İşletim Kılavuzu NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F Sony Corporation (1)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İşletim Kılavuzu NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F Sony Corporation (1)"

Transkript

1 İşletim Kılavuzu NWZ-S636F / S638F / S639F / S736F / S738F / S739F 2008 Sony Corporation (1)

2 İşletim Kılavuzu na Göz Atma İşletim Kılavuzu ndaki düğmeleri kullanmak için İçindekiler, Home Menü Listesi veya Dizin bölümlerine atlamak için bu kılavuzun sağ üst köşesindeki düğmeleri tıklatın. İçindekiler bölümüne gider Kılavuzdaki konu başlıkları listesinde aradığınızı bulun. Home menü listesine gider Müzikçalar menüsündeki seçenek öğeleri listesinde aradığınızı bulun. Dizin bölümüne atlar Kılavuzda geçen anahtar kelimeler listesinde aradığınızı bulun. İpuçları İçindekiler, Home menü listesi veya dizin bölümünde, bir sayfa numarasını tıklatarak, ilgili sayfaya atlayabilirsiniz. Her sayfada bulunan sayfa referans göstergesini (örn: sayfa 4) tıklatarak, ilgili sayfaya atlayabilirsiniz. Bir başvuru sayfasını anahtar sözcükle aramak amacıyla, gezinme çerçevesini görüntülemek için Adobe Reader Düzen menüsünü tıklatın, Ara özelliğini seçin, anahtar sözcüğü Arama metin kutusuna yazın ve Ara düğmesini tıklatın. Diğer sayfaya geçtikten sonra Adobe Reader ekranının alt tarafında bulunan veya düğmelerini tıklatarak, önceki veya sonraki sayfaya geçebilirsiniz. Çalıştırma prosedürü Adobe Reader sürümünüze bağlı olarak değişiklik gösterebilir.

3 Sayfa düzenini değiştirmek için Adobe Reader ekranının alt tarafındaki düğmeleri kullanarak, sayfaların nasıl görüntüleneceğini belirleyebilirsiniz. Tek Sayfa Sayfalar tek tek görüntülenir. Kaydırdığınızda ekran önceki ya da sonraki sayfaya geçer. Sürekli Sayfalar, sürekli değişen sayfalar şeklinde görüntülenir. Kaydırdığınızda, önceki ve sonraki sayfalar sürekli olarak yukarı veya aşağı kayar. Sürekli - Yüzyüze İki sayfa, sürekli değişen sayfaların her iki parçasıyla yan yana görüntülenir. Kaydırdığınızda, önceki veya sonraki iki sayfa sürekli olarak yukarı ya da aşağı kayar. Yüzyüze İki sayfa yan yana görüntülenir. Kaydırdığınızda, ekran önceki ya da sonraki iki sayfaya geçer.

4 İçindekiler Home Menü Listesi... 6 Verilen Aksesuarlar... 8 Verilen yazılım hakkında...9 Parçalar ve Kontroller Müzikçalar Kontrolleri ve Ekranları işlevli düğmenin ve ekranın kullanılması...14 Now Playing ekranını görüntüleme...21 OPTION Düğmesini kullanma Başlarken Müzikçaları Hazırlama Müzikçaları şarj etme...23 Müzikçaları açma ve kapatma...25 Veri Alma Veri Aktarma Müzik Çalma Şarkı Arama (Music Library) Şarkıları şarkı adına göre arama...32 Şarkıları albüme göre arama...33 Şarkıları sanatçıya göre arama...34 Şarkıları tarza göre arama...35 Şarkıları yayınlanma yılına göre arama...36 Şarkıları klasöre göre arama...37 Şarkıları ilk harfine göre arama...38 Çalma Listesi çalma...39 Şarkıları Şu Anda Çalan Şarkıya Göre Arama Şarkıları Rasgele Sırada Çalma (Intelligent Shuffle) Aynı yıl içerisinde çıkan şarkıları rasgele sırada çalma (Time Machine Shuffle)...41 Tüm şarkıları rasgele sırada çalma...43 Şarkıları SensMe Channels Kullanarak Çalma SensMe Channels nedir?...44 Şarkıları SensMe Channels kullanarak çalma...44 Şarkıları müzikçalarda analiz etme...47 Music Library den Şarkı Silme Müzik Seçenek Menüsünü Görüntüleme Müziği Ayarlama Çalma Modunu Ayarlama (Play Mode) Çalma Aralığını Ayarlama Şarkı Her Değiştiğinde Now Playing Ekranını Görüntüleme (New Song Pop Up) Albüm Gösterim Biçimini Ayarlama Klasöre Göre Aramayı Ayarlama ( / Button Setting) Ses Kalitesini Ayarlama (Equalizer) Ses kalitesini değiştirme...59 Ses kalitesini özelleştirme...61 Sesi Daha Gür Hale Getirme (VPT(Surround)) Net Stereo Sesle Dinleme (Clear Stereo) Yüksek Aralıktaki Sesi Düzeltme (DSEE(Sound Enhancer)) Ses Seviyesini Ayarlama (Dynamic Normalizer) Video Oynatma Video Oynatma Video Gösterim Yönünü Ayarlama Video Ekranı Gösterimini Ayarlama Yakınlaştırma İşlevini Ayarlama Devamlı Video Oynatma Video Listesi Gösterim Biçimini Ayarlama Yalnızca Video Sesini Çalma Video Library den Video Silme Video Seçenek Menüsünü Görüntüleme... 79

5 Podcast Oynatma Podcast Bölümlerini Oynatma Podcast Bölümlerini Silme Podcast Seçenek Menüsünü Görüntüleme Fotoğraf Oynatma Fotoğraf Görüntüleme Fotoğraf Gösterim Yönünü Ayarlama Fotoğraf Ekranı Gösterimini Ayarlama Slayt Gösterisi Oynatma Slayt Gösterisi Oynatma Modunu Ayarlama Slayt Gösterisi Aralığını Ayarlama Fotoğraf Listesi Gösterim Biçimini Ayarlama Photo Library den Fotoğraf Silme Fotoğraf Seçenek Menüsünü Görüntüleme FM Radyosu Dinleme FM Radyosu Dinleme FM radyosuna geçme Yayın istasyonlarını otomatik olarak önceden ayarlama (Auto Preset) Yayın istasyonlarını seçme...97 Yayın İstasyonlarını Manuel Olarak Önceden Ayarlama Ayarlanmış yayın istasyonlarını silme...99 Alımı Ayarlama (Scan Sensitivity) Mono/Stereo Değiştirme (Mono/Auto) FM Radyosu Seçenek Menüsünü Görüntüleme Parazit Giderme İşlevinin Etkisini Ayarlama (Set Noise Cancel level) Sesi Sınırlama (AVLS (Volume Limit)) Bip Sesini Kapatma Ekran Koruyucu türünü ayarlama Ekran Koruyucu Zamanını Ayarlama Temayı Ayarlama Duvar Kağıdını Ayarlama Ekran Parlaklığını Ayarlama (Brightness) Güncel Saati Ayarlama (Set Date-Time) Tarih Formatını Ayarlama Saat Formatını Ayarlama Müzikçalar Bilgilerini Görüntüleme (Unit Information) Fabrika Ayarlarına Sıfırlama (Reset all Settings) Belleği Biçimlendirme (Format) Ekran Dilini Seçme Yararlı Bilgiler Pil Ömrünü En Üst Düzeye Çıkarma Format ve Bit Hızı nedir? Ses formatı nedir? Video formatı nedir? Fotoğraf formatı nedir? Veri Depolama Müzikçaların Donanım Yazılımını Yükseltme Sorun Giderme Sorun Giderme Mesajlar Genel Ayarlar Ortam Gürültüsünü Azaltma (Parazit Giderme) (yalnızca NWZ-S736F/S738F/S739F için) Harici ses kaynaklarıyla kullanma (External Input Mode) Kulaklıkla kullanma (Quiet Mode) Ek Bilgiler Uyarılar Lisans ve Ticari Marka Uyarısı Özellikler Dizin Not Müzikçaları satın aldığınız ülke veya bölgeye bağlı olarak bazı modeller bulunamayabilir.

6 Home Menü Listesi Müzikçaların BACK/HOME düğmesini basılı tutarak, Home menüsünü görüntüleyebilirsiniz. Home menüsü müzik çalmak, video, fotoğraf görüntülemek, podcast bölümlerini oynatmak, şarkı aramak, SensMe Channels özelliğini kullanmak, FM radyosunu dinlemek ve ayarları değiştirmek gibi her işlevin başlangıç noktasıdır. İpucu Ekran görünümü Wallpaper Settings ( sayfa 114) ve Theme Settings ( sayfa 113) öğesinin ayarlarına bağlı olarak değişir. Bu kılavuzdaki ekran resimleri yalnızca örnektir. SensMe Channels FM Radio Intelligent Shuffle* 1 Time Machine Shuffle Shuffle All Photo Library Music Library All Songs Album Artist Genre Release Year Folder Playlists Initial Search Intelligent Shuffle Video Library * 1 Müzikçalar bazı çevrimiçi hizmetlere erişiyorsa (Intelligent Shuffle) yerine simgesi görüntülenir (yalnızca ABD de kullanılabilir). (Intelligent Shuffle) işlevini tekrar yüklemek için, müzikçaların belleğini biçimlendirin ( sayfa 123).

7 Settings Music Settings Play Mode Playback Range Equalizer VPT(Surround) DSEE(Sound Enhance) Clear Stereo Dynamic Normalizer Album Display Format New Song Pop Up / Button Setting Video Settings Zoom Settings Video Orientation Display Continuous Playback Video List Format On-Hold Display Photo Settings Photo Orientation Display Slide Show Repeat Slide Show Interval Photo List Format FM Radio Settings Scan Sensitivity Mono/Auto Common Settings Unit Information AVLS (Volume Limit) Beep Settings Theme Settings Wallpaper Settings Screensaver Brightness Set Date-Time Date Display Format Time Display Format Reset all Settings Format Language Settings NC Settings* NC Modes Set Noise Can. level Podcast Library Now Playing * 1 Yalnızca NWZ-S736F/S738F/S739F için

8 Verilen Aksesuarlar Lütfen paketteki aksesuarları kontrol edin. Kulaklık (1) USB kablosu (1) Kulakiçi kulaklık (Boyut S, L) (1) Bağlantı parçası (1) Müzikçaları isteğe bağlı bağlantı istasyonu ve benzeri bir aksesuara bağlarken kullanın. Ses girişi kablosu* 1 Uçakta kullanım için fiş adaptörü (tek/çift)* 1 CD-ROM* 2 * 3 (1) Windows Media Player 11 Media Manager for WALKMAN* 4 Content Transfer İşletim Kılavuzu (PDF file) Quick Start Guide (1) * 1 Yalnızca NWZ-S736F/S738F/S739F için * 2 Bu CD-ROM u bir ses CD çalarda çalmayı denemeyin. * 3 Müzikçaları satın aldığınız ülke veya bölgeye bağlı olarak verilen yazılım paketi farklı olabilir. * 4 Media Manager for WALKMAN, ABD de satılan ürünlerle birlikte verilmez. Lütfen aşağıdaki web sitesinden indirin: Kulakiçi kulaklıkların doğru şekilde takılması Kulakiçi kulaklıklar kulağınıza tam olarak oturmazsa, düşük bas sesler duyulamayabilir. Daha iyi ses kalitesi için kulakiçi kulaklıkların boyunu değiştirin veya kulakiçi kulaklıkları kulağınıza rahatça ve tam olarak oturacak bir şekilde yeniden yerleştirin. Ürün M boy kulakiçi kulaklıklar takılı halde satılır. Kulakiçi kulaklıklar kulağınıza uymazsa, ürünle birlikte gelen S veya L boylarından birini deneyin. Kulakiçi kulaklıkları değiştirirken kulaklığa sağlam bir şekilde monte olana L L kadar çevirin. Aksi takdirde kulakiçi kulaklık yerinden çıkıp kulağınızın içinde kalabilir. Seri numarası hakkında Bu müzikçalarla verilen seri numarası, müşteri kayıt işlemleri için gereklidir. Seri numarası müzikçaların arka tarafındadır.

9 Verilen yazılım hakkında Windows Media Player 11 Windows Media Player CD den ses verisi alabilir ve müzikçalara veri aktarabilir. Telif hakkı korumalı WMA ses dosyaları ve telif hakkı korumalı WMV video dosyaları kullanırken, bu yazılımı kullanın. Aktarılabilir dosyalar: Müzik (MP3, WMA), Video (WMV), Fotoğraf (JPEG) İşlem ile ilgili detaylar için yazılımın Yardım bölümüne başvurun ya da aşağıdaki web sitesini ziyaret edin: İpucu Windows Media Player 10 kurulu olan bazı bilgisayarlar, sürükle ve bırak yöntemi ile aktarılabilen dosyalarda (AAC, video dosyaları, vb.) bazı sınırlamalarla karşılaşabilirler. Verilen CD-ROM dan Windows Media Player 11 i kurarsanız, bu sorunu çözebilir, daha sonra sürükle ve bırakla yeniden aktarım yapabilirsiniz. Bilgisayarınıza Windows Media Player 11 i kurmadan önce, yazılımınızın ya da hizmetinizin Windows Media Player 11 e uygun olup olmadığını kontrol edin. Media Manager for WALKMAN* 1 Media Manager for WALKMAN, bilgisayardan müzikçalara müzik, fotoğraf ve video aktarabilir ve CD lerden ses verisi alabilir. Media Manager for WALKMAN RSS beslemelerine üye olabilir ve RSS kanallarıyla indirilmiş müzik ve video dosyalarını aktarabilir. İşlem hakkında detaylar için yazılımın Yardım bölümüne başvurun. Media Manager for WALKMAN in yanında Windows Explorer kullanarak da ses dosyaları (AAC) veya videolar sürükle ve bırak yöntemi kullanılarak aktarılabilir. Aktarılabilir dosyalar: Müzik (MP3, WMA, AAC *2, WAV), Fotoğraf (JPEG), Video (MPEG-4 Simple Profile, AVC (H.264/AVC) Baseline Profile, WMV *2*3 ), Podcast (müzik, video) * 1 Ürünü ABD de aldıysanız, Media Manager for WALKMAN i aşağıdaki web sitesinden indirin: * 2 DRM dosyaları uyumlu değildir. * 3 Bazı WMV dosyaları, Media Manager for WALKMAN ile aktarıldıktan sonra oynatılamaz. Bunları Windows Media Player 11 i kullanarak yeniden aktarırsanız, çalınabilirler. Not DVD film veya kaydedilmiş dijital televizyon programları gibi telif hakkı korumalı video dosyaları desteklenmez.

10 10 Content Transfer Content Transfer, bilgisayardan müzikçalara basit bir sürükle bırak işlemiyle müzik, video veya fotoğraf aktarabilir. Content Transfer e veri sürükleyip bırakmak için Windows Explorer veya itunes programını kullanabilirsiniz. İşlemle ilgili ayrıntılı bilgi için yazılımın Yardım bölümüne başvurun. Aktarılabilir dosyalar: Müzik (MP3, WMA, AAC* 1, WAV), Fotoğraf (JPEG), Video (MPEG-4 Simple Profile, AVC (H.264/AVC) Baseline Profile, WMV* 1 * 2 ), Podcast (müzik, video) * 1 DRM dosyaları uyumlu değildir. * 2 Bazı WMV dosyaları, Content Transfer ile aktarıldıktan sonra oynatılamaz. Bunları Windows Media Player 11 i kullanarak yeniden aktarırsanız, çalınabilirler. İpucu ATRAC dosyaları, müzikçalara MP3 dosya biçimine dönüştürüldükten sonra aktarılabilir. Dosyaları dönüştürmek için müşteri destek web sitemizden MP3 Conversion Tool u indirin ( sayfa 155).

11 11 Parçalar ve Kontroller Ön Arka BACK/HOME düğmesi* 1 Bir liste ekran düzeyi yukarı çıkmak veya önceki menüye dönmek için basın. Home menüsünü görüntülemek için BACK/HOME düğmesini basılı tutun ( sayfa 13). 5-işlevli düğme* 2 Çalma işlemini başlatır ve müzikçaların ekran menülerinde gezinmeyi sağlar ( sayfa 14). Kulaklık jakı* 3 Kulaklığı bağlamak için. Fişi yerine oturana kadar itin. Kulaklık doğru bağlanmazsa ses düzgün çıkmayabilir. Parazit Giderme işlevi hakkında (yalnızca NWZ-S736F/S738F/S739F için) Parazit Giderme işlevi yalnızca ürünle birlikte verilen kulaklıkla birlikte kullanılabilir. Ürünle birlikte verilen kulaklık, yalnızca bu modellerde kullanılabilir ve diğer cihazlarda kullanılamaz. WM PORT jakı Bu jakı ürünle birlikte verilen USB kablosunu ya da WM PORT desteği olan aksesuarlar gibi isteğe bağlı çevre birimlerini bağlamak için kullanın. NOISE CANCELING düğmesi (yalnızca NWZ-S736F/S738F/S739F için) Parazit Giderme işlevi, NOISE CANCELING düğmesi ok yönünde kaydırılarak etkinleştirilir ( sayfa 103). Ekran İşlevlere bağlı olarak ekran değişebilir ( sayfa 13). VOL +* 2 / düğmesi Sesi ayarlar.

12 12 HOLD düğmesi Müzikçaları taşırken HOLD düğmesini kullanarak, müzikçaların yanlışlıkla çalışmasını önleyebilirsiniz. HOLD düğmesi ok yönünde kaydırıldığında, tüm işlem düğmeleri devre dışı kalır. HOLD düğmesini aksi yöne kaydırırsanız, HOLD işlevi devre dışı kalır. OPTION/PWR OFF düğmesi* 1 Seçenek menüsünü görüntüler ( sayfa 22, 49, 79, 82, 94, 102). OPTION/PWR OFF düğmesini basılı tutarsanız, ekran kapanır ve müzikçalar bekleme moduna girer. Müzikçalar bekleme modundayken herhangi bir düğmeye basarsanız, Now Playing ekranı, vb. görüntülenir ve müzikçalar çalışmak için hazır hale gelir. Ayrıca, müzikçaları yaklaşık bir gün bekleme modunda bırakırsanız, otomatik olarak tamamen kapanır. Müzikçalar kapalıyken herhangi bir düğmeye basarsanız, ilk önce başlangıç ekranı görünür daha sonra Now Playing ekranı görüntülenir. Not Müzikçalar bekleme modundayken bile çok az da olsa pil tüketir. Bu nedenle, müzikçalar kalan pil gücüne bağlı olarak kısa bir süre içerisinde tamamen kapatılabilir. RESET düğmesi Küçük bir iğne veya benzeri bir cisimle RESET düğmesine bastığınızda müzikçalar sıfırlanır ( sayfa 132). * 1 Müzikçalarda işareti ile belirtilen işlevler, ilgili düğmeler basılı tutulduğunda etkinleşir. * 2 Üzerinde dokunduğunuzda hissedebileceğiniz noktalar vardır. Bu düğmeyi kullanırken bu noktalardan yararlanabilirsiniz. * 3 Kulaklık jakı girişinin şekli modele bağlı olarak farklılık gösterebilir.

13 13 Müzikçalar Kontrolleri ve Ekranları Ekranlar arasında gezinmek, şarkı çalmak, video, podcast bölümlerini oynatmak, FM radyosunu dinlemek ve resim görüntülemek ve müzikçaların ayarlarını değiştirmek için 5 işlevli düğmeyi ve BACK/HOME düğmesini kullanın. BACK/HOME düğmesini basılı tuttuğunuzda Home menüsü görüntülenir. Aşağıdaki resim farklı işlem düğmelerine bastığınızda ekranın nasıl değiştiğini göstermektedir. Örneğin, Home menüsünde Music Library - Album öğesini seçtiğinizde müzikçaların ekranı aşağıda gösterildiği gibi değişir. Home menüsü (Music Library) öğesini seçin ve düğmesine basın. Music Library BACK/HOME düğmesine basın. BACK/HOME düğmesini basılı tutun. Album öğesini seçin ve düğmesine basın. Album listesi BACK/HOME düğmesine basın. BACK/HOME düğmesini basılı tutun. İstediğiniz albümü seçin ve düğmesine basın. Şarkı listesi BACK/HOME düğmesine basın. BACK/HOME düğmesini basılı tutun. İstediğiniz şarkıyı seçin ve düğmesine basın. Çalma işlemi başlar. Now Playing ekranı BACK/HOME düğmesine basın. BACK/HOME düğmesini basılı tutun.

14 14 5 işlevli düğmenin ve ekranın kullanılması 5 işlevli düğme liste ekranlarında, küçük resim ekranlarında ve Now Playing ekranında farklı işlevleri gerçekleştirir. * 1 Üzerinde dokunduğunuzda hissedebileceğiniz noktalar vardır. Bu düğmeyi kullanırken bu noktalardan yararlanabilirsiniz. 5 işlevli düğmenin liste ekranında kullanılması Müzik (çal/duraklat/ onayla) düğmesi* 1 / düğmeleri / düğmeleri Dizin Şarkı ve albüm vs. isimlerinin ilk harfleri liste bölümünde görünür. Liste Bigi bölümü Şarkı bilgisi, simgeler, vb. görüntülenir ( sayfa 20). Düğmeler / / Açıklama Liste öğesini onaylar. Seçilen öğedeki tüm şarkıları çalmak için basılı tutun. İmleci yukarı ya da aşağı hareket ettirir. Daha hızlı hareket ettirmek için basılı tutun. Ekranları değiştirir ya da bir dizin ekranı görüntülendiğinde öğelerin listesini görüntülemek için imleci sola ya da sağa hareket ettirir. Dizin görüntülenmediğinde listenin önceki ya da sonraki ekranı görüntülenir. Video Liste Düğmeler / / Açıklama Listenin öğesini onaylar. İmleci yukarı ya da aşağı hareket ettirir. Daha hızlı hareket ettirmek için basılı tutun. Listenin önceki ya da sonraki ekranını görüntüler.

15 15 Fotoğraf Liste Düğmeler / / Açıklama Liste öğesini onaylar. Seçilen öğedeki fotoğrafların slayt gösterisini oynatmak için basılı tutun. İmleci yukarı ya da aşağı hareket ettirir. Daha hızlı hareket ettirmek için basılı tutun. Listenin önceki ya da sonraki ekranını görüntüler. 5 işlevli düğmenin küçük resim* 1 ekranında kullanılması Küçük resimler Düğmeler / / Açıklama Müzik işlemi sırasında seçilen öğenin şarkı listesini görüntüler ya da fotoğraf işlemi sırasında seçilen öğeyi görüntüler. Video işlemi sırasında seçilen öğeyi oynatmaya başlar. İmleci yukarı ya da aşağı hareket ettirir. Daha hızlı hareket ettirmek için basılı tutun. İmleci sola ya da sağa hareket ettirir. İmleci sola veya sağa daha hızlı hareket ettirmek için basılı tutun ve küçük resim ekranında yukarı veya aşağı kaydırın. * 1 Küçük resim kapak resminin, videonun bir sahnesinin ya da fotoğrafın küçültülmüş boyuttaki resmini ifade eder. Albümlerin küçük resimlerini görüntülemek için sayfa 56, video dosyaları için sayfa 76 ya bakın.

16 16 5 işlevli düğmenin Now Playing ekranında kullanılması Müzik Şarkı adı Sanatçı adı Albüm başlığı Tarz Yayınlanma yılı Çalma durumu Düğmeler / / Açıklama Şarkı çalma işlemini başlatır. Çalma işlemi başlatılırken, ekranda simgesi görüntülenir ve düğmesine tekrar basılırsa, simgesi görüntülenir ve çalma işlemi duraklatılır.* 1 Bu duraklatma ve devam etme özelliği yalnızca Now Playing ekranında kullanılabilir. İmleci görüntülemek ve görüntülenen öğeler arasında gezinmek için / düğmesine basın. Tarz, albüm başlığı ya da diğer özellikler imleçle seçildiğinde çalmakta olan şarkının tarzıyla eşleşen sanatçıların bir listesini ya da şu anda çalan albümün şarkı listesini görüntülemek için düğmesine basın. / düğmesi Folder +/ olarak ayarlandığında ( sayfa 58) Çalma işlemi sonraki* 2, geçerli klasörün veya bir önceki klasörün ilk şarkısından başlar. düğmesine basarak geçerli veya önceki klasörün ilk şarkısına atlayabilirsiniz. Sonraki klasörün ilk şarkısına atlamak için düğmesine basın. Bir kez ya da art arda basıldığında çalma işlemini şu anki, önceki veya sonraki şarkının başına taşır. Çalmakta olan bir şarkıyı geri veya ileri hızlı bir şekilde taramak için basılı tutun. * 1 Bir şarkı duraklatılmışken 3 dakikadan fazla bir süre hiçbir işlem olmazsa, ekran kapanır ve müzikçalar bekleme moduna girer. * 2 Müzikçaların atladığı klasör birimleri şarkı listesinden önceki listeye göre değişiklik gösterir. Örneğin, şarkıyı şu şekilde seçerseniz; Artist - albüm listesi - şarkı listesi, şarkıları albümleri atlayarak seçebilirsiniz.

17 17 SensMe Channels Kanal Şarkı adı Sanatçı adı Albüm başlığı Çalma Durumu Düğmeler / / Açıklama Şarkı çalma işlemini başlatır. Çalma işlemi başlatılırken, ekranda simgesi görüntülenir ve düğmesine tekrar basılırsa, simgesi görüntülenir ve çalma işlemi duraklatılır. Kanal listesinde gezinmek için / düğmesine basın. Düğmeye her basışınızda, kanal değişir ve şarkı çalma işlemi şarkının ortasından başlatılır. Bir kez ya da art arda basıldığında çalma işlemini şu anki, önceki veya sonraki şarkının başına taşır. Çalmakta olan bir şarkıyı geri veya ileri hızlı bir şekilde taramak için basılı tutun.

18 18 Video Çalma durumu Video gösterim yönünü yatay olarak ayarladığınızda / / / düğmesinin yönü ve işlevleri de değişecektir. Düğmeler / / Açıklama Video oynatma işlemini başlatır. Oynatma işlemi başlatılırken, ekranda, simgesi görüntülenir ve düğmesine tekrar basılırsa, simgesi görüntülenir ve çalma işlemi duraklatılır.* 1 Videoları yalnızca videonun Now Playing ekranından oynatabilir ve duraklatabilirsiniz. Önceki, sonraki ya da şu anda oynatılan videonun başlangıcını bulmak için / düğmesini basın.* 2 Oynatılmakta olan bir videoyu geri veya ileri hızlı bir şekilde taramak için / düğmesine basın. Oynatma sırasında hızlı ileri/geri alma hızı / düğmesine tekrar tekrar basılarak 3 seviye (( 10), ( 30), ( 100)) içinde değişir. Düğmeyi basılı tuttuğunuzda, hız 1 seviye artar ve serbest bırakıldığında normal oynatmaya geri döner. Oynatma işlemi duraklatıldığında, / düğmesine basarak sahne hafifçe ileri geri hareket ettirilebilir. * 1 Bir video duraklatıldığında 3 dakikadan daha uzun bir süre işlem yapılmazsa, ekran kapanır ve müzikçalar bekleme moduna girer. * 2 Continuous Playback özelliği On olarak ayarlanırsa şu anda çalmakta olan videodan sonraki ya da önceki videonun başlangıcını bulabilirsiniz ( sayfa 75).

19 19 Fotoğraf Çalma durumu Video gösterim yönünü yatay olarak ayarladığınızda / / / düğmesinin yönü ve işlevleri de değişecektir. Düğmeler / Açıklama Ekranda simgesi görüntülenir ve slayt gösterisi başlar. düğmesine yeniden basılırsa, görüntülenir ve çalma duraklar.* 1 Sonraki ya da önceki fotoğrafı görüntüler. * 1 Bir slayt gösterisi duraklatılırken şarkı çalındığında, Screensaver Timing öğesinde ayarlanan süre içerisinde herhangi bir işlem yapılmazsa ekran kararır ( sayfa 112). Şarkı çalma işlemi ve beraberindeki slayt gösterisi duraklatıldığında ve 3 dakikadan daha uzun bir süre işlem yapılmadığında, ekran kapanır ve müzikçalar bekleme moduna girer. FM Düğmeler / / Açıklama FM radyosunu çalar ya da duraklatır* 1. Basılı tutulduğunda seçilen frekansı ön ayarlara döndürür. Frekansları seçer. Basılı tutulduğunda bir sonraki alınabilir yayın istasyonunu seçer. Önceden ayarlanmış frekansı seçer. * 1 FM radyosu duraklatılmışken 3 dakikadan fazla bir süre hiçbir işlem olmazsa, ekran kapanır ve müzikçalar bekleme moduna girer.

20 20 Bilgi bölgesi hakkında Aşağıdaki tabloda gösterilen simgeler, bilgi bölgesinde gösterilir. Simgeler oynatma durumuna, ayarlara veya ekranlara göre değişiklik gösterir. Simgeler hakkında detaylar için, başvuru sayfalarına bakın. Simgeler,,,,,,,,,, vb.,,,,,, vb. açıklama Oynatma durumu simgeleri Oynat, Duraklat, Hızlı ileri/geri, Sonraki, önceki ya da çalmakta olan şarkının başına git Yavaş ya da hızlı ileri /geri git ( sayfa 69) Şarkı adı, sanatçı adı, video başlığı, fotoğraf başlığı, FM radyosu simgeleri Çalma modu simgeleri Çalma modu Repeat veya Shuffle olarak ayarlı ( sayfa 53). Slide Show Repeat öğesi On olarak ayarlı ( sayfa 90) Kayıt çalma aralığı simgeleri Kayıt çalma aralığı Selected Range olarak ayarlı. ( sayfa 54),, vb. Ses efekti ayarı ( sayfa 60) veya Parazit Giderme işlevi simgeleri (yalnızca NWZ-S736F/S738F/S739F için) ( sayfa 103), Video ayarı simgeleri Continuous Playback öğesi On olarak ayarlı ( sayfa 75) Zoom Settings öğesi Auto veya Full olarak ayarlı ( sayfa 73) FM radyosu ayarı simgesi Mono/Auto ayarı Mono olarak ayarlı ( sayfa 101) Kalan pil simgeleri ( sayfa 23)

21 21 Now Playing ekranını görüntüleme Farklı ekranlardan hızlı bir şekilde Now Playing ekranını görüntüleyebilirsiniz. Now Playing BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Now Playing) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Şu anda çalan içerik dosyası hakkındaki ayrıntılı bilgiler görüntülenir. İpuçları Now Playing öğesini seçmek için OPTION/PWR OFF düğmesine basarak Now Playing ekranını görüntüleyebilirsiniz. Video oynatırken, fotoğraf görüntülerken ve FM radyosunu dinlerken, şarkı çalma ekranını görüntülemek için seçenek menüsünden Go to the song playback screen öğesini seçebilirsiniz.

22 22 OPTION Düğmesini kullanma OPTION/PWR OFF düğmesine bastığınızda her işlevin çeşitli ayarlarını değiştirebilirsiniz. OPTION/PWR OFF düğmesi, Home menüsünün (Settings) menüsünden ayar öğelerini seçmeden ayar ekranını hızlı bir şekilde görüntüleyebildiğiniz için yararlıdır. OPTION/PWR OFF düğmesi 5 işlevli düğme OPTION/PWR OFF düğmesine basın. Seçenek menüsü görüntülenir. Öğeyi seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen ayar öğesinin ekranı görüntülenir ya da seçilen komut gerçekleştirilir. Seçenek menüsünün öğeleri OPTION/PWR OFF düğmesine bastığınız ekrana bağlı olarak değişir. Ayrıntılar için aşağıdaki sayfalara bakın. Müzik Seçenek Menüsünü Görüntüleme ( sayfa 49) Video Seçenek Menüsünü Görüntüleme ( sayfa 79) Podcast Seçenek Menüsünü Görüntüleme ( sayfa 82) Fotoğraf Seçenek Menüsünü Görüntüleme ( sayfa 94) FM Radyosu Seçenek Menüsünü Görüntüleme ( sayfa 102)

23 23 Başlarken Müzikçaları Hazırlama Müzikçaları şarj etme Müzikçalar çalışmakta olan bir bilgisayara bağlandığı zaman müzikçaların pili şarj edilir. Müzikçaları bilgisayarınıza bağlarken, ürünle birlikte verilen USB kablosunu kullanın. USB kablosunun konektörünü müzikçalara takarken işareti yukarı bakacak şekilde takın. Ekrandaki kalan pil göstergesi: haline gelince, şarj tamamlanmış demektir (şarj süresi yaklaşık 3 saat). Müzikçaları ilk kez kullanıyorsanız ya da uzun bir süredir kullanmıyorsanız, (ekranın kalan pil durumu göstergesi durumuna gelene dek) yeniden tam olarak şarj edin. Müzikçaları şarj etme Ekrandaki pil simgesi aşağıda gösterildiği gibi değişir. Pil süreleri için bkz: sayfa 161. Pilin gücü azaldıkça, simgedeki çubuklar azalır. LOW BATTERY. Please Charge. mesajı görüntülenirse, müzikçaları kullanamazsınız. Bu durumda, müzikçaları bilgisayarınıza bağlayarak pili şarj edin.

24 24 Başlarken Notlar Pili, sıcaklığın 5 ile 35 ºC (41 ile 95 ºF) arasında olduğu bir ortamda şarj edin. Pil tükenmeden önce yaklaşık 500 kez şarj edilebilir. Bu sayı müzikçaları kullandığınız koşullara bağlı olarak değişebilir. Ekrandaki pil göstergesi yalnızca bir tahmindir. Örneğin, göstergedeki bir siyah bölme her zaman pilin tam olarak dörtte birlik şarjını belirtmez. Müzikçalar bilgisayara erişirken ekranda Do not disconnect. mesajı görüntülenir. Do not disconnect. mesajı görüntülenirken ürünle birlikte verilen USB kablosunun bağlantısını kesmeyin, aksi halde aktarılan veri zarar görebilir. Bilgisayara bağlı olduğunda müzikçalardaki bütün kontrol düğmeleri devre dışı kalır. Bilgisayara bağlanan bazı USB aygıtlar, müzikçaların düzgün çalışmasına engel olabilir. Kişisel olarak oluşturulmuş bilgisayarlar ya da modifiye edilmiş bilgisayarlar kullanıldığında pilin şarj edileceğini garanti etmiyoruz. Müzikçalar USB kablosu ile bağlıyken bilgisayar, uyku ya da hazırda bekleme gibi bir güç tasarrufu moduna girerse, müzikçaların pili şarj edilmez. Aksine, müzikçalar pilden güç çekmeye devam ederek pili boşaltır. Müzikçaları AC güç kaynağına bağlı olmayan bir dizüstü bilgisayara uzun süre bağlı bırakmayın; müzikçalar bilgisayarın pilini tüketebilir. Müzikçalar bilgisayara bağlıyken, bilgisayarı açmayın, yeniden başlatmayın, uyku modundan çıkarmayın veya kapatmayın. Bu işlemler müzikçaların arızalanmasına neden olabilir. Bu işlemleri gerçekleştirmeden önce müzikçaların bilgisayarla bağlantısını kesin. Müzikçaları altı aydan fazla bir süre kullanmayı düşünmüyorsanız, pilin bakımını sağlamak için pili en az altı ayda bir kez veya yılda bir kez şarj edin.

25 25 Başlarken Müzikçaları açma ve kapatma OPTION/PWR OFF düğmesi Müzikçaları açmak için Müzikçaları açmak için herhangi bir düğmeye basın. Müzikçaları kapatmak için OPTION/PWR OFF düğmesini basılı tutarsanız ( sayfa 12), müzikçalar bekleme moduna girer ve pil gücünden tasarruf etmek için ekran kapanır. Bekleme modundayken herhangi bir düğmeye basarsanız, Now Playing ekranı, vb. görüntülenir ve müzikçalar çalışmak için hazır hale gelir. Ayrıca, yaklaşık bir gün bekleme modunda kalınırsa, müzikçalar otomatik olarak tamamen kapanır. Müzikçalar kapalıyken herhangi bir düğmeye basarsanız, ilk önce başlangıç ekranı görünür daha sonra Now Playing ekranı görüntülenir.

26 26 Başlarken Veri Alma Müzikçalarda müzik, fotoğraf, video ve podcast bölümlerinin keyfini çıkarmak için, verileri bilgisayarınızda hazırlamanız gerekir. Verileri bilgisayarınıza aktarmak için uygun yazılım kullanın. Desteklenen dosya formatları hakkında ayrıntılı bilgi için bkz: Desteklenen dosya formatı ( sayfa 158).

27 27 Başlarken Veri Aktarma Bilgisayarınızda Windows Gezgini kullanarak verileri sürükleyip bırakarak doğrudan aktarabilirsiniz. Çalınabilir veri hiyerarşisinin kuralları vardır. Veriyi düzgün bir şekilde aktarmak için aşağıdaki yönergelere bakın. Veri aktarımı yapan yazılım için bkz: sayfa 9. İpuçları Windows Media Player 10 kurulu olan bazı bilgisayarlar, sürükle ve bırak yöntemi ile aktarılabilen dosyalarda (AAC, video dosyaları, vb.) bazı sınırlamalarla karşılaşabilirler. Verilen CD-ROM dan Windows Media Player 11 i kurarsanız (ayrıntılar için bkz: Quick Start Guide ın Installing the Operation Guide and software bölümü), bu sorunu çözebilir, daha sonra sürükle ve bırak yöntemiyle yeniden aktarım yapabilirsiniz. Bilgisayarınıza Windows Media Player 11 i kurmadan önce, yazılımınızın ya da hizmetinizin Windows Media Player 11 e uygun olup olmadığını kontrol edin. Bilgisayar ortamınıza bağlı olarak veri hiyerarşisi farklılık gösterebilir. Bazı WMV dosyaları yalnızca Windows Media Player 11 ile aktarılarak oynatılabilir. Notlar Do not disconnect. mesajı görüntülenirken USB kablosu bağlantısını kesmeyin aksi halde aktarılan veri zarar görebilir. MUSIC, MP_ROOT, VIDEO, PICTURES, PICTURE ve PODCASTS klasörlerini silemez ya da bunların adlarını değiştiremezseniz. Doğrudan MP_ROOT veya MPE_ROOT klasörü altındaki klasör ya da dosya adlarını değiştirmeyin. Aksi takdirde, müzikçalarda görüntülenmezler. Müzikçaları bilgisayarınıza ürünle birlikte verilen USB kablosunu kullanarak bağlayın. USB kablosunun konektörünü müzikçalara işareti yukarı bakacak şekilde takın. Windows Gezgini nde müzikçaları seçin ve dosyaları sürükleyip bırakın. Müzikçalar Windows Gezgini nde [WALKMAN] olarak görünür.

28 28 Başlarken Şarkılar için (Windows Gezgini nde) Dosyaları ya da klasörleri MUSIC klasörüne sürükleyip bırakın. Ancak 8. seviyenin altında hiçbir dosya ya da klasör tanınmaz (Müzikçalarda) Klasörler ilk olarak klasör adı sırasında görüntülenir, dosyalar da dosya adı sırasında görüntülenir. Bu durumda, büyük ya da küçük harf fark ayırdedilmez.

29 29 Başlarken Videolar için (Windows Gezgini nde) Dosyaları ya da klasörleri VIDEO klasörüne sürükleyip bırakın. 1. seviyede, VIDEO klasörü dosya ya da klasörü tanıyacaktır. 2. seviyedeki dosyalar tanınır. Ancak 1. seviyenin altındaki klasörler ve 2. seviyenin altındaki dosyalar tanınmaz (Müzikçalarda) Video dosyaları sürükleyip bırakılarak aktarıldıkları sırada görüntülenirler. (En son veri en üsttedir.) İpucu JPEG dosyalarını ilgili video klasörlerine yerleştirerek, video dosyalarının küçük resimleri olarak ayarlayabilirsiniz. Video listesini görüntülediğinizde, müzikçalardaki video dosyaları için küçük resimleri (menüde görüntülenmek üzere küçük resimler) görebilirsiniz. Bir video dosyasının küçük resmini görüntülemek için, JPEG dosyası oluşturun (yatay 160 dikey 120 nokta, uzantı:.jpg) ve buna istenilen video dosyasıyla aynı adı verin, daha sonra video dosyası klasöründe saklayın.

30 30 Başlarken Fotoğraflar için (Windows Gezgini nde) Dosyaları ya da klasörleri PICTURE klasörüne sürükleyip bırakın. 1. seviyede, PICTURE klasörü, dosya ya da klasörü tanıyacaktır. Yalnızca 2. seviyedeki dosyalar PICTURE klasörü tarafından tanınacaktır. Ancak 2. seviyenin altında hiçbir dosya ya da klasör tanınmayacaktır. (Müzikçalarda) PICTURE klasörü altındaki klasörler alfabetik sırada görüntülenir. PICTURE klasörünün 1. seviyesindeki dosyalar <PICTURE> klasörü altında tutulur * 1 PICTURES veri hiyerarşisi PICTURE klasörü ile aynıdır.

31 31 Başlarken Podcast ler için (Windows Gezgini nde) Kanal klasörlerini PODCASTS klasörüne ve bölüm dosyalarını kanal klasörlerine sürükleyip bırakın. 1. seviyede PODCASTS klasörü, yalnızca klasörleri tanıyacaktır. 1. seviyedeki bölüm dosyaları tanınmaz. 2. seviyede sadece dosyalar tanınacaktır, bu seviyedeki hiçbir klasör tanınmaz. 2. seviyenin altında hiçbir dosya ya da klasör tanınmayacaktır (Müzikçalarda) PODCASTS klasörü altındaki klasörler alfabetik sırada görüntülenir. Kanal klasörlerindeki dosyalar alfabetik sırada görüntülenir.

32 32 Müzik Çalma Şarkı Arama (Music Library) Şarkıları şarkı adı, albüm, sanatçı ve tarz vb. öğelere göre arayabilirsiniz. Music Library BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme Şarkıları şarkı adına göre arama BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Music Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Library ekranı görüntülenir. All Songs öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Şarkı listesi görüntülenir. Bir şarkı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçtiğiniz şarkı çalmaya başlar ve şarkılar sırayla çalmaya devam eder.

33 33 Müzik Çalma Şarkıları albüme göre arama BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Music Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Library ekranı görüntülenir. Album öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Albüm listesi görüntülenir. Bir albüm seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen albümün şarkı listesi görüntülenir. Bir şarkı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçtiğiniz şarkı çalmaya başlar ve şarkılar sırayla çalmaya devam eder. İpuçları Listeden öğeyi seçip. adımda düğmesini basılı tutarak bir liste öğesinin tüm şarkılarını çalabilirsiniz. Albüm listesinin görüntülenme biçimini değiştirebilirsiniz ( sayfa 56). Şarkıların çalma aralığını seçebilirsiniz ( sayfa 54).

34 34 Müzik Çalma Şarkıları sanatçıya göre arama BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Music Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Library ekranı görüntülenir. Artist öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Sanatçı listesi görüntülenir. Bir sanatçı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen sanatçının albüm listesi görüntülenir. Bir albüm seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen albümün şarkı listesi görüntülenir. Bir şarkı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçtiğiniz şarkı çalmaya başlar ve şarkılar sırayla çalmaya devam eder. İpuçları Listeden öğeyi seçip ile. adımlarda düğmesini basılı tutarak bir liste öğesinin tüm şarkılarını çalabilirsiniz. Albüm listesinin görüntülenme biçimini değiştirebilirsiniz ( sayfa 56). Şarkıların çalma aralığını seçebilirsiniz ( sayfa 54).

35 35 Müzik Çalma Şarkıları tarza göre arama BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Music Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Library ekranı görüntülenir. Genre öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Tarz listesi görüntülenir. Bir tarz seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen tarz için sanatçı listesi görüntülenir. Bir sanatçı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen sanatçının albüm listesi görüntülenir. Bir albüm seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen albümün şarkı listesi görüntülenir. Bir şarkı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçtiğiniz şarkı çalmaya başlar ve şarkılar sırayla çalmaya devam eder. İpuçları Listeden öğeyi seçip ile. adımları arasında düğmesini basılı tutarak bir liste öğesinin tüm şarkılarını çalabilirsiniz. Albüm listesinin görüntülenme biçimini değiştirebilirsiniz ( sayfa 56). Şarkıların çalma aralığını seçebilirsiniz ( sayfa 54).

36 36 Müzik Çalma Şarkıları yayınlanma yılına göre arama BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Music Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Library ekranı görüntülenir. Release Year öğesini seçmek için / / / üğmesine basın ve Yayınlanma yılı listesi görüntülenir. Yılı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen yayınlanma yılının sanatçı listesi görüntülenir. Bir sanatçı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen sanatçının seçilen yayınlanma yılındaki şarkı listesi görüntülenir. Bir şarkı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçtiğiniz şarkı çalmaya başlar ve şarkılar sırayla çalmaya devam eder. İpuçları Listeden öğeyi seçip ile. adımları arasında düğmesini basılı tutarak bir liste öğesinin tüm şarkılarını çalabilirsiniz. Şarkıların çalma aralığını seçebilirsiniz ( sayfa 54).

37 37 Müzik Çalma Şarkıları klasöre göre arama Windows Gezgininde sürükleyip bırakarak MUSIC klasörüne veri aktardığınızda, MUSIC klasörü altında 8. seviyeye kadar veri görüntülenir ve çalınabilir. Şarkıları aktarmak için başka bir aktarım yazılımı kullansanız bile şarkıları klasöre göre arayabilirsiniz. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Music Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Library ekranı görüntülenir. Folder öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Klasör listesi ya da şarkı görüntülenir. Bir klasör ya da şarkı seçmek için / / / düğmesine basın ve Bir klasör seçtiğinizde, şarkı ya da klasör listesi görüntülenir. Bir şarkı seçtiğinize, çalma ekranı görüntülenir ve daha sonra şarkı çalmaya başlar. Gerekirse istenilen şarkı görüntülene kadar. adımı tekrar edin. Seçtiğiniz şarkı çalmaya başlar ve şarkılar sırayla çalmaya devam eder. İpucu Şarkıların çalma aralığını seçebilirsiniz ( sayfa 54). Notlar Klasörler 8 seviyeye kadar tanınabilir. Bir klasör seçip. adımda düğmesini basılı tutsanız bile klasördeki bütün şarkıları çalamazsınız.

38 38 Müzik Çalma Şarkıları ilk harfine göre arama Şarkıları sanatçı adı, albüm başlığı veya şarkı adının ilk harfine göre arayabilirsiniz. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Music Library) öğesini seçmek için / / / düğmesini basın ve Music Library ekranı görüntülenir. Initial Search, öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Arama yapabileceğiniz kategori listesi görüntülenir. Bir kategori seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Bir karakter seçmenizi sağlayan bir ekran görüntülenir. Baş harfini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Arama sona erdiğinde, sonuçlar görüntülenir. Artist veya Album öğesini seçtiğinizde arama sonuçlarını daraltabilir ve belirli bir şarkıyı seçebilirsiniz. Artist veya Album seçiliyken düğmesini basılı tuttuğunuzda, öğedeki tüm şarkılar çalınır.

39 39 Müzik Çalma Çalma Listesi çalma Şarkı listelerini (Playlists) çalabilirsiniz. Ayrıca, verilen Windows Media Player 11 ya da aktarım yeteneğine sahip bir başka yazılımla çalma listeleri de oluşturabilirsiniz. Ancak, bazı çalma listeleri yazılıma bağlı olarak müzikçalar tarafından tanınmayabilir. İşlemle ilgili ayrıntılı bilgi için yazılımın Yardım bölümüne başvurun ya da üreticisine danışın. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Music Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Library ekranı görüntülenir. Playlists öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Çalma listelerinin listesi görüntülenir. Bir çalma listesini seçmek / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Şarkı listesi görüntülenir. Bir şarkı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçtiğiniz şarkı çalmaya başlar ve şarkılar sırayla çalmaya devam eder. İpucu Çalma listesi listesinden çalma listesini seçip. adımda düğmesini basılı tutarak çalma listesindeki tüm şarkıları seçebilirsiniz.

40 40 Müzik Çalma Şarkıları Şu Anda Çalan Şarkıya Göre Arama Diğer şarkıları, albümleri ve sanatçıları şu anda çalan şarkının şarkı bilgilerine göre arayabilirsiniz. Bu işlevi kullanmak için / Button Setting öğesininin Direct Search olarak ayarlı olması gerekir ( sayfa 58). Now Playing BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Now Playing) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Şu anda çalan şarkının Now Playing ekranı görüntülenir. Bir imleç görüntülemek ve içinde şarkı aramak istenilen öğeyi seçmek için düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçtiğiniz öğeye bağlı olarak aşağıdaki listeler görüntülenir. Sanatçı: Şu anda çalan sanatçının albüm listesi. Albüm: Şu anda çalan albümün şarkı listesi. Tarz: Şu anda çalan sanatçıyla aynı tarzda olan bir sanatçı listesi. Yayınlanma Yılı: Şu anda çalan şarkıyla aynı yayınlanma yılındaki bir sanatçı listesi. Notlar Bu işlev podcast bölümleriyle ilgili değildir. Bu işlevi SensMe Channels dinlerken kullanabilirsiniz.

41 41 Müzik Çalma Şarkıları Rasgele Sırada Çalma (Intelligent Shuffle) Müzikçalar 2 farklı rastgele modu (karışık çalma olarak da bilinir) sunar. Intelligent Shuffle BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme Not Müzikçalar bazı çevrimiçi hizmetlere erişiyorsa (Intelligent Shuffle) yerine simgesi görüntülenir (yalnızca ABD de kullanılabilir). (Intelligent Shuffle) işlevini tekrar yüklemek için, müzikçaların belleğini biçimlendirin ( sayfa 123). Aynı yıl içerisinde çıkan şarkıları rasgele sırada çalma (Time Machine Shuffle) Müzikçalar rastgele bir yıl seçer ve aktarılan şarkılar arasındaki o yıl yayınlanan tüm şarkıları rastgele sırada çalar. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Intelligent Shuffle) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Karışık çalma modunu seçmek için kullanılan ekran görüntülenir. Time Machine Shuffle öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Rastgele bir yıl seçilir, o yıl çıkan şarkılar karıştırılır ve çalma işlemi başlatılır.

42 42 Müzik Çalma İpuçları Ayrıca Music Library den Intelligent Shuffle çalmayı da seçebilirsiniz. Intelligent Shuffle çalmayı başlattığınızda, çalma modu Shuffle veya Shuffle&Repeat olarak değişir ( sayfa 53). Intelligent Shuffle çalmayı iptal etseniz bile, çalma modu için Shuffle veya Shuffle&Repeat ayarı tutulur. Time Machine Shuffle çalmayı başlattığınızda, çalma aralığı Selected Range olarak ayarlanır ( sayfa 54). Time Machine Shuffle çalmayı iptal etseniz bile Selected Range ayarları tutulur. Intelligent Shuffle çalma, aşağıdaki işlemlerle otomatik olarak iptal edilir: Şarkıyı Music Library, vb. yerlerden seçerek çalmaya başlama. Çalma modunu değiştirme. Çalma aralığını değiştirme. Notlar Müzikçalar çalma yılı seçerken ekranda bir animasyon görüntülenir, bu animasyon görüntülenirken müzikçaların kontrolleri kullanılamaz. Yayınlanma yılı olmayan şarkılar Time Machine Shuffle çalmada seçilmez ve çalınmaz. Tüm şarkıları karışık çalma işlemi, müzikçalardaki hiçbir şarkıya atanmış bir yayınlanma yılı olmadığında başlar. Müzikçalardaki yayınlanma yılı atanmış tüm şarkılar aynı yayınlanma yılına sahipse veya bazı şarkılar aynı yayınlanma yılına sahip ve geri kalan şarkıların yayınlanma yılı atanmamışsa, yayınlanma yılı seçilirken görüntülenen animasyon görüntülenmez ve çalma işlemi başlatılır.

43 43 Müzik Çalma Tüm şarkıları rasgele sırada çalma Müzikçalarda depolanan tüm şarkılar rastgele sırada çalınır. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Intelligent Shuffle) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Karışık çalma modunu seçmek için kullanılan ekran görüntülenir. Shuffle All öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Tüm şarkılar karıştırılır ve çalma işlemi başlatılır. İpuçları Ayrıca Music Library den Intelligent Shuffle çalmayı da seçebilirsiniz. Intelligent Shuffle çalmayı başlattığınızda, çalma modu Shuffle veya Shuffle&Repeat olarak değişir ( sayfa 53). Intelligent Shuffle çalmayı iptal etseniz bile, çalma modu için Shuffle veya Shuffle&Repeat ayarı tutulur. Intelligent Shuffle çalma, aşağıdaki işlemlerle otomatik olarak iptal edilir: Şarkıyı Music Library, vb. yerlerden seçerek çalmaya başlama. Çalma modunu değiştirme. Çalma aralığını değiştirme.

44 44 Müzik Çalma Şarkıları SensMe Channels Kullanarak Çalma SensMe Channels nedir? SensMe Channels, kanalların temasına uygun şarkıyı otomatik olarak seçen ve onları çalan bir işlevdir. Şarkıları, içinde bulunduğunuz duruma, etkinliğe ve günün saatine uygun olarak çalabilirsiniz. SensMe Channels, kullanarak şarkıları çalmadan önce şarkıların ses deseninin bir Sony geliştirmesi olan 12 TONE ANALYSIS ile analiz edilmesi gerekir. 12 TONE ANALYSIS, Content Transfer veya Media Manager for WALKMAN gibi yazılımlarla birlikte yüklenir. Yazılımın analizi hakkında ayrıntılı bilgi için yazılımların Yardım ına başvurun. Şarkıları, müzikçaları kullanarak da analiz edebilirisiniz ( sayfa 47). Şarkıları SensMe Channels kullanarak çalma Şarkıları, kanalları seçerek içinde bulunduğunuz duruma, etkinliğe veya günün saatine uyacak şekilde çalabilirsiniz. SensMe Channels BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (SensMe Channels) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve SensMe Channels çalma ekranı görünür ve müzikçalar şarkıları çalmaya başlar.

45 45 Müzik Çalma İstenilen kanalı seçmek için / düğmesine basın. Kanallar değiştiğinde şarkı ortasından başlar. / düğmesi ve düğmesi müzik çalmayla aynı şekilde çalışır ( sayfa 17). İpuçları Şarkılar rasgele sırada çalınır. Kanalı her seçişinizde çalma sırası değişir. Şarkıları Media Manager for WALKMAN veya Content Transfer kullanarak aktarırsanız şarkılar en melodik ve ritmik bölümden itibaren çalınır. Notlar Dosya biçimine bağlı olarak belirli şarkılar Media Manager for WALKMAN veya Content Transfer ın 12 TONE ANALYSIS işlevi ile analiz edilemez. Bu dosyalar için seçenek menüsünden Updating Channels işlevini gerçekleştirin ( sayfa 47). Sadece Music Library içindeki dosyalar çalınır. SensMe Channels özelliğini kullanarak podcast bölümlerini oynatamazsınız. Analize göre, bir şarkı birkaç kanal tarafından seçilebilir veya hiçbir kanal tarafından seçilemeyebilir. Ancak, tüm şarkılar Shuffle All kanalında çalınabilir. Updating Channels işlemini her gerçekleştirmenizde, analiz sonucu farklılık gösterebilir.

46 46 Müzik Çalma Kanal listesi Kanal Morning (05:00~09:59) Daytime (10:00~15:59) Evening (16:00~18:59) Night (19:00~23:59) Midnight (24:00~04:59) Shuffle All Energetic Relax Upbeat Pop Ballad Lounge Acoustic Electronic Classical Extreme Açıklama Kanallardan biri güncel saate göre görüntülenir. Tüm şarkıları Music Library de rasgele sırada çalar. Tempolu ve canlı şarkılar çalar. Sakin ve rahatlatıcı şarkılar çalar. Neşeli ve eğlenceli şarkılar çalar. Türkü gibi hüzünlü ve yavaş tempolu şarkılar çalar. Caz, bossa nova gibi salon müziği çalar. Akustik enstrümanlar barındıran şarkılar çalar. Elektronik enstrümanlar barındıran şarkılar çalar. Klasik müzik çalar. Gürültülü ve güçlü şarkılar çalar. Notlar Şarkı içermeyen kanallar listede görüntülenmez. Zaman çizelgesine göre Morning, Daytime, Evening, Night ve Midnight dinlemek için, Set Date-Time öğesinin ( sayfa 117) ayarlanması gerekir. Zaman tabanlı kanallar çalınırken, ayarlanan süre geçse bile zaman tabanlı kanal sonraki zaman tabanlı kanala geçmez. Bir sonraki zaman tabanlı kanalı dinlemek için kanal değiştirin ve geri dönün.

47 47 Müzik Çalma Şarkıları müzikçalarda analiz etme Şarkıları Content Transfer veya Media Manger for WALKMAN dışında bir yöntem kullanarak aktardıysanız ve bunları SensMe Channels ile dinlemek istiyorsanız müzikçalarda analiz edin. SensMe Channels BACK/HOME düğmesi OPTION/PWR OFF düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (SensMe Channels) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Seçenek menüsünü görüntülemek için OPTION/PWR OFF düğmesine basın. Seçenek menüsü görüntülenir. Updating Channels, öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Müzikçalar şarkıları analiz etmeye başlar. Analiz tamamlandığında SensMe Channels ekranı görüntülenir. Analizi durdurma Analizi durdurmak için BACK/HOME düğmesine basın. Analizi durdurduğunuz noktaya kadar analiz edilen şarkılar SensMe Channels ile çalınabilir. Notlar Analiz edilmemiş şarkılar müzikçalara aktarılırsa, ekranda There is an unanalyzed song. Please select Updating Channels from Options menu. görüntülenir. Müzikçalar tüm şarkıları hemen analiz eder. Şarkıları sırayla analiz edemezsiniz. Analiz sonucu müzikçalar, yazılım ve diğer aygıta bağlı olarak değişir. Kanalları değiştirirseniz, Updating Channels işlemi kullanılarak analiz edilen şarkılar, şarkı başladıktan 45 saniye sonra çalınmaya başlar. Bu durumda, şarkı 90 saniyeden kısaysa, çalma işlemi şarkının tam ortasından başlatılır.

48 48 Müzik Çalma Music Library den Şarkı Silme Music Library den şarkı silerken, şarkıları aktarırken kullandığınız yazılımı veya Windows Gezgini ni kullanın. Yazılımın kullanımı hakkında ayrıntılar için yazılımın Yardım bölümüne başvurun.

49 49 Müzik Çalma Müzik Seçenek Menüsünü Görüntüleme Müzik seçenek menüsünü, şarkı listesi gibi liste ekranında (küçük resim ekranı da dahil) veya müzik Now Playing ya da SensMe Channels ekranında OPTION/PWR OFF düğmesine basarak görüntüleyebilirsiniz. Müzik seçenek menüsünde çeşitli müzik ayarları bulunmaktadır. Seçenek menüsünde görüntülenen seçenek öğeleri, seçenek menüsünü görüntülediğiniz ekrana bağlı olarak değişir. Liste ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Now Playing Now Playing ekranını görüntüler. Detailed Information Şarkı hakkında çalma süresi, ses formatı, bit hızı ve dosya adı gibi ayrıntılı bilgileri görüntüler. Play Seçilen öğenin tüm şarkılarını çalar. Album Display Format Albüm liste formatını seçer ( sayfa 56).

50 50 Müzik Çalma Now Playing ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Play Mode Çalma modunu ayarlar ( sayfa 52). Playback Range Çalma aralığını ayarlar ( sayfa 54). Equalizer Ses kalitesini özelleştirir ( sayfa 59). VPT(Surround) VPT(Surround) ayarlarını özelleştirir ( sayfa 62). Cover Art* 1 Bir kapak resmini görüntüler. Detailed Information* 2 Şarkı hakkında çalma süresi, ses formatı, bit hızı ve dosya adı gibi ayrıntılı bilgileri görüntüler. Add to Wishlist/Remove from Hizmetle ilgili yazılımda satın almak için şarkıyı Wishlist istek listesine ekler./ Şarkıyı istek listesinden kaldırır. / Button Setting / düğmesinin işlemini Direct Search veya Folder +/ olarak ayarlar ( sayfa 58). Clock Display Güncel saati görüntüler ( sayfa 117). * 1 Cover Art ekranı Kapak resmi görüntülenirken / düğmesine basarak önceki veya sonraki şarkıya geçebilirsiniz. Şarkıların albüm kapak bilgisi mevcut değilse, müzikçaların varsayılan resmi görüntülenir. Yalnızca kapak resmi bilgisi dahilse, kapak resmi görüntülenir. Ürünle birlikte verilen Windows Media Player 11 i ya da kapak resmi ayarlama için aktarma yeteneğine sahip herhangi bir yazılımı kullanarak kapak resmini ayarlayabilirsiniz. İşlem hakkında ayrıntılar için yazılımın Yardım bölümüne başvurun ya da üreticisine danışın. Bazı kapak resimleri kapak resmi dosya formatına bağlı olarak görüntülenmez. * 2 Detailed Information ekranı Now Playing ekranından bu ekranı görüntülediğinizde / düğmesine basarak önceki veya sonraki şarkıya geçebilirsiniz. Kayıt çalma zamanı Dosya formatı Bit hızı Telif hakkı korumalı dosyalar Değişken bit hızlı şarkılar çalarken VBR görüntülenir. Görüntülenen çalma süresi ve ilerleme cubuğu yaklaşık değerdedir. Dosya adı

51 51 Müzik Çalma SensMe Channels ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Equalizer Ses kalitesini özelleştirir ( sayfa 59). VPT(Surround) VPT(Surround) ayarlarını özelleştirir ( sayfa 62). Cover Art Bir kapak resmini görüntüler ( sayfa 50). Song Information Şarkı hakkında çalma süresi, ses formatı, bit hızı ve dosya adı gibi ayrıntılı bilgileri görüntüler ( sayfa 50). Updating Channels Şarkıların ses desenini analiz eder ( sayfa 47). Clock Display Güncel saati görüntüler ( sayfa 117).

52 52 Müziği Ayarlama Çalma Modunu Ayarlama (Play Mode) Müzikçalar, rastgele çalma ve seçilenleri tekrar çalma modu dahil olmak üzere, birçok çalma modu sunar. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Play Mode öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Çalma modları listesi görüntülenir. Bir çalma modu seçmek için / / / düğmesine basın ( sayfa 53) ve Music Settings seçeneklerinin listesi yeniden görüntülenir. İpucu Çalma modunu Now Playing ekranından da görüntüleyebilirsiniz. OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Play Mode öğesini seçin.

53 53 Müziği Ayarlama Çalma modları listesi Çalma içeriği, kayıt çalma aralığının ayarına bağlı olarak değişir ( sayfa 54). Çalma modu türü/ simge Normal/Simge yok Repeat/ Shuffle/ açıklama Kayıt çalma aralığındaki şarkılar şarkı listesi sırasıyla çalınır. Kayıt çalma aralığındaki şarkılar şarkı listesi sırasıyla çalınır ve kayıt çalma tekrar eder. Kayıt çalma aralığındaki şarkılar rastgele sırada çalınır. Shuffle&Repeat/ Kayıt çalma aralığındaki şarkılar rastgele çalınır ve kayıt çalma tekrar eder. Repeat 1 Song/ Geçerli şarkı ya da şarkı listesinden seçilen şarkı tekrar tekrar çalınır. Not Intelligent Shuffle çalmayı başlattığınızda, çalma modu Shuffle veya Shuffle&Repeat olarak değişir.

54 54 Müziği Ayarlama Çalma Aralığını Ayarlama Şarkıların kayıt çalma aralığını ayarlayabilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Playback Range öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Kayıt çalma aralığını seçmek için kullanılan ekran görüntülenir. Kayıt çalma aralığını seçmek için / / / düğmesine basın ve Müzikçalar iki tür kayıt çalma aralığı sunar. All Range : Music Library içindeki bütün şarkıları çalar. Music Library içinde yer alan şarkıları şarkı listesi sırasıyla çalmak istediğiniz zaman, bunu seçin. Selected Range : ekranda görüntülenir ve yalnızca çalma işleminin başlatılacağı listelerdeki şarkıları çalar (albüm listesi, sanatçı listesi, vb.). (Varsayılan ayar) İpucu Now Playing ekranından şarkıların kayıt çalma aralığını seçebilirsiniz. OPTION/ PWR OFF düğmesine basın ve daha sonra seçenek menüsünden Playback Range öğesini seçin. Not Time Machine Shuffle çalmayı başlattığınızda, kayıt çalma aralığı otomatik olarak Selected Range olarak ayarlanır.

55 55 Müziği Ayarlama Şarkı Her Değiştiğinde Now Playing Ekranını Görüntüleme (New Song Pop Up) Ekran koruyucuyu Clock veya Blank seçeneklerine ayarlarsanız ( sayfa 111) ve bir süre işlem yapmazsanız ekran saat gösterimine ya da boş ekrana değişir. Ancak, New Song Pop Up öğesini On olarak ayarlarsanız şarkı değiştiğinde ekran otomatik olarak açılır. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. New Song Pop Up öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve On öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Şarkı diğer bir şarkıyla değiştiğinde Now Playing ekranı görüntülenir. Now Playing ekranını görüntülemek istemiyorsanız. adımda Off ayarını seçin. Bu durumda şarkı diğer bir şarkıyla değiştiğinde Now Playing ekranı görüntülenmez. Not Bu işlev şarkı çalma sırasında fotoğraflar oynatılırken etkin değildir.

56 56 Müziği Ayarlama Albüm Gösterim Biçimini Ayarlama Müzikçalar üç tür albüm listesi formatı sunar: Title Only, Title & Cover Art, ve Cover Art Only. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme Notlar Kapak resmi yalnızca kapak resmi bilgisi varsa görüntülenir. Ürünle birlikte sunulan Windows Media Player 11 i ya da kapak resmi ayarlama için aktarma yeteneğine sahip herhangi bir yazılımı kullanarak kapak resmini ayarlayabilirsiniz. İşlem hakkında ayrıntılar için yazılımın Yardım bölümüne başvurun ya da üreticisine danışın. Bazı kapak resimleri dosya formatına bağlı olarak görüntülenmez. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Album Display Format öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Albüm gösterim biçimlerinin listesi görüntülenir. Gösterim biçimini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Müzikçalar üç biçim türü sunar. Title Only Title & Cover Art (Varsayılan ayar) Cover Art Only

57 57 Müziği Ayarlama İpucu Albüm gösterim biçimini albüm listesi ekranında da seçebilirsiniz. Albüm listesi ekranında OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Album Display Format öğesini seçin.

58 58 Müziği Ayarlama Klasöre Göre Aramayı Ayarlama ( / Button Setting) Müzik çalma işlemi sürerken veya duraklatıldığında, klasörleri atlayarak şarkıları arayabilirsiniz. / düğmesini klasörleri atlamak veya çalmakta olan şarkının bilgisine göre şarkıları aramak üzere ayarlayabilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. / Button Setting öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Direct Search : / düğmesine basınca görüntülenen imleci kullanarak bir şarkı bilgisini seçip, bu seçilen bilgiye göre şarkı arayabilirsiniz ( sayfa 40). (Varsayılan ayar) Folder +/ : / basılınca müzikçalar klasörleri atlar. İpuçları Müzikçalar Folder +/ modunda klasörleri atladığında, klasör birimleri şarkı listesinden önceki listeye bağlı olarak değişir. Örneğin, bir şarkıyı Artist - albüm listesi şarkı listesi sırasıyla seçerseniz, klasör birimleri albümü temel alır ve şarkıları albümleri atlayarak seçebilirsiniz. Ayrıca seçenek menüsünden / düğmesi ayarını da değiştirebilirsiniz ( sayfa 50).

59 59 Müziği Ayarlama Ses Kalitesini Ayarlama (Equalizer) Müzik tarzı vb. ölçütlere göre ses kalitesini ayarlayabilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli Ses kalitesini değiştirme Müzikçaların ses kalitesini özelleştirebilirsiniz. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Equalizer öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Ekolayzır ayarları listesi görüntülenir. İstediğiniz ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen ses ayarı uygulanır ve Music Settings seçeneklerinin listesi yeniden görüntülenir. Her ekolayzır seçeneğinin ayrıntısı için,bkz: sayfa 60.

60 60 Müziği Ayarlama Normal ses kalitesine dönmek için. adımda None öğesini seçin ve ardından onaylamak için düğmesine basın. İpucu Ses kalitesini Now Playing ekranından da ayarlayabilirsiniz. OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Equalizer öğesini seçin. Notlar Custom 1 ve Custom 2 olarak kaydedilen kişisel ayarlarınız diğer ayarlardan farklı bir ses çıkarıyorsa, sesi dengelemek için elle kısmanız gerekebilir. Video oynatılırken veya FM radyosu kullanılırken Equalizer ayarı uygulanmaz. Ekolayzır ayarları listesi Ses ayarları ekranda parantez içerisindeki harflerle görüntülenir. Ayar/simge None Açıklama Ses kalitesi ayarı etkin değildir. (Varsayılan ayar) Heavy ( ) Güçlü bir ses için yüksek ve düşük aralıkları vurgular. Pop ( ) Orta aralıktaki sesi vurgular, vokallar için idealdir. Jazz ( ) Canlı bir ses için yüksek ve düşük aralıkları vurgular. Unique ( ) Yüksek ve düşük aralıkları vurgular ve böylece küçük bir ses bile kolayca duyulabilir. Custom 1 ( ) Kullanıcı tarafından özelleştirilebilen ses ayarları; her bir Custom 2 ( ) frekans aralığını tek tek ayarlayabilirsiniz. Ayrıntılar için bkz: sayfa 61.

61 61 Müziği Ayarlama Ses kalitesini özelleştirme CLEAR BASS (bass) ile 5 bant Equalizer değerini Custom 1 veya Custom 2 olarak önceden ayarlayabilirsiniz. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Equalizer öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Ekolayzır ayarları listesi görüntülenir. Bir değeri değiştirmek üzere Custom 1 veya Custom 2 altında görüntülenen Edit öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Ayarlama ekranı görüntülenir. CLEAR BASS ya da frekans aralığı için bir imleç seçmek için / düğmesine basın ve daha sonra ayar düzeyini ayarlamak için / düğmesine basın. CLEAR BASS, 4 ses seviyesinden birine ayarlanabilir ve 5 frekans aralığı ise 7 ses seviyesinden birine ayarlanabilir. Onaylamak için düğmesine basın. Ekolayzır ayarları listesi yeniden görüntülenir. Ayar düzeyini ayarladıktan sonra onaylamak için düğmesine basın. Onaylamadan BACK/HOME düğmesine basarsanız, ayar iptal edilir. Not Video oynatılırken Custom 1 ya da Custom 2 ayarları uygulanmaz.

62 62 Müziği Ayarlama Sesi Daha Gür Hale Getirme (VPT(Surround)) VPT* 1 (Surround) işlevini kullanarak şarkınıza göre Studio, Live, Club, Arena, Matrix ya da Karaoke seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. Studio, Live, Club ya da Arena seçeneklerine ayarlama, bu ses alanlarının kulaklıkta benzetimini yapar. Ek olarak Matrix zengin bir akustik ses alanı üretir ve Karaoke vokalleri saklar. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. VPT(Surround) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve VPT(Surround) ayarları listesi görüntülenir. İstenen VPT(Surround) ayarını seçmek için / / / düğmesine basın ( sayfa 63) ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. * 1 Virtual Phone Technology nin kısaltması olan VPT, Sony tarafından geliştirilmiş özel bir ses işleme teknolojisidir. Normal ses kalitesine dönmek için. adımda None öğesini seçin ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın.

63 63 Müziği Ayarlama İpucu VPT(Surround) ayarını Now Playing ekranından da ayarlayabilirsiniz. OPTION/ PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden VPT(Surround) öğesini seçin. Not Video oynatılırken ya da FM radyosunu kullanırken VPT(Surround) ayarı uygulanmaz. VPT(Surround) ayarları listesi Ses ayarları ekranda parantez içerisindeki harflerle görüntülenir. Studio, Live, Club ve Arena seçeneklerine doğru ilerledikçe ses daha canlı hale gelir. Ayar/simge Açıklama None VPT(Surround) ayarı etkin değildir. (Varsayılan ayar) Studio ( ) Bir kayıt stüdyosu ambiyansı oluşturur. Live ( ) Bir konser salonu ambiyansı oluşturur. Club ( ) Bir kulüp ambiyansı oluşturur. Arena ( ) Bir arena ambiyansı oluşturur. Matrix ( ) Ek bir etrafı saran ses etkisi oluşturur ve doğal ama zengin bir ses üretir. Karaoke ( ) Vokal sesini saklayıp, müziğe etrafı saran bir ses etkisi ekleyerek sahne benzeri bir ambiyans oluşturur.

64 64 Müziği Ayarlama Net Stereo Sesle Dinleme (Clear Stereo) Clear Stereo işlevi sesin sol ve sağ kanalda dijital olarak ayrı ayrı işlenebilmesini sağlar. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Clear Stereo öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. On : Ürünle verilen kulaklığı kullandığınızda Clear Stereo işlevini etkinleştirir. Off : Clear Stereo işlevini devre dışı bırakır ve normal ses çalar. (Varsayılan ayar) Notlar Video oynatılırken ya da FM radyosunu kullanırken Clear Stereo ayarı uygulanmaz. Clear Stereo işlevi ürünle birlikte verilen kulaklıklarla en yüksek etkiyi elde etmek için tasarlanmıştır. Diğer kulaklıklarla kullanıldığında, Clear Stereo efekti elde edilemeyebilir. Diğer kulaklıkları kullanırken, Clear Stereo işlevini Off olarak ayarlayın.

65 65 Müziği Ayarlama Yüksek Aralıktaki Sesi Düzeltme (DSEE(Sound Enhancer)) DSEE* 1 (Sound Enhancer) özelliğini etkinleştirerek, özgün kaynağına benzer şekilde zengin ve doğal bir ses duyabilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. DSEE(Sound Enhance) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. On : The DSEE* 1 (Sound Enhancer) işlevi etkinleştirilir ve orijinal sese yakın olan doğal olarak geliştirilmiş ses çalınır. Off : Normal ses çalınır. (Varsayılan ayar) * 1 Digital Sound Enhancement Engine in kısaltması olan DSEE, sıkıştırma işlemi sırasında çıkarılan yüksek aralıktaki sesleri geri yükleyerek sıkıştırılmış ses dosyalarının ses kalitesini artırmak üzere Sony tarafından geliştirilmiş bir teknolojidir.

66 66 Müziği Ayarlama Notlar DSEE(Sound Enhancer) ayarı videoları ve FM programlarını etkilemez. DSEE(Sound Enhancer) işlevi sıkıştırılmamış bir dosya biçimindeki bir şarkı ya da tiz ses kaybı olmayan yüksek bit hızındaki bir şarkı için etkili değildir. Çok düşük bit hızlı şarkıda DSEE(Sound Enhancer) işlevi etkili olmayacaktır.

67 67 Müziği Ayarlama Ses Seviyesini Ayarlama (Dynamic Normalizer) Şarkılar arasındaki ses seviyesi farkını azaltabilirsiniz. Bu ayar sayesinde, karışık çalma modunda albüm şarkılarını dinlerken şarkılar arasındaki ses seviyesi orta düzeye getirilerek, şarkıların kayıt seviyelerindeki fark en aza indirgenir. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Music Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Dynamic Normalizer öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. On : Şarkılar arasındaki ses seviyesi farkını en aza indirir. Off : Şarkıları aktarıldıkları özgün ses düzeyinde çalar. (Varsayılan ayar) Not Video oynatılırken ya da FM radyosunu kullanırken Dynamic Normalizer ayarı uygulanmaz.

68 68 Video Oynatma Video Oynatma Müzikçalar, iki tür oynatma modu sunar; yalnızca bir video dosyasını oynatma (bir dosya oynatma) ve müzikçalarda depolanan tüm video dosyalarını sürekli olarak oynatma (Continuous Playback). Video Library BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Video Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video listesi görüntülenir. Oynatılacak bir video seçmek için / / / düğmesine basın ve Oynatma işlemi başlatılır. İpuçları Video listesinin gösterim biçimi. adımda değiştirilebilir. Ayrıntılar için, bkz: Video Listesi Gösterim Biçimini Ayarlama ( sayfa 76). Müzikçalarda hiç oynatılmamış bir video, video listesinde simgesi ile görüntülenir. Tüm video dosyalarını oynatmak istenilende Continuous Playback işlevini On olarak ayarlayın ( sayfa 75). Display işlevi On olarak ayarlandığında ( sayfa 72), video başlığı, oynatma simgesi, geçen oynatma süresi gibi ayrıntılı bilgiler, video oynatılırken görüntülenir. Bu ayar Off olarak ayarlandığında bilgiler kaybolur. En son oynatılan videoyu oynatabilirsiniz. OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve daha sonra seçenek menüsünden Most Recent Video öğesini seçin. Müzikçalara video dosyaları aktardığınızda video dosyalarının küçük resimlerini ayarlayabilirsiniz ( sayfa 76). Not Video listelerinde en fazla video dosyası görüntülenebilir.

69 69 Video Oynatma Video oynatma işleminde Amaç (simge) 5 işlevli düğme işlemi Video duraklatılırken düğmesini basılı tutun. Video duraklatılırken düğmesini basılı tutun. Bir sonraki videonun başlangıcını bulma ( )* 1 düğmesine basın. Geçerli videonun başlangıcını bulma ( )* 2 düğmesine basın. Biraz ileri sarma ( )* 3 Video duraklatılırken düğmesine basın. Biraz geri sarma ( )* 3 Video duraklatılırken düğmesine basın. Duraklatılmış videoda hızlı ileri sarma ( )* 4 Duraklatılmış videoda hızlı geri sarma ( )* 4 Hızlı ileri sarma (,, ) İleri sarma hızı düğmesine tekrar tekrar basışınızda 3 seviyede değişir ( ( 10), ( 30), ( 100)). İşlemden çıkmak için düğmesine basın. Hızlı geri sarma (,, ) Geri sarma hızı düğmesine tekrar tekrar basışınızda 3 seviyede değişir ( ( 10), ( 30), ( 100)). İşlemden çıkmak için düğmesine basın. * 1 Continuous Playback özelliği On olarak ayarlandığında etkinleşir ( sayfa 75). * 2 Continuous Playback özelliği On olarak ayarlandığında düğmesine iki kez basarak şu anda oynatılmakta olan videodan önceki videonun başlangıcını bulabilirsiniz. * 3 İleri ya da geri sararken kullanılan aralık videoya bağlı olarak değişir. * 4 Hızlı ileri/geri sarma hızı, videonun uzunluğuna bağlı olarak değişir.

70 70 Video Oynatma Video Gösterim Yönünü Ayarlama Video gösterim yönünü Vertical, Horizontal (right) veya Horizontal (left) olarak ayarlayabilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Video Orientation öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve

71 71 Video Oynatma İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Vertical : pikselde görüntüler. (Varsayılan ayar) Horizontal (right) veya Horizontal (left) : pikselde görüntüler. 5 işlevli düğmenin kullanımı Video Orientation ayarına göre değişir ( sayfa 18). Vertical 4:3 kaynak 16:9 kaynak Horizontal 4:3 kaynak 16:9 kaynak İpuçları Video gösterim yönü videonun Now Playing ekranında ayarlanabilir. OPTION/ PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Video Orientation öğesini seçin. Display işlevi On olarak ayarlandığında ( sayfa 72), video başlığı, oynatma simgesi, geçen oynatma süresi gibi ayrıntılı bilgiler görüntülenir. Bu ayar Off olarak ayarlandığında bilgiler kaybolur. Not Video Orientation, Horizontal (right) veya Horizontal (left) olarak ayarlandığında, video başlığı görüntülenmez.

72 72 Video Oynatma Video Ekranı Gösterimini Ayarlama Çalma sırasında videonun, başlığı, oynatma simgesi ve geçen süre gibi ayrıntılı bilgilerini görüntüleyebilir ya da gizleyebilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Display öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. On : Video başlığı, oynatma durumu veya geçen süre vb. bilgileri görüntüler. Off : Şu anda oynatılmakta olan videonun ayrıntılı bilgilerini gizler ve bunları yalnızca müzikçaları çalıştırdığınızda görüntüler. (Varsayılan ayar) İpucu Ekran ayarı videonun Now Playing ekranında ayarlanabilir. OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Display öğesini seçin. Not Video Orientation, Horizontal (right) veya Horizontal (left) olarak ayarlandığında, video başlığı görüntülenmez.

73 73 Video Oynatma Yakınlaştırma İşlevini Ayarlama Oynatılmakta olan videoyu yakınlaştırabilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Zoom Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve

74 74 Video Oynatma İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Auto : Video görüntüsü, mevcut ekran alanına tamamen sığdırılarak büyütülür/küçültülür, en-boy oranı korunur. 16:9 video görüntüsü (dikdörtgen) oynatılırken, video görüntüsünün uzun kenarı ekrana tam olarak sığdırılmış ve üst ve altta siyah bantlar olacak şekilde görüntülenir. (Varsayılan ayar) Full : Video görüntüsü, mevcut ekran alanına tamamen sığdırılarak büyütülür/küçültülür, en-boy oranı korunur. 16:9 video görüntüsü (dikdörtgen) oynatılırken, video görüntüsünün kısa kenarı ekrana tam olarak sığdırılmış ve altta siyah bantlar olacak şekilde görüntülenir. Off : Video görüntüsü büyütülmez/küçültülmez ve özgün çözünürlüğünde görüntülenir. Video çözünürlüğü çok büyükse, ekranın solu, sağı, üstü ve altı kesilir. Auto Full Off 4:3 kaynak 4:3 kaynak 4:3 kaynak 16:9 kaynak 16:9 kaynak 16:9 kaynak Noktalı çizgiden oluşan çerçeve orijinal video görüntüsü boyutunu temsil eder. İpucu Yakınlaştırma ayarı videonun Now Playing ekranında ayarlanabilir. OPTION/ PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Zoom Settings öğesini seçin.

75 75 Video Oynatma Devamlı Video Oynatma Müzikçalarda depolanan tüm videoları devamlı olarak oynatabilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Continuous Playback öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. On : Müzikçalarda depolanan tüm videoları oynatır. Off : Seçilen tek bir videoyu oynatır. (Varsayılan ayar) İpucu Continuous Playback işlevini Off olarak ayarlarsanız, müzikçalar her videonun en son durdurulduğu konumu hatırlar. Bu nedenle, oynatma işlemini videoyu en son durdurduğunuz konumdan başlatabilirsiniz. Not Video podcast bölümleri, Continuous Playback, On olarak ayarlansa bile sürekli olarak oynatılamaz.

76 76 Video Oynatma Video Listesi Gösterim Biçimini Ayarlama Müzikçalar üç gösterim biçimi sunar. Video listesi gösterim biçimini Title Only, Title With Thumbnail* 1, veya Thumbnail Only olarak ayarlayabilirsiniz. BACK/HOME düğmesi Settings 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Video List Format öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Title Only : Video listesinde yalnızca video başlıklarını görüntüler. Title With Thumbnail : Küçük resimleri, video başlıklarını ve oynatma süresini görüntüler. (Varsayılan ayar) Thumbnail Only : Video listesinde yalnızca küçük resimleri görüntüler. * 1 Thumbnail (Küçük resim) videonun bir sahnesinin küçültülmüş boyuttaki resmini ifade eder. İpuçları Video listesi gösterim biçimi, video listesi ekranında ayarlanabilir. OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Video List Display Format öğesini seçin. Müzikçalara video dosyaları aktardığınızda video dosyalarının küçük resimlerini ayarlayabilirsiniz. ( sayfa 29). Not Küçük resimler dosya formatına bağlı olarak görüntülenmeyebilir.

77 77 Video Oynatma Yalnızca Video Sesini Çalma Müzikçalar videoların oynatılması sırasında bekletilirken, videoyu normal oynatma ya da ekranı kapatıp sadece videoların seslerini dinleme seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Bu seçeneğin No olarak ayarlanması pil gücünü korur böylece pil ömrü uzar. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. On-Hold Display öğesin seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Yes : Müzikçalar beklemedeyken, düğme kontrolleri devre dışı kalır ancak videolar normal bir şekilde oynatılır. (Varsayılan ayar) No : Müzikçalar beklemedeyken, düğme kontrolleri devre dışı kalır ve ekran kapanır ancak geçerli videonun sesi çalınır.

78 78 Video Oynatma Video Library den Video Silme Müzikçalardaki videoları Video Library den silebilirsiniz. Video Library BACK/HOME düğmesi OPTION/PWR OFF düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Video Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Video listesi görüntülenir. Silinecek videoyu seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra OPTION/PWR OFF düğmesine basın. Seçenek menüsü görüntülenir. Delete Video öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Yes öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen video silinecektir. İpucu Videoları Now Playing ekranından silebilirsiniz. Seçenek menüsünü görüntülemek için OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve daha sonra listeden Delete Video öğesini seçin.

79 79 Video Oynatma Video Seçenek Menüsünü Görüntüleme Video seçenek menüsünü, video listesi gibi liste ekranında (küçük resim ekranı da dahil) veya video Now Playing ekranında OPTION/PWR OFF düğmesine basarak görüntüleyebilirsiniz. Video seçenek menüsünde çeşitli video ayarları bulunmaktadır. Seçenek menüsünde görüntülenen seçenek öğeleri, seçenek menüsünü görüntülediğiniz ekrana bağlı olarak değişir. Liste ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Now Playing Now Playing ekranını görüntüler. Play from beginning Geçerli videonun başlangıcını bulur ( sayfa 69). Detailed Information Dosya boyutu, çözünürlük, video/ses sıkıştırma formatı, dosya adı ve benzeri dosya bilgilerini görüntüler. Video List Display Format Video listesi gösterim biçimini ayarlar ( sayfa 76). Delete Video Müzikçalardan video siler ( sayfa 78). Most Recent Video En son oynatılan videoyu oynatma işlemini başlatır. Go to the song playback screen Son çalan şarkının Now Playing ekranı görüntülenir. Now Playing ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Play from beginning Geçerli videonun başlangıcını bulur ( sayfa 69). Zoom Settings Yakınlaştırma işlevini ayarlar ( sayfa 73). Video Orientation Video gösterim yönünü ayarlar ( sayfa 70). Display Video bilgilerinin gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlar ( sayfa 72). Detailed Information Dosya boyutu, çözünürlük, video/ses sıkıştırma formatı, dosya adı ve benzeri dosya bilgilerini görüntüler. Delete Video Müzikçalardan video siler ( sayfa 78). Brightness Ekran parlaklığını ayarlar ( sayfa 116). Clock Display Güncel saati görüntüler ( sayfa 117). Go to the song playback screen Son çalan şarkının Now Playing ekranı görüntülenir.

80 80 Podcast Oynatma Podcast Bölümlerini Oynatma Content Transfer, Media Manager for WALKMAN veya Windows Gezgini ile müzikçalara podcast bölümlerini aktararak oynatabilirsiniz. Podcast Library BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Podcast Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Podcast kanallarının listesi görüntülenir. İstenilen kanalı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Bölümlerin listesi görüntülenir. Bölümü seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen bölüm çalınmaya başlar. İpucu Kanal hiç oynatılmamış bölümleri içeriyorsa kanal listesinde simgesiyle gösterilir. Ayrıca, ilgili bölüm daha önce hiç oynatılmamışsa, bölüm listesinde bölüm yanında simgesi görünür. Notlar Podcast bölümleri Music Library veya Video Library de depolanır. Podcast Library menüsünden oynatılabilir. Müzikçalar, fotoğraflı podcast bölümlerini oynatamaz. Podcast bölümleri, Continuous Playback, On olarak ayarlansa bile sürekli olarak oynatılamaz. / düğmesine basarsanız, oynatma işlemi bölümün başına geri döner. Podcast bölümleri için Direct Search ( sayfa 40) ve Folder +/ ( sayfa 58) işlemlerini kullanamazsınız. Kanal klasör listesinde en fazla kanal görüntülenebilir ve bölüm listesinde en fazla bölüm görüntülenebilir.

81 81 Podcast Oynatma Podcast Bölümlerini Silme Podcast bölümlerini müzikçaları kullanarak silebilirsiniz. Podcast Library BACK/HOME düğmesi OPTION/PWR OFF düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Podcast Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Kanal listesi görüntülenir. Kanalı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Bölüm listesi görüntülenir. Silinecek bölümü seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra OPTION/PWR OFF düğmesine basın. Seçenek menüsü görüntülenir. Delete This File öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Yes öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen bölüm silinecektir. İpuçları Kanalları da silebilirsiniz. Kanal listesinde, bir kanal seçmek için / / / düğmesine basın, Seçenek menüsünü görüntülemek için OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve daha sonra Delete This Folder öğesini seçin. Podcast bölümlerini Now Playing ekranından silebilirsiniz. Seçenek menüsünü görüntülemek için OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve daha sonra listeden Delete This File öğesini seçin.

82 82 Podcast Oynatma Podcast Seçenek Menüsünü Görüntüleme Podcast seçenek menüsünü, kanal listesi ekranında bölüm listesi ekranında veya podcast Now Playing ekranında OPTION/PWR OFF düğmesine basarak görüntüleyebilirsiniz. Podcast seçenek menüsünde çeşitli podcast ayarları bulunmaktadır. Seçenek menüsünde görüntülenen seçenek öğeleri, seçenek menüsünü görüntülediğiniz ekrana bağlı olarak değişir. Kanal listesi ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Now Playing Now Playing ekranını görüntüler. Delete This Folder Müzikçalardaki kanalı siler ( sayfa 81). Bölüm listesi ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Now Playing Detailed information Açıklama/başvuru sayfası Now Playing ekranını görüntüler. Bölümle ilgili ayrıntılı bilgileri görüntüler. Görüntülenen bilgiler, şarkı veya videolar için değişiklik gösterir. Delete This File Müzikçalardaki bölümü siler ( sayfa 81). Delete This Folder Müzikçalardaki kanalı siler ( sayfa 81).

83 83 Podcast Oynatma Sesli bölüm Now Playing ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Equalizer Ses kalitesini özelleştirir ( sayfa 60). VPT(Surround) VPT(Surround) ayarlarını özelleştirir ( sayfa 62). Cover Art Bir kapak resmini görüntüler ( sayfa 50). Detailed Information Şarkı hakkında çalma süresi, ses formatı, bit hızı ve dosya adı gibi ayrıntılı bilgileri görüntüler. Delete This File Müzikçalardaki bölümü siler ( sayfa 81). Clock Display Güncel saati görüntüler ( sayfa 117). Görüntülü bölüm Now Playing ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Play from beginning Geçerli videonun başlangıcını bulur ( sayfa 69). Zoom Settings Yakınlaştırma işlevini ayarlar ( sayfa 73). Video Orientation Video gösterim yönünü ayarlar ( sayfa 70). Display Video bilgilerinin gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlar ( sayfa 72). Detailed Information Dosya boyutu, çözünürlük, video/ses sıkıştırma formatı, dosya adı ve benzeri dosya bilgilerini görüntüler. Delete This File Müzikçalardaki bölümü siler ( sayfa 81). Brightness Ekran parlaklığını ayarlar ( sayfa 116). Clock Display Güncel saati görüntüler ( sayfa 117). Go to the song playback screen Son çalan şarkının Now Playing ekranı görüntülenir.

84 84 Fotoğraf Oynatma Fotoğraf Görüntüleme Ekranda tamamen tek bir fotoğrafı görüntüleyebilir (tekli gösterim) ya da çok sayıda fotoğrafı devamlı olarak oynatabilirsiniz (slayt gösterisi oynatma) ( sayfa 89). Photo Library BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Photo Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Fotoğraf klasörleri listesi görüntülenir. Bir klasör seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Fotoğraf listesi görüntülenir. Bir fotoğraf seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Seçilen fotoğraf görüntülenir. Sonraki ya da önceki fotoğrafı görüntülemek için / düğmesine basın.

85 85 Fotoğraf Oynatma İpuçları Fotoğraflarınızı fotoğraf klasörü listelerinde ya da görüntülenen fotoğrafın fotoğraf listelerinde veya Now Playing ekranında ararken bile şarkıların çalma işlemi veya FM alımı devam eder. Seçilen klasördeki fotoğrafları devamlı olarak görüntüleyebilirsiniz (slayt gösterisi oynatma) ( sayfa 89). Müzikçalara aktarılan fotoğrafları klasörler halinde düzenleyebilirsiniz. Windows Gezginini kullanarak müzikçaları ([WALKMAN]) seçin, PICTURES veya PICTURE klasörlerinin altına yeni bir klasör sürükleyip bırakın. Veri hiyerarşisi ile ilgili ayrıntılar için, bkz: sayfa 30. Notlar Fotoğraf klasörü listesinde en fazla fotoğraf klasörü görüntülenebilir. Fotoğraf listelerinde, içinde bulundukları klasörlerin sayısına bakılmaksızın en fazla fotoğraf görüntülenebilir. Fotoğrafın boyutu büyükse ya da fotoğraf dosyası zarar görmüşse, simgesi görüntülenir ve fotoğraf oynatılamaz. Fotoğraflar DCF 2.0 ile uyumlu değilse (veya klasör/dosya adı uzunsa, vb.), işlem süresi (fotoğraf veya slayt gösterilerini görüntülemek için) daha uzun sürebilir.

86 86 Fotoğraf Oynatma Fotoğraf Gösterim Yönünü Ayarlama Fotoğraf gösterim yönünü Vertical, Horizontal (right) veya Horizontal (left) olarak ayarlayabilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Photo Orientation öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve

87 87 Fotoğraf Oynatma İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Vertical : pikselde görüntüler. (Varsayılan ayar) Horizontal (right) veya Horizontal (left) : pikselde görüntüler. 5 işlevli düğmenin kullanımı Photo Orientation ayarına göre değişir ( sayfa 19). Vertical Horizontal İpucu Fotoğraf gösterim yönü fotoğrafın Now Playing ekranında ayarlanabilir. OPTION/ PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Photo Orientation öğesini seçin.

88 88 Fotoğraf Oynatma Fotoğraf Ekranı Gösterimini Ayarlama Fotoğrafı oynatırken oynatma durumunu gösteren bir simge gibi ayrıntılı bilgileri görüntüleyebilir ya da gizleyebilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Display öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. On : Geçerli fotoğrafın başlığını, çekilme tarihini, oynatma durumunu, fotoğraf numarasını vb. bilgileri görüntüler. Off : Geçerli fotoğrafın bilgilerini gizler. (Varsayılan ayar) İpucu Ekran ayarı fotoğrafın Now Playing ekranında ayarlanabilir. OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Display öğesini seçin. Not Photo Orientation, Horizontal (right) veya Horizontal (left) olarak ayarlanırsa ( sayfa 86) Display, On olarak ayarlandığında bile fotoğraf başlığı görüntülenmez.

89 89 Fotoğraf Oynatma Slayt Gösterisi Oynatma Seçilen klasördeki fotoğrafları devamlı olarak görüntüleyebilirsiniz. Photo Library BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Photo Library) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Fotoğraf klasörleri listesi görüntülenir. Bir fotoğraf klasörü seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Bir slayt gösterisi başlatılır. İpucu Slayt gösterisi oynatmayı aşağıdaki işlemlerden biriyle başlatabilirsiniz: Fotoğraf listesinde düğmesini basılı tutun. Fotoğrafın Now Playing ekranında düğmesine basın. Fotoğraf klasörü listesinde ya da bir fotoğraf listesinde OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve daha sonra seçenek menüsünden Begin slide show öğesini seçin. Not Bir slayt gösterisi oynatılırken ekran otomatik olarak kapanmaz ya da ekran koruyucuya geçmez ( sayfa 111).

90 90 Fotoğraf Oynatma Slayt Gösterisi Oynatma Modunu Ayarlama Fotoğrafları bir slayt gösterisi gibi tekrar tekrar görüntüleyebilirsiniz. BACK/HOME düğmesi Settings 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Slide Show Repeat öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. On : Bir fotoğraf klasöründeki fotoğrafları devamlı olarak ve tekrar tekrar görüntüler. Off : Bir fotoğraf klasöründeki fotoğrafları en son fotoğrafa kadar devamlı olarak görüntüler, daha sonra ilk fotoğrafa döner ve oynatma işlemini duraklatır. (Varsayılan ayar) İpucu Bir slayt gösterisinin oynatma modu fotoğrafın Now Playing ekranında ayarlanabilir. OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Slide Show Repeat öğesini seçin. Not Bir slayt gösterisi oynatılırken ekran otomatik olarak kapanmaz ya da ekran koruyucuya geçmez ( sayfa 111).

91 91 Fotoğraf Oynatma Slayt Gösterisi Aralığını Ayarlama Her fotoğrafın gösterildiği zamanı ayarlayabilirsiniz. Settings BACK/HOME düğmesi 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Slide Show Interval öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Fotoğraflar seçilen aralığa göre; Short, Normal (varsayılan ayar) veya Long, bir sonraki fotoğrafa geçer. İpucu Slayt gösterisi aralığı fotoğrafın Now Playing ekranında ayarlanabilir. OPTION/ PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Slide Show Interval öğesini seçin. Not Fotoğraf boyutu büyükse görüntülenmesi biraz zaman alabilir.

92 92 Fotoğraf Oynatma Fotoğraf Listesi Gösterim Biçimini Ayarlama Müzikçalar üç gösterim biçimi sunar. Fotoğraf listesi gösterim biçimini Title Only, Title With Thumbnail* 1 veya Thumbnail Only olarak ayarlayabilirsiniz. BACK/HOME düğmesi Settings 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Photo Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Photo List Format öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve İstenilen ayarı seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Title Only : Fotoğraf listesinde yalnızca bir fotoğraf başlığı görüntüler. Title With Thumbnail : Fotoğraf listesinde fotoğraf başlığı ile küçük resmi görüntüler. Thumbnail Only : Fotoğraf listesinde yalnızca küçük resimleri görüntüler. (Varsayılan ayar) * 1 Küçük resim fotoğrafın küçültülmüş boyuttaki resmini ifade eder. İpucu Fotoğraf listesi gösterim biçimi, fotoğraf listesi ekranında ayarlanabilir. OPTION/ PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Photo List Display Format öğesini seçin. Not Küçük resimler dosya formatına bağlı olarak görüntülenmeyebilir.

93 93 Fotoğraf Oynatma Photo Library den Fotoğraf Silme Photo Library den fotoğraf silerken Media Manager for WALKMAN veya Windows Gezgini ni kullanın. Media Manager for WALKMAN in kullanımı hakkında detaylar için programın Yardım bölümüne bakın. Not Windows Gezgini ni kullanılarak adı değiştirilmiş dosyalar Media Manager for WALKMAN ile silinemez.

94 94 Fotoğraf Oynatma Fotoğraf Seçenek Menüsünü Görüntüleme Fotoğraf seçenek menüsünü, fotoğraf klasörü listesi gibi bir liste ekranında (küçük resim ekranı da dahil) veya fotoğrafın Now Playing ekranında OPTION/PWR OFF düğmesine basarak görüntüleyebilirsiniz. Fotoğraf seçenek menüsünde çeşitli fotoğraf ayarları bulunmaktadır. Seçenek menüsünde görüntülenen seçenek öğeleri, seçenek menüsünü görüntülediğiniz ekrana bağlı olarak değişir. Liste ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Now Playing Now Playing ekranını görüntüler. Begin slide show Bir slayt gösterisi başlatır ( sayfa 89). Detailed Information Dosya boyutu, çözünürlük, dosya adı ve benzeri dosya bilgilerini görüntüler. Photo List Display Format Fotoğraf listesi gösterim biçimini ayarlar ( sayfa 92). Most Recent Photo En son oynatılan fotoğrafı oynatma işlemini başlatır. Go to the song playback screen Son çalan şarkının Now Playing ekranı görüntülenir. Now Playing ekranında görüntülenen seçenek öğeleri Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Photo Orientation Fotoğraf gösterim yönünü ayarlar ( sayfa 86). Display Fotoğraf bilgilerinin gösterilip gösterilmeyeceğini ayarlar ( sayfa 88). Detailed Information Dosya boyutu, çözünürlük, dosya adı ve benzeri dosya bilgilerini görüntüler. Use This Photo as the Wallpaper Şu anda görüntülenen resmi duvar kağıdı olarak ayarlar ( sayfa 114). Slide Show Repeat Slayt gösterisi oynatma modunu seçer ( sayfa 90). Slide Show Interval Slayt gösterisi aralığını seçer ( sayfa 91). Brightness Ekran parlaklığını ayarlar ( sayfa 116). Clock Display Güncel saati görüntüler ( sayfa 117). Go to the song playback screen Son çalan şarkının Now Playing ekranı görüntülenir.

95 95 FM Radyosu Dinleme FM Radyosu Dinleme FM radyosu dinleyebilirsiniz. Kulaklık kablosu anten görevini görür, bu nedenle kulaklığı bağlayın ve olabildiğince uzağa uzatın. FM Radio BACK/HOME düğmesi OPTION/PWR OFF düğmesi 5 işlevli düğme 1 FM radyosuna geçme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (FM Radio) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve FM radyo ekranı görüntülenir. Frekans Ön ayar numarası Müzikçaları satın aldığınız ülke/bölgeye bağlı olarak, ekran görünümü farklılaşır.

96 96 FM Radyosu Dinleme 2 Yayın istasyonlarını otomatik olarak önceden ayarlama (Auto Preset) Auto Preset öğesini seçerek bölgenizden alınabilen yayın istasyonlarını otomatik olarak önceden ayarlayabilirsiniz. FM radyoyu ilk kez kullanırken ya da başka bir bölgeye geçtiğinizde, Auto Preset öğesini seçerek alınabilir yayın istasyonlarını önceden ayarlamanızı öneririz. FM alımı sırasında OPTION/PWR OFF düğmesine basın. Seçenek menüsü görüntülenir. Auto Preset öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Yes öğesini seçmek için / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Alınabilir yayın istasyonları düşükten yüksek frekansa doğru önceden ayarlanır. Önceden ayarlama tamamlandığında Auto Preset completed. mesajı görüntülenir ve daha sonra ilk ayarlanan istasyon alınmaya hazırdır. Not Auto Preset işlemi daha önceden ayarlanmış yayın istasyonlarını silecektir. Otomatik ayarlamayı durdurmak için. adımda No öğesini seçin ve onaylamak için düğmesine basın. İstenmeyen istasyonların alımını engellemek için Parazit yoğunsa veya hassasiyet yüksekse, alım ayarını ( sayfa 100) Low olarak ayarlayın.

97 97 FM Radyosu Dinleme 3 Yayın istasyonlarını seçme Amaç Önceki frekansı seçmek Sonraki frekansı seçmek Önceki alınabilir yayın istasyonunu aramak* 1 Sonraki alınabilir yayın istasyonunu aramak* 1 Önceki ayarlanmış numarayı seçmek* 2 Sonraki ayarlanmış numarayı seçmek* 2 İşlem düğmesine basın. düğmesine basın. düğmesini basılı tutun. düğmesini basılı tutun. düğmesine basın. düğmesine basın. * 1 FM alımı sırasında ( ) düğmesine basılarak, önceki (ya da sonraki) yayın istasyonu bulunur. Yayın istasyonu alınabilirse, alım kabul edilir. Parazit yoğunsa veya hassasiyet yüksekse, alım ayarını ( sayfa 100) Low olarak ayarlayın. * 2 Hiçbir önceden ayarlanmış istasyon girilmezse bu ayar iptal edilir. Auto Preset işlevini kullanarak alınabilir istasyonları önceden ayarlayın ( sayfa 96). İpucu Kulaklık kablosu anten görevini görür, bu nedenle kulaklığı bağlayın ve olabildiğince uzağa uzatın. FM radyosu sesini kapatmak için düğmesine bastığınızda FM radyosu sesi çıkmaz. düğmesine yeniden bastığınızda FM radyosu sesi yeniden çıkar.

98 98 FM Radyosu Dinleme Yayın İstasyonlarını Manuel Olarak Önceden Ayarlama Auto Preset işlevinin saptayamadığı yayın istasyonlarını ayarlayabilirsiniz ( sayfa 96). FM Radio OPTION/PWR OFF düğmesi 5 işlevli düğme İstenen frekansı seçmek için / düğmesine basın. düğmesini basılı tutun.. adımda seçtiğiniz frekans ayarlanır ve frekansın altında atanan ön ayar numarası görüntülenir. İpuçları 30 a kadar istasyonu önceden ayarlayabilirsiniz. FM Manuel Ayarlaması FM radyosu ekranında yapılabilir. OPTION/PWR OFF düğmesine basın ve seçenek menüsünden Save to Preset öğesini seçin. Notlar Ayarlanan numaralar düşükten yüksek frekansa doğru sıralı tutulurlar. Saklamak istediğiniz istasyon daha önceden ayarlandıysa Preset already exists. mesajı görüntülenir ve istasyon yeniden ayarlanamaz.

99 99 FM Radyosu Dinleme Ayarlanmış yayın istasyonlarını silme Frekans için istenen ön ayar numarasını FM alımı sırasında / düğmesine basarak seçin. OPTION/PWR OFF düğmesine basın. Seçenek menüsü görüntülenir. Delete from Preset öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Önceden ayarlanmış yayın istasyonu silindiğinde bir mesaj görüntülenir.

100 100 FM Radyosu Dinleme Alımı Ayarlama (Scan Sensitivity) Auto Preset işlevini ( sayfa 96) ya da / düğmesini kullanarak istasyonları seçtiğinizde, hassasiyet çok yüksek olduğu için FM alıcısı istenmeyen pek çok yayın istasyonunu alabilir. Bu durumda, alımı Low olarak ayarlayın. Varsayılan olarak High seçeneği ayarlıdır. BACK/HOME düğmesi Settings 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve FM Radio Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve FM Radio Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Scan Sensitivity öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Low öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Alım hassasiyetini varsayılan değerine geri ayarlamak için. adımda High öğesini seçin ve onaylamak için düğmesine basın.

101 101 FM Radyosu Dinleme Mono/Stereo Değiştirme (Mono/Auto) FM alımı sırasında gürültü oluşursa, alıcıyı monaural (mono) için Mono olarak ayarlayın. Bunu Auto olarak ayarlarsanız, mono/stereo alımı alım koşullarına bağlı olarak otomatik olarak seçilir. Varsayılan olarak Auto seçeneği ayarlıdır. BACK/HOME düğmesi Settings 5 işlevli düğme BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve FM Radio Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve FM Radio Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. Mono/Auto öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve Mono öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Otomatik ayara dönmek için. adımda Auto öğesini seçin ve onaylamak için düğmesine basın.

102 102 FM Radyosu Dinleme FM Radyosu Seçenek Menüsünü Görüntüleme FM radyosu ekranı görüntülenirken OPTION/PWR OFF düğmesine basarak FM radyosu seçenek menüsünü görüntüleyebilirsiniz. FM radyosu seçenek menüsünden, çeşitli FM radyosu ayarları kullanılabilir. Seçenek öğeleri Açıklama/başvuru sayfası Save to Preset Şu anda ayarlanan yayın istasyonunu önceden ayarlar ( sayfa 98). Delete from Preset Önceden ayarlanmış istasyonlardan bir yayın istasyonunu siler ( sayfa 99). Auto Preset Yayın istasyonlarını otomatik olarak önceden ayarlar ( sayfa 96). Scan Sensitivity Radyo alımı hassaslığını ayarlar ( sayfa 100). Mono/Auto Mono ya da stereo seçeneğine değiştirir ( sayfa 101). Clock Display Güncel saati görüntüler ( sayfa 117). Go to the song playback screen Son çalan şarkının Now Playing ekranı görüntülenir.

103 103 Genel Ayarlar Ortam Gürültüsünü Azaltma (Parazit Giderme) (yalnızca NWZ-S736F/S738F/S739F için) Kulaklıktaki dahili mikrofon, ortam gürültüsünü yakalayabilir. Gürültüye karşı bir antifaz sesi çıkartarak gürültüyü azaltır. NOISE CANCELING düğmesi Not Ürünle birlikte verilenin dışında bir kulaklık kullanılırsa, NOISE CANCELING düğmesi ok yönünde kaydırılmış olsa bile Parazit Giderme. NOISE CANCELING düğmesini ok yönünde kaydırın. Now Playing ekranında, ekranın sağ alt köşesinde simgesi görünür. İpuçları simgesi, şarkı veya videoların Now Playing ekranında veya FM radyosu ekranında görüntülenir. Parazit giderme işlevi etkin olduğunda, ekranda simgesi görüntülenir.ürünle birlikte verilenin dışında bir kulaklık kullanılırsa, NOISE CANCELING düğmesi ok yönünde kaydırılmış olsa bir Parazit Giderme işlevi çalışmaz. Bu durumda, ekranın sağ alt bölümünde simgesi görüntülenir. Parazit Giderme işlevinin etkisini ayarlayabilirsiniz. Ayrıntılar için, bkz. Parazit Giderme İşlevinin Etkisini Ayarlama (Set Noise Cancel level) ( sayfa 108).

104 104 Genel Ayarlar Notlar Ürünle birlikte verilen kulaklık düzgün bir biçimde kullanılmazsa, Parazit Giderme işlevinin etkisi zayıflayabilir. İşlevden en iyi şekilde yararlanmak için, kulaklarınıza oturacak doğru boyutta kulakiçi kulaklık kullanın ve kulaklığı kulaklarınıza tam oturacak biçimde takın ( sayfa 8). Parazit Giderme işlevi esas olarak düşük frekanslı bantlardaki ortam gürültüsünü azaltır ve yüksek frekanslı bantlardaki ortam gürültüsü üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Bazı sesler üzerinde etkisi yoktur. Kulaklığın mikrofon kısmını ellerinizle vb. kapatmayın, aksi halde Parazit Giderme işlevi çalışmayabilir. Mikrofon Parazit Giderme işlevi etkin olduğunda, hafif bir gürültü duyabilirsiniz. Bu ses, Parazit Giderme işlevinin çalışma sesidir ve herhangi bir arızaya işaret etmez. Gürültüye bağlı olarak Parazit Giderme işlevinin çalışmadığını veya sessiz bir ortamda fazla gürültü hissedebilirsiniz. Bu durumda, Parazit Giderme işlevini devre dışı bırakın. Cep telefonları gürültüyü etkileyebilir. Bu durumda, müzikçaları cep telefonlarından uzakta tutun. Kulaklığı müzikçaların kulaklık jakına takmadan veya kulaklık jakından çıkartmadan önce kulaklığı kulağınızdan çıkarttığınızdan emin olun. Kulaklıklar, çalma işlemi sırasında veya Parazit Giderme işlevi etkin durumdayken takılır veya çıkartılırsa, parazit oluşabilir. Bu bir arıza değildir. Parazit Giderme işlevi açılırken veya kapatılırken, bir düğme sesi çıkar. Bu sesi, Parazit Giderme devresinin düğmesi çıkartır ve bu bir arıza değildir.

105 105 Genel Ayarlar Harici ses kaynaklarıyla kullanma (External Input Mode) Harici ses kaynaklarından ses dinlerken Parazit Giderme işlevini etkinleştirebilirsiniz. Harici ses aygıtları ile kullanma Ürünle birlikte verilen ses girişi kablosu Kulaklık jakına Uçak içi eğlence sistemleri ile kullanma Ürünle birlikte verilen fiş adaptörü Uçak içi eğlence sistemlerine Ürünle birlikte verilen ses girişi kablosu Ürünle birlikte verilen kulaklığı müzikçalara takın ve NOISE CANCELING düğmesini ok yönünde kaydırın. Ürünle birlikte verilen ses girişi kablosunu kullanarak ses kaynak aygıtını ve müzikçaları bağlayın. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve NC Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve NC Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir.

106 106 Genel Ayarlar NC Modes öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. Sesi, ortam gürültüsü azaltılmış bir biçimde dinleyebilirsiniz. İpuçları External Input Mode veya Quiet Mode işlevi kullanılırken, düğmesine basarak başka bir moda geçiş yapabilirsiniz. Ses girişi kablosunu çıkartırsanız, Parazit Giderme işlevi otomatik olarak Quiet Mode durumuna girer. Ürünle birlikte verilen fiş adaptörünü kullanarak, Parazit Giderme işlevini bazı uçak hizmetleri için kullanabilirsiniz ( sayfa 8). Notlar External Input Mode veya Quiet Mode işlevi kullanılırken ekran koruyucu etkinleştirilmez. Bunun yerine, belirli bir süre geçtikten sonra ekran kararır. Müzikçaları harici bir ses aygıtına bağlarken, aygıtın kulaklık jakına bağladığınızdan emin olun.

107 107 Genel Ayarlar Kulaklıkla kullanma (Quiet Mode) Gürültüsüz ses duymak için Parazit Giderme işlevini kullanabilirsiniz. Ürünle birlikte verilen kulaklığı müzikçalara takın ve NOISE CANCELING düğmesini ok yönünde kaydırın. BACK/HOME düğmesini Home menüsü görünene kadar basılı tutun. (Settings) öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve NC Settings öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve NC Settings seçeneklerinin listesi görüntülenir. NC Modes öğesini seçmek için / / / düğmesine basın ve daha sonra onaylamak için düğmesine basın. İpucu Müzikçalar, ürünle birlikte verilen ses girişi kablosu ile harici ses aygıtlarına bağlanırsa, düğmesine basarak External Input Mode işlevine geçiş yapabilirsiniz. Notlar External Input Mode veya Quiet Mode işlevi kullanılırken ekran koruyucu etkinleştirilmez. Bunun yerine, belirli bir süre geçtikten sonra ekran kararır. Müzikçalar, ürünle birlikte verilen ses girişi kablosu ile harici ses aygıtlarına bağlanırsa, müzikçalar. adımda otomatik olarak External Input Mode işlevine girer. Quiet Mode işlevine girmek için, kabloyu çıkartın veya düğmesine basın.

İşletim Kılavuzu NWZ-A726 / A728 / A Sony Corporation (1)

İşletim Kılavuzu NWZ-A726 / A728 / A Sony Corporation (1) İşletim Kılavuzu NWZ-A726 / A728 / A729 2008 Sony Corporation 3-452-133-11 (1) Kılavuzlar Hakkında Müzikçalarla birlikte aşağıdaki kılavuzlar verilmektedir. Ayrıca verilen CD- ROM dan yazılımı yükledikten

Detaylı

İşletim Kılavuzu NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F Sony Corporation (1)

İşletim Kılavuzu NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F Sony Corporation (1) İşletim Kılavuzu NWZ-S515 / S516 / S615F / S616F / S618F 2007 Sony Corporation 3-219-718-73 (1) Kılavuzlar Hakkında Müzikçalarla birlikte aşağıdaki kılavuzlar verilmektedir. Ayrıca verilen CD- ROM dan

Detaylı

İşletim Kılavuzu NWZ-A826 / A828 / A Sony Corporation (2)

İşletim Kılavuzu NWZ-A826 / A828 / A Sony Corporation (2) İşletim Kılavuzu NWZ-A826 / A828 / A829 2008 Sony Corporation 3-289-808-71 (2) Kılavuzlar Hakkında Müzikçalarla birlikte aşağıdaki kılavuzlar verilmektedir. Ayrıca verilen CD- ROM dan yazılımı yükledikten

Detaylı

İşletim Kılavuzu NWZ-A815 / A816 / A Sony Corporation (1)

İşletim Kılavuzu NWZ-A815 / A816 / A Sony Corporation (1) İşletim Kılavuzu NWZ-A815 / A816 / A818 2007 Sony Corporation 3-270-664-53 (1) Kılavuzlar Hakkında Müzikçalarla birlikte aşağıdaki kılavuzlar verilmektedir. Ayrıca verilen CD- ROM dan yazılımı yükledikten

Detaylı

İşletim Kılavuzu NWZ-E435F / E436F / E438F. 2008 Sony Corporation 4-109-570-73 (1)

İşletim Kılavuzu NWZ-E435F / E436F / E438F. 2008 Sony Corporation 4-109-570-73 (1) İşletim Kılavuzu NWZ-E435F / E436F / E438F 2008 Sony Corporation 4-109-570-73 (1) İşletim Kılavuzu na Göz Atma İşletim Kılavuzu ndaki düğmeleri kullanmak için İçindekiler, Home Menü Listesi veya Dizin

Detaylı

İşletim Kılavuzu NW-A805 / A806 / A808. 2007 Sony Corporation 2-896-042-73 (1)

İşletim Kılavuzu NW-A805 / A806 / A808. 2007 Sony Corporation 2-896-042-73 (1) İşletim Kılavuzu NW-A805 / A806 / A808 2007 Sony Corporation 2-896-042-73 (1) İşletim Kılavuzu ndaki düğmeleri kullanmak için, Ana Sayfa Listesi veya bölümlerine atlamak için bu kılavuzun sağ üst köşesindeki

Detaylı

İşletim Kılavuzu NWZ-S544 / S545. Tıklatın! Doğrudan atlayabilirsiniz. Müzik Aktarma. Videoları/Fotoğrafları Aktarma.

İşletim Kılavuzu NWZ-S544 / S545. Tıklatın! Doğrudan atlayabilirsiniz. Müzik Aktarma. Videoları/Fotoğrafları Aktarma. Tıklatın! Doğrudan atlayabilirsiniz Müzik Aktarma Videoları/Fotoğrafları Aktarma Sorun Giderme İşletim Kılavuzu NWZ-S544 / S545 2009 Sony Corporation 4-154-417-72(1) Not Müzikçaları satın aldığınız ülke

Detaylı

İşletim Kılavuzu NWZ-E443 / E444 / E445. Tıklatın! Doğrudan atlayabilirsiniz. Müzik Aktarma. Videoları/Fotoğrafları Aktarma.

İşletim Kılavuzu NWZ-E443 / E444 / E445. Tıklatın! Doğrudan atlayabilirsiniz. Müzik Aktarma. Videoları/Fotoğrafları Aktarma. Tıklatın! Doğrudan atlayabilirsiniz Müzik Aktarma Videoları/Fotoğrafları Aktarma Sorun Giderme İşletim Kılavuzu NWZ-E443 / E444 / E445 2009 Sony Corporation 4-154-409-71(1) Not Müzikçaları satın aldığınız

Detaylı

İşletim Kılavuzu NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. İçindekiler. Menüsü Dizin. Home. Tıklatın! Doğrudan atlayabilirsiniz.

İşletim Kılavuzu NWZ-A844 / A845 / A846 / A847. İçindekiler. Menüsü Dizin. Home. Tıklatın! Doğrudan atlayabilirsiniz. Tıklatın! Doğrudan atlayabilirsiniz Müzik Aktarma Videoları/Fotoğrafları/Podcast leri Aktarma Sorun Giderme İşletim Kılavuzu NWZ-A844 / A845 / A846 / A847 2009 Sony Corporation 4-165-068-72(1) Not Müzikçaları

Detaylı

İşletim Kılavuzu NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F. 2007 Sony Corporation 3-093-020-72 (1)

İşletim Kılavuzu NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F. 2007 Sony Corporation 3-093-020-72 (1) İşletim Kılavuzu NW-E013 / E015 / E016 / E013F / E015F / E016F 2007 Sony Corporation 3-093-020-72 (1) Kılavuzlar Hakkında Bu müzikçalarla birlikte, Quick Start Guide, PDF formatındaki bu İşletim Kılavuzu,

Detaylı

İşletim Kılavuzu NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005. 2006 Sony Corporation 2-688-631-72 (1)

İşletim Kılavuzu NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005. 2006 Sony Corporation 2-688-631-72 (1) İşletim Kılavuzu NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2006 Sony Corporation 2-688-631-72 (1) 2 Kılavuzlar Hakkında Müzikçalarla birlikte Quick Start Guide ve bu PDF formatındaki İşletim Kılavuzu

Detaylı

İşletim Kılavuzu NWZ-X1050 / X1060. 2009 Sony Corporation 4-141-618-71 (1)

İşletim Kılavuzu NWZ-X1050 / X1060. 2009 Sony Corporation 4-141-618-71 (1) İşletim Kılavuzu NWZ-X1050 / X1060 2009 Sony Corporation 4-141-618-71 (1) İşletim Kılavuzu na Göz Atma İşletim Kılavuzu ndaki düğmeleri kullanmak için İçindekiler veya Dizin bölümlerine atlamak için bu

Detaylı

İşletim Kılavuzu NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F Sony Corporation (1)

İşletim Kılavuzu NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F Sony Corporation (1) İşletim Kılavuzu NW-S603 / S605 / S703F / S705F / S706F 2006 Sony Corporation 2-887-744-72 (1) Kılavuzlar Hakkında Müzikçalarla birlikte Quick Start Guide ve bu PDF formatındaki İşletim Kılavuzu verilir.

Detaylı

Kullanma Kılavuzu NWZ-A826 / A828 / A829

Kullanma Kılavuzu NWZ-A826 / A828 / A829 Sistem Gereksinimleri Bilgisayar IBM PC/AT veya aşağıdaki Windows işletim sistemleri yüklenmiş uyumlu bilgisayar*: Windows XP Home Edition (Service Pack 2 ya da sonrası) / Windows XP Professional (Service

Detaylı

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir.

Başlarken NSZ-GS7. Ağ Ortam Oynatıcısı. Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken TR Ağ Ortam Oynatıcısı NSZ-GS7 Ekran görüntüleri, işlemler ve teknik özellikler önceden bildirilmeksizin değiştirilebilir. Başlarken: ON/STANDBY Oynatıcıyı açar veya kapatır. Bağlı cihazların

Detaylı

İçindekiler. Menüsü Dizin. Home. İşletim Kılavuzu NWZ-B152 / B153 / B152F / B153F. 2010 Sony Corporation 4-185-045-71(1)

İçindekiler. Menüsü Dizin. Home. İşletim Kılavuzu NWZ-B152 / B153 / B152F / B153F. 2010 Sony Corporation 4-185-045-71(1) İşletim Kılavuzu NWZ-B152 / B153 / B152F / B153F 2010 Sony Corporation 4-185-045-71(1) Not Müzikçaları satın aldığınız ülke veya bölgeye bağlı olarak bazı modeller bulunamayabilir. İşletim Kılavuzu içinde

Detaylı

WAE Music uygulamasını indirin

WAE Music uygulamasını indirin TÜRKÇE 3 1. Açma/Kapama düğmesi 2. FM/Bluetooth modu 3. 4. 3+4. 5. Pil göstergesi 6. FM/Bluetooth göstergesi 7. USB Girişi 8. Giriş Hattı 9. Koruyucu kapak 10. ¼" montaj için vida deliği 11. Bilek askısı

Detaylı

İşletim Kılavuzu NWZ-B142/B143/B142F/B143F. 2009 Sony Corporation 4-145-620-71 (1)

İşletim Kılavuzu NWZ-B142/B143/B142F/B143F. 2009 Sony Corporation 4-145-620-71 (1) İşletim Kılavuzu NWZ-B142/B143/B142F/B143F 2009 Sony Corporation 4-145-620-71 (1) İşletim Kılavuzu na Göz Atma İşletim Kılavuzu ndaki düğmeleri kullanmak için İçindekiler, HOME menüsü hakkında veya Dizin

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu TR SA1MXX02B SA1MXX02K SA1MXX02KN SA1MXX02W SA1MXX04B SA1MXX04K SA1MXX04KN SA1MXX04P SA1MXX04W SA1MXX04WS SA1MXX08K Başlarken Ana menü hakkında genel

Detaylı

İşletim Kılavuzu NW-S202F / S203F / S205F / S202. 2006 Sony Corporation 2-887-524-71 (3)

İşletim Kılavuzu NW-S202F / S203F / S205F / S202. 2006 Sony Corporation 2-887-524-71 (3) İşletim Kılavuzu NW-S202F / S203F / S205F / S202 2006 Sony Corporation 2-887-524-71 (3) Kılavuzlar Hakkında Müzikçalarla birlikte Quick Start Guide ve bu PDF formatındaki İşletim Kılavuzu verilir. Ayrıca

Detaylı

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda

Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda Canlı Görüntü Uzaktan Kumanda RM-LVR1 Bu el kitabı üniteye ait Kullanma Kılavuzu için bir tamamlayıcı niteliğindedir. Bazı eklenen veya değiştirilen işlevleri tanıtır ve çalışmalarını açıklar. Ayrıca bu

Detaylı

P-touch Transfer Manager Kullanmı

P-touch Transfer Manager Kullanmı P-touch Transfer Manager Kullanmı Sürüm 0 TUR Giriş Önemli Not Bu belgenin içindekiler ve bu ürünün özellikleri önceden bildirilmeksizin değişikliğe tabidir. Brother, burada bulunan teknik özellikler ve

Detaylı

Kullanma Kılavuzu NWZ-X1050 / X1060

Kullanma Kılavuzu NWZ-X1050 / X1060 Sistem Gereksinimleri Bilgisayar: IBM PC/AT veya aşağıdaki Windows işletim sistemlerinden herhangi biri yüklenmiş uyumlu bilgisayar: Windows XP Home Edition (Service Pack 2 ya da sonrası) / Windows XP

Detaylı

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış

Türkçe. Giriş. Özelliklere Genel Bakış Özelliklere Genel Bakış Giriş 7-inç TFT LCD Görüntü çözünürlüğü: 480(En) x 234(Boy) Görüntü modu: 4:3 ve 16:9 Desteklenen dosya biçimleri: JPEG & Hareketli-JPEG (320x240 QVGA 15 fps; 640x480 VGA 6 fps.)

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri

Yazılım Güncelleştirmeleri Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

Hızlı kullanım kılavuzu

Hızlı kullanım kılavuzu LX7500R Sağlanan Aksesuarlar Hızlı kullanım kılavuzu 1 1 1 1 Türkçe 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 DVD kayıt sisteminiz ile birlikte aşağıdaki aksesuarlar teslim edilir: 1 2 ön, 1 merkez ve 2 arka hoparlör

Detaylı

Eylemleri algılama ve gürültü önleme işlevini otomatik ayarlama (Uyarlanabilir Ses Kontrolü)

Eylemleri algılama ve gürültü önleme işlevini otomatik ayarlama (Uyarlanabilir Ses Kontrolü) Bu el kitabını bir sorunla karşılaşırsanız veya kullanırken bir sorunuz olursa kullanın. Bu Yardım Kılavuzu PDF olarak da mevcut olup buradan indirilebilir. Başlarken Uyumlu aygıtların listesi yükleme

Detaylı

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu

Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Genel Yazıcı Sürücüsü Kılavuzu Brother Universal Printer Driver (BR-Script3) Brother Mono Universal Printer Driver (PCL) Brother Universal Printer Driver (Inkjet) Sürüm B TUR 1 Toplu bakış 1 Brother Universal

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz www.philips.com/welcome SE650 SE655 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Tadını çıkarın Kutunun içindekiler Baz istasyonu VEYA El

Detaylı

A. İşlem Kontrol Paneli

A. İşlem Kontrol Paneli A. İşlem Kontrol Paneli EN TR Timer Zamanlayıcı Memory/Screen lock (unlock) Hafıza/Ekran kilidi (kilit açma) Downward movement Aşağı hareket Upward movement Yukarı hareket Memory 1/2/3 Hafıza 1/2/3 Display

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu SA1MUS04 SA1MUS08 SA1MUS16 SA1MUS32 Yardım mı gerekiyor? Kullanım kılavuzu, en yeni yazılım güncellemeleri ve sık sorulan soruların yanıtları gibi destek

Detaylı

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10

Kullanım kılavuzu. Stereo Mikrofon STM10 Kullanım kılavuzu Stereo Mikrofon STM10 İçindekiler Temel Bilgiler...3 Fonksiyona genel bakış...3 Donanıma genel bakış...3 Montaj...4 Mikrofonunuzun kullanımı...5 Ses kaydetme...5 Videolar için ses kaydetme...8

Detaylı

Kullanım kılavuzu Nokia Müzik

Kullanım kılavuzu Nokia Müzik Kullanım kılavuzu Nokia Müzik Baskı 1.0 TR Nokia Müzik Nokia Müzik'i Windows Phone'dan kullanarak, şarkıları telefonunuza ve uyumlu bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Başlangıç ekranında sola kaydırın ve

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu www.philips.com/welcome adresinden ürününüzü kaydettirebilir ve destek alabilirsiniz CD250 CD255 SE250 SE255 Hızlı başlangıç kılavuzu 1 Bağlantı 2 Kurulum 3 Keyfini cıkarın Kutuda neler var Baz istasyonu

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu

Hızlı başlangıç kılavuzu Philips GoGear müzik çalar Hızlı başlangıç kılavuzu SA1VBE02 SA1VBE04 SA1VBE08 SA1VBE16 Yardım mı gerekiyor? Kullanım kılavuzu, en yeni yazılım güncellemeleri ve sık sorulan soruların yanıtları gibi destek

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir.

Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. falcon m type Bu kullanma kılavuzunu Falcon M Type model FM Transmitter için geçerlidir. DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar

Detaylı

ipod için ARAYÜZ ADAPTÖRÜ KS-PD100 Bu adaptörü kullanmadan önce

ipod için ARAYÜZ ADAPTÖRÜ KS-PD100 Bu adaptörü kullanmadan önce ipod için ARAYÜZ ADAPTÖRÜ KS-PD100 Bu adaptörü kullanmadan önce Son güncelleştirme tarihi: 1 Mart 2006 1 Desteklenen JVC araç alıcıları Bu adaptör aşağıdaki JVC araç alıcılarını desteklemektedir* 1 : 2003

Detaylı

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu

Archive Player Divar Series. Kullanım kılavuzu Archive Player Divar Series tr Kullanım kılavuzu Archive Player İçindekiler tr 3 İçindekiler 1 Giriş 4 2 Çalışma 5 2.1 Programın başlatılması 5 2.2 Ana pencere tanıtımı 6 2.3 Açma düğmesi 6 2.4 Kamera

Detaylı

Eylemleri algılama ve gürültü önleme işlevini otomatik ayarlama (Uyarlanabilir Ses Kontrolü)

Eylemleri algılama ve gürültü önleme işlevini otomatik ayarlama (Uyarlanabilir Ses Kontrolü) Bu el kitabını bir sorunla karşılaşırsanız veya kullanırken bir sorunuz olursa kullanın. Bu Yardım Kılavuzu PDF olarak da mevcut olup buradan indirilebilir. Başlarken Uyumlu aygıtların listesi yükleme

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Pil kapağı Kullanıcı

Detaylı

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz

Güç açık/kapalı AUX IN. Bluetooth 4.0. kontrol etmek. onu. Sesli Kılavuz Aura LED Bluetooth Hoparlör Kullanıcı kılavuzuu 33049 Değerli Müşterimiz, Ednet hoparlörlerini satın aldığınızz için teşekkür ederiz. Sorunsuz bir kullanım için hoparlörü kullanmaya başlamadan önce lütfen

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT13 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU

PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU PRESTIGIO GEOVISION 150/450 KULLANMA KILAVUZU Prestigio GeoVision 150 Kontrollerin yerleşimi 1. Açma/kapama düğmesi 2. SD Kart Yuvası 3. Dokunma Paneli 4. Menü Butonu 5. Işıklı Gösterge (Şarj olurken kırmızı

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı

15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı 1 15 /19 /22 LED Reklam-Bilgi Ekranı Kızıl Ötesi Göz USB Bellek Girişi Power 2x2W Hoparlör KUMANDA 1 Ekrana Medya Yüklemek POWER Tuşu Ekrana enerji verildiğinde veya POWER tuşuna bastığınızda dahili kartta

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Ürünle ilgili not Bu

Detaylı

AppRadio Mode ile uyumlu Lightning konektörlü iphone için aygıt yazılımı güncelleme

AppRadio Mode ile uyumlu Lightning konektörlü iphone için aygıt yazılımı güncelleme AppRadio Mode ile uyumlu Lightning konektörlü iphone için aygıt yazılımı güncelleme Navigasyonlu modeller için güncelleme talimatları: NAVTEQ yazılım güncelleme T1000-20496 kullanılarak güncellenmiş AVIC-F40BT,

Detaylı

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu

Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Yazılım Güncelleştirmeleri Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows; Microsoft Corporation kuruluşunun ABD de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan

Detaylı

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL EL KITABI SI-707138

M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL EL KITABI SI-707138 M U L T I M E D I A P L A Y E R 2,5 SATA CASING WITH REMOTE CONTROL EL KITABI SI-707138 TÜRKÇE -PAKET IÇERIĞI -TEKNIK ÖZELLIKLER -DONANIM KURULUMU -GARANTI MULTIMEDIA PLAYER 2,5 SATA CASING WITH REMOTE

Detaylı

X-107 KULLANMA KILAVUZU

X-107 KULLANMA KILAVUZU X-107 KULLANMA KILAVUZU Ekran ölçüsü 7inç Çözünürlülük 480 X ( RGB) X 234 Parlaklık 350cd/m2 Kontrast 300 : 1 Görüntü açısı ( L/R / T / B) : 60/ 60/40/60 Güç kaynağı 8~17V ( tipik DV 12V) Güç sarfiyatı

Detaylı

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir.

Bu kılavuzda çoğu modelde ortak olan özellikler anlatılmaktadır. Bazı özellikler bilgisayarınızda olmayabilir. Buradan Başlayın Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de tescilli ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler önceden haber verilmeksizin

Detaylı

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu İçindekiler Hazırlık...3 Projektörü bilgisayarınıza bağlama...3 Kablolu bağlantı... 3 Projektörün uzaktan bir web tarayıcısı vasıtasıyla kontrol edilmesi...5 Desteklenen

Detaylı

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin

Hoşgeldiniz. Hızlı başlangıç kılavuzu. Bağlantı. Kurulum. Eğlenin Hoşgeldiniz TR Hızlı başlangıç kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Eğlenin Kutuda neler var? Telefon Baz istasyonu Baz istasyon için güç kaynağı Telefon kablosu 2 adet AAA şarj edilebilir pil Splitter Kullanıcı

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888

Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 Hızlı başlangıç kılavuzu SE888 İçindekiler Baz ünitesi Not * Birden fazla ahize içeren paketlerde, ek ahizeler, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur. ** Bazı ülkelerde, hat adaptörünü hat kablosuna

Detaylı

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5

HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 HyperMedia Center Kullanım Kılavuzu İçindekiler V1.5 GIRIŞ...1 OYNATICI KONTROLLERI...2 NAVIGATION BAR...2 TV...3 SOURCE INPUT-KAYNAK SEÇIMI...3 CHANNEL LIST-KANAL LISTESI...3 SCHEDULE - PROGRAMLAMA...4

Detaylı

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu

Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi. Hızlı Kurulum Kılavuzu Tablet Bilgisayar SGPT12 Serisi Hızlı Kurulum Kılavuzu Hoş Geldiniz Xperia Tablet S satın aldığınız için tebrik ederiz. Bu Hızlı Kurulum Kılavuzu, tablet bilgisayarınızın kullanılması için gereken başlangıç

Detaylı

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR

SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR SUPER BASS TAŞINABİLİR BLUETOOTH HOPARLÖR Kullanım Kılavuzu DA-10287 DIGITUS DA-10287 Super Bass Taşınabilir Bluetooth Hoparlörü satın aldığınız için teşekkür ederiz! Bu kullanım kılavuzu Bluetooth Hoparlörünüzün

Detaylı

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU

KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU KABLOSUZ TV AKTARMA KUTUSU Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-70310 1. Ürün tanıtımı DIGITUS Kablosuz TV aktarma kutusunu seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Kullanımı için lütfen kullanma kılavuzundaki talimatlara

Detaylı

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU

XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU XTRA CONTROLLER PRO KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER İlgili bölümü göstermesi için içindekiler tablosundaki bir başlığı tıklayın 1. GİRİŞ... 3 2. TRAVELLING ZOOM ÖZELLİĞİ... 5 3. CHAT AND SHOW FOTOĞRAF/VİDEO/MÜZİK

Detaylı

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobil Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu

ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu ARAÇ KAMERASI, HD Kullanma Kılavuzu 87231 Araç kamerasının tüm fonksiyonlarının daha iyi kullanımı için cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatli şekilde okuyun. Dikkat 1. Lütfen hafıza kartını

Detaylı

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com

Printed in Korea Code No.:GH68-XXXXXA Turkish. 01/2008. Rev. 1.0. World Wide Web http://www.samsungmobile.com * Yüklenen yazılıma veya servis sağlayıcısına veya ülkenize bağlı olarak bu kılavuzdaki bazı açıklamalar telefonunuza uymayabilir. * Ülkenize bağlı olarak telefonunuz ve aksesuarlarınız bu kılavuzdaki

Detaylı

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Bu belgede yer alan bilgiler önceden bildirilmeden değiştirilebilir. HP ürünleri ve hizmetlerine ilişkin garantiler, bu ürünler ve hizmetlerle

Detaylı

Kullanım Kılavuzu Prestigio Nobile PER3162BN. Başlarken. 1. Cihaza Genel Bakışı

Kullanım Kılavuzu Prestigio Nobile PER3162BN. Başlarken. 1. Cihaza Genel Bakışı Başlarken 1. Cihaza Genel Bakışı TR-1 1 2 5 3 6 4 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Güç Düğmesi Giriş Düğmesi Yön Düğmeleri Müzik Düğmesi Menü Düğmesi Geri Düğmesi Yakınlaşma Düğmesi Önceki Sayfa Düğmesi

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

Network Connection Kılavuzu

Network Connection Kılavuzu TR MA1703-A Network Connection Kılavuzu Gelecekte ihtiyaç duyabileceğiniz için bütün kullanım dokümantasyonunu özenle saklayınız. Bu kılavuzun en son sürümünü almak için aşağıdaki URL deki web sitesini

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Kablosuz Dijital Telefon SE 240 Telesekreterli Kablosuz Dijital Telefon SE 245 Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE240/SE245 El cihazı

Detaylı

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme

WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme WR-1/WR-R10 Kablosuz Uzaktan Kumandalar için Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürünü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu kılavuz WR-1 ve WR-R10 kablosuz uzaktan kumandalar için donanım yazılımının

Detaylı

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu

UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu UltraView IP XP3 Gündüz/Gece Sabit Kamera Hızlı Başlangıç Kılavuzu P/N 1070300-TR REV B ISS 17NOV10 Telif Hakkı 2010 UTC Fire & Security. Tüm hakları saklıdır. Ticari markalar ve patentler UltraView adı

Detaylı

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ

BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ BLUETOOTH SES ALICI/VERİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DA-30501 İçindekiler Kullanmadan önce... 2 1. DA-30501 Hakkında... 2 2. Sistem gereksinimleri... 2 3. Genel Bakış... 2 Başlarken... 3 1. DA-30501 pilini

Detaylı

GoGEAR SA4MUS08 SA4MUS16 SA4MUS32

GoGEAR SA4MUS08 SA4MUS16 SA4MUS32 www.philips.com/welcome GoGEAR SA4MUS08 SA4MUS16 SA4MUS32 3 7 10 4 Müzik 11 5 Videolar 14 6 FM radyo 7 Resimler 17 18 9 Sesli kitaplar 20 23 24 TR 1 12 Ayarlar 27 36 37 16 Teknik veriler 38 2 TR Dikkat

Detaylı

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU

K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU K- STYLE UZAKTAN KUMANDA KILAVUZU Lütfen bu kılavuzu uygun şekilde saklayın ve kullanım öncesi dikkatlice okuyun. Sayfa - 1 Ayarı yükseltme : Sıcaklık değerini, Zamanlayıcı zamanını veya Saat zamanını

Detaylı

Başlayalım. Bu kılavuzdaki konular: GAMEPAD. Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma. Moto Gamepad'inizi şarj etme

Başlayalım. Bu kılavuzdaki konular: GAMEPAD. Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma. Moto Gamepad'inizi şarj etme Başlayalım Moto Mod modülünüzü takma ve kullanma konusunda size rehberlik edeceğiz. Bu kılavuzdaki konular: Moto Mod modülünüzü takma ve çıkarma Moto Gamepad inizi şarj etme Moto Gamepad kontrolleri Oyun

Detaylı

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe

HDD Password Tool. Kullanıcı Elkitabı. Türkçe HDD Password Tool Kullanıcı Elkitabı Türkçe 1 İçindekiler Bölüm 1: Giriş... 3 Ticâri markalar... 4 Bölüm 2: Gereken İşletim Sistemi... 5 - HDD Password Tool for Windows... 5 - HDD Password Tool for Mac...

Detaylı

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu

CJB1JM0LCAHA. Kullanım Kılavuzu CJB1JM0LCAHA Kullanım Kılavuzu Saatinizi tanıyın Hoparlör Şarj bağlantı noktası Güç tuşu Açmak/kapatmak için 3 sn. basılı tutun. Yeniden başlatmaya zorlamak için 10 sn. basılı tutun. Ana ekrana geri dönmek

Detaylı

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım

Hoş geldiniz. Çabuk başlama kılavuzu IMAGE TO FOLLOW. Bağlantı. Kurulum. Kullanım Hoş geldiniz Çabuk başlama kılavuzu 1 2 3 Bağlantı Kurulum Kullanım IMAGE TO FOLLOW Teslimat kapsamı SE140/SE145 El cihazı SE140 veya SE145 Baz ünite Güç adaptörü Telefon kablosu* Pil kapağı 2xAAA Şarj

Detaylı

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN.

NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. INSITE YÜKLEME BÜLTENİ Sayfa 2: INSITE yükleme Sayfa 8: INSITE kaldırma NOT: LÜTFEN BU BELGEYİ OKUMADAN YAZILIMI YÜKLEMEYİ DENEMEYİN. HATALI YÜKLEME VEYA KULLANIM YANLIŞ VERİLERE VEYA EKİPMANIN ARIZALANMASINA

Detaylı

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller:

Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller: fly serisi Bu kullanma kılavuzunun geçerli olduğu modeller: Fly Plus (2 GB) DİKKAT: Bu kullanma kılavuzu sadece web sitesi için hazırlanmış olup, ürün içerisindeki kılavuz ile farklılıklar gösterebilir.

Detaylı

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu

Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Bilgisayar Kurulum Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows, Microsoft Corporation kuruluşunun ABD'de kayıtlı ticari markasıdır. Bu belgede yer alan bilgiler

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SONY NWZ-A847 http://tr.yourpdfguides.com/dref/2786298

Kullanım kılavuzunuz SONY NWZ-A847 http://tr.yourpdfguides.com/dref/2786298 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme

Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Dijital SLR Kamera Donanım Yazılımını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Elinizdeki kılavuz, kameranın donanım yazılımını nasıl güncelleyebileceğinizi açıklar. Güncellemeyi başarıyla

Detaylı

Kullanım kılavuzunuz SONY NWZ-E445 http://tr.yourpdfguides.com/dref/2785983

Kullanım kılavuzunuz SONY NWZ-E445 http://tr.yourpdfguides.com/dref/2785983 Bu kullanım kılavuzunda önerileri okuyabilir, teknik kılavuz veya için kurulum kılavuzu. Bu kılavuzdaki tüm sorularınızı (bilgi, özellikler, güvenlik danışma, boyut, aksesuarlar, vb) cevaplarını bulacaksınız.

Detaylı

GPS NAVI GASYON SI STEMI

GPS NAVI GASYON SI STEMI GPS NAVI GASYON SI STEMI NAV HIZLI BAS LANGIÇ KILAVUZU MOTOR ANA SAYFA TÜRK Başlarken Navigasyon yazılımı ilk kez kullanıldığında otomatik olarak bir ilk kurulum işlemi başlar. Aşağıdaki işlemleri yapın:

Detaylı

DJCONTROL MP3 LE VE DJUCED 18 BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ

DJCONTROL MP3 LE VE DJUCED 18 BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ DJCONOL MP3 LE VE DJUCED 18 ŞLNGIÇ İLGİLERİ KURULUM CD-ROM u yerleştirin. Kurulum programını çalıştırın. Talimatları izleyin. Daha fazla bilgiye (forum, eğitim malzemeleri, videolar...) www.herculesdjmixroom.com

Detaylı

GoGEAR SA4ARA 04 SA4ARA 08 SA4ARA 16 SA4ARA 32

GoGEAR SA4ARA 04 SA4ARA 08 SA4ARA 16 SA4ARA 32 www.philips.com/welcome GoGEAR SA4ARA 04 SA4ARA 08 SA4ARA 16 SA4ARA 32 5 10 Kontroller 11 SafeSound 12 13 4 Müzik 14 Çalma listeleri 16 5 Sesli kitaplar 6 Videolar 20 21 8 FM radyo 23 Hoparlörden dinleme

Detaylı

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme

Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Nikon 1 Değiştirilebilir Objektifli Gelişmiş Fotoğraf Makineleri, 1 NIKKOR Objektifleri ve Nikon 1 Aksesuarlarının Donanım Yazılımlarını Güncelleme Bir Nikon ürününü seçtiğiniz için teşekkür ederiz. Bu

Detaylı

221TE4L 231TE4L. TR Duyuru ve önemli bilgi 2. 5 Sorun Giderme 34. Türkçe

221TE4L 231TE4L.  TR Duyuru ve önemli bilgi 2. 5 Sorun Giderme 34. Türkçe 221TE4L 231TE4L Türkçe www.philips.com/welcome Duyuru ve önemli bilgi 2 5 Sorun Giderme 34 Model Serial Country Code Telephone number Tariff Austria +43 0810 000206 0.07 Belgium +32 078 250851 0.06 Denmark

Detaylı

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI

ÇAMAŞIR MAKİNASI KULLANIM TALİMATI 1.AMAÇ VE KAPSAM: Bu talimatın amacı çamaşır makinası, güvenli ve etkin çalışmasının yöntemlerini belirlemektir. Bu talimat Yemekhanemiz içerisindeki çamaşır makinasını kapsar. 2.GÖREV VE SORUMLULUK: Temizlik

Detaylı

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR

AirPrint Kılavuzu. Sürüm 0 TUR AirPrint Kılavuzu Sürüm 0 TUR Not tanımları Bu kullanıcı el kitabında aşağıdaki simgeyi kullanıyoruz: Not Notlar ortaya çıkabilecek durumu nasıl çözmeniz gerektiğini size bildirir veya işlemin diğer özelliklerle

Detaylı

TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt)

TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt) www.vdo.com TR7311U-OR RDS / MP3-USB TUNER (12 Volt) KULLANIM KILAVUZU Güvenlik Bilgileri Güvenlik Bilgileri Bu ürünü satın aldığınız için teşekkür ederiz. Cihazı kullanmadan önce lütfen bu kılavuzu dikkatlice

Detaylı

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli

1 Paket. Kurma Kılavuzu. Renk Yönetimi LCD Monitörü. Önemli Kurma Kılavuzu Renk Yönetimi LCD Monitörü Önemli Lütfen kendinizi güvenli ve etkin kullanıma alıştırmak için ÖNLEMLERİ, bu Kurma Kılavuzunu ve CD-ROM da yüklü olan Kullanım Kılavuzunu dikkatle okuyun.

Detaylı

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mini Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, Microsoft Corporation şirketinin ABD'de kayıtlı

Detaylı

DJCONTROL INSTINCT VE DJUCED BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ

DJCONTROL INSTINCT VE DJUCED BAŞLANGIÇ BİLGİLERİ DJCONOL INSTINCT VE DJUCED AŞLANGIÇ İLGİLERİ KURULUM CD-ROM u yerleştirin. Kurulum programını çalıştırın. Talimatları izleyin. 1 6 2 7 3 4 5 1- Kanal 1-2 (miks çıkışı) dengesi 2- Kanal 1 (sol) ve 2 de

Detaylı

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr

Capture Pro Yazılımı. Başvuru Kılavuzu. A-61640_tr Capture Pro Yazılımı Başvuru Kılavuzu A-61640_tr Kodak Capture Pro Yazılımı'na Başlarken Bu kılavuz, kısa sürede başlamak için, Kodak Capture Pro Yazılımı'nın yüklenmesi ve başlatılmasına yönelik basit

Detaylı

HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu

HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu HP Mobile Uzaktan Kumanda (Yalnızca Belirli Modellerde) Kullanıcı Kılavuzu Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows ve Windows Vista, ABD ve/veya diğer ülkelerde Microsoft Corporation

Detaylı

İçindekiler. Beo4 uzaktan kumandanızı kullanma, 3. Ayrıntılı olarak Beo4 düğmeleri, 4 Beo4 düğmeleriyle günlük ve gelişmiş kullanım

İçindekiler. Beo4 uzaktan kumandanızı kullanma, 3. Ayrıntılı olarak Beo4 düğmeleri, 4 Beo4 düğmeleriyle günlük ve gelişmiş kullanım Beo4 Rehberi İçindekiler Beo4 uzaktan kumandanızı kullanma, 3 Ayrıntılı olarak Beo4 düğmeleri, 4 Beo4 düğmeleriyle günlük ve gelişmiş kullanım Beo4'ü kişiselleştirme, 5 Ek bir düğme ekleme Ek düğmeleri

Detaylı

Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175

Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175 Hızlı başlangıç kılavuzu CD170/CD175 İçindekiler Baz istasyonu (CD175) Baz istasyonu (CD170) Not * Birden fazla el cihazı içeren paketlerde, ek el cihazları, şarj cihazları ve güç adaptörleri bulunur.

Detaylı

Kullanıcı Sürüm Notları CARESTREAM Image Suite Yazılımı V4. PN AB1359_tr 21.11.2013 Sürüm 1.0

Kullanıcı Sürüm Notları CARESTREAM Image Suite Yazılımı V4. PN AB1359_tr 21.11.2013 Sürüm 1.0 Kullanıcı Sürüm Notları CARESTREAM Image Suite Yazılımı V4 PN AB1359_tr 21.11.2013 Sürüm 1.0 Burada bulunan bilgiler, yayınlanmadan önce Carestream Health, Inc.'nin konuyla ilgili edindiği deneyim ve bilgileri

Detaylı