T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI"

Transkript

1 Karar No : 174 KARAR 174 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Öğün ÜNAL, Mehmet BİLGİN, Mehmet DUMAN ın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi.

2 Karar No : 175 KARAR 175 : İlçenin Zeytineli, Yağcılar, Zeytinler, Uzunkuyu, Birgi, Demircili, Gülbahçe, Kadıovacık, Kuşçular, Nohutalan, Özbek, Balıklıova, Barbaros ve Bademler Mahallelerinde altışar (6 şar) adet bilirkişi seçiminin yapılmasına ilişkin talep, Kadastro Kanunu nun 3. ve 22/a maddeleri ile tarih ve sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Kadastro Bilirkişileri Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca değerlendirilmiş, çalışma alanı içinde bulunan taşınmazların geometrik ve hukuki durumlarını bilen; ilgili yönetmeliğin 5. maddesinde sayılan; Türk vatandaşı olma, 40 yaşını bitirmiş olma, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip olma; en az 10 yıldan beri aynı mahallede ikamet etme; zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olma; okuma yazma bilme niteliklerine sahip oldukları beyan edilen aşağıdaki listede isimleri yazılı kişilerin, bilirkişi olarak belirlenmesine, İmar Komisyonu ile Hukuk Komisyonunun Ortak Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oybirliğiyle karar verildi. ZEYTİNELİ 1. Cafer AKAY 2. Rıfat YAMAN 3. Ramazan AYTEKİN 4. Hüseyin ALDEMİR 5. Celalettin UYSAL 6. Mitat TEKDURMAZ YAĞCILAR 1. Celal ALKAN 2. İlyas HAYTAOĞLU 3. Fethi SABANCI 4. Hikmet KIRTIL 5. Mumin İŞÇİLER 6. Kadir KARADAĞ

3 ZEYTİNLER 1. Arif ÖZTÜRK 2. Hüseyin GÜNAY 3. Şerif ERGİN 4. Mustafa ÖZTÜRK 5. Cemil DOĞAN 6. Mehmet ÖZTÜRK UZUNKUYU 1. İhsan AYDIN 2. Kemal ORAL 3. Ali CAN 4. Güral KOCAMAN 5. Şaban ERTÜRK 6. Erdoğan GÖKCÜL BİRGİ 1. Ünal KILINÇ 2. Ziya ÇALDEMİR 3. Hakan AYDOĞAN 4. Ramazan YENER 5. Cesim ALBAYRAK 6. Bekir AYDOĞAN DEMİRCİLİ 1. Veli DİREK 2. Hakkı EĞRİKÜLLAH 3. Mustafa UYSAL 4. Hakkı KİRAZ 5. Osman DİREK 6. Osman UYSAL GÜLBAHÇE 1. Gani GÜLSER 2. Esat PARLAK 3. Sadem KAM 4. Aleeddin BULUT 5. Fevzi AYAN 6. Özay GÜLDAŞ

4 KADIOVACIK 1. Yılmaz ÇELİK 2. İsmail ÇAKIROĞLU 3. Erdoğan ÇETİN 4. Suat ÖZKAN 5. Osman TUĞRUL 6. Cavit ERCAN KUŞÇULAR 1. Yaşar MUTLU 2. Ali KARAZEYBEK 3. Umut AKDENİZ 4. Ali GÜDEN 5. Coşkun AKSAK 6. Halil ASLAN NOHUTALAN 1. Halit GÜMÜŞ 2. Ramazan LALE 3. Reşat EROĞLU 4. Ziya KIZILATA 5. Muzaffer ERDİNÇ 6. Rahmi EROĞLU ÖZBEK 1. Osman KAYACIKLI 2. Mehmet KUTLUAY 3. Hasan YILMAZ 4. Türker AKGÜN 5. Ahmet KARASAKAL 6. Hüseyin YAPICI BALIKLIOVA 1. Rahmi AKSEKİ 2. Elsin KARADEMİR 3. Yılmaz TÜRKASLAN 4. Yiğit YILDIRIM 5. Ali DUMAN 6. Tayyar YILDIRIM

5 BARBAROS 1. Ali DOĞRU 2. Osman TOKAT 3. Mustafa BALCI 4. Zafer ÖZDEMİR 5. Mehmet YAKA 6. Burhan AYDOĞDU BADEMLER 1. Hasan ACET 2. Murat ERTAŞ 3. Murat BARAN 4. Mustafa Ümüt DİKMEN 5. Gürbüz KARABACAK 6. Murteza Levent KINIK

6 Karar No : 176 KARAR 176 : Ünibel Özel Eğitim Bilgi Teknolojileri Kültür Tanıtım ve Yayıncılık San. Tic. AŞ. nin, 5393 sayılı Belediye Kanununun 18.maddesinin (i) bendine istinaden sermaye artırımına katılınmasına ve Belediye hissemize düşen 314,00 TL lik taahhüt tutarının ¼ oranındaki 78,50 TL nin ödenmesine Plan ve Bütçe Komisyonunun Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi.

7 Karar No : 177 KARAR 177 : 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 75. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendi uyarınca; kamu yararına çalışan dernek statüsüne haiz olan Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesi ile Urla Belediyesi arasında ortak proje kapsamında hazırlanan işbirliği protokolünün imzalanması için 5393 sayılı Belediye Kanununun 38. maddesinin g bendine göre Belediye Başkanına yetki verilmesine ve mülkiyeti belediyemize ait İlçenin Hacıisa Mahallesi Necati Cumalı Caddesi Belediye İş Merkezi 3/5 ve 3/6 nolu yerlerin işbirliği protokolü kapsamında değerlendirilerek kullanım haklarının 1 yıl süre için Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şubesine verilmesine Hukuk Komisyon Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oybirliğiyle karar verildi.

8 Karar No : 178 KARAR 178 : 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 75. maddesinin 1. fıkrasının (c) bendi uyarınca; Bakanlar Kurulunun tarih ve sayılı kararı ile kamu yararına çalışan dernek statüsüne haiz olan Tüketiciyi Koruma Derneği Urla Şubesi ile Urla Belediyesi arasında ortak proje kapsamında hazırlanan işbirliği protokolünün imzalanması için 5393 sayılı Belediye Kanununun 38. maddesinin (g) bendine göre Belediye Başkanına yetki verilmesine ve mülkiyeti belediyemize ait İlçenin Hacıisa Mahallesi Necati Cumalı Caddesi Belediye İş Merkezi No: 3/7 sayılı yerin işbirliği protokolü kapsamında değerlendirilerek kullanım haklarının 1 yıl süre için TÜKODER Urla Şubesine verilmesine Hukuk Komisyon Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oybirliğiyle karar verildi.

9 Karar No : 179 KARAR 179 : Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri 2015 öykü dalında yapılacak, basılmış kitap olarak katılım esaslı düzenlenecek olan yarışmada 1. liğe değer görülen ödül miktarının ,00 TL(onbintürklirası) olarak belirlenmesine Plan ve Bütçe Komisyonu ile Kültür Sanat ve Turizm Komisyonu Ortak Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oy birliğiyle karar verildi.

10 Karar No : 180 KARAR 180 : Belediye Meclisinin tarih 121 sayılı kararı ile TL olarak belirlenen Çeşmealtı gece pazarı tezgah ücretine ek olarak pazar tezgahlarının üstünün kapatılmasına karar verilmiş olup, söz konusu tezgah ücretine ilaveten tezgah başı 350,00 TL(üçyüzellitl) olarak belirlenmesine, ayrıca sezon sonunda idarece gölgeliklerin sökülüp tekrar kullanılmak üzere güvenceye alınmasına Plan ve Bütçe Komisyon Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oybirliğiyle karar verildi.

11 Karar No : 181 KARAR 181 : Belediye Meclisimizin tarih ve 167 sayılı kararı ile onaylanan 1/1000 ölçekli Urla Merkez Uygulama İmar Planı Notları nda T.K.2 ( Tarımsal Niteliği Korunacak 2. Derece) Alanları nda ; Parselde birden çok konut yapısı yapılabilir. Ancak; bina sayısı, parsel alanı büyüklüğü m2/2500 hesabıyla bulunan sayıyı geçemez. hükmü yer almaktadır. Meclisimizin tarih ve 200 sayılı kararı ile onaylanan 1/5000 ölçekli Urla Nazım İmar Planı Plan Notları ve Yapılaşma Koşulları nda yer alan (2. Derece ) Tarımsal Niteliği Korunacak Alanlar da Parselde birden fazla yapı yapılabilir. Ancak bina sayısı (parsel büyüklüğü m2/ 1500 m2) hesabıyla bulunan tam sayıyı geçemez. hükmü bulunmakta olup, plan notlarında bulunan bu uyumsuzluğun değerlendirilmesi talebi 3194 sayılı İmar Kanunu nun 8/d maddesi gereğince, Alt kademe planların üst kademe planlara uygun hale getirilmesi zorunludur. hükmü gereğince tarih ve 167 sayılı karar ile onaylanan 1/1000 ölçekli Urla Merkez Revizyon İmar Planı Notları ndaki T.K.2 (Tarımsal Niteliği Korunacak 2. Derece) Alanları nın Parselde birden çok konut yapısı yapılabilir. Ancak; bina sayısı, parsel alan büyüklüğü m2/ 1500 hesabıyla bulunan sayıyı geçemez. şeklinde değiştirilmesine İmar Komisyon Raporu doğrultusunda Raşit DUR ve Hasan Serdar ŞENER in red oyuna karşılık işaret oylamayla oy çokluğuyla karar verildi.

12 Karar No : 182 KARAR 182 : Tapu Kadastro Bilgi Sisteminde kayıtlı bulunan tapu ve kadastro bilgilerinin elektronik ortamda paylaşılması amacıyla düzenlenecek sözleşme ve protokolün karşılıklılık esasına dayalı kamu yararına olması gerektiği bu niteliklere sahip bir sözleşme önerilmediği tespit edilmiştir. Tapu Kadastro Döner Sermaye İşletmesi üzerinden İdarenin tek taraflı her işlemi için ücret ödemesinin hukuken yasal olmadığı, idarenin bilgi ve kayıtlarının ise diğer kurumca bedelsiz kullanım talebi genel ve eşit işlem esaslarına uygun bulunmamıştır. Kamu Kurumlarının asli görevlerinin icrasında kamu görev ve hizmetleri için ücret talebinin yasal olarak söz konusu olamayacağı; İdarenin bir başka kurum adına vatandaştan tahsilat yaparak diğer kurumun döner sermaye işletmesine ödeme yapmasının ve bu işlemlerin muhasebeleştirilmesinde mevzuata aykırılık oluşturulacağı sonucuna varılmıştır. Karşılıklılık esasına göre iki Kamu Kurumu arasında elektronik ortamdan bilgi paylaşımının kamu hizmetine yönelik bedelsiz olması gerektiği, idarenin iş ve işlemlerini hızlandırmak, kamuya hizmet için yasal ve mevzuata uygun işbirliği protokolünün yapılmasının mümkün bulunduğu hatırlatılarak, Tapu Kadastro 3. Bölge Müdürlüğünün tek taraflı hazırlanan protokolün imzalanması talebinin reddine, Hukuk İşleri Müdürlüğününde görüşünün alındığı Hukuk Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonunun Ortak Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oybirliğiyle karar verildi.

13 Karar No : 183 KARAR 183 : 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna istinaden, Belediyemize mahalle olarak geçen köylerin sahil kısımlarındaki plajlarda bulunan ve vatandaşlarımızın talebi üzerine kullanıma sunulan şezlonglardan alınacak günlük şezlong kullanım ücretinin 10,00 TL (ontl) olarak belirlenmesine Plan ve Bütçe Komisyon Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oy birliğiyle karar verildi.

14 Karar No : 184 KARAR 184 : İlçenin Hacıisa Mahallesi Necati Cumalı Caddesi No:3 adresindeki D/45-46 nolu bölümlerin, İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına 5393 sayılı kanunun m. 75/d hükmü uyarınca kullanım hakkının 5 (beş) yıl süre ile verilmesine Hukuk Komisyon Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oy birliğiyle karar verildi.

15 Karar No : 185 KARAR 185 : 5393 sayılı Belediye Kanununun 14. maddesinin 1. fıkrasının (a) ve (b) bendi, 15. maddesinin 1. fıkrasının (b) bendi ile 60. maddesinin 1. fıkrasının (i) bendi ve 18. maddesinin (m) bendi ve 38. madde hükümlerine dayanılarak hazırlanan Urla Belediyesince uygulanmak üzere düzenlenen, aşağıda belirtilen, Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği nin kabulüne Hukuk Komisyon Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oy birliğiyle karar verildi. URLA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Urla Belediyesi sınırları içerisinde, temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve hayatlarını en düşük seviyede bile sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli, yaşlı, düşkün, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve özürlülere, deprem, yangın, sel gibi doğal afetlere maruz kalan muhtaç kişilere bütçe imkânları dâhilinde yapılacak ayni ve nakdi yardımlarla sosyal hizmetlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir. Kapsam MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Urla Belediye sınırları içinde belediyece yapılacak sosyal yardımlar ve sosyal hizmetlerle bu hizmet ve yardımlardan faydalananları ve faydalanacak durumda olanları kapsar. Dayanak MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, tarihli ve 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 14 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (b) bendi, 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi ile 60 ıncı maddesinin birinci fıkrasının (i) bendi ve 18 inci maddenin (m) bendi, 38. madde hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

16 Tanımlar MADDE 4- (1) Bu Yönetmeliğin uygulanmasında; a) Ayni Yardım: Yiyecek, giyecek, yakacak, kırtasiye ve ev eşyası tıbbî araç-gereç ile rehabilitasyon amaçlı protez araç-gereçleri gibi müracaatçının ihtiyacına göre verilecek mal ve malzeme yardımını, b) Belediye: Urla Belediyesini, c) Belediye Başkanı: Urla Belediye Başkanını, Belediye Meclisi: Urla Belediye Meclisini. ç) Değerlendirme Kurulu: Belediye Başkanı ya da görevlendireceği Belediye Başkan Yardımcısı Başkanlığında bir (1) Başkan, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü, Belediye Başkanınca görevlendirilecek iki (2) Müdür ve Belediye Meclisi tarafından seçilecek bir (1)Belediye Meclis üyesi olmak üzere beş (5) kişiden oluşur. Komisyon üyesi olan Belediye Meclisi üyeleri bir (1) yıl süre ile seçilir. Aynı in yeniden seçilmesi mümkündür. d) Hizmet yardımı: Kişi ve ailelerin kendi bünye ve çevre şartlarından doğan veya kontrolleri dışından oluşan maddi, manevi ve sosyal yoksunluklarının giderilmesine ve ihtiyaçlarının karşılanmasına, sosyal sorunların önlenmesi ve çözümlenmesine yardımcı olunmasını ve hayat standartlarının iyileştirilmesi ve yükseltilmesini amaçlayan sistemli ve programlı hizmetler bütününü, e) Müdürlük: Urla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünü, f) Nakdi yardım: Başvuru sahibine bu Yönetmelik kapsamında yapılacak para ya da özel anlaşmalarla para yerine geçebilecek banka kartı, alışveriş çeki yardımını vb. g) Sosyal yardım: Bu Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan kişilere yapılacak ayni, nakdi ve hizmet yardımlarını, h) Özürlü: Doğuştan veya sonradan herhangi bir nedenle bedensel, zihinsel, ruhsal, duyusal ve sosyal yeteneklerini en az yüzde 40 oranında kaybetmesi nedeniyle toplumsal yaşama uyum sağlama ve günlük gereksinimlerini karşılama güçlükleri olan ve korunma, bakım, rehabilitasyon, danışmanlık ve destek hizmetlerine ihtiyaç duyan kişiyi, ifade eder. Sosyal yardımlara ilişkin genel esaslar MADDE 5- (1) Belediye bu Yönetmelikte belirtilen şartları taşıyan kişilere yardımda bulunabilir. Yardım uygulamalarına ait genel esaslar şunlardır; a) Belediye ayni, nakdi ve hizmet yardımlarında bulunabilir. Yardımlar kısmen ayni, kısmen nakdi ve kısmen hizmet yardımı şeklinde veya üç unsurda ayrı ayrı veya birlikte yapılabilir. b) Sosyal yardımların yapılabilmesi için her yıl Belediye bütçesine ödenek konulur. c) Yardım taleplerinin karşılanmasında; Belediyenin mali durumu, hizmetin ivediliği, muhtaç olma derecesi, başvuru veya tespit sırası dikkate alınır. ç) Bu Yönetmelik kapsamına giren sosyal yardımlara ilişkin faaliyetler Belediyenin denetim, gözetim ve işbirliğinde sosyal yardımlar alanında faaliyet gösteren diğer kamu kurum ve kuruluşları, dernek ve vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların hibeleriyle de yapılabilir. d) Sosyal yardımların yapılmasında temel amaç, ihtiyaç sahiplerinin yiyecek, giyecek, barınma, yakacak, kırtasiye, eğitim, ev eşyası, hasta bezi, çocuk bezi, ulaşım vb. ile tıbbi araç-gereç, ilaç, rehabilitasyon amaçlı protez araç-gereçleri ve hizmet yardımı vb. gibi temel nitelikteki sosyal ve ekonomik sorunların çözümünde ilgilisine yardımcı olunmasıdır.

17 e) Sosyal yardımlar hane esas alınarak yapılır. Sürekli yapılan hane bazlı sosyal yardımlar hanedeki kadına yapılır. f) Sosyal yardımların insan onurunu zedelemeyecek koşullarda, vatandaşa en yakın ve en uygun yöntemlerle sunulmasına özen gösterilir. g) Yapılacak ayni, nakdi ve hizmet yardımları karşılıksızdır. h) Belediye Başkanı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ne Belediye Kanununun 38/n bendindeki yetkisini bu yönetmelik gereği devreder. İKİNCİ KISIM Sosyal Yardımlar BİRİNCİ BÖLÜM Sosyal Yardımdan Yararlanma Usul ve Esasları Sosyal yardımlardan yararlanma hakkı MADDE 6- (1) Aşağıda belirtilen kişilerin belediye tarafından yapılacak sosyal yardımlardan yararlanmaya hakkı vardır. a) Belediye sınırları içinde ikamet eden muhtaç, yoksul, kimsesiz, düşkün ve özürlü kişiler, b) Belediye sınırları içinde oturup, kamuya ait ilkokul, ortaokul ve lise ve özel okulların %100 burslu öğrencileri benzeri eğitim kurumlarında eğitimini sürdürmekte olan yardıma muhtaç öğrenciler c) Özürlüler için özel eğitim veren eğitim kurumlarında eğitim ve öğrenim gören çocuklar, ç) Yangın, sel, deprem ve benzeri afetlere maruz kalmış olup ayni ve nakdi yardım ve sosyal hizmete ihtiyacı olduğu tespit edilen kişiler, d) Hiçbir sosyal güvencesi olmayan ve/veya sosyal güvencesi olup da asgari düzeyde geçinmekte zorluk çeken kişi ve aileler. Başvuru MADDE 7- (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki sosyal yardımlardan yararlanabilecek durumda olanlar Müdürlüğe başvurur. (2) Başvuru olmasa dahi, basında yer alan veya zabıta birimlerince veya vatandaşlar tarafından ya da muhtarlıkça tespit edilip belediyeye bildirilen yoksul, muhtaç, özürlü, kimsesiz ve düşkünlere de re sen yapılacak inceleme üzerine yardımda bulunulabilir. (3) Belediye sınırları içinde yaşayan tüm dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz kişiler tespit edilerek bilgi bankası oluşturulur. (4) Başvuruda bulunmamakla birlikte aşağıda belirtilen yollarla Belediyenin res en tespiti durumunda da Başvuruda bulunulmuş sayılır. a) Belediyenin bilgi kaynaklarıyla, b) Mahalle muhtarlarıyla, c) Sosyal Güvenlik Kurumundan istenecek bilgilerle,

18 ç) Yardım dernekleri ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla, d) Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı bilgi kaynaklarıyla, e) Kamu kurum ve kuruluşların bilgi kaynaklarıyla, f) Belediye Başkanı ve meclis üyelerinin bilgi ve yardımıyla yapılır. Başvuruda istenecek belgeler MADDE 8- (1) Sosyal yardım talebinde bulunan kişilerden aşağıdaki belgeler istenir. a) Müdürlüğe başvuru formu (ilk defa yapılan başvurularda aranır) b) Nüfus cüzdan fotokopisi (2) Ancak müdürlüğün uygun görmesi halinde, meslek elemanları ve/veya görevlendireceği kişiler aracılığıyla yerinde yapılacak inceleme sonucu durumu ve kimliği tespit edilenlerden başvuruda istenilecek belgeler aranmaksızın yardım yapılabilir. İKİNCİ BÖLÜM İnceleme ve Değerlendirme Başvuruların incelenmesi MADDE 9- (1) Müdürlükçe başvuru veya durum tespit belgeleri bu Yönetmeliğe uygun bulunan kişilerin ekonomik ve sosyal durumunu tespite yönelik, yerinde inceleme yapılarak sosyal inceleme raporu düzenlenir. (2) Sosyal inceleme raporunda başvuranların genel durumları, istekleri, ihtiyaçlarıyla ilgili bilgiler toplanır. (3) Başvuranın evrakları müdürlükçe Sosyal İnceleme Raporu ile birlikte sosyal yardım miktarını ve süresini belirlemek açısından karara bağlanmak üzere Değerlendirme Kurulu na gönderilir. Başvuruların değerlendirilmesi MADDE 10- (1) Bu Yönetmelik kapsamında yapılacak sosyal yardımlar, Değerlendirme Kurulu tarafından yürütülür. (2) Değerlendirme Kurulu salt çoğunlukla toplanır, kararlar katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alır. Değerlendirme kurulunun görev ve yetkileri MADDE 11- (1) Değerlendirme Kurulunun görev ve yetkileri şunlardır, a) Sosyal inceleme raporu üzerine yapılacak sosyal yardım miktar ve süresini belirlemek. b) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde sosyal yardım ve hizmetlerden yararlanacak kişilerde aranacak şartları tespit etmek, uygulamanın ne yönde yapılması gerektiği hakkında harcama yetkilisinin kararına esas olmak üzere uygunluk görüşü vermek. c) Bütçe yılı içinde toplu halde yapılacak toplu gıda, barınma, yakacak vb. gibi ayni ve nakdi yardım ve sosyal hizmete yönelik yardım ve hizmetlerin miktarı, süresi ve şekli ile ilgili olarak, belediyenin bu amaçla geçmiş yıllarda yaptığı yardımları, belediyeye yapılan yardım başvurularını, güncel ihtiyaç durumlarını ve bütçe imkânlarını dikkate alarak genel uygunluk görüşü vermek. ç) Sosyal yardım talebinde bulunan kişilerden yardım çeşitlerine göre istenecek sosyal inceleme bilgi ve belgelerini belirlemek.

19 d) Sosyal inceleme raporu düzenlenemeyen durumlarda, bu maddenin ç bendinde belirtilen bilgi ve belgelere dayanarak sosyal yardım yapılmasına karar vermek, e) Belediye Başkanının sosyal hizmet ve yardımlarla ilgili vereceği diğer görevleri yapmak. ÜÇÜNCÜ BÖLÜM Yardım Miktarları Yardım miktarları ve muhtaçlık dereceler MADDE 12- (1) Değerlendirme Kurulu, sürekli nitelikteki sosyal yardımlarda hane bazlı TÜİK in yoksulluk sınırlarını dikkate alarak, brüt asgari ücretin bir aylık tutarını geçmemek üzere, müracaatta bulunan vatandaşlara yapılacak yardım miktarını belirler. (2) Belediye Başkanının onayı ile, bir yıllık brüt asgari ücret miktarının yarısını aşmamak üzere ihtiyaç sahibi kişilere bir defalık sosyal yardımda bulunulabilir. (3) Belediye tarafından yapılacak yardımlara ilişkin olarak oluşturulacak ve bu yönetmeliğin eki kabul edilen Ekonomik Derece Puan Kriterleri doğrultusunda yapılacak değerlendirme sonucu her muhtaç kişi için verilen puanlar değerlendirilerek, yardım öncelikli sıralama takdir edilecektir. DÖRDÜNCÜ BÖLÜM Nakdi Yardımlar Nakdi yardım MADDE 13- (1) Belediye dar gelirlilere, muhtaç, yoksul, düşkün, kimsesiz ve özürlülere sosyal, sağlık ve ekonomik sorunlarının çözümünde yardımcı olabilmek amacıyla nakdi yardımda bulunabilir. Yapılacak nakdi yardımların miktarı ve süresi Değerlendirme Kurulu tarafından belirlenir. (2) Yardımların insan onurunu zedelemeyecek koşullarda sunulması için, Değerlendirme Kurulu kararı ile nakdi yardım yapılabilecek kişi veya ailelere, temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere para veya para yerine geçebilen alışveriş çeki, akıllı kart kontörü dağıtılabilir ve/veya üçüncü kişilere dağıttırılabilir. Bu çekler veya akıllı kartlar ile alışveriş yaptırmayı, hizmet vermeyi kabul eden gerçek ve/veya tüzel kişilerle sözleşmeler yapılabilir. Alışveriş yapılan merkezlere kupon, kontör karşılığı meblağ ödenebilir. (3) Banka hesabından nakdi yardımı alamayacak durumda olanlara talep etmeleri halinde, Belediye yetkili elemanlarınca, imza karşılığında yararlanıcıya bizzat elden ödeme yapılabilir. Bu durumda Belediye yetkililerince yararlanıcının da imzası olan nakdi yardımın elden bizzat ilgilisine imza karşılığı ödendiğine dair tutanak tanzim edilir. Bu tutanağın bir örneği yararlanıcının kişisel nitelikteki gizli dosyasına konulur. BEŞİNCİ BÖLÜM Ayni Yardımlar Ayni yardım MADDE 14- (1) Belediye sınırları içinde ikamet eden ve bu Yönetmelik kapsamında sosyal yardımlardan yararlanma hakkına sahip bulunan kimselere gıda, yakacak, giyecek, kırtasiye, ev eşyası, ilaç, tıbbi araçgereç ile rehabilitasyon amaçlı protez araç-gereçleri ve buna benzer her türlü sağlık hizmetleri için ayni yardımlarda bulunulabilir. (2) Gıda, yakacak, kırtasiye, giyecek, ev eşyası gibi temel ihtiyaç konusu ayni yardımlar, Müdürlük tarafından gönderilecek başvurular üzerinde Değerlendirme Kurulunca sayı, içerik ve miktarlar belirlenir.

20 (3) İlaç, tıbbi araç-gereç, özürlüler için tekerlekli sandalye, koltuk değneği, rehabilitasyon amaçlı protez araç-gereçleri gibi ayni yardımlarda, ihtiyaç sahibinin başvurusu veya belediyenin resen yapacağı tespit üzerine, Değerlendirme Kurulunun uygunluk görüşü ve harcama yetkilisinin onayı ile yardımda bulunulabilir. (4) Ayni yardımlar, muhtaç ve yoksullara her gün ücretsiz ekmek/yemek/süt dağıtılması ve benzeri yardımlar gibi süreli veya kırtasiye, ilaç, gıda, yakacak hasta için malzeme yardımı gibi geçici nitelikte olabilir. (5) Ayni yardımdan yararlanacak kişilerden, istenilecek belgeler Değerlendirme Kurulunca belirlenir. (6) Ayni yardımların dağıtılmasında muhtarlıklar, sivil toplum örgütleri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile de işbirliği yapılabilir. (7) Ayni yardımlar bir defada veya periyodik olarak yapılabilir. ALTINCI BÖLÜM Hizmet yardımları Sosyal hizmetler MADDE 15- (1) Belediye dar gelirlilerin, muhtaç, yoksul, düşkün, kimsesiz, özürlü, vatandaşların ev onarımını, çamaşırlarının yıkanmasını, ev temizliğini, kişisel bakımlarını vb. hizmetleri ile yerine getirebilir. ÜÇÜNCÜ KISIM Giderin Gerçekleştirilmesi Harcama talimatı ve harcama yetkilisi MADDE 16- (1) Bütçenin sosyal yardım ödeneğinden harcama yapılabilmesi, harcama yetkilisinin harcama talimatı vermesiyle mümkündür ve harcama yetkilisi bütçede ilgili ödeneği kullanan müdürlüğün başındaki kişidir. Harcama talimatlarında hizmet gerekçesi, yapılacak işin konusu ve tutarı, süresi, kullanılabilir ödeneği, gerçekleştirme usulü ile gerçekleştirmeyle görevli olanlara ilişkin bilgiler yer alır.harcama yetkilisi harcama kararını uygulamadan önce karar için belediye başkanından onay alır. Gerçekleştirme belgeleri ve ödeme işlemleri MADDE 17- (1) Sosyal yardım giderlerinin mevzuata uygun biçimde gerçekleştirilmesini sağlamak üzere, harcama yetkilisi tarafından bir memur, gerçekleştirme görevlisi olarak görevlendirilir. (2) Sosyal hizmet ve yardımlarla ilgili ödeme için gerekli belgelerin hazırlanması işi, gerçekleştirme görevlileri tarafından yapılır. (3) Giderlerin gerçekleştirilmesi harcama yetkilisinin ödeme emri belgesini imzalaması ve tutarın hak sahibine ödenmesiyle tamamlanır. Kayıt, takip ve kontrol sistemi MADDE 18- (1) Ayni, nakdi ve hizmet yardımı hizmetlerinin yürütülmesinde, uygulamanın devamlı takibi esastır. Müdürlük, yardım yapılan kişilerle ilgili bilgi ve belgeleri düzenli olarak tutmak ve muhafaza etmekle yükümlüdür. (2) Belediyece gerekli görülen hallerde, yardım için müracaat eden kişilerle ilgili olarak diğer belediyelerden, muhtarlıklardan veya kaymakamlıklardan yardım alınıp alınmadığına dair bilgi istenebilir. Sosyal inceleme raporları ve yardımdan yararlanan kişilere ait bilgilerin 3. Kişilerce görülmemesinin sağlanması Belediyenin sorumluluğundadır. Müdürlük gerekli gördüğü hallerde yardım alan kişi hakkında ek inceleme ve araştırma yapabilir. Sonuçlarına göre uygun koşulları taşımadığı anlaşılan kişilerin yardımlarını iptal edebilir, geçici olarak durdurabilir.

21 DÖRDÜNCÜ KISIM Çeşitli Hükümler Belediye sınırları dışına yapılabilecek sosyal yardımlar MADDE 19- (1) Belediye, 5393 sayılı Belediye Kanunu nun 53 üncü maddesi gereğince, belediye sınırları dışında doğal afetler meydana gelmesi durumunda, Belediye Başkanınca bu bölgelere gerekli yardım ve destek sağlanabilir. Yardımlar ayni, nakdi ve hizmet yardımı şeklinde olabilir. (2) Belediye, gerektiğinde diğer afet bölgelerine personel, araç-gereç ve gerekli diğer donanımı sevk ederek destek sağlayabilir. Bu amaçla yapılan tüm masraflar, belediye bütçesinden karşılanır. Yürürlük MADDE 20- (1) Meclisce alınacak karar sonucu Belediye Kanununa göre yürütülecektir. Yürütme MADDE 21- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Belediye Başkanı yürütür. MADDE 22- Yönetmelik ekine aşağıdaki Ekonomik Derece Puan Kriterleri eklenmiştir. URLA BELEDİYESİ EKONOMİK DERECE PUAN KRİTERLERİ PUAN CETVELİ AİLENİN İŞ DURUMU PUANI A ÇALIŞMIYOR 20 B MEMUR 1 C İŞÇİ 5 D EMEKLİ 7 AİLENİZİN NET GELİRİ (AYLIK) PUANI A 500 TL'DEN AZ 35 B TL ARASI 25 C TL ARASI 20 D TL ARASI 15 E TL ARASI 10 F 1500 TL'DEN FAZLA 0 AİLENİN DURUMU PUANI A SAĞ VE BERABER 0 B BOŞANMIŞ VEYA VEFAT ETMİŞ 15

22 C YETİM AİLE 30 D ŞEHİT AİLESİ 20 E GAZİ AİLESİ 15 EVİN ISINMA DURUMU PUANI A DOĞALGAZLI 0 B ELEKTRİKLİ 3 C SOBALI 6 D YOK 10 AİLENİZDEKİ KİŞİ SAYISI PUANI A BİR 1 B İKİ 2 C ÜÇ 4 D DÖRT 6 E BEŞ 8 F BEŞTEN FAZLA 10 AİLENİZDE KRONİK SAĞLIK SORUNU OLAN KİŞİ SAYISI A BİR 5 B İKİ 10 C ÜÇ 15 D DÖRT 20 E BEŞ 25 AİLEDE OKUYAN ÖĞRENCİ SAYISI PUANI A 1 (İLKÖRETİM-ORTAÖĞRETİM) 3 B 2 (İLKÖRETİM-ORTAÖĞRETİM) 6 C 3 (İLKÖRETİM-ORTAÖĞRETİM) 9 D 4 (İLKÖRETİM-ORTAÖĞRETİM) 12 E 4 TEN FAZLA (İLKÖRETİM-ORTAÖĞRETİM) 15 F 1 VEYA DAHA FAZLA (ÖRGÜN ÜNİVERSİTE) 15 ÖZEL OTONUZ VAR MI? PUANI A EVET -10 B HAYIR 0 ENGELLİ DURUMU PUANI A EVET 15 B HAYIR 0 EVİN DURUMU PUANI

23 A KENDİ EVİ -10 B KİRA 10 C KİRA KARŞILANIYOR 4 YARDIM DURUMU PUANI A 2022 SAYILI YASA -5 B KAYMAKAMLIK -5 C DERNEK/VAKIF -5 D 2828 SAYILI SOSYAL HİZMETLER KAPSAMNDA -5 A GAYRİMENKUL DURUMU EV (KONUT) İKAMET EDİLEN KONUT DIŞINDAKİ HER BAĞIMSIZ KONUT İÇİN PUANI B DÜKKAN, HER BİR DÜKKAN İÇİN -20 C D ARSA (VERGİ DEĞERİ TL. NİN ALTINDAKİ BİR ARSA İÇİN PUAN DÜŞÜLMEZ.) BİRDEN FAZLA HER BİR ARSA İÇİN ARAZİ (VERGİ DEĞERİ TL. NİN ALTINDAKİ BİR ARAZİ İÇİN PUAN DÜŞÜLMEZ.) BİRDEN FAZLA HER BİR ARAZİ E 11 DEKAR VE ÜZERİ HER DEKAR BAŞINA

24 Karar No : 186 KARAR 186 : Belediyemiz envanterinde bulunan 1 adet Lowbed in (çekici dahil) vatandaşlarımızın hizmetlerine sunmak amacıyla sefer başı kullanım ücretinin Urla İlçe sınırları içerisinde 400,00TL (dörtyüztl), İzmir İli Sınırı içerisinde 60 km ye kadar TL (bintürklirası) 60 km nin üzerinde kilometre başına 10,00TL (ontürklirası) olarak belirlenmesine Plan ve Bütçe Komisyon Raporu doğrultusunda işaret oylamayla oy birliğiyle karar verildi.

25 Karar No : 187 KARAR 187 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Temmuz ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis toplantısının 04 Ağustus 2014 Pazartesi günü saat de yapılmasına işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi.

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Sakarya ili Hendek ilçesi sınırları içerisinde

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 159 KARAR 159: Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Aytül TOKGÖZLÜ ve Mehmet DUMAN ın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No: 160 KARAR 160- İlçenin Denizli

Detaylı

YARDIM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam

YARDIM YÖNETMELİĞİ. Amaç ve Kapsam YARDIM YÖNETMELİĞİ Amaç ve Kapsam Madde 1: Bu yönetmelik, ihtiyacını karşılayamayan ve hayatlarını sürdürmekte güçlük çeken dar gelirli, yoksul, muhtaç, kimsesiz ve engelli kişilere, Vakıf bütçe imkanları

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR TARİHİ 03.03.2016 KARAR NO 26 KARAR

T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü KARAR TARİHİ 03.03.2016 KARAR NO 26 KARAR T.C. AMASYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI Yazı İşleri Müdürlüğü MECLİS KARARI KARAR TARİHİ 03.03.2016 KARAR NO 26 KARAR Sosyal Yardım İşler Müdürlüğüne ait yönetmeliğin görüşülmesi hakkındaki Sosyal Yardım İşler

Detaylı

T.C. VAN TUŞBA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. VAN TUŞBA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. VAN TUŞBA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı; Tuşba İlçesi Belediyesi sınırları içerisinde ikamet

Detaylı

Özü: Sosyal Yardım Yönetmeliği.

Özü: Sosyal Yardım Yönetmeliği. T.C. ADANA İLİ SEYHAN İLÇE BELEDİYESİ M E C L İ S Sayı : 55 02. 07. 2014 Özü: Sosyal Yardım Yönetmeliği. K A R A R Belediye Meclisi Genel Kurulunda okunan; Kanunlar, Plan Bütçe, Eğitim, Kültür, Ulaşım,

Detaylı

DENĠZLĠ BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ

DENĠZLĠ BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ DENĠZLĠ BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan

Detaylı

Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar

Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Eskişehir İli Odunpazarı Belediyesi Sosyal Yardım Yönetmeliği BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını

Detaylı

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği

T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ. Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği T.C SARIÇAM BELEDİYESİ MECLİS KARAR DEFTERİ RAPORU KARAR NO 27 ÖZEL KALEM MÜDÜRLÜĞÜ Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği Sosyal Yardım ve Sosyal Hizmet Yönetmeliği Sarıçam İlçe Belediye Meclisinin

Detaylı

T.C MALATYA İLİ PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AŞEVİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C MALATYA İLİ PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AŞEVİ YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C MALATYA İLİ PÜTÜRGE BELEDİYE BAŞKANLIĞI AŞEVİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan

Detaylı

BURSA İLİ NİLÜFER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BURSA İLİ NİLÜFER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BURSA İLİ NİLÜFER BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1)Bu Yönetmelik, Nilüfer Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden dar gelirli, ihtiyaç

Detaylı

T.C. FATSA BELEDİYESİ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü. Görev Ve Çalışma Yönetmeliği [1]

T.C. FATSA BELEDİYESİ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü. Görev Ve Çalışma Yönetmeliği [1] T.C. FATSA BELEDİYESİ Sosyal Hizmetler Müdürlüğü 2016 Görev Ve Çalışma Yönetmeliği [1] T.C. FATSA BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar

Detaylı

ĠZMĠR BAYINDIR BELEDĠYESĠ SOSYAL HĠZMETLER VE SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler

ĠZMĠR BAYINDIR BELEDĠYESĠ SOSYAL HĠZMETLER VE SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ. BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler ĠZMĠR BAYINDIR BELEDĠYESĠ SOSYAL HĠZMETLER VE SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Ġlkeler Amaç MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 117 KARAR 117 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Mehmet BİLGİN, Ayşın AKYARLI SAVATLI nın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No : 118 KARAR 118 1/1000

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :37 KARAR 37 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ocak ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 1 Şubat 2016 Pazartesi günü

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 102 KARAR 102: Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU ve Mehmet BİLGİN in mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No: 103 KARAR 103 İlçenin İskele Mahallesi 97 ada

Detaylı

T.C. AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM

T.C. AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM T.C. AVCILAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve ilkeler Amaç: BİRİNCİ KISIM MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı temel yaşam ihtiyaçlarını gideremeyen,

Detaylı

I- SAYILI TABLO (GİDER) II-SAYILI TABLO (GELİR) BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI

I- SAYILI TABLO (GİDER) II-SAYILI TABLO (GELİR) BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI BÜTÇE KODU AÇIKLAMA MİKTARI Sıra Bütçe Komisyonu No Raporlarının Belediye Meclisinin 01/03/20178 tarih ve 92 sayılı kararı ile Komisyonumuza gönderilen Belediyemiz 2017 Yılı Bütçesine konan bazı mevcut ödeneklerin yetmeyeceği anlaşıldığından

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :264 KARAR 264 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ekim ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 21 Ekim 2014 Salı günü

Detaylı

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını

Detaylı

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE

T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE Amaç ve Kapsam Madde 1 - T.C.İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı; İzmir

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :510 KARAR 510:İlçenin Kuşçular Mahallesi 235 ada 3 4 parseller ile 2 parselin bir kısmında Enerji Üretim Alanı (Güneş Enerji Santrali) olarak belirlenmesine ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli

Detaylı

T.C. İSTANBUL İLİ KADIKÖY BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YÖNETMELİĞİ

T.C. İSTANBUL İLİ KADIKÖY BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YÖNETMELİĞİ T.C. İSTANBUL İLİ KADIKÖY BELEDİYESİ SOSYAL DESTEK HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL VE EKONOMİK DESTEK YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin Amacı; sosyo-ekonomik ihtiyaç

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No : 147 KARAR 147 - Meclis Üyesi, Çağlagül ÖZÇELİK in mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No : 148 KARAR 148 Urla Belediye Meclisi nin 13.11.1986 tarih ve 1986/5

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :459 KARAR 459: Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Çağlagül ÖZÇELİK TUNÇ, Aytül TOKGÖZLÜ ve Ali Haydar YILDIRIM ın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No :460

Detaylı

T.C. DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar

T.C. DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar T.C. DENİZLİ İLİ MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :557 KARAKOYUNLU, Öğün ÜNAL, Oben SEZER, Çağlagül ÖZ TUNÇ, Mehmet BİLGİN, KARAR 557: Plan ve Proje Müdürlüğünün, İlçenin Sıra Mahallesi 2174 ada, 1 parsel ve 869 ada, 179 parselinde gösterilen

Detaylı

T.C. AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM

T.C. AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM T.C. AVCILAR BELEDĠYE BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM USUL VE ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanım ve ilkeler Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğin amacı temel yaşam ihtiyaçlarını gideremeyen,

Detaylı

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 06/08/2014 tarih ve 31514194-301.05-293 sayılı yazısı okundu. Yapılan müzakere sonunda;

Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 06/08/2014 tarih ve 31514194-301.05-293 sayılı yazısı okundu. Yapılan müzakere sonunda; Karar No :110 Karar Tarihi :12/08/2014 KONUSU: SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının 06/08/2014 tarih ve 31514194-301.05-293 sayılı yazısı okundu. Yapılan müzakere

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :167 KARAR 167 : Kuran Kursu Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Yönetim Kurulu adına, İlçenin Camiatik Mahallesi 310 ada 27 parselin, Belediyemize ait uygun bir arsa ile takas edilmesine İmar Komisyon

Detaylı

SAKARYA İLİ ADAPAZARI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar

SAKARYA İLİ ADAPAZARI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar SAKARYA İLİ ADAPAZARI BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Sakarya İli Adapazarı İlçesi sınırları

Detaylı

T.C. YEġĠLYURT BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ

T.C. YEġĠLYURT BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ T.C. YEġĠLYURT BELEDĠYESĠ SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Temel Ġlkeler Amaç MADDE 1-Bu Yönetmeliğin amacı; Yeşilyurt

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :420 KARAR420:Yenice Mahallesi 282 ada 91 parsele ilişkin, Belediye Meclisi nin 01.08.2016 tarih ve 286 sayılı kararı ile uygun bulunarak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 18.11.2016 tarih

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :394 KARAR 394 : İlçenin Altıntaş Mahallesi 2193 ada 5 parselinde bulunan Belediyemiz hissesinin satışı talep edilmektedir. Söz konusu parselde Belediyemizin 1326/9890 hisse oranına düşen 13,26

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :01 KARAR 1 : Meclis Üyesi Yılmaz KARAKOYUNLU, Mehmet BİLGİN ve Günseli ÇELİK in mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No :02 KARAR 2 : Meclis Üyesi Okan İRGE

Detaylı

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI

T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI T.C. Karar No : 2018/31 MERAM BELEDİYESİ MERAM. MECLİS KARARI Tarih : 09/02/2018 BELEDİYESİ Konu Teklif : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği. : Muhtarlık İşleri Müdürlüğü'nün 30/01/2018

Detaylı

T.C. İSTANBUL İLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

T.C. İSTANBUL İLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler T.C. İSTANBUL İLİ GAZİOSMANPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Gaziosmanpaşa sınırları içinde

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No: 131 KARAR 131- Meclis Üyesi Ali Muzaffer TUNÇAĞ ve Mehmet DUMAN ın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliği ile karar verildi. Karar No: 132 KARAR 132 Yarımada Belediyeler Birliği nin

Detaylı

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ

ANTALYA MURATPAŞA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı Antalya Muratpaşa Belediyesince yürütülen sosyal yardım hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler ile bu

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :521 KARAR 521 : İlçenin Sıra Mahallesi, 2055 ada, 2 parseli 1/1000 ölçekli İçmeler Revizyon İmar Planında Belediye Kent Park Rekreasyon Alanı olarak belirlenmiştir. 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi

Detaylı

HATAY İLİ DEFNE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ

HATAY İLİ DEFNE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ HATAY İLİ DEFNE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmelik, Defne Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden dar gelirlilere,

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :378 KARAR 378 : 6360 Sayılı yasa kapsamında, mesai saatleri dışında yapılacak çalışmalarda, görevli personel için 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu K Cetveline istinaden fazla mesai yaptırılması,

Detaylı

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği

T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu 2016 Görev Ve Çalışma Yönetmeliği T.C. FATSA BELEDİYESİ Evlendirme Memurluğu GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. MERAM BELEDİYESİ İŞLETME ve İŞTİRAKLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIŞMA USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE

Detaylı

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE

SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE Amaç SOSYAL HĠZMETLER DAĠRESĠ BAġKANLIĞI SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ ġube MÜDÜRLÜĞÜ TEġKĠLAT YAPISI VE ÇALIġMA ESASLARINA DAĠR YÖNERGE BĠRĠNCĠ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKĠ DAYANAK, ĠLKELER ve TANIMLAR Madde 1-

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :680 KARAR 680: Gülbahçe Mahallesi ve Karapınar Mevkii 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planının daha detaylı incelenmek üzere gündemde bırakılmasına, İmar Komisyonu Raporu doğrultusunda işaret oylamayla

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :593 KARAR 593: Meclis üyesi Zeki ALDI nın mazeretinin kabulüne işaret oylamayla oy birliğiyle karar verildi. Karar No :594 KARAR 594: Yelaltı Mahallesi 650 ada, 4 parsel kısmen Az Yoğunlukta

Detaylı

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK SİMAV BELEDİYE BAŞKANLIĞI KÜLTÜR VE SOSYAL İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK VE ÇALIŞMA ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK AMAÇ MADDE 1 Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :476 KARAR 476 : 2016 yılı Bütçesinin Kesin Hesabı ile ilgili konunun incelenmek üzere, Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Karar No :477

Detaylı

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ

MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ MALTEPE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLER MÜDÜRLÜĞÜ Müdürlüğümüz 5393 sayılı belediye kanunun 48.maddesi ve 22.04.2006 tarihli 26147 sayılı resmi gazetede yayımlanan Bakanlar Kurulunun Belediye ve Bağlı Kuruluşları

Detaylı

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ve YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ve YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER ve YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ Meclis Karar Numarası : 2016/013 Meclis Karar Tarihi : 14.01.2016 Yürürlüğe Girdiği Tarih : 21.01.2016 BİRİNCİ KISIM GENEL HÜKÜMLER

Detaylı

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

KAMU İDARELERİNE AİT TAŞINMAZLARIN KAYDINA İLİŞKİN YÖNETMELİK 2 Ekim 2006 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 26307 YÖNETMELİK Karar Sayısı : 2006/10970 Ekli Kamu İdarelerine Ait Taşınmazların Kaydına İlişkin Yönetmelik in yürürlüğe konulması; Maliye Bakanlığının 15/8/2006

Detaylı

ANKARA İLİ AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI

ANKARA İLİ AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI ANKARA İLİ AKYURT BELEDİYE BAŞKANLIĞI SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ TASLAĞI BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksulluk içinde olup da temel

Detaylı

K M B B S o s y a l H i z m e t l e r v e Y a r d ı m E s a s l a r ı Y ö n e t m e l i ğ i

K M B B S o s y a l H i z m e t l e r v e Y a r d ı m E s a s l a r ı Y ö n e t m e l i ğ i Amaç KAHRAMANMARAŞ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMETLER VE YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :365 KARAR 365 : İlçenin Altıntaş Mahallesi 2193 ada 1 parselde Belediyemizin 1771/26670 hisse oranına düşen 17,71 m2 lik hissesi, Cemile KAYACAN ın 23448/26670 hisse oranına düşen 234,88 m2 lik

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :249 KARAR 249 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ekim ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 8 Ekim 2014 Çarşamba günü

Detaylı

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. DEFNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -(1) Bu yönetmeliğin amacı, İçişleri Bakanlığı nın 2015/8

Detaylı

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik Taşınmaz Kültür Varlıklarının Korunmasına Ait Katkı Payına Dair Yönetmelik 13 Nisan 2005 Tarihli Resmî Gazete Sayı: 25785 Birinci Bölüm Amaç, Kapsam ve Tanımlar Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, belediyelerin

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :30 KARAR 30 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ocak ayı meclis toplantısının birinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 9 Ocak 2015 Cuma günü saat

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :248 KARAR 248 : Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketinin, İlçemiz Naipli Mahallesinde 250,64 m2 yüzölçümlü (TH4), 98.07 m2 yüzölçümlü (TH6) ve 79,60 m2 yüzölçümlü (TH5)

Detaylı

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM TEMMUZ AYININ 1. TOPLANTISININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R

T.C. KARTAL BELEDİYE BAŞKANLIĞI İSTANBUL 7. DÖNEM TEMMUZ AYININ 1. TOPLANTISININ 3.BİRLEŞİMİNE AİT M E C L İ S K A R A R I D I R KARARIN ÖZÜ : Görev ve Çalışma Yönetmeliği. TEKLİF : Etüt Proje Müdürlüğü nün 02.07.2014 tarih, 2014/11669 sayılı teklifi. BAŞKANLIK MAKAMI'NA; İlgi : 02.05.2014 tarih ve 6439 sayılı Başkanlık Oluru ilgi

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :350 KARAR 350 : İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı Emlak Yönetimi Dairesi Başkanlığı Taşınmazlar Şube Müdürlüğü nün 01.08.2016 tarih ve 19606469-756-3882 sayılı yazısı ile; Urla ilçesi Altıntaş

Detaylı

GEBZE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ

GEBZE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ GEBZE BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM ESASLARI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Esaslar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönetmeliğin amacı, yoksunluk içinde olup da temel ihtiyaçlarını karşılayamayan

Detaylı

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ

T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ T.C. DERĠNCE BAġKANLIĞI YAPI KONTROL MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Tanımlar, Yasal Dayanaklar Amaç MADDE 1 Bu yönetmelik Derince Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü nün

Detaylı

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete Tarihi: 19.03.2011 Resmi Gazete Sayısı: 27879 İHRACATA YÖNELİK DEVLET YARDIMLARI KAPSAMINDA DESTEKLEME VE FİYAT İSTİKRAR FONUNDAN YAPILAN ÖDEMELERE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA YÖNETMELİK

Detaylı

BALÇOVA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar

BALÇOVA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar BALÇOVA BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı Balçova Belediyesi Sosyal Yardım

Detaylı

T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ

T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ T.C. KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SOSYAL HİZMET VE SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1-(1) Bu yönetmeliğim amacı; Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde

Detaylı

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20

T.C. PALANDÖKEN İLÇE BELEDİYE MECLİSİ. Dönemi : 2014 Karar Tarihi : 08.04.2014 Karar No : 20 Karar No : 20 5393 Sayılı Belediye Kanununun 19. Maddesi ile Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 5.ve 19.maddesi uyarınca görev süreleri tamamlanan 1. Meclis Başkan Vekili ve 2. Meclis Başkan Vekilinin

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :40 KARAR 40: Meclis üyeleri; Mehmet BİLGİN, Okan İRGE ve Zeki ALDI nın mazeretlerinin kabulüne işaret oylamayla oybirliği ile karar verildi. Katip Katip Karar No :41 KARAR 41: Belediyemizde Teknik

Detaylı

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No 01 Mevcut Mustafa ÖZDEMİR- Mustafa TOKSÖZ - İsmail KAHYA- Doğan SAYDAM- Keles Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet TEKE başkanlığında yukarıda isimleri yazılı bulunan üyelerin iştiraki ile

Detaylı

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK T.C. ANTAKYA BELEDİYE BAŞKANLIĞI KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV, YETKİ, SORUMLULUK, ÇALIŞMA USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Kuruluş İlkeleri Amaç

Detaylı

Karar Tarihi : / Karar No: 2015 / Meclis Başkanı : Halil Dilek ÖZCAN

Karar Tarihi : / Karar No: 2015 / Meclis Başkanı : Halil Dilek ÖZCAN Karar Tarihi : 01.05.2015 24344638-301.05/ Karar No: 2015 / : 1. birleşim Türkeli Belediye Meclisi, 5393 Sayılı Belediye Kanunun 20.nci maddesi gereğince 01.05.2015 Cuma günü saat 15:00 da Belediye Başkanlığı

Detaylı

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI

KELES BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No 52 Mevcut Yaşar KESKİN- İsmail KAHYA- Feruze DUMAN-Mustafa TOKSÖZ- İsmail Keles Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Mehmet TEKE başkanlığında yukarıda isimleri yazılı bulunan üyelerin iştiraki

Detaylı

FATSA BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 04/01/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR

FATSA BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 04/01/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR FATSA BELEDİYE MECLİSİNİN 2016 YILI OCAK AYI TOPLANTISININ 04/01/2016 TARİHLİ I. BİRLEŞİMİNDE ALINAN KARARLAR Karar Tarihi Ve Sayısı (04.01.2016) (2016-1/1-1) Konusu: (Gündeme İlave Madde: Yerleşik Alan

Detaylı

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU. Ahmet İLKER Ömer DURU Ali TOPKAYA Başkan Başkan Yardımcısı Sözcü

PLAN BÜTÇE KOMİSYONU. Ahmet İLKER Ömer DURU Ali TOPKAYA Başkan Başkan Yardımcısı Sözcü PLAN BÜTÇE VE HUKUK ORTAK TARİH : 05 / 03 / 2013 KARAR : 05 Tepebaşı Belediye Meclisinin 01 / 03 / 2013 tarih ve 54 sayılı Kararı ile komisyonumuza incelenmek ve Şirket kurucusu İsmail Murat KOCAMAZ ın

Detaylı

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, KURULUŞ

ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK İKİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, KURULUŞ ÇERKEZKÖY BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ NE AİT TEŞKİLAT GÖREV VE İŞLEYİŞİ HAKKINDA YÖNETMELİK MADDE 1- AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, HUKUKİ DAYANAK, KURULUŞ Bu yönetmeliğin amacı Çerkezköy Belediyesi

Detaylı

T.C. SİNCAN BELEDİYE MECLİSİ

T.C. SİNCAN BELEDİYE MECLİSİ KARAR NO: 189 02.10.2015 K A R A R Muhtarlık İşleri Müdürlüğü kuruluş, görev, yetki, sorumluluk ve çalışma esaslarına ilişkin hazırlanan yönetmelik ile ilgili Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Plan ve Bütçe

Detaylı

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. FATİH SULTAN MEHMET VAKIFÜNİVERSİTESİ ENGELSİZ EĞİTİM BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM VE DAYANAK AMAÇ MADDE 1- Bu yönergenin amacı; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi nde öğrenim gören

Detaylı

Orhan BULUTLAR Ömer DÜZGÜN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye

Orhan BULUTLAR Ömer DÜZGÜN Esra TOPRAK Belediye Meclis Başkanı Kâtip Üye Kâtip Üye Karar No : 90 Erzurum ili Palandöken ilçesi Solakzade Mahallesi, 757 ada, 10 Parselde kayıtlı tarla vasfındaki taşınmaz İ46-B 11-D 2-B 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ayrık nizam 2 kat TAKS: 0.20,

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Karar No: 205/23 Karar Tarih:07/04/205 Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Konu: Plan Tadilatı. Evrak No: 9483 Özet: Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, 400/ Pafta, 2085 Ada 8 ve 9 parsel sayılı

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :269 KARAR 269 : İlçenin Gülbahçe Mahallesinde yerleşim bölgesindeki tesislerin yetersiz enerji iletimi olması nedeniyle yeni trafo yerine ihtiyaç duyulduğu belirtilerek, Gülbahçe Mahallesi 421

Detaylı

ÖZEL BÜLTEN 16. Abonelerimize 28 TEMMUZ 2011 SÜRYAY AŞ SICAK HABER

ÖZEL BÜLTEN 16. Abonelerimize 28 TEMMUZ 2011 SÜRYAY AŞ SICAK HABER SICAK HABER Abonelerimize ÖZEL BÜLTEN 16 28 TEMMUZ 2011 SÜRYAY AŞ 28.07.2011 Tarih ve 28007 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan 57 sayılı Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliğinde uygulamaları kolaylaştırıcı

Detaylı

SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar

SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar SATIN ALMA DAİRE BAŞKANLIĞI GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı; Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Satın Alma

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :345 KARAR 345: Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Ekim ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis birleşiminin 24 Ekim 2016 Pazartesi günü

Detaylı

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü

T.C. ZEYTİNBURNU BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Karar No: 205/23 Karar Tarih:07/04/205 Dairesi: İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Konu: Plan Tadilatı. Evrak No: 9483 Özet: Zeytinburnu İlçesi, Beştelsiz Mahallesi, 400/ Pafta, 2085 Ada 8 ve 9 parsel sayılı

Detaylı

Ek 1: Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun

Ek 1: Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Ek 1: Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Kanun No: 5258 Kabul Tarihi : 24.11.2004 Amaç ve kapsam MADDE 1. - Bu Kanunun amacı; Sağlık Bakanlığının pilot olarak belirleyeceği illerde, birinci

Detaylı

tarili ve 03 No.lu Senato kararı ile HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM

tarili ve 03 No.lu Senato kararı ile HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM 23.02.2012 tarili ve 03 No.lu Senato kararı ile HĠTĠT ÜNĠVERSĠTESĠ ENGELLĠ ÖĞRENCĠ BĠRĠMĠ YÖNERGESĠ BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve Genel Esaslar Amaç MADDE 1- (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANLIĞI BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu yönetmeliğin amacı, Bilgi İşlem Müdürlüğünün

Detaylı

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar DÜZCE ÜNİVERSİTESİ ENGELLİ ÖĞRENCİ BİRİMİ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı; Düzce Üniversitesi nde öğrenim gören engelli öğrencilerin öğrenim

Detaylı

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU

T.C. SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU SULTANBEYLİ BELEDİYE MECLİSİ Tarih : 03.01.2012 HUKUK KOMİSYONU-BÜTÇE VE Rapor No : 2012 / 1 TARİFE KOMİSYONU MÜŞTEREK RAPORU KONU : Fazla Çalışma Ücreti. TEKLİFİN ÖZÜ : Sultanbeyli Belediye Meclisi nin

Detaylı

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R

T.C. KAYSERİ İLİ HACILAR BELEDİYE MECLİSİ KARAR ÖZETİ K A R A R 10-Belediye Meclisimizin 06.02.2017 Pazartesi günü saat 14:00 de Şubat ayı toplantısında gündemin 1 inci Maddesinde yer alan Aslan ÇAVUŞOĞLU ve Mahalle Sakinlerinin 20.01.2017 Tarih ve 138 sayılı mahalle

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :101 KARAR 101 : Gündem maddelerinin görüşülmesi tamamlanmış olduğundan Nisan ayı meclis toplantısının ikinci birleşiminin kapatılmasına, bir sonraki meclis toplantısının 02 Mayıs 2014 Cuma günü

Detaylı

TEKİRDAĞ İLİ HAYRABOLU BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

TEKİRDAĞ İLİ HAYRABOLU BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar TEKİRDAĞ İLİ HAYRABOLU BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Hayrabolu Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan, temel

Detaylı

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/04/2017 TARİHLİ NISAN AYININ 1 BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR

KARABAĞLAR BELEDİYE MECLİSİNİN 03/04/2017 TARİHLİ NISAN AYININ 1 BİRLEŞİMİNE AİT KARAR TUTANAĞIDIR Belediye Meclisimiz Belediye Başkanı Sayın Muhittin SELVİTOPU'nun Başkanlığında toplanarak aşağıdaki kararları alınmıştır. 1 (Karar No: 37/2017) İzmir bütününde uygulanmakta olan, gerek 6306 Kanun kapsamında,

Detaylı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖZÜRLÜ HİZMET BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2006. Resmi Gazete Sayısı: 26261 BİRİNCİ BÖLÜM

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖZÜRLÜ HİZMET BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ. Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2006. Resmi Gazete Sayısı: 26261 BİRİNCİ BÖLÜM BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ ÖZÜRLÜ HİZMET BİRİMLERİ YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Tarihi: 16.08.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26261 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI

T.C. İZMİR İLİ URLA BELEDİYESİ MECLİS KARARI Karar No :541 KARAR 541: 5393 Sayılı Belediye Kanununun 32 nci maddesi gereğince, 01.07.2017 tarihinden geçerli olmak üzere Meclis ve ihtisas komisyonu toplantılarına katılan Meclis Başkanı ve üyelerine

Detaylı

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER

KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER KAŞ BELEDİYESİ YAZI İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM AMAÇ, KAPSAM, DAYANAK, TANIMLAR VE TEMEL İLKELER Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı; Kaş Belediye Başkanlığı Yazı

Detaylı

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM T.C. AMASYA BELEDİYESİ RUHSAT VE DENETİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREV VE ÇALIŞMA YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- Bu yönetmeliğin amacı, Amasya Belediyesi Ruhsat ve Denetim

Detaylı

SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler SOSYAL YARDIM ĠġLERĠ MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIġMA YÖNETMELĠĞĠ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- Bu yönetmeliğin amacı Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü nün kuruluş,

Detaylı

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi.

T.C. BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MECLİS KARARI. : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. KONU : 2017 Mali Yılı Tahmini Bütçenin görüşülmesi. İNCELEME : Belediye Meclisimizin 03.10.2016 günlü birinci Birleşiminde Plan ve Bütçe Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edilen Mali Hizmetler Müdürlüğünün

Detaylı