NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI"

Transkript

1 NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: DERSİN ADI: ATATÜRK ĠLKELERĠ VE ĠNKILÂP TARĠHĠ - I KREDİSİ: 2 AKTS: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Türk Ġnkılâbının tarihi anlamı ve önemi; Türk inkılâbını hazırlayan koģullar, ortam ve geliģmeleri; Mustafa Kemal PaĢa önderliğinde Ulusal KurtuluĢ SavaĢı Ulus egemenliğine dayatılan bağımsız yeni Türk Devleti'nin kuruluģu; Atatürk'ün dahi asker, büyük devlet adamı ve Ġnkılâpçı kiģiliği ile teģkilatçılığı. DERSİN KODU: DERSİN ADI: TÜRK DĠLĠ - I KREDİSİ: 2 AKTS: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Dersin amacına uygun olarak, öğrencilerin özgür ve bilimsel düģünce gücüne ve geniģ bir dünya görüģüne sahip bireyler olmalarını sağlamak, ulusal kültürümüzün ve dilimizin evrensel kültür içinde korunarak geliģtirilmesine ve zenginleģtirilmesine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla; dillerin ortaya çıkıģı, köken ve yapı bakımından dünya dilleri, Türkçenin dünya dilleri arasındaki yeri, Türkçenin tarihsel geliģimi, yapı bakımından Türkçe, sözcükleri kök ve eklerine ayırma ve sözcük türetme çalıģmaları, anlatım bozuklukları, dilekçe yazma, özgeçmiģ hazırlama gibi konular iģlenmekte; dersin amacını desteklemek üzere çeģitli romanlar, Ģiir kitapları, deneme kitapları okunup incelenmektedir.

2 DERSİN KODU: DERSİN ADI: MATEMATĠK KREDİSİ: 4 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Sayılar cebir denklemler ve eģitsizlikler fonksiyonlar, trigonometri karmaģık sayılar logaritma konularının eğitimleri. DERSİN KODU: DERSİN ADI: TEMEL TASARIM KREDİSİ: 5,5 AKTS: 7 DERSİN İÇERİĞİ: Tasarım için gerekli sanat nesnelerinin biçimini oluģturan (nokta, çizgi, doku, renk, ıģıkgölge, boģluk-doluluk, strüktür, ritim, tekrar, uygunluk, zıtlık, denge, sıra, düzen, bütünlük) elemanların yapısı kuramsal olarak öğretilir. Bu konuda üretilen projelerle de öğrenci uygulamalı olarak çalıģılır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: DESEN,5 AKTS: 7 DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ile öğrenciye, canlı cansız modelleri gözlemleyip inceleyerek ölçü-oran ve kompozisyon ilkelerine uygun çizme yeterlilikleri kazandırılacaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SANAT TARĠHĠ KREDİSİ: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ile öğrenciye, sanat tarihi dönemleri, batı sanatı tarihi, çağdaģ sanat akımlarını inceleyerek dönemlere ait eserleri ikonografik ve plastik çözümlemesini yapabilme yeterlikleri kazandırılması amaçlanmaktadır. Sanat tarihi dönemlerini incelemek, batı sanatı tarihini incelemek ve çağdaģ sanat akımlarını incelemek dersin konularıdır.

3 DERSİN KODU: DERSİN ADI: YAZI VE TĠPOGRAFĠ,5 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Tipografinin tanımı ve tarihsel geliģimi. Yazı karakterlerinin sınıflandırılması ve yazı karakterlerinin kendi içerisinde farklılaģması (light, medium, bold, italik vb). Tipografik terimler ve ölçü birimleri (punto, pika, kadrat, unit). Yeni tasarımlarla farklı karakterlerin oluģması, bu karakterlerin metin içinde ölçümlendirilmesi ve uygulanması. DERSİN KODU: DERSİN ADI: YABANCI DĠL - I KREDİSİ: 2 AKTS: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Bu dersi alan öğrenciler kendilerini temel Ġngilizce seviyesiyle ifade ederek, değiģik konularında, insanlarla selamlaģmada, talimatları anlama ve vermede, ricalarda bulunmada, telefon görüģmeleri yapabilme ve bunun gibi iģlemleri sözlü anlatım ve konuģma aktivitelerini uygulayarak becerilerini geliģtirebileceklerdir. Ayrıca konuģma ve dinleme pratiklerine ilaveten, öğrenciler dinledikleri parçadan not alabilme, bazı yazılı metinleri üretme, yazılı talimatlar verebilme ve bazı kiģisel mesajlar ile davet mektupları yazabilme, özgeçmiģ hazırlayabilme becerilerini de geliģtirebileceklerdir. II. YARIYIL DERSİN KODU: DERSİN ADI: ATATÜRK ĠLKELERĠ VE ĠNKILÂP TARĠHĠ - II KREDİSİ: 2 AKTS: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Türk ulusunun bütün kurumları ve değerleriyle çağdaģ uygarlığında üstüne çıkma çabaları, Atatürk Ġlke ve Ġnkılâpları; Atatürk düģünce sistemi; Atatürk döneminde Türkiye'nin iç ve dıģ politikası; Ġkinci Dünya SavaĢı ve Türkiye; Türkiye'de çok partili döneme geçiģ.

4 DERSİN KODU: DERSİN ADI: YABANCI DĠL - II KREDİSİ: 2 AKTS: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ĠNGĠLĠZCE-I in devamı olup, öğrencilerin ĠNG 161 dersinde kazandıkları temel bilgi ve becerilerini geliģtirmelerini amaçlar. Bu dersin bitiminde öğrenciler, tercihlerini sorma ve belirtme, yön sorma ve verme, gelecekle ilgili tahminler yapabilme, muhtemel olaylar hakkında konuģabilme yeteneklerini geliģtireceklerdir. Ayrıca bu ders öğrencilerin edilgen çatı ve dolaylı konuģma kalıplarını kullanarak iģ mektupları yazabilme pratiğini kazanmalarını sağlar. DERSİN KODU: DERSİN ADI: TÜRK DĠLĠ - II KREDİSİ: 2 AKTS: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Anadilini doğru kullanma becerisini kazandırmak; bu beceriyi kazanarak üniversiteye gelmiģ olan öğrencilerinde bu alandaki yeteneklerini geliģtirmek amacıyla düģünce üretme ve düģündüğünü yazmanın esas olduğu derste, noktalama iģaretleri ve imla kuralları, kompozisyon kuralları, yazı türleri örneklerle ele alınmakta ve bunlarla ilgili yazma çalıģmaları yapılmaktadır. Ayrıca çeģitli romanlar, Ģiir kitapları ve tiyatro eserleri okunmakta ve incelenmektedir. Sınıfta okuma tiyatrosu yapılarak, çeģitli diksiyon teknikleri ile uygulamalı vurgu ve tonlama dersleri yapılmaktadır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GÖRSEL TASARIM - I KREDİSİ: 8 AKTS: 7 DERSİN İÇERİĞİ: Bilgisayarda görsel tasarımlar oluģturma yeterlilikleri kazandırmak. Bu ders bünyesinde, Grafik Tasarımın temel kavramlarına yönelik stüdyo projeleri, logotype, amblem ve diğer tipografik tasarım uygulamalarına yönelik bilgiler verilir ve uygulama aģamasına geçilir.

5 DERSİN KODU: DERSİN ADI: GRAFĠK DESEN KREDİSİ: 2,5 AKTS: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ile öğrenciye, canlı cansız modelleri gözlemleyip inceleyerek ölçü-oran ve kompozisyon ilkelerine uygun çizme yeterlilikleri kazandırılacaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GRAFĠK SANATI TARĠHĠ KREDİSİ: 2 AKTS: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Tarih öncesi devirlerde insanlar ve toplulukları arasında baģlayan görsel iletiģimle ilgili davranıģların ve ortaya çıkan görsel elamanların (iģaret ve semboller) geliģimi. Yazının ortaya çıkıģı. Asya ve Ön Asya'da yazının kullanımı ve görsel dilin geliģimi. Mısır ve Mezopotamya ve Anadolu'da yazının kulanım alanları. Kitabın ortaya çıkıģı, el yazması kitaplardan günümüze kadar olan geliģimi. Ġlk baskının ortaya çıkıģı ve matbaanın icadı. Avrupa ve dünyaya yayılıģı. Kâğıdın bulunuģu ve Avrupa'ya yayılmasıyla birlikte baģlayan geliģmeler. Reform hareketlerinin Avrupa'da bıraktığı etkiler. Sanayi devrimiyle birlikte ortaya çıkan geliģmeler ve Bauhaus. Bauhaus'un dünyaya yayılması ve bıraktığı izler, tanıma yönelik kullanılan malzemeler ve günümüze kadar olan geliģmeler. DERSİN KODU: DERSİN ADI: PERSPEKTĠF KREDİSİ: 2,5 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Teknik çizim kurallarına göre temel geometrik formların, tek, iki ve üç kaçıģ noktalı perspektif çizim konularını kavratmaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: YAZILIM KURULUMU VE YÖNETĠMĠ KREDİSİ: 1,5

6 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Öğrenciye meslek hayatında kullanacağı yazılım kurulumu ile ilgili yeterliklerin kazandırılması amaçlanmaktadır DERSİN KODU: DERSİN ADI: SUNUM TEKNĠKLERĠ DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencinin, kendi çalıģmalarından oluģan sergi ve gösteriler hazırlayabilecek ve tüm çalıģmalarını içeren sunum dosyaları hazırlayarak sunabilmesi amaçlanmaktadır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: STAJ - I KREDİSİ: 0 AKTS: 8 DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencilerin iģ hayatına baģlamadan önce mesleki alanda ilgilerini test etme olanağı sunma, öğrencilerin elde ettikleri teorik bilgileri uygulamaya aktarma becerisi ile mesleki alanda yeteneklerini geliģtirme imkânı sağlamak, öğrencilerin akademik ortamdan çalıģma ortamına uyum sağlamasına katkı yapmak ve öğrencilerin sorumluluk anlayıģlarını artırmaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GRAFĠK TASARIM TEKNOLOJĠLERĠ DERSİN İÇERİĞİ: Tasarımların baskısında kullanılan teknikleri ve baskı süreçlerinin öğrenilmesini amaçlar.

7 DERSİN KODU: DERSİN ADI: SANAT ELEġTĠRĠSĠ DERSİN İÇERİĞİ: 21.yy da bireylerin eğitiminde eleģtirinin önem kazanmasıyla bu yaklaģımın sanat konularına uygulanması. Sanat eleģtirisinin niçini ve gerekliliği, sanat eleģtirmenlerinin görevleri, araģtırıcı sanat eleģtirisi yöntemleri ve eleģtiri evreleri ve eleģtiride sorgulama stratejileri. DERSİN KODU: DERSİN ADI: TASARIM VE MALZEME DERSİN İÇERİĞİ: Ders endüstriyel bir ürünün nasıl ortaya çıktığını ve malzeme seçiminin tasarımda hangi safhada değerlendirildiğini anlatır. Tasarlanan ürünün parçaları için uygun özelliklerde malzeme seçiminin nasıl yapıldığını, malzeme standartlarını ve özellikle veri kaynaklarını öğretir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: UYGULAMALI GĠRĠġĠMCĠLĠK DERSİN İÇERİĞİ: Kendi iģini kurmak isteyen öğrencilerin giriģimcilik için sahip olmaları gereken kiģisel özelliklerini ortaya koymalarını, Gerekli bilgi ve beceriyi kazanmalarını, Uygulamalı olarak bu yetkinlikleri elde etmelerini amaçlamaktadır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: KÜLTÜR TARĠHĠ

8 DERSİN İÇERİĞİ: Kültür Tarihi dersinin amacı kültür kavramının tanıtmak, insanlığın geliģmesinde uygarlıkların rolünün ve yerinin anlamını açıklamak, tasarım disiplinlerinde kültürel geçmiģin yeniyi yaratmak için baģlıca bir araç olduğunu kavratmak, kültürel coğrafyada birbirleriyle iliģkili olan uygarlıkların teknoloji, ticaret, bilim, inanç ve sanat /zanaat etkinliklerinin karģılaģtırmasını yapmaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: ÇAĞDAġ SANAT YORUMU DERSİN İÇERİĞİ: Sanatsal bir olguyu, tarihi, sosyolojik, estetik, psikolojik, felsefi ve politik boyutuyla değerlendirebilecek bir entelektüel birikimin sağlanması amaçlanmaktadır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SOSYAL SORUMLULUK VE ETĠK DERSİN İÇERİĞİ: Toplumların huzurunu ve geliģmesini sağlamak için, kiģilerde sorumluluk ve vatandaģlık bilincini geliģtirmek, meslek etiği konularında duyarlılık oluģturmak. Bu derste, sorumluluk kavramının tarihsel geliģimi evrensel değerler ile ele alınacaktır. Günümüzde tüm kiģilerin ve kurumların toplumun yaģam kalitesini iyileģtirmek için Türkiye ve Dünyada yapılan sosyal sorumluluk projelerini inceleyip bilgi sahibi olmak, uygulanabilecek yeni projeler üzerinde fikri tartıģma ortamı hazırlamaktır. Ayrıca etik kavramı, evrensel ve toplumlararası farklılıkları ile ortaya konup, meslek etiği konuları üzerinde durulacaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: KÜLTÜREL ETKĠNLĠKLER DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencileri bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklere teģvik etmek dersin asıl amacıdır. Bu tür etkinliklere olan ilgi ve tutumları arttırmak, katılımlarını sağlamak, onlara yaģam boyu öğrenme ve sorgulama bilinciyle bilgiyi paylaģma ve öğrenme becerisi kazandırmak amaçlanmaktadır.

9 III. YARIYIL DERSİN KODU: DERSİN ADI: ĠLLÜSTRASYON,5 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Ġllüstrasyonun terminolojik açıklaması. Kullanım alanları( suluboya, guaģ, akrilik, pastel, kolâj, kuru boya vb.) ve teknikleri. Dijital ortamda hazırlanan illüstrasyon tekniği ve uygulama alanları gözlemlenerek uygulamalı olarak öğretilir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GÖRSEL TASARIM - II KREDİSİ: 5,5 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: HazırlanmıĢ bir grafik projenin, üretim alanları içinde kullanılabilmesi için nasıl bir teknikle hazırlanması gerektiği araģtırılır. Baskı tekniklerine göre, uygun bilgisayar programları kullanılarak, (Photoshop, FreeHand, Illustrator, InDesign vb) oluģacak bir duyuruda hazırlanması gereken görüntünün grafik elemanlarının tanımlanması yapılır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: ÖZGÜN BASKI - I,5 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Özgün baskı yapma yeterlilikleri kazandırmak ve matbaacılığın doğuģuyla birlikte baģlayan temel baskı tekniklerinin (tipo-yüksek baskı, tifduruk-çukur baskı, ofset - düz baskı, Serigrafi-elek baskı, fleksolastik baskı) tanımlanması. Baskı öncesi ve sonrası yapılacak iģlerin açılımı. Matbaacılık jargonunun (özgün sözcük ve terimlerinin) kavranması. Standart Kâğıt normunun açılım ve kâğıt türlerinin tanımlanması.

10 DERSİN KODU: DERSİN ADI: TEMEL FOTOĞRAF - I,5 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders, fotoğrafı, keģfinin öncesinden, 19.yüzyılda ortaya çıkıģına ve günümüz çağdaģ uygulamalarına kadar ele alır. Deresin amacı, öğrencilerin görsel okuma yapabilmelerini ve fotoğraftaki farklı türler ve yaklaģımları tarihi bağlamlarında bilmelerini sağlamaktır. Derste fotoğrafçılığın temel kavramları ve teknikleri öğretildikten sonra öğrencilere uygulama projeleri verilecektir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GRAFĠK TASARIM PROJE I KREDİSİ: 2,5 AKTS: 2 DERSİN İÇERİĞİ: Önceki yıllarda edinilen grafik tasarımın temel bilgilerini, grafik proje üretiminde kullanabilme yeteneği kazandırmak hedeflenmektedir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SUNUM TEKNĠKLERĠ DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencinin, kendi çalıģmalarından oluģan sergi ve gösteriler hazırlayabilecek ve tüm çalıģmalarını içeren sunum dosyaları hazırlayarak sunabilmesi amaçlanmaktadır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: ÜÇ BOYUTLU TASARIM DERSİN İÇERİĞİ: Grafik tasarımın önemli bir bölümünü oluģturan üç boyutlu tasarımın (Ambalaj Tasarımı) bağımsız bir konuma getirilerek, çağdaģ teknoloji olanakları ölçüsünde gerçekleģtirilmesi ve ambalaj tasarımının alt

11 birimlerinin tasarlanması. Üç boyutlu tasarımların ayrıntılarının değerlendirilmesi, reklam ve tanıtım dünyasında gereksinim duyulan üç boyutlu tasarım stantlarının gerçekleģtirilmesi. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GÖRSEL KÜLTÜR VE ĠLETĠġĠM DERSİN İÇERİĞİ: Bu derste öğrencilerin görsel kültürü anlamlandırma ve anlatımda, pazarlama ve iletiģim çalıģmaları göstergelerini biçem, biçim ve anlatı yönleriyle çözümleme yetisini kazanması amaçlanmaktadır. Görsel kültür elemanlarının göstergebilimsel ve kültürel çözümleme ile eleģtirilmesi ve irdelenmesi söz konusudur. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GÖRSEL ALGILAMA DERSİN İÇERİĞİ: Bu derste, görsel algılama yöntemleri aracılığıyla tasarım tarihinde yer alan çalıģmaların analiz edilmesi amaçlanmaktadır. Görsel algılama yöntemleri ve tasarım tarihi incelenerek çalıģmaların analiz edilmesi çalıģmalarına yer verilir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SANAT FELSEFESĠ VE ESTETĠK DERSİN İÇERİĞİ: Dersten beklenmesi gereken pratik amaç öğrencinin Sanat felsefesinin temel kavramlarının ve problemlerinin tarihsel ve felsefî derinliğine belli ölçüler içerisinde nüfuz etmesi ve konuyla ilgili bugünün kavramlarını ve problemlerini bu derinlikle bağıntı içerisinde anlayabilmesi ve kavrayabilmesidir. En genel çerçevesi içerisinde bu sanat felsefesi dersi, güzel in, sanatın ve duyarlığın veya alımlamanın felsefî kavramsal değerlendiriliģinde olgunlaģma hedefine doğru ilerletilmeye çalıģılacaktır.

12 DERSİN KODU: DERSİN ADI: ARTĠSTĠK DESEN DERSİN İÇERİĞİ: Sanat tarihinin önemli ustaları ile desenleri doğrultusunda, canlı modele akademik bakıģ açısı ile yaklaģarak; temel plastik elemanlardan çizginin kullanımına yönelik çözümlemeler yapabilme. DERSİN KODU: DERSİN ADI: DENEYSEL TĠPOGRAFĠ DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencinin kendini geliģtirmesi için yeni yönelimler ve yöntemlerle yaratıcı çözümler üretmesi dersin ana amacıdır. Bu doğrultuda yapılacak olan çalıģmaların projelerinin öğrenciler tarafından yapılandırması amaçlanmaktadır. Öğrenciler yöntem, materyal ve sunum açısından serbest bırakılır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SERGĠLEME VE STANT TASARIMI DERSİN İÇERİĞİ: Stant tasarımı konusunda, sergilenecek olan ürün yada hizmetin niteliğine ve üretici firmanın misyonuna paralel olarak fonksiyonel ve formel kurguları oluģturabilme, bu anlamda elde edilen strüktürü eģ zamanlı olarak estetik bir bütüne ulaģtırabilme becerisinin öğrencilere kazandırılması. DERSİN KODU: DERSİN ADI: ĠNTERAKTĠF TASARIM

13 DERSİN İÇERİĞİ: Grafik tasarım disiplini içerisinde interaktif etkileģimli medya araçlarını tasarımlamak için gerekli olan temel araçların tanıtımı, kullanımının öğretilmesi ve bunlara iliģkin deneysel uygulamalar. DERSİN KODU: DERSİN ADI: BASIM TEKNĠKLERĠ DERSİN İÇERİĞİ: Bireyin baskı sistemlerini anlayabilmesi, hazırladığı bir iģi en uygun baskı tekniğinin esaslarına uygun olarak hazırlaması için baskı öncesi iģlemleri ve malzemeleri tanıması ve yeterliliklerini arttırması. Baskı teknikleri için gereken aģamaları bilir, malzemeleri ve teknik bilgileri öğrenir ve tasarıma uygular. Beceri: Baskı tekniklerinde doğru malzemeleri seçerek daha etkili ve yaratıcı projeler geliģtirir. Mesleki yeterlilik: Baskı tekniklerini farklı malzemelerle ve konseptlerde kullanarak daha etkili tasarımlar ile baskılar gerçekleģtirir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: REKLAM METĠN YAZARLIĞI DERSİN İÇERİĞİ: Bir iletiģim biçimi olarak reklamı, yaratım sürecinden uygulama aģamalarına kadar tüm yönleriyle tanımak, reklamcılık sektörü içinde etkili yaratıcı fikir geliģtirebilmek ve grafik çözüm önerileri sunabilme becerileri kazandırmak amaçlanmıģtır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: MĠTOLOJĠ VE DĠN DERSİN İÇERİĞİ: Din ve Mitolojinin ortak konuları hakkında bilgi edinir. Tanrı hakkında din ve mitolojinin ortaya koyduğu görüģleri değerlendirir. Kainat ve Ġnsanın yaradılıģı hususunda her iki bakıģ açısını karģılaģtırır. Tufan ve Kahramanların kıssaları ile ilgili bilgileri öğrenir. Din ve Mitolojinin metotlarını karģılaģtırarak temel konular hakkında çıkarımda bulunur. Bu dersin amacı, Din ve Mitolojideki ortak kavramlar üzerinde durmaktır. Tanrı, Kainat ve Ġnsan konusunda din ve mitolojinin bakıģı konu edinilir. Bu ders, farklı kültür ve dinlerdeki Tanrı

14 anlayıģlarını içerir. Kainat ve Ġnsanın yaradılıģı ile ilgili aktarımları değerlendirmek. Tufan ve yaģamın diğer yönleriyle ilgili çeģitli Kıssalar konusunda bilgi vermek. DERSİN KODU: DERSİN ADI: Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencilere; 6331 sayılı ĠĢ Sağlığı Ve Güvenliği Kanununun Amaç ve Kapsamı ile ilgili bilgi vermek, iģyerlerinde; iģ sağlığı ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik görev, yetki, sorumlulukları hakkında temel bilgiler vermek, iģverenin ve iģçinin; iģyerindeki hak ve yükümlülükleri hakkında temel bilgileri öğrenmelerini sağlamak, Öğrencinin; ĠĢ sağlığı ve güvenliği konusunda yasal mevzuatı takip edebilmesini ve yorumlamasını sağlamak. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SPORTĠF FAALĠYETLER I F DERSİN İÇERİĞİ: Beden eğitimi ve sporda temel kavramlar, eğitim ve öğretimde beden eğitimi ve sporun yeri, iģlevi, amaçları, felsefesi, diğer bilimlerle iliģkisi, beden eğitimi ve sporda meslek alanlarının geleceği, Türk Eğitim ve Spor kurumları içindeki yeri ve iģlevi. DERSİN KODU: DERSİN ADI: DENEYSEL BASKI TEKNĠKLERĠ DERSİN İÇERİĞİ: Baskı tekniklerinin tarihsel geliģimi, baskı teknolojilerinin çeģitleri ve bunların özellikleri, baskı teknikleri arasındaki farklılıklar, baskı tekniklerinde kullanılan baskı malzemelerinin kâğıt, mürekkep, kalıp özellikleri ve çeģitlerinin sınıflandırılması ile ilgili temel bilgileri vermek ve kavratmaktır.

15 DERSİN KODU: DERSİN ADI: MEDYA ANALĠZĠVE GRAFĠK ÇÖZÜMLEME DERSİN İÇERİĞİ: Medya metinlerinin çok daha aktif, etkili ve eleģtirel incelenmesini hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda Batı da, özellikle de Ġngiltere de, basının geliģimi, basının endüstrileģmesi, yeni bir lisans sistemi olarak ortaya çıkan reklam, basın baronlarının ortaya çıkıģı, McLuhan ın görüģleri, son olarak da medya teknolojileri ve kültürel formlar ele alınacaktır. IV. YARIYIL DERSİN KODU: DERSİN ADI: AMBALAJ TASARIMI KREDİSİ: 2,5 DERSİN İÇERİĞİ: Ambalajın tarihsel geliģimi. Ambalajda taģıyıcı ve koruyucu iģlevsellik. Ürünle ilgili bilgilenmek için gereken hiyerarģik yapının oluģması. Markanın tanımı ve markalama. Ambalajın ürüne ve türüne göre sınıflandırılması. Ambalajın üretim dili ve teknolojileri. DERSİN KODU: DERSİN ADI: ÖZGÜN BASKI - II,5 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Özgün baskı yapma yeterlilikleri kazandırmak ve üretilecek bir grafik iģte baskı tekniğinin tanımlanması. Baskı sisteminin prensiplerinin kavranması. Baskı öncesi yapılması gereken hesaplamalar. Baskıda suyolu ve gramaj. Özel üretilmiģ kâğıt türleri ve uygulama alanları. Baskı sonrası yapılması gereken iģler. Ciltleme ve mücellitlik iģleri ve terimleri. Bıçak nedir? Ona göre hazırlanacak bir grafik tasarımda yapılması gereken iģlemler ve çözüm yolları. Yeni matbaacılık teknolojisi ve araçlarının tanımı.

16 DERSİN KODU: DERSİN ADI: TEMEL FOTOĞRAF - II KREDİSİ: 4,5 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Öğrencinin kullanacağı makine ve objektifleri tanıtarak temel fotoğraf bilgi ve becerilerini kazandırılacaktır. Dijital fotoğraf teknolojisi, fotoğraf düzenlemek için kullanılan programlar ve dijital fotoğrafçılıkta kullanılan teknik malzemeler ders içeriğinde iģlenir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: YAYIN GRAFĠĞĠ DERSİN İÇERİĞİ: Gazete, dergi gibi çok sayıda ve farklı basım tekniklerini içeren çok sayfalı yayınların tasarım süreçleri ve uygulamaları tanıtılır, uygulamalar yaptırılır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: GRAFĠK TASARIM PROJE II,5 AKTS: 4 DERSİN İÇERİĞİ: Üç yarıyılda aldıkları grafik disiplin ve üretim teknikleri içinde öğrenciler seçtikleri konularla ilgili, sanatsal bir projede aranan tüm niteliklere sahip çalıģma yaparak, derledikleri kuramsal ve pratik çalıģmalarla yaptıkları araģtırmaları içeren bir proje hazırlarlar. DERSİN KODU: DERSİN ADI: REKLAM GRAFĠĞĠ

17 DERSİN İÇERİĞİ: Reklama dair teorik bilgilerden yola çıkılarak, bu bilgilerin pratik karģılıkları üzerinde durulacaktır. Yapılacak genel analizlerle reklama dair Ģifrelerin çözülmesine katkıda bulunulacaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SAYISAL VĠDEO VE KURGU DERSİN İÇERİĞİ: Son yıllarda geliģen ve Sinema -TV kurgusunun ayrılmaz bir parçası haline gelen sayısal kurgu uygulamalarını öğrencilere aktarmak. Dersin önemli amaçlarından biri de bu teknolojileri öğrencilerin tanımalarının yanında uygulayabilir hale gelmesini sağlamaktır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SANAT VE TASARIM KÜLTÜRÜ DERSİN İÇERİĞİ: GeçmiĢten günümüze kadar, sanatta meydana gelen değiģmeler ile sanat yapıtlarının toplumsal, siyasal, ekonomik, kültürel değiģim ve geliģmelerin ele alınması; sanatçı / sanat yapıtı / sanat izleyicisi arasındaki iliģkilerin irdelenmesidir. DERSİN KODU: DERSİN ADI: BĠLGĠLENDĠRME TASARIMI DERSİN İÇERİĞİ: Bilgilendirme sistemlerinin incelenmesi. Yazı, çizgi, resim, renk, flaģ, hareket, mekan, ses, interaktivite gibi grafik tasarım elemanlarının, inģa edilmiģ ya da doğal çevre içinde, baskı, taban veya dijital ortamda planlaması, tasarlaması, yerleģtirilmesi ve gösterilmesi.

18 DERSİN KODU: DERSİN ADI: WEB TASARIM DERSİN İÇERİĞİ: Ġnternet ortamı için web sayfası tasarlama yeterlikleri kazandırmak. Temel internet kavramları, Web tasarımına giriģ, HTML editörleri, Tasarım ve planlama aģamaları, HTML, CSS Uygulamaları, Javascript, DOM temelleri, XML, DHTML. DERSİN KODU: DERSİN ADI: DĠSĠPLĠNLERARASI ATÖLYE II DERSİN İÇERİĞİ: Diğer disiplinlerle iliģkili olarak bir tema üzerine tasarım yapılması ve atölyenin geziler ve sergiler ile desteklenmesi. DERSİN KODU: DERSİN ADI: ÇAĞDAġ TÜRK GRAFĠK SANATI DERSİN İÇERİĞİ: Modernizmi hazırlayan sanat hareketleri, Gelecekçilik (Fütürizm), Kübizm ve Dadaizm'in Grafik Tasarıma etkileri, Bauhaus, ĠnĢacılık (Constructivism), De Stijl, Yeni Tipografi (Typography), Art Deco, Uluslararası Tipografik Stil (Ġsviçre Tasarımı), Pop Art, Psychodelic grafik tasarım, Polonya, Japonya, Küba Grafik Tasarımı, Modernizmin sınırlılıkları ve post-modernist grafik tasarım, Türk Grafik Tasarım tarihi, Türk Hat sanatı, ÇağdaĢ Türk Grafik Tasarımcıları. DERSİN KODU: DERSİN ADI: STÜDYO FOTOĞRAFÇILIĞI

19 DERSİN İÇERİĞİ: Mekân, yemek, tekstil, portre, moda fotoğrafçılığı gibi birçok alanı kapsayan profesyonel çekimlerin stüdyo ortamında gerçekleģtirilebilmesi için gerekli temel ilkeler ve uygulamalar. DERSİN KODU: DERSİN ADI: MASAÜSTÜ YAYINCILIK DERSİN İÇERİĞİ: Hem Vektörel hem de Bitmap grafiklerle çalıģma konusunda oldukça yetenekli olan Adobe Fireworks programını kullanarak grafikler oluģturmak, web uygulamaları yapmak. Vektörel tabanlı bir uygulama olan Adobe Illustrator programını kullanarak Grafiksel tasarımlar (Logo, poster, broģür) yapmak. Adobe Indesign programını kullanarak E-kitap ve diğer dijital yayınların geliģtirilmesi. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SANAT KAVRAMLARI VE KURAMLARI DERSİN İÇERİĞİ: Derslerde, Modern /ÇağdaĢ sanat akımları ile kuramlarına temel oluģturan sosyal, kültürel ve entelektüel fenomenler üzerinde durulur. Bunlara ek olarak, verilen bilgiler ve "okuma"ların ıģığında öğrencilerin katılımıyla, figüratif ve non-figüratif sanat ürünleri ve eleģtirmenlerin stratejileri üzerinde tartıģmalar (yazılı ve sözlü) yapılır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: DENEYSEL GRAFĠK UYGULAMALARI DERSİN İÇERİĞİ: I. Dönemde baģlatılan tipografi ve grafik tasarım alanındaki deneysel yaklaģım temelli üretilen fikirlerin yaģamın farklı alanlarında uygulanabilir çalıģmalar yapılabileceğini amaçlar. 2 yıllık önlisans sürecinde elde edinilen bilgi birikimini geleneksel ve çağdaģ uygulamaların ötesinde öğrencinin kreatif yönünü de teģvik ederek deneysel ancak gerçekte uygulanabilir tasarımlar gerçekleģtirmeyi amaçlar.

20 DERSİN KODU: DERSİN ADI: DENEYSEL FOTOĞRAF DERSİN İÇERİĞİ: Fotoğraf eğitiminde deneysel fotoğraf olgusunun kuram, yöntem ve araçlarının tüm tasarlama ve uygulama projeleri için; temel "deneysel" bilginin, bilinen veya araģtırma sonucu bulunacak yöntemlerin kazanılması. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SANAT SOSYOLOJĠSĠ DERSİN İÇERİĞİ: Sanat sosyolojisi dersinde öğrenci, sanatın doğal bir nesne olmayıp sosyal bir niteleme olduğunu anlar, sanatçı nitelemesinin sosyal süreçler ve birimlerle, ajanlarla olan iliģkisi bağlamında her toplumsal mekânda sosyal bir kategori olarak nasıl kendi ayırt edici varlık alanını oluģturduğu hakkındaki farkındalık düzeyini geliģtirir. Toplumsal bağlam içinde, estetik değerleri, sanat ve sanatçı nitelemesini karģılaģtırmalı olarak anlar ve ifade eder. DERSİN KODU: DERSİN ADI: FĠNANSAL OKURYAZARLIK DERSİN İÇERİĞİ: Günümüz koģullarında tasarrufların verimli biçimde değerlendirebilecek olanakları fark etmeyi sağlamak. Bu sayede sadece bankada vadeli hesap açmanın dıģında da güvenli ve yüksek getirili natiflerin olduğunu ve bunlara eriģimin zor olmadığını göstermek. Bu konuda her anlatılana inanmadan hangi kaynaklardan bilgi alınabileceğini öğretmek. DERSİN KODU: DERSİN ADI: MARKA ĠLETĠġĠMĠ VE REKLAMCILIK

21 DERSİN İÇERİĞİ: Günümüzde pazarlama yönetiminin odak noktası haline gelen marka kavramının doğru anlaģılması, etkili bir biçimde oluģturulması ve stratejik olarak yönetilmesine yönelik anlayıģ ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: DĠKSĠYON VE GÜZEL KONUġMA DERSİN İÇERİĞİ: Bu ders ile öğrencilerin; düģündüklerini, duyduklarını, gördüklerini, yaģadıklarını, öğrendiklerini, bildiklerini açık, anlaģılır, doğru ve etkili bir biçimde sözlü anlatma beceri ve alıģkanlığı kazanmaları; Türkçeyi konuģma ve yazma kurallarına uygun olarak bilinçli, doğru ve özenli Ģekilde kullanmaları; hazırlıklı veya hazırlıksız olarak bir kiģi veya topluluk karģısında duygu ve düģüncelerini etkili ve anlaģılır biçimde ifade edebilme becerisini geliģtirmeleri; iģ ve meslek hayatında sözlü olarak kendini rahatça ifade edebilme, topluluk önünde konuģabilme, sunum yapma becerilerini geliģtirmeleri; iģ yaģamında karģılaģabilecekleri sorunları konuģarak, çözebilmeleri; yorumlayıp, değerlendirme yapmaları ve sözlü ifade edebilmeleri amaçlanmaktadır. DERSİN KODU: DERSİN ADI: SPORTĠF FAALĠYETLER II DERSİN İÇERİĞİ: Sosyal çevreyi yaģanabilir kılmak için etrafındaki tüm bireylerin değerlerine saygılı, ilkeli, yaratıcı ve çok yönlü düģünebilen, bireysel farklılıklara saygılı ve değer veren kiģiler yetiģtirmektir.

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2011-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170026 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2010-2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690240011 DERSİN

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI I. YARIYIL DERSİN KODU 2011-2012 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA HAFTALIK DERS

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2010-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI I. YARIYIL DERSİN KODU DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA HAFTALIK DERS

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2013-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170026 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2013-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690240011 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS MÜFREDATI I.YARIYIL D.Kodu Ders Adı T. U. L. Kredi

Detaylı

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ

EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2016-2017 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I.YARIYIL D.Kodu Ders Adı T. U. L. Kredi

Detaylı

II.YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ

II.YARIYIL MESLEKİ SEÇMELİ NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI İKİNCİ ÖĞRETİM 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREDATI I.YARIYIL D.Kodu Ders Adı T. U. L. Kredi

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2006-2008 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170011 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2005-2007 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170001 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2007-2009 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170011 DERSİN

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2009-2011 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI NORMAL ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ I. YARIYIL DERSİN KODU: 0690170013 DERSİN

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREDATI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREDATI I. YARIYIL DERSİN KODU SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI 2009-2010 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREDATI DERSİN ADI TEORİK UYGULAMA HAFTALIK DERS SAATİ ZOR./SEÇ./MES.

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL, İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL, İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU GÖRSEL, İŞİTSEL TEKNİKLER VE MEDYA YAPIMCILIĞI BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI I. YARIYIL DERSİN KODU 2008-2009 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DERS MÜFREFATI DERSİN

Detaylı

GRAFİK TASARIMI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: GT)

GRAFİK TASARIMI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: GT) GRAFİK TASARIMI İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: GT) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER GT 103 GRAFİK SANATI TARİHİ 2 (2+0+0) AKTS 2 Tarih öncesi devirlerde insanlar ve toplulukları arasında

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KDZ. EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KDZ. EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ 1. YARIYIL DERSLERİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KDZ. EREĞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI BİRİNCİ VE İKİNCİ ÖĞRETİM DERS İÇERİKLERİ EGT101 Temel Tasarım I 1.Yarıyıl 3 2 4 4

Detaylı

BÖLÜMÜMÜZDE ANLATILAN DERSLER

BÖLÜMÜMÜZDE ANLATILAN DERSLER BÖLÜMÜMÜZDE ANLATILAN DERSLER - Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi - I: Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi ile ilgili kavramları, Osmanlı yenileşme sürecini, I. ve II. Meşrutiyet Dönemlerini, buna paralel

Detaylı

D.Kodu Ders Adı T. U. L. Kredi AKTS

D.Kodu Ders Adı T. U. L. Kredi AKTS I.YARIYIL NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS MÜFRADATI 0690170026 Atatürk İlkeleri ve

Detaylı

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU

NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SEYDİŞEHİR MESLEK YÜKSEKOKULU I.YARIYIL TASARIM BÖLÜMÜ GRAFİK TASARIMI PROGRAMI NORMAL ÖĞRETİM 2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI DERS DAĞILIM ÇİZELGESİ 0690170026 Atatürk İlkeleri

Detaylı

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6

GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI. GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ GRAFİK TASARIM BÖLÜMÜ DERS İÇERİKLERİ 1.YIL GÜZ YARIYILI GRA 101 Temel Tasarım I (2,4) 6 Malzeme kullanma, tasarlama, tasarları uygulayabilme konusunda gerekli becerinin oluşturulması

Detaylı

İletişim Programlarına Özgü Öğretim Çıktıları

İletişim Programlarına Özgü Öğretim Çıktıları İletişim Programlarına Özgü Öğretim Çıktıları Lisans düzeyindeki bir iletiģim programının değerlendirilmesi için baģvuruda bulunan yükseköğretim kurumu, söz konusu programının bu belgede yer alan ĠLETĠġĠM

Detaylı

DIŞ TİCARET İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: DAB) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4

DIŞ TİCARET İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: DAB) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 DIŞ TİCARET İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: DAB) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 İnternet Ve İnternet Tarayıcısı, Elektronik Posta

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ)

4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) KODU ÖN KOŞULU 4. YARIYIL (2. SINIF BAHAR DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı ADI T* U* AKTS ETB202 ETB201 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje II 6 6 11 ETB204 Makine Elemanları 2 0 3 ETB206 Tasarımda

Detaylı

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz)

Doç. Dr. Osman ÜRPER (Bahar) Doç. Dr. Osman ÜRPER (Güz) MALTEPE ÜNİVERSİTESİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI LİSANS PROGRAMI 2011-2012 Öğretim Yılı Dersin adı: Bitirme Projesi I Dersin Kodu: GİT 405 AKTS Kredisi: 10 4.yıl - 7.yarıyıl Lisans Zorunlu

Detaylı

İLEDAK İletişim Programlarına Özgü Öğretim Çıktıları

İLEDAK İletişim Programlarına Özgü Öğretim Çıktıları İLEDAK İletişim Programlarına Özgü Öğretim Çıktıları Lisans düzeyindeki bir iletiģim programının değerlendirilmesi için baģvuruda bulunan yükseköğretim kurumu, söz konusu programının bu belgede yer alan

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili STAJ Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer ( )

Detaylı

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 7.YARIYIL (4. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB401 ETB302 Endüstri Ürünleri Tasarımı Proje V 6 6 12 ETB403 Fikri Haklar 2 0 3 SERBEST

Detaylı

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu

Türk-Alman Üniversitesi. Ders Bilgi Formu Türk-Alman Üniversitesi Ders Bilgi Formu Dersin Adı Dersin Kodu Dersin Yarıyılı TUR001 Türkçe 1 5 ECTS Ders Kredisi (saat/hafta) (saat/hafta) (saat/hafta) 2 2 - - Ön Koşullar Dersin Dili Dersin Seviyesi

Detaylı

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5

BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI( ) BAS 453 Deneysel Baskıresim I Mesleki Seçmeli Dersler (2) - 22,5 Seçmeli Ders (1) - 4,5 BASKI SANATLARI BÖLÜMÜ DERS PROGRAMI(2015-2016) I. YARIYIL BİL 150 Temel Bilgi Teknolojisi 4+0 5 MİT 105 Mitoloji ve İkonografi 2+0 3 RSM 107 Temel Resim Eğitimi I 3+3 6 SAN 101 Temel Sanat Eğitimi I 3+6

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 8.9.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik Yıl

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇMELİ SANAT ATÖLYE I (GRAFİK TASARIM)* Ders No : 0310380042 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri Ders

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Perspektif Ders No : 069017006 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi

Detaylı

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL VE BEġERĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ HALKLA ĠLĠġKĠLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 MÜFREDATI DERS ĠÇERĠKLERĠ

NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL VE BEġERĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ HALKLA ĠLĠġKĠLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 MÜFREDATI DERS ĠÇERĠKLERĠ NECMETTĠN ERBAKAN ÜNĠVERSĠTESĠ SOSYAL VE BEġERĠ BĠLĠMLER FAKÜLTESĠ HALKLA ĠLĠġKĠLER VE REKLAMCILIK BÖLÜMÜ 2015-2016 MÜFREDATI DERS ĠÇERĠKLERĠ 1. SINIF 1. YARIYIL 0020030001 ATATÜRK ĠLKELERĠ VE ĠNKILAP

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ GRAFİK TASARIMI YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Yüksek Lisans Programı, grafik

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU DERSİN ÖN KOŞULU 5.YARIYIL (3. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS ETB301 ETB202 Edndüstri Ürünleri Tasarımı Proje III 6 6 12 ETB303 Ürün Elektromekaniği

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Desen I Zorunlu 4 Ön Koşullar Dersin Seviyesi

Detaylı

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ( SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN

SOSYAL BİLGİLER DERSİ ( SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN SOSYAL BİLGİLER DERSİ (4.5.6.7 SINIFLAR) ÖĞRETİM PROGRAMI 1 DERS AKIŞI 1.ÜNİTE: SOSYAL BİLGİLER ÖĞRETİM PROGRAMININ GENEL YAPISI, ARADİSİPLİN, TEMATİK YAKLAŞIM 2. ÜNİTE: ÖĞRENME ALANLARI 3. ÜNİTE: BECERİLER

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Yayın Grafiği Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim( ) Diğer

Detaylı

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: TUR) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4

TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: TUR) BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ İKMEP ÖNLİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ (Program Kodu: TUR) YARIYIL I ZORUNLU DERSLER BİM 171 BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİSİ 2 (1+0+2) AKTS 4 İnternet Ve İnternet Tarayıcısı,

Detaylı

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ

EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ EGE ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR, TASARIM VE MİMARLIK FAKÜLTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ DERS İÇERİĞİ Ders Kodu Dersin Adı Dersin Türü Yıl Yarıyıl AKTS Bilgisayar Destekli Grafik Tasarım Zorunlu

Detaylı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Planı

T.C. BİLECİK ŞEYH EDEBALİ ÜNİVERSİTESİ SÖĞÜT MESLEK YÜKSEKOKULU Basım ve Yayın Teknolojileri Programı Ders Planı 1. Yarıyıl T.C. 1 TRK101 Türk Dili I 2 0 2 Z 1 ATA101 Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 Z 1 ENG101 İngilizce I 2 0 2 Z 1 BYT109 Temel Sanat Eğitimi 2 2 7 Z 1 BYT103 Baskı Teknikleri I 2 2 7 Z

Detaylı

3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ)

3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ) DERSİN KODU ETB201 DERSİN ÖN KOŞULU ETB101, ETB102, ETB103, ETB104, ETB111, ETB112, TEM107, TEM108 3.YARIYIL (2. SINIF GÜZ DÖNEMİ) Zorunlu Dersler ve Ders Programı DERSİN ADI T* U* AKTS Endüstri Ürünleri

Detaylı

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI

SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI SANAT VE TASARIM ANASANAT DALI DOKTORA PROGRAMI YÖK ten 1 Mart 2 de Doktora programımıza olur alınması ile Fakültemizin dikey kuruluşu tamamlanmış olmaktadır. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

çocuk ve çocuk resminin gelişim aşamalarını öğrenir.

çocuk ve çocuk resminin gelişim aşamalarını öğrenir. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇOCUĞUN SANATSAL GELİŞİMİ Ders No : 0310380072 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.10.2016 Diploma Program Adı : HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM, LİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM)

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

KODU DERSİN ADI T U K 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2. Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER

KODU DERSİN ADI T U K 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2. Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER ÇOMÜ / GSF / TEMEL EĞİTİM BÖLÜMÜ BÖLÜM Temel Eğitim Bölümü (G.T.S. IV) Sanat Kuramları A.S.D. 403-404 Çağdaş Sanat I-II 2 0 2 ÖĞRETİM ELEMANI Yard. Doç. Dr. Solmaz BUNULDAY HASGÜLER İMZASI Çağdaş sanatın

Detaylı

Grafik Tasarım III (GRT301 ) Ders Detayları

Grafik Tasarım III (GRT301 ) Ders Detayları Grafik Tasarım III (GRT301 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Grafik Tasarım III GRT301 Güz 2 4 0 4 10 Ön Koşul Ders(ler)i GRT202 Dersin Dili

Detaylı

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU

ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ RESİM BÖLÜMÜ TANITIM FORMU Bölüm Başkanışkanı Bölüm Başkan Yardımcısı(ları) Koordinatörler Doç.Dr. Hakkı Engin GİDERER Öğr. Gör. Burhan YILMAZ 1. Bologna: Öğr. Gör. Reva

Detaylı

Dersin Amaçları. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Dersin Amaçları. Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANASANAT ATÖLYE III (RESİM) Ders No : 0310380091 Teorik : 2 Pratik : 4 Kredi : 4 ECTS : 10 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

Grafik Tasarım Programlarına Giriş (SGT 122) Ders Detayları

Grafik Tasarım Programlarına Giriş (SGT 122) Ders Detayları Grafik Tasarım Programlarına Giriş (SGT 122) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Grafik Tasarım Programlarına Giriş SGT 122 Seçmeli 3 0 0 3 5

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAMSUN MESLEK YÜKSEKOKULU Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Programı 1. Yarıyıl Ders İçerikleri Dersin Adı D.S KR. AKTS Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tar-1.

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı GRAFİK TASARIM VE MASAÜSTÜ YAYINCILIK Öğretim Dili Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda

Detaylı

Desen II (GRT 104) Ders Detayları

Desen II (GRT 104) Ders Detayları Desen II (GRT 104) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Desen II GRT 104 Bahar 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Desen 1 Dersin Dili Dersin Türü Dersin

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Temel Tasarım Ders No : 0907009 : 5 Pratik : Kredi : 5.5 ECTS : 7 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim Tipi Ön Koşul

Detaylı

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. 3. (Güz) Yarıyıl BĠS210

Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS. 3. (Güz) Yarıyıl BĠS210 DERS BĠLGĠLERĠ Ders Adı Kodu Yarıyılı T+U Saati Ulusal Kredisi AKTS Diksiyon ve Güzel KonuĢma BĠS210 3. (Güz) Yarıyıl 2+0 2 3 Ön Koşul Dersleri Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Ön Lisans Dersin Türü

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ. Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı İLGİLİ MAKAMA Sayı : 10476336-100-E.531 29/01/2019 Konu : Ders İçerikleri-Çağdaş Türk Lehçerleri ve Edebiyatları Bölümü İLGİLİ MAKAMA Bu belge 5070 Elektronik İmza Kanununa uygun olarak imzalanmış olup, Fakültemiz Çağdaş

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları

Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Yaratıcı Metin Yazarlığı (SGT 332) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Yaratıcı Metin Yazarlığı SGT 332 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı

IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Önlisans Programı IŞIK ÜNİVERSİTESİ Meslek Yüksek Okulu Grafik Önlisans Programı 1. Yıl Ders Programı I. Yarıyıl II. Yarıyıl Kodu Dersin Adı T U K AKTS Kodu Dersin Adı T U K AKTS GTA 111 Karşılaştırmalı 3 0 3 4 GTA 112

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Türk Dili II Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (x ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim ( X) Uzaktan Öğretim( )

Detaylı

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE DERS İÇEREKLERİ

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE DERS İÇEREKLERİ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU İNGİLİZCE DERS İÇEREKLERİ DERS KODU: AFE 123 AFE 153 Okuma, Bilimsel Yazı & Eleştirel Düşünme I DERS KODU: AFE 124 AFE 154 Okuma, Akademik Yazma ve Eleştirel Düşünme I I Üç saatlık

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ANA SANAT ATÖLYE I (RESİM) Ders No : 0310380039 Teorik : 2 Pratik : 4 Kredi : 4 ECTS : 9 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Ambalaj Tasarımı Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans (X) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (X) Uzaktan Öğretim(

Detaylı

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE)

DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Ders Bilgileri DERS TANITIM BİLGİLERİ (TÜRKÇE) Dersin Adı Kodu Yarıyılı Teori (Saat/Hafta) Uygulama (Saat/hafta) Laboratuar Yerel Kredi AKTS TASARIM FELSEFELERİ GTM 058 2014 15 / GÜZ DÖNEMİ 2 - - 2 2 Önkoşul(lar)-var

Detaylı

İleri Serigrafi Baskı (SGT 330) Ders Detayları

İleri Serigrafi Baskı (SGT 330) Ders Detayları İleri Serigrafi Baskı (SGT 330) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS İleri Serigrafi Baskı SGT 330 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü

İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İzmir Ekonomi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ GÖRSEL İLETİŞİM TASARIMI BÖLÜMÜ Günün Menüsü Görsel İletişim Tasarımı nedir? Görsel İletişim Tasarımcısı ne yapar?

Detaylı

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Bilgisayar Uygulamaları II (PR 314) Ders Detayları

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Bilgisayar Uygulamaları II (PR 314) Ders Detayları Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin Bilgisayar Uygulamaları II (PR 314) Ders Detayları Ders Adı Ders Dönemi Ders Uygulama Kodu Saati Saati Laboratuar Kredi AKTS Saati Halkla İlişkiler ve Reklamcılık İçin

Detaylı

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ

TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ TEKNOLOJİ VE TASARIM DERSİ FELSEFESİ,TEMEL İLKELERİ,VİZYONU MEHMET NURİ KAYNAR TÜRKIYE NIN GELECEK VIZYONU TÜRKĠYE NĠN GELECEK VĠZYONU GELECEĞIN MIMARLARı ÖĞRETMENLER Öğretmen, bugünle gelecek arasında

Detaylı

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI

T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI ÇOCUK GELİŞİMİ VE EĞİTİMİ ALANI ÇERÇEVE ÖĞRETİM PROGRAMI Ankara, 2011 SEKTÖR Çocuk geliģimi ve eğitimi alanında sektörün ihtiyacı, okul öncesinin ve özel eğitimin öneminin anlaģılması

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 11.1.216 Diploma Program Adı : MEDYA VE İLETİŞİM, ÖNLİSANS PROGRAMI, (UZAKTAN ÖĞRETİM) Akademik

Detaylı

SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ SOSYAL BĠLGĠLER ÖĞRETĠM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN

SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ SOSYAL BĠLGĠLER ÖĞRETĠM PROGRAMI ÖMER MURAT PAMUK REHBER ÖĞRETMEN REHBER ÖĞRETMEN SINIF ÖĞRETMENLĠĞĠ SOSYAL BĠLGĠLER ÖĞRETĠM PROGRAMI 1 BECERĠLER 2 Beceri Nedir? ġimdiye kadar bilgi edinme, yaģam ve okulun temel amacı olarak görülmüģtür. Günümüzde ise bilgiye bakıģ değiģmiģtir. Bilgi;

Detaylı

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları

Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Endüstri Grafiği Tasarımı (SGT 324) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Endüstri Grafiği Tasarımı SGT 324 Seçmeli 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i

Detaylı

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ

AVRASYA ÜNİVERSİTESİ Ders Tanıtım Formu Dersin Adı Öğretim Dili Temel plastik sanat eğitimi I Türkçe Dersin Verildiği Düzey Ön Lisans ( ) Lisans ( ) Yüksek Lisans( ) Doktora( ) Eğitim Öğretim Sistemi Örgün Öğretim (x ) Uzaktan

Detaylı

SDÜ Uluborlu Selahattin Karasoy MYO 1.YARIYIL

SDÜ Uluborlu Selahattin Karasoy MYO 1.YARIYIL 1.YARIYIL Temel Sanat Eğitimi: (2+1) (AKTS : 4) (1. Yarıyıl) Nokta ve Çizgi ile yüzey düzenlemek, objeleri açık, koyu, ışık ve gölge ile çalışmak, Formları tasarı ilkelerine göre yüzey içinde düzenlemek,

Detaylı

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL ATA ORTAOKULU 7.SINIF TEKNOLOJĠ ve TASARIM DERSĠ YILLIK DERS PLANI

2014-2015 EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI ÖZEL ATA ORTAOKULU 7.SINIF TEKNOLOJĠ ve TASARIM DERSĠ YILLIK DERS PLANI -7 Eylül EYLÜL 1 15-19 Eylül 014-015 ÖĞRETĠM YILI ÖZEL ATA ORTAOKULU 7.SINIF TEKNOLOJĠ ve TASARIM DERSĠ YILLIK DERS PLANI 1. Teknoloji ve Tasarım kavramlarını kavratmak.teknoloji ve Tasarım Dersinin Genel

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : Grafik ve Animasyon-I Ders No : 0690130054 Teorik : 2 Pratik : 1 Kredi : 2.5 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Ek-1. Tablo 1. TYYÇ nin OluĢturulma AĢamaları ve Tamamlanma Tarihleri. 1 Süreci baģlatmak için karar alınması Nisan 2006

Ek-1. Tablo 1. TYYÇ nin OluĢturulma AĢamaları ve Tamamlanma Tarihleri. 1 Süreci baģlatmak için karar alınması Nisan 2006 Ek-1 Tablo 1. TYYÇ nin OluĢturulma AĢamaları ve Tamamlanma Tarihleri TYYÇ OluĢturma AĢamaları Tamamlama Tarihi 1 Süreci baģlatmak için karar alınması Nisan 2006 2 ÇalıĢma takviminin oluģturulması 2006

Detaylı

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN,

EMİN ALİ TURHAN, KAMİLE ÖZER AYTEKİN, Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : TÜRKÇE II: SÖZLÜ ANLATIM Ders No : 0310340020 Teorik : 2 Pratik : 0 Kredi : 2 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili

Detaylı

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları

Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Bilgisayarla Tasarım II (GRT 208) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Bilgisayarla Tasarım II GRT 208 Bahar 1 2 0 2 3 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi

T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi T.C. İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ AÇIK VE UZAKTAN EĞİTİM FAKÜLTESİ MÜFREDAT FORMU Ders İzlencesi Sayı : Tarih : 2.8.2 Diploma Program Adı : TARİH, LİSANS PROGRAMI, (AÇIKÖĞRETİM) Akademik Yıl : 25-2 Yarıyıl Ders

Detaylı

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci;

Öğrenim Kazanımları Bu programı başarı ile tamamlayan öğrenci; Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : A.SEÇ.SANAT ATÖLYE III (TEK.VE TAS.EĞİTİMİ I) Ders No : 0310380092 Teorik : 2 Pratik : 2 Kredi : 3 ECTS : 6 Ders Bilgileri

Detaylı

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır.

Bu dersin ön koşulu yada eş koşulu bulunmamaktadır. Image not found http://bologna.konya.edu.tr/panel/images/pdflogo.png Ders Adı : ÇAĞDAŞ SANAT Ders No : 0310380125 Teorik : 3 Pratik : 0 Kredi : 3 ECTS : 3 Ders Bilgileri Ders Türü Öğretim Dili Öğretim

Detaylı

Grafik Tasarım V (GRT401 ) Ders Detayları

Grafik Tasarım V (GRT401 ) Ders Detayları Grafik Tasarım V (GRT401 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Grafik Tasarım V GRT401 Güz 2 4 0 4 10 Ön Koşul Ders(ler)i GRT302 Dersin Dili Dersin

Detaylı

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU

HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ. SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ SÜREKLĠ EĞĠTĠM UYGULAMA VE ARAġTIRMA MERKEZĠ FAALĠYET RAPORU 2012 ĠÇĠNDEKĠLER ÜST YÖNETĠCĠ SUNUġU I- GENEL BĠLGĠLER A- Misyon ve Vizyon.. B- Yetki, Görev ve Sorumluluklar... C- Ġdareye

Detaylı

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ

SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ TARİH BÖLÜMÜ DOKTORA PROGRAMI DERS BİLGİ PAKETİ 1. Program Bilgileri Amaç: Bölümümüzün amacı, öğrencilerimize sadece geçmişle ilgili bilgi ve disiplinleri değil aynı zamanda geçmişten

Detaylı

Tipografi (GRT 203) Ders Detayları

Tipografi (GRT 203) Ders Detayları Tipografi (GRT 203) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Tipografi GRT 203 Güz 2 2 0 3 5 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ

MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ SERAMİK BÖLÜMÜ Ders Adı Sınıf Yarıyıl Kredi İngilizce I * T U L YEREL KREDİ AKTS Z/S Almanca I * 1 1 3 0 0 0 3 Z/s 1 1 3 0 0 0 3 Z/s Fransızca I

Detaylı

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları

Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Form İnşa (GRT114 ) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Form İnşa GRT114 Bahar 1 2 0 2 4 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin Dili Dersin Türü Dersin Seviyesi

Detaylı

Temel Grafik Eğitimi - I (GRT 201) Ders Detayları

Temel Grafik Eğitimi - I (GRT 201) Ders Detayları Temel Grafik Eğitimi - I (GRT 201) Ders Detayları Ders Adı Ders Kodu Dönemi Ders Saati Uygulama Saati Laboratuar Saati Kredi AKTS Temel Grafik Eğitimi - I GRT 201 Güz 2 4 0 4 8 Ön Koşul Ders(ler)i Dersin

Detaylı

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe

Teorik Ders Saati (saat/hafta) Uygulama Ders Saati (saat/hafta) Laboratuvar Ders Saati (saat/hafta) 12 Dersin Önkoşulu Yok 13 Dersin Dili Türkçe T.C. FARUK SARAÇ TASARIM MESLEK YÜKSEKOKULU GRAFİK TASARIMI PROGRAMI DERS ÖĞRETİM PLANLARI 1 Dersin Adı GÖRSEL TASARIM - I 2 Dersin Kodu GRF 10004 Dersin Türü Zorunlu 4 Dersin Seviyesi Ön Lisans 5 Dersin

Detaylı

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU

MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Dersin Adı Dersin İngilizce Adı MİMAR SİNAN GÜZEL SANATLAR ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEKOKULU GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ DERS BİLGİ FORMU Mesleki İngilizce Professional English Dersin Kodu Sınıfı Dönemi Dersin

Detaylı