ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU"

Transkript

1 ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

2 Önsöz Entbus servisleri, bilgi toplanması, bu bilgilerin veritabanına kaydedilmesi işlemlerini yürütür. Servisler, önerilen kurulum sırası ile aşağıdaki gibidir: 1. Distributor 2. VTS Veri Toplama Sunucusu Sahadan toplanan veriler MS SQL veritabanında saklanmaktadır. Bu veriler kullanıcı talebine göre aylık, günlük ve saatlik (xls formatında) raporlar halinde derlenir ve kullanıcıya sunulur.

3 İçindekiler 1. Minimum Sistem Gereksinimleri Kurulum Kurulumu Kaldırma: İşletim Sistemlerinde Standart Kullanıcıda Yetki Problemi ve Çözümü Genel Ayarlar: Giriş: Ana Form: Yapılandırma: a. Bağlantı Noktaları: i. Bağlantı Noktası Tanımlama: b.bölgeler: i. Bölge Tanımlama: c.cihazlar: i. Cihaz Tanımlama: d. Alarmlar: i. Alarm Tanımlama: e. Kullanıcılar: i. Kullanıcı Tanımlama: f. Sistem Parametreleri: g.cihaz Modelleri: İzleme: a. Anlık İzleme: b. Mimic Diyagram Raporlama: a. Raporlama Araç Çubuğu b. Enerji ve Kompanzasyon Raporu: c. Toplam Enerji ve Kompanzasyon Raporu: d. Periyodik Değerler Raporu : e. Log Raporu: f. Alarm Raporu: g. İşletme Raporu: Yardım: a. Kullanım Kılavuzu: b. Güncellemeleri Denetle: c. Hakkında:... 54

4 1. Minimum Sistem Gereksinimleri CPU Hafıza İşletim Sistemi Versiyonu Intel Core 2 Duo 3.0 GHz. 4 GB Windows XP Professional SP3 Windows 7 Professional, Ultimate, Home Premium SP1 Windows Server 2008 Windows Server 2008 R2 SP1 Windows 8 Pro Windows 8.1 Windows 10 Windows Server 2012 SP1 İşletim Sistemi Mimarisi 32 bit/64 bit.net Framework Versiyonu 4 Sabit Disk 20 GB (Yıllık)

5 2. Kurulum Programı açtığımızda karşımıza ilk önce kurulum ekranı gelir. Bu ekranda dil seçimi yapılır. Kuruluma Başla butonuna tıklanır.

6 Kuruluma başla butonuna tıkladıktan sonra yukarıdaki sayfa ekrana gelir. Bu sayfada program için gerekli olan modüllerin seçimleri yapılır. Eğer sadece bilgisayar üzerinde program çalıştırılmak isteniyorsa Entbus Plus Client Uygulaması seçilir. Eğer sadece web modülü üzerinden program çalıştırılmak isteniyorsa Web Sunucu modülü seçilir. Tüm modüllerin kurulumu için ise en üstte yer alan ENTBUS PLUS KURULUM seçeneği aktif hale getirilir ve İleri butonuna tıklanır.

7 Bu aşamada EntBus Plus kurulumu sonrasında sorunlar yaşanmaması için sistem gereksinimlerinin tümüyle sağlanması gerekir. Gerekli olan koşullar sağlandığında Sistem gereksinimleri karşılanmaktadır. Kuruluma devam edebilirsiniz. İfadesi yeşil renkte gözükmektedir. İleri butonuna basılarak kuruluma devam edilir.

8 Sistem gereksinimlerinin karşılanmadığı durumlarda Sistem gereksinimleri karşılanmamaktadır. Kuruluma devam etmemeniz önerilir ifadesi kırmızı renkte görüntülenir. Bu durumda EVET butonuna basılarak kuruluma devam edilebilir ancak bilinmelidir ki eksik olan koşulların giderilmemesi EntBus Plus yazılımını kullanmaya başlandıktan sonra sorun oluşturabilir. HAYIR, seçeneği seçilirse kurulum devam etmez ve sonlanır.

9 Kullanıcı sözleşmesi kabul edildikten sonra İleri butonuna basılır.

10 Kurulum adım adım gerçekleştirilir. Bu ekranda sol tarafta kurulacak bileşenler yer alır. Sağ tarafında ise bileşenlerle ilgili ayarlar ve o anda kurulan bileşene ait kurulum ilerlemesi anlık yüzdelik değer olarak görüntülenir. Bu kısımda kullanıcının bilgisayarında olması gereken Framework ve IIS bileşenlerinin de kontrolü yapılır. Eğer yoksa yüklenir. NOT: Yukarıdaki resimde bulunan kurulum Windows XP SP3 işletim sisteminde gerçekleştirilmiştir. Bundan dolayı. NET Framework 4.0, Windows Mesaj Kuyruğu (MSMQ) 3.0, İnternet Information Services (IIS) 5.1 gibi bileşenler işletim sisteminde olmadığından kurulum ekranında gözükmektedir. Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerinde bu gibi bileşenler sistemde bulunduğundan kurulum ekranında gözükmeyebilir. Kurulum bu bileşenleri otomatik algılayacaktır.

11 Kurulum sırasında bileşenler yüklenirken program tarafından kullanıcıdan bilgisayarın yeniden başlatılması istenir. Bu işlem birkaç defa olur. Kullanıcının böyle bir uyarı ile karşı karşıya kaldığında Yeniden Başlat tuşuna tıklaması gerekmektedir. Not: Program bilgisayarı yeniden başlattığında eğer kurulum ekranı tekrar gelmiyorsa kullanıcının Setup.exe ye çift tıklayarak kurulumu kaldığı yerden devam ettirmesi gerekir. Kurulum başarı ile gerçekleştirildiğinde aşağıdaki ekranı görmeniz gerekir.

12

13 3. Kurulumu Kaldırma: Set up programı tekrar çalıştırılıp, Kurulumu Kaldır butonuna basılır.

14 Kaldırılmak istenen bileşenler seçildikten sonra İleri butonuna basılır.

15 Kurulum güvenli bir şekilde kaldırıldıysa üstte bulunan ekran gelmelidir.

16 4. İşletim Sistemlerinde Standart Kullanıcıda Yetki Problemi ve Çözümü İşletim sistemlerinde standart kullanıcılarla Entbus Plus setup kurulumu yapılırken Administrator yetkisi gereken bir ekran karşınıza çıkabilir. Bu durumda, çıkan ekrana Administrator yetkili kullanıcının adı ve şifresi girilip Tamam butonuna basılır. 5. Genel Ayarlar: Analizörleri sisteme tanıtabilmek için EntBus_Distribütör ve Entbus_VTS servisinin kurulu ve çalışır olması gerekmektedir. Kurulum sonrasında EntBus_Distribütör ve Entbus_VTS servisinin başarılı ile kurulduğundan emin olunuz. EntBus Plus programı çalıştırılmadan önce Windows -> Denetim Masasından Bölgesel Ayarlar menüsünden Basamak gruplama için virgül(,) ondalık ayırıcısı nokta(.) olmalıdır.

17 6. Giriş: EntBus Plus modülü ilk çalıştığında aşağıdaki ekran görünür. Dil combobox'ı program için kullanılacak dili belirtir. Bağlanılabilecek sunucu adresleri Sunucu listesi altında gözükecektir. Program ilk açıldığında listede Default şeklinde bir sunucu bulunur. Yeni bir sunucu tanımlamak için Default yazısının sağ tarafındaki butona tıklanır. Sunucular listesi açılır. Tanımlanan sunucular bir sonraki program açılışında sunucu alanında görüntülenecektir.

18 Giriş ekranında Kullanıcı Adı ve Parola doldurulup Giriş butonuna ya da klavyeden Enter tuşuna basılır. Giriş ekranında ilk giriş için; Kullanıcı Adı: admin Parola: 1234 Kullanıcı Adı ve Parola girildikten sonra Ürün Aktivasyon ekranı gelir. LisansID ile Entes Elektronik A.Ş. ye başvurup Aktivasyon Anahtarınızı alabilirsiniz. Lisanslar cihaz sayılarına göre değişir. Tek cihazlık lisans kullanımı için Demo yazılı olan butona tıklamak yeterli olacaktır.

19 Aktivasyon Anahtarı girilip Aktive Et ya da Demo butonuna basıldığında karşımıza aşağıdaki gibi boş bir ekran gelecektir.

20 7. Ana Form: Giriş ekranında kullanıcı adı ve parola alanları doğru yazılıp Giriş butonuna ya da klavyeden Enter tuşuna basıldığında aşağıdaki gibi bir ekran görüntülenmelidir. Bu ekran arka planda ana form ekranı olarak adlandırılır. Ana Form ekranı ilk açılışta anlık izleme ekranını getirir. Cihaz kayıtları listelenen anlık izleme ekranı ilk açılışta boş görüntülendiğinden uyarı mesajı olarak Sisteme kayıtlı cihaz bulunmamaktadır mesajı görüntülenmelidir. Sonrasında ilgili uyarı mesajı otomatik kendisi kalkacaktır. Anaform ekranında İzleme, Raporlar, Yapılandırma ve Yardım menüleri görüntülenir. Ayrıca ana form ekranının alt tarafında Alarmlar ve Haberleşmeyen Cihazlar sekmeleri görüntülenmelidir. Alarmlar sekmesinde cihazlarla ilgili oluşan alarm bilgileri yani cihazın ismi, cihazın alarm oluşma tarihi,hangi parametre ile ilgili alarmın oluşturulduğu,cihazın alarm oluşma değeri ve cihazdaki alarmla ilgili kullanıcının girdiği açıklama bilgileri gösterilir.

21 Haberleşmeyen Cihazlar sekmesinde haberleşmeyen cihaz bilgileri yani haberleşmeyen cihazın ismi, haberleşmeyen cihazın ait olduğu bağlantı noktası, haberleşmeyen cihazın en son haberleştiği zaman gösterilir.

22 8. Yapılandırma: Yapılandırma menüsünde; Bağlantı Noktaları Cihazlar Alarmlar Bölgeler Kullanıcılar Sistem Parametreleri Cihaz Modelleri alt menüleri görüntülenir.

23 a. Bağlantı Noktaları: Bu ekranda cihazların bağlı olduğu bağlantı noktalarının bilgileri kayıt edilir. EntBus modbus haberleşmesi üzerinden Seri ve TCP bağlantıyı kabul etmektedir. i. Bağlantı Noktası Tanımlama: Bağlantı Noktaları ekranında + Yeni butonuna tıklanır. Açılan Bağlantı Noktaları: Yeni Bağlantı ekranında aşağıdaki bağlantı noktası ayarları yer alır. Bu ayarlar programın bağlantı noktasını tanıması için gereklidir. Bağlantı Adı: Bağlantı noktasına verilecek isim buradan tanımlanır. Bağlantı Tipi: Bağlantı noktasının cihazlarla hangi tip haberleşme yapacağı ile ilgili seçimler burada yapılır. Burada TCP / IP ya da Seri Port olmak üzere iki seçim vardır. Varsayılan TCP/IP dir.

24 Bağlantı Tipi TCP/IP olursa; IP Adresi: Bağlantı noktasına ait IP adresi bu alanda girilir. TCP Portu: Bağlantı Tipi olarak TCP / IP seçimi bırakıldığında bağlantı noktasına ait port numarası buradan girilir. Bağlantı noktası ile bağlantı bu port üzerinden yapılır. Modbus için genel port numarası yani varsayılan 502 dir. Okuma Aralığı(sn): Bağlantı noktasına bağlı cihazların saniye cinsinden okuma sıklığı burada belirlenir. Varsayılan 10 saniyedir. Zaman Aşımı(ms): Bağlantı noktasının cihaz bilgilerini ne kadar sürede okuması gerektiği bilgisi burada belirlenir. Varsayılan 2000 milisaniyedir. Gecikme(ms): Cihazdan bağlantı noktası aracılığı ile okunan bilgiler geciktiğinde beklenilecek maksimum süre burada belirlenir. Varsayılan 250 milisaniyedir. Deneme Sayısı: Bağlantı noktasının cihazları okurken başarısız okuma denemesinin maksimum sayısı burada belirlenir. Varsayılan 10 dur.

25 Bağlantı Tipi Seri Port seçilirse; İletişim Portu: Bağlantı Tipi olarak Seri Port seçimi yapıldığında bağlantı noktasının takıldığı port seçimi buradan yapılır. Bağlantı noktasıyla bağlantı bu port üzerinden yapılır. Varsayılan COM1 dir.com255 e kadar desteklemektedir. Bant Genişliği(bps): Bağlantı noktasına ait bant genişliği bilgisi buraya girilir. Varsayılan dür. Veri Bitleri(bit): Her bir karakterdeki veri biti sayısını belirtir. Varsayılan 7 dir. Durma Biti(bit): Bağlantı noktasının tekrar senkronize olabilmesi için gönderilen her baytın sonunda durma bitleri gönderilir. Durma biti varsayılan 1 dir. Parite: İletim esnasında meydana gelen bazı hataları saptama yöntemine parite denir. Varsayılan Yok seçilidir. Okuma Aralığı(sn): Bağlantı noktasına bağlı cihazların saniye cinsinden okuma sıklığı burada belirlenir. Varsayılan 10 saniyedir. Zaman Aşımı(ms): Bağlantı noktasının cihaz bilgilerini ne kadar sürede okuması gerektiği bilgisi burada belirlenir. Varsayılan 2000 milisaniyedir. Gecikme(ms): Cihazdan bağlantı noktası aracılığı ile okunan bilgiler geciktiğinde beklenilecek maksimum süre burada belirlenir. Varsayılan 250 milisaniyedir.

26 Deneme Sayısı: Bağlantı noktasının cihazları okurken başarısız okuma denemesinin maksimum sayısı burada belirlenir. Varsayılan 10 dur. Uygun ayarlar girildikten sonra kaydet butonu ile program Bağlantı Noktaları ekranına ilgili ayarları kaydeder. b.bölgeler: Bu ekranda cihazların bağlı olduğu bölge bilgileri kayıt edilir. Entbus Plus mimarisinde cihaz tanımlanabilmesi için önceden Bölge tanımlamak gerekmektedir.

27 i. Bölge Tanımlama: Bölgeler ekranında + Yeni butonuna tıklanır. Aşağıdaki gibi bir pencere açılır. Bu ayarlar programdaki cihazın ait olduğu bölgeyi tanımak için gereklidir. Bölge Adı: Bölgeye verilecek isim burada tanımlanır. Uygun bölge ismi girildikten sonra kaydet butonu ile program Bölgeler ekranına ilgili bölgeyi kaydeder. c.cihazlar: Bu ekranda, bilgileri okunacak cihazlar sisteme tanıtılır. EnBus.Plus sadece Entes markalı cihazları desteklemektedir.

28 i. Cihaz Tanımlama: Cihazlar ekranında + Yeni butonuna tıklanır. Açılan Cihaz: Yeni Cihaz ekranında aşağıdaki cihaz ayarları yer alır. Bu ayarlar programın cihazı tanıması için gereklidir. Cihaz eklemeden önce bölge ve bağlantı noktası eklenmiş olması gerekir. Cihaz Adı: Cihaza verilecek isim buradan tanımlanır. Cihaz Modeli: Cihaz model ve versiyonu ile ilgili seçimler burada yer alır. Bağlantı Noktası: Bağlantı Noktaları ekranında kaydedilen bağlantı noktaları ile ilgili seçimler burada yer alır. Bölge: Bölgeler ekranında kaydedilen bölgeler ile ilgili seçimler burada yer alır. NAD: Cihazın RS-485 adres bilgisi burada girilir. Varsayılan değeri 1 dir. Denetleme Aralığı (dk): Sistemin cihazı okuduğu süreler burada girilir. Varsayılan 5 dakikadır. Kaydetme Aralığı (dk): Sistemin cihaz bilgilerini veritabanına kaydettiği süreler burada girilir. Varsayılan 5 dakikadır. Düşük girilirse raporlarda daha kısa aralıklarla raporlar alınabilir. Ama uzun vadede sabit sürücü üzerinde daha fazla yer kaplayacaktır. Uygun ayarlar girildikten sonra kaydet butonu ile program Cihazlar ekranına ilgili ayarları kaydeder.

29 d. Alarmlar: Bu ekranda, cihazlara özel alarm bilgileri sisteme tanıtılır. EntBus.Plus üzerinden Kurma Noktası veya Pencere alarmı tanımlanabilir. Tanımlanan bu alarm oluştuğunda ise ana form üzerinde bulunan Alarmlar sekmesinde bilgilendirme yapılır.

30 i. Alarm Tanımlama: Alarmlar ekranında + Yeni butonuna tıklanır. Açılan Alarmlar: Yeni Alarm ekranında aşağıdaki alarm ayarları yer alır. Bu ayarlar programın cihazla ilgili alarmı tanıması için gereklidir. Bu yüzden öncelikle sisteme en az bir cihazın eklenmiş olması gerekmektedir. Alarm Tipi: Alarmın ne çeşit bir kapsamda yapılması için iki tip seçim vardır. Bunlar Pencere ya da Kurma Noktasıdır. Varsayılan Pencere dir. Alarm Tipi Pencere olursa; Alarm Tanımı: Alarm çıktığında alarmla ilgili bilgi burada tanımlanır. Cihaz: Alarm ile ilgili cihaz model versiyonu buradan seçilir. Parametre: Cihazın alarm ile ilgili olan parametresi buradan seçilir. Yani alarmın cihazın hangi parametresinde çıkması istendiği seçim buradan yapılır. gönderilsin: Alarm çıkması durumunda kullanıcılar ekranında tanımlanan adresine alarm ile ilgili gönderilip gönderilmeyeceği buradan karar verilir. Operatör: Alarmın seçilen kapsamına göre ne çeşit değer aralıklarında oluşması için iki tip seçim vardır. Bunlar Pencere İçi ya da Pencere Dışıdır. Varsayılan Pencere Dışı dır.

31 Operatör Pencere İçi olduğunda yazılacak min ve max değerler, alarm çıkmaması durumuna göre ayarlanır; Min Değer: Cihazın parametresine göre alarmın oluşmaması gereken minimum değeridir. Max Değer: Cihazın parametresine göre alarmın oluşmaması gereken maksimum değeridir. Operatör Pencere Dışı olduğunda yazılacak min ve max değerler, alarm çıkması durumuna göre ayarlanır; Min Değer: Cihazın parametresine göre alarmın oluşması gereken minimum değeridir. Max Değer: Cihazın parametresine göre alarmın oluşması gereken maksimum değeridir.

32 Alarm Tipi Kurma Noktası olursa; Alarm Tanımı: Alarm çıktığında alarmla ilgili bilgi burada tanımlanır. Cihaz: Alarm ile ilgili cihaz model versiyonu buradan seçilir. Parametre: Cihazın alarm ile ilgili olan parametresi buradan seçilir. Yani alarmın cihazın hangi parametresinde çıkması istendiği seçim buradan yapılır. gönderilsin: Alarm çıkması durumunda kullanıcılar ekranında tanımlanan adresine alarm ile ilgili gönderilip gönderilmeyeceği buradan karar verilir. Operatör: Alarmın seçilen parametresine göre yazılacak bir değerden yüksek ya da alçak oluşması durumu için iki seçim vardır. Bunlar >, < dır. Varsayılan > dır. Değer: Alarmın seçilen parametresine göre hangi değerden alçak yada yüksek olma durumu burada belirlenir. Uygun ayarlar girildikten sonra kaydet butonu ile program Alarmlar ekranına ilgili ayarları kaydeder.

33 e. Kullanıcılar: Bu ekranda, sistemi kullanacak kullanıcılara özel bilgiler sisteme tanıtılır. Kullanıcılar ekranı sistemin ilk açılışında gelen giriş ekranı için gereken bilgileri barındırır. i. Kullanıcı Tanımlama: Kullanıcılar ekranında + Yeni butonuna tıklanır. Açılan Yeni Kullanıcı ekranında aşağıdaki kullanıcı ayarları yer alır. Bu ayarlar sistemin kullanıcıyı tanıması için gereklidir.

34 Kullanıcı Adı: Sistemin giriş ekranında kullanılmak üzere sistem kullanıcısına verilecek isim buradan tanımlanır. Parola: Sistemin giriş ekranında kullanılmak üzere sistem kullanıcısına ait parola buradan verilir. Rol: Sistemde iki çeşit rolde kullanıcı vardır. Bunlar yönetici ve operatör rolüne sahip kullanıcılardır. Yönetici rolündeki kullanıcılar sistemin tüm menü ve alt menülerine ulaşıp istediği ayarları yapabilen kullanıcılardır. Operatör seviyesindeki kullanıcılar sistemin tüm menü ve alt menülerine ulaşamayıp, herhangi bir ayar yapamayan kullanıcılardır. Operatör seviyesindeki kullanıcılar sadece izleme amaçlı sistemi kullanabilirler. E-posta Adresi: Sistem kullanıcılarına ait adresi bilgisi buraya yazılır. Uygun ayarlar girildikten sonra kaydet butonu ile program Kullanıcılar ekranına ilgili ayarları kaydeder. Ayrıca programın ana ekranındayken sağ üst köşede kullanıcının adı yer alır. Kullanıcı ismi üzerine tıkladığımızda ise Kullanıcı tanımlama ekranı karşımıza gelecektir. Not: Admin kullanıcısı silinemez ve hiçbir şekilde adı değiştirilemez.

35 f. Sistem Parametreleri: Bu ekranda, sisteme ait bazı ekranların varsayılan özelliklerini içerir. Bu özelliklerin bazıları değişebilir, bazıları ise sadece görüntülenme amaçlı olarak değiştirilemez. Aktivasyon Kodu: Sisteme ait aktivasyon kodu burada görüntülenir. Alarm Kontrol Periyodu: Sistem ayarlarının hangi sıklıkta denetlendiğini gösterir.birimi milisaniyedir. Aritmetik Hassasiyet: Sistemin izleme ekranındaki parametre değerlerinin virgülden sonra maksimum kaç değer görüneceği buradan belirlenir. Cihaz Komutları Şifre Doğrulama: Cihazlarla ilgili silme işlemlerinde şifreli mesajların gelmesi bu anahtarda sağlanır. Kullanıcı şifresine bağlı olarak silme işlemleri ekranının çıkması bu anahtarda gerçekleşir. e-posta Çıkış Portu: Giden sunucusuna ait port buraya yazılır.

36 e-posta Gönderen Adres: Mailin gönderileceği hesap adresi buraya yazılır. e-posta Kullanıcı Adı: Kullanıcının adresi buraya yazılır. e-posta SMTP Adres: SMTP ye ait adres buraya yazılır. e-posta SSL: SSL aktif/pasif durumu buradan belirlenir. e-posta Şifre: Kullanıcının inin şifresi buraya yazılır. İşletme Raporu Cihaz Modelleri: İşletme raporuna dahil edilecek cihaz model IDleri buraya yazılır. Cihaz model ID leri SQL Server Managementda tutulur. Sistem parametreleri ekranındaki ayarlar varsayılan ayarlardır. Uygun ayarlar değiştirildikten sonra kaydet butonu ile program Sistem Parametreleri ekranına ilgili ayarları kaydeder. Otomatik Güncelleme Kontrolü: Program açıldığında programın güncellemesinin olup olmadığının kontrolü sağlanır. ON olduğu durumda kontrol eder, OFF olduğu durumda ise kullanıcı Yardım kısmında Güncellemeleri Denetle alt menüsüne tıklayarak güncellemeyi denetler. Varsayılan Tema:Sistemin arkaplan rengi buradan değiştirilir. Değişiklik yapıldıktan sonra sistem kapatılıp tekrar açıldığında arkaplan renginin değiştiği görülebilir. Veritabanı Komut Zaman Aşımı: SQL komutları için süre zaman aşımını buradan ayarlanır.

37 g. Cihaz Modelleri: Bu ekranda sistemde bulunan firmamıza ait cihaz modelleri bulunur. Farklı cihaz modelleri de aynı ekran üzerinden sisteme dâhil edilebilir. Gözat kısmı tıklanır ve eklenecek cihaza ait ent uzantılı dosya seçilerek cihaz modeli ekle butonuna tıklanır.

38 9. İzleme: İzleme menüsünde Anlık İzleme, Mimic Diagram alt menüleri görüntülenir. a. Anlık İzleme: Bu ekranda sisteme tanıtılan cihazlara ait parametrelerin değerleri anlık olarak gösterilir. Ayrıca bu ekranda sisteme tanıtılan cihazların varsayılan cihaz ayarları Cihaz Ayarları butonuna basılırak gösterilir. Açılan ekranda sisteme tanıtılan herhangi bir cihazın cihaz ayarları değiştirilebilir.

39 b. Mimic Diyagram Mimic Diyagram alt menüsüne tıklandığında Mimic Diyagram ekranı görüntülenir. Bu ekran ilk açıldığında çizime hazır halde açılır. Ekranın solundaki araç kutusunda çizim alanına sürükleyebileceğiniz çizim araçları mevcuttur. Diyagramın üstünde bulunan butonların işlevleri şu şekildedir: Diagram_1 sağ tıklanarak alt sayfa oluşturulabilir.ayrıca tüm sayfalar yeniden adlandırabilir.

40 Objeler sürükle bırak yöntemi ile eklenir. Şekilde bir bara, sürükle bırak yöntemi ile sayfaya eklendi.mouse sağ tıklanarak baranın rengi değiştirilebilir.

41 Şekilde bir ayırıcı eklendi. Ayırıcının boyutu isteğe göre değiştirilebilir. İstenen renkte ve boyutta etiket oluşturulup objeler isimlendirilebilir. Araçlar kısmından cihaz objesi sürüklenip istenen cihazın, yeni butonuna basılarak istenen parametresi kaydedilip okunabilir.

42 Eklenen objelerle çalışan bir devre modellenebilir.burada ayırıcılardan biri açılıp diğeri kapanıyor.hangi baraya bağlı ayırıcı kapatılırsa, ayırıcı o baranın rengini otomatik olarak alıyor. Üst menünün en sağındaki mercek ikonu seçilirse oluşturulan diyagram zoom yapılabilir. Bu sayede oluşturulan diyagramın detayları gözlemlenebilir.

43 10. Raporlama: Raporlar menüsünde alınabilecek tüm raporlar görüntülenir. Enerji ve Kompanzasyon Raporu Toplam Enerji ve Kompanzasyon Raporu Periyodik Değerler Raporu Log Raporu Alarm Raporu İşletme Raporu Bu raporlar türüne göre kullanıcıdan Başlangıç Tarihi ve/veya Bitiş Tarihi alınarak oluşturulan, cihaz/cihazlara veya bölgeye özgü enerji parametre değerlerinin gözlendiği raporlardır.

44 a. Raporlama Araç Çubuğu Raporların üst kısmında bulunan bu butonların özellikleri sırasıyla bu şekildedir. Bu özellikler tüm raporlar için geçerlidir. b. Enerji ve Kompanzasyon Raporu: Enerji Raporları bir cihazın belirli tarihlerdeki Export Aktif Enerji(ExWh) Import Aktif Enerji( ImWh) İndüktif Reaktif Enerji( IndVarh) Kapasitif Reaktif Enerji(CapVarh) enerji değerlerinin gözlemlendiği raporlardır. Raporlar menüsünden Enerji ve Kompanzasyon Raporları seçildiğinde kullanıcıdan rapor alacağı tarih aralığı ve cihazı seçmesi istenir.

45 Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi aralığında kaydedilen enerji parametreleri ekrana yazdırılır seçilen aralık < 1 gün ise no periyot seçilen aralık < 30 gün ise saatlik periyot seçilen aralık > 30 gün ise günlük periyot

46 c. Toplam Enerji ve Kompanzasyon Raporu: Bu raporda birden fazla cihaz seçilebilir. Seçilen bir ya da birden fazla cihazın belirlenen zaman aralığı için tüm toplam enerji parametre değerlerinin listelendiği rapordur. Başlangıç Import Aktif Enerji(Başlangıç ImWh) Başlangıç Export Aktif Enerji(Başlangıç ExWh) Başlangıç Indüktif Reaktif Enerji(Başlangıç IndVarh) Başlangıç Kapasitif Reaktif Enerji(Başlangıç CapVarh) Bitiş Import Aktif Enerji(Bitiş ImWh) Bitiş Export Aktif Enerji(Bitiş ExWh) Bitiş İndüktif Reaktif Enerji(Bitiş IndVarh) Bitiş Kapasitif Reaktif Enerji(Bitiş CapVarh) Tüketim Import Aktif Enerji(Tüketim ImWh) Tüketim Export Aktif Enerji(Tüketim ExWh) Tüketim İndüktif Reaktif Enerji(Tüketim IndVarh) Tüketim Kapasitif Reaktif Enerji(Tüketim CapVarh) parametreleri Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihine göre oluşturulur.

47 d. Periyodik Değerler Raporu : Periyodik değerler raporu için rapor alınmak istenen tarih aralığı ve cihaz seçilmelidir. Seçilen bir cihazın belirlenen zaman aralığı içinde tüm tanımlı parametrelerinin listelendiği rapordur. Seçilen cihazın sistemde tanımlı tüm parametrelerinin periyodik değerlerinden rapor oluşturulur.

48 e. Log Raporu: Bu raporun oluşturulabilmesi için raporu alınmak istenen cihazın, log okuma özelliğinin bulunması ve seçili olması gerekir. Bunun için uygun cihazın ayarlarına girilip Gölge Log Okuma özelliğinin seçilmesi gerekir. Log raporu,mpr63 ve MPR60S modellerinde önceden kaydedilen parametrelerin, loglarından oluşan rapordur. Raporlardan Log Okuma seçildikten sonra raporlanmak istenen Cihaz, Başlangıç Tarihi ve Bitiş Tarihi bilgileri girilmelidir.

49 Bu raporla cihazın log bilgilerine ulaşılır.

50 f. Alarm Raporu: Raporu alınmak istenen cihazın alarm başlangıç ve bitiş tarihleri girilerek rapor oluşturulur. Seçilen bir cihazın belirlenen zaman aralığında gerçekleşmiş olan alarmlarının listelendiği rapordur.

51 g. İşletme Raporu: Raporu istenen tarih seçilir. Bu rapor MPR63 modeli cihazların günlük olarak saat başlarındaki: Toplam Aktif Güç Toplam Akım Toplam Reaktif Güç Faz-Faz Arası Gerilim değerlerini içeren raporu oluşturur.

52 11. Yardım: Yardım menüsünde Kullanım Kılavuzu, Hakkında alt menüleri görüntülenir. a. Kullanım Kılavuzu: Kullanım Kılavuzu alt menüsü seçildiğinde, sisteme giriş yapılan dile göre pdf formatlı kılavuz sayfası açılır. b. Güncellemeleri Denetle: Güncellemeleri Denetle seçeneği seçildiğinde, EntBus plus programının yeni çıkan herhangi bir versiyonunun olup olmadığını internet üzerinden denetler. Yeni bir güncelleme varsa kullanıcıya mevcut modüllerin ve güncel modüllerin yer aldığı bir pencere getirecektir.

53 NOT: Güncelleme sırasında program kapanacaktır ve karşımıza güncelleme ekranı gelecektir. Şimdi Güncelle butonuna tıklanarak yazılım güncellenmesinin bitirilmesi beklenir. Ayrıca, Sistem Parametrelerinde yer alan Otomatik Güncelleme Kontrolü ON durumunda görünüyorsa program ilk açıldığında güncelleme olup olmadığını otomatik olarak denetler. Eğer herhangi bir güncelleme yoksa aşağıdaki şekilde kullanıcıya bir uyarı mesajı gelir.

54 c. Hakkında: Hakkında alt menüsü seçildiğinde programın lisans bilgilerine erişilir. Lisansı Güncelle butonu ile lisans yükseltilebilir. Yazılım sürüm bilgisi, Lisans bitiş tarihi, Okunabilecek maksimum cihaz bilgisi burada yer alır.

ENTBUS+ ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

ENTBUS+ ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU ENTBUS+ ENERJİ İZLEME VE KAYIT YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU Önsöz Entbus servisleri, bilgi toplanması, bu bilgilerin veritabanına kaydedilmesi işlemlerini yürütür. Servisler, önerilen kurulum sırası ile

Detaylı

ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME WEB UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU

ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME WEB UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ENTBUS PLUS ENERJİ İZLEME WEB UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU Önsöz Entbus servisleri, bilgi toplanması, bu bilgilerin veritabanına kaydedilmesi işlemlerini yürütür. Servisler, önerilen kurulum sırası ile

Detaylı

Kurulum Kılavuzu. www.entes.com.tr

Kurulum Kılavuzu. www.entes.com.tr ENTES 1983 yılından bu yana enerji kalitesi, kompanzasyon, ölçme, koruma & kontrol ve uzaktan izleme alanlarında ürettiği cihaz ve yazılımlarla Türkiye de lider firma konumundadır. Kurulum Kılavuzu ENTES

Detaylı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı

SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı SQL Uyarı Programı Kurulum ve Kullanımı Kurulum 1. SQL Uyarı.zip dosyası açılır. 2. SQL Uyarı.exe programı çalıştırılır. 3. Üstteki ekran açılır ok. Butonuna basılır. 4. Ayarlar ekranı seçilir. 4.1 Server

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu 2015 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Bütünleşik Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Kılavuzu GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 DOKÜMAN YÖNETİMİ... 4 3.1 İÇ TETKİK EKRANI...4 İÇ TETKİK... 5 4.1 İÇ TETKİK

Detaylı

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma:

EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ. 1 - Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma: EKOM WEB DESIGNER PROGRMI KULLANMA KILAVUZ 1 Web Sayfası Tasarımı Oluşturma / Var Olan Tasarımı Açma 2 Web Sayfasına Yeni Element Ekleme Ve Özelliklerini Belirleme Değişiklik Yapma 3 Web Sayfası Tasarımını

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr

KULLANIM KILAVUZU. Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr KULLANIM KILAVUZU Reserve Online Reservation Systems www.reserve.com.tr RESERVE ONLİNE REZERVASYON YAZILIMI KULLANIM KİTABI...3 ADMİN PANELİ... 3 Admin Panel Giriş (Login)... 3 Yönetim Paneli... 3 OTEL

Detaylı

Coslat Monitor (Raporcu)

Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor (Raporcu) Coslat Monitor, Coslat Firewall, Hotspot ve Mirror uygulamalarında oluşturulan zaman damgalı kayıtların analiz edilmesini ve raporlanmasını sağlayan uygulamadır. Coslat Monitor

Detaylı

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3

İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 İçindekiler Tablosu Talep Destek Yönetim Sistemi Programı...3 1. Özellikler.3 2. Kullanım..3 2.1. Ana Sayfa..5 2.2. Talep Modülü.7 2.3. Takibim Modülü 9 2.4. Takipte Modülü..11 2.5. Silinen Talepler Modülü...11

Detaylı

E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu

E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu E-Mükellef Kontrol Programı Kullanım Kılavuzu E-Mükellef Kontrol programı bir Windows Servis Uygulaması olarak çalışmaktadır. Sistem gereksinimleri; 1..Net Framework 4.6.2 veya üzeri 2. Microsoft Windows

Detaylı

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri

DESTEK DOKÜMANI. Ürün : Tiger Enterprise/ Tiger Plus/ Go Plus/Go Bölüm : Kurulum İşlemleri LOGO PROGRAM KURULUMU VE AYARLARI Logo programlarının yüklemesi için kullanılacak,setup dosyaları ftp://download.logo.com.tr/ adresinden indirilerek yapılır. Örneğin Kobi ürünleri için; ftp://download.logo.com.tr/windows/kobi/guncel/go_plus/klasöründen

Detaylı

TachoMobile Web Uygulaması v1.00.

TachoMobile Web Uygulaması v1.00. TachoMobile Yönetim Sistemi Proje Destek Dokümanı / Web Uygulaması v1.00.01 İÇİNDEKİLER Web Uygulaması 1. TANIMLAMALAR 1.1 Araçlar 1.2 Sürücüler 2. TAKOGRAF VERİLERİ 2.1 Veri İndirme 2.2 Gelen Kutusu 2.3

Detaylı

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3

1. Zamanbaz Hakkında Zamanbaz Kurulumu Zamanbaz Sistem Gereksinimleri Zamanbaz Kurulumu... 3 İÇİNDEKİLER 1. Zamanbaz Hakkında... 3 2. Zamanbaz Kurulumu... 3 2.1. Zamanbaz Sistem Gereksinimleri... 3 2.2. Zamanbaz Kurulumu... 3 3. Zamanbaz İlk Çalıştırma ve Kullanımı... 6 3.1. İlk Çalıştırma...

Detaylı

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu

Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu Tellcom.net.tr ve Quiknet.com.tr Eposta Servisleri Aktivasyonu 1) http://webislem.superonline.net adresinden müşteri numarası ve şifresi ile giriş yapılır. Servislerim sekmesi altından Tellcom Posta menüsüne

Detaylı

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ

DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ DÖNER KANAT TEKNOLOJİ MERKEZİ (DKTM) PROJE SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Versiyon Numarası V-04 SUNAN Bilgi Yönetimi Sistemleri Müdürlüğü İÇİNDEKİLER 1. Amaç... 1 2. Kapsam... 1 3. Kısaltmalar

Detaylı

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU

UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ ÖĞRENCİ EKRANLARI KULLANIM KILAVUZU 1 GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Uzaktan Eğitim Sistemi (UZEM) öğrenci ekranlarının kullanımına yönelik yardım içeriği bulunmaktadır.

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu

Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace LOGO Entegrasyonu Kets DocPlace Kurulumu Öncesinde Yapılması Gereken İşlemler Windows 7, Windows 8, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 veya daha yeni işletim sistemlerinde Programlar

Detaylı

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI

YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI YEDEKLEME PROGRAMI KURULUM VE KULLANIMI Kurulum 1..zip dosyasını açınız. 2. Açılan dosyanın içindeki Yedekleme klasörünü açınız. 3. Yedekleme.exe dosyasını açınız. 4. Üst pencerede ki ekran gözükecektir.

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

T. C. KAMU İHALE KURUMU

T. C. KAMU İHALE KURUMU T. C. KAMU İHALE KURUMU Elektronik İhale Dairesi ELEKTRONİK KAMU ALIMLARI PLATFORMU Doğrudan Temin Kullanım Kılavuzu Sürüm No: 1.0 Yayın Tarihi: 01.01.2016 444 0 545 2014 Kamu İhale Kurumu Tüm hakları

Detaylı

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.

İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ. 1 - GİRİŞ 1 2 - PORTAL / ANA SAYFA 1 2.1 Sisteme Giriş Yapılması 2 İlgili sayfa ulaşmak için metnin üzerine TIKLAYINIZ.! SİSTEM YÖNETİMİ 1 - GİRİŞ Bu doküman içerisinde, hizmete sunulan Sistem Yönetiminin

Detaylı

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu

MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu MapCodeX MapLand Kullanım Kılavuzu Versiyon Numarası: 1.0 ------------------------------- Kullanım Kılavuzu 2015 info@ www. MapCodeX MapLand İşlem Araçları Çalışma Dosyası Aç Haritanın ve son çalışma dosyasının

Detaylı

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI

SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI SUPERVISOR (YETKİLİ KULLANICI) KAMPANYA YÖNETİMİ EĞİTİM DOKÜMANI Sürüm 1.3.5 Ağustos 2013 TegsoftCC Supervisor (Yetkili Kullanıcı) Kampanya Yönetimi Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 14 İÇİNDEKİLER A. SES KAMPANYASI

Detaylı

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU

PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU PRUSA İSG KULLANIM KILAVUZU Sürüm 0.0.1 İçindekiler Firma İşlemleri :. 1. Firmalar Firma Kayıt Firma Bilgisi Değiştirme 2. Tesisler Tesis Ekle Tesis Düzenle 3. Bölümler Bölüm Ekle Bölüm Düzenle 4. Birimler

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir.

1.DERS KATALOG Ders kataloğu ekranında yeni ders tanımlamaları yapılabilir ve Seçmeli havuz dersleri oluşturulabilmektedir. İçindekiler DERS KATALOĞU... 2 1.DERS KATALOG... 2 1.1.Ders... 3 1.1.1.Derse ait dil seçenekleri nasıl ve hangi bölümden girilmektedir?... 4 1.2.Dersin Okutulduğu Öğretim Planları... 8 1.3.Dersin İçerikleri...

Detaylı

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ

İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İ ZMİ R KÂ Tİ P ÇELEBİ Ü Nİ VERSİ TESİ ÜZÂKTÂN EĞ İ Tİ M Sİ STEMİ Ö Ğ RENCİ KÜLLÂNİM KİLÂVÜZÜ İçindekiler 1. Giriş... 3 2. Portal / Ana sayfa... 3 2.1 Sisteme Giriş Yapılması... 3 2.2 Sisteme Giriş Yapılamaması...

Detaylı

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU

HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU HAL KAYIT SİSTEMİ HAL HAKEM HEYETİ İŞLEMLERİ KULLANICI KILAVUZU Ekim 2015 İçindekiler 1. HAL KAYIT SİSTEMİ NE GİRİŞ... 2 2. HAL HAKEM HEYETİ BAŞVURU OLUŞTURMA SÜRECİ... 2 2.1. BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BİLGİLERİN

Detaylı

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız.

Ana Sayfaya Git. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Yukarıdaki adrese tıklayıp, sizlere e-posta ile iletilen, «Kullanıcı adı» ve «Şifre» bilgileriniz ile giriş yapınız. Sisteme giriş yapıldıktan sonra karşımıza bu ekran gelir. Burada sol üstte bulunan

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS)

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) AGENT KULLANIM DOKÜMANI HİZMETE ÖZEL 1/21 Rev. 1 İÇİNDEKİLER 1 İÇİNDEKİLER 2 1.1. AYARLAR... 3 1.2. YENİLE... 7 1.3. BİLDİRİM VE GÖREVLER... 9 1.4. ENVİSİON ANA

Detaylı

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi

Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi 1 Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi Kurulum Kılavuzu Ağustos 2017 Versiyon Sürüm 2.2.5 2 İçindekiler Bilgi ve Olay Yönetim Sistemi... 1 1. Sistem Gereksinimleri... 3 2. Kurulum... 3 3. Lisanslama... 7 4. Windows

Detaylı

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu

Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu EMANUSCRIPT YAZAR İÇİN KULLANIM KILAVUZU 1. Sisteme Giriş Sisteme Kayıtlı Yazar ise Sisteme daha önce kayıt olmuş yazar giriş ekranında (Resim 1) kullanıcı adı (kayıt olduğu e-mail adresidir) ve şifresini

Detaylı

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ

1. MEVITAS MERKEZİ ELEKTRONİK VERİ İLETİM TOPLAMA ANALİZ SİSTEMİ GENEL İLKELERİ MEVİTAS İŞLEMLERİ İÇERİK MEVITAS İŞLEMLERİ... 1 1. MEVITAS Merkezi Elektronik Veri İletim Toplama Analiz Sistemi Genel İlkeleri... 1 2. MEVITAS YETKİLENDİRME İşlem Akışı... 2 A. MV20 MEVİTAS Yetkilendirme

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu

MapCodeX Cloud Server. Kullanım Kılavuzu MapCodeX Cloud Server Kullanım Kılavuzu İçindekiler MapCodeX Cloud Server... 4 MapCodeX Cloud Server Hakkında... 5 MapCodeX Cloud Server Genel Özellikleri... 6 MapCodeX Cloud Server'ın Kullanıcı Arayüzü...

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu.

GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI. Kullanım Kılavuzu. GAP COTTON GAPCOTTON LAB PORTALI Kullanım Kılavuzu www.gapcotton.org İçindekiler İÇİNDEKİLER GAP COTTON... 1 GAPCOTTON LAB PORTALI... 1 Kullanım Kılavuzu... 1 İçindekiler... 2 A. Sunuş... 4 1. Kayıt İşlemi...

Detaylı

Kırklareli Üniversitesi

Kırklareli Üniversitesi Evrak Kayıt Programı Kullanım Kılavuzu Kırklareli Üniversitesi Evrak takibi açısından kullanıcıya büyük ölçüde hız ve evrakın kolay bulunabilme özelliği vermiştir. Deftere yapılan kayıt esnasında yaşanılan

Detaylı

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ. Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu 2017 İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ Kalite Yönetim Sistemi Kullanım Kılavuzu İÇİNDEKİLER 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ...2 2. SİSTEME GİRİŞ... 2 3. YÖNETİM... 7 3.1 SÜREÇ TANIM...7 3.2 VERİ GİRİŞİ...8 4. DOKÜMAN YÖNETİMİ...

Detaylı

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018

TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU 2/20/2018 2/20/2018 TARIM İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 2018 DÖNEMİ ÜRETİCİ ŞARTLARINDA SÖZLEŞMELİ KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK PROJESİ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1. Sisteme Giriş... 2 1.1. Yeni Çiftçi Kaydı... 2 1.2.

Detaylı

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu

OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ. Kullanım Kılavuzu. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OYS OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Kullanım Kılavuzu Türkiye Halk Sağlığı Kurumu OLAY YÖNETİM SİSTEMİ Sisteme Giriş http://oys.thsk.gov.tr/oys Sisteme ilk defa giriş yapılıyorsa size verilen kullanıcı adını girdikten

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Kullanıcı Kılavuzu. Ürün : Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları. TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Platformları Ürün : TradeMasterFX Platformları Değişiklik tarihi: 26.07.2012 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Platformları Kullanıcı Kılavuzu

Detaylı

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA

DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA DURMAZSOFT ERP KURULUM VE YAPILANDIRMA 1. Microsoft SQL Server 2008 R2 Express Edition Kurulum Rehberi SQL Server 2008 R2 Express Edition Limitleri Desteklenen CPU sayısı 1 Desteklenen en fazla bellek

Detaylı

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU

FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU FİNDEKS E BİREYSEL ÜYE OLMAK İSTEYENLER İÇİN BAŞVURU EKRANI KULLANIM KILAVUZU Konu Başlıkları GENEL BİLGİ FİNDEKS BİREYSEL

Detaylı

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır.

Kurulum Dökümanı * v * Bu döküman FortiLogger versiyonu için hazırlanmıştır. Kurulum Dökümanı * v1.4.3 9.11.2017 * Bu döküman FortiLogger 3.1.7 versiyonu için hazırlanmıştır. Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır:

Detaylı

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU

I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU I PHONE İÇİN META TRADER 4 KULLANIM KILAVUZU Öncelikle itunes ya da Apple Store da arama kısmına Meta Trader 4 yazılır. Arama sonuçlarında aşağıdaki gibi programın logosu ve adı görünecektir. İlgili sayfaya

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ...

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler A) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU SİSTEMİNE GİRİŞ...2 B) LİSANSÜSTÜ BAŞVURU İŞLEMLERİ... 3 1.Profil Bilgilerini Düzenleme Ve Lisansüstü Başvuru Modülü..

Detaylı

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş

30 Mayıs ETASQLMNG Programına giriş 30 Mayıs 2018 İlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL, ETA:SB İlgili Modül/ler : ETASQLMNG ETASQLMNG İLE ZAMANLANMIŞ YEDEKLEME Girişi yapılan bilgilerin belirli zamanlarda yedeklenmesi, bu yedeklerin

Detaylı

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi

PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi Oluşturma 02.11.2015 Revizyon: 19.01.2016 Rev. No: 03 Yazan: Süleyman FAKİR Düzenleyen: F. DELİRİ PERKON PDKS Kurulum ve hızlı başlangıç rehberi 1) PDKS Kurulumu, Lisans Onaylaması Ve Veri Tabanı Ayarları

Detaylı

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi

HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU. TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi HYS KANITLAYICI BELGE KILAVUZU TEMMUZ-2014 Uygulama Geliştirme ve Destek Şubesi İçindekiler Tablosu GİRİŞ...2 I. BÖLÜM...3 HARCAMA BİRİMİ TARAFINDAN YAPILACAK İŞLEMLER...3 A. Kanıtlayıcı Belge Ekleme...3

Detaylı

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU

YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU YFTRADEFX iphone KULLANIM KILAVUZU PLATFORMA GĐRĐŞ App Store aracılığı ile iphone üzerine MetaTrader 4 uygulaması indirilir. Đndirildikten sonra ekrana gelen MetaTrader 4 kısayolu tıklanır. MetaTrader

Detaylı

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU

KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU KAMU HARCAMA ve MUHASEBE BİLİŞİM SİSTEMİNDE VERGİ BORÇU SORGULAMA YETKİLENDİRME ve UYGULAMA KILAVUZU EYLÜL 2010 BİM UYGULAMA VE GELİŞTİRME DESTEK ŞUBESİ ve KİMLİK YÖNETİMİ VE BİLGİ GÜVENLİĞİ ŞUBESİ İçindekiler

Detaylı

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu

e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu e-fatura Portalı Kullanım Kılavuzu İçindekiler 1. Giriş... 2 1.1 DocPlace e-fatura Portalı Nedir?... 3 1.2 Sistem Gereksinimleri... 4 2. Başlarken... 5 2.1 Uygulamanın Başlatılması... 6 2.2 DocPlace e-fatura

Detaylı

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz

13 Aralık 2007. Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL. Đlgili Modül/ler : Raporlar. Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz 13 Aralık 2007 Đlgili Versiyon/lar : ETA:SQL, ETA:V.8-SQL Đlgili Modül/ler : Raporlar KULLANICI TANIMLI RAPORLAR Kullanıcı Tanımlı Raporlar Bölümünden Yapabildiklerimiz Kendi isteklerinize özel rapor tasarımları

Detaylı

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI

WINDOWS VE PARDUS İÇİN İMZAGER KURULUM TALİMATI Doküman Kodu Yayın Numarası Yayın Tarihi TALM-001-053 0 03.01.2012 DEĞİŞİKLİK KAYITLARI Yayın No Yayın Nedeni Yayın Tarihi 0 İlk Çıkış 03.01.2012 TALM-001-053 03.01.2012 2/15 İÇİNDEKİLER 1 Giriş...4 2

Detaylı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı

Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri. Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü. Proje Geliştirme Daire Başkanlığı YÖNETİM WEB UYGULAMALARI EĞİTİM DOKÜMANI Birim Gezici Hizmet Lokasyon Atama İşlemleri Tarih: 11.06.2015 Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Proje Geliştirme Daire Başkanlığı Hazırlayan: Uğur KAYA Versiyon

Detaylı

DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ

DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ 1 DUYURU PANELİ KULLANMA YÖNERGESİ Duyuru Paneli, Üniversitemiz web sitesinde, birimlerimize ait web sayfalarına duyuru ekleme, silme vb. işlemleri yapabilmek, duyuruları takip edebilmek amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

VET ON KULLANIM KLAVUZU

VET ON KULLANIM KLAVUZU VET ON KULLANIM KLAVUZU TEMEL KULLANIM BİLGİLERİ Sürüm: Ön İzleme.1 Not: Ön İzleme sürümü için oluşturulmuş dokümandır. Release sürüm notlarını içermez. Zaman içerisinde klavuz içerisinde yer alan bilgiler

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe Şahadetnamesi) Kullanma Kılavuzu v5 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE ŞAHADETNAMESİ Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi,

Detaylı

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü)

HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu (Netsis Modülü) HİTİT Muhasebe Aktarım Kurulum ve Kullanım Kılavuzu () 24.10.2011 İÇİNDEKİLER 1. Kurulum... 1 2. Uygulamayı çalıştırma... 1 3. Ayarlar... 3 3.1. Netsis Bağlantı Ayarları... 4 3.2. Şube Eşleştirme... 5

Detaylı

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu

İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu İSGBYS (İş Sağlığı Güvenliği Bilgi Yönetim Sistemi Yazılımı) OSGB/Firma Yetkilisi Kullanım Kılavuzu 1. Sisteme Giriş Sisteme, AKY Bilişim, ISGBYS Yazılımı Yetkilisi tarafından size verilen Kullanıcı Adı

Detaylı

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu

ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu 2014 ARLAB ARaştırma LABoratuvar Projesi Kullanım Kılavuzu İ.Ü. KURUMSAL OTOMASYON PROJESİ 1. GİRİŞ... 2 1.1 AMAÇ... 2 2. KULLANICI OLUŞTURMA VE SİSTEME GİRİŞ... 2 3. BİLGİ İŞLEMLERİ... 4 3.1 LABORATUVAR

Detaylı

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu

Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Vodafone Akıllı Bas Konuş Servisi Masaüstü Uygulaması Kullanım Kılavuzu Versiyon 1 Güncelleme Tarihi 29 Ocak 2013 Güncelleme Nedeni - PC Uygulaması, Windows platformundaki masaüstü PC ler üzerinde çalışır.

Detaylı

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi

AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU. Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi AKS SOFT V4.0 KULLANMA KILAVUZU Geçiş Kontrol Yönetimi Personel Tanımlama Geçiş Kontrol Raporları Ziyaretçi Yönetimi Masaüstünde AKS SOFT V4.0 kısa yolu oluşur. Bu kısa yol kullanılarak program çalıştırılır.

Detaylı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı

Okul Web Sitesi Yönetim Paneli Kullanımı Millî Eğitim Bakanlığı Bilgi İşlem Grup Başkanlığı tarafından ortak web sitesi tasarım çalışması yapılmıştır. Çalışmanın amacı tüm kurumlarımızın standart bir web sayfasına sahip olmalarını sağlamaktır.

Detaylı

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu

MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU. Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu MÜŞTERİ BİLGİ SİSTEMİ KULLANICI KILAVUZU Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu 2015 Sayfa No : 1 / 16 İçindekiler GİRİŞ SAYFASI... 2 E-İmza ile Giriş... 2 Mobil İmza ile Giriş... 3 Kullanıcı Adı ve Şifre ile

Detaylı

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011

Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 Turkcell Hizmetleri LOGO KASIM 2011 içindekiler Turkcell Hizmetleri...3 Toplu Mesaj Gönderimleri...4 Sicil Kartları Listesi nden SMS Gönderimleri...5 Raporlar...7 Durum Bilgisi...7 Başvurular...9 Turkcell

Detaylı

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ (EBYS KOORDİNATÖRLÜĞÜ) EBYS SORUMLULARI İÇİN KULLANICI İŞLEMLERİ KILAVUZU EBYS birim sorumluları, kendi birimlerinde görev yapan ve EBYS sistemine kayıtlı

Detaylı

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI

AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI AYBEL YAZILIM E-REÇETE PROGRAMI İŞYERİ HEKİMLERİNİN YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER E-REÇETE YAZABİLMELERİ İÇİN - E-imza sahibi olmak, Elektronik imza (e-imza) usb dongle cihazınızın bilgisayarınıza tanıtılması

Detaylı

A. Hacizli İtfa Stopaj Ödeme Genel İlkeleri

A. Hacizli İtfa Stopaj Ödeme Genel İlkeleri A. HACİZLİ İTFA STOPAJ ÖDEME İŞLEMLERİ A. Hacizli İtfa Stopaj Ödeme Genel İlkeleri MKK tarafından haciz uygulaması veya hacze iştirak edilmesi işlemleri sonucunda HACZ alt hesabına bulunan menkul kıymetlerin

Detaylı

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4

Giriş. TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU Online İşlemler (Dolaşım Belge İşlemleri Menşe İspat D-8) Kullanma Kılavuzu v4 Giriş Bu kılavuz; Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Online İşlemleri arasında yer alan MENŞE İSPAT D-8 Dolaşım Belgesi ve Menşe İspat belgelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi, onaylanması

Detaylı

Kurulum Dökümanı. v

Kurulum Dökümanı. v Kurulum Dökümanı v1.0 04.02.2017 Ön Gereksinimler FortiLogger ı bilgisayarınıza kurmak için aşağıdaki ön gereksinimlere ihtiyaç duyulmaktadır: 1. Min. 8 GB Bellek, çift çekirdek işlemci, cihaz başına min.

Detaylı

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ?

MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? MAKİNA BAKIMLARINIZI NASIL TAKİP EDERSİNİZ? 1- www.myvisionlink.com Adresi size tanımlı olan Kullanıcı Adı ve Şifre ile ziyaret edilir. 2- Ana sayfadaki Filo sekmesinden istenilen makinanın satırına çift

Detaylı

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3

PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 İçindekiler Tablosu PERSONEL TAKİP PROGRAMI..3 1.Özellikler.3 2.Kullanım..4 2.1. Çalışma Takvimi..5 2.2. Giriş ve Çıkışlar.6 2.3. İzin ve Tatil..7 2.4. Personel 8 2.5. Rapor 11 2.5.1. Günlük Rapor Durumu...11

Detaylı

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI

KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI KBS VEKALET - İKİNCİ GÖREV AYLIĞI İŞLEMLERİ UYGULAMA KILAVUZLARI Personel Yazılım ve Uygulama Dairesi KASIM -2014 I - VEKALET AYLIĞI FİHRİST 1. Bölüm : Vekalet İşlemleri Bilgi Girişi 1.1. Vekalet Bilgi

Detaylı

HASTA ORDER İŞLEMLERİ

HASTA ORDER İŞLEMLERİ Hasta Order İşlemleri ekranı ayaktan ve yatan hastaların tedavilerinde kullanılacak ilaçların ve hizmetlerin sistem üzerinden kaydedilmesi ve hemşireler tarafından uygulanması amacı ile kullanılmaktadır.

Detaylı

POWER POINT SUNU PROGRAMI

POWER POINT SUNU PROGRAMI POWER POINT SUNU PROGRAMI Power Point bir Sunu (Slayt) programıdır. MS-Office uygulamasıdır ve Office CD sinden yüklenir. Programı çalıştırabilmek için; Başlat/Programlar/Microsoft Office/Microsoft Office

Detaylı

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI

DESTEK DÖKÜMANI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 DEMO KURULUMU VE AYARLARI GO 3 demo setinin çalışması için öncelikle bilgisayarda veya sunucuda Microsoft Sql Server ın kurulu olması gerekmektedir.eğer mevcut değil ise aşağıdaki linklerden kurulum

Detaylı

[TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YARDIM DÖKÜMANI]

[TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YARDIM DÖKÜMANI] 2015 Kart-Sis Kart Sistemleri Ticaret A.Ş. [TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ YARDIM DÖKÜMANI] Toplu Taşıma Sistemi SQL Server 2008 ve üzeri ile birlikte kullanılmak üzere tasarlanmıştır. SQL Server ın Sürümü nün(microsoft

Detaylı

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta

Kullanıcı Kılavuzu. Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. TradeMasterFX Meta. Ürün : Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Ġġ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.ġ. Kullanıcı Kılavuzu TradeMasterFX Meta Ürün : TradeMasterFX Meta Değişiklik tarihi: 20.12.2011 Versiyon: 1,0 Özet: TradeMasterFX Meta Kullanıcı Kılavuzu Gizlilik, Uyarı ve

Detaylı

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU

EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU EKOM MANAGER PROGRAMI KURULUM VE KULLANMA KILAVUZU 1 Programın Kurulumu 2 Programın Kullanımı 2-1 Kullanıcı Girişi ve Şifre Değitirme 2-2 Yeni Proje Oluşturma 2-3 Varolan Proje Üzerinde Değişiklik Yapma

Detaylı

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ

ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ AVUKATLAR İÇİN WEB ARAYÜZÜ KULLANIM KILAVUZU 1 İçindekiler 1. UETS HESABI OTURUM AÇMA... 3 1.1. E-İMZA İLE UETS OTURUM AÇMA... 3 1.2. TC KİMLİK NO İLE UETS OTURUM AÇMA...

Detaylı

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar

MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı. Uyarılar MMO Asansör Tablet Kullanım Dokümanı Uyarılar 1) Dokümanı baştan sona okumanızı tavsiye ederiz. Bazı ipuçları mevcuttur. 2) Tablet yazılımı sadece sahadaki kullanıma yöneliktir. Onaycının onaylaması tablet

Detaylı

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır.

1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. BA&BS MUTABAKAT PROGRAMI Kurulumu 1. Mutabakat.zip dosyası açılır. 2. Mutabakat klasörü içindeki Mutabakat.exe dosyası çalıştırılır. 3. Server ayarlarının yapılacağı pencere açılır. 3.1 Server Adı\instance

Detaylı

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ

TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ MALİYE SGB..net TAŞINIR MAL KAYIT VE TAKİP MODÜLÜ 1 Taşınır Mal Yönetimi Taşınır Mal Yönetimi ile ilgili işlemlere Kaynak Yönetimi menüsü altındaki Taşınır Mal alt menüsünden ulaşıyoruz. Bu menünün seçenekleri

Detaylı

KONFİGURASYON TANIMLARI

KONFİGURASYON TANIMLARI 0 KONFİGURASYON TANIMLARI Konfigurasyon tanımlamalarını yapmak için, ilgili personelin TAKBİS TM Fonksiyonları modülünde "İşlemler" bölümünden İşlemleri ekranı açılır. bölümü seçilir. Randevu Onay 1 Konfigurasyon

Detaylı

Ipad,Ipone ve Android Mobil Aygıtlar İçin İş Zekası Mobil Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu

Ipad,Ipone ve Android Mobil Aygıtlar İçin İş Zekası Mobil Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu Ipad,Ipone ve Android Mobil Aygıtlar İçin İş Zekası Mobil Uygulaması Kullanıcı Kılavuzu https://mobiliz.sbm.org.tr/ İçindekiler. Uygulamanın mobil aygıtlara yüklenmesi... 3. Uygulamanın başlatılması ve

Detaylı

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3

İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 İçindekiler Tablosu Nakit Akış Programı...3 1.Özellikler..3 2.Kullanım 4 2.1. Nakit Akış Programı Ana Tablo İçeriği..4 2.2. Üst Menü İçeriği..6 2.2.1. Ayarlar Menü.....6 2.2.2. Yönetim Menü...8 2.3. Alt

Detaylı

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13-

Programın Tanıtımı 2-4- 1-3- 8-9- 10-11- 12- 13- ISIS VERİ YÖNETİMİ Programın Tanıtımı 1-3- 2-4- 6-7- 5-8- 9-10- 11-12- 13-1- Bu bölüme aranacak sorgu için 2 tarih arası bilgi gün / ay / yıl / saat / dakika cinsinden girilir. 2- Arama kriterlerinden

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 1. GİRİŞ

Detaylı

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU

ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) KULLANIM KILAVUZU ESYS EVDE SAĞLIK MODÜLÜ (İL KOORDİNATÖRÜ) İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER... 2 1. GİRİŞ... 3 2. İL KOORDİNATÖRÜ ANASAYFA... 5 4. KULLANICI YETKİLENDİRME... 11 5. İSTATİSTİKLER... 18 5. RAPORLAR... 19 2 GİRİŞ Evde

Detaylı

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0

TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 TÜRKİYE İLAÇ VE TIBBİ CİHAZ KURUMU KOZMETİK ÜRÜNLER UZEM (ULUSAL ZEHİR DANIŞMA MERKEZİ) BİLDİRİM KILAVUZU SÜRÜM 1.0 Amaç MADDE 1- (1) Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Elektronik Uygulamalar Projesi (EUP)

Detaylı

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI

TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI TALEP YÖNETİMİ MODÜLÜ YETKİLİ KULLANICI (SUPERVISOR) EĞİTİM DOKÜMANI Kasım 2013 Sürüm 1.4.0 Tegsoft Talep Yönetimi Modülü Yetkili Kullanıcı (Supervisor) Eğitim Dokümanı Sayfa 2 / 25 İçindekiler 1. Genel

Detaylı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı

MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı MEB E-Posta Hizmetleri ve Outlook Programı İçindekiler Bakanlık E-Posta Hizmetleri ve Sistem Ara yüzü E-posta Hizmetlerinin Outlook Programına Bağlanması Outlook 2010 Kullanımına ilişkin temel bilgiler

Detaylı

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ NOTERLİK BİLGİ SİSTEMİ Değişiklik Numarası: 1.8 11/04/2012 İÇİNDEKİLER 1 ŞEKİL LİSTESİ... 3 1 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ... 4 2 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ UYGULAMASI İÇİN GEREKLİLİKLER... 6 3 T.N.B. DUYURU SİSTEMİ

Detaylı

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu

LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu LOGO için Online Mutabakat Kullanım Kılavuzu SQL Bağlantı Bilgileri Server : Kullanıcısı : Şifre : Veri Tabanı : LOGO ürünü veri tabanının barındırıldığı MS SQL sunucu adı. LOGO ürünü veri tabanına bağlantı

Detaylı

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu

Medisoft E-Reçete Bildirimleri Kullanım Kılavuzu www.talyabilisim.net Sayfa 1 Ayarlar: E-Reçete için ilk önce sistemimizdeki tanımlı olan ilaç rehberini güncellememiz gerekmektedir. Güncelleme için gerekli olan ilaç rehberini; http://www.iegm.gov.tr/default.aspx?sayfa=fiyat_listesi

Detaylı

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi

NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu. Yedekleme İşlemi NPratik Yazılım Kurulum Kılavuzu Herhangi bir neden ile bilgisayarınızı formatlamadan önce NPratik Yazılım Verilerinizi yedeklemeniz gerekmektedir. Programı ilk defa kuruyorsanız NPratik Yazılım Kurulum

Detaylı

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU

VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU VAKIFBANK SANAL POS PANELİ KULLANICI KILAVUZU DEĞERLİ ÜYE İŞYERİMİZ! Vakıfbank Sanal POS Ekibi olarak, sizlere daha iyi hizmet verebilmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlerleyen dönemlerde panelimizin

Detaylı