ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ"

Transkript

1 ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ Adı soyadı : Kültegin Ögel Doğum Tarihi: 27 Eylül 1964 Doğum Yeri : Ankara Eğitimi : Özel TED Lisesi (Ankara Koleji) Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi (Psikiyatri uzmanlık eğitimi) Mesleki deneyim: Sağmalcılar Devlet Hastanesi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 1. Psikiyatri Birimi Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Alkol Madde Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM) 1998 Psikiyatri doçenti Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, Uçucu Madde Araştırma ve Tedavi Merkezi (UMATEM) ve Çocuk Ergen Madde Araştırma ve Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) Ödüller 1. Nusret Fişek Halk Sağlığı Ödülü, 1997 (Depresyon Günleri projesi nedeniyle) 2. National Institute on Drug Abuse, Travel Award, Türk Psikiyatri Dergisi Araştırma ödülü, World Psychiatric Association Young Psyhiatrists Award, Ismet Karacan Award, P dergisi, 2003 yılı en iyi makale ödülü, Bağımlılık Dergisi 2003 en iyi makale Karayanni ödülü, Türkiye Psikiyatri Derneği Araştırma Ödülü, 2005 Ulusal Dergilerde Yayınlanan Yazılar 1. Enürezis nokturnalı çocuklarda self esteem. Nöropsikiyatri Arşivi, 28 (2-4), Antidepresan İlaçlar Maniye Yol Açıyor mu?. K Ögel, N Şeker. Psikiyatri Bülteni 1993; 2(3):

2 3. Maprotilin Kullanımı İle Manik Hecme Ortaya Çıkan Üç Olgu. G Ögel, N Şeker, D Çakmak. Düşünen Adam: Psikiyatri ve Nörolojik Bilimler Dergisi 1994; 7(3): Temel Sağlık Hizmetlerinde ICD-10 ile Ruhsal Bozuklukların Sınıflandırılması. ET ORAL, M KIYAK, S TEMİZ, A ULUŞAHIN, I BARAL, K ÖGEL, TB ÜSTÜN, A GÖĞÜŞ. Türk Psikiyatri Dergisi 1995; 6(2): Depresyonda Yineleme ve Nedenleri. K Ögel. Psikiyatri Bülteni 1995; 3(3): Depresyon Alt Tiplerinde Antidepresan İlaç Seçimi Ve Kullanımı. Türk Psikiyatri Dergisi, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Gülçin Arı Sarılgan, Dr. Özden Terbaş, Dr. Evrim Erten 1995; 6(2) 7. Yatarak Tedavi Gören Hastalarda Depresif Belirtilerin Dağılımı. K Ögel, Ö Terbaş, GA Sarılgan, E Erten, D Çakmak. Düşünen Adam: Psikiyatri ve Nörolojik Bilimler Dergisi 1995; 8(2): Alkol ve Madde Kullanımında Önleme Çalışmaları. K Ögel. Kriz Dergisi 1996; 4(2): Ergenlik Döneminde Madde Kullanımı, Ergenlikte Ruhsal Sorunlara Yaklaşım. Defne Tamar, Kültegin Ögel Ege Psikiyatri Sürekli Yayınları,. Kış Alkol kullanım bozukluklarında hekimlerin rolü. İstanbul'da Sağlık, Kronik depresyon ve major depresyonda antidepresan tedavi uygulamaları: Karşılaştırmalı bir çalışma. P Demirarslan, P Gökalp, K Ögel, AN Babaoğlu. Klinik Psikofarmakoloji Bülteni 1998; 8(1): Madde Kullanıcılarının Özellikleri: Türkiye de çok merkezli bir çalışma (Birinci aşama). Kültegin Ögel, 3P Dergisi,ek sayı:3, Kronik depresyon ve iyileşen major depresyon olgularında kişilik bozukluklarının değerlendirilmesi. AP Demirarslan, PG Gökalp, K Ögel, AN Babaoğlu. Düşünen Adam: Psikiyatri ve Nörolojik Bilimler Dergisi 1999; 12(3): Kronik depresyonda sosyodemografik ve klinik özellikler: İyileşen major depresyon olguları ile karşılaştırma. P Demirarslan, PG Gökalp, K Ögel, AN Babaoğlu. Düşünen Adam: Psikiyatri ve Nörolojik Bilimler Dergisi 1999; 12(1): Madde Kullanımı Sorununda Türkiye nin Yerine Bir Bakış, Türk Psikiyatri Dergisi, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Defne Tamar, Dr. Duran Çakmak, 1998; 9(4): Madde Kullanıcılarının Özellikleri: Türkiye de çok merkezli bir çalışma (İkinci aşama). Kültegin Ögel, 3P Dergisi,ek sayı:4, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde Madde Kullanıcılarının Özellikleri, Kıbrıs Türk Tıp Dergisi, Sayı 1, Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Depresyon, Türk Psikiyatri Dergisi, Dr. Afşın Sağduyu, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Erol Özmen, Dr. Cumhur Boratav, 2000; 11(1): Bir geçiş maddesi olarak esrar. K Ögel, D Tamar, C Evren, D Çakmak. Türkiye'de Psikiyatri 2000; 2(1): İstanbul da sigara, alkol ve madde kullanım yaygınlığı. Kültegin Ögel, Defne Tamar, Cüneyt Evren, Duran Çakmak.Klinik Psikiyatri Dergisi, 2000; 3 (4):

3 21. Damar yolu ile eroin kullanımı ve ilişkili bazı davranış biçimleri. Cüneyt Evren, Defne Tamar, Kültegin Ögel, Aytül Çorapçıoğlu, Duran Çakmak. Klinik Psikiyatri Dergisi, 2000: 3 (3): Damar yolu ile eroin kullanan kişilerin özellikleri. Cüneyt Evren, Defne Tamar, Kültegin Ögel, Emin Önder, Duran Çakmak. Türkiye'de Psikiyatri (2); Uçucu madde kullanımının yaygınlığı: Çok merkezli bir araştırmanın verilerinin değerlendirilmesi. Kültegin Ögel, Defne Tamar, Cüneyt Evren, Duran Çakmak.Anadolu Psikiyatri Dergisi 2000; 1(4): Alkol kültürü-1: Tarihsel süreç ve meyhane. F Öncü, K Ögel, D Çakmak. Bağımlılık Dergisi 2001; 2(3): Madde kullanım neden ile yatarak tedavi görenlerde intihar girişimi öyküsü. C Evren, B Evren, K Ögel, D Çakmak. Klinik Psikiyatri Dergisi 2001; 4(4): Madde kullananlarda cezaevi yaşantısı. C Evren, K Ögel, D Çakmak. Türkiye'de Psikiyatri 2001; 3(2): Alkol kullanım bozukluklarında intihar girişiminin klinik ve sosyodemografik özelliklerle ilişkisi. EC Evren, M Erkıran, K Ögel, D Çakmak. Psikiyatri Psikoloji Psikofarmakoloji (3P) Dergisi 2001; 9(4): Alkol ve Madde Kullanım Bozukluklarının Epidemiyolojisi, Ege Psikiyatri Sürekli Yayınları, Ruhsal Bozukluklar Epidemiyolojisi, Kültegin Ögel, Defne Tamar, Lise Gençleri Arasında Sigara, Alkol Ve Madde Kullanım Yaygınlığı. Türk Psikiyatri Dergisi, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Defne Tamar, Dr. Cüneyt Evren, Duran Çakmak, 2001; 12(1): Uçucu madde kullanıcılarının özellikleri. C Evren, K Ögel, D Tamar, D Çakmak. Bağımlılık Dergisi 2001; 2(2): Halkın Şizofreniye Bakışı Ve Yaklaşımı Üzerine Bir Epidemiyolojik Araştırma. Türk Psikiyatri Dergisi, Dr. Afşın Sağduyu, Dr. Tamer Aker, Dr. Erol Özmen, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Defne Tamar, 2001; 12(2): Esrar ve meperidin (Petidin) kullanım bozukluğu nedeni ile yatarak tedavi gören hastaların özelliklerinin karşılaştırılması. EC Evren, K Ögel, D Çakmak. Anadolu Psikiyatri Dergisi 2002; 3(1): Birinci Basamak Sağlık Hizmetlerinde Distimik Bozukluk. Türk Psikiyatri Dergisi, Dr. Erol Özmen, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Afşın Sağduyu, Dr. Cumhur Boratav, 2002; 13(1): Alkol Kültürü-2: İçki Kültürü Ve Edebiyatta İçki. Dr. Fatih Öncü, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Duran Çakmak. Bagimlilik Dergisi, 2002; 3(1): Alkol/madde bağımlılarında dissosiyatif belirtiler ve çocukluk çağı travması, depresyon, anksiyete ve alkol/madde kullanımı ile ilişkisi. C Evren, K Ögel. Anadolu Psikiyatri Dergisi 2003; 4(1): Şizofrenisi Olan Hastaların Yakınlarının Şizofreniye Yönelik Tutumları. Türk Psikiyatri Dergisi, Dr. Afşın Sağduyu, Dr. Tamer Aker, Dr. Erol Özmen, Dr. Şükrü Uğuz, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Defne Tamar, 2003; 14(3):

4 37. Depresyon İle İlgili Bilgi Ve Tutumlar: İstanbul Örneği. Türk Psikiyatri Dergisi, Dr. Erol Özmen, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Cumhur Boratav, Dr. Afşın Sağduyu, Dr. Tamer Aker, Dr. Defne Tamar, 2003; 14(2): Psikiyatri dışı uzman hekimlerin ruhsal bozukluklar konusunda bilgi ve tutumları. E Özmen, K Ögel, A Sağduyu, D Tamar, C Boratav, T Aker. Anadolu Psikiyatri Dergisi 2003; 4(1): İstanbul Örnekleminde Tütün (Sigara) Kullanım Yaygınlığı. Kültegin Ögel, Defne Tamar, Erol Özmen, Tamer Aker, Afşin Sağduyu, Cumhur Boratav, Olcay Liman. Bağımlılık Dergisi, 2003; cilt: 4, sayı: 3; İstanbul da Alkollü İçki Kullanım Sıklığı. Kültegin Ögel, Defne Tamar, Erol Özmen, Tamer Aker, Afşin Sağduyu, Cumhur Boratav, Olcay Liman. 3P Dergisi 2003; 11(2): Kendine zarar verme davranışı. A Aksoy, K Ögel. Anadolu Psikiyatri Dergisi 2003; 4(4): Dokuz İlde İlk Ve Ortaöğretim Öğrencilerinde Tütün, Alkol Ve Madde Kullanım Yaygınlığı. Türk Psikiyatri Dergisi, Dr. Kültegin Ögel, Dr. Aytül Çorapçıoğlu, Dr. Aytekin Sır, Dr. Müge Tamar, Dr. Şenel Tot, Dr. Orhan Doğan, Dr. Şükrü Uğuz, Dr. Çınar Yenilmez, Dr. Mustafa Bilici, Dr. Defne Tamar, Dr. Olcay Liman, 2004; 15(2): Alkol ve madde kullanım bozukluklarında damgalama. Doç. Dr. Kültegin Ögel. 3P dergisi, Eylül 2004 Cilt: 12, Ek Sayı: Madde bağımlılığını önlemede öğretmen ve ebeveyn eğitimlerinin etkinliğinin değerlendirilmesi. K Ögel, S Taner, CY Eke, B Erol. Anadolu Psikiyatri Dergisi 2004; 5(4): Ergenlerde Uçucu Madde Kullanımı Şiddetini Değerlendirme Ölçeğinin Geliştirilmesi ve Güvenilirlik Çalışması. Dr. Kültegin Ögel, Dr. Alper Aksoy, Dr. Ayfer Topuz, Dr. Olcay Liman, Dr. Sibel Coşkun. Türk Psikiyatri Dergisi 2005; 16(3): Sokakta yaşayan ergenler ve sağlık durumları. Kültegin Ögel, Harika yücel. Anadolu Psikiyatri Dergisi Mart 2005 sayısı (cilt. 6, sayı. 1) 47. Sokakta yaşayan çocuklarda kendine zarar verme davranışı ve madde kullanımı. A Aksoy, K Ögel. Anadolu Psikiyatri Dergisi 2005; 6(3): Yatarak Tedavi Gören Ergen Uçucu Madde Kullanıcılarında Madde Kullanım Özellikleri: Cinsiyet Ve Yaşadığı Yere Göre Karşılaştırma. K Ögel, S Taner, M Tosun, DT Gürol, O Liman. Bağımlılık Dergisi 2005; 6(2): Uçucu Maddelerin Kalp Üzerine Etkileri. M Vural, K Ögel. Bağımlılık Dergisi 2005; 6(3): Madde Kullanım Bozuklukları Epidemiyolojisi. K Ögel. Türkiye Klinikleri Dahili Tıp Bilimleri Dergisi Psikiyatri 2005; 1(47):61-64

5 Ulusal Kongre Bildirileri 1. Manide self-esteem. 26. Ulusal Psikiyatri Kongresi, İzmir, Çocukluk çağı masturbasyonu. 26. Ulusal Psikiyatri Kongresi, İzmir, Depresyonda self esteem. 26. Ulusal Psikiyatri Kongresi, İzmir, Familyal alkolizm. 27. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, Enüretik çocuklarda anne çocuk ilişkisinin incelenmesi. 26. Ulusal Psikiyatri Kongresi, İzmir, Şizofrenlerde suç işlemeyi etkilemesi olası faktörler. 27. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, Suç işlemiş şizofrenlerin demografik özellikleri ve suç profili. 27. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, Mani ve içgörü. 27. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, İçgörü değerlendirme ölçeğinin geçerlik ve güvenirliği. 28. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Ankara, Psikotik ve psikotik olmayan depresyonda klinik görünüm. 30. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kayseri, Psikotik ve psikotik olmayan depresyonda sosyodemografik ve klinik özelliklerin karşılaştırılması. 30. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kayseri, Hezeyan fenomenolojisi üzerine karşılaştırmalı bir çalışma. 30. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kayseri, Manik atakta psikotik belirti dağılımı. 30. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kayseri, İki uçlu duygudurum bozukluğunun klinik seyir süresinde tanısal değişimleri. 30. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kayseri, Yaşam olayları ve depresyonun klinik görünümü. 30. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kayseri, Hezeyanların niteliği üzerine bir ön çalışma. 31. Ulusal Psikiyatri Kongresi, İstanbul, Psikotik özellikleri olan ve olmayan manilerde tedaviye yanıtın karşılaştırılması. 31. Ulusal Psikiyatri Kongresi, İstanbul, Kronik Depresyon: Sosyodemografik ve klinik özellikleri, majör depresyon olguları ile karşılaştırılması. 33. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, Kronik ve majör depresyonda antidepresan tedavi uygulamaları: Karşılaştırmalı bir çalışma. 33. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti lise gençliğinde madde kullanımı. 33. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, Madde Bağımlılığında Sosyodemografik ve Yerel Özellikler; Bir Anket Bağlamında Madde Bağımlılığına Yönelik Önleme Stratejilerinin Eleştirisi. Kültegin Ögel. 6. Anadolu Psikiyatri Günleri, Erzurum, Alkol bağımlılığı tedavisinde nüksü belirleyen etkenler. 33. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, 1997

6 23. Alkol bağımlılığı tedavisinde nüks ve süreci. 33. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, Lise öğrencileri arasında esrar kullanım özellikleri, 34. Ulusal Psikiyatri Kong. 29 Eylül -3 Ekim Ailenin madde kullanımını öğrenme süreci. Kültegin Ögel, Defne Tamar, Nalan Özçete,Esra İlem, Duran Çakmak. 34. Ulusal psik. Kong. 29 Eylül -3 Ekim Madde deneyenlerin kendilerini ve geleceği değerlendirme biçimleri, Ulusal Psikiyatri Kongresi, Uçucu madde kullanıcılarının özellikleri, Ulusal Psikiyatri Kongresi, Şizofrenide psikososyal tedavilere bakış ve eğitim, Ulusal Psikiyatri Kongresi, Uçucu Madde Kullanıcılarının Özellikleri. Cüneyt Evren, Kültegin Ögel, Defne Tamar, Duran Çakmak. 36. Psikiyatri Kong. 3-7 Ekim Sokakta yaşayan çocuklara yönelik olarak oluşturulan değerlendirme formunun güvenilirliği. Kültegin Ögel, Olcay Liman, Alper Aksoy, Harika Yücel, Ebru Sorgun, Zeynep Polat. 39. Ulusal Psik.Kong Ekim 2003 Antalya 31. Bir Uçucu Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezinde Uygulanan Tedavi Modeli. Kültegin Ögel, Sibel Coşkun. 39. Ulusal Psik.Kong Ekim 2003 Antalya 32. Yıkıcı davranım bozukluğu belirtileri olan çocuklarda risk faktörlerinin cinsiyete göre karşılaştırılması. Kültegin Ögel, Ceyda Yılmazçetin Eke, Sevil Taner. 8. Bahar Sempozyumu, poster bildiri, Sokakta ve depresyonda: Sokakta yaşayan çocuk ve ergenlerde depresyon görülme sıklığı. Kültegin Ögel, Alper Aksoy, Olcay Liman, Harika Yücel. 8. Bahar Sempozyumu, poster bildiri, İstanbul da Onuncu Sınıf Öğrencileri Arasında Madde Kullanım Yaygınlığının Üç Yıllık Süreç İçinde Değişimi. Doç. Dr. Kültegin Ögel, Psk. Dan. Sevil Taner, Uzm. Psk. Ceyda Y. Eke, Psk. Dan. Bilge Erol. 9. Bahar Sempozyumu, Poster bildiri, 2005 Uluslararası rapor, poster bildiri ve yayınlar 1. Pathways to an addiction treatment center. 10th World Congress of Psychiatry. Madrid, Nature and extent of drug use among Turkish people living in Netherlands and Belgium, Nature and extent of drug use among Turkish people living in Switzerland, WHO Educational Package on Mental Disorders in Primary Care, 1998 (advisory board) 5. Diagnostic and management guidelines for mental disorders in primary care. ICD 10 Chapter V Primary Care Version, 1996 (participating investigator) 6. The development, content and effectiveness of depression training rpogram in general practice in Turkey. 10th International Conference on Mental Health Problems in the General Health Care Sector, Washington, Depression education, awareness and treatment campaign.: A pilot study in İstanbul. International Journal of Psychiatry

7 8. Depression education, awareness and treatment campaign.: A pilot study in İstanbul. 11th International Conference on Mental Health Problems in the General Health Care Sector, Washington, Characteristics of drug users: a multicenter study in Turkey. College on Problems of Drug Dependence, 62. Annual Meeting, Disability and culture: Universalism and Diversity. Hogrefe and Huber Publications. TB Ustun et al., Germany Characteristics of Turkish Inhalant Users, Poster, APA, New Orleans, Cranial MR findings in chronic toluene abuse by inhalation. Aydin K, Sencer S, Demir T, Ogel K, Tunaci A, Minareci O. AJNR Am J Neuroradiol Aug;23(7): Single-voxel proton MR spectroscopy in toluene abuse. Magn Reson Imaging Sep;21(7): Aydin K, Sencer S, Ogel K, Genchellac H, Demir T, Minareci O. 14. Factors associated with Ecstasy use in Turkish students. Corapcioglu A, Ogel K. Addiction Jan;99(1): Public attitudes to depression in urban TurkeyThe influence of perceptions and causal attributions on social distance towards individuals suffering from depression. Ozmen E, Ogel K, Aker T, Sagduyu A, Tamar D, Boratav C. Soc Psychiatry Psychiatr Epidemiol Dec;39(12): Inhalant use and juvenile offence. Kultegin Ogel, Türkay Demir, Defne Tamar, Musa Tosun. WPA Congresss, Cairo, Glues or Paint Thinner: Understanding the Nature and the Extent of Inhalant Use in Turkey. Inhalant Abuse Among Children and Adolescents: Consultation on Building an International Research Agenda. P:18. National Institute on Drug Abuse/Fogarty International Center Rockville, Maryland, November 7 9, 2005 Uzmanlık Tezi 1. Affektif bozukluklarda hipofizer gonadal eksenin incelenmesi, 1992 Kitaplar 1. Uyuşturucu Maddeler ve Bağımlılık, Cep Üniversitesi, İletişim Yayınları, Türkiye de madde bağımlılığı, IQ yayınları, Madde bağımlılığında tedavi, IQ yayınları, Madde bağımlılığını önleme, IQ yayınları, Madde bağımlılığında tartışmalar ve gerçekler, IQ yayınları, Madde bağımlılığı tedavisi, IQ yayınları, Ergenlerde madde kullanım bozukluklarına yaklaşım kılavuzu, IQ yayınları, Çocuklarda sigara, alkol ve madde bağımlılığı: Çocuğum madde bağımlısı olmasın. Morpa yayınları, 2005

8 9. Sokaklar Tiner kokuyor: Tinerci ler, Bali ciler ve Sokakta Yaşayan Çocuklar, Yeniden Yayınları, 2005 Kitapçık, kılavuz ve bölüm yazarlığı 1. Temel Sağlık Hizmetlerinde Depresyon Eğitim Paketi, Türkiye'de Madde Bağımlılığı, TÜGİAD raporu, Depresyon Tanı ve Tedavi Karar Ağacı, Depresyon Çalışma Grubu, Depresyon Günleri, Alkol Bağımlılığı, Temel Sağlık Hizmetlerinde Ruhsal Bozukluklar Eğitim Paketi, Eğitici Kılavuzu, Uyuşturucu Maddeler ve Bağımlılık Eğitim Paketi, Özel Okullar Derneği-AMATEM, Gençlik Anketi, Uyuşturucu Maddeler ve Bağımlılık Eğitim Paketi, Özel Okullar Derneği-AMATEM, Öğretmen Kitapçığı, Uyuşturucu Maddeler ve Bağımlılık Eğitim Paketi, Özel Okullar Derneği-AMATEM, Anne Baba Kitapçığı, Uyuşturucu Maddeler ve Bağımlılık Eğitim Paketi, Özel Okullar Derneği-AMATEM, Birinci basamakta ruh sağlığı ve bozuklukları, tanı, tedavi ve rehabilitasyon, Sağlık Bakanlığı, 12. Uyuşturucu madde kullanımının aile üstüne etkisi, Başbakanlık Aile Araştırma Kurumu, Hekimler için Alkol ve Madde Kullanım Bozuklukları El Kitabı, Hekimler için Alkol ve Madde Kullanım Bozukluklarında Acil Yaklaşım Kılavuzu, Hekimler için Alkol ve Madde Kullanım Bozuklukları El Kitabı, Sürekli Tıp Eğitimi 2. Kitap, Psikiyatri Temel Kitabı, Toplumsal Psikiyatri Bölümü, Madde bağımlılığı tedavisinde alternatif bir yaklaşım: Zarar azaltma, Psychoscope: Sinemada Psikiyatri, Genel tıpta ruhsal bozukluklar, Kadın hastalıkları ve doğumda ruhsal bozukluklar, Depresyonda tanı ve tedavi, 2000 (baskıda) 23. Sokakta Yaşayan Ve Madde Kullanan Çocuklara Yönelik Psikososyal Yaklaşım Kılavuzu, K Ögel, H Yücel, A Aksoy. Yeniden Yayın No: 5, 2004 Ulusal Konferanslardan seçmeler 1. Bir Süreç olarak Depresyon. 31. Ulusal Psikiyatri Kongresi, İstanbul, 1995

9 2. Ergen, Madde kullanımı ve Suç. III Ergen Sempozyumu, Ege Üniversitesi, Toplumsal Düzeyde Depresyon ve Tedavisi. 33. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, Medya ve psikiyatri, Anadolu Psikiyatri günleri, Diyarbakır, Haz duygusu: Sosyopolitik temelde bir inceleme, Ulusal Psikiyatri Kongresi, Trabzon, Alkol bağımlılığında yapılandırılmış bir tedavi programı, Ulusal Psikiyatri Kongresi, Trabzon, Psikiyatristler için sokak kültürü, Bahar sempozyumları, Madde bağımlılığında bilişsel terapi, Ulusal Psikiyatri Kongresi, Tiner şişesinde suç olmak, Ulusal Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi kongresi, Tutkulu bağlılıklar, Bahar sempozyumu, Müzik ve uyuşturucu. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Tinerden Mitsubishi ye. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Ergenlerde madde kullanımına yaklaşım. 1. Ergenlerde zararlı alışkanlıklar sempozyumu. İzmir, 2006 Uluslararası konferanslar 1. The development, content and effectiveness of depression training rpogram in general practice in Turkey. 10th International Conference on Mental Health Problems in the General Health Care Sector, Washington, Ethnic minorities: Invisible and at risk. Stay in touch, youth and addcition. Maastricht, Hollanda, Characteristics of drug abuse in Turkey. Building international research on drug abuse: drug abuse treatment in the new millenium, Porto Rico, Mental Health in Turkey, Amsterdam, HIV and youth drug use:turkish perspectives World AIDS congress, Barcelona, Epidemiology of substance use in Turkey. 1st Mediternean Addiction Symposium, Lefkoşe, Alcohol culture in Turkey. WPA Congress, Cairo, Glues or Thinner? Inhalant Abuse Among Children and Adolescents: Consultation on Building an International Research Agenda. November 7-9, 2005, NIDA, Maryland, USA 9. Epidemiology of substance use in Turkey among adolescents. EARA-European Adolescent Congress. Antalya, 2006 Panel konuşmalarından seçmeler 1. Temel Sağlık Hizmetlerinde Depresyon Eğitimi; Depresyon Eğitim Paketinin Araçları. 30. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Kayseri, Madde Bağımlılığında Önleme Stratejileri. 32. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Ankara, 1995

10 3. Alkol ve Madde Bağımlılığı, Bağımlılığı önleme yöntemleri, Sosyal Psikiyatri Sempozyumu, Temel Sağlık Hizmetlerinde Ruhsal Bozukluklar; Ülkemizde Yürütülen Eğitim Çalışmaları; 1. Bahar Sempozyumu, Madde Bağımlılığı; Tedavi Yöntemleri, Girne, Temel Sağlık Hizmetlerinde Ruhsal Bozukluklar Eğitimi; Türkiye'de ve Dünya'da Eğitim Paketinin Hazırlanma Süreci, 33. Ulusal Psikiyatri Kongresi, Antalya, Madde Bağımlılığında Sosyodemografik ve Yerel Özellikler; Bir Anket Bağlamında Madde Bağımlılığına Yönelik Önleme Stratejilerinin Eleştirisi. 6. Anadolu Psikiyatri Günleri, Erzurum, Alkol Madde Bağımlılığı. 1. Gazi Günleri, Antalya, Üç film temelinde madde bağımlılığı, Bahar sempozyumları, Türkiye de madde kullanıcılarının özellikleri, Bahar sempozyumları, Gençler arasında alkol, madde kullanım yaygınlığı: Türkiye de çok merkezli yapılan bir araştırmanın sonuçları, Ulusal Psikiyatri Kongresi, Trabzon, Tanı ve tedavide karşılaşılan güçlükler, alkol ve antidepresan kullanımı, Bahar sempozyumları, Birinci basamak sağlık hizmetlerine yönelik bir eğitim programı, Ulusal Psikiyatri Kongresi, Afyonun öyküsü, Bahar Sempozyumu, Toplumsal gelişim sürecinde alkol kullanımı, Sosyal Psikiyatri Kongresi, Kıbrıs, Yakın Plan: Madde Kullanan Bir Hasta Üstüne Tartışmalar. Ulusal Psikiyatri Kongresi, 2004 Eğitim etkinlikleri 1. Lise Gençliğine Yönelik Uyuşturucu Maddeler ve Bağımlılık Eğitim Paketi, Temel Sağlık Hizmetlerinde Depresyon Eğitim Paketi, 1992 (Dünya Sağlık Örgütü ile ortak) 3. Temel Sağlık Hizmetlerinde Ruhsal Bozukluklar Eğitim Paketi, 1996 (Dünya Sağlık Örgütü ile ortak) 4. Depresyon Eğitim, Bilgilendirme ve Tedavi Kampanyası, Depresyon Günleri (Yürütme Kurulu Üyesi) 5. Şizofrenide psikososyal tedaviler projesi Depresyon Eğitim, Bilgilendirme ve Tedavi Kampanyası, Depresyon Günleri (Yürütme Kurulu Üyesi) 7. Hekimlere Yönelik Alkol ve Madde Eğitim Programı, 1999 (Yürütme Kurulu Üyesi) 8. Madde bağımlılığını önlemede anne,baba ve öğretmen eğitimi (proje koordinatörü), Sokakta yaşayan çocukların genel sağlık ve hijyen konusunda bilgilendirilmesi projesi(proje koordinatörü), 2003

11 10. Madde bağımlılığını önlemede öğrenci eğitimi projesi (proje koordinatörü), Çocuk Dostu Okul Projesi. Riskli davranış gösteren çocuğun da dostu okul bölümü. K Ögel, C Eke, S Taner. UNICEF, 2003 Yürütücüsü olduğu uluslar arası projeler 1. Health and health system responsiveness, WHO, 2000 (Türkiye koordinatörü) 2. Multi method valuation study, WHO, 2000 (Türkiye koordinatörü) 3. Health and health system responsiveness postal survey, WHO, 2000 (Türkiye koordinatörü) 4. World Mental Health 2000, Ruhsal bozuklukların yaygınlığı, WHO, 2000 (Türkiye koordinatörü) Düzenleme kurulunda yeraldığı uluslar arası kurs, kongre ve toplantılar 1. Psikiyatride Araştırma Yöntemleri Kursu (Uluslararası), İstanbul, Üçüncü Avrupa AIDS ve Madde Bağımlılığı Kongresi, İstanbul, Psikiyatride Araştırma Yöntemleri Kursu (Uluslararası), İstanbul, WHO Educational Programme on Mental Disorders in Primary Care, Londra, 1998 Bilim-sanat çalışmaları 1. Hüznün ve tutkunun öyküsü: Vincent Van Gogh un psikopatolojisi, Biyolojik Psikiyatri Kongresi, 1998 (belgesel film) 2. Sinemada psikiyatri (belgesel film), Ulusal Psikiyatri Kongresi, Trabzon, Sinemada psikiyatristler (belgesel film), Bahar sempozyumları, Sinemada akıl hastaları (belgesel film), Ulusal Psikiyatri Kongresi, Trabzon, Yaşam özgürlüktür: Alkolün acılı, hazlı öyküsü, (belgesel film), Türkiye de alkol kültürü (belgesel film), 2005 Aktif katılımcı olarak yer aldığı önemli toplantılar 1. ICD-10 PHC, uzmanlar toplantısı, Londra, Community involvement in the care of drug users. (Avrupa Konseyi, Pompidou grup toplantısı) Strasbourg, Models and measures of early recovery implications for new treatment strategies on substance abuse. Washington, WHO Educational Programme on Mental Disorders in Primary Care, Londra, Building International Drug Abuse Research: Children and youth at risk. Arizona, 2001 Katıldığı Kurslar

12 1. SCAN eğitimi, İstanbul, Motivational Interviewing Technique, R. Miller, S. Rollnick (eğitici eğitimi), Malta, State of Art in Addiction Medicine, ASAM, Madde bağımlılığını önlemede spor, İsviçre, Dealing with resistance, Washington, Teaching Psychiatry, Washington, Dialectical Behavior Therapy, Chicago, Interpersonal psychotherapy, New Orleans, MATRIX addiction treatment model, Los Angeles, Dialectical Behavior Therapy, Istanbul, 2002 Dernek Üyelikleri 1. Tıbbi Hipnoz Derneği (kurucu üye) 2. Türk Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi 3. PAREM Psikiyatrik Araştırmalar ve eğitim Merkezi Derneği (kurucusu ve başkanı) 4. Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği kurucusu ve başkanı

PROF. DR. KÜLTEGİN ÖGEL YAYINLAR

PROF. DR. KÜLTEGİN ÖGEL YAYINLAR PROF. DR. KÜLTEGİN ÖGEL YAYINLAR Kitaplar Uyuşturucu Maddeler ve Bağımlılık. Ogel K, Cep Üniversitesi, İletişim Yayınları, 1997 Türkiye de madde bağımlılığı. Ogel K, IQ yayınları, 2000 Madde bağımlılığında

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Tıp doktorluğu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 1981-1987 Psikiyatri uzmanlık eğitimi Bakırköy Ruh ve Sinir Hast. Hastanesi 1987-1992

ÖZGEÇMİŞ. Tıp doktorluğu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 1981-1987 Psikiyatri uzmanlık eğitimi Bakırköy Ruh ve Sinir Hast. Hastanesi 1987-1992 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Kültegin Ögel 2. Doğum Tarihi : 27.09.1964 3. Unvanı : Psikiyatri, Profesör 4. Öğrenim Durumu : Tıp doktorluğu Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi 1981-1987 Psikiyatri uzmanlık eğitimi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Alper Aksoy 2. Doğum tarihi : 10/05/1971 3. Unvanı : Uzman Psikolog 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Hacettepe Üniversitesi 1990-1995 Lisansüstü Uygulamalı

Detaylı

4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Üniversitesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim

4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl. Üniversitesi Psikiyatri Hemşireliği Anabilim ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Gül (Oban) Dikeç 2. Doğum Tarihi : 08.02.1986 3. Akademik Unvanı : Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Hemşirelik Yüksek Okulu Koç Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ ADI SOYADI: Latife Utaş Akhan DOĞUM TARİHİ: 28 Aralık 1979 YABANCI DİL: İngilizce ( Aralık 2007 ÜDS: 71.250) Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Görev Kurum/Kuruluş Yıl Araştırma Görevlisi. Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu

ÖZGEÇMİŞ. Görev Kurum/Kuruluş Yıl Araştırma Görevlisi. Erzincan Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Rabia SAĞLAM 2. Doğum Tarihi : 17. 10. 1984 3. Unvanı : Dr. Öğr. Üyesi 4. Öğrenim Durumu : Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Atatürk Üniversitesi 2003-2007 Toplum

Detaylı

PSİKİYATRİK BOZUKLUKLARIN EPİDEMİYOLOJİSİ*

PSİKİYATRİK BOZUKLUKLARIN EPİDEMİYOLOJİSİ* İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Sürekli Tıp Eğitimi Etkinlikleri 25 TÜRKİYE DE SIK KARŞILAŞILAN PSİKİYATRİK HASTALIKLAR Sempozyum Dizisi No:62 Mart 2008 S:25-30 PSİKİYATRİK BOZUKLUKLARIN EPİDEMİYOLOJİSİ*

Detaylı

Yrd. Doç. Dr. Fatih Özcan ÖZGEÇMİŞ

Yrd. Doç. Dr. Fatih Özcan ÖZGEÇMİŞ Yrd. Doç. Dr. Fatih Özcan ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı Doğum Yeri Mesleği Uzmanlığı Yabancı Dil : Fatih : Özcan : Çorum : Tıp Doktoru : Aile Hekimliği : İngilizce İletişim Adresi: Manisa Celal Bayar Üni. Tıp Fakültesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Cevizlik Mah. İzzet Molla Sok. 8/5 Bakırköy / İSTANBUL

ÖZGEÇMİŞ. : Cevizlik Mah. İzzet Molla Sok. 8/5 Bakırköy / İSTANBUL ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Onay Budak İletişim Bilgileri Adres Telefon Mail : Cevizlik Mah. İzzet Molla Sok. 8/5 Bakırköy / İSTANBUL : 0534 846 46 16 : onaybudak@gmail.com 2. Doğum Tarihi : 01.01.1987 3.

Detaylı

2002-2003 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (teorik temel) Eğitmen: Prof. Dr. M. Z. Sungur/ İstanbul

2002-2003 Bilişsel ve Davranışçı Terapiler Eğitimi (teorik temel) Eğitmen: Prof. Dr. M. Z. Sungur/ İstanbul H. GAYE TOLUN Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Kişisel Bilgi: Doğum tarihi: 19.10.1971 Doğum yeri: Ankara Medeni durum: Evli, 1 çocuklu Eğitim ve Görev: 2008 Serbest Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Detaylı

Uçucu madde kullanımının yaygınlığı: Çok merkezli bir araştırmanın verilerinin değerlendirilmesi 1

Uçucu madde kullanımının yaygınlığı: Çok merkezli bir araştırmanın verilerinin değerlendirilmesi 1 220 Uçucu madde kullanımının yaygınlığı... _ Uçucu madde kullanımının yaygınlığı: Çok merkezli bir araştırmanın verilerinin değerlendirilmesi 1 Kültegin Ögel, 2 Defne Tamar, 2 Cüneyt Evren, 3 Duran Çakmak

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1987-1992 Doktora(Tıpta Uzmanlık)

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi 1987-1992 Doktora(Tıpta Uzmanlık) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ceyda Güvenç Taşdelen 2. Doğum Tarihi : 20.01.1969 3. Unvanı : Uzman Doktor 4. Öğrenim Durumu: Üniversite, psikiyatri ihtisası Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi İstanbul

Detaylı

Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog

Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog Füsun KURDOĞLU-ERÜRETEN Uzman Psikolog EĞİTİMİ Lisans : İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi,Psikoloji Bölümü Tezi : Nörotiklik,zaman tahmini ve seçici dikkat 1982 Yüksek Lisans (M.A) : Marmara Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 1999 Doçentlik Tarihi: 2012

ÖZGEÇMİŞ. Yardımcı Doçentlik Tarihi: 1999 Doçentlik Tarihi: 2012 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Arzu Araz 2. Doğum Tarihi: 17/ 04/ 1967 3. Ünvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Ege Üniversitesi 1988 Y. Lisans Sosyal Psikoloji

Detaylı

EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı

EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı Arş. Gör. Dr. Murat BARTAN Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: Faks: E-posta:

Detaylı

hükümet tabibi olarak görev yaptıktan sonra, 1988 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi nde başladığım

hükümet tabibi olarak görev yaptıktan sonra, 1988 yılında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi nde başladığım 1961 yılında Malatya da doğdum. İlk-orta ve lise öğrenimimi Malatya da tamamladım.1978 yılında girdiğim Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1984 yılında bitirdim. 1984-1987 yılları arasında Çanakkale ve

Detaylı

Bahar Keçeli-Kaysılı, Ph. D. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü (0312) 363-3350/7104 bkaysili@ankara.edu.

Bahar Keçeli-Kaysılı, Ph. D. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü (0312) 363-3350/7104 bkaysili@ankara.edu. Bahar Keçeli-Kaysılı, Ph. D. Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü (0312) 363-3350/7104 bkaysili@ankara.edu.tr Uzmanlık Alanları İletişim, dil gelişimi ve sosyal etkileşim

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Lisans Hemşirelik Hacettepe Üniversitesi 2013

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Lisans Hemşirelik Hacettepe Üniversitesi 2013 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ 1. ADI SOYADI: Erdal Ceylan 2. E-MAIL: erdlcyln.ec@gmail.com 3. UNVANI: Araştırma Görevlisi Derece Alan Üniversite Mezuniyet Yılı Lisans Hemşirelik Hacettepe Üniversitesi 2013

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Bahçelievler Deneme

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Bahçelievler Deneme ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Kübra YILMAZ ŞENYÜZ Doğum Tarihi: 28/05/1987 Derece Okul Adı Bölüm Mezuniyet Yılı Lise Bahçelievler Deneme 2004 - Mezun Lisesi Lisans Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1.Adı Soyadı: Seda Gökçe TURAN. 2.Doğum tarihi: 27 \ 02 \1 982. 3.Unvanı: Öğretim Görevlisi. 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 1.Adı Soyadı: Seda Gökçe TURAN. 2.Doğum tarihi: 27 \ 02 \1 982. 3.Unvanı: Öğretim Görevlisi. 4.Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl 1.Adı Soyadı: Seda Gökçe TURAN 2.Doğum tarihi: 27 \ 02 \1 982 3.Unvanı: Öğretim Görevlisi 4.Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Okul Öncesi ODTÜ 2005 Öğretmenliği Yüksek Lisans Çocuk

Detaylı

3. Ulusal Bağımlılık Kongresi Poster Ödülleri Birincilik: Mır sal, H., Ö.A. Kalyoncu, Ö. Pektaş,

3. Ulusal Bağımlılık Kongresi Poster Ödülleri Birincilik: Mır sal, H., Ö.A. Kalyoncu, Ö. Pektaş, ÖZGEÇMİŞ KİŞİSEL BİLGİLER Adı Soyadı: YASİN GENÇ Doğum Tarihi: 03 Aralık 1976 EĞİTİM: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp 1999 Fakültesi Y. Lisans

Detaylı

International Journal of Progressive Education, 6(2), 27-47.

International Journal of Progressive Education, 6(2), 27-47. ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: AYŞE AYPAY Doğum Tarihi: 24 02 1969 Öğrenim Durumu: Doktora Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Bölümü Ankara Üniversitesi 1989 Y. Lisans

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem V Psikiyatri Staj Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Yrd. Doç. Dr. Baran GENCER Yrd. Doç. Dr. Oğuz GÜÇLÜ Yrd. Doç. Dr.

Detaylı

DEPRESYON SAĞALTIM KILAVUZU KAYNAK KİTABI. Editörler. Olcay Yazıcı E. Timuçin Oral Simavi Vahip. Türkiye Psikiyatri Derneği Yayınları

DEPRESYON SAĞALTIM KILAVUZU KAYNAK KİTABI. Editörler. Olcay Yazıcı E. Timuçin Oral Simavi Vahip. Türkiye Psikiyatri Derneği Yayınları DEPRESYON SAĞALTIM KILAVUZU KAYNAK KİTABI Editörler Olcay Yazıcı E. Timuçin Oral Simavi Vahip Türkiye Psikiyatri Derneği Yayınları Olcay Yazıcı E. Timuçin Oral Simavi Vahip Türkiye Psikiyatri Derneği Yayınları

Detaylı

Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program/Alan Üniversite Bitirme Yılı Lisans Fizik / Fen Edebiyat / Fizik Dicle Üniversitesi 2004

Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program/Alan Üniversite Bitirme Yılı Lisans Fizik / Fen Edebiyat / Fizik Dicle Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ ve ESERLER LİSTESİ Genel Bilgiler: Adı Soyadı : Cihat DEMİR Doğum Yeri ve Tarihi : Diyarbakır - 14 Haziran 1982 Yazışma Adresi : Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü

Detaylı

Emine Sevinç Tok. İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü. Gürsel Aksel Bulvarı No: 14 35350 Üçkuyular İzmir

Emine Sevinç Tok. İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü. Gürsel Aksel Bulvarı No: 14 35350 Üçkuyular İzmir Emine Sevinç Tok İzmir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü Gürsel Aksel Bulvarı No: 14 35350 Üçkuyular İzmir sevinc.tok@izmir.edu.tr EĞİTİM 2009-devam Klinik Psikoloji Doktora Programı

Detaylı

Madde Kullanımı ve Suç 1

Madde Kullanımı ve Suç 1 Madde Kullanımı ve Suç 1 Kültegin Ögel*, Defne Tamar*, Cüneyt Evren*, Aytekin Sır** *Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, AMATEM Kliniği **Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi, Psikiyatri ABD. 1 Bu

Detaylı

Yardımcı Doçent Psikoloji Haliç Üniversitesi 2000 Yardımcı Doçent Psikoloji FSM Vakıf Üniversitesi 2011

Yardımcı Doçent Psikoloji Haliç Üniversitesi 2000 Yardımcı Doçent Psikoloji FSM Vakıf Üniversitesi 2011 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Gaye (Enbiyaoğlu) Saltukoğlu 2. Doğum Tarihi : 1945 3. Unvanı : Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Hacettepe Üniversitesi 1969 Yüksek

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ 1. ADI SOYADI: NESLİM GÜVENDEĞER DOKSAT 2. DOĞUM TARİHİ: 15.01.1969 3. UNVANI: ÇOCUK PSİKİYATRİSİ UZMANI 4.

ÖZGEÇMİŞ 1. ADI SOYADI: NESLİM GÜVENDEĞER DOKSAT 2. DOĞUM TARİHİ: 15.01.1969 3. UNVANI: ÇOCUK PSİKİYATRİSİ UZMANI 4. ÖZGEÇMİŞ 1. ADI SOYADI: NESLİM GÜVENDEĞER DOKSAT 2. DOĞUM TARİHİ: 15.01.1969 3. UNVANI: ÇOCUK PSİKİYATRİSİ UZMANI 4. ÖĞRENİM DURUMU: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi 9 Eylül Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ 1. KİŞİSEL BİLGİLERİ Adı Soyadı : Bahar (VARDAR) İNKAYA Doğum Yeri ve Tarihi : Salihli/MANİSA, 16.03.1980 Ünvanı : Öğretim Görevlisi Adres : Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık

Detaylı

Derece Program Üniversite Yıl. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Selçuk Üniversitesi ---

Derece Program Üniversite Yıl. Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Selçuk Üniversitesi --- ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Unvanı, Adı Soyadı: Arş. Gör. Dr. Elif YILMAZ Doğum Tarihi: 09.07.1987 Dili: İngilizce / ÜDS=66,250 (2009) Öğrenim Durumu: Derece Program Üniversite Yıl Lisans Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Zeynep Çatay Çalışkan 2. Doğum Tarihi: 18 Şubat 1975 3. Unvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Boğaziçi Üniversitesi 1996 Y. Lisans

Detaylı

02742652031-4590 02742652057 sevinc.demir@dpu.edu.tr EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü

02742652031-4590 02742652057 sevinc.demir@dpu.edu.tr EĞİTİM DURUMU. Derece Üniversite Mezuniyet Yılı. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Arş. Gör. Sevinç DEMİR KAYA Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği Ana Bilim Dalı Evliya Çelebi Yerleşkesi (43100) KÜTAHYA Cep Telefonu: Telefon: Faks: E-posta:

Detaylı

Özgeçmiş FATMA YAŞIN TEKİZOĞLU. Tel.: / 1253 (ofis) Kişisel Bilgiler. Eğitim

Özgeçmiş FATMA YAŞIN TEKİZOĞLU. Tel.: / 1253 (ofis)   Kişisel Bilgiler. Eğitim Özgeçmiş FATMA YAŞIN TEKİZOĞLU Tel.: 0 312 310 32 80 / 1253 (ofis) E-mail: fatmayasinn@gmail.com Kişisel Bilgiler Doğum Tarihi: 5 Mayıs 1987 Doğum yeri: Bursa, Türkiye Uyruk: TC Cinsiyet: Kadın Meslek:

Detaylı

İSTANBUL DA GENÇLER ARASINDA CİNSELLİK ARAŞTIRMASI RAPORU

İSTANBUL DA GENÇLER ARASINDA CİNSELLİK ARAŞTIRMASI RAPORU İSTANBUL DA GENÇLER ARASINDA CİNSELLİK ARAŞTIRMASI RAPORU Kültegin Ögel Ceyda Y. Eke Nazlı Erdoğan Sevil Taner Bilge Erol İstanbul 2005 Kaynak gösterme Ögel K, Eke C, Erdoğan N, Taner S, Erol B. İstanbul

Detaylı

Türkiye de Bağımlılık Epidemiyolojisi. Dr. Zehra Arıkan

Türkiye de Bağımlılık Epidemiyolojisi. Dr. Zehra Arıkan Türkiye de Bağımlılık Epidemiyolojisi Dr. Zehra Arıkan Araştırmacı: Danışman: Konuşmacı: Glaxo, Sanovel, Bilim Epidemiyoloji Tıbbi araştırmaların yöntem bilimi Sağlık sorunlarının tanımlanması, nedenlerinin

Detaylı

4. Yayınlar 5.1 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan sunumlar

4. Yayınlar 5.1 Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan sunumlar 1. Adı Soyadı: İzlem Ali Kanlı 2. Ünvanı: Dr.. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İletişim Ankara Üniversitesi 02 Yüksek Lisans Kültürel Politikalar University of East Anglia 05 Doktora

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Görev Unvanı Görev Yeri Yıl Öğretim Grevlisi. Görev Görev Yeri Yıl Psikolog GAMBRO Diyaliz Merkezi

ÖZGEÇMİŞ. Görev Unvanı Görev Yeri Yıl Öğretim Grevlisi. Görev Görev Yeri Yıl Psikolog GAMBRO Diyaliz Merkezi ÖZGEÇMİŞ Öğretim Görevlisi Fatma UÇAR BOYRAZ Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Tel: +90 312 310 32 80 / 1070 EĞİTİM Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Psikoloji Ankara Üniversitesi 1997 Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. I. Bireysel Bilgiler

ÖZGEÇMİŞ. I. Bireysel Bilgiler ÖZGEÇMİŞ I. Bireysel Bilgiler Adı: Gamze Soyadı: KUTLU Doğum Yeri ve Tarihi: Afyonkarahisar, 08.07.1990 Uyruğu: T.C Medeni Durumu: Bekâr İletişim Adresi ve Telefonu: Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl. Görev Ünvanı Görev Yeri Yıl. VKV Amerikan Hastanesi Eylül 1998 - Şubat, 2000

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl. Görev Ünvanı Görev Yeri Yıl. VKV Amerikan Hastanesi Eylül 1998 - Şubat, 2000 ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Ülkü ÖZDEMİR 2. Doğum Yeri ve Tarihi : Giresun 18.11.1976 3. Unvanı : Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl Y. Lisans Sağlık Bilimleri Enstitüsü,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. E-Posta: Telefon: +90 (312) Derece Alan Kurum Doktora Gelişim Psikolojisi Hacettepe Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. E-Posta: Telefon: +90 (312) Derece Alan Kurum Doktora Gelişim Psikolojisi Hacettepe Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ ARŞ. GÖR. DR. DENİZ KURT E-Posta: denizkurt@hacettepe.edu.tr Telefon: +90 (312) 297 6450 Adres: Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 06800, Beytepe Ankara Eğitim Mezuniyet Tarihi Derece Alan Kurum

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Derece Alan Üniversite Yıl. Çalışılan Kurum Atanılan Görev Çalışma Tarihleri

ÖZGEÇMİŞ. :  Derece Alan Üniversite Yıl. Çalışılan Kurum Atanılan Görev Çalışma Tarihleri ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Sinem DAĞ İletişim Bilgileri Adres : Mağusa, Telefon : 03926303002 Mail : sinem.dag@emu.edu.tr dag_sinem@hotmail.com 2. Doğum Tarihi : 16.02.1989 3. Ünvanı : Öğretim Görevlisi

Detaylı

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans Kamu Yönetimi Anadolu Üniversitesi

Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Marmara Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans Kamu Yönetimi Anadolu Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Ad Soyad : Elif ARDIÇ 2. Doğum Yeri ve Tarihi : Eskişehir, 1984 3. Ünvanı : Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Doktora Öğrencisi Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Marmara Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Öğrenim alanı Üniversite Fakülte/enstitü Mezuniyet yılı. Dokuz Eylül Üniversitesi. Dokuz Eylül Üniversitesi İstanbul Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Derece Öğrenim alanı Üniversite Fakülte/enstitü Mezuniyet yılı. Dokuz Eylül Üniversitesi. Dokuz Eylül Üniversitesi İstanbul Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Vildan KOCATEPE 2. Doğum Tarihi: 26.02.1987 3. Öğrenim Durumu: Derece Öğrenim alanı Üniversite Fakülte/enstitü Mezuniyet yılı Lisans Hemşirelik Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik

Detaylı

Prof. Dr. Serap NAZLI

Prof. Dr. Serap NAZLI Prof. Dr. Serap NAZLI Eserler Listesi (2014) A. Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler: A1. Nazlı, S. (2006). Comprehensive Guidance and Counselling Programme Practices in Turkey. Mediterranean

Detaylı

*Bu araştırma Psikiyatrik Araştırmalar Ve Eğitim Merkezi (PAREM) tarafından yapılmıştır.

*Bu araştırma Psikiyatrik Araştırmalar Ve Eğitim Merkezi (PAREM) tarafından yapılmıştır. İSTANBUL DA ALKOLLÜ İÇKİ KULLANIM SIKLIĞI* Kültegin Ögel 1, Defne Tamar 1, Erol Özmen 2, Tamer Aker 1, Afşin Sağduyu 3, Cumhur Boratav 4, Olcay Liman 5 1 Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi, 2

Detaylı

ÇOCUK VE ERGEN RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI STAJI

ÇOCUK VE ERGEN RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI STAJI ÇOCUK VE ERGEN RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI STAJI STAJIN TANITIMI EĞİTİM DÖNEMİ STAJ SÜRESİ YERLEŞKE EĞİTİM BİRİMLERİ DERSHANE : Dönem V : 5 iş günü : Cebeci Hastanesi : Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

ÖZGEÇMİŞ Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) 1. Adı Soyadı: Fatma TURAN ÖZGEÇMİŞ 2. Doğum Tarihi: 23.01.1980 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Biyoloji Uludağ Üniversitesi 1997-2001 Y. Lisans Biyoloji

Detaylı

Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri Esra Arda: Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Adli Tıp Ensititüsü Yüksek Lisans-1990

Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri Esra Arda: Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Adli Tıp Ensititüsü Yüksek Lisans-1990 Yönetilen Yüksek Lisans ve Doktora Tezleri Esra Arda: Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Anabilim Dalı Adli Tıp Ensititüsü Yüksek Lisans1990 Hidayet Taşdöven: Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Anabilim

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. YAŞAR KUZUCU

Yrd.Doç.Dr. YAŞAR KUZUCU Yrd.Doç.Dr. YAŞAR KUZUCU Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık Eğitim Bilgileri 1990-1995 Lisans Ankara Üniversitesi 1995-1999 Yüksek Lisans Ankara Üniversitesi 1999-2006

Detaylı

5.Akademik Unvanlar : Yardımcı Doçent : Sağlık Yüksek Okulu Hitit Üniversitesi 2007-2009 Hemşirelik Yüksekokulu Ufuk Üniversitesi 2009-2010

5.Akademik Unvanlar : Yardımcı Doçent : Sağlık Yüksek Okulu Hitit Üniversitesi 2007-2009 Hemşirelik Yüksekokulu Ufuk Üniversitesi 2009-2010 ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı : Bahire ULUS 2.Doğum Tarihi : 13/03/1962 3.Unvanı : Öğretim Görevlisi Dr. 4.Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans (Doktora) Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ

AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ YAYIN LİSTESİ AKADEMİK ÖZGEÇMİŞ VE YAYIN LİSTESİ 1. Adı Soyadı : Merve Kaya İletişim Bilgileri Adres : Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Telefon : (0212) 521 81 00 Mail : merve.kaya@fsm.edu.tr 2. Doğum - Tarihi

Detaylı

UÇUCU MADDE KULLANAN ERGENLERDE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİNİN ETKİNLİĞİ. The Effectiveness Of Awareness Education. Among Adolescent Inhalant Addicts

UÇUCU MADDE KULLANAN ERGENLERDE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİNİN ETKİNLİĞİ. The Effectiveness Of Awareness Education. Among Adolescent Inhalant Addicts Bağımlılık Dergisi 2008; 9(3):114-118 UÇUCU MADDE KULLANAN ERGENLERDE BİLİNÇLENDİRME EĞİTİMİNİN ETKİNLİĞİ The Effectiveness Of Awareness Education Among Adolescent Inhalant Addicts Sibel COŞKUN, Dr. Hemş.

Detaylı

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA

Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA Öğr. Gör. Dilruba BİNBOĞA ÖZGEÇMİŞ 1958 Eskişehir doğumludur. 1982. Ege Üniversitesi Hemşirelik Yüksekokulu Lisans, 2002 Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde hemşirelik esaslarında yüksek

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi Ankara Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi Ankara Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Beril Taşkın Unvanı: Yrd. Doç. Dr.; ve Hastalıkları Uzmanı Doğum Tarihi: 23 Aralık 1967 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi

Detaylı

Son 2 yıl içinde ilaç endüstrisiyle kongre sponsorluğu dışında bağlantım olmamıştır.

Son 2 yıl içinde ilaç endüstrisiyle kongre sponsorluğu dışında bağlantım olmamıştır. Son 2 yıl içinde ilaç endüstrisiyle kongre sponsorluğu dışında bağlantım olmamıştır. Lohusalık döneminde ruhsal hastalıklar: risk etkenleri ve klinik gidiş Doç.Dr. Leyla Gülseren 25 Eylül 2013 49. Ulusal

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ EDEBİYAT FAKÜLTESİ PSİKOLOJİ BÖLÜMÜ Dr. Hayal Yavuz Güzel ÖZGEÇMİŞ E-Posta : hyguzel@hacettepe.edu.tr Telefon : +90 (312) 7805336 Adres : Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 06800, Beytepe Ankara Eğitim Mezuniyet Tarihi

Detaylı

POSTER BİLDİRİ PROGRAM AKIŞI

POSTER BİLDİRİ PROGRAM AKIŞI BİLDİRİ AKIŞI Bildiri ekibinden bir araştırmacının aşağıda belirtilen bilimsel program gününde posterini belirtilen poster numarası için ayrılmış panoya asması, gün sonunda teslim alması zorunludur. Belirlenen

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik Psikiyatri (Seçmeli) Uygulama Dilimi Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç.

Detaylı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK VE ERGEN TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MODELİ. Dr.Cenk YANCAR Psikiyatri Uzmanı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK VE ERGEN TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MODELİ. Dr.Cenk YANCAR Psikiyatri Uzmanı GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇOCUK VE ERGEN TEDAVİ VE REHABİLİTASYON MODELİ Dr.Cenk YANCAR Psikiyatri Uzmanı Son yıllarda Gaziantep in hızlı sanayi büyümesinin getirdiği göç ve nüfus artışı, beraberinde

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities)

ÖZGEÇMİŞ Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI & SSCI & Arts and Humanities) ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Arzu BAHAR 2. Doğum Tarihi: 05.09.1979 3. Unvanı: Yrd.Doç.Dr. 4. Öğrenim Durumu: Mezun Olduğu Üniversite Fakülte/Bölüm/Mezuniyet Tarihi Yüksek Lisans/Tarihi Doktora/Alanı/Tarihi

Detaylı

Dr. Ebru AKÜN. Ankara Üniversitesi DTCF Psikoloji Bölümü Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Tel: /1402 e-posta:

Dr. Ebru AKÜN. Ankara Üniversitesi DTCF Psikoloji Bölümü Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Tel: /1402 e-posta: Dr. Ebru AKÜN Ankara Üniversitesi DTCF Psikoloji Bölümü Klinik Psikoloji Anabilim Dalı Tel: +90 312 310 32 80/1402 e-posta: eakun@ankara.edu.tr EĞİTİM Doktora Ankara Üniversitesi Uygulamalı (Klinik) Psikoloji,

Detaylı

İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü

İletişim Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Bölümü ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: NEJLA POLAT 2. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. 3. Doğum Tarihi: 01.03.1954 İletişim Bilgileri: Tel. 0216 4002222 / 2976 E-mail : nejla.polat@uskudar.edu.tr 4. Öğrenim Durumu: Derece Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor.

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi Devam ediyor. ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Dilara YAYA 2. Doğum Tarihi : 26 Temmuz 1986 3. Unvanı : Araştırma Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Derece Alan Üniversite Yıl Doktora Okul Öncesi Eğitimi Hacettepe Üniversitesi 2012

Detaylı

Yrd. Doç.Dr. Menekşe BOZ

Yrd. Doç.Dr. Menekşe BOZ Yıl Yrd. Doç.Dr. Menekşe BOZ mbozster@gmail.com mboz@hacettepe.edu.tr Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı AKADEMİK VE MESLEKİ ÖZGEÇMİŞ Akademik ler

Detaylı

Bipolar Bozukluk: Psikoeğitim Doç. Dr. Fisun Akdeniz Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Affektif Hastalıklar Birimi Nerede Ne zaman Ne sıklıkta Bipolar bozukluklarda psikolojik Psikoanaliz Grup

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Ege Üniversitesi 1986-1990 Y. Lisans Halk Sağlığı Erciyes Üniversitesi 1992-1995

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Ege Üniversitesi 1986-1990 Y. Lisans Halk Sağlığı Erciyes Üniversitesi 1992-1995 1. Adı Soyadı: Ümit ERTEM 2. Doğum Tarihi: 20.04. 1969 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik Ege Üniversitesi 1986-1990 Y. Lisans Halk Sağlığı

Detaylı

İdari Görevler Görev Dönemi Görev 2008-01.02.2012 Müdür Yardımcısı Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu

İdari Görevler Görev Dönemi Görev 2008-01.02.2012 Müdür Yardımcısı Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu 1 Öğr.Gör.Türkan AKYOL GÜNER AHMET ERDOĞAN SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU Düzenleme Tarihi : 30.11.2012 İletişim Bilgileri Yazışma Adresi : Bülent Ecevit Üniversitesi Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Telefon: Mezuniyet Tarihi Derece Alan Kurum 2017 Doktora Gelişim Psikolojisi Hacettepe Üniversitesi

ÖZGEÇMİŞ. Telefon: Mezuniyet Tarihi Derece Alan Kurum 2017 Doktora Gelişim Psikolojisi Hacettepe Üniversitesi ÖZGEÇMİŞ Arş. Gör. Dr. E. Helin Yaban E-Posta: hyaban@hacettepe.edu.tr Telefon: 312 297 83 25 Adres: Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 06800 Beytepe/ANKARA Eğitim Mezuniyet Tarihi Derece Alan Kurum 2017

Detaylı

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

ÇANAKKALE ONSEKİZ MART ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ Dönem VI Ön Hekimlik Psikiyatri (Zorunlu) Uygulama Dilimi Eğitim Programı Eğitim Başkoordinatörü: Dönem Koordinatörü: Koordinatör Yardımcısı: Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç. Dr. Erkan Melih ŞAHİN Doç.

Detaylı

ÇOCUK VE ERGEN RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI STAJI

ÇOCUK VE ERGEN RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI STAJI ÇOCUK VE ERGEN RUH SAĞLIĞI VE HASTALIKLARI STAJI STAJIN TANITIMI EĞİTİM DÖNEMİ STAJ SÜRESİ YERLEŞKE EĞİTİM BİRİMLERİ DERSHANE : Dönem V : 5 iş günü : Cebeci Hastanesi : Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 6. DİL BECERİLERİ: (1 den 5 e Kadar; 1=Temel Düzey, 5=İleri Düzey) DİL OKUMA YAZMA KONUŞMA YÖKDİL 2018 Sınavı : 75 Puan

ÖZGEÇMİŞ. 6. DİL BECERİLERİ: (1 den 5 e Kadar; 1=Temel Düzey, 5=İleri Düzey) DİL OKUMA YAZMA KONUŞMA YÖKDİL 2018 Sınavı : 75 Puan ÖZGEÇMİŞ 1 ADI SOYADI: MEHMET ASLAN 2 DOĞUM TARİHİ VE İ: 03.01.1983 / ANAMUR 3 UYRUĞU: T.C. 4 İLETİŞİM BİLGİLERİ : (TEL, E-POSTA,WEB ADRESİ) +90 507 553 2033 aileterapi@hotmail.com www.aslanpsikoloji.com

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Telefon : +90 (312) FOTOĞRAF : Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 06800, Beytepe Ankara

ÖZGEÇMİŞ. Telefon : +90 (312) FOTOĞRAF : Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 06800, Beytepe Ankara ÖZGEÇMİŞ Arş. Gör. Yasemin Kahya E-Posta : yaseminoruclular@hacettepe.edu.tr Telefon : +90 (312) 297 8325 FOTOĞRAF Adres : Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 06800, Beytepe Ankara

Detaylı

Madde Bağımlılığı Olan Hastaların Ebeveynlerinde Psikiyatrik Hastalıklar. Yard. Doç.Dr. Suat Ekinci

Madde Bağımlılığı Olan Hastaların Ebeveynlerinde Psikiyatrik Hastalıklar. Yard. Doç.Dr. Suat Ekinci Madde Bağımlılığı Olan Hastaların Ebeveynlerinde Psikiyatrik Hastalıklar Yard. Doç.Dr. Suat Ekinci Sunum Özeti Neden Ebeveynlerde Psikiyatrik Hastalıklar? Madde Bağımlılığı olan Hastaların Ebeveynlerinde

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Lisans Hemşirelik Hemşirelik Bölümü Lisans Programı

ÖZGEÇMİŞ. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu. Lisans Hemşirelik Hemşirelik Bölümü Lisans Programı ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Hatice Dilek DOĞAN 2. Doğum Yeri. Afyonkarahisar/ Merkez 3. Unvanı: Dr. Öğr. Üyesi. 4. Öğrenim Durumu: Doktora Mezunu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans lik Eskişehir Osmangazi Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı/Soyadı : F. Sülen ŞAHİN KIRALP 2. Doğum Tarihi : 16/06/ Ünvanı : Doktor 4. Öğrenim Durumu:

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı/Soyadı : F. Sülen ŞAHİN KIRALP 2. Doğum Tarihi : 16/06/ Ünvanı : Doktor 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ 1. Adı/Soyadı : F. Sülen ŞAHİN KIRALP 2. Doğum Tarihi : 16/06/1972 3. Ünvanı : Doktor 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Rehberlik ve Psik. Danışmanlık Ankara Üniversitesi 1991-1995

Detaylı

1993- Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji (Klinik Psikoloji) Anabilim Dalı Bilim Uzmanlığı (Yüksek Lisans)

1993- Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uygulamalı Psikoloji (Klinik Psikoloji) Anabilim Dalı Bilim Uzmanlığı (Yüksek Lisans) ÖZGEÇMİŞ PSK. DR. NURDAN GÜLEÇ Doğum tarihi: 01. 01. 1960 e- posta: nurdangulec@hotmail.com cep- tel: 0532 6432726 İş adresi: Kennedy Cad. Onlar Apt. No: 24/ 3 Kavaklıdere (Dr. Şaziye Kazezoğlu Çevik in

Detaylı

Çekirdek belirtileri açýsýndan duygulaným alanýnda. Birinci Basamakta Depresyon: Tanýma, Ele Alma, Yönlendirme. Özet

Çekirdek belirtileri açýsýndan duygulaným alanýnda. Birinci Basamakta Depresyon: Tanýma, Ele Alma, Yönlendirme. Özet Birinci Basamakta Depresyon: Tanýma, Ele Alma, Yönlendirme Doç. Dr. Levent KÜEY* Özet Depresyon psikiyatrik bozukluklar arasýnda en sýk karþýlaþýlan hastalýklardan biridir. Depresif hastalarýn önemli bir

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler

ÖZGEÇMİŞ. 7.3. Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında (Proceedings) basılan bildiriler 1. Adı Soyadı: Hale TOSUN 2. Doğum Tarihi: 07.07.1970 3. Unvanı: Yard. Doç. 4. Öğrenim Durumu: ÖZGEÇMİŞ Derece Alan Üniversite Yıl Lise Hemşirelik Kızılay Özel Hemşirelik Lisesi 1988 Lisans Hemşirelik

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı : İsmet Galip Yolcuoğlu Doğum Tarihi : 27 Haziran 1967 Öğrenim Durumu : Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Sosyal Hizmetler Y.O. Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ. Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı. Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi 2004 ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ Adı Soyadı: Candan DELİDUMAN Doğum Tarihi: 15.08.1979 E-Posta: candancandan2012@gmail.com Derece Bölüm/Program Üniversite Mezuniyet Yılı Lisans Hemşirelik Bölümü Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

Psikiyatri dışı uzman hekimlerin ruhsal bozukluklar konusunda bilgi ve tutumları

Psikiyatri dışı uzman hekimlerin ruhsal bozukluklar konusunda bilgi ve tutumları Özmen ve ark. 5 Psikiyatri dışı uzman hekimlerin ruhsal bozukluklar konusunda bilgi ve tutumları Erol ÖZMEN, 1 Kültegin ÖGEL, 2 Afşin SAĞDUYU, 3 Defne TAMAR, 4 Cumhur BORATAV, 5 Tamer AKER 6 ÖZET Amaç:

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Unvan Alan Kurum Yıl Prof. Dr. Doç. Dr. Yrd. Doç. Dr. Görev Kurum Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl. Unvan Alan Kurum Yıl Prof. Dr. Doç. Dr. Yrd. Doç. Dr. Görev Kurum Yıl Arş. Gör. Dr. Çiğdem APAYDIN ÖZGEÇMİŞ Adres Akdeniz Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Dumlupınar Bulvarı, Kampus, 07058/ Antalya E-posta cigdemapaydin@akdeniz.edu.tr Telefon 0 242-310 2077 Faks 0 242-2261953

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Yalçın BAY 2. Doğum Tarihi: 05.01.1973 3. Unvanı: Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu. Yıl. Derece Alan Üniversite

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Yalçın BAY 2. Doğum Tarihi: 05.01.1973 3. Unvanı: Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu. Yıl. Derece Alan Üniversite ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Yalçın BAY 2. Doğum Tarihi: 05.01.1973 3. Unvanı: Yardımcı Doçent Doktor 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Post Doktora Doktora Yüksek Lisans Lisans Departman of Teacher

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Başak Gorgoretti 2. Doğum Tarihi: 04 Kasım Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: Başak Gorgoretti 2. Doğum Tarihi: 04 Kasım Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Başak Gorgoretti 2. Doğum Tarihi: 04 Kasım 1976 3. Ünvanı: Yardımcı Doçent 4. Öğrenim Durumu Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Müzik Öğretmenliği Gazi Üniversitesi 1999 Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. :Sema Bayraktar. :Öğretim Görevlisi. :Sbayraktar@bezmialem.edu.tr. Derece Alan Üniversite Yıl. Fen Bilimleri. Hemşirelik

ÖZGEÇMİŞ. :Sema Bayraktar. :Öğretim Görevlisi. :Sbayraktar@bezmialem.edu.tr. Derece Alan Üniversite Yıl. Fen Bilimleri. Hemşirelik ÖZGEÇMİŞ 1.Adı Soyadı 2.Ünvanı :Sema Bayraktar :Öğretim Görevlisi 3.Üniversite/Fakülte/Departman :Bezmialem Vakıf Üniversitesi/ Sağlık Bilimleri Fakültesi/ Hemşirelik Bölümü 4.Bölümü 5.İletişim :Çocuk

Detaylı

Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır.

Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır. Klinik psikoloji (bağımlılık odaklı) yüksek lisans programı, iki yıl süren, teorik ve uygulamalı dersler içeren tezli bir yüksek lisans programıdır. Program temelde bir klinik psikoloji programıdır ancak

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: İnci İlhan 2. Doğum Tarihi: 20.05.1969 3. Unvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. 1. Adı Soyadı: İnci İlhan 2. Doğum Tarihi: 20.05.1969 3. Unvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ. Adı Soyadı: İnci İlhan 2. Doğum Tarihi:.05.969 3. Unvanı: Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Tıp Fakültesi (İngilizce Y. Lisans Tıp Fakültesi (İngilizce Hacettepe Üniversitesi

Detaylı

BESTE ÖZGÜVEN ÖZTORNACI

BESTE ÖZGÜVEN ÖZTORNACI BESTE ÖZGÜVEN ÖZTORNACI İLETİŞİM BİLGİLERİ Adres: Seyhan Mh. 556/6 Sk. No:4 D:8 Buket Apt. Akıncılar Buca-İzmir Telefon: 0555 453 63 05 E-mail: besteozguven@gmail.com KİŞİSEL BİLGİLER Doğum Yeri ve Tarihi:

Detaylı

Hacettepe Üniversitesi Ön Lisans Programı

Hacettepe Üniversitesi Ön Lisans Programı ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Tülay AYYILDIZ Doğum Tarihi: 16-12-1975 Öğrenim Durumu: Yüksek Lisans Öğrenim Dönemi Devam ediyor 2005 2001 1996 1994 Diploma Türü Doktora Yüksek Lisans

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tez Başlığı: Hemşirelerin verimliliğe ilişkin tutumları ve bir ölçek geliştirme çalışması

ÖZGEÇMİŞ. Doktora Tez Başlığı: Hemşirelerin verimliliğe ilişkin tutumları ve bir ölçek geliştirme çalışması ÖZGEÇMİŞ 1. Adı-Soyadı: NİLGÜN GÖKTEPE 2. Doğum Tarihi: 30.03.1977 3. Unvanı: Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu: Doktora Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Hemşirelik İstanbul Üniversitesi 1998 Yüksek

Detaylı

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik İstanbul Üniversitesi 1987

Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik İstanbul Üniversitesi 1987 1. Adı Soyadı: NEJLA POLAT 2. Ünvanı: Yrd.Doç.Dr. 3. Doğum Tarihi: 01.03.1954 ÖZGEÇMİŞ İletişim Bilgileri: Tel.: 0212 4445001/1547 4. Öğrenim Durumu: E mail: nejla.polat@yeniyuzyil.edu.tr Derece Bölüm/Program

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl

ÖZGEÇMİŞ. Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı : Fadime ÜSTÜNER TOP 2. Doğum Yeri ve Tarihi : Osmaniye 20.06.1977 3. Unvanı : Öğretim Görevlisi 4. Öğrenim Durumu : Derece Bölüm / Program Üniversite Yıl Y. Lisans Sağlık Bilimleri

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Hastanesi, Acil Tıp Kliniği. /

ÖZGEÇMİŞ. Araştırma Hastanesi, Acil Tıp Kliniği. / ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Akademik Durum: Çalıştığı Kurum: Serkan Emre EROĞLU Doçent Doktor, Acil Tıp Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Acil Tıp Kliniği İletişim: +90 (216)

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Okul Yıl. Erzi, S. (2012). Kız Üniversite Öğrencilerinin Yeme Tutumları, Yetişkin Bağlanma Stilleri ve

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Okul Yıl. Erzi, S. (2012). Kız Üniversite Öğrencilerinin Yeme Tutumları, Yetişkin Bağlanma Stilleri ve ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Seda Erzi Doğum Tarihi: 27.01.1987 Ünvanı: Doktor Öğretim Üyesi Telefon: (216) 626 10 50 (2222) Email: sedaerzi@maltepe.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Alan Okul Yıl Lise Sözel Kadıköy

Detaylı

Turaşlı K. N.. (2012), Intercultural Approach in Early Childhood Education, Journal Of Education And Future,, ıssue:1 p. 37-47, ISSN 2146-8249

Turaşlı K. N.. (2012), Intercultural Approach in Early Childhood Education, Journal Of Education And Future,, ıssue:1 p. 37-47, ISSN 2146-8249 Nalan Kuru Turaşlı Tel: +90 5326671867 e-mail: nalanturasli@gmail.com 2000 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Okul Öncesi Öğretmenliği Programı nda yüksek lisans, 2006 yılında yine

Detaylı