MÜSİAD Kayseri. Şube Genel Kurulu Büyükşehir Belediye Başkanım, Oda Başkanlarım, İş, Siyaset ve Akademi Dünyasının Başkan ve Temsilcileri,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "MÜSİAD Kayseri. Şube Genel Kurulu Büyükşehir Belediye Başkanım, Oda Başkanlarım, İş, Siyaset ve Akademi Dünyasının Başkan ve Temsilcileri,"

Transkript

1 MÜSİAD Kayseri Şube Genel Kurulu Sayın Enerji Eski Bakanım, Eski MV'im, Büyükşehir Belediye Başkanım, Oda Başkanlarım, İş, Siyaset ve Akademi Dünyasının Başkan ve Temsilcileri, Şube Başkanım, Kayseri MÜSİAD ın Kadim Bşk, YK Üyeleri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Kayseri şubemizin 22. Genel Kurulunda sizleri saygıyla selamlıyorum; hoş geldiniz, şeref verdiniz. Yılbaşından bu yana, şubelerimizin genel kurulları devam ediyor. Elbette, takvim nedeniyle, hepsine şahsen katılmam mümkün olmadı. Buna rağmen, hemen her gün yollardaydık, bir şehirden diğerine geçtik. Hatta çoğu zaman, aynı gün içinde iki şehre birden uğradık. Fakat şikâyet sanılmasın. Bilakis dostlarımızı görmekten büyük memnuniyet duyduk. Sizlerle hasbihal etmenin keyfi, yorgunluk bırakmadı. Bugün, benim takvimimdeki şube genel kurulları sona eriyor. Bu güzergâhta Kayseri, son durağımız oldu. Başı dumanlı Erciyes in eteklerine vardık.

2 Zirvede bırakmak diye bir deyişimiz vardır. Biz de böylece, şube genel kurulları için çıktığımız yolculuğu zirvede bırakmış oluyoruz. Evliya Çelebi, Erciyes ten ötürü, Kayseri nin havasını çok övmüştür. "Saba rüzgârı gibi, ruhlara rahatlık verdiğini" söyler. Biz de havasını aldık, sizleri gördük, içimiz rahatladı. Kayseri, bizim için ayrıca anlamlı. Çünkü, burası, Ahiliğin başladığı yer. Yani köklerimiz aslında burada. Yine, dünyanın ilk kadın örgütlenmesi, Bacıyân-ı Rum da burada faaliyet göstermişti. Yani, Kayseri tarihinden öğreneceğimiz çok şey var. İpek Yolu buradan geçtiği için, Kayseri her dönemde önemini koruyan bir ticaret merkezi olmuştur. Bugün de öyle. Sanayide ve ticarette, yine çok ileride. Ülkemiz ekonomisine de önemli katkı sağlıyor. Sizlerin emekleriyle, Kayseri gelecekte daha da büyüyecek. Bundan kuşkumuz yok. Bugün gösterdiğiniz misafirperverlik için, ayrıca teşekkür ederim. Bugünlerde, sevgimizi birbirimize göstermeye, aramızdaki dostluğu ve kardeşliği beslemeye, her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Terör olaylarının sayısı ve şiddeti artıyor. Üzüntümüz giderek öfkeye dönüşüyor. Ama, metanetimizi de koruyoruz.

3 Şehitlerimize Allah tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörün, 2016 yla birlikte geride kalmasını temenni ediyorduk, olmadı. Terör saldırıları, bizi birbirimize düşman etmek için tasarlanıyor. Güven duygusu kaybolsun, sağduyu ortadan kalksın, insanlar birbirine nefretle baksın istiyorlar. Bunlara verilecek en güzel cevap, birbirimize daha sıkı sarılmaktır. Eşimizle, dostumuzla, komşumuzla, ortağımızla, aramıza şeytanın girebileceği bir boşluk bırakmadan kenetleneceğiz. Değerli Misafirler, Bu zor zamanlarda, işadamları olarak, ayrıca bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluk; her ne olursa olsun, direnmeye, üretmeye ve büyümeye devam etmektir. Gerçek başarılar, koşullar sayesinde değil, koşullara rağmen kazanılır. MÜSİAD olarak, daima bu çizgide hareket ettik. Her faaliyetimizde, bu söylemi eyleme dönüştürdük. Geçtiğimiz günlerde, yine bu söylemin bir karşılığı olarak, çok güzel bir adım daha attık. Her geçen gün daha da büyüyen MÜSİAD'ımızın YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİNİN temelini attık. Yolculuğumuza, Mecidiyeköy de bir ofiste başlamıştık. Yıllar geçti, ofisimizi büyüttük ama, çalışmalarımız ve misafirlerimiz çoğaldı, yetmemeye başladı.

4 Sütlüce deki binamıza taşındık. Programlarımız ve katılımcılarımız daha da çoğaldı. Bu bereket, mevcut binamıza da sığmaz oldu. Bir süredir, daha büyük ve fonksiyonel bir mekana ihtiyaç duyuyorduk. Hamdolsun, bu değişimi birlikte gerçekleştirmek de, bize nasip oldu. Şimdi, Sütlüce den Yenibosna'ya geçiyoruz. Aslında, bir temel atma töreni düşünmüyorduk. Biz, icraatlarıyla görünen bir kurumuz. Açılış töreni planlıyorduk. Ama, 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini ve söylediklerimizi hatırladık. Sonra, terör olaylarından sonra neler söylediğimizi hatırladık. Ne demiştik? Direnmeye, Üretmeye ve Büyümeye devam edeceğiz. Hiç bir yatırımımızı, hiç bir programımızı iptal etmeyeceğiz. Tam tersine daha da arttıracağız. Nitekim, öyle yaptık. Sadece son 3 ayda, bütün Şube açılışlarında olduğu gibi şahsen katılımımla, Johannesburg, Karlsruhe, Makedonya, Seydişehir, Avustralya, Japonya, Bartın, Sudan, Amsterdam MÜSİAD Şubelerimizi açtık Kasım arasında, birilerinin, kaç holü iptal edeceksiniz, kaç bin yurtdışı misafiriniz katılımını iptal etti dedikodularına en güzel cevabı vererek, Sn Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Bakanlarımızın teşrifiyle, MÜSİAD EXPO'yu gerçekleştirdik. Sadece 15 gün sonra, Avrupa-Ortadoğu-Afrika Uydu Operatörleri Birliğiyle, Ulaştırma Bakanlığımızın desteğiyle, GLOBAL SATTELITE SHOW'u

5 gerçekleştirdik. 100 Milyar $ piyasa değeri olan Uydu Piyasanın CEO'larını ağırladık. İşte, temel atma törenimizi de, bu söylemimizin devamı olduğu için, birilerine verilecek en güzel cevap olarak gerçekleştirdik. Hiç bir yatırımımızı ertelemiyoruz, hiç bir programımızı iptal etmiyoruz. Bu güzel yolda, varlığınız ve desteğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Şimdi, MÜSİAD Yeni Genel Merkez Kompleksimizle ilgili bazı bilgileri paylaşmak istiyorum. 5 katı toprak üstünde, 3'ü yer altında olmak üzere, 8 katlı yeni binamız, MÜSİAD ımızı uzun süre taşıyacak büyük bir kompleks m2 lik arsa üzerinde ve m2 kapalı alana sahip. Kapalı ve açık otoparklarımız var. 800 m2, bölünebilen konferans salonumuz var. En büyük ihtiyacımız, irili ufaklı, 15 toplantı salonumuz var. Bugünden öngörülemeyen ihtiyaçlarımız için, rezerv alanlarımız var. Profesyonel kadromuzun fonksiyonel ve genişlemiş çalışma alanları var. Genç MÜSİAD, Karz-ı Hasen ve UTESAV için bölümlerimiz var. YK Üyelerimiz, önceki GB'larımız, Şube Başkanlarımız, SK Başkanlarımız, Anadolu'dan gelen üyelerimiz için çalışma mekânları var. Kütüphanemiz ve arşivimiz var. Binamızı, gün ışığından azami ölçüde yararlanmak amacıyla tasarladık. Ortada, çok amaçlı kullanabileceğimiz büyük bir galerimiz var.

6 Galerinin tavanı ve binanın ön cephesi tamamen cam kaplı olacak. Kullanılan malzemeler de, doğal ve geri dönüşümlü olacak. Kompleksimiz, akıllı bina özellikleriyle inşa ediliyor. Mimari çizgileri de, hem kadim değerlerimizi, hem de yenilikçi çabaları temsil eden MÜSİAD ımızın kurumsal kimliğine uygun olarak tasarlandı. Yeni Genel Merkez Kompleksimizin hayırlı olmasını diliyorum. Bu temeli atarken, anlaşmalarını tamamladığımız, ama meyvelerini daha sonra alacağımız başka büyük yapıların da sırada olduğunu, şimdiden müjdelemek isterim. 3 yıldır bu çalışmayı birlikte yürüttüğüm Genel Merkez İnşaat Komisyonumuza teşekkür ediyorum. İnşallah, bu güzel projenin açılışında, 21 Temmuz Cuma günü, tekrar hep birlikte oluruz. Değerli Misafirler, Mayıs itibariyle 27. Yılımızı idrak edeceğiz. Bu vesileyle, kurucularımızdan en son üyemize kadar, bu güzel yolculukta emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vefat edenlere Cenab-ı Hak tan rahmet diliyorum. Bu yıl, benim görev sürem de dolacak. 2 yıl Sektör Kurulu Başkanı, 4 yıl GBY, son 5 yıldır ise gururla yürüttüğüm MÜSİAD Genel Başkanlığı görevini devredeceğim inşallah. Şimdi, birlikte yaşadığımız 5 yılın kısa bir halleşmesini yapalım, hem ülkemizi, hem de MÜSİAD'ı konuşalım istiyorum.

7 Son 5 yılda, neler yaşamadık ki: Gezi Olayları, Aralık, Yerel Seçimler, Cumhurbaşkanlığı Seçimi, 7 Haziran MV Seçimi ve Geçiş Hükümeti, Kasım seçimleri, 15 Temmuz FETÖ Darbe girişimi, Güney'de yeni Devlet arayışları ve iç savaş, düşürülen Rus uçağı, daha neler ve neler. Bu süreçlerin tümünde, MÜSİAD olarak, her zaman, yerinde ve anında, duruşunu ortaya koymanın, görevini yapmanın huzuru içindeyiz. Gezi olaylarının sabahındaki açıklamalarımız, 17 Aralık'ta herkes kenara çekilmişken yaptığımız Basın toplantımız, 15 Temmuz gece yarısı yayınladığımız ilk mesajlarımız, bizi biz yapan, bizi olmamız gerektiği gibi farklı kılan değerlerimiz oldu ve olmaya da devam edecek hamdolsun. Bunlar yaşanırken, hayat da akmaya devam ettiği için, biz de çalışmalarımıza aralıksız devam ettik. Ocak ayında, Şubelerimizin Genel Kurulları var. Mümkün olduğunca hepsine katılmaya gayret ediyorum. Bu vesileyle, görevini devreden Başkan ve Yönetimlerine teşekkür ediyor, devam edenlere başarılar diliyorum. Biliyorsunuz, MÜSİAD'ta görevler, rakipler arası yarış neticesinde belirlenmez. Bu, bir bayrak yarışında, aynı ekip elemanlarının bayrak değişimi gibidir. MÜSİAD, akşam karar alıp sabah harekete geçen bir kurum değildir. Türkiye nin, yurt içinde ve dışında en yaygın işadamları derneğiyiz. Küresel bir STK'yız. Bu kadar büyük bir yapının, oturmuş kurulları ve kuralları vardır.

8 Bu teşkilatın Genel Başkanı olarak, yeni Genel Başkan seçimindeki karar alma süreçlerini açıklamıştım. Yeni Genel Başkanımız ve Yönetimi, önceden olduğu gibi, bu dönemde de, bu süreçler işletilerek belirlenecektir. YK üyelerimizin, SK Başkanlarımızın, Yurtiçi ve Yurtdışı Şube Başkanlarımızın görüşleri alınacak, Önceki Genel Başkanlarımızla bir heyetimiz var, onlarla konuşulacak, sonra isim ortaya çıkacak ve onunla yola devam edilecektir. Değerli Misafirler, Dünya, anlamların eylemlere dönüştüğü bir varlık alanıdır. Bu nedenle, atalarımız, âyinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz demiştir. Elbette bu, MÜSİAD için de geçerli. Bugün, gölgesi bütün dünyaya yayılan MÜSİAD ağacı, zamanın toprağına ekilen bir fikir tohumuydu. Bu nasıl bir fikirdir ve neleri kapsar sorularının cevapları da, MÜSİAD kurulurken verilmişti. Zaman ilerledikçe, aslından uzaklaşmadan, bu cevapları, dönemin algısına hitap ederek yenileme ihtiyacı hep oldu. Biz de, ülkemizin yaşadığı süreci göz ardı etmeden, bunu yaptık. Eski Türkiye yi geride bırakıyor; tarihiyle, kimliğiyle, değerleriyle barışık bir Türkiye ye geçiyoruz. Hem, yenilikçi çabaları, hem de kadim değerleri temsil eden bir kurum olarak, Biz, Türkiye nin yeni yüzüyüz, dedik.

9 dedik. İnandığımız bir başka gerçeği haykırdık, "Dünya Değiştirilebilir" Ve 25. yılımıza, Yeni Logomuz ve Sloganımızla girdik. Değerli Misafirler, Her dönemin, kendi içinde değerlendirilmesi gerekir. Bugünden geçmişi değerlendirmek kolaydır. Bu dönemde de, hem teşkilatımızın yapısını hem düzenledik, hem de genişlettik. Özellikle 15 Temmuz sürecinde, bu büyümenin ne kadar önemli olduğunu da hep birlikte gördük. Yurtiçinde ve dışında, her yıl, onlarca şube açılışı yaptık. Bu açılışlar sonrasında, 2012 itibarıyla, yurtiçinde 34 noktadaydık. Son 5 yılda açtığımız 31 Şube ve 21 Temsilci ile, bugün, büyük ilçeler dahil, 86 noktadayız. Aynı şekilde, 2012 itibarıyla, Yurtdışında, Avrupa'nın bazı merkezlerinde MÜSİAD noktalarımız vardı. Toplam, 33 ülkede 67 noktada temsil ediliyorduk. Bugün, yurt dışında, son 5 yılda açtığımız 25 Şube ve Temsilcilik, 18 Temsilci, IBF Temsilcilerimiz ve Anlaşmalarla, 68 ülkede, 181 noktadayız. İlk defa, yurt dışı MÜSİAD Üyeliğini hayata geçirdik itibarıyla, üyeyle Genel Başkanlığını devraldığım MÜSİAD ailemiz, hamdolsun bugün üyeye ulaştı.

10 Artan etkinliğimizin sonunda, Sn Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız'la yurt dışı gezi düzenlenmesi görevimiz de, ilk defa 2012 yılı sonunda başladı. Rakamlar bunu gösteriyor. Fakat, nüfuzun nüfustan önemli olduğunu da unutmadık. Başarımızın ölçütü, teşkilatımızın etkinliğidir. Şubelerimiz, bulundukları bölgelerde, göz ardı edilemez duruma geldiği zaman, bir konu gündeme gelince "MÜSİAD'a da soralım, görüşü önemlidir" noktasına geldiği zaman, teşkilatımızı genişletmekteki amacımıza ulaşmış sayılırız ve bugün geldiğimiz nokta da budur hamdolsun. YOİKK, TİM, DEİK, Oda ve Borsalar, Bakanlıkların ilgili Kurullarında, MÜSİAD olarak daha fazla yer alıp, etkin çalışmalara imza attık. Ankara'dan Johannesburg'a, Tokat'tan Amsterdam'a, Sakarya'dan Paris'e, Antalya'dan Washington DC'ye, Tekirdağ'dan Melbourne'e, Trabzon'dan Sudan'a, Bolu'dan Nijeryaya, Bursa'dan Makedonya'ya, Adana'dan Tokyo'ya kadar bütün dünyaya yayılmış üyelerimizle aynı şemsiyenin altındayız. Ne mutlu bize. Değerli Üyelerimiz, Başkanlığım döneminde, yeni yapılar da oluşturduk. Bu yapıların içinde, beni çok heyecanlandıranların başında, Karz-ı Hasen Sandığı geliyor. Karz-ı Hasen, Güzel Borç demek.

11 Karz-ı Hasen Sandığı nı, üyelerimiz arasında yardımlaşma amacıyla kurduk. İçinde de, 2 tane fon kurduk. Birisi, Karz-ı Hasen Fonu. Diğeri, Sosyal Yardım Fonu. Medeniyetimizin bir değerini ihya ediyoruz. Bu uygulamayı yaygınlaştırmak için, bütün üyelerimizin, Karz-ı Hasen Sandığına üye olmasını istiyoruz. Bu süreçte devreye aldığımız önemli bir yapı, da Onur Üyeliği. Bizimle gönül ilişkisi devam eden ama iş hayatında yaşanan sıkıntılar sebebiyle yolunu ayırma zorunda kalan üyelerimize vefamızı göstermek üzere başlattığımız bu uygulamayı da çok önemsiyorum. Bir diğer başlık, Tahkim Kurulu. Disiplin Kurulumuzun yapısını değiştirip, üyeler arası anlaşmazlıklara bir çözüm mekanizması oluşturduk. çıkardık. Oluşan ihtiyaç ve daha geniş temsil amacıyla, YK Üye sayımızı 25'e Genel Kurulumuzun süresini 2 yıla çıkarıp, şubeler dahil her yıl Genel Kurul yapmanın zaman kaybından kurtulduk. Son 4 yıldır, kurumsal her yapıda olması gerektiği gibi, ay ay, faaliyet bazında, bütçe esasına göre çalışmaya başladık.

12 MÜSİAD tarihinde bir ilk olarak, Ankara, Pekin, Brüksel ve Washington DC'de, bulunulan yerin Parlamentoları, Hükümetleri ve Resmi Kurumlarıyla ilişkilerimizi takip etmek üzere, Resmî Temsilcilikler kurduk. Çok önemli bir yapımız, MÜSİAD Fuarımızı da büyütmeyi amaçlamıştık. 2010'a kadar 3 holde gerçekleşen Fuarımız, Başkanlığım dönemindeki 2012, 2014 ve 2016 Fuarlarında, CNR daki 8 holün tamamını kaplayarak, amacımıza ulaştı. FUARI'mızı, sektör bazında ayırarak, MÜSİAD EXPO yapısına geçtik. Önümüzdeki günlerde, Afrika'dan başlayarak, başka fuarların kapısının açıldığının müjdesini de şimdiden vermek isterim. Değerli Misafirler, Göreve geldiğim yıl, bir rapor hazırlamıştık: Orta Gelir Tuzağı. Ülkemiz, siyasi istikrar sayesinde büyük atılımlar yaparak ilerlemişti. Fakat, ulaştığımız noktayı yeterli görmeyip, ufkun ötesine bakmak gerekiyordu. Raporda, durum tespitlerine ve çözüm önerilerine yer verdik. Ama, bir kenara da çekilmedik. Elimizi taşın altına koyup projeler ürettik. 3 projeyi örnek olarak ifade edeyim: 1. High Tech Port projemizi, ülkemizin savunma ve havacılık sanayiinde kat ettiği mesafeyi göstermek için hayata geçirdik. Bu yıl, inşallah, Pakistan'da 4.sünü gerçekleştireceğiz. 2. Global Satellite Show projemizin 2. sinde, ülkemizde uydu-uzay eko-ikliminin gelişimini hedefleyip, dünyanın devlerini ağırladık.

13 3. Eurasia Airshow projemizi ise, şimdiye kadar düzenlenmeyen Sivil Havacılık etkinliği açığını kapatmak için, Savunma Bakanlığımızla düzenliyoruz. Airshow u, 2018'de, Antalya da gerçekleştireceğiz. Değerli Misafirler, MÜSİAD ı bir ağaca benzetmiştim. Başkanlığım süresinde, bu ağaçta sürgün veren başka filizleri de anlatmak istiyorum. Genel İdare Kurullarından başladık. Sadece Şube Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen faaliyetimizin niteliğini değiştirdik. Şube Başkanları, Teşkilat Başkanları, Sektör Kurulu Başkan ve Üyeleri, Genç MÜSİAD'ın katıldığı GİK'larımız, kişiyle gittiğimiz şehrin havasını da değiştirip, Bakan ve yetkililerin katıldığı toplantılarla, MÜSİAD Fikir Atölyesi gibi çalışıyor. GİK yapmadığımız aylarda, şubelerimiz ile daha fazla irtibatta olmak için, Başkanlar Toplantılarını şubelerimizde yapmaya başladık. Sektör Kurullarımız tarafından düzenlenen Vizyoner etkinliğimiz, fuar ve kongreleri aratmayacak kadar büyük bir organizasyon. Sektörlerin önde gelen yatırımcılarını, yöneticilerini bir araya getirip, iş dünyasının geleceğine ilişkin sistemli fikir alışverişlerine başladık. Bilim ve Teknoloji alanındaki çalışmaları teşvik amacıyla başlattığımız, MÜSİAD Bilim ve Teknoloji Ödülleri, prestijli bir çalışmamız.

14 Bir başka başlık olan, Bölgesel İş Geliştirme Toplantıları, "MÜSİAD üyelerinin birbiriyle iş yapması için önemli bir etkinlik. Hem tecrübe paylaşım oturumları düzenliyor, hem de MÜSİAD üyeleri stant açıyor, iş görüşmeleri yapıyoruz. Bunun uluslararası açılımını da, İnşallah Şubatta Frankfurt ta, Ekonomi Bakanlığımızın desteğiyle, Yurtiçi ve Avrupa üyelerimizi, Alman İş Dünyasıyla buluşturan, Avrupa Bölgesel İş geliştirme Toplantısını yapacağız. Yeni Üye Tanışma Toplantılarımız, Bölgesel Üye Buluşması Toplantılarımız, Eski ve Yeni Üyeleri bir araya getirdiğimiz Mikrofon Sizde Toplantılarımızda; üyelerimizin önerilerini ve taleplerini dinliyoruz. Aramızdaki ilişkileri güçlendirmekten bahsederken, uzun zaman önce başlattığımız, e-müsiad çalışmamız da, yeni altyapısı ve yazılımı ile sizlerin hizmetinde. Elbette, üyemiz olmayan iş adamları ve tüm dünyayla ticaretimizi arttırmak da, en önemli hedeflerimizden birisi. Uluslararası İlişkiler Komisyonumuz, yurtdışı seyahatlerimiz ve gelen heyetleri sizlerle buluşturmanın yanı sıra, Ülkeler ve İş Fırsatları Toplantılarında da, bunun altyapısını oluşturuyor. Ülkemize, kültürel etkinliklerle de katkıda bulunuyoruz. Kültürümüz, bizim Medeniyetimiz. Eğitim-Kültür Komisyonumuzun düzenlediği Oku, Dinle, Yaşa etkinliğimizde, Gannuşi, Cevdet Said, Mehmet Görmez, İbrahim Kalın gibi, fikir ve kültür dünyamızın dikkat çeken kişilerini ağırladık.

15 En büyük projemizin Genç MÜSİAD olduğunu ifade ediyorum. Hem, iş dünyasının tecrübesini gençliğin enerjisiyle birleştirmek, hem de değerlerimizle barışık iş yapma kültürünü sonraki kuşaklara aktarabilmek için, geleceğin iş adamlarını yetiştirmek gerekiyor. Bu, yalnız MÜSİAD ın değil, Türkiye nin de önceliği. Genç MÜSİAD bu amaçla kurulmuştu. Genç MÜSİAD ın her sene düzenlediği Uluslararası Genç İşadamları Kongresi, bunun güzel bir örneği. Hami Yatırımcılık ve Young Business Academy, bu alandaki başka önemli etkinlikler. Söz uçar, yazı kalır. Araştırmalarımıza ve yayınlarımıza hep önem verdik. MÜSİAD, Raporlar hazırlayan, bu raporları yetkililere ileten, ücretsiz olarak kamuyla paylaşan bir sivil toplum kuruluşu. Kültür Raporundan İstihdam Raporuna, Uluslararası İlişkiler Raporundan cari açığa kadar, her alanda raporlar hazırladık. Çerçeve dergisinin tasarım ve içeriğini değiştirdik. SAMEKS, Satın Alma Müdürleri Endeksimiz ise, sanayi ve hizmet sektöründeki işletmelerin ülke ekonomisine ilişkin yakın gelecek tahminlerine ulaşmasını amaçlayan, 4 yıl önce başlattığımız, bir başka yeni uygulamamız. Değerli Misafirler, İlk günlerini yaşadığımız 2017 yılının, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum.

16 Birçok bakımdan acı verici, fakat bir o kadar da öğretici olan 2016 da: - Yurdumuzda ve dünyanın birçok bölgesinde artan terör olaylarını; - Suriye deki savaştan kaçmak isteyen mültecilerin göçlerini; - FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini; - Terör örgütlerine karşı başlattığımız mücadeleyi, ikiyüzlü tepkileri, - Halep te sivillerin tahliyesini, Rus büyükelçisine düzenlenen suikastı, - Her şeye rağmen direnmeye, üretmeye ve büyümeye devam eden ülkemizi ve milletimizi, Birlikte gördük, duyduk, yaşadık çok zor bir yıldı. Ama hiçbir gece yoktur ki gündüzü olmasın. Hiçbir kış yoktur ki bahara varmasın. Ne olursa olsun, umutsuzluğa kapılmayacağız da, yalnız ülkemizde değil, dünya genelinde zorluklar yaşandı. Küresel ekonomi "Düşük Büyüme Tuzağına" girdi. Dünya Bankasınca %2,4 olarak açıklanan büyüme gerçekleşirse, 2009 küresel krizinden sonraki en düşük büyüme oranıyla karşılaşacağız. Yeni ABD Başkanının politikaları, Brexit sonrası Avro Bölgesindeki riskler, Çin'de yavaşlama gibi, birçok ekonomide belirsizlik var. Bunlara rağmen, 27 çeyrek üst iste büyüyen Türkiye'de, maalesef son çeyrekte %1,8 daralma yaşandı. Yine de, yılın ilk 9 ayında %2,2 büyüdük. Aynı dönemde ABD'nin %1,6 ve Almanya'nın %1,5 büyüdüğünü söylersem, ne söylemek istediğim daha iyi anlaşılır. Yılın ilk haftasında, 2016 değerlendirmemizi ve 2017 den beklentilerimizi detaylı olarak açıklayıp, atılması gereken adımları söyledik.

17 Kurdaki oynaklıktan kredi teminat sorununa, faiz oranlarından tasarruf açığına, vergi reformundan yüksek teknolojili üretime kadar, her başlığa değindik, tekrarlamak istemiyorum. Ama, sizlere sorduğumuz sorular sonunda oluşan bilgiler ışığında, MÜSİAD Üyelerinin 2017 yılı hedeflerini kısaca özetlersem; 2017 yılında, üyelerimizin %38 i yeni yatırım planlıyor, %31 i çalışan sayısını arttırmayı planlıyor, %33 ü 2017 yılında tasarruflarının artacağını düşünüyor, %48 i 2017 yılının 2016'ya kıyasla daha iyi geçeceğini düşünüyor. Bu noktada, İş dünyasının da, Ar-Ge Kanununu, Patent Kanununu, Alım Garantisi ve Fabrika İnşaatı dâhil yenilikleriyle Teşvikleri, Taşınabilirlerin de teminat olarak kullanılabilmesi Kanununu, İhracata %100 ve KOBİ'lere %90 hazine garantisi veren Kredi Garanti Fonunun yeni yapısını ve getirilen birçok yeniliği dikkatlice ve hızla takip etmesi gerekiyor. Bunlar, çok önemli düzenlemeler. İnşallah, 2017 emeklerimizin karşılığını aldığımız bir sene olur. Değinmek istediğim ve bugünlerde en çok konuşulan son 2 konudan birisi, dövizdeki hareketlilik. Öncelikle, bir kur tahmininde bulunmayı yanlış buluyorum. Kurda, özellikle ABD $'daki oynamanın bir ayağı, dış kaynaklı. $ değer kazanıyor. Bir ayağı ise, öyle görünüyor ki, spekülatif. Çünkü, Dövizdeki hareketliliğin Tahvil piyasasına yansımasına bakıyorum, ülkemizin risk primine yansımasına bakıyorum, yurt dışına Döviz çıkışına bakıyorum. $'daki bu hareketi tam olarak doğrulamıyor. Demek ki, birileri oynuyor. O zaman, biraz sabredeceğiz.

18 Sadece sabretmeyeceğiz. Kendi para birimimize sahip çıkacağız. Öncelikle, yurt içindeki alışverişlerimizi Türk Lirası ile yapacağız. Elbette, devamında, yurtdışı ticaretimizi yerel para birimlerimizle yapmak var. Buna ek olarak, Tasarruflarımızı da, Türk Lirası ile yapacağız. Bir tavsiyem daha var iş dünyasına. Hangi para pirimizden gelir elde ediyorsanız, o para biriminden borçlanın. Riskinizi en aza indirirsiniz. Dün, Fitch ve S&P, Türkiye nin kredi notunun görünümü düşürdü. Biz, kredi notu indirimi için ortada neden olmadığını söylemiştik. Fakat yine de karara şaşırmadık. Neden şaşırmadık? Çünkü 15 Temmuz dan hemen sonra, bu kararların aslında ekonomik nedenlerle değil, siyasi gündemlerle alındığını görmüştük, söylemiştik. Soğukkanlı olmalıyız. Geçmişte de benzeri durumları yaşadık. Dün olduğu gibi, bugün de çalışarak, üreterek, büyüyerek ve ülkemizi de büyüterek, mücadeleye devam edeceğiz. Rahmetli Dedemin güzel bir hikâyesi vardı. Hanımı, Nasreddin Hocaya çok kızmış, başlamış bağırıp çağırmaya, söylenmeye. Hoca ise, hiç istifini bozmadan işine bakıyormuş. Onun bu, aldırmaz tavrı, hanımını daha da kızdırmış. Elindeki su dolu kovayı, hocanın başından aşağı boca etmiş. Hoca sırılsıklam, ama, yine gayet sakin. Şöyle bir gökyüzüne bakmış: "Mübarek. Bu kadar gök gürültüsünden sonra, böyle yağacağı belliydi" demiş ve tekrar işine bakmış. Bunların yapacağı zaten belliydi. Biz, ne yapacağız? Sakin olacağız. İşimize bakmaya devam edeceğiz. Onun bunun için değil, Milletimizin geleceği için gerekli olduğuna inandığımız adımları atacağız. Acı da olsa, gereken her türlü reformu yapmaya devam edeceğiz.

19 Bir başka önemli konuda, Yeni anayasa çalışmalarında da sona gelindi. MÜSİAD olarak, Cumhurbaşkanının ilk defa halk tarafından seçilme sürecinin başından beri söylediğimiz bir gerçek var. Türkiye de, Kuvvetler Ayrılığı olarak ifade edilen, ama kurgusunda Kuvvetler Karmaşası olan mevcut sistem mutlaka değiştirilmeli, dedik. Mevcut sistem arızalı. Bugün, tamamen yasal yetkilerini kullanan, bunları kullandığı için kimilerince eleştirilen, sorumluluk da taşımayan bir Cumhurbaşkanlığı sistemi var. Üstelik, millet tarafından seçilmek gibi güçlü bir dayanağa da sahip. Sistemin hem fiili ve yasal durumu tarif edecek şekilde tanımlanması, hem de Türkiye'ye ayak bağı olan taraflarının düzenlenmesi gerekiyordu. Bugün yapılan değişiklik de, tam olarak bu. TBMM kararını verdi. Şimdi sıra Millet'te. Milletin vereceği karara, hep birlikte, saygı gösterme zamanı. Referandum sürecinin de salimen tamamlanmasını temenni ediyoruz. Ondan sonra da hızla, Türkiye nin ilerlemesine engel teşkil eden sorunların çözümüne odaklanmayı bekliyoruz. Yeni Anayasa nın ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin, ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bir konu daha var yılında, hem Belediye seçimleri, hem MV seçimleri, hem de CB seçimleri aynı yılda yapılacak. Şimdiden bir karar alınıp, MV seçimleri de 5 yıla çıkartılsa ve 2024 dâhil, artık 5 yılda bir 3 seçimi de aynı yılda yapıp, arada, işimize baksak, ne güzel olur. Son olarak, tekrar hatırlatmak istiyorum:

20 Biz, oturduğu yerden şikâyet edip, işlerin düzelmesini bekleyenlerden değiliz. İşleri düzeltmek için ayağa kalkanlarız. Elini taşın altına koyanlarız. Bu duygularla sözlerime son verirken; görevim boyunca sırtımdaki yüke omuz veren; YK üyelerime, Şubelerime, Başkanlarıma, Komisyonlarıma, tüm üyelerime ve amatör bir ruhla görev yapan Profesyonel Kadroma teşekkür ediyorum. MÜSİAD Kayseri Şube Başkanlığı görevini bugüne kadar başarıyla yürüten Nedim Olgunharputlu kardeşime, YK üyelerine ve tüm üyelerimize teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Genel Kurulumuzu teşrif eden tüm misafirlerimize teşekkür ediyor, Genel Kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, sizleri saygıyla selamlıyorum. Nail Olpak MÜSİAD Genel Başkanı

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL

MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ İSTANBUL MÜSİAD YENİ GENEL MERKEZ KOMPLEKSİ TEMEL ATMA TÖRENİ 06.01.2016 İSTANBUL Sn Başbakan Yardımcım, Sn. Belediye Başkanım, Genel Başkanlarım, Kurum ve Kuruluşlarımızın Bşk ve Tems, DEİK, TİM, İTO Başkanlarım,

Detaylı

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa

Bursa İş Geliştirme Toplantısı. 28 Mayıs Cumartesi. Bursa Bursa İş Geliştirme Toplantısı 28 Mayıs Cumartesi Bursa Sayın Bakanım (Mehmet Müezzinoğlu), Sayın Valim (Münir Karaloğlu), Sayın MV'lerim, Sayın Rektörüm, Sayın B.Belediye Bşk Vekilim Sayın Bursa Tic.San

Detaylı

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK. İnegöl, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD 96. Genel İdare Kurulu GİK İnegöl, 05.05.2017 Sayın Milletvekilim, Sayın Kaymakamım, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'ların Başkan ve Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube

Detaylı

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 3. Global SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 9.11.2017 Sayın Bakanım, STK, Kurum ve Kuruluşlarımızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, 1 İş Dünyamızın Değerli Temsilcileri, Kıymetli Basın Mensupları, Global

Detaylı

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, TÜRKİYE - AFRİKA EKONOMİ FORUMU AÇILIŞ TÖRENİ KONYA 9 MAYIS 2018 Afrika Ülkelerinin Değerli Büyükelçileri, Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ

Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ Başbakan Sayın Binali YILDIRIM KANAAT ÖNDERLERİ VE STK İLE BULUŞMASI KAYSERİ 02.04.17 Sayın Başbakanım, Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Milletvekillerim, Büyükşehir Belediyesi Başkanım, İş ve Siyaset Dünyasının,

Detaylı

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ

8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 8. MÜSİAD BİLİM TEKNOLOJİ ÖDÜL TÖRENİ GENEL MERKEZ 09.06.2016 Sn.Rektörlerim, Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Misafirler, Sözlerime başlamadan önce, önceki gün İstanbul da, dün de Mardin de gerçekleştirilen

Detaylı

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR

BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR BÖLGESEL TİCARET TOPLANTISI İZMİR 13.01.2018 Sayın Valim, Sayın TOKİ Başkan Yardımcım, Sayın Ticaret Odası Başkanım, Sayın Rektörlerim, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları

Detaylı

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ

MÜSİAD MÜSİAD KÜRESEL GÜÇ Yıl:2 Sayı:23 ARALIK 2014 KIBRIS MÜSİAD Ücretsizdir BÜLTEN KÜRESEL GÜÇ MÜSİAD 15. MÜSİAD ULUSLARARASI FUARI, 18. ULUSLARARASI İŞ FORMU KONGRESİ VE MÜSİAD DÜNYA GENEL İDARE KURULU 26-30 KASIM 2014`DE İSTANBUL`DA

Detaylı

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım,

Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı. MÜSİAD Genel Merkez, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Sayın Lütfi Elvan, Cazibe Merkezleri Bilgilendirme Toplantısı MÜSİAD Genel Merkez, 10.02.17 Sayın Bakanım, Yönetim Kurulu Üyelerim, Şube Başkanlarım, Değerli MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli

Detaylı

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim,

Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler. 15 Ekim 2015, İzmir. Sayın Bakanlarım, Valim. Sayın MV'lerim, Türkiye ve Dünya Ekonomisindeki Son Gelişmeler Sayın Bakanlarım, Valim 15 Ekim 2015, İzmir Sayın MV'lerim, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD İzmir Şubemizin düzenlediği

Detaylı

Genç MÜSİAD 12. Olağan GENEL KURULU Önceki Dönem Genel Başkanlarım, Ömer Bolat ve Ömer Cihad Vardan,

Genç MÜSİAD 12. Olağan GENEL KURULU Önceki Dönem Genel Başkanlarım, Ömer Bolat ve Ömer Cihad Vardan, Genç MÜSİAD 12. Olağan GENEL KURULU 25.02.17 Önceki Dönem Genel Başkanlarım, Ömer Bolat ve Ömer Cihad Vardan, Genç MÜSİAD'ın Önceki Başkanları, Geleceğimizin Teminatı, Milletimizin Gururu, MÜSİAD'ın Yıldızları,

Detaylı

MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD, Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi. Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD, "Yeni Türkiye Vizyonu ve İş Dünyası" Kayseri, 25 Ekim 2014, Cumartesi Sayın Başbakanım, Saygıdeğer Hanımefendi, Değerli Bakanlarım, Sayın Valilerim, Büyükşehir Belediye Başkanım, AK Parti'nin Sayın

Detaylı

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk

Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı 03.06.2014. Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk Uluslararası 15. MÜSİAD Fuarı ve 18. IBF Kongresi Lansmanı Değerli Basın Mensupları, 03.06.2014 Yazın başlangıcını hissetmeye başladığımız Haziran ayının bu ilk günlerinde, size, Türk insanının aklından,

Detaylı

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım,

MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, MÜSİAD TEKİRDAĞ ŞUBESİ GENEL KURULU 23.11.2017 Sayın Valim, Kaymakamım, Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, ve MÜSİAD Dostları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve

Detaylı

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE

TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE TÜRK-ARAP SERMAYE PİYASALARI FORUMU 2013 TÜRKİYE 20 Eylül 2013, İstanbul DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ 1 Sayın Maliye Bakanım, Yurt dışından gelen değerli misafirlerimiz,

Detaylı

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül),

2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), 2. GLOBAL SATELLITE SHOW HALİÇ KONGRE MERKEZİ 29.11.2016 Sayın Bakanlarım (Bilim Sanayi ve Teknoloji), (Vecdi Gönül), Bakanlıklarımızın, ESOA nın, TÜRKSAT'ın, Global Satshow'un, SSPI'ın Değerli Başkan

Detaylı

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani

20. IBF KONGRESİ Açılışı. 10 Kasım Perşembe, İstanbul. Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani 20. IBF KONGRESİ Açılışı 10 Kasım Perşembe, İstanbul Başbakan Yardımcım Sn. Mehmet Şimşek, Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sn. Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani Dost ve Kardeş Ülkelerin Değerli Bakanları,

Detaylı

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni

Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek in Konuşma Metni GSO-TOBB-TEPAV Girişimcilik Merkezinin Açılışı Kredi Garanti Fonu Gaziantep Şubesi nin Açılışı Proje Değerlendirme ve Eğitim Merkezi nin Açılışı Dünya Bankası Gaziantep Bilgi Merkezi Açılışı 23 Temmuz

Detaylı

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım,

MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, MÜSİAD Başarılı Öğrenciler Ödül Töreni KARADENİZ EREĞLİ 7 HAZİRAN 2018 Sayın Kaymakamım, Sayın Milletvekilim, Sn Rektörüm, Belediye Başkanlarım, İş Dünyası, STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015

MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 MÜSİAD Kayseri 91. Genel İdare Kurulu 25.Aralık.2015 Sn Bakanlarım, Sayın Valim, AKParti GBY'ım, MV'lerim, Büyükşehir Bel. Başkanım ve Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI , LONDRA. İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD İNGİLTERE ŞUBESİ AÇILIŞI 09.09.2017, LONDRA Sayın Büyükelçim Abdurrahman Bilgiç, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerimiz İş ve Siyaset Dünyasının, STK larının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım,

MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR DOHA Exhibition and Convention Center. Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, MÜSİAD 2 EXPO BY QATAR 17-19.01.2018 DOHA Exhibition and Convention Center Sayın Büyükelçim (Fikret Özer), Sayın TOBB Başkanım, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim, Sektör Kurulu Başkanlarım, İş Dünyasının

Detaylı

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata

KOBİ ler Nefes alacak / Ankara. TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 02.12.2016 / Ankara TOBB, Ziraat Bankası, Denizbank ve Kredi Garanti Fonu (KGF) ortaklığında hayata 1/6 geçirilecek olan KOBİ lere Nefes Kredisi için imzalar, Başbakanlık Çankaya Köşkü nde düzenlenen lansman

Detaylı

16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım,

16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ , WOW. Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer. Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, 16. MÜSİAD EXPO KAPANIŞ YEMEĞİ 11.11.2016, WOW Sayın Başbakanım, Bakanları, Sayın Bakanlarım, Dost ve Kardeş Ülkelerin Saygıdeğer Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, Oda Borsa ve Meslek Örgütlerinin

Detaylı

Batman, 93. GİK Toplantısı. 15-16 Nisan 2016. Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri,

Batman, 93. GİK Toplantısı. 15-16 Nisan 2016. Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli Temsilcileri, Batman, 93. GİK Toplantısı 15-16 Nisan 2016 Sayın Valim, Sayın Milletvekilim, Ekonomi Bakan Yardımcımız Sayın Fatih Metin, Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Ekon. Bak. Değerli

Detaylı

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim,

MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, MÜSİAD ŞIRNAK AÇILIŞ PROGRAMI 12 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, Değerli Rektörüm, Değerli Irak Nakliye Bakanlığı Türkiye Temsilcim, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli

Detaylı

15 Ekim 2014 Genel Merkez

15 Ekim 2014 Genel Merkez ÇİN Yatırım Fırsatları Paneli 15 Ekim 2014 Genel Merkez İş Dünyamızın Saygıdeğer Mensupları, Değerli MÜSİAD üyeleri, Değerli Basın Mensupları, Toplantımıza katılımından dolayı teşekkür ediyor, Sizleri

Detaylı

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn.

MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI KONYA. Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Ticaret ve Sanayi Odası Başkanım (Sn. MÜSİAD SEYDİŞEHİR AÇILIŞI 18.11.2016 KONYA Sayın Bakan Yardımcım Harun Tüfekçi, Sayın Milletvekilim Uğur Kaleli, Sayın Kaymakamım (Regaip Ahmet Özyiğit), Sayın Belediye Başkanım (Mehmet Tutal), Ticaret

Detaylı

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri,

MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016. BECI ve Brussels Invest & Export'un Değerli Yetkilileri, MÜSİAD, DEİK TÜRKİYE-BELÇİKA İŞ KONSEYİ BRÜKSEL SEKTÖREL İŞ GEZİSİ 15 MART 2016 Brüksel Bölgesi Ekonomi Bakanı Sn Didier Gosuin, Devlet Bakanı Kabine Şefi Sn Christophe T Sas, BECI ve Brussels Invest &

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ANKARA

MÜSİAD İFTARI ANKARA MÜSİAD İFTARI ANKARA 06.06.2017 Sayın Bakanlarım, Milletvekillerim, Kurum ve Kuruluşlarımızın Başkan ve Temsilcileri, İş, Siyaset ve STK'larının Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli Yönetim Kurulu Üyelerim

Detaylı

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ

EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ EYLÜL AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZA HOŞ GELDİNİZ YÖNETİM KURULU AYLIK FAALİYET RAPORU 28.09.2015 Eylül ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 25 üyeye Kapasite Raporu, 5 üyemize Ekspertiz Raporu ve

Detaylı

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA

MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA MÜSİAD İFTARI ŞANLIURFA 16.06.2017 Sayın Milletvekillerim, Sayın Valim, Sayın Belediye Başkanım Sayın Mardin Şube Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, Şanlıurfa

Detaylı

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna

Yine yapmak istediklerimizden birisi olan, spesifik sektörlerde, belki daha az, ama daha etkin iş adamları seyahatlerini önemsiyoruz ve buna MÜSİAD Cidde Temsilcisi Tanıtımı ve Türk Suud İş Forumu 23.05.2015 TC Cidde Başkonsolosu Fikret Özel, Cidde Tic Odası Başkan Yardımcısı, Mazeen Baterjee Türk-Suud İş Konseyi Başkanı, Mazan Ragap, Cidde

Detaylı

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI

SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI SAYIN BAKANIM SAYIN BAŞKAN OTOMOTİV SANAYİİ DERNEĞİ NİN SAYGIDEĞER TEMSİLCİLERİ DEĞERLİ MİSAFİRLER VE KIYMETLİ BASIN MENSUPLARI KONUŞMAMA BAŞLARKEN, BAŞTA SAYIN BAKANIMIZ OLMAK ÜZERE SİZLERİ SAYGI VE SEVGİYLE

Detaylı

MÜSİAD 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri. MÜSİAD Genel Merkez, İstanbul. 23.Şubat.2016

MÜSİAD 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri. MÜSİAD Genel Merkez, İstanbul. 23.Şubat.2016 MÜSİAD 16. Ekonomi Basını Başarı Ödülleri MÜSİAD Genel Merkez, İstanbul 23.Şubat.2016 Sayın Bakanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları ve Jüri Üyelerimiz, Bu Yılki Ödüllerin

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 15 Haziran 2015, Sayı: 15. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 15 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Çağlar Kuzlukluoğlu İnci

Detaylı

MÜSİAD MAKEDONYA AÇILIŞI. Sayın Makedonya Ekonomi Bakanı ve Dış Yatırımlar Bakanları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'llarının Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD MAKEDONYA AÇILIŞI. Sayın Makedonya Ekonomi Bakanı ve Dış Yatırımlar Bakanları, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'llarının Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD MAKEDONYA AÇILIŞI 21.10.2016, ÜSKÜP Sayın Makedonya Ekonomi Bakanı ve Dış Yatırımlar Bakanları, Sn MV'llerim, İş ve Siyaset Dünyasının, STK'llarının Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri

Detaylı

SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. SİRKÜLER (2014/ Savunma)

SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ. SİRKÜLER (2014/ Savunma) SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİ İHRACATÇILARI BİRLİĞİ Sayı: TİM.OAİB.26.ARG4.2014/106-16449 Ankara, 12/08/2014 Konu: HIGH TECH PORT by MÜSİAD Projesi Hk. SİRKÜLER (2014/ Savunma) Sayın Üyemiz, Müstakil Sanayici

Detaylı

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI

TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI şubat 2017 18. SAYI TRABZONSPOR ŞENOL GÜNEŞ STADYUMU AÇILIŞI Trabzonspor Kulübü nün yeni stadyumunun açılışında ekibimizle görev başındaydık. Trabzon ofisimizden ekibin kurulumunun sağlandığı bu önemli

Detaylı

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum.

Page 1 of 6. Öncelikle, Edirne de yaşanan sel felaketi için çok üzgünüz. Tüm Edirne halkına, şahsım ve üniversitem adına geçmiş olsun demek istiyorum. Page 1 of 6 Edirne Valisi Sayın Dursun Ali Şahin, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Recep Zıpkınkurt, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası nın değerli üyeleri ve temsilcileri, Bilgi birikimi ve üslubunu,

Detaylı

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları,

Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, Sayın Başbakanım, Değerli Bakanlarım, Değerli İhracatçılar, Değerli Basın Mensupları, 26 ihracatçı sektörümüzdeki, 61 bin ihracatçımızın temsilcisi Türkiye İhracatçılar Meclisi nin Sektörler Toplantısı

Detaylı

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı.

Aslında, benim perakende sektöründeki kariyerim bir anlamda 12 yaşında sahibi olduğumuz süpemarkette yaz tatillerinde çalışmamla başladı. Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Konuklar, İstanbul, 14 Temmuz 2008 Öncelikle Real Hipermarketleri Türkiye Genel Müdürü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk basın toplantımıza katılımınız için çok teşekkür

Detaylı

Sayın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanlarımız;

Sayın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanlarımız; Sayın Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerimiz ve Meslek Komite Başkanlarımız; Hepinizi saygıyla selamlıyor ve Haziran ayı toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Geçtiğimiz hafta, mübarek

Detaylı

Türkmenistan ata yurdumuz

Türkmenistan ata yurdumuz Türkmenistan ata yurdumuz Ağustos 15, 2013-5:41:17 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Biz Türkiye, Türkmenistan'ı ata yurdumuz olarak görüyoruz. Türkmenistan'ın her başarısından en az Türkmenistan kadar büyük

Detaylı

2 Ekim 2013, Rönesans Otel

2 Ekim 2013, Rönesans Otel 1 MÜSİAD Brüksel Temsilciliği Açı çılışı ışı 2 Ekim 2013, Rönesans Otel T.C. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış,.... T. C. ve Belçika Krallığının Saygıdeğer Temsilcileri, 1 2 STK ların Çok Kıymetli

Detaylı

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI

İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI İZMİR TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISI 26.04.2017 Ekrem DEMİRTAŞ İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı 16 Nisan da Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ni getiren Anayasa Değişikliği ile ilgili referandum

Detaylı

MÜSİAD ISPARTA AÇILIŞI 27 Haziran 2014, Cuma

MÜSİAD ISPARTA AÇILIŞI 27 Haziran 2014, Cuma MÜSİAD ISPARTA AÇILIŞI 27 Haziran 2014, Cuma Sayın Valim, AK Parti'nin Sn Gn Bşk Yrd, Sn MV'im, Belediye Başkanım, Tic. ve San. Odası Başkanım, Rektörüm, Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyamızın Bşk ve Temsilcileri,

Detaylı

Fon Bülteni Ocak Önce Sen

Fon Bülteni Ocak Önce Sen Fon Bülteni Ocak 217 Önce Sen Fon Bülteni Ocak 217 NN Hayat ve Emeklilik Fonları Sektör Karşılaştırmaları Yüksek Getiri! Son 1 Yıl - 31/12/215-31/12/216 % 3 25 2 15 1 5 9,2 8,28 17,74 11,43 9,94 11,43

Detaylı

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI , BARTIN. İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, MÜSİAD BARTIN AÇILIŞI 05.12.2016, BARTIN Sayın Valim, MV'im, Belediye Başkanım, İş ve Siyaset Dünyamızın, Kurum ve Kuruluşların Değerli Bşk, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları,

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Gala Yemeği Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Gala Yemeği Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Türk

Detaylı

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan

Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması. 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul. Ömer Cihad Vardan Türkiye-Sırbistan-Bosna Hersek Üçlü İş Forumu Konuşması 26 Ekim 2016, Grand Wyndham Hotel, İstanbul Ömer Cihad Vardan T.C. Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci, Sırbistan Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı

Detaylı

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri

MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014. İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD ESKİŞEHİR İFTARI 12.07.2014 Sayın Valim, Milletvekillerim, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın Başkan ve Temsilcileri MÜSİAD Üyeleri, MÜSİAD Dostları, Genç MÜSİAD'lı Kardeşlerim, Değerli Medya

Detaylı

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum

IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum IŞIKFX Uluslararası Piyasalar Departmanı Günlük Yorum Piyasalarda Bugün Ne Oldu? GBPUSD BRENT PETROL ALTIN EURUSD USDTRY ABD de Perakende Satışlar Beklentileri Aştı ABD den açıklanan perakende satış rakamları

Detaylı

10.Haziran.2014, Salı

10.Haziran.2014, Salı NEVŞEHİR AÇILIŞI 10.Haziran.2014, Salı Gençlik ve Spor Bakan Yardımcımız Sn. Metin Yılmaz, Sayın Kaymakamlarım, Belediye Başkanlarım, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanım, Nevşehir Ticaret

Detaylı

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR

KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR KATILIM EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. ALTERNATİF STANDART EMEKLİLİK YATIRIM FONU 6 AYLIK RAPOR Bu rapor Katilim Emeklilik ve Hayat A.Ş Alternatif Standart Emeklilik Yatırım Fonu nun 05.06.2014 30.06.2014 dönemine

Detaylı

http://www.tv100.com.tr/guclu-sanayi-guclu-balikesir/12798/ SANAYİCİLER GÖNEN DE BİR ARAYA GELDİ Hem Türkiye hem de Balıkesir in 2023 hedeflerini gerçekleştirmesi için yoğun çaba sarfeden Balıkesir sanayicisi

Detaylı

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul

DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI. Açış Konuşması. Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı. 26 Mart 2016, İstanbul DTİK TÜRK GİRİŞİMCİLER KURULTAYI Açış Konuşması Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı 26 Mart 2016, İstanbul Sayın Başbakan Yardımcılarım; Bakanlarım; Saygıdeğer Protokol; Çok Değerli Başkanlar; Dünyanın dört

Detaylı

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY

ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY ISLAMIC FINANCE NEWS ROADSHOW 2013-TURKEY 3 EYLÜL 2013 DR. VAHDETTİN ERTAŞ SERMAYE PİYASASI KURULU BAŞKANI KONUŞMA METNİ Değerli konuklar, yurtdışından gelen değerli misafirlerimiz, finans sektörünün kıymetli

Detaylı

MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014. Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım,

MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014. Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, MÜSİAD KONYA İFTARI 04.07.2014 Sayın Valim, Milletvekillerim, Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanlarım, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumların Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD Üyeleri, MÜSİAD Dostları, Genç MÜSİAD'lı

Detaylı

AR-GE REFORM PAKETİ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık. MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul. 27.Şubat.2016

AR-GE REFORM PAKETİ. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık. MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul. 27.Şubat.2016 AR-GE REFORM PAKETİ Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı, Fikri Işık MÜSİAD Genel Merkezi, İstanbul 27.Şubat.2016 Sayın Bakanım, Müsteşar Yardımcım, Genel Müdürlerim, Bakanlığımızın Değerli Temsilcileri,

Detaylı

Teknik Bülten. 19 Temmuz 2016 Salı

Teknik Bülten. 19 Temmuz 2016 Salı Güne Başlarken Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci yaptığı açıklamada, 2 aydan beri yoğun bir şekilde Türkiye'de yeni teşvik, yeni destek, yeni yatırım politikaları üzerine, yeni büyüme seferberliği, istihdam

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Keçiören Metrosu nun Açılış Töreni nde konuştu Ocak 05, 2017-4:11:00 Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Belediyesi önünde düzenlenen metro açılış töreninde yaptığı konuşmada, nüfusu

Detaylı

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK)

İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT. EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) İSLAM İŞBİRLİĞİ TEŞKİLATI (İİT) GENEL SEKRETERİ SAYIN YOUSEF BIN AHMAD AL-OTHAIMEEN İN İİT EKONOMİK ve TİCARİ İŞBİRLİĞİ DAİMİ KOMİTESİ (İSEDAK) 33. OTURUMUNDA YAPACAĞI KONUŞMANIN TASLAK METNİ İstanbul,

Detaylı

FİNANSAL TREND RAPORU MART - NİSAN 2017

FİNANSAL TREND RAPORU MART - NİSAN 2017 FİNANSAL TREND RAPORU MART - NİSAN 2017 2017 DE EKONOMİYE YÖN VERECEK TRENDLER Küresel piyasaların gündeminde son dönemde merkez bankalarının kararları ile büyüme rakamları öne çıkmıştır. ABD de açıklanan

Detaylı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı

Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Sayın Kazakistan Uluslararası Ticaret Odası ve Türkiye Kazakistan İş Konseyi Kazak Tarafı Başkanı Ayan YERENOV, Sayın Türkiye-Kazakistan İş Konseyi Türk Tarafı Başkanı Mert SARI, Değerli Katılımcılar,

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

Kazakistan Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları. 18 Şubat 2016, İstanbul. Açış Konuşması - Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı

Kazakistan Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları. 18 Şubat 2016, İstanbul. Açış Konuşması - Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı Kazakistan Ekonomisi ve Yatırım Fırsatları 18 Şubat 2016, İstanbul Açış Konuşması - Ömer Cihad Vardan, DEİK Başkanı Kazakistan Cumhuriyeti Maliye Bakanı Sayın Bahıt Sultanov; KAZNEX INVEST Başkanı Sayın

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) İşletme Sayısı (2013) % Mikro 1 9 3.303.073 93,68% KüçükÖlç.İşl. 10 49 190.514 5,40% OrtaB.İşl. 50 249 27.330

Detaylı

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017

Türkiye İstişare Toplantısı. Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD Kasım 2017 Türkiye İstişare Toplantısı Hayvancılıkta Kalkınma MÜSİAD 10-11 Kasım 2017 Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, İş ve Siyaset Dünyasının Değerli Temsilcileri, Yönetim Kurulu Üyelerim,

Detaylı

Avusturya AGİK Mayıs Viyana

Avusturya AGİK Mayıs Viyana Avusturya AGİK 19-22 Mayıs 2016 Viyana Sayın Bakanım, Sayın Başkonsolosum, Değerli şube başkanlarım, Değerli basın mensupları, Kıymetli misafirler, Avrupa Genel İdare Kurulu Toplantımıza hoş geldiniz.

Detaylı

MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi

MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi MÜSİAD Bursa Yeni Bina Açılış 8 Kasım 2014, Cumartesi Sayın Başbakan Yardımcım, Valim, Büyükşehir Belediye Başkanı, (Endonezya İst.) Başkonsolosum, Sayın MV lerim, Sanayi ve Ticaret Odası Bşk, İş Dünyası

Detaylı

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, Değerli MÜSİAD Başkanları, MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, NAİL OLPAK MÜSİAD DORTMUND ŞUBE AÇILIŞI KONUŞMASI 13 NİSAN 2013, CUMARTESİ ALMANYA Almanya Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Çalışma ve Uyum Bakanı Sayın Guntram Schneider, T. C. Essen Başkonsolosu Sayın Şule

Detaylı

Teknik Bülten 20 Aralık 2016 Salı

Teknik Bülten 20 Aralık 2016 Salı Güne Başlarken Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da katıldığı bir fotoğraf sergisinde silahlı saldırıya uğradı. Hastaneye kaldırılan elçi hayatını kaybederken düzenlenen operasyonda Karlov'a

Detaylı

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak

Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak AK PARTİ İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI TEŞKİLAT İÇİ HAFTALIK BÜLTENİ YIL: 2013 SAYI : 198 22-29-TEMMUZ 2013 İstanbul, geleneksel iftarımızda buluştu Çoğunluk olmak, azınlığı yok saymak anlamına gelmez Ülkedeki

Detaylı

SAYIN BAŞKAN, ANKARA SANAYİ ODASININ DEĞERLİ MECLİS ÜYELERİ, HEPİNİZİ, ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULU ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM.

SAYIN BAŞKAN, ANKARA SANAYİ ODASININ DEĞERLİ MECLİS ÜYELERİ, HEPİNİZİ, ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULU ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM. SAYIN BAŞKAN, ANKARA SANAYİ ODASININ HEPİNİZİ, ŞAHSIM VE YÖNETİM KURULU ADINA SAYGIYLA SELAMLIYORUM. ÇOK GÜZEL BİR AÇILIŞ TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRDİK. HERŞEY ASO YA YARAŞIR BİR DÜZEN VE AĞIRBAŞLILIK İÇİNDE

Detaylı

Hepinizi Şahsım, Yönetim Kurulum ve etkinliğe emeği geçenler adına selamlıyorum.

Hepinizi Şahsım, Yönetim Kurulum ve etkinliğe emeği geçenler adına selamlıyorum. 1.İZMİR KOBİLER VE BİLİŞİM KONGRESİ TÜRKİYE BİLİŞİM DERNEĞİ GENEL BAŞKANI RAHMİ AKTEPE NİN AÇILIŞ KONUŞMASI 3 KASIM 2018/İZMİR Sayın İzmir Sanayi Odası Başkanım, Sayın Ege Bölgesi Sanayi Odası 2.Başkanım,

Detaylı

MÜSİAD Antalya Dostlar Meclisi 24.Ekim.2015. Sayın Bakanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları,

MÜSİAD Antalya Dostlar Meclisi 24.Ekim.2015. Sayın Bakanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, MÜSİAD Antalya Dostlar Meclisi 24.Ekim.2015 Sayın Bakanım, Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve MÜSİAD Dostları, Değerli Basın Mensupları, MÜSİAD Antalya Şubemizin düzenlediği

Detaylı

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN

ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN ÇANTA VE KIRTASİYELER ONİKİŞUBAT TAN Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediyesi, 124 okulda 6 bin ilkokul birinci sınıf öğrencisine çanta ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Başkan Mahçiçek, Çocuklar,

Detaylı

MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI , Melbourne

MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI , Melbourne MÜSİAD AVUSTRALYA AÇILIŞI 22.10.2016, Melbourne Sayın Melbourne Başkonsolosum Mehmet Küçükkayalı, Makedonya, Malezya, Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri Başkonsolosları, Sayın Milletvekilim, Avustralya

Detaylı

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor.

Türkiye, bu oranla araştırmaya katılan 24 ülke arasında 5. sırada yer alıyor. Sayın Başkan, Değerli Basın mensupları, Odamızın Mayıs ayı olağan Meclis toplantısına hoş geldiniz diyor, hepinizi şahsım ve yönetim kurulu adına saygıyla selamlıyorum. 65. Hükümetimiz, dün Sayın Cumhurbaşkanımızın

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 3 Temmuz 207 5 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ BASIN TOPLANTISI YENİ KABİNE İŞSİZLİK AZALIYOR MU? 5,0 28.57 28.500 2,0 9,0, 26.275 0,9 26.456

Detaylı

MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri,

MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, MÜSİAD ALANYA AÇILIŞ PROGRAMI 5 EKİM 2018 Sayın Valim, Belediye Başkanım, İş Dünyası ve STK ların Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD Üyeleri ve Dostları, Kıymetli Basın Mensupları, MÜSİAD Alanya

Detaylı

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015

Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Uydu Uzay ve Teknoloji Günleri, MÜSİAD-TÜRKSAT Haliç Kongre Merkezi 11.Aralık.2015 Sayın Bakanlarım, Sn Valim, MV'lerim, Belediye Başkan'larım, İş Dünyamızın Değerli Başkan ve Temsilcileri, Değerli MÜSİAD

Detaylı

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan

Saygılarımızla, Genç Barış İnisiyatifi Derneği adına, M. Emre Akkaş Genel Başkan Genç Barış İnisiyatifi Derneği tüm insanlığın ortak gayesi olan dünya barışının temin edilmesine katkı sağlamak isteyen, insanlığa din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeksizin faydalı olmayı hedeflemiş,

Detaylı

EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Aralık 2011, No:14

EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Aralık 2011, No:14 EKONOMİK VE MALİ POLİTİKA GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞI Aralık 2011, No:14 Bu sayıda; Kasım ayı kapasite kullanım verileri, Ekim ayı dış ticaret verileri, Kasım ayı TİM ihracat verileri, TEPAV Perakende Güven

Detaylı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı

Çalışma hayatında barış egemen olmalı Çalışma hayatında barış egemen olmalı Ocak 19, 2012-3:31:16 olduğunu belirtti. olduğunu belirterek, ''Bu bakış açısı çerçevesinde diyalog merkezli çalışmalarımızı özellikle son 7 aydır yoğun bir şekilde

Detaylı

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU

OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU OSNABRÜCK KARDEŞ KENT ELÇİMİZ VE ÇANAKKALE BELEDİYESİ KÜLTÜR SANAT BİRİMİ TEMSİLCİMİZ RESMİ TOPLANTIMIZDA KONUĞUMUZ OLDU Osnabrückte bulunan Rotary Kulüplerimiz ile iletişimimizi güçlendirme programı hazırlayan

Detaylı

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014

Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı. Dr. Vahdettin Ertaş. Finansal Erişim Konferansı. Açılış Konuşması. 3 Haziran 2014 Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Dr. Vahdettin Ertaş Finansal Erişim Konferansı Açılış Konuşması 3 Haziran 2014 Sn. Hazine Müsteşarım, Sn. BDDK Başkanım, Dünya Bankasının ülke direktörü Sn. Raiser, yurtiçinden

Detaylı

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu

Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Başbakan Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi Açılış Töreni nde konuştu Şubat 03, 2017-5:56:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, Mersin Şehir Hastanesi'nin ve yapımı tamamlanan

Detaylı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi nde düzenlenen basın toplantısında konuştu Ağustos 21, 2017-1:53:00 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde

Detaylı

GELENEKSEL MÜSİAD İFTARI. 29 Haziran 2014 İstanbul. Sayın Başbakanım, (Kıymetli Hanımefendi), Sayın Bakanlarım,

GELENEKSEL MÜSİAD İFTARI. 29 Haziran 2014 İstanbul. Sayın Başbakanım, (Kıymetli Hanımefendi), Sayın Bakanlarım, GELENEKSEL MÜSİAD İFTARI 29 Haziran 2014 İstanbul Sayın Başbakanım, (Kıymetli Hanımefendi), Sayın Bakanlarım, Sayın Valim, Sayın Milletvekillerim, Belediye Başkanlarım, İş Dünyamızın, Oda ve Kurumlarımızın

Detaylı

Sayın Cumhurbaşkanım

Sayın Cumhurbaşkanım MÜSİAD 24. GENEL KURULU 03.06.2017 Haliç Kongre Merkezi, İstanbul Sayın Cumhurbaşkanım Kıymetli Bakanlarım, Milletvekillerim, Valim, Belediye Başkanlarım, Anadolu muzun 81 vilayetinden ve dünyanın muhtelif

Detaylı

Haftalık Gelişmeler

Haftalık Gelişmeler 23.10.2017 27.10.2017 Haftalık Gelişmeler Geride bırakmayı hazırlandığımız 23-27 Ekim haftasında yatırımcıların dikkatleri; ABD Senatosu nun $4 trilyon bütçe tasarısının kabul edilmesinin piyasalara olan

Detaylı

Çin den sonra Avustralya ekonomisinde ki büyüme yavaşlama eğilimi içerisinde girdi.

Çin den sonra Avustralya ekonomisinde ki büyüme yavaşlama eğilimi içerisinde girdi. Ekonomik Gündem Küresel piyasalar Çin ile yatıp kalkmaya başladılar. Yeni ayın ilk işlem gününde Çin imalat sanayi verisini son 3 yılın en düşüğünde gelmesi global borsa endekslerinde yeni satışların tetiklenmesine

Detaylı

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası

Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Şehit yakınları ve gaziler için iş kurası Temmuz 15, 2015-4:50:00 Başbakan Ahmet Davutoğlu, salonda bulunanlara, "Bayrama ulaşmadan önce bir bayramı daha sizlerle yapabilmek için bu atama merasimi gerçekleştirme

Detaylı

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi

Teknik Bülten. 29 Şubat 2016 Pazartesi Güne Başlarken... Brexit gündemde kalmaya devam etti. AB Liderler Zirvesi ardından açıklamalarda bulunan Cameron referandumun 23 Haziran da gerçekleşeceğini duyurmuştu ve zirveden çıkan kararlar doğrultusunda

Detaylı

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU

ATM DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU ATM -2017 DUBAİ TURİZM FUARI DEĞERLENDİRME RAPORU BURSA STAND. 24-27 Nisan 2017 tarihleri arasında Dubai de gerçekleşen Arabian Travel Market Turizm Fuarı na BTSO desteği ile ilk kez BURSA olarak katıldık.

Detaylı

Teknik Bülten 12 Nisan 2017 Çarşamba

Teknik Bülten 12 Nisan 2017 Çarşamba Güne Başlarken San Francisco Fed Başkanı John Williams, Fed'in bu yıl içerisinde 3-4 faiz artışında bulunmasının uygun olacağını tekrarladı. Williams, "Ekonominin aşırı ısındığına veya enflasyonun çok

Detaylı

MÜSİAD KARABÜK AÇILIŞI. 20 Haziran 2014, Cuma. Sayın Valim, Sn AK Parti Genel Başkan Yardımcım,

MÜSİAD KARABÜK AÇILIŞI. 20 Haziran 2014, Cuma. Sayın Valim, Sn AK Parti Genel Başkan Yardımcım, MÜSİAD KARABÜK AÇILIŞI 20 Haziran 2014, Cuma Sayın Valim, Sn AK Parti Genel Başkan Yardımcım, Belediye Başkanım, Karabük Tic. ve San. Odası Başkanım, Oda, Kurum, STK ların ve İş Dünyamızın Başkan ve Temsilcileri,

Detaylı