IE Proje Listesi ve Tanımları ( )

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "IE 477-478 Proje Listesi ve Tanımları (2015-2016)"

Transkript

1 IE Proje Listesi ve Tanımları ( ) 1. A101 - Delist Ürün Öneri Sistemi (Ankara) 2. AnadoluJet Arası Türkiye Yurt içi Aktarmasız Hava Yolcu Sayısı Talep Tahmini ve Seçilmiş Rotalar için Uygun Filo Ataması (Ankara) 3. AnadoluJet Ürün Farklılaştırma ve Ekstra Servis Fiyatlandırması (Ankara) 4. Arçelik Pişirici Cihaz Talep Belirsizliği Yüksek İthal Malzemeler için Talep Planlaması Sistematiği (Bolu) 5. Arçelik - Arçelik BMİ Montaj Bantlarına Malzeme Dağıtım ve İç Lojistik Metodolojisi Geliştirme ve Uygulama (Ankara) 6. Arçelik - Buzdolabı İşletmesi Mekanik Takımı Dinamik Üretim Modellemesi (Eskişehir) 7. Boyner - BBM Sezon Depo Layout Dizayn (İstanbul) 8. Doğadan Depo Kullanım Verimliliğinin Artırılması (Ankara) 9. Ekol - Yürüme Yolları Optimizasyonu - Toplama Algoritması (İstanbul) 10. EnerjiSA IT Projeleri Kaynak Optimizasyonu (Ankara) 11. EnerjiSA - Kısa Dönem Elektrik Talep Tahmini (Ankara) 12. Erkunt Traktör - Malzeme Besleme Rotasının İyileştirilmesi (Ankara) 13. Erkunt Traktör - Üretim alanına süpermarket kurulması (Ankara) 14. Eti Sıcak Satış Araçları Ürün Yükleme Algoritmasının Tasarlanması (İstanbul) 15. Eti - Mikro Lojistik Depolar Sıcak Satış Araçları Geliş Sırasına Göre Yükleme Optimizasyonu (İstanbul) 16. Eti - Sıcak Satış Araçları Yükleme Yapısının ve Satış Sistemlerinin Yeniden Tasarlanması (İstanbul) 17. Eti - Teşhir Malzemeleri Dağıtımı Lojistik Maliyetleri Optimizasyonu (İstanbul) 18. IBM USA- Alternatif Perakende Fiyatlandırma Optimizasyonu Pilotu (Ankara) 19. Koru Hastanesi Demirbaş envanter yönetimi (Ankara) 20. MAN - Servis gelirlerini arttırmak amacıyla, Türkiye genelinde ek araç satış lokasyonları önerisi (Ankara) 21. Mudo Ara dağıtım depoları için yer seçimi ve mevcut depoların bulunduğu yerlerin sorgulanması (İstanbul) 22. Mudo Müşteri sevkiyatları birim kalite kontrol süreç iyileştirme (İstanbul) 23. Mudo Nitelik Bazlı Tahminleme (İstanbul) 24. Ortadoğu Rulman Sanayi Ana Üretim Çizelgesi Optimizasyonu (Ankara) 25. Ortadoğu Rulman Sanayi - Kapasite Planlama Optimizasyonu (Ankara) 26. PepsiCo Depo toplama optimizasyon aracının oluşturulması (Ankara) 27. Roketsan - İç Lojistik Operasyonları Süreç Tasarımı Projesi (Ankara) 28. Roketsan - Malzeme Envanter Yönetimi Politikalarının Belirlenmesi (Ankara) 29. Tepe Home - Malzeme deposu yerleşimi iyileştirilmesi (Ankara) 30. TUSAS - Kompozit üretim alanının kapasite ve iş gücü analizinin yapılması ve yeni alınacak projelerin üretim yöntemlerine göre yatırım ve iş akışının modellenmesi (Ankara) 31. TUSAS - Teslimat Değişikliklerinin üretim ve tedarik süreçlerine olan etkisi ve değişiklik sonucu oluşan yarı mamül / mamül depolama maliyetlerinin minimize edilmesi (Ankara)

2 32. Türk Kızılayı - Aynı Bağışların Etkin Kullanımı için Şubeler Arası Yönetim Sistemi Yaklaşımının Geliştirilmesi (Ankara) 33. Vestel - Malzeme Taşıma Şekli Seçimi İçin Karar Destek Sistemi (Manisa) 34. Vestel - Malzeme Segmentasyonu ve Otomasyonu Projesi (Manisa) 35. Vestel - Tedarikçi Rezervasyon Sistemi Projesi (Manisa) 36. Vivense - Nakliye Teslimat Araçları Rota Optimizasyonu (İstanbul) 37. Unilever - ChainReaction (Istanbul)

3 Proje Tanımları A101 Perakende Sektörü (1/1) 1- Delist Ürün Öneri Sistemi (modeli) Ankara (Gerekirse İstanbul) Proje Tanımı: Yüksek indirim prensibine bağlı olarak marketlerimizde bulundurmamız gereken SKU sayısı belirli bir limit civarında olmalıdır. Yeni ürünler sürekli olarak ürün yelpazemize eklendiğinden dolayı eski ürünlerden düşük performanslı olanların yelpazemizden çıkarılması gerekmektedir. Proje Hedefi: Bir model ya da karar destek sistemi ile belirli KPI lar dikkate alınarak ürünlerin performansının ölçülmesi sonucu, delist edilmesi öngörülen ürünler üst yönetime iletilecektir. Böylelikle düşük performanslı ürünlerin ürün yelpazemizden çıkarılarak, ürünlerimizin performansımızda sürekli bir iyileşme sağlanması beklenmektedir. AnadoluJet Havacılık (2/2) Arası Türkiye Yurt içi Aktarmasız Hava Yolcu Sayısı Talep Tahmini ve Seçilmiş Rotalar için Uygun Filo Ataması Ankara Proje Tanımı: Son yıllarda ülkemizde havacılık sektörü dikkat çekici bir gelişme göstermiş ve buna bağlı olarak gerçekleşen ekonomik kazanımlar sayesinde orta gelirli vatandaşların havacılık sektörüne olan ilgisini artıracak geliştirmeler yaşanmıştır. Havayolu kullanan yolcuların sayısı son 10 yılda yıllık %12,9 artış göstermiş ayrıca yurtiçi hava trafiğinde ortalama yıllık %17,2 büyüme gözlemlenmiştir. Sektördeki büyüme beklentisi ve yurtiçi talep hala çok yüksek değerlerde olmakla birlikte en büyük aktarma merkezlerinden ikisi olan Istanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarında çok yüksek doluluk oranlarıyla çalışılmaktadır. Gelecek senelerde buna bağlı olarak AnadoluJet point-to-point (aktarmasız) yolcu talebinde artış olmasını beklemektedir ve önümüzdeki 5 yıl için point-to-point yolcu taşımacılığı açısından talep tahmini yaparak belirli rotalar için uygulanabilir bir filo planı oluşturmak istemektedir. Proje Hedefi: Özgün değerli gravity modeli: gravity modeli, yolcu talebi tahmini açısından en doğru ve en çok kullanılan modellerden biridir. Bu konuda, literatürde birçok çalışma olmakla beraber, bu modelde kullanılan temel faktörler nüfus, GSYH, bilet ücreti, rekabet ve mesafedir. Bu tarz faktörlerin modelde kullanılıyor olması, bunlara ek olarak yenilikçi açıklayıcı faktörlerin geliştirilmesiyle tahminlerin daha isabetli olması beklenmektedir. Öngörülen talebe uygun filo planı: Talep yapısı ve pazar etkisi her rota için değişkenlik gösterecektir. Bu yüzden, öngörülen talebe göre uygulanabilir bir filo atama strajesi geliştirilmelidir. Her uçuş atamasının değerlendirilmesinde en önemli gösterge karlılıktır.

4 3- Ürün Farklılaştırma ve Ekstra Servis Fiyatlandırması - Ankara Proje Tanımı: Havacılık sektöründe, yan gelirde %121 oranında büyük bir artış olmuş, 2010 yılında 22.6 milyar $ olan yan gelir cirosu (global havayolu cirosu 474 milyar $) 2014 yılında 50 milyar $ a ulaşmıştır (global havayolu cirosu 746 milyar $). Yan gelirden elde edilen cironun toplam havayolu cirosuna oranı 2010 yılında %4,8 iken 2015 yılında %6,7 ye yükselmiştir. Bu artışla beraber, yan gelir cirosunun sadece low-cost havayolları için değil aynı zamanda geleneksel havayolları için de başarı için önemli bir faktör olduğunu göstermektedir. AnadoluJet operasyonlarına başladığından bu zamana kadar, pazar ihtiyaçları ve gerçekleri değişmektedir. Yerel pazarda çok sıkı bir rekabet ortamı oluşmuştur. Bu nedenle ekstra servisler AnadoluJet uçuşlarına uygulanması planlanmaktadır. Proje Hedefi: Yeni servisler, Koltuk seçimi, ekstra bagaj, düşünme zamanı, sms ile bilgilendirme gibi servislerin pazardaki uygulamalardan farklı yeni özellikleri ile ve maksimum yan gelir cirosunu elde etmek için optimum fiyatlandırmayla pazara tanıtılması beklenmektedir. Arçelik Beyaz Eşya (3/3) 4- Pişirici Cihaz Talep Belirsizliği Yüksek İthal Malzemeler için Talep Planlaması Sistematiği Bolu Proje Tanımı: Ürün talep zamanlaması kısa iken malzeme talep planlaması uzun olması nedeniyle oluşan belirsizliğin çözümü için geçmiş veriler, bütçe, tahmin verileri dikkate alınarak sistematik kurulması. Proje Hedefi: Veri tabanını dikkate alarak ithal malzemeler için sipariş miktarı ve zamanlamasını veren bir araç. 5- Bulaşık Makinesi İşletmesi Montaj Bantlarına Malzeme Dağıtım ve İç Lojistik Metodolojisi Geliştirme ve Uygulama Ankara Proje Tanımı: Vardiyalık üretimleri 1200, 1150 ve 800 adet olan 3 montaj bandına malzeme dağıtım metodolojisi oluşturulacaktır. Yardımcı sanayiden ve iç üretimden gelen parçaların dağıtımları için gereken iş gücü ve trafik analizleri yapılacaktır. Bu doğrultuda yerden malzeme taşımanın iş güvenliği riski çıkarılacak, kayıp analizi yapılacaktır. Problemli bölgeler ve/veya malzeme grupları belirlenecektir. Bu kayıpları minimize malzeme grupları tespit edilecektir. İlgili parçaları stok alanı ihtiyaçları da göz önünde bulundurularak; üretim programı ve montaj bandı süreçleri incelenerek belirlenen malzemeler için en uygun taşıma yöntemi saptanacak, geri dönüş oranı en uygun yatırımlar belirlenecektir. Proje Hedefi: Malzeme akış şemasının oluşturulması, Malzeme taşıma metodolojisinin oluşturulması, Taşıma kaynaklı İş güvenliği problemlerinin belirlenmesi, Taşıma rotalarının çıkarılması, Taşıma için problemli malzeme gruplarının belirlenmesi, Uygun yeni taşıma metodunun belirlenmesi, Yatırım araştırması sonucu en uygun yatırım kaleminin tanımlanması, kazançlarının sayısal ifadesi ve ROI hesaplanması

5 6- Buzdolabı İşletmesi Mekanik Takımı Dinamik Üretim Modellemesi Eskişehir Proje Tanımı: Mekanik takımı içinde yer alan panel ve kapı sacı hatları arasında üretim programındaki data baz alınarak dinamik akış programı kurulması ve modelleme yapılması. Program üretim hattı trigger noktalarından data alıp sıradaki ürünlere ait üretilmesi gerekenpanel ve kapı sacları için optimum parti büyüklüklerini gözeterek hat atamalarını dinamik olarak yansıtmalıdır. Proje Girdileri: 7 montaj hattına malzeme sağlayan Mekanik Takımında 6 Kapı Sacı Hattı, 5 Panel Hattı bulunmaktadır Farklı üründe yaklaşık olarak 250 farklı panel ve 800 farklı kapı sacı kullanılmaktadır. Bu malzemeler hat yeteneklerine göre farklı rotalamalar gösterebilmektedir. Proje Hedefi: Mekanik bölümünde yaşanan üretim kısıtlarının önceden görülerek önlem alınması Boyner Gıda Dışı Perakende Sektörü (1/1) 7- BBM Sezon Depo Layout Dizayn - İstanbul Proje Tanımı: Boyner Mağazacılık A.Ş, ana depo kompleksi içinde bulunan 5 farklı depolama lokasyonunda ; (Boyner/YKM.com. Depo; Istanbul Mağazaları Hızlı RPT Depo; Anadolu Mağazaları Sezon Depo; Sezon Sonu Depo; Home Depo) çeşitli kategorilere ait toplama operasyonlarından maksimum verim alınabilmesi için, ürün toplama yürüme yolu optimizasyonlarını destekleyen yerleşim planlarının incelenmesi yeniden değerlendirilmesi ve alternatif yerleşimler oluşturulması. Mal kabul esnasında kararı verilecek statik ve dinamik adresleme kurallarının senaryolara uygun olarak kurguya eklenmesi. Ilgili simülasyon çalışmaları, karar destekleyici dataların analizi ve bilimsel yöntemler ile depolama alanlarının sistem ve yerleşim kurgusunun tekrar gözden geçirilmesi. Xdocking, Flow Through, Put Away, ve Value add servis alanlarının yeterliliğinin, lokasyonlarının ve istasyon yerleşimlerinin incelenmesi. Analizler sonucunda tüm lokasyonlar için mantıklı, operasyonel verimlilik sağlayıcı alternatif kazançlı öneriler sunulması. Proje Hedefi: Boyner Mağazacılık A.Ş, Sezon deposunun içinde bulunan 5 farklı depolama lokasyonunda bilimsel yöntemler ile depolama alanlarının sistem ve yerleşim kurgusunun tekrar gözden geçirilmesi, verimlilik ve üretkenliğin arttırılmasına yönelik analizler yapılması ve yerleşim tasarımının en uygun şekilde değiştirilmesine yönelik nedenleri ve sonuç beklentileri somut öneriler sunulması.

6 Doğadan Çay (Gıda) Sektörü (1/1) 8- Depo Kullanım Verimliliğinin Artırılması Ankara Proje Tanımı : Fabrikamıza Rize den senede palet çay sevkiyat edilmektedir. Sevkiyat öncesi çayların üzerinde barkod okutulur ve okutulan çayın bilgileri ERP sistemine düşer. Teslim alınan ürünlerin bilgileri ERP deki bilgilerle karşılaştırılır. Sonrasında bu çaylar reçetelere göre harmanlanarak bitki çayı karışımı oluşturulur. Bu çayların %90 ı Mayıs ve Ekim ayları arasında temin edilmektedir ve buna bağlı olarak depo doluluğunun en fazla olduğu tarih aralığı Ağustos- Ekimdir. Bu aylarda, doluluk sebebiyle raf koridorları ürün depolama alanı olarak kullanılmaktadır. Bu da istenilen ürünlerin raflardan alınmasını engellemektedir. İstenilen durum, mamül ağacına bağlı olarak m2 lik palet kapasitelik depo alanın daha efektif kullanımının sağlanmasıdır. Proje Hedefi: Yoğun 3 aylık dönemde deponun sadece %60lık kısmını kullanarak reçeteyi oluşturabilmek ve böylece %40lık bölümünü (Ölü alan) 3 ay süresince hiç kullanmamak. Depo analizi yapılarak yukarıda ki çözüme ilave depo kullanım verimliliğini arttırmak. Tedarikçiden çaylar çıkarken irsaliye üzerinde hangi rafa konulacağı, adreslenmiş bir şekilde gelmesi. Diğer hedefimiz raf aralarının %50 kapalı yani kullanım dışında kalmasına rağmen reçetelerin yine de hazırlanması bunun için iyi bir adresleme algoritması Ekol Lojistik 3PL Lojistik Hizmet Sektörü (1/1) 9- Yürüme Yolları Optimizasyonu - Toplama Algoritması - İstanbul Proje Tanımı: Çok yönlü kısıtların göz önüne alınarak yürüme yollarını minimize etmek amacıyla müşteri parametrelerine göre özelleşebilen Toplama Algoritması Tasarımı Proje Hedefi: Toplama Algoritmasının depo operasyonel süreçlerinde kullanılmak üzere gerçek hayata geçirilerek proje kısıtlarına göre özelleşebilen bir yapı olması EnerjiSA Enerji Sektörü (2/2) 10- IT Projeleri Kaynak Optimizasyonu Proje Tanımı: IT departmanının halihazırda paralel devam etmekte olan birçok IT projesi vardır. Bu projelerin çoğu farklı özelliklere sahip olan aynı kaynakları kullanmaktadır. Aylık olarak proje yöneticisi projelerin kaynaklarını belirterek veya belirtmeksizin kaynak planlamasını excelde yapmaktadır. Proje yöneticileri yaptıkları planlamaları birleştirerek kaynak yetersizliği gibi durumların oluşup oluşmadığını kontrol ederler. Böyle bir durumun oluşması halinde zaman değişimi veya kaynak kaydırması yapılarak sorun çözülmeye çalışır. Bu sürecin sürekli olması gerekmektedir, çünkü bir planda değişiklik olduğunda kaynak planlarının da tekrar gözden geçirilmesi gerekmektedir. Bu sürecin zor olmasından dolayı sadece 2 ayda bir tamamlanabilmektedir. Süreç 1: IT departmanı temel veri girişi yapılabilen (projeler, kaynaklar, takvim vs. ) ortak bir uygulamaya ihtiyaç duymaktadır. PY leri bu uygulamaya kaynak planlamalarını

7 yükleyebilmeli veya girebilmelidir. Uygulama kaynak yetersizliğini, belirli kaynakların belirsizlerin yerine önerisi vb. gerekli olan ve işe yarar bilgileri göstermelidir. Bu basit bir sezgisel model gerektirmektedir. Süreç 2: Daha gelişmiş model olarak, uygulama sistemi modelleyip karmaşık sezgisel veya optimizasyon modelini çalıştırmalı bunun sonucunda daha iyi çözümler önermelidir ( proje zaman değişimi, belirli kaynakların aralarında değişmesi, projeyi dondurma veya kombinasyonlarını bir model içinde proje önemini ve proje zaman çizelgelerini göz önünde bulundurarak) 11- Kısa Dönem Elektrik Talep Tahmini Proje Tanımı: Elektrik talep tahmini kar amacı güden şirketlerde, günlük operasyonel karar, finansal ve yatırımsal kararlar için en önemli işlerden biridir. Elektriğin hala depolanamayan bir enerji kaynağı olması, EPDK için de talep ile arzın dengelenmesi bakımından talep tahmini önemlidir. EnerjiSA olarak, EPDK ya sonraki 36 saatlik elektrik talep tahminini saatlik olarak bildirmemiz gerekmektedir. Bunu gerçekleştirirken analitik modeller de dahil olmak üzere birçok yaklaşımdan faydalanmaktayız. Proje Hedefi: Tahmin doğruluğunu artıracak yeni bir analitik model geliştirilmesini beklemekteyiz. Erkunt Traktör Otomotiv Sektörü (1/2) 12- Malzeme Besleme Rotasının İyileştirilmesi Ankara Proje Tanımı: Malzeme ambarından hatta parça besleme süreci içerisinde, 1 ürünlük set yapılarak verilen ve çift kutu kanban olarak beslenen parçaların besleme rotalarının belirlenmesi. Proje Hedefi: Malzeme besleme sürecinde yaşanan verimsizliklerin ortadan kalkması, *Malzeme besleme operatörlerinin etkin çalışmasının sağlanması, *Malzeme besleme sürecindeki sıkıntıdan kaynaklı hatlarda parça eksiği yaşanmasının önüne geçilmesi 13- Üretim alanına süpermarket kurulması Ankara Proje Tanımı: Üretim alanına kurulması planlanan süpermarketin yerleşiminin planlanması, hat bazında ve besleme usulüne göre parçaların gruplanarak yerleştirilmesi Proje Hedefi: Verimli bir süpermarket alanı tasarlanmış olması Eti - Gıda Sektörü (2/4) 14- Sıcak Satış Araçları Ürün Yükleme Algoritmasının Tasarlanması İstanbul Proje Tanımı: Sıcak Satış araçlarının günlük rota çıkışında optimum ürün miktarı ile çıkmasını sağlayacak yükleme algoritmasının tasarlanması, uygulamaya alınması ve izleme yapısının kurulması amaçlanmaktadır.

8 Proje Hedefi: Araçlarda taşınan stok miktarının optimize edilmesi, Yok Satma miktarının minimize edilmesi, İzleme Yapısının Kurulması 15- Mikro Lojistik Depolar Sıcak Satış Araçları Geliş Sırasına Göre Yükleme Optimizasyonu İstanbul Proje Tanımı: Eti Mikrolojistik depolarında sıcak satış araçlarının depoya dönüş saatlerine göre yükleme optimizasyonunun gerçekleştirilerek depolarda bekleme ve araç yükleme sürelerinin minimize edilmesi amaçlanmaktadır. Proje Hedefi: Araç Bekleme Süresinin Minimize edilmesi, Depo mesai süresinin minimize edilmesi, Depo iş gücü miktarının optimize edilmesi 16- Kısıtlı Park Alanının Olduğu ve Depodan Müşteriye İlk Varış Süresinin Fazla Olduğu Büyük Metropollerde, Sıcak Satış Araçları Yükleme Yapısının ve Satış Sistemlerinin Yeniden Tasarlanması - İstanbul Proje Tanımı: Yoğun trafik probleminin yaşandığı ve kısıtlı park alanlarının bulunduğu metropol şehirlerde dağıtım yapan sıcak satış araçları için depolardan başlayıp müşteriye varana dek geçirdikleri sürelerin kısaltılması amaçlı rota optimizasyonu yapılması; şehir içi platform modelinde en optimal yükleme alanları belirlenerek bu noktalardan beslenen araçların rotada daha fazla süre geçirmelerinin ve çalışma verimliliği artışının sağlanması, park yerinin problemli olduğu yerlerde kamyonet haricinde alternatif satış yöntemlerinin ihtiyaç tespit ve analizi Proje Hedefi: Sıcak satış işlemi süresince Satış Temsilcisinin yolda geçirdiği zamanın azaltılarak müşteride geçirdiği toplam zamanın arttırılması -Satış Temsilcisinin günlük ziyaret ettiği müşteri sayısının arttırılması -Ziyaret sayısının artmasına bağlı olarak raflardaki ürün akışının hızlandırılması -Alternatif yükleme alanları belirlenerek depolama alanı kullanımında verimlilik sağlanması -Mesafe uzaklığı, trafik sıkışıklığı, park alanı yetersizliği gibi problemler sebebi ile ortaya çıkan dağıtım ve satış maliyetlerinin minimize edilmesi -Rotaların optimize edilerek minimum rut sayısı ile maksimum müşteri kapsamı sağlanması 17- Teşhir Malzemeleri Dağıtımı Lojistik Maliyetleri Optimizasyonu İstanbul Proje Tanımı: Eti nin sahada kullanmış olduğu tüm Teşhir malzeme sürecinin Türkiye genelinde minimum maliyetle dağıtım sisteminin kurulması beklenmektedir. Ayrıca Bölge Müdürlükleri nden de Teşhir malzemeleri talep sisteminin tasarlanması bu proje kapsamında ele alınabilir. Proje Hedefi: Teşhir malzemelerinin dağıtım modelinin kurulması, malzeme talep sisteminin geliştirilmesi, malzeme lojistik maliyetinin optimize edilmesi

9 IBM Yazılım Sektörü (1/1) 18- Alternatif Perakende Fiyatlandırma Optimizasyonu Pilotu Ankara Proje Tanımı: IBM Omnichannel Merchandising ürün gamının en büyük market payına sahip ürünü, Fiyatlandırma Optimizasyonudur. Kompleks bir data analizi, regresyon ve optimizasyon modeline dayanan Fiyatlandırma Optimizasyonu, günümüzün dinamik tüketim ihtiyaçlarına cevap vermek için sürekli geliştirilmeye devam edilmektedir. Bu amaç doğrultusunda, datayı hızlı işleyebilecek, fiyatlandırma kararlarını daha dinamik ve çevik şekilde alabilecek bir fiyatlandırma optimizasyonu çözümü geliştirmek istiyoruz. Bu projede görev alacak takım, gerçek perakende datası üzerinden üretilmiş datayı kullanarak bir talep modeli ve bu talep modelini de kullanarak bir fiyatlandırma optimizasyonu modelinin pilotu oluşturacak. Bu süreçte amaca uygun olarak çeşitli programlama dilleri, istatistik ve optimizasyon modelleme araçları kullanılacak. Proje Hedefi: Yazılım üretim süreçleri, bu süreçlerde kullanılan teknolojiler, data ve optimizasyon modellemesi ve fiyatlandırma optimizasyonu hakkında bilgi sahibi olması, kısa vadede IBM'de kullanılan fiyatlandırma optimizasyonu yöntemlerinin alternatiflerinin değerlendirilmesi ve bir pilot yazılımın bitirilmesi. Koru Hastanesi Sağlık (1/1) 19- Demirbaş Envanter Yönetimi Sistemi Modellemesi -Ankara Proje Tanımı: Hastane bünyesinde bulunan demirbaş malzemelerin listelenmesi, adreslenmesi, kayıt işlemleri, optimal bakım onarım ve kalibrasyon çizelgelerinin oluşturulması ve takibi, satınalma süreçlerinin analiz edilmesi ve iyileştirilmesi. Proje Hedefi: Analiz ve elde edilen veriler eşliğinde demirbaş malzemelerin envanter yönetimi konusunda geliştirilecek modelleme sisteminin tasarlanması uygulanması ve sonuçlarının yönetim ile paylaşılması MAN- Otomotiv Sektörü (1/1) 20- Servis gelirlerini arttırmak amacıyla, Türkiye genelinde ek araç satış lokasyonları önerisi Ankara Proje Tanımı: Türkiye genelinde 30 yetkili servis noktası ile MAN Kamyon ve Otobüs Tic. A.Ş., satış sonrası hizmet vermektedir. Son yıllarda Yetkili Servislere araç giriş sayıları düşmekte ve servis gelirleri azalmaktadır. Servis gelirlerinin azalmasının sebepleri; artan bakım aralıkları, düşen arıza ve garanti oranları, araçların daha az km yapması, ülkenin ekonomik stabilitesi gibi bir çok etkenden oluşur. Bu projede hedeflenen, araç giriş sayılarındaki düşüşlerin sebeplerinin etkisini ölçebilmek ve ölçüm sonuçlarına göre, hangi illerde ek satış noktası açılır ise servis girişlerinin ve gelirlerinin ne kadar artabileceğini tespit edebilmektir. Ayrıca projede, kilit parametrelere göre hassasiyet analizleri yapılmalı ve model kullanıcı dostu bir arayüzle gelecekte de çalıştırılabilir olmalıdır.

10 Proje Hedefi: Servis gelirlerini arttırmak, araç giriş sayılarını arttırmak, hangi illere satış noktaları açılması gerektiğinin tespit edilmesi, araç giriş sayılarındaki düşüşlerin sebeplerinin ölçülmesi Mudo Perakende (Dekorasyon, Giyim) (2/3) 21- Ara Dağıtım Depoları için Yer Seçimi ve Mevcut Depoların Bulunduğu Yerlerin Sorgulanması İstanbul Proje Tanımı: Müşterilere ve mağazalara yapılan şehirlerarası İstanbul dışı sevkiyatlarda kullanılmak üzere ara dağıtım depo yer seçiminin yapılması. Müşteri ve mağaza sevkiyat noktalarına göre optimum nakliye maliyetine göre depo kurulması Proje Hedefi: Optimum noktalara depoların açılması, müşteri servis seviyesinde iyileşme sağlanması ve nakliye maliyetlerinde azalma 22- Müşteri Sevkiyatları Birimi Kalite Kontrol Süreç İyileştirme Projesi İstanbul Proje Tanımı: Müşteri Sevkiyatları Birimi satılan malın müşteriye sevk edilmeden önce uğradığı bölgedir. Burada ürünlerin satışa ve müşteriye göre ayrıştırılması/toplanması, kalite kontrolünün yapılması, paketlenmesi ve sevkiyata hazırlanması süreçleri vardır. Kalite Kontrol ve Paketleme alan planının mevcut insan, malzeme ve teknoloji kaynağıyla optimize halde yeniden düzenlenmesi bu projenin tanımına girer. Proje Hedefi: Zaman ve iş kalitesi açısından daha verimli bir KK ve Paketleme Süreci 23- Nitelik Bazlı Tahminleme İstanbul Proje Tanımı: Mudo Concept mobilya ürünlerinin özelliklerinin (tarz, materyal, ölçü, fiyat, renk vb.) tanımlanması ve tanımlanan her eksende bağımsız satış tahminlerinin yapılması. Proje Hedefi: Mudo Concept Mobilya koleksiyonunun nitelik bazlı yapısının tanımlanması ve satın alma operasyonunun bu haritanın rehberliğinde yürütülmesi Ortadoğu Rulman Sanayi (ORS) Rulman Sektörü (2/2) 24- Ana Üretim Çizelgesi Optimizasyonu Ankara Proje Tanımı: Ana üretim çizelgesi (MPS), üretim şirketleri için hayati öneme sahiptir. Bu çizelgeye göre, malzeme ihtiyaç planlama yapılır, satınalma ve üretim gerçekleşir, personel planlaması ve makine yatırımı yapılır, stoklar oluşur ve siparişler karşılanır. Proje kapsamında belirli kısıtlar ve amaçlar dikkate alınarak optimal ana üretim çizelgesini ortaya çıkaracak bir model geliştirilmesi, bu modelin dinamik olarak planlamacılar tarafından kullanılmasının sağlanması hedeflenmektedir. Proje ağırlıklı olarak optimizasyon projesi olsa da, proje sürecinde satış tahminleme, sezgisel yöntem geliştirme ve yazılım geliştirme konuları da yer almaktadır. Proje Hedefi: Müşteri ihtiyacını karşılayan (yok satmayı en azlayan ve üretimden verilen terminleri en kısaltan), atıl hammadde ve mamul stoklarını azaltan (stok çevrim hızını en artıran), kapasitenin etkin kullanımı sağlayan (kapasite etkinlik kısıtlarını da dikkate alan) ana üretim çizelgesinin elde edilmesi

11 25- Kapasite Planlama Optimizasyonu Ankara Proje Tanımı: Ana üretim çizelgesi (MPS) hazırlandıktan sonra kapasite planlama çalışması Excel ortamında manuel olarak yapılarak, mevcut makine parkıyla çizelgede planlanan üretim gerçekleşebilir mi diye bakılmaktadır. Kapasite darboğazı olan proseslerde yatırım kararı yine bu çalışma ile belirlenmektedir. Bu işlem esnasında hangi ürünün hangi proseste hangi makineye atanacağı bir karar problemidir ve bu seçimin sonucu kapasitenin etkin kullanılıp kullanılmamasını etkilemektedir. Bu işlem mevcut yöntem ile 3-4 kişinin bir hafta zamanını alabilmektedir. Çizelgede yapılan değişikliklerin sonucunu görmek için benzer bir çalışma daha yapmak gerekebilmektedir. Makinelerin verimleri değişkendir, ürünlerin işlem zamanları ve fire oranları makine bazında değişkendir, atamanın sonucuna göre ayar sayılarında değişiklik olmaktadır. Proje kapsamında kapasite kullanımını en iyileyen ürün-makine atamasının hızlı bir şekilde gerçekleşmesi beklenmektedir. Proje ağırlıklı olarak optimizasyon projesi olsa da, proje sürecinde sezgisel yöntem geliştirme ve yazılım geliştirme konuları da yer almaktadır. Proje Hedefi: Planlanan üretimi en az kaynakla (makine ve personel) gerçekleştirmeyi sağlayacak, mevcut makine parkı ile en yüksek üretimi elde etmeyi sağlayacak, ayar duruşlarını ve fire oranlarını en azlayacak bir kapasite planının hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi, bunun için bir platform geliştirilmesi. PepsiCo İçecek Sektörü (1/1) 26- Depo Ürün Toplama Optimizasyon Aracının Oluşturulması Ankara Proje Tanımı: Depo içinde ürünlerin doğru yerleşimi yapılarak uygun yerleşimde ürün toplama sürecinin tasarlanması için günlük değişiklik ve önceliklere duyarlı dinamik optimizasyon aracının tasarımı Proje Hedefi: Organize kanal müşterilerimizde POI depo işletim modelinin verimli ve servis seviyesini maksimum düzeyde sağlayarak yönetilmesi Roketsan- Savunma Sanayi (2/2) 27- İç Lojistik Operasyonları Süreç Tasarımı Projesi Ankara Proje Tanımı: Roketsan iç lojistik operasyonları süreçlerinde, depolardan atölyelere malzeme aktarımı 4 ana adımdan oluşmaktadır: Malzeme talebinin depoya ulaşması, Depolarda malzemenin bulunması, Malzeme hazırlanması, Malzemenin atölyeye aktarılması Proje kapsamında, depo personeli iş gücü planlaması ve malzeme dağıtma / toplama süreçlerinin esnek bir şekilde yeniden tasarlanması ile malzemenin üretime zamanında aktarılmasının en iyilenmesi beklenmektedir. Proje Hedefi: Malzeme taleplerini önceliklerini belirleyen bir sistem tasarlanması Malzemelerin en az gecikmeyle atölyelere aktarılması

12 Depo personelinin iş yükünün dengelenmesi Atölyelere malzeme dağıtım politikasının belirlenmesi Yerleşke içi ve yerleşkeler arası malzeme dağıtım ağının tasarlanması 28- Malzeme Envanter Yönetimi Politikalarının Belirlenmesi Ankara Proje Tanımı: Üretim yönetimi ve stok yönetimi operasyonlarının proje bazlı yapıldığı, üretim gereksinimleri sebebiyle mekanik, kimyasal, elektronik vb. birçok farklı malzeme grubunun stoklandığı, müşteri talebinin belirli/kesin olduğu ancak operasyonel rassallıkların yüksek olduğu, atölye bazlı bir üretim ortamı için en iyi malzeme envanter yönetimi politikalarının belirlenmesi hedeflenmektedir. Proje kapsamında; malzeme çeşitliliği dikkate alınarak, her bir malzeme grubu için optimal en az / en çok envanter, optimal envanter yenilenme noktası, optimal güvenlik stoğu değeri gibi değişkenlerin belirlenmesi istenmektedir. Proje Hedefi: Proje sonucunda, farklı malzeme grupları için envanter maliyetlerini ve teslimat gecikmelerini en azlayan malzeme envanter yönetimi politikalarının önerilmesi beklenmektedir Tepe Home Mobilya Dekorasyon (1/1) 29- Malzeme deposu yerleşimi iyileştirilmesi Ankara Proje Tanımı: Üretimde kullanılan malzemelerin muhafaza edildiği deponun, malzeme kategorilerine göre adreslenmesi, lokasyonların ergonomik belirlenmesi, Kimyasalların raf ömürlerine göre yerleşimi Proje Hedefi: Malzeme deposunun verimliliğinin artması, stokların her an sayılabilir olması, malzeme arama hızının saniye ile ifade edilmesi Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAS) Havacılık (1/2) 30- Kompozit üretim alanının kapasite ve iş gücü analizinin yapılması ve yeni alınacak projelerin üretim yöntemlerine göre yatırım ve iş akışının modellenmesi Ankara Proje Tanımı: Kompozit üretim alanı uygulanan üretim yöntemine göre farklı kapasite ve iş gücü gerektiren bir bölüm olması nedeniyle mevcut projelerin iş akışı, kapasite hesaplamaları, iş gücü tahsisi ve alınacak yeni projelerin etkilerinin analiz edilmesi. Proje Hedefi: İlk aşama: Mevcut durumun tespit edilmesi, İkinci aşama: Yapılacak çalışma ile ilgili ölçüm değerlerinin elde edilmesi ve analizi, Üçüncü aşama: Oluşturulan çözüm setinin ve parametrik modelin sonuçlarıyla birlikte belirlenmesi.

13 31- Teslimat Değişikliklerinin üretim ve tedarik süreçlerine olan etkisi ve değişiklik sonucu oluşan yarı mamül / mamül depolama maliyetlerinin minimize edilmesi Ankara Proje Tanımı: Özellikle Airbus ve Boeing gibi firmalar için yapılan teslimat planlarında firma kaynaklı değişikliklerin üretim ve tedarik süreçlerine olan işçilik saati ve mali etkisi ile üretimi devam eden veya depolanan ürünlerin etkilerinin minimize edilmesi. Proje Hedefi: İlk aşama: Mevcut durumun tespit edilmesi, İkinci aşama: Yapılacak çalışma ile ilgili ölçüm değerlerinin elde edilmesi ve analizi, Üçüncü aşama: Oluşturulan çözüm setinin ve parametrik modelin sonuçlarıyla birlikte belirlenmesi. Türk Kızılayı (1/1) 32- Ayni Bağışların Etkin Kullanımı için Şubeler Arası Yönetim Sistemi Yaklaşımının Geliştirilmesi Ankara Proje Tanımı: Şubelerin kabul ettiği ayni yardımların ihtiyaç sahiplerine en doğru şekilde ulaşması ve bir şubede yapılan ayni yardımın, ihtiyaç içerisindeki başka bir şubenin bölgesine ulaştırılması için koordinasyon imkanı sağlayan sisteme ihtiyaç duyulmaktadır. Böylelikle ayni bağışların yurt genelinde hareket edebilirliği sağlanacaktır. Proje Hedefi: Ayni yardımların ihtiyaç sahiplerine daha etkin bir şekilde ulaşmasını sağlamak. Şubeler arası yardımlaşma ve işbirliğinin artması. Vestel Elektronik (1/3) 33- Malzeme Taşıma Şekli Seçimi İçin Karar Destek Sistemi Manisa Proje Tanımı: Forecast değişikliğinden dolayı malzemelerin default lead time dan daha kısa sürede Vestel de olması gerektiği durumlar oluşmaktadır. (default lead time = gemi taşıması ile olan lead time) Bu durumlarda ürün karlılığı, ilgili ürüne ait diğer malzemelerin stok durumu vb. kriterlere göre üst yönetimin karar almasına destek olacak bir sistemin kurgulanması. Proje Hedefi: Olağandışı durumlarda taşıma şekline doğru karar vermek, Malzeme taşıma maliyetlerini azaltmak 34- Malzeme Segmentasyonu ve Otomasyonu Projesi Manisa Proje Tanımı: Üretim girdisi olan malzemelerin hedef stok seviyesi, emniyet stok seviyesi, kullanıma göre sınıflnadırılması (common, niche, main runner, end of life), sipariş açma sıklığı vb. MRP parametrelerine ve dolayısıyla malzeme yönetim modeline karar verilmesi; bu kararların sistem tarafından verilmesi için otomasyonun kurgulanması Proje Hedefi: Malzeme kaynaklı üretim duruşu yaşamamak, Atıl malzemelerin tutarında azalma

14 35- Tedarikçi Rezervasyon Sistemi Projesi Manisa Proje Tanımı: Mevcut durumda; yurtiçinden tedarik edilen malzeme/yarımamul ve Vestel içindeki yan tesislerde üretilen dahili üretim sevkiyatları teslim-tesellüm rampalarında düzensizliğe yol açıyor. Farklı zaman aralıklarında yoğunluk veya atıl zaman oluşabiliyor. Projedeki amacımız tüm dahili üretim, yurtdışı ve yurtiçi malzeme/yarımamul sevkiyatlarını vardiyalara homojen yaymak. Proje Hedefi: Malzeme kaynaklı üretim duruşu yaşamamak, Atıl malzemelerin tutarında azalma Vivense E-Ticaret (1/1) 36- Nakliye Teslimat Araçları Rota Optimizasyonu İstanbul Proje Tanımı: Vivense Home & Living, Türkiye çapında ücretsiz teslimat ile tüm ürünlerini müşterilere ulaştırıyor. Bu kapsamda nakliye ile gönderilmesi gereken ürünler çoğunluğu Bursa İnegöl'den olmak üzere 10 farklı ilde bulunan tedarikçilerden müşterilere gönderiliyor. Teslimatların verimli bir şekilde gerçekleşebilmesi için belirli bir andaki teslimata hazır ürün adedi, ürün tipi, hazır ürünlerin teslim edileceği adresler, teslimat için uygun olan teslimat aracı sayısı ve tipi bilinirken bu ürünlerin taşıma maliyeti ve gecikme süresini minimize ederek teslimat illerine rota planlamasının yapılması gerekiyor. Proje Hedefi: Belirli bir andaki teslimata hazır ürün adedi, ürün tipi, hazır ürünlerin teslim edileceği adresler, teslimat için uygun olan teslimat aracı sayısı ve tipi bilinirken bu ürünlerin taşıma maliyeti ve gecikme süresini minimize ederek rota planlamasının yapılabiliyor olması. Unilever FMCG (1/1) 37- Chain Reaction- İstanbul

Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri

Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri Planla, Tahmin Et, Yönet IBM Perakende Planlama Çözümleri Ajanda Perakende Sektöründe Planlama IBM Planlama Çözümleri Merchandise Planlama Çeşitlilik Planlama Kurumsal Karneleme Mağaza Bazında Planlama

Detaylı

2015-2016. Eğitim Programları Tanıtımı TALEP PLANLAMA & SATIŞ TAHMİN TEKNİKLERİ DETAY ÇİZELGELEME ÜRETİMDE GENEL PLANLAMA & ÇİZELGELEME

2015-2016. Eğitim Programları Tanıtımı TALEP PLANLAMA & SATIŞ TAHMİN TEKNİKLERİ DETAY ÇİZELGELEME ÜRETİMDE GENEL PLANLAMA & ÇİZELGELEME Kurumsal Süreçlerinde Optimizasyon 2015-2016 Eğitim Programları Tanıtımı ÜRETİMDE GENEL PLANLAMA & ÇİZELGELEME TALEP PLANLAMA & SATIŞ TAHMİN TEKNİKLERİ SATIŞ & OPERASYON PLANLAMA (S&OP) KAPASİTE & MALZEME

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ

BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ İÇİNDEKİLER Önsöz... v İçindekiler... vii BİRİNCİ BÖLÜM: TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİNE GİRİŞ 1.1 Tedarik Zincirinin Temel Fonksiyonları... 8 1.1.1 Üretim... 8 1.1.2 Envanter Yönetimi... 16 1.1.3 Taşıma ve

Detaylı

Depo-Stok Yönetimi İçin Bilgi Sistemi, Malzeme İzleme

Depo-Stok Yönetimi İçin Bilgi Sistemi, Malzeme İzleme Depo-Stok Yönetimi İçin Bilgi Sistemi, Malzeme İzleme Depo-Stok yönetimi için bilgi sisteminde olması gereken bilgiler aşağıda verilmiştir. Hammadde Deposu Ara Ürün Stoğu Bitmiş Ürün Deposu Ara Yüzler

Detaylı

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com

TREND LOJİSTİK. Gelişen Lojistik Uygulamalar. ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com TREND LOJİSTİK Gelişen Lojistik Uygulamalar Depo Yönetimi LOGIMEX 11 1 Mart 2012 ATİLLA YILDIZTEKİN Lojistik Yönetim Danışmanı atillayildiztekin@yahoo.com 1 Depolamanın Yeri Tedarik Zinciri Lojistik Depolama

Detaylı

GEOVISION GROUP ÇÖZÜMLERİ

GEOVISION GROUP ÇÖZÜMLERİ GEOVISION GROUP ÇÖZÜMLERİ Geovision Group Araştırma Route To Market Geovision Group, Türkiye ve Dünyadaki lider firmalara Coğrafi Bilgi Sistemleri altyapısı ile Satış & Dağıtım ve Pazarlama çözümleri sunan

Detaylı

Kredi Limit Optimizasyonu:

Kredi Limit Optimizasyonu: Kredi Limit Optimizasyonu: «Teorik Değil Pratik" Simge Danışman Analitik Direktörü, Experian EMEA Kar Gelişimi Kredi Limit Optimizasyonu Optimizasyona Genel Bakış Profilleme Modelleme Karar Matrisleri

Detaylı

Eğitim Programları SATIŞ VE OPERASYON PLANLAMA (S&OP) LOJİSTİK PLANLAMA ÜRETİMDE GENEL PLANLAMA & ÇİZELGELEME TALEP PLANLAMA & SATIŞ TAHMİN TEKNİKLERİ

Eğitim Programları SATIŞ VE OPERASYON PLANLAMA (S&OP) LOJİSTİK PLANLAMA ÜRETİMDE GENEL PLANLAMA & ÇİZELGELEME TALEP PLANLAMA & SATIŞ TAHMİN TEKNİKLERİ Kurumsal Süreçlerinde Optimizasyon Eğitim Programları 2016 ÜRETİMDE GENEL PLANLAMA & ÇİZELGELEME TALEP PLANLAMA & SATIŞ TAHMİN TEKNİKLERİ SATIŞ VE OPERASYON PLANLAMA (S&OP) KAPASİTE & MALZEME PLANLAMA

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik zinciri boyunca tedarik ve zinciri içinde müşteri tatmin düzeyini

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ KISA ÖZET KOLAYAOF DİKKAT Burada ilk 4 sayfa gösterilmektedir. Özetin tamamı için sipariş veriniz www.kolayaof.com 2 Kolayaof.com 0 362 2338723 Sayfa 2 İÇİNDEKİLER 1. ÜNİTE- TEDARİK

Detaylı

YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI

YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI YALIN SİSTEM VE KAZANIMLARI www.yalinenstitu.org.tr 1 YALIN ENSTİTÜ Yalın Düşünce AMAÇ Müşteriye mükemmel değer sunmak YÖNTEM İsraflardan arındırılmış mükemmel prosesler 2 YALIN ENSTİTÜ Değer Müşteriye

Detaylı

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY

KOMPAKT ÇÖZÜMLERİ OTOMASYON CONTROLLED BY KOMPAKT OTOMASYON ÇÖZÜMLERİ CONTROLLED BY TYPE #1 Tek makine uygulamaları için mükemmel çözüm Yüksek hızda yükleme & boşaltma 4 kg parça yükleme & boşaltma kapasitesi Torna, freze ve taşlama tezgahları

Detaylı

İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI

İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI İŞ ORTAKLIĞI EL KİTABI MAĞAZA GÖRSELLERİ 1 İŞ ORTAKLIĞI MODELİMİZ UCZ Mağazacılık iş ortaklığı modeli iki kuruluş arasındaki sürdürülebilir ve karşılıklı kazançlı ticari ilişkiyi ifade eder. UCZ Mağazacılık

Detaylı

DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ

DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ DEPO YÖNETİMİ VE DEPO YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖNEMİ Depo nedir? Depo Hizmeti alan iç ve dış müşteriler için, depo tam zamanlı ve müşteri odaklı çalışan stratejik destek bir birimdir. Depo, katma değer üretilen

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Ömer Faruk GÖRÇÜN Kadir Has Üniversitesi Örnek Olay ve Uygulamalarla TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ II Yayın No : 2874 İşletme-Ekonomi Dizisi : 573 1. Baskı - Ekim 2010 - İSTANBUL 2. Baskı - Mart 2013 - İSTANBUL

Detaylı

Tedarik Zinciri Aşamaları. Tedarik Zincirleri Dinamiktir. Tedarik Zinciri Aşamaları. Tedarik Zincirinin Amacı Aşamaları. Tedarik Zinciri Aşamaları

Tedarik Zinciri Aşamaları. Tedarik Zincirleri Dinamiktir. Tedarik Zinciri Aşamaları. Tedarik Zincirinin Amacı Aşamaları. Tedarik Zinciri Aşamaları TEDARİK ZİNCİRİ FAALİYETLERİ ve MALİYET UNSURLARI Tedarik zinciri, müşteri ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile üretilen mal ve hizmet ile doğrudan yada dolaylı olarak ilgili tüm taraflardan oluşan bir yapıdır

Detaylı

KURUMSAL KAYNAK PLANLAMA SİSTEMLERİ YÖNETİMİ

KURUMSAL KAYNAK PLANLAMA SİSTEMLERİ YÖNETİMİ SAKARYA ÜNİVERSİTESİ KURUMSAL KAYNAK PLANLAMA SİSTEMLERİ YÖNETİMİ Hafta 1 Prof. Dr. İsmail Hakkı CEDİMOĞLU Bu ders içeriğinin basım, yayım ve satış hakları Sakarya Üniversitesi ne aittir. "Uzaktan Öğretim"

Detaylı

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası

Kablo Üretim Çizelgeleme Paketi. dinamo Kablo GANT. dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası dinamo Kablo GANT dinamo KABLO Kablo Üretim Planlama/Çizelgeleme Paketi Bilgi Dosyası KABLO Üretim Planlama ve Maliyetlendirme Yazılımı dinamo Kablo GANT Kimin İçin? dinamo Kablo GANT, kablo üretimi yapan,

Detaylı

SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ TOPLAMA ve ANALİZ SİSTEMİ OTOMASYONUNUN KURULMASI

SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ TOPLAMA ve ANALİZ SİSTEMİ OTOMASYONUNUN KURULMASI AR-GE MERKEZLERİ İYİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ PAYLAŞIM TOPLANTISI AR-GE YÖNETİMİ YILDIZ KALIP SAN. TİC. A.Ş. SAC PARÇA ÜRETİM BÖLÜMÜNDE ENERJİ ANALİZÖRLERİYLE VERİMLİLİĞİ ARTTIRMA AMAÇLI İŞ EMRİ TAKİP, VERİ

Detaylı

Üretim/İşlemler Yönetimi 2. Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN

Üretim/İşlemler Yönetimi 2. Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Üretim/İşlemler Yönetimi 2 Sistem Kavramı Belirli bir ortak amacı elde etmek için birlikte çalışan bileşenlerden oluşan bütündür. Büyük sistemler kendilerini oluşturan alt sistemlerden oluşur. Açık sistem:

Detaylı

LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI

LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI LOJİSTİK VE TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ UZMANLIK PROGRAMI Program 1: Program 2: Taşımacılık Yönetimi Depo Yönetimi Stok Yönetimi Satınalma ve Tedarik

Detaylı

Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak

Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak 1 Planlama Optimizasyonu ile Perakendede Karlılığı Artırmak Invent Analytics Prof. Dr. Gürhan Kök Kurucu ve Bilim Danışmanı Gratis Erdem Özcan Tedarik Zinciri Direktörü 2 AJANDA A. Invent Analytics B.

Detaylı

A Class MRP-II Performans Ölçekleri

A Class MRP-II Performans Ölçekleri diyalog / eğitim yayınları A Class MRP-II Performans Ölçekleri İş Planı Satış Planı Üretim Planı Ana İmalat Planı Malzeme Planı Kapasite Planı Ürün Ağaçları Envanter Yönetimi Üretim Rotası Satınalma Planı

Detaylı

Enerji Yönetim Sistemleri

Enerji Yönetim Sistemleri Murat Silsüpür Elektrik Mühendisi Kapsam 1. Enerji Yönetimi 2. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Standardı 3. Enerji İzleme Sistemi 4. Uygulama Örneği 8 Haziran 2015 Sunu: 2 Enerji Yönetimi Tanım: Minimum

Detaylı

Gündem. Demo 3D ile Geleceği Görmek. Dijitalis Yazılım ve Danışmanlık Ltd.Şti. www.dijitalis.com

Gündem. Demo 3D ile Geleceği Görmek. Dijitalis Yazılım ve Danışmanlık Ltd.Şti. www.dijitalis.com Gündem Demo 3D ile Geleceği Görmek 1 Dijitalis Dijitalis, stratejik taktiksel ve operasyonel doğru kararlar verebilmek ve dinamik değişiklere çok hızlı adapte olabilmek için entegre çözümler sunar. Tedarik

Detaylı

Modelleme ve Simülasyon ile Karar Alma ve Doğrulama

Modelleme ve Simülasyon ile Karar Alma ve Doğrulama Modelleme ve Simülasyon ile Karar Alma ve Doğrulama Örnek Fiili Uygulamalar (Banka, Üretim, Müze) Copyright 2009, Results Kurumsal Verimlilik Çözümleri. All rights reserved. Bu dokümanın tüm hakları saklıdır.

Detaylı

ÜRETİM SİSTEMLERİ ve ÖZELLİKLERİ

ÜRETİM SİSTEMLERİ ve ÖZELLİKLERİ ÜRETİM SİSTEMLERİ ve ÖZELLİKLERİ Üretim sistemleri hammaddelerin bitmiş ürüne dönüştürüldükleri sistemlerdir. Bu sistemler için oluşturulacak simülasyon modelleri tamamen üretim sisteminin tipine ve verilecek

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

STOK YÖNETİMİ Adem ÖZTÜRK Performans Yönetimi ve Kalite Geliștirme Daire Bașkanlığı 13-14 / 08 / 2009 - Ankara Stok nedir? SUNUM PLANI Stok Yönetiminin amacı Stok Yönetiminin faydaları Stok Yönetim Sisteminin

Detaylı

Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans

Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans Özellikler: Bilinen şudur ki, Ses Teknolojileri en iyi toplama işleminde performans gösterir. Fakat ses teknolojileri depo yönetiminin her aşamasında kullanılabilir. MAL KABUL Gelen Malın kabulü Etiketleme

Detaylı

Dağıtım Operasyonlarında Optimizasyon ile Dönüşüm

Dağıtım Operasyonlarında Optimizasyon ile Dönüşüm Dağıtım Operasyonlarında Optimizasyon ile Dönüşüm Dr. Ozan Gözbaşı Dr. Tuba Yılmaz Gözbaşı Dağıtım Nakliye Optimizasyonu Optimizasyon ne sağlar? Müşteri servis seviyesini iyileştirir Filo maliyetlerini

Detaylı

1 ÜRETİM VE ÜRETİM YÖNETİMİ

1 ÜRETİM VE ÜRETİM YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ III Bölüm 1 ÜRETİM VE ÜRETİM YÖNETİMİ 13 1.1. Üretim, Üretim Yönetimi Kavramları ve Önemi 14 1.2. Üretim Yönetiminin Tarihisel Gelişimi 18 1.3. Üretim Yönetiminin Amaçları ve Fonksiyonları

Detaylı

Yalın Üretim Sisteminde Malzeme Taşıma Mesafelerinin Benzetim Yöntemiyle Optimizasyonu. Kocaeli Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği

Yalın Üretim Sisteminde Malzeme Taşıma Mesafelerinin Benzetim Yöntemiyle Optimizasyonu. Kocaeli Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Yalın Üretim Sisteminde Malzeme Taşıma Mesafelerinin Benzetim Yöntemiyle Optimizasyonu İlay GÜLER Celal ÖZKALE İpek AYRANCI Muhammet KAHRIMAN Kocaeli Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Yalın Üretim Malzeme

Detaylı

Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012

Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012 Gürcan Banger 21 Mayıs 17 Haziran 2012 Üretim Yatırımı Girişim kapsamında hedeflenen ürün veya hizmetlerin üretilmesi için gerekli işletme faaliyetleri planlanmalıdır. Girişimcinin uzmanlığına da bağlı

Detaylı

HAKKIMIZDA.

HAKKIMIZDA. HAKKIMIZDA 25 yıllık perakende lojistiği deneyimimiz boyunca birçok ulusal, uluslararası mağaza zincirlerinin ve özellikle de yerel zincir ana distribütörlerinin ve otomotiv sektörünün lojistik operasyonlarında

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Nedir? Hammadde temini yapan, onları ara mal ve nihai ürünlere çeviren, nihai ürünleri müşterilere dağıtan, üretici ve dağıtıcıların oluşturduğu bir ağdır. TARLADAN

Detaylı

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi

Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi Wintex Konfekiyon Yönetimi Sistemi ÖN MALİYET Siparişin üretiminden önceki verilerle hesaplanan ilk maliyetidir. Wintex ön maliyet modülü tüm maliyet etkenlerinin doğru ve hızlı girilebilmesine olanak

Detaylı

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler...

Profesyonel, verimli, yenilikçi sistemler... ARKE Otomasyon Bil. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti. Atilla KARAÇAY Ramazan EKİN Proje & Yazılım 0.533 430 19 45 Üretim & Satış 0.533 223 13 46 atilla.karacay@arkeotomasyon.com ramazan.ekin@arkeotomasyon.com

Detaylı

Endüstri Mühendisliğine Giriş

Endüstri Mühendisliğine Giriş Endüstri Mühendisliğine Giriş 5 ve 19 Aralık 2012, Şişli-Ayazağa, İstanbul, Türkiye. Yard. Doç. Dr. Kamil Erkan Kabak Endüstri Mühendisliği Bölümü,, Şişli-Ayazağa, İstanbul, Türkiye erkankabak@beykent.edu.tr

Detaylı

Lojistik. Lojistik Sektörü

Lojistik. Lojistik Sektörü Lojistik Sektörü Gülay Dincel TSKB Ekonomik Araştırmalar dincelg@tskb.com.tr Kasım 014 1 Ulaştırma ve depolama faaliyetlerinin entegre lojistik hizmeti olarak organize edilmesi ihtiyacı, imalat sanayi

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Tedarik Zinciri Temel Kavramlar Arş.Gör. Duran GÜLER Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Tedarik İşletmelerin ihtiyacı olan girdilerin (hammadde, malzeme,

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi -Dağıtım Planlaması- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Dağıtım Tedarik zinciri içerisindeki ürün akıșları incelendiğinde üç temel akıș görülmektedir: Tedarik edilen girdilerin akıșı İmalat

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi -Bileşenler, Katılımcılar, Kararlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN

Tedarik Zinciri Yönetimi -Bileşenler, Katılımcılar, Kararlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Tedarik Zinciri Yönetimi -Bileşenler, Katılımcılar, Kararlar- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Tedarik Zinciri Bileşenleri Tedarik zincirlerinde üç temel bileșenden söz edilebilir: Aktörler: Tedarik zinciri

Detaylı

SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI

SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI VE ÖNCELİKLİ TOPLU TAŞIMA SİSTEMLERİ PROJELERİNİN HAZIRLANMASI SAKARYA ULAŞIM ANA PLANI ULAŞIM DAİRE BAŞKANLIĞI UKOME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ EYLÜL, 2012 VE ÖNCELİKLİ TOPLU TAŞIMA SİSTEMLERİ PROJELERİNİN HAZIRLANMASI

Detaylı

Gıda Sektöründe Bir Değişim Hikayesi

Gıda Sektöründe Bir Değişim Hikayesi Gıda Sektöründe Bir Değişim Hikayesi İçerik Likom Yazılım Gusto Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımı Gıda Sektörüne Yönelik Uygulamalar Uyarlama Adımları Referanslar 2 Likom Yazılım, 24 yıldır büyük ölçekli

Detaylı

KAPASİTE PLANLAMASI ve ÖLÇME KRİTERLERİ

KAPASİTE PLANLAMASI ve ÖLÇME KRİTERLERİ KAPASİTE PLANLAMASI ve ÖLÇME KRİTERLERİ Kuruluş yeri belirlenen bir üretim biriminin üretim miktarı açısından hangi büyüklükte veya kapasitede olması gerektiği işletme literatüründe kapasite planlaması

Detaylı

İşletmenin en çok ve an az ziyaret aldığı zamanları belirleme

İşletmenin en çok ve an az ziyaret aldığı zamanları belirleme TEKNOLOJIMIZ En son görüntü işleme teknolojilerini kullanarak, istenilen her noktada, geçen insanları sayar,detaylı sayma raporlarını ofisinize kadar getirir.mağazalarda, alışveriş merkezlerinde,her türlü

Detaylı

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program

Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Marmara Üniversitesi Lojistik & Tedarik Zinciri Yönetimi Sertifika Programı Marmara University Logistics & Supply Chain Management Certificate Program Amaç Değişen ve gelişen müşteri isteklerinin en verimli

Detaylı

İÇERİK OTO-MOBILE. Standart Süreç OTO-MOBILE. Avantajlar. Sistem Görünümü. Sistem Bilgisi. Yazılım / Donanım Gereksinimi

İÇERİK OTO-MOBILE. Standart Süreç OTO-MOBILE. Avantajlar. Sistem Görünümü. Sistem Bilgisi. Yazılım / Donanım Gereksinimi 03.05.2011 1 İÇERİK OTO-MOBILE Standart Süreç OTO-MOBILE Avantajlar Sistem Görünümü Sistem Bilgisi Yazılım / Donanım Gereksinimi 2 3 Tamir/Bakım Talebi Müşteri Araç Kontrolü Servis İş Emri Servis Parça

Detaylı

Karar Destek Sistemi

Karar Destek Sistemi Karar Destek Sistemi Müşteri Seçimi ve Rut Optimizasyonu Üretilen bir mamülün/hizmetin üretici firma ya da pazarlama şirketlerince, satış noktalarına verimli olarak yapılan müşteri ziyaretlerine rut diyebiliriz.

Detaylı

Bir tık uzağınızdayız...

Bir tık uzağınızdayız... Türkiye nin Lojistikte İlk ve Tek Marka Patentli 4.Parti Lojistik Şirketi Bize Ulaşın: 0212 873 87 47 www.4pl.com.tr Bir tık uzağınızdayız... Hakkımızda 2012 yılında kurulmuş olan 4PL hizmet alan ve veren

Detaylı

Kimya Tartım Sistemi

Kimya Tartım Sistemi Kimya Tartım Sistemi Kimyasal Hammadde Tartım ve Paketleme Sistemi İÇİNDEKİLER İşin Tanımı Prosesin Tanımı (Tesiste İş Akışı) Prosesin Paketleme Kapasitesi Proses Ekipmanlarının Tanıtımı Otomasyon ve Raporlama

Detaylı

Önemli KPI Örnekleri

Önemli KPI Örnekleri Önemli KPI Örnekleri Ciro Satıştan elde edilen gelirlerin tümü Ciro Satış Miktarı Birim Satış Fiyatı Ciro Dağılımı (%) Ürün bazında ciro Kanal bazında ciro (yurtiçi, yurtdışı, fason vb.) Kâr merkezi (birim/grup

Detaylı

Tedarik Zincirinde Dijital Çözümler

Tedarik Zincirinde Dijital Çözümler Tedarik Zincirinde Dijital Çözümler Anıl Gül Borusan Lojistik Genel Müdür Yardımcısı IT & ArGe & Dijitalleşme Varlık Kılıç Borusan Arge Teknoloji Geliştirme Direktörü E4.0 ve Dijitalleşme E-Ticaret her

Detaylı

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV...

INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... INDEX - İÇİNDEKİLER 1 - HAKKIMIZDA... 1 2 - REFERANSLAR A - ISITMA SOĞUTMA... B - ELEKTRİK ELEKTRONİK... C - BEYAZ EŞYA... D - OTOMOTİV... 2 3 4 5 3 - İZMİR KALIP FABRİKA A - KALIP İŞLETMESİ... B - PRES

Detaylı

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası

Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik. Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası AFET LOJİSTİĞİ LOJİSTİK Tanımı Rolü Temel Fonksiyonları Afet Yönetiminde Lojistik Afete Hazırlık Süreci Afet Müdahale Süreci Afet Müdahale Sonrası Kızılay Lojistik Yönetim Sistemi LOJİSTİK NEDİR? İhtiyaçları

Detaylı

Eme Sistem simülasyonu. Giriş. Simulasyonun Kullanım Alanları (Devam) Simulasyonun Kullanım Alanları. Sistem Simülasyonuna Giriş

Eme Sistem simülasyonu. Giriş. Simulasyonun Kullanım Alanları (Devam) Simulasyonun Kullanım Alanları. Sistem Simülasyonuna Giriş Eme 3105 Giriş Sistem simülasyonu Gerçek Dünya Sureci Sistemin davranışıyla ilişkili varsayımlar seti Modelleme & Analiz Sistem Simülasyonuna Giriş Ders 1 Simülasyon, gerçek bir dünya sureci yada sistemindeki

Detaylı

9/14/2016 EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Giriş. (Devam) Simulasyonun Kullanım Alanları. Sistem Simülasyonuna Giriş. Hafta 1. Yrd.Doç.Dr.

9/14/2016 EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU. Giriş. (Devam) Simulasyonun Kullanım Alanları. Sistem Simülasyonuna Giriş. Hafta 1. Yrd.Doç.Dr. EME 3117 SİSTEM SIMÜLASYONU Sistem Simülasyonuna Giriş Hafta 1 Yrd.Doç.Dr.Beyazıt Ocaktan Giriş Simülasyon, gerçek bir dünya süreci yada sistemindeki işlemlerin zamana bağlı değişimlerinin taklit edilmesidir.

Detaylı

Yrd.Doç.Dr. Safiye Turgay Doç.Dr. İsmail Erol Fulya Türkmen Abant Izzet Baysal Universitesi

Yrd.Doç.Dr. Safiye Turgay Doç.Dr. İsmail Erol Fulya Türkmen Abant Izzet Baysal Universitesi Lojistik Yönetim Sürecinin Analitik Modeli Ve Sektörel Uygulaması Yrd.Doç.Dr. Safiye Turgay Doç.Dr. İsmail Erol Fulya Türkmen Abant Izzet Baysal Universitesi Giriş İş dünyasında uluslar arası düzeyde rekabetin

Detaylı

TASARIM KALIP. www.anot.com.tr PLASTİK

TASARIM KALIP. www.anot.com.tr PLASTİK TASARIM KALIP PLASTİK TASARIM KALIP PLASTİK ENJEKSİYON GRUPLAMA ve TAMPON BASKI TASARIMDAN - SEVKİYATA TÜM SÜREÇLERDE YANINIZDAYIZ Anot, 1982 yılında endüstriyel otomasyon alanında faaliyete başlamış olup,

Detaylı

ÖMER FARUK BACANLI. DTD Genel Sekreteri 10 Eylül 2015

ÖMER FARUK BACANLI. DTD Genel Sekreteri 10 Eylül 2015 ÖMER FARUK BACANLI DTD Genel Sekreteri 10 Eylül 2015 * DTD hakkında Genel Bilgi, * Ulaştırma Sektör üne Genel Bakış, * Türkiye nin Ulaştırma Sektör ündeki Yeri, * Demiryolu Ulaştırmasının Serbestleştirilmesi,

Detaylı

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta

2. Hafta DEPOLAR VE DEPOLAMA 1. DEPO VE DEPOLAMA KAVRAMLARI. 2. Hafta Öğr. Gör. Murat BURUCUOĞLU Gerek üretim hattı için gereken malzeme ve hammaddeler, gerekse dağıtım için bekleyen tamamlanmış ürünleri genel olarak stok olarak tanımlamaktayız. Stoklar ekonomik gelişmenin

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR E-İŞ Elektronik İş (E-iş) Bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir şirketin tüm aktivitelerini desteklemek amaçlı uygulanması Şirketin iç ve dış veri sistemlerini

Detaylı

ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI

ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI ISO 22000 PROSES YAKLAŞIMI TALİMATI DOK. NO TL-KAL-11 REV. NO 00 YAYIN TAR. REV. TAR. SAYFA 1/9 NO 1. AMAÇ-KAPSAM Bu talimatın amacı, fabrikamızda ISO 22000 proseslerinin tanımlanması, etkileşimi ve veri

Detaylı

IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları

IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları Pamukkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü IENG 227 Modern Üretim Yaklaşımları Dr. Hacer Güner Gören Esnek Üretim Sistemleri Esnek Üretim Sistemleri Bir esnek

Detaylı

EME 3105 Giriş SISTEM SIMÜLASYONU Sistem Simülasyonuna Giriş Simülasyon Ders 1 Simülasyon, Yrd.Doç.Dr.Beyazıt Ocaktan

EME 3105 Giriş SISTEM SIMÜLASYONU Sistem Simülasyonuna Giriş Simülasyon Ders 1 Simülasyon, Yrd.Doç.Dr.Beyazıt Ocaktan EME 3105 Giriş SISTEM SIMÜLASYONU Sistem Simülasyonuna Giriş Gerçek Dünya Sureci Sistemin davranışıyla ilişkili varsayımlar seti Modelleme & Analiz Ders 1 Yrd.Doç.Dr.Beyazıt Ocaktan Simülasyon, gerçek

Detaylı

DataRut: Web Mobil Sıcak, Soğuk Satış Rut Planları Yönetim Sistemi

DataRut: Web Mobil Sıcak, Soğuk Satış Rut Planları Yönetim Sistemi DataRut: Web Mobil Sıcak, Soğuk Satış Rut Planları Yönetim Sistemi DataRut Rut Takibi Rut, saha satışı/ziyareti yapan firmaların, gerek randevu gerekse lojistik sıralamaya göre yapmış olduğu müşteri ziyaret

Detaylı

HER ŞEY ŞİMDİ BAŞLIYOR!

HER ŞEY ŞİMDİ BAŞLIYOR! MikroFly da Ana Paketin İçerdiği Modüller Stok/ürün yönetimi Hizmet ve masraf yönetimi Satınalma ve tedarikçi yönetimi Satış ve müşteri yönetimi Finans yönetimi Bütçe yönetimi Genel ve sabit kıymetler

Detaylı

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ POSTA HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Öğr. Gör. MURAT BURUCUOĞLU 1 Ünite: 3 TEDARİZ ZİNCİRİNİN TEMEL FONKSİYONLARI Öğr. Gör. Murat BURUCUOĞLU İçindekiler 3.1. TEDARİZ ZİNCİRİNİN

Detaylı

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr

Süreç Danışmanlığı. KPMG Türkiye. kpmg.com.tr Süreç Danışmanlığı KPMG Türkiye kpmg.com.tr 2 Süreç Danışmanlığı Süreçlerinizin kontrolü sizin elinizde Sürecinizin tam potansiyeline ulaşmasını sağlayın! Günümüzde teknolojinin ve ihtiyaçların hızlı bir

Detaylı

LOS Energy. Akaryakıt / Gaz Dağıtım Çözümü

LOS Energy. Akaryakıt / Gaz Dağıtım Çözümü LOS Energy Akaryakıt / Gaz Dağıtım Çözümü Exepto Bilgi Teknolojileri A.Ş. 2003 Yılında kuruldu. Alışan Group Şirketi ISO 9001 Certified Microsoft Çözüm Ortağı Custom Solutions Competency Data Management

Detaylı

DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI

DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI DONDURULMUŞ GIDA ÜRÜNLERİNE YÖNELİK DAĞITIM KARARLARI Öğr.Gör.İsmail KARAYÜN Akdeniz Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Işılay TALAY DEĞİRMENCİ

Detaylı

2 SAP ERP SISTEMINDE ÜRETIM PLANLAMA VE KONTROL

2 SAP ERP SISTEMINDE ÜRETIM PLANLAMA VE KONTROL İÇİNDEKİLER VII İÇİNDEKİLER 1 SAP TARIHÇESI 1 Temel SAP ERP Yapısı 3 Lojistik Uygulamalar ve Tedarik Zinciri 6 SAP ERP Lojistik Modülleri 8 Malzeme Yönetimi (MM) 8 Satış ve Dağıtım (SD) 8 Üretim Planlama

Detaylı

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur?

TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? TURQUALITY Projesine Nasıl Başvurulur? BAŞVURU ÖNCESİ Ön Koşul: Müracaat eden markanın Türkiye de tescilinin yapılmış olması, yurtdışında da ibraz edeceği İş Planında belirtilecek hedef pazarlarının en

Detaylı

E Ğ İ T İ M KONU & İÇERİKLERİ 2 0 1 4 2 0 1 5

E Ğ İ T İ M KONU & İÇERİKLERİ 2 0 1 4 2 0 1 5 E Ğ İ T İ M KONU & İÇERİKLERİ 2 0 1 4 2 0 1 5 1. Süreç Yönetimi & Süreçlerle Yönetim 2. Problem Çözme Teknikleri 3. Proje Yönetimi 4. Tedarik Zinciri ve Lojistik Yönetimi 5. Depo ve Stok Yönetimi 6. Kısıtlar

Detaylı

ÜRETİM VE KAYNAK PLANLAMASI

ÜRETİM VE KAYNAK PLANLAMASI ÜRETİM VE KAYNAK PLANLAMASI ÜRETİM KAYNAKLARI PLANLAMASI KAVRAMI Üretim kaynakları planlaması (MRP II) sisteminin hedefleri stokların azaltılması, üretimi aksatmayacak ve dolayısı ile kapasite kayıplarına

Detaylı

Mağaza Yöneticisi Geliştirme Programı

Mağaza Yöneticisi Geliştirme Programı Mağaza Yöneticisi Geliştirme Programı Temel Perakendeye Giriş Perakende Satış ve Mağazacılığa Giriş Perakendeciliğin ve Mağazacılığın Temel Kavramları Stratejik Perakende Konsepti Nasıl Oluşturulur Segmentesyon

Detaylı

TOS 408 EKONOMİ İnşaat Mühendisliği Bölümü

TOS 408 EKONOMİ İnşaat Mühendisliği Bölümü TOS 408 EKONOMİ İnşaat Mühendisliği Bölümü Ekonomi Bölüm 1 Gider Mühendisliği ve Değer Mühendisliği 3 Giriş İşletmeler kar, getiri sağlamak veya bir amacı elde etmek için kurulurlar. Yaşam döngüsü içerisinde

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI

İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI 2014 İŞLETME VE ORGANİZASYON STAJI UYGULAMA ESASLARI Açıklama Staj yapılan işletmelerde

Detaylı

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar

İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize sınırsız fırsatlar sunar İşletmenize Modern iş çözümleri, kurum içerisindeki insanların verimliliğini arttıracak yeni perspektifler sağlayarak onların tüm potansiyellerini kullanmalarına imkan

Detaylı

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri

MerSis. Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri MerSis Bilgi Teknolojileri Yönetimi Danışmanlık Hizmetleri Bilgi Teknolojileri risklerinize karşı aldığınız önlemler yeterli mi? Bilgi Teknolojileri Yönetimi danışmanlık hizmetlerimiz, Kuruluşunuzun Bilgi

Detaylı

2008 den günümüze. 130 Firma 1.000 Kullanıcı SmartWM DEPO YÖNETİMİ

2008 den günümüze. 130 Firma 1.000 Kullanıcı SmartWM DEPO YÖNETİMİ Depolarını 2008 den günümüze 130 Firma 1.000 Kullanıcı İle Yönetiyor! SmartWM DEPO YÖNETİMİ Çözüm Ortaklarımız SENTIA BİLİŞİM HİZMETLERİ SAN TİC. LTD.ŞTİ AKTİF PROJE VE DANIŞMANLIK ERBİLİŞİM BİLGİSAYAR

Detaylı

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti

... Ağustos 2009, İstanbul - MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK. Ekmeğini taştan çıkartan Mikron S, IFS in ERP Uygulamaları nı tercih etti MİKRON S, IFS ile DAHA DİNAMİK Mikron S, ERP (Kurumsal Kaynak Planlaması) alanında etkin ve entegre bir iş organizasyonu sağlayan ve iş süreçlerindeki verimliliği artıran IFS Uygulamaları nı tercih etti.

Detaylı

3. LOJİSTİKTE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ DEPOLAMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI

3. LOJİSTİKTE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ DEPOLAMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI 3. LOJİSTİKTE OTOMASYON TEKNOLOJİLERİ SEMİNERİ DEPOLAMADA TEKNOLOJİ KULLANIMI Dr. İsmail KARAKIŞ LODER Genel Sekreteri 06.11.2014, İstanbul İçerik Neden Depo ve Depolarda Teknoloji? Konvansiyonel / Otomatik

Detaylı

Tedarik Zinciri Yönetimi

Tedarik Zinciri Yönetimi Tedarik Zinciri Yönetimi -Tedarik Zinciri Ağı Tasarımı- Yrd. Doç. Dr. Mert TOPOYAN Ağ tasarımı, tedarik zinciri açısından üç karar düzeyini de ilgilendiren ve bu düzeylerde etkisi olan bir konudur. Zincirin

Detaylı

KIRMACI ENDÜSTRİ IV.0 DEĞİŞİM SÜRECİ DANIŞMANLIĞI İŞ PLANI. KIRMACI MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TİC. 1

KIRMACI ENDÜSTRİ IV.0 DEĞİŞİM SÜRECİ DANIŞMANLIĞI İŞ PLANI.  KIRMACI MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TİC. 1 KIRMACI ENDÜSTRİ IV.0 DEĞİŞİM SÜRECİ DANIŞMANLIĞI İŞ PLANI www.kirmacidanismanlik.com KIRMACI MÜHENDİSLİK DANIŞMANLIK TİC. 1 I. Fabrikanın sektörel teknolojik Endüstri seviye tespiti ve yol haritası, raporlama,

Detaylı

BİLGİ SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. A.Ş.

BİLGİ SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. BİLGİ SİSTEMLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. www.kaledata.com kaledata@kaledata.com 1 IBpro AMBAR VE SEVKİYAT YÖNETİMİ TANITIMI 2 NEDEN AMBAR OTOMASYONUNA İHTİYACIMIZ VAR? Ambarın planlanması ve yerleştirme alanlarının

Detaylı

SUNUM PLANI. Politika ve Proje Daire Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü

SUNUM PLANI. Politika ve Proje Daire Başkanlığı Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğü SUNUM PLANI Sağlık Hizmetlerinde Geri Ödeme Yeni Ödeme Sistemlerine Neden İhtiyaç Duyulmaktadır? Neden DRG/TİG? SGK DRG/TİG Projesi Amaç / Hedef / Kurgu Proje Kapsamında Yapılan Çalışmalar ve Gelinen Son

Detaylı

LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ

LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ LOJİSTİK ve TEDARİK ZİNCİRİ YÖNETİMİ Mehmet TANYAŞ İTÜ Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Lojistik Derneği (LODER) Başkanı ORACLE Applications Day 14.03.2006, İSTANBUL SUNUM PLANI Lojistik Yönetimi

Detaylı

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği

Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Yazılım ve Uygulama Danışmanı Firma Seçim Desteği Kapsamlı bir yazılım seçim metodolojisi, kurumsal hedeflerin belirlenmesiyle başlayan çok yönlü bir değerlendirme sürecini kapsar. İş süreçlerine, ihtiyaçlarına

Detaylı

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART,

aberon PICK-BY-LIGHT aberon PICK CART, DEPO OTOMASYONU VELTIONoptimum ilaç ve kozmetik ürünleri dağıtıcılarına çok çeşitli seçenekler sunar. Toplama otomasyonuna ilişkin sunduğumuz çözümler, dağıtıcıların ürün akışlarını ve hizmet seviyelerini

Detaylı

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir.

Hakkımızda. www.kita.com.tr. KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. İstanbul, 2013 Hakkımızda KITA, 1995 te kurulmuş entegre bir lojistik hizmet üreticisidir. KITA, taşıma ve lojistik hizmetlerinde mükemmelliği hedef alarak ve kalifiye insan kaynağını en etkin şekilde

Detaylı

Araç kasasına yan dikme montajı. İrsaliye/Fatura çıkarılması. Açık kasalı araçların branda örtümü. Aracın rampadan çıkışı. Müşteriye sevk.

Araç kasasına yan dikme montajı. İrsaliye/Fatura çıkarılması. Açık kasalı araçların branda örtümü. Aracın rampadan çıkışı. Müşteriye sevk. 1 Sipariş Yükleme planının oluşturulması Tedarikçiden araç talebi Pick listelerinin çıkarılması Listedeki ürünlerin toplanması Aracın rampaya alınması Araç uygunluk kontrolü Araç kasasına yan dikme montajı

Detaylı

LLP Sistemi ve Uygulaması

LLP Sistemi ve Uygulaması LLP Sistemi ve Uygulaması Endüstri Mühendisliği Bahar Konferansları 25-26 Ekim 2002 MURAT GÖKHAN OFLUOĞLU 1 LLP kavramı İçerik LLP rolü ve sorumlulukları Süreç modeli Tedarikçi ile LLP arasında bilgi akışı

Detaylı

Ocean WMS. Tedarik Zinciri Çözümleri

Ocean WMS. Tedarik Zinciri Çözümleri Ocean WMS Tedarik Zinciri Çözümleri Ocean WMS Referanslar Tedarik Zinciri Çözümleri Neden Depo Yönetim Sistemine İhtiyaç Duyulur? Yüksek hacimli depolama alanlarında iş organızyonu ve anlık olarak ürün

Detaylı

Würth Industrie Service

Würth Industrie Service 2015 2015 Würth Industrie Service Würth Industrie Service - TR Alipaşa Mahallesi Uluğbey Caddesi Silivri - İstanbul Tel: 0090 212 716 52 00 Faks: 0090 212 716 52 25 info@wurth-industrie.com.tr www.wurth-industrie.com.tr

Detaylı

DEPO-STOK YÖNETİMİ İÇİN BİLGİ SİSTEMİ TASARIMI, MALZEME İZLEME

DEPO-STOK YÖNETİMİ İÇİN BİLGİ SİSTEMİ TASARIMI, MALZEME İZLEME DEPO-STOK YÖNETİMİ İÇİN BİLGİ SİSTEMİ TASARIMI, MALZEME İZLEME Stok kavramı tedarik veya üretim yoluyla elde edilen, kullanılmadan veya müşteriye arz edilmeden önce az ve ya çok belirli bir süre bekletilen

Detaylı

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON

LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM-ORGANİZASYON VE FİLO YÖNETİMİ İÇİNDEKİLER BÖLÜM I LOJİSTİK İŞLETMELERİNDE YÖNETİM VE ORGANİZASYON 1.1. Lojistik Kavramı 1.2. İş Hayatında Lojistiğin Artan Önemi 1.3. Lojistik

Detaylı

Üretim Yönetimi Nedir?

Üretim Yönetimi Nedir? Üretim Yönetimi Üretim Yönetimi Nedir? Üretim süreçlerini ilgilendiren tüm kararların alınması ile ilgili disiplindir. Üretilen malların istenilen nicelikte ve zamanda en az giderle oluşmasını amaçlar

Detaylı