İSEK İSTANBUL SAĞLIK ENDÜSTRİSİ KÜMELENMESİ BASIN BÜLTENİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "İSEK İSTANBUL SAĞLIK ENDÜSTRİSİ KÜMELENMESİ BASIN BÜLTENİ"

Transkript

1 İSEK İSTANBUL SAĞLIK ENDÜSTRİSİ KÜMELENMESİ BASIN BÜLTENİ İSEK İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi sağlık teknolojileri ve yaşam bilimleri alanında İstanbul'da faaliyet gösteren çeşitli seviyede firma (start-up, KOBİ, büyük ölçekli olmak üzere toplam 130 tane), üniversiteler (sanayiye hizmet verebilecek ilgili araştırma merkezleri olmak üzere 17 tane), ilgili STK'lar (11 adet) ve ilgili kamu kuruluşlarının (3 adet) yer aldığı bir birlikteliktir. Projenin genel amacı; uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bir ekonomik katma değer yaratmasını beklediğimiz ve toplumun yaşam kalitesini de direk ilgilendiren ulusal sağlık sektörümüzü daha hızla bir ivme ile geliştirebilmek için, daha önce bölgesel düzeydeki ortak faaliyetlerden güç alarak, ilgili tüm paydaşların (sanayi, üniversite, STK, kamu kuruluşları, vs.) güncel ihtiyaçlarına cevap verecek bir birliktelik oluşturmaktır. Bu kapsamda İSEK İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi olarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programına proje başvurusu gerçekleştirilmiş ve projemiz önümüzdeki 5 yıl boyunca desteklenmeye hak kazanmıştır. Proje başvurusunda, ilk etapta tıbbi cihaz odaklı olarak; 1) mevcut araştırma/hizmet altyapılarını sanayi ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştirmek (akredite etmek) ve paydaş işbirliklerini (üniversite-sanayi, sanayi-sanayi) güçlendirmek, 2) sektörel alt grupların rekabet öncesi araştırma ve pilot üretim altyapı ihtiyaçlarını hızla karşılamak, 3) Ar-Ge ve üretim ana eğilimlerini ve ihtiyaçlarını analiz edip sektörel potansiyeli ortaya çıkararak (bilişim altyapılı envanter çalışmalarıyla) öncelikli ve kısa-orta vadeli hedeflere odaklanmak, 4) hastaneler bünyesinde gerçek ihtiyaçların sistematik olarak belirlenmesine yönelik faaliyetleri ve gerçek ihtiyaçlara cevap verecek sektörel (biyo)girişimciliği desteklemeye yönelik somut iş paketleri sunulmuştur. İş paketleri kapsamında yürütülecek faaliyetlerin takibi sağlayacak tüm kurullara (yönetim kurulu, denetim kurulu, disiplin kurulu) destek veren kurum ve firmalar 1 şöyledir; Teknopark İstanbul, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri UYGAR Merkezi (LifeSci), Acıbadem Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji UYGAR Merkezi (SUNUM), Tıbbi Cihaz Üreticileri ve Tedarikçileri Derneği( MASSİAD), İstanbul Sanayi Odası, İnovita İşbirliği Platformu, VSY Biyoteknoloji A.Ş., Yüce Tıbbi Gereçler, Genomize, İontek, Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS), Bıçakçılar A.Ş., Mene Research, Inosens, Cepte Sağlık, Tüm Tıbbi Cihaz Üretici ve Tedarikçi Dernekleri Federasyonu (TÜMDEF), Arkan&Engin Danışmanlık, Girişim Danışmanlık, AYMED Medikal, Eczacıbaşı Monrol A.Ş., Set Medikal A.Ş., Gelecekhane Düşünce Kuruluşu, TST Tıbbi Aletler, Herdem Avukatlık Bürosu, LOKUS Sağlık Hizmetleri, Bıçakçılar Laboratuvar A.Ş., Elektro-Mag, Testsan. 1 Detaylar dökümanın sonundaki tablolarda verilmektedir.

2 İSEK iş paketleri; 1- Tıbbi Cihaz Pilot Üretim Tesisi 2- Sağlık Endüstrisi Bölgesel Akredite Test Laboratuvarlarının Geliştirilmesi 3- Medikal Sektör Analizleri: Medikal Sektör Araştırma ve Üretim Gücü Envanteri 4- Biyo-Girişimcilik ve İnovasyon Programı 5- Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Geliştirilmesi 6- Kurumsal Kapasite ve Organizasyonel Yapının Güçlendirilmesi başlıkları altında toplanmıştır. İş paketlerine yönelik bilgilendirme aşağıda verilmiştir. 1- Tıbbi Cihaz Pilot Üretim Tesisi Bu iş paketi ile ulusal seviyede öncü olarak, örnek ölçekte, mümkün oldukça yerli katkı oranı yüksek ve ekonomik olarak yapılmış, modüler, tam GMP-uyumlu ve tıbbi cihaz odaklı bir pilot üretim tesisinin yapılabilirliğinin hızla gerçekleştirilmesi ve özellikle sektördeki genç girişimcilere önemli bir ivme kazandırılması amaçlanmaktadır. Genç firmaların; ihtiyaç duydukları süre kadar kiralayabilecekleri (yaklaşık 20 m2, GMP uyumlu) ve kolaylıkla onaylanmış kuruluşlar nezdinde kalite (ISO 13485) ve ürün sertifikasyon (CE) süreçlerini tamamlayabilecekleri bir temiz oda birimi tasarlanacaktır. 2- Sağlık Endüstrisi Bölgesel Akredite Test Laboratuvarlarının Geliştirilmesi Bu iş paketi kapsamında tıbbi cihaz alanından ve o alanda da sektörün en acil ihtiyaçlarından başlayarak, test ve analiz hizmeti verebilecek akademik labların akreditasyonunun sağlanması ve bu ihtiyaca yönelik (kimisi sektör içinde ortaklıklar ya da akademik kuruluşlarla işbirliği şeklinde) yapılması planlanan ulusal ölçekte öncü girişimlerin geliştirilerek desteklenmesi planlanmaktadır. Bu iş paketi 12 aylık döngüler ile yürütülecek, her sene ihtiyaçlar güncellenerek yeni akredite hizmet laboratuvar kurulumları sağlanacak ve beş yıllık planlanan küme projemiz boyunca da toplamda 30 dan fazla akredite lab hizmetinin bölgemizde hayat geçirilecektir. Üniversite ve araştırma merkezlerimizde ZATEN yapılabilen, ancak akredite edilmediği ve profesyonel yapıda olmadığı için verimli ve etkili kullanılamayan bazı lab hizmetlerinin sanayiye hizmet verecek şekilde dönüşümü ilk aşamada planlanmıştır. Üniversiteler bünyesinde veril(e)meyen ya da kurumsal anlamda verimli işletilemeyen akredite test hizmetleri için ilgili firmaların bir araya gelerek, bir rekabet öncesi işbirliği projesi çerçevesinde ya da akademik işbirliği ile çözmeyi planladıkları testler de aynı listede belirtilmektedir. Bu iş paketinde ilk aşamada planlanan öncelikli akredite testler; Biyouyumluluk testleri Biyomekanik testleri Elektrik testleri

3 3- Medikal Sektör Analizleri: Medikal Sektör Araştırma ve Üretim Gücü Envanteri Bu iş paketi kapsamında sağlık endüstrisi yenilikçilik kapasitesi ve rekabetçiliğini arttırmaya yönelik medikal sektör analizleri gerçekleştirilerek, sektörün dünyada ve Türkiye deki mevcut durumu ve sektördeki benzer yapılanmalar analiz edilebilecektir. Küme Değer Zinciri Analizi hazırlanacak ve sektörel paydaşların katılımıyla pekiştirilecektir. Sağlık teknolojileri alanında hedeflenen Ar-Ge ve yenilikçilik kapasitesinin geliştirilmesi faaliyetlerine bölgesel bir rehber oluşturacaktır. Bu faaliyete; kümelenme üyesi sanayi kuruluşlarının, üniversite ve araştırma merkezlerinin, ilgili sivil toplum kuruluşlarının ve kamu kuruluşu temsilcilerinin katkı vermesi planlanmaktadır. Çalışmanın kapsamında hazırlanacak veritabanının sonraki yıllarda da sektöre hizmet verecek şekilde güncel kalması için güncelleme çalışmaları yürütülecektir. 4- Biyo-Girişimcilik ve İnovasyon Programı Bu iş paketi kapsamında yenilikçi cihaz/proje/çözüm önerilerinin geliştirilmesi ÖNCESİNDE, oluşturulmuş disiplinlerarası ekipler ile sektörel GERÇEK İHTİYAÇLARIN mevcut klinik ortamlarda birebir gözlemlenerek toplanması ve belirli bir sistematik içinde detaylı incelenmesine dayanan özel bir Biyogirişimcilik Programı yürütülecektir. Bu kapsamda gerek bu sistematik yaklaşımla ortaya çıkacak yeni girişimcilere, gerekse medikal sektördeki tüm ilgili çalışanlara yönelik kuluçka ve mentorluk destekleri verilmeye devam edilecek; yenilikçi fikirlerin tasarlanması, ileri market analizi, iş planı hazırlama ve yönetimi, ürün geliştirme, fikri mülkiyet yönetimi, pazarlama ve satış stratejisi belirleme gibi başlıklarda gerçek vaka analizleri içerecek uygulamalı eğitimler verilecektir. Ayrıca, Biyogirişicilik programı kapsamında başarı gösteren Ar-Ge odaklı yenilikçi firmaların ulusal ve uluslararası arenalarda tanıtımı, dünyada konusunda uzman fuar ve organizasyonlara küme olarak aktif katlım ve temsiliyet yoluyla desteklenecektir. 5- Üniversite-Sanayi İşbirliğinin Geliştirilmesi Bu iş paketi kapsamında, ortaklıklara dayalı yenilikçi ve kapsamlı projelerin ve sektör öncelikler düşünülerek oluşturulmuş tezlerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler planlanmıştır. Bu kapsamda; kümeye üye olan araştırma merkezi altyapıları bünyesinde yapılan bilimsel araştırmaların ve geliştirilen yeni teknolojilerin sanayiye ulaştırılmasına ve sadece tıbbi cihaz alanında değil, biyomedikal, biyoteknoloji ve ilaç gibi ilgili konuların tamamını içeren yaşam bilimleri alanında, sektörde ihtiyaç duyulan doktoralı araştırmacıların yetiştirilmesine katkı sağlanacaktır. Bu yolla orta ve uzun vadede, üniversite-sanayi işbirliği projeleriyle yetişmiş, hem üniversiteyi tanıyan hem de sanayinin ihtiyaçlarını doğru analiz edebilen araştırmacılar; ileride üniversite-sanayi irtibatını kalıcı olarak sağlayabilecek Ar-Ge çalışanlarına ve idarecilerine dönüşeceklerdir.

4 6- Kurumsal Kapasite ve Organizasyonel Yapının Güçlendirilmesi Bu iş paketi; kümenin yasal bir statüye sahip olarak ulusal ve uluslararası ölçekte kabul görmesi, üyelerini daha iyi temsil edebilmesi ve yeni projelerini/iş paketlerini geliştirerek sürdürülebilir bir yapıya kavuşması için tasarlanmıştır. Kümemiz kapsamında planlanan diğer tüm iş paketlerinin katma değer yaratacak ve pazara yansıyacak sonuçlar vermesi, güçlü bir kurumsal altyapısı olan bir kümelenme birlikteliği ile kolaylaşacaktır. Yukarıda detayları verilen iş paketlerimizin hayata geçirilmesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Kümelenme Destek Programı kapsamında verdiği destek büyük önem taşımaktadır. Bu destek ile faaliyetlerine yürütecek olan kümemizin ilk Genel Kurulu nu 7 Şubat 2017 Salı günü arasında koordinatör kuruluşumuz Teknopark İstanbul da gerçekleştirmiş olup, toplantıya tüm üyelerimiz ve projemizle ilgili bilgi almak ya da destek vermek isteyen tüm paydaşlarımız davet edilmiştir. Etkinlik detayları için tıklayınız. Küme ile ilgili detayları bilgilere ve linklerinden ulaşabilirsiniz.

5 Küme kapsamında tüm kurullara destek veren kurum ve firmalar aşağıdadır; YÖNETİM KURULU Mevcut Kurucu YK Üyeleri Ek YK Üyesi Ek YK Üyesi (Yedek) TEKNOPARK İSTANBUL Bilal Macit VSY BİYOTEKNOLOJİ A.Ş. Ercan Varlıbaş BIÇAKÇILAR A.Ş. Sadrettin Dai BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ (LIFESCI), Rana Sanyal YÜCE TIBBİ GEREÇLER Veysi Cengiz Balçık MENE RESEARCH Şule Mene ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ Tanıl Kocagöz GENOMİZE Erşen Kavak INOSENS İsmail Uzun SABANCI ÜNİVERSİTESİ (SUNUM), Volkan Özgüz İONTEK Ümit Fırat CEPTE SAĞLIK Cumalı Öğretmen MASSİAD Tolga Sözen SEİS SEİS (kararlaştırılacak) TÜMDEF (kararlaştırılacak) ISO (kararlaştırılacak) İNOVİTA Cengizhan Öztürk

6 Denetim Kurulu Üyeleri DENETİM KURULU Denetim Kurulu Üyeleri (Yedek) ARKAN&ENGİN DANIŞMANLIK Doğan Taşkent GİRİŞİM DANIŞMANLIK Zafer Mustafaoğlu ECZACIBAŞI MONROL A.Ş. (kararlaştırılacak) SET MEDİKAL A.Ş. Ali İhsan Şerbetçi AYMED MEDİKAL Dogan Ay GELECEKHANE DÜŞÜNCE KURULUŞU Halil Aksu Denetim Kurulu Üyeleri DİSİPLİN KURULU Denetim Kurulu Üyeleri (Yedek) TST TIBBİ ALETLER Ahmet Fethi Polat BIÇAKÇILAR LABORATUVAR Ülkü Öker HERDEM AVUKATLIK BÜROSU Şafak Herdem ELECTRO-MAG Demirhan Carda LOKUS SAĞLIK HİZMETLERİ Ender Altıok TESTSAN Murat Tümer

İSEK- İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı GÜNDEM

İSEK- İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı GÜNDEM Kğ İSEK- İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi 1.Olağan Genel Kurul Toplantısı Toplantı No: 2017/1 Tarih: 7 Şubat 2017, Salı; 11.00-14.00 Yer: Teknopark İstanbul A.Ş. GÜNDEM Divan Seçimi Açılış ve Hoşgeldiniz

Detaylı

İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI

İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI 7 Şubat 2017 1- Neden Kümeleniyoruz? 2- Neden İstanbul? 3- İSEK Hakkında 4- İSEK İş Paketleri & 5 Yıllık Planlar 1 İSEK İş Paketleri Sektörel Veritabanı Akredite Test Laboratuvarları

Detaylı

İSEK İSTANBUL SAĞLIK ENDÜSTRİSİ KÜMELENMESİ TIPTEKNO 14. Bölgesel Sağlık Kümelenmeleri Paneli 26 Eylül Sevim Tekeli BÜ TTO & İnovita & İSEK

İSEK İSTANBUL SAĞLIK ENDÜSTRİSİ KÜMELENMESİ TIPTEKNO 14. Bölgesel Sağlık Kümelenmeleri Paneli 26 Eylül Sevim Tekeli BÜ TTO & İnovita & İSEK İSEK İSTANBUL SAĞLIK ENDÜSTRİSİ KÜMELENMESİ TIPTEKNO 14 Bölgesel Sağlık Kümelenmeleri Paneli 26 Eylül 2014 Sevim Tekeli BÜ TTO & İnovita & İSEK Kümelenme Gelişimi: İşbirliği platformları SANAYİ - Boğaziçi

Detaylı

Biyoteknik a. Electrosalus. Mevcut Durum. Literal Makine ve Kimya San. AKIP, 16 Aralık 2016 TİBO. Vizyontech. Katena

Biyoteknik a. Electrosalus. Mevcut Durum. Literal Makine ve Kimya San. AKIP, 16 Aralık 2016 TİBO. Vizyontech. Katena Biyoteknik a Electrosalus Literal Makine ve Kimya San. Mevcut Durum AKIP, 16 Aralık 2016 TİBO Vizyontech Katena TR Tıbbi Cihaz Pazar Büyüklüğü (Milyon $) 3.500 3.000 2.500 2.000 1.500 1.000 500 0 2012

Detaylı

Sağlık Endüstrisi Kobi leri için Uluslararası Fuarlar

Sağlık Endüstrisi Kobi leri için Uluslararası Fuarlar Sağlık Endüstrisi Kobi leri için Uluslararası Fuarlar Bilgilendirme, Tecrübe Paylaşımı, Destekler 15 Eylül 2015 Sevim Tekeli İSEK - Neden Kümeleniyoruz? Ulusal Sağlık Endüstrimiz % 85 dışa bağımlı, ve

Detaylı

İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI

İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI İSEK GENEL KURUL TOPLANTISI 7 Şubat 2017 1- Neden Kümeleniyoruz? 2- Neden İstanbul? 3- İSEK Hakkında 4- İSEK İş Paketleri & 5 Yıllık Planlar 1 Sektörün Geleceği Parlak Çünkü Yaşlanıyoruz! 6 5 4 3 2 1 0

Detaylı

SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ KULUÇKA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ 23 EKİM 2013. Sevim Tekeli Proje Koordinatörü

SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ KULUÇKA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ 23 EKİM 2013. Sevim Tekeli Proje Koordinatörü SAĞLIK TEKNOLOJİLERİ KULUÇKA MERKEZİ AÇILIŞ TÖRENİ 23 EKİM 2013 Sevim Tekeli Proje Koordinatörü ORYANTASYON GİRİŞ BME LifeSci/İnovita TAM Konferans Salonu İNOVİTA YAŞAM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ İSTANBUL

Detaylı

Medikal Cihaz Teknolojisinde Gelecek:

Medikal Cihaz Teknolojisinde Gelecek: Medikal Cihaz Teknolojisinde Gelecek: Prof. Dr. 25.11.2017 Tanıtım (Kişisel ve Kurumsal) M.D. (Marmara Üniv.) / Fizyoloji Uzmanı (İstanbul Üniv. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi)/ Ph. D. (BME, Drexel Üniversitesi)

Detaylı

Sağlık Endüstrisinde Akredite Lablar:

Sağlık Endüstrisinde Akredite Lablar: Sağlık Endüstrisinde Akredite Lablar: Bölgemizde Mevcut Durum, İhtiyaçlar, Öneriler 14 Mayıs 2015, Perşembe Teknopark İstanbul İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi, Tanıtım, Yapılanlar, Planlananlar

Detaylı

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ

www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ www.geka.org.tr BÖLGESEL YENİLİK ve KALKINMA AJANSI DESTEKLERİ Öncelikler ve İhtisaslaşma Organizasyon ve Eşgüdüm Yaşam Kalitesinin Artırılması Sürdürülebilir Kalkınma Bilgi Toplumuna Dönüşüm Rekabet Gücünün

Detaylı

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1

TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ OKURYAZARLIĞI ÜNİTE.1 TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSLERİ ve İSTE-TTO TEKNOLOJİ TRANSFERİ OFİSİ NEDİR? Teknoloji Transfer Ofisleri (TTO); Akademik araştırma sonuçlarının verimli ve hızlı bir şekilde

Detaylı

ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI

ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI 1. Programın Amacı ve Kapsamı Türkiye de Ar-Ge faaliyetlerinin artırılması ve yaygınlaştırılmasına yönelik önemli ilerlemeler kaydedilmiş

Detaylı

Ülkemizde Tıbbi Cihaz Üretiminde Mevcut Durum, Ekonomik Yaklaşımlar. Prof. Dr. Cengizhan Öztürk

Ülkemizde Tıbbi Cihaz Üretiminde Mevcut Durum, Ekonomik Yaklaşımlar. Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Ülkemizde Tıbbi Cihaz Üretiminde Mevcut Durum, Ekonomik Yaklaşımlar Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Türk Tıp Kurultayı 2015 Panel 2 - Sağlıkta Yenilikçi 23 Nisan Çözümler Prof. Prof. Dr. Dr. Cengizhan Öztürk

Detaylı

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara

Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs Mart 2017, Ankara Başkent Üniversitesi, 9. ÜSİMP Ulusal Kongresi 17 Mayıs 17 7 Mart 17, Ankara İÇERİK Ankara Kalkınma Ajansı Onuncu Kalkınma Planı Bölge Planı 11-13 Bölge Planı 14-23 Ankara Kalkınma Ajansı Tarafından Sağlık

Detaylı

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi http://lifesci.boun.edu.tr Rana Sanyal rana.sanyal@boun.edu.tr Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri

Detaylı

Türkiye nin Sanayi Devrimi «Dijital Türkiye» Yol Haritası

Türkiye nin Sanayi Devrimi «Dijital Türkiye» Yol Haritası Türkiye nin Sanayi Devrimi «Dijital Türkiye» Yol Haritası Dijitalleşme Nedir? İmalat sanayide dijitalleşme, dijital teknolojilerden VERİMLİ, ETKİLİ VE ETKİN bir şekilde faydalanılmasıdır. Bu sayede, aynı

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü KASIM 2014 ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI VE EYLEM PLANI

Detaylı

2. Ulusal Klinik Araştırmalar Kongresi

2. Ulusal Klinik Araştırmalar Kongresi 2. Ulusal Klinik Araştırmalar Kongresi 27-28 Mart 2015 Wyndham Grand Oteli, İstanbul Türkiye de ve Dünya da Tıbbi Cihaz Ar-Ge Faaliyetleri Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal

Detaylı

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu

İzmir Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu Yenilik Ekosistemi 2018 İzleme Raporu 2018, İZKA Tüm hakları saklıdır. Bu eserin tamamı ya da bir bölümü, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca kullanılmadan önce hak sahibinden 52. Maddeye

Detaylı

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY

YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY YENİLİKÇİ ARA YÜZ PLATFORMU YAY «Arayüz yapılarının kullanıcı odaklı yaklaşımlarla ihtiyaca yönelik hizmetler verebilmesi için kapasitelerinin ve yetkinliklerinin arttırılması» Proje Ekibi Yürütücü: Marmara

Detaylı

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023

Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 Orta Karadeniz Bölgesel İnovasyon Stratejisi 2013-2023 İÇERİK Amaç, Vizyon Hazırlık Süreci İnovasyona Dayalı Mevcut Durum Stratejiler Kümelenme ile ilgili faaliyetler Sorular (Varsa) İNOVASYON & KÜMELENME

Detaylı

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR

2013/101 (Y) BTYK nın 25. Toplantısı. Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] KARAR 2013/101 (Y) Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin İzlenmesi [2013/101] BTYK nın 2009/102 no.lu kararı kapsamında hazırlanan ve 25. toplantısında onaylanan Üstün Yetenekli Bireyler Stratejisi nin koordinasyonunun

Detaylı

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN

BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN BAŞVURU FORMU ÖRNEK DÖKÜMAN YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİ TEKNOPARK A.Ş YTÜ TEKNOPARK BİLGİ FORMU Bu formu, YTÜ- TEKNOPARK bünyesinde oluşturmayı düşündüğünüz birim için doldurunuz.

Detaylı

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi

Detaylı

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi

İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi İnovasyon Odaklı Mentörlük Projesi kapsamında, İhracatçı Birlikleri üyesi 100 şirkette, inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması ve uluslararası

Detaylı

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci

2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 2011 Yılı Teklif Çağrısı Proje Eğitim Toplantısı Program Amaç ve Öncelikleri, Uygunluk Kriterleri, Başvuru ve Değerlendirme Süreci 3 Ağustos 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları

Detaylı

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve

Düzce Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve ilgili mekanizmaların vizyonu, Bölgesel, ulusal ve Düzce Üniversitesi 2015-2019 stratejik planında Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) doğrudan yer almakta olup, bu plan kapsamında ortaya konulan hedeflere ulaşılmasında önemli bir işleve sahiptir. Bu

Detaylı

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde;

TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; TÜBİTAK DESTEKLERİ 1. SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI (1501) Destek Kapsamı Bu destek programı kapsamında, yenilik tanımı çerçevesinde; yeni bir ürün üretilmesi, mevcut bir ürünün geliştirilmesi,

Detaylı

Sunum İçeriği TÜBİTAK

Sunum İçeriği TÜBİTAK Sunum İçeriği 2 TEYDEB KURULUŞ AMACI Teknoloji veyenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek

Detaylı

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu

İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu İstanbul Havacılık Sektörü Yenilikçi İşbirliği Platformu Destek ve Teşvik Programları Ürün ve Üretim Geliştirme Destekleri Ticarileştirme ve Pazarlama Destekleri Araştırma-Geliştirme Destekleri Destek

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı. Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı Hatice Şafak BOZKIR İG Uzmanı ? UR-GE Tebliği nin Çıkış Noktası UR-GE Tebliği nin Vizyonu ve Yapıtaşları UR-GE

Detaylı

AR-GE POLİTİKALARI VE ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ. Özgür Kadir ÖZER

AR-GE POLİTİKALARI VE ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ. Özgür Kadir ÖZER AR-GE POLİTİKALARI VE ARAŞTIRMA ALTYAPI DESTEKLERİ Özgür Kadir ÖZER 11 Onuncu Kalkınma Planında bilim, teknoloji ve yenilik Araştırma altyapı yatırımları 6550 sayılı Araştırma Altyapılarının Desteklenmesine

Detaylı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı

T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü. Kümelenme Destek Programı T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kümelenme Destek Programı Fadime YILMAZ San. ve Tek. Uzmanı 1 Küme Kümeler, özellikle de aynı faaliyet alanında hem rekabet içinde olan hem de birbirleriyle işbirliği

Detaylı

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ

GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ 1 Kalkınma Ajansı Destekleri Destek Araçları Teknik Destek Mali Destekler Faiz Desteği Faizsiz Kredi Desteği Doğrudan Finansman Desteği Proje Teklif Çağrısı Güdümlü Proje Desteği

Detaylı

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi

Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Çankaya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi TTO BİLGİLENDİRME SUNUMU ANKARA, 2017 Giriş Teknoloji transferi, fikir ve tekniklerin bir yerde geliştirilip, geliştirildiği yerde veya başka bir yerde uygulamaya

Detaylı

Hoşgeldiniz. Yön.Krl.Bşk. Dr.Ahmet Aydemir 7 Aralık 2012

Hoşgeldiniz. Yön.Krl.Bşk. Dr.Ahmet Aydemir 7 Aralık 2012 Hoşgeldiniz Yön.Krl.Bşk. Dr.Ahmet Aydemir 7 Aralık 2012 Tarihçe Samsun Sağlık sektöründe 40 yıllık bir üretim tecrübesine sahiptir. Özellikle silah yapım ustalarının cerrahi alet üretimine yönlendirilmesiyle

Detaylı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı

Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ GELİŞTİRME VE YERLİ ÜRETİM PROGRAMI EYLEM PLANI Program Koordinatörü Bilim, Sanayi ve Teknoloji KASIM 2014 KAMU ALIMLARI YOLUYLA TEKNOLOJİ

Detaylı

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı M. Emrah SAZAK Daire Başkanı UR GE Tebliğinin

Detaylı

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI 1 TÜRKİYE ESNAF VE SANATKARLARI KONFEDERASYONU ARAŞTIRMA-GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI Mart 2011 - Antalya 2 KOSGEB ORGANİZASYONEL YAPISI KOSGEB, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile ilgili

Detaylı

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ

TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ TÜBİTAK PROJE DESTEKLERİ Ulusal fon mekanizmalarının ana kaynağı TÜBİTAK destekleridir. TÜBİTAK destek leri 4 ana grupta özetlenebilir: (1) Sanayi Ar-Ge Proje Destekleri (2) Akademik Ar-Ge Destekleri,

Detaylı

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ TEKNOLOJİ TRANSFER OFİSİ Bilser Dönmez YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 103 YILLIK DENEYİM 30.000+ ÖĞRENCİ 24.000 Lisans 5.600 Y.Lisans 1.600 Doktora Öğrencisi 1.700+ AKADEMİSYEN 10

Detaylı

TÜRKİYE NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ 2011-2014 (23.BTYK - 27.BTYK) 2014 ve Sonrası (27. BTYK - )

TÜRKİYE NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ 2011-2014 (23.BTYK - 27.BTYK) 2014 ve Sonrası (27. BTYK - ) TÜRKİYE NİN ÜSİ ODAKLI SÜREÇLERİ 2011 öncesi ( - 23. BTYK) 2011-2014 (23.BTYK - 27.BTYK) 2014 ve Sonrası (27. BTYK - ) ANA HEDEF 2023 YILINDA DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİSİ OLMAK!!! 500 Milyar

Detaylı

Sağlık Teknolojilerinde AR-GE Yönetimi

Sağlık Teknolojilerinde AR-GE Yönetimi PANEL: Sağlık Endüstrisi Yönetimi (16 Nisan 2015) Sağlık Teknolojilerinde AR-GE Yönetimi Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Boğaziçi Üniversitesi, Biyomedikal Mühendsliği Enstitüsü İnovita & İSEK Kısa Özgeçmiş

Detaylı

AR-GE POLİTİKALARI ve ARAŞTIRMA ALTYAPILARI

AR-GE POLİTİKALARI ve ARAŞTIRMA ALTYAPILARI AR-GE POLİTİKALARI ve ARAŞTIRMA ALTYAPILARI Özgür Kadir ÖZER Planlama Uzmanı AR-GE, YENĠLĠK VE TEKNOLOJĠ POLĠTĠKALARI FORUMU, 27 OCAK 2011, ANKARA Sunum Akışı Ar-Ge ve Yenilik Sistemindeki Gelişmeler Kamu

Detaylı

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI OFFSET (SİP) UYGULAMALARI

T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI OFFSET (SİP) UYGULAMALARI T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI OFFSET (SİP) UYGULAMALARI 02.04.2015 1 OFFSET E İLİŞKİN YASAL DÜZENLEMELER 663 sayılı KHK nın 13. ve 50. maddeleri, 6518 sayılı Kanunun 45. ve 52. Maddelerine istinaden Bilim, Sanayi

Detaylı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı

Kuruluş Amacı. 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı 2 TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik faaliyetlerini desteklemek, Türk sanayisinin araştırma-teknoloji

Detaylı

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar

Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar UNIDO EKO-VERİMLİLİK (TEMİZ ÜRETİM) PROGRAMI BİLGİLENDİRME TOPLANTISI Proje Faaliyetleri ve Beklenen Çıktılar Ferda Ulutaş, Emrah Alkaya Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı Ankara, 20 Mayıs 2009 KAPSAM

Detaylı

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI.

KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI. KOBİ GERÇEĞİ MEHMET ATİLLA SÖĞÜT BAŞKAN DANIŞMANI http://atillasogut.8k.com asogut@kosgeb.gov.tr REKABET GÜCÜ YÜKSEK BİR TÜRKİYE İÇİN GÜÇLÜ KOBİ LER 1 Ülkemizde İstihdam (2000 yılı Sivil Kesim) İstihdam

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI. İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI (DFİF) İHRACATA YÖNELİK MEVCUT DESTEKLER İhracata Hazırlık Destekleri Pazarlama

Detaylı

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014

Türkiye Cumhuriyeti Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı. Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Türkiye Cumhuriyeti Yalın Altı Sigma Konferansı-5 / 7-8 Kasım 2014 Sürdürülebilir Bir Üretim Altyapısı Çevreye Duyarlı VGM Güvenli Verimli BSTB İleri Teknoloji Yüksek Katma Değer 2 20 nün Kuruluşu 17 Ağustos

Detaylı

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER

STRATEJİK AMAÇLAR STRATEJİK HEDEFLER STRATEJİLER STRATEJİK AMAÇLAR 1 BİLİMSEL GİRİŞİMCİ VE YENİLİKÇİ BİR ÜNİVERSİTE OLMAK STRATEJİK HEDEF 1.1 İnsan kaynağının akademik beceri, nitelik ve etkin araştırma yapabilme kapasitesinin arttırılması STRATEJİK

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2016 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ

KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI KAMU-ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ (KÜSİ) FAALİYETLERİ Doç. Dr. Mustafa Türkmen ERÜ Mühendislik Fak. 20 Mayıs 2016 KAYSO Sunum Planı KÜSİ Çalışma Grubu KÜSİ İl Planlama

Detaylı

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir?

İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Zafer-İn Operasyonu nun Hedefleri Nedir? İşletmelerin Karşılaştığı Tehdit Nedir? Pek çok işletme, sektördeki yeniliklere ve değişen taleplere hızlı uyum sağlayamadığı için rekabet edemez ve hatta devamlılığını sağlayamaz hale gelebilmektedir.

Detaylı

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara

ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara ÜSİMP UNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ DENEYİMLERİ ÇALIŞTAYI, 9-10 Ocak 2013, Ankara SUNUM İÇERİĞİ 1. İstanbul Sanayi Odası nın Sanayi Üniversite İşbirliğine Bakışı ve Bu Kapsamdaki Rolü 2. Sanayi- Üniversite

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı

SUNUM PLANI. Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Kasım 2017 1 SUNUM PLANI Araştırma-Geliştirme, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı Uluslararası Kuluçka Merkezi ve Hızlandırıcı Destek Programı Teknolojik Ürün Tanıtım ve Pazarlama (TEKNOPAZAR)

Detaylı

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı. Mayıs 2017_Antalya

TEYDEB. Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı. Mayıs 2017_Antalya TEYDEB Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Mayıs 2017_Antalya TÜBİTAK - TEYDEB TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB); Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının araştırma-teknoloji

Detaylı

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU

ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Sayı: 53654767-TİM.00.GSK.2019/13-00364 İstanbul, 11/02/2019 Konu: İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Hk. ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ ÜST KURULUŞU Ankara Katma değerli ihracatımızın artırılması

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI 2010/8 SAYILI ULUSLARARASI REKABETÇİLİĞİN GELİŞTİRİLMESİ DESTEĞİNE YÖNELİK URGE PROJE YÖNETİMİ EĞİTİM PROGRAMI T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI İhracat Genel Müdürlüğü KOBİ ve Kümelenme Destekleri Daire Başkanlığı

Detaylı

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler

Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu. Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Araştırma Merkezlerinin Mevcut Durumu Politika ve Uygulamalardaki Gelişmeler Devlet Planlama Teşkilatı Bilim ve Teknoloji Sektörü 12 Ağustos 2010 Sabah Oturumu Araştırma Merkezlerine Đlişkin Genel Bilgilendirme

Detaylı

TR42 DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİ NOTU

TR42 DOĞU MARMARA KALKINMA AJANSI 2014 YILI MALİ DESTEK PROGRAMLARI BİLGİ NOTU Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Mali Destek Programları 2014 Yılı Mali Destek Programları kapsamında 6 farklı mali destek Programı 11 Kasım 2013 tarihinde ilan edilmesi planlanmaktadır. Toplam 25.100.000

Detaylı

TÜRKIYE IHRACATÇ1LAR MECLISI :11:07 1/8 İNOSUİT - İNOVASYON ODAKLI MENTORLUK PROGRAMI

TÜRKIYE IHRACATÇ1LAR MECLISI :11:07 1/8 İNOSUİT - İNOVASYON ODAKLI MENTORLUK PROGRAMI TÜRKIYE IHRACATÇ1LAR MECLISI 13.03.2018 13:11:07 1/8 İNOSUİT - İNOVASYON ODAKLI MENTORLUK PROGRAMI Üniversite-sanayi işbirliğine dayanmakta olan inosuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı" kapsamında,

Detaylı

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN ( ) 2017 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2017 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi GEEL SK. YRD. - ORG. Müşteri/Üye İlişkileri ve İletişim Teknikleri GEEL SK. YRD. - ORG.

Detaylı

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği İnovasyonu tetikleyecek bir yapılanma Ortak zorluklara ortak çözümler üretecek bir sistem Birlikten kuvvet doğuracak bir model Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği HUKD un Yapısı

Detaylı

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015

AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 AVRUPA BİRLİĞİNE UYUM DANIŞMA VE YÖNLENDİRME KURULU 2015 YILI 1. TOPLANTISI 11 MART 2015 ANA EYLEM 2: YENİLİK ve İYİ UYGULAMALARIN DEĞİŞİMİ İÇİN İŞBİRLİĞİ Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği;

Detaylı

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ

BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ Mustafa NALÇACIOĞLU Eylül 2012 KALKINMA BAKANLIĞI DESTEKLERİ I. ARAŞTIRMACI İNSAN GÜCÜ YETİŞTİRME PROGRAMLARI II. ARAŞTIRMA ALTYAPI PROJELERİ

Detaylı

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN

PROJE TEKLİF FORMU FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN FİZİBİLİTE RAPORU HAZIRLANMASI GEREKMEYEN KAMU YATIRIM PROJESİ TEKLİFLERİ İÇİN PROJE TEKLİF FORMU 1. PROJE TANIMLAMA BİLGİLERİ Adı: Türkiye Deniz Araştırma Alt Yapısının Analizi Etüt Projesi Yeri: Seyir,

Detaylı

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI

ÇARŞAMBA TİCARET BORSASI 2015 YILI YILLIK İŞ PLANI KONU Tahmini Maliyet (TL) Başlama Tarihi Bitiş Tarihi Sorumlu Kişi İşbirliği Yapılacak Kurumlar ve Kişiler Performans 1.1.1.1 2013 yılında istihdam edilmesi planlanan basın ve halkla ilişkiler personelinin

Detaylı

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi Teknoloji Transfer Ofisi Sağlık Bilimlerinde Etkin ve Multidisipliner Bilimsel Proje Hazırlama Eğitim Giriş ve Sunuş 06.03.2015 MEDİPOL Üniversitesi İçerik İMÜ TTO Tanıtımı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları. Işık Aşar 21 Şubat 2017 TURKTOB, Ankara

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları. Işık Aşar 21 Şubat 2017 TURKTOB, Ankara TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları Işık Aşar 21 Şubat 2017 TURKTOB, Ankara 2 TEYDEB -Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının

Detaylı

EXPOMED 2015. İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi, Tanıtım, Yapılanlar, Planlananlar

EXPOMED 2015. İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi, Tanıtım, Yapılanlar, Planlananlar EXPOMED 2015 İstanbul Sağlık Endüstrisi Kümelenmesi, Tanıtım, Yapılanlar, Planlananlar Prof. Dr. Cengizhan Öztürk Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendsliği Enstitüsü İnovita & İSEK Giriş Biraz hocalık

Detaylı

Sektör ile Kamu arasında Köprü

Sektör ile Kamu arasında Köprü Sektör ile Kamu arasında Köprü Metin Demir SEİS Yönetim Kurulu Başkanı metin.demir@seis.org.tr Sağlık Bakanlığı nın hedefi herkesin sağlık hakkına kolayca eriştiği TÜRKİYE SGK genel sağlık sigortası kapsamında

Detaylı

Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri Sponsorluk Dosyası.

Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri Sponsorluk Dosyası. Doktorclub Awards Türkiye nin Sağlık Ödülleri 2019 Sponsorluk Dosyası www.doktorclubawards.com 2 Doktorclub Awards 'Türkiye nin Sağlık Ödülleri o Doktorclub Awards, ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri

Detaylı

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI

II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI II. KKTC KOBİ ZİRVESİ GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİ GELECEK STRATEJİLERİ KONFERANSI KKTC GENEL VE EKONOMİK BİLGİLER 2 KKTC Genel ve Ekonomik Bilgiler Nüfus (2014); 313.626 Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (2015); 10,2

Detaylı

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSKA) Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Mustafa Said YILDIZ 04 Haziran 2016, Ankara Sunum Planı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) (TÜSKA) Kuruluş ve Yapılanma Stratejik Plan 2016 Yılı

Detaylı

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün

29 Ocak İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Ocak1993 - İlaç Araştırmaları Hakkında Yönetmelik 23 Aralık 2008 - Klinik Araştırmalar Hakkında Yönetmelik İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü nün 29 Aralık 1995 gün ve 51748 sayılı Genelgesi İlaç ve

Detaylı

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ

T.C. BİLİM, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI AR-GE REFORM PAKETİ AR-GE REFORM PAKETİ Ar-Ge ve Yenilikte Dünya ile Yarışan Bir Türkiye İçin Ülkemizin Kalkınmasına Daha Fazla İvme Kazandıracak ve Yüksek Katma Değerli Alanlara Odaklanan Ar-Ge ve Yenilik Sistemi TASARIM

Detaylı

Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705

Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705 Tarih: 04.02.2014 Sayı: 1705 Konu: Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi & Samsun Sağlık Ekipmanları Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması Projesi İçin Ortak Tanıtım,

Detaylı

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI

TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLER NEVŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI TUBİTAK DESTEKLERİ 1501- SANAYİ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI Amaç: Sanayi kuruluşlarının Ar-Ge Projelerine %60 a varan oranlarda hibe(geri ödemesiz)

Detaylı

2011 Teklif Çağrısı Bilgilendirme Sunumları Program Amaç ve Öncelikleri. 14 Temmuz 2011 ANKARA

2011 Teklif Çağrısı Bilgilendirme Sunumları Program Amaç ve Öncelikleri. 14 Temmuz 2011 ANKARA 2011 Teklif Çağrısı Bilgilendirme Sunumları Program Amaç ve Öncelikleri 14 Temmuz 2011 ANKARA Gündem 2011 Teklif Çağrısı Kapsamı Mali Destek Programları Bütçeler ve Destek Oranları Turizm Potansiyelinin

Detaylı

KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi. Samsun Sağlık Ekipmanları Sektörü Strateji Raporu. Ağustos 2012, Son Kopya

KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi. Samsun Sağlık Ekipmanları Sektörü Strateji Raporu. Ağustos 2012, Son Kopya KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Samsun Sağlık Ekipmanları Sektörü Strateji Raporu Ağustos 2012, Son Kopya KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi Ağ Oluşturma ve Bölgesel İşbirliği için KOBİ lerin Güçlendirilmesine

Detaylı

KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI

KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI KOSGEB DESTEK PROGRAMLARI 07.06.2012 TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi, İstanbul Özgür AKYILDIZ KOSGEB İstanbul Boğaziçi Hizmet Merkezi Türkiye de KOBİ ler Hakkında Genel Bilgi 250 den az çalışan istihdam eden,

Detaylı

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar),

Yerel yönetimler (belediye, il özel idaresi, köy tüzel kişiliği, muhtarlıklar), Teşvik Yatırım Teşvikleri AB HİBE DESTEKLERİ 1. Hibe Programı Nedir? AB-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürütülen bölgesel kalkınma programlarında belirlenen öncelik alanlarında hibe programı uygulamasıyla

Detaylı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları. Emel ÖNDER FIRAT, Bilimsel Programlar Uzmanı

TÜBİTAK TEYDEB. Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları. Emel ÖNDER FIRAT, Bilimsel Programlar Uzmanı TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programları Emel ÖNDER FIRAT, Bilimsel Programlar Uzmanı TEYDEB - Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı Kuruluş Amacı Ülkemiz özel sektör kuruluşlarının

Detaylı

BSTB: Kümelenme Destek Programı. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü

BSTB: Kümelenme Destek Programı. Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğü BSTB: Kümelenme Destek Programı 1 Rekabetçilik ve Yenilikçilik Alanlarında Küme Destek Programı Geliştirilmesi Projesi Saha Analizleri Ocak 2011 Kümelenme Destek Programı Yönetmeliği 15/09/2012 1. Çağrı

Detaylı

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB)

TÜBİTAK. 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Ahmet Rıza Balım Teknoloji Transfer Mekanizmaları Destekleme Grubu ahmet.balim@tubitak.gov.tr

Detaylı

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018

KTÜ STRATEJİK PLAN 2014-2018 10. KALKINMA PLANI 2014-2018 10. KALKINMA PLANI KTÜ STRATEJİK PLAN 10. Kalkınma Planında Yer Alan Politikalarla Örtüşen Hedef ve Faaliyetlerimiz Nitelikli İnsan, Güçlü Toplum Yenilikçi Üretim, İstikrarlı Yüksek Büyüme Yaşanabilir

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Faaliyet Programı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI 2010 Faaliyet Programı İçindekiler 1- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu 2010 Yılı Faaliyet 1-2 Programı 2- EBSO Üyelerine Yönelik Faaliyetler 3-4 3- EBSO Dışı Kuruluşlarla

Detaylı

o o 12. İlgili Profesyonel Tecrübe: Başlangıç Bitişi Tarihleri Kurum ve Referans Kişi (İsim & iletişim Bilgileri) Pozisyon Tanımı Yer Refs.

o o 12. İlgili Profesyonel Tecrübe: Başlangıç Bitişi Tarihleri Kurum ve Referans Kişi (İsim & iletişim Bilgileri) Pozisyon Tanımı Yer Refs. 1. Soyadı: MORAL ERGİN 2. Adı: Aslı 3. Doğum Tarihi: 01.07.1977 4. Uyruğu: Türk 5. Medeni Hali: Evli 6. Eğitim: Refs. Üniversite (başlangıç-bitiş tarihi) Bölüm A Bilkent Üniversitesi (1995 2001) Siyaset

Detaylı

ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI

ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI Onuncu Kalkınma Planı (2014-2018) ÖNCELİKLİ TEKNOLOJİ ALANLARINDA TİCARİLEŞTİRME PROGRAMI EYLEM PLANI Koordinatör Öncelikli Dönüşüm Programları, 16/02/2015 tarihli ve 2015/3 sayılı Yüksek Planlama Kurulu

Detaylı

16 Üniversite ile 50 ye yakın proje

16 Üniversite ile 50 ye yakın proje FAALİYETLER VE YANSIMALARI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ FAALİYETLER VE YANSIMALARI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ 16 Üniversite ile 50 ye yakın proje FAALİYETLER VE YANSIMALARI ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİ

Detaylı

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları

Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinde Araştırma Süreçlerinin Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkıları Mühendislik Fakültelerinin Araştırma ve Teknoloji Transferi Ekosistemine Katkılarının Değerlendirilmesi Paneli

Detaylı

Bu çalışmada güncel Kalkınma Ajansı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.doka.org.tr adresinden alıntıdır.

Bu çalışmada güncel Kalkınma Ajansı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.doka.org.tr adresinden alıntıdır. Bu çalışmada güncel Kalkınma Ajansı desteklerinin derlenmiş listesi bulunmaktadır. Derlenen bilgiler www.doka.org.tr adresinden alıntıdır. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı İçindekiler Tablosu Genel Bilgiler...

Detaylı

Teknoloji Transfer Ofisi

Teknoloji Transfer Ofisi Teknoloji Transfer Ofisi 2016-17 Akademik Yılı Uyum Eğitimi TTO Tanıtımı Yrd. Doç. Dr. İlker KÖSE MEDİPOL Üniversitesi İçerik Medipol TTO Tanıtımı GYÜ Endeks Göstergeleri Nelerdir? İlk 50 ye Giren Üniversiteler

Detaylı

SANGEM nedir ve nasıl bir oluşumdur?

SANGEM nedir ve nasıl bir oluşumdur? SANGEM nedir ve nasıl bir oluşumdur? Kısa adı SANGEM olan Sanayi Geliştirme Merkezi, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) nın öncülüğünde Eskişehir sanayine rekabet üstünlüğü kazandırmak, yenilikçi sanayi modeli

Detaylı

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1

MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 MART E-BÜLTEN YIL:2018 SAYI:3 DÖNEM:1 SAMSUN TEKNOPARK TA GOOGLE HASH CODE ETKİNLİĞİ Google ın her yıl 1 Mart tarihinde tüm dünyada eş zamanlı ve çevrimiçi olarak gerçekleştirdiği teknolojik problem çözme

Detaylı

2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI

2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI 2244 SANAYİ DOKTORA PROGRAMI Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) Programın Amacı Ülkemizin 2023 yılı hedefleri kapsamında: Sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan

Detaylı

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği

Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği İnovasyonu tetikleyecek bir yapılanma Ortak zorluklara ortak çözümler üretecek bir sistem Birlikten kuvvet doğuracak bir model Başarı İçin Birliktelik Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Derneği HUKD un Yapısı

Detaylı

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI

SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr SAVUNMA SANAYİİ MÜSTEŞARLIĞI 2017-2021 ULUSLARARASI İŞBİRLİĞİ VE İHRACAT STRATEJİK PLANI ssm.gov.tr

Detaylı