AMBALAJ ATIKLARINI KAYNAĞINDA AYRI TOPLAMA PROJESİ. Dr. Metin ŞENTÜRK SKB Proje Koordinatörü

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "AMBALAJ ATIKLARINI KAYNAĞINDA AYRI TOPLAMA PROJESİ. Dr. Metin ŞENTÜRK SKB Proje Koordinatörü"

Transkript

1 AMBALAJ ATIKLARINI KAYNAĞINDA AYRI TOPLAMA PROJESİ Dr. Metin ŞENTÜRK SKB Proje Koordinatörü

2 İklim değişiyor, i dünya ısınıyor. İnsanoğlunun geleceği tehdit altında.

3 İnsanoğlunun geleceği thdit tehdit altında İnsanın doğal ğ kaynakları tüketme hızı, doğanın ğ kendini yenileme hızının %25 üzerindedir. Ekolojik ayak izi ölçümlerine göre dünyadaki herkes bir Kuzey Amerikalı kadar tüketse 5, bir Avrupalı kadar tüketse 3 gezegene daha ihtiyacımız olacak. Yeryüzünde herkes Türkiye deki üki dki insanlar gibi yaşarsa iki gezegene ihtiyaç i duyulacak. Türkiye de yaşayan insanlar olarak, gezegenin doğal ğ kaynaklarını kl payımıza düşenin üzerinde tüketiyoruz.

4 İnsanoğlunun geleceği thdit tehdit altında Bugün yaşadığımız ş ğ Dünya; y; doğal ğ kaynakları hor kullanılarak tüketilen, her gün 100 den fazla canlı türünün neslinin tükendiği, küresel iklim değişikliği nedeniyle büyük bir yıkıma sahne olan bir gezegen. Dünyada yaşanan hızla değişim, çevre sorunlarının büyümesine ü ve küresel iklim değişikliği ikli i gibi ekonomik ve sosyal boyutu olan karmaşık tehditlere dönüşmesine neden oluyor. Bununla birlikte bugün insanlık, küresel iklimin tehlike oluşturacak boyutta değişimini engelleyebilecek teknolojilere ve kaynaklara sahip.

5 k d l kd dü ü ül d ö l h k Farkında olmasak da, düşünülmeden çöpe atılan her atık doğal dengenin biraz daha bozulmasına neden oluyor.

6 Atıkların çürüme ve yok olma süreleri Pil 300 yıl Kağıt 3 ay Gazete 3 12 ay Sakız 5 yıl Tütün 3 ay Plastik tabak bk 100 yıl Kibrit çöpü 6 ay Strafor(köpük) 1000 yıl Filitreli sigara 1 2 yıl Çakmak(mika) 50 yıl Meyve artıkları 3 6 ay Kaset yıl Aliminyum yıl Deterjan 400 yıl

7 Atık çeşitleri Evsel atıklar Tıbbi atıklar Tehlikeli atıklar Endüstriyel atıklar İnşaat t atıkları

8 Katı atığa uygulana işlemler Gömme işlemi ş (düzenli depolama) Yakma işlemi Piroliz işlemi

9 KBB İZAYDAŞ tesisleri 2 düzenli depolama sahası 3 adet aktarma (Terfi) istasyonu Yakma tesisi (elektrik enerjisi elde ediliyor) Biyogaz tesisi (2011 yılında hayata geçecek) gç

10 Çözüm; insanlığın doğayla uyum iid içinde olduğu ğ ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz daha iyi bir dünya. İçin çöpe atma geri kazan.

11 Yaşam biçimlerimizin ve tüketim alışkanlıklarımızın sonucu olan küresel iklim değişikliğini ikliği i ve biyolojik çeşitliliğin ililiği kaybını durdurmak; yaşama yeniden saygı duymamızla mümkün. Gölcük Belediyesi olarak, ortak kararlılıkla, elimizdeki teknik potansiyeli kullanarak, çevremizdeki bu yıkımın önlenebileceğinin önemini vurguluyor ve bunun için çalışmalar yapıyoruz. ypy Çalışmalarımızda ş merkezi yönetim,,yerel yönetim, iş ş dünyası ve vatandaşlarla ortak akıl üretmeyi, farkındalık yaratmayı ve karar süreçlerinde etkili olmayı esas alıyoruz. Kentimizin, ülkemizin doğasının korunmasının yanı sıra, iklim değişikliği ile mücadele ve yaşam tarzımızın değişmesini hedefleyen projeler yürütüyoruz.

12 VİZYONUMUZ Çağdaş donanma kenti olarak; yüksek yaşam standartları ile dünyaca tanınmış, hizmet ve kalitede örnek, bilim, sanat ve turizm merkezi sağlıklığ bir Gölcük

13 MİSYONUMUZ Çağdaş Donanma Kenti Gölcük te; İnsan merkezli, kaynaklarını verimli kullanan, adil, katılımcı ve etkin yönetim anlayışı ile hlk halkımızın gurur duyarak mutlu bir yaşam sürdüreceği kent için hizmetler sunmak

14 PROJE İLE İLGİLİ İ İ HEDEFLERİMİZ Tüm İlçeç kapsamında kaynağında ğ ayrıştırma ş ve geri kazanım/geri dönüşüm bilincinin oluşturulması Tüm ilçe kapsamında ambalaj atığı, atık pil,atık yağ, elektronik atıkların ve ömrünü tamamlamış lastiklerin geri kazanımı konusunda halkın bilinçlendirilmesi, toplanması Halkın projede aktif rol almasını sağlayarak projenin hızlı bir şekilde yerel yönetimsistemine it i dönüştürülmesi ül

15 PROJE İLE İLGİLİ İ İ ÇALIŞMALARIMIZ Ambalaj Atıkları Geri KazanımProjesi Atık Piller Geri Kazanım Projesi Elektronik Atıklar Geri Kazanım Projesi Bitkisel Atık Yağlar Geri Kazanım Projesi Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Bertarafı ve Geri Kazanım ş Projesi

16 ORGANİZASYON ŞEMASI Belediye Başkanı Başkan Yardımcısı Temizlik İşleri l i Müdürlüğü Temizlik İşleri Koordinatörü Temizlik İşleri Amiri Çevre Mühendisi

17 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Uygulama 5 Aşamadan Oluşmaktadır. Nüfus 1. Aşama ,2 2. Aşama ,6 3. Aşama ,2 4. Aşama ,2 5. Aşama Gölcük Belediyesi Ekim Ayı İtibariyle Uygulama Planının 3. Aşamasında Çalışmalarına Devam Etmektedir. Toplam Nüfusa Oranı İlçe Nüfusu :

18 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Gölcük Belediyesi Sınırları İçerisinde Proje Başlangıç Tarihinden Bugüne Toplam 485 konteyner dağıtılmıştır.

19 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Geri Dönüşüm Kontyenerleri Uygulama Planı Dahilinde Belirlenen Uygun Yerlere ş y yg yg metre aralıklarla dağıtılmıştır.

20 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Konutlarda Site Sakinleri ile Gerçekleştirilen Toplantılar

21 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Konutlarda Gerçekleştirilen Bilgilendirme Çalışmaları 12 Kişilik ilik Bilgilendirme Ekibi Kuruldu. Bil il di Ç l l d d t b ü Bilgilendirme Çalışmalarında adet broşür dağıtılmıştır.

22 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi İşyerlerinde Gerçekleştirilen Bilgilendirme Çalışmaları 1. Aşama, 2. Aşama ve 3. Aşama içerisinde yer alan mahallelerde bulunan tüm işyerlerinde bilgilendirme çalışmaları tamamlandı.

23 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Okullarda Gerçekleştirilen Bilgilendirme Çalışmaları

24 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Okullarda Gerçekleştirilen Bilgilendirme Çalışmaları M.E.B. e Bağlı İlköğretim ve Lise düzeyindeki 44 okula eğitim verildi.

25 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi STK lerde ve Derneklerde Gerçekleştirilen Bilgilendirme Çalışmaları Gölcük Belediyesi sınırları içerisinde yer alan 13 STK ye eğitim verildi.

26 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Gölcük Belediyesi sınırları içerisinde yer alan 30 mahalle ve 20 köy muhtarına bilgilendirme çalışması gerçekleştirildi.

27 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Sağlık Kuruluşlarına İç Mekan Kutuları Dağıtıldı.

28 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Eğitim Kurumlarına İç Mekan Kutuları Dağıtıldı.

29 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Donanma Komutanlığına Konteynerler Teslim Edildi.

30 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Gölcük Belediyesi sınırları içerisinde yer alan sağlık ocakları, diyaliz merkezleri, askeri lojmanlar, eğitim merkezleri ve tüm sanayi kuruluşlarından ambalaj atıkları kaynağında ayrı olarak toplanmakta ve geri kazanım sürecine tabi tutulmaktadır.

31 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Hurdacılarla ve Sokak Toplayıcılarıyla Toplantı Yapıldı Yapılan Toplantıdan Sonra Kontrol Altına Alınan Sokak Toplayıcılarından Nisan Ayı İtibariyle kg, Mayıs Ayı İtibariyle kg, Haziran Ayı İtibariyle kg Ambalaj Atığı Ayrı Toplanarak Kayıt Edilmiş ve Hurdacılar Kontrol Altına Alınmıştır.

32 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Konutlar, Okullar ve İşyerlerinde Dağıtılan Broşür ve Afişler

33 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Konutlar, Okullar ve İşyerlerinde Dağıtılan Broşür ve Afişler

34 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Konutlar, Okullar ve İşyerlerinde Dağıtılan Broşür ve Afişler Bez afişler uygulama bölgesinde en çok geçiş olan, göz önünde bulunan noktalara asılarak proje ile ilgili kısa bilgiler verilmiştir. Ayrıca bölgede bulunan billboardlar da amaç için kullanılmaktadır.

35 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Konutlar, Okullar ve İşyerlerinde Dağıtılan Broşür ve Afişler

36 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Geri Dönüşüm Projesiyle ilgili yapılan çalışmalara sıklıkla basında yer verilerek halkın çalışmalardan haberdar olması sağlanmakta ve katılımlarının artması hedeflenmektedir.

37 Ambalaj Atıklarını Kaynağında Ayrı Toplama Projesi Gölcük Belediyesi Tarafından Proje Başlangıç Tarihinden İtibaren Toplam kg Ambalaj Atığı Kaynağında Ayrı Toplanmış ve Ekonomiye Geri Kazandırılmıştır Gölcük Belediyesi Tarafından Toplanan Ambalaj Atığı Miktarlarının Toplam Dağılımı

38 Toplama Araçları Uygulama Planında 3. Aşama içerisinde çalışmaları devam eden Gölcük Belediyemizde Ambalaj Atıklarını ayrı olarak toplayan tam zamanlı 2 adet toplama aracı çift vardiya ile ayrı toplama çalışmalarını sürdürmektedir.

39 Atık Pillerin Ayrı Toplanması ve Geri Kazanımı Tüm muhtarlıklara, okullara, kurslara, STK lara, derneklere ve belirlenen işyerlerine ve konutlara atık pil toplama kutuları ve bidonları dağıtılmıştır.

40 Atık Pillerin Ayrı Toplanması ve Geri Kazanımı Atık Pillerin ayrı toplanması ve geri kazanımıyla ilgili okullarda bilgilendirme çalışmaları yapılmış, dağıtılan adet broşür ve afişlerle okullarda bilincin oluşturulmasış hedeflenmiştir. ş Okullara95adetatık pil toplama bidonu, 220 adet toplama kutusu dağıtılmıştır. Belediyemiz çalışanları periyodik olarak okullardan atık pilleri ayrı olarak toplamakta ve protokol imzalanan firmaya atık pilleri teslim ederek geri kazanım sürecine dahil etmektedirler.

41 Atık Pillerin Ayrı Toplanması ve Geri Kazanımı KBB ve ilçe belediyeleri tarafından organize og eedilene Ödüllü ü AtıkPilToplama Kampanyasında toplanan 1425 kg. atık pil ile Gölcük Belediyesi 12 ilçe arasında 3. sırada yer aldı.

42 Elektronik AtıklarınAyrıAyrı Toplanması ve Geri Kazanımı Protokol imzalanan firmadan tedarik edilen 14 m3 lük e-atık konteynerinde e-atıklar muhafaza edilmektedir. Belirlenen bölgelerden periyodik olarak belediyemiz ekiplerince e-atıklar ayrı olarak toplanmakta ve geri kazanıma gönderilmektedir.

43 Elektronik AtıklarınAyrı Toplanması Elektronik Atıkların Ayrı Toplanması ve Geri Kazanımı

44 Bitkisel Atık Yağların Ayrı Toplanması ve Geri Kazanımı Büyükşehir Belediyesinin gerçekleştirmiş olduğu işyerlerinde bitkisel atık yağ denetleme çalışmaları belediyemiz çalışanlarınındaiştirakleriyle devam etmektedir.

45 Bitkisel Atık Yağların Ayrı Toplanması ve Geri Kazanımı Belediyemizce bitkisel atık yağ toplama noktaları belirlenmiş, ve yine belediyemiz tarafından tedarik edilmiş olan 200 adet 50 kg lik toplama bidonlarının dağıtılmasığ ile ayrı toplama işlemi gerçekleştirilmektedir. Bitkisel atık yağlarla ilgili hazırlanan broşür ve afişler gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmalarında dağıtılmaktadır.

46 Atık Toplama Merkezi Projelendirme Atık Toplama Merkezi Projelendirme Çalışmaları Gölcük Belediyesi Değirmendere Garajının Atık Toplama Merkezi Olarak Projelendirilmesi Devam Etmektedir.

47 Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Ayrı Toplanması ve Geri Kazanımı Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Ayrı Toplanması ve Geri Kazanımı ile ilgili imzalanması düşünülen protokol ile ilgili yetkili firmalarla görüşmeler devam etmektedir.

48 Eko Okul Projesi PROJEYİ UYGULAYICI KURULUŞLAR GÖLCÜK BELEDİYESİ İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖLCÜK KENT KONSEYİ PİLOT SEÇİLMİŞ OKULLAR

49 EKO OKUL PROJESİNİN ANA HEDEFLERİ Yerel düzeyde sürdürülebilir kalkınma sürecinin uygulanmasına yardımcı olmak, Öğrencilerin çevre bilincinin gelişmesini ve bununla birlikte aktif rol almalarını sağlamak, Projenin uygulanacak olan okullarda çevresel düzenini sağlamak ve okulların çevresel etkilerini azaltmak, Öğrencilerin her aşamadaki etkinliklere ve karar alma mekanizmalarına katılma isteği uyandırmak,

50 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Çevre Haftası ile ilgili etkinlikler Belediyemiz Kongre Sarayında yoğun katılımla gerçekleştirilmiştir.

51 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Çevre Haftasına özel olarak hazırlanan 5000 broşür kent merkezinde yapılan bilgilendirme Çevre Haftasına özel olarak hazırlanan 5000 broşür kent merkezinde yapılan bilgilendirme çalışmaları esnasında, düzenlenen uçurtma şenliğinde, gerçekleştirilen file dağıtımı çalışmaları esnasında ve düzenlenen bisiklet turunda halka dağıtılmıştır.

52 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri Çevre Haftasında Öğrencilerimizle i i l KBB İzaydaş d A.Ş. ne Teknik Gezi Düzenlendi.

53 Geri Dönüşüm Çalışmaları Performans Bilgileri Evsel Atıklar (% 8) Bitkisel Atık Yağlar (% 24) Ambalaj Atıkları (% 45) Diğer (% 9) E Atıklar (% 8) Bitkisel Atık Yağlar İle İlgili Talepler Diğer (Öneri, Bilgi, vb.) E Atıklar ile İlgili Talepler Atık Piller ile İlgili Talepler Ambalaj Atıkları İle İlgili Talepler Evsel Atıklar ile İlgili Talepler Atık Piller (% 6) Proje başlangıç tarihinden bugüne kadar sözlü ve yazılı olarak iletilen talep ve istekler kayıt altına alınmış, buna bağlı olarak 10 aylık süreci içeren bir performans grafiği oluşturulmuştur.

54 Geri Dönüşüm Çalışmaları Performans Bilgileri Performans bilgilerinden elde edilen veriler ile gelen istek ve talepler doğrultusunda ambalaj atığı konteynerlerinin bulunduğu bölgelerde konteynerlere daha rahat ulaşılması amacı ile haritalandırma çalışmaları yapılmış, Gölcük Belediyesi resmi web sitesinde Geri Dönüşüm Projesi başlıklı ayrı bir sayfa hazırlanarak sayfada yer verilen bilgilendirme ile birlikte kullanıma sunulmuştur.

55 Geri Dönüşüm Çalışmaları Performans Bilgileri İnternet sitesinde kullanılan haritalandırmada numarataj, uydu ve 3 boyutlu haritalar olmak üzere 3 farklı harita çeşidi ş bulunmaktadır.

56 Geri Dönüşüm Çalışmaları Performans Bilgileri

57 Geri Dönüşüm Çalışmaları Performans Bilgileri

58 Geri Dönüşüm Çalışmaları Performans Bilgileri Gölcük Belediyesi sınırları içerisinde çalışmalarına devam eden ambalaj atığı toplama araçlarına kurulan takip sistemi ile elektronik ortamda araçların belediyemiz tarafından kontrolü sağlanmış ve daha kolay ve hızlı çalışma olanağı sağlanmıştır.

59 Geri Dönüşüm Çalışmaları Performans Bilgileri Daha fazla kişiye ulaşabilmek ve çalışmaları daha kolay aktarabilmek amacı ile Gölcük Belediyesi nin Ambalaj Atıklarının Ayrı Toplanması ile ilgili yaptığı çalışmaları ve geri kazanımın önemini anlatan bir video hazırlanmış ve belirlenen tüm kuruluşlara dağıtımına başlanmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır.

Halkımıza daha iyi ve kaliteli hizmet verebilmek çöp toplamada kullanılmak üzere 238 adet hurda sac bidon alınarak gerekli yerlere dağıtılmıştır. TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ----------------------------------------------------- Temizlik İşleri Personeli, 1 Temizlik İşleri Müdür Vekili, 1 Çevre Mühendisi, 1 Temizlik Çavuşu, 4 Kadrolu Memur, 16 Daimi

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI Ambalaj Atıklarının Kaynağında Ayrı Toplanması Cam Atıkların Toplanması Bitkisel Atık Yağların Toplanması Madensel Atık Yağların Toplanması Atık

Detaylı

ATAŞEHİR yılı itibariyle nüfusu kişiye ulaşmıştır.

ATAŞEHİR yılı itibariyle nüfusu kişiye ulaşmıştır. ATAŞEHİR ATAŞEHİR İLÇESİ 25.84 km 2 yüzölçümüne sahip olan ilçemiz güneyinde Maltepe, güney batısında Kadıköy, batısında Üsküdar, kuzeyinde Ümraniye, kuzeydoğusunda Çekmeköy ve doğusunda Sancaktepe ilçelerine

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KULLANILMIŞ KIZARTMALIK YAĞLARIN YÖNETİMİ KOCAELİ ÖRNEĞİ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KULLANILMIŞ KIZARTMALIK YAĞLARIN YÖNETİMİ KOCAELİ ÖRNEĞİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KULLANILMIŞ KIZARTMALIK YAĞLARIN YÖNETİMİ KOCAELİ ÖRNEĞİ 18.04.2011 KAPSAM ü YETKİ DEVRİ ü HANELERE YÖNELİK YAPILAN ÇALIŞMALAR ü

Detaylı

Faaliyet ve Proje Bilgileri. 1.Katı Atık Yönetimi

Faaliyet ve Proje Bilgileri. 1.Katı Atık Yönetimi Faaliyet ve Proje Bilgileri 1.Katı Atık Yönetimi Kent Genelinde Katı Atıkların Bertarafının Sağlanması ve Katı Atık Depolama Alanlarının İnşa Edilmesi. Kentimizde yerleşim alanları ile işletmelerden oluşan

Detaylı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması Belediyenin Atık Toplama Protokolü Süreci Protokol Çalışmasının Yapılması Mevcut Firmalarla Devam Edilecek mi? E Protokolün Yenilenmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığından

Detaylı

Şehirlerde sağlıklı bir hayat sürebilmemiz için; içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın ve

Şehirlerde sağlıklı bir hayat sürebilmemiz için; içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın ve TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ Şehirlerde sağlıklı bir hayat sürebilmemiz için; içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın ve toprağımızın temiz olması gerekmektedir. Bunlardan biri kirlendiğinde, insanoğlunun yaşamı

Detaylı

ATAġEHĠR BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ATAġEHĠR BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ATAġEHĠR BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ FAALİYETLERİ Ataşehir Çevre ve Koruma Kontrol Müdürlüğü; 14.04.2009 tarihinde kurulmuş olup, 2872 sayılı ÇEVRE KANUNU

Detaylı

SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI

SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI SIFIR ATIK PROJESİ OKUL DOSYASI T.C TURGUTLU ANAOKULU 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI SIFIR ATIK PROJESİ YILLIK ÇALIŞMA PLANI HEDEFLERİMİZ 1-İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması 2- Temiz

Detaylı

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef

Kerim AKSU Belediye Başkanı. Kazım ELMALI Belediye Başkan Yardımcısı. İsmail DEMİR Temizlik İşleri Müdürü. Hasan ÖZTÜRK Şef GİRESUN BELEDİYESİ TEMIZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜGÜ GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI YÖNETMELİĞİ TEŞKİLAT MADDE 5-Temizlik İşleri Müdürlüğü aşağıda yazıldığı şekilde teşkilatlanmıştır.müdürlük;belediye Başkan Yardımcısı

Detaylı

Türkiye de Belediye Atıkları Yönetiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri

Türkiye de Belediye Atıkları Yönetiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Türkiye de Belediye Atıkları Yönetiminde Sorunlar ve Çözüm Önerileri Recep ŞAHİN Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ekim 2015, Ankara Belediyeler ve Atıklar Belediyelerin sorumlu olduğu

Detaylı

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ STRATEJİK ATIK YÖNETİMİ PLANI

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ STRATEJİK ATIK YÖNETİMİ PLANI BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ STRATEJİK ATIK YÖNETİMİ PLANI Bölüm 1 Atık Yönetimi Üzerinde Etkileri Olan Kanuni Düzenlemeler Bölüm 1.1 Ulusal Düzenlemeler Atık Yönetimi üzerinde etkileri olan kanun ve düzenlemeler

Detaylı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 1 / 13

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 1 / 13 Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü 1 / 13 Genel Bilgi Çevre Koruma ve Kont. Müd. Bünyesinde bulundurduğu Çevre Koruma Birimi, Temizlik İşleri Birimi ve Veterinerlik Birimi ile 3 ayrı birim olan çevre koruma

Detaylı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇEVRECİ ŞEHİRLERE DOĞRU Kadir DEMİRBOLAT İklim Değişikliği Dairesi Başkanı 7 Temmuz 2012, Gaziantep Çevreci Şehircilik; Yaşam kalitesi yüksek, Çevreye duyarlı, Tarihi ve kültürel

Detaylı

ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİMİ

ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİMİ DÜZCE NİN ÇEVRE SORUNLARI ve ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİMİ Yrd. Doç. Dr. Fatih TAŞPINAR Düzce Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü Konuralp/DÜZCE 04.12.2012 1 KATI ATIK (ÇÖP) Toplumun

Detaylı

2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI

2013 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ [203] 203 MALİ YILI PERFORMANS PROGRAMI SUNUŞ Birimimiz Performans Programı, Kamu İdarelerince Hazırlanacak Performans Programları Hakkında Yönetmelik ile Performans Programı

Detaylı

Adana Büyükşehir Belediyesi Sorumluluk Alanını gösteren harita

Adana Büyükşehir Belediyesi Sorumluluk Alanını gösteren harita Adana Büyükşehir Belediyesi Sorumluluk Alanını gösteren harita 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu nun 7 nci maddesi; evsel katı atıkların toplanarak bertaraf tesisine/aktarma istasyonlarına taşınması

Detaylı

Şubat Bülteni. değerlendirilmesi konusunda bilinçli adımlar atarak, 2000 yılından bu yana sürdürmekte ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

Şubat Bülteni. değerlendirilmesi konusunda bilinçli adımlar atarak, 2000 yılından bu yana sürdürmekte ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ Atık Koordinasyon Merkezi Şubat Bülteni Atık Koordinasyon Merkezi ( 0216 ) 414 38 15-20 (6 Hat) GİRİŞ İÇİNDEKİLER: Ambalaj Atıkları....2 Bitkisel Atık Yağlar..4 Atık Piller.5 Atık Koordinasyon Merkezi

Detaylı

Değerli Kardeşlerim. Muzaffer KÜLCÜ Belediye Başkanı

Değerli Kardeşlerim. Muzaffer KÜLCÜ Belediye Başkanı Değerli Kardeşlerim Çorum un değişimine ve gelişimine yön veren Belediyemiz, sorumlu olduğu temizlik hizmetlerini de 8 yıldır önemli bir yatırım alanına dönüştürdü. Sağlıklı bir toplumun devamı için gereken

Detaylı

GİRİŞ İÇİNDEKİLER OCAK 2009

GİRİŞ İÇİNDEKİLER OCAK 2009 OCAK 2009 GİRİŞ İÇİNDEKİLER Hammaddenin azalması, doğal kaynakların hızla tükenmesi, dünya nüfusunun artması ve tüketim alışkanlıklarının değişmesi nedeniyle ekonomik problemler ortaya çıkacak olup, bu

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat)

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ. ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat) ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ATIK KOORDİNASYON MERKEZİ 414 38 15-20 (6 Hat) AMBALAJ ATIKLARI Hangi Atıklar Kaynağında Ayrı Biriktirilmeli? Kağıt ve Karton Gazete ve Dergiler Metal Kutular Cam Şişe

Detaylı

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atıklar Şube Müdürlüğü ATIK PİLLER

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atıklar Şube Müdürlüğü ATIK PİLLER GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atıklar Şube Müdürlüğü ATIK PİLLER 2011 ATIK PİLLER Bu sunum; Atık Piller Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği kapsamı

Detaylı

TÜRKİYE DE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLER. Düşük Karbonlu Sürece Geçiş Nasıl Yönetilir? OP. DR. ALTINOK ÖZ KARTAL BELEDİYE BAŞKANI

TÜRKİYE DE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLER. Düşük Karbonlu Sürece Geçiş Nasıl Yönetilir? OP. DR. ALTINOK ÖZ KARTAL BELEDİYE BAŞKANI TÜRKİYE DE SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTLER Düşük Karbonlu Sürece Geçiş Nasıl Yönetilir? OP. DR. ALTINOK ÖZ KARTAL BELEDİYE BAŞKANI Kartal Belediyesi 2011 1 KARTAL İLÇESİ NİN TANITIMI 1871 yılında ilçe olan Kartal

Detaylı

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GÜZELBAHÇE SONUÇ RAPORU

İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GÜZELBAHÇE SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GÜZELBAHÇE SONUÇ RAPORU Tarih: 30 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 30 Katılımcı listesindeki Sayı: 27 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRESİ BAŞKANLIĞI ATIK YÖNETİMİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, İLKELER ve TANIMLAR Amaç Madde 1-

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ A) GENEL BİLGİLER Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüz; 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 2872 Sayılı Çevre Kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkartılan yönetmelikler çerçevesinde

Detaylı

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA

TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA KONU BAŞLIĞI: ÇÖP VE ATIK TARİH ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM 2016 * Eko okul komitesininoluşturulması. *Eko okul timinin oluşturulması. * Eko Okul panosunun yer tespiti ve içeriğinin belirlenmesi. * Tüm okulun

Detaylı

DEFNE BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak

DEFNE BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak DEFNE BELEDĠYESĠ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUġ, GÖREV VE ÇALIġMA ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ Amaç BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1: Bu yönetmeliğin amacı; Defne Belediye Başkanlığı Çevre

Detaylı

ONBEŞİNCİ BÖLÜM TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI

ONBEŞİNCİ BÖLÜM TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ONBEŞİNCİ BÖLÜM TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NÜN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI ONBEŞİNCİ BÖLÜM Temizlik İşleri Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve

Detaylı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÇEVRE KORUMA KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KURULUŞ, GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç ve kapsam MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin

Detaylı

Temizlik İşleri Müdürlüğü

Temizlik İşleri Müdürlüğü Temizlik İşleri Müdürlüğü 82 Temizlik İşleri Müdürlüğü I - GENEL BİLGİLER A - MÜDÜRLÜĞÜMÜZÜN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI Müdürlüğümüzün Görevleri: Temizlik İşleri Müdürlüğü Belediye Kanunu, Büyükşehir

Detaylı

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ

MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ MURATPAŞA BELEDİYESİ 2015 YILI MAVİ BAYRAK ÇEVRE EĞİTİM ve BİLİNÇLENDİRME ETKİNLİKLERİ BELEDİYEMİZ HAKINDA GENEL BİLGİLER Belediye Nüfusu : 465.927 Toplam Turistik otel, pansiyon vb. Sayısı : 265 Turistik

Detaylı

İZMİR DE KATI ATIK YÖNETİMİ. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı

İZMİR DE KATI ATIK YÖNETİMİ. İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı İZMİR DE KATI ATIK YÖNETİMİ İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ Atık Yönetimi Dairesi Başkanlığı İL NÜFUSU: 4.061.074 KİŞİ 2009-2014: 21 İlçe (3,35 milyon kişi) Nisan 2014 itibariyle 30 İlçe ATIK YÖNETİMİNDE YASAL

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI AVRUPA BİRLİĞİ ve ÇEVRE Avrupa Birliği Bakanlığı Sunum İçeriği AB ve Çevre- Temel ilkeler AB ve İklim Değişikliği AB ve Su Kalitesi AB ve Atık Geri Dönüşümü Müzakere sürecinde

Detaylı

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI

ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ÇAYIROVA ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROGRAMI ÇÖP, ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM KONULU YILLIK EYLEM PLANI ŞEKERPINAR TOKİ ANAOKULU 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

Tıbbi Atıkların Sterilizasyonu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü

Tıbbi Atıkların Sterilizasyonu. Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü Tıbbi Atıkların Sterilizasyonu Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Müdürlüğü İstanbul Aralık, 2016 Atık Yönetiminde Temel İlke Tıbbi, tehlikeli ve evsel atıkların; kaynağında oluşum

Detaylı

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI

ANTALYA AÇI OKULLARI ÖZEL LARA AÇI ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKUL EYLEM PLANI (2. YIL) AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA/SORUMLULAR EKİM Okuldaki öğrenci, öğretmen, okul personelinin projenin birinci yılında yapılanların kısa sunumu ve

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ BĠRĠMLERĠ 1. ÇEVRE YÖNETĠMĠ 1.1. Atık Yönetimi 1.1.1. Atık Koordinasyon Merkezi 1.1.1.1. Ambalaj Atıkları Yönetimi 1.1.1.2. Bitkisel

Detaylı

BURSA ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİM PLANININ DEĞERLENDİRMESİ

BURSA ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİM PLANININ DEĞERLENDİRMESİ 11. ULUSAL ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ KONGRESİ 15-17 Ekim 2015-Bursa BURSA ENTEGRE KATI ATIK YÖNETİM PLANININ DEĞERLENDİRMESİ A.Nalan FİDAN Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Yeşim

Detaylı

MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm AYLAR UYGULANAN FAALİYETLER UYGULAYAN

MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm AYLAR UYGULANAN FAALİYETLER UYGULAYAN EYLÜL 1 MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2014-2015 YILI 2. YIL 1. DÖNEM RAPORU KONU: Çöp-Atık & Geri Dönüşüm. Eko- okul timi oluşturuldu.. Eko okul komitesi için öğretmen ve velilerden grup oluşturuldu. - 3-4

Detaylı

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ İSTEK ÖZEL BARIŞ İLKÖĞRETİM OKULU 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM EKO OKUL PROGRAMI BÜLTENİ EKO İLKEMİZ ATIKLARI AYRIŞTIRALIM DÜNYAMIZA SAHİP ÇIKALIM GELECEĞİMİZİ HAZIRLAYALIM Eko-Okullar Programı

Detaylı

ATIK YÖNETİMİ SUNUMU

ATIK YÖNETİMİ SUNUMU ATIK YÖNETİMİ SUNUMU BAŞAKŞEHİR İstanbul un yeni ilçelerinden Başakşehir 2008 yılında Küçükçekmece ve Esenler den ayrılan mahalleler ile Bahçeşehir Belde Belediyesi nin birleştirilmesiyle oluşmuştur. Başakşehir

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ BĠRĠMLERĠ ÇEVRE A) Atık Yönetimi Atık Koordinasyon Merkezi B) Çevresel Kirliliğin Önlenmesi ve Bertarafı Görüntü Kirliliği Analizi ve Temizliği Çalışmaları Hava Kirliliği

Detaylı

AHU HETMAN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm

AHU HETMAN ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU. KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm 2018 AHU HETMAN ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR PROJESİ 2.DÖNEM RAPORU KONU: Çevre Bilinci Çöp Atık Geri Dönüşüm 29.06.2018 AHU HETMAN ORTAOKULU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI EKO-OKULLAR

Detaylı

Bülten. 2015 Atık Sempozyumu Gerçekleşti Çevre Mevzuatı ve Atık Yönetim Semineri 13 Mart ta Düzenlenecek

Bülten. 2015 Atık Sempozyumu Gerçekleşti Çevre Mevzuatı ve Atık Yönetim Semineri 13 Mart ta Düzenlenecek PAGÇEV 2015 Atık Sempozyumu Gerçekleşti Çevre Mevzuatı ve Atık Yönetim Semineri 13 Mart ta Düzenlenecek Bülten Atık Getirme Merkezi Tebliği nin Getirdiği Yükümlülükler Başakşehir Living Lab. 3. Çocuk Eğitimi

Detaylı

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır.

Vizyonumuz Ülkemizin, çevre ve iş güvenliği alanlarında ulusal ve uluslararası rekabet gücünü artıracak çalışmalarda öncü olmaktır. Kariyer Mühendislik 2011 yılında gelişen çevre ve iş güvenliği mevzuatlarının Türkiye de uygulanmasını hedef alarak kurulmuştur. Şirket çalışanlarının ve kurucusunun yıllar içerisinde elde etmiş olduğu

Detaylı

NEVŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

NEVŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ NEVŞEHİR BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ MADDE 1 AMAÇ : Temiz bir çevrede insanların sağlıklı,mutlu ve çağdaş bir şekilde yaşama haklarından hareketle sokak ve caddeler,

Detaylı

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ CADDE VE SOKAKLARI SÜPÜRÜYORUZ Meydan, bulvar, ana caddeler ve sokakları 2 yol süpürme aracı ve 115 süpürgeci işçi ile süpürerek temizliyoruz. Yol süpürme araçları trafik sorunu

Detaylı

AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ

AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ AFYONKARAHİSAR İLİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ ÇEVRE HİZMETLERİ BİRLİĞİ HAKKINDA Çevre Hizmetleri Birliği 09.12.2005 tarih ve 26018 Sayılı Resmi Gazete de yayınlanarak kurulmuştur. Afyonkarahisar Merkez Belediyesi

Detaylı

Sonrası. Tıbbi atıklarla ilgili çalışmalar sonunda sağlık kuruluşlarının yönetmeliğe uygun depolar/konteynerler kullanması sağlanmıştır.

Sonrası. Tıbbi atıklarla ilgili çalışmalar sonunda sağlık kuruluşlarının yönetmeliğe uygun depolar/konteynerler kullanması sağlanmıştır. 1 Öncesi Tıbbi atık çalışmalarının başladığı ilk dönemlerde atıklar uygun depo/konteyner yerine sağlık kuruluşunun muhtelif yerlerine gelişigüzel bırakılıyordu (1995-1996 yılları). 2 Sonrası Tıbbi atıklarla

Detaylı

Uluslararası(Kompost(Konferansı((

Uluslararası(Kompost(Konferansı(( Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir This project is co-funded by the European Union and the Republic of Turkey Çöp Değil, Kompost TÜRKİYE ÇÖPÜNÜ DÖNÜŞTÜRÜYOR!

Detaylı

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU

2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU 1 2010-2013 İZMİR BÖLGE PLANI İLÇE LANSMAN SÜRECİ GAZİEMİR SONUÇ RAPORU Tarih: 15 Aralık 2010 Yaklaşık Katılımcı Sayısı: 60 Katılımcı listesindeki Sayı: 57 Katılımcı Düzeyi ve Profili: 2 3 4 Dağıtılan

Detaylı

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ Pil ve Akümülatör Nedir? Kimyasal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren, kompleks elektro kimyasal cihazlardır. Piller ve Aküler Şarj Edilemez (Primer) Şarj Edilebilir

Detaylı

KATI ATIKLARIN TOPLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ

KATI ATIKLARIN TOPLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü KATI ATIKLARIN TOPLANMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ Hasan SEÇGĐN Çevre Mühendisi AMAÇ Üretilen atıkların ikili toplama sistemi ve getirme merkezleri aracılığıyla toplanarak, geri

Detaylı

ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI ( )

ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM PLANI ( ) ÇEVRE SAĞLIK TESİSLERİ LTD. ŞTİ. ENDÜSTRİYEL ATIK YÖNETİM (2016-2017-2018) Sayfa No 5/1 Hazırlayan İnceleyen Onaylayan Çevre Görevlisi Kalite Yönetim Direktörü Başhekim 1) Atık Üreticisinin İletişim Bilgileri

Detaylı

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI

ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI ÇEVRESEL ETKİ DEĞERLENDİRMESİ İZİN VE DENETİM GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İZİN VE LİSANS DAİRESİ BAŞKANLIĞI Yalçın KARACA Şube Müdürü 1 İzin/Lisansa Tabi İşletme ve Faaliyetler Tesisler ve faaliyetler, Kirletici Vasıfları

Detaylı

GRANADA LUXURY BELEK EYLEM PLANI

GRANADA LUXURY BELEK EYLEM PLANI GRANADA LUXURY BELEK EYLEM PLANI ORGANİK ATIKLAR Organik atıkların diğer atıklardan ayrı toplanarak tesisten uzaklaştırılm ası Organik atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde Çevre kirliliğini, haşere

Detaylı

İSTANBUL YÖNETMELİĞİ İSTANBUL UYGULAMALARI VE HEDEFLER. Nevcivan ÇİÇEK. rmacı Banu SARGIN Y. Şehir Plancısı

İSTANBUL YÖNETMELİĞİ İSTANBUL UYGULAMALARI VE HEDEFLER. Nevcivan ÇİÇEK. rmacı Banu SARGIN Y. Şehir Plancısı İSTANBUL ÇEVRE VE ORMAN İL L MÜDÜRLM RLÜĞÜ BİTKİSEL ATIK YAĞLARIN KONTROLÜ YÖNETMELİĞİ İSTANBUL UYGULAMALARI VE HEDEFLER Nevcivan ÇİÇEK Araştırmac rmacı Banu SARGIN Y. Şehir Plancısı YÖNETMELİK Bitkisel

Detaylı

HAZIR YEMEK İŞLETMESİNDE ÇEVRE BOYUTLARI VE ÇEVRESEL ETKİLER. OKŞAN ALTAŞ Gıda Yüksek Mühendisi

HAZIR YEMEK İŞLETMESİNDE ÇEVRE BOYUTLARI VE ÇEVRESEL ETKİLER. OKŞAN ALTAŞ Gıda Yüksek Mühendisi HAZIR YEMEK İŞLETMESİNDE ÇEVRE BOYUTLARI VE ÇEVRESEL ETKİLER OKŞAN ALTAŞ Gıda Yüksek Mühendisi Atık üreticisinin yükümlülükleri Atığın niteliklerini belirlemek Yönetmeliklere uygun olarak atık yönetimini

Detaylı

15 Aralık 2016 ANTALYA. Atık Akümülatörlerin Yönetimi Antalya 1

15 Aralık 2016 ANTALYA. Atık Akümülatörlerin Yönetimi Antalya 1 15 Aralık 2016 ANTALYA Atık Akümülatörlerin Yönetimi -15.12.2016 - Antalya 1 Sunum Abdurrahman ACAR AKÜDER Yön. Kur. Başkanı Atık Akümülatörlerin Yönetimi -15.12.2016 - Antalya 2 Çevrenin ve Doğal Kaynakların

Detaylı

ATIK YÖNETĠMĠ VE ÇEVRE EĞĠTĠM PROJESĠ AYÇEP

ATIK YÖNETĠMĠ VE ÇEVRE EĞĠTĠM PROJESĠ AYÇEP ATIK YÖNETĠMĠ VE ÇEVRE EĞĠTĠM PROJESĠ AYÇEP ÇEVRE NEDĠR? İçinde bulunduğumuz canlı, cansız tüm varlıkların birbirleri ile ilişki içerisinde bulunduğu ortamdır. Bu nedenle, canlıların sağlıklı bir yaşam

Detaylı

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ

GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ GERİ DÖNÜŞÜM ve YENİLENEBİLİR ENERJİ TAKDİM Bu projenin başlatılmasının gereği: Günümüzde gözlenen tüketim alışkanlıklarının doğal sonucu olarak pek çok atık madde ortaya çıkmaktadır. Gelişmiş ekonomilerde

Detaylı

Çevre İçin Tehlikeler

Çevre İçin Tehlikeler Çevre ve Çöp Çevre Bir kuruluşun faaliyetlerini içinde yürüttüğü hava, su, toprak, doğal kaynaklar, belirli bir ortamdaki bitki ve hayvan topluluğu, insan ve bunlar arasındaki faaliyetleri içine alan ortamdır.

Detaylı

MEVCUT EVSEL KATI ATIK MİKTARLARI VE BERTARAF YÖNTEMLERİ:

MEVCUT EVSEL KATI ATIK MİKTARLARI VE BERTARAF YÖNTEMLERİ: ÇEVRE VE SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMA TEMATİK PANELİ Cezmi Neyim ÇEVKO Vakfı TÜRKİYE DE EVSEL NİTELİKLİ KATI ATIKLAR GİRİŞ : Son Yıllarda Katı Atıklardan kaynaklanan problemler ülkemizin en önemli çevre sorunlarındandır.

Detaylı

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI

İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZ PROJE ÇALIŞMALARI TAMAMLANAN GÜNEY EGE KALKINMA AJANSI (GEKA ) PROJELERİ Bilgisayar destekli Tasarım Programı olan NetCAD 6.0 Müdürlüğümüz personellerine Teknik Destek Faaliyet Programı

Detaylı

KATI ATIK KARAKTERİZASYONU

KATI ATIK KARAKTERİZASYONU KATI ATIK KARAKTERİZASYONU MEVZUAT KANUN Büyükşehir Belediyesi Kanunu (5216) YÖNETMELİK Atık Yönetimi Yönetmeliği GENELGE 15/10/2007 Tarih ve 2007/10 Sayılı (Katı Atık Karakterizasyonu Analiz Metodu Kitapçığı)

Detaylı

Döngüsel Ekonomi ve Sıfır Atık Yaklaşımı

Döngüsel Ekonomi ve Sıfır Atık Yaklaşımı Döngüsel Ekonomi ve Sıfır Atık Yaklaşımı (10. Uluslararası Ekoteks ) (3 Mayıs 2017) Ahmet VARIR Atık Yönetimi Dairesi Başkanı 10 Yıllık Nüfus Artışı (2004-2014) 2014 2014 Kaynak: REC Türkiye, Veri kaynağı:

Detaylı

KIRIKKALE KATI ATIK YÖNETİMİ BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI 2017 YILI FAALİYET RAPORU

KIRIKKALE KATI ATIK YÖNETİMİ BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI 2017 YILI FAALİYET RAPORU KIRIKKALE KATI ATIK YÖNETİMİ BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI 2017 YILI FAALİYET RAPORU 1 2017 YILI FAALİYET RAPORU İÇİNDEKİLER l- GENEL BİLGİLER A- Misyon ve Vizyon B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar C- İdareye

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR.

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ KAMU YÖNETİMİ LİSANS PROGRAMI TÜRKİYE'DE ÇEVRE SORUNLARI DOÇ. DR. SEVİM BUDAK Katı Atıklar Dünya nüfusu gün geçtikçe ve hızlı bir şekilde artmaktadır.

Detaylı

SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP!

SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP! SIFIR ATIK, SIFIR KAYIP! İstanbul da bir yılda Kız Kulesi ni 4.500 kere dolduracak kadar çöp üretiliyor! SIFIR ATIK YÖNETİM PLANI Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde gelecek nesillere tertemiz,

Detaylı

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığından: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası

Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Avrupa Yerel Demokrasi Haftası nedir? Avrupa Yerel Demokrasi Haftası (ELDW) her yıl Ekim ayında Avrupa çapında gerçekleştirilen bir etkinliktir. 47 üye ülkeden yerel ve bölgesel

Detaylı

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ /TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYET RAPORU

ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ /TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010 YILI FAALİYET RAPORU ÇEKMEKÖY BELEDİYESİ /TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ YILI FAALİYET RAPORU MÜDÜR SUNUŞU Kent temizliği, çevre koruma ve kontrol hizmetleriyle eğitim faaliyetlerimizi müdürlüğümde görevli bir inşaat mühendisi,

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ

KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ KADIKÖY BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ Ambalaj Atıklarının ve Katı Atıkların Yönetimi Bilgilendirme Sunumu ŞUBAT - 2008 1. Ambalaj Atıkların Kaynağında Ayrı Toplanması Çalışma Ortakları TAT

Detaylı

Fatih GEMALMAZ LOKMAN GERĐ KAZANIM A.Ş.

Fatih GEMALMAZ LOKMAN GERĐ KAZANIM A.Ş. Fatih GEMALMAZ LOKMAN GERĐ KAZANIM A.Ş. İÇERİK GEKSANDER MALZEME GERİ KAZANIM ÖTL AVRUPA ÖTL YÖNETİM SİSTEMLERİ ÖRNEK 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ÖTL PİROLİZ ÖTL AVRUPA HİKAYESİ GERİ KAZANIMCI BEKLENTİ Geri Kazanım

Detaylı

Sivas Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Temmuz 2015 te faaliyetlerine başlamıştır.

Sivas Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Temmuz 2015 te faaliyetlerine başlamıştır. MÜDÜRLÜK GÖREVLERĠ Sivas Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü Temmuz 2015 te faaliyetlerine başlamıştır. BAĞLI BĠRĠMLER: 1)Geri Dönüşüm Çevre Bilinçlendirme Ve Eğitim Birimi Geri dönüşüm birimi olarak

Detaylı

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK

16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK 16 Ağustos 2011 SALI Resmî Gazete Sayı : 28027 YÖNETMELİK Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ndan: ÇEVRE KANUNUNCA ALINMASI GEREKEN İZİN VE LİSANSLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

B O L U B E L E D İ Y E S İ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

B O L U B E L E D İ Y E S İ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ DAHA TEMİZ BİR BOLU İÇİN EL ELE SİZ OLMADAN BAŞARAMAYIZ GELİN, BİRLİKTE ÇEVREMİZİ KORUYALIM Evsel Atıklar Ambalaj Atıkları Tıbbi Atıklar Bitkisel Atık Yağlar Atık Piller Kullanılmış

Detaylı

ATIK PİLLERİN TOPLANMASI NEDEN GEREKLİDİR?

ATIK PİLLERİN TOPLANMASI NEDEN GEREKLİDİR? ATIK PİLLERİN TOPLANMASI NEDEN GEREKLİDİR? Nurel KILIÇ Pil, kullanılan en önemli araçlardan biri ve herkesin yoğun olarak kullandığı bir üründür ve hiçbir zaman da kullanımından vazgeçilebilecek bir ürün

Detaylı

Dr.Nalan A.AKGÜN 2014

Dr.Nalan A.AKGÜN 2014 Dr.Nalan A.AKGÜN 2014 Vacha barajı, Krichim kasabası yakınları, Güney Bulgaristan, 16 Haziran 2007. Plovdiv University Ağustos 2008 : 0.25 ppb Eylül 2009 :0.5 ppb Vacha barajı, Krichim kasabası yakınları,

Detaylı

ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU

ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU EYLÜL ADANA YÜREĞİR MAVİ ÇOCUK UTKU ANAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 1. YIL EKO-OKUL 1. DÖNEM SU EYLEM PLANI RAPORU AYLA R EYLEM ETKİNLİKLER UYGULAYAN. Tüm öğretmen, öğrenci, veli ve çalışan personel

Detaylı

Aysun KAVCAR Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü

Aysun KAVCAR Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun KAVCAR Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Çanakkale merkez nüfusu: 159.758 kişi Plajın uzunluğu:200 m Plajın genişliği:8 m Şehir merkezine ulaşım süresi:5 dk Havaalanına uzaklık:5 km Toplam

Detaylı

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır.

GADEM AÇILIŞ. Meclis üyelerimizin vermiş olduğu soru önergesi ile GADEM in temeli atılmıştır. KONU BAŞLIKLARIMIZ GADEM Açılış Misyonumuz Hedef kitlemiz İşleyişimiz İşbirliği yaptığımız kurumlar Mobil Ekip Uygulamamız Bütünşehir Sistemi Etkinliklerimiz Ödül Sistemimiz Danışan İstatistiklerimiz GADEM

Detaylı

2023 Hedefinde Döngüsel Ekonomide Atık Yönetiminin Yeri ve Genel Bakış. Dr. Oğuz CAN Recydia AŞ Genel Md.

2023 Hedefinde Döngüsel Ekonomide Atık Yönetiminin Yeri ve Genel Bakış. Dr. Oğuz CAN Recydia AŞ Genel Md. Sustainable Resource Management Sürdürülebilir Kaynak Yönetimi 2023 Hedefinde Döngüsel Ekonomide Atık Yönetiminin Yeri ve Genel Bakış Dr. Oğuz CAN Recydia AŞ Genel Md. 21 Ekim, 2015 Tayçed:Tüm Atık ve

Detaylı

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KIRŞEHİR VALİLİĞİ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ 2013 YILI FAALİYETLERİ : T.C. Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Başvuruları (30.06.2013) İlimizde faaliyet gösteren işletmeler kuruluş aşamasında Müdürlüğümüze ÇED Yönetmeliği kapsamında başvuru yapmaktadır.

Detaylı

ATIK PİLLERİN TOPLANMASI BERTARAFI. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Web: www.tap.org.tr E-mail: info@tap.org.

ATIK PİLLERİN TOPLANMASI BERTARAFI. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Web: www.tap.org.tr E-mail: info@tap.org. ATIK PİLLERİN TOPLANMASI VE BERTARAFI Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği Web: www.tap.org.tr E-mail: info@tap.org.tr PİLLER HAKKINDA GENEL BİLGİLER PİL NEDİR VE NERELERDE KULLANILIR?

Detaylı

Faaliyetler iç ve dış denetimlerle kontrol altında tutulurken, birlikte çalıştığımız çözüm ortaklarımıza önce eğitim verilip, ardından periyodik

Faaliyetler iç ve dış denetimlerle kontrol altında tutulurken, birlikte çalıştığımız çözüm ortaklarımıza önce eğitim verilip, ardından periyodik 214 ÇEVRE, SAĞLIK ve GÜVENLİK RAPORU Günümüz şartlarında üzerinde durulan en önemli konulardan biri olan ekolojik dengenin korunması, enerjinin ve hammaddenin daha verimli kullanılması ile mümkündür. Kullanım

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU

BASIN BİRİMİ GÜNLÜK YAYIN RAPORU Sayfası :8. Syf Sayfası :5. Syf Sayfası :9. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :7. Syf Sayfası :3. Syf Sayfası :4. Syf Sayfası :İnternet Sitesi BAŞKAN SELVİTOPU NDAN ÜCRETSİZ KURSLARA DAVET Karabağlar

Detaylı

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi

ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi ÇEV 455 Tehlikeli Atık Yönetimi (*) * Ders notları 12.10.2018 tarihinde güncellenmiştir. Dr. Öğr. Üyesi Özgür ZEYDAN http://cevre.beun.edu.tr/zeydan/ Kanunlar 1983: 2872 sayılı Çevre Kanunu 2006: 5491

Detaylı

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ VE ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ VE ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ T.C. ERZURUM PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE BAŞKANLIĞI TEMİZLİK İŞLERİ VE ÇEVRE KORUMA MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1 - Bu yönetmeliğin

Detaylı

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ

FAALİYET BÜLTENİ. Haziran İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ FAALİYET BÜLTENİ Haziran 2017 İMEAK Deniz Ticaret Odası Fethiye Şubesi FAALİYETLERİMİZ TİCARİ YATLARIN TUTULMALARININ ÖNLENMESİ FETHİYE YE ÜNİVERSİTE YAKIŞIR İMZA KAMPANYASI DİP TEMİZLİĞİ ETKİNLİĞİ YAPILDI

Detaylı

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler

Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim CD ler Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Başlığı Ekosistemi Bilinçlendirme Programı Etkinlik Tarihi 30.09.2014-12.06.2015 Etkinlik Yeri Samsun Eğitimde Kullanılan Materyaller 5.8.sınıf/9.12. sınıf Eğitim

Detaylı

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ÇEVRE İZİNLERİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLAMA SÜRECİ (EN GEÇ) 1 İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı 1-Başvuru Dilekçesi 30 GÜN 2-

Detaylı

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇEVRE KORUMA VE KONTROL DAİRE BAŞKANLIĞI ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve kapsam Madde 1 Bu Yönetmeliğin

Detaylı

YÖNETİM PLANI. 1- Tesis İletişim Bilgileri

YÖNETİM PLANI. 1- Tesis İletişim Bilgileri 1- Tesis Firma Adı: Adres: Faks: Vergi Kimlik Numarası: Tesis Sahibi: E-posta: 2- Firmada Atık Yönetiminden Sorumlu Kişiye Ait Adı Soyadı: Adres: Faks: E-posta: 3- ATIKLARIN OLUŞTUĞU PROSES VE FAALİYETE

Detaylı

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. ÇANAKKALE BELEDİYESİ TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı; Çanakkale Belediyesi

Detaylı

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi.

AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA. * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. AYLAR ETKİNLİKLER UYGULAMA EKİM * Tüm okulun proje hakkında özellikle yeni katılan öğrenci, öğretmen ve okul personelinin yeniden bilgilendirilmesi. * Eko okul timinin oluşturulması. * Eko okul komitesinin

Detaylı

olup tüm kişi, kurum ve kuruluşların çevre ile ilgili konularda bu kanuna uyması zorunludur.

olup tüm kişi, kurum ve kuruluşların çevre ile ilgili konularda bu kanuna uyması zorunludur. Ülkemizde çevre ile ilgili yasal düzenlemeleri içeren temel kanun 2872 Sayılı Çevre Kanunu olup tüm kişi, kurum ve kuruluşların çevre ile ilgili konularda bu kanuna uyması zorunludur. Bu Kanunun amacı,

Detaylı

ATIK KODLARI VE LİSANS L

ATIK KODLARI VE LİSANS L ÇEVRE YÖNETY NETİMİ GENEL MÜDÜRLM RLÜĞÜ İZİN N VE DENETİM M DAİRES RESİ BAŞKANLI KANLIĞI ÇEVRE İZNİ VE LİSANSI L ŞUBESİ ATIK KODLARI VE LİSANS L KONULARI Murat ŞAHİN ÇEVRE İZNİ / ÇEVRE İZİN VE LİSANSI

Detaylı