ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI"

Transkript

1 1 SRC 1 DENEME SINAVI 1 1) Yetişkin bir insana dakikada kaç kez suni solunum uygulanır? A) arası B) arası C) arası D) arası 2) Aşağıdakilerden hangisi kesik yaralanmalarında ilk yardım önlemidir? A) Yara kenarlarını birbirine yaklaştırarak sarmak. B) Yara üzerini tentürdiyotlu pamukla sarmak. C) Kesilen bölgenin kalp seviyesinin altında kalmasını sağlamak. D) Müdahale etmeden sağlık kuruluşuna sevk etmek. 3) Diz ile ayak arasındaki kemik kırıklarında uygulanacak atelin boyu ne kadar olmalıdır? A) Topuktan dize kadar B) Dizden kalçaya kadar C) Topuktan kalçaya kadar D) Topuktan koltuk altına kadar 4) Aşağıdakilerden hangisi Şok belirtisi değildir? A) Ciltte soğukluk, solukluk, nemlilik B) Solunumun olmaması C) Solunum güçlüğü D) Uyuklama, huzursuzluk 5) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) na göre; herhangi bir on beş günlük sürede, toplam taşıt kullanma süresi kaç saati geçemez? A) Altmış saat B) Yetmiş saat C) Seksen saat D) Doksan saat 6) Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç şoförlerinin hafta tatili ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 gün B) 5 günlük araç kullanma süresinden sonra 1 gün C) 5 günlük araç kullanma süresinden sonra 2 gün D) 6 günlük araç kullanma süresinden sonra 2 gün 7) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda Çalışan Personelin Çalışmalarına İlişkin Avrupa Anlaşması (AETR) na göre; her yirmidört saatlik süre içinde sürücünün günlük dinlenme süresi kesintisiz en az kaç saattir? A) 10 B) 11 C) 12 D) 14 8) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Büyük otobüs kullanan şoförlerin, 22 yaşından gün almış olmaları şarttır. B) Büyük otobüs kullanan şoförlerin, 24 yaşından gün almış olmaları şarttır. C) Büyük otobüs kullanan şoförlerin, 25 yaşından gün almış olmaları şarttır. D) Büyük otobüs kullanan şoförlerin, 26 yaşından gün almış olmaları şarttır. 9) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, tarifesiz olarak hem uluslararası hem de yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapacaklar aşağıdaki yetki belgelerinden hangisini almak zorundadırlar? A) B1 B) B2 C) D1 D) D2 10) Boyun korsesi bulundurma zorunluluğu ile ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her 10 koltuk için en az 1 adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur. B) Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her 12 koltuk için en az 1 adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur. C) Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her 14 koltuk için en az 1 adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur. D) Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her 15 koltuk için en az 1 adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur.

2 2 11) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre A) Tarifeli yolcu taşımalarında, her yolcu için ayrı ayrı yolcu bileti düzenlenmesi zorunludur. B) Yolcular için ayrılmış oturma yerlerinin numaralandırılması zorunlu değildir. C) Bir yolcuya satılmış olan oturma yeri başkasına satılamaz. D) Yolcular için ayrılmış ve numaralandırılmış olan oturma yerlerinin dışında yolcu taşınamaz. 12) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği nin kapsamı dışındadır? A) Kamuya açık karayolunda motorlu taşıtlarla yapılan yolcu ve eşya taşımaları. B) Taşıma işleri komisyonculuğu yapanlar. C) Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı ve tesisleri. D) Türk Silahlı Kuvvetlerine ait taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. 13) Kuru havada takip mesafesi ne kadar olmalıdır? A) 2 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar B) 3 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar C) 4 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar D) 5 saniyede kat edilecek yol mesafesi kadar 14) Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu düz tutmalıdır. B) Gazı kesmeli, direksiyonu ters çevirmelidir. C) Gazı kesmeden direksiyonu sağa çevirmelidir. D) Gaza basarak direksiyonu düz tutmalıdır. 15) Frenleme mesafesinin değişiklik göstermesinde aşağıdakilerden hangisi etkili değildir? A) Aracın hızı B) Yol yüzeyinin durumu C) ABS D) Yolun eğimi 16) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede park etmek yasaktır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 17) Aşağıdakilerden hangisi otobüsle tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığında kullanılan yetki belgesidir? A) D1 yetki belgesi B) D2 yetki belgesi C) D3 yetki belgesi D) F1 yetki belgesi 18) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği sonra yüksekliği okunur. D) Önce boylamı sonra enlemi okunur. 19) Ticari amaçla otomobil ile yolcu taşımacılığı yapacak gerçek ve tüzel kişilere verilen yetki belgesi türü aşağıdakilerden hangisidir? A) B türü yetki belgesi B) A türü yetki belgesi C) D türü yetki belgesi D) F türü yetki belgesi 20) Harita üzerindeki derece, dakika ve yön bilgilerine göre aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Haritanın alt ve üst tarafındaki derece ve dakikalar boylamı gösterir. B) Haritanın sağ ve sol iki yanındaki derece ve dakikalar enlemi gösterir C) Boylamlar (E) işaretli olup, batıyı gösterir. D) Enlemler (N) işaretli olup, kuzeyi gösterir. 21) Seyahat esnasında meydana gelen ve taşımanın devamına engel olan sebeplerin, belirsiz bir süre beklemeyi mecburi kılması veya varış noktasına kadar gerekli zamanın bir katından daha fazla beklemeyi gerektirmesi halinde aşağıdakilerden hangisi yapılamaz? A) Bir başka güzergah izlenerek taşıma tamamlanabilir. B) Ek ödeme veya benzeri taleple yolcunun eşyası veya kargo başka bir araçla yolcunun istediği adrese gönderilebilir. C) Yolcu, eşya ve kargo hareket noktasına geri getirilebilir. D) Yolcu, güzergâh üzerinde yolcunun dilediği bir yere kadar götürülebilir.

3 3 22) Taşımacının güvenlik yönünden almış olduğu tedbirlere uyulmaması halinde doğacak sonuçlardan aşağıdakilerden hangisi sorumludur? A) Gönderen ve yolcu sorumludur. B) Taşımacı sorumludur. C) Gönderen, yolcu ve taşımacı birlikte sorumludur. D) Sorumluyu sigorta şirketi belirler. 23) I- Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası II- Karayolu Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası III- Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası Yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren yetki belgesi sahibi işletmeler Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine istinaden yukarıdaki sigorta türlerinden hangilerini yaptırmak zorundadırlar? 26) Yapılan tespit sonucunda belirlenen limitlerin üzerinde alkollü içki aldığı ikinci defa tespit edilen sürücülerin sürücü belgeleri ne kadar süreyle geçici olarak geri alınır? A) 3 ay B) 6 ay C) 1 yıl D) 2 yıl 27) Teknik açıdan güvenli sürüş için A) Hızın viraja girilmeden azaltılması gerekir. Viraj içinde gaz kesmek aracın arkasının savrulmasına neden olur. B) Hız arttıkça daha uzağa bakılarak trafikte oluşabilecek durumlar önceden tahmin edilmeye çalışılmalıdır. C) Mümkün oldukça trafikteki diğer araçlarla aynı hızda gidilmelidir. Ortalama ve istikrarlı bir şekilde seyretmek tehlikeleri azaltır. D) Öndeki araç her zaman yeterli emniyet mesafesinden takip edilmeli, ancak ileride sollama yapılmayacaksa araya araç girmesine izin verilmemelidir. A) I ve II B) I ve III C) Yalnızca III D) II ve III 24) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre; ücret tarifeleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Tarifeler, taşımacılar tarafından belirlenir. B) Taşımanın yoğunluğuna göre gidiş ve dönüş için farklı ücret belirlenebilir C) Tarifeler en az dört en fazla bir yıllık olarak belirlenir D) Ücret tarifeleri Ulaştırma Bakanlığı tarafından görülmüştür şerhi verildikten sonra geçerlilik kazanır. 25) Hız sınırlarını % 10 - %30 (%30 dahil) aşan sürücülere kaç ceza puanı verilir? A) 5 ceza puanı B) 10 ceza puanı C) 15 ceza puanı D) 20 ceza puanı 28) Motorlu araçların dengesini bozan yol kesimlerinden en etkili olanı aşağıdakilerden hangisidir? A) Tepe üstleri B) Dönemeçler C) Viyadükler D) Hemzemin geçitler 29) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Sağa ve sola devamlı virajlar işareti, birbirini 100 metreden daha kısa mesafede takip eden tehlikeli virajların varlığını belirtmektedir. B) Görüş kısıtlanması ve iki şeritli yollarda sollama (geçme) yasağı virajlar için geçerli değildir. C) Virajlara girişte, güvenlik için en önemli faktör giriş hızı dır. D) Hızı azaltmakla, virajda karşılaşılacak etkiler en aza indirilmiş olur.

4 4 30) Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre; kaçak eşya taşımasında bilerek kullanılan veya kullanılmaya teşebbüs edilen her türlü taşıma aracının müsadere edilmesiyle ilgili olarak aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Kaçak eşyanın, suçun işlenmesini kolaylaştıracak veya fiilin ortaya çıkmasını engelleyecek şekilde özel olarak hazırlanmış gizli tertibat içerisinde saklanmış veya taşınmış olması halinde taşıma aracı müsadere edilir. B) Kaçak eşyanın, taşıma aracı yüküne göre miktar veya hacim bakımından tamamını veya ağırlıklı bölümünü oluşturması veya naklinin, bu aracın kullanılmasını gerekli kılması halinde taşıma aracı müsadere edilir. C) Taşıma aracındaki kaçak eşyanın, Türkiye ye girmesinin veya çıkmasının yasak olması halinde taşıma aracı müsadere edilir. D) Taşıma aracındaki kaçak eşyanın, toplum veya çevre sağlığı açısından zararlı maddelerden olması halinde sadece eşyaya el konulur, taşıma aracı müsadere edilmez. 31) Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre aşağıdakilerden hangisi nitelikli hallerdendir? A) Bu Kanunda tanımlanan suçların ve kabahatlerin, üç veya daha fazla kişi tarafından birlikte işlenmesi. B) Bu Kanunda tanımlanan suçların ve kabahatlerin, meslek ve sanatın sağladığı kolaylıklardan yararlanmak suretiyle işlenmesi. C) Bu Kanunda tanımlanan suçların ve kabahatlerin, belgede sahtecilik yapılarak işlenmesi. D) Hepsi 32) Başka insanların deneyimlerinden yararlanarak öğrenmeye ne ad verilir? A) Tepkisel koşullanma B) Sosyal öğrenme C) Edimsel öğrenme D) Deneme-yanılma 33) Özel kanunları gereğince belirli işler için vergiden tamamen veya kısmen muaf olarak ithal olunan eşyayı ithal amacı dışında kullanmak veya satmak veya bilerek satın almak fiili aşağıdaki suçlardan hangisinin kapsamına girer? A) Vergi kaçırma B) Kaçakçılığa müsamaha C) Vergide usulsüzlük D) Kaçakçılık 34) Aşağıdakilerden hangisi Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu ile yaptırım altına alınan fiilleri önleme, izleme ve araştırmakla görevli olanlar arasında yer almaz? A) Mülkî amirler B) Belediye personeli C) Gümrük Müsteşarlığı personeli D) Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı personel 35) Tarifeli yolcu taşımalarında; Bakanlıkça onaylanmış zaman tarifesinde yer alan bir saatin.ek sefer konulabilir. Bu ek sefer için yolcu bileti düzenlenmesi ve taşıt tahsis edilmesi zorunludur. Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre yukarıdaki boşluğu doldurunuz. A) 10 dakika öncesi veya sonrasına B) 15 dakika öncesi veya sonrasına C) 20 dakika öncesine veya sonrasına D) 30 dakika öncesi veya sonrasına 36) Sınır kapısının bulunduğu il ve bağlandığı ülke eşleştirmesinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Türkgözü sınır kapısı Ardahan Gürcistan B) Habur sınır kapısı Şırnak -İran C) İpsala sınır kapısı Kırklareli - Bulgaristan D) Dereköy sınır kapısı Edirne Yunanistan

5 5 37) Otobüs ve minibüslerin teknik şartlara uygunluğu açısından periyodik muayenesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) İlk 1 yaş sonunda ve devamında yılda bir yapılır. B) İlk 2 yaş sonunda ve devamında yılda bir yapılır. C) İlk 3 yaş sonunda ve devamında her 1 yılda bir yapılır. D) İlk 3 yaş sonunda ve devamında 2 yılda bir yapılır. 38) Trafik kurallarına uymanın kendi sorumluluğu olduğunu kabul eden bir sürücünün hangi algısı yüksektir? A) İçsel denetim (kontrol) odağı algısı B) Dışsal denetim odağı algısı C) Şans ya da kariyercilik algısı D) Öz yetkinlik algısı 39) Aşağıdakilerden hangisi huzurlu ve hatasız trafik ortamları için insanların genel anlamda taşımaları gereken becerileri arasında yer almaz? A) Anlama değerlendirme-karar verme - muhakeme becerisi B) Hız ve mesafe algılama becerisi C) Kısa görüş alanı içerisinde uyarıları fark etme becerisi D) Refleks (tepki) kapasitesi 40) Aşağıdakilerden hangisi etkili ve başarılı iletişimin koşulları arasında yer almaz? A) Yargılama yerine tanımlama B) Denetleme yerine işbirliği C) İçtenlik yerine art niyet D) Umursamazlık yerine değer verme 41) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara yol vermek zorundadır. B) Ana yoldaki sürücüler tali yoldan çıkan sürücülere yol vermelidir. C) Dönel kavşak dışındaki sürücüler kavşak içindeki araçlara yol vermelidir. D) Kontrolsüz kavşaklarda sağdaki araca yol vermelidir. 42) Aşağıdakilerden hangisi aracın hızının azaltılması gereken yerlerden değildir? A) Kavşaklar B) Geçitler C) Tepe üstleri D) Bölünmüş yollar 43) Dönemeç veya tepe üstü gibi yerlerde bozulan araçlar için, kırmızı ışık cihazı veya kırmızı renkteki yansıtıcının aracın ön ve arkasında en az kaç metre mesafede olacak şekilde yerleştirilmesi gerekir? A) 20 metre B) 30 metre C) 50 metre D) 100 metre 44) Yakıt tasarrufuna etki eden ayar aşağıdakilerden hangisi değildir? A) Buji ayarı B) Platin ayarı C) Avans ayarı D) Şaft ayarı 45) Kamu hizmeti yapan yolcu taşıtlarının duraklarını belirten levhalara her iki yönden kaç metre mesafe içerisinde park etmek yasaktır? A) 5 B) 15 C) 20 D) 25 46) Aşağıdakilerden hangisi araç takip sistemlerinden birisi değildir? A) GSM tabanlı sistemler B) Uydu tabanlı sistemler C) Hibrid sistemler D) Navigasyon 47) Çekilen aracın freni bozuk ise, çeken araç ile arasındaki açıklığın 1 metreden fazla olmaması, bağlantının iki aracın birbirine yaklaşmalarını önleyecek şekilde (çeki demiri) olması, bu halde saatte., diğer hallerde fazla hızla sürülmemesi zorunludur. Yukarıdaki boşlukları doldurunuz. A) 10 kilometreden 15 kilometreden B) 15 kilometreden 20 kilometreden C) 20 kilometreden 25 kilometreden D) 20 kilometreden 30 kilometreden

6 6 48) Aynı taşıtla bütün güzergâh boyunca aynı yolcu grubunun taşınması ve kalkış noktasına geri getirilmesi şeklindeki kapalı kapı seferleri ile gidişi dolu, dönüşü boş veya gidişi boş, dönüşü dolu taşımacılık şekli aşağıdakilerden hangisidir? A) Düzenli B) Arızi C) Mekik D) Servis 49) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre A) Yolcu taşımacıları, şoförlerinin seyahat esnasında yolcularla veya personelle uzun süreli sohbet etmelerini önlemek için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdürler. B) Yolcu taşımacıları ve acenteleri, bilet satışı yaptıkları terminallerde ve çevresinde yolcuları yönlendirmek için personel istihdam edebilirler. C) Yetki belgesi sahipleri, güzergâh mesafesini CEVAP ANAHTARI 1. B 11. B 21. B 31. D 41. B 2. A 12. D 22. A 32. B 42. D 3. C 13. A 23. D 33. D 43. B 4. B 14. A 24. B 34. B 44. D 5. D 15. C 25. C 35. A 45. B 6. A 16. C 26. D 36. A 46. D 7. B 17. B 27. D 37. A 47. B 8. D 18. A 28. B 38. A 48. B 9. B 19. B 29. B 39. D 49. B 10. C 20. C 30. D 40. C 50. D dikkate alarak yeteri kadar şoför bulundurmakla yükümlüdürler. D) Yetki belgesi sahipleri, geçerli araç muayenesi olmayan ve teknik şartlara uymayan taşıtlarının trafiğe çıkmasına engel olmakla yükümlüdürler. 50) Dört saat otuz dakikalık taşıt kullanma süresinin sonunda sürücü bir dinlenme süresini kullanmaya başlamayacaksa en az kaç dakikalık bir mola verir? A) 30 B) 35 C) 40 D) 45 SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ.

7 7 SRC 1 DENEME SINAVI 2 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren yapmamak C. Bir dakikadan fazla bekleyişlerde motoru stop etmek D. Motor ısınıncaya kadar rölantide çalıştırmak 2. Alternatörün görevi aşağıdakilerden hangisidir? A. Mekanik enerjiyi, ısı enerjisine çevirmek B. Isı enerjisini, elektrik enerjisine çevirmek C. Mekanik enerjiyi, elektrik enerjisine çevirmek D. Isı enerjisini, mekanik enerjisine çevirmek 3. Ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüsü gün içerisinde araç kullanırken 2 saat mola vermiştir. Bu durumda sürücünün dinlenme süresinde ne gibi değişiklik olur? A. Hiçbir değişiklik olmaz B. Günlük dinlenme süresi 2 saat azalır C. Günlük dinlenme süresi 1 saat azalır D. Günlük dinlenme süresi 2 saat artar 4. Ticari amaçla yük ve yolcu taşıyan motorlu araç sürücüsülerinin 9 saatlik günlük taşıt kullanma süresi herhangi bir hafta içinde kaç kez 10 saate çıkarılabilir? A. 1 B. 2 C. 3 D. Çıkarılamaz 5. "Düzenli seferler haricindeki uluslararası yolcu taşımacılığı söz konusu olduğunda şoförler... süreyle araç kullanabilirler, araç kullanma süresinden sonra... hafta tatilini kullanmak zorundadırlar." Yukarıdaki boşluğu doldurunuz.? A. 7 gün - 2 günlük B. 10 gün - 2 günlük C. 12 gün - 1 günlük D. 12 gün - 2 günlük 6. Bir sürücünün 24 saatlik bir çalışma gününde toplam araç kullanma süresi, kesintisiz araç kullanma süresi ve bu ikisinin arasında vermesi gereken mola ne kadardır? A. 9 saat, 5 saat, 30 dakika B. 8 saat, 4,5 saat, 30 dakika C. 9 saat, 4,5 saat, 45 dakika D. 9 saat, 4,5 saat, 30 dakika 7. Belirli davranışları veya bu davranışlarla ilgili özellikleri ölçmede kullanılan araç aşağıdakilerden hangisidir? A. Gözlem B. Mülakat C. Anket D. Test 8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A. Kendini küçük hissedenler yaşam sorunlarıyla daha iyi baş edebilir. B. Başka insanların kişi üzerindeki baskısı ve kişinin bunun etkisinde yaşaması başarısız bir yaşamı getirir. C. Diğer insanların kişi üzerindeki baskısı kişiyi mutlu eder. D. İnsan deprem, enflasyon gibi kendi kontrolünde olmayan unsurları kontrol etmeye çalışarak daha mutlu olur.

8 8 9. Aşağıdakilerden hangisi etkili ve başarılı iletişimin koşulları arasında yer almaz? A. Yargılama yerine tanımlama B. Denetleme yerine işbirliği C. İçtenlik yerine art niyet D. Umursamazlık yerine değer verme 10. El-göz koordinasyonu ölçümü, motivasyon ölçümü, renk körlüğü ölçümü, zeka ölçümü gibi ölçümlerde kullanılan testlere ne isim verilir? A. Beceri testleri B. Psikoteknik testleri C. Reaksiyon ölçüm testleri D. Uyum testleri 11. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre; ücret tarifeleri bakımından aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Tarifeli yolcu ve kargo taşımaları ücret tarifesine tabidir. B. Yetki belgesi sahipleri "görülmüştür" şerhi düşülen ücret tarifelerini 30 gün içinde faaliyette bulunduğu güzergahlardaki şubelerine ve acentelerine bildirmek zorundadır. C. Ücret tarifeleri aynı hat ve güzergah üzerinde gidiş ve dönüşte aynı olur. D. Yetki belgesi sahipleri tespit edilmiş ücret tarifelerinin üzerinde ücret alamazlar. 12. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre; tarifeli olarak otobüsle hem uluslararası hem de şehirlerarası ticari yolcu taşımacılığı yapacaklara aşağıdaki yetki belgelerinden hangisi verilir? A. A1 B. D1 C. B1 D. B2 13. "B1 ve B2 yetki belgesi sahipleri özmal taşıtları ile sahibi oldukları... ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş sözleşmeli taşıtları, taşıt belgelerine kaydettirerek kullanabilirler." Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yukarıdaki boşluğu doldurunuz? A. Özmal taşıt sayısını geçmemek üzere B. Özmal taşıt sayısının yarısı geçmemek üzere C. Özmal taşıt sayısının 2 katını geçmemek üzere D. Özmal taşıt sayısının 3 katını geçmemek üzere 14. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre; A. Düzenli seferli yolcu taşımalarında kalkış ve varışların bir terminalden yapılması esastır. B. Yeri ve zamanı önceden belirlenen ve nitelikleri ilgili mevzuatta tespit edilen ara duraklarda da yolcu indirmesi ve bindirmesi yapılabilir. C. Yolcu taşımacılarının, en az bir yolcu terminaline bağımsız olarak veya birlikte sahip olmaları veya bu terminalin kullanma hakkını haiz olmaları zorunludur. D. Aynı terminalden, nitelik ve niceliğine göre birden fazla taşımacı yararlanamaz. 15. Reaksiyon mesafesi değişkenliği aşağıda verilen hangi şarta bağlı değildir? A. Hız B. Sürücünün ruhsal ve fiziki durumu C. Yolun durumu D. Sürücünün konsantrasyonudur 16. Yan aynalardan en iyi yararlanmayı sağlamak için aynalar kaç dereceye ayarlanmalıdır? A. 30 B. 45 C. 60 D. 90

9 9 17. Virajlara girildiğinde hangi yöndeki tekerleklerin ağırlıkları azalarak diğerlerine geçer? A. Ön tekerleklerin, B. Dönülen yerdeki tekerleklerin, C. Arka tekerleklerin, D. Dönülmeyen yöndeki tekerleklerin. 18. Freni bozuk araç saatte en fazla kaç kilometrelik bir hızla çekilebilir? A. 30 B. 25 C. 20 D Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A. Cilvegözü-Hatay-Suriye B. Gürbulak-Ağrı-İran C. Hamzabeyli-Kırklareli-Yunanistan D. Türkgözü-Ardahan-Gürcistan sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre, kaçak eşya naklinde kullanıldığı için alıkonulan kara taşıtlarının teminatla iadesinde öngörülen teminat bedeli nedir? A. Taşıtın kasko değeri B. Taşıtın kasko değerinin yarısı C. Gümrüklenmiş değeri D. FOB değeri 19. Araçtaki sis ışıklarının hangi haller dışında ve hangi ışıklarla birlikte kullanılması yasaktır? A. Yeterince aydınlatılmamış yollar, tüneller dışında ve diğer ışıklarla birlikte B. Sis, kar ve şiddetli yağmur sebebiyle görüşün yetersiz olduğu haller dışında ve geceleri uzağı gösteren ışıklarla birlikte C. Yeterince aydınlatılmamış yollar, tüneller dışında ve acil uyarı ışıklarıyla birlikte D. Yerleşim birimleri içinde ve park ışıklarıyla birlikte 20. ABS fren sistemi ile ilgili aşağıdaki açıklamalardan hangisi doğrudur? A. Fren mesafesini kısaltır 23. Aşağıdakilerden hangisi kaçakçılık suçunu ağırlaştıran nedenlerden değildir? A. Örgütlenerek kaçakçılık yapma B. Üç veya daha fazla kişi ile kaçakçılık yapma C. Başka birinden destek alma D. Belgede sahtecilik yapma 24. Aşağıda ölçekleri verilen haritalarda hangisinin ayrıntıyı gösterme gücü en fazladır? A. 1/500 B. 1/1000 C. 1/5000 D. 1/10000 B. Fren mesafesini uzatır C. Savrulmadan yavaşlamayı ve/veya durmayı sağlar D. ABS ile frenleme, fren pedalı pompalanarak yapılmalıdır 25. Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Önce enlemi sonra boylamı okunur. B. Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C. Önce derinliği sonra yüksekliği okunur. D. Önce boylamı sonra enlemi okunur.

10 Aracın uydu destekli bilgi teknolojileri kullanımıyla takibine ne ad verilir? 30. Burkulmalarda aşağıdaki ilk yardım uygulamalarından hangisini yapmak yanlıştır? A. Bilgisayarlı Gümrük Etkinlikleri (BİLGE) B. Depo Bilgi Sistemleri C. Araç Takip Bilgi Sistemleri D. Barkod Uygulamaları 27. Takograf kayıtlarının muhafaza edilmesi ile ilgili olarak A. Burkulan bölgenin dinlendirilmesi B. Burkulan bölgenin yüksekte tutulması C. Burkulan bölgeye sıcak uygulama yapılması D. Burkulan bölgeye buz torbası konulması A. Sürücü son otuz günlük takograf kayıtlarını aracında muhafaza etmek zorundadır. B. İşletenler veya firma yetkilileri 5 yıllık takograf kayıtlarını muhafaza etmek zorundadırlar. C. Sürücü 1 aylık süresi dolan kayıtları işletene veya firma yetkilisine teslim etmek zorundadır. D. İşleten veya firma yetkilisi 30 günlük yasal süresini dolduran takograf kayıtlarını imha ettiğinde bunu bir tutanak ile kayıt altına almak zorundadır. 28. I- Göz bebeklerinde büyüme II- Göz bebeklerinde küçülme III- Nabız alınamaması IV- Solunum sayısında artış 31. Bilinci kaybolmuş bir kazazedenin solunum yolunun tıkanarak boğulmasına sebep hangisidir? A. Bilincinin kaybolması sonucu çenesinin kasılması B. Dilin gevşeyip soluk yolu üzerine düşerek soluk yolunu tıkaması C. Başın arkaya giderek soluk yolunu tıkaması D. Bilincin kaybolması sonucu vücudun kasılması V- Vücut sıcaklığında yükselme Yukarıdakilerden hangileri kalp durmasının belirtilerindendir? A. I - IV B. I - III 32. Aşağıdakilerden hangisinin kalp masajı uygulanabilmesi için kesinlikle olması gerekir? C. III - IV D. IV V 29. Omurga kırığı olan yaralıya aşağıdaki uygulamalardan hangisi kesinlikle yapılmaz? A. Dik oturur pozisyon vermek B. Sert bir zemine sırt üstü yatırmak C. Uzun tahta atellerle vücudunu tespit etmek A. Reflekslerin kaybolması B. Kazazedenin bilincini yitirmesi C. Dolaşımın durması, kalp atımlarının alınamaması D. Solunumun durması, göğüs hareketlerinin olmaması D. Taşıma esnasında baş, boyun, gövde ve ayakları aynı hizada tutmak

11 Turizm taşımacılığında Paket Tur un tanımı aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir? A. Türkiye'nin tarihi, doğal, kültürel, turistik değerlerinden en az birini tanıtma ve ulaştırmayı birlikte kapsayan, bu hizmetlerin dâhil olduğu tek bir fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti yirmi dört saatten kısa bir süreyi kapsayan ticarî faaliyettir. B. Ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan diğer turistik hizmetlerin en az ikisinin birlikte, her şeyin dâhil olduğu fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti 24 saatten kısa bir süreyi kapsayan veya gecelik konaklamayı içeren sözleşmeleri ifade eder. C. Ulaştırma, konaklama ve bunlara yardımcı sayılmayan diğer turistik hizmetlerin her şeyin dâhil olduğu fiyatla satılan veya satış taahhüdü yapılan ve hizmeti 24 saatten uzun bir süreyi kapsayan veya gecelik konaklamayı içeren sözleşmeleri ifade eder. D. Hepsi 36. Tarifesiz olarak yurtiçi ticari yolcu taşımacılığı yapacakların alması gereken yetki belgesi aşağıdakilerden hangisidir? A. D1 B. D2 C. D3 D. B1 37. I- Zorunlu Karayolu Taşımacılık Mali Sorumluluk Sigortası II- Karayolu Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası III- Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası Yolcu taşımacılığı alanında faaliyet gösteren yetki belgesi sahibi işletmeler Karayolu Taşıma Yönetmeliği hükümlerine istinaden yukarıdaki sigorta türlerinden hangilerini yaptırmak zorundadırlar? A. I ve II Sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa göre, seyahat acentelerinin gruplandırılmalarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. 1. Sınıf. 2. Sınıf, 3. Sınıf B. Yurt içi tur düzenleyenler, yurt dışı tur düzenleyenler C. A grubu, B grubu, C grubu D. 1. Grup. 2. Grup, 3. Grup 35. Karayolu Taşıma Kanunu'na göre; sigortacılar hak sahibinin kaza veya zarara ilişkin belgeleri sigortacıya ilettiği tarihten itibaren, sorumluluk sigortası sınırları içinde kalan miktarı hak sahibine kaç iş günü içerisinde ödemek zorundadır? A. 5 iş günü B. 8 iş günü C. 10 iş günü D. 30 iş günü B. I ve III C. Yalnızca III D. II ve III 38. Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Unvan ve/veya kısa unvanlarda kullanılacak sıfatların yetki belgesinin kapsamına uygun olması şarttır. B. Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda, taşıma esasında taşıtın çalışma düzenini olumsuz bir şekilde etkilemeyecek, çalışır vaziyette haberleşme cihazı bulundurulması zorunludur. C. Yolcu taşımacılığında kullanılan taşıtlarda her on koltuk için en az bir adet olmak üzere, boyun korsesi bulundurulması zorunludur. D. Yetki belgesi sahipleri altışar aylık süreyle yılda bir kez sürücülerin ceza puanı durumunu Emniyet Genel Müdürlüğünden öğrenmek ve ceza puanı 100 ve üzerinde olan sürücülerin eğitilmesi hususunda ve kendi iç denetimleri yönünden gerekli tedbirleri almak zorundadırlar.

12 Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre, A. Yetki belgesi sahipleri her seferde 1 yolcu ile bu seyahatte görevli olmayan en fazla 1 personelini bilet keserek ücretsiz taşıyabilirler. B. Tarifesiz yolcu taşımalarında taşıma sözleşmesi yapılması zorunludur. C. Tarifeli yolcu taşımalarında, her yolcu için ayrı ayrı yolcu bileti düzenlenmesi zorunludur. D. Yetki belgesi sahipleri, otobüs hareket saatinin 24 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda, bilet ücretinin tamamını iade etmek zorundadırlar. 40. Tarifeli yolcu taşımacıları belirli bir süre için, sefere çıkardığı taşıtının toplam koltuk sayısının yüzde kaçını aşmayacak sayıdaki koltuk için özel indirim uygulayabilirler? A. 10 B. 20 C. 30 D. Özel indirim uygulanamaz 41. Otobüs ve minibüslerin teknik şartlara uygunluğu açısından periyodik muayenesi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. İlk 1 yaş sonunda ve devamında yılda bir B. İlk 2 yaş sonunda ve devamında yılda bir C. İlk 3 yaş sonunda ve devamında her 2 yılda bir D. İlk 3 yaş sonunda ve devamında 3 yılda bir 43. Aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sayılır? A. Alkollü olarak araç kullanmak. B. Yorgun ve uykusuz olarak araç kullanmak. C. Hız sınırlamalarına uymamak. D. Kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak. 44. Sağa ve sola dönüş manevralarında aşağıdakilerden hangisi temel kuraldır? A. Sağa dönüşler dar kavisle, sola dönüşler geniş kavisle yapılır B. Sağa dönüşler geniş kavisle, sola dönüşler dar kavisle yapılır C. Sağa ve sola dönüşler geniş kavisle yapılır D. Sağa ve sola dönüşler dar kavisle yapılır 45. Özellikle transit trafiğe tahsis edilen belirli yer ve koşullar dışında giriş ve çıkışın yasaklandığı, yaya, hayvan ve motorsuz araçların giremediği, ancak izin verilen motorlu araçların yararlandığı trafiğin özel kontrole tabi tutulduğu karayoluna ne ad verilir? A. Erişme Kontrollü Karayolu B. Anayol C. Çift yönlü karayolu D. Tek yönlü karayolu 42. Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği'nin kapsamı dışındadır? A. Motorlu taşıtlarla yapılan ticari amaçla yolcu ve eşya taşımaları. B. Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla yapılan ticari taşımalar. C. Üç tekerlekli taşıtlarla yapılan taşımalar. D. Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerleri. 46. Sürücüler, iki yönlü trafiğin kullanıldığı taşıt yollarında karşı yönden gelen araçların geçişini zorlaştıran bir durum varsa geçişi kolaylaştırmak için aşağıdakilerin hangisini yapmak zorundadır? A. Hızını azaltarak yoluna devam eder B. Selektör yaparak gelen aracı uyarır C. Karşıdan gelenin durmasını bekler D. Aracını sağ kenara yanaştırır, gerektiğinde sağa yanaşıp durur

13 Aşağıdakilerden hangisi sürücülerin eylemlerinde trafik açısından beklenen verimliliğin gerçekleşmesi için taşımaları gereken nitelikler arasında yer almaz? SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. A. Asgari düzeyde konsantrasyon becerisi B. Doğrudan gözlem becerisi C. Aracın hızını ve yönünü doğrudan ayarlama becerisi D. Yol ve trafik koşullarındaki risklerin farkında olma bilinci 48. "Karayolunda bozulan araçlar; dönemeç veya tepe üstü gibi yerlerde, kırmızı ışık cihazı veya kırmızı renkteki yansıtıcının aracın ön ve arkasında en az... metre mesafede olacak ve diğer araç sürücüleri tarafından en az... metreden açıkça görülebilecek şekilde yerleştirilmesi gerekir." Yukarıdaki boşlukları doldurunuz? A. 50m/150m B. 30m/150m C. 80m/50m D. 50m/50m CEVAP ANAHTARI 1 D 11 B 21 C 31 B 41 A 2 C 12 C 22 A 32 C 42 C 3 A 13 B 23 C 33 C 43 D 4 B 14 D 24 A 34 C 44 A 5 D 15 C 25 A 35 B 45 A 6 C 16 B 26 C 36 B 46 D 7 D 17 B 27 D 37 D 47 A 8 B 18 D 28 B 38 D 48 B 9 C 19 B 29 A 39 A 49 C 10 B 20 C 30 C 40 A 50 B 49. Otobüslerin bölünmüş yollardaki azami hızı kaç kilometredir? A. 50 B. 80 C. 90 D Trafik işaret levhalarına, yaklaşım yönünde ve park izni verilen yerler dışında; yerleşim birimi içinde ve yerleşim birimi dışında kaç metre mesafede duraklamak yasaktır? A. 10 metre - 50 metre B. 15 metre metre C. 20 metre metre D. 20 metre metre

14 14 SRC 1 DENEME SINAVI 3 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki 215 neyi ifade eder? A ) Lastiğin tipini B ) Lastiğin genişliğini C ) Kesit genişlik oranını D ) Lastiğin yapısını 2. Aşağıdakilerden hangileri marş sisteminin önemli parçalarından birisidir? A ) Alternatör B ) Volan dişlisi C ) Konjektör (regülatör) D ) Vantilatör kayışı 3. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre; 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi haftada kaç defa en az 9 saate indirilebilir? A ) 1 B ) 2 C ) 3 D ) 4 4. Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre; sürücülerin her 24 saat içinde 11 saatlik kesintisiz günlük dinlenme süresi vardır. Bu süre biri en az 8 saati kesintisiz olmak üzere iki veya üç ayrı süre halinde kullanılırsa günlük dinlenme süresi 1 saat daha eklenerek en fazla kaç saate çıkartılır? A ) 10 B ) 11 C ) 12 D ) AETR Sözleşmesine göre, dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üslendiği yerde geçirilecekse kesintisiz en az kaç saate indirilebilir? A ) 24 B ) 30 C ) 36 D ) 48 6 ) AETR Sözleşmesine göre, her otuz saatlik süre boyunca taşıt en az iki sürücü tarafından sürülüyorsa her bir sürücü kaç saatten az olmayan kesintisiz dinlenme süresi kullanır? A ) 7 B ) 8 C ) 10 D ) 11 7 ) Aşağıdakilerden hangisi sürüş yeteneğini etkileyen zihinsel süreçlerden biri değildir? A ) Motivasyon B ) Rotasyon C ) Stres D ) Depresyon 8 ) Sürücü davranışı kapsamında eylemin istemeden niyetten sapmasına ve istenen amaca ulaşmak için planlanan eylem yolunun yanlış olmasına ne ad verilir? A ) İhlal B ) Hata C ) Risk D ) Kaza 9 ) Aşağıdakilerden hangisi kazaya yatkın kişilik tiplerinden biri değildir? A ) Kaderci B ) Kendine güvenen C ) Kuralcı D ) Ben-başkası ayrımı yapan bencil insanlar 10 ) Aşağıdakilerden hangisi empati yeteneğini kazanabilmenin yollarından biri değildir? A ) Geçmişten ders almak B ) Dinleyebilme yeteneği C ) Hızlı yargılarda bulunmak D ) Kendi davranış ve düşüncelerimizi anlamaya çalışmak 11 ) Kış şartlarında hangi lastikler daha fazla tutunma sağlar? A ) Dar ve havası inik lastikler B ) Geniş ve havası doğru şişirilmiş lastikler C ) Geniş ve havası inik lastikler D ) Dar ve havası doğru şişirilmiş lastikler

15 15 12 ) Büyük viteslerde motor gücü ve hız nasıldır? A ) Büyük viteslerde daha fazla hız sağlanır. Ancak motor gücü azdır B ) Büyük viteslerde daha fazla hız sağlanır. Motor gücü fazladır C ) Büyük viteslerde daha az hız sağlanır. Ancak motor gücü fazladır D ) Büyük viteslerde daha az hız sağlanır. Motor gücü azdır 13 ) Aracın hangi parçalarındaki olası arızalar aracın yol tutma karakterini değiştirir? A ) Şasi B ) Karoser C ) Amortisör D ) Şanzıman 14 ) Aracın ön lastiği patlarsa ne olur? A ) Araç patlayan lastik yönüne doğru hareket eder B ) Aracınızın arkası sağa sola yalpalamaya başlar C ) Aracınızın ön tarafı sağa sola yalpalamaya başlar D ) Araç patlayan lastiğin tersi yönüne doğru hareket eder 15 ) Frenleme sırasında, araç hızı ile yük hızı arasındaki ilişkiyi aşağıdakilerden hangisi açıklar? A ) Araç hızı ile yük hızı birbirine eşittir. B ) Yük hızı araç hızından fazladır. C ) Araç hızı ile yük hızı arasında bir ilişki yoktur. D ) Araç hızı yük hızından fazladır. 16 ) Yan rüzgârlar nerelerde etkili değildirler? A ) Tünel çıkışlarında, B ) Yamaçlarda, C ) Köprü üstlerinde, D ) Yüksek araçların sollanması ve sonrasında. 17 ) Haritanın üst kenar çizgisi hangi yönü gösterir? A ) Güney B ) Doğu C ) Kuzey D ) Batı 18 ) Aşağıdaki haritalardan hangisi küçük ölçekli haritaya örnektir? A ) Dünya haritası B ) Avrupa haritası C ) Türkiye haritası D ) Ankara haritası 19 ) Hangi araç takip sisteminde bilgiler araçtaki cihaza kayıt yapılır, araç merkeze gelince bilgiler alınır ve daha sonra harita üzerinde gidilen yerler görülür? A ) Hibrit sistem B ) Kara kutu sistemler C ) Uydu tabanlı sistemler D ) Gsm tabanlı sistemler 20 ) Araç takip sistemleri aşağıdaki sistemlerin hangisinde kullanılır? A ) Servis araçları ile hizmet veren firmalar B ) Uzaktan telemetre okuma ve kontrol C ) Posta hizmetleri D ) Erken uyarı firmaları 21 ) İlkyardımda turnike uygulaması nedir? A) Kanama yerine gazlı bezle basınç uygulanmasıdır. B ) Kanayan yer ile kalp arasındaki tek kemik üzerinden sıkma bağı uygulanarak kanama durdurma yöntemidir. C ) Kanayan yerin alt kısmına basınç uygulayarak kanama durdurma yöntemidir. D ) Kişinin kanama bölgesini kalp seviyesinden yukarı kaldırarak, kalbin kanama bölgesine olan basıncını azaltma yöntemidir. 22 ) Kalp masajını suni solunumla birlikte tek kişi uyguluyor ise; aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A ) 1 suni solunum yaptırdıktan sonra 5 defa kalp masajı uygulanır B ) 2 suni solunum yaptırdıktan sonra 5 defa kalp masajı uygulanır C ) 1 suni solunum yaptırdıktan sonra 15 defa kalp masajı uygulanır D ) 2 suni solunum yaptırdıktan sonra 15 defa kalp masajı uygulanır

16 16 23 ) Kırıkları, çıkık ve burkulmalardan ayıran fark aşağıdakilerden hangisidir? A ) Çıkık ve burkulmalarda şişme görülür, kırıklarda görülmez. B ) Çıkık ve burkulmalarda ağrı görülür, kırıklarda görülmez. C ) Çıkık ve burkulmalar kemiklerin her bölgesinde görülür, kırıklar eklem yerlerinde görülür D ) Çıkık ve burkulmalar, hareketli eklem bölgelerinde görülür, kırıklar kemiklerin her yerlerinde görülebilir 24 ) Yüzü koyun yatamayacak şekilde travma geçirenlere hangi çeşit suni solunum uygulaması tercih edilir? A ) Ağızdan ağza solunum B ) Ağızdan buruna suni solunum C ) Holger-nielsen (sırttan bastırma) metodu D ) Silvester metodu 25 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sayılan hallerdendir? A ) Gerekli tedbirleri almadan araç çekmek B ) Taşıt giremez işareti bulunan yola girmek C ) Araçlara taşıma sınırı üstünde yük veya yolcu almak D ) Trafiğe uygun olmayan araçlarla karayoluna çıkmak 26 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi trafik kazasında asli kusur sebebi sayılmaz? A ) Şerit değiştirme manevralarını yanlış yapmak B ) Kavşaklarda geçiş önceliğine uymak C ) Kaplamanın dar olduğu yerlerde geçiş kolaylığı sağlamamak D ) Kurallara uygun olarak park etmiş araçlara çarpmak 27 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre kesik yol çizgileri hangi yola çizilir? A ) Tepe üstüne yaklaşan yollara B ) Görüş açısı açık olan yollara C ) Köprü ve tünele yaklaşan yollara D ) Dönemeç veya yaya geçitlerine yaklaşan yollara 28 ) Aşağıdakilerden hangisinin kazaları önlemede etkisi yoktur? A ) Park edilen aracın tekerleklerine takoz koymak B ) Araçta hava yastığı bulundurmak C ) Karlı ve buzlu havalarda tekerleklere zincir takmak D ) Sisli havalarda takip mesafesini arttırmak 29 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre fasılalı (aralıklı) yanıp sönen sarı ışığın anlamı nedir? A ) Dur, yolu kontrol et sonra geç B ) Yavaşla, dikkatlice geç C ) Durakla, yolda çalışma var D ) Yavaşla, yol trafiğe kapalıdır 30 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre aşağıdakilerden hangisi trafikte suç unsuru olarak değerlendirilir? A ) Yaya kaldırımlarına park ederek yayaların geçişini zorlaştırmak. B ) Dönüşlerde ilk geçiş hakkını yayalara vermek. C ) Tali yollardan çıkış yaparken ilk geçiş hakkını anayolda seyreden araçlara vermek. D ) Dönel kavşaklarda ilk geçiş hakkını döner kavşak içersindeki araç sürücülerine vermek. 31 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre trafik suçunun işlendiği tarihten geriye doğru 1 yıl içinde üçüncü defa 100 ceza puanını dolduran sürücüler hakkında aşağıdakilerin hangisi uygulanır? A ) Sürücü belgeleri süresiz olarak geri alınır. B ) Sürücü belgeleri 6 ay süreyle geri alınır. C ) Sürücü belgeleri 1 yıl süreyle geri alınır. D ) Sürücü belgeleri 5 yıl süreyle geri alınır. 32 ) Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre hız sınırlarını %30 dan fazla aşmak sureti ile ihlal suçunun işlendiği tarihten geriye doğru 1 yıl içerisinde aynı kuralı kaç defa ihlal ettiği tespit edilenlerin sürücü belgeleri 1 yıl süreyle geri alınır? A ) 10 B ) 5 C ) 3 D ) 2

17 17 33 ) Karayolları Trafik Kanununda düzenlenen Garanti Fonu aşağıdaki zararlardan hangisini karşılamaz? A ) Kazayı yapan motorlu aracın tespit edilmemesi durumunda kişiye gelen bedensel zararları B ) Çalınan veya gasp edilen aracın bedelini C ) Zorunlu mali sorumluluk sigortasını yapan sigortacının mali bünye zafiyeti nedeniyle sürekli olarak bütün branşlarda ruhsatlarının iptal edilmesi ya da iflası halinde sigortacının ödemekle yükümlü olduğu maddi ve bedensel zararları D ) Çalınan ve ya gasp edilen aracın kazaya karışması ve işletenin kusursuzluğu nedeniyle sorumlu tutulamaması durumunda kişiye gelen zararları 34 ) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? A ) Taşımacılık faaliyetlerinde yararlanılan her türlü taşıt, araç, gereç, yapı, tesis ve benzerleri, B ) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar C ) Lastik tekerlekli traktörlerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar, D ) Üç tekerlekli taşıtlarla yapılan taşımalar. 35 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre, B1 ve B2 yetki belgeleri eki taşıt belgelerine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek otobüsler kaç yaşından büyük olamaz? A ) 10 B ) 12 C ) 15 D ) ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre adet özmal koltuk kapasitesine sahip olan B1 yetki belgesi sahipleri en fazla kaç adet uluslararası ve/veya yurtiçi taşıma hattında faaliyette bulunabilirler? A ) 3 B ) 5 C ) 6 D ) 8 37 ) "Yetki belgesi sahipleri her seferde... yolcu ile bu seyahatte görevli olmayan en fazla... personelini bilet keserek ücretsiz taşıyabilirler." ifadesindeki boşluklar Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre aşağıdakilerden hangisi ile tamamlanmalıdır? A ) 1-1 B ) 1-2 C ) 2-2 D ) ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre A ) Taşıtın bagaj taşınmasına mahsus bölmeleri dışında eşya taşınmaz. B ) Taşıtın izin verilen azami yüklü ağırlığını aşacak şekilde bagaj taşınamaz. C ) Yolcu beraberinde olmayan ticari eşya ve kargo bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. D ) Özel kafeslerinde kedi, köpek ve kuş gibi evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. 39 ) Karayolu Taşıma Kanununa göre aynı taşıtla bütün güzergâh boyunca aynı yolcu grubunun taşınması ve kalkış noktasına geri getirilmesi şeklindeki kapalı kapı seferleri ile gidişi dolu, dönüşü boş veya gidişi boş, dönüşü dolu taşımacılık şekli aşağıdakilerden hangisidir? A ) Tarifeli B ) Arızi C ) Mekik D ) Servis 40 ) Aşağıdakilerden hangisi Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası nın teminat kapsamı dışındadır? A ) Aracın işletilmesi sırasında başka bir araca zarar vermek B ) Aracın işletilmesi sırasında bir binaya çarparak maddi zarara yol açmak C ) Aracın işletilmesi sırasında çarpışma sonucu kendi aracında maddi zarara yol açmak D ) Aracın işletilmesi sırasında kaza sonucu aracın içindeki yolcuların yaralanmasına sebep olmak

18 18 41 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yolcu taşımalarında; A2 yetki belgesi eki taşıt belgelerine en fazla kaç adet otomobil kaydedilir? A ) 5 B ) 10 C ) 15 D ) ) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre yolcu taşımalarında; D1, D2 ve D4 yetki belgeleri eki taşıt belgelerine asgari kapasitenin dışında kaydedilecek otobüsler için yaş sınırı kaçtır? A ) 10 B ) 15 C ) 20 D ) Yaş şartı aranmaz 43 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre tarifeli yolcu taşımalarında Bakanlıkça onaylanmış zaman tarifesinde yer alan bir saatin kaç dakika öncesi veya sonrasına ek sefer konulabilir? A ) 5 dakika B ) 10 dakika C ) 15 dakika D ) 20 dakika 44 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre A ) 6 yaşın altındaki çocuklar yolcu bileti düzenlenmeksizin kucakta seyahat edebilirler. B ) 6 yaşın altındaki çocuklar için koltuk talep edilmesi halinde, bilet ücreti geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirimli düzenlenir. C ) 6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunludur. D ) 6-12 yaş arası çocuklar için bilet ücreti geçerli ücret tarifesi üzerinden %50 indirimli düzenlenir 45 ) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre tarifeli taşımacılıkta, taşımanın başladığı kalkış noktası ile bittiği varış noktasındaki yerleşim yerlerine ne denir? A ) Taşıma hattı B ) Güzergâh C ) İstiap haddi D ) Düzenli sefer 46 ) 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununa göre karayolu ile turizm taşımacılığı yapacak araçlar kaç yaşından büyük olamazlar? A ) 5 B ) 8 C ) 12 D ) Yaş şartı aranmaz 47 ) 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununa göre aşağıdakilerden hangisi turizm taşıması yapacak olan transfer araçlarında bulundurulacak belgelerden birisidir? A ) Transfer araçlarının noter tarafından onaylanmış satış sözleşmesi, B ) Transferi gerçekleştirilen kişilere ait seyahat acenteleri tarafından onaylanmış yolcu biletleri, C ) TÜRSAB araç plakası ve turist taşıma aracı belgesi, D ) Transferi gerçekleştirilen kişilere ait TÜRSAB tarafından verilen yolcu kimlik kartı. 48 ) Yolcuların, gümrük mevzuatına göre zati ve hediyelik eşya kapsamı dışında olup, beyanlarına aykırı olarak üzerlerinde, eşyası arasında veya taşıma araçlarında çıkan ya da başkasına ait olduğu halde kendi zati eşyasıymış gibi gösterdikleri eşya ile ilgili nasıl işlem yapılır? A ) Eşyanın gümrük vergileri, gümrük idarelerince iki kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir, B ) Eşyanın gümrük vergileri, gümrük idarelerince üç kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir, C ) Eşyanın gümrük vergileri, gümrük idarelerince dört kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir, D ) Eşyanın gümrük vergileri, gümrük idarelerince beş kat olarak alınır ve eşya sahibine teslim edilir 49 ) Sınır kapıları ile bu kapılardan çıkış yapılan ülke eşleşmesinde aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A ) Artvin/Türkgözü sınır kapısı - Gürcistan B ) Kırklareli/Dereköy sınır kapısı - Bulgaristan C ) Gaziantep/Cilvegözü sınır kapısı - Suriye D ) Kırklareli/ İpsala sınır kapısı-yunanistan

19 19 50 ) Bir menfaat karşılığı olsun veya olmasın kaçakçılık suçu işleyenlerin hal ve sıfatlarını bilerek yardım edenlere nasıl ceza verilir? A ) Kendileri suçu işlemedikleri için ceza verilmez B ) Asıl suçluya verilecek cezanın yarısı verilir C ) Asıl suçluya verilecek cezanın iki katı verilir D ) Asıl suçluya verilecek cezanın aynısı verilir CEVAP ANAHTARI SINAV BİTMİŞTİR. LÜTFEN CEVAPLARINIZI KONTROL EDİNİZ. 1 B 11 D 21 B 31 A 41 B 2 B 12 A 22 D 32 B 42 A 3 C 13 C 23 D 33 B 43 B 4 C 14 A 24 D 34 A 44 D 5 C 15 B 25 B 35 D 45 A 6 B 16 B 26 B 36 B 46 B 7 B 17 C 27 B 37 B 47 C 8 B 18 A 28 B 38 C 48 A 9 C 19 B 29 B 39 B 49 B 10 C 20 A 30 A 40 C 50 B

20 20 SRC 1 DENEME SINAVI 4 1) Yan yana çizilmiş iki devamlı çizginin anlamı nedir ve bu çizgi boyunca hangi yasak getirilmiştir? A) Karayolunu bölünmüş yol durumuna getirmiştir ve çizgilerin soluna geçmek kesinlikle yasaktır. B) Çizgi boyunca durmak, duraklamak ve park etmek yasaktır. C) Karayolunu tek yönlü yol durumuna getirmiştir ve öndeki araçları geçmek yasaktır. D) Karayolunu tek yönlü hale getirmiştir ve ağır araçların sol tarafa geçmesi yasaktır. 2) Seyahat acentelerinin transfer ve turlarında kullanacakları yolcu taşıma araçlarında yangın söndürme cihazı bulundurulmasına ilişkin olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Her 14 koltuk için bir adet yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır. B) Her 15 koltuk için bir adet yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır. C) Her 14 koltuk için iki adet yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır. D) Her 15 koltuk için iki adet yangın söndürme cihazı bulundurulmalıdır. 3) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre A) Tarifeli yolcu taşımalarında, her yolcu için ayrı ayrı yolcu bileti düzenlenmesi zorunludur. B) Yolcular için ayrılmış oturma yerlerinin numaralandırılması zorunlu değildir. C) Bir yolcuya satılmış olan oturma yeri başkasına satılamaz. D) Yolcular için ayrılmış ve numaralandırılmış olan oturma yerlerinin dışında yolcu taşınamaz. 4) Tarifeli yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunacak yetki belgesi sahipleri için taşıma hat sayısı neye göre belirlenir? A) Özmal taşıt sayısına göre B) Özmal koltuk kapasitesine göre C) Özmal ve sözleşmeli koltuk kapasitesine göre D) Özmal ve sözleşmeli taşıt sayısına göre 5) Lastik basıncı ile kat edilen yol arasındaki bağlantı açısından aşağıdaki ifadelerden hangisi doğrudur? A) Lastik basıncı düştükçe kat edilen mesafe azalır. B) Lastik basıncı düştükçe kat edilen mesafe artar. C) Lastik basıncı arttıkça kat edilen mesafe azalır. D) Lastik basıcı ile kat edilen mesafe arasında bir bağlantı yoktur. 6) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşıma sında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami ağırlığı 5 tonu aşmayan motorlu araçlara ne ad verilir? A) M1 sınıfı B) M2 sınıfı C) N1 sınıfı D) N2 sınıfı 7) Fiziki haritalarda yeryüzü Şekillerini daha belirgin gösterebilmek için yükselti basamakları renklerle ifade edilir. Buna göre yeşil renk hangi yükselti basamaklarını gösterir? A) m. arası yükseltileri B) m. arası yükseltileri C) m. arası yükseltileri D) 2000 m. ve üzeri yükseltileri 8) Yaralanmalarda kanayan bölgeye verilecek pozisyon aşağıdakilerden hangisidir? A) Baş seviyesinin altında kalması sağlanır. B) Kalp ile aynı seviyede olması sağlanır. C) Kalp seviyesinin altında kalması sağlanır D) Kalp seviyesinin üstünde kalması sağlanır.

21 21 9) Tarifeli yolcu taşımaları ile ilgili olarak A) Terminallerde yolcu indirilip, bindirilebilir. B) Ara duraklarda yolcu alınabilmesi için yetki belgesi sahibine ait bir şube veya acentesi olmalıdır. C) Ara duraklar seyahatin başladığı ilk kalkış ve son varış yeri olarak kullanılabilir. D) Terminal ve ara duraklar dışında yolcu indirilip bindirilmez. 10) Tarifeli yolcu ve kargo taşımacılığı yapan yetki belgesi sahipleri aşağıdakilerden hangisine uymak zorundadır? A) Zaman tarifesine B) Ücret tarifesine C) Taşıma güzergahı D) Hepsi 11) Sorumluluk sigortası tazminatına yol açan ve yurtiçinde meydana gelen olay, sigorta ettiren veya hak sahibi tarafından öğrenildiği tarihten itibaren kaç iş günü içinde sigorta şirketine ihbar edilir? A) 15 B) 30 C) 45 D) 60 12) Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa göre suç sayılan fiilleri işlemek amacıyla teşekkül oluşturanlar veya teşekkülü yönetenler hakkında uygulanacak ceza aşağıdakilerden hangisidir? A) Hafif para cezası B) Hafif hapis cezası C) Ağır para cezası D) İki yıldan altı yıla kadar ağır hapis cezası. 13) Aşağıdakilerden hangisi Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu çerçevesinde suç teşkil eden fiillerden değildir? A) Herhangi bir eşyayı gümrük işlemine tâbi tutmaksızın Türkiye'ye ithaline teşebbüs etmek. B) İthali, insan sağlığı ve güvenliği açısından tehlikeli olacak maddelerin gümrük makamlarını yanıltmak suretiyle ülkeye sokmak. C) Herhangi bir eşyayı belirlenen gümrük kapılarından geçirmeksizin Türkiye'ye ithal etmek. D) Transit rejimi çerçevesinde taşınan serbest dolaşımdaki eşyayı rejim hükümlerine göre gümrük bölgesinde bırakmak. 14) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre A1 ve A2 yetki belgesi eki taşıt belgelerine kaç yaşından büyük olmayan ticari otomobiller kaydedilir? A) 8 B) 10 C) 12 D) 20 15) Bilinci açık göğüs ağrısı olan hasta/yaralı hangi pozisyonda sevk edilmelidir? A) Yarı oturuş pozisyonu B) Sırtüstü yatış pozisyonu C) Yan yatış pozisyonu D) Yüzükoyun yatış pozisyonu 16) Aşağıdakilerden hangisi araçlarda birinci derece güvenlik gereci değildir? A) Hava yastığı B) Aynalar C) Işıklar D) Lastikler 17) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 18) Kavşaklara yaklaşırken kaç metre mesafe içinde şerit değiştirmek yasaktır? A) Yerleşim birimi içinde 30 m, yerleşim birimi dışında 150 m. B) Yerleşim birimi içinde 30 m, yerleşim birimi dışında 200 m. C) Yerleşim birimi içinde 60 m, yerleşim birimi dışında 250 m. D) Yerleşim birimi içinde 70 m, yerleşim birimi dışında 300 m. 19) Ölümle sonuçlanan trafik kazalarına asli kusurlu olarak sebebiyet veren sürücülere aşağıdaki cezalardan hangisi verilir? A) Sürücü belgeleri 4 ay süre ile geri alınır. B) Sürücü belgeleri 6 ay süre ile geri alınır. C) Sürücü belgeleri 1 yıl süre ile geri alınır. D) Sürücü belgesine 100 ceza puanı verilir. 20) Yirmi dört saatlik süre içinde sürücünün dinlenme süresi kesintisiz toplam kaç saattir? A) 5 saat B) 6 saat C) 11 saat D) 24 saat

(08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A.

(08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. (08 ARALIK 2012) SRC 1 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren yapmamak

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 SRC 2

04 HAZİRAN 2011 SRC 2 04 HAZİRAN 2011 SRC 2 1) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami

(17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami (17 EYLÜL 2011) SRC 2 1) Karayolları Trafik Yönetmeliği ne göre, yolcu taşımasında kullanılan, sürücü dahil 9'dan fazla oturma yeri olan ve azami ağırlığı 5 tonu aşmayan motorlu araçlara ne ad verilir?

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 4 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85 R 15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A) Lastiğin tipini B) Lastiğin genişliğini C) Kesit genişlik oranını D) Lastiğin yapısını 2. Motor çok

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları

06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları 06 Şubat 2016 Src 1 belgesi sınav soruları 1. Bu sorunun doğru cevabı A şıkkıdır. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanununa göre aşağıdakilerden hangisi turizm taşıması yapacak

Detaylı

A. Lastiğin tipin B. Jant çapını C. Lastiğin genişliğini D. Kesit genişlik oranını

A. Lastiğin tipin B. Jant çapını C. Lastiğin genişliğini D. Kesit genişlik oranını 1 1. Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı Muayene ye sevk edilir? 6. Lastiğin yanağında yazan P215/65R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili (15) alan neyi

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi

(08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi (08 ARALIK 2012) SRC 3 1. Römork takılmış bir araçta uygulanacak hız ile ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Römorku çeken araç kendi sınıfının hız limitlerinde kullanılabilir B. Römorku çeken

Detaylı

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder?

1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? 10 MART 2013 SRC 2 SINAV SORULARI 1. Lastiğin yanağında yazan 215/85R15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A. Lastiğin tipini B. Lastiğin genişliğini C. Kesit genişlik oranını

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup

7 ARALIK 2013 SRC 2. D) 1. Grup, 2. Grup, 3. Grup 1. 1618 Sayılı Seyahat Acenteleri Kanununa göre, seyahat acentelerinin gruplandırılmalarıyla ilgili aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) 1. Sınıf, 2. Sınıf, 3. Sınıf B) Yurt içi tur düzenleyenler, yurt

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 (SRC3)

04 HAZİRAN 2011 (SRC3) 04 HAZİRAN 2011 (SRC3) 1) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Bütün sürücüler doğru geçmekte olan tramvaylara yol vermek zorundadır. B) Ana yoldaki sürücüler

Detaylı

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 1 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. Aşağıdakilerden hangisi dizel motorlarda yakıt sisteminin bir parçası değildir? A) Mazot enjektörü B) Ateşleme bujisi C) Isıtma bujisi D) Yakıt

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 8

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 8 1. Teknik açıdan güvenli sürüş için A) Hızın viraja girilmeden azaltılması gerekir. Viraj içinde gaz kesmek aracın arkasının savrulmasına neden olur. B) Hız arttıkça daha uzağa bakılmalı, olacaklar önceden

Detaylı

(25 ARALIK 2010) SRC 2

(25 ARALIK 2010) SRC 2 (25 ARALIK 2010) SRC 2 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir. B) Yolcu beraberinde olmayan, ticari eşya

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 1

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 1 1. Aracın motoru çalışır iken marşa basılır ise aşağıdaki parçalardan hangisi zarar görür? A) Vantilatör pervanesi B) Şarj dinomosu C) Devir daim pompası D) Volan dişlisi 2. Aşağıdakilerden hangileri şarj

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (10 MART 2013) ULUSLARARASI YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6.

7 ARALIK 2013 SRC 3. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3. D) Sınıf 6. 1. ADR ye göre aşağıdakilerden hangisi yanıcı sıvı maddelerin sınıf numarasıdır? A) Sınıf 4.1 B) Sınıf 3 C) Sınıf 2.1 D) Sınıf 6.1 2. AETR ye göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir?

(24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? (24 ARALIK 2011) SRC 1 1) Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? A) Aracın yurtdışına çıkması halinde. B) Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta

Detaylı

04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede

04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede 04 HAZİRAN 2011 (SRC4) 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede park etmek yasaktır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 2) Kavşaklarda

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B)

(24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B) (24 ARALIK 2011) SRC 2 1) Aşağıdakilerden hangisi güvenli sürüş için araç kabini içinde yapılan kontroldür? A) İkaz ışıklarının kontrolü B) Göstergelerin kontrolü C) Direksiyon boşluğunun kontrol edilmesi

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 4

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 4 1. Lastiğin yanağında yazan P215/85 R 15 89H tanıtıcı bilgisindeki altı çizili alan neyi ifade eder? A) Lastiğin tipini B) Lastiğin genişliğini C) Kesit genişlik oranını D) Lastiğin yapısını 2. Motor çok

Detaylı

25 EYLÜL 2010SRC 1 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar

25 EYLÜL 2010SRC 1 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar 25 EYLÜL 2010SRC 1 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar takılmalıdır. B) Sürücüler kullanacakları araç sınıfı

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (04 HAZĠRAN 2011)

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (04 HAZĠRAN 2011) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (04 HAZĠRAN 2011) ULUSLARARASI YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 1 (B) ADI:

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları

06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları 06 Şubat 2016 Src 2 belgesi sınav soruları 1. sorunun doğru cevabı B şıkkıdır. Seyahat acentaları gördükleri hizmetlere göre üç grupta toplanırlar.1-) (A) Grubu seyahat acentaları 2-) (B) Grubu seyahat

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 6 1. "Kavşaklar kazaların oluşmasında büyük bir potansiyeldir. " Kavşaklara yaklaşmada sürücüler için en doğru davranış aşağıdakilerden hangisidir? A) Trafik ışığı yeşil yanıyorsa hız kesmeden devam edilmeli.

Detaylı

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir?

C ) Alternatör yatakları bozulur. D ) Bujiler ateşleme yapamaz. 3 ) Marş motoru aşağıdaki parçalardan hangisine hareket iletir? 09 HAZİRAN 2013 SRC3 ÇIKMIŞ SORULAR 1 ) Aşağıdakilerden hangisi şaftın görevidir? A ) Diferansiyelin hareketini tekerlere iletmek B ) Vites kutusunun hareketini diferansiyele iletmek C ) Motorun hareketini

Detaylı

SRC 2 DENEME SINAVI 1

SRC 2 DENEME SINAVI 1 1 SRC 2 DENEME SINAVI 1 1) Haritada bir noktanın mevkisi ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) Önce enlemi sonra boylamı okunur. B) Önce yüksekliği sonra boylamı okunur. C) Önce derinliği

Detaylı

17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı

17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı 17 Ekim 2015 Src 2 belgesi sınavı 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden hangisinin bulundurulması zorunlu değildir? A) Transfer yapılan yolcuların listesi

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1. Ticari amaçla yolcu ve yük taşıyan motorlu araç sürücüleri sürekli en fazla kaç saat araç kullanabilirler? a) 4 saat b) 6 saat c) 4.5 saat d) 3 saat 2. Tek şoför 24 saatlik

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 2

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 2 1. Muayene süresi dolmamış olsa bile bir araç aşağıdaki hallerden hangisinden dolayı muayeneye sevk edilir? A) Aracın yurtdışına çıkması halinde. B) Zorunlu Mali Sorumluluk Sigorta süresinin bitmesi halinde.

Detaylı

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 7. Tehlikeli eğimde iniş yapan bir araç sürücüsü aracı nasıl kullanmalıdır?

SRC EKiM 2015 SINAV SORULARI. 7. Tehlikeli eğimde iniş yapan bir araç sürücüsü aracı nasıl kullanmalıdır? 1 1. Basınçlı hava fren sisteminde fren devrelerinden herhangi biri devre dışı kaldığında, diğer devrelerin basınç kaybına uğramaması için hangi parça görev yapar? A. Basınç regülatörü B. Dört devreli

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2 T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 ARALIK 2010) SRC 2 SINAV SORULARI Bu kitapçık 50 (elli) soru ve 12 (oniki) sayfadan

Detaylı

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I -

19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - 19 MART 2011 (SRC4) 1) Suriye ile bağlantıyı sağlayan sınır kapısı aşağıdakilerden hangisidir? A) Habur B) İpsala C) Öncüpınar D) Türkgözü 2) I - Araçla ilgili bilgilere erişim. II - Sürücü denetiminin

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 3

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 3 1. Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu sola çevirmelidir B) Gazı kesmeden direksiyonu sağa çevirmelidir

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin

(08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin (08 ARALIK 2012) SRC 2 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 5

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 5 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B) Gereksiz hız ve fren yapmamak C) Bir dakikadan

Detaylı

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI

17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 17 Ekim 2015 SRC1 SORULARI 1. sorunun doğru cevabı D şıkkıdır. Yolcular adına yolcu bileti tarifeli taşımalarda düzenlenir. 1. 1618 sayılı Seyahat Acenteleri Yasasına göre transfer araçlarında aşağıdakilerden

Detaylı

3. Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk

3. Lastiğin janta temas eden ve sıkıca bağlanmasını sağlayan bölgesine ne ad verilir? A. Sırt B. Omuz C. Yanak D. Topuk (08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren

Detaylı

(08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A.

(08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. (08 ARALIK 2012) SRC 4 1. Aşağıdaki şıklardan hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A. Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B. Gereksiz hız ve fren

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 5

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 5 1. Lastiğin yer ile temas eden bölgesine ne ad verilir? A) Sırt B) Omuz C) Yanak D) Topuk 2. Alternatörün ürettiği elektriğin volt ve akımını ayarlayan şarj sistemi parçasının adı nedir? A) Şarj dinamosu

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 )

T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü. KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) T.C. ULAġTIRMA BAKANLIĞI Kara UlaĢtırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI ( 04 HAZĠRAN 2011 ) YURTĠÇĠ YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (B) ADI:

Detaylı

25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar

25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar 25 EYLÜL 2010 (SRC4) 1) Yol güvenliği açısından aşağıdakilerden hangisi gereklidir? A) Araçta bulunan herkes için emniyet kemeri bulunmalı ve bunlar takılmalıdır. B) Sürücüler kullanacakları araç sınıfı

Detaylı

(A) SRC 3 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

(A) SRC 3 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır?

(17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? (17 EYLÜL 2011) (SRC 3) 1) Kuru havada kullanılan aracın iki saniyede kat edeceği yol uzunluğu aşağıdakilerden hangisinin kontrolü için kullanılır? A) Fren mesafesi B) Duruş mesafesi C) Takip mesafesi

Detaylı

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları

8 MART EHLİYET SINAVI Trafik ve Çevre Soruları - 1-1. Aşağıdakilerden hangisi, yaya ve sürücülerin trafikteki davranışlarının altında yatan psikolojik süreçleri inceler? A) Adli tıp B) Kazazede C) Trafik psikolojisi D) İlk yardımcı 2. I- Araçların

Detaylı

ARDER EĞİTİM DANIŞMANLIK & ÖNDER DANIŞMANLIK

ARDER EĞİTİM DANIŞMANLIK & ÖNDER DANIŞMANLIK 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A. 10.00 B. 10.50 C. 11.00 D. 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A. Tahriksiz dingildeki lastiklere B. Tahrikli dingildeki

Detaylı

7 ARALIK 2013 SRC 4 D) 11.50

7 ARALIK 2013 SRC 4 D) 11.50 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A) 10.00 B) 10.50 C) 11.00 D) 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A) Tahriksiz dingildeki lastiklere B) Tahrikli dingildeki

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 1

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 1 1. Tahriksiz tek dingilde azami ağırlık kaç tondur? A) 10.00. B) 10.50 C) 11.00 D) 11.50 2. Tır, kamyon gibi araçların hangi lastiklerine zincir takılır? A) Tahriksiz dingildeki lastiklere B) Tahrikli

Detaylı

YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA

YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA YASAL SORUMLULUKLAR VE SİGORTA 1. Motorlu bir aracın işletilmesi için yaptırılacak zorunlu sigorta hangisidir? a) Mali sorumluluk sigortası b) Kasko sigortası c) Yangın sigortası d) Hayat sigortası 2.

Detaylı

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan

17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan 17 EYLÜL 2011 (SRC 4) 1) Arızalı aracın freni bozuk ise çeken aracın hızı saatte en fazla kaç kilometre olmalıdır? A) 10 B) 15 C) 20 D) 25 2) Yan yana çizilmiş iki devamlı çizginin anlamı nedir ve bu çizgi

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 7

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 2 DENEME SINAVI 7 1. Aracı çalıştırırken 0-15 saniyeden fazla marş yapılırsa aşağıdaki arızalardan hangisi meydana gelir? A) Alternatör yanar B) Akümülatör boşalır C) Endüksiyon bobini yanar D) Far ampulleri patlar 2. Motor

Detaylı

25 ARALIK 2010 ÜDY 1

25 ARALIK 2010 ÜDY 1 1) D2 yetki belgesi için başvuranların, ticari olarak kayıt ve tescil edilmiş özmal otobüslerle toplam kaç adet koltuk kapasitesine sahip olmaları şarttır? A) 75 B) 90 C) 100 D) 150 2) Aşağıdakilerden

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 7

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 7 1. Aşağıdakilerden hangisi motor gücünü tekerleğe aktaran sistemlerden biridir? A) Fren sistemi B) Süspansiyon sistemi C) Şanzıman (Vites Kutusu) D) Direksiyon sistemi 2. Akümülatörün eksi (-) ve artı

Detaylı

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI

28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 28 EYLÜL 2013 TARİHLİ SRC 4 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 8

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 8 1. Karda güvenli sürüş için aşağıdakilerden hangisi doğrudur? A) İnik lastik karda çok daha fazla kayar. B) Tabanı geniş lastik değil, dar lastik daha fazla tutunma sağlar. C) Kayma olan yerlerde patinaj

Detaylı

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ

HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ-GEÇME KURALLARI, TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI GEÇME KURALLARI TAKİP MESAFESİ HIZ SINIRLARI Şehirlerarası karayollarında 90 km/s, otoyollarda 120 km/ s hızı geçmemek üzere motorlu araçların cins ve

Detaylı

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir?

1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? 1. ADR ye göre Paketleme Grubu III aşağıdakilerden hangisini ifade etmektedir? A) Yüksek derecede risk B) Orta derecede risk C) Düşük derecede risk D) Tehlikesiz PAKETLEME GRUBU (bir) I- Yüksek Tehlikeli!!!

Detaylı

06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı

06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı 06 Şubat 2016 Src 4 Sınavı 1. AETR ye göre Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak üslendiği

Detaylı

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi

25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi 25 ARALIK 2010 SRC4 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, taşıtlar kaç yetki belgesi eki taşıt belgesine kaydedilir? A) Sadece bir yetki belgesi eki taşıt belgesine, B) Sadece iki yetki belgesi eki taşıt

Detaylı

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 1) Karayolu Taşıma Yönetmeliği ne göre, aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Araçlarda yapılan tadilatların ilgili mevzuata uygun ve araç tescil belgesine işlenmiş olması zorunludur. B) Soğutma tertibatı

Detaylı

SRC 3 DENEME SINAVI 1

SRC 3 DENEME SINAVI 1 1 SRC 3 DENEME SINAVI 1 5) Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapan araç şoförlerinin hafta tatili ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi doğrudur? 1) Kavşaklarda ilk geçiş kuralları ile ilgili

Detaylı

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular

10 Mart 2013 ve 9 Haziran 2013 tarihli SRC Sınavlarında sorulan sorular Bölüm 1. ULAŞTIRMA MEVZUATI 1) Aşağıdakilerden hangisi Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamındadır? a) Özel otomobillerle ve bunların römorklarıyla yapılan taşımalar. b) Resmi taşıtlarla ve bunların römorklarıyla

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 ADI: SOYADI:

Detaylı

9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI

9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI 9 HAZİRAN 2013 SRC 4 SINAV SORULARI 1. Su birikintilerinde lastiklerin yerle teması kaybetmeleri halinde aşağıdakilerden hangisini yapmak gerekir? A) Gazı kesmeli, direksiyonu sola çevirmelidir B) Gazı

Detaylı

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 2

OKAN SÜRÜCÜ KURSLARI SRC 4 DENEME SINAVI 2 1. Aşağıdakilerden hangisinde sürücünün sürüş tekniğine bağlı olarak ekonomik araç kullanımı sağlanmaz? A) Hıza göre mümkün olan en büyük viteste gitmek B) Gereksiz hız ve fren yapmamak C) Bir dakikadan

Detaylı

25 Eylül 2010 ODY 2. 2) Yolcu taşımalarında yolcunun kaç kilograma kadar olan bagajı ücretsiz olarak taşınır?

25 Eylül 2010 ODY 2. 2) Yolcu taşımalarında yolcunun kaç kilograma kadar olan bagajı ücretsiz olarak taşınır? 1) B1 ve/veya D1 yetki belgesi alanlar, yetki belgesinin verildiği tarihten itibaren kaç gün içinde firmalarına ait sürekli faal olacak bir internet sitesi kurmak, bu sitelere erişim adresini Bakanlığa

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 EYLÜL 2010)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 EYLÜL 2010) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (25 EYLÜL 2010) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (A) ADI: SOYADI:

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (A)

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 2 (A) T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

ARDER & ÖNDER EĞİTİM DANIŞMANLIK

ARDER & ÖNDER EĞİTİM DANIŞMANLIK 25.12.2010 TARĠHLĠ SRC1 SINAVI SORULARI 1) Karayolu TaĢıma Yönetmeliğine göre aģağıdaki ifadelerden hangisi yanlıģtır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir.

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) YURTİÇİ YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ

ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ ÇALIŞMA VE DİNLENME SÜRELERİ 1- AETR ye göre, Dinlenme sürelerinden biri haftalık dinlenmeye eklenerek kesintisiz toplam kırkbeş saate uzatılır. Bu dinlenme süresi taşıtın veya sürücünün normal olarak

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011)

T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) T.C. ULAŞTIRMA BAKANLIĞI Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (19 MART 2011) ULUSLARARASI YOLCU TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI SRC 1 ADI: SOYADI:

Detaylı

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Kişilik, "karakter", "mizaç (huy)", "yetenek" olmak üzere üç temel dilimden oluşmaktadır. B.

7. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır? A. Kişilik, karakter, mizaç (huy), yetenek olmak üzere üç temel dilimden oluşmaktadır. B. SRC 3 1. Araçların karayolu yapılarından güvenle ve yapıya zarar vermeden geçmeleri için, aynı dingile bağlı tekerlerden karayoluna aktarılan ağırlığa ne denir? A. İstiap haddi B. Taşıma sınırı C. Azami

Detaylı

19 MART 2011 ODY 1 A) 3 B) 5 C) 6 D) 8

19 MART 2011 ODY 1 A) 3 B) 5 C) 6 D) 8 1) 201-300 adet özmal koltuk kapasitesine sahip olan D1 yetki belgesi sahipleri en fazla kaç taşıma hattında faaliyette bulunabilirler? A) 3 B) 5 C) 6 D) 8 2) Uluslararası Karayolu Taşımacılığı Yapan Taşıtlarda

Detaylı

(24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad

(24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad (24 ARALIK 2011) SRC 3 1) TIR karnesi giriş-çıkış yaprakları veya veri bilgilerinin Gümrük İdaresince karşılaştırılarak, çakıştırılmasına ne ad verilir? A) TIR işleminin sona ermesi B) TIR işleminin başlaması

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (28 EYLÜL 2013) ULUSLARARASI YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (06 ŞUBAT 2016) ULUSLARARASI EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) IV.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (BURSA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 B2 YETKİ 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu)

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BOLU ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BOLU ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN İSTENEN (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya Taşımacılığı) 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların

Detaylı

ARDER & ÖNDER EĞİTİM DANIŞMANLIK

ARDER & ÖNDER EĞİTİM DANIŞMANLIK 25.12.2010 TARĠHLĠ SRC2 SINAVI SORULARI 1) Karayolu TaĢıma Yönetmeliğine göre aģağıdaki ifadelerden hangisi yanlıģtır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir.

Detaylı

İnsan faktörü: Ceyhun Yüksel

İnsan faktörü: Ceyhun Yüksel Ulaşım; Deniz yolu, hava yolu, demir yolu ve kara yolu ile sağlanmaktadır. Ulaşım türleri arasında en yoğun kullanılan kara yolu ulaşımıdır. Kara yollarında çok sayıda ölümlü, yaralanmalı ve maddi hasarlı

Detaylı

VI.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

VI.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU VI.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANTALYA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRAN O HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) sözleşmeler bölümünde mevcut olan başvuru formuna; taşımacı

Detaylı

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER III.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (İZMİR) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIR AN O HİZMETİN ADI 1 B2 YETKİ BELGESİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde

Detaylı

NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler

NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler 1 Kasım 2012 NSW Trafik kurallarındaki değişiklikler 1 Kasım 2012 den itibaren NSW Eyaletinde trafik kurallarında bir takım değişiklikler yapılmaktadır. Basit şekliyle bu değişikliklerin çoğu mevcut kuralların

Detaylı

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU II.BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ (ANKARA) HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1. HİZMETİN ADI B2 YETKİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 9- Varsa şube ile ilgili bilgilerin (adres, sorumlu) Ticaret Sicil Gazetesinde 10-

Detaylı

(A) SRC 4 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

(A) SRC 4 KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (08 ARALIK 2012) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ

Detaylı

ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI

ELAZIĞ MESLEKİ YETERLİLİK EĞİTİM MERKEZİ, SRC BELGELERİ KURSU, DENEME SINAVLARI 1 SRC 4 DENEME SINAVI 1 1) Geçiş üstünlüğüne sahip araçların giriş ve çıkış yerlerini gösteren işaret levhalarına her iki yönde kaç metre mesafede park etmek yasaktır? A) 5 B) 10 C) 15 D) 20 2) Kavşaklarda

Detaylı

19 MART 2011 ÜDY 2. 1) Tarifesiz yolcu taşımaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

19 MART 2011 ÜDY 2. 1) Tarifesiz yolcu taşımaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? 1) Tarifesiz yolcu taşımaları ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Tarifesiz yolcu taşımalarında yolcu bileti kesilmesi zorunludur. B) Taşıma sözleşmelerinde, akit tarafların adı, soyadı

Detaylı

19 MART 2011 ÜDY 1. Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri kalp durmasının belirtilerindendir?

19 MART 2011 ÜDY 1. Yukarıdakilerden hangisi veya hangileri kalp durmasının belirtilerindendir? 1) Araç sahipleri, satın alma veya gümrükten çekme tarihinden itibaren..içinde tescil yaptırmak üzere, hurdaya çıkarma halinde de çıkarılış tarihinden itibaren..içinde yetkili tescil kuruluşuna tescilin

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TRABZON ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRMLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI BAŞVURUDA 1 C1 YETKİ BELGESİ ALMAK İÇİN (Kendi iştigali ile ilgili Uluslararası ve Yurtiçi Eşya 2- Ticaret Odası Oda Sicil Kayıt Sureti, 3- Temsil ve ilzama yetkili olanların noter onaylı imza sirküleri,

Detaylı

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAġTIRMA, DENĠZCĠLĠK ve HABERLEġME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAġIMACILIK FAALĠYETLERĠ MESLEKĠ YETERLĠLĠK SINAVI (10 MART 2013) YURTĠÇĠ YOLCU TAġIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü KARAYOLU TAŞIMACILIK FAALİYETLERİ MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI (17 EKİM 2015) YURTİÇİ EŞYA-KARGO TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV

Detaylı

SRC 1. 1. Akümülatörün eksi (-) ve artı (+) kutup baģları ile ilgili aģağıdakilerden hangisi doğrudur?

SRC 1. 1. Akümülatörün eksi (-) ve artı (+) kutup baģları ile ilgili aģağıdakilerden hangisi doğrudur? SRC 1 1. Akümülatörün eksi (-) ve artı (+) kutup baģları ile ilgili aģağıdakilerden hangisi doğrudur? A. Eksi kutup başı, artı kutup başına göre daha kalındır B. Eksi kutup başı ile artı kutup başı aynı

Detaylı

SRC2 SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI

SRC2 SORULARI VE CEVAP ANAHTARLARI 25.12.2010 TARĠHLĠ SRC2 SINAVI SORULARI 1) Karayolu TaĢıma Yönetmeliğine göre aģağıdaki ifadelerden hangisi yanlıģtır? A) Özel kafeslerinde, evcil hayvanlar bagaj taşımaya mahsus bölümlerde taşınabilir.

Detaylı