Geleceğe Enerjiniz Kalsın

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Geleceğe Enerjiniz Kalsın"

Transkript

1 Geleceğe Enerjiniz Kalsın

2 GİRİŞ Günümüzün dinamik pazar koģullarında iģletmeler her geçen gün rekabet güçlerini artırmaya yönelik ilerlemeler gerçekleģtirme, bunu ise genel olarak hizmet kalitelerini artırarak ya da giderleri azaltarak baģarabilmektedirler. Bu rekabet ortamında ise Ģirketlerin rakiplerinden kendilerini ayırt edecek yeni bir hizmet arayıģı içerisine girmeleri veya kârlılıklarını artıracak yeni iģ modellerine baģvurmaları kaçınılmaz hale gelmektedir. Tres Enerji iģte tam da bu noktada Ģirketinizin kârlılığını ve rekabet gücünü kendi yap-iģlet iģ modeli ile size hiçbir ilave yatırım veya iģletme sorumluluğu yüklemeden artırmayı hedeflemektedir. Tres Enerji hedefe, Ģirketinizin önemli gider kalemlerinden biri olan enerji faturalarında kayda değer tasarruf sağlayarak ulaģtırır.

3 HAKKIMIZDA Tres Enerji, iģletmelerin elektrik, ısı ve soğutma ihtiyaçlarının tedariğine yönelik olarak kojenerasyon veya trijenerasyon sistemlerini yatırım, uygulama ve iģletme bütçelerini bütünüyle kendisi finanse etmek suretiyle anahtar teslimi olarak tasarlar, uygular, iģletme ve bakım hizmetlerini uzun vadeli olarak gerçekleģtirir. Tres Enerji bir Global Yatırım Holding ve Doyap Group iģtirakidir.

4 GLOBAL YATIRIM HOLDİNG LİMAN İŞLETMELERİ Global Liman ĠĢletmeleri, gerek Türkiye gerekse yurtdıģında ticari liman ve kruvaziyer limanı yatırımları ve iģletmeciliği gerçekleģtirmektedir. Ege Ports KuĢadası Singapur Cruise Port Port Akdeniz Antalya Barselona Cruise Port Bodrum Cruise Port Creuers Port of Adria Bar-Karadağ Malaga Cruise Lizbon Cruise Terminal Port Global Enerji, pazar lideri olduğu sıkıģtırılmıģ doğalgaz sektörü yanında enerji üretimi ve madencilik sektörlerinde faaliyet gösteren iģtirakleriyle enerji sektörünün önde gelen yatırımcılarındandır. Naturelgaz Tres Enerji Straton Ra GüneĢ Galata Enerji Mavi Bayrak ENERJİ GAYRİMENKUL Pera GYO baģta gayrimenkul projeleri olmak üzere, gayrimenkul tabanlı sermaye araçlarına yatırım yapmaktadır. Sümer Park AVM & Konut Denizli Hotel & Hastane Salıpazarı Global Binası Vakıfhan No:6 Van AVM & Hotel Projesi Grubun finans bölümü bankacılık dıģı finansal hizmetleri içermekte ve aracılık, finansal danıģmanlık, kurumsal finansman, araģtırma ve portföy yönetimi hizmetleri sunan iģtiraklerden oluģmaktadır. Global Menkul Değerler AZ Global Portföy Yönetimi FİNANS

5 GYH ENERJİ YATIRIMLARI CNG DAĞITIM ENERJĠ ÜRETĠMĠ MADENCĠLĠK RA GüneĢ Enerjisi

6 ENERJİ VERİMLİLİĞİ Enerji harcamaları iģletmelerin en önemli gider kalemlerinden bir tanesidir. Elektrik ve ısı ihtiyacının ayrı ayrı ünitelerde karģılandığı iģletmelerde büyük oranda enerji verim kayıpları görülmektedir. Öte yandan elektrik ve ısının birlikte üretildiği birleşik enerji sistemleri (diğer adıyla kojenerasyon veya trijenerasyon) ile enerji eģ zamanlı olarak hem elektrik hem de ısı formlarında en az kayıpla yüksek verimde üretilerek iģletmelerin sürekli kullanımına sunulabilmektedir. Bu sayede iģletmeler enerji verimliliğini artırırken, üretim maliyetlerini azaltmakta dolayısıyla kârlılıklarını yükseltmektedir.

7 ENERJİ VERİMLİLİĞİ Tres Enerji, tüm yatırım ve işletme bedellerini üstlenerek, iģletmenize kojenerasyon veya trijenerasyon tesisleri kurmakta ve enerji tedarikini en düģük maliyetle sağlamaktadır. Bu sayede iģletmeniz daha ekonomik, güvenilir, sürekli ve temiz bir enerji kaynağına sahip olmaktadır. Birleşik üretim sistemleri enerji verimliliğini maksimuma çıkararak ayrı üretim sistemlerine göre %60 ı aşan oranda daha fazla verim sağlar.

8 ENERJİ VERİMLİLİĞİ BirleĢik üretim sistemlerinde, soğutma kullanımıyla da birlikte, toplam çevrim verimi %90 seviyesinin üzerine çıkmaktadır. Amaç sistemin üreteceği farklı formlardaki enerjileri tamamen kullanmaktır. BİRLEŞİK ÜRETİM (TRİJENERASYON)

9 NELER SUNUYORUZ Sistem Analizi Saha keģfi ve veri analizi Sistem kapasitesinin seçilmesi ve tasarımı Tasarruf analiz raporu Detay mühendislik süreçleri Ġzin Süreçleri Resmi izin dosyalarının hazırlanması BaĢvuruların takibi ve sonuçlandırılması Kabul iģlemleri Sistem Kurulumu Tedarik ve montajın gerçekleģtirilmesi Elektrik ve mekanik entegrasyon Sistem test ve onayları Sistemin devreye alınması ĠĢletme ve bakım Sistemi emre amade bulundurma ĠĢletmenin gerçekleģtirilmesi Bakım,onarım ve periyodik parça değiģmi 7/24 sistem takibi

10 NELER KAZANDIRIYORUZ Tres Enerji olarak, yap-iģlet iģ modeli kapsamında tüm yatırım maliyetleri ve diğer bedelleri karģılayıp, teknik sorumlulukları üstlenerek; ĠĢletmenizin enerjiye iliģkin verilerinin detaylı analizini gerçekleģtirip uygun kapasite ve teknoloji tasarımını yapmayı, ĠĢletmeniz için en uygun kojenerasyon veya trijenerasyon sistemini kurmayı, Sistemi uzun vadeli olarak iģletmeyi, Sisteme iliģkin tüm bakım ve onarım iģlemlerini uzun vadeli olarak gerçekleģtirmeyi, Enerji yapınızı en verimli Ģekilde yönetmeyi öneriyoruz.

11 NELER KAZANDIRIYORUZ Bu süreç boyunca ise iģletmenizin; Elektrik ve ısı enerjilerine dayalı giderlerinde önemli tasarruflar elde ederek kârlılığının artmasını, Elektrik ve ısının birlikte kullanılması ile enerji çeģitliliği ve verimliliğinin en üst seviyelere çıkmasını, Güvenli ve kesintisiz enerji üretimi ile iģ ve kalite kayıplarını en aza indirerek operasyonel verimliliğinin yükselmesini, ġebeke kaynaklı elektrik kesintisi, frekans ve voltaj düzensizliklerinin etkisinin ortadan kalkmasını, sağlıyoruz. Sonuç olarak; işletmenizin ucuz, sürekli, güvenilir ve temiz bir enerji kaynağına sahip olması adına gerekli maliyet, risk ve sorumlulukları tamamıyla üstleniyoruz.

12 ÖZET TRES ENERJĠ TARAFINDAN ĠġLETMENĠZE SUNULUR KAZANIMLAR TRES ENERJĠ TARAFINDAN ÜSTLENĠLĠR SORUMLULUKLAR Ödenmeyecek elektrik bedelleri Ödenmeyecek doğalgaz vb. ısıtma bedelleri Sürekli ve temiz enerji kaynağı Karbon emisyon kazanımları Bazı fon ve vergilerden muafiyet Tarife değiģikliği ve lisanssız elektrik üretimi Yatırım bedeli ödemeden sistemi kiralayabilme veya sahip olma Enerji verimliliği vizyonu sağlayabilme YATIRIM MALĠYETLERĠ Enerji Merkezi Elektrik Entegrasyon Mekanik Entegrasyon Doğalgaz Entegrasyon ĠnĢaat ĠĢleri Lisans ĠĢlemleri ĠġLETME MALĠYETLERĠ Bakımlar ve Periyodik Parça DeğiĢimleri Profesyonel Enerji Yönetimi ve ĠĢletmeye Dayalı Riskler FĠNANS MALĠYETLERĠ Yatırım Bedelleri ĠĢletme Bedelleri

13 SÜREÇLER 1. FĠZĠBĠLĠTE 2. TEKLĠF ĠĢletmenin tüketim kriterleri ve mevcut sistemi değerlendirilerek teknik fizibilite hazırlanır. Elektrik ve ısı maliyetleri üzerinden sağlanabilecek kazançlar saptanarak müģteriye önerilir. 3. ANLAġMA 4. UYGULAMA 5. VERĠ PAYLAġIMI Hizmet-iĢletme süreleri karģılıklı olarak belirlenerek müģteri ile sözleģme imzalanır. Sistem, anlaģma sağlanan kriterlere uygun olarak yerinde tesis edilir ve devreye alınarak iģletilir. Sistem çıktıları 7 gün 24 saat izlenir, müģteriye sağlanan kazançlar anlık olarak kendisiyle paylaģılır. BĠRLEġĠK ENERJĠ SĠSTEMLERĠ

14 NERELERDE UYGULUYORUZ Kojenerasyon/Trijenerasyon sistemleri, elektrik, ısı ve soğutma ihtiyacı olan tüm üretim ve yaģam alanlarında uygulama esnekliği ile dünyada en çok tercih edilen enerji üretim modellerindendir. Ülkemizde son yıllarda yürürlüğe girmiģ olan kanun ve yönetmeliklerle, bu sistemlerin uygulanmasının önü açılmıģtır.

15 LİSANSSIZ ELEKTRİK ÜRETİMİ Ülkemizde enerji kaynak çeģitliliğinin ve enerji verimliliğin artırılmasına yönelik yapılan yasal düzenlemeler çerçevesinde, gerçek veya tüzel kiģilere kendi enerjilerini üretebilme hakkı tanınmıģtır. Kendi enerjilerini üretme hakkına sahip gerçek veya tüzel kiģiler, bu kapsamda herhangi bir lisans alma veya farklı bir Ģirket kurma yükümlülüğünden muaf tutulmuģlardır. Tres Enerji, iģletmelerin lisanssız elektrik üretimi kapsamında kendi enerjilerini elde etmelerine olanak sağlamaktadır. ĠĢ modelimizde tüm sistem yatırımı ve iģletmesi Tres Enerji tarafından üstlenilir. Bununla beraber iģletmeler hem güvenli ve kesintisiz bir üretime kavuģurlar, hem de enerji giderlerinde önemli kazançlar sağlarlar.

16 KOJENERASYON VE TRİJENERASYON HAKKINDA Kojenerasyon sistemleri baģta doğalgaz olmak üzere diğer yakıtların bir motor veya türbinde yakılarak elektrik ve ısının birlikte üretildiği birleģik güç sistemleridir. Diğer bir ifadeyle kojenerasyon, enerjinin aynı sistemden eģ zamanlı olarak hem elektrik hem de ısı biçimlerinde beraberce üretilmesi ve iģletmelerin kullanımına sunulmasıdır. Trijenerasyon sistemlerinde ise enerji; elektrik, ısıtma ve soğutma olmak üzere üç farklı biçimde eģ zamanlı olarak iģletmelerin kullanımına sunulmaktadır. Trijenerasyonun kojenerasyondan farkı ise sisteme dahil edilen soğutma sistemi sayesinde, üretilen ısının, dönüģtürülerek soğutma ihtiyaçları için de kullanılabilmesidir.

17 KOJENERASYON VE TRİJENERASYON UN FAYDALARI ġebekeye bağımlılık en aza indirilir ve iģletmeler Ģebekedeki kesinti ve düzensizliklerden en düģük düzeyde etkilenerek operasyonel verimliliklerini artırırlar. Enerjinin tüketim yerinde üretilmesi sonucunda iletim ve dağıtım Ģebekesinde oluģan enerji kayıpları ortadan kalkar; Ģebekeye ilave yatırım gerekliliğinin önüne geçilir. Enerji maliyetlerinde önemli tasarruflar sağlanır. Düşük karbon emisyonu ile temiz ve doğaya saygılı bir enerji üretimi gerçekleģtirilir. Tek kaynaktan elektrik, ısıtma ve soğutma olmak üzere değiģik formlarda enerji elde edilir ve toplamda %90 ı aģan yüksek enerji verimliliğine ulaģılır.

18 TRİJENERASYON SİSTEM BİLEŞENLERİ:TRES MODELİ GELECEĞE ENERJİNİZ KALSIN

19 Tres Enerji Hizmetleri San. Ve Tic. A.Ş. Adres: Rıhtım Caddesi No: 51 Karaköy İstanbul Telefon: / 1743 Fax: info@tresenerji.com.tr Geleceğe Enerjiniz Kalsın...

ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul

ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul Organize edenler Tasarlayan Destekleye n Uygulayan ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul Ana sponsor Altın sponsorlar Gümüş sponsor TÜRKİYE

Detaylı

Geleceğe Enerjiniz Kalsın

Geleceğe Enerjiniz Kalsın Geleceğe Enerjiniz Kalsın Günümüzün dinamik pazar koşullarında işletmeler her geçen gün rekabet güçlerini artırmaya yönelik ilerlemeler gerçekleştirmekte, bunu ise genel olarak hizmet kalitelerini artırarak

Detaylı

BİRLEŞİK GÜÇ ve ISI SANTRALLERİ

BİRLEŞİK GÜÇ ve ISI SANTRALLERİ BİRLEŞİK GÜÇ ve ISI SANTRALLERİ ENERJİ GİDERLERİNİZİ AZALTMAYA, OPERASYON GELİRLERİNİZİ ARTTIRMAYA, KESİNTİSİZ,TEMİZ ve BAĞIMSIZ KENDİ ENERJİLERİNİZİ SAĞLAMAYA, GELECEĞE HAZIR MISINIZ?... Tres Enerji Üretim

Detaylı

ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul

ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul Organize edenler Tasarlayan Destekleye n Uygulayan ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul Ana sponsor Altın sponsorlar Gümüş sponsor TÜRKİYE

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Finansal Sunum Ç1 2014

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Finansal Sunum Ç1 2014 GLOBAL YATIRIM HOLDİNG Finansal Sunum Ç1 2014 Portföyümüz Global Yatırım Holding Limanlar Enerji Gayrimenkul Finans Global Liman İşletmeleri (%100) Global Enerji (%100) Pera GYO/Global RE (%50)/(%100)

Detaylı

Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü. 13 Haziran 2012 / ANKARA

Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü. 13 Haziran 2012 / ANKARA Olgun SAKARYA EMO Enerji Birim Koordinatörü 13 Haziran 2012 / ANKARA Enerji Verimliliği; Üretimimizde, Konforumuzda, İş gücümüzde, herhangi bir azalma olmadan daha az enerji kullanmaktır. SUNU ĠÇERĠĞĠ

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu Şirket Genel Bilgi Formu İletişim Bilgileri Merkez Adresi İnternet Adresi RIHTIM CADDESİ NO: 51 KARAKÖY/ İSTANBUL www.globalyatirim.com.tr

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Finansal Sunum Ç3 2014

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Finansal Sunum Ç3 2014 GLOBAL YATIRIM HOLDİNG Finansal Sunum Ç3 2014 Portföyümüz Global Yatırım Holding Limanlar Enerji Gayrimenkul Finans Global Liman İşletmeleri (%100) Global Enerji (%100) Pera GYO/Global RE (%50)/(%100)

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Finansal Sunum Ç3 2013

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Finansal Sunum Ç3 2013 GLOBAL YATIRIM HOLDİNG Finansal Sunum Ç3 2013 Portföyümüz Global Yatırım Holding Limanlar Enerji Gayrimenkul Finans Global Liman İşletmeleri (%100) Global Enerji (%100) Pera GYO/Global RE (%50)/(%100)

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Çeyrek Finansal Sunum 1Ç 2013

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Çeyrek Finansal Sunum 1Ç 2013 GLOBAL YATIRIM HOLDİNG Çeyrek Finansal Sunum 1Ç 2013 Portföyümüz Global Yatırım Holding Limanlar Enerji Gayrimenkul Finans Global Liman İşletmeleri (%100) Global Enerji (%100) Pera GYO/Global RE (%50)/(%100)

Detaylı

Sağlık, Turizm ve Yerleşkelerde Kojenerasyon Uygulamaları

Sağlık, Turizm ve Yerleşkelerde Kojenerasyon Uygulamaları Sağlık, Turizm ve Yerleşkelerde Kojenerasyon Uygulamaları GÖKMEN YILMAZ 04.05.2017 Dünden Bugüne Enerji Üretimi Önceden Merkezi Üretim Günümüzde Temiz ve Yerinde Üretim Solar PV Üretim Tesisi İletim Hattı

Detaylı

HASTANE & OTEL & ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNDE KOJENERASYON UYGULAMALARI / KAPASİTE SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON

HASTANE & OTEL & ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNDE KOJENERASYON UYGULAMALARI / KAPASİTE SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON HASTANE & OTEL & ALIŞVERİŞ MERKEZİ VE ÜNİVERSİTE KAMPÜSLERİNDE KOJENERASYON UYGULAMALARI / KAPASİTE SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON 22 Kasım 2014 / İSTANBUL Özay KAS Makina Yük. Müh. TÜRKOTED Yön. Kur. Üyesi KOJENERASYON

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 Mart 2016 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Bilgiler Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı

Detaylı

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu

KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU. GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU GLOBAL YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Şirket Genel Bilgi Formu Şirket Genel Bilgi Formu Contact Information Head Office Address Web-site RIHTIM CADDESİ NO: 51 KARAKÖY/ İSTANBUL www.globalyatirim.com.tr

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDING [GLYHO.TI] 2012 Yıl Sonu Finansal Sonuçları

GLOBAL YATIRIM HOLDING [GLYHO.TI] 2012 Yıl Sonu Finansal Sonuçları GLOBAL YATIRIM HOLDING [GLYHO.TI] 2012 Yıl Sonu Finansal Sonuçları Global Yatırım Holding: Yatırımlarımız Finans Enerji Limanlar Gayrımenkul 2 Portföyümüz Global Yatırım Holding Limanlar Enerji Gayrimenkul

Detaylı

TTGV Enerji Verimliliği. Desteği

TTGV Enerji Verimliliği. Desteği Enerjiye Yönelik Bölgesel Teşvik Uygulamaları Enerji Verimliliği 5. Bölge Teşvikleri Enerjiye Yönelik Genel Teşvik Uygulamaları Yek Destekleme Mekanizması Yerli Ürün Kullanımı Gönüllü Anlaşma Desteği Lisanssız

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Finansal Sunum

GLOBAL YATIRIM HOLDİNG. Finansal Sunum GLOBAL YATIRIM HOLDİNG Finansal Sunum 2013 Portföyümüz Global Yatırım Holding Limanlar Enerji Gayrimenkul Finans Global Liman İşletmeleri (%100) Global Enerji (%100) Pera GYO/Global RE (%50)/(%100) Global

Detaylı

INFO YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir.) XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden

INFO YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir.) XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden INFO YATIRIM ANONİM ŞİRKETİ BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir.) XI-29-KONSOLİDE OLMAYAN Bağımsız Denetimden Bağımsız Denetimden GeçmiĢ Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 31/03/2012 31/12/2011

Detaylı

Sistemleri. (Kojenerasyon) Sedat Akar Makina Mühendisi Topkapı Endüstri, Gn.Md. 04.01.2010 - İstanbul

Sistemleri. (Kojenerasyon) Sedat Akar Makina Mühendisi Topkapı Endüstri, Gn.Md. 04.01.2010 - İstanbul Birleşik ik Isı ve GüçG Sistemleri (Kojenerasyon) Sedat Akar Makina Mühendisi Topkapı Endüstri, Gn.Md. 1 Birleşik ik Isı ve GüçG Sistemi Kojenerasyon- Nedir? En temel ifadeyle ; Elektrik ve Isının aynı

Detaylı

İLETİM SİSTEMİ BAĞLANTILARI

İLETİM SİSTEMİ BAĞLANTILARI TÜRKİYE DE RÜZGAR SANTRALLERİNİN İLETİM SİSTEMİ BAĞLANTILARI TEİAŞ Kemal YILDIR Genel Müdür Yönetim Kurulu Başkanı Rüzgâr Enerjisi ÇalıĢtayı, TÜREB 27 Mart 2013 ANA FAALĠYET KONULARI Türkiye Elektrik Sistemini

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDING [GLYHO.TI] 1Y Finansal Sonuçları (30 Haziran 2012)

GLOBAL YATIRIM HOLDING [GLYHO.TI] 1Y Finansal Sonuçları (30 Haziran 2012) GLOBAL YATIRIM HOLDING [GLYHO.TI] 1Y Finansal Sonuçları (30 Haziran 2012) Global Türkiye deki Yatırımlarımız Finans Enerji Limanlar Gayrımenkul 2 Portföyümüz Global Yatırım Holding Limanlar Enerji Gayrimenkul

Detaylı

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr

Güneş Enerji Sistemleri. www.cansolar.com.tr Güneş Enerji Sistemleri www.cansolar.com.tr Hakkımızda Yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji sektöründe faaliyet göstermek amacıyla 2013 yılı başlarında kurulan firmamız, uzmanlık alanı güneş enerji sistemleri

Detaylı

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) Bağımsız Denetimden Geçmiş. İncelemeden Geçmemiş

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) Bağımsız Denetimden Geçmiş. İncelemeden Geçmemiş - BĠLANÇO İncelemeden Bağımsız Denetimden Geçmiş Notlar 31.03.01 31.1.011 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 40.794.59 19.73.168 Nakit ve Nakit Benzerleri Not.6 0.311.637 14.714.69 Finansal Yatırımlar Not.7 7 7

Detaylı

GLOBAL YATIRIM HOLDING [GLYHO.TI] 3Ç Finansal Sonuçları (30 Eylül 2012)

GLOBAL YATIRIM HOLDING [GLYHO.TI] 3Ç Finansal Sonuçları (30 Eylül 2012) GLOBAL YATIRIM HOLDING [GLYHO.TI] 3Ç Finansal Sonuçları (30 Eylül 2012) Global Türkiye deki Yatırımlarımız Finans Enerji Limanlar Gayrımenkul 2 Portföyümüz Global Yatırım Holding Limanlar Enerji Gayrimenkul

Detaylı

OTEL VE AVM LERDE KOJENERASYON VE TRİJENERASYON UYGULAMALARI İZMİR - MAYIS 2015 MEHMET TÜRKEL

OTEL VE AVM LERDE KOJENERASYON VE TRİJENERASYON UYGULAMALARI İZMİR - MAYIS 2015 MEHMET TÜRKEL OTEL VE AVM LERDE KOJENERASYON VE TRİJENERASYON UYGULAMALARI İZMİR - MAYIS 2015 MEHMET TÜRKEL SUNUM KONULARI YATIRIM VE KARLILIK MEVCUT YASAL ALTYAPI İLGİLİ MADDELER MUHTEMEL UYGULAMALAR UYGULAMALARIN

Detaylı

2008, ''ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ'' YILI OLARAK ĠLAN EDĠLDĠ.

2008, ''ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ'' YILI OLARAK ĠLAN EDĠLDĠ. ENERJĠ NEDĠR? Herhangi bir cismin bünyesinde bulunan ve bir iģ meydana getirmesini sağlayan güce enerji denir. Hareket eden bir cisimde, akan bir suda, güneģte, insanda enerji vardır. Bir aracın hareket

Detaylı

GENEL İŞLETME. Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR

GENEL İŞLETME. Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR GENEL İŞLETME Dr. Öğr. Üyesi Lokman KANTAR 26.12.2018 1 FİNANS YÖNETİMİ Ürün ve satış faaliyetleri Yatırım faaliyetleri Kaynak bulma anlamında finansman faaliyetleri İşletmenin Mali Faaliyetleri 26.12.2018

Detaylı

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir)

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) İncelemeden Bağımsız Geçmiş Den. Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 30.06.2011 31.12.2010 VARLIKLAR Dönen Varlıklar

Detaylı

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır.

Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. TAAHHÜT ve PROJE YÖNETİMİ Proje aşamasından başlayarak; yatırım ve uygulama aşamasını kapsayan elektrik tesisat uygulamalarını kapsamaktadır. Mühendislik desteği sağlayarak yatırımların ve uygulamaların

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Eylül 2016 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Eylül 2016 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Eylül 2016 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Bilgiler Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve

Detaylı

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5

e-bulten DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 DOKÜMAN NO: PR/8.5/001 REVİZYON NO:00 YAYIN TARİHİ: 02/12/2015 SAYFA NO: Sayfa 1 / 5 ISO 50001:2011 standardının amacı özellikle enerji üretimi fazla sanayi tesislerinin enerji yönetimi için bir çerçeve

Detaylı

GLOBAL LİMAN İŞLETMELERİ A.Ş. HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU

GLOBAL LİMAN İŞLETMELERİ A.Ş. HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU GLOBAL LİMAN İŞLETMELERİ A.Ş. HALKA ARZ FİYAT TESPİT RAPORUNA İLİŞKİN DEĞERLENDİRME RAPORU Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan bu rapor SPK nın VII-128.1 nolu Pay Tebliği nin 29.Maddesi

Detaylı

NET HOLDĠNG A.ġ. BĠLANÇO (TL) İncelemeden (XI-29 KONSOLĠDE) GeçmemiĢ NTHOL. Bağımsız Denetim'den. GeçmiĢ

NET HOLDĠNG A.ġ. BĠLANÇO (TL) İncelemeden (XI-29 KONSOLĠDE) GeçmemiĢ NTHOL. Bağımsız Denetim'den. GeçmiĢ BĠLANÇO (TL) GeçmemiĢ Bağımsız Denetim'den GeçmiĢ Referansları 31.12.2008 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 76.425.616 92.094.253 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 12.908.278 10.842.451 Finansal Yatırımlar 7 0 499.374

Detaylı

Açılış-Genel Bilgiler Kursun amacı, kurs genel tanıtımı, derslerle ilgili bilgiler

Açılış-Genel Bilgiler Kursun amacı, kurs genel tanıtımı, derslerle ilgili bilgiler 1. gün Program GG.AA.YYYY Açılış-Genel Bilgiler Kursun amacı, kurs genel tanıtımı, derslerle ilgili bilgiler Kişisel Gelişim Problem çözme yeteneği, ikna kabiliyeti 11:00-11:50 Kişisel Gelişim Yenilikleri

Detaylı

ENERJĠ ETÜ DÜ RAPORU. Hazırlayanlar 4

ENERJĠ ETÜ DÜ RAPORU. Hazırlayanlar 4 LOGO 1... 2. 3 ENERJĠ ETÜ DÜ RAPORU Hazırlayanlar 4 Adı Soyadı Sertifika No... 5 1 2 3 4 5 Raporu hazırlayan kuruluģun logosu yer alacaktır. Raporu hazırlayan kuruluģun adı veya ünvanı yazılacaktır. Enerji

Detaylı

ENERJĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ TASARRUFU UYGULAMALARI

ENERJĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ TASARRUFU UYGULAMALARI ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ DESTEK HİZMETLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI ENERJĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ ENERJİ TASARRUFU UYGULAMALARI ENERJİ VERİMLİLİĞİ Faaliyetlerinden Örnekler KOMPANZASYON KOMPANZASYON UYGULAMALARI

Detaylı

YEŞİL OKULLARDA-KAMPÜSLERDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

YEŞİL OKULLARDA-KAMPÜSLERDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK Elektrik, doğalgaz ve su faturalarını düşürerek, verimlilik-tasarruf ile işletme maliyetinin düşürülmesi, Özel sensörler ile otomatik olarak «İç Hava Kalitesi»nin ayarlanması, Öğrencilerin konsantrasyon

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 Mart 2018 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 Mart 2018 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 Mart 2018 Tarihinde Sona Eren Üç Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Bilgiler Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı

Detaylı

KOJENERASYON - TRIJENERASYON. UYGULAMALARI ve KAPASİTE SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON

KOJENERASYON - TRIJENERASYON. UYGULAMALARI ve KAPASİTE SEÇİMİNDE OPTİMİZASYON KOJENERASYON - TRIJENERASYON UYGULAMALARI ve KAPASİTE SEÇİMİNDE 17 Aralık 2015/ GEBZE OSB OPTİMİZASYON Özay KAS Makina Yük. Müh. TÜRKOTED Yönetim Kurulu Üyesi KOJENERASYON SİSTEMİ İÇİN MEVZUAT LİSANSLI

Detaylı

HİZMET BİNALARINDA KOJENERASYON & TRIJENERASYON. UYGULAMALARI ve OPTİMİZASYON

HİZMET BİNALARINDA KOJENERASYON & TRIJENERASYON. UYGULAMALARI ve OPTİMİZASYON HİZMET BİNALARINDA KOJENERASYON & TRIJENERASYON UYGULAMALARI ve OPTİMİZASYON 30 Mayıs 2015 / ANKARA Özay KAS Makina Yük. Müh. Arke Enerji Sistemleri KOJENERASYON NEDİR? Kojenerasyon; birleşik ısı ve güç

Detaylı

ENERJİ TASARRUFUNDA KOMBİNE ÇEVRİM VE KOJENERASYONUN YERİ VE ÖNEMİ. Yavuz Aydın 10 Ocak 2014

ENERJİ TASARRUFUNDA KOMBİNE ÇEVRİM VE KOJENERASYONUN YERİ VE ÖNEMİ. Yavuz Aydın 10 Ocak 2014 ENERJİ TASARRUFUNDA KOMBİNE ÇEVRİM VE KOJENERASYONUN YERİ VE ÖNEMİ Yavuz Aydın 10 Ocak 2014 Enerji Tasarrufunda Kombine Çevrim ve Kojenerasyon Yaşadığımız dünyada elektrik üretiminin % 80 i fosil yakıtlardan

Detaylı

Global Liman İşletmeleri A.Ş. Fiyat Analiz Raporu

Global Liman İşletmeleri A.Ş. Fiyat Analiz Raporu Global Liman İşletmeleri A.Ş. Fiyat Analiz Raporu 07.05.2015 Global Liman İşletmeleri A.Ş. Fiyat Analiz Raporu İşbu rapor; Sermaye Piyasası Kurulu nun ( SPK ) 22.06.2013 tarihli Resmi Gazete de yayımlanan

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Haziran 2018 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu Bu rapor 2 sayfa

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATI VE KOJENERASYONUN YERİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATI VE KOJENERASYONUN YERİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ MEVZUATI VE KOJENERASYONUN YERİ enveripab Bilinçlendirme Semineri (Marmara Üniversitesi) 12 Kasım 2008 A. Yıldırım TÜRKEL ENKO Birleşik Enerji Sistemleri ENERJİ VERİMLİLİĞİ KANUNU Kanun

Detaylı

KOJENERASYON ve TRİJENERASYON TEKNOLOJİLER

KOJENERASYON ve TRİJENERASYON TEKNOLOJİLER KOJENERASYON ve TRİJENERASYON TEKNOLOJİLER LERİ 1 Mayıs 2009 Mehmet Türkel Türkiye Kojenerasyon Derneği Kojenerasyon ve Trijenerasyon Teknolojileri Tanımlar, Tipleri ve Örnekler Yararları Çevresel Değerlendirme

Detaylı

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA

MİLLETLERARASI ANDLAŞMA 29 Nisan 2010 PERġEMBE Resmî Gazete Sayı : 27566 HĠBE ANLAġMASI MİLLETLERARASI ANDLAŞMA Hazine MüsteĢarlığı tarafından temsil edilen Devlet Bakanı ve BaĢbakan Yardımcısı vasıtasıyla hareket eden Türkiye

Detaylı

HALKA ARZA İLİŞKİN ÖZET BİLGİLER

HALKA ARZA İLİŞKİN ÖZET BİLGİLER Global Liman İşletmeleri A.Ş. Fiyat Tespit Raporu Hakkında Değerlendirme ve Analiz Raporu 1- Amaç A1 Capital Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanmış olan bu rapor, Global Liman İşletmeleri A.Ş. ( Global

Detaylı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Reaktif Güç Kontrolü Hizmetinin Uygulanmasına İlişkin El Kitabı

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Reaktif Güç Kontrolü Hizmetinin Uygulanmasına İlişkin El Kitabı Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Reaktif Güç Kontrolü Hizmetinin Uygulanmasına İlişkin El Kitabı Aralık 2010 İÇİNDEKİLER 1. GĠRĠġ VE TEMEL KAVRAMLAR... 2 2. REAKTĠF GÜÇ KONTROLÜ HĠZMETĠ... 5 3. SENKRON KOMPANSATÖR

Detaylı

www.hs-sevikenerji.com

www.hs-sevikenerji.com Kendi Elektriğinizi Güneş Enerjisi ile Kendiniz Üretin www.hs-sevikenerji.com www.hs-sevikenerji.com HŞ Güneş Enerjisi Sistemleri Yenilenebilir Enerji Üretimi Ltd. Şti. HŞ Güneş Enerjisi Sistemleri, Emmvee

Detaylı

BAKIRKÖY KENT KONSEYİ II. BİLGİLENDİRME PLATFORMU ENERJĠ TASARRUFU

BAKIRKÖY KENT KONSEYİ II. BİLGİLENDİRME PLATFORMU ENERJĠ TASARRUFU BAKIRKÖY KENT KONSEYİ II. BİLGİLENDİRME PLATFORMU ENERJĠ TASARRUFU GANİ AKSU EMO İst. Şubesi Enerji Komisyonu Üyesi aksugani@gmail.com PROJE ADI: Kentimizde enerjinin etkin kullanımı, elektrik enerjisinin

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU) 30 EYLÜL 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik

Detaylı

SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET

SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET SORUMLULUK VE KALĠTE BĠLĠNCĠYLE, STANDARTLARA BAĞLI, SÜREKLĠ GELĠġEN, DÜRÜST, KURUMSAL, BAĞIMSIZ, TARAFSIZ, ĠLKELĠ, GÜVENĠLĠR HĠZMET EMA EKSPERLİK VE VARLIK DEĞERLEME A.Ş. 1985 yılında EMA Mühendislik

Detaylı

11.04.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ

11.04.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ 11.04.2014 CARİ İŞLEMLER DENGESİ ġubat ayı cari iģlemler açığı piyasa beklentisi olan -3,1 Milyar doların hafif üzerinde ve beklentilere yakın -3,19 milyar dolar olarak geldi. Ocak-ġubat cari iģlemler

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu 8 Mart 2016 Bu rapor 3 sayfa bağımsız denetçi

Detaylı

Oturum Başkanı: Dilşad BAYSAN ÇOLAK

Oturum Başkanı: Dilşad BAYSAN ÇOLAK Oturum Başkanı: Dilşad BAYSAN ÇOLAK Özay KAS Makine Y.Müh. Arke Energy Systems Kojenerasyon; birleşik ısı ve güç üretimi, diğer bir deyişle elektrik enerjisi ve ısı enerjisinin birlikte üretilmesi şeklinde

Detaylı

Ekli Dipnotlar Mali Tabloların Tamamlayıcı Parçasıdır. 1

Ekli Dipnotlar Mali Tabloların Tamamlayıcı Parçasıdır. 1 30 HAZĠRAN 2010 VE 31 ARALIK 2009 TARĠHLERĠ ĠTĠBARĠYLE BĠLANÇOLARI Ref. 30 Haziran 2010 31 Aralık 2009 VARLIKLAR Dönen Varlıklar 13.379.749 15.683.583 Nakit ve Nakit Benzerleri 6 9.015.507 11.490.201 Finansal

Detaylı

Bizim Menkul Değerler A.Ş 07 Mayıs

Bizim Menkul Değerler A.Ş 07 Mayıs Bizim Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan bu rapor Sermaye Piyasası Kurulu nun VII-128.1 no lu Pay Tebliği nin 29. Maddesi çerçevesinde Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan Global

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 Aralık 2016 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu 13 Mart 2017 Bu rapor 3 sayfa bağımsız denetçi

Detaylı

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI

OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI GELİR AMAÇLI ESNEK EMEKLİLİK YATIRIM FONU (ESKİ ADIYLA OYAK EMEKLİLİK A.Ş. GELİR AMAÇLI DÖVİZ CİNSİNDEN YATIRIM ARAÇLARI EMEKLİLİK YATIRIM FONU) 30 HAZİRAN 2008 TARİHİ İTİBARİYLE MALİ TABLOLAR Oyak Emeklilik

Detaylı

Elektrik Üretiminde Enerji Verimliliği için KOJENERASYON VE TRİJENERASYON

Elektrik Üretiminde Enerji Verimliliği için KOJENERASYON VE TRİJENERASYON Elektrik Üretiminde Enerji Verimliliği için KOJENERASYON VE TRİJENERASYON 27 MAYIS 2015 - İZMİR Yavuz Aydın Başkan TÜRKOTED KÜRESEL ENERJİ PİYASALARINDA GELİŞMELER VE BEKLENTİLER 2 02.06.2015 The future

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Haziran 2016 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Haziran 2016 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Haziran 2016 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Bilgiler ve Sınırlı Denetim Raporu Global Yatırım

Detaylı

ALKHAIR PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU 2011 YILI FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1

ALKHAIR PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş. YÖNETİM KURULU 2011 YILI FAALİYET RAPORU Sayfa No: 1 Sayfa No: 1 1-Rapor Dönemi : 01.01.2011-31.12.2011 2-Şirketin Unvanı : Alkhair Portföy Yönetimi A.ġ. 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan Başkan ve üyelerin, murahhas üyelerin ad

Detaylı

ELEKTRİK SATARAK PARA KAZANMAK YA DA ÜCRETSİZ ELEKTRİK KULLANMAK İSTER MİSİNİZ?

ELEKTRİK SATARAK PARA KAZANMAK YA DA ÜCRETSİZ ELEKTRİK KULLANMAK İSTER MİSİNİZ? ELEKTRİK SATARAK PARA KAZANMAK YA DA ÜCRETSİZ ELEKTRİK KULLANMAK İSTER MİSİNİZ? Bunun için bizimle iletişime geçmeniz yeterli! Peki biz kimiz? Biz, Sunroof Enerji olarak daha yaşanabilir ve yeşil bir çevre

Detaylı

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir)

ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. - BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) ĠNTEGRAL MENKUL DEĞERLER A.ġ. 0 BĠLANÇO (Tüm Tutarlar, Türk Lirası olarak gösterilmiģtir) İncelemeden Bağımsız Geçmemiş Denetimden Geçmiş Cari Dönem Önceki Dönem Notlar 30.09.2011 31.12.2010 VARLIKLAR

Detaylı

TEBLİĞ. ç) Hazinenin özel mülkiyetindeki taģınmaz: Tapuda Hazine adına tescilli taģınmazları,

TEBLİĞ. ç) Hazinenin özel mülkiyetindeki taģınmaz: Tapuda Hazine adına tescilli taģınmazları, 7 Şubat 2014 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28906 Maliye Bakanlığından: TEBLİĞ MĠLLĠ EMLAK GENEL TEBLĠĞĠ (SIRA NO: 362) BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Genel Tebliğin amacı;

Detaylı

Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri. 27 Haziran, 2011 Paris

Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri. 27 Haziran, 2011 Paris Enerji ve çevre alanında Bir dünya lideri 27 Haziran, 2011 Paris İçindekiler 1. 2. Profil ve Faaliyetler Strateji ve Esneklik Profil ve Faaliyetler Kamu hizmet kurumlarındaki hizmetlerin tarihi Société

Detaylı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı Aralık 2014 Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı DESIGNED BY SUPPORTED BY IMPLEMENTED BY Program Yapısı Özel Kredi Programı 265M $ lik Fon ÜcretsizTeknik Destek Paketi KOBİ ler Enerji Verimliliği

Detaylı

01.01.2012-31.12.2012 FAALĠYET RAPORU

01.01.2012-31.12.2012 FAALĠYET RAPORU Sayfa No:1 ĠSTANBUL PORTFÖY YÖNETĠMĠ A.ġ. 01.01.2012-31.12.2012 FAALĠYET RAPORU Faaliyet Raporu Ġçeriği 1. Raporun Dönemi 2. Ortaklığın Ünvanı 3. Dönem içinde yönetim ve denetleme kurullarında görev alan

Detaylı

AKĠġ GAYRĠMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. / AKSGY [] 10.04.2015 16:53:00

AKĠġ GAYRĠMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. / AKSGY [] 10.04.2015 16:53:00 AKĠġ GAYRĠMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. / AKSGY [] 10.04.2015 16:53:00 ĠliĢkili Taraf ĠĢlemleri 1 MEHMET AKTAġ 2 NAĠLE BANUHAN YÜRÜKOĞLU Muhasebe Müdürü Genel Müdür Yardımcısı AKĠġ GAYRĠMENKUL YATIRIM

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Eylül 2013 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Eylül 2013 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Eylül 2013 Tarihinde Sona Eren Dokuz Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve

Detaylı

1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU

1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU TURKISH BANK A.ġ. 1 OCAK- 30 HAZĠRAN 2009 DÖNEMĠNE AĠT KONSOLĠDE OLMAYAN FAALĠYET RAPORU A-BANKAMIZDAKĠ GELĠġMELER 1-ÖZET FĠNANSAL BĠLGĠLER Bankamızın 2008 yıl sonunda 823.201 bin TL. olan aktif büyüklüğü

Detaylı

Ek-7 (KAPAK) LOGO ... 2 VERĠMLĠLĠK ARTIRICI PROJE ... 3

Ek-7 (KAPAK) LOGO ... 2 VERĠMLĠLĠK ARTIRICI PROJE ... 3 (KAPAK) LOGO 1... 2 VERĠMLĠLĠK ARTIRICI PROJE... 3 4 1 2 3 4 Proje sahibi iģletmenin veya tüzel kiģinin logosu yer alacaktır. Proje sahibi iģletmenin veya tüzel kiģinin adı veya ünvanı yazılacaktır. Proje

Detaylı

Mars Enerji Hakkında

Mars Enerji Hakkında Mars Enerji Hakkında Mars Enerji International Hollanda Üretim Planı ; RES Servis ve kurulumda, Hollanda lı partner Avrupalı yatırımcıları TR ye gelmesinde köprü Üreticiler ile hızlı işbirlikleri Mars

Detaylı

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU Tablo Tarihi: 31.12.6 (YTL) GAYRĠMENKULLER, GAYRĠMENKUL PROJELERĠ, GAYRĠMENKULE DAYALI HAKLAR Yeri ve Özellikleri AlıĢ Tarihi AlıĢ Maliyeti AlıĢ

Detaylı

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL)

Zorunlu çağrıyı doğuran pay edinimlerinden önceki ortaklık yapısı Adı Soyadı/Ticaret Unvanı. Sermaye Tutarı (TL) INFOTREND B TĠPĠ MENKUL KIYMETLER YATIRIM ORTAKLIĞI A.ġ. PAYLARININ ZORUNLU ÇAĞRI YOLUYLA VBG HOLDĠNG A.ġ. TARAFINDAN DEVRALINMASINA ĠLĠġKĠN BĠLGĠ FORMU 1. Çağrıya Konu ġirket e ĠliĢkin Bilgiler: a) Ticaret

Detaylı

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ İZLEME SİSTEMLERİ

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ İZLEME SİSTEMLERİ ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ENERJİ İZLEME SİSTEMLERİ ARİF KÜNAR EMO ANKARA ŞUBE-20.10.2018 SÜRDÜRÜLEBİLİR İŞLETME-YÖNETİM DOĞRU UYGULAMA ÖLÇME- DOĞRULAMA DOĞRU PROJE VE TEKNOLOJİ ETÜT-ENERJİ İZLEME VE YÖNETİM

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları. 30 Eylül 2012 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları. 30 Eylül 2012 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 30 Eylül 2012 Tarihinde Sona Eren Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Detaylı

Yatırımsız Enerji Verimliliği: Enerji Performans Sözleşmeleri

Yatırımsız Enerji Verimliliği: Enerji Performans Sözleşmeleri Yatırımsız Enerji Verimliliği: Enerji Performans Sözleşmeleri Onur Ünlü Mak.Yük Müh. 16.01.2015 İçerik Neden Verimlilik Artırıcı Proje? Verimlilik Artırıcı Proje Engeller Finansal Çözüm: EPS Uygulama 1

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları 31 Aralık 2018 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu 11 Mart 2019 Bu rapor 6 sayfa bağımsız denetçi

Detaylı

01.01.2010 31.12.2010 FAALİYET RAPORU

01.01.2010 31.12.2010 FAALİYET RAPORU 01.01.2010 31.12.2010 FAALİYET RAPORU 1 YÖNETİM KURULU RAPORU Sayın Hissedarlarımız, ġirketimizin 2010 yılı iģlemleri ile ilgili Bilânço ve Gelir Tablosunu incelemek üzere toplanan Genel Kurulumuzu oluģturan

Detaylı

TÜRKĠYE DE ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ

TÜRKĠYE DE ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ 28 Eylul 2010 Ġstanbul TÜRKĠYE DE ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ POLĠTĠKALAR & UYGULAMALAR Erdal ÇALIKOĞLU Genel Müdür Yardımcısı Sunum Planı Enerji Kullanımında Eğilimler Enerji Yoğunluğunun Gelişimi Potansiyel Yasal

Detaylı

Kalite Yöneticisi :Talep ve sözleģmelerin standart bir formatta hazırlanmasından ve Kalite Yönetim Sistemine uygunluğunun sağlanmasından sorumludur.

Kalite Yöneticisi :Talep ve sözleģmelerin standart bir formatta hazırlanmasından ve Kalite Yönetim Sistemine uygunluğunun sağlanmasından sorumludur. 1. AMAÇ Bu prosedürün amacı müģterilerden gelen taleplerin değerlendirilmesi ve değerlendirme sonucunda karģılıklı olarak imzalanacak olan sözleģmelerin Ģartlarının belirlenmesi için takip edilecek yol

Detaylı

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları

Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Global Yatırım Holding Anonim Şirketi ve Bağlı Ortaklıkları Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetçi Raporu Akis Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Anonim Şirketi 11 Mart 2015

Detaylı

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz

Hakkımızda ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? Değerlerimiz Hakkımızda Değerlerimiz ECOFİLO BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KİMDİR? 15 yıllık sektör tecrübesi. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren filo ihtiyaçları hakkında bilgi birikimi. Uzmanlığımız; araştırma-geliştirme,

Detaylı

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU

SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU SAĞLAM GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş. PORTFÖY TABLOSU Tablo Tarihi: 31.3.7 (YTL) GAYRĠMENKULLER, GAYRĠMENKUL PROJELERĠ, Yeri ve Özellikleri AlıĢ Tarihi AlıĢ Maliyeti GAYRĠMENKULE DAYALI HAKLAR AlıĢ

Detaylı

ANEL GRUP GÜNDEM. TÜRKĠYE DEKĠ TEK YERLĠ GÜNEġ PANELĠ ÜRETĠCĠSĠ ANEL ENERJĠ ANEL ENERJĠ- TURSEFF ĠġBĠRLĠĞĠ KIBRIS GES PROJESĠ

ANEL GRUP GÜNDEM. TÜRKĠYE DEKĠ TEK YERLĠ GÜNEġ PANELĠ ÜRETĠCĠSĠ ANEL ENERJĠ ANEL ENERJĠ- TURSEFF ĠġBĠRLĠĞĠ KIBRIS GES PROJESĠ ANEL GRUP GÜNDEM TÜRKĠYE DEKĠ TEK YERLĠ GÜNEġ PANELĠ ÜRETĠCĠSĠ ANEL ENERJĠ ANEL ENERJĠ- TURSEFF ĠġBĠRLĠĞĠ KIBRIS GES PROJESĠ A N E L G R U P İştirakler Anel Aneltech Aneles Anel Enerji Anelsis AnelMarin

Detaylı

1.GAZĠANTEP ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ ÖDÜLLERĠ

1.GAZĠANTEP ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ ÖDÜLLERĠ 1.GAZĠANTEP ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ ÖDÜLLERĠ ĠÇĠNDEKĠLER 1.GAZĠANTEP SANAYĠDE ENERJĠ VERĠMLĠLĠĞĠ ÖDÜLLERĠ... 2 NEDEN BAġVURMALI?... 3 BAġVURU SÜRECĠ... 4 Hangi kurumlar baģvurabilir?... 4 Büyük Ölçekli ĠĢletmeler...

Detaylı

Kojenerasyonla ilgili Kanunlar

Kojenerasyonla ilgili Kanunlar Kojenerasyonla ilgili Kanunlar YÜRÜRLÜKTE OLAN VE DEĞİŞEN KANUNLAR Eski Kanunlar: 4/12/1984 tarihli ve 3096 sayılı Kanun, 8/6/1994 tarihli ve 3996 sayılı Kanun, 16/7/1997 tarihli ve 4283 sayılı Kanun,

Detaylı

Evrensel Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Ltd. Şti.

Evrensel Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Ltd. Şti. Evrensel Taşınmaz Geliştirme ve Ticaret Ltd. Şti. 2017 EVRENSEL LTD. Evrensel Ltd., müşterilerinin gayrimenkul yatırımlarında yenilikçi, yaratıcı ve güvenilir çözüm ortağıdır. 2009 yılında kurulmuş olan

Detaylı

Türkiye de Kojenerasyon Potansiyeli, Uygulamaları ve Yasal Durum

Türkiye de Kojenerasyon Potansiyeli, Uygulamaları ve Yasal Durum E P D K Türkiye de Kojenerasyon Potansiyeli, Uygulamaları ve Yasal Durum Rıza GÜNGÖR Grup Başkanı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu EİE Toplantı Salonu 21 Mart 2007 E P D K Kojenerasyon Nedir? Isı ve elektrik

Detaylı

ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul

ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul Organize edenler Tasarlayan Destekleyen Uygulayan ENERJİ ÜRETİMİNDE ESCO MODELİ KONFERANS VE ÇALIŞTAYI 1 Nisan 2016, Conrad Bosphorus Hotel, Istanbul Ana sponsor Altın sponsorlar Gümüş sponsor Trijenerasyon

Detaylı

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ RÜZGAR ENERJİ SANTRALLERİ BİLEŞENLERİNİN NEDEN YURT İÇİNDE ÜRETİLMESİ GEREKLİLİĞİ VE BU SÜREÇTE YAŞANAN SIKINTILAR/ÇÖZÜM ÖNERİLERİ A. Emre Demirel Ege Kule AŞ/Fabrika Müdürü 1 EGE KULE A.Ş. Ege Kule, 1955

Detaylı

Company Presentation RESWELL YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜMLERİ A.Ş. şirket sunumu

Company Presentation RESWELL YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜMLERİ A.Ş. şirket sunumu Company Presentation RESWELL YENİLENEBİLİR ENERJİ ÇÖZÜMLERİ A.Ş. şirket sunumu 01 / 2011 İÇERİK HAKKIMIZDA KISACA RESWELL TAAHHÜT DE MÜKEMMELLİK GÜÇLÜ YANLARIMIZ STRATEJİ TÜRKİYE NİN RÜZGAR ENERJİ PAZARI

Detaylı

Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik

Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik 2008 KASIM -SEKTÖREL Enerji Kaynaklarının ve Enerjinin Kullanımında Verimliliğin Artırılmasına Dair Yönetmelik Dünya, 2030 yılında Ģimdi olduğundan yüzde 60 daha fazla enerjiye ihtiyaç duyacaktır. Bu enerji

Detaylı

TMS VE KOBĠ/TFRS STOK ALIM MALĠYETLERĠ VE DÖNÜġTÜRME MALĠYETLERĠ YARD.DOÇ.DR. ALĠ ILDIR ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ

TMS VE KOBĠ/TFRS STOK ALIM MALĠYETLERĠ VE DÖNÜġTÜRME MALĠYETLERĠ YARD.DOÇ.DR. ALĠ ILDIR ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ TMS VE KOBĠ/TFRS STOK ALIM MALĠYETLERĠ VE DÖNÜġTÜRME MALĠYETLERĠ YARD.DOÇ.DR. ALĠ ILDIR ULUDAĞ ÜNĠVERSĠTESĠ STANDARDIN AMACI Stokların maliyetinin nasıl saptanacağı, Nasıl gidere dönüģeceği, Stok maliyetlerinin

Detaylı

Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48

Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48 Küresel Düşün, Profesyonel Hareket Et fcc@fcc.com.tr www.fcc.com.tr Ankara Stockholm İstanbul Konya Cinnah Caddesi 39/14 06680 Çankaya Tel: +90.312. 442 92 22 Fax: +90.312. 442 92 48 Fagelviksvagen 9c

Detaylı

Global Liman İşletmeleri A.Ş Fiyat Tespit Raporuna ilişkin Değerlendirme ve Analiz Raporu

Global Liman İşletmeleri A.Ş Fiyat Tespit Raporuna ilişkin Değerlendirme ve Analiz Raporu 7 Mayıs 2015 Global Liman İşletmeleri A.Ş Fiyat Tespit Raporuna ilişkin Değerlendirme ve Analiz Raporu İşbu rapor, Finans Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu nun 12/02/2013

Detaylı

Madde 2- (1) Bu Yönerge Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği tüzüğüne dayanarak hazırlanmıģtır.

Madde 2- (1) Bu Yönerge Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği tüzüğüne dayanarak hazırlanmıģtır. TÜRK PSĠKOLOJĠK DANIġMA VE REHBERLĠK DERNEĞĠ YAYIN YÖNERGESĠ Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, Türk Psikolojik DanıĢma ve Rehberlik Derneği tarafından basılmak üzere her türlü süreli ve süresiz yayınlar

Detaylı

Medical Park ta Kurumsal Kaynak Yönetimi. Ahmet Usta

Medical Park ta Kurumsal Kaynak Yönetimi. Ahmet Usta Medical Park ta Kurumsal Kaynak Yönetimi Ahmet Usta Medical Park Medical Park Medical Park Medical Park Neden ERP? Etkin Finansal ve Maliyet Analizi Malzeme ve Tedarik Yönetimi Verimliliği Operasyonel

Detaylı

BİR KOJENERASYON TESİSİ İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI. Dr.Ersun Kubilay

BİR KOJENERASYON TESİSİ İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI. Dr.Ersun Kubilay BİR KOJENERASYON TESİSİ İÇİN FİZİBİLİTE ÇALIŞMASI Dr.Ersun Kubilay Kojenerasyon Sistemleri, mazot, LPG, doğal gaz, bio gaz, çöp gazı gibi yakıtların bir motor veya türbinde yakılarak elektrik ve ısının

Detaylı