KONFOR VE ZARAFET, HYUNDAI ELANTRA İLE BOYUT ATLIYOR

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KONFOR VE ZARAFET, HYUNDAI ELANTRA İLE BOYUT ATLIYOR"

Transkript

1 YIL: 1 SAYI: 3 MAYIS KONFOR VE ZARAFET, HYUNDAI ELANTRA İLE BOYUT ATLIYOR Mazda3 Peugeot RCZ-R BMW i8 Test : Hyundai i10 Toyota Prius - Peugeot 308

2 Editörden Beklenen Mayıs geldi Real Power Magazin İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Direktörü Ahmet Said Özen Bu yıl bahar geldi mi gelmedi mi anlamak zor. Kesin olan şu bize okulda öğretilen hava durumu kavramı değişti. Artık yaz ve kış var ve sanırım öyle de gidecek. O yüzden bahar geldi oh ne güzel diye başlamak isterdim fakat ne odluğunu anlayamadım bir mevsimden pek beklentisi olmayan bir başlangıç oldu. Mayıs hızlı geçecek o kesin. Otomobil ve motorsporları ile ilgili birçok organizasyon bizleri bekliyor. Bunların en başında da basın sponsoru olduğumuz ve benim de içinde olduğum Dünya Drift Rekoru denemesi var. Çok keyifli bir deneme olacak. Daha önce de birkaç projede beraber çalıştığım ve kendini bir Türk gibi hisseden Harald Müller ile bu rekor denemesini yapacağız. Bu rekorun kırılmasında AVOK ve JDM İstanbul platformu çok emek sarf etti. Ben de bu ekibin içinde olduğum için çok mutluyum. Bu organizasyona en büyük desteği Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç veriyor. Sponsorlar arasında ise Spor Toto Teşkilatı var. 19 Mayıs 2014 te biz Samsun da hazır bulunacağız. AVOK un Başkanı Murat Ergüç ve tüm ekibimiz orada büyük bir heyecan yaşayacağız Harald, otomobilin içinde motive olmuş rekoru hedeflerken biz dışarıda 9 doğuracağız. Toyota Türkiye Paz. ve Satış A.Ş. de bu işin sponsorları arasında ve organizasyon için bir GT86 yı bu iş içim tahsis ettiler. Çok şık ve drift için ideal bir otomobil olan Toyota GT86 Harald ile o gün pistte kuğu gibi dans edecek. Oktaykan Power, GT86 nın modifikasyonlarını yaptı ve rekor kırılırken orada servis ekibi olarak da yerlerini alacaklar. Harald, ben, Murat, Sevgi, Necdet Usta, Azmi, Celil, Attila, Ahmet Serkan ve ismini buraya sığamayacak kadar kalabalık bir ekip 19 Mayıs ta Samsun dayız. Siz neredesiniz? Avni Örgüç aorguc@rpmagazin.com Yayın Yönetmeni Ahmet Said Özen asaozen@rpmagazin.com Tasarım Tuana Medya Katkıda bulunanlar Turgut Yüksekdağ Can Akaydın Murat Ergüç Sevgi Çıvgın Erkan Demirel Azmi Kaya Celil Tosun Ahmet Serkan Subaşı info@rpmagazin.com Real Power Magazin de yayınlanan haberler izin almadan ve kaynak gösterilmeden başka yayınlarda kullanılamaz. Reklamlardan reklam veren firma sorumludur.

3 Kadın motosiklet sürücüleri OMM (One More Mile) Derneği nin 2014 yılı içerisinde Kadın Sürücüler için düzenleyeceği bir seri etkinliğin ilki İzmir de gerçekleşti. İzmirli beş kadın sürücü, tüm gün süren I.A.M. A.R.A. ROAD for Ladies etkinliğinde OMM ile sürdü. Kadın motosiklet sürücülerinin teşvik edilmesi amacıyla ücretsiz olarak gerçekleştirilen etkinlik İzmir-Karaburun-İzmir rotasında yapıldı. OMM İzmir Direktörü Alp Altan Uğur ve I.A.M. A.R.A. Senior Observer Zafer AKÇAY ın katılımlarıyla saat da başlayan çalışmalar e dek sürdü. Her bir sürücünün 3 er kere gözlenmesi ve değerlendirilmesi üzerine kurulu olan sürüşte İleri ve Güvenli sürüşün temel unsurları sürücülere aktarıldı ve uygulamaları istendi. İlk turlar sonunda Karaburun da verilen molada sürücülerin güvenliği ön plana taşımaları ve daha güvenli sürebilmeleri için yapmaları gerekenler aktarıldı. Katılımcıların öğrenmeye çok istekli olmaları çalışmanın temposunu olumlu yönde etkiledi. Öğleden sonraki sürüşlerde her şey yerli yerine oturmaya başladıkça katılımcıların keyifleri daha da arttı. Tüm gün yapılan sürüşlerde, trafikteki olumlu davranışların artması için yapılacaklar tartışıldı ve uygulandı. Gün sonuna gelindiğinde gerek OMM üyeleri gerekse katılımcılar onca yorgunluğa karşın sürüşün bitmesini istemediler. Harika geçen bir günün ardından katılımcılar, sürüşle ve trafikle ilgili bilgilerini tazeledikleri/ attırdıkları gibi tüm gün motosiklet üzerinde olmanın hazzını da yakaladıklarını belirttiler. Bu sayede bir kez daha, sürüşün dinamikleri öğrenildikçe ve uygulandıkça sürüşten daha çok keyif alınacağı ispatlanmış oldu. Üç gün sonra düzenlenen sertifika töreninde ise yüzlerdeki mutluluk daha rahat okunuyordu. Katılımcılar OMM Derneği ne teşekkürlerini sunarken dernek üyeleri ise gönüllü olarak yaptıkları çalışmanın semeresini alıyorlardı. OMM Derneğinin çalışmalarını takip etmek için www. ommriders.com web sitesini ya da OmmRiders Facebook sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

4 SPARCO NUN TÜRKİYE DEKİ TEK YETKİLİ SATICISI VOLKAN IŞIK GRUP OLDU Adrenalin tutkunlarının tarzına ve ruhuna uygun tekstil ve ekipman ihtiyacına cevap veren ünlü İtalyan markası Sparco nun 1 Mayıs tan itibaren geçerli olmak üzere tek yetkili satıcısı Volkan Işık Grup oldu. U zun yıllardır Volkan Işık Grup bünyesinde satılan Sparco ürünler geçen sene ilk kez internetten online satışa sunulmuştu. Ardından İstanbul Avrupa yakasındaki Sparco mağazasının açılışı gerçekleşti. İtalya merkezle yapılan görüşmeler sonunda ise bu aybaşından itibaren Volkan Işık Grup, Sparco nun Türkiye deki tek yetkili satıcısı oldu. Otomobil severlere özel tuning ürünler ve yarışlarda kullanılan homologasyonlu malzemelerin satışı bundan böyle tek yetkili Volkan Işık Grup güvencesi ile yapılacak ve özellikle taklit ve eski tarihli ürünler konusunda kullanıcıların dikkatli olması gerekecek. Sparco ürünlerin stoklarda bulunanlarını showroomdan alabileceğiniz gibi www. sparco.com.tr üzerinden alışverişleriniz 3 iş günü içerisinde adresinize teslim ediliyor. Stokları tükenen ürünler için ise 15 iş günü garantisi veriliyor. Ayrıca Volkan Işık Grubun Güngören deki binasındaki mağazayı ziyaret edenler farklı beden ve renk seçenekleri arasından istediği ürünü seçebiliyor. Sparco ürünlerle ilgili detaylı bilgi almak isteyenler için numaralı müşteri hizmetleri, hafta içi ve cumartesi 09:00 18:00 saatleri arasında hizmet veriyor.

5 Castrol, futbol ve motor sporları ikonlarını bir araya getirdi! 2014 FIFA Dünya Kupası Resmi Sponsoru ve dünyanın lider madeni yağ markalarından biri olan Castrol, futbolun ve motor sporlarının öncü isimlerini bir araya getirdiği Castrol Footkhana etkinliğiyle yine dikkatleri üzerine çekiyor. castrol.com/footkhana adresli web sitesi üzerinden yayınlanan filmde futbol ve motor sporları tutkusunu aynı sahada birleştiren Castrol, yeni marka elçisi Brezilyalı yıldız Neymar Jr ile dünya çapında ralli ikonu olan Ken Block u karşı karşıya getirerek sportif hünerlerini sergilemelerini sağlıyor FIFA Dünya Kupası Resmi Sponsoru Castrol, Footkhana adını verdiği bir etkinlikte Neymar Jr ve Ken Block gibi iki efsane sporcuyu bir araya getirerek dikkat çekici bir olaya imza attı. Özel bir online prömiyer ile tüm dünya tarafından aynı anda izlenebilen Footkhana filmini hazırlayan Castrol, Neymar Jr ve Ken Block arasında gerçekleşen sportif bir düelloyla tüm dikkatleri üzerine çekiyor. Merakla beklenen filmde, Castrol marka elçisi Neymar Jr ın liderlik ettiği dünya şampiyonu serbest stil futbolculardan oluşan takım, YouTube da fenomen olan ünlü gösteri sürücüsü Ken Block un Castrol ün en güçlü yağı Castrol EDGE in kullanıldığı ralli otomobiline karşı mücadele ediyor. Özel olarak tasarlanmış bir Castrol Footkhana pistinde geçen film, yıldızların birbirlerine üstünlük sağlamaya çalıştığı, kendi alanlarında onları modern öncüler haline getiren becerilerini ve hünerlerini sergiledikleri bir atmosfer sunuyor. Neymar Jr ın baskı altındaki gücü, Ken in nefes kesici manevralarla yarıştığı dumanla kaplı pistte otomobilini ustaca kontrol altına alabilme yeteneğiyle yarışıyor. Neymar Jr, Brezilyalıların Temmuz da Dünya Kupası nı kazanmalarında çok önemli bir rol oynayacağını umdukları heyecan verici süratini ve kabiliyetini sergiliyor. Ken Block, olağanüstü goller atmada ve inanılmaz kurtarışlar yapmada üstün hassasiyet ve kontrol sergileyen Neymar Jr ın performansına meydan okuyor. Neymar Jr ın serbest stil futbolcusu takım arkadaşları, Castrol Elçisi olan ve iki kez FIFA Dünya Kupası nı kazanmış meslektaşları Cafu nun öncülüğünde, yaratıcı ve oldukça teknik birtakım hünerler sergileyerek bu mücadeleyi eğlenceli bir yakın dövüş müsabakasına dönüştürüyor. Castrol Global Pazarlama Başkan Yardımcısı A. S. Ramchander ise konuyla ilgili olarak: Neymar Jr ve Ken Block, kendi alanlarında heyecan verici düzeydeki yeteneklerini ortaya koydular ve onların öncü ruhları ile markamızın öncü ruhu büyük bir sinerji oluşturdu FIFA Dünya Kupası sponsorluğumuz Ken i Neymar Jr ile eşleştirerek Castrol ün üstün performans, yenilikçilik ve futbol tutkusunu hayata geçirme yönünde mükemmel bir fırsat sunmuştur dedi. Brezilya 2014 FIFA Dünya Kupası öncesinde hem futbol severleri hem de motor sporları tutkunlarını ortak bir potada buluşturmayı amaçlayan projeyi yakından takip etmek isteyenler, castrol. com/footkhana sitesini ziyaret ederek bu renkli ve sportif filmi izleyebilirler.

6 RCZ R : Peugeot Sport imzası ile yüksek performans Peugeot, RCZ R, Peugeot nun bilgi birikiminin sembolü olan sportif coupe modeli RCZ nin supercharged versiyonunu temsil ediyor. 270 hp gücündeki 1.6 lt silindir hacimli yeni motoru, sadece 145g/km düzeyindeki düşük CO2 emisyon seviyesiyle RCZ R i benzeri görülmemiş bir performans ve verimlilik düzeyine taşıyor. Bu motor ile uyumlu olarak, Torsen kilitli diferansiyelle eşleşen özel yürüyen aksamı yüksek verimlilik düzeyi ile birlikte dinamik sürüş performansı vaat ediyor. Yeni Peugeot RCZ R, Nisan ayı itibariyle Türkiye pazarına sunuldu. Yeni RCZ nin güçlü tasarımı, sportif model meraklılarına yönelik bu R versiyonun son derece dinamik performansı ve 270 hp gücü ile daha da yüceltildi. Xavier Peugeot, Peugeot Ürün Direktörü Yarış için geliştirilen RCZ Peugeot Sport modelinin sportif başarıları ve otomobil severlerde uyandırdığı tutku cevapsız kalamazdı. Yeni RCZ nin daha sportif ve daha yüksek performanslı bir seri versiyonunun Peugeot Sport tarafından geliştirileceği belliydi! Bruno Famin, Peugeot Sport Direktörü Benzersiz performans ve verimlilik Şartnamemiz iddialıydı; RCZ nin daha yüksek, yani pistte kullanmaya dönük, fakat gündelik kullanıma da izin verecek konfor ve keyif niteliklerini aynen koruyan ve aynı zamanda referans teşkil edecek yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları sergileyen ultra performanslı bir versiyonunu geliştirmek. Xavier Nicolas, RCZ Ürün Müdürü RCZ R versiyonu 270 hp / 199 kw gücüyle Peugeot tarihinin en güçlü seri üretim modeli ünvanına sahip oldu. 0 dan 100 km hıza 6 saniyeden kısa sürede ulaşarak güçlü bir ivmelenme performansı gösteren yeni versiyon spor coupe sınıfında referans oluşturacak şekilde sadece 145 g / km lik CO2 emisyonlarıyla Peugeot nun bu alandaki uzmanlığını bir kez daha kanıtlıyor. Bu sonuç downsizing teknolojisine hâkimiyet, aerodinamik optimizasyon ve hafifletme çalışmaları sayesinde elde edildi. Downsizing sadece seri üretimde kullanılan güçlü bir eğilim değil, aynı zamanda motor sporlarında da görülüyor. Günümüzde ana branşlarda 1.6l lik turbo motorlar kullanılıyor, hatta Formula 1 de bile 2014 yılında bu teknoloji kullanılmaya başlanacak! Aerodinamik üzerinde yapılan çalışmalar yüksek hızlarda yol tuşunu arttıran yeni bir spoyler ile arkada sürükleme kuvvetini azaltmadan downforce (yere basma gücü) kuvvetinin 15 kn arttırılmasını sağlıyor. Otomobili hafifletme arayışı da özel parçaların geliştirilmesinde öncelikle dikkate alındı. Böylece 200 hp ik RCZ e kıyasla 17 kg lık bir kazanç elde edildi. RCZ R versiyonunun 1280 kg ağırlığı ile yalnızca 4.7 kg / hp lik bir ağırlık/güç oranı sergiliyor. Cyrille Jourdan, RCZ R Teknik Sorumlusu Sadece 1,6 litre silindir hacmiyle 270 hp güç üreten yeni motoru THP sınıfında spesifik güç rekorunu kırdı; yaklaşık 170 hp/l ile bir seri üretim otomobil için dünyanın en iyileri arasında yerini aldı ve şimdiden Euro 6 emisyon standartlarına uyum gösteriyor.

7 BUGATTI; BLACK BESS TEN SADECE 3 ADET ÜRETECEK Bugatti, altı otomobilden oluşan Les Légendes de Bugatti (Bugatti Legends) Edition serisinin beşinci modelinde, caddelere çıkan ilk yasal süper spor otomobillerden biri olarak otomotiv tarihine geçen efsanevi Type 18 Black Bess i yeniden canlandırıyor. Fransız lüks otomobil üreticisi, Type 18 in modern yorumu olan Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse Black Bess i sunuyor. Zamanında dünyanın en hızlı yol otomobillerinden biri olan Type 18 Black Bess, bugün dünya hız rekorunu elinde tutan Bugatti Veyron un da selefi olma özelliğini taşıyor. Edition içinde yer alan tüm modellerde olduğu gibi bu yeni Legends modeli de 2.15 milyon Euro net satış fiyatına sahip ve üretim miktarı da yalnızca üç ile sınırlı tutuldu. Daha önce piyasaya sunulmuş olan dört Legend modelinde yer alan 12 otomobilin tamamı satıldı. Type 18, sahip olduğu etkileyici teknolojik özellikler sayesinde hem zamanının ötesinde olması hem de kendi başına bir kategori oluşturması nedeniyle savaş öncesi dönemin en önemli Bugatti leri arasında yer alıyordu. Sıralı dört silindirli motoru ve beş litre kapasitesiyle bu otomobil, 100 HP nin üzerinde güç üretebiliyordu. O dönemde inanılmaz bir seviye olan saatte 160 km/s hıza ulaşan Type 18, gerçek bir yarış safkanı ve aynı zamanda piyasadaki en hızlı yol otomobiliydi. Black Bess Bugatti Legends: Otomobilin ilk günlerindeki en hızlı süper spor otomobilden günümüzün en hızlı süper spor otomobiline, tüm Legend otomobillerde olduğu gibi Black Bess de Bugatti Veyron 16,4 Grand Sport Vitesse temel alınarak geliştirildi HP güce sahip 8 litrelik W16 motoru, d/d de Nm gibi eşi benzeri olmayan bir tork gücü üretiyor. Tavanı kapalıyken saatte km/s maksimum hıza ulaşan Vitesse, bugüne kadar üretilmiş olan en hızlı üstü açık otomobil. Black Bess Vitesse nin gövdesi, tamamen karbon fiberden imal edildi ve aynı tarihsel selefi gibi tamamen siyah renge boyandı. Type 18 Black Bess in hemen göze çarpmasını sağlayan altın rengindeki vurgular da modern Bugatti nin seçkin moda anlayışını yansıtıyor. Örneğin, Bugatti nin gövde parçalarının bazıları 24 karatlık altınla kaplandı. Aynı şekilde, Bugatti nin etkileyici at nalı logosunda da bu kıymetli malzeme kullanıldı ve böylece, siyah ön ızgaranın önünde parlayarak, Vitesse in ön görünümünde gerçek bir ifade oluşturdu. Bu ifade, farların altından başlayan, arkaya doğru yan kanatların üzerinden kıvrılarak ilerleyen ve kapının bitiminde de sona eren altın rengindeki çizgilerle daha da vurgulu bir hale getirili. Benzer bir şekilde parlak altın dokunuşlara sahip olan diğer unsurlar da otomobilin arkasındaki EB logosu ve yine aynı şekilde şirketin kurucusu Ettore Bugatti nin baş harflerini siyah renkte yazıldığı siyah jantların yuvası. Ve, elbette Black Bess isim plakasını üzerinde taşıyan ve şık bir şekilde altın rengine boyanan yakıt deposu ile kapağını da unutmamak gerek. Black Bess Legend Vitesse in iç mekan döşemesinde de, en kaliteli deri kullanıldı. Tavan döşemesi, ayak boşluğu, koltuklar, uzatılmış orta konsol ve arka bölmede açık Bej ton kullanılırken, gösterge paneli, gösterge panosu, kapı çerçeve paneli ve kaput panelinde Havanna ile tezat oluşturuldu. Kırmızı Crimson deri ile kaplanan direksiyon simidiyle de tarihi Type 18 Black Bess e açık bir gönderme yapılıyor. Bu vurgu alınıyor ve koltukların dış yüzeyinde ve emniyet kemerlerindeki kırmızı dekoratif dikişlerde de devam ettiriliyor. Kuşkusuz, kapı panelleri, otomobilin en etkileyici ayrıntıları arasında yer alıyor. Esasen bu, otomobilin iç mekan tasarımında yapılan en cesur projelerden biri. Her iki panel de Havanna deri ile kaplandı ve üzerine de hem tarihi Type 18 Black Bess hem de Roland Garros un uçağı Mrane Saulnier Type H nin çizimleri işlendi. Bu çizimler, aynı 1920 lerin başında lüks otomobillerin bileşenlerinin elle boyanması gibi derinin üzerine doğrudan elle işlendi. Bu çizimlerin bozulmalara ve çevresel etkilere maruz kalmaması amacıyla özel bir mürekkep ve yeni bir işleme yöntemi geliştirildi. Otomobil üretimi alanında daha önce hiçbir zaman geleneksel ayrıntılar bu kadar mükemmel bir şekilde uygulanırken, modern üretim standartlarıyla kalite standartları da yerine getirilemedi. Bu, Bugatti nin yenilik alanındaki gücünün de bir teyidi. Ve aynı zamanda üç Legend otomobilin altı kapı panelinin de birbirinden farklı olması bireyselliğe de güçlü bir vurgu yapılıyor. Buggatti nin rafine malzemelerin kullanımı ve orijinal otomobillere azami derecede vefa gösterilmesi yönündeki talebi de otomobilin iç mekanında, sinyal kollarında ve orta konsol panelinde yüksek kaliteli gül ağacının kullanılmasında da görülüyor. Otomobilin iç kısmında da ayrıca altın görmek mümkün ve bej deri kullanılan ve tarihi otomobili gösteren bir çizimin elle işlendiği arka bagaj kapağındaki EB logosu da altından yapıldı. Elbette, Les Légendes de Bugatti ismini taşıyan, bej renginde, deri kaplı orta konsol uzantısı, dans eden fil kabartması (bu modelde altın dokunuşlarla tamamlanan Legends Edition sembolü) ve Type 18 Black Bess in resmini taşıyan kapı eşikleri gibi Legend in geleneksel özelliklerini de içinde barındırıyor.

8 BENTLEY, PLUG-IN HİBRİT TEKNOLOJİSİNİ LÜKS OTOMOBİL PAZARINA SUNUYOR Bentley Hybrid Concept teknolojisini ilk olarak amiral gemisi Mulsanne da gösterecek. Hibrit teknolojinin ilk uygulaması, 2017 yılında piyasaya çıkacak olan Bentley SUV da gerçekleşecek. Bentley, 2017 yılında piyasaya sunulacak baştan aşağı yenilenmiş SUV lara özgü bir versiyon olmaya hazırlanan Bentley nin ilk plug-in hibrit modelini ortaya koyan teknolojisi Bentley Hybrid Concept ile güçlü ve çok daha verimli bir geleceğin hayalini kuruyor. BENTLEY PLUG-IN HİBRİT SİSTEMİ Bentley nin hibrit sistemiyle kullanıcılar da geniş bir yelpazede modern, güçlü ve verimli güç aktarım sistemleri seçeneklerine sahip olacak. Plug-in hibrit sistem, Bentley nin dünyaca ünlü göz alıcı lüksü, zamanın ötesinde tasarım ve sektör lideri sadeliğinden herhangi bir taviz vermeden hem gücü yüzde 25 oranında artırıyor hem de karbondioksit emisyonunu yüzde 70 oranında düşürüyor. Bentley hibrit modeller ayrıca, yalnızca elektrik kullanarak en az 50 kilometre gidebilme özeliğine de sahip ve böylece herhangi bir karbon emisyonu olmadan açık yolda daha güçlü performans seçeneğiyle şehir içi sürüş imkanı sunuyor. BENTLEY HYBRID CONCEPT Bentley Hybrid Concept, hibrit teknolojinin lüks ve performansın zirve noktasını daha da üst düzeye çıkarabileceğini ortaya koymak amacıyla Bentley ailesinin amiral gemisi modeli Mulsanne in üzerine inşa ediliyor. Otomobilin far, radyatör kapağı çerçevesi, fren kaliperleri, ince çizgi detayları ve marka işaretlerindeki bakır detaylar da dahil olmak üzere elektrik aksamını vurgulamak amacıyla hem dış tasarımda hem de iç mekanda bakır kullanıldı. Elle cilalanan döşemeler, düğme çerçeveleri ve göstergelere yapılan eklemelerle bakır dokunuşlar kabin bölümünde de kendini gösteriyor. Mulliner Driving Specification elmas biçimindeki iç aksamda yer alan bakır çapraz dikişler de son dokunuşlara ayrı bir güzellik katıyor.

9 BMW i8 ler Haziran dan İtibaren İlk Müşterilerine Teslim Edilecek Elektrikli otomobil kavramına yepyeni bir bakış açısı getiren BMW i markasının i8 modeli, Haziran ayından itibaren Batı Avrupa ülkelerinden başlayarak ilk müşterilerine teslim edilecek yılının sonbaharından bu yana özellikle tüm büyük pazarlarda ön siparişe açılan BMW i8 in seri üretimi de Nisan ayı itibariyle başlıyor. Leipzig teki BMW Group tesisinde üretim için geliştirme çalışmaları ve son hazırlıkları tamamlanan BMW i8 e olan talebin şimdiden üretim sürecinde planlanan ek kapasiteyi bile aşmış olması ise bir diğer dikkat çekici başarı. Spor otomobillerin geleceğini şimdiden en iyi biçimde ortaya koyan ve dünyanın lazer aydınlatma teknolojisine sahip ilk seri üretim otomobili unvanını taşıyan BMW i8 için geri sayım başladı. Nisan ayından itibaren üretimine başlanacak olan BMW i8, Haziran ayından itibaren Batı Avrupa pazarları başta olmak üzere ilk müşterilerine teslim edilmeye başlanacak. 1.5 litre silindir hacimli 231 beygir gücündeki BMW TwinPower Turbo benzinli motoru ve 131 beygir gücündeki elektrikli motora sahip olarak yollara çıkacak seri üretim BMW i8, km/s hızlanmasını ise 4.5 saniyenin altında gerçekleştiriyor. BMW i8, aynı zamanda üç silindirli benzinli motorla güçlendirilen ilk seri üretim BMW modeli olmasıyla da ön plana çıkıyor. Silindir hacmi başına elde edilen 154 beygirlik motor gücü yüksek performanslı spor otomobil genlerini ortaya koyarken, bu değer aynı zamanda BMW Group tarafından elde edilen en yüksek değerlerden biri olmasıyla da göze çarpıyor. BMW i8 in dolu bir yakıt deposu ve tam olarak şarj edilmiş bataryayla kat edebileceği maksimum mesafe COMFORT modunda 500 kilometrenin üzerinde olup ECO PRO modunda menziliyüzde 20 oranında artırılabilmektedir. BMW nin yeni nesil otomobil teknolojilerinin amiral gemisi olarak tanımlanabilecek BMW i8, akıllı telefonlarda kullanılan kimyasal olarak sertleştirilmiş camın ilk olarak kullanıldığı seri üretim otomobil unvanına da şimdiden sahip oldu. Konvansiyonel camlara göre % 50 ye varan ağırlık tasarrufu sağlayan 0.7 mm kalınlığındaki bu camlar, BMW i8 in akustik konforunu da artırıyor.

10 Fiat 500 Ailesinin En Büyük Üyesi 500L Living Türkiye de!

11 Fiat 500 ailesinin en son üyesi olan ve 7 kişiye kadar oturma kapasitesine sahip 500L Living Türkiye de satışa sunuldu TL den başlayan fiyatlarla pazardaki yerini alan Fiat 500L Living, Popstar ve Lounge versiyonlarıyla tercih edilebiliyor. Fiat 500L Living in lansmana özel hazırlanan sınırlı sayıdaki Opening Edition versiyonunda ise Lounge versiyonuna ek birçok özellik içeren Tanışma Paketi de hediye ediliyor.

12 F iat ın, gelecek stratejisinde önemli yer tutan 500 Ailesi, büyümeye devam ediyor. Ailenin en büyük üyesi olan ve 3 koltuk sırasında, 7 kişiye varan oturma kapasitesi ile dikkatleri üzerine çeken Fiat 500L Living, Türkiye de otomobilseverlerle buluşuyor. Geçtiğimiz yılın ortasında pazara sunulan ve kısa sürede kendi segmentinin satış lideri olan 500L modelinin 20 cm daha uzun versiyonu 500L Living, ülkemizde Popstar ve Lounge versiyonlarıyla tercih edilebilecek. 500L Living in lansmanına özel sınırlı sayıda hazırlanan ve Lounge versiyonuna ek birçok özelliğe sahip Opening Edition versiyonunda, TL değerindeki, Bi-Color gövde rengi, navigasyon ve geri görüş kamerasını içeren Tanışma Paketi müşterilere hediye ediliyor. Fiat 500L Living, otomatik şanzımanlı HP Multijet II Dualogic ile yeni HP Multijet II motor seçenekleri ve TL den başlayan fiyatlarla Türkiye pazarında yerini alıyor. 500L Living aynı zamanda, Fiat ın, maksimum alan verimliliği sunan yenilikçi araçları tasarlama ve üretme konusundaki becerisinin de bir göstergesini oluşturuyor. 500L Living, yolcu bölümü ve bagajın birlikte dahil olduğu, iç mekanla dış ölçüler arasındaki oran açısından, orta büyüklükteki MPV ler arasında en iyi iç hacim/dış boyut oranını sunuyor. Fiat 500L Living, 435 cm uzunluğu, 178 cm genişliği ve 167 cm yüksekliğinin yanı sıra, ek üçüncü koltuk sırasıyla, kendi kategorisinde 5+2 koltuklu en kompakt MPV olduğunu da kanıtlıyor. 500L Living geniş iç kabiniyle 3 koltuk sırasında 7 yolcuyu taşıyabilirken, 3. koltuk sırasının katlanmasıyla sunduğu 493 litrelik bagajıyla da büyük ailelerin ihtiyaç duyabileceği rahat bir alan yaratıyor. İkinci sıra koltuklar katlandığında ise litreye varan malzeme taşıma alanı sağlıyor. 500L den 20 cm daha uzun olan ve 38 litre daha fazla bagaj hacmi sunan 500L Living, kompakt ölçüleri sayesinde, şehir içi kullanımda da kolaylık ve pratikliği ile farkını ortaya koyuyor. Otomobili çepeçevre saran geniş camları sayesinde oluşan 360 derece panoramik görüş açısı ve manevra kabiliyetiyle eşsiz bir sürüş keyfi yaşatıyor. Aracın oldukça geniş Skydome açılabilir cam tavanı sayesinde güneş ışığından da en üst düzeyde faydalanılıyor. 500L Living in içi de, geniş renk kombinasyonları, kişiye özel çözümler, zengin aksesuar ve farklı döşeme seçeneği gibi özellikleri sayesinde, oldukça keyifli bir mekân haline geliyor. Müşteriler her donanım paketinde iki ayrı renkten oluşan döşeme seçebiliyor. Bu seçimler Pop Star versiyonunda kırmızı-siyah veya gri-siyah, Lounge versiyonunda ise gri-gri veya gribej olabiliyor. Fiat 500L Living de, yol tutuşu ve konforu artırmak için değişken frekanslı süspansiyon sistemi kullanılıyor. Bu sistem, yol koşulları ve aracın yük durumuna göre sönümleme kapasitesini değiştirerek, gövdenin yanal hareketini azaltıyor, yol tutuşunu ve güvenliği artırıyor.

13 Gillette ve McLaren Mercedes, İşbirliklerini Yeni Pazarlama Kampanyasıyla Güçlendiriyor! P&G nin lider erkek bakım markası Gillette, F1 tarihinin en saygın ve başarılı ekiplerinden McLaren Mercedes ile sürdürdüğü işbirliğini 2014 yılında da güçlendiriyor. İki marka, kusursuzluk teknolojisi odaklı yenilikçi bir pazarlama kampanyası ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor. A vrupa, Orta doğu ve Afrika yı kapsayan bu kampanya, Gillette ve McLaren ın ileriye dönük ve sürekli yenilenmeyi hedefleyen kusursuzluk teknolojisi anlayışıyla teknolojinin sınırlarını zorlamasından ilham alıyor. Erkek bakımında ileri teknoloji konusunda uzman Gillette in, McLaren Mercedes F1 sürücüleri Jenson Button ve Kevin Magnussen in yer alacağı pazarlama kampanyası; televizyon, dijital platformlar ve mağaza içi promosyon çalışmalarını kapsayacak. Gillette ve McLaren kusursuz sonuçlara ulaşma ve kazanma tutkusuyla yenilikçi bir anlayışla çalışıyor. Işık dalga boyundan daha ince tıraş bıçakları geliştiren Gillette ve saç telinden daha ince sapma toleransına sahip otomobil parçaları üreten McLaren in ortaklığında yürütülecek kampanya; erkek tıraş kategorisine öncülük etmeyi amaçlıyor. Yeni kampanya için büyük heyecan duyduklarını belirten Gillette Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Tıraş Bakımı Başkan Yardımcısı Hossam Ashour Gillette in erkeklerin kendilerini iyi hissetmelerini ve gerçekten iyi olmalarını sağlamak konusunda zengin bir birikimi var. Bu değerleri bizimle paylaşması açısından McLaren Mercedes ten daha iyi bir ortak düşünemezdik. McLaren üstün mühendislik ve performans konusunda 40 yıldan daha uzun süredir yeniliklere imza atıyor. Bu yüzden tıraşta kusursuzluğun önemine olan inancımızı sergilemek için ideal bir iş ortağı dedi. McLaren Mercedes in Yarış Direktörü Eric Boullier de yaptığı açıklamada; McLaren Mercedes ile Gillette arasında yeni bir ortaklığın duyurusunu yapmak bize büyük bir heyecan veriyor. Gillette kusursuzluk teknolojisi ve sürekli gelişimi amaçlayan McLaren olarak dünyayı sarsan bir performans sunabilmek için çalışırken bu değerleri el üstünde tutuyoruz. Gillette konumundaki bir dünya markasının, McLaren Mercedes ile çok uluslu önemli bir ortaklığa girmeyi tercih etmesi aynı zamanda markamızın gücünün ve dünya üzerinde milyonlarca coşkulu motor sporları takipçisine ulaşabilme yeteneğimizin bir göstergesidir dedi. Resmi iş ortağı McLaren Mercedes gibi, Gillette de her yeni buluş için detaylı bir mühendislik ile çalışıyor. Bu anlayış ile modern tıraş çağına öncülük eden Gillette, tıraş kategorisinde yenilikleri 800 milyonun üzerinde erkek ile 110 yıldır durmaksızın buluşturuyor. İnovasyon ve teknolojide yıllar süren tecrübesi ile Gillette, şu ana kadarki en gelişmiş tıraş bıçağı Gillette Fusion ProGlide ı geliştirerek kusursuz bir tıraş ve en iyi performansı hedefliyor. ALD Automotive, 1 milyon araç yollarda 37 ülkede çalışanı ile operasyonel filo kiralama ve filo yönetim hizmeti veren dünyanın lider firmalarından olan ALD Automotive, 2013 yılı sonunda filosundaki araç adedini araca ulaştırarak önemli bir dönüm noktası gerçekleştirdi. K uruluşu 1946 ya dayanan ve Fransız Société Générale Grubu nun %100 iştiraki olan ALD Automotive, faaliyet gösterdiği uluslararası alandaki başarısı ile gücünü kanıtlamış, Avrupa nın ikinci, dünyanın üçüncü sırada yer alan, lider firmalarından biridir. ALD Automotive, bulunduğu ülke sayısı itibariyle coğrafi dağılımı en geniş olan operasyonel filo kiralama ve filo yönetimi firmasıdır yılı sonu itibari ile, araçlık filoya ulaşarak, %5,6 lık bir büyüme sağlamıştır. Bu küresel başarı, 2014 yılının Şubat ayında ALD nin hizmet verdiği tüm ülkelerde 1 milyon araç isimli global bir iletişim kampanyası ile kutlanmış ve yıl sonuna kadar gerek müşteriye yönelik ticari, gerekse sosyal çeşitli etkinliklerle desteklenerek sürdürülecektir yılında, operasyonel kiralama pazarında filosunu %23 büyüttü ALD Automotive Türkiye, 2013 yılında, operasyonel kiralama pazarının büyüme oranının üzerinde performans gösterek, filosunu %23 büyütmüş, araç sayısını da adedin üzerine çıkarmıştır. Filo hacmindeki büyüme ile birlikte 2013 yılı cirosu da 33% artış göstermiştir hedeflerinden en önemlisi; sunduğu hizmet kalitesi ile ilk tercih edilen Operasyonel Kiralama firması olmak ALD Automotive Türkiye, bugüne kadar karlı ve istikrarlı büyüme stratejisi ile Operasyonel Kiralama Pazarında uluslararası tecrübe ve bilgi birikimini yerel pazarın ihtiyaçlarına uygun şekilde sunmuştur. Bundan sonra da değişmeyen hedefi; aynı istikrar ile müşteri memnuniyeti ve hizmet kalitesini daha da arttırarak, 2014 de ilk tercih edilen operasyonel kiralama firması olmaktır. Ayrıca, toplam maliyet optimizasyonu ile önceliklerini müşterilerine göre belirleyen, yüksek hizmet kalitesi anlayışı ile sektörde edinmiş olduğu değerli ticari itibarın devamlılığını sağlamaktır. Global markalarla iş birlikteliğimiz var Konuyla ilgili ilk olarak söz alan, Güneydoğu Avrupa Bölge Direktörü ALD Türkiye CEO su Philippe Valigny ALD Automotive Türkiye, 2005 yılında yerel bir firmanın %51 lik hissesini satın alarak Türkiye pazarına girmiş, 2008 yılının Haziran ayında şirketin geri kalan %49 hissesini de satın alarak, Société Générale Grubu nun 100% iştiraki olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam etmiştir.. ALD Automotive, Société Générale Grubu nun büyüme ve karda performansı en yüksek şirketi. ALD Automotive Türkiye, bugüne kadar karlı ve istikrarlı büyüme stratejisi ile Operasyonel Kiralama Pazarında uluslararası tecrübe ve bilgi birikimini yerel pazarın ihtiyaçlarına uygun şekilde sunmuş, bundan sonra da aynı istikrar ile müşterilerinin var olan ve değişen ihtiyaçlarına, filo yönetiminde toplam sahip olma maliyetlerine duyarlılık göstererek ve hizmet kalitesini müşteri memnuniyeti ölçümleri ile en üst düzeye taşıyarak ilk tercih edilen operasyonel kiralama firması olmayı hedeflemektedir. ALD Automotive Türkiye, otomotiv sektörünün lider markalarıyla (Peugeot, Citroen, Opel) yaptığı operasyonel filo kiralama alanındaki işbirlikleri ile, markaların bayi ağları üzerinden web tabanlı fiyatlama yaparak, özellikle orta ve küçük ölçekli firmalara erişebilen satış kanallarıyla çözüm sağlamaktadır. ALD Automotive in başarısının gelecekte yeni teknolojilerle çok daha iyi olacağına inanıyorum.. Dünya da 37 ülkede varız, Avrupa dışındaki ülkelerde ciddi filo artışımız var. Bunu rakamlarla söylememiz gerekirse; 2013 yılında bu artış Meksika da %60, Brezilya da %43, Türkiye de ise %23 lere vardı. 10 senede idare edilen filo sayımız 2 kattan fazla artış gösterdi. Önümüzdeki yıllarda en fazla artış Türkiye de olacak. Ayrıca Karbondioksit i düşük araçlar piyasaya süreceklerini de belirten Valigny, 1 milyon araç başarısının çok önemli olduğunu söyledi. Glob Daha sonra söz alarak Operasyonel Kiralama Sektörü nü kısaca değerlendiren Satış ve Pazarlama Direktörü Yelda Tuncer; Operasyonel Kiralamanın, araç satın almaya karşı yarattığı avantajlardan bahsetti. Türkiye, genç demografik yapısı ve hızla gelişen ekonomisi sebebi ile ALD Automotive için hızlı büyüme fırsatı sunan önemli marketlerinden birisidir. Finansal gücününün en önemli noktaları; %100 Societe General Grubu iştiraki olması, Finansal verileri açık müşterilere hizmet vermesi ve Global finansal işbirliktelikleri yapmasıdır dedi önceliği;müşteri Memnuniyeti.. Genel Müdür Yardımcısı ve Operasyon Direktörü Timur Kaçar ise; ALD Automotive Türkiye için 2014 önceliği olan Müşteri Memnuniyeti ni artırmak amacı ile uygulamaya koydukları Müşteri Hizmetleri Yönetim Platformu nun işleyişini ve önemini paylaştı.

14 H avalar güzel, motosiklete binmek için içimiz kıpır kıpır. Bir şey unutmadıkmı? Giyindik kuşandık, evden veya bulunduğumuz mekandan çıktık, motorumuza gidip üstüne bindik, bastık marşa, başladık motorumuzu sürmeye?? Hayatımızı teslim ettiğimiz motosikletimizi kontrol bile etmedik.. Unutmayalım, yolda başımıza kendi hatalarımız dışında da çeşitli unsurlardan dolayı bazı olumsuzluklar gelebilir; hava ve yol koşullarından, diğer sürücülerden, ve motosikletimizden!!! Her şeyin bir sırası vardır, günlük hayatımızda, evden çıkarken, kapıyı kapatmamız, cebimizden anahtarı çıkartıp kitlememiz ve tekrar anahtarı cebimize koymamız bir sıra arz eder, bunları yaparken ben şimdi ne yapacaktım diye düşünmeyiz, hayatta buna benzer bir çok sıralamayı o kadar çok yaparızki, bunlar artık bizim düşünmemize gerek dahi kalmadan hızlıca ezbere yaptığımız sıralamalardır. Motosiklet kontrolümüzüde kendi güvenliğimiz için rutin hale getirmeli, başlangıçta 2-3 dakika süren bu işlemi 30 sn altında hızlıca ve dikkatli yapabilmeliyiz. Motosiklet kontrolü, Motosiklet kontrolünün en kolay sıralaması önden arkaya doğru gitmektir. Sıra ile; -Motorumuzun yanına yaklaşırken, etrafında ve üstünde daha önce olmayan bir şey varmı? Yerde herhangi bir sıvı akma izi bulunuyormu diye bakalım. -Hemen ön lastiğe hızlıca göz atalım, diş derinliğimiz ne durumda? Üstünde çivi, tel vs gibi yabancı bir cisim varmı? Jantımızda bununan teller gevşemişmi, jant düzgünmü? Fren disklerimizin, fren balatalarımızın durumu nasıl? -Lastik hava basıncını kontrol etmek için yanımızda kalibrasyonuna güvendiğimiz bir lastik basınç ölçeri mutlaka bulundurmamız ve lastiklerimizin hava basınçlarını motosikletimizin kullanım kılavuzuna göre yapmamız gereklidir.lastik temeleyerek basıncının düzgün olduğu anlaşılmaz -Buradan amortisörler ve ve fren hortumlarını kontrol edelim bunlarda kaçak, yağ izi, ve yıpranma olmamalı. -Ön kısa ve uzun farımızı, selektörümüzü, ön sinyallerimizi kontrol ettikten sonra,arka sinyallerimizi ve arka fren/park ışığını kontrol ediyoruz. Motosikletinizin sağına geçip gidonu sonuna kadar kendinize çekerseniz, sol el ayanızı motosikletinizin arka fren ışığına tutabilir, arka fren pedalına basarak ayrıca, ön freni sıkarak, arka fren ışıklarınızı ve sonrası sinyallerinizi kontrol edebilirsiniz. - Hızlıca, ön göğüste varsa direksiyon amortisör ayarımızı, aynaları, göstergeleri, manetleri, fren sıvısını kontrol ediyoruz. Aynalarımız, motosiklet oturuş pozisyonumuza göre, gözlerimiz ileri doğru bakarken, kafamızı çevirmeden, başımızı öne eğmeden, sadece göz ucu ile arkayı görebileceğimiz şekilde ayarlı olmalıdır, eğer aynaya bakmak için, bakışınızı yoldan ayırmanız, başınızı çevirmeniz gerekiyorsa aynalarınız hatalı ayarlanmıştır. -Yandan devam ediyoruz, motorda herhangi bir yağ sızması varmı? Yağ çubuğu veya yağ penceresinden seviye kontrolü yapıyoruz. -Devam ediyoruz, zincirimizde boşluk varmı? Durumu nedir, aşıma varmı? Temizlik ve yağlamak gerekirmi? Unutmayın zincir yola çıkmadan hemen önce yağlanmaz, mümkünse bir gün önceden gece temizlenip yağlanır, sabah binilir, aksi taktirde zinciriniz işlemeyen yağı dışarı atacak, lastiklerinize bulaşıp güvenliğinizi tehlikeye atabilecektir. Bu şekilde kullanmayalım Zincirimiz herzaman temiz ve bakımlı olmalı Motorunuz şaftlı ise, rulmandan yağ sızdırma varmı? Hemen yanda geçin, egsozunuzu açıkmı?, -Arka lastiğimizi de ön taraf gibi hızlıca kontrol edelim. Şimdi motorumuza binip aynalarımızı gerekirse tekrar ayarlayalım, Motosiklet oturuş pozisyonumuz önemlidir, sürüşümüzü etkiler,.aşağıdan yukarı doğru sıralarsak; -Pegler ayak parmaklarınızın hemen bitip tabanın başladığı bölge ile basalım ve topuklarımızı hafifce yukarı kaldırıp motorumuza yapıştıralım.böylece ayaklarımızda amortisör vazifesi görecektir. -Dizelerimiz motora tamamen yapışık olmalı ve motoru sıkıca kavramalıdır -Kalçamızı depoya yapışacak kadar ileri alıyoruz, bu durumda, belimizden aşağısı, motoru sımsıkı kavramış olmalıdır. -Sırtımız hafifçe öne eğik, dirseklerimiz kırık,omuzlarımız düşük, motosikleti gidondan hafifçe kavrıyoruz, burada önemli nokta, belden aşağısı ne kadar sıkı ise, belden yukarısı o kadar gevşek ve rahat olmalıdır.ellerinizi gidonda iken dirsekleriniz kırık ve kollarınızı kanat Yazı ; Mithat Kılıç çırpar gibi sallayabilmeniz gerekir. - Bakışımız daima ileri, kaskımızın çenesi yola paralel olmalıdır. Yukarıdaki konular genelleme yapılarak yazılmış olup, bazı motosiklet modellerine göre detaylarda değişiklikler olabilir. Yola çıkmadan, bir kez de kornamıza basıp, son kontrolümüzde bitirdikten sonra, hareket edebiliriz. Güvenli ve keyifle sürüşler dilerim..

15 Benim Köşem İsyan ediyorsam yaşıyorum Avni Örgüç A llah beni doğa karşısında diğer canlılara göre daha zayıf yaratmış, daha çok üşüyorum, daha çok yemem gerekli, daha çok su içmem gerekli. Bütün bu eksikliklere rağmen daha çok yol yürümem, daha çok ticaret yapmam, daha çok insanla tanışmam, bunların yanında da daha çok özgür olmam lazım. Atı ehlileştirdim, deveye bindim, katırla eşekle yükümü taşıdım, ama ya benim hayatım. Buharı buldum, otomobili icat ettim ama hep o kapalı kutunun içindeydim. Bir gün bir yerde bisiklet nasıl olur diye baktım ama bacaklarımın gücüde yeterli gelmedi. Şu otomobille bisikleti bir araya getirebilir miyim diye baktım ve orada hayatı keşfettim. İşte şimdi haritada gösterilen iki nokta arasındaki mesafeye anlam katacak bir taşıtım oldu. Bunun adı motosiklet olmuş olsa da bana göre isyandı doğaya karşı. Artık daha çok yol gidiyorum, daha çok insanla tanışıyorum, daha az enerji harcıyorum, kendimi sıkmıyorum, rüzgarı yüzümde hissediyorum. Sizde özgür olun, isyan edin ama kendinizi de koruyun. 1-2 yaş eski bir motor ve tam korumalı günler dilerim

16 Skoda nın Sportif Oyuncusu Octavia RS Türkiye de

17 Köklü motorsporları tarihine sahip Skoda, sporcu karakterini bu kez mükemmel bir aile otomobilinde kullandı ve Octavia RS i tasarladı. Agresif ve keskin çizgilere sahip yeni tasarımı, sınıfının en iyisi kabul edilen özellikleri ve güçlü motor seçenekleriyle dikkat çeken Octavia RS ve Octavia Combi RS, Türkiye de satışa sunuldu.

18 Motorsporları konusundaki birikim ve tecrübesi, markanın tarihi kadar köklü olan Skoda, bu deneyimlerini iki mükemmel aile otomobilinde, Octavia RS ve Octavia Combi RS te kullandı. Sonuçta bugüne kadar üretilmiş en hızlı Octavia yı yaratan Skoda, yeni Octavia RS ailesini Türkiye de de satışa sundu TL den başlayan fiyatlarla satışa sunulan Octavia RS ve Octavia Combi RS, sipariş üzerine Türkiye ye ithal edilecek. Markanın kalbi olarak nitelenen yeni nesil Octavia, Skoda nın sportif genleriyle birlikte şimdiye kadar ki en güçlü versiyonuna kavuştu. Yeni Octavia RS ve Octavia Combi RS, tamamen yenilenerek Türkiye de satışa sunuldu. Dış tasarımında yeni Octavia nın temel karakteristiğini taşıyan RS ailesi, bununla birlikte sportif ve güçlü yönlerini ortaya çıkaracak farklılıklarla dikkat çekiyor. Siyah zeminli bi-xenon ön farlar, RS serisine özel tamamen farklı tamponlar, özel hava girişleri, RS logosunun bulunduğu radyatör ızgarası, ilk etapta aracın göze çarpan özellikleri arasında. Bu güçlü ve sportif tasarım unsurları, her an performans sunmaya hazır bir görüntü ortaya koyarken, özel tasarımlı geniş jantlar da bunu tamamlıyor. RS ler de, üç farklı jant seçeneği bulunuyor. Octavia RS ve Octavia Combi RS in arka tasarımı da, yine sportifliği ön plana çıkaracak kadar özel. Özel krom kaplamalı çift egzoz çıkışı, siyah difüzör, karanlıkta bile ayırt edilmesini sağlayan arka tampondaki yansıtıcı şerit, sedan versiyonda bagaj üzerinde Combi de ise arka camın üst bölümünde yer alan spoiler da, RS serisinin ayrıcalıklı diğer dış detaylarını oluşturuyor. Tüm bunların yanında RS ve Combi RS de isteğe bağlı sunulan geniş panoramik cam tavan da bulunuyor. Bu sportif ruh, aracın iç mekanında da hissediliyor. Gösterge paneli, orta konsol, koltuklar ve tavan kaplamasında siyahın hakimiyeti açıkça görülürken, özel tasarımlı spor RS ön koltuklar, hem sürücü hem de yolcuya sportif deneyimi vaat ediyor. Kırmızı veya gri renkli dekoratif dikişlere sahip bu koltuklardaki yan desteklerse, sürücü ve yolcuları sıkıca sarıyor, güvenliği artıyor. Koltuklar istenirse deri-kumaş, istenirse tamamen deri kaplamayla alınabiliyor. RS serisinin her iki modelinde de iç mekandaki pratik simply clever donanımlar, geniş diz ve baş mesafesi gibi unsurlar ise, Octavia dan geliyor. Octavia RS te 568, Octavia Combi RS teyse 588 litrelik bagaj hacmi bulunuyor. Performans seçici ve eşsiz bir ses deneyimi Octavia RS ve Octavia Combi RS, kompakt bir spor otomobile özgü yol tutuşu sağlamak amacıyla standart olarak spor süspansiyonla üretilmekte. RS modelinin yüksekliği 12 mm (Combi de 13 mm) alçaltıldı. Yeni geliştirilen arka aks, güçlendirilmiş şasi de, yine aracın sportif karakterini ve üstün yol tutuşunu sağlayan unsurlar arasında. ESC (Elektronik Denge Kontrolü) sistemine entegre edilmiş XDS elektronik diferansiyel kilidiyse, virajların sportif ve güvenli şekilde dönülmesini sağlıyor. Yeni elektro mekanik direksiyon kutusu da, sürücünün küçük hareketlerle virajlarda aracın ideal çizgisini rahatlıkla yeniden kazanabilmesine olanak tanıyor. Bunlara ek olarak Octavia RS ve Octavia Combi RS te sürücülerin tek bir düğmeyle çekiş özelliklerinin yanı sıra sportif motor sesini ayarlamaya yarayan Performans Modu Seçimi de bulunmakta. Octavia RS istenirse RS Challenge Paketi yle de satın alınabiliyor ve bu paket, tur zamanını da ölçebilen renkli Maxi DOT dahili bilgisayarı da kapsıyor. Güvenlik donanımlarıysa, tıpkı tüm Octavia modellerinde olduğu gibi eksiksiz. Bugüne kadar üretilmiş en güçlü Octavia olan Octavia RS, gücün yanı sıra daha düşük yakıt tüketimi de sunan motor seçeneklerine sahip. 220 HP gücündeki 2.0 lt TSI benzinli motor 100 km de ortalama 6.2 lt yakıt tüketim değerine sahip. 248 km/s azami hız yapabiliyor. 184 HP gücündeki 2.0 lt TDI dizel motorun azami hızı ise 232 km/s ve 100 km de 4.6 lt tüketim değerine sahip. Her iki motor seçeneği de, 6 ileri DSG çift kavramalı otomatik vites ile sunulmakta.

19 KONFOR VE ZARAFET, HYUNDAI ELANTRA İLE BOYUT ATLIYOR

20 Hyundai nin bugüne kadar en çok satılan modellerinden birisi olan ve markanın dünya çapındaki gelişiminin en temel örneği konumundaki Elantra, benzinli motoruna ek olarak dizel ve otomatik vites seçeneğiyle üstün konfor vaad ediyor. Segmentine taze bir soluk getirerek hem dizel, hem de otomatik vites kombinasyonuyla ekonomik kullanımı beraberinde getiren Yeni Elantra, özellikle sedan otomobil sevenlerin gönlünde taht kuracak.

21 Markanın karakteristik çizgileri ile sportif ve şık bir tasarıma ulaşan Yenilenen Elantra, 1,6 litrelik 132 HP gücündeki benzinli motor seçeneğine sahip model yılında benzinli motoruyla birlikte artık dizel motora da yer veriliyor. 128 beygir gücündeki dizel ünite, 6 kademeli düz veya yine 6 kademeli otomatik vites seçeneğine sahip. Yenilenen Elantra, tüketicilere Style ve Elite olmak üzere yine iki farklı donanım tercihi sunuyor. Makyajlı arka kısımda siyah renkli difüzör, spoyler görünümlü yükselen bagaj kapağı ve gövdeye doğru uzanan yeni tasarım arka stop grubu ihtişamı ve sportif karakteri bir arada sunuyor. Yenilenen dış tasarıma ek olarak iç mekanda da bir takım değişiklikler söz konusu. Sadece Elite donanım paketinde sunulan internet bağlantılı gelişmiş multimedya ünitesi ise Elantra nın rakiplerine göre üstünlük kurduğu noktalardan birisi. Radyo/CD/DVD/MP3 çalarlı unite ayrıca navigasyon / Trafik Monitör Sistemi, USB, ipod bağlantısı, 1024 x 600 çözünürlüğe sahip HD ekran, kablosuz bağlantı üzerinden internete bağlanabilme imkanı, MirrorLink ile dokunmatik ekranda telefon kontrolü ve Bluetooth ve Türkçe ses tanıma gibi özelliklere sahip. Baştan sona akıcı çizgilerin hakim olduğu iç mekan tasarımında da sportif ve prestijli bir alan sunan Yenilenen Elantra nın mavi iç mekan aydınlatmaları da Hyundai markasının bir diğer karakteristik özelliği. Kapı cepleri, ön konsol, ön kol dayama ve geniş torpidosu ile kullanışlı saklama gözleri sunan Yenilenen Elantra da ayrıca önde ve arkada bardak tutucuları yer alıyor. Yenilenen Elantra nın direksiyon, orta konsol ve kapılardaki kumanda kolları ile kolay bir kontrol imkanı sunuyor. Kullanışlı olduğu kadar geniş boyutları ile aynı zamanda ferah bir yaşam alanı sunan Yenilenen Elantra, 4550 mm lik uzunluğa (20 mm daha uzun), 1775 mm lik genişliğe ve 1445 mm lik yüksekliğe sahip. Uzun dingil mesafesi ile iç mekanında geniş bir yaşam alanı sunan Yenilenen Elantra, ayrıca kalabalık ailelerin işini fazlasıyla görecek 485 litrelik bir bagaj hacmi sunuyor. Sınıfında aktif ve pasif güvenlik seviyesi ile öne çıkan Yenilenen Elantra da önde sürücü ve yolcu hava yastıkları ile yan ve perde hava yastıkları hem Style hem de Elite donanım seviyesinde standart olarak sunuluyor. ABS, ESP, BAS (Fren destek sistemi), VSM (Araç stabilite yönetim programı) ve soğutmalı fren disklerinin tüm donanım paketlerinde standart olarak sunulduğu Yenilenen Elantra da ayrıca Immobilizer ve hıza duyarlı olarak otomatik kilitlenen ve kaza anında otomatik açılan kapı kilitleri de standart. Yeni Dizel Motor Seçeneği Yenilenen Elantra Türkiye de artık dizel motor seçeneğiyle de satışa sunuluyor. Şimdiye kadar 1.6 litrelik benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulan Elantra, 1,6 litre ve 4000 devirde 128 HP güç üreten motorla öne çıkıyor. Otomatik vites seçeneğiyle 280 Nm, düz vites ile 260 Nm maksimum tork değerleri sunan yeni dizel motor, düz vites seçeneği ile 100 km de ortalama 4,9 litre, otomatik vites seçeneğinde ise ortalama 5,8 litre yakıt tüketiyor. 1.6 litrelik CRDI dizel motorun emisyon değeri ise otomatik viteste 151 gr/kg. 190 km/s maksimum hız yapabilen dizel Elantra, otomatik vites seçeneğinde km/s hızlanmasını 11.5 saniyede tamamlıyor. 1.6 litre benzinli seçenek ise 132 HP güç ve 158 Nm Tork değerlerine sahip. Aynı motor ile 6 ileri otomatik ve yine 6 ileri düz vites seçeneklerine sahip Yenilenen Elantra nın benzinli motoru; düz vites seçeneği ile 100 km de ortalama 6,5 litre, otomatik vites seçeneğinde ise ortalama 7,1 litre yakıt tüketiyor. Düz vites seçeneğinden 149 gr/km olan karbondioksit emisyonu otomatik vites seçeneğinde ise 165 gr/kg. Hyundai Assan da Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası ndan sorumlu Genel Müdür ü Önder Göker konuşmasında Öncelikle Yeni Elantra için gerçekleştirdiğimiz Basın Buluşmamıza değerli vakitlerinizi ayırarak katıldığınız için teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Hepiniz hoşgeldiniz. Hyundai Assan da Satış, Pazarlama ve Satış Sonrası ndan sorumlu Genel Müdür olarak bayrağı devralalı henüz 7 ay oldu. Bu süreç içerisinde, hem geçen yılın son günlerini yoğun bir şekilde geride bıraktık, hem de yeni yıl ile birlikte ÖTV ve kurlarda yaşanan artışın yanı sıra, seçim sürecindeki durgunluk nedeniyle Türkiye otomotiv pazarında toplamda yüzde 25 i bulan bir daralmayla karşı karşıya kaldık. İşlerimizde yaşadığımız bu yoğun dönem nedeniyle çoğunuzla ilk kez tanışma fırsatını yakalayabiliyorum. Bu buluşmamız sayesinde sizlerle daha yakın iletişim kuracağımıza gönülden inanıyorum. Dedi.

22 Zenginlik başa bela Yazı ; Can Luigi Akaydın

23 Dubai Roadster Evet, şimdi de kendi süper otomobillerini yapıyorlar. Zenginlik ve lüks yaşam mekanı Dubai ve süper otomobiller ayrılmaz ikili gibidir. Akla gelebilecek ve mantığın sınırlarını zorlayacak her tür otomobili görmenin mümkün olduğu Dubai nin zenginleri şimdi de kendi otomobillerini yapmaya karar verdi. Tasarımını kimin yaptığı henüz gizliliğini koruyan otomobilin sızan bilgileri içinde, yaklaşık 770kg ağırlığında olacağı ve 400 HP civarında bir V8 ile donatılacağı var. Üzerinde Dubai Expo 2020 etiketlerini taşıyor olsa da, otomobilin 2015 yılında yola çıkacağı ve testlere başlanacağı tahmin ediliyor. Dubai içinde dönen zenginliği düşünecek olursak, KTM X-Bow gibi ultra hafif otomobiller ile rekabet edebilecek yapıda olacağı öngörülen Dubai Roadster ın bir şekilde üretileceği kesin gibi

24 Kıyafetin Önemi Mercedes doğrudan BMW X6 yı hedef aldı Yazı ; Can Luigi Akaydın 1995 yılında üretimi biten 968 ile 4 silindirli motorlara veda eden Porsche yeni bebeği Macan ın giriş serisi için 4 silindirli 2.0 lt turbo motoru opsiyon listesine ekledi HP güç ve 350 Nm tork üreten motor PDK şanzıman ile satın alındığında Macan ı 0 dan 100 km/s sürate 6.9 saniyede taşıyor. Ortalama yakıt tüketiminin 100 km de 7.5 lt belirtilen Macan, Macan S ve Turbo kardeşlerinden çift egzoz çıkışıyla ayırt edilebilecek. 18 inç jantlar, çift bölge klima standart gelirken, panoramik cam tavan, PASM(Porsche Active Suspansion Management) ve ön-arka park asistanları opsiyonel olarak sunulacak. Yazı ; Can Luigi Akaydın Esasında bir iki gün önce karşıma çıkan çizimlerini görünce Mercedes in ürün gamındaki bu açığı kapatmak için yakında adım atacağını tahmin etmiştim ancak bu kadar da çabuk olacağını düşünmemiştim. Altında bulunduğu yoğun kamuflaja rağmen bu test otomobilinin Mercedes MLC olduğunu karakteristik arka tavan çizgisinin alçalışından anlayabilmek mümkün. Stoplarının S-Coupe den alındığı göze çarpan ve coupe formuyla alçalan tavan çizgisiyle X6 yı doğrudan hedef alan MLC, bazılarına göre gereksiz görünebilir ama yakışıklı olduğu konusunda sanırım çoğumuz hemfikirdir. Mercedes M sınıfı ile aynı platformu paylaşan MLC üretime girdiğinde de 3.5 lt V6, Twin Turbo 4.6 lt V8 ve elbette 3.0 lt V6 dizel gibi öncüleriyle aynı motor gamını paylaşacak. Bunlara ek olarak konsept otomobilin kaputunun altında 3.0L Twin Turbo V6 motor olması bu motorun da MLC ile birlikte sunulabileceğinin sinyali sayılabilir ve elbette top model AMG modelin altında 5.5 lttwin Turbo V8 in bulunacağını da unutmamak gerek. Şimdilik sadece test aracını görmüş olsak da MLC nin üretime girmesinin pek de uzun sürmeyeceğini, 2015 yılının ilk çeyreği içerisinde satışa sunulacağını öngörebiliriz.

25 TÜRKİYE PAZARININ YENİ OYUNCUSU BAJAJ, ÜÇ AYDA 67 BAYİYE ULAŞTI Dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden Hintli Bajaj Auto, Mart başında 3 farklı modeliyle Türkiye pazarına girdi. Ürünlerinin lansmanını bayi ve servis adaylarına ilk kez 21 Aralık ta gerçekleştiren Bajaj, pazara çok hızlı bir giriş yaptı. Lansman günü dahi bayilikler almış olan Bajaj, ilk 3 ayda 69 servis, 67 bayi ile kuvvetli bir ağın temellerini attı. Türkiye nin hemen her ilinden gelen talepleri değerlendiren yetkililer, öngördükleri gibi pazarın oyun kurucularından olacaklarını kanıtladılar. Dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden Hintli Bajaj Auto Ltd. (BAL), 3 farklı modeliyle Türkiye ye girdi. Farklı kullanım alanları sayesinde köyde-kasabada-şehir merkezinde kısacası Türkiye nin her yerinde kullanılabilecek nitelikteki Bajaj motosikletleri bu yıl içinde pazardan yüzde 12 pay almayı hedefliyor. Bu konuda dağıtım ve servis ağının önemini bilen Bajaj ve Türkiye distribütörü Kuralkan ilk lansmanını 21 Aralık ta gerçekleştirdi. Olası bayi ve servislerin katıldığı lansman geri dönüşleri çok hızlı gerçekleşen bir çalışmaydı. Lansman sonrası yaklaşık 3 aylık dönemde 69 servis ve 67 bayi kazanan Kuralkan, çalışmalarına ara vermeksizin devam ediyor. Hintli Mühendislerden Sertifikalı Eğitimler Dünya liderlerinden Bajaj ın ve Türkiye nin ilk yerli motosiklet üreticisi Kanuni nin deneyimleri sayesinde çok hızlı organize olabilen bayiler ve servisler çok değerli eğitimlerden geçiyor. Kuralkan ın Tuzla daki üretim tesislerinde Hintli ve Türk mühendislerden eğitimler alan servisler, burada üretim aşamalarını da birebir inceleme imkanı buluyor. Satış ve pazarlama müdürlerinden konunun inceliklerini öğrenen bayiler, test sürüşleri ile de pazarlayacakları ürünü yakından tanıyor. Tüm eğitimler sonrası bayi ve servislere verilen sertifikalar ise tüketiciler için uzmanlığı ölçmede ayırt edici nitelikte. Commuter, Utility ve Sport kategorileriyle Türkiye nin tüm yollarında göreceğimiz Bajaj motosikletleri kalite-fiyat karşılaştırmalarıyla da ön plana çıkıyor. Japon motosikletleri ayarında kaliteli Bajaj, Çin motosikletleriyle yarışacak fiyat skalasına sahip yılında dengeleri oldukça değiştirecek ve pazardan önemli bir pay alacak Bajaj ın en dikkat çekici modeli PULSAR, ÖTV ve KDV dahil 7 bin 371 TL den satışa sunuluyor. Dayanıklılığı ve güvenilirliği ile her türlü yol ve hava koşuluna uygun tasarlanan ve bu sayede köy- kasaba yollarında kolaylıkla kullanılabilen BOXER, perakende satış fiyatı olan TL ile kısa sürede Anadolu halkının ilk tercihi haline gelecek. Comuter segmentinde satışa sunulan DISCOVER modeli ise kendi segmentinde güç, görünüş, yakıt tasarrufu, iki buji- 4 valf, mono shock süspansiyon, papatya disk fren gibi farklı özellikleri ile rakiplerinden ayrışıyor TL gibi iddialı bir fiyat ile satışa sunulan model satış rakamlarında ciddi değişiklikler yaptıracak.

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN.

DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. KOŞULSUZ ÖZGÜRLÜK DAHA HAFİF, DAHA SPORTİF, DAHA KOMPAKT VE DAHA AKILLI. YENİ FORZA 250 İLE LİMİTSİZSİN. Forza 250 üstün GT konforu, üst düzey güvenlik sağlayan teknolojik donanımları, seçkin ve aerodinamik

Detaylı

KONFOR VE ZARAFET, HYUNDAI ELANTRA İLE BOYUT ATLIYOR

KONFOR VE ZARAFET, HYUNDAI ELANTRA İLE BOYUT ATLIYOR YIL: 1 SAYI: 3 MAYIS 2014 www.rpmagazin.com KONFOR VE ZARAFET, HYUNDAI ELANTRA İLE BOYUT ATLIYOR Mazda3 Peugeot RCZ-R BMW i8 Test : Hyundai i10 Toyota Prius - Peugeot 308 Editörden Beklenen Mayıs geldi

Detaylı

Gücü de büyük, yükü de...

Gücü de büyük, yükü de... 7.5 TON 175 HP EURO 3 COMMON RAIL TURBO DIZEL INTERCOOLER ABS HBB LSPV Gücü de büyük, yükü de... Yeni Isuzu, 175 HP, Euro 3, common rail, turbo dizel intercooler motoru ve yenilenen dış görünüşüyle şimdi

Detaylı

DS3 1.6 e-hdi 92 HP DStyle M/T STT

DS3 1.6 e-hdi 92 HP DStyle M/T STT S3 1.6 e-hi 92 HP Style M/T STT TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1560 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 92 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 230 / 1750 Uzunluk - Genişlik (mm) 3948-1715 Yükseklik -

Detaylı

MINI Cooper S 1.6 175 HP

MINI Cooper S 1.6 175 HP MINI Cooper S 1.6 175 HP Sahibinden SAHİBİNDEN HATASIZ KAZASIZ F1 SANZIMAN İlan no: 236189 57.000 TL İlan tarihi: 28 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl Antalya, Konyaaltı Model yılı Ocak 2008

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive

Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive İlan no: 322902 Alfa Romeo Giulietta 1.6 JTD Distinctive Sahibinden 2015 Model 1,6 JTD Distincsive, HASARSIZ Servis Bakımlı 66.000 TL İlan tarihi: 23 Eylül 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı

Detaylı

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ

YANA OTOMOBILIN TARIHINI YAZAN BIRKA MARKA ARAS NDA YER AL YORUZ RENAULT FLUENCE NEDEN RENAULT? 2 2 FLUENCE AYRINTILAR RENAULT FLUENCE KUSURSUZ AYRINTILAR KONFORLU KONFORU ARTTIRAN DONANIMLAR FAYDALI Renault eco 2 2 2 ALANI 18 > 19 Önde oturan her yolcunun kendisine

Detaylı

Kendi hayatını yaşa. Sürüş hazzından vazgeçme.

Kendi hayatını yaşa. Sürüş hazzından vazgeçme. TOTA L K ONTR O L Doğamızda hep daha ileriye ulaşmak var. Bazen duraklar ve geçmişe bakarız. Fakat sonra yolculuk yeniden başlar. Çünkü macera hep bir yerlerde bizi bekler. Ve sadece ilerleyerek hedefe

Detaylı

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX...

Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Yaratıcı ruhun eşsiz ürünü FORD B-MAX... Ford B-MAX 2010 yılında Cenevre fuarında konsept araç olarak ilk kez tanıtıldığında eşsiz tasarımı sayesinde büyük hayranlık uyandırmış ve tüm otomobilseverlerin

Detaylı

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT

Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Toyota Corolla Sedan 1.6 Elegant MMT Sahibinden Öğretmenden 1.6 toyota elegant lpg li ve otomatik İlan no: 249819 40.500 TL İlan tarihi: 7 Kasım 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Polatlı, Çarşı,

Detaylı

Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion

Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion Sahibinden Bravo 120 Bg 6 İleri 2010 Model 128000km İlan no: 386185 40.000 TL İlan tarihi: 20 Ocak 2017 İlan detayları İlan detayları İl Denizli Model yılı Ocak 2010 Km Kasa

Detaylı

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP

NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP NEMO COMBI X 1.3 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1248 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak.) 190 / 1750 Vites kutusu 5 ileri düz vites Uzunluk - Genişlik (mm)

Detaylı

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP

YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP YENİ BERLINGO PANELVAN X 1.6 HDi 75 HP TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1560 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 75 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 185 / 1500 Maksimum hız (km/s) 162 0-100 km/s hızlanma

Detaylı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Sahibinden Ford Focus 1.6 TDCi 115 İlan no: 186963 İlan detayları 72.000 TL 17 Şub 2014 72.000 TL 15 Şub 2014 75.000 TL HP Titanium 4 Kapı (2013) İlan tarihi:

Detaylı

Toyota Auris 1.4 D-4D 90 HP Comfort Plus M/M Otomatik

Toyota Auris 1.4 D-4D 90 HP Comfort Plus M/M Otomatik İlan no: 236037 Toyota Auris 1.4 D-4D 90 HP Comfort Plus M/M Otomatik Sahibinden Öğretmenden Temiz, Boyasız, Değişensiz F1 Direksiyonlu Auris 53.250 TL İlan tarihi: 27 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 Tam Otomatik LIVE, FEEL LIVE,

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Kasım 2016 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S BVM5 Manuel BVM5 Manuel BVM5 Manuel

Detaylı

ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA

ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA Sıradışı tasarım anlayışıyla bir moda ikonu haline gelen Nissan Micra, şehrin tüm kapılarını sizin için açmaya hazır. 100 kilometrede 4,3 litre yakıt tüketimiyle* sınıfının

Detaylı

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir

Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan farklılıklar olabilir Broşürde yer alan görseller ile pazara sunulan araçlar arasında donanımsal ve görsel açıdan

Detaylı

Toyota Yaris HP Terra Sporty M/M

Toyota Yaris HP Terra Sporty M/M İlan no: 185582 Toyota Yaris 1.33 99 HP Terra Sporty M/M Sahibinden 33.000 km'de 2010 model toyota yaris 31.000 TL İlan tarihi: 29 Ocak 2014 İlan detayları İlan detayları İl Hatay Model yılı Ocak 2010

Detaylı

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport

DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport Yakıt tüketim değerleri, ideal şartlarda ölçülmüş minimum tüketim değerleridir. Kullanım koşulları ve çevresel şartlara göre farklılık gösterebilir. DS5 1.6 e-hdi 115HP BMP6 DSport TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir

Detaylı

DAKAR RUHUNUN VÜCUT BULMUŞ HALİ!

DAKAR RUHUNUN VÜCUT BULMUŞ HALİ! DAKAR RUHUNUN VÜCUT BULMUŞ HALİ! Tasarım ilhamı tamamen CRF450 RALLY yarış motosikletinden alınan CRF250 RALLY, arka ABS iptal seçeneği, çok fonksiyonlu dijital gösterge paneli, 10 litrelik yakıt tankı

Detaylı

YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5

YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5 YENİ C3 1.4 HDi 70HP COLLECTION EURO 5 TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1398 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 70 / 4000 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 160 / 2000 Uzunluk - Genişlik (mm) 3941-1728 Yükseklik

Detaylı

MICRA BROSUR 22x15.indd :21

MICRA BROSUR 22x15.indd :21 MICRA BROSUR 22x15.indd 1 10.02.2012 11:21 MICRA BROSUR 22x15.indd 2 10.02.2012 11:21 ŞEHRİN ANAHTARI: NISSAN MICRA Sıradışı tasarım anlayışıyla bir moda ikonu haline gelen Nissan Micra, şehrin tüm kapılarını

Detaylı

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR

YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER VE DONANIMLAR YENİ CITROËN C3 TEKNİK ÖZELLİKLER Ağustos 2017 MODELLER 1.2 PureTech 82 HP 1.6 BlueHDi 75 HP S&S 1.6 BlueHDi 100 HP S&S 1.6 VTi 115 HP EAT6 BVM5 Manuel BVM5

Detaylı

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG

Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG İlan no: 302363 Seat Leon 1.6 lt TDI CR 105 hp Style DSG Sahibinden Garantisi Devam eden, SEAT LEON 1.6 TDI 105 HP DSG S&S, 2013 64.000 TL İlan tarihi: 9 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl Adana,

Detaylı

X-Class Power Donanım Özellikleri

X-Class Power Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş.

Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş. Corolla Sizi olmak istediğiniz yere götüren sürüş. Motor Güç Yakıt tüketimi* CO 2 emisyonları* Hızlanma Bulunduğu modeller 1.33 litre benzinli 99 PS 5.6 l/100 km 129 g/km 12.6 saniye Life Dual VVT-i 6/MT

Detaylı

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu

Yenilenen Corolla Teknik ve Donanım Tablosu Teknik özellikler 1.33 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort 1.6 VVT-i Comfort Extra 1.6 VVT-i Elegant Düz Vites Düz Vites Düz Vites Otomatik Vites Düz Vites Otomatik Vites ÖLÇÜLER Boy x En x Yükseklik mm 4545

Detaylı

Hyundai i CVVT Style

Hyundai i CVVT Style Hyundai i20 1.4 CVVT Style Sahibinden 23500 km 2017 i20 mpı otomatik İlan no: 409786 66.500 TL İlan tarihi: 15 Temmuz 2017 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2017 Km Kasa tipi Vites tipi

Detaylı

Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion

Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion Fiat Linea 1.3 Multijet Emotion Sahibinden Öğretmenden Temiz Linea 29.500 TL İlan tarihi: 18 Ağustos 2015 İlan no: 243549 İlan detayları İlan detayları İl Kayseri Model yılı Ocak 2008 Km 141.000 km Kasa

Detaylı

Skoda Octavia 1.6 Elegance

Skoda Octavia 1.6 Elegance İlan no: 271549 Skoda Octavia 1.6 Elegance Sahibinden 2014 MODEL 48.000 KM ELEGANCE DONANIM, OPSİYONLAR, DSG 92.000 TL İlan tarihi: 2 Mart 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2014 Km

Detaylı

Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 160 HP Sportline

Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 160 HP Sportline İlan no: 209679 Volkswagen Scirocco 1.4 TSI 160 HP Sportline Sahibinden Kiralık Scirocco - SİYAH - Günlük : 149 TL Haftalık : 148 TL Aylık : 147 TL BEYAZ - GRİ - UYGUN FİYAT GARANTİ İlan tarihi: 17 Ekim

Detaylı

Kia Sorento 2.5 CRDi EX Premium Aut.

Kia Sorento 2.5 CRDi EX Premium Aut. İlan no: 405496 Kia Sorento 2.5 CRDi EX Premium Aut. Sahibinden MEMURDAN TEMİZ KAZASIZ 4X4 KIA SORENTO JEEP (FİYAT DÜŞTÜ!) 41.000 TL İlan tarihi: 19 Mayıs 2017 İlan detayları İlan detayları İl Tekirdağ,

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON 2012 DONANIM BİLGİLERİ CRUZE STATION WAGON EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK 134 g/km Benzin 140PS/103kW@6000rpm 200Nm@1850rpm DONANIM Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir

Detaylı

Audi A3 1.6 TDI Attraction

Audi A3 1.6 TDI Attraction İlan no: 387049 Audi A3 1.6 TDI Attraction Sahibinden Audi A3 1.6 TDI Attraction 2013 model 39870 km de. İSTOÇ 84.950 TL İlan tarihi: 3 Şubat 2017 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Bağcılar, Mahmutbey

Detaylı

Audi Q7 3.0 TDI quattro tiptronic

Audi Q7 3.0 TDI quattro tiptronic İlan no: 332195 Audi Q7 3.0 TDI quattro tiptronic Sahibinden S-LİNE 2012 YENİ- GÖRÜNÜM-BOSE OTM BAGAJ-7 KİŞİLİK HASAR KAYI 118.900 TL İlan tarihi: 7 Aralık 2016 İlan detayları İlan detayları İl Gaziantep,

Detaylı

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure

Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure İlan no: 214982 Peugeot 508 1.6 e-hdi 112 HP Stop and Start Auto6R Allure Sahibinden SIFIR AYARINDA 508 - EN DOLUSU - HATASIZ 70.000 TL İlan tarihi: 26 Kasım 2014 İlan detayları İlan detayları İl Ankara,

Detaylı

Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion Dualogic

Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion Dualogic Fiat Bravo 1.6 Mjet Emotion Dualogic Sahibinden Memurdan, temiz, serisinin en dolusu, dizel&otomatik İlan no: 384672 38.250 TL İlan tarihi: 3 Ocak 2017 İlan detayları İlan detayları İl İzmir Model yılı

Detaylı

Fiat Grande Punto 1.3 Multijet Dynamic

Fiat Grande Punto 1.3 Multijet Dynamic Fiat Grande Punto 1.3 Multijet Dynamic Sahibinden Konfor Paketli 90 Beygir Grande Punto İlan no: 302430 27.500 TL İlan tarihi: 10 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl Çorum Model yılı Ocak 2006

Detaylı

MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI!

MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI! MACERA HİÇ BU KADAR ÇEKİCİ OLMAMIŞTI! ZEKASI İÇİNDE SAKLI! MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru

Detaylı

Peugeot HDi Premium Otomatik

Peugeot HDi Premium Otomatik Peugeot 308 1.6 HDi Premium Otomatik İlan no: 322237 İlan detayları Sahibinden 47.500 TL 12 Oca 2017 47.500 TL 18 Eyl 2016 52.500 TL ÖZEL ÜRETİM TÜRKİYEDE TEK DİYENLER BİDAHA DÜŞÜNSÜN KAZASIZ İlan tarihi:

Detaylı

Peugeot 3008 1.6 HDi 112 HP Auto6R Allure

Peugeot 3008 1.6 HDi 112 HP Auto6R Allure İlan no: 194503 Peugeot 3008 1.6 HDi 112 HP Auto6R Allure Sahibinden SAHİBİNDEN SINIFIN EN DOLUSU 3008 CROSSOVER 64.900 TL İlan tarihi: 22 Mayıs 2014 İlan detayları İlan detayları İl Burdur Model yılı

Detaylı

BMW 1 Serisi 1.16i Otomatik

BMW 1 Serisi 1.16i Otomatik İlan no: 239308 BMW 1 Serisi 1.16i Otomatik Sahibinden Dr Bayandan hasarsız Premium Sunroof Full Full Paket 4 ve 5 58.300 TL İlan tarihi: 28 Haziran 2015 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Kadıköy,

Detaylı

X-Class Progressive Donanım Özellikleri

X-Class Progressive Donanım Özellikleri ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi) ASR (Antipatinaj sistemi) BAS (Frenleme kuvveti yardım sistemi) ESP (Elektronik dengeleme programı) ETS (Elektronik çekiş sistemi) EBD (Elektronik güç dağılımı)

Detaylı

Mercedes Sprinter Küçük Otobüs Ekstra Uzun 16+1

Mercedes Sprinter Küçük Otobüs Ekstra Uzun 16+1 İlan no: 132217 Mercedes Sprinter Küçük Otobüs Ekstra Uzun 16+1 Sahibinden Günlük : 99 TL Haftalık : 99 TL Aylık : 99 TL - ESEN TUR - 'DAN 17 KİŞİYİ VE BAGAJINI ALABİLİCEK SPRİNTER İlan tarihi: 17

Detaylı

Volvo XC D D5 AWD (7 Koltuk) Adventure Edition

Volvo XC D D5 AWD (7 Koltuk) Adventure Edition Volvo XC 90 2.4 D D5 AWD (7 Koltuk) Adventure Edition İlan no: 241793 İlan detayları Sahibinden 72.500 TL 07 Oca 2016 72.500 TL 06 Oca 2016 74.800 TL 18 Ara 2015 79.400 TL 12 Ağu 2015 82.500 TL Teknolojinin

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN DONANIM BİLGİLERİ CRUZE SEDAN 2012 EMİSYON SINIFI CO2 EMISYONU YAKIT TIPI MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK ŞANZIMAN Sport Sport Plus Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön

Detaylı

Mitsubishi L200 L 200 Çift Kabin 4x4 Intense Lux MT

Mitsubishi L200 L 200 Çift Kabin 4x4 Intense Lux MT İlan no: 192364 Mitsubishi L200 L 200 Çift Kabin 4x4 Intense Lux MT Sahibinden SİYAH İNCİ İLE GÖZLER ÜZERİNİZDE OLACAK.ÇOK TEMİZ FULL BAKIM 39.000 TL İlan tarihi: 28 Nisan 2014 İlan detayları İlan detayları

Detaylı

Mercedes C Serisi C 180 Sportcoupe Aut.

Mercedes C Serisi C 180 Sportcoupe Aut. İlan no: 245718 Mercedes C Serisi C 180 Sportcoupe Aut. Sahibinden HATASIZ 2012 C 180 COUPE 156 PS 7G- TRONİC AMG PLUS CGI 115.000 TL İlan tarihi: 15 Eylül 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara,

Detaylı

YENİ CITROËN C4 PICASSO INTENSIVE 1.6 e-hdi 115 HP ETG6 (5 KİŞİLİK)

YENİ CITROËN C4 PICASSO INTENSIVE 1.6 e-hdi 115 HP ETG6 (5 KİŞİLİK) YENİ CITROËN C4 PICASSO INTENSIVE 1.6 e-hdi 115 HP ETG6 (5 KİŞİLİK) TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1.560 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 115 / 3.600 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 270 / 1.750 Uzunluk

Detaylı

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1

Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1 İlan no: 189193 Volkswagen Caravelle 2.0 TDI 140 HP Comfortline 8+1 Sahibinden Günlük : 99 TL Haftalık : 99 TL Aylık : 99 TL ASSOY TURİZM'den KİRALIK LÜX VIP ARAÇLAR İlan tarihi: 15 Mart 2014 İlan

Detaylı

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK

DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK DONANIM BİLGİLERİ CRUZE HATCHBACK 2012 EMİSYON SINIFI ŞANZIMAN MAKSIMUM GÜÇ (PS) TORK YAKIT TIPI Sport AT Sport Plus AT Sürüş Konforu 60/40 Oranında Katlanabilir Arka Koltuklar 4 yönlü ayarlanır ön yolcu

Detaylı

LandRover Range Rover Sport 3.0 TDV6 245 HP Autobiography + Bodykit

LandRover Range Rover Sport 3.0 TDV6 245 HP Autobiography + Bodykit İlan no: 209682 LandRover Range Rover Sport 3.0 TDV6 245 HP Autobiography + Bodykit Sahibinden Kiralık Range Rover Sport - Günlük : 249 TL Haftalık : 248 TL Aylık : 247 TL Vouge - SİYAH - BEYAZ - KIRMIZI

Detaylı

Renault Grand Scenic Toyota Verso. Renault Megan

Renault Grand Scenic Toyota Verso. Renault Megan Renault Grand Scenic Toyota Verso Renault Megan Ford C MAX diesle tekna Privilege Premium Mitsubishi ASX 2 sport tourer Titanyum (Glassroof+NC) Anahtar teslim fiyatları 51.900,00 TL 52.350,00 TL 49.000,00

Detaylı

Citroen C4 1.6 THP 156 Hp Exclusive MCP

Citroen C4 1.6 THP 156 Hp Exclusive MCP Citroen C4 1.6 THP 156 Hp Exclusive MCP İlan no: 194081 İlan detayları Sahibinden 46.900 TL 23 Haz 2014 46.900 TL 19 May 2014 46.000 TL 28000 km de garaj arabası, full İlan tarihi: 19 Mayıs 2014 İlan detayları

Detaylı

BMW 5 Serisi 5.25xd Touring

BMW 5 Serisi 5.25xd Touring BMW 5 Serisi 5.25xd Touring Sahibinden BMW 2013 Model 525 Xdrive İlan no: 202698 225.000 TL İlan tarihi: 15 Ağustos 2014 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Gölbaşı Model yılı Ocak 2013 Km 20.000

Detaylı

BMW 6 Serisi 6.40i Cabrio

BMW 6 Serisi 6.40i Cabrio İlan no: 209687 BMW 6 Serisi 6.40i Cabrio Sahibinden Kiralık BMW 6.40 - SİYAH - Günlük : 249 TL Haftalık : 248 TL Aylık : 247 TL BEYAZ - UYGUN FİYAT GARANTİSİ İlan tarihi: 17 Ekim 2014 İlan detayları İlan

Detaylı

Skoda Octavia 1.6 FSI Elegance

Skoda Octavia 1.6 FSI Elegance İlan no: 290138 Skoda Octavia 1.6 FSI Elegance Sahibinden ILK SAHIBINDEN 0 AYARINDA KAZASIZ ANKARA ARABASI 42.500 TL İlan tarihi: 20 Mayıs 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2009 Km

Detaylı

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA!

EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! EKSTRA HEYECAN, EKSTRA MACERA! HEYECAN VERİCİ İÇ TASARIM MODUNUZA GÖRE KİŞİSELLEŞTİRİN, KOLAYCA KULLANIN. Sürücü, üç farklı direksiyon hassasiyetinden (spor, konfor ve normal) birini seçerek en doğru duyarlılık

Detaylı

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites

Trend X. 8 İleri Otomatik Şanzıman ile Döner Vites Konsolu Direksiyondan kumandalı otomatik vites Trend X 16 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 4 Yönlü manuel sürücü koltuğu Sürücü bel desteği Deri

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T

YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T YENİ C-ELYSÉE 1.2 VTi 72 HP ATTRACTION M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1199 Maksimum güç (Hp.din/dev.dak) 72/5500 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 110/3000 Uzunluk - Genişlik (mm) 4427-1748 Yükseklik

Detaylı

BASIN BÜLTENİ FORD UN YENİ ECONETIC TEKNOLOJİSİ YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYON DEĞERLERİNDE İYİLEŞMELER SAĞLIYOR

BASIN BÜLTENİ FORD UN YENİ ECONETIC TEKNOLOJİSİ YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYON DEĞERLERİNDE İYİLEŞMELER SAĞLIYOR BASIN BÜLTENİ FORD UN YENİ ECONETIC TEKNOLOJİSİ YAKIT TÜKETİMİ VE CO2 EMİSYON DEĞERLERİNDE İYİLEŞMELER SAĞLIYOR Yeni Ford Mondeo ECOnetic modelinin CO 2 emisyonu 115 g/km Ford Ka araçlarda Ford Otomatik

Detaylı

BMW 3 Serisi 3.16i TL. İlan detayları BORUSAN ÇIKIŞLI SAHİBİNDEN TERTEMİZ BMW E90. Sahibinden. İlan tarihi: 29 Ağustos 2016.

BMW 3 Serisi 3.16i TL. İlan detayları BORUSAN ÇIKIŞLI SAHİBİNDEN TERTEMİZ BMW E90. Sahibinden. İlan tarihi: 29 Ağustos 2016. İlan no: 320596 BMW 3 Serisi 3.16i Sahibinden BORUSAN ÇIKIŞLI SAHİBİNDEN TERTEMİZ BMW E90 61.000 TL İlan tarihi: 29 Ağustos 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2007 Km Kasa tipi Vites

Detaylı

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA

CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA CITROËN C5 1.6 THP 156 HP CONFORT BVA TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1.598 Maksimum güç (Hp.din/dev. dak.) 156 / 6.000 Maksimum tork (Nm/dev. dak.) 240 / 1.400-4.000 Uzunluk - genişlik (mm) 4.779-1.860

Detaylı

Citroen C8 2.0 HDi SX Aut.

Citroen C8 2.0 HDi SX Aut. İlan no: 320356 Citroen C8 2.0 HDi SX Aut. Sahibinden İdeal aile aracı. 7 koltuklu otomobil ruhsatli. Konforlu. 42.500 TL İlan tarihi: 27 Ağustos 2016 İlan detayları İlan detayları İl İzmir, Selçuk Model

Detaylı

BMW 3 Serisi 3.20d TL. İlan detayları DİZEL COUPE TEMİZ BAKIMLI KM DE SUNROOF LU İÇ DIŞ M P. Sahibinden. İlan tarihi: 1 Ağustos 2016

BMW 3 Serisi 3.20d TL. İlan detayları DİZEL COUPE TEMİZ BAKIMLI KM DE SUNROOF LU İÇ DIŞ M P. Sahibinden. İlan tarihi: 1 Ağustos 2016 İlan no: 307454 BMW 3 Serisi 3.20d Sahibinden DİZEL COUPE TEMİZ BAKIMLI 175000 KM DE SUNROOF LU İÇ DIŞ M P 80.000 TL İlan tarihi: 1 Ağustos 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2007 Km

Detaylı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı

Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı İlan no: 255431 Ford Focus 1.6 TDCi 109 HP Titanium 4 Kapı Sahibinden Ford Focus 1.6 TDCi Titanium 2012 model 43540 km de. İSTOÇ 57.500 TL İlan tarihi: 5 Ocak 2016 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul,

Detaylı

Kia Sorento 2.5 X-Force CRDi AT Prestige

Kia Sorento 2.5 X-Force CRDi AT Prestige İlan no: 212263 Kia Sorento 2.5 X-Force CRDi AT Prestige Sahibinden KIA SORENTO XFORCE 2008 MODEL FULL FULL KAÇIRMAYIN 52.000 TL İlan tarihi: 9 Kasım 2014 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak

Detaylı

Honda Civic 1.6 Premium

Honda Civic 1.6 Premium İlan no: 244217 Honda Civic 1.6 Premium Sahibinden Direkt Sahibinden, Honda Civic Premium 1.6 i-vtec, Manuel 42.900 TL İlan tarihi: 26 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları İl Tekirdağ, Çerkezköy,

Detaylı

Ford C-Max 1.6 TDCi 115 HP Titanium

Ford C-Max 1.6 TDCi 115 HP Titanium Ford C-Max 1.6 TDCi 115 HP Titanium İlan no: 185832 İlan detayları Sahibinden 69.000 TL 15 Şub 2014 69.000 TL 01 Şub 2014 70.000 TL 31 Oca 2014 71.000 TL MEMURDAN TERTEMİZ MERAKLISINA CMAX İlan tarihi:

Detaylı

Citroen C4 Coupe 2.0 VTS

Citroen C4 Coupe 2.0 VTS İlan no: 233363 Citroen C4 Coupe 2.0 VTS Sahibinden 215 hp ile MAT Yaptık Üzerine de Pro.Ses Sistemi Koyduk 32.000 TL İlan tarihi: 30 Nisan 2015 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2005 Km

Detaylı

Saab 9-3 Sport 1.9 TTiD Aero Otomatik

Saab 9-3 Sport 1.9 TTiD Aero Otomatik İlan no: 236141 Saab 9-3 Sport 1.9 TTiD Aero Otomatik Sahibinden Günlük : 1.500 TL Haftalık : 3.000 TL Aylık : 5.000 TL SAAB 9.3 TTİD ÇİFT TURBO 210BG ŞİRKET GENEL MÜDÜRÜ,CEO LARIN İlan tarihi: 28 Mayıs

Detaylı

Ford Fiesta 1.4 TDCi 68 HP Titanium

Ford Fiesta 1.4 TDCi 68 HP Titanium İlan no: 243063 Ford Fiesta 1.4 TDCi 68 HP Titanium Sahibinden 2011 MODEL 1.4 TDCİ TİTANİUM X PAKET. FİYAT DÜŞTÜ ACİL. 38.200 TL İlan tarihi: 12 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları İl Karabük, Safranbolu,

Detaylı

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN!

İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! İŞİNİZİ ZİRVEYE ÇIKARIN! DFSK Mini Maxi Güçlü Motor Mini Maxi'nin DK1506 motoru, Dual VVT teknolojisi ile orta, düşük ve yüksek devirlerde mükemmel bir tork çıkışı sağlayarak güçlü

Detaylı

CITROËN NEMO COMBI PLUS MODERN ÇİZGİLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

CITROËN NEMO COMBI PLUS MODERN ÇİZGİLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR CITROËN NEMO CITROËN NEMO COMBI PLUS MODERN ÇİZGİLERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR Citroën Nemo Combi Plus, Nemo Combi nin üstün özelliklerine bir de üçüncü sırada cam, yukarı açılır arka kapı ve yan hava yastıkları

Detaylı

Honda Civic 1.6 Dream Otomatik

Honda Civic 1.6 Dream Otomatik Honda Civic 1.6 Dream Otomatik Sahibinden SIFIR KOKUSU ÜZERİNDE DAHA TEMİZİ YOK İlan no: 303386 57.500 TL İlan tarihi: 18 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak 2012 Km Kasa tipi

Detaylı

Mercedes E Serisi E 220 CDI Avantgarde

Mercedes E Serisi E 220 CDI Avantgarde İlan no: 234461 Mercedes E Serisi E 220 CDI Avantgarde Sahibinden COMMAND - NAVİGASYON - GERİ GÖRÜŞ - 56.000 Km 207.000 TL İlan tarihi: 11 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Çankaya, Balgat,

Detaylı

Renault Megane 1.5 dci Privilege 105 bg

Renault Megane 1.5 dci Privilege 105 bg İlan no: 242636 Renault Megane 1.5 dci Privilege 105 bg Sahibinden Dizel, Sunroof, 4 Parça Boyanan Var Kusur Yok 32.000 TL İlan tarihi: 7 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları İl Antalya Model yılı

Detaylı

Renault Latitude 1.5 dci 110 HP Euro 5 Executive

Renault Latitude 1.5 dci 110 HP Euro 5 Executive İlan no: 209121 Renault Latitude 1.5 dci 110 HP Euro 5 Executive Sahibinden 2012 MAYIS TRAFİĞE ÇIKIŞLI RENAULT LATİTUDE 58.500 TL İlan tarihi: 12 Ekim 2014 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Beylikdüzü,

Detaylı

Suzuki yeni nesil 4x4 teknolojisi Allgrip ile değişken yol koşullarına mükemmel uyum Suzuki SX4 S-Cross ta geniş motor yelpazesi

Suzuki yeni nesil 4x4 teknolojisi Allgrip ile değişken yol koşullarına mükemmel uyum Suzuki SX4 S-Cross ta geniş motor yelpazesi SUZUKI SX4 Suzuki yeni nesil 4x4 teknolojisi Allgrip ile değişken yol koşullarına mükemmel uyum Orta konsolda yer alan bir ayar düğmesiyle kolayca 4 farklı sürüş modu arasında seçim yapabilirsiniz. Allgrip

Detaylı

Mercedes M Serisi ML 280 CDI Start Otomatik

Mercedes M Serisi ML 280 CDI Start Otomatik İlan no: 234487 Mercedes M Serisi ML 280 CDI Start Otomatik Sahibinden SERVİS BAKIMLI 100.000 KM DE ML 280 CDİ LÜKS,kapalı garaj 135.000 TL İlan tarihi: 11 Mayıs 2015 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul,

Detaylı

BMW 3 Serisi 3.18i Aut.

BMW 3 Serisi 3.18i Aut. BMW 3 Serisi 3.18i Aut. Sahibinden BMW e46 3.18i Kırmızı Bej Deri Otomatik EKSTRALI İlan no: 389385 45.000 TL İlan tarihi: 28 Şubat 2017 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Küçükçekmece Model yılı

Detaylı

Toyota Auris 1.6 124 HP Elegant Otomatik

Toyota Auris 1.6 124 HP Elegant Otomatik İlan no: 239943 Toyota Auris 1.6 124 HP Elegant Otomatik Sahibinden Doktordan 30.000 KM'de Tam Otomatik Auris Elagant 1.6 45.000 TL İlan tarihi: 4 Temmuz 2015 İlan detayları İlan detayları İl Model

Detaylı

Fiat Linea 1.6 Multijet Emotion Plus

Fiat Linea 1.6 Multijet Emotion Plus İlan no: 254259 Fiat Linea 1.6 Multijet Emotion Plus Sahibinden 77 BİNDE dizel LİNEA. GÜÇLÜ, KONFORLU VE EKONOMİK... 41.500 TL İlan tarihi: 14 Aralık 2015 İlan detayları İlan detayları İl Model yılı Ocak

Detaylı

Hyundai Getz 1.3 GLS Style

Hyundai Getz 1.3 GLS Style İlan no: 301924 Hyundai Getz 1.3 GLS Style Sahibinden SUNROOF, 4 HAVA YASTIĞI, ELEKTRİKLİ CAM VE AYNALAR, FULL 23.950 TL İlan tarihi: 6 Haziran 2016 İlan detayları İlan detayları İl Ankara, Yenimahalle,

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style Titanium ST-Line Style donanım seviyesine ek olarak Titanium donanım seviyesine ek olarak 17 aluminyum alaşım jantlar 18'' Alaşım Jant 19'' alaşım Jant Ön sis farları 8 Dokunmatik

Detaylı

Mercedes Viano 2.2 CDI V336 Ambiente Activity Orta 5+1

Mercedes Viano 2.2 CDI V336 Ambiente Activity Orta 5+1 İlan no: 218701 Mercedes Viano 2.2 CDI V336 Ambiente Activity Orta 5+1 Sahibinden Mercedes - Benz Viano 2.2 CDI Ambiente Activity Orta 2012 155.000 TL İlan tarihi: 17 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları

Detaylı

Opel Insignia 1.6 180 HP Edition Elegance

Opel Insignia 1.6 180 HP Edition Elegance Opel Insignia 1.6 180 HP Edition Elegance Sahibinden 35.000 km'de 2011 İlan no: 242285 İlan detayları 53.500 TL 28 Ağu 2015 53.500 TL 03 Ağu 2015 56.000 TL model Insignia 1.6T Edition Elegance İlan

Detaylı

Mercedes M Serisi ML 320 CDI Lüks Otomatik

Mercedes M Serisi ML 320 CDI Lüks Otomatik İlan no: 329563 Mercedes M Serisi ML 320 CDI Lüks Otomatik Sahibinden AMG PAKET HATASIZ FULL ML 320 135.000 TL İlan tarihi: 14 Kasım 2016 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Başakşehir, İkitelli,

Detaylı

Volvo XC 60 2.0 D3 163 HP R-design Otomatik Vites

Volvo XC 60 2.0 D3 163 HP R-design Otomatik Vites İlan no: 207935 Volvo XC 60 2.0 D3 163 HP R-design Otomatik Vites Sahibinden DOKTORDAN ÇOK TEMİZ VOLVO XC60 R DESIGN OCEAN RACE ÖZEL ÜRET 140.000 TL İlan tarihi: 29 Eylül 2014 İlan detayları İlan detayları

Detaylı

Fiyat Listesi Şubat 17

Fiyat Listesi Şubat 17 Fiyat Listesi Şubat 17 Style 17 aluminyum alaşım jantlar Ön sis farları Gündüz yanan LED farlar Elektrikli, ısıtmalı, sinyalli yan aynalar Elektrikli ön ve arka camlar 6 Yönlü manuel sürücü koltuğu Deri

Detaylı

DS4 1.6 VTi 120HP DStyle M/T

DS4 1.6 VTi 120HP DStyle M/T DS4 1.6 VTi 120HP DStyle M/T TEKNİK ÖZELLİKLER Silindir hacmi (cc) 1598 Maksimum güç ( Hp.din/ dev.dak) 120/6000 Maksimum tork (Nm/dev.dak) 160/4250 Uzunluk - Genişlik (mm) 4275-1810 Yükseklik - Dingil

Detaylı

Kilometrelik Hyundai Türkiye Turu Tamamlandı

Kilometrelik Hyundai Türkiye Turu Tamamlandı hyundai.com.tr /hyundaiturkiye /hyundaiturkiye /hyundaitr /User/HyundaiTurkiye > Hyundai Türkiye Turu > Euro 2016 Resmi Sponsoru > TSK ve Emniyet Mensuplarına İndirim > Hyundai Servislerinde Bahar Festivali

Detaylı

Volkswagen Golf 1.6 TDi Highline

Volkswagen Golf 1.6 TDi Highline İlan no: 242147 Volkswagen Golf 1.6 TDi Highline Sahibinden Volkswagen Golf 1.6 TDi Highline 2014 model 20900 km de. 87.950 TL İlan tarihi: 10 Ağustos 2015 İlan detayları İlan detayları İl İstanbul, Bağcılar,

Detaylı

LandRover Freelander 2 TD4 HSE Otomatik

LandRover Freelander 2 TD4 HSE Otomatik İlan no: 322344 LandRover Freelander 2 TD4 HSE Otomatik Sahibinden SON FİYAT BORUSAN BAKIMLI GERÇEK HSE PAKET KUSURSUZ TEMİZLİK 87.500 TL İlan tarihi: 19 Eylül 2016 İlan detayları İlan detayları İl Model

Detaylı

YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ

YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ YENİ CITROËN BERLINGO COMBİ 2 MODERN ETKİLEYİCİ TASARIM YENİ CITROËN BERLINGO, etkileyici tasarımını yenilenen ön tasarımıyla pekiştiriyor. Keskin hatlı yeni tampon, daha alçak ve genişletilmiş radyatör

Detaylı