EN YOĞUN KATILIMLI SEMİNERİMİZ: e-fatura BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EN YOĞUN KATILIMLI SEMİNERİMİZ: e-fatura BİLGİLENDİRME SEMİNERİ"

Transkript

1 EN YOĞUN KATILIMLI SEMİNERİMİZ: e-fatura BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Bilindiği üzere T.C. Maliye Bakanlığı nın 421 Sıra No lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği ile bazı sektörlere 2013 yılının Eylül ayından itibaren bazı sektörlere e-fatura kullanma zorunluluğu getirildi. Anılan tebliğde, yer alan konuları detaylı bir şekilde ve örneklendirme yoluyla üyelerimize aktararak, üyelerimizin sözkonusu tebliğ hakkında bilinçlenmeleri amacıyla e-fatura Bilgilendirme Semineri isimli ücretsiz bir seminer Odamız ve T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanlığı işbirliği içerisinde 2 Ekim 2013 tarihinde gerçekleştirildi. Odamızca bugüne kadar düzenlenen seminer organizasyonları arasında 709 kişinin katılımıyla bir ilk yaşandığı ve 3 ayrı toplantı salonunda eş zamanlı olarak izlenen seminerin açış konuşması Odamız Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Dursun Topçu tarafından yapıldı.

2 Sayın Dursun Topçu açış konuşmasında; T.C. Maliye Bakanlığı nın e-fatura uygulamasında yürürlüğe koyduğu kanun ve yönetmelikler hakkında açıklamalarda bulunarak; e-fatura tanımı, işleyişi, amacı ve iş hayatına getirdiği kolaylık ve tasarruflar hakkında bilgi verdi. ÜÇ AYRI MEKANDA ÜYELERİMİZİN BİLGİLENDİRİLMESİ: 4. Kat Meclis Salonu Katılımcılarımız

3 4. Kat Meclis Salonu Fuayesinde plazma ile semineri izleyen katılımcılarımız 5.Kat Fuaye Toplantı Salonu, 2 adet Plazma ile seminerimizi izleyen katılımcılarımız

4 İki senedir Odamız seminerlerine sunumları ile destek veren Uğur Doğan a, Sayın Dursun Topçu tarafından Odamızca hediye takdimi T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı Uğur Doğan e-fatura ve Uygulamaları başlıklı sunumunda; daha önceki yıllardaki uygulamalarda firmaların prosedür nedeniyle kağıt işlemleri içinde boğulduğunu, yapılan kayıtlarda herhangi bir yokluğun ya da karışıklığın firmaları içinden çıkılamaz hallere düşürdüğünü fakat yeni uygulamaya konulan e-fatura ve e-defter uygulamalarının bu hantallığı, dağınıklığı ve karışıklıkları ortadan kaldırarak işlemleri daha açık ve anlaşılır bir hale getirip, saklanmasının kolaylaştığını, yeni TTK nın farklı uygulamalar getirdiğini ve bilişim sektörünün bu uygulamaları kolaylaştırdığını belirtti.

5 Uğur Doğan ın sunumundan sonra T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Müdürü Yalçın Tercan e-defter Uygulaması hakkındaki sunumunu yapmıştır. Yalçın Tercan sunumunda; e-defter uygulamasının; uluslararası standartlara uyum sağlamak, ticari hayata yeni açılımlar kazandırmak, elektronik denetim için uygun alt yapıyı oluşturmak, kağıt süreçleri ihtiyaca uygun biçimde revize etmek için gerekli olduğunu belirtti.

6 e-imza BİLGİLENDİRME SEMİNERİ 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu, kağıt ortamında yürütülen işlemlerin elektronik ortamda güvenli ve hukuki sonuç doğuracak biçimde yürütülebilmesi için büyük bir olanak sağladı. Böylece zamandan, paradan ve iş gücünden tasarruf etmek üzere, kişisel veya kurumsal işlerinizi elektronik ortama taşıyarak NES ve e-imza kullanabilmektesiniz. e-imza konusunun tüm detayları ile üyelerimize hem mevzuat hem de teknik yönden anlatılması amacıyla e-imza Bilgilendirme isimli ücretsiz bir seminer Odamız ile BTK, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Dairesi ile TÜBİTAK ve özel sektörden uzman yetkililerle işbirliği içerisinde 9 Ekim 2013 tarihinde Odamız 4. Kat Meclis Salonu nda 10:00 16:00 saatleri arasında gerçekleştirildi.

7 312 kişinin katıldığı seminerin açış konuşması Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Servet Samsama tarafından yapıldı. Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Servet Samsama açış konuşmasında; 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu, e-imza uygulamasında yürürlüğe koyduğu kanun ve yönetmelikler hakkında açıklamalarda bulunarak, e-imza tanımı, işleyişi, amacı ve iş hayatına getirdiği kolaylık ve tasarruflar hakkında bilgi verdi.

8 Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Servet Samsama nın konuşmasının bitiminden sonra Bilişim Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilişim Uzmanı Demet Kabasakal, elektronik imzaya neden ihtiyaç duyulduğu, elektronik imzanın ıslak imzaya üstünlüklerini, hukuki geçerliliğini, dünyada ve ülkemizdeki e-imza uygulamaları ve istatistikleri, e- İmza sahibinin yükümlülükleri ve iptal sebepleri hakkında bilgi verdi.

9 Demet Kabasakal ın sunumunu takiben, T.C. Maliye Bakanlığı Gelir Uzmanı Canan Bağrıyanık Gelir İdaresi Başkanlığı e-imza Uygulamaları hakkındaki sunumunda; e- İmzanın tanımını, sağladığı avantajları, e-haciz uygulamasını, e-fatura kayıt sistemini anlatarak Mali Mühür hakkında bilgi verdi ve kullanım alanlarına değindi. Canan Bağrıyanık ın sunumundan sonra, TÜBİTAK Kamu Sertifikasyon Merkezi Araştırmacısı Erhan Turan Elektronik İmza Teknolojisi ve Uygulama Alanları başlıklı sunumunda; açık anahtarlı altyapı teknolojisinde kullanılan matematiksel şifreleme yöntemleri ve çift anahtarlı şifreleme algoritmaları ile e-imzada kullanım şekilleri, e- İmza güven zinciri, elektronik sertifika standartları ve içeriğini katılımcılara ayrıntılı bir şekilde aktardı.

10 Erhan Turan ın sunumu bittikten sonra, TÜRKTRUST İş Geliştirme Müdürü N. Atilla Biler Yaygınlaşan e-imza ve Yarattığı Yeni Fırsatlar başlığını verdiği sunumunda; e- İmza, Güvenli Elektronik İmza ve Nitelikli Elektronik Sertifika (NES), Elektronik Sertifika Hizmetleri ve Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları (ESHS), Türkiye deki ESHS yapısı ve e-imza mevzuatı ve elektronik imza uygulama örnekleri hakkında geniş bilgileri katılımcılar ile paylaştı.

11 e-güven Firması Kurumsal Satış Yöneticisi Can Şatvan Elekronik İmza ve Kullanım Alanları başlıklı sunumunda Türkiye'nin bilgi güvenliği alt yapısının, standartlarının ve uygulamalarının; çağdaş, verimli, karlı ve güvenli bir biçimde şekillenmesini sağlayacak bir beceri merkezi haline dönüştürmeye çalıştıklarını, elektronik sertifika ihtiyacı olan herkese güvenilir ve etkin hizmet sunulması gerektiğini, üretilen sayısal sertifikaların; o o o o Uluslararası geçerliliği olan, Türkiye koşullarına uyarlanabilen, Elektronik ortamda kurumların ve bireylerin ihtiyaçlarına cevap verebilen, "Elektronik İmza Kanunu"na ve bu kanunun getirdiği tüm yükümlülüklerle uyumlu sertifikalar olması gerektiğinin altını çizdi. Seminerin bir sonraki konuşmacısı Avea Mobil İmza Ürün Yöneticisi Özgecan Kara Cepte Elektronik İmza konulu sunumunda günlük hayatta elimizden düşürmediğimiz cep telefonlarında kullanılan mobil imzaya nasıl başvurulduğunu, kullanımını ve güvenirliliği hakkında geniş bilgi verdi. Özgecan Kara nın sunumundan sonra Turkcell Mobil İş Yönetimi Yöneticisi Meltem Demirtürk Dijitalleşen Türkiye de Mobil İmza başlıklı sunumunda; mobil imza uygulamalarının dünyadaki örnekleriyle başlayarak, ülkemizde dijitalleşme basamaklarını yıllar bazında anlattı ve cep telefonları ile mobil imza kullanımının yaygınlaşmasını ve gündelik hayata getirdiği güvenli, pratik ve ekonomik çözümler üzerinde açıklamalar yaptı.

12 Vodafone Mobil Finansal Servisler Ürün Yöneticisi Kutay Yalınkılınç Mobil Dünyada Mobil İmza konusundaki konuşmasında; mobil imza ile işlemlerin ıslak imza atarmış gibi yapılarak, elektronik ortamlarda kimliklerin kolayca kanıtlanabileceğini, ıslak imza atmak için yerinizden ayrılmak zorunda kalınmayacağını, bu işlemin son günlerde özellikle cep telefonundan sıkça yapıldığının altını çizdi Kutay Yalınkılınç sözlerini bitirdikten sonra, e-tuğra Firması Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Koordinatörü Semih Yılmaz MERSİS ve Elektronik İmza konusunda sunum yaptı. Semih Yılmaz sunumunda; Ticaret Odaları için çok önemli bir uygulama olan MERSİS sistemi konusunda bilgi vererek, bu sistemi uygulayan Ticaret Odalarında zaman ve paradan nasıl tasarruf yapıldığını, MERSİS uygulaması yürürlüğe konulduğunda e-imza ile firmaların işlemlerinin nasıl kolaylaşacağını ülkemizden örneklerle vurguladı.

13 e-devlet, e-hizmet / m-devlet, m-hizmet BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Bugün, ülkemizde kamu kurumlarının sunmuş olduğu 785 hizmete elektronik ortamda erişim sağlanmasına imkan tanıyan e-devlet sistemine kayıt yaptıran kişi sayısı 16 milyona yaklaşmıştır. e-devlet projeleri sayesinde kamu kurum ve kuruluşlarının vermiş olduğu hizmetler daha etkin, daha verimli ve şeffaf bir şekilde vatandaşın hizmetine sunulabilmektedir. Devlet ve birey ilişkilerinde, devletin vatandaşa karşı yerine getirmekle yükümlü olduğu görev ve hizmetler ile, vatandaşların devlete karşı olan görev ve hizmetlerinin karşılıklı olarak elektronik iletişim ve işlem ortamlarında kesintisiz ve güvenli olarak yürütülmesi esasına dayanan ve vatandaşların zaman ve yer kısıtlaması olmadan, her yerde ve ihtiyaç duydukları her an, kamu kurum ve kuruluşlarının sunmuş oldukları hizmetlere erişerek bu hizmetlerden yararlanmalarını sağlayan elektronik devlet ve mobil devlet hizmetleri dünyada ve ülkemizde her geçen gün hızla artmaktadır. Bu itibarla, kullanıcı sayısının 2018 yılında 30 milyona ulaşmasının beklendiği e-devlet ve m-devlet hizmetlerinin iş dünyamız tarafından bilinirliğinin ve kullanılırlığının artmasının önemine istinaden, Odamızca, 23 Ekim 2013 Çarşamba günü, 10:00 14:30 saatleri arasında Odamız Merkez Binası, 4. Kat Meclis Salonu nda e-devlet, e-hizmet, m-devlet, m-hizmet Bilgilendirme Semineri isimli ücretsiz bir seminer düzenlendi.

14 232 kişinin katılım sağladığı anılan seminer in açış konuşması Odamız Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Sayın Hasan Erkesim tarafından yapıldı.

15 Sayın Erkesim tarafından gerçekleştirilen açış konuşmasını müteakip olarak seminerin ilk sunumu Türksat Anonim Şirketi e-devlet ve Bilgi Toplumu Direktörü Dr. Hüseyin Özgür Tan tarafından gerçekleştirildi. Dr. Hüseyin Özgür Tan, yapmış olduğu sunumda, e-devlet tanımı, e-devlet Hizmetleri, e-devlet Kapısı Hizmetleri, e-devlet Kapısı nın güvenilirliği ve erişilebilirliği konularında katılımcıları bilgilendirdi. Dr. Tan, e-devlet Kapısının sunum tarihi itibariyle (23 Ekim 2013) kullanıcı sayısına ulaştığı, e-devlet Kapısı üzerinde 112 Kurum un yer aldığı ve 812 adet birbirinden farklı hizmetin kullanıcılara verildiği bilgilerini de katılımcılara aktardı.

16 Dr. Hüseyin Özgür Tan dan sonra T.C. Ekonomi Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanı Ömer Tarık Gençosmanoğlu, Ekonomi Bakanlığı e-devlet Uygulamaları başlıklı sunumu ile katılımcılarımızı bilgilendirdi. Ömer Tarık Gençosmanoğlu, 1990 yılında 35 Milyar Dolar olan dış ticaret hacmimizin 12 sene içerisinde 10 kat büyüyerek 2012 yılında 389 Milyar Dolar a çıktığını, 2010 yılında olan Gümrük Beyannamesi adedinin ise son 2 yılda yüzde % 50 artarak e yükseldiğini belirtti. Gençosmanoğlu, Ekonomi Bakanlığı nın uygulamadaki e- Devlet projelerinin Dahilde İşleme Rejimi Projesi (DİR) (Ağustos 2005), Serbest Bölgeler Bilgisayar Uygulama Programı (SBBUP) (Nisan 2008), Turquality Projesi

17 (Kasım 2009), Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi (TAREKS) (Aralık 2010) ve İhracat Bilgi Platformu (Ocak 2011) olduğunu belirterek, devam eden projelerin ise Elektronik Yatırım Teşvik Belgesi Sistemi (e-teşvik), Elektronik Belge Yönetim Sistemi (EBYS) olduğunu katılımcılara aktardı. Ömer Tarık Gençosmanoğlu ndan sonra T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Daire Başkanı Uğur Doğan, Maliye Bakanlığı nın e-devlet Uygulamaları hakkında katılımcıları bilgilendirmiştir. Uğur Doğan yapmış olduğu sunumda, e-fatura, e-defter, e-beyanname, KDVİRA vd. olmak üzere Maliye Bakanlığı nın tüm e-devlet uygulamalarını başlıklar halinde katılımcılarımıza aktardı.

18 Uğur Doğan dan sonra kürsüye gelen T.C. Adalet Bakanlığı Tetkik Hakimi Mehmet Demiroğlu, Kurum Portal Penceresinden e-adalet Uygulamaları ve Uluslararası Arenada UYAP başlıklı sunumu ile UYAP sistemini tüm ayrıntılarıyla katılımcılarımıza aktardı. Özellikle UYAP ın mobil tarafı konusunda katılımcılarımızı bilgilendiren Demiroğlu, UYAP ın uluslararası arenada çok popüler bir uygulama olduğunu, çok sayıda uluslararası ödülün sahibi olan UYAP uygulamasını birçok ülkenin satın almak için girişimde bulunduğunu belirtti.

19 Mehmet Demiroğlu nun sunumunu müteakip olarak kürsüye gelen SGK İstanbul İl Müdür Yardımcısı Murat Özdamar SGK nın e-devlet Uygulamaları başlıklı sunumunda, e-sigorta sistemini katılımcılarımıza aktardı. Murat Özdamar, ülkemizin e-sigorta sistemini dünyada uygulayan 3. ülke olduğunu belirterek, e-sigorta uygulaması ile her yıl 1 milyar TL tasarrufun bu sistemden sağlanılmasının beklenildiği bilgisini verdi. Özdamar, 5502 nolu kısa mesaj numarasına mesaj gönderildiği takdirde 7 gün 24 saat boyunca SGK sigorta hizmetleri ile ilgili bilgi alınabildiği bilgisini de ekledi.

20 Seminerin, Kolay ve Güvenilir Ticarette e-devlet ve m-devlet Uygulamaları başlıklı son sunumu T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Bilişim Uzmanı Onur Fenar tarafından gerçekleştirildi. Onur Fenar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı nın yeni bir bakış açısı ile Kurumsal BT Stratejisi ni yeniden oluşturduğunu, vatandaş odaklı yaklaşım ile kurumsal e-dönüşüm projelerini yeniden ele aldıklarını ve yürüttükleri tüm projelerde ağırlıklı olarak Mobil Uygulamalar, Büyük Veri, Sosyal Ağlar ve Bulut Bilişim olmak üzere 4 temel kavramı ön planda tuttuklarını belirttiği konuşmasının devamında Gümrük ve Ticaret Bakanlığının 8 yeni projesinden bahsetti ve aynı zamanda da mevcut e-devlet hizmetlerini de katılımcılara aktardı. Tel : (212) Faks: (212) tulay.bahcetepe@ito.org.tr murat.ozturan@ito.org.tr.

21 CEBİT EURASIA İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ Ekim 2013 tarihlerinde, İstanbul Fuar Merkezi nde düzenlenen CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı çerçevesinde, Bilişim sektörüne yönelik olarak Türk ve yabancı işletmeler arasında yeni iş bağlantıları kurulabilmesi amacıyla, KOSGEB kapsamındaki Avrupa İşletmeler Ağı İstanbul Konsorsiyumu tarafından Fuar içerisinde özel olarak kurulan alanda Odamızın da işbirliği ile ikili iş görüşmeleri düzenlendi. Bu yıl Fuara 18 farklı ülkeden 425 firma katılım sağladı. Fuarı katılımcı ziyaret etti.

22 İkili İş Görüşmeleri KOSGEB, İSO ve Sabancı Üniversitesinin bulunduğu alanda gerçekleştirilmiş olup, Odamızın, üyelerimizi koordine etmek amacıyla bulunduğu yönlendirme standı ikili iş görüşmeleri alanının hemen yanında 4. Hall, D08 de yer aldı. Böylelikle hem Odamız organizasyonu ile katılan üyelerimize hem de duyurularımız sonucunda direkt olarak KOSGEB e başvurarak ikili iş görüşmelerine katılan üyelerimize hizmet verildi. Avrasya bölgesinin en önemli bilgi ve iletişim teknolojileri etkinliği olan CeBIT Bilişim Eurasia 2013 çerçevesinde yapılan İkili İş Görüşmeleri etkinliğine Bilgi ve İletişim Teknolojileri sektöründen 118 uluslararası firma katıldı.

23 Anılan etkinliklere Odamız vasıtasıyla katılan 11 kayıtlı üyemizin yanısıra, Odamıza kayıt yaptırmayan ancak Odamız duyuruları ve çalışmaları doğrultusunda, direkt olarak KOSGEB e kayıt yaptıran üyelerimiz de Odamızca tüm etkinlik süresince sunulmuş olan (yönlendirme, bilgilendirme vb.) tüm hizmetlerden faydalandı. Anılan etkinlik süresince aynı zamanda kurulan yönlendirme standımız, bir info stand niteliğinde de çalıştı. Fuar ziyaretçilerine 600 ü aşkın Odamız yayını ve 400 adet Odamız gazetesi dağıtıldı.

24 e-ticaret GİRİŞİMCİLİĞİ KONUSUNDA ODAMIZIN İLK KAPSAMLI VE BELGELİ EĞİTİMİ: e-ticaret GİRİŞİMCİLİĞİ SEMİNERİ NE KONUSUNDA UZMAN BİRÇOK KONUŞMACI KATILDI. Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım, satış, sigorta, dağıtım ve ödeme işlemlerinin online ağ sistemleri üzerinden gerçekleştirilmesi şeklinde tanımlanan e-ticaret, bugün bilgi ekonomisi olarak adlandırılan küresel ekonominin en önemli enstrümanlarından birisidir. Açık ağ üzerinden gerçekleşen e-ticaret işlemleri elektronik iletişimi de arttırmıştır. Elektronik iletişim işletmelere, tüm tüketicilere daha ucuz ve kolay bir şekilde ulaşma olanağı sağlamaktadır. Pek çok işletme, bu yolla herhangi bir fiziksel yatırıma girmeden, bir satış mağazası ve fiziki bir pazarlama ağı kurmadan ürünlerini pazarlama imkanına kavuşmaktadır.

25 Elektronik ortamda üretim, pazarlama ve dağıtım faaliyetleri maliyetleri düşürmesi nedeniyle e-ticaret, işletmelere ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet üstünlüğü sağlamaktadır. Diğer yandan e-ticaret sayesinde işlem maliyetleri ve nakliye masrafları tüketiciler lehine düşmektedir. Tüketiciler evlerinden çıkmadan sorun yaşamadan ve zaman kaybetmeden sanal mağazalardan alışveriş yapabilmektedir. Yukarıda zikredilen sayısız avantajı sayesinde bugün birçok işletme e-ticaret yapmakta, ulusal ve uluslararası pazarlara giriş yapmak isteyen birçok girişimci ise maliyet ve diğer avantajları nedeniyle e-ticaret yapmayı tercih etmektedir. Bu çerçevede, e-ticaret yapmak isteyen üyelerimizin veya fiziki ticaretini e-ticaret platformuna taşımayı hedefleyen girişimcilerin bilgilendirilmesini teminen Odamızca Ekim 2013 tarihlerinde, 10:00 16:00 saatleri arasında Odamız Merkez Binası, 4. Kat Meclis Salonu nda katılım belgeli e-ticaret Bilgilendirme isimli ücretsiz bir seminer düzenlendi. Büyük ilgi gören seminere 394 kişi katılım sağladı. Seminerin 30 Ekim 2013 tarihli ilk gününde; Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kırcova; Katılımcılara e- ticarette başarılı olmak için şu kurallara uymaları konusunda tavsiyelerde bulundu; İşinizi çağın gereklerine uydurabilmek için interneti mutlaka kullanmalısınız, çünkü internet ortamı hem 24 saat açık, hem global ve hem de en ucuz yoldur, işinizi internete taşırken bilinçli bir strateji dahilinde hareket etmelisiniz. Stratejinizi belirledikten sonra pazar araştırması yapmalı, rekabet ortamını iyi tanımalısınız. Konularınızı; maliyet liderliği, farklılaştırma ve ürüne odaklanma olarak belirlemelisiniz. Ülke içinde ve dışında bilgilerin izlenmesi, değerlendirilmesi ve yayılması çok önemlidir.

26 Prof Dr. İbrahim Kırcova, işletmelerin aşağıda yazılı olan en önemli beş soruyu sürekli yanıtladıklarında başarılı olabileceklerini belirtti; 1. Benzersiz yanınız nedir? 2. Zayıf olduğunuz yanınız nedir? 3. Mevcut müşterilerinizi neden kaybediyorsunuz? 4. Değer yarattığınız alan nerededir? 5. Müşterilerinizden en çok duyduğunuz şikayet/itiraz nedir?

27 Yilmazbozan.com firması Dijital Pazarlama ve e-ticaret Danışmanı Yılmaz Bozan; Web sitesi kurulum öncesi hazırlıkları, web sitesi kurulum aşaması, web sitesi kurulum sonrası yapılacaklar, ilgili entegrasyonlar, web sitesi altyapı gereksinimleri ve bir e- ticaret sitesinin yönetimi hakkında bilgileri katılımcılarımızla paylaştı.

28 Tsoft Proje Yöneticisi ve aynı zamanda EDER Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Arıkan; e-ticaret sitesi kurarken dikkat edilmesi gereken hususları; Alan adı, sürekli ulaşılabilirlik, güvenilir IP adresi, kriptolu bilgilerin uygun yerlerde kullanılması, gerekli değerlerin yedeklenmesi, müşterinin beğenebileceği site tasarımı ve güçlü bir yazılım olarak ifade etti.

29 360 Plus Media Teknoloji ve İş Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Aytaç Mestçi; e- Ticaret kavramının başlangıcından günümüze tarihi taramasını yaptığı konuşmasında, arama motorları hakkında bilgi vererek, firmanın kendine ait e-ticaret sitesinde sayfasının arama motorları tarafından nasıl daha kolay bulunabileceğini, indeksleme yapılabileceğini, arama sonuç sayfalarında üst sıralara çıkmasının nasıl sağlanabileceğini örneklerle aktardı.

30 Bankalar Arası Kart Merkezi Ödeme Araçları Ürün Yönetim Müdürü Okyar Tahaoğlu; Amaçlarının; ödemeler sektöründe, nakitsiz bir dünyaya geçişe öncülük etmek ve sektörün gerekli gördüğü alanlarda bu geçiş için gerekli platformları oluşturmak ve işletmek olduğunu anlattığı konuşmasında, BKM Ekspres kart ile yapılacak alışverişin üstün yönlerini katılımcılarımıza örnekleri ile aktardı.

31 Deloitte Firması Perakende Müdürü Hakan Göl; Türkiye e-ticaret pazarı, pazar analizi, pazarın büyümesini etkileyen faktörler, alt sektör bazında pazar büyüklükleri, pazardaki önemli oyuncular, tüketicilerin yaşadığı sorunlar, e-ticarette başarı faktörleri, en iyi uygulamalar ve gelecek önerileri konularında bilgi verdi.

32 Seminerin 30 Ekim 2013 tarihli ilk bölümünün son kısmında Prof. Dr. İbrahim Kırcova moderatörlüğünde; sahibinden.com e-ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ebru Kundakçı, 1V1Y.com Teknolojiden Sorumlu Başkanı Yavuz YONAR, Hepsi Burada Non Elektronik Kategori Direktörü Onur Bayhan, Sarpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Berke Sarpaş, başarı öykülerini katılımcılarımızla paylaştılar.

33 31 Ekim 2013 tarihli Seminerin ikinci gününde; T.C. Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı Elektronik Ticaretin İzlenmesi ve Ödeme Sistemleri Şube Müdürlüğü Uzmanı Nilgün Yılmaz e-ticaretin mevzuatı ve uygulamaya yönelik çalışmaları ve e-ticaretin vergilendirilmesi hakkında bilgi verdi.

34 ETİD (Elektronik Ticaret İşlemleri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Orhun; Türkiye de e-ticaret hacminin ve kalitesinin arttırılması yönünde çalışmalar yapmak, Devlet nezdinde sektörü temsil etmek, Sektör bileşenleri ile sektörü büyütücü, kalitesini arttırıcı çalışmalar yapmak, Halkı bilinçlendirme yönünde çalışmalar yapmak, Eğitimlere, sektör ile ilgili fuar, vb etkinliklerde katkıda bulunmak. konularında yapmış oldukları faaliyetler hakkında bilgi verdi.

35 360 Plus MediaAjansı ve MMA Türkiye Başkanı Zehra Öney ; e-ticarette reklam ve pazarlamanın ülkemizde izlediği yol haritası ve dağılımını grafik ve verilerle gösterdiği konuşmasında, yurdumuzda ve dünyada başarılı olmuş e-ticaret sitelerinden örnekler verdi.

36 Ahi Hukuk Bürosundan Avukat Gökhan Ahi; e-ticarette sözleşmeler konusu hakkındaki yasayı ve mevzuatı detaylı bir şekilde anlatarak, konu ile ilgili örnekleri katılımcılarımızla paylaştı. Tel : (212) Faks: (212) tulay.bahcetepe@ito.org.tr murat.ozturan@ito.org.tr.

37 Seminerin 31 Ekim 2013 tarihli ikinci bölümünün son kısmında Zehra Öney moderatörlüğünde; konuşmacılar: Sefamerve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Metin Okur, Limango Bilgi Teknolojileri Direktörü Hakan Erdoğan, ve Pera Bulvarı Kurucu Ortak / Genel Müdürü Tunç Öz başarı öykülerini katılımcılarla paylaştı. e-ticaret Girişimciliği konusundaki 2 günlük ve katılım belgeli Seminerimiz, katılımcıların yazılı ve şifahi teşekkürleri ile sona erdi.

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ

İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Sayı 43 Mayıs 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r İNTERNETTE B2B İLE İŞİNİZİ BÜYÜTÜN SEMİNERİ Mal ve hizmetlerin üretim, tanıtım,

Detaylı

ODAMIZ 67 NO.LU TELEKOMÜNİKASYON MESLEK KOMİTESİ NİN İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NAZIM EKREN İ ZİYARETİ

ODAMIZ 67 NO.LU TELEKOMÜNİKASYON MESLEK KOMİTESİ NİN İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NAZIM EKREN İ ZİYARETİ ODAMIZ 67 NO.LU TELEKOMÜNİKASYON MESLEK KOMİTESİ NİN İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NAZIM EKREN İ ZİYARETİ Odamız 67 No.lu Elektronik ve Telekomünikasyon Meslek Komitesi Üyeleri tarafından,

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME SEMİNERİ Sayı 41 Şubat 2013 e-bülten İTO BİLİŞİM H e r a y ı n i l k h a f t a s ı İ T O w e b s i t e s i n d e y a y ı n l a n ı r T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİKLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Detaylı

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ

e-bülten CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM BULUT BİLİŞİM SEMİNERİ YAZILIM İSTİŞARE TOPLANTISI İNTERNET VE MOBİL BANKACILIK SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 30 Mart 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. CEBIT 2012 FUARI GLOBAL KONFERANS PROGRAMINA KATILIM 06-10 Mart 2012 tarihleri arasında Almanya nın Hannover şehrinde düzenlenen

Detaylı

İŞ DÜNYASI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI

İŞ DÜNYASI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI İŞ DÜNYASI BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KONFERANSI Eventuum firması tarafından 04 Haziran 2013 tarihinde Marriot Hotel Asia da düzenlenen İş Dünyası Bilişim Teknolojileri Konferansı na Şubemizce katılım gerçekleştirildi.

Detaylı

için Cenk Serdar Katma Değerli Servisler

için Cenk Serdar Katma Değerli Servisler E-Devlet Uygulamaları için Cenk Serdar Katma Değerli Servisler Genel Müdür Yardımcısı Nedir? 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu Kabul Tarihi: Ocak 2004 Islak imzaya eşdeğer nitelikli elektronik sertifika

Detaylı

Bilişim Teknolojileri ve e-ticaret Şubesi

Bilişim Teknolojileri ve e-ticaret Şubesi AVRUPA İŞLETMELER AĞI (AIA) PROJESİ KAPSAMINDA ODAMIZ İLE KOSGEB ARASINDAA BİR İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI 54 ülkede bulunan yaklaşık 600 kurum aracılığıyla 2,5 milyon işletmeye AB mevzuatı, politikaları,

Detaylı

ITMS DAYS www.itmsdays.com. Information Technologies Management Systems Days

ITMS DAYS www.itmsdays.com. Information Technologies Management Systems Days ITMS DAYS Information Technologies Management Systems Days ELEKTRONİK SERTİFİKA HİZMET SAĞLAYICILARI İÇİN ISO/IEC 27001 İN GEREKLİLİĞİ Demet KABASAKAL Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Bilgi Güvenliği

Detaylı

e-fatura e-arşiv e-defter

e-fatura e-arşiv e-defter e-fatura e-arşiv e-defter Şirket Profili Veriban, Özel entegratör statüsü ile e-fatura ve ilgili hizmetleri hızlı, güvenilir ve etkin bir şekilde şirketlerin kullanımına sunabilmek amacıyla 2013 yılında

Detaylı

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 37 Ekim 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. YENİ TÜRK TİCARET KANUNU NDA BİLİŞİM UYGULAMALARI 3 SEMİNERİ - 16 EKİM 2012 Ülkemizin 2023 yılında dünyanın en büyük 10

Detaylı

e-bülten e-ticaret VE KAMU KURUMLARININ İŞBİRLİĞİ TOPLANTILARI 06-07-08 KASIM 2012

e-bülten e-ticaret VE KAMU KURUMLARININ İŞBİRLİĞİ TOPLANTILARI 06-07-08 KASIM 2012 İTO BİLİŞİM Sayı 38 Kasım 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. e-ticaret VE KAMU KURUMLARININ İŞBİRLİĞİ TOPLANTILARI 06-07-08 KASIM 2012 Hollanda dan Maliye Bakanlığı nca davet edilen

Detaylı

E-DEVLET ve E-TİCARET IT 515

E-DEVLET ve E-TİCARET IT 515 E-DEVLET ve E-TİCARET 280 2006-2010 BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ TEMEL EKSENLER 1. Sosyal Dönüşüm 2. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin İş Dünyasına Nüfuzu Eylem ana temaları: Devlet ile İş Yapma Kolaylıklarının

Detaylı

Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu

Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu Devletin Kısayolu: e-devlet Kapısı Tuğan AVCIOĞLU e-devlet ve Bilgi Toplumu e-devlet Kapısı e-devlet hizmetlerinin ortak bir noktadan kullanıcıya hızlı ve güvenli bir şekilde sunulduğu platformdur. Kamu

Detaylı

www.maviperde.com Elektronik ticaret e-ticaret

www.maviperde.com Elektronik ticaret e-ticaret www.maviperde.com 1995 li yıllardan sonra Dünyada ve Türkiye'de elektronik ticaretin ön plana çıkmasıyla ve gelecek yıllarda mekanik perde sistemi pazarının çoğunu elektronik ticaretle olacağı varsayımı

Detaylı

ECE-581 E-Devlet ve e-dönüşüm. Türk Hava Kurumu Üniversitesi 17/01/2014

ECE-581 E-Devlet ve e-dönüşüm. Türk Hava Kurumu Üniversitesi 17/01/2014 ECE-581 E-Devlet ve e- 17/01/2014 MOBIL DEVLET SAMET SALIH ILICA sametilica@hotmail.com ECE 581 1 M-Devlet Nedir? M-Devleti Gerektiren Nedenler M-Devletin Yararları M-Devletin Uygulama Alanları ECE 581

Detaylı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı

Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planı Devlet Planlama Teşkilatı Bilgi Toplumu Dairesi 25 Ekim 2007 Gündem Bilgi Toplumu Stratejisi Yaklaşımı Strateji Bileşenleri Hedefler Eylem Planı İzleme ve Ölçümleme

Detaylı

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ

ORTA ANADOLU İHRACATÇI BİRLİKLERİ GENEL SEKRETERLİĞİ ORTA ANADOLU Sayı: Konu: TİM.OAİB.GSK.ORG.2014/1348-20938 Ankara, 15/10/2014 İklimlendirme Sektörü İhracatçıları Birliği Kişisel Gelişim ve Dış Ticaret Eğitimleri SİRKÜLER (İ-2014) Sayın Üyemiz, Genel

Detaylı

Türkiye E Ticaret Pazarı

Türkiye E Ticaret Pazarı Türkiye E Ticaret Pazarı 28 Mart 2012 İTO Okyar Tahaoğlu 1 Bankalararası Kart Merkezi 1990 yılında kamu ve özel banka ortaklığıyla kuruldu 27 üyeye hizmet veriyoruz Misyon Ödemeler sektöründe, nakitsiz

Detaylı

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda

TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda TNB E-İMZA, TNB Elektronik İmza A.Ş. adı ile Türkiye Noterler Birliği Vakfı tarafından kurulmuştur. Elektronik İmza hizmeti vermektedir, Aynı zamanda E-İmza ya bağlı olarak Katma Değerli servislerde sunmaktadır.

Detaylı

WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır.

WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır. E-Ticarete Giriş E-Ticaret Tanımı WTO(DÜNYA TİCARET ÖRGÜTÜ): Mal ve hizmetlerin üretim, reklam, satış ve dağıtımlarının telekomünikasyon ağları üzerinden yapılmasıdır. OECD(İKTİSADİ İŞBİRLİĞİ VE KALKINMA

Detaylı

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası

TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015. Sponsorluk Dosyası TÜYİD Yatırımcı İlişkileri Zirvesi 2015 Sponsorluk Dosyası Amaç ve Hedeflerimiz Vizyonumuz Türkiye de yatırımcı ilişkileri ile ilişkili farklı hedef kitleleri kurumsal ve bireysel platformda bir araya

Detaylı

Türk Eczacıları Birliği Elektronik İmza Projesi

Türk Eczacıları Birliği Elektronik İmza Projesi Türk Eczacıları Birliği Elektronik İmza Projesi E-GÜVEN Hakkında Bilgi güvenliği alanında Türkiye nin en güçlü ve güvenilir kurumu olmayı hedefleyen E-GÜVEN Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş., Eczacıbaşı

Detaylı

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu

e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu e-dönüşüm Türkiye Projesi 2005 Eylem Planı İlerleme Raporu Sunuşu N.Murat İNCE DPT Bilgi Toplumu Dairesi Başkanlığı 15 Eylül 2005 1 2005 Eylem Planı Genel Tanıtımı - Bilgi Toplumu Stratejisi hazırlıklarının

Detaylı

desteklenir. T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği

desteklenir. T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği T.C. Ekonomi Bakanlığı Destekleri a) Yurtdışı Pazar Araştırması Desteği Yurt dışı pazar araştırması gezilerine ilişkin giderler %70 oranında ve yurt dışı pazar araştırması gezisi başına en fazla 7.500

Detaylı

Devletin Kısayolu e-devlet Kapısı

Devletin Kısayolu e-devlet Kapısı Devletin Kısayolu e-devlet Kapısı e-devlet Nedir? Vatandaş açısından bakıldığında; Devlet in vatandaşa sunduğu hizmetlerden elektronik ortamdan faydalanabilme imkanı anlamına geliyor. Vatandaşlar daha

Detaylı

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz.

E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. Mehmet Can HANAYLI Sanal ortamda hukuksal kurallara uyarak e-ticaret yapabileceksiniz. E-Ticaretin özelliklerini ve araçlarını tanımlayabileceksiniz. E-Ticaretin yararlarını karşılaştırabileceksiniz. E-Ticarette

Detaylı

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri

Eskişehir Sanayi Odası Olarak Yaptığımız Tanıtım Faaliyetleri İstihdam Seferberliği 2019, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldı. 25 Şubat 2019 tarihinde İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Detaylı

2. MOBİL PAZARLAMA PANELİ

2. MOBİL PAZARLAMA PANELİ İTO BİLİŞİM Sayı 32 Mayıs 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. KURUMSAL KAYNAK PLANLAMASI (ERP) SEMİNERİ İşletmelere; işlem maliyetleri, raporlama ve mutabakat maliyetleri, veri doğruluk

Detaylı

MarkeFront Eğitim Hizmetleri. Aytaç Mestçi aytac@markefront.com

MarkeFront Eğitim Hizmetleri. Aytaç Mestçi aytac@markefront.com MarkeFront Eğitim Hizmetleri Aytaç Mestçi aytac@markefront.com MarkeFront Hizmetleri MarkeFront Hizmetleri MarkeFront Hizmetleri Eğitimler İnternet Pazarlama Genel Eğitimleri MarkeFront Eğitimleri İnternet

Detaylı

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar.

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar. E-İMZA E-İmza Kavramı Elektronik imza; Başka bir elektronik veriye (e-posta, e-belge, PDF, Powerpoint, Word, Excel vs.) eklenen ve bu veriyi imzalayan kişinin kimliğini doğrulama ve verinin bütünlüğünü

Detaylı

e-bülten BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİK VE DESTEKLER-3 SEMİNERİ BİLİŞİM İHTİSAS KOMİTESİ TOPLANTISI

e-bülten BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİK VE DESTEKLER-3 SEMİNERİ BİLİŞİM İHTİSAS KOMİTESİ TOPLANTISI İTO BİLİŞİM Sayı 36 Eylül 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. BİLİŞİM SEKTÖRÜNE YÖNELİK TEŞVİK VE DESTEKLER-3 SEMİNERİ Bilindiği üzere, ülkemizin kalkınma trendinin artarak sürdürülebilmesi

Detaylı

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM

Istanbul / WWW.ERKYMM.COM Istanbul / WWW.ERKYMM.COM 25 TEMMUZ 2013 / istanbul 25 TEMMUZ 2013 / istanbul E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama başlangıçta anonim ve limited şirketlerin kullanımına

Detaylı

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar.

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar. E-İmza Kavramı Elektronik imza; Başka bir elektronik veriye (e-posta, e-belge, PDF, Powerpoint, Word, Excel vs.) eklenen ve bu veriyi imzalayan kişinin kimliğini doğrulama ve verinin bütünlüğünü yasal

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR

ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR ELEKTRONİK TİCARET DR. AYŞEGÜL SAĞKAYA GÜNGÖR E-İŞ Elektronik İş (E-iş) Bilgi ve iletişim teknolojilerinin bir şirketin tüm aktivitelerini desteklemek amaçlı uygulanması Şirketin iç ve dış veri sistemlerini

Detaylı

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ

CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ CEZAYİR SEKTÖREL AÇILIM GEZİSİ Sayın Cumhurbaşkanımızın 2014 yılı Kasım ayında yapmış oldukları Cezayir gezisi sırasında, Cezayir le ticaret hacminin arttırılmasına yönelik yapmış oldukları irade beyanının

Detaylı

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar.

E-İmza Kavramı. Elektronik bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlar. E-İmza Kavramı Elektronik imza; Başka bir elektronik veriye (e-posta, e-belge, PDF, Powerpoint, Word, Excel vs.) eklenen ve bu veriyi imzalayan kişinin kimliğini doğrulama ve verinin bütünlüğünü yasal

Detaylı

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu. Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın!

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu. Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın! Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Sunumu Hayatınızı TÜRKKEP le Kolaylaştırın! TÜRKKEP KEP, E-Tebligat, E-Fatura, E-Arşiv Fatura, E-Defter, E-İmza ve E-Saklama hizmetlerini tek başına bütünleşik olarak mevzuata

Detaylı

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMAYA ALINMASI. İstanbul 09.01.2014

MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMAYA ALINMASI. İstanbul 09.01.2014 MERKEZİ SİCİL KAYIT SİSTEMİNİN (MERSİS) ÜLKE ÇAPINDA UYGULAMAYA ALINMASI İstanbul 09.01.2014 1 SUNUM PLANI 1. 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu Getirileri 2. Sistemin Oluşturulmasına İlişkin Yasal Yapı 3.

Detaylı

Bilgi, Bildirim Ve Beyan Verme Yükümlülüğü- İdare(Devlet) İlişkilerinde Teknolojinin Etkin Kullanımı ve Bilgi Havuzunun Oluşturulması Paneli

Bilgi, Bildirim Ve Beyan Verme Yükümlülüğü- İdare(Devlet) İlişkilerinde Teknolojinin Etkin Kullanımı ve Bilgi Havuzunun Oluşturulması Paneli Bilgi, Bildirim Ve Beyan Verme Yükümlülüğü- İdare(Devlet) İlişkilerinde Teknolojinin Etkin Kullanımı ve Bilgi Havuzunun Oluşturulması Paneli Mustafa Umut ÖZGÜL Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Şirketler Dairesi

Detaylı

Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı

Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı Kamuda Dijital Dönüşüm Çalıştayı Yapıldı KALKINMA BAKANI CEVDET YILMAZ: -YENİ BİR BİLGİ TOPLUMU STRATEJİSİ VE EYLEM PLANINI TAMAMLAMIŞ DURUMDAYIZ, BU EYLEM PLANIMIZ BÜYÜME VE İSTİHDAM ODAKLI -EYLEM PLANINDA

Detaylı

ELEKTRONĐK ĐMZA ve MEVZUAT DEĞĐŞĐKLĐK ÖNERĐLERĐ

ELEKTRONĐK ĐMZA ve MEVZUAT DEĞĐŞĐKLĐK ÖNERĐLERĐ e-dönüşüm Türkiye Đcra Kurulu 24. Toplantısı 12 Haziran 2008 ELEKTRONĐK ĐMZA ve MEVZUAT DEĞĐŞĐKLĐK ÖNERĐLERĐ Doç. Dr. Mustafa ALKAN Telekomünikasyon Kurumu Kurum Başkan Yardımcısı 1 Sunum Planı Bilgi Toplumu

Detaylı

Türkiye de E-devlet ve E-imza Uygulamaları: E-belge Yönetimi Açısından Bir Değerlendirme Denemesi ESİN ALTIN

Türkiye de E-devlet ve E-imza Uygulamaları: E-belge Yönetimi Açısından Bir Değerlendirme Denemesi ESİN ALTIN Türkiye de E-devlet ve E-imza Uygulamaları: E-belge Yönetimi Açısından Bir Değerlendirme Denemesi E-signature and E-government Applications in Turkey: An Evaluative Essay from the Viewpoint of E-Record

Detaylı

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok

Gezimiz, meslekler ve bölümler ile ilgili olarak birçok Ankara Üniversite Oryantasyon Gezisi Mesleki rehberlik çalışmaları çerçevesinde 9. sınıf öğrencilerimize Ankara gezisi düzenlendi. Öğrencilerimizin, birçok üniversite ve bölüm hakkında bilgi sahibi olmalarını

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU EK- 1 T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YURT DIŞI FUAR ORGANİZASYONU BAŞVURU FORMU Notlar: a. Cevaplan 10 punto ile elektronik ortamda yazınız ve verilen boşluklarla sınırlı kalmayınız. b. Talep edilen her bir fuar

Detaylı

BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN PRENSİPLERİ

BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN PRENSİPLERİ BİLİŞİM SİSTEMLERİNİN PRENSİPLERİ Derleyen: Prof. Dr. Güngör BAL Bölüm 8 Elektronik ve Mobil Ticaret Prensipler ve Öğrenme Hedefleri Elektronik ticaret ve mobil ticaret git gide gelişmekte ve işin yürütülmesi

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ KAYITLI KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMLİ ÖLÇÜDE ARTTIRDI Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr

Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Ayhan AKGÖZ İşNet İş Ortakları Satış Müdürü ayhan.akgoz@is.net.tr Biz Kimiz? Hizmetlerimiz Türmob ve İşNet Ortaklığı Hizmetlerimiz ve Artılarımız Temel Süreçler Biz Kimiz? Türkiye İş Bankası'nın %100 iştiraki

Detaylı

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz.

Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI Makul bütçelerle, maksimum verim sağlamak bizim işimiz değil, hobimiz. TANITIM DOSYASI BİZ KİMİZ? Başarı Bilişim, web sitesi tasarımı ve dijital pazarlama konularında 18 yılı aşan tecrübe

Detaylı

E-İmza Kavramı. Bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlayan sayısal imzaları da içermektedir.

E-İmza Kavramı. Bilginin bütünlüğünü ve tarafların kimliklerinin doğruluğunu sağlayan sayısal imzaları da içermektedir. E-İmza Bilişim E-İmza Kavramı 2 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu nda elektronik imza, Başka bir elektronik veriye eklenen veya elektronik veriyle mantıksal bağlantısı bulunan ve kimlik doğrulama amacıyla

Detaylı

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları

6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Çerçevesinde E-ticaret Uygulamaları Perakende ve Elektronik Ticaret Dairesi Av. Bahar EMRE Gümrük ve Ticaret Uzmanı 09/01/2017 Kanunun Kapsamı

Detaylı

Türkiye İç Denetim Kongresi, 11 Kasım 2013. Sosyal Medya Riski ve Denetimi. Doğan Tanrıseven EY Danışmanlık Hizmetleri, Direktör

Türkiye İç Denetim Kongresi, 11 Kasım 2013. Sosyal Medya Riski ve Denetimi. Doğan Tanrıseven EY Danışmanlık Hizmetleri, Direktör Türkiye İç Denetim Kongresi, 11 Kasım 2013 Sosyal Medya Riski ve Denetimi Doğan Tanrıseven EY Danışmanlık Hizmetleri, Direktör Sosyal Medya Kavramı Anket Soruları Sayfa 2 Sosyal Medya Kavramı Geleneksel

Detaylı

e-lift e-devlet Çözümleri

e-lift e-devlet Çözümleri E-Fatura Uygulamasında Yeni Düzenlemeler e-ticaret e e-arşiv Zorunluluğu e-lift e-devlet Çözümleri Yavuz Gösterişli Satış Hizmetler Müdürü Hakkımızda Aryada, Logo Yazılım A.Ş. ticari ürünlerinin lisans,

Detaylı

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir?

ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? DERS NOTU - 1 ELEKTRONİK TİCARET (E-TİCARET) NEDIR? Ticaret Nedir? Ticaret ifadesi kavramsal olarak mal veya hizmetin satın alınması ve satılması işlemlerini kapsamaktadır. Bu sürecin elektronik ortamda

Detaylı

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/40

Ö z e t B ü l t e n Tarih : Sayı : 2018/40 Değerli Müşterimiz; Ö z e t B ü l t e n Tarih : 12.06.2018 Sayı : 2018/40 Son günlerde mevzuatımızda meydana gelen gelişmeler, konu başlıkları itibariyle aşağıdadır. Konu başlıkları; -Yatırım Teşvik Belgesi

Detaylı

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR

EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR EVDE ÇOCUK BAKIMI PROJESİ İLE KAYITLI KADIN İSTİHDAMI ARTMAYA DEVAM EDİYOR Sosyal Güvenlik Kurumu nun yürüttüğü, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti nin ortaklaşa finanse ettiği Evde Çocuk Bakım Hizmetleri

Detaylı

(I nternet Sitesi)

(I nternet Sitesi) T Dinamik Enerji Sanayi ve Dış Ticaret Anonim Şirketi GIZLILIK POLITIKASI (Internet Sitesi) 01.01.2018 Sayfa 1 / 6 İçindekiler 1. Genel Bilgilendirme... 3 2. Hangi Kişisel Verilerinizi Topluyoruz?... 3

Detaylı

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları

YÖNETİCİ GELİŞTİRME PLUS. Programın Amacı: Yönetici Geliştirme Eğitimi. Yönetici Geliştirme Uzmanlığı Eğitim Konu Başlıkları. Kariyerinize Katkıları YÖNETİCİ GELİŞTİRME 360 Yönetici Geliştirme Eğitimi İşletmelerde kalıcı başarının sağlanması, kurumun stratejik hedefleri ile uyumlu, yüksek performans göstermeye odaklanmış; motive olmuş takımları oluşturmak

Detaylı

Otomatik Katılım Sistemi

Otomatik Katılım Sistemi Otomatik Katılım Sistemi Sayın Yetkili, Çalışanlarınızın Otomatik Katılım ile Bireysel Emeklilik Sistemi ne aktarılmasına yönelik işleyiş hakkında bilgiyi içeren teklifimizi ekte bilgi ve görüşlerinize

Detaylı

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI

AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI AK-TAŞ DIŞ TİCARET ANONİM ŞİRKETİ İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK POLİTİKASI 01.01.2018 Sayfa: 1/7 AK-TAŞ DIŞ TİCARET A.Ş. DOKÜMAN BİLGİ FORMU Doküman İsmi: Ak-taş Dış Ticaret A.Ş. İnternet Sitesi Gizlilik Politikası

Detaylı

KOBİLERDE VERİMLİLİKTE BİLİŞİMİN ROLÜ SEMİNERİ

KOBİLERDE VERİMLİLİKTE BİLİŞİMİN ROLÜ SEMİNERİ İTO BİLİŞİM Sayı 31 Nisan 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. KOBİLERDE VERİMLİLİKTE BİLİŞİMİN ROLÜ SEMİNERİ Günümüz dünyasında bilgi ve iletişim teknolojileri, sosyal ve ticari alanda

Detaylı

NAKSAN HOLDİNG A.Ş Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni

NAKSAN HOLDİNG A.Ş Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni NAKSAN HOLDİNG A.Ş. 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Aydınlatma Metni Temelleri 1940 yılında atılan üretici firma sıfatı, güçlü ekonomik yapısı ile ulusal ve uluslararası alanda

Detaylı

Dr. Özkan DALBAY. Đcra Kurulu 4 Mart 2008

Dr. Özkan DALBAY. Đcra Kurulu 4 Mart 2008 Dr. Özkan DALBAY Genel Müdür M Türksat A.Ş. e-dönüşüm m Türkiye T Đcra Kurulu 4 Mart 2008 Sunum Đçeriği 1. Projede Yaşanan Süreç 2. e-devlet Kapısı Projesinde Yeni Dönem 3. e-devlet Kapısı Projesi Bileşenleri

Detaylı

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN ORHANGAZİ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2017 GÜNDEM - TOBB 73. Genel Kuruluna katıldık. -İstanbul Yapı Fuarı na katıldık. - KOSGEB Kredisini en çok kullandıran ilçe olduk. - 666 aileye Ramazan

Detaylı

Ticari Kariyerinize Prestij Katar!

Ticari Kariyerinize Prestij Katar! Ticari Kariyerinize Prestij Katar! www.expertexim.com Expertexim Uluslararası Ticaret Sertifika Kursu Kurs Detayları : Tarih : Güncel kurslarımızı web sitemizden takip edebilirsiniz. www.expertexim.com

Detaylı

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat

Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi. Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat Yahya YILMAZ Kamu Satış Yöneticisi Kayıtlı Elektronik Posta ve E-Tebligat TNB KEP Türkiye Noterler Birliği Vakfı Teknoloji Şirketidir. Genel Merkez: Ankara Bölge Müdürlüğü: İstanbul Veri Merkezi: Ankara

Detaylı

TEB KOBİ BANKACILIĞI

TEB KOBİ BANKACILIĞI TEB KOBİ BANKACILIĞI Türkiye de KOBİ ler İşletme Büyüklüğü İstihdam Grubu (Çalışan Sayısı) 2011 İşletme Sayısı % Toplam İstihdam % Ortalama Çalışan Sayısı Mikro 1-19 2.522.011 97,30% 5.362.905 46,60% 2

Detaylı

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor

5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor Tarih: 06.10.2013 Sayı: 2013/16 Türkiye de e-ticaret Raporu na göre online alışveriş beş yılda 3 e katlandı 5 milyon kişi online ticarete 31 milyar lira harcıyor İSMMMO nun Türkiye de e-ticaret adlı raporuna

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients.

3. Uluslararası Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi. Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı. fningredients. 3. Uluslararası Gıda, Beslenme Bileşenleri, Kimyasalları ve Teknolojileri Fuarı 24. - 26. Ekim 2019 İstanbul Fuar Merkezi fningredients.com Media Partnerleri: BU FUAR 5174 SAYILI KANUN GEREĞİNCE TOBB (TÜRKİYE

Detaylı

7. VE SPONSORLUK DOSYASI.

7. VE SPONSORLUK DOSYASI. 7. VE SPONSORLUK DOSYASI www.miceodulleri.com NEDİR ACE of M.I.C.E. Awards Etkinlik ve Toplantı Sektörü Ödülleri; kongre, toplantı ve etkinlik faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, sektörde

Detaylı

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir.

Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital pazarlama bir satış yöntemi değil; ulaşılan sonuçları sayesinde satış artışı sağlayan, bir ilişkilendirme ve iletişim sürecidir. Dijital Pazarlama, rekabet avantajı için yeni kaynaklara ulaşımı

Detaylı

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. e-defter İLE ŞİRKETLER HAFİFLİYOR

Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura. e-defter İLE ŞİRKETLER HAFİFLİYOR Belge Saklama Düzenİnde Dİjİtal DÖNÜŞÜM e-defter ve e-fatura e-defter İLE ŞİRKETLER HAFİFLİYOR YASAL DAYANAKLAR 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu 213 Sayılı Vergi Usul Kanunu 1 Sıra Numaralı Elektronik Defter

Detaylı

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi

Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi MİSYONUMUZ Yasal Ticaretin Kolaylaştırılmasında e(n)-kolay Yasadışı Ticaretin Önlenmesinde e(n)-zor Gümrük İdaresi Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe Elektronik Gümrükten Mobil Gümrüğe %85 oranında bürodan

Detaylı

MESLEK İÇİ EĞİTİM SENİNERLERİ

MESLEK İÇİ EĞİTİM SENİNERLERİ MESLEK İÇİ EĞİTİM SENİNERLERİ GAZİANTEP MİSEP TOPLANTISI Konfederasyonumuz ve Gaziantep Optisyenler ve Gözlükçüler Derneğinin birlikte organize ettiği Meslek İçi Eğitim Seminerlerinin ilki 10.04.2009 tarihinde

Detaylı

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu

TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu TÜBİSAD Bilişim Çözümleri Platformu Bilgi ve iletişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler sektörde üretilen mal ve hizmetlerin hedef kitleye yeterli düzeyde ulaşmasını da zorlaştırıyor. Artık sadece

Detaylı

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ

FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ İSTANBUL TİCARET ODASI FUARLAR KOORDİNATÖRLÜĞÜ Fuarlar Koordinatörlüğü nün yurt içi ve yurt dışına yönelik hizmetleri üç Birim dahilinde gerçekleştirilmektedir. KOORDİNATÖR 1)Yurt İçi Fuarlar Birimi Mine

Detaylı

İSTATİSTİKLERİ MEHMET ÖZÇELİK

İSTATİSTİKLERİ MEHMET ÖZÇELİK GİRİŞ TÜRKİYE DE İNTERNET KULLANIMI ve E-TİCARET Günümüz teknoloji çağında 2000 li yılların başından itibaren, özellikle bilişim teknolojilerindeki hızlı gelişmeler, bilgi toplumunun oluşmasına büyük katkı

Detaylı

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi 37. Dönem Çalışma Raporu. TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI TEMSĠLCĠLĠK ve ÜYE TOPLANTILARI ENEL ELEKTRONİK İŞ YERİNDE ÜYE TOPLANTISI YAPILDI ENEL Elektronik iş yerinde meslektaşlarımızla 7 Temmuz 2010 tarihinde oda çalışmalarını değerlendirmek ve İşyeri temsilcisini

Detaylı

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup,

EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, EDM KURUMSAL SUNUM Şirketimiz EDM Bilişim 2010 yılında kurulmuş olup, Güçlü sermaye yapısı, GİB E-Fatura, E-Defter ve E-Arşiv Lisansları BTK E-İmza ve KEP Kayıt Makamı Yetkisi İstanbul ve Ankara da iki

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi

7. dönem çalışma raporu ÜYE TOPLANTILARI. EMO Kocaeli Şubesi ÜYE TOPLANTILARI 60 Gebze de Temsilcilik Ve Üye Toplantısı Gerçekleştirildi 24 Şubat 2012 7. Dönem yönetim kurulu 24 Şubat Cuma günü Gebze temsilciliği üyeleriyle bir araya geldi. Buluşmada Şube Başkanı

Detaylı

e-devlet Kapısı 13 Şubat 2013 Cengiz Han MERAL BİL 588 1

e-devlet Kapısı 13 Şubat 2013 Cengiz Han MERAL BİL 588 1 e-devlet Kapısı 13 Şubat 2013 Cengiz Han MERAL BİL 588 1 Konu Başlıkları e-devlet Kapısı Nedir? e-devlet Kapısı nın Gelişimi & Fonksiyonları e-devlet Kapısı na Giriş e-devlet Kapısı nın Yurtdışındaki Örnekleri

Detaylı

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek

Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek BKM Genel Müdürü Canko: Mobil ödemeler ve dijital cüzdan uygulamaları ödeme sistemlerinin geleceğini belirleyecek Son üç yılda İnternet ten ödeme hacminin dünyada yüzde 16, Türkiye de ise 41 büyüme gösterdiğini

Detaylı

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri

Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri Sağlık Turizmi Sektörüne Yönelik Devlet Destekleri 27.12.1994 tarihli ve 94/6401 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan İhracata Yönelik Devlet Yardımları Kararı na dayanılarak hazırlanan

Detaylı

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR

MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER 2014 MAYIS.2014 İZMİR MTMD STRATEJİK HEDEFLER VE EYLEMLER MAYIS. STRATEJİK HEDEFLER ÇALIŞTAYI NEDEN BURDAYIZ? AMACIMIZ, DERNEĞİN AMAÇLARINA ULAŞMASI İÇİN UZUN VADELİ, ORGANİZE, PLANLI VE ORTAK DAVRANIŞLARLA SİSTEMATİK BİR GÜÇ

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2016

EY Eğitim Takvimi. Eylül - Aralık 2016 EY Eğitim Takvimi Eylül - Aralık 2016 EY olarak, verimli ve kaliteli bir iş modelinin kurulması ve sürdürülmesinde eğitimin önemli bir rol oynadığına inanıyoruz. Bu sebeple, şirketimiz bünyesindeki farklı

Detaylı

ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI. Mart

ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI. Mart ÜLKEMİZDE E-FATURA EFKS E-FATURA UYGULAMASI Mart 2008 2010 E-FATURA UYGULAMASI 397 Sıra No.lu VUK Genel Tebliği ile getirilen uygulama, başlangıçta anonim ve limited şirketlerin kullanımına açılmıştır.

Detaylı

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet

Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu. Powered by MyBilet Etkinlik-Organizasyon Firmaları Sunumu Powered by MyBilet Online yayın nedir? MyStreamTurkey teknolojisi ile, firmanız tarafından uygun bulunulan görsel içerik ile, ekibimiz tarafından firmanızın veya

Detaylı

MOBİL PAZARLAMA EĞİTİMİ (7 8 ARALIK 2012)

MOBİL PAZARLAMA EĞİTİMİ (7 8 ARALIK 2012) İTO BİLİŞİM Sayı 39 Aralık 2012 Her ayın ilk haftası İTO web sitesinde yayınlanır. MOBİL PAZARLAMA EĞİTİMİ (7 8 ARALIK 2012) Akıllı telefon ve tablet üretiminin son dönemde gösterdiği yoğun artış ve ülkemizde

Detaylı

EULER HERMES SİGORTA A.Ş.

EULER HERMES SİGORTA A.Ş. EULER HERMES SİGORTA A.Ş. BİLGİLENDİRME POLİTİKASI 30 Mart 2015 V.03 1. AMAÇ... 3 2. TANIMLAR...3 3. YETKİ VE SORUMLULUK...3 4. BİLGİLENDİRME ARAÇLARI...4 4.1. Şirket İnternet Sitesi ve İçeriği 4.2. Faaliyet

Detaylı

İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü

İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü İş Geliştirme & Satış & Pazarlama Direktörü E-GÜVEN Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş., Faruk Eczacıbaşı ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) önderliğinde 2003 yılında kurulmuştur. Elektronik ortamda ticari işlemlerin

Detaylı

Bankacılıkta İçerik Yönetimine Bütünsel Yaklaşım. Gürkan Budak Proje Yöneticisi Bilgi Birikim Sistemleri

Bankacılıkta İçerik Yönetimine Bütünsel Yaklaşım. Gürkan Budak Proje Yöneticisi Bilgi Birikim Sistemleri Bankacılıkta İçerik Yönetimine Bütünsel Yaklaşım Gürkan Budak Proje Yöneticisi Bilgi Birikim Sistemleri AJANDA Turkland Bank Bilgi Birikim Sistemleri Turkland Bank İçerik Yönetim Projesi IBM ECM Sorular,

Detaylı

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN

18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN BIHE 21.ULUSLARARASI AZERBAYCAN SAĞLIK FUARI ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU RAPORU 18 20 EYLÜL 2015 BAKÜ / AZERBAYCAN Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 BIHE 21.ULUSLARARASI

Detaylı

1 Kasım 2012. 1 / Slayt Adedi

1 Kasım 2012. 1 / Slayt Adedi 1 / Slayt Adedi Türkiye 35 milyon internet kullanıcısı ile, Avrupa daki en büyük beşinci, dünyadaki en büyük 13. internet toplumunu temsil ediyor. Türkiye de 9 milyon online alışveriş kullanıcısı varken,

Detaylı

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket!

Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital Dönüşümde Bulut Şirket! Dijital dönüşüme ayak uyduran şirketler yoğun rekabet ortamında zaman, maliyet ve iş gücü avantajı elde etmektedir. eplatform ile dijital dönüşümde güvenilir alt yapı, uzman

Detaylı

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster

Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster Sponsor Ol Rengini Seç Kendini Göster PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği), Türkiye'de çağdaş insan kaynakları yönetimi anlayışlarının yaygınlaştırılmasına ve gelişimine liderlik eden, bu konuda ülkemizin

Detaylı

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) yasal ve güvenli e-posta

KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) yasal ve güvenli e-posta KAYITLI ELEKTRONİK POSTA (KEP) yasal ve güvenli e-posta Sunum İçeriği Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) KEP Sisteminin Özellikleri KEP Sisteminin İşleyişi KEP ile Yapılabilecek İşlemler KEPHS Teknik Standartlar

Detaylı

TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Aralık 2017

TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI. Aralık 2017 TÜRKİYE BİREYSEL EMEKLİLİK EĞİLİMLERİ ARAŞTIRMASI Aralık 2017 2018 İçindekiler Önsöz 3 Yönetici özeti 4 Tespitler 5 Kullanıcı Deneyimi Çıktıları 6 İletişim çıktıları 7 Fırsatlar 8 Metodoloji 9 Hakkında

Detaylı

Türkiye e-devlet Değerlendirmesi

Türkiye e-devlet Değerlendirmesi Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu 25. Toplantısı Türkiye e-devlet Değerlendirmesi «Kamu Kurumlarında Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin Etkin Kullanımı» Prof. Dr. Yücel ALTUNBAŞAK Başkanı 15 Ocak 2013 23.

Detaylı