Bir ÖSS Analizi. On5yirmi5.com

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Bir ÖSS Analizi. On5yirmi5.com"

Transkript

1 On5yirmi5.com Bir ÖSS Analizi ÖSS'deki genel başarı düzeyi hayal kırıklığı yarattı. Sıfır çekenler çoğaldı. Uzmanlar Türkçe ve fen bilgisi testlerindeki başarısızlığa dikkat çekti. Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2009 Pazartesi (oluşturma : 2/18/2017) Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları açıklandı. Sınava 1 milyon 324 bin 197 aday girdi. 1 milyon 324 bin 1 adayın sınavı geçerli sayıldı. Yaklaşık 30 bin aday 'sıfır' çekti. Yani sıfır çekenlerin sayısı geçen yıla göre yaklaşık 3 bin kişi arttı. Kadın adaylar erkek adaylardan daha başarılı oldu. Ortalama başarının en yüksek olduğu iller, Anadolu'dan. YÖK bu yıl önce üniversite kontenjanlarını 90 bin artırdı, sonra tercih yapabilmek için gereken barajı düşürdü. Buna rağmen bu yıl barajı geçebilen aday sayısı geçen yıla göre azaldı. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, eğer YÖK'ün cuma günü aldığı son karar olmasa kontenjanların boş kalabileceğini vurguladı: YÖK'ün aldığı karara rağmen üç puan türünde lisans programlarını tercih edebilecek adayların toplam sayısı 713 bin 682 oldu. Bu rakam geçen sene 875 bin dolayındaydı. Eğer YÖK bu kararı almasaydı bu rakam 630 binde kalıyordu. 630 bin kişiyle de üniversite kontenjanların önemli bir kısmının boş kalması beklenebilirdi. Biliyorsunuz bu sene YÖK'ün aldığı karar gereği, bu baraj seviyelerine karşı gelen başarı düzeyleri beş puan düşürüldü. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın basın toplantısı ile duyurduğu sonuçlara göre 1 milyon 229 bin öğrenci (yüzde 92,8) ÖSS'yi kazanma barajı olan 145 ve üzerinde puan aldı. YÖK'ün sürpriz bir şekilde baraj puanlarını indirmesine rağmen sınavda başarı oranı soruların zorluğu sebebiyle geçen yıla göre önemli oranda düştü. Sınava giren öğrenci sayısı 190 bin azalmasına rağmen 30 bin öğrenci sıfır çekti. Türkçe ve sosyal soruları adayları zorlarken, 'Sosyal Bilgiler 2' testinin tamamını, derece yapanlar bile çözemedi. ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın basın toplantısı ile duyurduğu sonuçlara göre 1 milyon 229 bin öğrenci (yüzde 92,8) ÖSS'yi kazanma barajı olan 145 ve üzerinde puan aldı. Sosyal 2'de en fazla 28 soru çözen çıkarken, geçen sene de zor olmasına rağmen Sosyal 2'nin tamamını 39 öğrenci, 29'unu ise 87 öğrenci çözmüştü. 30 soruluk Edebiyat-Türkçe testinde ise geçen sene 396 öğrenci tüm soruları çözerken, bu sene 61 öğrenci çözebildi. Öğrenciler genel olarak fen testine dokunmamayı tercih ederken, soruların kolay geldiği matematikte başarı yükseldi. ÖSS'de 12'si özel okullardan 3'ü kız 17 öğrenci ilk üç dereceyi paylaştı. 643 bin kontenjanın bulunduğu üniversitelere açıköğretimle birlikte bu yıl 900 bin civarında öğrenci yerleşecek. Böylece sınavı kazanan ve sınavsız geçiş başvurusunda bulunan üç öğrenciden ikisi üniversiteli olabilecek.

2 ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'ın basın toplantısı ile duyurduğu sonuçlara göre bu yılki ÖSS'ye 1 milyon 324 bin öğrenci girdi, 26 bin öğrenci ise başvurduğu halde sınava gelmedi. 1 milyon 229 bin öğrenci (yüzde 92,8) ÖSS'yi kazanma barajı olan ve yüksekokulları tercih edebilmek için gerekli olan 145 ve üzerinde puan aldı. 94 bin öğrenci ise (yüzde 7,1) 145 puanı geçemediği sınavda başarısız oldu. ÖSS'de bir fakülteyi tercih edebilmek için gerekli olan 165 puanı ise 1 milyon 87 bin (yüzde 82,1) öğrenci geçti. YÖK sonuçların açıklanmasından 3 gün önce, baraj puanlarını geçebilmek için gerekli olan başarı oranını yüzde 5 düşürmeseydi, 90 bin civarında öğrenci 165 puanı, 100 bin civarında öğrenci de 145 puanı geçemeyecekti. Öğrenci başarısızlığını testlerdeki soruların 'biraz zor olması ve lise son sınıf öğrenci sayısının bu yıl fazla olmasına' bağlayan ÖSYM Başkanı Yarımağan, sıfır alanların araştırmaya değer bir konu olduğunu söyledi. Yarımağan, "Matematik testini biraz kolaylaştırmışız, öğrencilere en zor gelen testimiz Sosyal Bilimler olmuş. Geçen yıla göre Türkçe testinin başarısının 4 puan düştüğünü görüyoruz. Bu sene Türkçe testimiz geçen yıllara göre biraz zor olmuş. Diğer testlerimizde önemli bir zorluk yok. Özellikle 2 numaralı testlere cevap veren aday sayısı azalmış. Ortalamalar düşmemiş; fakat cevap veren aday sayılarında geçen yıla göre ciddi bir azalma var. Lisedeki alanı fen olduğu halde bu öğrencilerin yüzde 55'i fen testine hiç dokunmamış." dedi. Puan türlerine göre birinci olan adaylar: ÖSS SÖZ-1 Puan Türü: Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi'nden Mustafa Öztürk. ÖSS SÖZ-2 Puan Türü: İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesi'nden Serhat Güzel. ÖSS Sayısal-1 Puan Türü: Aydın Fen Lisesi'nden Gülşen Yücel. ÖSS Sayısal-2 Puan Türü: İzmir Özel Fatih Fen Lisesi'nden Çağatay Ermiş. ÖSS Eşit Ağırlık-1 Puan Türü: Kayseri Özel Hisarcıklıoğlu Fen Lisesi'nden Mustafa Öztürk. ÖSS Eşit Ağırlık-2 Puan Türü: İstanbul Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nden Mücahit Erdoğan. ÖSS Dil Puan Türü:

3 (İNGİLİZCE) Birinci: Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Berkay Dertsiz. (ALMANCA) Birinci: Özel Alman Lisesi'nden Mertcan İpek. (FRANSIZCA) Birinci: İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Muazzez Çiğdem Oba. SOSYAL BİLİMLER, FEN LİSELERİNİ GEÇTİ ÖSS'den her yıl başarıyla çıkan Fen Liselerini bu yıl sosyal bilimler liseleri geçti. Bu okullardan ÖSS' ye giren 316 öğrencinin hepsi bir fakülteyi tercih edebilecek puan aldı. Sosyal bilimleri, 6 bin 584 öğrencisinin yüzde 99,86'sı 165 ve üzerinde puan alan fen liseleri izledi. Anadolu liseleri de en başarılı üçüncü lise oldu. En başarısız liseler ise geçen seneki gibi akşam liseleri oldu. İSTANBUL, BAŞARILI İLK 10 İL ARASINDA YOK İllere göre başarı sıralaması açıklanırken, Sayısal-1 puanına göre en başarılı 3 il Karaman, Kayseri ve Denizli oldu. Sözel-1 puanına göre ise en başarılı 3 il Niğde, Aydın, Nevşehir. Sınavın en başarısız üç ili Ardahan, Hakkari ve Şırnak. İlk 10'a giremeyen İstanbul ilk üçe 8 öğrenci sokarken, derece almayan Ankara'nın ilk 10'da olması 'bireysel başarı' ile 'kitlesel başarı' ayrımını ortaya koydu. KIZLAR ERKEKLERDEN BAŞARILI Her yıl olduğu gibi bu yıl da sınavda kızlar erkeklerden daha başarılı çıktı. Kızların yüzde 85,9'u, erkeklerin ise yüzde 79'u 165 barajını geçti. Son sınıf düzeyindeki adayların yüzde 82'si 165 ve üzerinde puan alırken, eski mezunların yüzde 70'i, üniversite öğrencilerinin yüzde 87'si, üniversite mezunlarının ise yüzde 88'i 165 ve üzerinde puan aldı. TERCİH KILAVUZU 200 SAYFAYI BULDU Yükseköğretim kontenjanlarının son iki yılda önemli oranda artması Tercih kılavuzunu 200 sayfanın üzerine çıkardı. Kılavuzun prova baskısını gösteren ÖSYM Başkanı Yarımağan, "Oldukça kalın. 200 sayfayı aşan bir kılavuz oldu. Çünkü yükseköğretim programlarının sayısı giderek artıyor." dedi. Tercih kılavuzu, 16 Temmuz 2009 gününden itibaren ÖSYM'nin internet sayfasından yayınlanacak. Şampiyonlar tıp okumak istiyor 1 milyon 324 bin adayın katıldığı son ÖSS'de sonuçlar belli oldu. 6 puan türünde 5 öğrenci birincilik kürsüsüne çıkarken, ilk üçler arasında İstanbul 6, İzmir 2, Kayseri 2, Adana 2, Bursa 2, Antalya 1 ve Aydın 1 derece çıkardı. Son ÖSS'ye FEM Dershaneleri damgasını vurdu. Eşit Ağırlık 2 puan türünde Mücahit Erdoğan, Sözel- 2'de Serhat Güzel, Türkiye 1.si oldu. Sonuçların açıklanmasıyla büyük sevinç yaşayan ÖSS şampiyonları, İstanbul FKM'de aileleri ve öğretmenleriyle başarıyı kutladı.

4 Sözel-2 Türkiye 1.si Serhat Güzel, birinci olmasında öğretmenleri ve ailesinin büyük payı olduğunu söyledi. Çok ders çalışmadığını, sadece programına ve ders saatlerine harfiyen uyduğunu belirten başarılı öğrenci, Şanlıurfalı. 6 kardeşi olan Serhat, OKS'yi kazanarak İstanbul'a gelmiş. Fatih Koleji'ne devam ederken FEM Dershaneleri'nde rehberlik öğretmenleriyle sıkı bir çalışma yürütmüş. Serhat Güzel, tıp fakültesinde okumak istiyor. EA-2'de Türkiye 1.si olan Mücahit Erdoğan ise öğretmen bir baba ile ev hanımı bir annenin çocuğu. İstanbul Çapa Anadolu Öğretmen Lisesi'nde okuyan Erdoğan, hayallerinin gerçekleştiğine hâlâ inanamıyor. 'Bu kadar başarılı olacağını düşünmediğini' söyleyen Erdoğan'a öğretmenleri daima başarılı olacağı yönünde destek olmuş. Şampiyon Mücahit'in hayalinde de tıp okumak var. Okumak istediği okul ise Cerrahpaşa Tıp Fakültesi. FEM öğrencisi ve SAY-2'de Türkiye 2.si Ömer Yakar'ın da hedefinde Hacettepe Tıp var. SÖZ-1 ve EA-1'de Türkiye 2.si Ali Can Göksel ise bilgisayar mühendisliğini düşünüyor. FEM Dershaneleri Rehberlik Uzmanı Faruk Ardıç, dershanenin yıllardır artarak süren başarısını "Bizim başarımız sistem değişse de ona adapte olabilmemizdir." şeklinde açıklıyor. Önümüzdeki yıl yepyeni bir sınav sistemi geleceğine dikkat çeken Ardıç, "Bizim için değişen bir şey yok. Yine başarılı olacağız." vurgusu yapıyor. YÜZDE 7'Sİ ELENDİ: Sınavı geçerli sayılan adaylardan 1 milyon 229 bin 800'ü (yüzde 92.89) tercih yapma hakkını elde etti. Tercih yapma hakkını elde edemeyen aday sayısı 94 bin 201 (yüzde 7.11) oldu. 'SIFIR'CILAR 'TAM'CILARA FARK ATTI: 'Sıfır'cılar 'tam'cılara fark attı. Sınavda, tüm soruları doğru yanıtlayan aday sayısı Türkçe testinde 1281, Sosyal Bilimler-1'de 133, Matematik-1'de 8 bin 655, Fen Bilimleri-1'de 140 olarak tespit edildi. ÖSS'de 29 bin 928 aday ise sıfır puan aldı. Türkçe'de 20 bin 558, Sosyal Bilimler-1'de 76 bin 498, Matematik-1'de 251 bin 324, Fen Bilimleri-1'de 704 bin 712 adayın puanı, 0.25'in altında kaldığı için hesaplanamadığından 'sıfır' aldı ÖSS'de sıfır çeken öğrenci sayısı ise 47 bin 587 olmuştu. Ancak bu yıl sınava giren öğrenci sayısı 1 milyon 324 bin 197 olurken, iki yıl önceki sınava toplam 1 milyon 615 bin 534 aday girmişti. MATEMATİK KOLAY, TÜRKÇE ZOR: Matematik kolay, Türkçe zor: Yarımağan, Matematik testini biraz kolaylaştırmışız, öğrencilere en zor gelen testimiz Sosyal Bilimler testi olmuş. Geçen yıla göre Türkçe testinin başarısının 4 puan düştüğünü görüyoruz. Bu sene Türkçe testimiz geçen yıllara göre biraz zor olmuş dedi. 100 ÖĞRENCİDEN 60'I FEN'E DOKUNAMAMIŞ BİLE: 100 öğrenciden 60'ı fene dokun(a)mamış: Biz 0.50 ham puanını seviye olarak tespit ediyoruz. Ölçülebilir bir bilgisi olduğunun göstergesi olarak bu rakamı kabul ediyoruz ham puanına bile ulaşamayan aday sayısı, Fen Bilimleri'nde 704 bin 712. Adayların neredeyse yüzde 60'ı Fen Bilimleri testine cevap vermiyorlar veya veremiyorlar. ANKARA GENELDE, İSTANBUL BİREYSELDE BAŞARILI: Ankara genelde, İstanbul bireyselde başarılı: Dereceye giren adayların sekizi İstanbul, ikisi İzmir 'den, kisi Kayseri'den, ikisi Adana'dan, biri Bursa'dan, biri Antalya'dan ve biri de Aydın'dan çıktı. Bu adayların yarısından fazlası özel statülü

5 okullardan. Ankara, en başarılı iller arasında olmasına karşın dereceye giren öğrenci çıkaramadı. Ancak İstanbul, başarılı iller sıralamasında Ankara'nın gerisinde olmasına karşın dereceye giren öğrenci çıkardı. KONTENJAN 90 BİN ARTTI: Merkezi yerleştirme ile öğrenci alan programlar grubuna devlet üniversiteleri için 529 bin, vakıf üniversiteleri için 73 bin, KKTC üniversiteleri için 16 bin ve yurtdışı üniversiteleri için 2 bin 400 olmak üzere 621 bin 749 kontenjan ayrıldı. Bu oran geçen seneye göre yaklaşık 90 bin fazla. TERCİHLER 30 AĞUSTOS'A KADAR: 2009-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu bugünden itibaren adaylara postalanacak. Dağıtımın tamamlanması 22 Temmuz'u bulacak. Tercihler 22 Temmuz-3 Ağustos 2009 tarihleri arasında Başvuru Merkezleri aracılığıyla ya da adaylar tarafından doğrudan internet üzerinden gönderilecek. Tercih gönderme süresi uzatılmayacak. BARAJ DÜŞÜRÜLDÜ AMA: Bu yıl baraj seviyelerine karşılık gelen başarı düzeyleri 5 puan düşürülmesine rağmen barajı geçenler geçen yıla göre daha az oldu. EN BAŞARILI İLLER: ÖSS'de Sayısal-1 puan türü ortalamalarına göre yapılan değerlendirmede en başarılı iller sırasıyla Karaman, Kayseri, Denizli; Eşit Ağırlıklı-1 puan türünde Aydın, Karaman, Kayseri; Sözel-1de Niğde, Aydın, Nevşehir oldu. Ardahan ve Hakkari yine dipte. Bu dökümanı orjinal adreste göster Bir ÖSS Analizi

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. ÖSYM BASIN TOPLANTISI (12 Temmuz 2009)

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. ÖSYM BASIN TOPLANTISI (12 Temmuz 2009) T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı ÖSYM BASIN TOPLANTISI (12 Temmuz 2009) 2009 ÖĞRENCİ SEÇME SINAVI SONUÇLARI 14 Haziran 2009 tarihinde yapılan 2009 Öğrenci Seçme

Detaylı

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015

2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI. 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2015-LYS) SONUÇLARI 30 Haziran 2015 2015-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2015-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

T.C. TEKİRDAĞ VAİLİĞİ Rehberlik ve Araştırma Merkezi TEKİRDAĞ İLİ 2009 YILI ÖSS SONUÇ DEĞERLENDİRMELERİ. Ocak, 2010 Tekirdağ

T.C. TEKİRDAĞ VAİLİĞİ Rehberlik ve Araştırma Merkezi TEKİRDAĞ İLİ 2009 YILI ÖSS SONUÇ DEĞERLENDİRMELERİ. Ocak, 2010 Tekirdağ T.C. TEKİRDAĞ VAİLİĞİ Rehberlik ve Araştırma Merkezi TEKİRDAĞ İLİ 2009 YILI ÖSS SONUÇ DEĞERLENDİRMELERİ Ocak, 2010 Tekirdağ İÇİNDEKİLER SUNUŞ... IV AÇIKLAMALAR...V İlimiz Geneli ve Ortaöğretim Kurumlarının

Detaylı

2012-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2012-LYS) SONUÇLARI

2012-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2012-LYS) SONUÇLARI 2012-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2012-LYS) SONUÇLARI 2012-LYS SAYISAL VERİLER LYS-1 LYS-2 LYS-3 LYS-4 LYS-5 Toplam Başvuran Aday Sayısı 619.132 308.701 666.164 385.660 49.543 2.029.200 Sınava Giren Aday

Detaylı

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014

2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI. 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2014-LYS) SONUÇLARI 27 Haziran 2014 2014-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2014-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

İşte YGS'nin EN'leri!

İşte YGS'nin EN'leri! On5yirmi5.com İşte YGS'nin EN'leri! YGS sonuçları açıklandıktan sonra bu sınavın en başarılı öğrencileri, illeri ve okulları da belli oldu... Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma (oluşturma : 2/15/2016) EN

Detaylı

2011 LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2011 LYS) SONUÇLARI

2011 LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2011 LYS) SONUÇLARI 2011 LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2011 LYS) SONUÇLARI 2011 LYS SAYISAL VERİLER LYS 1 LYS 2 LYS 3 LYS 4 LYS 5 Toplam Başvuran Aday Sayısı 625.204 293.791 681.091 378.048 41.731 2.019.865 Sınava Giren Aday

Detaylı

2012- LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2012- LYS) SONUÇLARI

2012- LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2012- LYS) SONUÇLARI 2012- LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2012- LYS) SONUÇLARI 2012- LYS SAYISAL VERİLER LYS- 1 LYS- 2 LYS- 3 LYS- 4 LYS- 5 Toplam Başvuran Aday Sayısı 619.132 308.701 666.164 385.660 49.543 2.029.200 Sınava

Detaylı

2013-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2013-LYS) SONUÇLARI

2013-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2013-LYS) SONUÇLARI 2013-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2013-LYS) SONUÇLARI 2013 LİSANS YERLEŞTİRME SINAVI SAYISAL VERİLERİ 2013-LYS ADAY SAYILARI YGS Sonrası LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı 1.232.679 Sınavsız Geçiş

Detaylı

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI

T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı. BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı BASIN DUYURUSU (13 Ağustos 2010) 2010-ÖSYS MERKEZİ YERLEŞTİRME SONUÇLARI 11 Nisan 2010 da yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)

Detaylı

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi.

Sayın Velimiz, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Birimi. Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite giriş sınavlarına hazırlık dönemini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda iyi bir sonuca ulaşmaları için bizler kadar sizlere de önemli görevlerin düştüğü unutulmamalıdır.

Detaylı

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir?

LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? SIKÇA SORULAN SORULAR LYS ye başvurmak için geçmemiz gereken baraj puan kaçtır? Geçtiğimiz baraj puanına uygun LYS ye mi katılmamız gerekir? LYS ye başvurmak için, adayın YGS de hesaplanan 6 puandan herhangi

Detaylı

YGS puanıyla yerleşebileceğiniz bölümler

YGS puanıyla yerleşebileceğiniz bölümler On5yirmi5.com YGS puanıyla yerleşebileceğiniz bölümler YGS'ye girecek adayların 6 tür puanı hesaplanacak. Bu puanlara göre adayların girebilecekleri bölümler hangileri? İşte yanıtı... Yayın Tarihi : 17

Detaylı

LİSANS & ÖNLİSANS DOLULUK ORANLARI SONUÇ ANALİZLERİ

LİSANS & ÖNLİSANS DOLULUK ORANLARI SONUÇ ANALİZLERİ LİSANS & ÖNLİSANS DOLULUK ORANLARI SONUÇ ANALİZLERİ 2016 2017 ve Ön Programları Tüm Üniversitelerdeki Değişim Analiz ve Yorum 2017 yılında boş kalan kontenjanlar herkesin gündemine oturdu. Aslında böyle

Detaylı

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI

2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2017-LYS) SONUÇLARI 11.07.2017 2017-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2017-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS Sonrası Herhangi Bir LYS ye Girmeye Hak Kazanan Aday Sayısı:

Detaylı

2011 YGS SONUÇLARI 1

2011 YGS SONUÇLARI 1 2011 YGS SONUÇLARI 1 2011 ve 2010 YGS SAYISAL BİLGİLER 2011 YGS 2010 YGS Sınava Başvuran Aday Sayısı 1.692.144 1.512.519 Sınava Girmeyen Aday Sayısı 43.509 24.893 Sınavı Geçerli Aday Sayısı 1.648.240 1.487.493

Detaylı

Ek yerleştirme kontenjanları ne zaman açıklanır?

Ek yerleştirme kontenjanları ne zaman açıklanır? On5yirmi5.com Ek yerleştirme kontenjanları ne zaman açıklanır? Son rötuşları yapılan Ek Yerleştirme kılavuzu bu hafta ÖSYM nin web sitesinde yayınlanacak. Yeni kurulan bölümlerin kontenjanlarıyla birlikte

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YERLEŞTİRME SONUÇLARI RAPORU

YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YERLEŞTİRME SONUÇLARI RAPORU YÜKSEKÖĞRETİM KURULU 2018 YILI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI YERLEŞTİRME SONUÇLARI RAPORU - ÜNİVERSİTELERİN DOLULUK ORANLARINDA ÖNEMLİ ARTIŞ - BOŞ KONTENJANLARDA ÖNEMLİ AZALMA - İLK KEZ YAPILAN YKS DE

Detaylı

2018 YKS DEĞERLENDİRME VE TERCİHLERLE İLGİLİ İZLENECEK STRATEJİ RAPORU

2018 YKS DEĞERLENDİRME VE TERCİHLERLE İLGİLİ İZLENECEK STRATEJİ RAPORU 2018 YKS DEĞERLENDİRME VE TERCİHLERLE İLGİLİ İZLENECEK STRATEJİ RAPORU TESTLER 2016 2017 TÜRKÇE (40 SORU) 19,1 17.2 SOSYAL BİLİMLER (40 SORU) 10,7 12.3 TEMEL MATEMATİK (40 SORU) 7,8 5.1 FEN BİLİMLERİ (40

Detaylı

Önlisanstan Lisans Eğitimine; DGS

Önlisanstan Lisans Eğitimine; DGS On5yirmi5.com Önlisanstan Lisans Eğitimine; DGS Önlisans eğitiminden lisansa geçmek istiyorsanız öncelikle Dikey Geçiş Sınavı'na girmeniz gerekiyor. Peki DGS nedir? Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma (oluşturma

Detaylı

ÖN SÖZ. Prof. Dr. Ömer DEMİR. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı

ÖN SÖZ. Prof. Dr. Ömer DEMİR. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı ÖN SÖZ Merkezimizin kuruluş yılı olan 1974 ten bu yana öğrenciler, yükseköğretim programlarının büyük bir bölümüne merkezi sınav sistemi ile yerleştirilmektedir. Bu sistemde, yükseköğretim programlarının

Detaylı

2017 YGS ve LYS de neler değişti?

2017 YGS ve LYS de neler değişti? Hafıza Sarayı (Mind Palace) Oluşturmak 1 2017 YGS ve LYS de neler değişti? 2017 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemine (ÖSYS) başvurular başladı. ÖSYM tarafından 2017-ÖSYS Kılavuzu nun yayınlanması ile

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ İÇİNDEKİLER: Üniversite Sınav Sistemi Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) Lisansa Yerleştirme Sınavı (LYS)

Detaylı

Dikey geçiş nasıl yapılır?

Dikey geçiş nasıl yapılır? On5yirmi5.com Dikey geçiş nasıl yapılır? Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için ÖSYM tarafından

Detaylı

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI

İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI İSTEK ÖZEL KAŞGARLI MAHMUT OKULLARI ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK BÖLÜMÜ İÇİNDEKİLER: Üniversite Sınav Sistemi Yükseköğretim Geçiş Sınavı (YGS) Lisansa Yerleştirme Sınavı (LYS)

Detaylı

2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2016-LYS) SONUÇLARI. 18 Temmuz 2016

2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2016-LYS) SONUÇLARI. 18 Temmuz 2016 2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI (2016-LYS) SONUÇLARI 18 Temmuz 2016 2016-LİSANS YERLEŞTİRME SINAVLARI SAYISAL BİLGİLER 2016-LYS ADAY BİLGİLERİ YGS sonrası herhangi bir LYS ye girmeye hak kazanan aday

Detaylı

T.C. TEKİRDAĞ VAİLİĞİ Rehberlik ve Araştırma Merkezi TEKİRDAĞ İLİ 2010 YILI YGS-LYS SONUÇ DEĞERLENDİRMELERİ. Nisan, 2011 Tekirdağ

T.C. TEKİRDAĞ VAİLİĞİ Rehberlik ve Araştırma Merkezi TEKİRDAĞ İLİ 2010 YILI YGS-LYS SONUÇ DEĞERLENDİRMELERİ. Nisan, 2011 Tekirdağ T.C. TEKİRDAĞ VAİLİĞİ Rehberlik ve Araştırma Merkezi TEKİRDAĞ İLİ 2010 YILI YGS-LYS SONUÇ DEĞERLENDİRMELERİ Nisan, 2011 Tekirdağ İÇİNDEKİLER Sayfa SUNUŞ... IV AÇIKLAMALAR... V İlimiz Geneli ve Ortaöğretim

Detaylı

2017 LYS: Tercihler Kalite ve İstihdam Odaklı

2017 LYS: Tercihler Kalite ve İstihdam Odaklı 10.08.2017 2017 LYS: Tercihler Kalite ve İstihdam Odaklı Yükseköğretim Kurulunca üniversitelere yerleştirme sayılarına ilişkin yapılan analize göre: - Lisans programlarına yerleşen öğrenci sayısı 422.950

Detaylı

YGS VE LYS İLE İLGİLİ EN ÇOK SORULAN SORULAR

YGS VE LYS İLE İLGİLİ EN ÇOK SORULAN SORULAR YGS VE LYS İLE İLGİLİ EN ÇOK SORULAN SORULAR 1) YGS ve LYS ye kimler başvuruda bulunabilir? YGS ve LYS ye, sınavın yapılacağı yılda, ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi)

Detaylı

-1- Adres: A Blok AZ. Kat 1 Nolu Banko Oda: 12, TBMM, ANKARA Tel: +90 (312) (312) Faks: +90 (312) E-Posta:

-1- Adres: A Blok AZ. Kat 1 Nolu Banko Oda: 12, TBMM, ANKARA Tel: +90 (312) (312) Faks: +90 (312) E-Posta: -1- Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarına ilişkin bu yıl da tartışmalar sürerken, asıl sınavı mezuniyet sonrası verecek olan üniversite adayları, iş bulabilmek için doğru bölüm ü seçebilme kaygısıyla

Detaylı

2017 YGS-LYS. Psk. Dan. İrem Perizat SEZER USTABULUT Psk. Dan. Ezgi TANIŞ

2017 YGS-LYS. Psk. Dan. İrem Perizat SEZER USTABULUT Psk. Dan. Ezgi TANIŞ 2017 YGS-LYS Psk. Dan. İrem Perizat SEZER USTABULUT Psk. Dan. Ezgi TANIŞ Sınav Tarihleri YGS 4-18 OCAK 12 Mart 10:00 (160 dk) LYS-1 4-17 NİSAN 11 Haziran 10:00 (135 dk) LYS-2 4-17 NİSAN 17 Haziran 10:00

Detaylı

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS )

Uygulanacak Sınavlar. Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) Uygulanacak Sınavlar Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans Yerleştirme Sınavı ( LYS ) (Üniversite eğitimi almak isteyen ( 4-6 yıllık fakültelerde eğitim tüm adaylara yöneliktir.) almak isteyen tüm

Detaylı

2015 Tercih Dönemi Üniversite Kontenjanları Analizi

2015 Tercih Dönemi Üniversite Kontenjanları Analizi Parlakbirgelecek.com Araştırma Serisi Yıl:3 Sayı:7 26 Haziran 2015 2015 Tercih Dönemi Üniversite Kontenjanları Analizi Üniversite Kontenjanlarındaki Artış*: 2015 yılında toplam kontenjan %1.8 artmıştır.

Detaylı

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Yks (yükseköğretim kurumları sınavı) 2018 analizleri 26 Eylül 2018

TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Yks (yükseköğretim kurumları sınavı) 2018 analizleri 26 Eylül 2018 TED ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ Yks (yükseköğretim kurumları sınavı) 2018 analizleri 26 Eylül 2018 YKS 2018: Kontenjan ve Kayıtlar (Toplam-Ek kontenjanlar dahil) Program Adı Kontenjan Kayıt Doluluk oranı

Detaylı

ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ TEPEÖREN ANADOLU LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ YAYIN TARİHİ: 01 Haziran 2018 SAYFA SAYISI: 11 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL

Detaylı

TERCİH SÜRESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA TERCİHLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILAMAYACAK

TERCİH SÜRESİ TAMAMLANDIKTAN SONRA TERCİHLERDE DEĞİŞİKLİK YAPILAMAYACAK ÖSYM'den gelen açıklamaya göre LYS tercih sonuçlarının en geç 24 Temmuzda açıklanması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda 1 hafta içinde açıklanan tercih sonuçlarının bu yılda bir hafta içinde açıklanması

Detaylı

Anket Çalışmasına Katılanların Yarısı Sınava İlk Kez Girmişlerdir

Anket Çalışmasına Katılanların Yarısı Sınava İlk Kez Girmişlerdir Anket Çalışmasına Katılanların Yarısı Sınava İlk Kez Girmişlerdir Lisans programlarını tercih edebilmek için gerekli olan baraj puanını aşmasına rağmen, tercih yapmayan adaylardan anket çalışmasına katılanların

Detaylı

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS)

2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 ÖĞRENCİ SEÇME VE YERLEŞTİRME SİSTEMİ (ÖSYS) 2015 Öğrenci Seçme ve YerleşBrme Sınavı (ÖSYS) YükseköğreBme Geçiş Sınavı ( YGS ) Lisans YerleşBrme Sınavı ( LYS ) OrtaöğreBm mezunu, üniversite eğibmi

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI YENİ SINAV SİSTEMİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK BİRİMİ - ARALIK 2017 Sayın Velimiz, Öğrencilerimizin üniversite sınavlarına hazırlık sürecini sağlıklı geçirmeleri ve sınavlarda

Detaylı

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER 2014-YGS SAYISAL BİLGİLER 1 2014-YGS Sayısal Bilgiler 2014-YGS ÖSYS Başvuran Aday Sayısı 2.086.115 Sınavsız Geçişe Başvuran Aday Sayısı 78.427 Sınava Giren Aday Sayısı 1.950.163 Sınava Girmeyen Aday Sayısı

Detaylı

2002 ÖSS'de Özel Ege Lisesinin Sıralamalardaki Yerleri

2002 ÖSS'de Özel Ege Lisesinin Sıralamalardaki Yerleri 2002 ÖSS'de Özel Ege Lisesinin Sıralamalardaki Yerleri Açıklama Okul Sayısı SAY EA SÖZ Fen Liseleri Hariç İzmir 317 1 1 1 Fen Liseleri Dâhil İzmir 323 5 5 4 Fen Liseleri Hariç Türkiye 6.344 6 8 11 Fen

Detaylı

2015 LYS ve YGS tercihleri internetten nasıl yapılacak?

2015 LYS ve YGS tercihleri internetten nasıl yapılacak? 2015 LYS ve YGS tercihleri internetten nasıl yapılacak? Üniversiteye gidecek adaylar için tercih işlemleri, bugün itibariyle başladı. YGS ve LYS'ye giren üniversite adayları tercihlerini 14 Temmuz'a kadar

Detaylı

Cumhuriyet Halk Partisi

Cumhuriyet Halk Partisi 1 İstanbul Milletvekili Oran dan LYS ye girenlere doğru tercih uyarısı Tarih : İstanbul Milletvekili Umut Oran, Ağustos a kadar tercih yaparak üniversiteye girmeye çalışan yaklaşık milyon öğrenciye ileride

Detaylı

LİSE1 VE LİSE 2. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (yeni genelgeye göre düzenlenmiş şekliyle) *****2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA YENİLİKLER

LİSE1 VE LİSE 2. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI. (yeni genelgeye göre düzenlenmiş şekliyle) *****2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA YENİLİKLER LİSE1 VE LİSE 2. SINIFLAR BİLGİLENDİRME TOPLANTISI (yeni genelgeye göre düzenlenmiş şekliyle) *****2005-2006 ÖĞRETİM YILINDA YENİLİKLER Okul-Aile Birliği Yönetmeliği(2004-2005) OAB'nin etkinliği arttı

Detaylı

Üniversiteye Giriş Sistemi

Üniversiteye Giriş Sistemi Üniversiteye Giriş Sistemi ÜNİVERSİTE GİRİŞ SİSTEMİ 1. Üniversiteye Kaç Türlü Şekilde Kazanılır? Üç şekilde; a) Özel Yetenek Sınavı ile (Örneğin, Beden Eğitim M.Y.O.) b) Sınavsız Geçiş (Meslek Yüksek Okullarına

Detaylı

2002 ÖSS'de Özel Ege Lisesinin Sıralamalardaki Yerleri

2002 ÖSS'de Özel Ege Lisesinin Sıralamalardaki Yerleri 2002 ÖSS'de Özel Ege Lisesinin Sıralamalardaki Yerleri Açıklama Okul Sayısı SAY EA SÖZ Fen Liseleri Hariç İzmir 317 1 1 1 Fen Liseleri Dâhil İzmir 323 5 5 4 Fen Liseleri Hariç Türkiye 6.344 6 8 11 Fen

Detaylı

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ SON REVİZE TARİHİ: 28.08.2014 REVİZE SAYISI: 18 YAYIN TARİHİ: 28.08.2014 SAYFA SAYISI: 10 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ

Detaylı

FEN VE ANADOLU LİSESELERİ Öğretmen sınavı analiz sonuçları (ortak soru sayısı/branş soru sayısı)

FEN VE ANADOLU LİSESELERİ Öğretmen sınavı analiz sonuçları (ortak soru sayısı/branş soru sayısı) 1 yılında yapılan sınav ile ilgili ÖSYM den yapılan açıklamaya göre, sınava 1 milyon 895 bin 476 aday başvurdu, bu adaylardan 57 bin 742 si sınava girmedi. Sınavı geçerli sayılan aday 1 milyon 837 bin

Detaylı

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ

LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ LİSE VE FEN LİSESİ BAŞARI BURSU YÖNETMELİĞİ SON REVİZE TARİHİ: 08.08.2014 REVİZE SAYISI: 17 YAYIN TARİHİ: 08.08.2014 SAYFA SAYISI: 9 HAZIRLAYAN: TERAKKİ VAKFI ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ LİSESİ ÖZEL ŞİŞLİ TERAKKİ

Detaylı

LYS puanıyla girilebilecek bölümler 2015

LYS puanıyla girilebilecek bölümler 2015 On5yirmi5.com LYS puanıyla girilebilecek bölümler 2015 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) puanlarıyla tercih edilebilecek bölümler? İşte yanıtı.. Yayın Tarihi : 23

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Oturum İkinci Oturum Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dil sınavı hariç Haziran ayı içinde bir hafta sonu Cumartesi günü yapılacak

Detaylı

- TERCİHLERDE ROL OYNAYAN BİRİNCİ FAKTÖR: İSTİHDAM İMKANLARI

- TERCİHLERDE ROL OYNAYAN BİRİNCİ FAKTÖR: İSTİHDAM İMKANLARI -YÖK ÜN YAPTIĞI ANKET SONUÇLANDI - TERCİHLERDE ROL OYNAYAN BİRİNCİ FAKTÖR: İSTİHDAM İMKANLARI -ADAYLARIN %94 Ü DEVLET ÜNİVERSİTELERİNİ, %6 SI İSE VAKIF ÜNİVERSİTELERİNİ TERCİH EDEBİLECEKLERİNİ BELİRTTİ

Detaylı

Beykoz İlçesi Üniversiteye Giriş Analiz Çalışması (2012, 2013 ve 2014 Yılları)

Beykoz İlçesi Üniversiteye Giriş Analiz Çalışması (2012, 2013 ve 2014 Yılları) Beykoz İlçesi Üniversiteye Giriş Analiz Çalışması (2012, 2013 ve 2014 Yılları) Beykoz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 7 Şubat 2015 SUNUŞ 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu nun 28. maddesi ile ortaöğretim

Detaylı

Ö N S Ö Z. Bu kitap Merkezimiz uzmanlarından Metin Özen ve Harun Fatih Tombak tarafından hazırlanmıştır. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.

Ö N S Ö Z. Bu kitap Merkezimiz uzmanlarından Metin Özen ve Harun Fatih Tombak tarafından hazırlanmıştır. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Ö N S Ö Z Her yıl, üniversitelere alınacak öğrencileri belirlemek için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) yapılmaktadır. Bu sınavın amacı, ortaöğretimdeki eğitim ve öğretimi değerlendirmek değil,

Detaylı

EMO Basın- Elektrik Mühendisleri Odası (EMO)

EMO Basın- Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) EMO NUN MESLEK ALANINDAKİ ÜNİVERSİTELER, ÖĞRENCİLER ve RAKAMLARLA BARAJ UYGULAMASININ SONUÇLARI Bahar Tanrısever EMO Basın- Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) bünyesinde yer alan mesleki alanlarda eğitim

Detaylı

4.Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik

4.Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik 4.Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 19.02.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24676 MESLEK YÜKSEKOKULLARI

Detaylı

2015 Üniversite Tercih Dönemi Ek Yerleştirme Kontenjanları Analizi

2015 Üniversite Tercih Dönemi Ek Yerleştirme Kontenjanları Analizi 2015 Üniversite Tercih Dönemi Ek Yerleştirme Kontenjanları Analizi 2015- ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu ÖSYM tarafından 14 Ağustos 2015 tarihinde açıklanmıştır. Parlakbirgelecek.com

Detaylı

YOZGAT İLİ 2013 YILI SONUÇLARI

YOZGAT İLİ 2013 YILI SONUÇLARI T.C. YOZGAT VALİLİĞİ REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ YOZGAT İLİ 2013 YILI SONUÇLARI NİSAN 2014 YOZGAT İLİ ORTAÖĞRETİM KURUMLARININ 2013 YILI YGS LYS BAŞARI DURUMLARI 1986 HAZIRLAYANLAR Mesut GÜL

Detaylı

Yeni Sınav Sistemi. Yeni Sınav Sistemi (YGS-LYS) 1-YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) Sevgili Öğrenciler:

Yeni Sınav Sistemi. Yeni Sınav Sistemi (YGS-LYS) 1-YGS (YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI) Sevgili Öğrenciler: Sevgili Öğrenciler: Yeni Sınav Sistemi 2010 Yılında uygulanacak yeni ÖSS sistemi konusunda sizi bilgilendirmek için bu kitapçığı hazırladık. SAY, EA, SÖZ, DİL puan türlerindeki sayı ve içerik olarak artışları,

Detaylı

2015-YGS SAYISAL BİLGİLER

2015-YGS SAYISAL BİLGİLER 2015-YGS SAYISAL BİLGİLER 2015-YGS Sayısal Bilgiler 2015-YGS ÖSYS Başvuran Aday Sayısı 2.126.684 Sınavsız Geçişe Başvuran Aday Sayısı 79.969 Sınava Giren Aday Sayısı 1.987.488 Sınava Girmeyen Aday Sayısı

Detaylı

ÖNSÖZ. Prof. Dr. Ömer DEMİR Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı

ÖNSÖZ. Prof. Dr. Ömer DEMİR Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı ÖNSÖZ 2015 yılı içinde, üniversitelere alınacak öğrencileri belirlemek için Merkezimiz tarafından biri Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), diğeri Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) olmak üzere iki sınav

Detaylı

2014 Tercih Dönemi Üniversite Kontenjanları Analizi

2014 Tercih Dönemi Üniversite Kontenjanları Analizi Parlakbirgelecek.com Araştırma Serisi Yıl:2 Sayı:3 26 Haziran 2014 2014 Tercih Dönemi Üniversite Kontenjanları Analizi Üniversite Kontenjanlarındaki Artış*: 2014 yılında toplam kontenjan %1 artmıştır.

Detaylı

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018

LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 LGS birincileri bir bir belli olmaya başladı #lgs2018 MEB'in LGS sonuçlarını açıklamasının ardından LGS birincileri merak edilmeye başlandı... İşte LGS birincileri kamugundemi.com ÖZEL - MEB, LGS sonuçlarını

Detaylı

Ö N S Ö Z. Bu kitap merkezimiz uzmanlarından Metin Özen ve Harun Fatih Tombak tarafından hazırlanmıştır. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz.

Ö N S Ö Z. Bu kitap merkezimiz uzmanlarından Metin Özen ve Harun Fatih Tombak tarafından hazırlanmıştır. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Ö N S Ö Z Her yıl, üniversitelere alınacak öğrencileri belirlemek için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) yapılmaktadır. Bu sınavın amacı, ortaöğretimdeki eğitim ve öğretimi değerlendirmek değil

Detaylı

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00

TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 TEMEL YETERLİLİK TESTİ (TYT) 23 Haziran 2018, Cumartesi 10:00 40 Türkçe %33,25 20 Sosyal Bilimler %16,75 Coğrafya 5 soru Din Kül. ve Ahl.Bilg. 5 soru Felsefe 5 soru Tarih 5 soru 40 Temel Matematik %33,25

Detaylı

2009 SİSTEMİ 2010 SİSTEMİ

2009 SİSTEMİ 2010 SİSTEMİ 2009 SİSTEMİ 2010 SİSTEMİ 2009 SİSTEMİ 2010 SİSTEMİ 2010 SINAV SİSTEMİNİN AMAÇLARI Ders grubu yerine ders başarısını ölçmek Her dersin sorularının yanıtlanması için ayrı ayrı süre verilerek, ders puanlarının

Detaylı

- Üniversite lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının 4 üzerinden asgari 2,0 veya 100 üzerinden asgari 75 olması.

- Üniversite lisans mezuniyet ağırlıklı not ortalamasının 4 üzerinden asgari 2,0 veya 100 üzerinden asgari 75 olması. 1) BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ANABİLİM DALI A)Bilişim Teknolojileri (Tezli) Yüksek Lisans (Türkçe-İngilizce) larına öğrenci başvuru koşulları ve kontenjanlar: - T.C. devlet ya da vakıf üniversitelerinin ya

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 19.02.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24676

Resmi Gazete Tarihi: 19.02.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24676 Resmi Gazete Tarihi: 19.02.2002 Resmi Gazete Sayısı: 24676 MESLEK YÜKSEKOKULLARI VE AÇIKÖĞRETĠM ÖN LĠSANS PROGRAMLARI MEZUNLARININ LĠSANS ÖĞRENĠMĠNE DEVAMLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin

Detaylı

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca

Detaylı

Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu

Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Yatay Geçiş Yönetmeliği Ek Madde-1 (Merkezi Yerleştirme Puanı İle) Yatay Geçiş Duyurusu Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı. Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç YÖK Başkanı YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI Birinci Oturum İkinci Oturum Yükseköğretim Kurumları Sınavı, Dil sınavı hariç Haziran ayı içinde bir hafta sonu Cumartesi günü yapılacak

Detaylı

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

A. GÜZ BAŞVURULARINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin Ek Madde 1 uyarınca

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2018 KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) KISA TARİH 1974 yılına kadar üniversiteler kendi öğrencilerini kendilerini seçiyordu. Karışıklığı önlemek amacıyla sınavların tek merkezden yapılması kararı alındı

Detaylı

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK SERVİSİ 2014 YGS - LYS TANITIM BROŞÜRÜ YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİS SINAVI (YGS) Denizcilik Lisesinde okuyan öğrencilerin ek

Detaylı

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C. MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ENSTİTÜMÜZ 2018-2019 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA GİRİŞ SINAVI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI 2018-2019 Öğretim yılı Güz yarıyılında Enstitümüze

Detaylı

YGS - LYS. İki Aşamalı Sınav Sistemiyle Amaçlanan Ne?

YGS - LYS. İki Aşamalı Sınav Sistemiyle Amaçlanan Ne? - LYS İki Aşamalı Sınav Sistemiyle Amaçlanan Ne? Daha iyi ölçme ve değerlendirme yapabilmek, Yakın programların ihtiyaç duyduğu farklı bilgi ve becerileri göz önünde tutmak, Öğrencilerin ortaöğretim başarılarını

Detaylı

Sınav Sistemleri Hakkında Ne Kadar Bilgiye Sahip Olmalıyız?

Sınav Sistemleri Hakkında Ne Kadar Bilgiye Sahip Olmalıyız? 2015 YGS - LYS Sınav Sistemleri Hakkında Ne Kadar Bilgiye Sahip Olmalıyız? - ÖSYM ve yaptığı sınavlar hakkında bilgi sahibi olmak alan bilgimizi daha verimli kullanmamıza - Öğrencide kendisine karşı ekstra

Detaylı

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 2014-2015

TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 2014-2015 TUZLA PİRİ REİS DENİZCİLİK ANADOLU MESLEK LİSESİ REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BİRİMİ 2015 SINAV TAKVİMİ 15 MART 2015 YGS 14 HAZİRAN 2015 LYS1 20 HAZİRAN 2015 LYS2 21 HAZİRAN 2015 LYS3 13 HAZİRAN

Detaylı

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir.

1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. Sayfa : 1 / 7 1. AMAÇ Bu yönergenin amacı lisans düzeyindeki programlar arasında yatay geçiş ile öğrenci kabulüne ilişkin esasları düzenlemektir. 2. KAPSAM Bu yönerge, Koç Üniversitesi (KÜ) diploma programlarına

Detaylı

TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES

TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES TEZLİ YÜKSEK LİSANS TEZSİZ YÜKSEK LİSANS DOKTORA ALES 55 ALES PUANI ARANMAZ 60 MEZUNİYET NOTU ALT SINIR YOK ALT SINIR YOK 3 (4 üzerinden) / 80 (100 üzerinden) ÖN ELEME KONTENJANIN 3 KATI KONTENJANIN 2

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Üniversitemiz Fakülte, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Devlet Konservatuvarına Yatay Geçişler 24.04.2010 tarih ve 27561 sayılı Resmi Gazete de yayımlanarak yürürlüğe

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZDÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2014-2015 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme

ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme ÜNİVERSİTE SINAV SİSTEMİ ( YGS ve LYS ) Hakkında Bilgilendirme GENEL BİLGİLER YGS-LYS sistemi 2 aşamalı sınavlardan oluşan bir sistemdir. İlk aşama sınavı YGS, 1 oturum, İkinci aşama LYS, 5 oturumda yapılmaktadır.

Detaylı

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN T.C. MUĞLA SITKI KOÇMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Üniversitemiz Enstitülerinin aşağıda kontenjanları belirtilen Anabilim Dallarına 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı için yüksek lisans ve doktora

Detaylı

SON BEŞ YIL İÇİNDE YAPILAN LİSANS YERLEŞTİRME (LYS) SINAVLARI İLE ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ (ÖABT) SINAVLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ

SON BEŞ YIL İÇİNDE YAPILAN LİSANS YERLEŞTİRME (LYS) SINAVLARI İLE ÖĞRETMENLİK ALAN BİLGİSİ (ÖABT) SINAVLARI ARASINDAKİ İLİŞKİNİN İNCELENMESİ 2. Alt Probleme Ait Bulgular Son beş yılın verileri incelenmiş ve gerekli matematiksel işlemler yapılmıştır. Bu doğrultuda elde edilen verilere göre SON BEŞ YIL İÇİNDE YAPILAN LİSANS YERLEŞTİRME () SINAVLARI

Detaylı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi Dekanlığı

T.C. KAFKAS ÜNİVERSİTESİ Eğitim Fakültesi Dekanlığı Kurum İçi ve Anabilim Dalı/Bölümler Arası Yatay Geçiş Uygulama Esasları na göre Yapılacak Yatay Geçiş Kontenjanları ve Şartları 1) Başvuru Tarihi Başlangıç : 1 Ağustos 2013 Bitiş : 20 Ağustos 2013 2) Kontenjanlar

Detaylı

3-Diploma programlarına yatay geçiş yerleştirme işlemleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek yüksekokulu Yönetim Kurulu Kararı üzerine yapılır.

3-Diploma programlarına yatay geçiş yerleştirme işlemleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek yüksekokulu Yönetim Kurulu Kararı üzerine yapılır. Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokullarına; Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına

Detaylı

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI ( EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI)

BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI ( EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) BURSA TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ TAKVİMİ VE BAŞVURU KOŞULLARI (2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI) SÜREÇ TAKVİMİ 15-26 Ağustos 2016 Başvuruların alınması 31 Ağustos 2016 İngilizce Yeterlik

Detaylı

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ İLANI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle

Detaylı

Kamuya Eleman Alınıyor!

Kamuya Eleman Alınıyor! On5yirmi5.com Kamuya Eleman Alınıyor! Kamunun çeşitli birimleri eleman alımı yapıyor. İşte o birimler Yayın Tarihi : 28 Mart 2011 Pazartesi (oluşturma : 10/6/2015) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı 50

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM, HEYKEL ve GRAFİK BÖLÜMLERİ ÖZEL YETENEK SINAVI

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM, HEYKEL ve GRAFİK BÖLÜMLERİ ÖZEL YETENEK SINAVI MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ RESİM, HEYKEL ve GRAFİK BÖLÜMLERİ ÖZEL YETENEK SINAVI 2016-2017 Öğretim Yılı Güzel Sanatlar Fakültesi Resim, Heykel ve Grafik Bölümlerine YGS Ön Kayıt

Detaylı

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ

LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ LİSELERE GEÇİŞ SİSTEMİ Liselere geçiş sisteminde 2017-2018 eğitim ve öğretim yılından itibaren değişikliğe gidildi. Buna göre öğrencilere 2 farklı alternatif sunuluyor; 1. Adrese dayalı mahalli yerleştirme

Detaylı

TOBB Üniversitesini tanıyalım

TOBB Üniversitesini tanıyalım On5yirmi5.com TOBB Üniversitesini tanıyalım TOBB Üniversitesi hakkında her şey... Yayın Tarihi : 16 Nisan 2013 Salı (oluşturma : 10/6/2015) TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi ya da kısaca TOBB ETÜ,

Detaylı

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI

T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ DÖNEMİ İLANI Eğitim Bilimleri Enstitüsü Lisansüstü öğretimi için 2016-2017 eğitim-öğretim yılı güz döneminde

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI MERKEZİ YERLEŞTİRME PUANI İLE YATAY GEÇİŞ Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift

Detaylı

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ

T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ T.C. DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ EĞİTİM ÖĞRETİM BAŞVURU VE ÖĞRENCİ KABUL KOŞULLARI YÖNERGESİ Amaç ve Kapsam Madde 1- Dumlupınar Üniversitesi Lisansüstü Eğitim-Öğretim Yönetmeliği

Detaylı

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER (3 Nisan 2014)

2014-YGS SAYISAL BİLGİLER (3 Nisan 2014) 2014-YGS SAYISAL BİLGİLER (3 Nisan 2014) 1 2014-YGS Sayısal Bilgiler 2014-YGS ÖSYS Başvuran Aday Sayısı 2.086.115 Sınavsız Geçişe Başvuran Aday Sayısı 78.427 Sınava Giren Aday Sayısı 1.950.163 Sınava Girmeyen

Detaylı

YATAY GEÇİŞ KRİTERLERİ A. GENEL KRİTERLER

YATAY GEÇİŞ KRİTERLERİ A. GENEL KRİTERLER YATAY GEÇİŞ KRİTERLERİ A. GENEL KRİTERLER 1. Diploma programları arasında geçiş ancak önceden ilan edilen sayı ve geçiş şartları çerçevesinde yapılabilir. 2. Hazırlık sınıflarında yatay geçiş yapılamaz.

Detaylı