KONFERANSI CONFERENCE ON SEX WORKERS HUMAN RIGHTS. "This is an event on the occasion of the March 3rd, World Sex Workers' Day."

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "KONFERANSI CONFERENCE ON SEX WORKERS HUMAN RIGHTS. "This is an event on the occasion of the March 3rd, World Sex Workers' Day.""

Transkript

1 KONFERANSI Yer: Best Otel Kavaklıdere Adres: Atatürk Bulvarı, No: 195, Kavaklıdere, ANKARA Tel: Tarih: Mart 2015 Saat: 12:30-18:00 CONFERENCE ON SEX WORKERS HUMAN RIGHTS "This is an event on the occasion of the March 3rd, World Sex Workers' Day." Venue: Best Hotel Kavaklıdere Address: Atatürk Bulvarı No: 195 Kavaklıdere, Ankara Tel: Date: March 2015 Time: 12:30-18:00

2

3 Etkinlik Koordinatörü / Event Coordinator: Kemal Ördek, İletişim / Contact: kemal.ordek@kirmizisemsiye.org,

4 CİNSEL SAĞLIK VE HAKLAR KAPASİTE GELİŞTİRME EĞİTİMİ MART 2015 BEST OTEL KAVAKLIDERE, ANKARA Kırmızı Şemsiye, seks işçileri için 2 günlük bir cinsel sağlık ve haklar kapasite geliştirme eğitimi düzenliyor. Avrupa daki Seks İşçilerinin Hakları Uluslararası Komitesi (ICRSE) ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu nun (UNFPA) desteği ile düzenlenecek olan eğitimde kadın, erkek ve trans seks işçilerine temel HIV ve AİDS bilgisi, riskli cinsel davranışlar, seks işçilerinin cinsel sağlık hizmetlerine eriğimde maruz kaldıkları engeller, HIV ve hak savunuculuğu, cinsel sağlık politikaları konusunda seks işçilerinin kapasitelerinin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Kırmızı Şemsiye üyesi 4 seks işçisi, Ekim 2014 te Budapeşte de ICRSE tarafından düzenlenen HIV ve İnsan Hakları başlıklı kapasite geliştirme eğitimine katıldı. Eğitim sonrası ICRSE, Kırmızı Şemsiye ile işbirliği içerisinde, eğitime katılan 4 seks işçisi ile birlikte Budapeşte de edinilen bilgilerin Türkiye deki seks işçilerine de aktarılması amacıyla bir eğitim düzenlemektedir. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, 2015 yılı boyunca, Kırmızı Şemsiye ye sunduğu maddi ve manevi destek ile birlikte Türkiye nin 5 şehrinde seks işçilerine yönelik geniş katılımlı cinsel sağlık ve haklar eğitimi sunacaktır. Bu eğitimlerin ilki, pilot eğitim şeklinde ICRSE nin düzenleyeceği eğitime ek olarak Ankara da düzenlenecektir. 2 gün boyunca düzenlenecek olan eğitim sadece seks işçilerinin katılımına açıktır. ICRSE ve BM Nüfus Fonu na Kırmızı Şemsiye ye sundukları maddi ve manevi destekten dolayı teşekkür ediyoruz.

5 SEXUAL HEALTH AND RIGHTS CAPACITY BUILDING TRAINING MARCH 2015 BEST HOTEL KAVAKLIDERE, ANKARA Red Umbrella is organizing a 2 days sexual health and rights capacity building training for sex workers. During the training, which is financially supported by the International Committee on the Rights of Sex Workers in Europe (ICRSE) and the United Nations Population Fund (UNFPA), the goal is to build the capacities of sex workers of all genders in regard to basic HIV and AIDS information, risky sexual behaviors, barriers in front of sex workers in their access to sexual health services, HIV and rights advocacy and sexual health policies. 4 sex workers who are members of Red Umbrella have attended the capacity building training HIV and Human Rights which was organized by ICRSE in Budapest in October ICRSE in collaboration with Red Umbrella is aiming to transfer the knowledge and information which was gained at Budapest training to sex workers in Turkey. UNFPA, through its financial and moral support to Red Umbrella, is organizing sexual health and rights trainings in 5 provinces of Turkey throughout The first of these trainings will be conducted as a pilot training in Ankara, in attachment to the ICRSE training. The 2- days training is open only to sex workers. We would like to thank to ICRSE and the UNFPA for their generous financial and moral support to Red Umbrella.

6 14 MART 2015, CUMARTESİ PANEL 1: Türkiye de Seks İşçilerinin Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Durumu 12:30 13:30 Moderatör: Fatma Hacıoğlu Sarıdağ, Program Sorumlusu, BM Nüfus Fonu Türkiye Temsilciliği Türkiye de Seks İşçilerinin Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Durumu: Karşılanmayan İhtiyaçlar ve Öneriler Gökhan Yıldırımkaya, BM Nüfus Fonu Üreme Sağlığı Birimi Genelevde Çalışan Seks İşçilerinin Sağlık(sızlık) Sorunlarına Tanıklık Etmek Habibe Güneş, Doktor Bu panel, Türkiye deki seks işçilerinin cinsel sağlık ve üreme sağlığı durumları ve karşılanmayan ihtiyaçları ile ilgili bilgi sunmak ve konu hakkında seks işçilerinin ihtiyaçları temelinde öneriler ve talepleri gündeme taşımak amacındadır. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu tarafından, Ağustos Aralık 2014 tarihleri arasında Türkiye nin 8 ilinden seks işçileri, hizmet sunucular, illerdeki Halk Sağlığı Müdürlükleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları ile yapılan görüşmelere dayanarak hazırlanan Türkiye de Seks İşçilerinin Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Durumu: Karşılanmayan İhtiyaçlar ve Öneriler başlıklı rapor, panel kapsamında tanıtılacaktır. Ek olarak, Dr. Habibe Güneş, İzmir özelinde seks işçilerine yönelik sunmuş olduğu sağlık hizmetleri ve seks işçilerinin cinsel sağlık temelindeki ihtiyaçları ile ilgili olarak bir sunum gerçekleştirecektir.

7 14 MARCH 2015, SATURDAY PANEL 1: The Sexual and Reproductive Health Situation of Sex Workers in Turkey 12:30 13:30 Moderator: Fatma Hacıoğlu Sarıdağ, Programme Associate, UN Population Fund Turkey Sexual and Reproductive Health Situation of Sex Workers in Turkey: Unmet Needs and Recommendations Gökhan Yıldırımkaya, BM Nüfus Fonu Üreme Sağlığı Birimi The Problem of Unhealthiness of Sex Workers at Brothels Dr. Habibe Güneş This panel aims at providing information regarding the sexual and reproductive health situation and the unmet needs of sex workers in Turkey while visibilizing the recommendations and demands that are based on the needs of sex workers. The report Sexual and Reproductive Health Situation of Sex Workers in Turkey: Unmet Needs and Recommendations, which is the direct outcome of the field study carried out by the UNFPA with sex workers, service providers, academics, civil society organisations and the public health directorates in 8 provinces of Turkey, will be presented at this panel. In addition, Dr. Habibe Güneş will be sharing her experiences regarding the health services she had provided to sex workers in Izmir as well as the sexual health needs of sex workers.

8 PANEL 2: Yasal Alanda Seks İşçiliği: Genelevlerde Yaşanan Sorunlar, Talepler 13:45 15:00 Moderatör: Kemal Ördek, Kırmızı Şemsiye Derneği Genelev patronları ve genelevlerde çalışan seks işçisi kadınlar anlatıyor Türkiye de seks işçiliği, yasal olarak kayıtlı genelevlerde gerçekleştirilmektedir. Ancak, Türkiye de yasal şekilde faaliyet gösteren genelevlerin sayısı, çeşitli sebeplerle gün geçtikçe azalmaktadır. Ek olarak, genelevlere giriş yapmak için başvuran kadınlar reddedilmekte, genelevlerde kayıtlı şekilde çalışan kadınların sayısı azalmakta ve yaşları itibarı ile tercih edilme oranları düşmektedir. Genelevlerde çalışan kadın seks işçileri ve genelev sahipleri, yetkili kurumların ve var olan mevzuatın baskısı sebebi ile çeşitli sorunlarla karşılaşmaktadır; ancak bu sorunlar görünmez kılınmaktadır. Bu panel, genelevlerin içinde bulunduğu çıkmazı görünür kılmayı hedeflemektedir. ÖNEMLİ NOT: Bu panelde, hiçbir şekilde ses kaydı, video veya fotoğraf çekilmesine izin verilmeyecektir. Panel konuşmacılarının güvenliği sebebiyle böyle bir kural mevcuttur. Riayet etmeyenlerin panelden ayrılmaları istenecektir.

9 PANEL 2: Sex Work in Legal Sphere: Problems at Brothels and Needs of Sex Workers 13:45 15:00 Moderator: Kemal Ördek, Red Umbrella Brothel owners and registered female sex workers tell their stories Sex work in Turkey can only be done at registered borthels. However, the number of registered brothels gradually decrease because of several reasons. In addition, those sex workers who apply to be registered to work at brothels are rejected, the number of registered sex workers decrease and brothels become less attractive for clients because of the increasing age level of registered sex workers. Registered sex workers at brothels and owners of these brothels experience many problems because of the existing laws and the attitudes of the relevant authorities; however these problems are pushed into invisibility. This panel aims at visibilizing the problems that brothels are pushed into. IMPORTANT NOTE: Voice recording, video recording and photographs are strcitly forbidden at this panel. This rule is ensured for the security of the speakers. Those who do not respect this rule will be asked to leave the panel.

10 PANEL 3: Avrupa da Seks İşçileri Hakları Aktivizmi: Stratejiler ve Deneyimler 15:15 16:15 Moderatör: Eylül Yıldız, Kırmızı Şemsiye Derneği Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Asya da Seks İşçilerinin Hakları İçin Yapılan Savunuculuk ve Mücadele Marija Tosheva, Savunuculuk Yetkilisi, Orta ve Doğu Avrupa ile Orta Asya Seks İşçileri Savunuculuk Ağı Vakfı Sokaklardan Avrupa Parlamentosu na: Avrupa da Seks İşçileri Aktivizmi ve Savunuculuk Agata Dzubian, Politika Yetkilisi, Avrupa daki Seks İşçilerinin Haklarının Uluslararası Komitesi Avrupa ülkelerinde yaşayan seks işçileri hangi sorunlar ile karşılaşmaktadır? Bu panel, Avrupa çapında faaliyet yürüten iki seks işçileri ağının temsilcileri ile bu soruya cevap aramaktadır. Avrupa da Yaşayan Seks İşçilerinin Hakları Uluslararası Komitesi (ICRSE) ve Orta ve Doğru Avrupa ile Orta Asya Seks İşçileri Ağı Vakfı (SWAN) temsilcileri, kurumlarının hangi faaliyetleri yürüttüklerini, Avrupa özelinde seks işçilerinin hakları söz konusu olduğunda hangi güncel gelişmelerin yaşandığını ve mücadele stratejilerini aktarmak için Türkiye de olacaklar.

11 PANEL 3: Sex Workers Rights Activism in Europe: Strategies and Experiences 15:15 16:15 Moderator: Eylül Yıldız, Red Umbrella Advocacy and Activism for the Rights of Sex Workers in Central and Eastern Europe and Central Asia Marija Tosheva, Advocacy Officer, SWAN Foundation for the Rights of Sex Workers in CEECA From Streets to the European Parliament: Sex Workers Activism and Advocacy in Europe Agata Dzubian, Policy Officer, International Committee on the Rights of Sex Workers in Europe What are the problems that sex workers in Europe experience? This panel aims at finding an answer to this question together with the representatives of the 2 sex workers networks in Europe. Representatives of the International Committee on the Rights of Sex Workers in Europe (ICRSE) and SWAN Foundation for the Rights of Sex Workers in CEECA (SWAN) will be in Turkey in order to tell us what activities they carry out, what the current developments in Europe are in regard to sex workers rights and what their struggle strategies are.

12 PANEL 4: 16:30 17:30 Erkek Seks İşçileri Anlatıyor Moderasyon: Ferhat Yıldız, Kırmızı Şemsiye Derneği Tolga, Deniz ve Mert anlatıyor Erkek seks işçileri neden görünmez kılınıyor? Erkek seks işçileri, genel seks işçileri algısının neresine tekabül ediyor? Erkek seks işçilerinin çalışma koşulları nelerdir? Erkek seks işçilerinin maruz kaldıkları hak ihlalleri nelerdir? Bu panel, Türkiye nin 3 ilinden erkek seks işçileri ile bu sorulara yanıt arıyor.

13 PANEL 4: 16:30 17:30 Male Sex Workers Speak Moderator: Ferhat Yıldız, Red Umbrella Male sex workers tell their stories Why are male sex workers pushed into invisibility? Where is the place of male sex workers in respect to other sex workers? What are the working conditions of male sex workers? What are the human rights violations that male sex workers experience? This panels seeks answers to these questions with 3 male sex workers from 3 provinces of Turkey.

14 15 MART 2015, PAZAR PANEL 1: Türkiye de Seks İşçiliği Üzerine Akademik Çalışmalardan Örnekler 13:00 14:30 Moderatör: Mine Egbatan, Kırmızı Şemsiye Derneği Mecburiyet Kapısı: Genelevden Sonra Ulus ta Seks İşçiliğinin Mekansal Düzeni Şenay Yılmaz, A.Ü. Kadın Çalışmaları Bölümü Seks Köleliğinden Seks İşçiliğine Cinsel Politika Tartışmaları Dr. Neriman Açıkalın, Mersin Üniversitesi Sosyoloji Bölümü II. Abdülhamit Döneminde Seks İşçiliğinin Yasallaşması Doç. Dr. Ebru Boyar, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü Türkiye de son dönemde gerçekleştirilen ve seks işçiliği meselesini odağına alan çok az akademik çalışma bulunuyor. Bu çalışmaların gündeme taşınması ve verilerin değerlendirilmesi seks işçilerinin insan hakları mücadelesine katkı sunma potansiyeline sahiptir. Bu panelde, üç akademik çalışmayı gündeme taşıyor ve tartışıyoruz.

15 15 MARCH 2015, SUNDAY PANEL 1: Examples of Academic Studies on Sex Work in Turkey 13:00 14:30 Moderator: Mine Egbatan, Red Umbrella Door of Necessity: The Spatial Order of Sex Work in Ulus After the Demolition of the Brothel Şenay Yılmaz, Ankara University Department of Women s Studies Discussions Around Politics of Sexuality: From Sex Slavery to Sex Work Dr. Neriman Açıkalın, Mersin University Department of Sociology Legalization of Sex Work in the Era of Abdulhamit II Assoc. Prof. Dr. Ebru Boyar, METU Department of International Relations There are very few acaemic stuies that have been carried on in respect to sex work. Utilization and evaluation of these studies has the potential of contributing to the human rights struggle of sex workers. We are focusing on 3 academic studies at this panel.

16 PANEL 2: Nasıl Bir Yasal Mevzuat İstiyoruz? 14:45 16:00 Moderatör: Av. Nihan Erdoğan, Kırmızı Şemsiye Derneği Seks İşçilerine Yönelik Hak İhlalleri ve Mevzuat: Vakalar Bize Ne Anlatıyor? Av. Nihan Erdoğan İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku Açısından Seks İşçileri Dr. Orhan Ersun Civan, A. Ü. Hukuk Fakültesi İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku ABD Arş. Gör. Çağla Erdoğan, A. Ü. Hukuk Fakültesi iş ve Sosyal güvenlik Hukuku ABD Hayat Kadınından İşçiliğe Ahlak ve Mevzuat Kıskacında Seks İşçileri Muhtar Çokar, Genel Müdür, İnsan Kaynağını Geliştirme Vakfı Türkiye de seks işçiliğini düzenleyen hangi yasalar bulunmaktadır? Seks işçiliği bir suç mudur? Suç ise neden suçtur; değilse hangi koşullarda değildir? Seks işçileri hangi yasaları istiyor? Var olan yasaların varsa yararları nelerdir? Seks işçilerini günümüzde hedef alan polis uygulamaları hangi hak ihlallerine yol açmaktadır? Nasıl bir mevzuat, seks işçilerinin insan hakları mücadelesine katkı sağlar? Bütün bu soruları konunun uzmanları ile tartışıyoruz.

17 PANEL 2: What Kind of a Legislation Do We Want? 14:45 16:00 Moderator: Av. Nihan Erdoğan, Red Umbrella Human Rights Violations Against Sex Workers and the Law: What do the Cases Tell Us? Nihan Erdoğan, Lawyer Sex Workers in Respect to Labour and Social Security Laws Dr. Orhan Ersun Civan, Ankara University Faculty of Law Res. Asst. Çağla Erdoğan, Ankara University Faculty of Law Sex Workers in Between of Morality an Laws: From Women of Life to Work Dr. Muhtar Çokar, Human Resources Development Foundation What are the laws that regulate sex work in Turkey? Is sex work a crime? If yes, why? If not, in what conditions? What are the laws that sex workers seek? What are the benefits of the existing laws for sex workers, if any? What are the human rights violations that police operations result in? What kind of a legislation contributes to the human rights struggle of sex workers? We will discuss all these questions with the support of the experts.

18 PANEL 3: Grup İçi Şiddet Deneyimleri: Nerede Hata Yapıyoruz? 16:15 17:15 Moderatör: Belgin Çelik, Kırmızı Şemsiye Derneği Çisem, Şehnaz ve Ela anlatıyor Trans kadın seks işçileri ve aslında tüm seks işçileri arasında son günlerde daha da görünür hale gelen grup içi şiddetin sebepleri nelerdir? Grup içi şiddet deneyimleri seks işçilerinin gündelik hayatları boyunca maruz kaldıkları hak ihlallerinin neresinde duruyor? Bir seks işçisi, bir başka seks işçisini neden hedef alır? Bu sorunun çözümü nedir? Örgütlenme ve dayanışma tartışmalarının ortasında, seks işçilerinin kendi aralarında ortaya çıkan şiddet vakaları, mağdur trans kadın seks işçileri tarafından bu panelde konuşulacak.

19 PANEL 3: In-Group Violence Experiences: What is Our Fault? 16:15 17:15 Moderator: Belgin Çelik, Red Umbrella Trans sex workers tell their stories What are the reasons of in-group violence among sex workers? What is the place of in-group violence in respect to other human rights violations that sex workers experience? Why does a sex worker target another sex worker? What is the solution of this problem? İn-group violence examples will be discussed by trans sex worker victims, in the midst of the discussions around organizing and solidarity among sex workers.

20 KIRMIZI ŞEMSİYE CİNSEL SAĞLIK VE İNSAN HAKLARI DERNEĞİ ADRES: Meşrutiyet Mah. Konur 2 Sok. 44/ Kızılay, ANKARA Tel: E-Posta: kirmizisemsiye@kirmizisemsiye.org URL:

21 RED UMBRELLA SEXUAL HEALTH AND HU- MAN RIGHTS ASSOCIATION ADRESS: Meşrutiyet Mah. Konur 2 Sok. 44/ Kızılay, ANKARA Tel: E-Posta: kirmizisemsiye@kirmizisemsiye.org URL:

22 NOTLAR

23 NOTES

24 NOTLAR

25 NOTES

26 NOTLAR

27 NOTES

28 KÖTÜ KADIN YOKTUR KÖTÜ YASALAR VARDIR

CONFERENCE VIOLENCE AGAINST SEX WORKER TRANS WOMEN TRANS KADIN SEKS İŞÇİLERİNE YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KONFERANSI

CONFERENCE VIOLENCE AGAINST SEX WORKER TRANS WOMEN TRANS KADIN SEKS İŞÇİLERİNE YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KONFERANSI TRANS KADIN SEKS İŞÇİLERİNE YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE KONFERANSI CONFERENCE ON ENDING VIOLENCE AGAINST SEX WORKER TRANS WOMEN Yer: Best Otel Kavaklıdere Adres: Atatürk Bulvarı, No: 195 Kavaklıdere, ANKARA

Detaylı

SEKS İŞÇİLERİNE KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE:

SEKS İŞÇİLERİNE KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE: SEKS İŞÇİLERİNE KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE: ARALIK 2015 ETKİNLİKLERİ TANITIM KİTAPÇIĞI 14, 18, 19 ARALIK 2015 BEST OTEL KAVAKLIDERE, ANKARA 17 ARALIK ULUSLARARASI SEKS İŞÇİLERİNE KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : ÖĞRENCİ NİN STUDENT S No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty

Detaylı

LİBYA NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI PROGRAMINDA TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KONFERANSI 10 NİSAN 2013, ANKARA

LİBYA NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI PROGRAMINDA TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KONFERANSI 10 NİSAN 2013, ANKARA LİBYA NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI PROGRAMINDA TÜRK TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KONFERANSI 10 NİSAN 2013, ANKARA Türk Müşavir Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TürkMMMB), 25 Nisan 1980 tarihinde kurulan

Detaylı

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS

PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS PROFESSIONAL DEVELOPMENT POLICY OPTIONS INTRODUCTION AND POLICY EXPLORATION IN RELATION TO PROFESSIONAL DEVELOPMENT FOR VET TEACHERS AND TRAINERS IN TURKEY JULIAN STANLEY, ETF ISTANBUL, FEBRUARY 2016 INTRODUCE

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ NİN STUDENT S YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty Pledge I pledge

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2011 ARALIK 2012 FAALİYET RAPORU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2011 ARALIK 2012 FAALİYET RAPORU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2011 ARALIK 2012 FAALİYET RAPORU HATAM web sayfasının güncelleştirilmesi, www.hatam.hacettepe.edu.tr (Son yenilenme tarihi: 03.08.2012)

Detaylı

Argumentative Essay Nasıl Yazılır?

Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Hüseyin Demirtaş Dersimiz: o Argumentative Essay o Format o Thesis o Örnek yazı Military service Outline Many countries have a professional army yet there is compulsory

Detaylı

ÇALIŞTAY YENİLİK İÇİN BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ: DEMOLA AĞI MODELİ. 9 Nisan 2013, İzmir Üniversitesi

ÇALIŞTAY YENİLİK İÇİN BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ: DEMOLA AĞI MODELİ. 9 Nisan 2013, İzmir Üniversitesi ÇALIŞTAY YENİLİK İÇİN BÖLGESEL İŞBİRLİĞİ: DEMOLA AĞI MODELİ 9 Nisan 2013, İzmir Üniversitesi DEMOLA, üniversite-sanayi işbirliği ile bölgesel ve küresel yenilik yaratmayı amaçlayan uluslararası bir yenilik

Detaylı

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers

Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Hukuk ve Hukukçular için İngilizce/ English for Law and Lawyers Size iş imkanı sağlayacak bir sertifikaya mı ihtiyacınız var? Dünyanın önde gelen İngilizce sınavı TOLES, Hukuk İngilizcesi becerilerinin

Detaylı

Profiling the Urban Social Classes in Turkey: Economic Occupations, Political Orientations, Social Life-Styles, Moral Values

Profiling the Urban Social Classes in Turkey: Economic Occupations, Political Orientations, Social Life-Styles, Moral Values Profiling the Urban Social Classes in Turkey: Economic Occupations, Political Orientations, Social Life-Styles, Moral Values Presentation of the Basic Findings of a Public Opinion Survey Supported with

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2009 ARALIK 2009 FAALİYET RAPORU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2009 ARALIK 2009 FAALİYET RAPORU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2009 ARALIK 2009 FAALİYET RAPORU HATAM web sayfasının güncelleştirilmesi, www.hatam.hacettepe.edu.tr Danışmanlık Hizmeti Yüzyüze

Detaylı

INTERNATIONAL INTERNAL MEDICINE TRAINING MEETINGS-2 MACEDONIA

INTERNATIONAL INTERNAL MEDICINE TRAINING MEETINGS-2 MACEDONIA INTERNATIONAL INTERNAL MEDICINE TRAINING MEETINGS-2 MACEDONIA Uluslararası İÇ HASTALIKLARI EĞİTİM TOPLANTILARI-2 MAKEDONYA 06-08 Aralık 2013 Üsküp/Makedonya December 06-08, 2013 Skopje/Macedonia International

Detaylı

Dr. Serhat Ünal Müdür

Dr. Serhat Ünal Müdür HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AIDS TEDAVİ ve ARAŞTIRMA MERKEZİ HATAM Dr. Serhat Ünal Müdür 7 NİSAN 18 EYLÜL 2012 FAALİYETLERİ 19.09.2012 HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ AIDS TEDAVİ ve ARAŞTIRMA MERKEZİ HATAM 2010, 2011

Detaylı

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir.

daha çok göz önünde bulundurulabilir. Öğrencilerin dile karşı daha olumlu bir tutum geliştirmeleri ve daha homojen gruplar ile dersler yürütülebilir. ÖZET Üniversite Öğrencilerinin Yabancı Dil Seviyelerinin ve Yabancı Dil Eğitim Programına Karşı Tutumlarının İncelenmesi (Aksaray Üniversitesi Örneği) Çağan YILDIRAN Niğde Üniversitesi, Sosyal Bilimler

Detaylı

Technical Assistance for Increasing Primary School Attendance Rate of Children

Technical Assistance for Increasing Primary School Attendance Rate of Children This Project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey. Technical Assistance for Increasing Primary School Attendance Rate of Children This project is co-financed by the European

Detaylı

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU

HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU HEARTS PROJESİ YAYGINLAŞTIRMA RAPORU BOLU HALKIN EGITIMINI GELISTIRME VE DESTEKLEME DERNEGI TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN YAYGINLAŞTIRMA FAALİYETLERİ - TURKİYE Bolu Halkın Egitimini Gelistirme ve Destekleme

Detaylı

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum

YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum YBÜ SBF Uluslararası İlişkiler Bölümü Lisans Programı Department of International Relations Undergraduate Curriculum INRE First Year/ Fall PSPA101 Siyasete Giriş Introduction to Politics Zorunlu 3 5 PSPA103

Detaylı

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016

Konforun Üç Bilinmeyenli Denklemi 2016 Mimari olmadan akustik, akustik olmadan da mimarlık olmaz! Mimari ve akustik el ele gider ve ben genellikle iyi akustik görülmek için orada değildir, mimarinin bir parçası olmalı derim. x: akustik There

Detaylı

11-14 Mart/March 2015, Ankara. 1nci Gün 11 Mart 2015 Çarşamba 11 March 2015 Wednesday XXXXXX OTEL, ANKARA

11-14 Mart/March 2015, Ankara. 1nci Gün 11 Mart 2015 Çarşamba 11 March 2015 Wednesday XXXXXX OTEL, ANKARA Programs in Turkey Proje and Açılışı European Practices Avrupa Uygulamaları ve Türkiye deki Arabulucuların Özellikleri, Mevcut Temel Arabuluculuk Eğitim Programlarının Gözden Geçirilmesi The Project Launch

Detaylı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı

SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı. SPoD Nefret Suçları Yasa Kampanyası Platformu nun Basın Açıklamasındaydı SPoD İnsan Hakları Örgütlerinin Kasım Ayı Buluşmasına Katıldı İnsan Hakları Derneği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı, Helsinki Yurttaşlar Derneği, Af Örgütü ve Hakikat Adalet Hafıza Derneği'nin her ay düzenledikleri

Detaylı

myp - communıty&servıce ınstructıons & forms

myp - communıty&servıce ınstructıons & forms myp - communıty&servıce ınstructıons & forms P r i v a t e I s t a n b u l C o ş k u n M i d d l e Y e a r s P r o g r a m m e C a n d i d a t e S c h o o l Özel İstanbul Coşkun Orta Yıllar Programı Aday

Detaylı

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor The Supporting People Logo Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme The Supporting People Door in Watermark The Supporting People Introduction Helping you to live more independently Daha bagimsiz yasamak

Detaylı

ÖZET ve niteliktedir. rme. saatlerinin ilk saatlerinde, üretim hatt. 1, Mehmet Dokur 2, Nurhan Bayraktar 1,

ÖZET ve niteliktedir. rme. saatlerinin ilk saatlerinde, üretim hatt. 1, Mehmet Dokur 2, Nurhan Bayraktar 1, 1, Mehmet Dokur 2, Nurhan Bayraktar 1, 1, Ebru Öztürk Çopur 3, 4 1 2 3 4 ÖZET 01.01-31.12.2013 ve 01.01- niteliktedir. - rme saatlerinin ilk saatlerinde, üretim hatt indeyiz. Anahtar Kelimeler: AN EVALUATION

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT .. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY... /... AKADEMİK YILI... DÖNEMİ... /... ACADEMIC YEAR... TERM ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, Mevlana Değişim Programı nın amacına

Detaylı

Akçakoca Belediyesi 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI

Akçakoca Belediyesi 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI Akçakoca Belediyesi 2017 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM VE BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ DOSYASI GENEL BİLGİ Belediye nüfusu: 24.161 kişi Toplam turistik otel, pansiyon vb. konaklama tesisi sayısı: 38 Turistik

Detaylı

Turkish Vessel Monitoring System. Turkish VMS

Turkish Vessel Monitoring System. Turkish VMS Turkish Vessel Monitoring System BSGM Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Balıkçılık Müdürlüğü ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi Sistemleri İstatistik Daire Başkanlığı ve Bilgi Sistemleri

Detaylı

T.C. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜKSAM)

T.C. HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜKSAM) Kadın ve Kız Çocukları İçin Güvenli Alanlar ve KADIN SAĞLIĞI DANIŞMA MERKEZLERİ Oluşturmak Suretiyle Suriyeli ve Diğer Göçmen Kadınların Üreme Sağlığı ve Cinsiyete Dayalı Şiddet Hizmetlerine Erişimlerini

Detaylı

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington daki tüm Pratisyen Hekimlikler (GP) tercümanlık

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2010 ARALIK 2010 FAALİYET RAPORU

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2010 ARALIK 2010 FAALİYET RAPORU HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HIV/AIDS TEDAVİ VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (HATAM) OCAK 2010 ARALIK 2010 FAALİYET RAPORU HATAM web sayfasının güncelleştirilmesi, www.hatam.hacettepe.edu.tr (Son yenilenme tarihi: 20.12.2010)

Detaylı

Yüksek Lisans Tezi : Evli Kadın ve Erkeklerin Toplumsal Cinsiyet Rolleriyle İlgili Algılarının Aile İşlevlerine Yansıması

Yüksek Lisans Tezi : Evli Kadın ve Erkeklerin Toplumsal Cinsiyet Rolleriyle İlgili Algılarının Aile İşlevlerine Yansıması ÖZGEÇMİŞ I- Bireysel Bilgiler Adı Soyadı Uyruğu İletişim adresi ve telefonu : Fulya : AKGÜL GÖK : TC : fullyagok@gmail.com fgok@ankara.edu.tr II- Eğitimi (tarih sırasına göre yeniden-eskiye doğru) Doktora

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ ' m MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA ECHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlarımız arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition)

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) Hakan Cora Click here if your download doesn"t start automatically AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri

Detaylı

INDEX. I. Regional Partnerships Official Partners of the OPEN DAYS 2012. Beşiktaş Belediyesi 3 Kadıköy Belediyesi 4

INDEX. I. Regional Partnerships Official Partners of the OPEN DAYS 2012. Beşiktaş Belediyesi 3 Kadıköy Belediyesi 4 OPEN DAYS 2012 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET TÜRKIYE Beşiktaş Belediyesi Kadıköy Belediyesi INDEX I. Regional Partnerships Official Partners of the OPEN DAYS 2012 Beşiktaş Belediyesi 3 Kadıköy Belediyesi

Detaylı

1 9 1 4 1 0 1 6 1 9 1 1-2012

1 9 1 4 1 0 1 6 1 9 1 1-2012 1 3 1 4 1 9 1 1 1 2 1 9 1 4 1 1 1 2 1 9 1 7 1 4 1 9 1 4 1 7 1 1 1 8 1 9 1 0 1 4 1 9 1 7 1 1 1 7 1 9 1 8 1 7 1 8 1 2 1 9 1 9 1 8 1 2 1 9 1 0 1 2 1 4 1 1 1 6 1 1 1 9 1 9 1 8 1 8 1 8 1 1 1 9 1 8 1 7 1 9 1

Detaylı

ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI. Yasemin DİNÇ Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı

ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI. Yasemin DİNÇ Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI Yasemin DİNÇ Fatih Bölgesi Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanlığı ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI 1948 yılında yayımlanan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi,

Detaylı

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER

İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM ANA BİLİM DALI İŞLETMELERDE KURUMSAL İMAJ VE OLUŞUMUNDAKİ ANA ETKENLER BİR ÖRNEK OLAY İNCELEMESİ: SHERATON ANKARA HOTEL & TOWERS

Detaylı

LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS

LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS İsminizi yazınız. LEARNING AGREEMENT FOR TRAINEESHIPS The Trainee Last name (s) Soyadınız First name (s) adınız Date of birth Doğum tarihiniz Nationality uyruğunuz Sex [M/F] cinsiyetiniz Academic year

Detaylı

Bursa. Anket Sonuçları

Bursa. Anket Sonuçları Bursa Anket Sonuçları Bursa Valiliği Toplantı salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa KARSLIOĞLU, İl Göç İdaresi Müdür Vekili Nurdan BERKEM, Yabancı Çalışma Grubu (Foreigners Working Group)

Detaylı

TÜRKİYE DE BİREYLERİN AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİNE BAKIŞI Attitudes of Individuals towards European Union Membership in Turkey

TÜRKİYE DE BİREYLERİN AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİNE BAKIŞI Attitudes of Individuals towards European Union Membership in Turkey T.C. BAŞBAKANLIK DEVLET İSTATİSTİK ENSTİTÜSÜ State Institute of Statistics Prime Ministry Republic of Turkey TÜRKİYE DE BİREYLERİN AVRUPA BİRLİĞİ ÜYELİĞİNE BAKIŞI Attitudes of Individuals towards European

Detaylı

NOVAPAC Ambalaj San. Tic. A.Ş

NOVAPAC Ambalaj San. Tic. A.Ş Ambalaj San. Tic. A.Ş 2014 yılında İstanbul'da 5.000 m2 lik alanda kurulan tek kullanımlık plastik ürünleri araştırıp, geliştirip, tasarlayıp üretmektedir. Uzun yılların deneyimi ile pazara yenilikçi,

Detaylı

QUESTIONNAIRE ON STEWARDING

QUESTIONNAIRE ON STEWARDING Is there any national law regulating stewards activity? (Özel Güvenlikle ilgili yasa varmı?) Law of particular security guards Law number 5188 Yes No (if yes, please enclose the official text) (ismini

Detaylı

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ

DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ DOÇ. DR. OĞUZ KARADENİZ ADRES: PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ İİBF KINIKLI KAMPÜSÜ, 20020 DENİZLİ TELEFON: 0 258 296 2678 e-mail: oguzk@pau.edu.tr Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Lisans Maliye

Detaylı

NUMBER OF EXHIBITING COUNTRIES

NUMBER OF EXHIBITING COUNTRIES TÜRKİYE / TURKEY NUMBER OF EXHIBITING COUNTRIES Çok verimli ve çok güzel bir fuar geçirdik. Kıbrıstan, Amerika dan bile profesyonel ziyaretçileri standımızda ağırladık. Önümüzde ki fuarda daha da güzel

Detaylı

TURKISH RADIO AND TELEVISION CORPORATION Training Department

TURKISH RADIO AND TELEVISION CORPORATION Training Department TRT 50th Anniversary Events Theme Public Service Broadcasting in The Digital Era: Future, Challenges, Different Public Service Broadcasting Practices in The World 02 June 2014, Adnan Oztrak Conference

Detaylı

1. A lot of; lots of; plenty of

1. A lot of; lots of; plenty of a lot of lots of a great deal of plenty of çok, bir çok many much çok, bir çok a little little az, biraz a few few az, birkaç 1. A lot of; lots of; plenty of a lot of ( en yaygın olanıdır ), lots of, plenty

Detaylı

Adı Soyadı Geçerlilik Bölüm ve Görevi Eski Bölüm ve Görevi. Araştırma Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Direktörlüğü Proje Sorumlusu

Adı Soyadı Geçerlilik Bölüm ve Görevi Eski Bölüm ve Görevi. Araştırma Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Direktörlüğü Proje Sorumlusu Görev Değişiklikleri 1 Adı Soyadı Geçerlilik Bölüm ve Görevi Eski Bölüm ve Görevi EMRAH GÖKER 01.07.2013 Araştırma Proje Geliştirme ve Teknoloji Transferi Direktörlüğü Proje Sorumlusu Sosyal Politikalar

Detaylı

T.C. AKÇAKOCA SCHOOL OF TOURISM AND HOTEL MANAGEMENT DUZCE UNIVERSITY TRAINING FILE

T.C. AKÇAKOCA SCHOOL OF TOURISM AND HOTEL MANAGEMENT DUZCE UNIVERSITY TRAINING FILE T.C. AKÇAKOCA SCHOOL OF TOURISM AND HOTEL MANAGEMENT TRAINING FILE Name-Surname: Student Number: STUDENT S Internship Date: /. Number: Subject: Training STUDENT S; Name-Surname : Class : Student Number

Detaylı

TR2009/0136.01-02/409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Body of Knowledge for AC/HR Education

TR2009/0136.01-02/409 Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Body of Knowledge for AC/HR Education Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» Body of Knowledge for AC/HR Education Benim için İnsan Hakları «Human Rights for Me» DVE/İHE için Bilgi Bankası FLOW CHART Overall framework: Bologna Functional

Detaylı

Adı Soyadı Geçerlilik Bölüm ve Görevi Eski Şirketi ve Görevi. Uluslar Arası Programlar Ofisi Öğrenci Değişim Uzmanı

Adı Soyadı Geçerlilik Bölüm ve Görevi Eski Şirketi ve Görevi. Uluslar Arası Programlar Ofisi Öğrenci Değişim Uzmanı Atamalar 1 Adı Soyadı Geçerlilik Bölüm ve Görevi Eski Şirketi ve Görevi AYCAN AKÇIN 01.04.2013 Uluslar Arası Programlar Ofisi Öğrenci Değişim Uzmanı Kadem Araştırma Merkezi Proje Koordinatörü ERTAÇ NEBİOĞLU

Detaylı

HÜRRİYET GAZETESİ: 1948-1953 DÖNEMİNİN YAYIN POLİTİKASI

HÜRRİYET GAZETESİ: 1948-1953 DÖNEMİNİN YAYIN POLİTİKASI T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GAZETECİLİK ANABİLİM DALI HÜRRİYET GAZETESİ: 1948-1953 DÖNEMİNİN YAYIN POLİTİKASI Doktora Tezi Selda Bulut Tez Danışmanı Prof.Dr.Korkmaz Alemdar Ankara-2007

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ m, MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzalan bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlanmız arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

Industrial pollution is not only a problem for Europe and North America Industrial: Endüstriyel Pollution: Kirlilik Only: Sadece

Industrial pollution is not only a problem for Europe and North America Industrial: Endüstriyel Pollution: Kirlilik Only: Sadece INDUSTRIAL POLLUTION Industrial pollution is not only a problem for Europe and North America Industrial: Endüstriyel Pollution: Kirlilik Only: Sadece Problem: Sorun North: Kuzey Endüstriyel kirlilik yalnızca

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEV181 TEKNİK İNGİLİZCE I

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEV181 TEKNİK İNGİLİZCE I AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEV181 TEKNİK İNGİLİZCE I Dr. Öğr. Üyesi Firdes YENİLMEZ KTS Kredisi 3 (Kurumsal Saat: 2 Uygulama Saat: 1) Ders Programı Pazartesi 09:30-12:20

Detaylı

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır:

Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Yaz okulunda (2014 3) açılacak olan 2360120 (Calculus of Fun. of Sev. Var.) dersine kayıtlar aşağıdaki kurallara göre yapılacaktır: Her bir sınıf kontenjanı YALNIZCA aşağıdaki koşullara uyan öğrenciler

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ Training Diary ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI Name of Student NUMARASI Student ID Number BÖLÜMÜ Department STAJ DERS KODU Training Course Code Staj Yapılan Kuruluşun

Detaylı

2012 YILI. Faaliyet Raporu. I. Uluslararası Enetelektüel Sermayenin. Ölçülmesi ve Roparlanması. Sempozyumu

2012 YILI. Faaliyet Raporu. I. Uluslararası Enetelektüel Sermayenin. Ölçülmesi ve Roparlanması. Sempozyumu I. Uluslararası Enetelektüel Sermayenin Ölçülmesi ve Roparlanması Sempozyumu 2012 396 I. Uluslararası Entelektüel Sermayenin Ölçülmesi ve Raporlanması Sempozyumu İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA) nın Kar

Detaylı

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form

ÖRNEKTİR - SAMPLE. RCSummer Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form RCSummer 2019 - Ön Kayıt Formu Örneği - Sample Pre-Registration Form BU FORM SADECE ÖN KAYIT FORMUDUR. Ön kaydınızın geçerli olması için formda verilen bilgilerin doğru olması gerekmektedir. Kontenjanımız

Detaylı

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ BAĞIMSIZ YAŞAM İÇİN YENİ YAKLAŞIMLAR ADLI GRUNDTVIG PROJEMİZ İN DÖNEM SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI ALANYA PUBLIC EDUCATION CENTRE S FINAL INFORMATIVE MEETING OF THE GRUNDTVIG

Detaylı

ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI

ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI Hanife TİRYAKİ ŞEN İstanbul Sağlık Müdürlüğü İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü Personel Eğitim Birimi 19/11/2012 Aday Memur Eğitimleri-2012 1 ULUSLARARASI SAĞLIK KURULUŞLARI

Detaylı

LEARNING GOALS Human Rights Lessons

LEARNING GOALS Human Rights Lessons This project is co-financed by the European Union and the Republic of Turkey Benim için İnsan Hakları Human Rights for Me LEARNING GOALS Human Rights Lessons Anton Senf May 2014 This project is co-financed

Detaylı

KAMU PERSONELÝ SEÇME SINAVI PUANLARI ÝLE LÝSANS DÝPLOMA NOTU ARASINDAKÝ ÝLÝÞKÝLERÝN ÇEÞÝTLÝ DEÐÝÞKENLERE GÖRE ÝNCELENMESÝ *

KAMU PERSONELÝ SEÇME SINAVI PUANLARI ÝLE LÝSANS DÝPLOMA NOTU ARASINDAKÝ ÝLÝÞKÝLERÝN ÇEÞÝTLÝ DEÐÝÞKENLERE GÖRE ÝNCELENMESÝ * Abant Ýzzet Baysal Üniversitesi Eðitim Fakültesi Dergisi Cilt: 8, Sayý: 1, Yýl: 8, Haziran 2008 KAMU PERSONELÝ SEÇME SINAVI PUANLARI ÝLE LÝSANS DÝPLOMA NOTU ARASINDAKÝ ÝLÝÞKÝLERÝN ÇEÞÝTLÝ DEÐÝÞKENLERE

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlarımız arasında Mevtana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

Jci Türkiye 2012 Genel Kurulu Ödül Programı JCI Adana Ruhu Herkesi Sarıyor projesi JCI TURKEY Best Local Growth & Development Program

Jci Türkiye 2012 Genel Kurulu Ödül Programı JCI Adana Ruhu Herkesi Sarıyor projesi JCI TURKEY Best Local Growth & Development Program Awards Entry Jci Türkiye 2012 Genel Kurulu Ödül Programı JCI Adana Ruhu Herkesi Sarıyor projesi JCI TURKEY Best Local Growth & Development Program http://www.jci.cc/eawards2n/print.php?lang_id=1&u=28810

Detaylı

Proceedings from World Bank s GeoFund IGA International Geothermal Workshop February 16-19, Istanbul, Turkey

Proceedings from World Bank s GeoFund IGA International Geothermal Workshop February 16-19, Istanbul, Turkey TURIZMINSESI NEWS http://www.turizminsesi.com/news_detail.php?id=2033 ENERJİ ÇALIŞTAYI DEVAM EDİYOR GeoFund Uluslararası Jeotermal Enerji Çalıştayı, 16 ile 19 Şubat 2009 tarihleri arasında, BW The President

Detaylı

10İşgücü Labour Force

10İşgücü Labour Force 10 10.1 Kurumsal olmayan nüfusun cinsiyete göre işgücü durumu, 2017 Labour force status of non-institutional population by sex, 2017 Toplam Erkek Kadın Total Male Female 15 ve daha yukarı yaştaki nüfus

Detaylı

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜN MÜFREDAT PROGRAMI( 4Yıllık) 1.SINIF GÜZ. Introduction to Philosophy. İNG103 Temel İngilizce I Basic English I Zorunlu 2 2

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜN MÜFREDAT PROGRAMI( 4Yıllık) 1.SINIF GÜZ. Introduction to Philosophy. İNG103 Temel İngilizce I Basic English I Zorunlu 2 2 1.SINIF GÜZ DERS KODU FEL131 Felsefeye Giriş Philosophy ZORUNLU SEÇMELİ TEORİ/UYG./LAB (SAAT) 3 İNG103 Temel İngilizce I Basic English I 2 2 PSİ123 Genel Psikoloji General Pshicology 3 SBKY101 Siyaset

Detaylı

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT

THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT THE IMPACT OF AUTONOMOUS LEARNING ON GRADUATE STUDENTS PROFICIENCY LEVEL IN FOREIGN LANGUAGE LEARNING ABSTRACT The purpose of the study is to investigate the impact of autonomous learning on graduate students

Detaylı

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research

Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research Lisansüstü Eğitim, Öğretim ve Araştırma Enstitüsü Institute of Graduate Studies and Research 2013 2014 ÖNEMLİ TARİHLER/ IMPORTANT DATES Ağustos August - Ekim - October Ekim October GÜZ DÖNEMİ / FALL SEMESTER

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G-2018)

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ SİRKÜLER (G-2018) ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ Sayı: 70430465-TİM.OAİB.GSK.2018/20504-26659 Ankara, 10/12/2018 Konu: Fuar Duyurusu (Sinaloa/Meksika) Sayın Üyemiz, SİRKÜLER (G-2018) Meksiko Ticaret

Detaylı

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR

(1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR ANABİLİM DALI ADI SOYADI DANIŞMANI TARİHİ :TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI : Yasemin YABUZ : Yrd. Doç. Dr. Abdullah ŞENGÜL : 16.06.2003 (1971-1985) ARASI KONUSUNU TÜRK TARİHİNDEN ALAN TİYATROLAR Kökeni Antik Yunan

Detaylı

MEMBRAN KAPAK SİSTEMLERİ PVC MEMBRAN PRESS MDF DOORS. www.mksmobilya.com www.facebook.com/mkscapak

MEMBRAN KAPAK SİSTEMLERİ PVC MEMBRAN PRESS MDF DOORS. www.mksmobilya.com www.facebook.com/mkscapak www.mksmobilya.com www.facebook.com/mkscapak FİRMAMIZ ; Mobilya İmalat&Satış taki 30 yıllık tecrübemizle, MKS MOBİLYA DEKORASYON SAN. ve TİC. LTD. ŞTİ. adı altında uzun yıllardır müşterilerimize hizmet

Detaylı

Erol KAYA Yönetim Kurulu Başkanı Chairman Of The Board

Erol KAYA Yönetim Kurulu Başkanı Chairman Of The Board Arifiye Fidancılık 1989 yılında Adapazarı Arifiye ilçesinde kurulmuştur. Kuruluşumuz 300 m2 alanda mevsimlik çiçek üretimi ve satışı ile faaliyet göstermeye başlamıştır. Geçen süre içersinde marka haline

Detaylı

Vurgulanan Katılımcı Yöntemler Kaynakta, Macaristan da sivil toplum örgütlerinin yasama sürecine hangi yöntemlerle katıldıkları aktarılmamıştır.

Vurgulanan Katılımcı Yöntemler Kaynakta, Macaristan da sivil toplum örgütlerinin yasama sürecine hangi yöntemlerle katıldıkları aktarılmamıştır. YASADER NDI Türkiye The Civil Office of the Hungarian Parliament Macaristan Parlamentosu Sivil Toplum Ofisi Dokümanın Temel Konusu Macaristan Parlamentosu internet sitesinde yayınlanmakta olan bu kaynakta,

Detaylı

Hasta Hizmetleri Rehberi

Hasta Hizmetleri Rehberi Hasta Hizmetleri Rehberi TSE-ISO-EN 9001 TSE ISG-OHSAS TS 18001 Ç - E TSE-ISO-EN 14000 M - C TSE - ISO 10002 Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi ne hoflgeldiniz. Hasta Hizmetleri Rehberi sizlere kolayl k

Detaylı

First Stage of an Automated Content-Based Citation Analysis Study: Detection of Citation Sentences

First Stage of an Automated Content-Based Citation Analysis Study: Detection of Citation Sentences First Stage of an Automated Content-Based Citation Analysis Study: Detection of Citation Sentences Zehra Taşkın, Umut Al & Umut Sezen {ztaskin, umutal, u.sezen}@hacettepe.edu.tr - 1 Plan Need for content-based

Detaylı

Determinants of Education-Job Mismatch among University Graduates

Determinants of Education-Job Mismatch among University Graduates EMLT Project Determinants of Education-Job Mismatch among University Graduates Yılmaz Kılıçaslan Anadolu University ykilicaslan@anadolu.edu.tr Nilgün Çağlarırmak Uslu Anadolu University ncaglarirmak@anadolu.edu.tr

Detaylı

SEKS İŞÇİLİĞİ VE İNSAN HAKLARI KONFERANSI

SEKS İŞÇİLİĞİ VE İNSAN HAKLARI KONFERANSI SEKS İŞÇİLİĞİ VE İNSAN HAKLARI KONFERANSI Seks işçileri olarak yeniden bir araya geliyoruz. Pembe Hayat olarak, 3-4 Mart 2012 de Ankara da Türkiye ve yurtdışından seks işçileri ile buluşuyoruz. Düzenlediğimiz

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. ODTÜ (1997-2002) Sosyoloji Bölümü Lisans Derecesi (3.43/4.00) Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı

ÖZGEÇMİŞ. ODTÜ (1997-2002) Sosyoloji Bölümü Lisans Derecesi (3.43/4.00) Hacettepe Üniversitesi Sosyal Hizmet Ana Bilim Dalı Yüksek Lisans Programı ÖZGEÇMİŞ gokhant@hacettepe.edu.tr 1. Soyadı: TOPÇU 2. Adı: Gökhan 3. Doğum Tarihi: 24.09.1979 4. Uyruğu : T.C. 5. Eğitim: Kurum Derece ve Diplomalar [ Tarih ] ODTÜ (1997-2002) Sosyoloji Bölümü Lisans Derecesi

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumlan olarak, kurumlarımız arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

Biz Kimiz? Who are we?

Biz Kimiz? Who are we? Biz Kimiz? Who are we? Kuruluşumuz, alanında uzman ve deneyimli kişilerle takım ruhu içerisinde çalışmalarını sürdürmektedir. Ekibimiz, 2000 yılından beri binlerce kişiye farklı konularda eğitimler vermiş,

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ISPARTA İLİ KİRAZ İHRACATININ ANALİZİ

T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ISPARTA İLİ KİRAZ İHRACATININ ANALİZİ T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ ISPARTA İLİ KİRAZ İHRACATININ ANALİZİ Danışman Doç. Dr. Tufan BAL YÜKSEK LİSANS TEZİ TARIM EKONOMİSİ ANABİLİM DALI ISPARTA - 2016 2016 [] TEZ

Detaylı

Bir son dakika MC başvurusunun anatomisi...

Bir son dakika MC başvurusunun anatomisi... Bir son dakika MC başvurusunun anatomisi... Ali Emre Pusane Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 7. ÇP Marie Curie Araştırma Programları ve Bursları Bilgi Günü 4 Mayıs 2011 Bendeniz...

Detaylı

Jci Türkiye 2013 Genel Kurul Ödül Programı En İyi Üye Kazandırma Programı/JCI Nedir? Eğitimi JCI TURKEY Best Local Growth & Development Program

Jci Türkiye 2013 Genel Kurul Ödül Programı En İyi Üye Kazandırma Programı/JCI Nedir? Eğitimi JCI TURKEY Best Local Growth & Development Program Awards Entry Jci Türkiye 2013 Genel Kurul Ödül Programı En İyi Üye Kazandırma Programı/JCI Nedir? Eğitimi JCI TURKEY Best Local Growth & Development Program http://www.jci.cc/eawards2n/print.php?lang_id=1&u=33941

Detaylı

Afetlerde Uluslararası Sağlık Desteği ve BM Yaklaşımı. @drkerem Sağlık Yönetim Kongresi Nisan 2015

Afetlerde Uluslararası Sağlık Desteği ve BM Yaklaşımı. @drkerem Sağlık Yönetim Kongresi Nisan 2015 Afetlerde Uluslararası Sağlık Desteği ve BM Yaklaşımı @drkerem Sağlık Yönetim Kongresi Nisan 2015 İnsani Yardım Dünyası United Nations Red Cross/Red Crescent NGO 50% NGO 50% Birleşmiş 25% Milletler 25%

Detaylı

İnternet Yönetişimi Forumu BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU 30 MAYIS 2014, İSTANBUL

İnternet Yönetişimi Forumu BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU 30 MAYIS 2014, İSTANBUL İnternet Yönetişimi Forumu BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURUMU 30 MAYIS 2014, İSTANBUL Sunum Planı Dünya Bilgi Toplumu Zirvesi ve İnternet Yönetişimi IGF lerin Genel Özellikleri Yapılan Çalışmalar Önerileriniz

Detaylı

PRODUCT CATALOGUE ÜRÜN KATALOĞU

PRODUCT CATALOGUE ÜRÜN KATALOĞU PRODUCT CATALOGUE ÜRÜN KATALOĞU 2019 www.basakdeterjan.com info@basakdeterjan.com HAKKIMIZDA / ABOUT US BSK Grup 1989 yilindan itibaren deterjan, temizlik urunleri ve kozmetik sektörünün içinde olan 2000

Detaylı

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor

SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı. Türkiye'de LGBT Bireylerin Sosyal ve Ekonomik Sorunları Araştırması Devam Ediyor SPoD, Dünya Seks İşçileri Günü Etkinliğine Katıldı 1-2 Mart tarihlerinde SPoD adına Deniz Şapka, Kırmızı Şemsiye Cinsel Sağlık ve İnsan Hakları Derneği'nin 3 Mart Dünya Seks İşçileri Günü etkinliğine katıldı.

Detaylı

Turkey and Turkish Studies Abstracts

Turkey and Turkish Studies Abstracts 2016 3 rd Annual International Conference on Turkey and Turkish Studies, Turkey and Turkish Studies Abstracts Third Annual International Conference on Turkey and Turkish Studies 27-30 June2016, Athens,

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Russian Foreign Policy in South Caucasus under Putin, Perceptions (Journal of International Affairs) 13, no.4 (Kış 2008), s

ÖZGEÇMİŞ. Russian Foreign Policy in South Caucasus under Putin, Perceptions (Journal of International Affairs) 13, no.4 (Kış 2008), s ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Fatma Aslı Kelkitli 2. Doğum Tarihi: 26 Eylül 1980 3. Ünvanı: Yar. Doç. Dr. 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Yıl Lisans İşletme Boğaziçi Üniversitesi 2003 Y.Lisans Atatürk

Detaylı

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI Z ULI5302 ULI5328

ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI Z ULI5302 ULI5328 EK: 1/7 SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS PLANLARI ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİLİM DALI / PROGRAMI ULUSLARARASI İLİŞKİLER/ TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI I. YARIYIL / GÜZ II. YARIYIL

Detaylı

Kötüler dünyada ne yapar?

Kötüler dünyada ne yapar? Kötüler dünyada ne yapar? Kötüler Daima kendi çıkarlarını düşünenler Gözlerini güç, para ve iktidar hırsı bürümüş olanlar İstediklerini elde edebilmek için diğer insanları tehlikeye atmaktan sakınmayanlar

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Tv ve Sinema Bölümü Yeditepe Üniversitesi 2003 Y. Lisans

ÖZGEÇMİŞ. Derece Alan Üniversite Yıl Lisans Radyo, Tv ve Sinema Bölümü Yeditepe Üniversitesi 2003 Y. Lisans ÖZGEÇMİŞ 1. Adı Soyadı: Sanem Kulak Gökçe 2. Doğum Tarihi: 30/08/1980 3. Unvanı: Dr. Öğretim Üyesi 4. Öğrenim Durumu: Derece Alan Üniversite Lisans Radyo, Tv ve Sinema Bölümü Yeditepe Üniversitesi 2003

Detaylı

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG sf 1 sf 2 KURUMSAL CORPORATE 1987 Yılından bugüne kadar 500 kapasiteden 200 ton a kadar çeşitli tiplerde kaldırma makinesi ve vinç üretimi ile faaliyetlerine

Detaylı

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG

HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG HİDROLİK VİNÇ KATALOĞU HYDRAULIC CRANE CATALOG sf 1 KURUMSAL 1987 Yılından bugüne kadar 500 kapasiteden 200 ton a kadar çeşitli tiplerde kaldırma makinesi ve vinç üretimi ile faaliyetlerine 10.000 m2 kapalı

Detaylı

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler

Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler Sokak Hayvanları yararına olan bu takvim, Ara Güler tarafından bağışlanan fotoğraflardan oluşmaktadır. Ara Güler All the photographs used in this calendar have been donated by Ara Güler for the benefit

Detaylı

BERNA YAZICI. 2007, Sosyal Antropoloji Bölümü, New York. New York Derecesi,

BERNA YAZICI. 2007, Sosyal Antropoloji Bölümü, New York. New York Derecesi, BERNA YAZICI Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü Bebek Beşiktaş 34342 İstanbul bernayazici.boun@gmail.com Tel: 212-359-7326 Araştırma alanları Sosyal refah politikası; (sosyal) politikanın antropolojisi;

Detaylı

Educational On-line Programmes for Teachers and Students

Educational On-line Programmes for Teachers and Students Educational On-line Programmes for Teachers and Students Hamit İVGİN - İstanbul Provincial Directorate of National Education ICT Coordinator & Fatih Project Coordinator in İstanbul Kasım 2014 - İSTANBUL

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ

ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ VE ESERLER LİSTESİ ÖZGEÇMİŞ Adı Soyadı: Gonca Reyhan Akkartal Doğum Tarihi: 03/08/1984 Öğrenim Durumu: Derece Bölüm/Program Üniversite Yıl Doktora Lojistik ve Tedarik Zinciri Yönetimi Maltepe

Detaylı