ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU"

Transkript

1 ÇALIŞMA ZİYARETİ RAPORU ZİYARET YERLERİ : Varşova Altyapı ve Kalkınma Bakanlığı, Ulaştırma Teknik Denetim Birimi (TDT), Karayolları Trafik Müfettişliği (GITD), Otomatik Trafik Uygulama Merkezi, COBRO Ambalaj Araştırma Enstitüsü, Bydgoszcz Kujawsko Pomorski Voyvodalık Dairesi, Karayolu Taşımaları Voyvodalık Müfettişliğini (WITD), Yol Kenarı Denetimi ZİYARET KONUSU : Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek adlı AB Eşleştirme Projesi kapsamında, Avrupa Birliği ndeki karayolu mal taşımacılığı uygulamalarını yerinde incelemek üzere üst düzey yöneticilere yönelik düzenlenen çalışma ziyareti. ZİYARET TARİHLERİ : 26 Nisan 01 Mayıs 2015 ZİYARETE KATILANLAR: Talat AYDIN - Müsteşar Yardımcısı İzzet IŞIK - TMKTDGM Genel Müdür Hamza DEMİRDELEN - I. Bölge Müdür V. Kemal YILMAZ - II. Bölge Müdür V. Naci SERTER - V. Bölge Müdür V. M. Bülent ÖZÇELİK - TMKTDGM, Daire Başkanı Pazartesi Altyapı ve Kalkınma Bakanlığı Ziyareti ( ) Polonya Altyapı ve Kalkınma Bakan Yardımcısı Başkanlığındaki heyet tarafından Polonya da Karayolu ile Tehlikeli Mal Taşımacılığına İlişkin Hususlar başlıklı sunum yapılmış, karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuş ve iki ülke arasındaki dayanışma ve bilgi alışverişinin arttırılarak devam ettirilmesi konusunda karşılıklı iyi niyet temennisi ile sonuçlandırılmıştır.

2 Ulaştırma Teknik Kontrol Birimi (TDT) Ziyareti ( ) Birimin, ADR de belirtilen kriterlere göre tehlikeli mal taşımacılığında kullanılan kimyasal (alevlenir sıvılar) sıvılaştırılmış sıkıştırılmış tanklar ile taksilerde kullanılan LPG tankları da dahil bütün tankların hem periyodik hem de normal test işlemlerini ve ayrıca araçların ADR ye uygunluk sertifikası düzenlenme faaliyetini yerine getirdiği ifade edilmiştir Salı Otomatik Trafik Uygulama Merkezi Ziyareti ( ) Otomatik Trafik Uygulama Merkezinin görevi ülke genelinde yapılan trafik kuralları ihlallerine ilişkin (seyyar ve sabit radar kayıtları, hatalı park edenler vb.) görsel kayıtların depolanması, incelenip değerlendirilmesi ve sonucunda ceza makbuzlarının düzenlenerek ilgililere gönderilmesidir. Kurum işleyişine dair sunum yapılmış, ayrıca kullanılan teknik cihazlar üzerinde inceleme yapılmıştır.

3 Karayolu Taşımaları Genel Müfettişliği (GITD) Ziyareti ( ) Altyapı ve Kalkınma Bakanlığına bağlı olan Karayolları Taşımaları Genel Müfettişliği, Ülke genelinde 10 Bölge Müdürlüğü ve bunlara bağlı 16 alt Birime sahip olup karayollarında yük ve yolcu taşımacılığı, ağırlık-boyut kontrolü, canlı hayvan taşımacılığı, taksi tarifeleri, atık taşımacılığı, yük güvenliği, hız kontrolü, ATP anlaşması kontrolleri, ADR anlaşması kapsamında yol kenarında ve işletmelerde yapılan denetimler vb. görevleri yerine getirmektedir. Denetimlerin %82 si yük, %18 i yolcu taşımacılığına yönelik yapıldığı belirtilmiştir. Yol kenarı denetimlerinde ağırlık-boyut ve fenni muayeneden farklı olarak teknik kontroller de (fren, lastik, farlar vb) yapılmaktadır. Ülke genelinde yapılacak denetimlerde kontrol edilecek araç sayı ve türleri önceden yapılan yıllık planlarda belirlendikten sonra yıl içerisinde plana uygun olarak yol kenarlarında ayrılmış olan park alanlarında ve yol ceplerinde denetim için gerekli teknik cihazlara sahip seyyar araçlar (minübüs) kullanılarak yapılmaktadır. COBRO Ambalaj Araştırma Enstitüsü Ziyareti ( ) Enstitü devlet kuruluşu olup, Başkanı tarafından yapılan sunum sonrasında laboratuvarlarda inceleme yapılmıştır. Enstitünün, WPO (World Packaging Organization), IAPRI ( International Association of Packaging Research Institutes), European Bioplastics ve PCC (Polish Chamber of Commerce) e üye olduğu, Alman DIN CERTCO ile ortaklaşa çalışılarak UN numaralarının RID, ADR, IMDG, ve IATADGR ile eşleştirilmesi ile CEN( European Committe for Standardization) tehlikeli malların ambalajlama sertifikasyonu yaptığı, sertifikasyonlama işleminin 3 m 3 lük dökme ambalajlardan 400 kg dan fazla yük taşıyan büyük ambalajlara, 5 lt lik yağ tenekesinden 200 lt ye kadar değişen hem plastik hem de metal variller ile çeşitli boyut ve hacimde tahta, karton vb. maddelerden yapılan her türlü ambalajlar üzerinde hem teknik (dayanım vb) hem de sağlık ve hijyen testleri yaptığı ve testi yapılan ambalajların yılda bir kez de denetlemesi ile Packaging and Environment Department ın 94/62/WE Directive doğrultusunda EN 14806:2005 madde çözümleme testi yaptığı belirtilmiştir. Ziyaret esnasında test laboratuvarlarında bazı tip ambalajlar üzerinde heyetimizle birlikte testler(örn. düşme testi) yapılmıştır.

4 Çarşamba günü Kujawsko Pomorski Voyvodalık Dairesi Ziyareti ( ) Kujawsko Pomorski Voyvodalık Dairesine yapılan ziyaret toplantısına bölge Valisi ile birlikte taşımacılık sektörü temsilcileri de katılmış olup, taşımacılık sektöründe yapılan düzenleme, güvenlik, altyapının korunması, denetim stratejisi, şoför eğitimleri, uygulanan trafik cezaları vb. konularda heyetler arasında fikir alışverişinde bulunulmuştur.

5 Karayolu Taşımaları Voyvodalık Müfettişliği (WITD) Ziyareti ( ) Bölgesel Müfettişlik Birimi altında aşağıdaki 4 ana bölüm ile bu bölümlerin alt birimlerinden oluşmaktadır. 1- Denetim a) Müfettişlik Denetimi b) Teknik ve İdari Bölümler 2- Finans 3- Hukuk 4- Personel Voyvodalık Müfettişlik biriminin çalışma konusunun, yol güvenliğini korumak, adil rekabet ortamını ve karayolunun korunmasını olduğu, Merkezi Müfettişlik birimince de hız ve yol ücretleri konularında faaliyette bulunulduğu ifade edilmiştir. Müfettişlik birimleri hem karayolu (araç) hem de firma denetim faaliyetinde bulunmaktalar. Müfettişlere yapacakları göreve göre eğitim verilerek konularında uzmanlaşmaları sağlanmaktadır. ADR kapsamında hem karayolu araç denetlemesi hem de firma denetlemesi yapılmaktadır. Araç denetimi: Denetleme için yapılan yıllık programda araç sayıları (denetlenecek otobüs, tanker vb.) belirlendikten sonra yıl içerisinde plan hedeflerine ulaşılabilecek şekilde belli dönemlerde belli grup araçlar (otobüs, tanker gibi) üzerinde yoğunlaşılarak yapılmaktadır. Denetim sonrasında düzenlenen tutanak online olarak sisteme girilmektedir. Araçlarda GPS sistemi bulunduğu, mobil haldeki tonajından şüphe edilen araç kontrolleri ihbar üzerine yapılmaktadır. ADR müfettişlik timinde görev yapan müfettişlerin TMGD belge sahibi oldukları, yapılan işlerin yıllık olarak raporlandığı, gümrüklerde yapılan denetimlerde aracın ADR uygun olmadığının tespit edilmesi halinde aracın ülkeye alınmadığı belirtilmiştir. Yol kenarı denetimlerinde; sürücü belgesi, taşıma evrakı, ADR belgesi vb. dokümanların fotokopileri alınmaktadır. Aracın ön ve arka görünüşünün fotoğrafları çekilip tutanak düzenlenmektedir. ADR hükümlerine aykırılık teşkil eden durumlar tutanakta açıklandıktan sonra hem şoför hem de müfettişler tarafından imzalanmaktadır. Firma denetimi: Yol kenarı denetimde yapılan kontrollerde taşınan tehlikeli maddenin içeriğine yönelik taşıma evrakında bilgi bulunmadığının tespiti halinde firma merkezine taşınan madde içeriğini raporlaması için bir süre tanındığı, verilen süre içerisinde Güvenlik Danışmanı tarafından raporlama yapılmaması durumda firmanın denetim programına alındığı, denetim öncesinde firmaya denetim yapılacağına dair bildirim yapıldığı, bildirimin tebliğ tarihinden sonraki 7-30 gün arasında denetim yapıldığı, suç şüphesi olan çok acil durumlarda denetim için tebligat vb. işlemler beklenmeden ve haber verilmeden denetim yapıldığı belirtilmiştir.

6 Denetim sırasında firma yetkililerinin bulunmasının şart olduğu, denetim işleminin firmanın çalışmasını aksatmamasına dikkat edildiği, denetimin ya firma merkezinde ya da firma evraklarının müfettişlik merkezine getirilmesi ile yapıldığı, firma denetim süresinin firma çalışan sayısına göre değiştiği 10 kişiden az çalışanı olan firmalarda en fazla 12 gün, 50 kişiden az çalışanı olan firmalarda en fazla 18 gün gibi bir süre içerisinde denetimin bitirildiği, denetim sonucunda ihlalden kimin sorumlu olduğu (firma sahibi, firma müdürü, sürücü) tespit edildikten sonra ilgili hakkında hukuki işlemler yapılarak, gerekmesi halinde İdari Para Cezası gündeme gelmektedir Perşembe günü Yol kenarı denetimleri Yıllık program kapsamında belli bir araç grubu hedef alınarak trafik yoğunluğunun fazla olduğu yollarda yol kenarı park alanlarında kurulan seyyar denetim istasyonlarında denetimler gerçekleştirilmektedir. Denetimlerde belge kontrolü ile yürüyen aksam üzerinde de kontroller yapılarak tespit edilen aksaklık durumuna göre işlem tesis edilmektedir. Bununla birlikte; özellikle fazla yük taşıdığından şüphe edilen veya ihbar edilen araçlarda en yakın yol cebine çekilerek burada belge ve tonaj kontrolü yapılmaktadır.

7 ,

8 SONUÇ: Polonya da tehlikeli madde taşımacılığına yönelik yapılmış olan mevzuattaki düzenlemeler ve uygulamalar incelenmiş, sektörün ve devletin karşılaştığı sorunlar ve çözüm yöntemleri hakkında bilgi sahibi olunmuş, geleceğe yönelik yeni ulaştırma politikaları üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmuş ve ülkemiz uygulamaları ile karşılaştırılmıştır. Bu kapsamda, TMGD ye ilişkin sınavların yapılması, belgelendirilmesi, tehlikeli madde taşıyacak araçlara ADR Uygunluk Belgesi düzenlenmesi gibi işlemlerin TDT kuruluşu tarafından yapıldığı, yol kenarı denetimleri ile işletmelere yönelik denetimlerin GIDT tarafından yapıldığı, tehlikeli madde ambalajlarına onay verme ve kontrol işlerinin COBRO Enstitüsü tarafından yapıldığı, SRC 5 ve TMGD eğitimi veren eğitim kuruluşlarının yetkilendirilmesi ile SRC 5 sınavlarının Voyvodalıklar tarafından yapıldığı tespit edilmiş olup, ülkemizde tüm bu işlemlerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının bünyesinde kurulan Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğümüz tarafından veya Bakanlığımızca yetkilendirilen kuruluşlar tarafından yapılıyor olması hizmetlerin bir elden yürütülmesi ve kontrolün daha iyi sağlanması açısından bir avantaj olarak değerlendirilmiştir.

SİRKÜLER 29.07.2015. Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları

SİRKÜLER 29.07.2015. Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları 29.07.2015 Sirküler No : TMGD-07-15/002 Konu : Tehlikeli Madde Taşımacılığında Yol Kenarı denetimlerinde uygulanacak İdari Para Cezaları SİRKÜLER Sıra No Yönetmelik Maddesi Yönetmelik maddesinin hükmü

Detaylı

info@dgrlogistic.com

info@dgrlogistic.com info@dgrlogistic.com Hakkımızda ; Vizyon Tehlikeli madde ve proje taşımacılığı kapsamında, danışmanlık ve lojistik sektöründe lider firma olmak. Misyon Türkiye de yeni bir farkındalık olan tehlikeli madde

Detaylı

EŞLEŞTİRME PROJESİ ARA ÇEYREK DÖNEM RAPORU

EŞLEŞTİRME PROJESİ ARA ÇEYREK DÖNEM RAPORU EŞLEŞTİRME ARA ÇEYREK DÖNEM RAPORU EŞLEŞTİRME ARA ÇEYREK DÖNEM RAPORU sayı: 03 AVRUPA KOMİSYONU EŞLEŞTİRME PROJESİ ARA ÇEYREK DÖNEM RAPORU Proje Başlığı: Tehlikeli Mal Taşımacılığı Konusunda Destek Ortaklar:

Detaylı

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2017/TMKTDGM-03/DENETİM sayılı Genelgesi (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri)

Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2017/TMKTDGM-03/DENETİM sayılı Genelgesi (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri) Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğünün 2017/TMKTDGM-03/DENETİM sayılı Genelgesi (Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri) T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIGI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü GENELGE 2016/04 (TMKTDGM)

T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIGI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü GENELGE 2016/04 (TMKTDGM) T.C. ULAŞTIRMA DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIGI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı : 23331001-360-02/...9b'' tb Konu: 2017 Yılı Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Detaylı

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRANO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) 1 2 (IMDG) Kapsamında Eğitim

Detaylı

SIKÇA SORULAN SORULAR

SIKÇA SORULAN SORULAR SIKÇA SORULAN SORULAR 1. ADR-TMGD alanında sıkça adı geçen SRC5 belgesi nedir? Diğer adı geçen belgelerin kullanım alanı nedir? Karayolu Taşımacılık Faaliyetleri Mesleki Yeterlilik Eğitimi Yönetmeliği

Detaylı

ADR KAPSAMI VE TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI AHMET ÇELİK

ADR KAPSAMI VE TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI AHMET ÇELİK 1. GİRİŞ ADR KAPSAMI VE Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması (ADR), uluslararası alanda 1968 yılından beri uygulanan ve bugün itibariyle 27 Avrupa Birliği

Detaylı

Sayı : 98694136-69783 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2015/TMKTDGM- 01/GENEL)

Sayı : 98694136-69783 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2015/TMKTDGM- 01/GENEL) Sayı : 98694136-69783 23/12/2014 Konu: Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması GENELGE (2015/TMKTDGM- 01/GENEL) Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliğin 28 inci maddesinin dördüncü

Detaylı

ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZİ BAŞKANLIĞI

ULAŞIM VE LOJİSTİK SİSTEMLERİ MERKEZİ BAŞKANLIĞI GÖREV ALANI UZMANLIK SINIFI İLİŞKİLİ MESLEK GRUBU EĞİTİM TECRÜBE ÖZEL ŞARTLAR 1 Tehlikeli Madde Taşımacılığı Ekipmanları Tasarım Tip Onayı Taşınabilir Basınçlı Ekipman Tasarım Tip Onayı Uzmanı (0.5 bar

Detaylı

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT. 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT. 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya 1 Sunum İçeriği Genel Müdürlüğün Kuruluşu, Teşkilat Şeması ve Görevleri Liman Başkanlıklarının IMDG Kod Uygulamalarındaki

Detaylı

GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMINA

GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMINA GENEL MÜDÜRLÜK MAKAMINA Ülkemiz, Polonya ve Litvanya ortaklığında yürütülen Tehlikeli Madde Taşımacılığının Güçlendirilmesi adı altındaki Avrupa Birliği Eşleştirme projesinin Litvanya daki 04-15/Mayıs

Detaylı

AYEMİS EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KURUMU TMGD SINAVINA YÖNELİK SORULARI

AYEMİS EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KURUMU TMGD SINAVINA YÖNELİK SORULARI AYEMİS EĞİTİM VE DANIŞMANLIK KURUMU TMGD SINAVINA YÖNELİK SORULARI Soru 1. Strafor üretiminde kullanılmak üzere polimer boncuklar, genleşebilir alevlenebilir buhar açığa çıkaran özelliklere sahip madde

Detaylı

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT. 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT. 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TMKT 02-05 ŞUBAT 2013 Antalya 1 Sunum İçeriği Genel Müdürlüğün Kuruluşu, Teşkilat Şeması ve Görevleri Liman Başkanlıklarının IMDG Kod Uygulamalarındaki

Detaylı

Sayı : / /03/2017 Konu: Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri GENELGE (2017 / TMKTDGM - 03 / DENETİM)

Sayı : / /03/2017 Konu: Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri GENELGE (2017 / TMKTDGM - 03 / DENETİM) 1/2 T.C. Sayı : 27401505/010.06.01-26547 28/03/2017 Konu: Tehlikeli Madde Taşımacılığı Denetimleri GENELGE (2017 / TMKTDGM - 03 / DENETİM) Bilindiği üzere; tehlikeli madde taşımacılığı kapsamında gerçekleştirilen

Detaylı

10 Nisan 2017 tarihli ve sayılı Bakan Olur u ile yürürlüğe girmiştir.

10 Nisan 2017 tarihli ve sayılı Bakan Olur u ile yürürlüğe girmiştir. EK-13 KIYI TESİSİ TEHLİKELİ MADDE UYGUNLUK BELGESİ BAŞVURU FORMU Kıyı Tesisinin Adı: Kıyı Tesisinin Adresi: Kıyı Tesisinin İşleticisi: Adres ve İletişim Bilgileri: Kıyı Tesisi Yetkilisi: Adı, Soyadı ve

Detaylı

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ

GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ * GERÇEKLEŞTİRİLEN EĞİTİM FAALİYETLERİ 1.26 Aralık 2014 tarihinde Tekstil Üreticileri ile bir araya gelinerek, mevzuat ile ilgili sunum yapılmış, sektör temsilcilerinin görüşleri alınmıştır. 2.17 Aralık

Detaylı

SÜRÜCÜ İSTİHDAM ETMEK İÇİN GEREKLİ NEDENLER

SÜRÜCÜ İSTİHDAM ETMEK İÇİN GEREKLİ NEDENLER SRC5 TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ BELGESİNE SAHİP SÜRÜCÜ İSTİHDAM ETMEK İÇİN GEREKLİ NEDENLER SRC 5 - ADR Belgesi Nedir? SRC 5 - ADR Belgesi, Karayolu Taşıma Yönetmeliği'ne göre Tehlikeli Madde

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü 1 / 5 T.C. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü Sayı :70809882-360.02-E.96976 27.12.2018 Konu :2019 Yılı Yeniden Değerleme Oranının Uygulanması

Detaylı

ALTINTEL LİMAN VE TERMİNAL İŞLETMELERİ A.Ş. TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLU İLE TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK HAKKINDA BİLGİLENDİRME SLAYTI

ALTINTEL LİMAN VE TERMİNAL İŞLETMELERİ A.Ş. TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLU İLE TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK HAKKINDA BİLGİLENDİRME SLAYTI ALTINTEL LİMAN VE TERMİNAL İŞLETMELERİ A.Ş. TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLU İLE TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK HAKKINDA BİLGİLENDİRME SLAYTI 24 EKİM 2013 TARİHLİ 28801 SAYILI YÖNETMELİK HAKKINDAKİ YÜKÜMLÜLÜKLER

Detaylı

Tehlikeli Madde Güvenlik DanıĢmanı

Tehlikeli Madde Güvenlik DanıĢmanı Mehmet AYDEMĠR Kimya Mühendisi Tehlikeli Madde Güvenlik DanıĢmanı -ADR VE ADR BELGESĠ NEDĠR? ADR ( Tehlikeli Malların Karayolu ile Uluslararası Taşımacılığına İlişkin Avrupa Anlaşması ) tehlikeli maddelerin,

Detaylı

MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI

MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK ve HABERLEŞME BAKANLIĞI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü TEHLİKELİ MAL TAŞIMACILIĞI SÜRÜCÜ SINAV SORULARI (28 TEMMUZ 2013) SRC 5 (TANK EĞİTİMİ)

Detaylı

2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER. Karayolları Genel Müdürlüğü

2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER. Karayolları Genel Müdürlüğü T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 2016 YILI KARAYOLLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SORUMLULUĞUNDAKİ YOL AĞINDA MEYDANA GELEN TRAFİK KAZALARINA AİT ÖZET BİLGİLER ÖNSÖZ Bu

Detaylı

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIĞI KARAYOLU DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Araç İnsan Yol 2003 2011 yılları arasından 15.126 km bölünmüş yol yapılarak toplam bölünmüş yol uzunluğu 21.227 km ye çıkarılmıştır.

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar HAYVAN VE ÜRÜNLERİN ÜLKEYE GİRİŞİNDE ÖN BİLDİRİM VE VETERİNER KONTROLLERİNE DAİR YÖNETMELİK Yetki Kanunu: 5996 Yayımlandığı R.Gazete: 17.12.2011-28145 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

DEMİRYOLU TAŞIMALARINDA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE

DEMİRYOLU TAŞIMALARINDA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE DEMİRYOLU TAŞIMALARINDA TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Tehlikeli

Detaylı

Hastane atıkları yönetiminde ADR Uygulaması. HÜSEYİN DİLAVER Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanı/Eğitimcisi

Hastane atıkları yönetiminde ADR Uygulaması. HÜSEYİN DİLAVER Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanı/Eğitimcisi Hastane atıkları yönetiminde ADR Uygulaması HÜSEYİN DİLAVER Tehlikeli madde Güvenlik Danışmanı/Eğitimcisi BİRLEŞMİŞ MİLLETLER UNITED NATIONS (UN) NEW YORK BİRLEŞMİŞ MİLLETLER EKONOMİK VE SOSYAL KONSEYİ

Detaylı

Personel Servisi Değerlendirme Formu

Personel Servisi Değerlendirme Formu 1. AMAÇ Sayfa: 1 / 5 Bu çalışmanın amacı firmamızın güvenliği açısından uygunluğunu denetlemek ve eksikliklerin belirlenerek giderilmesi konusunda çalışmalar yapmaktır. 2. FİRMA BİLGİLERİ Ünvanı : Adresi

Detaylı

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.)

(10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) (10/04/2014 tarih ve 15341 sayılı Bakanlık Makam Onayı ile Yürürlüğe girmiştir.) TEHLİKELİ MADDE FAALİYET BELGESİ DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI CEZA MİKTARLARI. Tehlikeli yük taşımasında izin ve belge zorunluluğu

TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI CEZA MİKTARLARI. Tehlikeli yük taşımasında izin ve belge zorunluluğu TEHLİKELİ MADDE TAŞIMACILIĞI CEZA MİKTARLARI Tehlikeli yük taşımasında izin ve belge zorunluluğu İlgili Kanun: Madde 28-1 Ceza Fiili Adı: Madde 28-1 Tehlikeli yük taşımasında izin ve belge zorunluluğu

Detaylı

2017 Yılında Tehlikeli Madde Taşımacılığına ilişkin olarak karayolu, demiryolu ve denizyolunda her bir taşıma modunda değişik oranlarda artan ve yeni

2017 Yılında Tehlikeli Madde Taşımacılığına ilişkin olarak karayolu, demiryolu ve denizyolunda her bir taşıma modunda değişik oranlarda artan ve yeni 2017 Yılında Tehlikeli Madde Taşımacılığına ilişkin olarak karayolu, demiryolu ve denizyolunda her bir taşıma modunda değişik oranlarda artan ve yeni getirilen cezalar oldu. Bu da Ulaştırma Bakanlığı nın

Detaylı

Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri

Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Jan Devrim Operasyonlar Koordinatörü twitter.com/jandevrim Jandevrim.blogspot.com 1 R3 Kasım 2011 Tank Storage Istanbul Alışan Group Aktiviteleri Alışan Group Lojistik

Detaylı

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK

KONYA HAVA KARGO TERMİNALİ Ahmet ÇELİK 1. GİRİŞ Konya Havalimanı, 2 yılında hizmete girmiş, 21 de dış hatlar yolcu trafiğine açılmış olup, yıllık uçak kapasitesi 17.52 dir. Havaalanı 196. m² alan üzerine kurulmuştur. Konya Havalimanı 213 yılı

Detaylı

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ATIKLARIN KARAYOLUNDA TAŞINMASINA İLİŞKİN TEBLİĞ ÇEVRE YÖNETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Atık Üreticisi veya fiilen elinde bulunduran gerçek veya tüzel kişi tarafından çevreye atılan veya bırakılan ya da atılması

Detaylı

TEHLİKELİ YÜK ELLEÇLEME EĞİTİMLERİNİN LİMAN İŞLETMELERİNDEKİ GEREKLİLİK VE ÖNEMİ

TEHLİKELİ YÜK ELLEÇLEME EĞİTİMLERİNİN LİMAN İŞLETMELERİNDEKİ GEREKLİLİK VE ÖNEMİ TEHLİKELİ YÜK ELLEÇLEME EĞİTİMLERİNİN LİMAN İŞLETMELERİNDEKİ GEREKLİLİK VE ÖNEMİ ALİ UMUT ÜNAL KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ HASAN BORA USLUER GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ Tehlikeli Yükler Ve Sınıfları Yapısı gereği

Detaylı

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü

T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü T.C. ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞI Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Genelge No: 2005/11 ÖZETİ: Tehlikeli Atık Taşınımı Tarih : GENELGE NO. ------------- (2005/11) Bakanlığımızca Avrupa Birliği müktesebatına uyum

Detaylı

ALIŞAN LOJİSTİK Tehlikeli Kimyasalların Karayolunda Taşınması

ALIŞAN LOJİSTİK Tehlikeli Kimyasalların Karayolunda Taşınması ALIŞAN LOJİSTİK Tehlikeli Kimyasalların Karayolunda Taşınması Aslı YAMANTAŞ Sağlık-Emniyet-Çevre /Kalite Müdürü Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (DGSA) 2014 1 İÇERİK Tehlikeli Kimyasalların Tanımlanması

Detaylı

Tehlikeli Madde Taşıyacak Araçlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken. Önemli Konular

Tehlikeli Madde Taşıyacak Araçlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken. Önemli Konular Tehlikeli Madde Taşıyacak Araçlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Konular Tehlikeli Madde Taşıyacak Araçlar İçin Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Konular Gerek ADR (Tehlikeli malların Uluslararası karayolunda

Detaylı

Tehlikeli Kimyasalların Deniz Yolu ile Taşınması Riskleri

Tehlikeli Kimyasalların Deniz Yolu ile Taşınması Riskleri Tehlikeli Kimyasalların Deniz Yolu ile Taşınması Riskleri Murat KORÇAK Kimya Yüksek Mühendisi 2. Tehlikeli Kimyasalların Yönetimi Sempozyumu ve Sergisi 1 Sunum İçeriği Denizcilik Sektörüne Temel Bakış

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE VE KOMBİNE TAŞIMACILIK MÜDÜRLÜĞÜ YETKİNLİK KRİTERLERİ LİSTESİ

TEHLİKELİ MADDE VE KOMBİNE TAŞIMACILIK MÜDÜRLÜĞÜ YETKİNLİK KRİTERLERİ LİSTESİ GÖREV ALANI 1 Tehlikeli Madde Tasarım Tip Onayı UZMANLIK SINIFI Taşınabilir Basınçlı Ekipman Tasarım Tip Onayı Uzmanı (0.5 bar üstü sıvı kimyasal taşıyan tank tasarımı dahil) İLİŞKİLİ MESLEK GRUBU edilen

Detaylı

TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDAKİ YAPTIRIMLAR

TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDAKİ YAPTIRIMLAR TEHLİKELİ MADDELERİN KARAYOLUYLA TAŞINMASI HAKKINDA YÖNETMELİK KAPSAMINDAKİ YAPTIRIMLAR Uyarma Para Cezaları Geçici Durdurma Belgenin Geri Alınması Belge İptali TEHLİKELİ YÜK TAŞIMASINDA İZİN VE BELGE

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı

TEHLĠKELĠ MALLARIN KARAYOLUYLA TAġIMACILIĞI MEVZUATI

TEHLĠKELĠ MALLARIN KARAYOLUYLA TAġIMACILIĞI MEVZUATI TEHLĠKELĠ MALLARIN KARAYOLUYLA TAġIMACILIĞI MEVZUATI GülĢah AYTEKĠN Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü, G.M.K. Bulvarı No:128/A

Detaylı

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK YÖNERGESİ Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak MADDE 1 - Bu yönergenin amacı; Tehlikeli Mal ve Kombine

Detaylı

TÜVTÜRK Akademi www.tuvturk.com.tr

TÜVTÜRK Akademi www.tuvturk.com.tr TÜVTÜRK Akademi www.tuvturk.com.tr TÜVTÜRK Hakkında Türkiye de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayenesi hizmeti

Detaylı

Alış. ışan Group Aktiviteleri

Alış. ışan Group Aktiviteleri Tehlikeli Madde Lojistiği ve Süreçleri Jan Devrim Operasyonlar Koordinatörü twitter.com/jandevrim Jandevrim.blogspot.com 1 R3 Kasım 2011 Tank Storage Istanbul Alış ışan Group Aktiviteleri 2 Temel Bilgiler

Detaylı

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü FİBER VARİLLER (1G) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü FİBER VARİLLER (1G) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ Doküman ULM-02-SR-011 Yayın 01/07/2013 TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü FİBER VARİLLER (1G) İÇİN TASARIM ONAY Bu belge, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan fiber variller (1G)

Detaylı

Eğitimde Uzman Çözüm Ortağınız

Eğitimde Uzman Çözüm Ortağınız Eğitimde Uzman Çözüm Ortağınız Vizyon İnsanlığın hayatını sürdürürken gelecek nesillerin de yaşam hakkına saygı gösterilmesinin bir gereği olarak sürdürülebilirlik bilinci ile evrensel değerlere bağlı

Detaylı

Belge İptali, Belgelerin Geri Alınması, Geçici Durdurma, Uyarma, Para Cezaları

Belge İptali, Belgelerin Geri Alınması, Geçici Durdurma, Uyarma, Para Cezaları Tehlikeli Madde Mevzuatı Belge İptali, Belgelerin Geri Alınması, Geçici Durdurma, Uyarma, Para Cezaları Tehlikeli yük taşımasında izin ve belge zorunluluğu İlgili Kanun: Madde 28-1 Ceza Fiili Adı: Söz

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI Haziran/2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

Nisan ANTALYA OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ SEMİNERİ

Nisan ANTALYA OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ SEMİNERİ Nisan 2015 - ANTALYA OKUL SERVİS ŞOFÖRLERİ EĞİTİCİ EĞİTİMİ SEMİNERİ 2 OKUL SERVİS ARAÇLARI HİZMET YÖNETMELİĞİ 28 Ağustos 2007 tarihli ve 26627 sayılı Resmi Gazete 3 Yasal Dayanaklar: 26.09.2011 tarihli

Detaylı

Çevre ve Atık Yönetiminde Öncü Kuruluş İSTAÇ A.Ş. Belediyelerde Tıbbi Atık Yönetimi. İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİM SAN. VE TİC. A.Ş. www.istac.com.

Çevre ve Atık Yönetiminde Öncü Kuruluş İSTAÇ A.Ş. Belediyelerde Tıbbi Atık Yönetimi. İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİM SAN. VE TİC. A.Ş. www.istac.com. Çevre ve Atık Yönetiminde Öncü Kuruluş İSTAÇ A.Ş. İSTANBUL ÇEVRE YÖNETİM SAN. VE TİC. A.Ş. www.istac.com.tr Belediyelerde Tıbbi Atık Yönetimi 1 Belediyelerde Tıbbi Atık Yönetimi Tıbbi atıkların geçici

Detaylı

TÜVTÜRK Akademi www.tuvturkakademi.com.tr

TÜVTÜRK Akademi www.tuvturkakademi.com.tr TÜVTÜRK Akademi www.tuvturkakademi.com.tr TÜVTÜRK Hakkında Türkiye de periyodik araç muayenesinde yetkili ve görevli tek kuruluş olarak uluslararası standartlarda gerçekleştirdiği periyodik araç muayenesi

Detaylı

ÜLKEMİZDE SİBER GÜVENLİK

ÜLKEMİZDE SİBER GÜVENLİK ÜLKEMİZDE SİBER GÜVENLİK Emine YAZICI ALTINTAŞ Siber Güvenlik Daire Başkanı HABERLEŞME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MEVZUAT SİBER GÜVENLİK Click to edit Master title style Çalışmaları konusundaki çalışmalar 2012 yılında

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE VE KOMBİNE TAŞIMACILIK MÜDÜRLÜĞÜ DOĞAL AHŞAP, YENİDEN İŞLENMİŞ AHŞAP VE PLASTİK KUTULAR İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ

TEHLİKELİ MADDE VE KOMBİNE TAŞIMACILIK MÜDÜRLÜĞÜ DOĞAL AHŞAP, YENİDEN İŞLENMİŞ AHŞAP VE PLASTİK KUTULAR İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ Doküman ULM-02-SR-016 Yayın 01/07/2013 TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü DOĞAL AHŞAP, YENİDEN İŞLENMİŞ AHŞAP VE PLASTİK KUTULAR İÇİN TASARIM ONAY Bu belge, tehlikeli madde taşımacılığında

Detaylı

DEMİRYOLLARI DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN YASAL DÜZENLEMELER

DEMİRYOLLARI DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN YASAL DÜZENLEMELER Bu Proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilmektedir. DEMİRYOLLARI DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN HAZIRLANAN YASAL DÜZENLEMELER Demiryolları Düzenleme Genel Müdürlüğü Tarafından

Detaylı

Chamber of Commerce YÖNETMELİK

Chamber of Commerce YÖNETMELİK Eskişehir Ticaret Odası Chamber of Commerce Sayın üyemiz, 25 Aralık 2012 Salı tarihli 28508 Sayılı Resmi gazetede yayımlanan Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tarife Uygulama

Detaylı

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü PLASTİK VARİLLER VE BİDONLAR (1H,3H) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü PLASTİK VARİLLER VE BİDONLAR (1H,3H) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ Doküman ULM-02-SR-010 TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü Bu belge, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan plastik malzemeden mamul variller (1H) ve bidonlar (3H) için tasarım onay

Detaylı

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIGI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel _Müdürlüğü

T.C. ULAŞTIRMA, DENİZCİLİK VE HABERLEŞME BAKANLIGI Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel _Müdürlüğü ' T.C. Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel _Müdürlüğü. TÜRKİYE ODALAR VE-BORSALAR BİRLİGmE Dumlupınar Bulvarı No:252 06530 / ANKARA İlgi : Bakanlığımız Bursa IV üncü Bölge Müdürlüğümüzden

Detaylı

T.C. İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü HAKKINDA YÖNETMELİK İZMİR KARABAĞLAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı,nün teşkilat

Detaylı

ANTALYA ULA TIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANTALYA ULA TIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO 1 2 3 VATANDA A SUNULAN HİZMETİN ADI C 1 Yetki Belgesi Verme ( İştigal konusu ile ilgili Uluslararası eşya taşımacılığı yapacaklara verilir.) C 2 Yetki Belgesi Verme ( Eşyanın durumuna göre Uluslararası

Detaylı

ANKARA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

ANKARA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ANKARA ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ SÜRE) 1 C 1 Yetki Belgesi Verme ( İştigal

Detaylı

: 06.08.2012 tarih ve B.05.1.EGM.0.84.2948(64028)-1439 sayılı Bakanlık Oluru.

: 06.08.2012 tarih ve B.05.1.EGM.0.84.2948(64028)-1439 sayılı Bakanlık Oluru. ESKİ YENİ KAPALf YOL Emniyet Genel Müdürlüğü Sayı : B.05.1.EGM.0.84.2948 (64208)-WO3^ f f l-> *~ 712/2012 Konu : 4. Karayolu Trafik Güvenliği Sempozyum ve Sergisi MALİYE BAKANLIĞINA İlgi : 06.08.2012 tarih

Detaylı

6. KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ

6. KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ 6. KARAYOLU TRAFİK GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU SONUÇ BİLDİRGESİ 12-14 KASIM 2015 Ülkemizde karayolu ulaşımı ve trafik güvenliğine ilişkin sorunların çok yönlü bir şekilde ele alınarak bilimsel değerlendirmeler

Detaylı

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü ADR KISIM 9 KAPSAMINDA ARAÇLARIN ÜRETİM VE ONAYINA İLİŞKİN TALİMAT

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü ADR KISIM 9 KAPSAMINDA ARAÇLARIN ÜRETİM VE ONAYINA İLİŞKİN TALİMAT TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü ADR KISIM 9 KAPSAMINDA ARAÇLARIN ÜRETİM VE ONAYINA İLİŞKİN TALİMAT Tehlikeli mal taşımacılığına yönelik N ve O kategorisi araçlar için ilgili zorunluluklar,

Detaylı

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü KONTRPLAK VARİLLER (1D) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü KONTRPLAK VARİLLER (1D) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ Doküman ULM-02-SR-012 TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü KONTRPLAK VARİLLER (1D) İÇİN TASARIM Bu belge, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan kontrplak variller (1D) için tasarım

Detaylı

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti

Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için Eğitim Seti Karayoluyla Uluslararası Tehlikeli Madde Taşımacılığı (ADR) hakkındaki Avrupa Anlaşması, Birleşmiş Milletler Ekonomi Komisyonu nezdinde

Detaylı

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz?

ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI HİZMETLERİ: MEGA çözümler için TEK ortağınız. Tehlike sınıfınızı biliyor musunuz? ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ HİZMETLERİMİZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi (OSGB) olarak siz değerli danışanlarımızın İş güvenliği Uzmanı,

Detaylı

Petrol Sektöründe Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve ADR Uyum Süreci. 20 Mart 2008 I.Tehlikeli Madde ve Taşımacılığı Zirvesi İstanbul

Petrol Sektöründe Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve ADR Uyum Süreci. 20 Mart 2008 I.Tehlikeli Madde ve Taşımacılığı Zirvesi İstanbul Petrol Sektöründe Tehlikeli Madde Taşımacılığı ve ADR Uyum Süreci 20 Mart 2008 I.Tehlikeli Madde ve Taşımacılığı Zirvesi İstanbul PETDER ÜYELERİ Altınbaş Petrol ve Ticaret A.Ş. Belgin Madeni Yağlar BP

Detaylı

T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER

T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER T.C. KOZAKLI KAYMAKAMLIĞI İlçe Emniyet Amirliği Belgelendirme Büro Amirliği HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü 09.01.2014 / 00495 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü 09.01.2014 / 00495 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE Sayı : 44873033-51.03-TMKTDGM T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü Konu : Tehlikeli Mal Taşımacılığı Denetimlerine İlişkin Genelge 09.01.2014 / 00495 GÜMRÜK VE TİCARET BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE

Detaylı

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI. Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE Sayı :21558579-010.06.02 Konu :Limanlarda Doğrulanmış Brüt Ağırlık (VGM) Uygulamasına İlişkin Genelge GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI Gümrükler Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme

Detaylı

HORASAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ

HORASAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ HORASAN İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI S.NO 1 VATANDAŞA SUNULAN HİZMETİN ADI EHLİYETİN TESLİMİ (1.DEFA) TRAFİK TESCİL VE DENETLEME BÜRO AMİRLİĞİ BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 3-Vergi Dairesinden

Detaylı

Araç muayenesi ile ilgili en çok merak edilenler. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları

Araç muayenesi ile ilgili en çok merak edilenler. TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları Araç muayenesi ile ilgili en çok merak edilenler TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları 13-10-15 Slide 1 Eski araçlar muayeneden geçemiyormuş, 20 yaşındaki araçlardan sıfır araç gibi performans beklenmesi haksızlık

Detaylı

ADR de Ele Alınan Konular

ADR de Ele Alınan Konular ADR (L Accord européen relatif au transport international des marchandises Dangereuses par Route) Tehlikeli Malların Uluslararası Karayollarında Taşınmasına İlişkin Avrupa Anlaşması: 1957 yılında Birleşmiş

Detaylı

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü METAL VARİLLER VE BİDONLAR (1A, 1B, 1N, 3A, 3B) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ

TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü METAL VARİLLER VE BİDONLAR (1A, 1B, 1N, 3A, 3B) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü METAL VARİLLER VE BİDONLAR (1A, 1B, 1N, Bu belge, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan metal malzemeden mamul variller (1A, 1B, 1N) ve bidonlar

Detaylı

Tüvtürk Araç Muayene. Araç muayeneleri ile ilgili merak edilen bilgiler burada anlatılmıştır. Periyodik Araç Muayenesi

Tüvtürk Araç Muayene. Araç muayeneleri ile ilgili merak edilen bilgiler burada anlatılmıştır. Periyodik Araç Muayenesi Tüvtürk Araç Muayene Araç muayeneleri ile ilgili merak edilen bilgiler burada anlatılmıştır. Periyodik Araç Muayenesi Tüvtürk Araç Muayene Randevusu Almak Gecikme Bedeli Hesaplama 2014 Yılı Araç Muayene

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU NA GÖRE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİNİN KENDİ İŞYERİ İÇİN RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPMASI MÜMKÜN MÜ?

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU NA GÖRE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİNİN KENDİ İŞYERİ İÇİN RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPMASI MÜMKÜN MÜ? 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU NA GÖRE İŞVEREN VEYA İŞVEREN VEKİLİNİN KENDİ İŞYERİ İÇİN RİSK DEĞERLENDİRMESİ YAPMASI MÜMKÜN MÜ? Lütfi ALPSOY 31 * Recep GÜNER 32 ** ÖZ 6331 sayılı İş Sağlığı

Detaylı

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri

2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri 2014 Yılı Ocak-Haziran Dönemi Faaliyetleri AĞUSTOS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EYLÜL AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN EYLÜL AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 20 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN

Detaylı

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN TEMMUZ AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 14 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ

ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN TEMMUZ AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 14 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN TEMMUZ AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 14 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. ALINAN KARARLAR YÖNETİM KURULUNDA ELE ALINARAK GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNULMUŞTUR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI

Detaylı

Tuzla ADR / TMGD Eğitimi. TMGD Deneme Sınavı (33 / 42 Cevap)

Tuzla ADR / TMGD Eğitimi. TMGD Deneme Sınavı (33 / 42 Cevap) TMGD Deneme Sınavı (33 / 42 Cevap) 1) Tehlikeli maddelerin taşınası sırasında sıcaklık kontrolü ile ilgili aşağıdakilerin I. SADT (KHDS) si 55 derecenin üzerinde olmayan kendinden reaktif maddeler, taşıma

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI NIN TEŞKİLAT YAPISI VE ÇALIŞMA ESASLARINA DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı;

Detaylı

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ YÖNERGESİ

TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ YÖNERGESİ TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV, SORUMLULUK VE YETKİ YÖNERGESİ TEHLİKELİ MAL VE KOMBİNE TAŞIMACILIK DÜZENLEME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞKİLAT, GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUK

Detaylı

SRC 5 SINAVI 3 (TEMEL+TANKER)

SRC 5 SINAVI 3 (TEMEL+TANKER) SRC 5 SINAVI 3 (TEMEL+TANKER) 1. Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır? A) Şoför, yükleme yeri kurallarına uymak zorundadır. B) Yükleme, boşaltma ve aktarma yapılırken sigara içilmez. C) Tehlikeli madde taşıyan

Detaylı

TMGD DENEME paket x 25 kg

TMGD DENEME paket x 25 kg TMGD DENEME 6 1- Aşağıdaki maddelerden hangisinin, sürücü her 4 ila 6 saatte sıcaklık kontrolü yapmalı ve kaydetmelidir? a) UN 1156 b) UN 3221 c) UN 1230 d) UN 3102 e) UN 3111 2- PG- I e ait bir alevlenir

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE VE KOMBİNE TAŞIMACILIK MÜDÜRLÜĞÜ DIŞTA PLASTİK VARİLLE PLASTİK KOMPOZİT AMBALAJ (6HH1) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ

TEHLİKELİ MADDE VE KOMBİNE TAŞIMACILIK MÜDÜRLÜĞÜ DIŞTA PLASTİK VARİLLE PLASTİK KOMPOZİT AMBALAJ (6HH1) İÇİN TASARIM ONAY SÜRECİ Doküman ULM-02-SR-021 TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü KOMPOZİT AMBALAJ (6HH1) İÇİN TASARIM Bu belge, tehlikeli madde taşımacılığında kullanılan dışta plastik varille plastik kompozit

Detaylı

17 Mart 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : ÇEŞİTLİ İLÂNLAR

17 Mart 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : ÇEŞİTLİ İLÂNLAR 17 Mart 2017 CUMA Resmî Gazete Sayı : 30010 ÇEŞİTLİ İLÂNLAR Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan: Kurul 21/10/2016 tarihli ve 6548-33 sayılı Kararı ile, Kayseri Sivas Karayolu 28.Km Çavuşağa Köyü Kocasinan/KAYSERİ

Detaylı

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve

ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve ZABITA MÜDÜRLÜĞÜ 1- Beyaz Masaya gelen 59 telefon şikâyetinin, tamamı sonuçlandırıldı. 2- Temizlikle ilgili şikâyetlerin yerinde incelenmesi ve gereğinin yaptırılması sağlanmıştır. 3- Su ve kanal arızaları

Detaylı

TÜRKIYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE Dumlupınar Bulvarı No: / ANKARA

TÜRKIYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE Dumlupınar Bulvarı No: / ANKARA TÜRKIYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİNE Dumlupınar Bulvarı No:252 06530 / ANKARA Ilgi : Bakanlığımız Bursa IV üncü Bölge Müdürlüğümüzden alınan 04.08.2017 tarihli ve 22354 sayılı yazı. Bakanlığı= Bursa IV

Detaylı

YETKİLENDİRİLMİŞ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI KURULUŞU (TMGDK)

YETKİLENDİRİLMİŞ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI KURULUŞU (TMGDK) TC Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı YETKİLENDİRİLMİŞ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI KURULUŞU (TMGDK) TMGD Entegre Danışmanlık ve Lojistik Hizmetleri Tic.Ltd.Şti Web: www.entegretmgd.com

Detaylı

ERZURUM VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI (EK-2)

ERZURUM VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI (EK-2) ERZURUM VALİLİĞİ İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÖLGE TRAFİK DENETLEME ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ KAMU HİZMET STANDARTLARI (EK-2) SIRA NO HİZMETİN ADI BAŞVURUDA İSTENİLEN BELGELER 1 Trafik Kazası Tespit Tutanağı Onaylı Örneğinin

Detaylı

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması

Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması Atık Toplama Protokolü Genel İş Akış Şeması Belediyenin Atık Toplama Protokolü Süreci Protokol Çalışmasının Yapılması Mevcut Firmalarla Devam Edilecek mi? E Protokolün Yenilenmesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığından

Detaylı

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ERZURUM ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ)

EK-2 KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU ERZURUM ULAŞTIRMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET STANDARTLARI HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) EK-2 SIRA NO BAŞVURUDA 1 13181 sayılı Kararname tatbikatları 2 Altyapı Proje İşleri 3 Altyapı Uygulama İşleri - 1 ay 4 Ara ve revize iş programı 5 Avan proje, uygulama proje yapım ve hazırlıkları 10.11.1984

Detaylı

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK

T.C. İZMİR KONAK BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yapı Kontrol Müdürlüğü ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK GENEL HÜKÜMLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu yönetmeliğin amacı, nün teşkilat yapısını, hukukî statüsünü, görev,

Detaylı

DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ

DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ DENİZYOLUYLA TAŞINAN TEHLİKELİ YÜKLERE İLİŞKİN ULUSLAR ARASI KOD KAPSAMINDA EĞİTİM VE YETKİLENDİRME YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı; deniz

Detaylı

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI HAZİRAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN HAZİRAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 13 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar

Yapılan çalışmalar Eylül Haziran Yapılan çalışmalar Eylül Ekim Yapılan çalışmalar. Öncelik haritası. Yapılan Çalışmalar KUMLUCA CUMHURİYET ORTAOKULU EĞİTİM ORTAMLARINDA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ VE AZALTILMASI STRATEJİ VE EYLEM PLANI ÇALIŞMA TAKVİMİ ( - 2014 EĞİTİM -ÖĞRETİM YILI) S.N FAALİYETLER EĞİTİM ORTAMI VE ÇEVRESİ GÖSTERGELER

Detaylı

1.SINAVLAR SINIF DÜZEYİ DERS ADI TARİH 2.SINAVLAR 3.SINAVLAR

1.SINAVLAR SINIF DÜZEYİ DERS ADI TARİH 2.SINAVLAR 3.SINAVLAR SINIF DÜZEYİ DERS ADI TARİH 4.Sınıf TÜRKÇE 1 Mart Salı 4.Sınıf 3 Mart Perşembe 4.Sınıf SOSYAL BİLGİLER 7 Mart Pazartesi 4.Sınıf TRAFİK GÜVENLİĞİ 9 Mart Çarşamba 4.Sınıf MATEMATİK 11 Mart Cuma 4.Sınıf FEN

Detaylı

NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NİSAN AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NİSAN AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN NİSAN AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 18 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı