Yeni kurallar 2003 yılı Belediye Meclisi ve İl Meclisi seçimleri

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Yeni kurallar 2003 yılı Belediye Meclisi ve İl Meclisi seçimleri"

Transkript

1 Yeni kurallar 2003 yılı Belediye Meclisi ve İl Meclisi seçimleri

2 Seçimle ilgili önemli bilgiler seçim günü nasıl oy vereceğinizle ilgili yeni kurallar seçim gününden önce nerede oy verebileceğinizle ilgili yeni kurallar seçim pusulalarında nasıl değişiklik yapabileceğinizle ilgili yeni kurallar 15 Eylül 2003 Pazartesi günü Belediye Meclisi ve İl Meclisi seçimleri yapılacaktır. Bazı belediyelerde 14 Eylül Pazar günü de seçim günü olacaktır. Oy verdiğinizde, hangi partilerin ve hangi kişilerin Belediye Meclisinde ve İl Meclisinde yer alacağının belirlenmesine katkıda bulunmuş olacaksınız. Bu yıl oy pusulalarının değiştirilmesiyle ilgili yeni ve daha basitleştirilmiş kurallar uygulanacak. Seçmenlerin oy pusulalarında yapacakları değişiklikler kimlerin seçileceği yönünde daha fazla ağırlık kazanacak ve partilerin etkilemesi azalacak. Bu nedenle mümkün olduğu kadar fazla kişinin oy pusulalarında değişiklik yapma olanağını kullanması önem kazanıyor. Oy vereceğinizde bu yıl uygulanacak yenilikler Seçim günü nerede ve ne zaman oy verebileceğinize oturduğunuz belediye karar verecektir. Seçmen kütüğüne kayıtlı olduğunuz belediyenin herhangi bir seçim lokalinde oyunuzu kullanabilirsiniz. Bu yıl, önceki seçimlerde olduğu gibi bütün seçmenlere posta aracılığıyla seçmen kartı gönderilmeyecek. Bunun kararını belediyeler kendileri saptayacaklar. Belediye Meclisi seçim pusulaları beyaz, İl Meclisi seçim pusulaları ise mavidir. Oslo'da İl Meclisi seçimi yapılmayacaktır. Şöyle yapacaksınız: Belediye Meclisi seçiminde ve İl Meclisi seçiminde oy vermek istediğiniz parti veya grubun seçim pusulasını alın. Kişi veya kişilere özgü oy vermek istiyorsanız oy pusulalarında değişiklik yapın. Bu yıl zarf kullanılmayacak. Kimsenin nasıl oy kullandığınızı görmemesi için oy pusulalarını katlayın. Bir seçim görevlisine gidin ve pusulaları damgalatın. Bundan sonra damgalanmış oy pusulalarını kendiniz oy sandığına atın.

3 Seçim gününden önce oy verecek misiniz? 11 Ağustos Pazar günüyle 12 Eylül Cuma günü arasındaki dönemde seçim öncesi oy kullanabilirsiniz. Posta aracılığıyla oy kullanmak kaldırıldı. Oturduğunuz belediye nerede seçim öncesi oy kullanabileceğiniz hakkında bilgi verecektir. Hasta veya özürlü iseniz oturduğunuz belediyeye evinizde oy kullanabilmek için başvuru yapabilirsiniz. Herhangi bir belediyede seçim öncesi oy kullanabilirsiniz. Eğer Belediye Meclis seçiminde, seçmen kütüğüne kayıtlı olduğunuz belediyenin dışında bir belediyede seçim öncesi oy kullanırsanız- ya da İl Meclisi seçimlerinde oturduğunuz ilin dışında bir ilde, size sadece bir oy pusulası verilecektir. Bunun üzerinde kayıtlı bütün siyasi partilerin isimleri vardır, ancak hiçbir adayın ismi yoktur. Oy vermek istediğiniz partiyi işaretleyin veya yerel listenin ismini yazın. Eğer seçim öncesi oy kullanırsanız, seçim günü yeniden oy kullanamazsınız. Oy pusulalarını nasıl değiştirebilirsiniz? Oy pusulası hangi partiye oy verdiğinizi belirler. Eğer adaylara oy vermek istiyorsanız, oy pusulasını değiştirmeniz/kişiye özgü oy vermeniz gerekir. Bundan böyle, adayları listeden çıkarmak için üzerlerini çizmeye izin verilmiyor. Adaylar içeriye oylanacaklar, dışarıya değil. Değişiklikleri nasıl yapacağınıza dair kılavuz oy pusulasının üzerinde de bulunuyor. Değişiklikler yapmaktan çekinmeyiniz! Oy pusulası, hata yapsanız bile, geçersiz oy diye atılmaz. İl Meclisi seçiminde şunları yapabilirsiniz... Oy pusulasındaki adaylara kişiye özgü oy vermek. Bu durumda oy vermek istediğiniz adayların isimlerinin yanında bulunan karenin içine bir işaret (çarpı işareti, çengel işareti veya benzeri bir işaret) koyun. Dilediğiniz kadar adaya kişiye özgü oy verebilirsiniz. İl Meclisi seçimlerinde devşirme eklemeleri yapamazsınız.

4 Belediye Meclisi seçiminde şunları yapabilirsiniz... Oy pusulasındaki adaylara kişiye özgü oy vermek. Bu durumda oy vermek istediğiniz adayların isimlerinin yanında bulunan karenin içine bir işaret (çarpı işareti, çengel işareti veya benzeri bir işaret) koyun. Eğer adaylardan bazılarının ismi kalın harflerle yazılmış ise bu, partinin/grubun bu adaylara, diğer adaylara kıyasla öncelik tanıdığını ve bunlara diğer bir deyimle ek oy verdiğini ve seçmenler onlara kişiye özgü oy verseler de, vermeseler de bu oyları alacaklarını belirtir. İsimleri kalın harflerle yazılmış ya da yazılmamış olsun, dilediğiniz kadar adaya kişiye özgü oy verebilirsiniz. Diğer partilerden/gruplardan adaylara kişiye özgü oy vermek, diğer bir deyimle devşirme yapmak. Bu durumda adayların isimlerini, sizin partinizin oy pusulasında bunun için ayrılmış bölüme yazınız. Dikkate almanız gereken husus şu ki, devşirme yaptığınızda, oyunuzun bir bölümü diğer partiye/gruba aktarılacak ve oy verdiğiniz parti/grup için` verdiğiniz oyun değeri de, aynı oranda azalacaktır. Kaç tane devşirme yapabileceğiniz oy pusulasında yazılıdır. Fylkestingsvalget 2003 Framifrå Fylke Fylkeslista Kari Korsnes, 1969 Leif Grutle, 1935 Marit Strøm, 1952 Nina Karlsen, 1976 Terje Guneriussen, 1962 Mary Smith, 1964 Arve Olufsen, 1979 Hans Hansen, 1952 Signe Martinsen, 1954 Olav Jensen, 1981 Sigurd Samuelsen, 1945 Tony Lindquist, 1982 Kommunestyrevalget 2003 Dalen kommune Bygdelista for Dalen Svein Johansen, 1980 Maren Berg, 1952 Lars Holm, 1962 Nadia Kahn, 1970 Stine Hansen, 1955 Inger Østlie, 1974 Eduardo Perez, 1941 Hans Hansen, 1952 Personstemme til kandidater på andre lister (slengere) Skriv navnet her:

5 Kimler seçilir? Seçim komitesi önce, oy pusulalarını sayarak, partinin yada grubun, Belediye Meclisinde veya İl Meclisinde kaç tane temsilcisinin olacağını belirler. Daha sonra seçim komitesi kişiye özgü oyları sayar ve hangi adayların hangi sırayı alacağını belirler. Seçimde kimin oy hakkı vardır? Seçim yılı içerisinde 18 yaşını doldurmuş ya da dolduracak olan ve herhangi bir dönemde Norveç'te oturan birisi olarak kayıtlara geçmiş olan Norveç vatandaşları. Seçim günü yurt dışında oturuyor olarak kayıtlı olmaları hiç bir önem taşımaz. Seçim yılının en geç 31 Mayıs tarihinde Norveç'te oturuyor olarak kayıtlara geçmis ve seçim gününde de ülkede oturan ve seçim yılı içerisinde 18 yaşını doldurmuş ya da dolduracak olan diğer kuzey ülkelerin vatandaşları. Seçim gününden önceki son 3 yıl nüfus kütüğünde ara vermeksizin Norveç'te oturuyor olarak kayıtlara geçmiş ve seçim yılı içerisinde 18 yaşını doldurmuş ya da dolduracak olan diğer yabancı ülkelerin vatandaşları. Seçimde oy verecek herkes seçmen kütüğünde kayıtlı olmalıdır. Siz de, bu yıl 31 Mayıs'ta nüfus kütüğünde yerleşmiş olarak kayıtlı olduğunuz belediyenin seçmen kütüğünde kayıtlısınız. Eğer bu tarihten sonra taşındıysanız, nerede oy vereceğinizi 31 Mayıs'taki adresiniz belirleyecektir. Oy vereceğiniz zaman kimliğinizi beraberinizde getirmeyi unutmayın! Yeni seçim kuralları hakkında daha detaylı bilgi için belediyenize başvurun, ya da internet adresine bakın. Belediyenizin internet adresi genellikle: ismi.belediye.no 'dur İyi seçimler!

6 Ağustos 2003'te Belediye ve Bölge İşleri Bakanlığı tarafından, Yabancılar Genel Müdürlüğü'yle ortak çalışılarak hazırlanmış ve yayınlanmıştır. Yayın numarası : H-2141 Tyrkisk Yayın internet'te bulunabilir.

Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011

Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011 Oy kullanacaklar için önemli bilgiler Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011 Seçim tarihi 12 Eylül dür. Kimlik belgenizi unutmayın! Türkçe tyrkisk Belediye ve İl Genel Meclisi seçimleri 2011 Belediye

Detaylı

BİLGİLER. Türkçe Tyrkisk Genel seçimleri. Oy kullanacaklar için önemli bilgiler. Seçim günü 11 Eylül dür. Kimlik belgenizi unutmayın!

BİLGİLER. Türkçe Tyrkisk Genel seçimleri. Oy kullanacaklar için önemli bilgiler. Seçim günü 11 Eylül dür. Kimlik belgenizi unutmayın! BİLGİLER Türkçe Tyrkisk 2017 Genel seçimleri Oy kullanacaklar için önemli bilgiler Seçim günü 11 Eylül dür. Kimlik belgenizi unutmayın! 2017 Genel seçimleri Stortinget (Norveç Genel Meclisi) Norveç in

Detaylı

2015 Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Seçimleri

2015 Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Seçimleri BİLGİLER 0 Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Seçimleri Oy kullanacaklar için önemli bilgiler Türkçe Tyrkisk Seçim günü Eylül'dür. Kimlik belgenizi unutmayın! 0 Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi Seçimleri

Detaylı

Parlamento Seçimi ve Sami Meclisi Seçimi 2009

Parlamento Seçimi ve Sami Meclisi Seçimi 2009 Oy vermek isteyenler için önemli bilgiler Parlamento Seçimi ve Sami Meclisi Seçimi 2009 Seçim, 14 Eylül 2009 tarihinde yapılacaktır. Oy vermeden önce geçerli bir kimlik belgesi göstermeniz gerekmektedir.

Detaylı

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz.

Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçmen Kılavuzum Kılavuz hakkında Bu kılavuzda, federal seçim sürecine ilişkin soruların cevaplarını ve oy verirken yapmanız gerekenler hakkında bilgiyi bulabilirsiniz. Seçimler hakkında Federal seçimlerde,

Detaylı

OY VERME YERİ İZLEME FORMU

OY VERME YERİ İZLEME FORMU OY VERME YERİ İZLEME FORMU Ekip Numarası: Form Numarası: 1- Oy Verme Yeri (OVY): İl: Mahalle: İlçe: 2- Oy Verme Yeri: a. Okul adı: b. Kapalı Kurum Cezaevi Adı : Diğer: (Açıklayınız) 3- Oy Verme Yerinin

Detaylı

D U Y U R U. Seçimde vekâleten oy kullanmak mümkün değildir. Seyhan 2.İlçe Seçim Kurulunun ilan yazısı ve seçim takvimi ektedir.

D U Y U R U. Seçimde vekâleten oy kullanmak mümkün değildir. Seyhan 2.İlçe Seçim Kurulunun ilan yazısı ve seçim takvimi ektedir. D U Y U R U Adana Ticaret Odası Meslek Komitesi asıl ve yedek üyeliği ile Meclis asil ve yedek üyeliği seçimi; 11 Mayıs 2013 Cumartesi günü Meryem Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulunda 08:00-17:00 saatleri

Detaylı

OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU

OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU OY VERME İŞLEMİ İZLEME FORMU Ekip numarası: Form numarası: Oy Verme Yeri (OVY) tanımlanması Seçim Yeri İl: İlçe: Mahalle: Okul: Sandık No. Oy verme yerinin özellikleri a. Kırsal ( ) Kentsel ( ) b. Normal

Detaylı

Berlin Friedrichshain-Kreuzberg Belediyesi Sosyal İşler, Semt ve Yaşlılar için Hizmetler Dairesi

Berlin Friedrichshain-Kreuzberg Belediyesi Sosyal İşler, Semt ve Yaşlılar için Hizmetler Dairesi Berlin Friedrichshain-Kreuzberg Belediyesi Sosyal İşler, Semt ve Yaşlılar için Hizmetler Dairesi Yaşlılar Temsilciliği Hedefler ve Görevler Hedefler Semtimizde 60 yaş üzeri olan yaşlılarımız toplumsal,

Detaylı

Sayı :2014/22. Konu: İhtiyar heyeti/meclisi seçimi YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA AZALARIN OY PUSULASINDAKİ SAYIMI NASIL OLACAK?

Sayı :2014/22. Konu: İhtiyar heyeti/meclisi seçimi YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞINA AZALARIN OY PUSULASINDAKİ SAYIMI NASIL OLACAK? Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Hüseyin Akdeniz, İhtiyar Heyeti/Meclisi üyeliği seçimlerinde oyların sayımı hakkındaki anlaşılamayan hususlar hakkında görüş sorduklarını belirtti. Akdeniz, İhtiyar heyeti/meclisi

Detaylı

SAKARYA TİCARET BORSASI ORGAN SEÇİMLERİ HAKKINDA DUYURU 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu nun ilgili

SAKARYA TİCARET BORSASI ORGAN SEÇİMLERİ HAKKINDA DUYURU 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu nun ilgili SAKARYA TİCARET BORSASI ORGAN SEÇİMLERİ HAKKINDA DUYURU 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu nun ilgili maddeleri ile Organ Seçimleri Hakkında Yönetmelik hükümlerine

Detaylı

20 Ağustos Kimin oy hakkı olduğu, Vergi Dairelerinde bulunan nüfus kayıtlarındaki bilgilere göre saptanacaktır.

20 Ağustos Kimin oy hakkı olduğu, Vergi Dairelerinde bulunan nüfus kayıtlarındaki bilgilere göre saptanacaktır. Seçim 2010 19 Eylül de yapılacak olan Bölge Genel Meclisi (regionfullmäktige) seçimine ilişkin açıklayıcı bilgiler Ne zaman ne olacak? Seçimlerin arkasından Skåne seçim bölgesinde oturanların yaptıkları

Detaylı

Aarhus Belediyesi 2012 yılı okul yönetim kurulu seçimi EK BELGE 1

Aarhus Belediyesi 2012 yılı okul yönetim kurulu seçimi EK BELGE 1 Aarhus Belediyesi 2012 yılı okul yönetim kurulu seçimi EK BELGE 1 Değerli veliler, Okul yönetim kurulu seçimleri tekrar başlıyor. Geçen yıl okul yönetim kuruluna seçilen 7 üyeden 4 ü için bu yıl yeni seçim

Detaylı

P r a t i k. R e h b e r i

P r a t i k. R e h b e r i P r a t i k G ö n ü l l ü R e h b e r i 1 KASIM 2015 GENEL SEÇİMİ MÜŞAHİT REHBERİ I. BAZI GENEL KAVRAMLAR II. MÜŞAHİTLİK HAKKINDA GENEL BİLGİLER 1. Müşahit kime denir? 2. Müşahidin Yasal Hakları 1 III.

Detaylı

BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ

BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ BODRUM YENİ MUHTARLARINI SEÇTİ ROCK SANATÇISI ÖZLEM TEKİN SEÇİLDİĞİ SANDIK TA OY KULLANMAYA GELMEDİ Bodrum Belediye Meclisinin 7 Mayıs 2015 tarihinde aldığı ve Kaymakamlık Makamınca onaylanan yeni mahallelerde

Detaylı

TED İZMİR İLKOKULU ve ORTAOKULU OKUL MECLİSİ SEÇİMİ

TED İZMİR İLKOKULU ve ORTAOKULU OKUL MECLİSİ SEÇİMİ TED İZMİR İLKOKULU ve ORTAOKULU OKUL MECLİSİ SEÇİMİ Seçim, Tanıtım Serbestliği ve Süresi Sandık Kurulunun Oluşumu Okul - 20 Ekim 2014 Öğretmenler kurulunca seçilen bir öğretmenin başkanlığında öğrencilerden

Detaylı

Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine ve 135 sayılı Genelgenin 19/2, 29 ve 30. maddelerine aykırıdır.

Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine ve 135 sayılı Genelgenin 19/2, 29 ve 30. maddelerine aykırıdır. . TC No.lu.. ad-soyadlı vatandaşın herhangi bir bedensel engeli olmadığı halde yanında akrabasıyla birlikte kabine girerek oy kullanmasına izin verilmiştir. Uygulama 298 sayılı Kanunun 82/3 ve 92.maddelerine

Detaylı

Herkes Oy Kullanıyor! Emekliliğiniz ve sağlığınız için kırmızı oy zarfı.

Herkes Oy Kullanıyor! Emekliliğiniz ve sağlığınız için kırmızı oy zarfı. Herkes Oy Kullanıyor! Emekliliğiniz ve sağlığınız için kırmızı oy zarfı. Sosyal Seçim Nedir? 30 milyonu aşkın prim ödeyenler ve emekli maaşı alanlar sosyal seçimlere katılarak, Federal Alman Emeklilik

Detaylı

Karar No : 1888 Karar Tarihi : 07/10/2015

Karar No : 1888 Karar Tarihi : 07/10/2015 Karar No : 1888 Karar Tarihi : 07/10/2015 Adalet ve Kalkınma Partisi SKM Başkanı Yıldız SEFERİNOĞLU ve Adalet ve Kalkınma Partisi Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Şeref MALKOÇ tarafından müştereken imzalanarak

Detaylı

Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor

Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor www.mevzuattakip.com.tr Adaylar Seçim Takvimini Bekliyor İl, ilçe ve beldelerde 1398 belediye başkanlığı için yarışacak binlerce aday seçim takviminin yayınlanmasını bekliyor. - 28.11.2018 Seçmenler, 5

Detaylı

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ I. 10 Ağustos 2014 Pazar Günü Yapılacak Olan Birinci Oylamaya İlişkin Takvim NOT: 29 HAZİRAN 2014 30 HAZİRAN 2014 2 TEMMUZ 2014 1- Bu Takvim,

Detaylı

DENİZLİ SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ KILAVUZU

DENİZLİ SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ KILAVUZU DENİZLİ SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ KILAVUZU NİSAN 2018 MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİ ve MECLİS ÜYELERİ SEÇİMLERİ 04 NİSAN 2019 ÇARŞAMBA GÜNÜ 09.00 17:00 SAATLERİ ARASINDA DENİZLİ SANAYİ ODASI HİZMET BİNASINDA

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Ögrenci Alımı

Detaylı

ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU

ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU 2017-2018 1) Her Altınbaş Üniversitesi öğrencisinin Öğrenci Konseyi Seçiminde oy kullanma hakkı vardır. 2) Seçilecek Öğrenci Konseyi Temsilcileri (Program Öğrenci Temsilcileri)

Detaylı

Yenicami Mah. Milas Asfaltı Üzeri SAYIN ÜYEMİZ ; P.K SÖKE. Sayı : 2017 / 245 Tarih: Konu: Borsamız Organ Seçimleri.

Yenicami Mah. Milas Asfaltı Üzeri SAYIN ÜYEMİZ ; P.K SÖKE. Sayı : 2017 / 245 Tarih: Konu: Borsamız Organ Seçimleri. 5174 Sayılı Kanun ve Organ Seçimleri Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uyarınca, yargı gözetiminde 04 Ekim 2017 Çarşamba günü yapılacak olan borsamızın meclis asil ve yedek üyeleri seçimlerinde, aşağıdaki

Detaylı

136 SAYILI GENELGE 1 / 9

136 SAYILI GENELGE 1 / 9 136 SAYILI GENELGE İl Seçim Kurullarının Seçim Sonuçlarına İlişkin Görevleri ile Yurt Düzeyi Seçim Sonuçlarının Belirlenmesinde Uygulanacak Esas ve İlkeleri Amaç ve kapsam MADDE 1- Bu Genelge, 7 Haziran

Detaylı

SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN

SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN SEÇİMLERİN TEMEL HÜKÜMLERİ VE SEÇMEN KÜTÜKLERİ HAKKINDA KANUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun Numarası : 5749 Kanun Kabul Tarihi : 13/03/2008 Resmi Gazete Tarihi : 22/03/2008 Resmi Gazete Sayısı

Detaylı

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI III. DÖNEM KAYIT YENİLEME İŞLEMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMALAR Mesleki Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme ücreti 25 TL dir. Öğrenci adayları, kayıt ücretinin

Detaylı

MİLLETVEKİLİ ADAY SAPTAMA YÖNETMELİĞİ

MİLLETVEKİLİ ADAY SAPTAMA YÖNETMELİĞİ MİLLETVEKİLİ ADAY SAPTAMA YÖNETMELİĞİ 271 BÖLÜM I GENEL ESASLAR AMAÇ VE KAPSAM MADDE 1- Milletvekili seçimlerinde, CHP adayları, bu yönetmelik hükümlerine göre seçilir ve saptanır. SEÇİM ÇEVRESİ MADDE

Detaylı

BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ

BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Ögrenci Alımı sayfasına giriniz.

Detaylı

DENİZLİ SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ KILAVUZU

DENİZLİ SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ KILAVUZU DENİZLİ SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ KILAVUZU MAYIS 2013 MESLEK KOMİTESİ ÜYELERİ ve MECLİS ÜYELERİ SEÇİMLERİ 02 MAYIS 2013 PERŞEMBE GÜNÜ 09.00 17:00 SAATLERİ ARASINDA DENİZLİ SANAYİ ODASI HİZMET BİNASINDA

Detaylı

BEYOĞLU 1.İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI NIN İSTANBUL SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ DUYURUSU

BEYOĞLU 1.İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI NIN İSTANBUL SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ DUYURUSU BEYOĞLU 1.İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI NIN İSTANBUL SANAYİ ODASI ORGAN SEÇİMLERİ İLE İLGİLİ DUYURUSU 5174 Sayılı Kanunun Oda, Borsa ve Birlik Organlarının Seçim Usulü başlıklı üçüncü bölümü ve Organ Seçimleri

Detaylı

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ

YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ YILDIZ TEKNĠK ÜNĠVERSĠTESĠ ÖĞRENCĠ E - POSTA KULLANIM KILAVUZU Kullanıcı Adı ve Şifrenin Öğrenilmesi E-Posta Hesabına Giriş Ad.soyad@ E-posta Hesaplarını Öğrenme ve Geçiş Şifre Yenileme (Resetleme) veya

Detaylı

Ricamız: Yaşlılar temsilcinizi seçiniz!

Ricamız: Yaşlılar temsilcinizi seçiniz! Ricamız: Yaşlılar temsilcinizi seçiniz! Büyük Şehir Belediye Başkanı Henriette Reker Kabereci Fatih Çevikkollu Besteci Ludwig Sebus Film oyuncusu Lotti Krekel Seçim 60 yaşından büyük, yabancı ülke vatandaşı

Detaylı

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Ögrenci

Detaylı

Başvuru Tarihleri 29 Eylül 13 Ekim 2014

Başvuru Tarihleri 29 Eylül 13 Ekim 2014 T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI DİKEY GEÇİŞ KESİN KAYIT İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihleri 29 Eylül 13 Ekim 2014 İnternet başvurusu (online başvuru) https://kayit.anadolu.edu.tr

Detaylı

TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLİ

TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLİ 20 TÜRKİYE DE MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ 1SEÇİMLERLE İLGİLİ DÜZENLEMELER İLK KEZ NE ZAMAN YAPILMIŞTIR? Türkiye, demokratik sistemin temelini teşkil eden seçimlerle bundan yaklaşık 150 yıl önce tanışmıştır.

Detaylı

NOT: 16 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE 18 ŞUBAT 2017 CUMARTESİ

NOT: 16 ŞUBAT 2017 PERŞEMBE 18 ŞUBAT 2017 CUMARTESİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASINDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 6771 SAYILI KANUNUN 16 NİSAN 2017 TARİHİNDE HALKOYUNA SUNULMASINDA UYGULANACAK SEÇİM TAKVİMİ NOT: 1- İlgili kanunlarda öngörülen bazı süreler

Detaylı

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI DELEGE SEÇİM YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER AMAÇ : Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı; TRT Kurumu Personeli Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakıf Vakıf

Detaylı

ADRES KAYIT SİSTEMİ. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

ADRES KAYIT SİSTEMİ. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ADRES KAYIT SİSTEMİ Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Sunu Planı Adres Kayıt Sistemi Dayanak Adres Kayıt Sistemi Nedir? Kapsamı İşlevi ve Kullanıcı Grupları Adres Çeşitleri Adres Bildirimi ve

Detaylı

BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ GRUPLARI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ

BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ GRUPLARI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ GRUPLARI ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ 241 BÖLÜM I KURULUŞ VE İLKELER KURULUŞ MADDE 1- Belediye ve il genel meclislerindeki partili üyeler, kendi aralarında birer grup oluştururlar.

Detaylı

Demokrasinin tesis edilmesi için bireylerin, yöneticilerini özgür iradeleri ile seçebileceği koşullar sağlanmalıdır.

Demokrasinin tesis edilmesi için bireylerin, yöneticilerini özgür iradeleri ile seçebileceği koşullar sağlanmalıdır. 1 Demokrasinin tesis edilmesi için bireylerin, yöneticilerini özgür iradeleri ile seçebileceği koşullar sağlanmalıdır. Her parti kendi görüşünü seslendirebilmeli Seçim güvenliği devletin yetkili bütün

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Öğrenci Alımı

Detaylı

Karar No : 919 Karar Tarihi : 27/03/2014

Karar No : 919 Karar Tarihi : 27/03/2014 Karar No : 919 Karar Tarihi : 27/03/2014 Başkanlıkça Kurulumuza sunulan 10/03/2014 tarihli yazıda; 2972 sayılı Mahallî İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un 25.

Detaylı

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ SUBAY BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Ögrenci Alımı

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2017-2018 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ Başvuru Tarihleri 14 Nisan 26 Mayıs 2017 Üniversitemizin Açıköğretim Sistemine bağlı Batı

Detaylı

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI DELEGE SEÇİMLERİ YÖNETMELİĞİ ( TRT VAKFI ) TÜRKİYE RADYO TELEVİZYON

Detaylı

Adaylık iş ve işlemleri, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca yürütülmektedir.

Adaylık iş ve işlemleri, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığınca yürütülmektedir. CUMHURİYET HALK PARTİSİ İL/İLÇE BAŞKANLIKLARI NA 1 Kasım 2015 Günü yapılacak Milletvekili Genel Seçiminde, milletvekili adaylarının hangi usul ve esaslarla belirleneceği konusu, 23 Ağustos 2015 tarihli

Detaylı

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU Kasım 2016

İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ DÖNEMİ ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU Kasım 2016 İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ 2016-2018 DÖNEMİ ÖĞRENCİ KONSEYİ SEÇİM KILAVUZU Kasım 2016 İÇİNDEKİLER: A. Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokulu/Enstitü Temsilciliği Adaylarına ilişkin Açıklamalar A.1. Aday

Detaylı

TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR

TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR TOBB İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra

Detaylı

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU

DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU DENEYAP TEKNOLOJİ ATÖLYELERİNE ÖĞRENCİ SEÇME YAZILI SINAVI 17 MART 2019 İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU 1 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim

Detaylı

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü İVEDİ Sayı : 23447294-121.01-E.78106 03/09/2015 Konu : 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri İlgi : a) 31/08/2015 tarihli ve 29461 sayılı

Detaylı

SEÇİM TAKVİMİ. 2- Seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının belirlenmesi ve ilanı (2839/4, 5).

SEÇİM TAKVİMİ. 2- Seçim çevreleri ve her seçim çevresinin çıkaracağı milletvekili sayısının belirlenmesi ve ilanı (2839/4, 5). 22 TEMMUZ 2007 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN XXIII. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE UYGULANACAK SEÇİM TAKVİMİ NOT: 1- Seçimle ilgili kanunlarda öngörülen bazı süreler, 2839 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin

Detaylı

T.C. KEÇİBORLU İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARAR KAĞIDI

T.C. KEÇİBORLU İLÇESİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARAR KAĞIDI KARAR TARİHİ : 05/06/2013 KARAR NUMARASI : 2013-7/31 BİRİMİ: Fen işleri Müdürlüğü KONUSU: İçme Suyu Abone Bağlantılarının İhale İle Yaptırılması İçme suyu abone bağlantılarının ihale ile yaptırılması ile

Detaylı

FATSA ĠLÇE SEÇĠM KURULU BAġKANLIĞINDAN

FATSA ĠLÇE SEÇĠM KURULU BAġKANLIĞINDAN FATSA ĠLÇE SEÇĠM KURULU BAġKANLIĞINDAN FATSA TĠCARET VE SANAYĠ ODASI ORGAN SEÇĠMLERĠ SEÇĠM ĠLANI 5174 Sayılı Kanun ile bu Kanunun 83. ve 84. maddelerine dayanılarak çıkarılan 19/01/2005 tarih ve 25705

Detaylı

Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayınız.

Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayınız. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) DGS sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan aldığı

Detaylı

Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar

Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar Hamburg Uyum Meclisi Genel bilgiler Seçim süreci hakkında sorular ve cevaplar 1. Uyum Meclisi ne için gereklidir? Entegrasyon; örneğin politika, ekonomi, iş piyasası, eğitim, sosyal işler, kültür, din,

Detaylı

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.tr internet adresinden Personel / Ögrenci

Detaylı

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ

AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ AÇIK ÖĞRETİM SİSTEMİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2018-2019 ÖĞRETİM YILI ÖĞRENCİ SEÇME SINAVINA ONLİNE BAŞVURU REHBERİ Başvuru Tarihleri 15 Mart 15 Mayıs 2018 Batı Avrupa Programları Seçme Sınavı online başvuru

Detaylı

Başvuru Tarihleri 18 Ağustos 12 Eylül 2014

Başvuru Tarihleri 18 Ağustos 12 Eylül 2014 T.C. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BATI AVRUPA PROGRAMLARI 2014-2015 ÖĞRETİM YILI KESİN KAYIT İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ İNTERNET BAŞVURU KILAVUZU Başvuru Tarihleri 18 Ağustos 12 Eylül 2014 Kesin kayıt internet başvurusu

Detaylı

AK Parti'de Aday Adaylığı Müracaatları Başladı

AK Parti'de Aday Adaylığı Müracaatları Başladı www.mevzuattakip.com.tr AK Parti'de Aday Adaylığı Müracaatları Başladı AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yavuz, temayül yoklamasına ilişkin, 18 Kasım Pazar günü 10.00-16.00 saatleri

Detaylı

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ

SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ SÖZLEŞMELİ ASTSUBAY(BAYAN) BAŞVURU İŞLEMLERİ BAŞVURU İŞLEMLERİNE GİRİŞ Başvurunuzu yazıcıya bağlı bir bilgisayardan yapınız. Başvuru işlemleri için www.jandarma.tsk.mil.tr internet adresinden Personel

Detaylı

Karar Tarihi : Karar Numarası :148. Gündemin 3. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün tarih ve

Karar Tarihi : Karar Numarası :148. Gündemin 3. maddesinde yer alan İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün tarih ve Sinop Belediye Meclisini Teşkil edenlerin Adı ve Soyadı BAŞKAN : Baki ERGÜL-Belediye ve Meclis Başkanı. ÜYELER : Rahmi BALFİDAN - Ziya BİLGİLİ - Necati CANEL- Kamil GÜRBÜZ -Ayten KESKİN Hüseyin MİNOĞLU-Zeynel

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın

Detaylı

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu Akademik Yılı

Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu Akademik Yılı Erasmus+ Personel Hareketliliği Başvuru Kılavuzu 2017-2018 Akademik Yılı Başvurunuzu www.eu.yildiz.edu.tr adresimizden Başvuru-Application kısmından yapabilirsiniz. Sisteme Eğitim Alma ve Ders Verme olarak

Detaylı

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz.

Bu sayfa şifre hatırlatma sayfasıdır. Öğrenci numarası ve ön kayıt başvurusu sırasında girdiğiniz e- posta ile şifrenizi isteyebilirsiniz. Sisteme girebilmek için resimde gördüğünüz Öğrenci No ve Şifre girerek Giriş düğmesinin üzerindeki alana girerek giriş tuşuna basınız. Şifrenizi hatırlamıyorsanız resimde görüldüğü gibi Şifrenizi Hatırlamıyorsanız

Detaylı

Yurt Dıșı Seçmen Kütüğüne Kayıtlı mısınız?

Yurt Dıșı Seçmen Kütüğüne Kayıtlı mısınız? Yurt Dıșı Seçmen Kütüğüne Kayıtlı mısınız? Kütüğe kayıtlı değilseniz ve 26 Șubat 2017 tarihine kadar adres beyanında bulunmazsanız oy kullanamazsınız! Bilgi almak için lütfen bu sunumu tıklayarak sonuna

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE Sevgili Adaylar; Aydın Adnan Menderes Üniversitesine Hoşgeldiniz. Kayıt işlemine başlamadan önce duyuruları dikkatle

Detaylı

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU

E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU E-BELEDİYE İŞYERİ E-RUHSAT KULLANIM KILAVUZU BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ Sayfa 1 İÇİNDEKİLER 1. PAYDAŞ KAYDI..2 2. E-BELEDİYE ÜYELİK İŞLEMİ...2 3. İŞYERİ E-RUHSAT. 4 3.1.İŞYERİ E-RUHSAT>YENİ BAŞVURU.....5 3.2.İŞYERİ

Detaylı

Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi

Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi Yüksek İstişare Konseyi Toplantısı Yerel Seçimler Sonrası Sandık ve Seçmen Analizi 17 Nisan 201 Yüzde (%) Birim SANDIK SONUÇLARI (yüzde) Seçim Tipi Partiler 30 BÜYÜKŞEHİR BB + 51 İGM 30 BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın

Detaylı

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır.

Dayanak Madde 3- Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'nın tarih ve 4703/26903 sayılı yazısı esas alınarak hazırlanmıştır. T.C. ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ TEMSİLCİLİĞİ YÖNERGESİ Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç Madde 1. Bu yönergenin amacı; Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi ndeki demokratik yönetim

Detaylı

31 MART 2019 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ

31 MART 2019 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK OLAN MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ 31 MART 2019 GÜNÜ YAPILACAK OLAN MAHALLİ İDARELER SEÇİMLERİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ NOT: 1- İlgili kanunlarda öngörülen bazı süreler Anayasa ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen

Detaylı

İLERİ DEMOKRASİ VE TEMİZ SEÇİM

İLERİ DEMOKRASİ VE TEMİZ SEÇİM İLERİ DEMOKRASİ VE TEMİZ SEÇİM Prof. Dr. Mehmet Tomanbay Ulusal Eğitim Derneği 30 Kasım 2013 GERÇEK DEMOKRASİ İÇİN TEMİZ SEÇİM OYU KİMİN VERDİĞİ DEĞİL, KİMİN SAYDIĞI ÖNEMLİDİR TEMİZ SEÇİM PLATFORMU http://temizsecim.org

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII. I. BÖLÜM HAZİRAN 2015 ten KASIM 2015 e DOĞRU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII. I. BÖLÜM HAZİRAN 2015 ten KASIM 2015 e DOĞRU VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII I. BÖLÜM HAZİRAN 2015 ten KASIM 2015 e DOĞRU A. HAZİRAN 2015 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ... 3 7 Haziran 2015 Milletvekili Genel Seçimleri... 3 TBMM nin Açılması...

Detaylı

ç) Birlik görev alanı içinde mülk sahibi olmak ya da araziyi fiilen kullanmak üzere en az beş yıl süre için kiralamış olmak.

ç) Birlik görev alanı içinde mülk sahibi olmak ya da araziyi fiilen kullanmak üzere en az beş yıl süre için kiralamış olmak. Karar No : 289 Karar Tarihi : 02/06/2012 Başkanlık Makamınca Kurulumuza sunulan 13/4/2012 tarih ve C.05.0.İMİ.0.88 sayılı yazıda aynen; 22/3/2011 tarihli Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe giren 6172

Detaylı

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ

GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ GEBZE YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ ÖĞRENCİ KONSEYİ YÖNERGESİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü nde kayıtlı öğrencilerin öğrenci

Detaylı

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 31 MART 2019 MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ EĞİLİM YOKLAMASI YÖNERGESİ

CUMHURİYET HALK PARTİSİ 31 MART 2019 MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ EĞİLİM YOKLAMASI YÖNERGESİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ 31 MART 2019 MAHALLİ İDARELER SEÇİMİ EĞİLİM YOKLAMASI YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminde adayların Merkez

Detaylı

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( Kanun ) ilgili kişi olarak

Detaylı

2) 2820 SAYILI SİYASİ PARTİLER KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

2) 2820 SAYILI SİYASİ PARTİLER KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA KANUN TEKLİFİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ KADIN KOMİSYONUNUNUN (TÜBAKKOM) TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİNİN SAĞLANMASI AMACINA YÖNELİK OLARAK, SİYASİ PARTİLER KANUNU VE SEÇİM KANUNUNUN BAZI MADDELERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ HAKKINDA

Detaylı

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU

ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU ZİRAAT SİGORTA / ZİRAAT EMEKLİLİK SERVİS GÖREVLİSİ İŞE ALIM SINAVI İNTERNET KAYIT KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI YABANCI DİL (YÖKDİL) SINAVI BAŞVURU KILAVUZU 1. GENEL BİLGİ 2. YENİ ÜYELİK / GİRİŞ İŞLEMLERİ 3. BAŞVURU İŞLEMLERİ 3.1 Kimlik Bilgileri 3.2 İletişim Bilgileri 3.3 Eğitim Bilgileri

Detaylı

Yedinci fıkrasında; Adayların, soyadı alfabe sırasına göre liste halinde düzenlenecek olan ve isimleri karşısında oy kullanma tercihini belirtecek

Yedinci fıkrasında; Adayların, soyadı alfabe sırasına göre liste halinde düzenlenecek olan ve isimleri karşısında oy kullanma tercihini belirtecek HÂKİMLER VE SAVCILAR YÜKSEK KURULU ÜYELİĞİ İÇİN ADLİ VE İDARİ YARGI HÂKİM VE SAVCILARI ARASINDAN 12 EKİM 2014 TARİHİNDE YAPILACAK SEÇİMLERDE UYGULANACAK GENELGE Amaç ve kapsam MADDE 1-6087 sayılı Hâkimler

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI Seçim Bildirisi 2017

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI Seçim Bildirisi 2017 1 S a y f a Sayın Üyemiz, Yönetim Kurulumuz; 5174 sayılı Kanun çerçevesinde, Ekim ayında başlayıp Kasım ayında bitirilecek organ seçimleri ile ilgili yönetmeliklerin öngördüğü süreyi de dikkate alarak,

Detaylı

SORU 1: Aile Birliği mazeretine bağlı yer değiştirmeye kimler başvurabilir? a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamında,

SORU 1: Aile Birliği mazeretine bağlı yer değiştirmeye kimler başvurabilir? a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamında, SORU 1: Aile Birliği mazeretine bağlı yer değiştirmeye kimler başvurabilir? CEVAP 1: Öğretmenlerden eşleri; a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A ve 4/B maddeleri kapsamında, b) Sosyal Güvenlik

Detaylı

SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ İLE SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR

SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ İLE SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR SİGORTA ACENTELERİ SEKTÖR MECLİSİ İLE SİGORTA ACENTELERİ İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİNE DAİR USÛL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Esasların amacı, Sigorta Acenteleri

Detaylı

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri;

4. Tadil edilmek üzere görüşülecek ve oya sunulacak Tüzük Maddeleri; BEŞİKTAŞ JİMNASTİK KULÜBÜ OLAĞANÜSTÜ TÜZÜK TADİL GENEL KURULU 08-15 EYLÜL 2018 BJK AKATLAR SPOR KOMPLEKSİ GÜNDEM 1. Açılış, 2. Toplantı Başkanlık Divanı Seçimi, 3. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı, 4. Tadil

Detaylı

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016)

21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) 21. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı ve 24. Ulusal Bilim Olimpiyatları Sınavı (Öğrenci Kılavuzu-2016) F. +90 212 44 000 45 http://tubitak.istanbul.edu.tr tubitaksinav@auzef.istanbul.edu.tr İçindekiler

Detaylı

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER

MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER MEBWEB OKUL/KURUM WEB SİTELERİ KULLANIM KLAVUZU TEMEL İŞLEMLER 1.WEB PANELE GİRİŞ www.okuladı.meb.k12.tr/mebpanel Resim1: Okul Web Siteleri Yönetim Paneli [MebWeb] Giriş Ekranı AÇIKLAMA: Okulunuzun web

Detaylı

Değerli Öğrencilerimiz,

Değerli Öğrencilerimiz, Değerli Öğrencilerimiz, Erasmus+ Programı Öğrenci Öğrenim, Staj ve Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyum (EPO) Hareketliliklerinden ve Mevlana Değişim Programından yararlanmak üzere başvuruda bulunmayı planlayan

Detaylı

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM GENEL BİLGİLER

İÇİNDEKİLER I. BÖLÜM GENEL BİLGİLER VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...V İÇİNDEKİLER...VII GİRİŞ...XII I. BÖLÜM GENEL BİLGİLER A. YEREL YÖNETİMLER...3 İl Özel İdareleri...3 Belediyeler...3... Köy İdareleri...4 Mahalle Muhtarlıkları...4 Yerel Yönetim

Detaylı

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı.

Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı. Üniversiteye girişte uygulanan birinci aşama sınavı Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvurular, 15 Ocak'a kadar uzatıldı. Bankaya parasını yatıranlar 15 Ocak Pazar günü saat 23:59'a kadar başvuru

Detaylı

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU

KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU KİŞİSEL VERİ SAHİBİ TARAFINDAN VERİ SORUMLUSUNA YAPILACAK BAŞVURULARA İLİŞKİN VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU GENEL AÇIKLAMALAR: 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu nda ( Kanun ), ilgili kişi olarak

Detaylı

Karar No : 264 Karar Tarihi : 10/04/2010

Karar No : 264 Karar Tarihi : 10/04/2010 Karar No : 264 Karar Tarihi : 10/04/2010 Başkanlık Makamınca Kurulumuza sunulan 30/01/2010 tarihli, C.05.0.İMİ.0.88 sayılı yazıda aynen; 5749 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında

Detaylı

S E Ç İ M T A K V İ M İ

S E Ç İ M T A K V İ M İ 12 HAZİRAN 2011 GÜNÜ YAPILACAK OLAN XXIV. DÖNEM MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMİNDE UYGULANACAK S E Ç İ M T A K V İ M İ 1- Seçimle ilgili kanunlarda öngörülen bazı süreler, 2839 sayılı Kanunun 9 uncu maddesinin

Detaylı

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ

GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ GENÇLİK KOLLARI YÖNETMELİĞİ 195 BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER KURULUŞ Madde 1 - Cumhuriyet Halk Partisi Tüzüğü nde ifadesini bulan amac a yönelik olarak, Genel Merkez, il, ilçe ve gerek görülen beldelerde örgüt

Detaylı

OY HAKKI, SEÇİM ve SEÇİM SİSTEMLERİ

OY HAKKI, SEÇİM ve SEÇİM SİSTEMLERİ OY HAKKI, SEÇİM ve SEÇİM SİSTEMLERİ Sınırlı Oy Hakkı 1) Servete ve Vergiye Bağlı Seçme Hakkı 2) Yeteneğe Bağlı Seçme Hakkı (örneğin, İtalya da 1912 seçimleri, İngiltere de 1945 e kadar uygulanan seçimler)

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII. I. BÖLÜM 2011 den 2015 e DOĞRU

İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII. I. BÖLÜM 2011 den 2015 e DOĞRU VII İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ... V İÇİNDEKİLER... VII I. BÖLÜM 2011 den 2015 e DOĞRU A. 2011 MİLLETVEKİLİ GENEL SEÇİMLERİ... 3 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçimleri... 3 TBMM nin Açılması... 4 Bağımsız

Detaylı

Alan kodu Tel... telefon yok ZİYARET KAYDI ( Ziyaret = Deneğe/ haneye ulaşmak için yapılan teşebbüslerin her biri) 1 = kişisel ziyaret

Alan kodu Tel... telefon yok ZİYARET KAYDI ( Ziyaret = Deneğe/ haneye ulaşmak için yapılan teşebbüslerin her biri) 1 = kişisel ziyaret (Round, 00/) Örneklem: Kish yöntemiyle adres örneklemi ÖRNEKLEM BİRİMİ: HANE ADRES Respondents name Denek no: (merkezden verilir) Hane kimlik no: (merkezden verilir) SEÇİM TABLOSU Hanedeki 5 veya üzeri

Detaylı