründe çalışan işçilerin asgari ücreti arttırılacak Etiyopya da yaşanan olaylarda Türk firması

Detaylı

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ağustos 2013

Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ağustos 2013 Ekonomik Görünüm ve Tahminler: Ağustos 2013 DÜŞÜK BÜYÜMEYE DEVAM Zümrüt İmamoğlu* ve Barış Soybilgen 19.07.2013 Yönetici Özeti Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi (SÜE) Haziran

Detaylı

İşsizlik İstikrarlı Biçimde Yükseliyor! Son 10 Yılın En Yüksek İşsiz Sayısı

İşsizlik İstikrarlı Biçimde Yükseliyor! Son 10 Yılın En Yüksek İşsiz Sayısı İşsizlik ve İstihdam Raporu-Şubat 2017 15 Şubat 2017, İstanbul İşsizlik İstikrarlı Biçimde Yükseliyor! Son 10 Yılın En Yüksek İşsiz Sayısı Bir yılda 590 bin yeni işsiz Resmi işsiz sayısı 3 milyon 715 bine

Detaylı

TARİHİ REKOR İŞSİZ SAYISI 7 MİLYONU AŞTI! HALKIN DERDİ BAŞKANLIK DEĞİL İŞSİZLİK!

TARİHİ REKOR İŞSİZ SAYISI 7 MİLYONU AŞTI! HALKIN DERDİ BAŞKANLIK DEĞİL İŞSİZLİK! İşsizlik ve İstihdam Raporu-Nisan 2017 18 Nisan 2017, İstanbul TARİHİ REKOR İŞSİZ SAYISI 7 MİLYONU AŞTI! HALKIN DERDİ BAŞKANLIK DEĞİL İŞSİZLİK! Bir yılda 700 bin kişi işsizler ordusuna katıldı Geniş tanımlı

Detaylı

AMAÇ İSG alanında devlet, işçi, işveren taraflarının yeri ve önemini, faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile bu alanda hazırlanmış

AMAÇ İSG alanında devlet, işçi, işveren taraflarının yeri ve önemini, faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile bu alanda hazırlanmış AMAÇ İSG alanında devlet, işçi, işveren taraflarının yeri ve önemini, faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası kuruluşlar ile bu alanda hazırlanmış sözleşmeleri öğrenmelerini sağlamaktır. İSG nin Ekonomik

Detaylı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Merkezi. Facebook sesgm1996 1

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Merkezi.  Facebook sesgm1996 1 Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Merkezi www.ses.org.tr Twitter @sesgenelmerkezi Facebook sesgm1996 1 Güvencesizleştirme Nasıl Başladı? 1970 li yıllarda yaşanan ekonomik krizden çıkış

Detaylı

Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/

Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/ 1 Sayın Meclis Başkanım,/ Sayın Yönetim Kurulu Üyesi/ ve Meclis Üyesi Arkadaşlarım,/ 2018 yılının/ ilk meclis toplantısına hoş geldiniz diyor,/ sizleri saygılarımla selamlıyorum./ Sözlerime başlarken,/

Detaylı

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014

Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye-Kürdistan Ekonomik ilişkileri. 02 Temmuz 2014 Erbil Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dara Celil Hayat ile Türkiye ile Kürdistan arasındaki ekonomik ilişkiler son yılların en önemli rakamlarına ulaşmış bulunuyor. Bugünlerde petrol anlaşmaları ön plana

Detaylı

HAK-İŞ KONFEDERASYONU

HAK-İŞ KONFEDERASYONU HAK-İŞ KONFEDERASYONU RAPORU Üçlü Danışma Kurulu Toplantısı 18 Nisan 2013 Ankara 1 HAK-İŞ KONFEDERASYONU TAŞERON ÇALIŞMAYA İLIŞKIN GÖRÜŞ VE ÖNERİLER RAPORU Örgütsüzlüğü, güvencesiz çalışmayı, kayıtdışını,

Detaylı

2011 YILI KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ

2011 YILI KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ 2011 YILI KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ 19.07.2011 Yürürlük başlangıç tarihleri 2011 yılı içinde olan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmelerinin (TÜRK-İŞ Konfederasyonuna üye sendikaların

Detaylı

YOKSULUN LOKMASI KÜÇÜLDÜ, ZENGİNİN SOFRASI BÜYÜDÜ SAVAŞ ERDOĞAN I TÜRKİYE NİN UTANÇ TARİHİNE BİR NUMARA OLARAK GEÇİRECEKTİR VE ASLA AFFEDİLMEYECEKTİR.

YOKSULUN LOKMASI KÜÇÜLDÜ, ZENGİNİN SOFRASI BÜYÜDÜ SAVAŞ ERDOĞAN I TÜRKİYE NİN UTANÇ TARİHİNE BİR NUMARA OLARAK GEÇİRECEKTİR VE ASLA AFFEDİLMEYECEKTİR. Umut Oran Basın Açıklaması 07.09.2013 AKP zengini daha zengin yoksulu daha yoksul yaptı YOKSULUN LOKMASI KÜÇÜLDÜ, ZENGİNİN SOFRASI BÜYÜDÜ SAVAŞ ERDOĞAN I TÜRKİYE NİN UTANÇ TARİHİNE BİR NUMARA OLARAK GEÇİRECEKTİR

Detaylı

İŞKOLLARINDAKİ İŞÇİ SAYILARI VE SENDİKALARIN ÜYE SAYILARINA İLİŞKİN TEMMUZ 2017 İSTATİSTİKLERİ

İŞKOLLARINDAKİ İŞÇİ SAYILARI VE SENDİKALARIN ÜYE SAYILARINA İLİŞKİN TEMMUZ 2017 İSTATİSTİKLERİ İŞKOLLARINDAKİ İŞÇİ SAYILARI VE SENDİKALARIN ÜYE SAYILARINA İLİŞKİN TEMMUZ 2017 İSTATİSTİKLERİ (27.07.2017 tarih 30136 sayılı Resmi Gazete) İSTATİSTİKTEN YAPILAN DERLEMELER 1. İŞKOLLARINA VE KONFEDERASYONLARA

Detaylı

Konumuz sol içi cinayetler, özel olarak da Acilciler bünyesindeki cinayetler

Konumuz sol içi cinayetler, özel olarak da Acilciler bünyesindeki cinayetler Konumuz sol içi cinayetler, özel olarak da Acilciler bünyesindeki cinayetler Bir cinayetin altı elemanı vardır: Öldürülen kimdir, öldüren kimdir, cinayetin yeri, cinayet günü, nasıl öldürüldü, neden öldürüldü?

Detaylı

İŞSİZLİKTE PATLAMA!: AKP İşsizlikle Mücadelede Başarısız!

İŞSİZLİKTE PATLAMA!: AKP İşsizlikle Mücadelede Başarısız! İşsizlik ve İstihdam Raporu-Kasım 2016 15 Kasım 2016, İstanbul İŞSİZLİKTE PATLAMA!: AKP İşsizlikle Mücadelede Başarısız! İşsizlik son beş yıldır düzenli olarak artıyor! Son bir yılda 435 bin yeni işsiz!

Detaylı

TÜRK-İŞ TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU

TÜRK-İŞ TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU TÜRK-İŞ TÜRKİYE İŞÇİ SENDİKALARI KONFEDERASYONU CONFEDERATION OF TURKISH TRADE UNIONS CONFEDERATION DES SYNDICATS D'OUVRIERS DE TURQUIE TÛRKISCHER GEWERKSCHAFTSBUND Bayındır Sokak No: 10, 06410 Yenişehir

Detaylı

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ 1 MAYIS 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA ETKİNLİĞİ SANATSAL ETKİNLİKLER

8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ 1 MAYIS 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA ETKİNLİĞİ SANATSAL ETKİNLİKLER 9TOPLUMSAL ETKİNLİKLER 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ 1 MAYIS 10 KASIM ATATÜRK Ü ANMA ETKİNLİĞİ SANATSAL ETKİNLİKLER 11111 260 01 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR GÜNÜ 11111 262 8 MART DÜNYA EMEKÇİ KADINLAR

Detaylı

TÜRKİYE DE KADIN İŞÇİ GERÇEĞİ: DAHA FAZLA AYRIMCILIK, DÜŞÜK ÜCRET, GÜVENCESİZ İSTİHDAM

TÜRKİYE DE KADIN İŞÇİ GERÇEĞİ: DAHA FAZLA AYRIMCILIK, DÜŞÜK ÜCRET, GÜVENCESİZ İSTİHDAM TÜRKİYE DE KADIN İŞÇİ GERÇEĞİ: DAHA FAZLA AYRIMCILIK, DÜŞÜK ÜCRET, GÜVENCESİZ İSTİHDAM 7 Mart 2018, İstanbul Giriş tarafından hazırlanan ve özet sonuçları kamuoyuna açıklanan Türkiye İşçi Sınıfı Gerçeği

Detaylı

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI

01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI 01.02.2014 AKSARAY TİCARET VE SANAYİ ODASI ALIŞVERİŞ GÜNLERİ YAKINDA BAŞLIYOR SAYFA 1 EĞİTİM İÇİN AKSARAY'A GELDİLER SAYFA 2 ATSO SENDİKA ZİYARETLERİ SAYFA 3 ATSO'DAN ALMANYA'YA ÇIKARMA SAYFA 4 KOÇAŞ AYKAŞ'I

Detaylı

İŞÇİ BÜLTENİ. Kendilerine saraylar yapanlar bizi açlığa mahkum ediyorlar. Asgari ücrete %6 zam geldi! Gücümüz Birliğimizden Gelir!

İŞÇİ BÜLTENİ. Kendilerine saraylar yapanlar bizi açlığa mahkum ediyorlar. Asgari ücrete %6 zam geldi! Gücümüz Birliğimizden Gelir! Gücümüz Birliğimizden Gelir! İŞÇİ BÜLTENİ facebook.com/iscilerinbirligidernegi.ibd Asgari ücrete %6 zam geldi! İşçi Bülteni Özel Sayı 1205 - Ocak 2015 Kendilerine saraylar yapanlar bizi açlığa mahkum ediyorlar

Detaylı

"medya benim ayağımın altına muz kabuğunu biraz zor koyar" vari açıklamalarda bulunuyordu ki Olanlar oldu

medya benim ayağımın altına muz kabuğunu biraz zor koyar vari açıklamalarda bulunuyordu ki Olanlar oldu - Aman ormancı, yaman ormancı Bıraktın bizde derin bir acı - Dua ile bisiklet gider mi?... - Özbek Paşa'dan AKP falı... Ve - Bush'tan "beni kimse sevmiyor" sendromu RAPORU HAZIRLAYANLAR: Azime Acar & Ender

Detaylı

Nöbet Görevi Öğretmenliğin Parçasıdır Fakat... Fakat...!

Nöbet Görevi Öğretmenliğin Parçasıdır Fakat... Fakat...! Nöbet Görevi Öğretmenliğin Parçasıdır Fakat... Fakat...! Eğitim Sen Yayınları Eylül 2015 EĞİTİM SEN (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) Adına Sahibi: Kamuran Karaca Sorumlu Yazı İşleri Müdürü: Hanım

Detaylı

İşsizlik ve İstihdam Raporu-Aralık 2017 İŞSİZLİK VE İSTİHDAM RAPORU- AĞUSTOS 2018 MEVSİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İŞSİZLİK ARTTI, İSTİHDAM DÜŞTÜ

İşsizlik ve İstihdam Raporu-Aralık 2017 İŞSİZLİK VE İSTİHDAM RAPORU- AĞUSTOS 2018 MEVSİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İŞSİZLİK ARTTI, İSTİHDAM DÜŞTÜ İşsizlik ve İstihdam Raporu-Aralık 2017 15 Ağustos 2018, İstanbul İŞSİZLİK VE İSTİHDAM RAPORU- AĞUSTOS 2018 İŞSİZLİKTE KRİZİN AYAK SESLERİ MEVSİM ETKİLERİNDEN ARINDIRILMIŞ İŞSİZLİK ARTTI, İSTİHDAM DÜŞTÜ

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Oran: Asgari ücret reel olarak 10 yıl öncekinin üçte ikisi düzeyinin alımgücüne indi Tarih : 03.03.2013 Genel Başkan Yardımcısı, İstanbul Milletvekili

Detaylı

İşsizliğin Önlenemeyen Yükselişi: Son Beş Yılın Zirvesi

İşsizliğin Önlenemeyen Yükselişi: Son Beş Yılın Zirvesi İşsizlik ve İstihdam Raporu-Aralık 2016 15 Aralık 2016, İstanbul İşsizliğin Önlenemeyen Yükselişi: Son Beş Yılın Zirvesi Son Beş Yılda Bir Milyon Yeni İşsiz Geniş Tanımlı İşsiz Sayısı 6 Milyon 373 Bin

Detaylı

İSTASYON KURARAK SEKTÖRE GİRİYORLAR

İSTASYON KURARAK SEKTÖRE GİRİYORLAR LPG'den çok daha ucuz olan CNG'ye geçen Kayserili minibüsçüler, pazarı boş görünce CNG istasyonları ile sektöre yeni bir oyuncu olarak girdi. Türkiye de ucuz enerjiye yönelik arayışlar her geçen gün hız

Detaylı

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI

BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI BİR GRUP EĞİTİM-SEN ÜYESİ GÖREVİNDEN AYRILAN MUSTAFA ÖZCAN ALEYHİNE EYLEM YAPTI Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan ın kurum değişikliği ile Ankara Gölbaşı belediye başkan yardıcılığı görevine

Detaylı

TÜRKİYEDE VE DÜNYADA İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ

TÜRKİYEDE VE DÜNYADA İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ TÜRKİYEDE VE DÜNYADA İŞ SAĞLIĞI GÜVENLİĞİ 1. ILO İstatistikleri Uluslararası Çalışma Örgütü nün (ILO) rakamlarına göre Dünyada her yıl 270 milyon is kazası gerçekleşmekte, 160 milyon insanda çalışmadan

Detaylı

Araştırma Notu 12/134

Araştırma Notu 12/134 Araştırma Notu 12/134 4 Haziran 2012 YOKSULUN ENFLASYONU ZENGİNİN ENFLASYONUNDAN YÜKSEK Seyfettin Gürsel * ve Ayşenur Acar ** Yönetici özeti Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan enflasyon

Detaylı

GENEL YETKİLİ SENDİKA. Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları

GENEL YETKİLİ SENDİKA. Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları GENEL YETKİLİ SENDİKA Hizmet Sendikacılığımızın 2009 Kazanımları Sendikamızın 2009 Toplu Görüşmelerindeki sağlık çalışanları açısından en önemli kazanımı ek ödemelerde aylık mahsuplaşma talebinin kabul

Detaylı

EĞİTİM VE BİLİM İŞ GÖRENLERİ SENDİKASI

EĞİTİM VE BİLİM İŞ GÖRENLERİ SENDİKASI EĞİTİM VE BİLİM İŞ GÖRENLERİ SENDİKASI ÖĞRETMENLERİN EKONOMİK DURUMLARINA İLİŞKİN ÖĞRETMEN GÖRÜŞLERİ ARAŞTIRMASI Kasım, 2016 EĞİTİM İŞ (Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası) 1 ÖĞRETMENLERİN EKONOMİK DURUMLARINA

Detaylı

Koç Üniversitesi nde neler oluyor?

Koç Üniversitesi nde neler oluyor? Koç Üniversitesi nde neler oluyor? 27 Mart 2015 tarihinde, Koç Üniversitesi temizlik işçileri, öğrencileri, öğretim görevlileri, asistanları ve büro emekçileri bir araya geldiler ve bir forum gerçekleştirdiler.

Detaylı

Yeni dönemin parolası: ÇOKLU STRATEJİ

Yeni dönemin parolası: ÇOKLU STRATEJİ Yeni dönemin parolası: ÇOKLU STRATEJİ Yahya ARIKAN * Yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile meslekte tarihi bir dönüşümün yaşanmakta olduğu fikri bir gerçeklik olarak artık genel kabul gördü. Gerek TÜRMOB,

Detaylı

8 Aralık 2016, İstanbul

8 Aralık 2016, İstanbul 8 Aralık 2016, İstanbul 1 Asgari ücret sadece asgari ücret değil Yıl Asgari Ücretli Sayısı (Bin) Zorunlu Sigortalı Sayısı (Bin) Asgari Ücretli Oran (%) 2004 2.697 6.181 44 2005 3.042 6.919 44 2006 3.763

Detaylı

İşte Adaleti de Kalkınması da olmayan Türkiye nin gerçek yüzü: GELİR DAĞILIMINDA KORKUNÇ UÇURUM VAR UTANDIRAN TABLO YÜREK YAKIYOR

İşte Adaleti de Kalkınması da olmayan Türkiye nin gerçek yüzü: GELİR DAĞILIMINDA KORKUNÇ UÇURUM VAR UTANDIRAN TABLO YÜREK YAKIYOR Umut Oran Basın Açıklaması 29.9.2013 İşte Adaleti de Kalkınması da olmayan Türkiye nin gerçek yüzü: GELİR DAĞILIMINDA KORKUNÇ UÇURUM VAR UTANDIRAN TABLO YÜREK YAKIYOR TÜİK, 2012 yılına ilişkin Gelir ve

Detaylı

Şimdi fazla ileri gitmiş bu gerici diktatörlüğü terbiye etmek, mümkünse biraz değiştirip halka kabul ettirmek istiyorlar.

Şimdi fazla ileri gitmiş bu gerici diktatörlüğü terbiye etmek, mümkünse biraz değiştirip halka kabul ettirmek istiyorlar. Boyun eğmeyenler bu yana BU DÜZENİ SIFIRLA AKP eliyle sürdürülen gerici diktatörlük Türkiye'nin kaderi değildir. Bu diktatörlük bir kaza veya arızanın sonucu ortaya çıkmış da değildir. Sömürü düzeni kendini

Detaylı

1 MAYIS 2013 BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA!

1 MAYIS 2013 BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA! 1 MAYIS 2013 BİRLİK MÜCADELE DAYANIŞMA! İşçilerin burjuvaziye ve egemen sınıfa karşı mücadelesi sürdükçe, bütün talepleri karşılanana dek 1 Mayıs, bu taleplerin her yıl dile getirildiği gün olacaktır.

Detaylı

1 Yıllı k Zam (%) 23,3 1 26,1 5 13,1 6 40,5 7 Diğer 2 20,941 24,860 24,860 26,458 28,559 7,94 36,3

1 Yıllı k Zam (%) 23,3 1 26,1 5 13,1 6 40,5 7 Diğer 2 20,941 24,860 24,860 26,458 28,559 7,94 36,3 Savaş Bütçesi Elektriği Vurdu... YILDA ELEKTRİĞE YÜZDE 32,6 ZAM Enerji fiyatlarını hükümetin ihtiyaçları ve dağıtım şirketlerinin taleplerine göre şekillendiren AKP, yanlış enerji politikalarının yanı

Detaylı

ASIL KRİZ İŞSİZLİKTE! Geniş Tanımlı İşsiz Sayısı 7 Milyona Yaklaştı

ASIL KRİZ İŞSİZLİKTE! Geniş Tanımlı İşsiz Sayısı 7 Milyona Yaklaştı İşsizlik ve İstihdam Raporu- 2017 15 2017, İstanbul ASIL KRİZ İŞSİZLİKTE! Geniş Tanımlı İşsiz Sayısı 7 Milyona Yaklaştı Bir yılda 670 bin yeni işsiz Resmi işsiz sayısı 3 milyon 872 bine yükseldi İşsizlik

Detaylı

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012

İşten Atılan Asil Çelik İşçilerinin okuduğu basın açıklaması: 15/03/2012 15 Mart 2012 Perşembe günü işlerinden atılan Asilçelik işçileri Bursa nın Orhangazi ilçesi cumhuriyet meydanında basın açıklamasıyla İşimizi İstiyoruz talebini dile getirdikleri ve işlerine geri dönene

Detaylı

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ. Meslek Mensupları Buluşması

T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ. Meslek Mensupları Buluşması T.C. SOSYAL GÜVENLİK KURUMU 2012 YILI REHBERLİK SEMİNERLERİ Meslek Mensupları Buluşması 2012 1 Yeni yüzüyle SGK SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı yerine tek çatı: SGK Beş ayrı uygulama kanunu yerine tek kanun:

Detaylı

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU

MAHALLİ İDARE KONTROL RAPORU Hesap Kodu Ekod1 Ekod2 Ekod3 Ekod4 Hesap Adı Borç Alacak 102 0 0 0 0 BANKA HESABI 2.015.558,40 1.961.260,39 103 0 0 0 0 VERİLEN ÇEKLER VE GÖNDERME EMİRLERİ HESABI ( - ) 1.961.260,39 1.961.260,39 109 0

Detaylı

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2013, No: 73

EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2013, No: 73 EKONOMİ POLİTİKALARI GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Eylül 2013, No: 73 i Bu sayıda; 2012 Gelir Dağılımı ve Yaşam Koşulları Anket sonuçları değerlendirilmiştir. i 1 Gelir düşerken, gelirin dağılımı düzelir mi?

Detaylı

10 Haziran TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ İSİG KOMİSYONU

10 Haziran TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ İSİG KOMİSYONU TMMOB ÇEVRE MÜHENDİSLERİ ODASI İSTANBUL ŞUBESİ İSİG KOMİSYONU İSİG KOMİSYON RAPORU KİRALIK İŞÇİLİK UYGULAMALARI VE ÖZEL İSTİHDAM BÜROLARININ İSİG ÜZERİNE ETKİLERİ TMMOB Çevre Mühendisleri Odası İstanbul

Detaylı

2013 YILI KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ (23/07/2013)

2013 YILI KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ (23/07/2013) 2013 YILI KAMU TOPLU İŞ SÖZLEŞMELERİ ÇERÇEVE ANLAŞMA PROTOKOLÜ (23/07/2013) Yürürlük başlangıç tarihleri 2013 yılı içinde olan Kamu Kesimi Toplu İş Sözleşmelerinin (TÜRK-İŞ Konfederasyonuna üye sendikaların

Detaylı

İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ:

İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ: İnşaat Sektöründe Sosyal Güvenlik Ve Çözüm Önerileri SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SİGORTA PRİMLERİ GENEL MÜDÜRÜ CÜNEYT OLGAÇ: - SGK DA BUGÜNE KADAR YAPILMAMIŞ BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTIK - KAYIT DIŞI ÇALIŞTIRMA

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :11. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi Meslekdaşlardan Selvitopu na Ziyaret Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İzmir Şubesi yönetimi, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin

Detaylı

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr

01.01.2012. www.konutkredisi.com.tr Türkiye'nin ilk konut çöpçatanı Tüketici ile bankaların arasını bulan bir çöpçatan gibi çalışıyor. Türkiye de büyüme potansiyelinin en yüksek olduğu piyasalardan biri de şüphesiz konut. Dünyada 2008 de

Detaylı

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BABACAN: TÜRKİYE, İŞ YAPMAK, HİZMET ÜRETMEK, ÜRÜN ÜRETMEK, PARA KAZ

DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BABACAN: TÜRKİYE, İŞ YAPMAK, HİZMET ÜRETMEK, ÜRÜN ÜRETMEK, PARA KAZ DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BABACAN: TÜRKİYE, İŞ YAPMAK, HİZMET ÜRETMEK, ÜRÜN ÜRETMEK, PARA KAZ Şubat 17, 2007-12:00:00 DEVLET BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BABACAN: ''TÜRKİYE, İŞ YAPMAK, HİZMET ÜRETMEK,

Detaylı