'FED VE GELISEN EKONOMILER' KONFERANSI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "'FED VE GELISEN EKONOMILER' KONFERANSI"

Transkript

1 'FED VE GELISEN EKONOMILER' KONFERANSI Portal : İçeriği : Gündem Tarih : Adres : 'Fed ve Gelişen Ekonomiler' konferansı İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tunç: BİLECİK (AA) - İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Havva Tunç, 'Merkez bankasının aldığı kararlara siyaset müdahale etmeye başlarsa, ülkenin almış olduğu kararların, ülke ekonomisine yarattığı etkisi olumlu olacakken olumsuz olur' dedi. Tunç, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen 'Tarih ve Kültür Sohbetleri' etkinliğinde verdiği 'Amerikan Merkez Bankası (Fed) ve Gelişen Ekonomiler' konulu konferansta, Fed'in klasik merkez bankasından farklı bir yapıda olduğunu kaydetti. Her ülkede paranın patronu konumundaki merkez bankalarının, finansal piyasaların, para piyasasının istikrarını sağlamakla mükellef olduklarını anlatan Tunç, şöyle konuştu: 'Uluslararası arenada bir merkez bankası güvenirliğini, özerkliğini yitirdiği zaman o ülke çuvallıyor. Ulusal paranızın yabancı para karşısında değer kazanımı arttıkça ne ihracat yapabiliyorsunuz ne de turist ülkenizde daha fazla harcama yapabiliyor. Bir ülkenin parasının değer kazanması o kadar iyi değil. Ama değer kaybetmesi de doğru değil. Dolayısıyla bir istikrara kavuşması gerekiyor yılı Amerikan yılı olacak. Gelişen ekonomilerde bir rüzgar esiyor. Gelişen ekonomiler bu rüzgarın peşine takılıyor. Takılınca, eğer para bolluğu varsa refah ortamı artıyor. Fakat o paralar daralmaya, çekilmeye başlayınca gelişen ekonomilerden alınıp, gelişmiş ekonomilere veriliyor. Merkez bankaları para piyasasının istikrarını sağlamalıdır. Eğer merkez bankasının aldığı kararlara siyaset müdahale etmeye başlarsa ülkenin almış olduğu kararların ülke ekonomisine yarattığı etkisi olumlu olacakken olumsuz olur. Türkiye dinamiği ve büyüme trendi yüksek olan ve girişimci ruhu olan bir ekonomi. Türkiye ekonomisi gayet iyi durumdadır. Kendi dinamikleriyle gidiyor.' Bir ülkenin geliri giderinden farklıysa ortaya cari açığın çıktığını ifade eden Tunç, 'Cari açık kötü bir şey değil. Cari açık var, ekonomi büyüyor, hiç önemli değil. Merkez bankası siyasilerin arka cebi değil. Merkez bankası kamu yararı gözetecek, siyasilerin yararını gözetmeyecek. Siyasetle merkez bankacılığı ayrılmalı' diye konuştu. Konuşmanın ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, Tunç'a üzerinde Şeyh Edebali Üniversitesi'nin amblemi bulunan tabak hediye etti. Etkinliğe, Vali Yardımcıları Süleyman Deniz ve Mustafa Güney, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdulhalik Bakır, öğretim üyeleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı. Kaynak:

2 TÜRK YAZARLARIN KITAPLARI DÜNYAYA AÇILACAK Portal : İçeriği : Gündem Tarih : Adres : Türk Yazarların Kitapları Dünyaya Açılacak Eskişehir Valiliği, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yazarların kitaplarının uluslararası piyasaya açılacağını duyurdu Bu habere bakanlar bu içeriklere de göz attı Yapılan açıklamada, 'Sizi sadece Türkiye değil, dünya okusun' sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde seçilecek yayınlar İngilizce `ye tercüme edildikten sonra Amerika piyasasında yayına sunulacak. Yayınlanan kitaplar, başta amazon.com, bn.com, googlebook gibi Amerika'nın, Avrupa'nın ve Asya ülkelerinin önde gelen online kitap sitelerinde satışa sunulacak. Kampanya tüm Türkiye'ye açık olsa da, Eskişehir ve çevre illerden katılacak yazarların ve Eskişehir 2013 Ajansının amaçlarına uygun olan yayınların tercih edilmesi ve yayınlanmasının öncelikli olacağı belirtilen açıklamada, '6 Mayıs ta başlayan kampanya 1 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek. Kampanya çerçevesinde öncelikli olarak seçilecek 10 eser dünya piyasasında okuyucuların hizmetine sunulacak. Kampanya öncesi sistemin başarılı bir şekilde yürütülmesi için deneme çalışması yapıldı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Öztürk'ün Ottoman&TurkishLaw kitabı yayına hazırlanarak Amerika, Kanada, Avustralya, İngiltere, Güney Afrika, Japonya ve Hindistan ın önde gelen online kitap sitelerinde satışa sunuldu. Yapılan çalışmalarda kitabın telif hakkı yazara ait olacak, fakat elde edilen gelirden TDKB ajansı da pay sahibi olacaktır. Dünya piyasasına çıkan kitap yazarlara uluslararası bir yazar olma yanında kariyerlerine de ciddi katkılar sağlayacaktır. Bu durumun başta Eskişehir ve çevre iller olmak üzere ülkemizdeki diğer yazar adaylarına da yansıması bekleniyor' denildi.kampanya çerçevesinde bir açıklama yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise 'Bu proje ile amacımız ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini ortaya çıkartarak, geliştirmek ve yazarlarımızın eserleri ile bu değerlerimizi sadece gelecek kuşaklara değil aynı zamanda dünya toplumuna aktarmak ve kalıcı kılmaktır' dedi.

3 DAG BISIKLETI YARISLARI NEFES KESTI Portal : İçeriği : Kent/Yaşam Adres : Dağ bisikleti yarışları nefes kesti 7 Mayıs 2014 Saat: 15:04 YORUM YAP Tavsiye Et Yazdır Bu haber 1 kez okunmuştur Facebook'da Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş Paylaş 11 FARKLI OKULDAN VE ÇEVRE İLLERDEN KATILIM OLDU Bisiklet İl Temsilciliğinin faaliyet programında yer alan Gençlik Haftası bisiklet yarışları tamamlandı. Toplam 6 kategoride 87 sporcunun mücadele ettiği yarışlarda nefes kesen mücadeleler yaşandı metrelik Cephanelik Mesire alanında yapılan yarışlarda bir saat boyunca en çok tur atan üstünden yapıldı. Yarışmalara 11 farklı okuldan katılım olurken, ayrıca çevre iller; Kocaeli, Sakarya, Yalova, İstanbul ve Bursa dan sporcular katılım gösterdi. Yarışmayı kazanmaktan çok parkurun bitirilmesine önem verildiği yarışlarda dereceye giren sporculara da İl Temsilcisi Mehmet Bozdemir tarafından madalyaları verilirken, İzmit te bisiklet satışı, tamiri, yedek parça satan iki firmadan indirim çeki verildi. SONUÇLAR: BÜYÜK BAYAN: 1- Cansu TÜRMENOĞLU - Kocaeli Brisaspor 2- Zeynep ÖZCAN - Kocaeli Brisaspor 3- Hasret ALTIBAŞ - Bursa Brisaspor BÜYÜK ERKELER: 1- Muhammet AYAR - Sakarya Üniversitesi 2- Kerem ÖZEREL - İstanbul Üniversitesi 3- Komron HOTAMİ - Kocaeli Üniversitesi GENÇ BAYAN: 1- Zeynep TÜRKMENOĞLU - İzmit Kız Meslek Lisesi 2- Melisa YETİK - Kocaeli Gençlik Hzimetleri Spor Kulübü 3- Selvi ÖLÇÜCÜ - Hayrettin Gürsoy Spor Lisesi GENÇ ERKEK: 1- Eşref Batuhan PEKCAN - Kocaeli Endüstri Meslek Lisesi 2- Batuhan DADANDI - İzmit Muallim Naci 3- Mert GÜÇ - Şirintepe Atatürk Endüstri Meslek Lisesi MASTER ERKEK +35 : 1- Nevzat KIRAL - Kocaeli Brisaspor 2- Mustafa YILDIZ - Kocaeli Bisiklet ve Doğa Sporları Kulübü 3- Ö- Cengiz İÇTEN - Yalova - Ferdi YILDIZ ERKEK: 1- Batuhan ALTIN - Kartepe Eşref Uslu O-O- 2- Berkay G- YILMAZ - Gölcük Deniz Meslek Lisesi 3- Fadıl ÇALIŞKAN - Kartepe Pirelli Anadolu Lisesi HABERİN GALERİSİ Tüm Galeriler Dağ bisikleti yarışları nefes kesti Dağ bisikleti yarışları nefes kesti Dağ bisikleti yarışları nefes kesti Dağ bisikleti yarışları nefes kesti Dağ bisikleti yarışları nefes kesti Dağ bisikleti yarışları nefes kesti

4 SEYH NAZIM KIBRISI VEFAT ETTI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Şeyh Nazım Kıbrısi vefat etti Şeyh Nazım Kıbrısi, tedavi gördüğü Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. HABER MRK - 17 Nisan'da solunum ve kalp yetmezliği nedeniyle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Şeyh Nazım Kıbrısi, 91 yaşında hayatını kaybetti. Hastaneden yapılan açıklamada, 'Şeyh Nazım Kıbrısi (Mehmet Nazım Adil) 17 Nisan 2014'te Cengiz Topel Hastanesi'nden Akut Solunum Yetmezliği ve Kalp Yetmezliği Ön Tanıları ile Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Göğüs Hastalıkları, Alerji ABD Başkanı ve Uyku Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen ve Kardiyoloji ABD Başkanı, Prof. Dr. Barış Ökçün tarafından muayene edilerek, gerekli tüm tetkikleri yapıldı. Hasta geldiği zaman şuuru kapalı, tansiyonu düşük ve solunum cihazına bağlıydı. Gerekli tüm tedavilere başlandı ve yoğun bakımda takibe alındı. Yapılan tüm tetkikler neticesinde kalp fonksiyonlarının daha iyi olduğu, esas rahatsızlık nedenin infeksiyona bağlı Akut Solunum Yetmezliği ve Kronik Böbrek Yetmezliği zemininde gelişen, Akut Böbrek Yetmezliği tablosu olduğu tespit edildi. 17 Nisan 2014'ten beri Yoğun bakım Ünitesinde tedavisi devam eden Şeyh Nazım Kıbrısi'nin yapılan tüm tetkik ve tedavilere rağmen var olan Kronik Karaciğer yetmezliğinin de etkisi ile üç günden beri durumu daha da ağırlaşmış, şuuru kapanmış ve tüm destekleyici tedavilere rağmen tansiyon düşüklüğü devam etmiştir. YDÜ Hastanesi ve doktorları, 92 yaşında olan Şeyh Nazım Kıbrısi'nin hayatta kalması için tüm imkanları seferber etmiş fakat çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün saat itibariyle hakkın rahmetine kavuşmuştur.' Dünyanın birçok ülkesinde müritleri bulunan Nakşibendi şeyhi olan Nazım Kıbrısi'nin 21 Nisan 1922da Güney Kıbrısın Larnaka kentinde doğdu. 1940'larda İstanbul Üniversitesi kimya bölümünde yüksek eğitim alan Kıbrısi, öğrencilik yıllarında Nakşibendi Şeyhi Süleyman Erzurumi'ye bağlandı. Bir süre sonra şeyhinin izniyle Şam'a giderek Şeyh Abdullah Dağıstani'nin talebesi oldu. Dağıstaninin 1973te ölmesinin ardından yerine geçti. Evli ve dört çocuk sahibi olan Şeyh Nazım Kıbrısi; Türkçe, Arapça, İngilizce ve Yunanca biliyordu.

5 HZ NUH'UN GEMISINI DIYARBAKIR'DA ARIYORLAR Portal : İçeriği : Gündem Adres : Hz Nuh'un gemisini Diyarbakır'da arıyorlar Bir grup Türk araştırmacı Hz. Nuh'un gemisinin Kırklar Dağı'nda olabileceği ihtimali üzerine çalışma yapmak üzere Diyarbakır'a geldi. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Kimyasal Oşinografi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yavuz Örnek ve araştırmacı yazar Hamza Yardımcıoğlu, bir süredir yürüttüğü araştırma ve incelemeler neticesinde elde ettikleri verilere dayanarak Hz. Nuh'un Gemisi'nin Diyarbakır'da bulunduğunu iddia etti. Bugün Diyarbakır'a gelen araştırmacılar Kırklar Dağı'nda incelemelerde bulundu. ÜNİVERSİTELERLE ORTAK ÇALIŞMA 2009 yılından beri Hz. Nuh'un Gemisi'yle ilgili araştırma yaptıklarını anlatan Araştırmacı Yazar Hamza Yardımcıoğlu, çalışmaları Türkiye'de bazı üniversitelerle ortak yürüttüklerini ifade etti. Tufanın Mezopotamya bölgesinde çıktığını dile getiren Yardımcıoğlu, Tevrat'ın da bunu Ararat olarak işaret ettiğini söyledi. Kuran-ı Kerim'de Hz. Nuh'un Gemisi'nin Cudi'ye yerleştiği belirtilen ayetten örnek veren Yardımcıoğlu, Cudi'nin yüksek bir yer anlamına geldiğini anlattı. 'BURANIN KUTSAL ALAN OLARAK BİLİNMESİ MERAKIMIZI CEZBETTİ'' Yardımcıoğlu, 'Mezopotamya'da tufan sonrası geminin durabileceği yaptığımızı uydu çalışmalarında en uygun yerin Dicle Vadisi'nin olduğunu fark ettik. Elde ettiğimiz verilerden sonra odaklandığımız yer burası oldu. Kırklar Dağı'nın yapay bir tümünüz görünümünde olması ve buranın kutsal bir alan olarak bilinmesi merakımızı cezp etti. Daha sonra buraya yoğunlaşmaya başladık. Bir çok şeyin Nuh'un Gemisi'nin Diyarbakır'da olabileceğine işaret ettiğini gördük. Örneğin Elmalı Hamdi yazır tefsirinin Hud Suresi'nin 44. ayet bölümüne bakarsanız, orada bile geminin Amid'de olabileceği belirtiliyor. Bu tümünüz görünümlü tepenin içini merak ederken, hiç bilmediğimiz ve fark etmediğimiz bir yapı karşımıza çıktı. Dağın yamacında kalan dikdörtgen şekilli uzunluğu yaklaşık 180 metre eni ise yaklaşık 75 metre genişliğinde bir yapının olduğunu uydu aracılığıyla fark ettik. Daha sonra üniversitelerle görüşme yapmaya başladık. Bu yapının jeolojik veya farklı bir yapı olabilir mi araştırmasını yaptık. Üniversitedeki araştırmacılar da bizim düşüncemizi teyit etti. UZAYDAN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR KIRKLAR DAĞI'NI GÖSTERİYOR ''Yani tespit ettiğimiz yerin insan yapısı bir yer olduğuna karar verdiler. Bu insan yapısını en az 50 bin yıl öncesine dayandırıyoruz. Uzayda çekilmiş fotoğraflara Kırklar Dağı'nda olan bu bilinmeyen olarak tanımlanan iki yer toprak altında kalmış. Geminin bu yapılar içerisinde olabileceğini düşünüyoruz. Bu durumun kamuoyunda gündeme gelmesi gerekiyor. Elimizdeki belgeler çok önemli. Elimizde çok sayıda somut veriler var. Yetkililerin bu bölgede mutlaka kazı çalışması yapmaları gerekiyor. Buradan çıkacak olan şey her ne olursa olsun, dünya tarihini değiştirebilecek bir önemdedir' dedi. ''BULUNDUĞUMUZ YERDE BİR CİSİM VAR'' İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Kimyasal Oşinografi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yavuz Örnek ise yıllar önce Nuh Tufanı'nın incelemeye başladıklarını belirterek, bu konuda kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Örnek, '5 bin yıl önce bu bölgeye sahip olan İranlılar, savunma maksatlı olarak, düz ovalarda tepeler inşa etmişler. Bu tepelerin üzerinde bekleyenler, düşman geldiğinde ateş yakıyorlarmış. Saldırı öncesi tedbir alınıyordu. Bulunduğumuz yerde de bir cisim var. Bunun tam olarak ne olduğuna dair bir bilgi edinemedik. Buranın mutlaka uzman ekip tarafından araştırılması gerekiyor' şeklinde konuştu.

6 BAGIMSIZ DENETIM PANELI YAPILDI Portal : İçeriği : Gündem Adres : Bağımsız denetim paneli yapıldı Tweetle İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği'nin (Meslekte Birlik) İstanbul Ticaret Üniversitesi ile İstanbul Ticaret Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlemiş oldukları denetim semineri yapıldı. Seminerin açılış konuşması İstanbul Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Derneği Başkanı ve İstanbul SMMM Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çaya ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Tuna tarafından yapıldı.mustafa Çaya konuşmasında meslek mensuplarının yaşamış oldukları sorunlara değindiler. Meslek mensuplarının tüm vergi kanunlarını, sosyal güvenlik kanunlarını bilmesi gerektiği bunun yanında da mesleki değişiklikleri takip etmesi gerektiğine değindiler.meslek mensuplarının yaşamış oldukları sorunları öncelikle,o 3568 sayılı yasanın günün koşullarına göre yeniden revize edilmesi gerektiği,o Meslek mensupları içinde vergi kanunlarına bir an önce mucbir sebeplerin konulması,o Kamu kurumlarından istifa edilerek mesleğe giriş yapıldığı gibi meslekte belli kıdemi doldurmuş meslek mensuplarının da kamuya geçiş yapmasının önünün açılması,o Belediye ve kamu iktisadi teşekküllerinde muhasebe müdürü ve daha üst kadrolarında görev yapanlarda SMMM belgesinin aranması,o Sosyal bilimler bölümleri bitirenlerin Meslek Mensuplarının Avrupa'da olduğu gibi İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda gerekli eğitimleri aldıktan sonra bu hizmetleri de vermesi,gerektiğinden bahsettiler.istanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf TUNA ise konuşmasında, denetim olduğunun geçmişte olduğuna, bugün ve yarında olacağına, insanın olduğu her zaman denetim odlusunun olacağından, dünya ve ülke genelinde denetim konusunda yaşanan gelişlere değindiler.istanbul Vergi Dairesi Başkanı Sayın Mustafa DAKIN Bey kısa bir selamlama konuşması yaptılar. İstanbul SGK İl Müdürü Sayın Murat GÖKTAŞ seminerin başlangıcında kısa bir konuşma yaparak, meclis gündeminde olan SGK yapılandırması ile ilgili torba kanun hakkında kısa bilgiler verdiler.o 12 ve daha fazla bağ-kur (4/b) borçları olan mükelleflerin talep etmeleri halinde borçlarının sildirebilecekleri,o Yurtdışında sigorta başlangıcının Türkiye'de başlamış sayılacağı,o Borçların 18 eşit taksitte 36 aya bölüneceği,o GSS borçları için yeniden gelir testi yapılacağı bunun sonucuna göre borcun taksitlendirileceği,gibi konular hakkında kısa bilgiler vergiler.panelin sunum bölümünde ise Panel Başkanlığının TURMOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Eski Gelir İdaresi Başkanı Osman ARIOĞLU yaptı. Panelistler ise İstanbul Üniversitesi Denetim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hayri DURMUŞ, Kamu Gözetim ve Muhasebe Standartları Kurumu (KGK) Başkan Yardımcısı Osman DERELİ, KPMG Türkiye Ortağı ve Mesleki Uygulamalar Bölüm Başkanı Şirin SOYSAL, İstanbul SMMM Odası yönetim Kurulu Üyesi Dr. Abdulkadir ŞAHİN'dir.İstanbul Üniversitesi Denetim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Hayri DURMUŞ, Dünya da denetim olduğunun geçirmiş oldukları evreler hakkında sunumunu yaptılar. Denetimin Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına (UFRS) göre yapılası gerektiğinden bahsettiler.gözetim ve Muhasebe Standartları Kurumu (KGK) Başkan Yardımcısı Osman DERELİ ise KGK'nın kuruluşundan bu yana yapmış oldukları hakkında bilgiler vergiler.o KGK tarafından bu güne kadar 7.000'den fazla denetçinin lisanslandığından,o Denetim kapsamının tedrici olarak genişletildiğinden,o Yıllar itibari ile denetim kapsamının genişleyeceğinden,o KGK'nın denetim kapsamından tek yetkili otorite olacağından,o KGK tarafından lisanslanmış denetçiler tarafında A.Ş.'lerin ve Kooperatiflerin denetleneceği,hakkında kısa bilgiler verdiler.kpmg Türkiye Ortağı ve Mesleki Uygulamalar Bölüm Başkanı Şirin SOYSAL ise sunumunda denetim yapılırken dikkat edilmesi gereken özellikli konular hakkında bilgiler verdiler.istanbul SMMM Odası yönetim Kurulu Üyesi Dr. Abdulkadir ŞAHİN ise denetim konusundaki gelişmelerden ve AB denetim direktiflerindeki değişiklikler hakkında kısa bilgiler verdiler.03 Nisan 2014 tarihinde Avrupa Parlamentosu Bağımsız Denetimin Yasal Sınırlarını belirlemek, bağımsız denetçinin bağımsızlığını sağlamak ve bağımsız denetimin etkinliğini artırmak gibi nedenlerle 2 önemli konuda karar açıklamıştır. Bunlardan,o Rotasyon uygulaması ki rotasyon uygulaması ülkemiz bağımsız denetim mevzuatında da yer almaktadır. o Vergi Danışmanlığı hizmetinin, Denetçinin Bağımsızlığını etkilemesi nedeni ile Bağımsız Denetçinin aynı firmaya vergi danışmanlığı hizmeti de veremeyeceği kararıdır.bu uygulama denetçinin bağımsızlığını etkilemesi yanında, etkin ve haksız rekabetten uzak bir pazarın oluşmasına da engel olmaktadır. Maalesef bu uygulama Bağımsız Denetim Fiyatlandırmasında da etkili olmaktadır. Kadro, zaman, Yetki ve sorumluluk gibi bir çok maliyet göz ardı edilerek Bağımsız Denetim ücretlerinin çok düşük kalmasına da neden olmuştur. Bu nedenle Avrupa Parlamentosunun almış olduğu karar çerçevesinde ülkemizde de eş zamanlı uygulamaya geçilmesi önem arz etmektedir.dr. Abdulkadir ŞAHİN meslek mensuplarının beklentileri hakkında kısa bir sunum yaptı. Panelistlerin sunumlarının ardından sonra soru-cevap bölümüne geçildi. Katılımcılardan gelen sorulara panelistler cevap verdiler. Soru cevap bölümünden sonra panelistlere plaketleri takdim edildi. Kaynak: Ekotrent

7 SEYH NAZIM KIBRISI VEFAT ETTI Portal : İçeriği : Kent/Yaşam Adres : Şeyh Nazım Kıbrısi Vefat EttiKıbrıs'taki YDÜ Hastanesi Başhekimi Erkmen, Kıbrısi'nin çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini bildirdi LEFKOŞA (AA) - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Şeyh Nazım olarak bilinen Nazım Kıbrısi, bir süredir karaciğer yetmezliği rahatsızlığı sebebiyle tedavi gördüğü Yakın Doğu Hastanesi'nde (YDÜ) hayatını kaybetti. YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, 17 Nisan'dan beri hastanede bulunan Şeyh Nazım Kıbrısi'ye yaklaşık 2 aydır tüm gerekli tedavilerinin uygulandığını fakat Kıbrısi'nin çoklu organ yetmezliği nedeniyle bugün 13:30 itibariyle hayatını kaybettiğini söyledi. Erkmen, Kıbrısi'ye Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine ve İslam alemine başsağlığı dileklerinde bulundu. Açıklama sonrası YDÜ'ye gelen Kıbrısi'nin yakınları ve sevenleri gözyaşlarına hakim olamadı. Bazı sevenleri de Şeyh Nazım Kıbrısi için hastane önünde Kur'an-ı Kerim okudu. Şeyh Nazım'ın bugün Lefkoşa'da Selimiye Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Lefke'de defnedileceği belirtildi. Kıbrıs'ın Larnaka kentinde 1922 yılında doğan Şeyh Nazım Kıbrısi, İstanbul Üniversitesi'nde kimya mühendisliği eğitimi aldı te Lübnan a giden Şeyh Nazım, dönemin İslam alimlerinden Trablus Müftüsü Şeyh Münir-el Malik ile tanıştı. Avrupa ziyaretlerine 1974 yılında başlayan Şeyh Nazım, ABD'ye ilk ziyaretini 1991 de yaptı ve çeşitli eyaletlerde bulundu. ABD'de Müslüman, Hıristiyan, Yahudi ve diğer inançlara mensup kişilerle tanışan Şeyh Nazım, burada İslam ahlakını anlatmaya çalıştı. ABD nin Michigan eyaletinin Fenton bölgesinde 1993 te 'Hakkani Derneği ve Dinlenme Merkezi'ni açan ve çok sayıda seminer ve sohbet düzenleyen Şeyh Nazım Kıbrısi, 1996 yılında Uzakdoğu'da Brunei, Malezya, Singapur, Hindistan, Pakistan, Sri Lanka gibi ülkeleri ziyaret etti. Şeyh Nazım Kıbrısi, son zamanlarında Kıbrıs'ta Lefke de bulunan medrese şeklindeki evinde yaşıyordu. Kaynak:

8 TÜRK YAZARLARIN KITAPLARI DÜNYAYA AÇILACAK Portal : İçeriği : Gündem Adres : Türk Yazarların Kitapları Dünyaya AçılacakEskişehir Valiliği, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yazarların kitaplarının uluslararası piyasaya açılacağını duyurdu.07 Mayıs 2014 Çarşamba 13:52 - Eskişehir Valiliği, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı yazarların kitaplarının uluslararası piyasaya açılacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, 'Sizi sadece Türkiye değil, dünya okusun' sloganıyla başlatılan kampanya çerçevesinde seçilecek yayınlar İngilizce `ye tercüme edildikten sonra Amerika piyasasında yayına sunulacak. Yayınlanan kitaplar, başta amazon.com, bn.com, googlebook gibi Amerika'nın, Avrupa'nın ve Asya ülkelerinin önde gelen online kitap sitelerinde satışa sunulacak. Kampanya tüm Türkiye'ye açık olsa da, Eskişehir ve çevre illerden katılacak yazarların ve Eskişehir 2013 Ajansının amaçlarına uygun olan yayınların tercih edilmesi ve yayınlanmasının öncelikli olacağı belirtilen açıklamada, '6 Mayıs ta başlayan kampanya 1 Ekim 2014 tarihine kadar devam edecek. Kampanya çerçevesinde öncelikli olarak seçilecek 10 eser dünya piyasasında okuyucuların hizmetine sunulacak. Kampanya öncesi sistemin başarılı bir şekilde yürütülmesi için deneme çalışması yapıldı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Öztürk'ün Ottoman&TurkishLaw kitabı yayına hazırlanarak Amerika, Kanada, Avustralya, İngiltere, Güney Afrika, Japonya ve Hindistan ın önde gelen online kitap sitelerinde satışa sunuldu. Yapılan çalışmalarda kitabın telif hakkı yazara ait olacak, fakat elde edilen gelirden TDKB ajansı da pay sahibi olacaktır. Dünya piyasasına çıkan kitap yazarlara uluslararası bir yazar olma yanında kariyerlerine de ciddi katkılar sağlayacaktır. Bu durumun başta Eskişehir ve çevre iller olmak üzere ülkemizdeki diğer yazar adaylarına da yansıması bekleniyor' denildi. Kampanya çerçevesinde bir açıklama yapan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna ise 'Bu proje ile amacımız ortak Türk kültürünü, dilini, tarihini, sanatını, gelenek ve göreneklerini ortaya çıkartarak, geliştirmek ve yazarlarımızın eserleri ile bu değerlerimizi sadece gelecek kuşaklara değil aynı zamanda dünya toplumuna aktarmak ve kalıcı kılmaktır' dedi.

9 HZ. NUH'UN GEMISI KIRKLAR DAGINDA MI? Portal : İçeriği : Gündem Adres : HZ. NUH'UN GEMİSİ KIRKLAR DAĞINDA MI? Kategori : GÜNCEL 06 Mayıs 2014 İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Kimyasal Oşinografi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Yavuz Örnek uydu fotoğrafları Hz. Nuh Gemisi'nin Kırklar Dağı'nda olabileceğine işaret ettiğini belirterek, 'Kırklar dağı'ndaki bilinmeyen cisimlerin incelenmesi gerekir' dedi. Bir grup araştırmacı Hz. Nuhun gemisinin Kırklar Dağında olabileceği ihtimali üzerine Çalışma yapmak üzere Diyarbakıra geldi. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Kimyasal Oşinografi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi DoÇ. Dr. Yavuz Örnek ve araştırmacı yazar Hamza Yardımcıoğlu, bir süredir yürüttüğü araştırma ve incelemeler neticesinde elde ettikleri verilere dayanarak Hz. Nuh'un Gemisi'nin Diyarbakır'da bulunduğunu iddia etti. Dün Diyarbakıra gelen araştırmacılar Kırklar Dağında incelemelerde bulundu yılından beri Hz. Nuhun Gemisi'yle ilgili araştırma yaptıklarını anlatan Araştırmacı Yazar Hamza Yardımcıoğlu, Çalışmaları Türkiyede bazı üniversitelerle ortak yürüttüklerini ifade etti. Tufanın Mezopotamya bölgesinde Çıktığını dile getiren Yardımcıoğlu, Tevratın da bunu Ararat olarak işaret ettiğini söyledi. Kuran-ı Kerimde Hz. Nuhun Gemisi'nin Cudiye yerleştiği belirtilen ayetten örnek veren Yardımcıoğlu, Cudinin yüksek bir yer anlamına geldiğini anlattı. 'UZAYDAN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLAR GEMİNİN KIRKLAR DAĞI'NDA OLDUĞUNU GÖSTERİYOR' Yardımcıoğlu,?Mezopotamyada tufan sonrası geminin durabileceği yaptığımızı uydu Çalışmalarında en uygun yerin Dicle Vadisinin olduğunu fark ettik. Elde ettiğimiz verilerden sonra odaklandığımız yer burası oldu. Kırklar Dağının yapay bir tümünüz görünümünde olması ve buranın kutsal bir alan olarak bilinmesi merakımızı cezp etti. Daha sonra buraya yoğunlaşmaya başladık. Bir Çok şeyin Nuhun Gemisi'nin Diyarbakırda olabileceğine işaret ettiğini gördük. Örneğin Elmalı Hamdi yazır tefsirinin Hud Suresinin 44. ayet bölümüne bakarsanız, orada bile geminin Amidde olabileceği belirtiliyor. Bu tümünüz görünümlü tepenin içini merak ederken, hiç bilmediğimiz ve fark etmediğimiz bir yapı karşımıza Çıktı. Dağın yamacında kalan dikdörtgen şekilli uzunluğu yaklaşık 180 metre eni ise yaklaşık 75 metre genişliğinde bir yapının olduğunu uydu aracılığıyla fark ettik. Daha sonra üniversitelerle görüşme yapmaya başladık. Bu yapının jeolojik veya farklı bir yapı olabilir mi araştırmasını yaptık. Üniversitedeki araştırmacılar da bizim düşüncemizi teyit etti. Yani tespit ettiğimiz yerin insan yapısı bir yer olduğuna karar verdiler. Bu insan yapısını en az 50 bin yıl öncesine dayandırıyoruz. Uzayda Çekilmiş fotoğraflara Kırklar Dağında olan bu bilinmeyen olarak tanımlanan iki yer toprak altında kalmış. Geminin bu yapılar içerisinde olabileceğini düşünüyoruz. Bu durumun kamuoyunda gündeme gelmesi gerekiyor. Elimizdeki belgeler Çok önemli. Elimizde Çok sayıda somut veriler var. Yetkililerin bu bölgede mutlaka kazı Çalışması yapmaları gerekiyor. Buradan Çıkacak olan şey her ne olursa olsun, dünya tarihini değiştirebilecek bir önemdedir dedi. İstanbul Üniversitesi Deniz Bilimleri ve İşletmeciliği Enstitüsü Kimyasal Oşinografi Anabilim Dalı Öğretim Görevlisi DoÇ. Dr. Yavuz Örnek ise yıllar önce Nuh Tufanının incelemeye başladıklarını belirterek, bu konuda kapsamlı bir Çalışma yürüttüklerini söyledi. Örnek,?5 bin yıl önce bu bölgeye sahip olan İranlılar, savunma maksatlı olarak, düz ovalarda tepeler inşa etmişler. Bu tepelerin üzerinde bekleyenler, düşman geldiğinde ateş yakıyorlarmış. Saldırı öncesi tedbir alınıyordu. Bulunduğumuz yerde de bir cisim var. Bunun tam olarak ne olduğuna dair bir bilgi edinemedik. Buranın mutlaka uzman ekip tarafından araştırılması gerekiyor şeklinde konuştu.

10 AJANDA Portal : İçeriği : Gündem Adres : Ajanda Etkinlik, zirve, panel, söyleşietkinlik, zirve, panel, söyleşi... il osy Brvim VöfetM ZİRVTSİ '14 ^ Y Kuşağında Pazarlama Zirvesi '14 İTÜ Maçka Kampüsü pazaxlamazirvesi.org Bankacılıktan bilişime, tekstilden enerjiye farklı sektörlerle ilgili olarak Türkiye'den üniversite öğrencilerine ve genç pazarlamacılara 'İşi profesyonellerinden dinletmek' amacıyla düzenlenen zirveyle eşzamanlı workshop'lar gerçekleştirilecek. YKPZ'14 İTÜ Maçka Kampusu www paiarlamzıryesı org & t Beyazıt Yönetim Zirvesi '14 'İnovasyon ve Girişimcilik' İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi sbfisletmekulubu.com İstanbul Üniversitesi SBF İşletme Kulübü tarafından beş yıldır gerçekleştirilen zirve, profesyonel yöneticilerlebuluşturduğu geleceğin yönetici adaylanna ekonomik, ^ -?mm» toplumsal ve sosyal perspektif kazandırmayı amaçlıyor. 3. E-Ticaret Konferansı ve Fuarı Haliç Kongre Merkezi Bu yılki ana teması 'Perakende sektörüne yönelik-e-ticaret stratejileri' olan konferansta NetA-Porter'in Kurucu Ortağı Megan Quinn, Evenby CEO'su Valerie Dagand Moxhet gibi önemli konuşmacılar yer alacak yatan bp. 2. Uluslararası İstanbul ICSG Akıllı Şebekeler Kongre ve Fuarı W0 W İstanbul Hotels & Convention C en ter Bu yıl 'Akıllı şebekelerde mevcut durum ve akıllı şebekelerin geleceği' ana başlıkları altında teknik altyapı, mevzuat, uygulama örnekleri, akıllı şebekelerde enerji üretimi, Ar-Ge çalışmaları gibi çok sayıda konu tartışılacak. İSİBER» GÜVENLİK lj(onferansj Siber Güvenlik Konferansı Harbiye Askeri Müzesi Siber güvenlik konusunda bilgi paylaşımını ve bilinçlendirmeyi amaçlayan ve Siber Güvenlik Derneği tarafından düzenlenen konferans profesyonelleri, bilgi güvenliği çalışanlarını, akademisyenleri, bilişim hukukçularını, kamu ve özel sektörü bir araya getiriyor. razzı Startup'14 Webrazzi Startup '14 Poirit Hotel Barbaros etkinlik.webrazzi.com/2014/startup Türkiye ve dünyadan yatırımcılarla internet girişimcilerinin buluşacağı etkinlik, yeni iş ortaklıklarına ev sahipliği yapacak. MAYIS OPTİMİST Great Festival The Seed, Sakıp Sabancı Müzesi greatfe5tivalofcreativity.ca.uk Festival, teknoloji, inovasyon, moda, tekstil, tasarım, mimarlık, lüks, yiyecek-içecek, eğitim ve sağlık sektörlerinde katılımcılara fikir alışverişinde bulunacakları ve yeni iş ilişkileri kurabilecekleri önemli bir fırsat sunacak. 11. Satış Zirvesi Shereton İstanbul Maslak Hotel Katılımcılarına müşterilerin istek ve ihtiyaçlarını anlama, müşterilerle etkili iletişim kurma, satış ekiplerini etkin yönetme ve ikna gibi beceriler kazandırma hedefiyle düzenlenen zirvede farklı bakış açıları ele alınacak. 11SATIS ZİRVESİ Web 3.0 Pazarlamada M2M Çağı Salt Galata rtww.web30conference.com Makineler çağında pazarlamanın ne' yapması gerektiği sorusuna yanıt arayan konferansa, Avea, Cisco, IBM, SAP, NBA, Intel, Samsung, Google, Yandex ve Denizbank markalarının üst yöneticilerinin ve akademisyenlerin bulunduğu, 30'a yakın uzman konuşmacı olarak katılıyor. Pazarlamada M2M Zamanı! 22 MAYIS 2014 SALT GALATA ' K : t XI. TEKNOLOJİ ÖDÜLLERİ tusad 19. IPA Dünya Oyun Konferansı İTÜ Taşkışla Kampüsü Konferans, kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, STK temsilcileri, akademisyenler, uzmanlar, çocuk ve oyun ile ilgili diğer tüm paydaşlar arasında işbirliği için bir platform oluşturuyor. XI. Teknoloji Ödülleri İstanbul Park Bosphorus Hotel teknolojlorg.tr Türkiye'nin teknoloji geliştiren ülkeler arasında yer almasını sağlamak, yenilikçi ürünleri teşvik etmek amacıyla TÜBİTAK, TTGV ve TÜSÎAD işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte finale kalan 29 proje sahibi ödüllerini alacak. DIGITAL IS THE N E W MAINSTREAM Digital Age Summit 2014 Four Seasons Bosphorus digitalagesummit.com Pazarlamacılar, marjca uzmanları, dijital ajans yönetici ve çalışanları, tasarımcılar, e-ticaret uzmanları, iletişimciler ve medya endüstrisindeki tüm yönetici ve çalışanların katılacağı zirvede dijital dönüşümün ışığında pazarlama ele alınacak. 2. Cali Center Zirvesi Haliç Kongre Merkezi www. callcenterzirvesi. com.tr Kamu ve özel sektör temsilcilerini bir araya getiren zirvede kamu, eneıji, finans, perakende gibi alanlarla ilgili oturumlarda yeni yasal düzenlemelerden yatırımlara, gündemdeki gelişmelerden örnek projelere çeşitli konular ele alınacak. MAYIS OPTİMİST «Önceki Haber

11 16. SIEMENS OPERA YARISMASI SONUÇLANDI Portal : İçeriği : İş Hayatı Adres : Siemens Opera Yarışması Sonuçlandı İstanbul, 05 Mayıs 2014 /Şirket Haberleri/ -- Toplumun gelişiminde sanatın önemli bir yeri olduğuna inanan Siemens'in düzenlediği geleneksel Siemens Opera Yarışması'nın 16.sı 2 Mayıs Cuma akşamı The Seed te gerçekleşen ödül töreni ile sonuçlandı. Türkiye nin opera alanındaki ilk ve tek geleneksel etkinliği olan Siemens Opera Yarışması nda bu yıl birinciliğe Mehmet Altıparmak layık görüldü. Yarışmada ikinciliği Uğur Okay, üçüncülüğü ise Ekin Naz Kaptan elde etti. Tolga Siner ise mansiyon ödülünün sahibi oldu. Törende ödüllerini alan sanatçılar, etkinlikte davetlilere mini performans da sergiledi. Yarışmanın birincisi Mehmet Altıparmak, Almanya daki Karlsruhe Operası nda bir yıllık burs ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul da 4 aylık Almanca bursunun sahibi oldu. Yarışmanın ikincisi Uğur Okay ise Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi nde bir yıllık burs ve Goethe Institut Inter Nationes İstanbul da 2 aylık Almanca bursu kazanırken, yarışmanın üçüncüsü Ekin Naz Kaptan Avusturya Salzburg Mozarteum Müzik Akademisi'nde 6 haftalık yaz bursuna katılma hakkı kazandı. Yoğun ilgi gören yarışmanın bu yılki jüri koltuğunda; Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Baş Rejisörü Yekta Kara, Salzburg Devlet Tiyatrosu Sanat Direktörü Carl Philip von Maldeghem, Nürnberg Operası Genel Müdürü Peter Theiler ve Karlsruhe Operası Genel Müdürü Peter Spuhler yer aldı. Jüri üyeleri bu sene yarışmaya katılan genç opera sanatçılarının çok yetenekli olduğunu ve seçim yapmakta zorlandıklarını vurguladı. 16. Siemens Opera Yarışmasında Dereceye Giren İsimler Siemens Opera Yarışması 1.si / Mehmet Altıparmak Mehmet Altıparmak, 1991 yılında Mersin'de doğdu. Müzik eğitimine 2009 yılında Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda başladı yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü ne kabul edildi. Elena Filipova ve Amelia Felle ile şan tekniği ve müzikal yorum üzerine çalışmalar yaptı. Borusan Filarmoni Orkestrası ile konsertan şeklinde yapılan Tosca operasında gardiyan rolünde oynadı. Şan eğitimine halen Payam Koryak ile devam etmektedir. Siemens Opera Yarışması 2.si / Uğur Okay Uğur Okay, 1989 yılında İstanbul'da doğdu yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Güzin Gürel ile şan çalışmalarına başladı. 2011'de Uluslararası Ferruccio Tagliavini Şan Yarışması nda yarı finalist oldu yılında İzmir Ulusal Genç Solist Yarışması'nda 3.lük ödülü kazandı. Almanya'da korist ve solist olarak Rolf Beck'in yönetiminde birçok eserde yer aldı ün yazında Weimar'da Mozart'ın Sihirli Flüt Operası'nda Sarastro ve Sprecher, Otto Nikolai'nin Windsor'un Şen Kadınları'nda Falstaff ve Herr Reich rollerini seslendirecektir. Siemens Opera Yarışması 3.sü / Ekin Naz Kaptan Ekin Naz Kaptan, Yaratıcı Çocuklar Derneği'nin ilk burslu öğrencisi olarak müzik eğitimi almaya İngiltere'ye gitti. Temmuz 2013 te Birmingham Konservatuvarı'nda Şan - Opera Sanat Dalı alanında lisans eğitimini tamamladı ve başarı derecesiyle mezun oldu. Eğitimi sırasında Maureen Brathwaite ile şan çalışmış, Robin Bowman, Helen Yorke, Stephen Barlow, Simon Nicholls vokal koçlarıyla ve Erken Dönem Müziği üzerine Andrew King ile çalışma fırsatı elde etmiştir. Çalışmalarına halen Nursel Öncül ile devam etmektedir. Siemens Opera Yarışması Mansiyon Ödülü / Tolga Siner Tolga Siner, 1992'de Aydın'da doğdu yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda iki bölümü kazandı ve opera bölümünü tercih etti. Çalışmalarına Amerikalı soprano ve öğretim üyesi Profesör Jeanette Thompson ile başladı ve sonrasında İzDOB solist sanatçısı soprano Doçent Linet Şaul ile devam etti yılında katıldığı Ulusal Genç Solist Yarışması nda finale kaldı. Aynı yarışmada 2013 yılında Üniversite Kategorisi'nde 3.lük ödülünü kazandı. Okul orkestrası ile Handel'in Messiah eserinde alto solist partisini seslendirdi. Halen Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda lisans 3. sınıf öğrencisi olarak öğrenimine devam etmektedir.

12 KADINLAR AKADEMISI ILK MEZUNLARINI VERIYOR Portal : İçeriği : Gündem Adres : Kadınlar Akademisi İlk Mezunlarını Veriyor Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi bünyesinde faaliyet gösteren Kadınlar Akademisi nin Dönemi Mezuniyet Töreni İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi nde düzenlenecek. 07 Mayıs 2014 Çarşamba 18:32 Kadınlar Akademisi nin ilk mezunları olan 287 öğrencinin sertifika alacağı törende İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, 'Ailede İlkyardım Eğitimi' konulu konferans verecek. 3 Ocak 2013 tarihinde hizmete açılan Kadınlar Akademisi ni başarıyla tamamlayan 287 ev hanımı İstanbul Üniversitesi nde düzenlenecek Mezuniyet Töreni nde sertifikalarını alacaklar. İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi nde 08 Mayıs ta düzenlenecek mezuniyet töreninde İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, 'Ailede İlkyardım Eğitimi' konulu bir konferans verecek. Törenin sonunda Kadınlar Akademisi ni başarıyla tamamlayan ilk mezunlar olan 287 ev hanımına sertifikaları verilecek. Tanınmış İsimler Konferans Verdi Bağcılar Belediyesi tarafından 'Bilgi Güçtür, Bilgili Kadın Güçlüdür' sloganıyla hizmete sunulan Kadınlar Akademisi nin Faaliyet Dönemi ne Doç. Dr. Aşkın Asan, Doç. Dr. Esra İşmen Gazioğlu, Şule Yüksel Şenler, Belçika Brüksel Milletvekili Mahinur Özdemir, Dr. Zehra Taşkesenlioğlu, Prof. Dr. Edibe Sözen, Avukat Gülden Sönmez, Dr. Figen Barlas Es, Sosyolog Nazife Şişman, Dr. Gülsen Ataseven, Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş, Kemerburgaz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve Dr. İhsan Aktaş konuk konuşmacı olarak katıldı. Dalında uzman olan isimlerin katıldığı programlarda şu konular ele alındı. Kadının Statüsünün iyileştirilmesi Yönelik Politikalar, İleşitim Becerileri, Öncü Kadınlar Özel Programı, Avrupa ve Türkiye de Kadının Temsil Problemi, Potansiyeli Performansa Çevirmek, Medya ve Kadın, Dünya Kadın Hakları İhlalleri, Kadın ve Kimlik, İslam Dünyasında Kadın ve Modernleşme, Sivil Toplum Diyaloğunun Geliştirilmesi, Anne ve İnsan Olarak Kadın, Bilişim Teknolojilerinin Etkin kullanımı ve Hayatımıza Etkileri, Kent ve Kentlilik Bilinci ile Ailede İlkyardım Eğitimi.

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Öğrenci Odaklı Üniversite Fatih Üniversitesi Tıp Fakültesi ve FATÜBAT tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Öğrenci Kongresi ni onurlandırmanızı diler, saygılar sunarım. Prof. Dr. M. Ramazan YİĞİTOĞLU

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN GÜNDEM -Orhangazi Vizyon Çalıştayı Sonuç sunumlarının yer aldığı toplantının ikinci bölümünü gerçekleştirdik -Çalışma Hayatında Milli Seferberlik Kapsamında Gemlik

Detaylı

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU

2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 2013 EYLÜL FAALİYET RAPORU 06 Eylül 2013- (Hande Tibuk) Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Bakanlığı ve Nrw.Invest tarafından ikinci kez Türk firmalarına Kuzey Ren-Vestfalya da gerçekleştirdikleri başarılı ve

Detaylı

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ETTOM BÜLTEN 2 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Bültenimizin bu sayısında ETTOM olarak yürütmüş olduğumuz faaliyetlerden verdiğimiz eğitimlere kadar geride bıraktığımız dönemdeki

Detaylı

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ

5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 5. KARİYER GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİ 14.05.2014 Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Çalışma ve İş Kurumu Ordu İl Müdürlüğü işbirliğinde alternatif iş fırsatları yaratmak, öğrenciler ile

Detaylı

Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri Sponsorluk Dosyası.

Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri Sponsorluk Dosyası. Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri 2019 Sponsorluk Dosyası www.doktorclubawards.com 2 Doktorclub Awards 'Türkiye nin Sağlık Ödülleri o Doktorclub Awards, ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 26.10.2015 Ekim ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 38 üyeye Kapasite Raporu, 3 üyemize Ekspertiz Raporu ve 3

Detaylı

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler

İçindekiler. Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler w İçindekiler Hakkımızda Misyon Vizyon TKYD Üyelik Ayrıcalıkları Faaliyetler Çalışma Grupları Eğitim Programları İhtisas Programları Anadolu Seminerleri Kurumsal Yönetim Kütüphanesi Yayınlar Zirve ve Paneller

Detaylı

www.novusens.com 2012, Novusens

www.novusens.com 2012, Novusens www.novusens.com İNOVASYON VE GİRİŞİMCİLİK ENSTİTÜSÜ Vizyon... Ulusal ve uluslararası paydaşları ile sürdürülebilir büyüme ve rekabeti amaçlayan, ekonomiye ve toplumsal kalkınmaya katma değer yaratacak

Detaylı

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya

13 Nisan 2012, Majesty Mirage Park Resort Hotel, Antalya Dr. Mehmet ÖZDEMİR Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyoloji bölümünü 1973 yılında bitirdi. Aynı üniversitede Siyaset, Kültür ve Edebiyat Sosyolojisi dallarında yüksek lisans

Detaylı

BİLGİ İşletme 2013-2014

BİLGİ İşletme 2013-2014 BİLGİ İşletme 2013-2014 Sosyal Medya Uzmanı Yeni işletme dünyasından birkaç örnek Etik Ticaret Yöneticisi Yeşil Pazarlama Danışmanı Sürdürülebilir Proje Uzmanı Veri bilimcisi Uluslararası Raporlama Uzmanı

Detaylı

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER

TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ - TARMER Aralık 2017 Bülteni - SAYI: 5 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî Heyet Başkanı Prof. Dr.

Detaylı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı

Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı Ak Parti 14.Dönem Siyaset Akademisi Ödül Töreni Yapıldı 14. Dönem Siyaset Akademisi Lider Ülke: Türkiye Yerel Yönetimler-II programında dereceye girenler ödüllerini Sayın Başbakanımızın elinden aldı. Mart

Detaylı

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ

ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ ÖZET SONUÇ BİLDİRGESİ 2000 yılından bu yana gerçekleştirilmekte olan uluslararası Bilişim Zirvesi ICT Summit etkinliği, Türk İş Dünyası nın teknoloji ile etkileşiminin bugününü ve geleceğini konuşturan

Detaylı

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI

X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI X. TKYD KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ X. KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ TANITIM DOSYASI 19 OCAK 2017 Intercontinental İstanbul Otel KURUMSAL YÖNETİM ZİRVESİ HAKKINDA 2 Türkiye nin önde gelen şirketlerinin yönetim

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GÖNEN MESLEK YÜKSEKOKULU 2016-2020 STRATEJİK PLAN ÇALIŞMASI İÇİNDEKİLER 1.Gönen Meslek yüksekokulu Logosu... 1 2. Durum Analizi... 1 2.1.Gönen Meslek Yüksekokulu Tarihçesi...

Detaylı

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı:

: Engin ŞEN. : Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölümü Müzikoloji Anabilim Dalı: Engin ŞEN Ad Soyad e-mail : Engin ŞEN : enginsen2011@gmail.com EĞITIM 50.Yıl Besim Kadırgan İlköğretim Okulu: 1997-2004 Maltepe Ertuğrulgazi Yabancı Dil Ağırılıklı Lise: 2004-2008 Kocaeli Üniversitesi

Detaylı

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN

TMMOB ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ ODASI DİYARBAKIR ŞUBESİ 16. DÖNEM ÇALIŞMA RAPORU TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN 125 7. TEMSİLCİLİKLERİMİZDEN AĞRI İL TEMSİLCİLİĞİ 02 Temmuz 2011 tarihinde, Van da düzenlenen Van, Hakkâri, Muş, Ağrı, Bitlis İlleri Enerji Forumu na Temsilcilik heyeti ve üyelerce

Detaylı

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi

Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi Kayıt Dışı İstihdamla İlgili Proje Ödülleri Sahiplerine Verildi SOSYAL GÜVENLİK KURUMU BAŞKANI YADİGAR GÖKALP İLHAN: -KAYIT DIŞI İSTİHDAMLA İLGİLİ HER BİREYİN VE TOPLUMUN BİR TAKIM ÇALIŞMALARDA BULUNMASI

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Felis Ödülleri ne başvurular 8 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Başvuruda bulunmak

Detaylı

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ

TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ (TÜREK 2014 ) 5-6 Kasım 2014, İstanbul Fotoğraf: Emrah TAŞKIRAN TÜRKİYE RÜZGAR ENERJİSİ KONGRESİ / 5-6 KASIM Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) tarafından üçüncüsü

Detaylı

Doktorclub Awards Sponsorluk Dosyası.

Doktorclub Awards Sponsorluk Dosyası. Doktorclub Awards 2018 Sponsorluk Dosyası www.doktorclubawards.com 2 Doktorclub Awards 2018 Türkiye nin Sağlık Ödülleri Doktorclub Awards, ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri ve paydaşlarının çalışmalarını

Detaylı

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ

İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ İstanbul Aydın Üniversitesi TOPLUMSAL ARAŞTIRMALAR UYGULAMA ve ARAŞTIRMA MERKEZİ E-BÜLTEN AĞUSTOS-EYLÜL 2018 / SAYI: 12 YAYIN KURULU T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi Adına Sahibi Dr. Mustafa AYDIN Mütevellî

Detaylı

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014

EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI / YÖNETİM KURULU FALİYET RAPORU SUNUMU. YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 27 Ekim 2014 Ekim ayı içerisinde Odamız tarafından; üyelerimizce talep edilen 37 adet Kapasite Raporu, 15 adet Ekspertiz raporu ve 6 adet de Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir.

Detaylı

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi

2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi 2. Uluslararası İktisadi ve İdari Perspektifler Kongresi 5-7 Ekim Tarihlerinde Fakültemiz Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi Süleyman Demirel Üniversitesi ile Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi tarafından

Detaylı

FARK FARK FARK. 10-11 Mayıs 2014. Swissotel - İzmir

FARK FARK FARK. 10-11 Mayıs 2014. Swissotel - İzmir FARK FARK FARK FARK 10-11 Mayıs 2014 Swissotel - İzmir Toplantı Programı Program (1.gün) 09.00-09.10 09.10-10.40 10.40-10.50 10.50-11.10 11.10-11.50 11.50-12.30 12.30-13.10 13.10-14.10 14.10-15.00 15.00-15.10

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU Yrd. Doç. Dr. Mehmet ALTINÖZ Müdür Vekili Ankara, 18 Eylül 2012 1976 dan günümüze Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu; Büro Yönetimi ve Yönetici

Detaylı

TÇMB KASIM- ARALIK AYI EĞİTİMLERİ...2

TÇMB KASIM- ARALIK AYI EĞİTİMLERİ...2 30.10.2007 Bu sayımızda TÇMB Kasım- Aralık eğitimleri, çeşitli ulusal ve uluslararası konferans, sergi ve kongreler hakkında bilgiler var ve daha önceki sayılardaki konferanslar hakkında da hatırlatmalar

Detaylı

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ

ETTOM BÜLTEN TEZ NASIL YAZILIR? EĞİTİMİ M A R K A D E M İ B U L U Ş M A L A R I ETTOM İletişim Bilgileri ESOGÜ Meşelik Yerleşkesi 26040 Eskişehir ettom@ogu.edu.tr www.eskisehirttp.com 0 222 229 39 54 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir Osmangazi

Detaylı

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir.

farklı tasarlanan modern çizgisi ile etkinliğin yeterli ilgi ve katılımı sağlaması hedeflenmektedir. Değerli İş Ortağımız, İMSAD tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek 3. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi 11, düzenlenmeye başladığı 2009 yılından buyana inşaat endüstrisinin gündemini değiştiriyor İMSAD

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1

EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 EYLÜL E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:9 DÖNEM:1 ISIF 18 de OMÜ-TTO rüzgârı Ondokuz Mayıs Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi nin (OMÜ-TTO), 3. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı nda (ISIF 18) 1 altın 1 gümüş 3

Detaylı

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor!

MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! BASIN BÜLTENİ MediaCat Felis 2013 Ödülleri ne Başvurular Başlıyor! MediaCat dergisi tarafından bu yıl 8. düzenlenen Felis Ödülleri medya planlama stratejilerini ödüllendirmesinin yanı sıra bu yıl genişleyen

Detaylı

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1

ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 ARALIK E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:12 DÖNEM:1 SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANI VARANK SAMSUN TEKNOPARK TA Bir dizi ziyaret ve temaslar için Samsun da bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Samsun Teknopark

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 2013 YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ELEKTRİK-ELEKTRONİK FAKÜLTESİ BİTİRME PROJELERİ YARIŞMASI 1. YARIŞMANIN AMACI 2. YARIŞMANIN HEDEFLERİ 3. YARIŞMANIN KONUSU 4. YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI ve ESASLARI 5.

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı

IEEE Türkiye Başkanlar Kurultayı İTÜ IEEE ailesinden merhaba! 1992 yılından beri İTÜ Elektrik-Elektronik Fakültesi nde faaliyet gösteren, teknik üniversite öğrencisinin mesleki ve sosyal açıdan gelişimini hedefleyen sayısız çalışma yapan

Detaylı

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 SETA ANKARA SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ 2016 SETA ANKARA SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI. 2016 SETA ANKARA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ SETA SİYASET, EKONOMİ VE TOPLUM ARAŞTIRMALARI VAKFI Nene Hatun Cad. No: 66 GOP 06700 Çankaya, Ankara, TÜRKİYE Tel: +90 312 551 21 00 Faks: +90 312 551

Detaylı

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015

STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ ARALIK SAYI 4 KOSGEB SEMİNERİ İNOVASYON HAFTASI STARTUPBOOTCAMP İSTANBUL DEMO DAY 1-12 ARALIK 2015 3-4-5 ARALIK 2015 9 ARALIK 2015 KOSGEB G r ş mc l k ve FSMH Destekler Sem 01.12.2015

Detaylı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı

2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı 2011 YILI FAALİYET RAPORU Batı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme Vakfı YÖNETİM KURULU 2011 FAALİYETLERİ 13.07.2011 Batı Akdeniz bölgesinin istihdam sorununa çözüm yaratmak amacıyla Akdeniz Radyo Televizyon

Detaylı

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU

2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU 2016 KONYA İKİ DOĞU İKİ BATI ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER AKADEMİSİ BAŞVURU KLAVUZU İki Doğu İki Batı Uluslararası Öğrenci Derneğinin düzenlediği, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı nın katkılarıyla

Detaylı

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU

2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU 2018 DÖNEMİ PAYDAŞ GÜNÜ KILAVUZU İÇİNDEKİLER BGİV TANITIM FİLMİ BÖLÜM 1 İletişim Stratejisi & Sosyal Medya Paylaşımları BÖLÜM 2 TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Hakkında BÖLÜM 3 Ödüller & Fırsatlar Tanıtım

Detaylı

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR

2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR 2014 YILI AİLE VE DİNİ REHBERLİK BÜROSU FAALİYETLERİ ELAZIĞ KADIN KONUK EVLERİ VE SEVGİ EVLERİNDE AİLE SEMİNERLERİ DEVAM EDİYOR Elazığ İl Müftülüğü Aile İrşat ve Dinî Rehberlik Bürosu görevlilerinden İl

Detaylı

2013 KASIM FAALİYET RAPORU

2013 KASIM FAALİYET RAPORU 2013 KASIM FAALİYET RAPORU www.howtoistanbul.com Tanıtım Toplantısı 12 Kasım 2013 A. Murat Ersoy İstanbul Valiliği'nin, İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile İl Kültür Turizm Müdürlüğü Ortaklığı, TÜRSAB

Detaylı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Koordinatörlüğü SANAYİYE BİLGİ VE TEKNOLOJİ TRANSFER ETME temel hedefiyle 2017 yılından itibaren yeni bir dönem başlamıştır. Bilecik Şeyh

Detaylı

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden

Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi tarafından düzenlenen Filistin Ulusal Projesi Görüşler ve Perspektifler Sempozyumu Filistin in çeşitli kesimlerinden Neler Yaptık? Vizyon Siyasi Kalkınma Merkezi, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın himayesinde 15 16 Eylül 2015 tarihleri

Detaylı

Otomotiv endüstrisinde geleceğin fikirleri, tasarımları ve projeleri her yıl yarışıyor.

Otomotiv endüstrisinde geleceğin fikirleri, tasarımları ve projeleri her yıl yarışıyor. Otomotiv endüstrisinde geleceğin fikirleri, tasarımları ve projeleri her yıl yarışıyor. "Türkiye Otomotiv Sektöründe 3. Ar-Ge Proje Pazarı ve 3. Komponent Tasarım Yarışması T.C. Ekonomi Bakanlığı desteği

Detaylı

Hürriyet Ege 31 Ağustos 2013

Hürriyet Ege 31 Ağustos 2013 Hürriyet Ege 31 Ağustos 2013 Sabah Egeli - 31 Ağustos 2013 Yeni Asır 31 Ağustos 2013 22 Kasım 2013 Sabah 18 Aralık 2013 Milliyet Ege 18 Aralık 2013 Sabah Egeli 18 Aralık 2013 Yeni Asır 19 Aralık 2013 Milliyet

Detaylı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın, Saray Engelsiz Yaşam, Bakım ve Rehabilitasyon Merkezini Ziyareti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur

Detaylı

Av. Ceyda Cimilli Akaydın

Av. Ceyda Cimilli Akaydın Av. Ceyda Cimilli Akaydın Orta Öğretimini Çanakkale Anadolu Lisesinde tamamlayan Ceyda Akaydın, 1998 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans, 2004 yılında İstanbul Üniversitesi Özel Hukuk

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ŞUBAT 2012 ADANA SAĞLIK TURĠZMĠ DERNEĞĠ ġubat AYI FAALĠYET RAPORU 1. Sektörel Brifingler, GerçekleĢtirilen Toplantılar ve Bilgilendirmeler Göreve yeni gelmiş olan Çukurova

Detaylı

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları

Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Kurumsal Sosyal Sorumluluk Çalışmaları ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. ALBARAKA TÜRK PARTICIPATION BANK KURUMSAL SOSYAL SORUMLULUK ÇALIŞMALARI Kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarına 2007 yılında Çevre

Detaylı

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU

TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU TOBB, SELİMİYE Yİ KORUYUP YAŞATMAK İÇİN VAKIF KURDU Yap-işlet-devret modeliyle sınır kapılarını modernize etmek üzere TOBB ile 137 oda ve borsanın ortaklığı ile kurulan Gümrük ve Turizm İşletmeleri Ticaret

Detaylı

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde

NE OLDU? NE OLACAK? Kasım 2011-Ocak 2012. Ocak 2012. Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde Kasım 2011-Ocak 2012 Oturum ve Sunum Kayıtları, İnfeksiyon Dünyası, Online TV ve Sunu Merkezi nde 26-27 Kasım 2011 de, Hatay da yapılan Klinik HIV/AIDS Sempozyumu 2011, 10 Ocak 2012 de, Ankara da yapılan

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti

Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu temalı Toplantı İstanbul TOBB Plaza da Gerçekleşti Uluslararası Yükseköğretim Hareketliliği ve Türkiye nin Konumu Toplantısı TOBB Plaza da

Detaylı

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009 2009 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 2001 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı na seçildi. İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul

Detaylı

Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34

Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34 Aralık 2018 E Bülteni / Sayı: 34 13 Ocak 2019, İSTANBUL Patronum Vehbi Koç: Aile Şirketlerinde Profesyonellerin Yeri İstanbul'da 13 Ocak 2019, Pazar günü gerçekleşecek Patronum Vehbi Koç: Aile Şirketlerinde

Detaylı

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı

ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı ICMME-2017 Matematik ve Matematik Eğitimi Uluslararası Konferansı Şanlıurfa da Yapıldı Her yıl matematikçileri, matematik eğitimcilerini, eğitim uygulamasını yapan öğretmen ve öğrencileri, ayrıca kamuda

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry AĞUSTOS 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.07.2015-27.08.2015)

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımlı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr

ANKARA KALKINMA AJANSI. www.ankaraka.org.tr ANKARA KALKINMA AJANSI www.ankaraka.org.tr TÜRKİYE'NİN En Genç Kalkınma Ajansı Ankara Kalkınma Ajansı bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak, bölgenin rekabet gücünü artırmak ve gelişimini hızlandırmak

Detaylı

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni

YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni YALOVA SMMM ODASI 2013 YILI ETKİNLİKLERİMİZ... 05.01.2013 Tarihinde Sakarya SMMM Odasının Yeni Hizmet Binası açılış töreni 08.01.2013 SM ŞERİF ÖZTÜRK RUHSAT TÖRENİ 22.01.2013 Tarihinde Yalova SGK il Müdürlüğü'nün

Detaylı

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center

SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center SPONSORLUK DOSYASI 14 Ocak 2015 / Sabancı Center Kurumsal yönetime inancınızı paylaşmak, sürdürülebilir kalkınma hedefiyle ilerlemek için VIII. Uluslararası Kurumsal Yönetim Zirvesi nde yerinizi alın!

Detaylı

YENİ DÜNYA YENİ YAŞAM

YENİ DÜNYA YENİ YAŞAM YENİ DÜNYA YENİ YAŞAM 7-10 Ekim 2009 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi nde düzenlenecek olan Bilişim Zirvesi 09 un bu yılki ana teması Yeni Dünya Yeni Yaşam. Bilişim Zirvesi 09

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı!

Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! Türkiye ve Dünya, Marakeş te (COP22) Beklediğini Bulamadı! REC Türkiye tarafından, Almanya Büyükelçiliği desteğiyle düzenlenen geniş katılımı konferansta; BM İklim Değişikliği Marakeş COP22 - Taraflar

Detaylı

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında

Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Yayın Organı Mart 2014 Yıl: 1 Sayı: 10 Bakanımız, Çocuk Bakım Kuruluşları Öz Değerlendirme Toplantısında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Çocuk Hizmetleri

Detaylı

SEDAŞ Yapay Zeka İle Arızalara Çözüm Getirecek

SEDAŞ Yapay Zeka İle Arızalara Çözüm Getirecek SEDAŞ Yapay Zeka İle Arızalara Çözüm Getirecek SEDAŞ ın üniversite öğrencilerini inovatif projeler yapmaya teşvik etmeyi hedeflediği Geleneksel 3. Proje Fikri Yarışması nı projesinde yapay zekâyı kullanan

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ ANKARA DEVLET KONSERVATUVARI 2012-2013 AKADEMİK YILI 15 ŞUBAT 2012 TARİHİNDEN 17 EYLÜL 2012 TARİHİNE KADAR GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLER I. MÜZİK BÖLÜMÜ AKADEMİK TEŞKİLAT ŞEMASI A)

Detaylı

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ

BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ BASIN YAYIN BİRLİĞİ OCAK-ŞUBAT 2015 ETKİNLİK BÜLTENİ 1. 2014 Türkiye Kitap Pazarı İstatistikleri Açıklandı. Kültür ve Turizm Bakanlığı ISBN Ajansı, Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürlüğü ve Yayımcı Meslek

Detaylı

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ

İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ GİRİŞİMCİLİK BÖLÜMÜ İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ FAKÜLTESİ NEDEN GİRİŞİMCİLİK? Girişimcilik geleceğin mesleği olacak Gelişmekte olan ekonomilerde mevcut işletmelerde çalışmak kadar kendi işini kurmak da önemli olmaya başlıyor

Detaylı

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ

İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK ÜNİVERSİTELER ARASI HALK KÜLTÜRÜ GÜNLERİ İTÜ HALK BİLİMİ VE SANATLARI KULÜBÜ İTÜ HBSK KİMDİR? Halk Bilimi ve Sanatları Kulübü, 1999 güzünde, İTÜ bünyesinde Halk Oyunları, Müzik Birimi ve Kafkas

Detaylı

Webrazzi Etkinlikler '19

Webrazzi Etkinlikler '19 Webrazzi Etkinlikler '19 2006 yılının Ağustos ayında Arda Kutsal tarafından kurulan Webrazzi, internet alanında Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri inceleyerek analiz eden Türkiye nin lider medyasıdır. Sektöre

Detaylı

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer

TürkiyeEnerjiForumu. Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! ANTALYA. 15-19 Nisan 2014. Club Med Palmiye, Kemer Uluslararası 06 TürkiyeEnerjiForumu 12. Yıl Club Med Palmiye, Kemer 2014 ANTALYA 15-19 Nisan 2014 Enerji profesyonellerinin vazgeçilmez doruğu 12.yaşında! Antalya da unutulmuz tarihi zirve için geriye

Detaylı

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com

Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com Zeynep Göknur YILDIZ Tel: +90 5336594114 e-mail: zgkara@msn.com 1972 Bursa doğumlu olan Öğretim Görevlisi Z.Göknur Kara 1993 yılında Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü nden

Detaylı

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı yla Dünya Mimarlık Festivali nde 1. lik kazandı.

Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı yla Dünya Mimarlık Festivali nde 1. lik kazandı. BASIN BÜLTENİ Erginoğlu&Çalışlar Mimarlık, Tuz Ambarı yla Dünya Mimarlık Festivali nde 1. lik kazandı. Her yıl dünyanın dört bir yanından mimarları bir araya getirmek, mimarlık mesleği alanında nitelikli

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Farabi Koordinatörlüğü SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Farabi Koordinatörlüğü SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE 14/02/2017-E.2679 T.C. BATMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Farabi Koordinatörlüğü *BENNHA25* Sayı : 54274154-774.09.03- Konu : IV. AR-GE ve İnovasyon Proje Pazarı I. Duyurusu SAĞLIK YÜKSEKOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding

BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding BURCU GERİŞ, Başkan Yardımcısı ve CFO, TAV Havalimanları Holding Burcu Geriş 1999 da Boğaziçi Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. London Business School ve Columbia Business School dan MBA derecesi

Detaylı

7. VE SPONSORLUK DOSYASI.

7. VE SPONSORLUK DOSYASI. 7. VE SPONSORLUK DOSYASI www.miceodulleri.com NEDİR ACE of M.I.C.E. Awards Etkinlik ve Toplantı Sektörü Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-16. Syf Yayın Tarihi :06.12.2013 Sayfası :10.Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :7. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası :1-11. Syf Yayın Tarihi :06.12.2014 Sayfası

Detaylı

TCMB BANKA MECLİSİ VE DENETİM KURULU ÜYELİKLERİ

TCMB BANKA MECLİSİ VE DENETİM KURULU ÜYELİKLERİ TCMB BANKA MECLİSİ VE DENETİM KURULU ÜYELİKLERİ 1. Süreç 9 2015 tarihinde Merkez Bankası Yıllık Olağan Genel Kurul toplantısı gerçekleştirilecek olup süresi dolan iki Banka Meclisi Üyesi ve yine süresi

Detaylı

TBD Kamu-BİB. Kamu Bilişim Platformu-17. 15-18 Ekim 2015, Acapulco Resort Hotel Girne-KKTC

TBD Kamu-BİB. Kamu Bilişim Platformu-17. 15-18 Ekim 2015, Acapulco Resort Hotel Girne-KKTC TBD Kamu-BİB Kamu Bilişim Platformu-17 15-18 Ekim 2015, Acapulco Resort Hotel Girne-KKTC Türkiye nin bilişimle yeni tanıştığı 1971 yılında profesyonel ve yarı akademik bir topluluk tarafından büyük bir

Detaylı

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI

AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI E- BÜLTEN 2017 YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (24.02.2017-30.03.2017) Oda Meclisimizin 30 Mart 2017 tarih ve 49 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim

Detaylı

Avrupa Dil Ödülü Akşehir Meslek Yüksekokulu'nun, Akşehir'in. Konferans: İki Konu İki Konuk. Sempozyum Programı Açıklandı

Avrupa Dil Ödülü Akşehir Meslek Yüksekokulu'nun, Akşehir'in. Konferans: İki Konu İki Konuk. Sempozyum Programı Açıklandı Avrupa Dil Ödülü Akşehir Meslek Yüksekokulu'nun, Akşehir'in 2009-2010 Öğretim Yılında başlanılan yeni Almanca Dil Öğretim Sistemimiz olan Hallo, wir können auch Deutsch! (Merhaba. Biz de Almanca Konuşabiliyoruz!),

Detaylı

Önce evimizin önünü süpürüyoruz

Önce evimizin önünü süpürüyoruz işbirliğiyle 2018 Nitelikli Dıs Ticaret Personeli Sertifika Programı Önce evimizin önünü süpürüyoruz Eğitimin Amacı Gümrük Müşavirliği, Lojistik, Taşımacılık şirketleri ve Dış Ticarete ilişkin işlemler

Detaylı

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri

oda etkinlikleri 2014 oda etkinlikleri 2014 1 ORDU ODÜ Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç tan OO Ziyareti Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasını ziyaret etti. Ziyarette Ordu Mali Müşavirler

Detaylı

OKULUMUZDAN ZİYARETLER

OKULUMUZDAN ZİYARETLER OKULUMUZDAN HABERLER YAHYALI BELEDİYESİ İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADIK Okulumuz sosyal, kültürel sportif ve bilimsel işbirliği gerçekleştirmek amacı ile duyarlılığından ve ilgilerinden ötürü Yahyalı

Detaylı

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu

SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu SEKTÖR KURULLARI ve İŞ GELİŞTİRME KOMİSYONU Bölgesel İş Geliştirme Forumu 28-29 Kasım 2014 - Bursa Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve

Detaylı

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL

20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL 20-22 Ekim 2017 / Esenler - İSTANBUL Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kongre Merkezi NEDEN STK ZİRVESİ? www.sivilsehir.org ZİRVE NİN AMACI www.sivilsehir.org 60 ÜLKE 102 SİVİL TOPLUM KURULUŞU VE AKADEMİSYENLER

Detaylı

Haberler / News. Balkan Ülkeleri Kütüphanelerarası

Haberler / News. Balkan Ülkeleri Kütüphanelerarası Bilgi Dünyası 2008, 9(2):570-572 Haberler / News ÜNAK'08 "Bilgi: Farklılık ve Farkındalık" Toplantısı 2002 yılından beri her yıl farklı üniversitelerde gerçekleştirilen ÜNAK Genel Toplantıları bu yıl 9-11

Detaylı

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Grafik Sanatlar Bölümü Grafik Anasanat Dalı Ders Görevlendirmeleri:

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf ve Grafik Sanatlar Bölümü Grafik Anasanat Dalı Ders Görevlendirmeleri: Atilla ERGÜDER Öğretim Görevlisi Kişisel Web Sitesi: www.atillaerguder.com Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Öğretim Görevlisi/ Grafik Tasarımcı Doğum Tarihi:29 Temmuz 1961/ANKARA

Detaylı

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili

Eylül 2013 FAALİYET RAPORU. Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili Eylül 2013 FAALİYET RAPORU Prof. Dr. Aytuğ ATICI Mersin Milletvekili CHP MERSİN İL-İLÇE ÖRGÜTLERİ, BELEDİYELER VE KÖYLERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR 1. Mersin/Yenişehir İlçesi CHP Belediye Başkanı aday

Detaylı

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ

DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DİCLE ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı ETKİNLİK BÜLTENİ 1 Proje Koordinasyon Uygulama ve Araştırma Merkezi 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı 2008

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI TOPLANTI TARİHİ : 15/02/2017 TOPLANTI SAYISI : 2017/08 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ YÖNETİM KURULU KARARLARI Enstitü Yönetim Kurulu 15/02/2017 Çarşamba günü Enstitü Müdürü Prof.Dr.

Detaylı