ÖZEL ÇEKMEKÖY ADIGÜZEL ANAOKULU VELİ EL KİTABI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ÖZEL ÇEKMEKÖY ADIGÜZEL ANAOKULU VELİ EL KİTABI"

Transkript

1 ÖZEL ÇEKMEKÖY ADIGÜZEL ANAOKULU VELİ EL KİTABI

2 KURULUŞ Sanatını evrensel boyutlara taşıyabilecek gençler yetiştirmek üzere 2004 yılında Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi ile eğitim sektöründe yerini alan Adıgüzel Eğitim Kurumları bünyesinde; Özel Çekmeköy Adıgüzel Anaokulu Özel Ataşehir Adıgüzel Anaokulu Özel Ataşehir Adıgüzel İlkokulu/Ortaokulu Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel Sanatlar Lisesi Özel Ataşehir Adıgüzel Anadolu Bilişim Teknik Lisesi Özel Ataşehir Adıgüzel Herkes İçin Sanat Kulübü Adıgüzel Sanat Galerisi Adıgüzel Meslek Yüksek Okulu bulunmaktadır. VİZYON Okulumuzda, sevgi ve güven dolu bir ortamda yaratıcı, yenilikçi, yaparak-yaşayarak öğrenen, sorgulayan, çevresine duyarlı, doğa ile barışık ilkokula en iyi şekilde hazırlanmış öğrenciler yetiştirmek. MİSYON Sevgi ve saygı anlayışı ile çocuklarımıza hayata farklı bir bakış açısı kazandırmak. Bilişsel, duygusal, psikomotor, sosyal becerilerini geliştirmek Çocuklarımızın ilgi alanlarını yaratıcı çalışmalar ve sosyal aktiviteler ile desteklemek. Sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirmek. Çocukların kişisel gelişiminde aile ile işbirliği içinde çalışmak Soran, sorgulayan, üreten bireyler olmalarını sağlamak EĞİTİM FELSEFESİ

3 Her şey sevgiyle başlar! Önemsenmek, fark edilmek, değerli olduğunu hissettirmek her bireyi mutlu eder. Çünkü başarıya açılan kapının anahtarı sevgi ve güvendir. Bireyin hayata bakış açısı ancak yeni bilgileri keşfetmenin yollarını öğrenmesiyle gelişir. Hayata dair temellerin atıldığı Adıgüzel Anaokulunda öğrencinin, ilgi alanlarını genişletmek, öğrenme isteğini ve kendini ifade becerilerini arttırmak eğitim felsefemizin temellerini oluşturur. Deneyimli ve donanımlı eğitim kadrosu ile Adıgüzel Anaokulu, Atatürk ilke ve İnkılâplarına bağlı, çevreye karşı sorumluluklarının farkında, araştıran, farklılıklara ve farklı kültürlere karşı duyarlı öğrenciler yetiştirmeyi eğitim felsefesi olarak benimsemiştir. Türk Milli Eğitiminin genel amaçları temel alınarak yetiştirilen Adıgüzel Anaokulu öğrencileri; Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, Kendine güvenen, Kendisini ifade edebilen, Araştıran, Topluma ve kendine saygılı, Çevreye duyarlı, Sorumluluk bilinci gelişmiş ve değerleri olan, ilgi ve yeteneklerine göre kültür, sanat veya spor aktivitelerine katılan, Farklı kültürel motifleri öğrenen ve farklılıklara saygılı bireyler olarak mezun olurlar.

4 MARMARA ÜNİVERSİTESİ İLE AKADEMİK İŞBİRLİĞİMİZ Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi ile yapılan akademik işbirliği kapsamında okulumuzun rehberlik danışmanlığı görevini yürüten Öğretim Görevlisi Hülya BİLGİN ile; Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık servisimizin program yapılandırılması, Öğretmen, öğrenci ve veli görüşmelerimizde destek, Oryantasyon dönemi çalışmaları, Öğrencilerimizin tüm eğitim-öğretim süresi boyunca sosyalduygusal ve bilişsel gelişim süreçlerini takip ve sınıf içi gözlem, Seminer planlama çalışmaları yürütülmektedir. REHBERLİK ÇALIŞMALARIMIZ Rehberlik servisimiz öncelikle her çocuğun farklı ve özel olduğu anlayışından yola çıkar. Çocuklarımızın psikolojik ve gelişimsel profillerini çıkarır ve takip eder. Öğrencilerle grup çalışmaları ve bireysel çalışmalar yapar. Öğrencilerin genel durumları, özel durumları veya sizlerden gelen istek doğrultusunda toplantılar düzenler, Öğrencilerin bireysel gelişim taramalarını yapar, Yaş gruplarına göre belirlenmiş gelişim özelliklerine göre sınıf ortamında öğrenci gözlemi yapar, Veli toplantılarını düzenler, Veli seminerlerini düzenler, Envanter çalışmaları yapar. ÖĞRETMEN VELİ GÖRÜŞMELERİ Birinci dönem başında ve ikinci dönem başında yapılan genel veli toplantılarının dışında dönem sonlarında bireysel toplantılar düzenlenerek veli görüşmesi yapılır.

5 Bu rutin toplantı dışında velilerimizden ya da okulumuzdan gelen özel durum isteği ile en az bir gün öncesinden randevulaşmak koşulu ile bireysel veli görüşmeleri yapılır. Gün içinde bilgi almak isteyen velilerimiz; 2-3 yaş grubunda yaş grubunda saatleri arasında telefon ile sınıf öğretmenleri ile görüşebilirler. Acil durumlarda okul idaresine not bırakıldığında en kısa sürede sınıf öğretmenin sizlere geri dönüşü sağlanacaktır. EĞİTİM PROGRAMLARIMIZ Okulumuzda; uluslar arası bir ölçekte bilimsel olarak öğrenciye kattıkları kanıtlanmış çeşitli disiplinlerdeki eğitim programları, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı resmi müfredatına entegre edilerek eklektik bir program oluşturulmuştur. Aşağıda detayları verilen bu programlar öğrenciye; çağdaş eğitim yaklaşımlarının ve modellerinin getirdiği ek kazanımları sağlayacak şekilde zenginleştirilmiş öğrenme ortamlarında uygulanmaktadır. YABANCI DİL EĞİTİMİ Öğrencilerimizin farklı öğrenme stillerine sahip olduklarının bilinci ile hareket ederek, ilgi alanlarına ve yaş düzeylerine uygun görsel, işitsel ve kinestetik uygulamalarla desteklenen derslerimizde çoklu öğrenme ortamları yaratarak onların yabancı dili daha kolay, daha eğlenceli ve etkin olarak öğrenmelerini hedefliyoruz. Anaokulumuzda öğretilen yabancı dil İngilizcedir. İngilizce dersleri akıllı tahta kullanımı ile interaktif çalışmalarla yürütüldüğü gibi okulun her mekânı kullanılarak sınıf dışında da aktivitelerin yapılmasına özen gösterilmektedir. Takip edilen İngilizce eğitim programı oyun, tekerleme, dramatizasyon,

6 cooking, müzik saati, artclub gibi etkinliklerle yaparak yaşayarak öğrenmeyi destekler. DESTEKLEYİCİ EĞİTİM PROGRAMLARI Okullu Oluyoruz Programı 5 yaş grubu öğrencilerimiz ile ikinci eğitim öğretim döneminde ilkokul ziyaretleri yaparak ilkokul yaşantısı hakkında fikir edinmelerini sağlıyoruz. 5 yaş grubu öğrencilerimiz ile ilkokul birinci sınıfların katıldığı sosyal projelere katılıyor, özel sanat aktivitelerinde aynı atölyeleri paylaşıyoruz. Fende ve Matematikte Büyük Buluşlar (GEMS) Okulumuzda 4 ve 5 yaş gruplarında uygulanan GEMS (Great Explorations in Math and Science) programı sınıf öğretmenleri tarafından yürütülür. Okuma Saati Okulumuzda 4-5 yaş grubu öğrencileri okuma saati etkinliğine katılırlar. Okuma saati etkinliği her gün öğleden sonra yapılır. Okul kütüphanesinden seçilen bir çocuk romanı her gün bir bölümü okunarak tamamlanır. Okuma etkinliğinde sınıf öğretmeni kitabı okurken çocuklar dinler, her biten kitaptan sonra çocuklar ile kitapta dinlediklerinin resmi yapılır resimler ciltlenerek kitap oluşturulur. Okuma saatinin bir diğer aktivitesi de görsel okumadır. Görsel okuma; yazılı metinlerin dışında kalan şekil, sembol, resim, grafik, tablo, beden dili, doğa ve sosyal olaylar gibi görselleri okuma, anlama ve yorumlamadır. Görsel okuryazar: Nesneleri ayırt edip anlamlandırabilir. Belirlenen bir ortamda etkili ve anlamlı görselleri oluşturabilir.

7 Kitap Günü Başkalarının görsellikten ne anladığını kavrar ve takdir eder. Zihinde canlandırma yapabilir. Kitap sevgisi ve paylaşmayı kazandırmak amacıyla he Çarşamba günü çocuklar istedikleri kitabı okula getirebilirler. (gönderilen kitaplara isim yazılması gerekmektedir.) Getirilen kitaplar iki gün kitap köşesinde sergilenerek sınıf arkadaşları ile paylaşılır ve her Cuma kitaplar geri gönderilir. Oyuncak Günü Çocukların arkadaş ilişkilerinde daha paylaşımcı olması ve grup bilincinin gelişmesi açısından her Pazartesi günü çocuklar istedikleri oyuncağı okula getirebilirler (getirilen oyuncakların çok parçalı olmamasına dikkat etmenizi özellikle rica ediyoruz). Proje çalışması Öğrencilerimizde araştırma yapma, verilen sorumluluğu yerine getirme ve bir ürün oluşturma, oluşturulan ürünü sergileme becerilerini desteklemek için iki haftada bir proje çalışması tamamlanır. Ressamlar Çizgileri ile unutulmaz olmuş ünlü ressamların yaşamlarını ve eserlerini inceleyerek öğrencilerimizin görsel sanat becerilerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi hedefliyoruz. Alan gezileri ve okulumuza davet ettiğimiz sanatçılar ile sanat eserleri yaratıyor ve sergiliyoruz.

8 Besteciler Dünya ve Türk müziğinde unutulmaz olmuş müzisyenlerin yaşamlarını ve eserlerini inceleyerek öğrencilerimizin müzik ve ritim becerilerini geliştiriyoruz. Dönem içinde farklı müzik türlerini yerinde dinlemek için konserlere gidiyor okulumuza müzisyenler davet ediyoruz. Portfolyo sunumları Portfolyo, öğrencinin belli bir zaman periyodu içindeki yaptığı etkinliklerinin geniş bir biçimde biriktirdiği, çocuğun gelişimsel durumuna ait özellikleri ve değişimleri yansıtan çok boyutlu gelişim dosyasıdır. Okul öncesi eğitim kurumlarında notla ölçme yoktur. Portfolyo, öğrenci hakkında bilgi verecek notsuz bir değerlendirme aracıdır. Anaokulumuzda 4-5 yaş grubu ikinci dönemin sonunda portfolyo sunumu yapar. Neden Portfolyo? Portfolyonun oluşmasında çocuğun aktif katılımı esastır. Portfolyo içindeki ürünlerin büyük bir kısmı, öğrenci tarafından seçilerek dosyaya konur. Öğrencilerin kendi çalışmaları hakkında duygu ve düşüncelerini belirmeleri kendi kendilerini yönetme becerilerini geliştirdiği gibi, öz değerlendirme becerilerini de geliştirir. Çocuklar portfolyoları için seçim yaparken neden sonuç ilişkilerini somut olarak örneklerler. Seçenekleri eleme, karar verme, inisiyatif kullanma, kendi sorumluluğunu alma, kararlarının sonuçlarını kabul etme, ayrıntılara odaklanma gibi üst düzey zihinsel ve sosyal becerileri kullanma ve geliştirme şansı bulurlar. Özellikle portfolyonun sunum aşaması, üst düzey zihinsel, sosyal becerileri ve dil becerisini gerektirir. Çocuğun portfolyosunu anne babasına anlatması, sürecin en son ve en üst becerisidir.

9 Önemli gün ve Haftalar Okulumuzda özel gün ve haftalar, ulusal bayramlar coşkuyla kutlanır ve önemli bir eğitim aracı olarak görülür. Kutlama ve anmalarda öğrencilerimiz konu ile ilgili program hazırlama, provalara katılma ve program sunma deneyimleri yaşarlar. Bir gruba ait olmayı ve grup ile çalışma yapmayı öğrenirken, ulusal ve evrensel değerlere de sahip çıkmanın önemini kavrarlar. Farklı kültürlerin etkinlikleriyle tanışırlar. Değerler Eğitimi Değerler Eğitimi bireyin kendisine ve topluma yararlı olacak temel değerleri kazandırma eğitimidir. Değerler Eğitimi bireyin kendi kendini tanımasını, kendi ile uyum içinde olmasını, düşünüş ve hareketlerinde tutarlı olmasını sağlayan özelliklerin kazandırılması için öğrenme ortamlarının yaratılmasıdır. Değerler eğitimi, öğrencilerin iç motivasyonlarını geliştirmelerine, neyin doğru olduğuna yönelik yorum yapmalarına ve bunu davranışa dökmelerine olanak sağlar. Değerler eğitimi ile çocuklarımıza toplumsal değerlerinin kazandırılmasının yanı sıra yaratıcı düşünme, sebep-sonuç ilişkisi kurabilme, problem çözme gibi becerileri de kazandırmaya yönelik çalışmalar yapılır. Anneanne-babaanne ve dedeler günü Her yıl sizlere bültenler ile duyuracağımız tarihlerde anneannebabaanne ve dedeler günü yapar aile büyüklerimizi torunları ile eğlenceli vakit geçirmek üzere okulumuza davet ederiz. Okul bahçemizde düzenlediğimiz oyun ve sanat etkinliklerine katılan aile büyüklerimize yine çocuklarımızın elleri ile hazırladığı kurabiyeleri ikram eder ve onlar için hazırladığımız minik hediyelerimizle bu özel günü unutulmaz hale getiririz.

10 Sergi Her yıl eğitim öğretim yılı sonunda öğrencilerimiz, sanat dersinde yaptıkları eserleri minik bir sergi ile sizlerin beğenisine sunar. Sosyal Projeler Geleceğe Enerjin Kalsın Adıgüzel Eğitim Kurumları Eğitim-Öğretim yılında Ataşehir ilçesinde tek özel okul ve İstanbul ili resmi ve özel ilköğretim okulları arasında 41 okuldan biri olarak enerji verimliliği çalışmaları ile enerji dostu ödülünü kazanmıştır. Bu sene de Çekmeköy Anaokulumuzla bu projeye bizler de katılacağız. Eko-Okullar 1995 yılından beri TÜRÇEV koordinasyonunda ülkemizde uygulanmakta olan eko-okullar projesi; ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir projedir. Amacı çocuklarda çevre bilincinin gelişmesini sağlamaktır. Programın uygulanması, öğrencilere çevre konusunda olduğu kadar, yaşamları boyunca kullanacakları ve başarılarını etkileyecek alışkanlıklar kazandırır. İki yıldır Çöp-Atık konusundaki çalışmalarımız neticesinde Eko- Okullar projesi kapsamında Özel Ataşehir Adıgüzel İlkokulumuz ve Ortaokulumuz "Yeşil Bayrak" ödülünü almaya hak kazanmıştır. Çekmeköy Adıgüzel Anaokulu olarak bu projeye katılarak yeşil bayrak ödülünü almak üzere sizlerden de destek bekliyoruz. Sosyal sorumluluk Projeleri; Yardımlaşma ve paylaşma etik değerlerinden yola çıkarak; çevremizde yardıma ihtiyacı olan kişi ya da kurumlara (TEGV-

11 SHÇEK-HUZUREVİ- LÖSEV vb.) destek oluyoruz. Geziler Gezi takvimi okul yönetiminin belirlediği il içi geziler olarak, her yaş grubu düzeyinde yıllık plana uygun bir şekilde düzenlenir ve yıllık çalışma takviminde belirtilir. Her ayın ilk haftasında sizlere gezi programının da yer aldığı bir bülten ile aylık geziler duyurulur. Geziye katılan her öğrencinin veli izin belgesinin olması zorunludur. Okulumuzda il içi gezi izin belgeleri Ekim ayı başında yapacağımız veli toplantımızda yıllık olarak alınmaktadır.

12 VELİLERİMİZDEN BEKLENTİLERİMİZ Her öğrencimizin okulda bir yedek giysisi bulunmaktadır. Bu giysiler her öğrencinin adı yazılı kendine ait sınıf yedek dolaplarında muhafaza edilir. Giysilerin kirlenerek size gönderilmesi durumunda aynı sayıda temiz giysiyi üstünde öğrencinin ismi yazan poşet ya da çanta ile okula göndermenizi, Mont, hırka, yelek, palto tarzı giysilerin içlerine mutlaka öğrencinin adının yazılmasını, Oryantasyon haftası sonrası tüm çocuklarımızın okul ayakkabılarının okula teslim edilmesi ve ayakkabıların iç kısımlarına öğrenci adının yazılmasını, Her aybaşında okulun aylık eğitim programı, yemek listesi, gezi, toplantı ve benzeri özel aktivitelerin olduğu bültenimiz sizlere iletilecektir. Bülten e-posta olarak iletilir. E-posta size ulaşmadığı takdirde bilgilendirmenizi, Öğrencinin okul içinde uyumunu etkileyecek özel durumları (ev düzenindeki değişiklik, boşanma, aile bireylerinin kaybı, hastalık, kardeş gelişi, kullanılan ilaç vb.) okula erken bildirmenizi, (Bu özel durumlarda destek alabilirsiniz) Okul tarafından düzenlenen ve size bildirilen tüm veli toplantılarına, veli seminerlerine katılımınızı, Gezi günlerinde, okul içinde ve dışında yapılacak özel aktivitelerde öğrencilerin okula geliş saatlerine dikkat etmenizi, Okul dışında yapılan etkinliklerde okul eşofmanlarının giyilmesi gereklidir. Okul eşofmanlarına isim yazmayı unutmamanızı, önemle rica ediyoruz.

13 ULAŞIM Öğrencilerimiz için farklı bölgelere hizmet veren anlaşmalı olduğumuz okul servislerimizde servis hostesi bulunmaktadır. Servis araçları tam donanımlı olup, öğrencilerimiz servis araçlarında iken sigortalıdırlar. Servis güzergâhları öğrencilerin kayıt esnasında verilen adreslerine göre düzenlenmektedir. Adres değişikliklerinde önceden haber verilmesi güzergâh çalışmaları açısından uygun olacaktır. Servis kullanıcılarının dikkat etmesi gereken hususlar; Okulda öğrenci ile ilgili her konuda kayıt formunda ismi yazan veliye danışılır. Okuldan alacak kişi veya servisi karşılayacak kişi veli tarafından bildirildiği takdirde değişiklik yapılabilir. Velinin bilgisi veya onayı olmadan öğrenci üçüncü kişilere okuldan veya servisten teslim edilmez. Öğrencilerinin servise bir yetişkin tarafından teslim edilmesi ve servisten teslim alınması gerekmektedir. Servis hostesleri bina içine giremez, katlara çıkamaz. Güzergâh üzerinde diğer öğrencileri bekletmemek için servislerimiz öğrencilerimizi en fazla 3 dakika bekleyebilirler. Servisi bekletmemek için gereken özen gösterilmelidir. Öğrencinin okula gelemeyeceği durumlarda servis sürücüsüne önceden haber verilmesi, yine devamsızlık sonrasında başlayacağı günün servis sürücüsüne önceden haber verilmesine özen gösterilmelidir. Servis araçları nöbetçi öğretmen tarafından karşılanır ve uğurlanır. Herhangi bir sorun ile karşılaşıldığında konu ile ilgili okul yönetimine bilgi vermeniz sorunların en kısa sürede çözülmesini ve tedbir alınmasını sağlar.

14 ÖZEL ÇEKMEKÖY ADIGÜZEL ANAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İLETİŞİM BİLGİLERİ CEREN ÜNEK Okul Müdürü KÜBRA KÖSE Sınıf Öğretmeni BURCU OZDEMİR Sınıf Öğretmeni ARZU AYDIN Okul Psikologu Okul Adresi: Merkez Mah. Keçi Ağılı Cad.Elçin Çıkmazı No:4 Çekmeköy/İstanbul Telefon: Faks: Web:

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU VELİ EL KİTABI

ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU VELİ EL KİTABI ÖZEL İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ VAKFI ADIGÜZEL OKULLARI ÇEKMEKÖY ANAOKULU VELİ EL KİTABI KURULUŞ Sanatını evrensel boyutlara taşıyabilecek gençler yetiştirmek üzere 2004 yılında Özel Ataşehir Adıgüzel Güzel

Detaylı

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz.

Süreç içinde yapılan tüm çalışmalarımızı oyun temelli planlıyor ve öğrenciyi merkeze alıyoruz. EĞİTİM YAKLAŞIMIMIZ Öğrencilerimiz yaşamlarının en hızlı gelişim dönemindeler. Bu dönemi en güzel şekilde geçirmeleri için onların fiziksel, duygusal ve akademik olarak kendilerini güvende hissedebilecekleri

Detaylı

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi

2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı. Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi 2014-2015 Akademik Yılı Tanıtımı Her çocuk en iyi başlangıcı hak eder. İzmir Özel Anaokulu, İlkokulu, Ortaokulu, Lisesi Amacı öğrenmeye ilgi uyandırmak olan anaokulu; bilgi aktaran değil, çocukta var olan

Detaylı

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI

REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI PDR Bülteni 2017-2018 Sayı: 07 YÖNDER OKULLARI 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ ÇALIŞMALARI Yönder Okulları

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 9. VELİ BÜLTENİ Değerli Velimiz, 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü töreni hazırlıkları, ortaokul öğrencilerimizin 1. deneme

Detaylı

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI

T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ BRİFİNG DOSYASI T.C. YÜREĞİR KAYMAKAMLIĞI NASRETTİN HOCA ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2015-2016 BRİFİNG DOSYASI 2015-2016 Okul Haritası Nasrettin Hoca Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2015-2016 - 2 - Yüreğir İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü

Detaylı

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere

HEDEFLERİMİZ. Öğrencilere MİSYONUMUZ Özel Üsküdar SEV Ana sınıfı, İlkokulu ve Ortaokulu güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş eğitim programlarını uygular. Ulusal kültüre ve evrensel değerlere saygılı, Türkçe

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 BRİFİNG DOSYASI 2014-2015 Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 2014-2015 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN

Detaylı

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ T.C. TOROSLAR KAYMAKAMLIĞI MERSİN TOROSLAR ANAOKULU MÜDÜRLÜĞÜ 25-26 www.company.com Okul Haritası Toroslar Anaokulu Toroslar Anaokulu Müdürlüğü Brifing 24-25 - 2 - KURUM BİLGİSİ KURUMUN ADI İLİ İLÇESİ

Detaylı

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise:

REHBERLİK NEDİR? Bahsedilen rehberlik tanımlarının ortak yönleri ise: REHBERLİK SÜREÇLERİ REHBERLİK NEDİR? Bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru kararlar vererek özünü gerçekleştirebilmesi için yapılan sistematik ve profesyonel yardım sürecidir

Detaylı

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye

Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Ülkemizin okumuş insan ihtiyacının olduğunun farkına varılarak; Yüce önder M.K.Atatürk ün Büyük Türkiye idealine ulaşmayı hedefleyen Türkiye Cumhuriyeti ne karşı görev ve sorumluluklarının bilincinde olan

Detaylı

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır.

Aşağıda sizlerle paylaşmak istediğimiz başlıklar bu konuda yol gösterici olacaktır. Yeni çocuklarımızla tanışmanın, devam eden çocuklarımızı yeniden görmenin heyecanını yaşıyoruz. Hep birlikte keyifli bir eğitim yılı geçireceğimize inanıyoruz. Birlikte geçireceğimiz bu süre, çocuklarımız

Detaylı

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR

OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR OKAN ANAOKULUDA EĞİTİMDEN YANSIMALAR Okan Anaokulu olarak akademik ve sosyal becerilerinin denge ve uyum içinde olduğu bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Eğlenirken öğrenen, çağın gerektirdiği yeniliklere

Detaylı

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti

1 SF. Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti 1 SF SF 2 Kuzucuk Okul Öncesi Eğitim Seti Eğitimin temel basamağı olan Okul Öncesi Eğitim nitelikli ve çok yönlü bir eğitim sürecini gerektirir. Çocukların keyifli zengin

Detaylı

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu

Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu Başarının Önsöz ü 1 2 Eğitim, sevgi Özel Önsöz Anaokulu 1200 m² kullanım alanı, oyun salonları, çalışma sınıfları, sınıfların dışında açık ve kapalı oyun bahçesi, kum havuzu, bilim atölyesi, spor salonu,

Detaylı

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU

ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU. BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ANASINIFI 4 YAŞ BİLGİ KILAVUZU BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33 (0 324) 224 13 35 Web Adresi: www.odtugvo.k12.tr ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI

Detaylı

wıas world Internatıonal American College

wıas world Internatıonal American College wıas world Internatıonal American College Çetin Cad. Nurettin Duman Sk.No.3 Kuzey Ataşehir / İstanbul Tel: 0216 314 0 100-0216 365 0 808 Faks: 0216 314 0 107 www.amerikankoleji.net wıas world Internatıonal

Detaylı

HEM BİR PROGRAM HEM BİR ÖDÜL PLANI

HEM BİR PROGRAM HEM BİR ÖDÜL PLANI Eko Okul Eko-Okullar Programı Nedir? Eylem Planımız Eko İlkemiz Eko-Tim Öğrencilerimiz Etkinliklerimiz o Deniz Canlıları Etkinliği o Çevre Yürüyüşü Eko Okul Eko-Okullar Programı Nedir? Eko Okullar Programı

Detaylı

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ

DEBİP DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DENİZLİ EĞİTİMİNDE BAŞARIYI İZLEME VE GELİŞTİRME PROJESİ DEBİP ZEHRA SUNA MANASIR İLKOKULU / ORTAOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YIL SONU DEĞERLENDİRMESİ Raportör Müdür Yardımcısı Hasan ALKIN Okul

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ ÖZEL ÖĞRETİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI OKUL MİSYONU Gökkuşağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin entelektüel, sosyal, duygusal ve bireysel yeteneklerinin gelişimine odaklanmış, akademik olarak

Detaylı

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü DAĞITIM YERLERİNE T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Öğretmen Yetiştirme Ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Sayı : 3501582-77.01.02-E.821723 26.08.2015 Konu: Mesleki lar DAĞITIM YERLERİNE İlgi: a) Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi

Detaylı

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU

*ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *ÖZEL KÜÇÜKYALI TEKDEN ORTAOKULU EKO-OKUL SUNUMU *EKO-OKUL PROGRAMI NEDİR? *Eko-Okullar Projesi okullarda çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir projedir.

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16.VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16.VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ ÖZEL ANAOKULU VE ÖZEL İLKÖĞRETİM OKULU 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 16.VELİ BÜLTENİ 1 Değerli Velimiz, Dönem sonu yaklaşıyor; ancak okulumuzdaki çalışmalar hızla devam

Detaylı

KORUNCUK-3 PROJESİ BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ ETKİNLİKLERİMİZ & YILBAŞI HEDİYELERİ SANAT ATÖLYELERİ ÇALIŞMALARIMIZ

KORUNCUK-3 PROJESİ BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ ETKİNLİKLERİMİZ & YILBAŞI HEDİYELERİ SANAT ATÖLYELERİ ÇALIŞMALARIMIZ KORUNCUK-3 PROJESİ BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ ETKİNLİKLERİMİZ & YILBAŞI HEDİYELERİ SANAT ATÖLYELERİ ÇALIŞMALARIMIZ BOLLUCA ÇOCUK KÖYÜ ETKİNLİKLERİMİZ & YILBAŞI HEDİYELERİ SANAT ATÖLYELERİ ÇALIŞMALARIMIZ MEF Lisesi

Detaylı

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ

EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ ... 2010-2011 EYLÜL AYI VELİ BÜLTENİ Merhaba! Yine, yeni, yeniden birlikte olmanın coşkusu ve heyecanıyla bir aradayız. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında da sağlıkla, mutlulukla, oyunlarla, şenliklerle,

Detaylı

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma

1. Çocukları Tanıma Çocukların fiziksel özelliklerini tanıma Çocukların sosyo-ekonomik özelliklerini tanıma Milli Eğitim Bakanlığı ve öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumları temsilcilerinden oluşturulan "Öğretmen Yeterlikleri Komisyonu" 1999 yılında başlattığı çalışmalarını 2002 yılında tamamlayarak öğretmen

Detaylı

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ!

BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! EĞİTİMİN ALTIN MARKASINDA BAŞARI ÖDÜLSÜZ KALMAZ! %100 ÖĞRENİM BURSU FIRSATI ANADOLU LİSESİ TEOG PUANINLA SÜRESİZ BURS KAZAN! GELECEĞE GÜÇLÜ BAŞLA! EN İYİSİNİ SEÇ, DOĞRU KARAR VER ŞANSA İHTİYACIN YOK EĞİTİME

Detaylı

MISYONUMUZ ANASINIFINDA EĞİTİM SÜRECİ

MISYONUMUZ ANASINIFINDA EĞİTİM SÜRECİ MISYONUMUZ Özel Esayan Ermeni İlk Orta ve Lisesi, anasınıfından 12. sınıfa kadar eğitim veren 118 yıllık köklü bir eğitim kurumudur. Okulumuz, güncel öğretim teknik ve yöntemleri ile zenginleştirilmiş

Detaylı

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU

ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU BRANŞ DERSLERİMİZ ÖZEL YUMURCAK ANAOKULU eğitiminde uygulanan programda Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi eğitim ve öğretim müfredatında yer alan çalışmalar ve bu çalışmalara ek olarak çağın gerekleri

Detaylı

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları;

NEDEN ÇiZGi OKULLARI. Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü. Çünkü Çizgi Okulları; NEDEN ÇiZGi OKULLARI Yılların Tecrübesi Çizgi ye Dönüştü Çünkü Çizgi Okulları; Özgün çizgisiyle bireyselleştirilmiş eğitim programı uygulayan bir okuldur. Öğrenci kalabalıkta kaybolmaz. Başarı için bütün

Detaylı

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ

2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ 2.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ Sayın Velimiz, 22 Ekim 2012-14 Aralık 2012 tarihleri arasındaki ikinci temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz MEB kazanımlarına

Detaylı

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ

İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ İçindekiler CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 1 CUMHURİYET BAYRAMI TÖRENİMİZ 10 KASIM TÖRENİMİZ... 2 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESİM SERGİMİZ... 2 EĞİTİMDE İZLERİMİZ... 3 DÜNYA ÇOCUK KİTAPLARI HAFTASINI KUTLUYORUZ!......

Detaylı

EKO-OKULLAR PROJESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU

EKO-OKULLAR PROJESİ EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU EKO-OKULLAR PROJESİ 2009-2010 EĞİTİM- ÖĞRETİM YILI I.DÖNEM ETKİNLİK RAPORU OKUL ADI: AV.MAİL BÜYÜKERMAN ANAOKULU KONU: ENERJİNİN GÜNLÜK YAŞAMDAKİ ÖNEMİ VE BİLİNÇLİ KULLANIMI MÜFREDAT ÇALIŞMALARI: 2009-2010

Detaylı

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması.

BİREYSEL PLANLAMA MÜDAHALE HİZMETLERİ. Okula yeni başlayan. öğrencilere yönelik. gözlem çalışmaları yapılması. LÜLEBURGAZ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2013/2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ANALARI REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ YILLIK ÇERÇEVE PROGRAM TASLAĞI EYLÜL 23-27 EYLÜL 16-20 EYLÜL 9-13 EYLÜL

Detaylı

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI

ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI ÖZEL ÇERKEZKÖY GÜLERÇİN EĞİTİM KURUMLARI 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇİN Anaokulu, İlkokul, Ortaokul ve Lise ÖĞRENCİLERİMİZİN ve VELİLERİMİZİN DİKKATİNE! 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılı için tüm hazırlıkların

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 6. VELİ BÜLTENİ Yaptığımız çalışmalar sonucunda, ilkokul 3 ve 4. sınıflar ile ortaokul 1, 2 ve 3. sınıflarımızda öğrenim

Detaylı

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız.

Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Gençler, Cesaretimizi güçlendiren ve sürdüren sizlersiniz. Siz, almakla olduğunuz terbiye ve kültür ile insanlık değerinin, vatan sevgisinin en değerli örneği olacaksınız. Mustafa Kemal ATATÜRK VİZYONUMUZ

Detaylı

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA

İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ KÜTAHYA 2013 1 ŞAPHANE 75.YIL İLKOKULU/ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Kütahya Şaphane 75.Yıl İlkokulu/Ortaokulu Müdürlüğü olarak; 1-Öğretim Çalışmaları (Kazanımlara Ulaşma Düzeyi

Detaylı

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır

YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır YARATICI ÖĞRENCİ GÜNLERİ Her Öğrenci Yaratıcıdır Öğrencinin ilgi alanları, becerileri ve yetenekleri düşünüldüğü zaman kendi öğrenme yöntemlerine göre akademik ve/veya kültürel alanda başarılı olabilir.

Detaylı

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE

TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE T.C KOZAN KAYMAKAMLIĞI 50.Yıl Anadolu Lisesi Müdürlüğü Sayı: 10167268-776/272 14.08.2015 Konu: Mesleki lar TÜM ÖĞRETMEN VE İDARECİLERE İlgi: a)milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği b)ortaöğretim

Detaylı

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015

Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı 2015 Giresun Eğitimde İyi Örnekler Çalıştayı Çağrı Mektubu Eğitim, dış dünyadan aldığı dönütler doğrultusunda kendisini değiştirerek yenileyen açık bir sistemdir. Günümüz eğitiminin vizyonu, kabul görmüş düşünceleri

Detaylı

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1

Dilek ERCAN dercan@odtugvo.k12.tr 1 BİZE ULAŞABİLECEĞİNİZ TELEFON NUMARALARIMIZ ve E-POSTA ADRESLERİMİZ ODTÜ GELİŞTİRME VAKFI ÖZEL MERSİN İLKOKULU ANASINIFI BİLGİ KILAVUZU Sekreterlik: (0 324) 224 13 47 (0 324) 224 13 49 (0 324) 224 13 33

Detaylı

NOSAB İLKÖĞRETİM OKULU. 24 Mayıs 2011 KALDER PAYLAŞIM TOPLANTISI

NOSAB İLKÖĞRETİM OKULU. 24 Mayıs 2011 KALDER PAYLAŞIM TOPLANTISI NOSAB İLKÖĞRETİM OKULU 24 Mayıs 20 KALDER PAYLAŞIM TOPLANTISI Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Heraklitos Okulumuz; Esentepe Mahallesinde 4500m2 arsa üzerine zemin+2 kat olarak inşa edilerek 4

Detaylı

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde

ANAFİKİR: Kendimizi tanımamız, sorumluluklarımızı yerine getirmemizde 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (9 EYLÜL-25 EKİM 2013) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda; PYP disiplinler üstü temaları ile ilgili

Detaylı

YIL BOYU REHBERLİK FAALİYETLERİ

YIL BOYU REHBERLİK FAALİYETLERİ YIL BOYU REHBERLİK FAALİYETLERİ Öğrenci profilini belirlemek amacıyla 1.sınıfa başlayacak öğrencilerimize metropolitan (okul olgunluğu) testleri uygulandı. 1. Sınıf velilerine hoş geldiniz söyleşisi yapıldı.

Detaylı

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012)

2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) 2. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da

21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da 21 yıllık tecrübesiyle SiNCAN da geleceğin mimarı nesiller artık bizim ellerimizde, güvenle... Keşke Hep Çocuk Kalsak! Büyüyünce ne olacaksın diye sorarlar. Oysa çocuk kalmak en güzel şey değil midir?

Detaylı

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI

HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI HASAN KALYONCU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ ANABİLİM DALI DERSİN TANIMI VE UYGULAMASI Ders ismi Ders kodu Dönem Teori+Pratik Kredi AKTS EĞİTİM FELSEFESİ SNF114 1 2+0 2 3 Ön Şartlı Ders(ler)

Detaylı

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

Haftalı NİSAN Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! K A Y I O K U L L A R I Haftalı 17-21 NİSAN 2017 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutladık. Yarının aydınlık geleceği olan

Detaylı

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU

ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU ÇAĞDAŞ EĞİTİM KOOPERATİFİ ÖZEL 3 MART İLKÖĞRETİM OKULU Uyguladığı kooperatif modeli ile eğitimde ülkemizde tek ve örnek bir kurum olan Çağdaş Eğitim Kooperatifi, kurulduğu tarihten bu yana hep eğitimin

Detaylı

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI

ARMADA OKULLARI BAŞARININ ANAHTARI BAŞARININ ANAHTARI ARMADA OKULLARI Armada okullarında her sınıf seviyesine uygun MEB program standartlarına dikkat edilerek eğitim ve öğretim yöntemleriyle de zenginleştirilmiş uygulamalar ve teknolojik

Detaylı

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012)

4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) 4. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (10 Eylül-19 Ekim 2012) Sayın Velimiz, Sizlerle daha önce paylaştığımız gibi okulumuzda PYP çalışmaları yürütülmektedir. Bu kapsamda 6 PYP disiplinler üstü teması ile ilgili

Detaylı

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ

BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ BARIŞ MANÇO ANISINA MERHABA KONSERİ YAZA 46.Dönem Mezuniyet Töreni Resim Sergisi Lise ye Geçiş Töreni ORTAK SINAV PROGRAMI DUYURUSU TED KAYSERİ KOLEJİ ÖZEL LİSESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 2.DÖNEM

Detaylı

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN

İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları. Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN İlköğretim (İlkokul ve Ortaokul) Programları Yrd.Doç.Dr.Gülçin TAN ŞİŞMAN Yakın Geçmiş... 1990 Eğitimi Geliştirme Projesi Dünya Bankası nın desteği - ÖME 1997 8 Yıllık Kesintisiz Eğitim 2000 Temel Eğitime

Detaylı

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014

1.Sınıflar Tanışma Toplantısı. 17 Eylül -2014 1.Sınıflar Tanışma Toplantısı 17 Eylül -2014 Ders Saatleri Türkçe 10 İngilizce 8 Matematik 5 Hayat Bilgisi 4 Görsel Sanatlar 2 Beden Eğitimi 2 Jimnastik 1 Satranç 1 Drama 1 Müzik 2 Oyun ve Fiziki Etkinlikler

Detaylı

YENİ İLKÖĞRETİM TÜRKÇE PROGRAMININ GETİRDİKLERİ Hasan Basri DURSUN > hbdursun@gmail.com

YENİ İLKÖĞRETİM TÜRKÇE PROGRAMININ GETİRDİKLERİ Hasan Basri DURSUN > hbdursun@gmail.com YENİ İLKÖĞRETİM TÜRKÇE PROGRAMININ GETİRDİKLERİ Hasan Basri DURSUN > hbdursun@gmail.com Bilginin hızla yenilenerek üretildiği çağımızda birey ve toplumun geleceği, bilgiye ulaşma, bilgiyi kullanma ve üretme

Detaylı

Bir okuldan daha fazlası...

Bir okuldan daha fazlası... Bir okuldan daha fazlası... Fakülte Koleji açılıyor www.fakultekoleji.com ÖĞREN KAVRA DEĞİŞ Kolejimizde eğitim öğretim süreci, akademik başarının yanı sıra öğrencilerin gerçek performanslarını ortaya çıkarmayı

Detaylı

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR

Bir okuldan fazlası. Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ. www.toros.k12.tr ANAOKULU VE KREŞLER İLKOKULLAR ORTAOKULLAR Bir okuldan fazlası HER ALANDA KALİTELİ VE GÜVENLİ EĞİTİMİN MERKEZİ ANAOKULU VE KREŞLER HER YERE YAKINIZ Toros Kaş Toros Finike Toros Kumluca Toros Güven Toros Akdeniz Toros İdeal Çocuk Akademisi Toros

Detaylı

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi

Nesibe Aydın Anaokulu Öğrencisi Vizyonumuz Yaşam boyu öğrenme felsefesini benimsemiş çalışanları ile; yenilikçi, uluslararası alanda sayılan, yaşamın içinde var olan ve etkin eğitim-öğretim standartlarına sahip bir kurum olmaktır. Misyonumuz

Detaylı

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ

wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq wertyuiopgüasdfghjklsizxcvbnmöçq SERVİSİ ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ 2012 ORTAKÖY ANADOLU LİSESİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik, bireye kendini anlaması, çevredeki olanakları tanıması ve doğru

Detaylı

alan Lawrance Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuş, sürekli gelişen bir programdır.

alan Lawrance Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuş, sürekli gelişen bir programdır. GEMS (GREAT EXPLORATION IN MATHS AND SCIENCE) MATEMATİK VE FEN DE BÜYÜK BULUŞLAR Matematikte ve Bilimde Büyük Keşifler GEMS (Great Explorations in Math and Science) : California Üniversitesi bünyesinde

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü

Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürlüğü Ek 1 ÖZ DEĞERLENDİRME FORMU (Öğretmenlik Mesleği Genel Yeterliklerine İlişkin) Sayın Öğretmenim, Bu form, sizin kişisel ve mesleki yeterlik düzeyinizi kendi bakış açınızla değerlendirmeniz için hazırlanmıştır.

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013) Sayın Velimiz, 13 Mayıs 2013 21 Haziran 2013 tarihleri arasındaki temamıza ait bilgiler bu bültende yer almaktadır. Böylece temalara bağlı düzenlediğimiz

Detaylı

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI

ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖZEL ATAFEN LİSESİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR MESLEKİ REHBERLİK ÇALIŞMALARI ANNE BABALARA YÖNELİK ÇALIŞMALAR ÖĞRETMENLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR TOPLUMSAL SORUMLULUK PROJELERİ ÖĞRENCİLERE

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ

OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ OKULUMUZUN TANITIMI VE TARİHÇESİ Okulumuz 26.08.1996 tarihinde eğitim-öğretime başlamıştır. Okulumuz 26.08.1996 yılında Çankaya İlçesi, Yıldız semtinde Yıldız Anadolu Lisesi adı altında eğitimöğretime

Detaylı

İNSANİ DEĞERLER HAREKETİ

İNSANİ DEĞERLER HAREKETİ İNSANİ DEĞERLER HAREKETİ Sunum: Yaşar ÜNAL-Osman AKSOY-Elif ÇAĞLAYAN-Mustafa DİKİCİGİL İNSANİ EĞERLER HAREKETİ Değerlerin öneminin arttığı şu günlerde, yok olmaya başlamış olan değerlerimizi korumak ve

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (02 Mayıs -17 Haziran 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20

Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi 1 / 20 Notre Dame de Sion Fransız Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi olarak amacımız veli-öğretmen-idare ile işbirliği sağlayarak öğrencilerimizin

Detaylı

ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ

ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ ATATÜRK ORTAOKULU REHBERLİK SERVİSİ 7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI 7-19 YAŞ AİLE EĞİTİMİ PROGRAMI HAKKINDA GENEL BİLGİLER VELİ DAVETİYESİ.doc NEDEN ANNE BABA EĞİTİMİ? 7-19 Yaş Aile Eğitimi Programı ailelerin

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 26. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Eğitim ve öğretim çalışmalarımız, tüm hafta boyunca yoğun bir tempoyla devam etti.

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ T.C ALTINORDU KAYMAKAMLIĞI ZUVER KAYA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ MÜDÜRLÜĞÜ 2017 2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI ÇALIŞMA TAKVİMİ ALTINORDU-2017 SUNUŞ İddialı okullar öğrenci merkezlidir, zengin akademik

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 23. VELİ BÜLTENİ 5 Mart 2014 Çarşamba günü anaokulu Satürn ve Jüpiter sınıfındaki öğrenci velilerimize yönelik İlkokul

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik. gösterir. BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim - 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL

2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI İLK /ORTAOKUL FAALİYET RAPORU 2 Gelenekten Geleceğe 4 Eğitim Felsefemiz 7 Faaliyet Raporu 21 Belirli Gün Ve Haftalar 25 Kulüp Çalışmaları 29 Ölçme-Değerlendirme Çalışmaları

Detaylı

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ

T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ T.C GEDİZ KAYMAKAMLIĞI ALTINKENT İLKOKULU-ORTAOKULU VİZYON BELGESİ Öğretim Çalışmaları: Öğretim Çalışmaları: 5-6-7 ve 8.sınıflarda kazanımlara ulaşma düzeyini ölçmek için 3 adet ölçme yapılarak, sonuçları

Detaylı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı

2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı www.fmv.edu.tr kisokulu@fmv.edu.tr Önce İyi İnsan Yetiştirir. Sayın Velimiz, Günümüzde şehir yaşantısının olumsuz koşulları, teknolojik gelişime bağlı olarak bilgisayar kullanımı

Detaylı

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU

ACIBADEM DOĞA KOLEJİ BİLİM OKULU Lego ile Yaratıcı Yazarlık Türkçe derslerimizde öğrencilerimizin yaratıcı okuryazarlık alanında gelişimlerini güçlendirmeyi amaçlıyoruz. Yaratıcı yazarlık dersi içerisinde gerçekleştirdiğimiz lego uygulamalarımızda,

Detaylı

BÖLÜM 5 SONUÇ VE ÖNERİLER. Bu bölümde araştırmanın bulgularına dayalı olarak ulaşılan sonuçlara ve geliştirilen önerilere yer verilmiştir.

BÖLÜM 5 SONUÇ VE ÖNERİLER. Bu bölümde araştırmanın bulgularına dayalı olarak ulaşılan sonuçlara ve geliştirilen önerilere yer verilmiştir. BÖLÜM 5 SONUÇ VE ÖNERİLER Bu bölümde araştırmanın bulgularına dayalı olarak ulaşılan sonuçlara ve geliştirilen önerilere yer verilmiştir. 1.1.Sonuçlar Öğretmenlerin eleştirel düşünme becerisini öğrencilere

Detaylı

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu

Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Türkisch Zürih Kantonunda İlköğretim Okulu Veliler için Bilgiler Januar 2008 / Türkisch 2 / 6 Zürih Kantonu İlköğretim Okulu Hedefler ve Hedefe Yönelik Görüşler Zürih kantonunda devlet ilköğretim okulu

Detaylı

Okul olarak hedefimiz; sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmak, okulumuza

Okul olarak hedefimiz; sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmak, okulumuza VELİ EL KİTAPÇIĞI 1 Değerli Velilerimiz, Okul olarak hedefimiz; sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir kurum olmak, okulumuza sürekli ivme kazandırmak ve çağımızın yeniliklerine ayak uydurmaktır. Tüm

Detaylı

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ

EK-1 BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ BEDEN EGİTİMİ DERSİNDE ÖĞRENCİ BAŞARISININ DEĞERLENDİRİLMESİ EK-1 Beden eğitimi dersinde öğrencilerin başarıları; sınavlar, varsa projeler, öğrencilerin performanslarını belirlemeye yönelik çalışmalardan

Detaylı

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ İstek Kemal Atatürk İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlk dönem,

Detaylı

Okulumuzda gelişimsel rehberlik anlayışı benimsenmiştir. Rehberlik

Okulumuzda gelişimsel rehberlik anlayışı benimsenmiştir. Rehberlik BAHÇELİİEVLER İİLKOKULU PDR HİİZMETLERİİNİİN TANIITIIMII 1. REHBERLİK SERVİSİ Rehberlik servisi; bireysel veya grupla psikolojik danışma, veli görüşmesi, rehberlik çalışmalarının dokümanlarının oluşturulması,

Detaylı

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR

ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR ATAKENT, MADENLER, GÜNGÖREN, PENDİK KAMPÜSÜ 1. SINIFLAR İlim Yayma Vakfı İrfan Okulları olarak salih ve samimi niyetlerle tohumu atılmış bir kurum olma şuuruyla bugüne ulaştığımıza inanmaktayız. 20 Yılı

Detaylı

Herkes bir yerden başlar...

Herkes bir yerden başlar... Herkes bir yerden başlar... Başlıklar 1. Robot Akademide Neler Yapıyoruz. 2. Neden Robotik! 3. Derslerimizi Nasıl Planlıyoruz. 4. Öğrencilerimizin Kazanımları Nelerdir.? 5. Her Öğrencimiz Bizim İçin Değerlidir.

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 28. VELİ BÜLTENİ Değerli Velilerimiz, Yoğun ve keyifli geçen bir çeyrek dönemin daha sonuna yaklaşıyoruz. Önümüzdeki

Detaylı

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖĞRETMENLERİN MESLEKİ GELİŞİM ÇALIŞMALARI İlgi: a) Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi ve İlköğretim kurumları Yönetmeliği. b) Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği.

Detaylı

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 -

OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - OSMANGAZİ İMAM HATİP ORTAOKULU Stratejik Planı 201-201 DÖRDÜNCÜ BÖLÜM - 1 - İZLEME VE DEĞERLENDİRME Okulumuz bünyesinde hedeflerin gerçekleşmesine yönelik yürütülecek faaliyet ve projelerin izleme ve değerlendirme

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 17. VELİ BÜLTENİ Fen Bilimleri, Matematik ve Türkçe zümresinin ortak çalışmalarıyla, ortaokul öğrencilerimiz tarafından

Detaylı

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016)

ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. (07 Aralık Ocak 2016) ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

TOK (BİLGİ KURAMI) VE DEĞERLENDİRME LABİRENTİNDE YOLUMUZU BULMA ÇALIŞTAYIMIZ

TOK (BİLGİ KURAMI) VE DEĞERLENDİRME LABİRENTİNDE YOLUMUZU BULMA ÇALIŞTAYIMIZ İçindekiler Tok (Bilgi Kuramı) Ve Değerlendirme Labirentinde Yolumuzu Bulma Çalıştayımız... 1 Eğitimde İzlerimiz... 2 Eğitimde Tasarım; Tasarım Eğitimi... 7 Sayın Velimiz... 7 Lösev e Destek Satışımız...

Detaylı

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul

DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim Ön Koşul DERS BİLGİLERİ Ders Kodu Yarıyıl T+U Saat Kredi AKTS MB-Özel Eğitim 364 6 2 2 3 Ön Koşul Dersin Dili Türkçe Dersin Seviyesi Lisans Dersin Türü Dersi Veren Öğretim Elemanı Dersin Yardımcıları Dersin Amacı

Detaylı

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI

İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI İTÜ GELİŞTİRME VAKFI BEYLERBEYİ YERLEŞKESİ OKULLARI 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 14. VELİ BÜLTENİ /itubeylerbeyi /itugvo.beylerbeyi.yerleskesi Anaokulu öğrencilerimizin tüm hafta boyunca hazırlandıkları

Detaylı

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI

GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI GÖKKUŞAĞI KOLEJİ KÜTÜPHANE POLİTİKASI OKUL MİSYONU Gökkuşağı Eğitim Kurumları, öğrencilerinin entelektüel, sosyal, duygusal ve bireysel yeteneklerinin gelişimine odaklanmış, akademik olarak iddialı ve

Detaylı

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-I. Doç. Dr. Günseli GİRGİN

İÇİNDEKİLER BÖLÜM-I. Doç. Dr. Günseli GİRGİN İÇİNDEKİLER BÖLÜM-I Doç. Dr. Günseli GİRGİN ÇAĞDAŞ EĞİTİM SİSTEMLERİNDE ÖĞRENCİ KİŞİLİK HİZMETLERİ VE REHBERLİK... 1 Giriş... 2 Çağdaş Eğitimde Öğrenci Kişilik Hizmetlerinin Yeri... 2 Psikolojik Danışma

Detaylı