DÖNEM I FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "DÖNEM I FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI"

Transkript

1 DÖNEM I FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI SUNAN: Prof. Dr. N. Şimşek Cankur DÖNEM I Koordinatörü, Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi

2 Farkına bile varmadan geçecek olan altı yılın sonunda: Aşağıda sıralanan tüm maddeleri gerçekleştirmek üzere açıkça, özgürce ve namus sözü vererek and içeceksiniz

3 Hayatımı insanlık yoluna adayacağım, Hocalarıma, saygı ve gönül borcumu her zaman koruyacağım, Sanatımı vicdanımın buyrukları doğrultusunda dikkat ve özenle yerine getireceğim, Hasta ve toplumun sağlığını baş görev sayacağım, Benden hizmet bekleyen kimselerin sırlarına saygılı olacağım ve onları saklayacağım, Hekimlik mesleğinin onurunu, temiz töresini sürdüreceğim, Meslektaşlarımı kardeş bileceğim, Din, milliyet, ırk, siyasal eğilim ya da toplumsal sınıf ayrımlarının görevimle hastam arasına girmesine izin vermeyeceğim, İnsan hayatına kesinlikle saygı göstereceğim, Baskı altında kalsam bile, tıp bilgilerimi insanlık değer ve yasalarına karşı kullanmayacağım.

4

5 BÖLÜM: 1 GENEL BİLGİ AKTARIMI

6 ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİNDE ÖĞRENCİ OLMAK ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ: Birinci sınıfa kayıt yapıldığı andan itibaren ders seçme, sınav sonuçlarını izleme gibi işlemler adresinde yer alan sekmesi kullanılarak bizzat öğrencinin kendisi tarafından gerçekleştirilir.

7 Üniversite İstasyonu

8

9

10

11

12

13 TIP FAKÜLTESİNDE ÖĞRENCİ OLMAK EĞİTİM PROGRAMLARI + BİLGİLENME + OTOMASYON: Tıp Fakültesi eğitim programları ile ilgili her türlü bilgiye adresinde yer alan Öğrenciler İçin, Eğitim Programları, Mezuniyet Öncesi Eğitim Programı sekmeleri yolu ile ulaşılabilir. Aynı adres üzerinden: Öğrenci duyuruları günü gününe izlenebilir. Öğrenci otomasyon sistemine girilebilir. Önceki dönemlere ait ders notlarına ulaşılabilir. Fakülte ile ilgili diğer dosyalar görüntülenebilir.

14 TIP FAKÜLTESİNDE ÖĞRENCİ OLMAK ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ: Birinci sınıfa kaydını yaptıran her öğrenci güz ve bahar yarıyıllarında yer alan bütün zorunlu derslere yazılmış olur. Öğrenci seçmeli ders tercihini kendisi yapar.

15 TIP FAKÜLTESİNDE ÖĞRENCİ OLMAK ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ: Bir sınıfın programında yer alan zorunlu derslerin üst sınıfın zorunlu dersleri ile çakışmasını önleyecek bir sistemimiz var. Eğitim programında zorunlu ders ismi bulunmayan alanlar seçmeli dersler için ayrılmıştır (seçmeli ders cebi). (Güz yarıyılında 9 + Bahar yarıyılında 8 adet). Her seçmeli ders cebinde birden fazla sayıda seçmeli ders yer almaktadır. Bu nedenle öğrenci bir cepten sadece bir ders seçebilir.

16 TIP FAKÜLTESİNDE ÖĞRENCİ OLMAK ÖĞRENCİ OTOMASYON SİSTEMİ: Birinci sınıf güz yarıyılında alınması gereken seçmeli ders sayısı: 8 Seçilmek üzere sunulan ders sayısı: 17. Birinci sınıf bahar yarıyılında alınması gereken seçmeli ders sayısı: 8 Seçilmek üzere sunulan ders sayısı: 22. Seçilen dersin açılması için gereken en az öğrenci sayısı: 20 Seçilen dersin açılması için olabilecek en fazla öğrenci sayısı: (Dersin işleniş şekline göre değişkenlik gösterebilir.) Öğrencinin seçtiği ders açılmazsa ya da Öğrenci seçtiği dersi değiştirmek isterse: Eğitimin ilk haftası içinde aynı cepte yer alan derslerden bir başkasını tercih edebilir. (Seçilen dersin kontenjanı dolmamış ise)

17 TEMEL ÖZELLİKLERİ İLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ İlk altı yarıyıl Klinik Öncesi Dönem olarak isimlendirilir. Birinci ve ikinci yarıyıllarda bilim dallarına ait bireysel dersler (anatomi, biyokimya, tıbbi biyoloji ve genetik gibi) yer alır. Üçüncü ve dördüncü yarıyıllarda bireysel dersler, sistem entegrasyonları. Beşinci ve altıncı yarıyıllarda sistem hastalıkları tümüyle entegredir. Yedi, sekiz, dokuz ve onuncu yarıyıllarda (4. ve 5. yıl = blok eğitim dönemi) zorunlu ve seçmeli staj eğitimleri bloklar halindedir. Klinik öncesi dönemi (ilk altı yarıyıl) ve klinik program dönemini (blok eğitim) tamamlayan öğrenciler aile hekimliği dönemine geçerek intörn hekim olarak çalışırlar.

18 TEMEL ÖZELLİKLERİ İLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ Belirlenen her ders ve staj için bir öğretim üyesi ders/staj yürütücüsü olarak, Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından görevlendirilmiştir. Tıp Fakültesi öğretim üyeleri belirli sayıda öğrenciye DANIŞMAN olarak atanırlar. Danışmanlar: Öğrencilere akademik ve sosyal konularda yardımcı olurlar. Araştırma-Sunum çalışmasında rehberlik yaparlar.

19 YARIYIL PROGRAMI DERS KODU DERS ADI K U+L* KREDİ TIP1003 ORGANİK KİMYA TIP1051 TIBBİ BİYOLOJİ TIP1007 HÜCRE BİLİMİ VE BİYOFİZİK TIP1019 TIBBİ BİLİŞİM TIP1011 HALK SAĞLIĞINA GİRİŞ TIP1017 SİSTEMATİK VE TOPOGRAFİK ANATOMİYE GİRİŞ TIP1049 MESLEKİ BECERİ LABORATUARI - I TOPLAM (ZORUNLU) 14 SEÇMELİ DERSLER 8 TOPLAM (ZORUNLU+SEÇMELİ) 22 TIPAHEK1 AİLE HEKİMLİĞİ POLİKLİNİKLERİNDE GÖZLEM - I TUD101 TÜRK DİLİ - I AIT101 ATATÜRK İLKELERİ VE DEVRİM TARİHİ - I YAD101 İNGİLİZCE I TOPLAM (ZORUNLU+SEÇMELİ+ 5/i DERSLERİ) 28

20 YARIYIL PROGRAMI DERS KODU DERS ADI K U+L* KREDİ TIP1002 TEMEL MİKROBİYOLOJİ TIP1004 BİYOKİMYA TIP1006 DOKU BİYOLOJİSİ TIP1008 DAVRANIŞ BİLİMLERİ TIP1010 BİYOİSTATİSTİK TIP1026 TOPOGRAFİK ANATOMİ TIP1052 MESLEKİ BECERİ LABORATUARI - II TOPLAM (ZORUNLU) 17 SEÇMELİ DERSLER 8 TOPLAM (ZORUNLU+SEÇMELİ) 25 TIPAHEK2 AİLE HEKİMLİĞİ POLİKLİNİKLERİNDE GÖZLEM - II TUD102 TÜRK DİLİ II AIT102 ATATÜRK İLKELERİ VE DEVRİM TARİHİ-II YAD102 İNGİLİZCE II TOPLAM (ZORUNLU+SEÇMELİ+ 5/i DERSLERİ) 31

21 TEMEL ÖZELLİKLERİ İLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ KREDİLİ SİSTEM BAĞIL DEĞERLENDİRME YARIYIL esasına dayanır. Sınıfta kalma yoktur, dersten kalma vardır. Zorunlu derslerin yanı sıra seçmeli dersler de vardır. Sınav başarısının değerlendirilmesi, bağıl değerlendirme uygulaması sonucu verilen bağıl notlar (harf notları) ile göreceli olarak yapılır. Harf notlarının derse göre değişen kredi ağırlığı vardır, bu ağırlık öğrencinin başarısını etkiler.

22 TEMEL ÖZELLİKLERİ İLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ KREDİLİ SİSTEM BAĞIL DEĞERLENDİRME Mezun olana kadar geçecek öğrenim sürecinde bilinmesi gereken kavramlar YANO (Yarıyıl Akademik Not Ortalaması): Her bir yarıyılda öğrencinin aldığı tüm notların ağırlıklı ortalaması. GANO (Genel Akademik Not Ortalaması): Öğrencinin fakülteye girdiği andan itibaren aldığı tüm notların ağırlıklı ortalaması. GANO ikinci yarıyıl sonundan itibaren hesaplanır. GANO değeri bir öğrencinin, öğrencinin bir üst yarıyıla geçip geçmemesini, seçeceği derslerin toplam kredi yükünü belirler. Öğrenci bir dersten FF, FD alarak başarısız olsa bile GANO su iyi ise bir üst yarıyıla geçer ve bu dersi üst yarıyılda alır. Öğrencinin DD, DC (koşullu geçer not) aldığı derslerden geçip geçmeyeceğini yine GANO değeri belirler. Eğer öğrencinin GANO su 2.0 nin üzerinde ise koşullu geçer notlardan da geçer; GANO su 2.00 nin altında ise tüm koşullu geçer not aldığı derslerden de kalır. Eğer öğrencinin GANO su 1.8 in altında ise bir üst yarıyıla geçemez.

23 TEMEL ÖZELLİKLERİ İLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ YAZ OKULU YAZ OKULU: Üniversitemizde ve Türkiye deki çok az sayıda tıp fakültesinde uygulanan bir eğitimdir. Bir yıllık eğitim döneminde hafta içinde verilen derslerin, ders süresi ve niteliğinde kayıp olmadan 5-7 haftalık bir süreçte programlanarak Temmuz-Ağustos ayları içinde uygulanmasıdır. İki nedenle işe yarar: A) Başarılı öğrencinin üstten ders alarak bir sonraki yarıyılda daha az sayıdaki dersten sorumlu olmasını sağlar. B) Başarısız öğrencinin kaldığı dersleri tekrar alarak GANO sunu yükseltmesini sağlar. (Bizde % oranında B şıkkı gerçekleşiyor.)

24 TEMEL ÖZELLİKLERİ İLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ BÜTÜNLEME BÜTÜNLEME: YÖK kararı gereğince Güz ve Bahar Yarıyıllarında başarısız not alan öğrencilere tanınan ek sınav hakkı. Bütünleme yalnız yarıyıl sonu sınavı yerine değerlendirilir. Bütünleme sınavına giren öğrencilerin dönem içinde aldıkları ara sınav notları aynen alınır. Bütünleme sınavında aldıkları notla % 50 oranında birleştirilir. İlgili dersin dönem içindeki ortalaması ve harf aralıklarına uygun olarak değerlendirilir. Arasınav notu ortalamanın (çok) altında olan öğrenciler için bütünleme sınavının fazla önemi/yararı YOKTUR.

25 TEMEL ÖZELLİKLERİ İLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ BOLOGNA SÜRECİ AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) BOLOGNA SÜRECİ: Avrupa Birliğine üye ülkelerde karşılaştırabilir, şeffaf ve rekabet gücü yüksek üniversiteler ve üniversite mezunları elde etme çalışmaları şeklinde özetlenebilir. BİZE/SİZE NE? YÖK kararı gereğince Türkiye deki tüm üniversiteler bu sürece dahil oldu döneminden itibaren tüm Türkiye de. AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS): Öğrencinin her 30 saatlik çalışma yükünün bir AKTS kredisi ile değerlendirilmesi. (Bir yarıyıl için = 30 AKTS kredisi = 900 saat çalışma)

26 TEMEL ÖZELLİKLERİ İLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ BOLOGNA SÜRECİ AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİ (AKTS) GETİRDİKLERİ: Ortak paydada yükseköğretim diploma ve/veya dereceleri oluşturma (DİPLOMA EKİ) Öğrenci + öğretim görevlisi hareketliliği Yükseköğretimde kalite güvencesi Yaşam boyu öğrenim GÖTÜRDÜKLERİ:????

27 TEMEL ÖZELLİKLERİ İLE EĞİTİM PROGRAMIMIZ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI ERASMUS FARABİ MEVLANA

28 BÖLÜM: 2 BAĞIL DEĞERLENDİRME İLE İLGİLİ ÖĞRENCİ SORULARI VE YANITLARI

29 Herhangi bir dersten geçmek için gereken asgari koşullar: 1. Yarıyıl ara sınavı ve yarıyıl sonu sınavı ortalamasının en az 60 olması. (Yani iki sınav toplamının en az 120 olması) 2. Yarıyıl sonu sınavında en az 50 alınması.

30 SORULARINIZ VE YANITLARI 1. Vize final yüzde mi etkiliyor? EVET Terminolojik olarak vize değil, yarıyıl ara sınavı; final değil, yarıyıl sonu sınavı kavramlarını kullanıyoruz.

31 SORULARINIZ VE YANITLARI 2. Bir dersin ortalaması 50 olursa geçme ihtimalimiz var mı?

32 SORULARINIZ VE YANITLARI 3. İlk sınavda yüksek alınca 2. sınavda 50nin altı bir puanla geçilebiliyor mu yoksa 50'yi geçmek gerekiyor mu? 4. Vizeden 100 alsak, dersi geçmek için finalde min. kaç almamız gerekiyor? HER KOŞULDA YARIYIL SONU SINAVINDA 50 VE ÜZERİNDE ALMAK GEREKİYOR. Örn. ARASINAV: 70, YARIYIL SONU SINAVI: 50 SONUÇ: Örn. ARASINAV: 100, YARIYIL SONU SINAVI: 49 SONUÇ:

33 SORULARINIZ VE YANITLARI 3. Zorunlu derslerden 60 puanın üstünde alıp ortalamanın altında kalan koşullu mu geçiyor yoksa kalıyor mu? Koşullu geçiyorsa koşullar neler? 4. Ortalamanın altında olsak da 60'ı geçtiğimizde dersten geçebiliyor muyuz sorumlu olarak? GEÇME/KALMA DERECESİ (HARF NOTU) ORTALAMANIN KAÇ OLDUĞUNA BAĞLIDIR. VE DERSİN ZORUNLU YA DA SEÇMELİ OLMASI DURUMU DEĞİŞTİRMEZ

34 SORULARINIZ VE YANITLARI /... (devam ediyor anlamında) Örn. GEÇME NOTU: 60 VE SINIF ORTALAMASI 65 HARF NOTU (BÜYÜK OLASILIKLA) CC OLUR. Örn. GEÇME NOTU: 60 VE SINIF ORTALAMASI 75 HARF NOTU DC veya DD OLUR. Örn. GEÇME NOTU: 60 VE SINIF ORTALAMASI 85 HARF NOTU FF, FD veya (KÜÇÜK OLASILIKLA) DD OLUR SONUÇ: DC veya DD DERSTEN KOŞULLU GEÇER FF veya FD DERSTEN HER KOŞULDA KALIR

35 SORULARINIZ VE YANITLARI /... Örn. GEÇME NOTU: VE SINIF ORTALAMASI VE HARF NOTU FF, FD OLUR SONUÇ: HARF NOTU YÖNETİM KURULU KARARI İLE DD OLARAK DEĞİŞTİRİLEBİLİR.

36 SORULARINIZ VE YANITLARI /... Koşullu geçiyorsa koşullar neler? 5. Koşullu geçme tam olarak nedir? AA BA BB CB CC DC DD FD FF 4,0 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 DİYELİM Kİ: BİRİNCİ VE İKİNCİ YARIYILLARDA TOPLAM 47 ( ) KREDİLİK DERS YÜKÜNÜZ VAR BÜTÜN DERSLERDEN DC ALDINIZ (NASIL OLDUYSA) BÜTÜN DERSLERDEN GEÇERSİNİZ AMA GANONUZ 1,5 OLDUĞU İÇİN SINIFI GEÇEMEZSİNİZ (1,8 den küçük)

37 SORULARINIZ VE YANITLARI /... Koşullu geçiyorsa koşullar neler? 5. Koşullu geçme tam olarak nedir? AA BA BB CB CC DC DD FD FF 4,0 3,5 3,0 2,5 2,0 1,5 1,0 0,5 0,0 EEEE YİNE DE PEKİ NE OLACAK? SINIFI GEÇMEK İÇİN 47 KREDİLİK CB-CC FARKINI ÇANTANIZA EKLEMEK ZORUNDASINIZ. ÖRNEK: KREDİ DEĞERİ 1 OLAN X DERSİNDEN GEÇME NOTU OLARAK DC ALDI İSENİZ, KREDİ DEĞERİ 1 OLAN Y DERSİNDEN GEÇME NOTU OLARAK CB ALMANIZ HALİNDE İKİSİNİN ORTALAMASI CC OLACAKTIR.

38 SORULARINIZ VE YANITLARI kredilik (:::) dersinin harf notu CC'nin altındaysa 10 krediden de kalıyormuşsun bu doğru mudur? YANITI ARTIK AÇIK NE KADAR EKSİK VARSA O KADARI TAMAMLANACAK

39 SORULARINIZ VE YANITLARI 8. Çan her derste var mı yoksa bazı hocalar mı uyguluyor? HER DERSTE VAR. DİĞER FAKÜLTELERDE (ÖNCEKİ DÖNEMLERDE) ÖĞRETİM ÜYESİ TARAFINDAN UYGULANIYORDU. TIP FAKÜLTESİNDE ÖĞRETİM ÜYESİNİN BARAJ BELİRLEME/UYGULAMA HAKKI YOK. ÖĞRETİM ÜYESİ HAM PUANLARI ÖĞRENCİ İŞLERİNE GÖNDERİR, GERİ KALAN BÜTÜN İŞLEMLER BİLGİSAYAR ORTAMINDA SİSTEM TARAFINDAN HESAPLANIR.

40 SORULARINIZ VE YANITLARI 8. / TEK İSTİSNA: ÖĞRENCİ SAYISI < 20 OLAN DERSLERDE (SEÇMELİ) HARF NOTLARINI ÖĞRETİM ÜYESİ BELİRLER ÖĞRENCİ SAYISI 20 VE ÜZERİ OLAN BÜTÜN DERSLERDE BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEM TARAFINDAN UYGULANIR.

41 SORULARINIZ VE YANITLARI 8. Çanın 60ın altında olması durumunda geçersiz olduğu söylentisi var doğru mu? YALAN, KÜLLİYEN YALAN. SADECE BİR ŞEHİR EFSANESİ. ÜST SINIFLARDAKİ BAZI ARKADAŞLARIN SİZLERİN AKLINI ÇELMEK İÇİN UYDURDUKLARI VE KISMEN BAŞARILI OLDUKLARI BİR SENARYO. SINIF ORTALAMASININ 59 YA DA DAHA DÜŞÜK OLMASI SİSTEMİ ETKİLEMEZ.

42 SORULARINIZ VE YANITLARI 9. Çan 60'ın altındaysa dersi geçmek için yine 60 barajını geçmemiz mi lazım? BİR DERSTEN BAŞARILI OLMANIN BİRİNCİ KURALI SİZİN ORTALAMANIZIN 60 VE ÜZERİNDE OLMASIDIR. SINIF ORTALAMASININ 59 YA DA DAHA DÜŞÜK OLMASI 60 VE ÜZERİNDE ALAN ÖĞRENCİLERİN O DERSTEN KESİN OLARAK, HATTA YÜKSEK BAŞARI İLE GEÇTİKLERİNİN KANITIDIR. Örn. GEÇME NOTU: 60 VE SINIF ORTALAMASI HARF NOTU BB, (BÜYÜK OLASILIKLA) CB veya CC OLUR.

43 SORULARINIZ VE YANITLARI 9. / SINIF ORTALAMASININ 59 YA DA DAHA DÜŞÜK OLMASI SINIFTAKİ ÖĞRENCİLERİN YARIDAN FAZLASININ O DERSTEN KESİN OLARAK KALDIKLARININ DA KANITIDIR.

44 SORULARINIZ VE YANITLARI 10. Çan ve 60 ortalama aynı anda mı uygulanıyor? EVET DERS BAŞARI NOTU 20 VE ÜZERİNDE OLAN TÜM ÖĞRENCİLER ORTALAMAYA (SİZE GÖRE ÇAN A) KATILIR. 59 VE ALTINDAKİLER DOĞRUDAN FF NOTUNU ALIR

45 SORULARINIZ VE YANITLARI 11. Farz edelim bir dersten yaz okuluna kaldım dersi yaz okulunda da geçemedim ertesi yıl da başka zorunlu bir dersle çakışıyor yine de o dersi alabiliyor muyum? EVET ALTTAN DERS ALMA DURUMUNDA ÖNCELİKLE ALTTAKİ DERS ALINIR (SİSTEM GEREĞİ). GANO YA BAĞLI OLMAK KOŞULUYLA ALTTAN KALAN DERSLER İLE ÜST YARIYILIN BÜTÜN DERSLERİ ALINABİLİYORSA YİNE SORUN YOK. ÇÜNKÜ DERS ÇAKIŞMASINI ÖNLEYEN SİSTEM BİR TEK BİZDE VAR.

46 SORULARINIZ VE YANITLARI 12. Ortalamanın yüksek olması ne işimize yarayacak, düşük GANO lu olmak dışında normal geçenlerden ne farkımız olacak? SONUÇ OLARAK HEPİNİZ HEKİM OLACAKSINIZ. FARK OLMAYACAK GİBİ GÖRÜNÜYOR: AMA BLOK EĞİTİM DÖNEMİNDE DERS SEÇİMLERİNDE GANO ÖNEMLİ YURT İÇİNDE/DIŞINDA EĞİTİMİNE DEVAM EDECEK OLANLAR İÇİN GANO ÖNEMLİ GELECEKTE İŞ YAŞAMINDA KARŞINIZA YARIŞMA ORTAMI ÇIKARTILIRSA GANO ÖNEMLİ

47 BAĞIL DEĞERLENDİRME SÜRPRİZLERİ A DERSİ B DERSİ SINIF MEVCUDU: 320 ARİTMETİK ORTALAMA: 62,00 ÖĞRENCİNİN ORTALAMASI: 70 BU DERS İÇİN HARF NOTU: (DİYELİM Kİ) CB SINIF MEVCUDU: 320 ARİTMETİK ORTALAMA: 62,00 ÖĞRENCİNİN ORTALAMASI: 70 BU DERS İÇİN HARF NOTU: BB (OLABİLİR)

48 EĞİTİMİNİZ SÜRESİNCE BAŞARILAR DİLERİM (YANİ ÖMRÜNÜZÜN SONUNA KADAR)

49 BÖLÜM: 3 ÖĞRENCİ SORULARI VE YANITLARI (ANATOMİ ÖZEL)

50

51 ANATOMİ İLE İLGİLİ SORULAR VE YANITLARI A1. Anatomi'de 10 sözlüden sonrasına girebiliyor muyuz? A2. Anatomi'de eksilerimizi fazladan sözlüye girerek telafi etme imkânımız var mı? A1, A2. SON UYGULAMADA OLMAK ÜZERE: A1. EVET. (ZAMANIN, SİZİN İSTEĞİNİZİN VE ÖĞRETİM ÜYESİNİN SABRININ KALMASI HALİNDE) A2. HAYIR. (YİNE DE ÜSTTEKİ MADDE İŞLETİLEREK ORAN DEĞİŞTİRİLEBİLİR)

52 ANATOMİ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE YANITLARI A3. Anatomi'de eksiklerimizi fazladan sözlüye girerek telafi etme imkanımız var mı? ZORUNLU OLARAK EVET. EKSİK KALAN TÜM DEĞERLENDİRMELER SON UYGULAMADA TAMAMLANIR. SON UYGULAMAYA GELMEYEREK EKSİĞİ KALAN ÖĞRENCİ DERS DIŞI BİR ZAMANDA ANABİLİM DALINA ÇAĞRILARAK TAMAMLANIR. ÖĞRENCİ YİNE GELMEZSE EKSİK KALAN SÖZLÜLER, EKSİ ALDI ŞEKLİNDE DEĞERLENDİRİLİR.

53 ANATOMİ İLE İLGİLİ SORULARINIZ VE YANITLARI A3. Anatomide sınav-topo-sözlülerin kesin etki oranları nedir? ARASINAV %50 + YARIYIL SONU %50 İSE VE DERSİN KURAMSAL BÖLÜMÜ %60, UYGULAMA BÖLÜMÜ %40 ETKİ GÜCÜNDE İSE SÖZLÜLERİN YARIYIL SONU UYGULAMA SINAVINA ORANI % 50 İSE SONUCA ETKİSİ: % 10 OLUR

DÖNEM I FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI

DÖNEM I FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI DÖNEM I FAKÜLTE TANITIM TOPLANTISI 12.09.2014 SUNAN: Prof. Dr. N. Şimşek Cankur DÖNEM I Koordinatörü, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Farkına bile varmadan geçecek olan altı yılın sonunda: Aşağıda

Detaylı

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI LOJİSTİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Lojistik Bölümü Program Direktörü Duygu Sav Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Program Direktörü Yrd.Doç.Dr. Duygu VARDAĞLI Programın Türü Önlisans Programı Kazanılan

Detaylı

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017

SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ Orman Mühendisliği Bölümü Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 SDÜ ORMAN FAKÜLTESİ 2017-2018 Güz Yarıyılı Yönlendirme (Oryantasyon) Programı 20/09/2017 Süleyman Demirel Üniversitesi (1992) sdu.edu.tr Lisans eğitimi veren 19 fakülte 4 yüksekokul 1 devlet konservatuvarı

Detaylı

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI

ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI ANTRENÖRLÜK EĞİTİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Antrenörlük Eğitimi Bölümü Program Direktörü Nevzat Selim Gökay Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI

AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI AŞÇILIK ÖNLİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Aşçılık Programı Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, önlisans seviyesinde öğrenim veren

Detaylı

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI

BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI BESLENME VE DİYETETİK LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Beslenme ve Diyetetik Bölümü Program Direktörü Muhsin ÖZTÜRK Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce ve Türkçe Tıp Programları

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce ve Türkçe Tıp Programları Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce ve Türkçe Tıp Programları Sınıf Ortalamaları ve AGNO Dağılımı 2008-2018 AGNO Dağılımı Analizi 2008-2018; Güncellenme tarihi: 05.10.2018; Sayfa 1/10 İçindekiler Açıklamalar...

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce ve Türkçe Tıp Programları

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce ve Türkçe Tıp Programları T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce ve Türkçe Tıp Programları Sınıf Ortalamaları ve AGNO Dağılımı 2008-2015 AGNO Dağılımı Analizi 2008-2015; Güncellenme tarihi: 10.11.2015; Sayfa

Detaylı

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI

PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI PSİKOLOJİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Psikoloji Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Salih Yaşar ÖZDEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, lisans seviyesinde öğrenim

Detaylı

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ ÖN LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Bölümü Program Direktörü Hasan USLU Programın Türü Önlisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem I Öğrencileri İçin Kılavuz

Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem I Öğrencileri İçin Kılavuz NEAR EAST UNIVERSITY FACULTY OF MEDICINE ACADEMIC YEAR 2013-2014 Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem I Öğrencileri İçin Kılavuz 2013-2014 Akademik Yılı Dekan: Prof. Dr. Gamze MOCAN, MD Koordinatör:

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ İNTÖRN PROGRAMI (VEHİP) YÖNERGESİ

HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ İNTÖRN PROGRAMI (VEHİP) YÖNERGESİ HARRAN ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ İNTÖRN PROGRAMI (VEHİP) YÖNERGESİ Amaç Madde 1: (1) Bu yönergenin amacı, Harran Üniversitesi Veteriner Fakültesi'ndeki 9. ve 10. yarıyıl uygulanan

Detaylı

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (

You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer ( 28 Temmuz 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28721 Kırıkkale Üniversitesinden: YÖNETMELİK KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ T.C. ALTINBAŞ ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ Dayanak MADDE 1 - (1) Bu esaslar 30.05.2011 tarih ve 27949 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Altınbaş Üniversitesi

Detaylı

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ TRABZON, 2013 DERS KAYIT Bölüme ait lisans ders programına, aşağıdaki link yardımıyla ulaşabilirsiniz. http://www.ktu.edu.tr/2014/endustri-lisansdersleri

Detaylı

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarında Başarı Notunun Değerlendirilmesine Dair Senato Tarafından Belirlenen Usul ve Esaslar

Karadeniz Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarında Başarı Notunun Değerlendirilmesine Dair Senato Tarafından Belirlenen Usul ve Esaslar Karadeniz Teknik Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Programlarında Başarı Notunun Değerlendirilmesine Dair Senato Tarafından Belirlenen Usul ve Esaslar Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Ön Lisans ve Lisans

Detaylı

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ

HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ HALKLA İLİŞKİLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ Programı Sunan Akademik Birim Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü Program Direktörü Prof. Dr. Şermin Tekinalp Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi

Detaylı

FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU

FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU FAKÜLTE DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU Not: Lütfen bu bilgi notunu sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz. GENEL BİLGİLER Ders seçimi işlemleri, 17-18-19-20-21-22-23-24

Detaylı

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI

ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI ÇOCUK GELİŞİMİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Çocuk Gelişimi Bölümü Program Direktörü Yrd. Doç. Dr. Evren Bayramlı Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (1), (2), (3)

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (1), (2), (3) ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ (1), (2), (3) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Alanya Alaaddin Keykubat

Detaylı

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI

İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI İNŞAAT MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim İnşaat Mühendisliği Bölümü Program Direktörü Yavuz BİLGEN Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ ve HARFLİ SİSTEM UYGULAMA KLAVUZU

EGE ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ ve HARFLİ SİSTEM UYGULAMA KLAVUZU EGE ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME SİSTEMİ ve HARFLİ SİSTEM UYGULAMA KLAVUZU I. BÖLÜM: KAPSAM ve TANIMLAR 1- Kılavuzun Dayanağı İşbu kılavuz 30.03.2004 tarih ve 25418 sayı ile Resmi Gazetede yayınlanan

Detaylı

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI

ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI ULUSLARARASI TİCARET LİSANS PROGRAMI Programı Sunan Akademik Birim Uluslararası Ticaret Bölümü Program Direktörü Pınar Bacaksız Programın Türü Lisans Programı Derecenin Seviyesi Bu program, Lisans seviyesinde

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016

TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 TRABZON ÜNİVERSİTESİ BEŞİKDÜZÜ MESLEK YÜKSEKOKULU TANITIM 23 EYLÜL 2016 OKUL YERLEŞİM ALANI Okulumuz idari bina, akademik bina ve dersliklerin bulunduğu bina olmak üzere 3 binadan oluşmaktadır. Okulumuzda

Detaylı

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler:

1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: 1 1. Ders Seçme Ekranının Kullanımı ile İlgili Bilgiler: Öğrenci Bilgi Sistemine http://obs.ankara.edu.tr:90 adresinden kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılır. Kullanıcı adı okul numarasıdır. 2 Sistemde,

Detaylı

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ. Bağıl Değerlendirme Sistemi

T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ. Bağıl Değerlendirme Sistemi T.C. KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİ Bağıl Değerlendirme Sistemi Bağıl Değerlendirme Sistemi Üniversitemizde 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren birimlerde yapılan seviye tespit sınavları ile yabancı dil

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-218 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı, 1., 2, ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi

Detaylı

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 10 Ağustos 2014 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 29084 Aksaray Üniversitesinden: YÖNETMELİK AKSARAY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Yüksek İhtisas Üniversitesi

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-217 İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı, 1., 2, ve 3. Sınıf

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile Hemşirelik

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015 YILI ÖĞRENCİ BİLGİLENDİRME SUNUMU MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İktisadi ve İdari Bilimler

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR 1- Bağıl değerlendirme sistemi nedir; nasıl hesaplanır? Cevap: Bağıl sistemin esası, aynı sınıfta olan ve aynı dersi alan öğrencilerin başarılarının sınıf ortalamasına göre belirlenmesidir.

Detaylı

Kapsam MADDE 2- (1) Bu uygulama esasları, Diş Hekimliği Fakültesinde yapılan eğitim-öğretimi kapsar.

Kapsam MADDE 2- (1) Bu uygulama esasları, Diş Hekimliği Fakültesinde yapılan eğitim-öğretimi kapsar. Atatürk Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğine dayanılarak hazırlanmış, Üniversitemiz Senatosunun 15/02/2016 tarih ve 3/5 sayılı kararı ile son güncellenmiş hali kabul edilerek

Detaylı

DERS KREDİLERİNİ AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİNE(AKTS) UYGUN OLARAK YENİDEN BELİRLEME - ÖĞRENCİ ANKET ÇALIŞMASI

DERS KREDİLERİNİ AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİNE(AKTS) UYGUN OLARAK YENİDEN BELİRLEME - ÖĞRENCİ ANKET ÇALIŞMASI DERS KREDİLERİNİ AVRUPA KREDİ TRANSFER SİSTEMİNE(AKTS) UYGUN OLARAK YENİDEN BELİRLEME - ÖĞRENCİ ANKET ÇALIŞMASI DÖNEM 1 (n=93) Tablo-1: Etkinliğe göre saat olarak harcanan süre. ORGANİK KİMYA TIP 1003(2

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 2008-2015

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 2008-2015 T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-215 İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İngilizce Tıp Programı, 1., 2, ve 3. Sınıf

Detaylı

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları:

Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Amaç ve Hedefler Amaç: Hedef: Verilen Derece: Düzeyi Bazı Kabul Koşulları Kabul Koşulları: Hemşirelik Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü nün ikili anlaşması ile

Detaylı

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI

ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI ANKARA SOSYAL BİLİMLER ÜNİVERSİTESİ 2017/2018 AKADEMİK YILI LİSANS-LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK ORYANTASYON PROGRAMI AKADEMİK HAYATA İLİŞKİN BİLGİLER Akademik Takvim Akademik takvimde kayıt, ders,

Detaylı

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-218 Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı, 1., 2, ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-218

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 1 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 1 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 1 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 1 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 218-219 Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 1 TANITIM REHBERĠ Hazırlayan DÖNEM 1 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ 1 Dönem 1 Koordinatörlüğü: Koordinatör: Prof. Dr. Meltem KURUġ, Histoloji

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2014-2015 EĞİTİM - ÖĞRETİM REHBERİ Web Adresi : http://tip.erciyes.edu.tr/ - http://tip.erciyes.edu.tr/egitim_rehberi.asp E-mail : tipdekanlik@erciyes.edu.tr Adres

Detaylı

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ. LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Hazırlayan: Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim Komisyonu.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ. LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ. Hazırlayan: Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim Komisyonu. KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ve ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ Hazırlayan: Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim Komisyonu 12 Nisan 2012 2 Sunum Planı Dersler, öğrenci başarısını ölçme ve değerlendirme Sınav Değerlendirme

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ POSTA HİZMETLERİ PROGRAMI (UPOS) UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının

Detaylı

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi

T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı. 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi T.C. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı 1., 2. ve 3. Sınıf Ders Kurulları Başarı Analizi 28-216 İÜ Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Türkçe Tıp Programı, 1., 2, ve 3. Sınıf Ders

Detaylı

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ

KAYIT YENİLEME KILAVUZU BAHAR DÖNEMİ KAYIT YENİLEME KILAVUZU 2018-2019 BAHAR DÖNEMİ Ders Kayıt Dönemi Başlangıç 21.01.2019 (Pazartesi) Ders Kaydı Dönemi Bitiş 03.02.2018 (Pazar) TÜM LİSANS öğrencilerinin ders seçimi sistem otomatik yapılacaktır.

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ GENEL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA KURALLARI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ GENEL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA KURALLARI ANADOLU ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM, İKTİSAT VE İŞLETME FAKÜLTELERİ GENEL NOT ORTALAMASI HESAPLAMA KURALLARI 1. Bu kurallarda geçen tanım ve kısaltmalar; a) Açıköğretim Sistemi: Anadolu Üniversitesine bağlı

Detaylı

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar GAZİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YAZ OKULU YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönerge; Gazi Üniversitesine bağlı Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve bir eğitim-öğretim

Detaylı

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ

İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ İ.Ü. ECZACILIK FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİMİ STAJ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı; İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin vizyonu, misyonu ve

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM - ÖĞRETİM REHBERİ Web Adresi : http://tip.erciyes.edu.tr/ - http://tip.erciyes.edu.tr/egitim_rehberi.asp E-mail : tipdekanlik@erciyes.edu.tr Adres

Detaylı

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi

Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi Mustafa Kemal Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Uzaktan Eğitim Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Mustafa Kemal Üniversitesine bağlı uzaktan

Detaylı

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ

KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ Doküman No ÖİYR-262 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ İlk Yayın Tarihi 16.05.2015 Revizyon Tarihi - Revizyon No - Sayfa 1/6 KIRKLARELİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME

Detaylı

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ

İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ İSTANBUL AYVANSARAY ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu yönergenin amacı, ne kayıt yaptıran öğrencilerin, daha önce Yükseköğretim

Detaylı

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU

NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU NİŞANTAŞI ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU DERS SEÇİMİ İŞLEMLERİ İÇİN ÖĞRENCİ BİLGİ SİSTEMİ (OBİS) KULLANIM KILAVUZU Not: Lütfen bu bilgi notunu sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz. GENEL BİLGİLER

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere GIDA MÜHENDİSLİĞİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Yüksek Lisans Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2013-2014 eğitim-öğretim yılında lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere BİYOLOJİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere BİYOLOJİ YÜKSEK LİSANS DERECESİ verilecektir. Biyoloji Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Niğde Üniversitesi'nin 1992 yılında kuruluşu ile birlikte kurulan Biyoloji Anabilim Dalı Niğde Üniversitesinin ilk bölümlerindendir. Eğitim Öğretim hayatına

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ YANDAL PROGRAMI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Yandal programının amacı, anadal lisans programlarını başarıyla yürüten öğrencilerin

Detaylı

DENETİMLİ ÇALIŞMA İLKELERİ

DENETİMLİ ÇALIŞMA İLKELERİ DENETİMLİ ÇALIŞMA İLKELERİ Madde 1: Denetimli Çalışma, I - VIII. Yarıyıl için ilgili yarıyıldaki mesleki zorunlu, IX. Yarıyılda ise seçmeli derslerin öğretim üye ve elemanları tarafından verilen zorunlu

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO Üniversitesi Senatosunun 17.08.2015 tarih ve 2015/06-3 no lu kararıyla onaylanmıştır. Ek-3 SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL LİSANS PROGRAMI YÖNERGESİ* Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesinde

Detaylı

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK BÖLÜMÜ 4. SINIF STAJ (UYGULAMA) YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM KAPSAM

GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK BÖLÜMÜ 4. SINIF STAJ (UYGULAMA) YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM KAPSAM GAZĠ ÜNĠVERSĠTESĠ SAĞLIK BĠLĠMLERĠ FAKÜLTESĠ BESLENME ve DĠYETETĠK BÖLÜMÜ 4. SINIF STAJ (UYGULAMA) YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM KAPSAM MADDE 1: Bu yönerge 15 Ağustos 2013 tarihli Gazi Üniversitesi Eğitim-Öğretim

Detaylı

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönergenin amacı Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU UZAKTAN EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Uygulama Yönergesi

Detaylı

YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS

YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS YÖNETİM VE ORGANİZASYON YÜKSEK LİSANS Genel Bilgi Yönetim ve Organizasyon Bilim Dalı Yüksek Lisans Programında kadrolu 1 Profesör, 1 Doçent ve 4 Yardımcı Doçent görev yapmaktadır. Öğrenciler ilgi alanlarına

Detaylı

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (VEHİP- İNTÖRN) İLKELERİ

BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (VEHİP- İNTÖRN) İLKELERİ BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ VETERİNER FAKÜLTESİ VETERİNER HEKİMLİĞİ OLGUNLAŞMA UYGULAMA EĞİTİMİ (VEHİP- İNTÖRN) İLKELERİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1- Bu uygulama

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 1 T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV UYGULAMA ESASLARI Dayanak MADDE 1- (1) Bu esaslar 28 Ağustos 2012 tarih ve 28395 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kafkas Üniversitesi

Detaylı

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu.

DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli / Muğla Telefon 0252 211 1361 (www.mu.edu.tr)-(www.iibf.mu.edu. T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KAYIT YENİLEME KILAVUZU DEKANLIK Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yerleşkesi İİBF 48000- Kötekli /

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV ESASLARI YÖNERGESİ ( Tarih ve 2017/26 Sayılı Senato Kararı)

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV ESASLARI YÖNERGESİ ( Tarih ve 2017/26 Sayılı Senato Kararı) BEYKENT ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ ÖLÇME DEĞERLENDİRME VE SINAV ESASLARI YÖNERGESİ (08.11.2017 Tarih ve 2017/26 Sayılı Senato Kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ

YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ YENİ YÜZYIL ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

Gaziantep Üniversitesinden:

Gaziantep Üniversitesinden: 4 Ekim 2017 Sayı : 30200 RESMÎ GAZETE Sayfa : 39 Gaziantep Üniversitesinden: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

YÖNETMELİK MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ 5 Ekim 2015 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29493 Mevlana Üniversitesinden: YÖNETMELİK MEVLANA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/ İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SENATO TOPLANTISI TOPLANTI TARİHİ TOPLANTI SAAT OTURUM NO 09/01/2019 10.00 01 İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET (EŞDEĞERLİLİK) VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam,

Detaylı

Başarı notunun 100 üzerinden değerlendirildiği sisteme mutlak sistem denir.

Başarı notunun 100 üzerinden değerlendirildiği sisteme mutlak sistem denir. KREDİLİ SİSTEM Mutlak sistem nedir? Başarı notunun 100 üzerinden değerlendirildiği sisteme mutlak sistem denir. Kredili sistem ve özellikleri nedir? Başarı notunun nispi olarak değerlendirildiği sisteme

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK YÖNERGESİ (Üniversite Senatosu'nun 23 Mayıs 2017 tarihli ve 474/18 sayılı kararı) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin

Detaylı

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ BAĞIL NOT DEĞERLENDİRME SİSTEMİ YÖNERGESİ

T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ BAĞIL NOT DEĞERLENDİRME SİSTEMİ YÖNERGESİ T.C. AVRASYA ÜNİVERSİTESİ BAĞIL NOT DEĞERLENDİRME SİSTEMİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Avrasya Üniversitesi bünyesindeki önlisans ve lisans programlarındaki ölçme ve değerlendirmeye

Detaylı

Biyoloji Doktora Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin 1992 yılında kuruluşu ile birlikte kurulan Biyoloji Anabilim Dalı Ömer

Biyoloji Doktora Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin 1992 yılında kuruluşu ile birlikte kurulan Biyoloji Anabilim Dalı Ömer Biyoloji Doktora Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi'nin 1992 yılında kuruluşu ile birlikte kurulan Biyoloji Anabilim Dalı Ömer Halisdemir Üniversitesinin ilk bölümlerindendir. Eğitim Öğretim

Detaylı

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 2 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 2 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ

Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 2 TANITIM REHBERĠ. Hazırlayan DÖNEM 2 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ Ġzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı DÖNEM 2 TANITIM REHBERĠ Hazırlayan DÖNEM 2 KOORDĠNATÖRLÜĞÜ Dönem 2 Koordinatörlüğü: Koordinatör: Doç. Dr. Mustafa TÖZÜN, Halk

Detaylı

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13

16 Temmuz 2013/07 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 5. 26 Şubat 2013/02 no.lu Üniversite Akademik Kurulu Karar Tutanağı Madde 13 Sayfa : 1 / 6 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL PROGRAMI VE YANDAL PROGRAMI UYGULAMA ESASLARI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Uygulama Esaslarının amacı; Atatürk Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SANKO ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE ÖLÇME-DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinde

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı İstanbul Aydın Üniversitesi Tıp Fakültesinde tıp doktorluğu ile temel

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar

SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar SIKÇA SORULAN SORULAR Soru 1: 1. Sınıf öğrencisiyim, ders kaydı yaptırmam gerekiyor mu? Yeni kayıt yaptıran 1. sınıf öğrencilerinin Güz ve Bahar Yarıyıllarında e-kayıt sayfasından derslerini seçerek ders

Detaylı

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir.

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 9.SINIFLAR YIL SONU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ 10.SINIF DERS PROGRAMLARI SEÇMELİ DERSLER YÜKSEKÖĞRENİME GEÇİŞ SINAVI SINIF GEÇME YÖNETMELİĞİ SINIF GEÇME A-DOĞRUDAN Tüm derslerden

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav

BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak. MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Hukuki Dayanak Amaç MADDE 1 - (1) İstanbul Gelişim Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine bağlı olarak anadal lisans/önlisans programlarını

Detaylı

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM

YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM 21 Mart 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28594 Yıldız Teknik Üniversitesinden: YÖNETMELİK YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesinde lisans eğitimöğretimine

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinden: MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu

Detaylı

Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi

Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Akdeniz Üniversitesine bağlı fakülte, yüksekokul, konservatuar ve meslek yüksekokullarında

Detaylı

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ T.C. ADANA BİLİM VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ne bağlı fakülte, yüksekokul ve enstitülerde

Detaylı

Eğitim - Öğretim ile İlgili Önemli Bilgiler

Eğitim - Öğretim ile İlgili Önemli Bilgiler Eğitim - Öğretim ile İlgili Önemli Bilgiler Eğitim Öğretim Süresi : Azami öğretim süresi (yabancı dil hazırlık sınıfı hariç) 2 Yıllık Ön lisans programları için 4 yıl, 4 Yıllık Lisans programları için

Detaylı

LiSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU. İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve

LiSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU. İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve A) Ders İzleme Formu (Syllabus) Giriş İşlemleri LiSANSÜSTÜ NOT GİRİŞ İŞLEMLERİ KILAVUZU İlgili eğitim-öğretim yılı başında, öğrencilere ilan edilen yıl içinin ortalamaya katkı oranı ve değerlendirme sistemi,

Detaylı

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. SÜLEYMAN ŞAH ÜNİVERSİTESİ SINAV VE BAŞARI DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - (1) Bu Yönergenin amacı, Süleyman Şah Üniversitesine bağlı birimlerde

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesinin

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BAĞIL DEĞERLENDİRME YÖNERGESİ Kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge ders başarı notunun saptanmasında bağıl değerlendirme yöntemini uygulayan tüm fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarını

Detaylı

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ 1 T.C. İSTANBUL AREL ÜNİVERSİTESİ MUAFİYET VE İNTİBAK İŞLEMLERİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK ve TANIMLAR Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı, İstanbul AREL Üniversitesine kayıt hakkı kazanan

Detaylı

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ DOKTORA DERECESİ verilecektir.

Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere BİTKİSEL ÜRETİM VE TEKNOLOJİLERİ DOKTORA DERECESİ verilecektir. Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Doktora Programı Genel Bilgi Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Anabilim Dalı 2013-2014 eğitim-öğretim yılında yüksek lisans ve doktora

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik; 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır. 22 Ağustos 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28389 Selçuk Üniversitesinden: YÖNETMELİK SELÇUK ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. Genel Bilgi

Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Programı. Genel Bilgi Maden Mühendisliği Yüksek Lisans Programı Genel Bilgi Ömer Halisdemir Üniversitesi Maden Mühendisliği Anabilim Dalı 2008-2009 eğitim-öğretim yılında lisans ve yüksek lisans öğrencisi alarak eğitim-öğretime

Detaylı