SolidCAM2015 YENİLİKLER

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SolidCAM2015 YENİLİKLER"

Transkript

1 SolidCAM 2015 SolidCAM2015 YENİLİKLER

2 SolidCAM 2015 Genel Yenilikler

3 Şablon Ayarı: Varsayılan Şablonlar ile Zamandan Kazanın Yeni CAM operasyonu eklediğinizde en sık kullandığınız takımla başlayın.

4 Şablon Yöneticisinden CAM Parçasına Direkt Operasyon Ekleyin Şablon yöneticisinde herhangi bir operasyon şablonuna çift tıkladığınızda, seçtiğiniz CAM operasyonu parçanıza direkt eklenir.

5 Daha Hızlı Başlangıç için Yeni CAM Parçası Penceresini Gizleyin SolidCAM ayarlarından varsayılan olarak yeni CAM parçası oluşturduğunuzda dosya kayıt formatı, dosya yeri ve dosya ismini seçtiğiniz pencereyi gizleyebilirsiniz. Böylece hemen CAM operasyonları eklemeye başlayabilirsiniz.

6 CAM-Parça Tanımlama İşini İster Yerleşik İster Ayrı Pencerede Yapın CAM-Parça tanımlama işini ister Solidworks içerisinde, isterseniz ayrı açılan pencerede yapın. Ayrı pencere seçeneği ile CAM-Parça tanımlarken Solidworks özelliklerini kullanabilirsiniz. (Ölçme özelliği gibi..)

7 CAM-Parça Tanımlama Penceresinden Makine Seçeneklerine Ulaşın Kullanıcı ve makineye yönelik özelleştirilmiş makine seçeneklerini artık CAM-Parça tanımlama penceresinde de düzenleyebilirsiniz.

8 İlerleme Birimini Varsayılan Olarak Seçin ve Ayarlayın Tüm CAM parçaları için veya üzerinde çalıştığınız CAM parçası için varsayılan ilerleme değerinin birimini sadece bir kere seçmeniz yeterli. (mm/dk veya mm/dev)

9 CAM İşlerinizi Nasıl İsterseniz Öyle Sıralayın CAM iş ağacını istediğiniz gibi sıralayın. Takım numarası, takım çapı, takım çeşidine göre dilediğiniz gibi sıralama yapın.

10 G-Kodu Dosyası için Ayırma İsmini Kullanın CAM ağacında ayırma ismi ile gruplandırdığınız işlerden G-Kodu alırken ayırma ismini G-Kod dosyası ismi olarak kullanın. Böylece G-Kod çıkartırken istediğiniz ismi otomatik olarak dosya ismi yapın.

11 Her Operasyon için Ayrı G-Kodunu Bir Kerede Çıkartın Tüm CAM işleriniz için ayrı pencerelerde G-Kodu üretin.

12 Operasyon Takım Bilgisi Penceresinde Yeni Özellikler «imachining Göster» seçeneği ile sadece imachining operasyonlarını listeleyin. «Parça Takım Tablosunu Güncelle» seçeneği ile sadece kullandığınız takımları değil, takım tablosundaki tüm takımlar için takım bilgilerini değiştirin.

13 Tezgah Kontrol İşlemi Penceresinde Daha Kolay Erişimler «Tezgah Kontrol Penceresi»nde seçtiğiniz eylemin üzerine çift tıklayarak hemen «İşlem» sütununa ekleyin.

14 Tezgah ID Yönetici Penceresinde Tek Tıklamayla Dili Değiştirin Yüklenmiş dil paketlerine göre «Tezgah ID Yöneticisi» penceresinin dilini gerektiğinde hemen değiştirin.

15 CAM İşlerinde İş Penceresi Açıkken Bir Diğerine Hemen Geçin CAM operasyonlarında herhangi bir iş açıkken farklı bir operasyona çift tıklayın, hemen o operasyon penceresine geçin.

16 Operasyonlar için Ekstra Parametrelere Daha Kolay Ulaşın Tüm operasyon çeşitleri için ekstra parametreler artık ana operasyon penceresinde.

17 Katı Simülasyonda Şu Anki Referans Noktasını Görün Katı simülasyon penceresinde şu anki referans noktasını ve eksen yönlerini görün.

18 Kaydet&Hesapla İşleminden Sonra Takım Yolunu Hemen Görün CAM penceresinde herhangi bir değişiklik yaptığınızda «Kaydet&Hesapla» işleminden hemen sonra takım yolu anında güncellenir.

19 2.5D İşler ve AFRM için Yeni Sekmeler Kolayca yeni operasyonlar eklemek için artık SolidCAM AFRM ve SolidCAM 2.5D sekmeleri var.

20 3D ve Çoklu Eksen İşleri için İlave Sekmeler 3D ve Çoklu Eksen işleri eklerken de kolayca istediğiniz operasyonu seçin.

21 Torna ve Şablonlar için Yeni Sekmeler & Kolay Ulaşım Eklenen yeni sekmeler ile Torna işlerine ve şablonlara kolayca ulaşın.

22 SolidCAM 2015 Referans Noktası ve Eksen Seçimleri

23 SolidWorks Koordinat Sistemini SolidCAM de Seçin SolidWorks çiziminde oluşturulmuş koordinat sistemini SolidCAM de koordinat sistemi seçin ve kullanın.

24 Otomatik Parça Tanımlamada Tersine Çevirmeyi Varsayılan Olarak Seçin CAM ayarlarından yapacağınız seçim ile her otomatik parça tanımlama işleminde koordinat sistemini ters yönde varsayılan olarak seçtirebilirsiniz.

25 Modelin Alt Orta veya Köşesini Referans Noktası Seçme İmkanı Koordinat sistemi seçiminde artık sadece modelin üst orta noktası veya köşesini değil aynı zamanda alt orta noktası veya köşesini de seçebilirsiniz.

26 Koordinat Sistemini Otomatik Çoğaltın Var olan koordinat sisteminizi kolayca çoğaltın.

27 Aynı Koordinat Sistemindeki CAM İşlerini Bir Kerede Seçin Aynı MAC pozisyonundaki CAM işlerini sağ tıklayarak bir kerede seçebilirsiniz.

28 SolidCAM 2015 Dönüştürme

29 Bir Koordinat Sistemindeki CAM İşlerini Kolayca Diğer Yüzlere Kopyalayın Hassas yatay işlenecek birden fazla parçalarda bir yüzdeki koordinat sistemini kolayca diğer yüzeylere kopyalayabilirsiniz. Böylece sadece tek bir yüzeyde belirlediğiniz referans noktaları ve koordinat sistemini diğer yüzeylerde tekrar yapmanıza gerek kalmaz.

30 SolidCAM 2015 Frezeleme

31 Spiral Yüzey Tarama İşinde Yeni Yaklaşma Özelliği Spiral yüzey tarama işi için yuvarlak yaklaşma özelliği ile daha yumuşak girişler yapabilirsiniz.

32 Havuz Boşaltma İşinde Birden Fazla Kez Duvar Finiş Atabilirsiniz Havuz işinde aynı duvara bir seferde birden fazla finiş adım sayısı belirleyebilirsiniz.

33 Havuz Boşaltma İşinde Takım Girişi için Helisel Parametreler Helisel seçin ve giriş noktalarını ayrı bir pencerede ayarlayın. Böylece Şablon ve İşleme olarak kaydedebilirsiniz.

34 T-Kanal İşleminde Pasolar ve Zincirler için Bağlantı Seçimi T-Slot işleminde pasolar ve zincirler arasında takım geçişini istediğiniz gibi kontrol edin.

35 SolidCAM 2015 Otomatik Özellik Tanıma ve İşleme Özelliği (AFRM)

36 SolidCAM 2015 Otomatik Delik Tanıma ve İşleme (AHRM)

37 AHRM Otomatik Delik Tanıma Özelliğine Genel Bakış SolidCAM in AHRM modülü otomatik olarak şunları yapar: Delik şekilleri ve gruplarını otomatik tanır İşlenebilir özellikleri dönüştürebilir Gerekli takımları otomatik oluşturur ve seçer İşleme teknolojileri geliştirebilir İşleme operasyonları oluşturabilir Tüm çalışma pozisyonlarını ve operasyonlarını destekler

38 AHRM Otomatik Delik Tanımlama Nasıl Çalışır? Adım 1: Delik Tanıma Sistemi (Şekiller ve Gruplar) Adım 2: Delikleri İşlenebilir Hale Getirme Adım 3: İşlenebilir Delikleri Unsur Ayarlarına Atama Adım 4: İşlenebilir Bölümler için Teknoloji Seçimi Adım 5: Tüm CAM Operasyonlarının Otomatik Oluşturulması

39 AHRM Adım 1: Delik Tanımlama Sistemi Adım 1: Delik Tanıma (Şekiller ve Gruplar) Delik Çeşitleri: - Silindirik - Koni - Pah - Düzlem - Yumru - Küre

40 AHRM Adım 2: İşlenebilir Bölümler Adım 2: Delikleri İşlenebilir Bölümlere Dönüştürme İşlenebilir Delik Özelliği ile bir veya daha fazla işleme bölümünü aynı operasyonda aynı takımla işleyebilirsiniz.

41 AHRM Adım 3: Unsur Seti Adım 3: İşlenebilir bölümleri unsur gruplarına dağıtma Unsur Seti aynı koordinat sistemi ve aynı ayarlar ile işlenebilecek tüm delikleri gruplar.

42 AHRM Adım 4: Teknoloji Veri Bankası Adım 4: Teknoloji Veri Bankasından işlenebilir bölümler için teknolojik çözümü seçin.

43 AHRM Adım 5: CAM Operasyonları Adım 5:Tüm CAM operasyonlarını oluşturma

44 AHRM Yeni Özellik: Sınırsız Teknoloji Veritabanı Seçeneği - Dilediğiniz sayıda teknoloji veritabanı oluşturabilme - İşlem için istediğinizi seçebilme - Parça veritabanını hemen düzenleyebilme - Aktif veritabanını yeni olarak kaydedebilme

45 AHRM Yeni Özellik: İşlenebilir Özellik Parametreleri (mf_xxx) Artık «mf» ön eki ile başlayan, işlenebilir unsurlar ile istediğiniz tüm ölçüleri belirleyebilirsiniz.

46 AHRM Yeni Özellik: Mantıksal İfadeler Kullanabilme Otomatik delik tanıma özelliği için kullanıcının belirlediği mantıksal ifadeleri kullanarak işinizi kolaylaştırın. Örneğin delik çapına göre farklı işlemleri otomatik yaptırın.

47 SolidCAM 2015 SolidWorks Delik Sihirbazı Özelliklerini Kullanarak SolidCAM ile İşleyin

48 SolidWorks Delik Sihirbazı Özelliklerini Kullanarak SolidCAM de Hızlanın SolidWorks Delik Sihirbazı özellikleri otomatik olarak tanımlanır ve SolidCAM işleme parametreleri olarak kaydedilir. Böylece; Delik Sihirbazı Parametreleri Delik Sihirbazı Geometri Özellikleri Mantıksal Sınama özellikleri kullanılabilir.

49 HW_Parametreleri Direkt Olarak SolidWorks Delik Sihirbazından Gelir SolidCAM üzerinden SolidWorks te oluşturulan tüm Delik Sihirbazı özelliklerini kullanabilirsiniz. (HW ön eki)

50 HW_Parametreleri ile Tüm Delik Tiplerinde İstediğiniz Özellikleri Kullanın Tüm Delik Sihirbazı delik çeşitlerini destekler. Havşa, açık delik, kör delik gibi tüm delik çeşitlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz.

51 Mantıksal Sınama Kullanarak İşlemlerinizi Kolayca Uyarlayın Teknoloji Veritabanında artık mantıksal sınamaları kullanarak işinize uyarlayabilirsiniz. Mantıksal sınama ve değerleri kullanarak daha kolay ve doğru kararlar verebilirsiniz.

52 Geometrilerde Tüm SolidWorks Delik Sihirbazı Özelliklerini Kullanabilirsiniz İşleme prosesi esnasında oluşturulan Geometriler Proses Tanımlama aşamasında girilebilir. Delik merkezinde delme geometrisi Seçilmiş Delik Sihirbazı adedi kadar Profil ve Havuz geometrileri mümkün

53 Delik Sihirbazı İşlemi SW Delik Sihirbazından delme geometrilerinin hemen tanınması İşleme Prosesinin operasyon tanımlaması için kullanımı Her makine için ilgili Delik Sihirbazının tanımlanabilmesi

54 SolidCAM2015 imachining 2D & 3D

55 imachining Varsayılan Makine ve Malzeme Ayarı Varsayılan Makine ve Malzeme ayarı ile imachining işlemlerinde otomatik olarak değerleri çağırın. Böylece her seferinde makine ve malzeme ayarlarını seçmeniz veya girmeniz gerekmez.

56 imachining Hesaplamasında Paralel İşlem Çok çekirdekli bilgisayarlarda artık imachining hesaplamaları daha hızlı. Hesaplama işlemi tüm çekirdekleri kullanacak şekilde uyarlandı.

57 imachining 3D: Sabit Yukarı Adımlar imachining 3D işlemine yeni özellik olarak «Sabit Yukarı Adımlar» eklendi.

58 imachining 3D: Değişken Yukarı Adım Özelliği ile Prizmatik Parçalar Otomatik yukarı adım hesaplama özelliği ile imachining 3D işlemini artık prizmatik parçalarda da kullanabilirsiniz.

59 idatabase Malzeme Tanımı: İşlenebilirlik Faktörü Özelliği idatabase Malzeme Tanımı penceresine eklenen yeni bir özellik ile, artık işlenecek malzemelerin «İşlenebilirlik Faktörü»nü değiştirerek kesme değerlerini yüzde olarak artırabilir veya azaltabilirsiniz.

60 imachining Simülasyonunda Kesme Açısını Görebilirsiniz Artık imachining simülasyonunu takip ederken simülasyon verisi penceresinde kesme açısı değerini görebilirsiniz.

61 SolidCAM 2015 Çoklu Eksen Frezeleme & HSS

62 İlerleme Kontrolü Takım penceresine «İlerleme Kontrolü» özelliği eklendi. İlerleme kontrolü ile iç ve dış hacimlerde ilerlemenin kullanıcı tarafından belirlenebilmesi sağlandı.

63 Noktalar Arası Senkronizasyon ile Artık Daha da Kaliteli Yüzeyler Yüzey Kalitesi: Noktalar arası senkronizasyon seçeneği eklendi. Noktalar arası mesafeyi ayarladıktan sonra Senkronizasyon seçeneğini seçtiğinizde tüm kontürlerde daha da temiz yüzey kalitesi yakalayabilirsiniz. Senkronizasyon olmadığında: Senkronizasyon seçildiğinde:

64 Çoklu Eksen Frezeleme Daima Yüzeye Yakın Seçeneği Çoklu Eksen Frezeleme işinde «Çizgilere göre eğimli» seçeneği seçildiğinde «Daima yüzeye yakın» eğim seçeneği eklendi. Bu seçenek ile çizgilere göre eğimli olarak ilerleyen takım ekseninde aynı zamanda eğim esnasında yüzeye en yakın hareket takip edilir.

65 Takım Ekseni Kontrolünde Yeni Seçenek: Temas Noktasına Bağlı Eğim Takım eksen kontrolüne yeni bir seçenek eklendi. «Temas noktasına bağlı eğimli» seçeneği «Kesme yönüne bağlı eğim» seçeneğine yakın özelliklerde. Fakat bu özellik ile kesme yönüne bağlı olarak değil, kesici takımın yüzeyle temas ettiği noktaya bağlı olarak takım ekseni ilerler.

66 Yeni Frezeleme Operasyonu: Rotary İşleme Rotary İşleme, 4 Eksen makinelerde parça işlemek için geliştirilmiştir. Şişe kalıpları, Elektrod, Mücevherat yüzükleri ve Ahşap işleri gibi silindirik parçaların işlenmesinde kullanılabilir. Takım yolları direkt olarak 3D geometri üzerinden hesaplanır, etrafında «wrap» yapmaz. «Boyunca» ve «Etrafında» seçenekleri mevcuttur. Takım temas noktasının yeri bir değer girilerek kolayca değiştirilebilir.

67 Yeni Frezeleme Operasyonu: Çoklu Eksen Kaba İşleme Yeni «Çoklu Eksen Kaba» operasyonu, 3 Eksende çok fazla bağlama gerektiği durumlar için geliştirilmiştir.

68 Yeni Frezeleme Operasyonu: Çoklu Eksen Kaba İşleme Bu operasyon havuz şekilli geometrileri çok yönlü takım yolları ile kaba boşaltarak 5 eksen destekli işleyebilir. Kullanıcı sadece taban, duvar ve yüzeyleri seçer. Program otomatik olarak kaba işlemi takım yollarını çıkartır. Uyumlu kaba işleme özelliği de kullanılabilir.

69 Çoklu Kanat İşleme Operasyonunda Yeni Seviye Özellikleri Çoklu kanat işleme operasyonunda giriş ve çıkış için güvenli seviyeleri ayarlayabilirsiniz.

70 Çoklu Kanat İşleme Operasyonunda Takım Eksen Limit Kontrolü Takım eksen kontrolü ayarlarına çeşitli limitler girebileceğiniz yeni limit özellikleri eklendi.

71 Çoklu Kanat İşleme Operasyonunda Yaklaşma ve Geri Çekilme Çoklu Kanat İşleme operasyonunda güvenli yaklaşma için giriş yayının yay çapı oranını ve yay süpürme değerini kullanabilirsiniz. Bu şekilde dilediğiniz ölçülerde yaklaşma ve geri çekilme yayı oluşturabilirsiniz.

72 Çoklu Kanat İşleme Finiş İşleminde Yeni Gelişmiş Özellikler Çoklu Kanat İşleme Operasyonunda Finiş Parametreleri sayfasında Teknoloji Sekmesi özellikleri için Gelişmiş seçenekler eklendi.

73 Çoklu Kanat İşleme Operasyonunda İsim Değişikliği Çoklu Kanat İşleme operasyonunda «Kaba ve Diğer» isimli seçenek penceresi «Stok ve Transform» olarak değiştirildi.

74 Port İşleme Operasyonuna Takım Eksen Kontrolü Daha yumuşak işleme operasyonu için «Takım Eksen Kontrolü» ayarları Port İşeme operasyonuna eklendi.

75 Port İşleme Operasyonunda Takım Titreşimini Azaltın Takım Eksen Kontrolü penceresine takım titreşimini minimuma indirin. Bu seçenek ile en küçük eğim değişimleri sağlanır. Böylece eğim değişimlerinden etkilenmeyen takım en düşük oranda titreme yapar.

76 Talaş İşleme Operasyonunda İlerleme Kontrolü Kesme ve ilerlemeleri daha fazla kontrol edin Hızlı ilerlemeleri(g0) dilerseniz kesme ilerlemesine(g1) çevirin.

77 Talaş İşleme Operasyonunda İşlenecek Yüzeyi Kolayca Seçin Çoklu yüzeyleri işlerken işlenecek yüzey tarafını kolayca belirlemek için «Yüzey Normalleri»ni seçin.

78 Talaş İşleme Operasyonunda Takım Ömrü için Uzaktan Başlangıç/Bitiş Takım ömrünü büyük oranda kısaltan malzemeye direkt girişi önlemek için takım giriş ve çıkışına fazladan mesafe ekleyebilir, takım ömrünü uzatabilirsiniz.

79 Talaş İşleme Operasyonunda Takım Çarpma Önleme Çarpışma Önleme Seçeneği İşlenecek yüzey için takım çarpmasını önleyecek yeni özellik ayarları.

80 Talaş İşleme Operasyonunda Döndür ve Çevir Özelliği Döndür ve Çevir özelliği talaş işleme operasyonunda da mevcut.

81 Talaş/Kanat/Port ve Çoklu Eksen Kaba İşlemede Özel Üçgenleştirme Seçeneği Yüzey üçgenleştirme üzerinde daha fazla kontrol Özel Üçgenleştirme özelliği seçilmediği zaman SolidCAM kendi standart CAD üçgenleştirmesini kullanır. Özel Üçgenleştirme özelliği seçildiği zaman ise 5 Eksen üçgenleştirme metodu kullanılır. Böylece en iyi tolerans ve kenar uzunlukları otomatik seçilir.

82 Çoklu Eksen Delik Delme Operasyonunda Döngü Kullanın Çoklu Eksen Delik Delme operasyonunda Teknoloji sayfasında artık Döngü Kullan seçeneği var. Bu seçenek açık olduğunda G- Koduna kutu delik döngüleri basılır. Döngü Kullan işaretlenmediğinde ise standart lineer delik delme döngüleri kullanılır.

83 HSM yi Çoklu Eksen Frezelemeye Dönüştürme de Autotilt Yeni AutoTilt özelliği eklendi. Bu özellik 3-Eksen takım yolunu tam otomatik ve çarpışma önleyicili olarak 5- Eksen takım yoluna çevirir. Ana hedef 3-Eksen takım yolunu alıp daha kısa bir takım yoluna dönüştürmektir. Otomatik-Tilting tutucu geometrisini de göz önünde bulundururarak kompanzasyon gerçekleştirir.

84 HSM yi Çoklu Eksen Frezelemeye Dönüştürme de Autotilt Autotilt özelliği seçildiğinde takım eksen kontrolü sayfasında yeni özellikler eklenir.

85 HSM yi Çoklu Eksen Frezelemeye Dönüştürme de Kaynak İş Sayfası Kaynak İş sayfasına «Stok Güvenlik Mesafesi» ayarı eklendi. Stok Güvenlik Mesafesi ayarı, takım iki nokta arasında ilerlerken ne kadar güvenlik mesafesi bırakılacağını belirler. Not: Bu özellik sadece Autotilt teknolojisi ile çalışır.

86 Çoklu Eksen Frezeleme Operasyonunda Sadece Tüm Kontürü İşleme Stok Tanımında yeni «Sadece Kontur İşleme» özelliği eklendi. Parça parça stok içerisinde olan kesimleri tutarken stok dışarısındaki kesimleri tamamen kaldırarak daha yumuşak ve az atlamayla işlem yapmayı sağlar.

87 Çoklu Eksen Frezelemede Geometri Sayfasına Yeni Özellik 2D Sınır Eğrilerini Kullanarak işlem yapma özelliği Geometri sayfasına eklendi.

88 Çoklu Eksen Frezeleme Operasyonunda Seviyeler Artık İki Sayfa Çoklu Eksen Frezeleme Operasyonunda Seviyeler sayfası, kolay kullanım için çok kullanılan ve gelişmiş ayarlar olarak iki sekmeye ayrıldı.

89 Çoklu Eksen Frezeleme operasyonunda Yeni Takım Yolu Sayfası Takım yolu sayfasına yeni «Yaz-düzelt» sekmesi eklendi. Köşeler etrafında, Açı Aralığı ve Uzat/Buda ayarları takım yolu ile alakalı olduğundan Geometri sayfasından Finiş Parametreleri sayfasına getirildi. Yaz-Düzelt sayfası sadece «Gelişmiş» kutucuğu işaretlendiğinde gözükür hale gelir.

90 Çarpışma Kontrolü Sayfasında Takım Yumuşak Geri Çekilme Ayarı Çoklu Eksen Frezeleme operasyonunda çarpışma kontrolü stratejisi için gelişmiş ayarlar eklendi. Yumuşak geri çekilme ayarı aktif olduğunda ani eksen hareketleri olmadan takım geri çekilme sağlandı. Yumuşak mesafe ayarı ile çarpışma bölgesinden başlangıç bölgesine olan mesafe ayarlanabilir.

91 Çarpışma Kontrol Sayfasında Bazı Stratejiler Yeniden Adlandırıldı Çarpışma kontrol sayfasında bulunan bazı strateji isimleri harekete yönelik olarak değiştirildi.

92 Çarpışma Kontrol Güvenlik Mesafeleri Sayfasında Bazı Değişiklikler Çarpışma Kontrol Güvenlik Mesafeleri sayfasında bulunan Kalan Çarpışma Testleri bölümünden bir seçenek çıkarıldı.

93 SolidCAM 2015 Torna

94 Torna İşleme Stratejisinde Alında da Düşey Hareket Kontrol Özelliği Alında slot çarpışmalarını önlemek için de seçenek eklendi.

95 Torna İşleminde Yarı Finiş ve Finiş için Sadece Aşağı Yön Seçeneği Torna operasyonlarında Yarı-Finiş ve Finiş işleminde sadece aşağı yönde seçeneği eklendi. Böylece sadece aşağı yönde kesme gerekli olan durumlarda kullanılabilecek.

96 Simultane Tornalama Operasyonunda Yeni Eğim Takip Seçeneği Simultane Tornalama operasyonunda yeni bir takım eksen kontrolü seçeneği mevcut. Eğim takibi sırasında takımın her zaman iki çizgiye yakın olarak gitmesini sağlayabilirsiniz.

97 SolidCAM 2015 Frezeleme-Tornalama (Mill-Turn)

98 Takım Tablosunda Tutucu Montajı Penceresi Geliştirildi Takım tablosunda takım tutucusu montaj penceresi geliştirildi. Artık takımlandırma ekseni makine ekseni ile birlikte eş zamanlı görülebiliyor.

99 Tezgah Yöneticisinde Cross Control Tanımlayabilme Standart olarak Cross Control özelliği açık olur. Eğer tezgah tarafından desteklenmiyorsa VMID Tezgah Yöneticisi penceresinden kapatılabilir. Cross Control Açık,Tezgah Kontrol Penceresinde tüm araçlar Açık Cross Control Kapalı, Tezgah Kontrol Penceresinde bazı araçlar aktif değil

100 VMID Tezgah Yöneticisi Penceresinde Kanal Tanımı Kişiselleştirilmiş Kanal Tanımı Kanalların taretler ile değil altmakinalar(sub-machines) ile tanımlanabilmesi Tablalar arasında senkronizasyonu sağlar. (Örneğin Kayar Otomat Tezgahları için)

101 Mazak Mill Turn Makineleri ile Tam Uyumlu Karşı Ayna Döner Taret Simultane 5-Eksen? Balans Torna Parça Transferi İlave Araçlar

102 Fanuc Mill Turn Makineler ile Tam Uyumlu Karşı Ayna Frezeleme Özellikli Döner Taret Simultane 5 Eksen Balans Torna Parça Transfer İlave Araçlar

103 Çoklu Taretli Tezgahları Destekler Karşı Ayna B Ekseni Olarak Döner Taret Lineer Taret Simulate 5 Eksen Senkronizasyon Parça Transferi Kombine Taretler

104 Çok-İstasyonlu Çoklu-Taretli Mill-Turn Makinelerini Destekler Quicktech Ultimate I42 İki iş mili, her taret ise kombine taret. (Döner Tip ve Lineer Tip) Tablalarla kanal senkronizasyonu

105 Willemin-Tipi Mill-Turn Makineleri ile Uyumlu Willemin 508 MT Willemin-Tipi: İki iş mili, B-Ekseni, İlave Araçlar (Ayna ve Punta) İlave araçlar makine simülasyonu ve MCO tarafından desteklenir.

106 Chiron-Tipi Mill-Turn Makineleri ile Uyumlu Chiron FZ 12 MT Chiron-Tipi: Ana Fener Mili, Döner Taret, B-Eksen, Arka İş Milinin Eğilebilmesi İlave araçlar makine simülasyonu ve MCO tarafından desteklenir. Senkronizasyon ile çalışabilme (Multi-Kanal)

107 İndeks-Tipi Mill-Turn Makineleri ile Uyumlu Index R200 İndeks-Tipi: İki iş mili, her taret kombine tipi (B-Eksen tipi ve Lineer Tip) İlave araçlar makine simülasyonu ve MCO tarafından desteklenir. Kanallar ile programlama (Taretler ile Değil)

108 SolidCAM 2015 Takım Kütüphaneleri için Entegrasyon

109 Takım Kütüphaneleri Iscar Carmex Vardex Takım üreticilerinden çevrimiçi/çevrimdışı takım veri bankaları 2D/3D CAD modelleri ile tam takım boyutları desteği.. ve aynı zamanda kesme verileri desteği

110 ISCAR Takım Önerme Sistemi (ITA) Kullanıcılara en iyi ISCAR Takımları için çevrimiçi rehber ve yardım

111 ISCAR Takım Önerici ile Entegrasyon (ITA) Takım Kütüphanesinde «Takım Tablosu Çağırma» işlemi ile ISCAR Takım Önerme sistemine ulaşabilir ve takım seçebilirsiniz.

112 Carmex Carmex markası Vidalı Takımlar, Torna Takımları ve Freze Takımlarında uzmanlaşmıştır.

113 Carmex Takım Kütüphanesi ile Entegrasyon Standartlar seçim menüsünden Takım Türünü Carmex seçebilirsiniz. Seçimin ardından Carmex takım seçim programı başlayacak. (Carmex yazılımı yüklü olması gerekir)

114 Vardex Vargus Vida Açma takımlarının markası: Vardex

115 Vardex Takım Tablosu ile Entegrasyon Standartlar seçim menüsünden Takım Türünü Vardex seçebilirsiniz. Seçimin ardından Vardex takım seçim programı başlayacak. (Vardex yazılımı yüklü olması gerekir)

116 SolidCAM 2015 Takım Yönetimi Yazılım Entegrasyonu

117 Takım Veri Yönetimi Yazılımı TDM WinTool Takımların tüm bilgilerini yönetmek ve düzenlemek için yazılımlar

118 Takım Veri Yönetimi (TDM) Yazılımı Kesme Şartları Ürün Bilgisi 2D / 3D CAD Model Takım Sıfırlama

119 TDM Yazılımını Kullanarak İş Akışları Veri Toplayın Verilerle Birlikte Takım Belirleyin SolidCAM de Takımı Kullanın Örn. indirilen 2D/3D CAD Modeller Farklı CAD modellerinin kombinasyonu ile bir takım oluşturun. TDM Yazılımından takımı tutucusu ile içeri yükleyin

120 TDM Versiyon 4.6

121 TDM Yazılımında Takım ve Üretim Yönetimi Bileşenleri Toplayın Montajlayın CAM e Aktarın Kullanıcı modelleri çevrimiçi kaynaklardan toplar ve TDM içerisinde tüm montajı yapabilir. TDM yazılımı SolidCAM takım tablosu için otomatik olarak kullanıma hazır takımlar oluşturur.

122 TDM ile Entegrasyon Sunucu ve Server da TDM yazılımı yüklü olması gerekir Takım çağırma seçenekleri SolidCAM takım çağırma penceresinde TDM seçildiğinde takım çağırma filtreleri için pencere açılır.

123 WinTool Professional 2012 WinTool Takım Veri Yönetimi Yazılımı

124 Üretim ve Takım Bilgilerinin Yönetimi Bileşenleri Toplayın Montajlayın CAM e Aktarın Kullanıcı modelleri çevrimiçi kaynaklardan toplar ve WinTool içerisinde tüm montajı yapabilir. WinTool yazılımı SolidCAM takım tablosu için otomatik olarak kullanıma hazır takımlar oluşturur.

125 WinTool ile Entegrasyon (WinTool Professional yüklenmiş ve başlatılmış olmalı) SolidCAM de takım içeri aktarma penceresinde WinTool yazılımını seçtiğinizde WinTool takım içeri aktarma yazılımı başlar.

SolidCAM Zirve 2018 SolidCAM 5 Eksen MUZAFFER ŞAŞMAZ SONER MECUK

SolidCAM Zirve 2018 SolidCAM 5 Eksen MUZAFFER ŞAŞMAZ SONER MECUK SolidCAM Zirve 2018 SolidCAM 5 Eksen MUZAFFER ŞAŞMAZ SONER MECUK 5 EKSEN PARÇALARINIZ İÇİN KOMPLE ÇÖZÜM Genel 5 eksen simultane çözümü 4 eksen simultane işleme Swarf işleme 3-5 eksen dönüştürme Çoklu eksen

Detaylı

Yenilikleri; Edgecam 2011 R2. Programın Yardım kısmında (Help) What s New bölümü eklendi

Yenilikleri; Edgecam 2011 R2. Programın Yardım kısmında (Help) What s New bölümü eklendi Yenilikleri; Edgecam 2011 R2 Programın Yardım kısmında (Help) What s New bölümü eklendi Diğer Alt Programların programların Yardım kısmına da What s New eklendi. Planit Global Customer Support Portal Yenilendi

Detaylı

Frezeleme de Yenilikler

Frezeleme de Yenilikler VisualCAM 2018 Yenilikler VisualCAM 2018 de; 1- Frezeleme 2- Tornalama 3- Nesting ( Plaka üzerine yerleşim) Geliştirmeler yapıldı. Frezeleme de Yenilikler 1 - Setup bölümünde operasyonları kilitleme özelliği

Detaylı

CNC TORNA TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI

CNC TORNA TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI CNC TORNA TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI MUTLAK KOORDİNAT SİSTEMİNE GÖRE O00012; ( Program numarası) T01 M06; (Birinci Takım, Taretteki takım değişti) G90 G54 G94 G97 G40; Mutlak koordinat sistemi, İş parçası

Detaylı

Alanın En Güvenilir ve En Hızlı İmalat Çözümü Inventor İçinde Kusursuz Entegrasyon

Alanın En Güvenilir ve En Hızlı İmalat Çözümü Inventor İçinde Kusursuz Entegrasyon Alanın En Güvenilir ve En Hızlı İmalat Çözümü Inventor İçinde Kusursuz Entegrasyon Inventor HSM;Inventor kullanıcıları için tam parametrik bir CAM çözümüdür.kullanıcılar tanıdıkları ve bildikleri bir ortamda

Detaylı

RhinoCAM 2017 Yenilikleri

RhinoCAM 2017 Yenilikleri RhinoCAM 2017 Yenilikleri Bu döküman McNeel & Associates'ten Rhino 5.0 NURBS Modeller için eksiksiz entegre CAM sistemi olan RhinoCAM 2017'de sunulan yeni özellikler ve geliştirmeler açıklanmaktadır. 2017,

Detaylı

DERS BİLGİ FORMU Bilgisayarlı Sayısal Denetim Tezgâh İşlemleri (CNC) Makine Teknolojisi Frezecilik, Taşlama ve Alet Bilemeciliği

DERS BİLGİ FORMU Bilgisayarlı Sayısal Denetim Tezgâh İşlemleri (CNC) Makine Teknolojisi Frezecilik, Taşlama ve Alet Bilemeciliği Dersin Adı Alan Meslek / Dal Dersin Okutulacağı Sınıf / Dönem Süre Dersin Amacı Dersin Tanımı Dersin Ön Koşulları Ders İle Kazandırılacak Yeterlikler Dersin İçeriği Yöntem ve Teknikler Eğitim Öğretim Ortamı

Detaylı

CNC Freze Tezgâhı Programlama

CNC Freze Tezgâhı Programlama CNC Freze Tezgâhı Programlama 1. Amaç CNC tezgâhının gelişimi ve çalışma prensibi hakkında bilgi sahibi olmak. Başarılı bir CNC programlama için gerekli kısmî programlamanın temellerini anlamak. Hazırlayıcı

Detaylı

Konik ve Kavisli yüzey Tornalamada izlenecek işlem sırası şu şekildedir

Konik ve Kavisli yüzey Tornalamada izlenecek işlem sırası şu şekildedir Konik ve Kavisli yüzey Tornalamada izlenecek işlem sırası şu şekildedir 1- Tornalanacak parça çizilir 2- Translate komutu ile punta deliğine gelecek nokta 0,0,0 koordinatına taşınır 3- Tezgah seçimi yapılır

Detaylı

EZCAM Versiyon 20 - Yenilikler

EZCAM Versiyon 20 - Yenilikler EZCAM Versiyon 20 - Yenilikler 3D Stoktan Kaba Frezeleme EZ-CAM V20 ile birlikte gelen yeni özelliklerden biri, yüklenmiş olan 3D formlu stok (kütük) modeli üzerinden kaba frezeleme işlemi yapılabilmesi.

Detaylı

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI

CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI CNC FREZE BAHAR DÖNEMİ DERS NOTLARI Frezeleme; mevcut olan en esnek işleme yöntemidir ve neredeyse her şekli işleyebilir. Bu esnekliğin dezavantajı, optimize etmeyi daha zor hale getirecek şekilde uygulama

Detaylı

Yenilikler LogiKal VERSİYON 7

Yenilikler LogiKal VERSİYON 7 Yenilikler LogiKal VERSİYON 7 Yenilikler Versiyon 7 Sayfa 1 İÇERİK YENİ KULLANICI ARAYÜZÜ...4 ANA MENÜ...4 PROJE YÖNETİCİSİ...5 PROJE MERKEZİ...6 PROJE GİRİŞİ...7 PROJE YÖNETİCİSİ...8 MENÜ İŞLEVİ YAPILANDIRMASI...8

Detaylı

Tablo 1 - Tornalamada Kullanılan G Kodları Listesi

Tablo 1 - Tornalamada Kullanılan G Kodları Listesi 1 Tablo 1 - Tornalamada Kullanılan G Kodları Listesi Kod Açıklama Uygulama Alanı tandart / Opsiyonu G00 Talaşsız hızlı hareket ozisyonlama G01 Talaşlı doğrusal ilerleme F adresi altında G02 aatin dönüş

Detaylı

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE

DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE DÜNYANIN EN GELİŞMİŞ CAM YAZILIMI SOLIDWORKS İLE TAMAMEN ENTEGRE İŞLEME VERİMLİLİĞİNİZE İVME KAZANDIRIN Programlama zamanınızı %90 a kadar önemli ölçüde azaltın. Daha Akıllı Programlama Unsur tabanlı işleme

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR II DERSİ

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR II DERSİ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR II DERSİ CNC TORNA UYGULAMASI Deneyin Amacı: Deney Sorumlusu: Arş. Gör.

Detaylı

Edgecam 2012 R1. Yenilikleri; Kaba işlemelerde Waveform işleme yöntemi eklendi.

Edgecam 2012 R1. Yenilikleri; Kaba işlemelerde Waveform işleme yöntemi eklendi. Edgecam 2012 R1 Yenilikleri; Kaba işlemelerde Waveform işleme yöntemi eklendi. -Takım ömrünü uzatır, -Malzeme ile sabit bağlantı (kalkma yok), -Takımın kesici boyunun tamamı işlemde kullanılabilir, -Kesim

Detaylı

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130

CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 CoroMill 390 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip parmak frezeler Çelik kalitesi GC1130 Küçük çaplarda 07 ölçüsünde kesici uçlara sahip yeni parmak frezelerle CoroMill 390'ın kanıtlanmış performansı şimdi

Detaylı

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC)

BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) BİLGİSAYARLI SAYISAL DENETİM TEZGÂH İŞLEMLERİ (CNC) Dersin Modülleri Tornada CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Programı ile Tornalama Frezede CAM Programı ile Çizim ve Kesici Yolları CAM Frezeleme

Detaylı

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ

BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ CNC TORNA DENEY FÖYÜ Deney Yürütücüsü: Dr.Öğr.Üyesi Emre ESENER Deney Yardımcısı: Arş.Gör. Emre SÖNMEZ Hazırlayan: Arş.Gör.

Detaylı

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1

ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 ÖĞRENME FAALİYETİ 1 AMAÇ Bilgisayar ve elektronik tablolama yazılımı sağlandığında elektronik tablolama yazılımı çalışma alanı düzenlemelerini yapabileceksiniz. ARAŞTIRMA Güncel olarak

Detaylı

CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI

CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI CNC FREZE TEZGAHLARININ PROGRAMLANMASI Frezelemenin Tanımı Çevresinde çok sayıda kesici ağzı bulunan takımın dönme hareketine karşılık, iş parçasının öteleme hareketi yapmasıyla gerçekleştirilen talaş

Detaylı

WORKNC

WORKNC 0216 466 67 70 WORKNC Metropolsoft Bilgi Teknolojileri San. ve Tic. Ltd. Şti. Yeşilbağlar Mah. Selvili Sok. No:2 Beyaz Ofis B-36 34893 Pendik/İstanbul T: +90 216 466 67 70 F: +90 216 466 67 71 info@metropolsoft.com

Detaylı

SIEMENS NX 10.0. Üçgen Yazılım 2015

SIEMENS NX 10.0. Üçgen Yazılım 2015 NX SIEMENS NX 10.0 Üçgen Yazılım 2015 NX CAM YENİLİKLER Pattern Dircetion -> Automatic Kaba operasyonlarda talaşa giriş için belirlenen bölge seçiminde, inward ve outward (içeriden ve dışarıdan ) seçeneklerinin

Detaylı

AKINSOFT WOLVOX Mobil Server Yardım Dosyası

AKINSOFT WOLVOX Mobil Server Yardım Dosyası AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.02.01 Oluşturma Tarihi : 01.03.2011 Düzenleme Tarihi : 01.03.2011 Sayfa 1 1- ÇALIŞMA SİSTEMİ HAKKINDA KISA BİLGİ WOLVOX Mobil Satış programı ile tam entegrasyonlu

Detaylı

Kanal açmada izlenecek işlem sırası şu şekildedir

Kanal açmada izlenecek işlem sırası şu şekildedir Kanal açmada izlenecek işlem sırası şu şekildedir 1- Tornalanacak parça çizilir 2- Translate komutu ile punta deliğine gelecek nokta 0,0,0 koordinatına taşınır 3- Tezgah seçimi yapılır 4- Kütük tanımlaması

Detaylı

Yükleme Geliştirmesi. Arayüz Geliştirmesi. Edgecam yeni yükleme sistemi. Edgecam yakalama çok kolaylaştırıldı. Alan merkezi

Yükleme Geliştirmesi. Arayüz Geliştirmesi. Edgecam yeni yükleme sistemi. Edgecam yakalama çok kolaylaştırıldı. Alan merkezi Yükleme Geliştirmesi Edgecam yeni yükleme sistemi. Birçok avantajı olan yeni yükleme (INNO): Hızlı iç gelişim. Yeni İşletim sistemlerine kolay uyum. 64 bit yerli yazılımlara gelişmiş destek. Daha güvenli

Detaylı

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ HACETTEPE ASO 1.OSB MESLEK YÜKSEKOKULU HMK 211 CNC TORNA TEKNOLOJİSİ Öğr. Gör. RECEP KÖKÇAN Tel: +90 312 267 30 20 http://yunus.hacettepe.edu.tr/~rkokcan/ E-mail_1: rkokcan@hacettepe.edu.tr

Detaylı

İmal Usulleri 2. Fatih ALİBEYOĞLU -2-

İmal Usulleri 2. Fatih ALİBEYOĞLU -2- İmal Usulleri 2 Fatih ALİBEYOĞLU -2- Giriş 1.Tornalama ve ilgili işlemler 2.Delme ve ilgili işlemler 3.Frezeleme 4.Talaş kaldırma merkezleri ve Tornalama merkezleri 5.Diğer talaş kaldırma yöntemleri 6.Yüksek

Detaylı

CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM OM6 KANADI MODELLEME EDA Tasarım Analiz Mühendislik 1. Kapsam Kanat Sınırlarını Çizme Taban Kanat Profilinin Hücum ve Firar Kenarları Sınırlarını Çizme Kanat Profilini Dosyadan (.txt) Okuma Geometrik

Detaylı

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18

Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 Animasyon Teknikleri, Ses ve Video İşlemleri 1 / 18 4. SEMBOLLER Animasyon yazılımı çizilen şekilleri veya çalışma içerisine aktarılan şekilleri sembollere dönüştürerek kütüphanede saklayabilir. Kütüphanede

Detaylı

Koordinat Dönüşümleri (V )

Koordinat Dönüşümleri (V ) KOORDİNAT DÖNÜŞÜMLERİ ve FARKLI KOORDİNAT SİSTEMLERİ İLE ÇALIŞMA FieldGenius ile birden fazla koordinat sistemi arasında geçiş yaparak çalışmak mümkündür. Yaygın olarak kullanılan masaüstü harita ve CAD

Detaylı

Adres bilgileri ve diğer bilgilerin bazıları

Adres bilgileri ve diğer bilgilerin bazıları Adres bilgileri ve diğer bilgilerin bazıları G şifreleri (kodları) CNC programlarının yazımında kullanılan talaş kaldırma işlemlerini doğrudan ilgilendiren kodlardır. G kod numaraları G00 - G99 arasındadır.

Detaylı

Üst başlık hareket. kolu. Üst başlık. Askı yatak. Devir sayısı seçimi. Fener mili yuvası İş tablası. Boyuna hareket volanı Düşey hareket.

Üst başlık hareket. kolu. Üst başlık. Askı yatak. Devir sayısı seçimi. Fener mili yuvası İş tablası. Boyuna hareket volanı Düşey hareket. Frezeleme İşlemleri Üst başlık Askı yatak Fener mili yuvası İş tablası Üst başlık hareket kolu Devir sayısı seçimi Boyuna hareket volanı Düşey hareket kolu Konsol desteği Eksenler ve CNC Freze İşlemler

Detaylı

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu

Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Elektra Raporlama Sistemi Sunumu Raporlama Araçları Açıklamaları: 1-Seçilen nesneyi raporlar. 2-Yeni boş bir rapor eklemeyi sağlar. 3-Seçilen raporları düzenlemeyi sağlar. 4-Seçilen raporu siler. 5-Seçilen

Detaylı

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri

TALAŞLI İMALAT SAKARYA ÜNİVERSİTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU. Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI. Talaşlı İmalat Yöntemleri TALAŞLI İMALAT MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ KALIPÇILIK TEKNİĞİ DERS NOTU Doç.Dr. Akın Oğuz KAPTI Talaşlı İmalat Yöntemleri 2 Talaşlı İmalat; iş parçası üzerinden, sertliği daha yüksek bir kesici takım yardımıyla,

Detaylı

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MÜHENDİSLİK SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!!! HAZIRLAYAN: H.NAZIM EKİCİ

BİLGİSAYAR DESTEKLİ MÜHENDİSLİK SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!!! HAZIRLAYAN: H.NAZIM EKİCİ BİLGİSAYAR DESTEKLİ MÜHENDİSLİK SEMİNERİMİZE HOŞGELDİNİZ!!! HAZIRLAYAN: H.NAZIM EKİCİ 1. BÖLÜM CAD-COMPUTER AIDED DESIGN NE TASARLIYORUZ? - KATI MODELLER (SOLIDS) - -SACLAR(SHEET METAL) - -YÜZEYLER (SURFACES)

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR?

VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? VISION LINK PROGRAMINDA ŞANTİYE SINIRI VE BÖLGE UYARILARI NASIL KURULUR? Vision Link Programında Şantiye Sınırı Uyarısı ve Bölge Uyarısı Oluşturma Adımları Vision Link te makinalarınızın çalıştığı yerde

Detaylı

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt.

MAK-204. Üretim Yöntemleri. Frezeleme Đşlemleri. (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. MAK-204 Üretim Yöntemleri Freze Tezgahı Frezeleme Đşlemleri (11.Hafta) Kubilay ASLANTAŞ Afyon Kocatepe Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Makine Eğt. Bölümü Freze tezgahının Tanımı: Frezeleme işleminde

Detaylı

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR

Avrasya Üniversitesi. Tuncay AYDEMİR Avrasya Üniversitesi Moodle Sistemi Kullanım Klavuzu Hazırlayan Tuncay AYDEMİR Moodle Nedir? Moodle; Öğrenci eğitimci arasında internet ortamında paylaşımların yapılabilmesini sağlayan bir sistemdir. Eğitimci

Detaylı

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi...

ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... ecyber Kullanıcı Kılavuzu 1 / 1 1. ecyber hakkında... 1 2. Sistem gereksinimleri:... 2 Donanım:... 2 Yazılım:... 2 3. Kullanım Rehberi... 3 İndirme... 3 Sunucu yazılım kurulumu... 3 Kurulum sayfası çıkacaktır...

Detaylı

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak

MS POWERPOINT 2010. Şekil 111 Powerpoint 2010 Programını Başlatmak MS POWERPOINT 2010 1.Giriş: PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları

Detaylı

ME220T Tasarım ve İmalat TALAŞLI İMALAT YÖNTEMLERİ VE TEZGAHLARI. 15. Talaşlı İmalat Yöntemleri. Talaş Kaldırma

ME220T Tasarım ve İmalat TALAŞLI İMALAT YÖNTEMLERİ VE TEZGAHLARI. 15. Talaşlı İmalat Yöntemleri. Talaş Kaldırma TALAŞLI İMALAT YÖNTEMLERİ VE TEZGAHLARI Groover, Fundamentals of Modern Manufacturing, Bölüm 22 ME220T Tasarım ve İmalat 15. Talaşlı İmalat Yöntemleri Mehmet DEMİRKOL 1. Tornalama ve ilgili işlemler 2.

Detaylı

FANUC TORNA SİMÜLATÖR EĞİTİMİ NOTLARI

FANUC TORNA SİMÜLATÖR EĞİTİMİ NOTLARI FANUC TORNA SİMÜLATÖR EĞİTİMİ NOTLARI SAYISAL DENETİM (NC- NUMERİCAL CONTROL) Sayısal denetim (SD); program satırlarındaki harf ve rakamların ikili sayı sistemindeki karşılığını bir banta deldikten sonra

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR DESTEKLİ TALAŞLI İMALAT DENEYİ LABORATUVAR FÖYÜ

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR DESTEKLİ TALAŞLI İMALAT DENEYİ LABORATUVAR FÖYÜ T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ BİLGİSAYAR DESTEKLİ TALAŞLI İMALAT DENEYİ LABORATUVAR FÖYÜ 1 Deneyin Amacı: Üretilmesi istenen bir parçanın, bilgisayar destekli

Detaylı

OBJECT GENERATOR 2014

OBJECT GENERATOR 2014 OBJECT GENERATOR 2014 GİRİŞ Sonlu elemanlar modellemesindeki Mechanical ortamında temas tanımlanması, bağlantı elemanı, mesh kontrolü veya yük girdilerinin uygulanması aşamasında çoklu bir yüzey varsa

Detaylı

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2

İçindekiler. Akıllı Tahta Uygulaması (ATU) Kullanma Kılavuzu. İçindekiler. Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 İçindekiler 1 İçindekiler Bölüm 1: Uygulama Hakkında Genel bilgi 2 Bölüm 2: Akıllı Tahta Uygulamasının Yüklenmesi Akıllı Tahta Uygulaması nı yükleme 3 Akıllı Tahta Uygulaması nı kaldırma 3 Akıllı Tahta

Detaylı

Yenilikler. LogiKal Versiyon 5.2.0.163

Yenilikler. LogiKal Versiyon 5.2.0.163 Yenilikler LogiKal Versiyon 5.2.0.163 6 EKIM 2008 Proje Girişi...2 Ağaç Yapısı Ile Profil Seçimı...2 Donatı Girişi...3 Aksesuar Girişi...4 Otomatik Kapı Menteşesi Konumlandırma - Varyant 1...4 Otomatik

Detaylı

İÇİNDEKİLER. Birim Modülü

İÇİNDEKİLER. Birim Modülü Birim Modülü Birim Modülü İÇİNDEKİLER Birim Modülü Tanımlamaları... 3 1. Birim Menüsü Tanımlaması... 3 2. Birim Uygulaması Tanımlaması... 3 3. Kullanıcı bazında Yetkili Birimlerin tanımlanması... 4 4.

Detaylı

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına

Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı. Daha iyi bir eğitimin hatrına Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Daha iyi bir eğitimin hatrına Tanıtım Unicheck Kurumsal Kullanıcı Kitapçığı Bu kitapçık Unplag Kurumsal hesap içerisinde bulunan Admin hesap, akademisyen (öğretmen) hesabı

Detaylı

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT

AKINSOFT Barkod 4. AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010. Sayfa-1. Copyright 2010 AKINSOFT AKINSOFT Barkod 4 Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 23.12.2010 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Barkod 4 programı, her türlü barkod etiketi, raf etiketi ya da reyon etiketi

Detaylı

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme

CoroMill QD. Yüksek güvenlikli kanal frezeleme CoroMill QD Yüksek güvenlikli kanal frezeleme Kanal frezelemedeki ana zorluk, özellikle derin ve dar kanallar işlenirken genelde talaş boşaltmadır. CoroMill QD içten kesme sıvısına sahip türünün ilk kesicisidir.

Detaylı

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu

MS WORD 5. BÖLÜM. Şekil 3. 100. Sayfa Düzeni Sekmesi. Şekil 3. 101. Temalar Grubu MS WORD 5. BÖLÜM Bölüm Adı: SAYFA DÜZENİ Bölümün Amacı: Sayfa yapısı ve düzenini değiştirmek. Neler Öğreneceksiniz? Bu bölümü bitiren kişi: 1. Ofis temalarını bilir. 2. Kenar boşluklarını, sayfa yönlendirmesini,

Detaylı

TAKIM TEZGAHLARI LABORATUARI

TAKIM TEZGAHLARI LABORATUARI TAKIM TEZGAHLARI LABORATUARI Deney Sorumlusu ve Uyg. Öğr. El. Doç. Dr. Nihat TOSUN Doç. Dr. Cihan ÖZEL Doç. Dr. Latif ÖZLER Yrd. Doç. Dr. HAşim PIHTILI Arş. Gör. İ. Hakkı ŞANLITÜRK Arş. Gör. M. Erbil ÖZCAN

Detaylı

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x.

Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır.  KURULUM ŞEMASI x.x x.x x.x x. KURULUM ŞEMASI 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x 192.168.x.x ANA BİLGİSAYAR Kurulum; Ana Bilgisayar ve Tahtalara ayrı ayrı yapılmaktadır. KURULUM SİHİRBAZI adresine girerek aktahta_kur.exe dosyasını

Detaylı

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu

5.Slayt ana hat görünümü 6.Görev bölmesi penceresi 7.Not alanı 8.Durum çubuğu MS POWERPOINT 2010 PowerPoint, Windows ortamında çalışan bir sunu paket programıdır. Metin, taslak, çizim ve grafikler kullanılarak sunular, slaytlar, broşürler, bildiriler, konuşmacı notları ve taslaklar

Detaylı

T.C. M.E.B. ÖZEL ATILIM BİLKEY BİLİŞİM KURSU

T.C. M.E.B. ÖZEL ATILIM BİLKEY BİLİŞİM KURSU Kod (G) Açıklaması (CNC reze-orna) G Listesi rz rn G00 Pozisyona hızlı ilerleme (talaş almaksızın kesicinin boşta hızlı hareketi) G01 Doğrusal interpolasyon (talaş alma ilerlemesi ile doğrusal hareket)

Detaylı

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu

E-Posta Yönetimi. E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta Yönetimi E-Posta Açma, Silme ve Yönetim Kılavuzu E-Posta yönetimi rehberi ile kolayca yeni bir e-posta adresi oluşturabilir, silebilir veya mevcut e-posta sitelerinizi yönetebilirsiniz. Kılavuz

Detaylı

CIM - Computer Integrated Manufacturing

CIM - Computer Integrated Manufacturing CIM - Computer Integrated Manufacturing Ders 4 spectracam Milling spectracam Milling Açılış Ekranı Menü Çubuğu Araç Çubuğu Başlık Operasyon Çubuğu Operasyon Penceresi Durum Çubuğu 2/42 Standart Araç Çubuğu

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM

MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM Versiyon 7.0.8 1.12.2013 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. MATRİKS VERİ TERMİNALİ GELİŞMİŞ ALARM İçindekiler 1. İlk Bilgiler... 2 2. Sekmeler (Alarm Tanımlama

Detaylı

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi

SERIES. Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi SERIES Kullanım Kılavuzu Şematik ve Pano Çizimi Düzenleyen : Figen ÇOBAN, Emine AK Düzenleme Tarihi: 01.08.2018 Hakkımızda; HAKKIMIZDA CPV Endüstriyel Proje Enerji Bilgi Teknolojileri Tic. Ltd. Şti. bilişim

Detaylı

CAEeda TM. NACA0012 KANADI ÜZERİNDE FAPeda ÇÖZÜMÜ UYGULAMASI EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda TM. NACA0012 KANADI ÜZERİNDE FAPeda ÇÖZÜMÜ UYGULAMASI EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM NACA0012 KANADI ÜZERİNDE FAPeda ÇÖZÜMÜ UYGULAMASI EĞİTİM NOTU EDA Tasarım Analiz Mühendislik 1. Simülasyon Tanımlama Öncesi 1. Yeni bir proje oluşturmak için menü çubuğu üzerinden Dosya > Çözümağı

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ

UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ UYAP VERİ AKTARMA MODÜLÜ İÇİNDEKİLER UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ... 3 Yeni Araç Aktarma... 3 UYAP İşlemleri (Yazışmaları) İçin İş Emri Düzenlemeleri... 4 Süreç Yönetimi... 5

Detaylı

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ Versiyon 7.1.5 01.02.2016 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİM UYGULAMASI Merhaba. Matriks Veri terminali programı içinde

Detaylı

CNC (COMPUTER NUMERİCAL CONTROL)

CNC (COMPUTER NUMERİCAL CONTROL) CNC (COMPUTER NUMERİCAL CONTROL) Bilgisayarlı Sayısal Kontrol(CNC- Computer Numerical Control), takım tezgahlarının sayısal komutlarla bilgisayar yardımıyla kontrol edilmesidir. CNC Tezgahlarda, NC tezgahlardan

Detaylı

DİŞLER; Diş Profili, çalışma sırasında iki çark arasındaki oranı sabit tutacak şekilde biçimlendirilir. Dişli profillerinde en çok kullanılan ve bu

DİŞLER; Diş Profili, çalışma sırasında iki çark arasındaki oranı sabit tutacak şekilde biçimlendirilir. Dişli profillerinde en çok kullanılan ve bu KAVRAMLAR Dişli Çarklar, eksenleri birbirine yakın veya birbirini kesen miller arasında hareket ve güç ileten makine elemanlarıdır. Çevrelerine diş açılmış iki dişli çark bir dişli çiftini oluştururlar

Detaylı

CNC FREZE UYGULAMASI DENEY FÖYÜ

CNC FREZE UYGULAMASI DENEY FÖYÜ T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MAKİNE VE İMALAT MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ MIM331 MÜHENDİSLİKTE DENEYSEL METODLAR DERSİ CNC FREZE UYGULAMASI DENEY FÖYÜ ÖĞRETİM ÜYESİ YRD.DOÇ.DR.BİROL

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

LogiKal Version 5.2. Yenilikler. LogiKal. Yenilikler Version 5.2 - 2 -

LogiKal Version 5.2. Yenilikler. LogiKal. Yenilikler Version 5.2 - 2 - LogiKal Version 5.2-2 - Son Güncelleme: 15 Mart 2008 2008 ORGADATA YAZILIM ve ÇÖZÜM ORTAKLIĞI TİC. LTD. ŞTİ Tüm hakları saklıdır. Bu kullanım klavuzunun izinsiz çoğaltılması yasaktır. Tüm hakları ORGADATA

Detaylı

TORNACILIK. Ali Kaya GÜR Fırat Ün.Teknik Eğitim Fak.MetalFırat Ün.Teknik Eğitim Fak.Metal Eğ.Böl. ELAZIĞ

TORNACILIK. Ali Kaya GÜR Fırat Ün.Teknik Eğitim Fak.MetalFırat Ün.Teknik Eğitim Fak.Metal Eğ.Böl. ELAZIĞ TORNACILIK Ali Kaya GÜR Fırat Ün.Teknik Eğitim Fak.MetalFırat Ün.Teknik Eğitim Fak.Metal Eğ.Böl. ELAZIĞ TORNANIN TANIMI VE ENDÜSTRİDEKİ ÖNEMİ Bir eksen etrafında dönen iş parçalarını, kesici bir kalemle

Detaylı

Yeni İşyeri Aktarma. Örnek Excel dosyası aşağıdaki gibi olmalıdır.

Yeni İşyeri Aktarma. Örnek Excel dosyası aşağıdaki gibi olmalıdır. Yeni İşyeri Aktarma Örnek Excel dosyası aşağıdaki gibi olmalıdır. Excel dosyası hazırlandıktan sonra Hukuk Partner e giriş yapın. Uyap İşlemleri menü başlığı altından Yeni İşyeri Aktarma menüsünü seçin.

Detaylı

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar

Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca NET Kobi Ticari Yazılımında ilk yapılacaklar Luca MMP (Mali Müşavir Paketi) bilgileri ile Luca Üye girişinden sisteme giriş yapıldıktan sonra Luca Net Kobi Ticari Giriş butonuna basarak programa giriş

Detaylı

Havuz Modelleme. Bina Tasarım Sistemi. www.probina.com.tr. Prota Yazılım Ltd. Şti.

Havuz Modelleme. Bina Tasarım Sistemi. www.probina.com.tr. Prota Yazılım Ltd. Şti. Bina Tasarım Sistemi Havuz Modelleme [ Probina Orion Bina Tasarım Sistemi, betonarme bina sistemlerinin analizini ve tasarımını gerçekleştirerek tüm detay çizimlerini otomatik olarak hazırlayan bütünleşik

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU

EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU EĞİTMEN PANEL KULLANIM KILAVUZU WEBOKUL 2018 2 İçindekiler Tablosu Webokul a Eğitmen Olarak Nasıl Kayıt Olabilirim? 3 Eğitmen Paneline Nasıl Ulaşırım? 5 Eğitmen Paneli Hakkında 6 Nasıl Eğitim Eklerim?

Detaylı

Resim 1. Access açılış sayfası. Resim 2. Access veri tabanı düzenleme sayfası

Resim 1. Access açılış sayfası. Resim 2. Access veri tabanı düzenleme sayfası ACCESS DERS 1 1. Access Programına Giriş Derslere uygulama üzerinde devam edeceğiz. Uygulama ismimiz İş Takip Sistemi dir. Uygulamada ilerledikçe işleyeceğimiz bölümlerin nasıl kullanıldığını ve ne işe

Detaylı

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642

BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA. Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 BİLGİSAYAR PROGRAMLAMA Yrd. Doç. Dr. Beytullah EREN beren@sakarya.edu.tr 0264 295 5642 EXCEL DE GRAFİK UYGULAMA GRAFİKLER Grafikler, çok sayıda verinin ve farklı veri serileri arasındaki ilişkinin anlaşılmasını

Detaylı

Chapter 24: Frezeleme. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing

Chapter 24: Frezeleme. DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing Chapter 24: Frezeleme DeGarmo s Materials and Processes in Manufacturing 24.1 Giriş Frezeleme, düz bir yüzey elde etmek için yapılan temel bir talaş kaldırma işlemidir Freze bıçakları bir veya birden fazla

Detaylı

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU

ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU ÜSKÜDAR ÜNVERSİTESİ EBYS KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Üsküdar EBYS sistemine giriş için, kullanıcı ismi ve şifre gereklidir. Kullanıcı İsmi: Bu alana, EBYS kullanıcı isminizi giriniz. Bu alan, eğer

Detaylı

Uyapı Veri Aktarma İşlemleri

Uyapı Veri Aktarma İşlemleri Uyapı Veri Aktarma İşlemleri Uyap Veri Aktarma Modülü İÇİNDEKİLER UYAP VERİ AKTARMA İŞLEMLERİ... 3 Yeni Araç Aktarma... 3 UYAP İşlemleri (Yazışmaları) İçin İş Emri Düzenlemeleri... 4 Süreç Yönetimi...

Detaylı

AKINSOFT OfficeMessenger

AKINSOFT OfficeMessenger AKINSOFT Yardım Dosyası Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 20.01.2011 Sayfa-1 1- ÇALIŞMA ŞEKLİ HAKKINDA KISA BİLGİ Yerel ağlarda (ofis veya ev) veya internet üzerinden (E-Ofis programı entegrasyonu sayesinde)

Detaylı

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU

İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU T.C. SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ BİLGİ İŞLEM DAİRE BAŞKANLIĞI İÇERİK YÖNETİM SİSTEMİ KULLANMA KILAVUZU Hazırlayanlar Mahmut ÖZDEMİR Sezgin SERPEN Büşra TUNCER Yönetim Paneli Kullanımı Sistemin yönetim

Detaylı

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ WEBMAIL KULLANIM KLAVUZU Üniversitemiz Webmail servisi yenilenmiş olup Roundcube webmail üzerinden servis vermeye başlamıştır. Daha önce kullanılan SquirrelMail servisi https://oldwebmail.cankaya.edu.tr/

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

DigiPara Liftdesigner Hidrolik Üniteleri Geliştirici Eğitimine Hoş Geldiniz

DigiPara Liftdesigner Hidrolik Üniteleri Geliştirici Eğitimine Hoş Geldiniz DigiPara Liftdesigner Hidrolik Üniteleri Geliştirici Eğitimine Hoş Geldiniz 12/19/2017 www.digipara.com Bir Bakışta DigiPara Profil Kuruluş Tarihi: 1989 Yer: Köln / Almanya Ürünler: 1996 DigiPara Liftdesigner

Detaylı

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4

KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 KOLAY SİPARİŞ TAKİBİ v4 HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Bu dokümanda programı çok kısa sürede kullanmaya başlayabilmeniz için gerekli olan birkaç parametre ayarın nasıl yapılacağı tarif edilecektir. Çalışanlarınızın

Detaylı

DigiPara Liftdesigner Tahrik Makinesi Geliştirici Eğitime Hoş Geldiniz

DigiPara Liftdesigner Tahrik Makinesi Geliştirici Eğitime Hoş Geldiniz DigiPara Liftdesigner Tahrik Makinesi Geliştirici Eğitime Hoş Geldiniz 12/19/2017 www.digipara.com Bir Bakışta DigiPara Profil Kuruluş Tarihi: 1989 Yer: Köln / Almanya Ürünler: 1996 DigiPara Liftdesigner

Detaylı

MASA ÜSTÜ 3 EKSEN CNC DÜZ DİŞLİ AÇMA TEZGAHI TASARIMI ve PROTOTİP İMALATI

MASA ÜSTÜ 3 EKSEN CNC DÜZ DİŞLİ AÇMA TEZGAHI TASARIMI ve PROTOTİP İMALATI MASA ÜSTÜ 3 EKSEN CNC DÜZ DİŞLİ AÇMA TEZGAHI TASARIMI ve PROTOTİP İMALATI Salih DAĞLI Önder GÜNGÖR Prof. Dr. Kerim ÇETİNKAYA Karabük Üniversitesi Tasarım ve Konstrüksiyon Öğretmenliği ÖZET Bu çalışmada

Detaylı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı

Logo Market Satınalma. Kullanıcı El Kitabı Logo Market Satınalma Kullanıcı El Kitabı 2013 Logo Market Satınalma 1-Logo Market Modülünde Satınalma Tarafının Kullanılabilirliği İçin Öncelik Taşıyan Bazı Kayıtların Sisteme Girilmiş Olması Gerekmektedir

Detaylı

EDGECAM BROŞÜRÜ

EDGECAM BROŞÜRÜ www.metropolsoft.com 0216 466 67 70 EDGECAM BROŞÜRÜ EDGECAM Edgecam, benzersiz kullanım kolaylığı ve gelişmiş yeni nesil takım yolu seçenekleri ile; frezeleme, kalıp işleme, tornalama, mill-turn, 4-5 eksen

Detaylı

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Firmamızdan talep ettiğiniz Bayipro B2B sisteminin hazırlanması için proje ön bilgileri ile fiyat teklifimiz aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Teklifimizle ilgili her türlü sorunuzu yanıtlamaya hazır

Detaylı

Frezeleme takım kompansasyonu # /49

Frezeleme takım kompansasyonu # /49 Frezeleme takım kompansasyonu Kesici pozisyonlandırma Dikkate alınması gereken: Aşağı frezeleme - Yukarı frezeleme. Aynı anda temas eden diş sayısı Giriş sorunları Çıkış sorunları Kesici pozisyonlandırma

Detaylı

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014

Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 Flow Kullanım Klavuzu Mart 2014 İçindekiler Flow nedir? Bir Flow hesabı oluşturmak Oturum açmak Flow Hesabınız Genel Görünüm Flow Hesabınız Kullanım + Add (ekle butonu) Bibliography (Künye/Atıf butonu)

Detaylı

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları

BÖLÜM 04. Çalışma Unsurları BÖLÜM 04 Çalışma Unsurları Autodesk Inventor 2008 Tanıtma ve Kullanma Kılavuzu SAYISAL GRAFİK Çalışma Unsurları Parça ya da montaj tasarımı sırasında, örneğin bir eskiz düzlemi tanımlarken, parçanın düzlemlerinden

Detaylı

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen.

Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen. Öğretmen/Eğitmen İçindekiler VeduBox İçeriği- Öğretmen... 3 Ana Sayfa... 3 Takvimim... 4 Takvimim... 4 Akademik Takvim... 4 Derslerim... 4 Ders Profili... 5 İçerik... 5 Duyurular... 7 Ödevler:... 8 Anketler...

Detaylı

Conficy 2014. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Ana Ekran. Alan Ekleme. Formlar

Conficy 2014. Efficy 2014 Kullanıcı Kılavuzu. Oturum Açma. Ana Ekran. Alan Ekleme. Formlar Conficy 04 Efficy 04 Kullanıcı Kılavuzu Oturum Açma Ana Ekran Alan Ekleme 4 Formlar Oturum açma İnternet tarayıcınızı açınız ve Conficy e ait web adresini tuşlayınız. Bu adresi bilmiyorsanız, Favoriler

Detaylı

CAEeda ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞ NACA 0012 KANADI İÇİN 2B ÇİZİM EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik

CAEeda ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞ NACA 0012 KANADI İÇİN 2B ÇİZİM EĞİTİM NOTU. EDA Tasarım Analiz Mühendislik CAEeda TM ÇÖZÜMÜ YAPILMIŞ NACA 0012 KANADI İÇİN 2B ÇİZİM EĞİTİM NOTU EDA Tasarım Analiz Mühendislik 1. Kapsam Çözümü yapılmış *.pos.edf dosyasında bulunan çözümağını al. Sonlu eleman modeli üzerinde bulunan

Detaylı

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım )

WEB E-POSTA AYARLARI. Outlook 2003 Ayarı ( Resimli Anlatım ) WEB E-POSTA AYARLARI Outlook 2003 Ayarı Outlook 2007 Ayarı Outlook 2010 Ayarı Gmail Ayarı Hotmail Ayarı Tüm Ayarlar İçin Gelen posta sunucusu (POP3) ve giden posta sunucusu (SMTP) ye bnposta.bingol.edu.tr

Detaylı