FİNİKE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FİNİKE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ"

Transkript

1 FİNİKE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRETİM YILI FAALİYETLERİ

2 Halk Eğitimi alanı toplum kadar geniş, hayat kadar çeşitlidir. Bu manada halk eğitimi bir lüks değil, bireylerin mutluluğu için yerine getirilmesi gereken bir hizmettir."

3

4 Eğitimdir ki, bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ; ya da esaret ve sefalete terk eder.

5 Mesut YAKUTA Finike Kaymakamı

6 Hızır GÜNEŞ İlçe Milli Eğitim Müdürü

7 Cahit DOĞAN Halk Eğitimi Merkezi Müdürü

8

9 MİSYONUMUZ; Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri doğrultusunda, yaygın eğitimin önemini özümsemiş, örgün eğitim sistemi dışına çıkmış vatandaşlarımıza yaşı ne olursa olsun ihtiyaç duydukları alanlarda eğitim vermek, piyasa şartlarına uyum sağlayabilecek bilgi ve tecrübeyi aktarmak, gelişmiş ülkelerin çalışma ve eğitim seviyesine ulaşmalarını sağlamak için var olan bir yaygın eğitim kurumuyuz. VİZYONUMUZ; Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile Türkiye ve dünyada tercih edilen, takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip, geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan; evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen; gelişmiş ülke standartlarında eğitim veren, tercih edilen bir merkez olmaktır.

10 ÖĞRETİM YILI KURSLARIMIZ

11 Okuma Yazma Kursları Eğitimin herhangi bir kademesine dâhil olmamış veya ilkokuldan mezun olamamış okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın okuma yazma öğrendikleri I. ve II. Kademe kurslarımız sürekli olarak verilmektedir. Ayrıca Öğretim yılında bir çalışma başlatılarak okuma yazma bilen ancak belgesi olmayan vatandaşlarımız tüm okullarımızın desteğiyle evlerinde ziyaret edilip taranarak tespit edilmiş ve belgelendirilmişlerdir Öğretim yılında toplam 966 vatandaşımız belgelendirilmiştir.

12 0-3 Yaş Aile Eğitimi Kursu Finike Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan 0-3 Yaş Aile Eğitimi Kurslarında Öğretim yılında açılan 2 adet kurstan 29 kursiyer başarılı olarak mezun olmuştur. Kurs süresince kursiyerlere teorik bilgi yanında evlerinde bizzat kendi yaşantıları içerisinde eğitimler verilmektedir.

13 Hasta ve Yaşlı Refakatçi Kursu İş-Kur Antalya İl Müdürlüğü ile Finike Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle istihdam sağlamak amacıyla hasta bakımı ve yaşlı refakatçisi kursu açılmıştır. İki kurumun işbirliği ile açılan kursa 25 kişi katılmıştır. Haftada 6 gün olmak üzere toplam 4 ay süren kurs sırasında kursiyerlere İş Kur Antalya İl Müdürlüğü tarafından kaza ve hayat sigortası yapılmış, ayrıca günlük 20 TL cep harçlığı verilmiştir. Toplam 560 saatlik kursun sonunda kursiyerler, hasta ve yaşlı vatandaşa nasıl bakacakları konusunda temel eğitim almışlardır. Kursta hasta ve yaşlı bir vatandaşa bilinçli olarak yaklaşmak, iletişim kurmak, kişisel bakım yapmak, ilaç kullanımlarını takip etmek, yemek yiyemeyecek durumda olan hasta ya da yaşlıların yemek yemelerini sağlayan konularında eğitim verilmiştir. Ayrıca, kursiyerlerimize hasta ve yaşlıların hizmet alabilecekleri resmi kurum ve kuruluşlardaki işlerini takip edebilmeleri konularında da ders verildi.

14 Ambalâj ve Paketleme Kursu Finike Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ve İŞ-KUR iş birliği ile istihdama yönelik Ambalaj ve Paketleme kursu açılmıştır. İki kurumun iş birliği ile Finike Öğretmenevi nde açılan Ambalâj ve Paketleme kursuna 50 kişi başvuru yapmıştır. Mülâkat yoluyla 25 kişi kursa katılmaya hak kazanmış olup, kursiyerlere hafta içi her gün olmak üzere toplam 120 saat teorik ve uygulamalı eğitim verilmiştir. İŞ- KUR tarafından kursiyerlere günlük 20 TL cep harçlığı da verilen kursun sonunda başarılı olan kursiyerler meyve sebze ihraç eden fabrikalarda ve benzer işletmelerde çalışma imkânı bulacaktır. Teknolojik gelişmeler, yeni çalışma ortamlarına bireylerin eğitim yoluyla hazırlanmasını zorunlu kılmaktadır. Hayat boyu öğrenme anlayışı ile ilçemiz ekonomisinin ihtiyaç duyduğu yüksek nitelikli ve performanslı ara kademe teknik insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla kurslar açıyoruz.

15 Aşçılık Kursu Finike Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 180 saatlik Sıcak Mutfak Aşçılık Kursu DSİ nin mutfağında açıldı.18 Kişinin katıldığı kurs her gün ile saatleri arasında gerçekleşti. Üçüncü kez açılan sıcak mutfak aşçılık programının kapsamı şu şekildedir; Programın amacı doğrultusunda, mutfakla ilgili temel bilgiler, sıcak soslar, çorba, sebze, salata, et, kuru baklagil yemekleri, pilav, makarna, tatlılar, deniz ürünleri ve yiyecekleri özelliğine göre yapabilen ve saklama yöntemini seçebilen Sıcak mutfak aşçısı yetiştirilir. Program 12 üniteden oluşmaktadır. Bu kursu başarı ile tamamlayarak belgesini alan kişiler kendi başına çalışarak kazanç sağlayabileceği gibi herhangi bir işletmeye de girip çalışma şansına sahip olacaktır. Kursiyerler ayrıca, kişisel hijyen, çalışma ortamı hijyeni, araç gereç seçme ve iş güvenliği konusunda bilgileri de öğrenir.

16 Kantin ve Açık Alan İşletmeciliği Kursu Kantin, genel olarak, bir kurum ve kuruluştaki yiyecek ve içecek ihtiyaçlarının sağlandığı satış yeri olarak tanımlanmaktadır. Satış, beslenme, sağlık, hijyen ve iletişim zinciri içerisinde hizmet sunan bu birimlerin bilinçli ve nitelikli kişiler tarafından işletilmesi zorunluluğu vardır. Özellikle çocuk ve gençlere yönelik bu hizmetlerde çalışanların eğitimli olması daha da önem taşımaktadır. Aynı önem kantinlerin dışındaki alan, bahçe, salon vb. birimlerdeki işletmeci ve çalışanlar için de söz konusudur. Bu nedenle, tüm alanlarda olduğu gibi kantin, açık alan, bahçe vb. birimlerde işletmeci ve çalışanlarının bilinçlendirilmeleri, hizmetin verimli ve nitelikli hale getirilmesi için eğitim çalışmalarının düzenlenmesine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu amaçla düzenlediğimiz kursta 30 saatlik kurs boyunca işletme bilgisi, iş ve insan ilişkileri, gıda maddelerinin standardı ve kantinde bulundurulacak gıda maddeleri, kantinlerde gıda hazırlama ve hijyen, kantinde günlük çalışmanın tamamlanması, işyeri güvenliği ve ilkyardım konuları anlatılmıştır.

17 Amatör Denizci Sınavlarına Hazırlık Kursu Denizcilik Müsteşarlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince, Halk Eğitim Merkezlerine amatör denizcilik kursları açma yetkisi verilmiştir. Bu bağlamda Müdürlüğümüzce öğretim yılında açılan 9 kursta 288 kişiye eğitim verilmiştir. Her bireyin kendi bilgisayarında interaktif olarak katıldıkları sınavlarda başarılı olanlara 24 metreye kadar yat, tekne kullanma yetkili, amatör denizci belgesi verilmektedir.

18 Sıvı Yakıtlı Kalorifer Ateşçiliği Kursu Finike Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından Öğretim yılında 1 adet sıvı yakıtlı kalorifer ateşçiliği kursu açıldı. Makine Mühendisi Turgut CEYLAN tarafından verilen eğitime 31 kursiyer katıldı. Sektörel bazda eleman açığının da giderilmesine katkı sağlayacak kursta, kursiyerlere sıvı yakıtlı kalorifer ateşçiliği alanında temel bilgiler uygulamalı ve teorik olarak verildi. 32 saat süren eğitim sonunda kursiyerlere MEB onaylı belge verildi. Kursa vatandaşların yanında Finike Askerlik Şubesi ve Finike İlçe Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapan askerlerimiz katıldı.

19 Avcı Eğitimi Kursu Çevre ve Orman Müdürlüğü ile koordineli olarak açılan ve işbirliği içerisinde yürütülen bir kursumuzdur Öğretim yılında 2 kez açılmış ve toplam 63 kişi belge almaya hak kazanmıştır. Vatandaşlar bu belgeyi almadan av ruhsatı alamazlar ve avlanamazlar. Avcılık sporuyla ilgilenen vatandaşlarımızın ilgiyle karşıladıkları bir kurstur.

20 Arı Yetiştiriciliği Kursu Eskiden beri süregelen ve ilgiyle karşılanan kurslarımızdan bir tanesi de Arıcılık kursudur. Sektörde faaliyet gösteren arıcılar ile bu işe başlamak isteyen yada amatörce arıcılıkla uğraşmak niyetinde olan vatandaşlarımıza teorik ve pratik bilgilerin kazandırıldığı mesleki kurslarımızdan biridir Öğretim yılında açılan 4 kurstan toplam 91 vatandaşımız belge almıştır.

21 Kuaförlük Kursu Çevrede Kuaförlük kursu olarak bilinen Saça geçici ve kalıcı şekil verme teknikleri ve Boyama teknikleri kursları Finike Halk Eğitim Merkezi tarafından ilk kez açılan kurslardan birisidir. Bu kurslara katılan 34 adet kursiyerimiz kuaför salonlarında çalışabilecek nitelikte saç kesimi ve boyama tekniklerini öğrenmişlerdir.

22 Nar Yetiştiriciliği Kursu Bölgede hızla artarak gelişen Nar yetiştiriciliği konusunda ortaya çıkan bilgi ihtiyacını karşılamak ve nitelikli ve verimli nar yetiştiriciliği yapmak yolunda ilk adım olarak açılan kurslarımızda Ziraat Mühendisi öğreticiliğinde bilgiler verilmektedir. Ayrıca kurs boyunca budama teknikleri de öğretilmekte olup, kursiyerlerin doğru bildikleri yanlışlar düzeltilmektedir Öğretim yılında açılan 3 kurstan toplam 72 çiftçimiz mezun olmuştur.

23 Bayanlara Yönelik Nakış Kursları Bayanlara yönelik olarak merkez ve beldelerimizin tümünde ayrı ayrı olmak üzere Çeyiz ürünleri hazırlama, Elde kurdela işi, Hazır gereçlerle yapılan nakışlar, Makinede aplike, yatak odası tekstili hazırlama gibi kurslarımız açılmıştır. Toplam 12 kursa devam eden 144 bayan kursiyerimiz bu kursları başarıyla tamamlamıştır.

24 Bayanlara Yönelik Giyim Kursları Bayanlara yönelik olarak merkez ve beldelerimizin tümünde ayrı ayrı olmak üzere Kadın Giysileri Dikimi, Düz Dar Etek, Kadın Pantolonu, Bluz, Elbise, Fantezi Elbise, Kırkyama, Kumaş Boyama, Şiş Örücülüğü gibi kurslarımız açılmıştır. Toplam 9 kursa devam eden 102 bayan kursiyerimiz bu kursları başarıyla tamamlamıştır.

25 Ahşap Hediyelik Eşya Yapımcısı Kursu Finike Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan Ahşap Hediyelik Eşya Yapımcısı Kurslarında Öğretim yılında açılan 4 adet kurstan 41 kursiyer başarılı olarak mezun olmuştur. Genellikle bayan kursiyerlerin katıldığı kurslarda üretilen eserler yılsonu sergisinde yer almıştır.

26 Takı Tasarım Kursları Müdürlüğümüzce Kuyumculuk alanında Takı tasarımı, Gümüş takı işlemeciliği, Misinalı takı yapımı gibi kurslar açılmaktadır. Genellikle hobi amaçlı olan bu kursları bayan vatandaşlarımız tercih etmektedir. Ayrıca Öğretim yılında ilk olarak Üç Boyutlu Şekillendirme adı altında açılan iki kursumuzda değişik çalışmalar sergilenmiştir.

27 Seramik Kursu Finike Halk Eğitim Merkezi tarafından ikinci kez açılan seramik kursu, sanat çalışması yapmak isteyen kursiyerlerin ilgi odağı oldu. Sahilkent Belediye Binasında HEM tarafından açılan seramik kursuna katılan yaklaşık 15 kursiyer bir bardağın ilk aşamasından kullanım aşamasına kadar teorik ve uygulamalı olarak üretildiği eğitimi aldı. Kursiyerlerin çalışmaları sırasında değişik türde seramik modelleri üretildi. Ayrıca kursiyerlerin yaptıkları çalışmalarda kullanabilmeleri için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak Çanakkale Seramik ten malzeme desteği istedik. Talebimizi kırmadılar ve malzeme gönderdiler. Kursa katılan kursiyerler Seramik biçimlendiricisi ve Alçı model kalıpçı sertifikalarına sahip oldular.

28 Suda Can Kurtarma Kursu Müdürlüğümüz tarafından ilgiyle karşılanan bir diğer kurs Suda Can Kurtarma kursudur. 64 saatlik kursun, ilk 32 saatlik bölümü teorik, ikinci 32 saatlik bölümü ise pratik eğitimi kapsamıştır. Finike'nin bir kıyı ilçesi olması dolayısıyla plajlarda ve havuzlarda eğitimli ve belgeli cankurtaranlara ihtiyaç duyulabilmektedir. Havuzlarımızın ve plajlarımızın emin ellerde olmasını istiyoruz. Bu kurs yüzücülerin can güvenliğinin sağlanması açısından son derece önemlidir. Kursumuzu açmaktaki amacımız can güvenliğinin bilinçli bir şekilde sağlanmasıdır. Havuzlarda cankurtaran zorunluluğu bulunmaktadır. Hatta birkaç yıl içinde bu zorunluluk plajlarda belirli mesafelerde de gerçekleştirilecektir. Kurs kursiyerlere iş imkânı da sağlamaktadır. Kursun pratik bölümü Finike Grand Hotel in havuzunda gerçekleşmiş olup, otel sahibine havuzu ücretsiz kullandırdıkları için teşekkür ederiz.

29 Step-Aerobik Kursu Finike'de, İlçe Spor Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan step-aerobik kursuna katılan 107 bayan, spor yaparak form tuttu. Step-Aerobik kursuna Öğretim yılında 107 bayan katılarak kapalı spor salonunda step-aerobik çalışmaları yaptılar. Bayanlara ücretsiz spor yapma imkânı sağlayan kurs bu yıl ilk kez açıldı ve beklenenden fazla talep gördü. Her yaşta bayanın ilgi gösterdiği kurs üç ay süreyle devam etti.

30 Bağlama Gitar Eğitimi Kursları Müzik alanında yapılan kurslardan en çok ilgi gören kurslarımız Bağlama ve Gitar kurslarıdır. Genellikle yıl içerisinde yetişkinlerin yaz döneminde ise öğrencilerin talep ettikleri bu kurslar Müdürlüğümüzce ihtiyaca göre plânlanmakta ve açılmaktadır Öğretim yılında açılan bu kurslardan 65 kişi yararlanmıştır.

31 İngilizce Kursu Finike Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce İlk Kademe, Orta Kademe ve İleri Kademe İngilizce kursları sürekli olarak devam etmektedir. Bu kurslar okullarımızda öğrenim gören öğrencilerimize ayrı, yetişkin guruplarına ayrı düzenlenmektedir Öğretim yılında açılan 12 kursta 173 kişiye eğitim verilmiştir. En az 125 saat verilen kurslardan mezun olanlara da belgeleri düzenlenmektedir. İngilizce kurslarında hem teorik hem de pratik bilgi verilmektedir.

32 Yabancılar için Türkçe Kursu İlçemizde geçici yada kalıcı olarak ikamet eden yabancı uyruklu kişilerin Müdürlüğümüzden talebi üzerine kendilerine Türkçe konuşma eğitimi verilmiştir. Yabancıların yoğun olarak ilgi gösterdikleri bu kursta Türkçe konuşma, okuma, yazma gibi temel bilgiler öğretilmiştir.

33 Arapça Kursu Finike Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü nce vatandaşlardan gelen talep üzerine Arapça kursu açılmıştır. Verilen eğitime 25 kişi katıldı. 180 saatlik kursun sonunda kursiyerler temel Arapça bilgisine sahip oluyorlar. Çoğunlukla emekliler, ev hanımları ve serbest meslek sahiplerinin katıldığı kursa, özellikle Hacca gitmek isteyenlerin iletişim kurmakta zorluk çekmemek amacıyla katılmak istedikleri görüldü.

34 Osmanlı Türkçesi Kursu Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı işbirliğinde Finike Halk Eğitimi Merkezi Osmanlı Türkçesi Kursu açtı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nde açılan kurs 64 saatlik olup kurs sonunda kursiyerlere sertifika verilecektir. Kursun amacı milli kültürün en önemli kaynaklarını teşkil eden kütüphaneler, arşivler ile diğer şahıs ve kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak bireylerin yetiştirilmesidir. Ayrıca kurslar sayesinde vatandaşların geçmişiyle, milli ve manevi değerleriyle irtibat kurabilecek bir donanıma sahip olması, aslında gayet kolay olan gerek Osmanlıca öğrenimi gerekse Kur an okumasını daha da kolaylaştırmak istenmektedir.

35 Hazırlık ve Yetiştirme Kursları Öğrencilere yönelik olarak merkez ve beldelerimizin tümünde ayrı ayrı olmak üzere SBS hazırlık, Açık Lise Öğrencilerine yönelik destekleyici kurslar, Matematik, Fizik, Fen Bilgisi, Türkçe, İngilizce, Verimli ders çalışma yöntemleri gibi kurslarımız açılmıştır. Toplam 17 kursa devam eden 327 öğrencimiz bu kursları başarıyla tamamlamıştır.

36 Bilgisayar Kullanımı Kursu Bilgisayar İşletmenliği olarak da bilinen bu kurslarda temel bilgisayar kullanımı öğretilmekte olup, MEB onaylı sertifika verilmektedir. Kursiyerlerin büyük çoğunluğunun ilk kez bilgisayar kullanmayı öğrendikleri bu kursa katılanlar temel bilgisayar ve internet kullanımları hakkında bilgi sahibi olmaktadırlar Öğretim yılında açılan 4 adet kurstan toplam 58 kişi mezun olmuştur.

37 Kur an-ı Kerim Okuma Kursu Finike İlçe Müftülüğü ile işbirliği halinde yapılan bu kursumuz Kur an-ı Kerim in doğru okunmasının öğretilmesi amacıyla kursiyerlerden gelen talep üzerine yapılmıştır. Kursun ilk aşamasında Elifba öğretimi ikinci aşamasında ise Tecvitli Kur an-ı Kerim okuması öğretilmektedir.

38 Cenaze Hizmetleri Kursu Finike İlçe Müftülüğü ile işbirliği halinde yapılan bu kursumuz bölgede ihtiyaç olan önemli bir konuyu gidermek amacıyla yapılmıştır. İslami usullerde cenaze hizmetlerinin yerine getirilmesinin öğretildiği kursa 16 kursiyer katılmış ve başarılı olmuştur.

39 Antalya Yöresi Halk Oyunları Kursu Müdürlüğümüzce sürekli olarak açılan ve sürekli olarak talep gören kursların başında Halk Oyunları kursu gelmektedir Öğretim yılında 7 adet Antalya Yöresi Halk Oyunları Kursu açılmış ve toplam 134 kişi bu kurslardan faydalanmıştır. Kursiyerlerimiz İlçemizde yapılan faaliyetlerde de gösteriler yapmakta ve bizleri gururlandırmaktadır.

40 ÖĞRETİM YILI SEMİNERLER

41 Orman Personeline Yangınla Mücadele Semineri Finike Orman İşletme Müdürlüğü ile işbirliği halinde yangın müdahale ve söndürme ekibine uygulamalı olarak verdiğimiz bir seminerdir.

42 Dinimizde Bidat ve Hurafeler Semineri Toplumumuzda doğru bilinen bazı yanlışlıkları gidermek amacıyla halkımıza yönelik olarak İlçe Müftülüğümüzle işbirliği halinde Dinimizde Bidat ve Hurafeler Semineri düzenlenmiştir. Semineri İlçe Müftüsü Ali ERHUN vermiştir.

43 Temizlik ve Hijyen Semineri İlçe Sağlık Grup Başkanlığı ile işbirliği halinde yapılan semineri İlçe Sağlık Grup Başkanı Ersan ÇETİNER vermiştir..

44 Aile Eğitimi Semineri Ailenin yapısının korunması ve aile içi iletişimlerin güçlendirilmesi amacıyla öğretmenimiz Esme ÇAKMAK tarafından verilmiştir.

45 Cinsiyet Ayrımcılığı ve Kadına Yönelik Şiddet Semineri Halkımıza yönelik olan Cinsiyet Ayrımcılığı ve Kadına Yönelik Şiddet seminerini 50.Yıl Anaokulu Rehber Öğretmeni Melek GÜRİPEK ve Aile Eğitimi Öğretmenimiz Esme ÇAKMAK birlikte vermişlerdir.

46 ÖĞRETİM YILI FAALİYETLER

47 Bayat Ekmekleri Değerlendirme Yarışması Finike Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından öğretmenevinde, bayat ekmekleri değerlendirme yarışması düzenlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Cumhur Yıldız, Halk Eğitim Müdürü Cahit Doğan ve Müdür Yardımcısı Figen Kurum'un jüri olarak yer aldığı programa 18 yarışmacı katıldı. Jüri, görünümü, tadı, kokusu, rengi ve kıvamına göre puanlandırma yaptı. Bayat ekmeğin ana malzeme olarak kullanıldığı yarışmada, şöbiyet tatlısı ile Rahime Perçin birinci, helva ile Semra Palamutçu ve Hatice Demir ikinci, çilekli ekmek tatlısı ile Mukaddes Karataş üçüncü oldu. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Cahit Doğan, ekmek israfının önlenmesi amacıyla bayat ekmeklerin değerlendirilmesi ile ilgili düzenledikleri yarışmayı geleneksel hale getirmek istediklerini kaydederek katılan herkese teşekkür etti.

48 Depremzedelere Moral Gecesi Van ilimizde yaşanan büyük deprem sonrasında ilçemize gelen ve DSİ Misafirhanesinde bir süre konuk olan depremzede vatandaşlarımıza Moral Gecesi düzenlenmiştir.

49 Diyaliz hastası iki kadının okuma azmi Finike de, biri 5, biri de 9 yıldır diyaliz ünitesine bağlı yaşantılarını devam ettiren iki kadın, hasta yataklarında okuma yazma öğrendi. Finike Devlet Hastanesi nde haftanın üç günü diyaliz ünitesine bağlanan Aynur Güncü ile Birgül Yaşar a Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından okuma yazma öğretildi. Diyalize bağlı oldukları 4 saatlik sürede kurs gören her iki kadın, yaşantılarında büyük eksiklik olarak gördükleri açığı kapatmanın heyecanını yaşıyor. 9 yıldır diyaliz ünitesine bağlı hayatını sürdüren 32 yaşındaki 1 çocuk annesi Birgül Yaşar, kendilerine bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ederek şunları söyledi; 9 yıl önce diyalize bağlanmaya başladım. Çocuğumu burada büyüttüm. Şimdi de okuma yazma öğreniyorum. Gösterdikleri ilgi ve okuma yazma konusunda sağladıkları imkân için herkese teşekkür ediyorum Beş yıldır diyaliz hastası olan 33 yaşındaki Aynur Güncü ise: Okuma ve yazmamız hiç yoktu. Çok memnun kaldık. Adımızı yazmayı öğrendik. Dört saat nasıl olsa makineye bağlı kalıyoruz. Bu süreyi de değerlendirmiş oluyoruz. Kurs bittikten sonra ikinci aşama kurslara katılmayı ve gazete-kitap okumayı istiyorum dedi.

50 Finike Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü İletişim : (Müdür) İletişim : (Müdür Yrd.) Fax : @meb.k12.tr Web:

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısına Hoş Geldiniz. 24 Eylül 2012

İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısına Hoş Geldiniz. 24 Eylül 2012 İlçe Hayat Boyu Öğrenme, Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısına Hoş Geldiniz. 24 Eylül 2012 1) Açılış. 2) Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün 2011 2012 Öğretim Yılı faaliyetleri ile

Detaylı

BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ

BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ BAYBURT HALK EĞİTİM VE AKŞAM SANAT OKULU FAALİYETLERİ 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HALK EĞİTİM MERKEZLERİNİN FAALİYETLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ Halk Eğitim Merkezlerimiz vatandaşlara temel bilgi ve beceriler

Detaylı

KOCAELİ / BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

KOCAELİ / BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI KOCAELİ / BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1.KURUM BİLGİLERİ KURUM ADI : BAŞİSKELE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KURUM KODU :970267 ADRES :SERDAR MAH. ÇOBANDEDE SOK.

Detaylı

KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ

KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ KADIN DESTEK MERKEZLERİMİZ SUR BELEDİYESİ KADEM Kadınlarımızın sosyal yaşamda üretkenlik gösterebilmeleri, ekonomik güçlerini elde edip kendilerini daha bağımsız ifade edebilmeleri için; Kadın Destek Merkezleri

Detaylı

KURUM BİLGİLERİ İDARİ PERSONEL

KURUM BİLGİLERİ İDARİ PERSONEL KURUM BİLGİLERİ KURUMUN ADI ADRESİ :Kozluk Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü : Komando Mahallesi İlçe Jandarma Taburu yanı Kozluk TELEFON : 0488 411 22 00-0488 411 21 65 FAKS : 0488 411 21 65 MAİL WEB ÖĞRETİM

Detaylı

BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURS PLANLAMASI

BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURS PLANLAMASI tesi rtesi BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2018/2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI KURS PLANLAMASI un Günleri 1 KEÇE AKSESUARLARI YAPIMI 20/09/2018 14/02/2019 172 10 10 09.00-16:50 2 TAŞ BEBEK YAPMA 21/09/2018

Detaylı

T.C. UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü

T.C. UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü T.C. UZUNKÖPRÜ KAYMAKAMLIĞI Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü 201-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI Uzunköprü - 201 2/1 KURUMUN ADI : Uzunköprü Halk Eğitimi Merkezi ADRESİ : Mescit Mahallesi / Keşan

Detaylı

2013 YILINDA KURUMUMUZ DA YAPILAN FAALİYETLER

2013 YILINDA KURUMUMUZ DA YAPILAN FAALİYETLER 2013 YILINDA KURUMUMUZ DA YAPILAN FAALİYETLER -Açık Lise Öğrencilerine Yönelik Bilgilendirme Toplantısı. Açık Liseye yeni kayıt yaptıran ve halen kaydı olup kayıt yenileyen öğrenciler için 30.10.2013 tarihinde

Detaylı

SOSYAL KÜLTÜREL KURSLAR. Okuryazar Olmayan Anne Destek Eğitimi Kurs Programı 3-6 Yaş (Temel Adp)

SOSYAL KÜLTÜREL KURSLAR. Okuryazar Olmayan Anne Destek Eğitimi Kurs Programı 3-6 Yaş (Temel Adp) ESENLER HALK EĞİTİM MERKEZİ KURS LİSTESİ Kurslar (Tam Liste) Halk eğitim merkezimizde verilen kurslar tam liste şeklinde verilmiştir. Bu liste alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir. Kurslara başvurmak için

Detaylı

01.09.2013-04/02-2014TARİHLERİ ARASI İLÇEMİZ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNCE AÇILAN GENEL KURSLARLA İLGİLİ BİLGİLER

01.09.2013-04/02-2014TARİHLERİ ARASI İLÇEMİZ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNCE AÇILAN GENEL KURSLARLA İLGİLİ BİLGİLER 01.09.2013-04/02-2014TARİHLERİ ARASI İLÇEMİZ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ NCE AÇILAN GENEL LARLA İLGİLİ BİLGİLER (Tablo -1) SIRA UN ADI İYER Seminer 2 60 27 87 27 1. Kademe Okuma Yazma Kursu ve 1.Kademe STS 2.

Detaylı

SÖĞÜTLÜ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 1993-2013 KURS İCMALİ

SÖĞÜTLÜ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 1993-2013 KURS İCMALİ SÖĞÜTLÜ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 1993-2013 KURS İCMALİ YILLAR AÇILAN KURS ADETİ KURSİYER SAYISI GİYİM 7 107 NAKIŞ 3 50 EL SANATLARI 2 50 DEKORATİF RESİM 1 28 TOPLAM 13 235 1993-1994 1994-1995 GİYİM 2 40 NAKIŞ

Detaylı

TOPLAM SAAT GÜNLÜK SAAT GÜNLÜK ÇALIŞMA SAATİ HAFTALIK SAAT

TOPLAM SAAT GÜNLÜK SAAT GÜNLÜK ÇALIŞMA SAATİ HAFTALIK SAAT UN ADI GÜNLERİ ÇALIŞMA İ 1 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1200 40 BİLGİSAYAR PAZARTESİ-ÇARŞAMBA 13:00-16:20 4 8 160 12.10.2015 14.03.2016 AKSU 2 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1202 40 BİLGİSAYAR İNTERNET VE E-POSTA YÖNETİMİ

Detaylı

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ

KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM VE BİLGİ EVLERİ BİRİM FAALİYETLERİ 1. Bilgi Evlerinin Kuruluş amacı; 2014 ve 2015 Eğitim Öğretim yılı Çocukların kendilerini tanımalarını, bilgi ve becerilerini

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ GEÇİN DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR YAZ KURSLARI BAŞLIYOR Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, basın mensuplarına yeni eğitim ve öğretim çalışmaları konusunda açıklamalarda bulundu. Toplantıya,

Detaylı

BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ KURS PROGRAMLARI BODRUM

BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ KURS PROGRAMLARI BODRUM BODRUM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ KURS PROGRAMLARI BODRUM Günleri un tesi 1 KEÇE YAPIMI 02/10/2017 16/01/2018 28 16 8 8 10.00-16.30 2 TAKI (MİSİNALI ÇİVİLİ ÖRME DÜĞÜMLÜ) 0/10/2017

Detaylı

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur.

ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. ÖĞRETİM PROGRAMLARINI İKİ TÜRDE UYGULAMAKTADIR ÖRGÜN EĞİTİM YAYGIN EĞİTİM ÖRGÜN EĞİTİM ALANINDA AMACI Lise dengi meslek okuludur. Bir meslek alanında işe girebilecek seviyede temel mesleki yeterlilikleri

Detaylı

ARAKLI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

ARAKLI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI ARAKLI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1.KURUM BİLGİLERİ KURUM ADI :HALK EĞİTİMİ MERKEZİ KURUM KODU :203545 ADRES ARAKLI/TRABZON WEB ADRESİ E-MAİL ADRESİ :MERKEZ MAH.

Detaylı

SUSURLUK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

SUSURLUK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI SUSURLUK HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2012/2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1 2 A-KURUM HAKKINDA GENEL BİLGİLER B-HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜNÜN TARİHÇESİ C-KURUMUN BİNA DURUMU D-PERSONEL DURUMU

Detaylı

AKŞEHİR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

AKŞEHİR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI AKŞEHİR HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE AKŞAM SANAT OKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI BRİFİNG DOSYASI BİLGİ FORMU KURUMUN ADI ADRESİ Akşehir Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu

Detaylı

SOĞUK MUTFAK AŞÇISI KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN

SOĞUK MUTFAK AŞÇISI KULLANILAN ARAÇ, GEREÇ VE EKİPMAN TANIM Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, soğuk olarak tüketilen çorba, et ve deniz ürünleri, zeytinyağlı sebze ve bakliyat, meze yemekleriyle salata ve salata sosu hazırlama vb. işleri yapma

Detaylı

KÖRFEZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2016 HAZİRAN (YAZ) DÖNEMİ KALFALIK SINAV TARİHLERİ

KÖRFEZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2016 HAZİRAN (YAZ) DÖNEMİ KALFALIK SINAV TARİHLERİ Sayfa 1 / 7 AŞÇILIK Temel Yiyecek Üretimi 07.06.2016 10:00 KÖRFEZ MEM Mutfak Uygulamaları 06.06.2016 13:00 KÖRFEZ MEM Türk Mutfağı 06.06.2016 11:00 KÖRFEZ MEM DEKORATİF EL SANATLARI DEKORATİF EV TEKSTİLİ

Detaylı

Brifing Dosyası KUVEYT TÜRK OKULU KUVEYT TÜRK OKULU BRİFİNG DOSYASI

Brifing Dosyası KUVEYT TÜRK OKULU KUVEYT TÜRK OKULU BRİFİNG DOSYASI KUVEYT TÜRK OKULU KUVEYT TÜRK OKULU BRİFİNG DOSYASI 20182019 2 İÇİNDEKİLER 1. OKULUN KİMLİK BİLGİLERİ.. 4 2. OKULUN GENEL ÖZELLİKLERİ... 57 3. BİNA, ARSA VE DONANIM BİLGİLERİ...89 3.1 BİNA VE ARSA BİLGİLERİ

Detaylı

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE

AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE AŞÇI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : AŞÇI MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı, mutfak araç, gereç ve ekipmanlarını kullanarak, hijyen ve sanitasyon

Detaylı

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT. Sınav Türü

KALFALIK SINAVLARI ÖNEMLİ NOT. Sınav Türü ÖNEMLİ NOT KALFALIK SINAVLARI 1- LİSE MEZUNU OLANLAR TÜRKÇE, MATEMATİK, İŞLETME BİLGİSİ TKY, DİN KÜLTÜRÜ VE MESLEKİ BİLGİSAYAR DERSLERİNDEN MUAF OLDUKLARI İÇİN SINAVA GİRMEYECEK 2- KİMLİK KARTI YANINDA

Detaylı

EYYÜBİYE HALK EĞİTİM MERKEZİNDE İYİ ÖRNEKLER UYGULAMALARI

EYYÜBİYE HALK EĞİTİM MERKEZİNDE İYİ ÖRNEKLER UYGULAMALARI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ŞANLIURFA - EYYÜBİYE EYYÜBİYE HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ EYYÜBİYE HALK EĞİTİM MERKEZİNDE İYİ ÖRNEKLER UYGULAMALARI 2017 EYYÜBİYE HALK EĞİTİM MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ

Detaylı

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018

ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 ÇANAKKALE ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ TEŞVİKLER 2018 1 TEŞVİKLER İLAVE İSTİHDAM - 7103 (4447 sayılı kanun geçici 19. madde) KADIN, GENÇ VE MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ OLANLARA YÖNELİK TEŞVİK BİR SENDEN

Detaylı

Fransızca 12-15 Yaş Grubu(Katılım Belgeli) Almanca 12-15 Yaş Grubu (Katılım Belgeli) Beyannameler (Katılım Belgeli)

Fransızca 12-15 Yaş Grubu(Katılım Belgeli) Almanca 12-15 Yaş Grubu (Katılım Belgeli) Beyannameler (Katılım Belgeli) BRANŞ Fransızca 12-15 Yaş Grubu İngilizce 12-15 Yaş Grubu Almanca 12-15 Yaş Grubu Beyannameler Personel ve Özlük İşleri Muhasebede ticari işlem kaydı ve düzen Web tasarım İnternet ve e-posta Yönetimi /Güvenli

Detaylı

6331 Sayılı İSG Kanunu ve 29 Temmuz 2015 Tarihli Sayılı İlkyardım Yönetmeliği

6331 Sayılı İSG Kanunu ve 29 Temmuz 2015 Tarihli Sayılı İlkyardım Yönetmeliği TEMEL İLKYARDIM EĞİTİMİ Vira Akademi İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılmasına katkı sağlamak, ilkyardım bilgi ve becerisinin topluma öğretilmesi,

Detaylı

İLKADIM HALK EĞITIMI MERKEZI VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ

İLKADIM HALK EĞITIMI MERKEZI VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ İLKADIM HALK EĞITIMI MERKEZI VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ İLKADIM H.E.M. VE A.S.O. MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞITIM ÖĞRETIM YILI 1.DÖNEMI USTA ÖĞRETİCİ ZÜMRE TOPLANTISINA HOŞGELDİNİZ 20 Ekim 2016 HALK EĞİTİMİ YURTTAŞLARIN

Detaylı

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi)

SİMEP. (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP (Sanayici İşbirliğinde Mesleki Eğitim Projesi) SİMEP AMACI İş piyasasının talep ettiği niteliklerde meslekî yeterliliklere ve sosyal becerilere sahip insan gücünün yetiştirilmesi ve istihdam edilmesinin

Detaylı

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI

BODTO, HİJYEN EĞİTİMLERİ BAŞLADI BODTO, HİJYEN LERİ BAŞLADI Bodrum Ticaret Odası BODTO, Yönetmenliği kapsamında, gıda hijyeni konusunda Muğla Üniversitesi ile işbirliği içerisinde verilen eğitim çalışmaları başladı. Muğla Üniversitesi

Detaylı

FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ FETHİ YILMAZ SEZER MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ OKULUMUZ Konum:Çolaklı Mahallesi Telefon : (0242) 763 72 30 İL MERKEZİNE 65 KM UZAKLIKTA İLÇE MERKEZİNE 15 KM UZAKLIKTA Derslik Sayısı: 21 Öğretmen Sayısı:

Detaylı

İlçe ilçe KO-MEK kurs merkezleri ve branşları

İlçe ilçe KO-MEK kurs merkezleri ve branşları On5yirmi5.com İlçe ilçe KO-MEK kurs merkezleri ve branşları İlçe ilçe KO-MEK kurs merkezleri ve bu kurs merkezlerinde verilen ücretsiz eğitimleri sizler için derledik. Yayın Tarihi : 4 Ekim 2015 Pazar

Detaylı

Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları

Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları Pazar yerlerinde temizlik ve hijyen çalışmaları Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından ilçe genelinde düzenli olarak gerçekleştirilen temizlik çalışmaları kapsamında Bodrum Pazar Yeri ve çevresi yıkanıp

Detaylı

KÖRFEZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2017 ŞUBAT (KIŞ) DÖNEMİ KALFALIK SINAV TARİHLERİ

KÖRFEZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2017 ŞUBAT (KIŞ) DÖNEMİ KALFALIK SINAV TARİHLERİ Sayfa 1 / 7 ALÇI MODEL KALIP AŞÇILIK BETONARME DEMİR, KALIPÇILIK VE ÇATICILIK BİLGİSAYARLI MAKİNE İMALAT İŞLEMLERİ (CNC) CİLT BAKIMI VE GÜZELLİK KÖRFEZ MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ Temel Seramik ve Cam 14.02.2017

Detaylı

Hakkaniye Köyü No:66 İzmit / Kocaeli

Hakkaniye Köyü No:66 İzmit / Kocaeli O H İ OKULA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER Okul /Kurum Adı Okul Müdürü Müdür Yardımcısı Okul - Aile Birliği Başkanı Okul Adresi Hakkaniye İlkokulu Eyüp ARSLAN Hayriye Sultan TÜRKOĞLU Kemal ÖZER Hakkaniye Köyü

Detaylı

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu

T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu T.C. KUVEYT BÜYÜKELÇİLİĞİ Kuveyt Türk Okulu KUVEYT TÜRK OKULU WEB SİTESİ Kuveyt Türk Okulu Web: http://www.kuveyt.meb.k12.tr/ Twitter: https://twitter.com/kturkishschool Email: 966583@meb.k12.tr 749581@meb.k12.tr

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ]

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] DÜZCE ÜNİVERSİTESİ Y A Ş A M B O Y U E Ğ İ T İ M A R A Ş T I R M A V E U Y G U L A M A M E R K E Z İ FAALİYET RAPORU [ 2 0 1 0 ] Ġ Ç Ġ N D E K Ġ L E R AMAÇ... 3 FAALİYETLER... 3 EĞİTİM PROGRAMLARI... 4

Detaylı

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ

AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK SEVİYESİ AŞÇI YARDIMCISI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN MESLEK MESLEK SEVİYESİ : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : AŞÇI YARDIMCISI : 3. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Aşçı Yardımcısı, hijyen ve sanitasyon kurallarına

Detaylı

PAZARCIK MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

PAZARCIK MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI PAZARCIK MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2010-2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI I.BÖLÜM T.C PAZARCIK KAYMAKAMLIĞI PAZARCIK MESLEKİ VE TEKNİK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI a)

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI LEONARDA DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ IVT AVRUPA DA YİYECEK VE İÇECEK ALANINDA BECERİ EĞİTİMİ

AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI LEONARDA DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ IVT AVRUPA DA YİYECEK VE İÇECEK ALANINDA BECERİ EĞİTİMİ AVRUPA BİRLİĞİ HAYAT BOYU ÖĞRENME PROGRAMI LEONARDA DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ IVT AVRUPA DA YİYECEK VE İÇECEK ALANINDA BECERİ EĞİTİMİ 2009-1-TR1-LEO01-07260 NUMARALI LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK

Detaylı

BARTIN MERKEZ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM AÇILACAK KURSLARIN LİSTESİDİR.

BARTIN MERKEZ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ VE ASO MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM AÇILACAK KURSLARIN LİSTESİDİR. KURS KODU KURSUN ADI / DÜZEYİ KURS GÜNLERİ KURS SAATİ KURSİYER KONTENJANI KURS BAŞLANGIÇ SÜRE 1 (İŞLETMENLİK- OPERATÖR) TESİ, SALI, 08.30-12.35 SABAH. LAB.1 2 (İŞLETMENLİK- OPERATÖR) LAB.1 TESİ, SALI,

Detaylı

SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ ARALIK 2018

SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ ARALIK 2018 SAĞLIK SEKTÖRÜNE YÖNELİK FAALİYETLERİMİZ ARALIK 2018 SUNUM PLANI İşbaşı Eğitim Programları Mesleki Eğitim Kursları 2 İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMI PROGRAMIN AMAÇLARI Programın temel amacı; mesleki deneyimi veya

Detaylı

DİYARBAKIR DA İŞGÜCÜ YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLER

DİYARBAKIR DA İŞGÜCÜ YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLER DİYARBAKIR DA İŞGÜCÜ YETİŞTİRİLMESİNE YÖNELİK DESTEKLER Hikmet DENİZ, Uzman Temmuz - 2012 DİYARBAKIR DA İŞGÜCÜ YETİŞTİRMEYE YÖNELİK DESTEKLER Günümüz rekabet piyasasında işletmeler belli alanlarda uzmanlaşmak

Detaylı

1-Okul yönetimi ile işbirliği yaparak kermes düzenledik, gelir elde ettik. Kermes etkinliğine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz.

1-Okul yönetimi ile işbirliği yaparak kermes düzenledik, gelir elde ettik. Kermes etkinliğine katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. YENİBOSNA DOĞU SANAYİ İLKOKULU OKUL AİLE BİRLİĞİ 25/10/2013-15/10/2014 DÖNEMİ YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORUDUR. Sayın Divan Başkanım, Sayın Şube müdürüm, Sayın Genel Kurul üyeleri, hepinizi saygı ile

Detaylı

KUMRU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ FORMU

KUMRU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ FORMU KUMRU İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ BİLGİ FORMU 1- FAALİYETLER A-Okullar yapılan tadilat onarım ve dağıtımları: 2013 Yılında ilçemiz okulları için İl özel İdaresi tarafından 100.000,00 TL ödenek tahsis edilmiş

Detaylı

ORHANELİ HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ Adresi İsmetpaşa Mah. Hastane Cad. Orhaneli / BURSA Telefon (0-224) 817 11 42 Faks (0-224) 817 30 95 Web sitesi e-mail adresi Öğretim Şekli Tipi http://orhanelihem.meb.k12.tr

Detaylı

Antalya-Finike. Bağyaka İlkokulu Müdürlüğü. Brifing Dosyası

Antalya-Finike. Bağyaka İlkokulu Müdürlüğü. Brifing Dosyası Antalya-Finike Brifing Dosyası 2017-2018 İÇİNDEKİLER 1- EĞİTİM VERİLERİ...2 2- EĞİTİM GÖSTERGELERİ...5 3- EĞİTİM FIRSATLARI. 8 4- EĞİTİM YATIRIMLARI... 8 5- SOSYAL ETKİNLİKLER..8 ANTALYA-Finike 1 1- Eğitim

Detaylı

TUZLA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ŞUBAT AYI BÜLTENİ HALK İÇİN EĞİTİM EĞİTİM İÇİN TUZLA HALK EĞİTİM ŞUBAT 2017 SAYI-11

TUZLA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ŞUBAT AYI BÜLTENİ HALK İÇİN EĞİTİM EĞİTİM İÇİN TUZLA HALK EĞİTİM ŞUBAT 2017 SAYI-11 TUZLA HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ŞUBAT AYI BÜLTENİ HALK İÇİN EĞİTİM EĞİTİM İÇİN TUZLA HALK EĞİTİM ŞUBAT 2017 SAYI-11 İÇİNDEKİLER 3 SUNUŞ 4 ŞUBAT AYINDA AÇILAN KURSLARIMIZ 12 MERKEZ HAYAT BOYU ÖĞRENME TOPLANTISI

Detaylı

KADIKÖY BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YAPILAN KURS(EĞİTİM)LİSTESİ

KADIKÖY BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YAPILAN KURS(EĞİTİM)LİSTESİ 08.10.2018 KADIKÖY BELEDİYESİ BÜNYESİNDE YAPILAN KURS(EĞİTİM)LİSTESİ 1) Çocuklar Ve Yetişkinler İçin Oluşturulan Kış Spor Okulu Eğitimleri Kalamış Spor Merkezi, Koşuyolu Parkı Spor Merkezi, Acıbadem Yüzme

Detaylı

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ GÖRGÜ KURALLARI KURS PROGRAMI

AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ GÖRGÜ KURALLARI KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü AİLE VE TÜKETİCİ BİLİMLERİ GÖRGÜ KURALLARI KURS PROGRAMI Ankara, 2016 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... Hata! Yer işareti tanımlanmamış. PROGRAMIN

Detaylı

2017 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERS SINAV TARİH SAAT

2017 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERS SINAV TARİH SAAT 2017 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI MESLEK DALI DERS SINAV TARİH SAAT AHŞAP DOĞRAMA İMALATI Pratik Uygulama KALFALIK 04.02.2017 10:00 AHŞAP DOĞRAMA İMALATI Ahşap Yapım Teknikleri 1 KALFALIK 10.02.2017

Detaylı

Yeni Göç Yasas Tecrübeleri

Yeni Göç Yasas Tecrübeleri Eflref Ar kan Bildiğiniz gibi Almanya aile birleşiminin gerçekleşmesi konusunda göç yasasında bazı değişiklikler yapmıştır. Bu değişiklikleri eleştirenler ve olumlu görenler bulunmaktadır. Ben göç yasasının

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BAHÇECİLİK MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BAHÇECİLİK MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü BAHÇECİLİK MEYVE AĞAÇLARINDA BUDAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI... 1 PROGRAMA GİRİŞ KOŞULLARI...

Detaylı

T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞI KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞI KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI T.C. KIZILCAHAMAM KAYMAKAMLIĞI KIZILCAHAMAM HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI Kurumun Genel Tanıtımı Adı Kızılcahamam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü Adresi Akçay

Detaylı

Adı : Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Adresi : Gümüşçeşme Mahallesi Vehbi Bolak Caddesi No: 63/A Altıeylül//Balıkesir

Adı : Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Adresi : Gümüşçeşme Mahallesi Vehbi Bolak Caddesi No: 63/A Altıeylül//Balıkesir KURUM BİLGİLERİ Adı : Altıeylül Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürlüğü Adresi : Gümüşçeşme Mahallesi Vehbi Bolak Caddesi No: 63/A Altıeylül//Balıkesir Telefonu : 0 266 249 33 84 Faxs : 0 266.. E Mail :

Detaylı

Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor!

Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor! Kadınlar ikinci bir şansı hak ediyor! Hem kadınlar kazansın, hem ülkemiz. Çünkü Biz Büyük Bir Aileyiz. www.aile.gov.tr www.gonulelcileri.gov.tr Toplumsal cinsiyet eşitliğine ilişkin yapılan pek çok hukuksal

Detaylı

19 MATEMATİK VE MESLEK MATEMATİĞİ 18.2.2014 10:00 MERAM MEM

19 MATEMATİK VE MESLEK MATEMATİĞİ 18.2.2014 10:00 MERAM MEM AŞÇILIK 1 BESLENME 10.2.2014 13:00 MERAM MEM 2 MUTFAK UYGULAMALARI 13.2.2014 12:00 MERAM MEM 3 TEMEL YİYECEK ÜRETİMİ 13.2.2014 14:00 MERAM MEM 4 TÜRKÇE 14.2.2014 13:00 MERAM MEM 5 MESLEKİ BİLGİSAYAR 14.2.2014

Detaylı

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri

Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED-MEB İngilizce Öğretmenleri Bilgi Paylaşım Seminerleri TED Genel Merkezimiz ve MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından 21 Ekim 2014 tarafından imzalanan protokol kapsamında,

Detaylı

RİZE FENER LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİRİFİNG DOSYASI

RİZE FENER LİSESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİRİFİNG DOSYASI RİZE FENER LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BİRİFİNG DOSYASI İÇİNDEKİLER 1. Bölüm :.... Sayfa 3 a) Okul Kimlik Bilgisi :..... Sayfa 3 2. Bölüm :.... Sayfa 4 a) Okulun Tarihçesi:..... Sayfa 4 b) Genel

Detaylı

TEMA 1 İZLEME VE DEĞERLENDİRME MEVCUT DURUM ÜST POLİTİKA BELGELERİ. Durum (2015) Hedef. Mali Kaynak Sorumlu. Gerçekleşme Durumu

TEMA 1 İZLEME VE DEĞERLENDİRME MEVCUT DURUM ÜST POLİTİKA BELGELERİ. Durum (2015) Hedef. Mali Kaynak Sorumlu. Gerçekleşme Durumu 218 217 216 Durum (215) 911 689 SH1 163 15 21 4 149 25 SH2 İDARE Bkz: Güngören Halk Eğitim Merkezi Stratejik Planı 215-219 Sayfa=23,24 Bkz: Güngören Halk Eğitim Merkezi Stratejik Planı 215-219 Sayfa=3

Detaylı

BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE

BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ : 3. SEVİYE BAR SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BAR SERVİS ELEMANI MESLEK SEVİYESİ :. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Bar Servis Elemanı, barlarda salonu servise

Detaylı

HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE

HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU 3. NESİL ÜNİVERSİTE http://www.uludag.edu.tr/harmancik 1 HARMANCIK MESLEK YÜKSEKOKULU GENEL BİLGİ Meslek Yüksekokulumuz, 2008 2009 Yılında Eğitim-Öğretime başlamıştır. 2016

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ARASINDA YAPILAN İSTİHDAM İÇİN MESLEKÎ EĞİTİM PROJESİ (İMEP) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ARASINDA YAPILAN İSTİHDAM İÇİN MESLEKÎ EĞİTİM PROJESİ (İMEP) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ARASINDA YAPILAN İSTİHDAM İÇİN MESLEKÎ EĞİTİM PROJESİ (İMEP) İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ 6 Ocak 2009 1 T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI İLE ÇALIŞMA

Detaylı

28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI

28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI 28 Haziran -4 Temmuz 2010 KUŞADASI 3. ULUSLARARSI SERTİFİKALI İNGİLİZCE KONUŞMA KAMPI 28 Haziran -4 Temmuz 2010 -KUŞADASI İngilizce eğitimi için İngiltere ya da Amerika ya gitme imkanı olmayanlar için

Detaylı

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU

ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU ÇORLU MESLEK YÜKSEKOKULU GELENEKSEL EL SANATLARI PROGRAMI FAALİYET RAPORU 1. Genel Bilgiler a) Misyon Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı, bilim ve teknolojiden yararlanan, evrensel ve toplumsal değerlere

Detaylı

TEKNEDE TAVLA TURNIVASI

TEKNEDE TAVLA TURNIVASI TEKNEDE TAVLA TURNIVASI Bodrum Modern Tavla ligi ekibi ve Delfi organizasyon sahibi girişimci işadamı Mehmet Dağoğlu tarafından deniz üstünde teknede tavla turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvanın, çok sayıda

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI OSMANGAZİ ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012-2013 BRİFİNG DOSYASI 2012-2013 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : Osmangazi Ortaokulu Müdürlüğü İLİ : Mersin İLÇESİ : Toroslar ADRES

Detaylı

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ

AĞAÇ İŞLERİ ENDÜSTRİ MÜHENDİSİ TANIM Ahşap veya ahşap kökenli malzemelerin, istenilen kalite standardında, belirlenen sürede, en düşük maliyetle üretilebilmesi için üretim sistemini tasarlayan, projelendiren, üretim sürecini denetleyen

Detaylı

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ

OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ OKULLAR HAYAT OLSUN OKULLAR YENİ YAŞAM ALANLARIMIZ Okullarımız halka açıldı Okullar eğitim-öğretim saatleri dışında; akşam saatleri, hafta sonları ve yaz aylarında halkımızın hizmetine açıldı. Derslikler,

Detaylı

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI

SAMSUN MESLEKİ EĞİTİM MERKEZİ 2013-2014 ŞUBAT DÖNEMİ KALFALIK SINAV PROGRAMI NOTLAR 1 - Sınav Türü Bölümündeki; Y.M.K (Yeni Moduler Sistem) : 01.07.2010 tarihinden sonra merkezimize ilk defa kayıt olan kişilerin sınav tarihlerini ifade eder. 2 - Sınav Türü Bölümündeki; M.K (Moduler

Detaylı

SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ

SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ SERVİS ELEMANI PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : SERVİS ELEMANI (GARSON) MESLEK SEVİYESİ : 4. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Servis Elemanı (Garson), yiyecek ve içecek

Detaylı

ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ. turizm eğitiminde 53 yıl

ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ. turizm eğitiminde 53 yıl M.E.B ANKARA OTELCİLİK VE TURİZM MESLEK LİSESİ turizm eğitiminde 53 yıl tanıtım broşürü 2013 Hakkımızda Vİzyonumuz Otelcilik ve Turizm Eğitiminde Öncü bir Kuruluş olmaktır. misyonumuz Milli eğitimde süratle

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ (CV) I-Kimlik Bilgileri. II-İletişim Bilgileri. III-Eğitim Bilgileri ve Kişisel Nitelikler

ÖZGEÇMİŞ (CV) I-Kimlik Bilgileri. II-İletişim Bilgileri. III-Eğitim Bilgileri ve Kişisel Nitelikler ÖZGEÇMİŞ (CV) % I-Kimlik Bilgileri 1. Adı Soyadı: Miktat BEKTAŞ 2. Doğum Yeri: Konya 3. Doğum Tarihi: 01.01.1957 4. T.C. Kimlik No: 14546585334 II-İletişim Bilgileri 1. Adres: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI TC TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ AKŞEMSETTİN İMAM HATİP ORTAOKULU 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI 2014-2015 Okul /Kurum Haritası I BÖLÜM KURUMUN ADI : AKŞEMSETTİN ANADOLU İMAM HATİP

Detaylı

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ

T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ T.C ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU KIRIKKALE İL MÜDÜRLÜĞÜ } Türkiye İş Kurumu 2003 tarihinde 4904 sayılı kanun ile kurulmuştur. } 665 sayılı KHK ile Bölge Çalışma Müdürlükleri

Detaylı

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI VE İŞGÜCÜ UYUM HİZMETLERİ

MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI VE İŞGÜCÜ UYUM HİZMETLERİ 1 MESLEKİ EĞİTİM KURSLARI VE İŞGÜCÜ UYUM HİZMETLERİ 2 İşgücü Yetiştirme Kursları Herhangi bir mesleği olmayan, mesleğinde yetersiz olan veya mesleği iş piyasasında geçerli olmayan -hükümlüler dahil- işsizlerin;

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- 4 (DRAPAJ TEKNİĞİYLE ETEK-BLUZ-ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- 4 (DRAPAJ TEKNİĞİYLE ETEK-BLUZ-ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN ÜST GİYSİLERİ DİKİMİ- 4 (DRAPAJ TEKNİĞİYLE ETEK-BLUZ-ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) 008

Detaylı

BAR KOMİSİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 2. SEVİYE

BAR KOMİSİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK SEVİYESİ : 2. SEVİYE BAR KOMİSİ PROGRAMINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR ALAN : YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ MESLEK : BAR KOMİSİ MESLEK SEVİYESİ : 2. SEVİYE MESLEK ELEMANI TANIMI Bar Komisi, servis öncesi ve sonrası bar salonu ve bar araçlarının

Detaylı

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Neden M. EMİN SARAÇ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ M.Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi, Arapça, İngilizce ve Rusça hazırlık sınıfı olan, Fen ve Sosyal Bilimler Lisesi Programı uygulayan Türkiye nin en seçkin

Detaylı

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ

İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ İRENOĞULLARI ŞEHİT ATİLA NİZAM İLKOKULU BESLENME DOSTU OKUL PROJESİ AMAÇLARIMIZ Antalya İli Kepez İlçesi İrenoğulları Şehit Atila Nizam İlkokulu'nda Beslenme Dostu Okul Programının 2017-2018 uygulamaları

Detaylı

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ ÖZDEN DURUHAN İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ

ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ ÖZDEN DURUHAN İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ ENFEKSİYON KONTROL HEMŞİRELERİNE YÖNELİK EĞİTİM FAALİYETLERİMİZ ÖZDEN DURUHAN İSTANBUL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM ŞUBESİ Yataklı Tedavi Kurumları Enfeksiyon Kontrol Yönetmeliği 11.08.2005 R.G. Sayısı:25903

Detaylı

https://www.cynkamuranemiroglu.meb.k12.tr VİZVONUMUZ MİSYONUMUZ

https://www.cynkamuranemiroglu.meb.k12.tr VİZVONUMUZ MİSYONUMUZ İSTANBUL 2015 BÖLÜM 1. 1. OKULUN TARİHÇESİ VE YAPISI Çağdaş Yaşam Nakiye Kamuran Emiroğlu İlköğretim Okulu bir bağış okuludur. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Nakiye Kamuran Emiroğlu ve Milli Eğitim

Detaylı

BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BATIKENT KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ Batıkent Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ne zaman açılmıştır? Okulumuz 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında 5 şubede toplam 170 kız öğrenci ile eğitim/öğretim hayatına

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

T.C. Balıkesir / Ayvalık /Mesleki Eğitim Merkezi Yılı HAZİRAN Döneminde Açılan Sınavların Ders Zaman Listesi

T.C. Balıkesir / Ayvalık /Mesleki Eğitim Merkezi Yılı HAZİRAN Döneminde Açılan Sınavların Ders Zaman Listesi 29602 GENEL MUHASEBE 18/06/2016 14 : 40 29605 BİLİŞİM SİSTEMLERİ 20/06/2016 10 : 40 29613 MOBİLYA İÇ MEKAN RESMİ 1 29620 MALİYET HESABI 29634 GİYİM AKSESUARLARI 29636 BİTKİ FİZYOLOJİSİ 22/06/2016 10 :

Detaylı

KADIKÖY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ve ASO 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL ve MESLEK KURSLARI PROGRAMI

KADIKÖY HALK EĞİTİMİ MERKEZİ ve ASO 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SOSYAL ve MESLEK KURSLARI PROGRAMI İNGİLİZCE A1 09:00 12:10. 09:00 12:10.... İNGİLİZCE A1 13:00 16:10. 13:00 16:10.... İNGİLİZCE A1 18:00 21:10. 18:00 21:10.... İNGİLİZCE A1. 09:00 12:10. 09:00 12:10... İNGİLİZCE A1. 13:00 16:10. 13:00

Detaylı

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE

BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE BASKETBOL GENÇ ERKEKLERDE ADIM ADIM FİNALE 2015-2016 Öğretim yılı Basketbol Liseli Genç Erkekler B Ligi müsabakaları 08.02.2016 Pazartesi günü başladı. Müsabakalara fırtına gibi başlayan takımımız namağlup

Detaylı

TÜRKİYE DE İLK VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSLERİNİN TARİHİ (TEMMUZ 2013)

TÜRKİYE DE İLK VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ DERSLERİNİN TARİHİ (TEMMUZ 2013) TÜRKİYE DE İLK VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İNİN TARİHİ (TEMMUZ 2013) TÜRKİYE DE İLKOKUL VE ORTAOKULLARDA (İLKÖĞRETİM) OKUTULAN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ İNİN TARİHİ (Bilişim

Detaylı

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ DİKİMİ (DÜZ DAR ETEK-KADIN PANTOLONU- BLUZ-ELBİSE-FANTAZİ ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI)

GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ DİKİMİ (DÜZ DAR ETEK-KADIN PANTOLONU- BLUZ-ELBİSE-FANTAZİ ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE DAYALI) T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Çıraklık ve Yaygın Eğitim Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ KADIN GİYSİLERİ DİKİMİ (DÜZ DAR ETEK-KADIN PANTOLONU- BLUZ-ELBİSE-FANTAZİ ELBİSE) MODÜLER PROGRAMI (YETERLİĞE

Detaylı

BURDUR TEFENNİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU

BURDUR TEFENNİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU BURDUR TEFENNİ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MEHMET AKİF ERSOY İMAM HATİP ORTAOKULU BRİFİNG D O S Y A S I 2017-2018 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI I.BÖLÜM A- OKULUN ADI : TEFENNİ ANADOLU İMAM-HATİP LİSESİ B- KURUM

Detaylı

HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI

HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI HOPA NURİ VATAN ANADOLU LİSESİ 2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRİFİNG DOSYASI 1.BÖLÜM Okulun; Adı :Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi Adresi :Sundura Mahallesi Lise Caddesi Hopa Telefon ve Faks Numaraları:

Detaylı

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi

Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Huzurevlerinde yapılacak programların daha verimli olmasını sağlamak amacıyla İlimiz Müftülüğünce Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından Huzurevi Ekibinde görevlendirilen personele 05 Aralık 2012 Çarşamba

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA KURS PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA KURS PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI KADIN GİYSİLERİ KALIP HAZIRLAMA KURS PROGRAMI Ankara, 2017 İÇİNDEKİLER PROGRAMIN ADI... 1 PROGRAMIN DAYANAĞI...

Detaylı

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA 2013 1 ŞAPHANE 75.YIL İLKOKULU/ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Kütahya Şaphane 75.Yıl İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü olarak; 1-Öğretim Çalışmaları (Kazanımlara Ulaşma Düzeyi

Detaylı

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ

ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİNE HOŞGELDİNİZ SÜREKLİ EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜR V. DOÇ. DR. RECEP ÖZKAN ÖZET SUNUM ÖZETİ MİSYON VİZYON MERKEZİN AMACI FAALİYET ALANLARI İDARİ YAPI SERTİFİKA

Detaylı

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ

EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ 2015-2016 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM DEĞERLENDİRMESİ Birinci dönem 14 EYLÜL 2015 günü başladı ve 22 Ocak 2016 tarihinde sona erdi. Tatillerin normalden fazla olduğu birinci dönemin öğrenci ve

Detaylı

KAVAK İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı. Brifing Dosyası

KAVAK İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ Eğitim-Öğretim Yılı. Brifing Dosyası KAVAK İMAM HATİP ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2012 2013 Eğitim-Öğretim Yılı Brifing Dosyası Kavak İmam Hatip Ortaokulu Müdürlüğü Tel: 362 741 32 39 Adres : Yaşar Doğu Mah. Adnan Menderes Cad. Nu:128 Kavak/SAMSUN

Detaylı

LİSE TÜRLERİ

LİSE TÜRLERİ 2017-2018 LİSE TÜRLERİ FEN LİSELERİ SOSYAL BİLİMLER LİSELERİ ANADOLU LİSELERİ MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSELERİ İMAM-HATİP LİSELERİ ÇOK PROĞRAMLI ANADOLU LİSELERİ GÜZEL SANATLAR LİSESİ SPOR LİSESİ FEN

Detaylı