Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,"

Transkript

1

2 Giriş Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Kasım ayında yaptığımız çalışmaları aktaracağımız bültenimizle yine birlikteyiz. Dolu dolu geçen bir ayı daha geride bıraktık. Sınıflarımızda akıllı tahta üzerinden internet kullanarak farklı ders uygulamaları, çevre koruma etkinlikleri, ilkokul kütüphanesinin kurulması ve yoğun şekilde çalışması, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlaması, fen laboratuvarında bilimsel keşifler yapmamızı sağlayan deneyler, modern dans, yoga, drama ve kulüp faaliyetleriyle renklenen günlerle kasım ayını tamamladık. Bu sayımızda derslerimizde öğrendiğimiz konuları, öğrencilerimizin törenlerde, etkinliklerde ve sınıflarda yaptıkları çalışmaların fotoğraflarını da göreceksiniz. Arıca aralık ayında yapacağımız yeni projeler ve etkinliklerle ilgili duyurularımız da burada yer alacak. Aylık Bültenimizin 3. sayısında buluşmak üzere Saygı ve sevgilerimle, Ebru Nuray Aykaç İlkokul Müdürü

3 PDR Bölümü tarafından Bilim Sanat Merkezine öğrenci yönlendirilmesi ile ilgili veli bilgilendirme sunumu yapılması. Bireysel öğrenci görüşmelerinin yapılması. Bireysel veli görüşmelerinin yapılması. Sınıf öğretmenleriyle 15 günde bir yapılacak olan Rehberlik Takip Görüşmeleri nin yapılması. 1. sınıf velileriyle bireysel tanışma görüşmelerine devam edilmesi. 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda "Yaşam Becerileri Eğitimi" programına devam edilmesi. Yaşam Becerileri Eğitimi kapsamında 1. sınıflarda arkadaşlığın anlamı ve önemini vurgulamak amacıyla "Arkadaşlık" konusunun işlenmesi. Çocukların olumlu ve olumsuz kararları ayırmalarına yardımcı olmak, verilen farklı kararların sonuçlarını görmelerini sağlamak amacıyla "Olumlu Kararlar" konusunun işlenmesi. 2, 3 ve 4. sınıflarda Çocuk Hakları sınıf grup çalışmasına başlanması. Öğrencilerimizin arkadaş ilişkilerinin gözlemlenmesi. 2, 3 ve 4. sınıflarda grup içi dayanışmayı tespit etmek, çatışmaları ve uyumsuzlukları azaltmak amacıyla uygulanan sosyometri sonuçlarına göre sınıf içi grup çalışmaları yapılması. Okuma alanlarını destekleyici tarama çalışmalarına devam edilmesi. Öğrenci Meclisi çalışmalarına destek verilmesi.

4 Türkçe Sevgili Velilerimiz, Kasım 2016 tarihleri arasında yaptığımız çalışmalar aşağıdaki kazanımlar doğrultusunda yapılmıştır. Atatürk teması ile ilgili metinleri okuduk. Tema kazanımları doğrultusunda etkinliklerini yaptık. Sağlık ve Çevre temasının hazırlık etkinlikleri yapıldı. Tema kazanımları doğrultusunda etkinlikler yapılmaya devam edecektir. Bilgilerinize sunulur. DİNLEME 1. Dinleme Kurallarım Uygulama Dinlemek için hazırlık yapar. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır. Görgü kurallarına uygun dinler. 2. Dinlediğini Anlama Dinlerken vurgu, tonlama ve telaffuza dikkat eder ve dinlediklerini anlamlandırmada ön bilgilerini kullanır. Dinlediği konulara ilişkin sorular sorar dinlediklerinde ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim sorularına (5N1K) cevap verir. Dinlediklerini anlamlandırmada sunulan görsellerden yararlanır ve başkalarıyla paylaşır. Dinlediği şiirin ana duygusunu ve dinlediklerinin konusunu belirler. Bir etkinliğin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. Dinlediklerinde geçen bilmediği kelimelerin anlamlarını araştırır. 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Dinleme Grup konuşmalarını ve tartışmalarını dinler. Eğlenmek için masal, hikâye, şarkı, tekerleme, tiyatro vb. dinler/izler. Bilgi edinmek için haber, sunu, belgesel vb. dinler ve izler. KONUŞMA 1. Konuşma Kurallarını Uygulama Konuşmak için hazırlık yapar ve dinleyicilerle göz teması kurar. İşitilebilir bir ses tonuyla konuşur, kelimeleri yerinde ve anlamlarına uygun kullanır ve kelimeleri doğru telaffuz eder. Konuşmalarında beden dilini kullanır ve konuşma sırasında gereksiz hareketlerden kaçınır. Konuşma konusunu belirler ve konu dışına çıkmadan konuşur. Akıcı konuşur, sesine duygu tonu katar. Görgü kuralarına ve değerlere (millî, manevi, kültürel, ahlaki, sosyal vb.) uygun konuşur. 2. Kendini Sözlü Olarak İfade Etme Kendine güvenerek konuşur, duygu, düşünce ve hayallerini sözlü olarak ifade eder. Konuşmalarında karşılaştırmalar yapar ve yeni öğrendiği kelimeleri kullanır. Konuşmalarında yaşantısından ve günlük hayattan örnekler vererek kendisini, ailesini ve çevresini tanıtır. 3. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Konuşma Grup çalışmalarında duygu ve düşüncelerini paylaşır. Topluluk önünde bildiği şiirleri okur ve üstlendiği role uygun konuşur. OKUMA 1. Okuma Kurallarını Uygulama Okumak için hazırlık yapar. Kitabı özenle kullanır. Okuduğu kelimeleri doğru telaffuz eder ve noktalama işaretlerine dikkat ederek okur. Sesli okumada vurgu ve tonlamalara dikkat ederek işitilebilir bir ses tonuyla akıcı okur. Dikkatini okuduğuna yoğunlaştırarak kurallara uygun sessiz okur.

5 2. Okuduğunu Anlama Ön bilgilerini kullanarak okuduğunu anlamlandırır. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır. Okuduğu şiirin ana duygusunu, okuduklarının konusunu ve ana fikrini belirler. Metindeki düşüncelerle kendi düşünceleri arasındaki benzerlik ve farklılıkları belirler. Okuduklarında ne, nerede, ne zaman, nasıl, niçin ve kim (5N 1K) sorularına cevap verir. Bir etkinliğin ya da işin aşamalarını anlatan yönergeleri uygular. 3. Anlam Kurma Metin içi anlam kurar. 4. Söz Varlığını Geliştirme Kelimelerin eş ve zıt anlamlılarını bulur. Bilmediği kelimelerin anlamlarını araştırır. Görsellerden yararlanarak söz varlığını geliştirir. 5. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Okuma Metnin türünü dikkate alarak okur. Serbest okuma yapar. Paylaşarak okumaktan zevk alır. Gazete ve dergi okur. Okurken önemli gördüğü yerleri belirginleştirir. Bilgi edinmek için okur. YAZMA 1. Yazma Kurallarını Uygulama Yazmak için hazırlık yapar. Kelimeler, cümleler ve satırlar arasında uygun boşluklar bırakır. Bitişik eğik yazı harflerini kurallarına uygun yazar. Matematiksel ifadeleri doğru yazar. Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. Yazılarında noktalama işaretlerini doğru ve yerinde kullanır. Yazılarında yazım kurallarını uygular. Sayfa düzenine ve temizliğine dikkat eder. Yazılarında sözlük ve yazım kılavuzundan yararlanır. 2. Kendini Yazılı Olarak İfade Etme Yazılarında kendi yaşantısından ve günlük hayattan örnekler verir Yeni öğrendiği kelimeleri yazılarında kullanır. Duygu, düşünce ve hayallerini anlatan yazılar yazar. 1. Tür, Yöntem ve Tekniklere Uygun Yazma Davetiye ve tebrik kartı yazar. İş birliği yaparak yazar. Şiir ve mektup yazar. GÖRSEL OKUMA VE GÖRSEL SUNU 1. Görsel Okuma Resim ve fotoğrafları yorumlar. Görsellerden hareketle cümleler ve metinler yazar. Kitle iletişim araçlarıyla (gazete, dergi, TV) verilen ilgileri, haberleri, düşünceleri sorgular. Bilgi, düşünce ve izlenimlerini resim, şekil ve sembol kullanarak görselleştirir. Çevresindeki sosyal olayları anlamlandırır ve yorumlar. 2. Görsel Sunu Duygu, düşünce, bilgi ve izlenimlerini resim, şekil, sembol ve renkleri kullanarak görselleştirir. Duygu, düşünce ve izlenimlerini drama, tiyatro, müzikli oyun, kukla vb. yollarla sunar.

6 ATATÜRKÇÜLÜK KAZANIMLARI Atatürk'ün hayatını anlatan kitapları okumaya istek duyar. Yazılı ve görsel materyallerden yararlanarak Atatürk'ün öğrenim hayatı ile ilgili bir paragraf yazar. Cumhuriyetle ilgili bildiği bir şiiri arkadaşlarıyla paylaşır ve topluluk önünde okur. Atatürk'ün önderliğinde Türk milletinin sahip olduğu hak ve hürriyetleri araştırır ve sunar. Millî bayramları kutlamak amacıyla yapılan hazırlıklara katkıda bulunur ve kutlama için alternatifler üretir. * Okuma saatlerimizde; Kırmızı Deniz Yıldızı, İyi Günler Pembe Burun, Yeşil Kuyruklu Fare adlı kitapları okuduk. * Sürece dayalı okuma tekniğiyle okuduğumuz kitapları inceleyerek etkinliklerini yaptık. * Atatürk Haftası doğrultusunda yapılan etkinliklere katıldık. Yazar İncila Çalışkan ile Atatürk söyleşi yaptık. * Atatürk ve Öğretmenler Günü ile ilgili şiir yazdık. * Akrostiş vb. çalışmalarla konu tekrarları yaptık. * Aralık tarihleri arasında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutlayacağız. Matematik Sevgili Velilerimiz, Kasım 2016 tarihleri arasında yaptığımız çalışmalar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Standart olmayan farklı uzunluk ölçme birimlerini ( karış, parmak, adım, ayak, kulaç ) birlikte kullanarak uzunlukları ölçtük ve etkinlikleri yaptık. Tam ve yarım saatleri okuyarak tam ve yarım saatleri saat üzerinde gösterdik. Bir örüntüde eksik bırakılan öğeleri belirleyip tamamladık. I. Ünite Değerlendirmesini kazanımlar doğrultusunda yaptık. 100 den küçük iki doğal sayıyı karşılaştırarak aralarındaki ilişkiyi belirttik. 100 den küçük en çok dört doğal sayıyı büyükten küçüğe veya küçükten büyüğe doğru sıraladık. Eldeli toplama işlemini yaparak toplama işleminde eldenin ne anlama geldiğini modellerle açıkladık. Onluk bozmayı gerektiren iki doğal sayının farkını bulup, onluk bozmanın ne anlama geldiğini modellerle açıkladık. İki sayıyı çarpmanın ne anlama geldiğini modellerle açıkladık. Toplamları 20 ye kadar ve toplananları aynı olan toplama işlemlerini, çarpma işlemine dönüştürerek çarpma işlemini yaptık. Bütün, yarım ve çeyrek arasındaki ilişkiyi açıkladık. Uygun şekillerin iki eş parçaya ayrılması etkinliği simetri çalışmaları yapılacak. Bir örüntüdeki ilişkiyi kullanarak farklı malzemelerle aynı ilişkiye sahip yeni örüntüler oluşturmalara devam edeceğiz. 100 içinde ikişer ve beşer, 40 içinde dörder, 30 içinde üçer ileriye ve geriye doğru ritmik sayma yapmaya devam edeceğiz. Yukarıdaki kazanımlar doğrultusunda yapılan etkinliklerle pekiştirici çalışmalar yaptık. Çalışmalarla kazanımların pekiştirilmesine devam edeceğiz. 2. Ünite Değerlendirmesini kazanımlar doğrultusunda yapacağız.

7 Hayat Bilgisi Sevgili Velilerimiz, Kasım 2016 tarihleri arasında yaptığımız çalışmalar aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. Okula geliş ve gidişlerinde karşılaştığı insanlarla etkileşimde bulunurken nasıl davranması gerektiğini açıklayan etkinlikler yaptık. Vücudunun bölümlerini tanıyarak kendisinin ve arkadaşlarının vücudunun değerli olduğunun önemini kavrayacak çalışmalar yaptık. Sağlığımızı korumak için neler yapmamız gerektiğine değinerek etkinlikler ( Zihin Haritası Etkinliği) yaptık. Sosyal ilişkilerde pozitif olmanın, iyi iletişim kurmanın ve etik değerleri içselleştirmenin önemini etkinliklerle açıkladık. Olumlu değerlerin neler olabileceğini açıklayan drama etkinlikleri yaptık. Arkadaşları ile oynamak, çalışmak ve özel günleri kutlamak için plan yapmanın önemini ve gereğini açıklayıcı çalışmalar ( Beyin Fırtınası Etkinliği) yaptık. Özensiz iletişimin yaratacağı sorunları belirleyerek, öğretmeni ve arkadaşlarıyla iletişim kurarken nezaket ifadelerini kullanmanın önemini açıkladık. ( Beyin Fırtınası Etkinliği) Okulu, öğretmeni ve arkadaşlarıyla ilgili duygu ve düşüncelerinin zaman içinde nasıl değiştiğini açıklayan etkinlik ( Çift sütun Çalışması Etkinliği) yaptık. Okuldaki kaynakları bilinçli tüketmenin önemini açıkladık. ( Beyin Fırtınası Etkinliği) Okulu ve çevresini korumak için alternatifler ürettik. Atatürk ün öğrenim hayatı hakkında araştırma yaptık. Sunum hazırladık. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ün hayatı hakkında araştırma yaparak yaptığımız araştırmaları sınıfta paylaştık. Atatürk Haftası kapsamında Dersimiz Atatürk filmini izledik. Okuldaki kaynakları bilinçli tüketmenin önemini anlayarak okulumuzu ve çevresini korumak için neler yapabileceğimizi düşüneceğiz. Yaşanan sorunlara uygun çözüm yolları bulma çalışmaları yapacağız. I. Tema Değerlendirmesini kazanımlar doğrultusunda 09 Aralık 2016 tarihinde yapacağız.

8 Yabancı Diller İngilizce MC: Toys adlı üniteye başladık. Öğrencilerimiz oyuncakları ifade edebilecek basit cümleler kurdular. Sahip oldukları oyuncaklardan ve özelliklerinden bahsettiler. Have got-has got kullanarak cümleler kurdular. Konuyla ilgili şarkılar öğrendik ve söyledik. Rakamları hatırlamak için çeşitli oyunlar oynadık ve geri geri sayarak hem eğlendik hem de rakamları tekrar etmiş olduk. Hikayeler okuduk, dinledik ve sınıfta canlandırmalar yaptık. 10 Kasım da Büyük Önderimiz Atatürk ü büyük bir saygı, sevgi ve özlem içerisinde andık. 24 Kasım Öğretmenler Günü için öğretmenlerimize minik kartlar hazırladık ve üzerlerine hem duygularımızı anlatan resimler çizdik hem de cümleler kurduk. Smile Day adlı çalışmamızı -bizi mutlu eden bazı şeyleri resimlerle anlatıp cümlelerle ifade ettik- müdürümüz ve öğretmenlerimize sunduk ve sunumumuzun sonunda You are my sunshine adlı şarkıyı seslendirdik. Genel bir değerlendirme sınavı yaptık. İngilizce Skills: Little Bridge online programını öğrencilerimiz keyifle kullanmaktalar. Sınıf içi paylaşımlarımız sayesinde hem birbirleriyle bilgi paylaşımında bulunuyorlar hem de birbirlerinin odalarını ve seçtikleri, renklendirdikleri karakterlerini görerek daha büyük bir keyifle çalışıyorlar. Aynı zaman da Little Bridge ile ilgili sınıf içerisinde de dinleme çalışmaları yaptık. Reading and Writing Book adlı kitabımızdan Toys adlı konuyu işledik ve main course dersinde gördüğümüz konunun tekrarını yapmış olduk. ORT serisinden bu dönem okuyacağımız kitaplarımızdan bahsettik. Kitaplardaki karakterlerimizi hatırladık ve ilk kitabımızı soru cevap çalışmaları eşliğinde işlemeye başladık. Almanca / Fransızca: Avrupa Konseyi Ortak Dil Kriterleri esas alınarak planlanan Seçmeli Yabancı Dil derslerinde öğrencilerimize, dört temel dil becerisi olan okuma-yazma-dinlemekonuşma becerilerini geliştirmek amacıyla uygulamaya yönelik çalışmalar hazırlanmıştır. Bu ay Almanca-Fransızca derslerinde, ders kitaplarını takiben kitap karakterleri, sayılar, diyalog, renkler, şekiller, günün bölümleri, okul eşyaları konularıyla ilgili şarkılar, çeşitli eğitici ve düşündürücü oyunlar, boyama, şarkı-dans ve canlandırma yapılmıştır.

9 Uygulamalı Dersler Beden Eğitimi: Temel hareket becerilerini geliştiren bireysel, eşli ve küçük grup oyunları oynandı. Ritim ve müzik eşliğinde hareketler uygulandı. İki ve daha fazla hareket becerisini içeren basit kurallı oyunlar (tavuk-tilki, yakan top, ip atlama) oynandı. Müzik: 10 Kasım Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ü Anma Günü ile ilgili konuşmalar yapılarak şarkılar öğretildi ve sunumu yapıldı. 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili şarkılar öğretilerek sunumu yapıldı. Modern Dans: Kol hareketleri çalışmaları, el- ayak koordinasyon çalışmaları, basit koreografi çalışmaları yapıldı. Görsel Sanatlar: Yaşadıkları çevreyi tanımaları ve gözlemleyebilmeleri için evini, odasını, okulunu, sınıfını gösteren resim çalışması yapıldı. 10 Kasım Ata ya Saygı resmi günün anlam ve önemine uygun yapıldı. 2. sınıflarımız, 24 Kasım Öğretmenler Günü için öğretmenlerine zıplayan hamurdan minik hediyeler hazırladılar. Öğretmenler Günü ne özel resim betimlediler. Avusturyalı sembolist ressam Gustav Klimt i tanıyıp hayvan şeklinde kesilen siyah fon kartonlarına Gustav Klimt tarzı resimler yaptılar. Oyun- Drama: İletişimin öneminin vurgulandığı derslerimizde arkadaşlarımızla nasıl iletişim kurduğumuz, çevremizdeki diğer insanlarla ( annemiz, banamız, kardeşimiz, öğretmenlerimiz v.b. ) nasıl konuştuğumuz konusunda doğaçlamalar yaptık. Bunun dışında etrafımızdaki insanlara, hayvanlara ve doğaya saygı duymanın önemini konuştuk. Pandomim ve tiyatronun farklı teknikleri ile canlandırmalar yaptık. Fen Laboratuvarı: 1 ve 2. sınıflarda Organik Yeşil Boya Oluşumu ve Sütte Ebru gibi deneysel gözlemler yapıldı.

10 Kasım ayında öğrencilerimiz ilkokul kütüphanemizi yoğun şekilde kullandılar. Hafta bir ders saatinde sınıf öğretmenleriyle serbest okuma yaptılar. Okudukları kitaplarla ilgili hazırladıkları kitap analiz çalışmalarını panolarda sergilediler. 1.Sınıflarımız kütüphane memurumuzun kütüphanede okuduğu kitapları dinlediler ve resimlerini inceleme fırsatı buldular. Okumaya başlayan öğrencilerimiz ise kütüphaneden kitap alarak teneffüslerde inceleyebildiler. Öğle teneffüslerinde üyelik kartını kullanarak 15 günlük sürelerde ödünç kitap alıp vermeye başladılar. Yazar Etkinlikleri: 14 Kasım 2016 Pazartesi günü İlkokul sınıflarımız ve anaokulunun katıldığı bir yazar etkinliği düzenledik. Atatürk ü Anma Haftası kapsamında Mustafa Kemal Atatürk ün çocukluk dönemine vurgu yapan Altın Saçlı Deniz Gözlü Çocuk isimli kitabın yazarı İncila ÇALIŞKAN, Özel Cent İlkokulu öğrencileriyle buluşmak üzere geldi. Ayrıca çocuk boyutlarında 20 adet büyük Atatürk resimlerinden oluşan bir de sergi düzenlendi. Atatürk ü kendi boylarına yakın mesafeden gören öğrencilerimiz sergiyi gezerken çok heyecanlandılar. Yazarımız okulumuz öğrencileriyle kitap imza ve söyleşi gününe katıldılar. Etkinliğin sonunda yazarımız öğrencilerimiz adına kitaplarını imzaladı. 17 Kasım 2016 Çarşamba günü 3-A sınıfımız okudukları kitabın yazarıyla tanışma ve söyleşi yapma fırsatı buldular. Renkler Küsünce Bir İnsan Hakları Masalı adlı kitabın yazarı Neşe Türkeş i, İlkokul kütüphanemizde ağırladık. İnsan Haklarını çocuklara maceracı bir dille aktaran kitabı okuyan öğrencilerimiz, merak ettikleri sorularını da sorma şansı yakaladılar. İki yazarımıza da katılımları için çok teşekkür ediyoruz.

11 KASIM AYINDA NELER YAPTIK? Atık malzemeleri toplamaya devam ediyoruz. Atık malzemeleri getirerek çevre ağacımızda 20 adet yaprağı asılı olan öğrencilerimize bayrak törenlerinde Okul Müdürü tarafından teşekkür belgeleri verildi. Çok sayıda plastik kapak ve pil getiren öğrencimiz oldu. Koridorlardaki Çevre Köşeleri mizdeki kutularımız doldu taştı. Öğrencilerimiz yeterli sayıda kapak toplayarak engelli bir kişi için tekerlekli sandalye almayı hedefliyorlar. 10 Kasım Atatürk ü Anma Günü ve Haftası: Okulumuz öğrencileri, 10 Kasım sabahı ortaokul ve lisedeki abla ve abilerinin hazırladıkları ortak töreni izlediler. Ayrıca Anma haftası boyunca tüm sınıflarımız, sabah töreni öncesinde koro halinde şiir ve Atatürk şarkıları söylediler. Tüm hafta boyunca öğrencilerimiz, öğle teneffüslerinde Atatürk marş ve şarkılarını dinlediler. 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlaması: 25 Kasım Cuma günü sabah töreninde ilkokul öğrencilerinin de katıldığı kampüs genelinde toplu bir tören düzenlendi. Ayrıca ilkokul binasında okul kapanış töreninde tüm öğrencilerimiz öğretmenler günüyle ilgili şarkıları coşkulu bir şekilde hep birlikte söylediler. Öğretmenler Günü nedeniyle ve 4. sınıflar arasında düzenlenen şiir yarışmasında her sınıf düzeyinde birinci seçilen öğrenciler kendi şiirlerini törende okudular. Görsel Sanatlar dersinde ise öğrencilerimiz, öğretmenleri için yaptıkları el işi anahtarlıklarını öğretmenler odasında öğretmenlerine verdiler. Coşku ve sevgi dolu kutlamaları için tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz. ARALIK AYINDA NELER YAPACAĞIZ? Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutlayacağız. Tutum ve yatırım alışkanlığı küçük yaşlarda kazanılır. Ders araç gereçlerini, giysilerini tutumlu kullanan öğrenci, akan suyu, yanan elektriği işi bittiğinde kapatan öğrenci büyüdüğünde de aynı alışkanlığını devam ettirecektir. Bu düşüncelerden hareketle Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası kapsamında tüm öğrencilerimiz, kullanmadıkları eski ve atık malzemeleri kullanarak kendi oyuncaklarını yapacaklar. Ayrıca 4.sınıflar müzik dersinde müzik aletleri tasarlayacak. 3. Sınıflar Terzihaneye ve Ayakkabı Tamir Atölyesine giderek eski kıyafetlerin nasıl değerlendirildiğini gözlemleyecekler. 1. Sınıflarımız sınıf öğretmenleriyle birlikte kullanılmayan eşyalardan parmak kuklası yapacaklar. 2. Sınıflarımız ise İngilizce dersinde atık malzemelerden kukla yapacaklardır. Bunların yanında tüm sınıflarımız görsel sanatlar dersinde atık pil toplama ve enerji kaynakları doğru kullanmanın önemiyle ilgili afiş çalışması yapacak, müzik dersinde de haftanın önemiyle ilgili şarkılar öğreneceklerdir.

12 . Müzik dünyasını keşfe çıkıyoruz. Müzik öğretmenimiz rehberliğinde müziğin farklı türlerini öğrenirken öğle teneffüslerinde de çeşitli müzikler dinleyerek eğleniyoruz. Bu etkinlik kapsamında 3 ve 4. Sınıf öğrencilerimiz, dinledikleri müzik türü hakkında araştırma yapacak ve hazırladıkları çalışmaları müzik panosunda sergileyeceklerdir. Böylece okulda tüm arkadaşlarını da bilgilendirmiş olacaklardır. Her gün öğle teneffüsü saatinde aşağıdaki programa göre okul binası içinde müzik yayını yapılacaktır. MÜZİK YAYINI PROGRAMI ARALIK- Çocuk klasik müzikleri ile Türkçe ve yabancı dilde yeni yıl şarkıları OCAK Çocuk pop şarkıları ile Türk halk müziği şarkıları ŞUBAT- Türk sanat müziği şarkıları MART- Yıldız İbrahimova ve jazz müzikleri ile Kahramanlık Türküleri NİSAN- Dünya çocuk şarkıları (Afrika müzikleri Fransız ve Alman müzikleri- Japon müzikleri- Türkçe ve İngilizce müzikler) MAYIS- Balkan müzikleri - kovboy müzikleri Latin müzikleri HAZİRAN Rock n roll müzikleri ile Türkçe çocuk şarkıları 10 Aralık Cumartesi günü Genel Veli Toplantısı yapacağız. Öğretmenlerimizle velilerimizin bir araya geldiği toplantıda öğrencilerimizle ilgili bilgileri bir birleriyle paylaşacaklar. ÇOCUKLA İLETİŞİM konulu Rehberlik Veli Semineri 10 Aralık Cumartesi günü 9:20-10:00 saatleri arasında Rehber Öğretmenimiz Psikolog Sedef SATIR İlkokul kütüphanesinde ÇOCUKLA İLETİŞİM konulu veli semineri yapacaktır. Tüm velilerimizin katılımını bekliyoruz. k12net sistemine geçiş yapıyoruz. K12 uygulamasıyla ilgili hazırlık çalışmalarımız devam ediyor. Cent Okulları na özel olarak hazırlanan sistem üzerinden velilerimiz çocuklarıyla ilgili akademik konuda ve davranışsal boyutta tüm bilgilere ulaşabilecekler. Velilerimiz ödev bilgilerini ve okulla ilgili duyuruları da buradan takip edebilirler. Velilerimiz kendilerine özel şifrelerle sisteme girecek, isterlerse kendileri de öğretmenlerimize mesaj yazabileceklerdir.

13 Özel Cent İlkokulu Kasım Ayı Çalışmalarımız ve Etkinliklerimizden Seçmeler 10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı ndan Görünümler

14 10 Kasım Haftası Etkinliklerimizden Öğretmenler Günü Proje Çalışmamızdan 3/A Kütüphanedeyiz 1/A

15 My Favourite Toy 1/A Ebru Çalışmalarımızdan 1/A Family Photos 1/A

16 <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< What s Your Nationality 2/A Happy Teachers Day Cards 1A - 2/A Okuma Saati 1A Branş Desteği Türkçe Dersi 4/A

17 Smile Day! 2/A Çocuk Hakları Haftası Çalışmalarımız 4/A Öğrencilerimiz Yazarımızla Buluştu: Neşe TÜRKEŞ Öğrencilerimiz Yazarımızla Buluştu: İncila ÇALIŞKAN

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Giriş Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Kasım ayında yaptığımız çalışmaları aktaracağımız bültenimizle yine birlikteyiz. Dolu dolu geçen bir ayı daha geride bıraktık. Sınıflarımızda akıllı tahta

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI B İ R E Y V E T O P L U M EYLÜL EYLÜL 19-23 EYLÜL (1. Hafta) 1. TEMA 26-30 EYLÜL (2. Hafta) GÖRSEL GÖRSEL Dinleme kurallarını uygulama: 1 Dinlediğini anlama: 1, 3, Konuşma kurallarını uygulama: 1, 2, 3,

Detaylı

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR)

KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) . İLKOKULU ÖZEL EĞİTİM SINIFI TÜRKÇE DERSİ KABA DEĞERLENDİRME ARACI KAZANIMLAR(KISA DÖNEMLİ AMAÇLAR) 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemek için hazırlık yapar. 2. Dikkatini dinlediğine yoğunlaştırır.

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ Nisan Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR NİSAN AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Nisan ayı kazanımlarımız

Detaylı

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK

3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? OCAK 3. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 04 22 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ Kasım ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR KASIM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Eylül

Detaylı

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 5. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: ATATÜRK 3. TEMA: DEĞERLERİMİZ 4. TEMA: DÜNYAMIZ VE UZAY 5. TEMA: ÜRETİM TÜKETİM VE VERİMLİLİK 6. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 7. TEMA: GÜZEL ÜLKEM

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MART AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM NİSAN - MAYIS - HAZİRAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ- GEREÇLER GEZİ- GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 1.-2.-3.-4

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BÜLTENİ Şubat Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ŞUBAT AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Şubat

Detaylı

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK

4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK 4. SINIFLAR BU AY NELER ÖĞRENECEĞİZ? 02 OCAK 20 OCAK TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını belirler. 3. Dinleme amacına uygun yöntem

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE DERSİ ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR MAYIS AYI KAZANIMLARI ÖĞRENME ALANI: DİNLEME TÜRKÇE DERSİ 1. Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme

Detaylı

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI

..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; SINIFLAR TÜRKÇE DERSİ ÇERÇEVE PLANI SÜRE YÖNTEM- TEKNİKLER ETKİNLİKLER ARAÇ-GEREÇLER GEZİ-GÖZLEM- İNCELEME ATATÜRKÇÜLÜK ÖLÇME- DEĞERLENDİRME..OKULU ÖZEL EĞİTİM SINIF I. EĞİTİM-ÖĞRETİM YLILI HAFİF DÜZEYDE ZİHİNSEL ENGELLİLER; 5.6.7.8. SINIFLAR

Detaylı

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Giriş Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Kasım ayında yaptığımız çalışmaları aktaracağımız bültenimizle yine birlikteyiz. Dolu dolu geçen bir ayı daha geride bıraktık. Sınıflarımızda akıllı tahta

Detaylı

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ.

TURKCEDERSĠMĠZ.COM 2014-215EĞĠTĠM ÖĞRETĠM YILI TÜRKÇE DERSĠ 5. SINIF ÜNĠTELENDĠRĠLMĠġ YILLIK PLANI KAZANIMLAR METİNLER ÖLÇME DEĞ. BİREY VE TOPLUM 15 26 EYLÜL (12 SAAT) PARA CÜZDANI (ÖYKÜLEYİCİ METİN) OKUMA KONUŞMA YAZMA DİL BİLGİSİ 11. Kurallarını Uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını belirler. 3. amacına uygun yöntem belirler.

Detaylı

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Giriş Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Kasım ayında yaptığımız çalışmaları aktaracağımız bültenimizle yine birlikteyiz. Dolu dolu geçen bir ayı daha geride bıraktık. Sınıflarımızda akıllı tahta

Detaylı

2. SINIFLAR ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ

2. SINIFLAR ŞUBAT MART AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 2. SINIFLAR ŞUBAT VE MART AYI BÜLTENİ Şubat ve Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 2. SINIFLAR ŞUBAT VE MART AYI BÜLTENİ BÜLTENİMİZDE NELER

Detaylı

PLEVNE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 5. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI KAZANIMLAR OKUMA DİNLEME KONUŞMA YAZMA

PLEVNE ORTAOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 5. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI KAZANIMLAR OKUMA DİNLEME KONUŞMA YAZMA Tarih - Saat Tekn. 1. Hafta İSTİKLAL MARŞI 6 Saat 1. kurallarını uygulama 1. k için hazırlık 2. amacını 3. amacına uygun yöntem 4. Okuduğu kelimeleri doğru telaffuz 5.Noktalama işaretlerine dikkat ederek

Detaylı

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU MEV KOLEJİ ÖZEL GÜZELBAHÇE İLKOKULU 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 1. DÖNEM EYLÜL- EKİM - KASIM 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2013-2014 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız

Detaylı

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

3. SINIFLAR EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR EYLÜL VE EKİM AYI BÜLTENİ Eylül ve Ekim ayı kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi konularımız 3. SINIFLAR EYLÜLVE EKİM AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ

ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR ARALIK-OCAK AYI BÜLTENİ Aralık-Ocak Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLAR ARALIK_OCAK AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 4 ( Bu mektup 14 Nisan 2014-13 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 3.TEMAMIZ : Dün

Detaylı

3. SINIFLAR MART AYI BÜLTENİ Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız

3. SINIFLAR MART AYI BÜLTENİ Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız ÖZEL BİLGE OKULLARI 3. SINIFLAR MART AYI BÜLTENİ Mart Ayı Kazanımlarımız Türkçe, Matematik Fen Bilimleri ve Hayat Bilgisi Dersi Konularımız 3. SINIFLARMART AYI BULTENI BÜLTENİMİZDE NELER VAR? Mart ayı

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU

2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI 2. DÖNEM ŞUBAT - NİSAN 1.SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU Sayın Veli, 2014-2015 Eğitim - Öğretim yılı başından itibaren uyguladığımız programla ilgili olarak sizleri

Detaylı

2. SINIFLAR BÜLTEN 1

2. SINIFLAR BÜLTEN 1 2. SINIFLAR BÜLTEN 1 DOĞAL SAYILAR Deste ve düzine örneklerle açıklanmıştır. Nesne sayısı 100 den az olan bir çokluğu, onluk ve birlik gruplara ayırarak bunlara karşılık gelen sayılar yazılmış ve okunmuştur.

Detaylı

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI

ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI ODTÜ GV ÖZEL DENİZLİ İLKOKULU 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 4. SINIFLAR OCAK AYI KAZANIMLARI TÜRKÇE ÖĞRENME ALANI: DİNLEME 1.Dinleme Kurallarını Uygulama 1. Dinlemeye hazırlık yapar. 2. Dinleme amacını

Detaylı

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3

2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 2013-2014 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 3 ( Bu mektup 10 Şubat 2014-11 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılacak çalışmaları belirtmektedir.) HAYAT BİLGİSİ 2.TEMAMIZ :BENİM EŞSİZ

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. HAYAT BİLGİSİ TÜRKÇE Anlama Akıcı Okuma Söz Varlığı Dilbilgisi Kütüphane MATEMATİK Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

. İLKOKULU 3-B SINIFI I.DÖNEMDE TÜRKÇE DERSİNDEN BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN II.DÖNEMDE UYGULANACAK ÖZEL ÇALIŞMA PLANI

. İLKOKULU 3-B SINIFI I.DÖNEMDE TÜRKÇE DERSİNDEN BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN II.DÖNEMDE UYGULANACAK ÖZEL ÇALIŞMA PLANI . İLKOKULU 3-B SINIFI I.DÖNEMDE TÜRKÇE DERSİNDEN BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİLER İÇİN II.DÖNEMDE UYGULANACAK ÖZEL ÇALIŞMA PLANI AY - ŞUBAT Okuma kurallarını uygulama: Noktalama iflaretlerine dikkat ederek okur.

Detaylı

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları

ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Konu Başlıkları ZAMBAK 3.Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1 10. kazanımlar Okul Heyecanım 11 20. kazanımlar Okul Heyecanım 21 30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1 6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7 20. kazanımlar Benim

Detaylı

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları

AKDAY 3.Sınıf Türkçe Konu Başlıkları AKDAY 3.Sınıf Türkçe Anlam bilgisi Günlük işlerdeki diyalog Cümle bilgisi Cümleri uygun kelimelerle tamamlama Cümlede gereksiz kullanılan kelime Anlamlı ve kurallı cümleler kurma Sözlük çalışması Konu

Detaylı

4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ

4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ 4. SINIF TÜRKÇE DERS BİLGİLERİ TEMALAR 1. TEMA: BİREY VE TOPLUM 2. TEMA: DEĞERLERİMİZ 3. TEMA: ATATÜRK 4. TEMA: ÜRETİM-TÜKETİM VE VERİMLİLİK 5. TEMA: SAĞLIK VE ÇEVRE 6. TEMA: YENİLİKLER VE GELİŞME 7. TEMA:

Detaylı

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü

Değerli Velilerimiz, İlkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi

Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Zambak 3. Sınıf Hayat Bilgisi Okul Heyecanım 1-10. kazanımlar Okul Heyecanım 11-20. kazanımlar Okul Heyecanım 21-30. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 1-6. kazanımlar Benim Eşsiz Yuvam 7-20. kazanımlar Benim

Detaylı

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU

2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU 2. SINIFLAR KASIM AYI BÜLTENİ ÇİLEM TEKNECİ-ABİDE AVCU TÜRKÇE TEMA: MİLLİ MÜCADELE VE ATATÜRK-ERDEMLERİMİZ YAZMA Anlamlı ve kurallı cümleler yazar. Yazılarını görsel unsurlarla destekler Yazdıklarının

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık.

HAYAT BİLGİSİ Sağlıkla ilgili hizmet veren kurumları ve meslekleri konuştuk. Koku alma deneyi yaptık. Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ATATÜRKÇÜLÜK, ARA DİSİPLİNLER VE DİĞER DERSLERLE İLİŞKİLENDİRME

2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ 2. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI ATATÜRKÇÜLÜK, ARA DİSİPLİNLER VE DİĞER DERSLERLE İLİŞKİLENDİRME AFFETMEK BÜYÜKLÜK- TÜR (Dinleme Metni) TRAFİK BİREY TOPLUM 5 EYLÜL - 0 EKİM 6 ders saati MİSAFİR AĞIRLAMAK UĞURLAMAK ÖĞRETMENİM N ADI 0-05 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TÜRKÇE DERSİ. SINIF ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, ATATÜRK HAFTASI için hazırladığımız Şiir Dinletimizi gerçekleştirdik. Ata mızı sevgi ve saygıyla andık, onunla ilgili slayt sunumlar ve videolar izledik. Bir grup arkadaşımız

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 1. SINIF TÜRKÇE DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI EYLÜL 23 EYLÜL 27 EYLÜL (2. Hafta) EYLÜL 18 EYLÜL - 22 EYLÜL (1. Hafta) ARA DİSİPLİNLER VE DERS İÇİ 1. Doğal ve yapay ses kaynaklarından çıkan sesleri ayırt eder. T.1.2.1. Kelimeleri anlamlarına uygun

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. İLKOKULU 2. SINIF MÜZİK DERSİ ÜNİTELENDİRİLMİŞ YILLIK PLANI 3,4 (3-15 Ekim 2016) 2 saat UZUN HECE - KISA HECE EYLÜL- EKİM 1,2, (19-30 Eylül 2016) 2 saat İSTİKLAL MARŞI MIZA SAYGI A.6. İstiklal Marşı nı anlamına uygun dinler. A.6. Kazanımı ile İlgili Açıklamalar:

Detaylı

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz,

Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık.

Detaylı

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ

3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ 3. SINIF NİSAN AYI BÜLTENİ DERSİN ADI : MATEMATİK KONU: DÜZLEMSEL ŞEKİLLERİN ÇEVRE UZUNLUĞUNU HESAPLAMA *Nesnelerin çevrelerini belirler. *Düzlemsel şekillerin çevre uzunluğunu hesaplar. *Düzlemsel şekillerin

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Kaynaklarımız Üç Kumbara Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık.

Bu hafta Aile İçi İletişimde Nezaket konusuna değindik. Aile yaşantılarımıza ilişkin nezaket örneklerini, drama yöntemi ile uyguladık. Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, Fen laboratuvarımızdan, bahçemizdeki

Detaylı

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur!

PEK OKULLARI 2A KASIM. İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! PEK OKULLARI 2A 2018 2019 KASIM İzimden gelin gençler! Bocalamadan, yorulmadan, sıkılmadan Tek çıkış yolunuz budur! 2.SINIF HAT BİLGİSİ ÜNİTE ADI: OKULUMUZDA HAT / EVİMİZDE HAT AÇIKLAMALAR Okulda iletişim

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE

HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisine Yolculuk TÜRKÇE Karşılaştırma Cümleler Konu Tarama Testini Akıllı Türkçe Atölyem Ayın kitabı: KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Güzel dilekler ve hayallerle girilen yeni yılın ilk haftasında derslerin yanı sıra etkinlikler, sınavlar ve uygulamalarımız vardı. Yetenekler Sahnede performans gösterisi için hazırlıklar

Detaylı

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI

3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 3. SINIF AKADEMİK BÜLTEN ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI HAYAT BİLGİSİ Hayat Bilgisi Dersi uygulamaları, Anabilim Eğitim kurumlarının kendi akademik değerleri, öğrenci özellikleri ile yoğrulan, MEB Hayat Bilgisi

Detaylı

Bunlar Bizim Kazanımlarımız 2.SINIF EYLÜL-EKİM AYI KAZANIMLARI

Bunlar Bizim Kazanımlarımız 2.SINIF EYLÜL-EKİM AYI KAZANIMLARI Türkçe Matematik Hayat Bilgisi *Dinlemek için hazırlık yapar, dikkatini yoğunlaştırır. *Dinlediğine dikkatini yoğunlaştırır. Dinlerken vurgu, tonlama ve telâffuza dikkat eder. *Dinlediklerinde ne, nerede,

Detaylı

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ

İstek Kemal Atatürk İlkokulu Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ İstek Kemal Atatürk İlkokulu 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 1. SINIFLAR BÜLTENİ Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, 2015-2016 eğitim öğretim yılının ilk dönemini bugün tamamlıyoruz. İlk dönem,

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi:

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası nı kutladık. Halk ekmek fabrikası gezisine katıldık. TÜRKÇE * Dilbilgisi: Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2017 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI Sayın Velilerimiz, Bu hafta da yeni konular ve etkinliklerle zamanın nasıl geçtiğini fark etmedik. Yönetici, öğretmen ve öğrencilerimizle oldukça yoğun

Detaylı

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ HAYAT BİLGİSİ Evimiz Yuvamızdır Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası TÜRKÇE Tutum, Yatırım ve Türk Malları haftası 5N 1K KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1

2. Sınıf Ders Tarama Testi 1 . Sınıf Ders Tarama Testi Matematik Okuma :.. Okuma öncesi, okuma sırası ve sonrasında metinle ilgili soruları cevaplandırır..3. Metnin giriş, gelişme ve sonuç bölümleri hakkında tahminlerde bulunur..

Detaylı

Değerli Velilerimiz,

Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Sonbahar mevsimi ile ilgili paylaşımlarda bulunarak sunumlar izledik. Aynadan ilk önce kendimizi daha sonra arkadaşlarımızı

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (19 Ekim- 04 Aralık 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2014 2015 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ  TÜRKÇE Ne ekersen onu biçersin. Karaca ile Yürüyen Köşk KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, Bu hafta, planlanan konularımızı kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan yararlanarak, bahçedeki yer çizimlerimizi kullanarak işledik. Gelecek hafta ele alacağımız

Detaylı

2. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) 1.hafta Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası) 9 2.hafta Eylül Alfabemiz 10 1

2. SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN ( ) 1.hafta Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası) 9 2.hafta Eylül Alfabemiz 10 1 . SINIF TÜRKÇE YILLIK PLAN (0-0) Mucit Defter Yaprak Soru Kitabı Test.hafta - Eylül Zeynep'in İyiliği (Okuma Parçası).hafta - 0 Eylül Alfabemiz 0.. /.. /..0.hafta 0-0 Ekim Sesli (Ünlü) ve Sessiz (Ünsüz)

Detaylı

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama,

Doğal sayıları karşılaştırarak, sembol kullanarak büyükten küçüğe yada küçükten büyüğe sıralama, Sayfa 1 Sayfa 2 TÜRKÇE Atatürk, temasından dinleme metni ve serbest okuma metinleri okutularak etkinlikleri yapıldı. Tema sonu çalışmaları üzerinde duruldu. Hayal Gücü, temasında bulunan Ağacım, Eskiyen

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU HAZİRAN AYI BÜLTENİ 2015 2016 YAZ MEVSİMİ BABALAR GÜNÜ DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ TATİL Yaz mevsiminde havada meydana gelen değişiklikler neler? Yaz mevsiminde hayvanlarda ne gibi değişiklikler olur?

Detaylı

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI

ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU KASIM AYI BÜLTENİ 3 YAŞ SINIFI SINIF ETKİNLİKLERİ TÜRKÇE DİL Öğrencilerimiz kendilerini tanıtan oyuncaklar, giysiler, sevdiği eşyalarını anlatarak paylaşımlarda bulundular. Öğrenciler

Detaylı

lkokul Eğitim Koordinatörü

lkokul Eğitim Koordinatörü Değerli Velilerimiz, Yılın sonuna yaklaştığımız günlerdeyiz. Bu hafta, her sınıf düzeyinde planlarımıza yer alan göre konuları kaynak kitaplardan, dijital içeriklerden, sunum ve slaytlardan, Fen laboratuvarımızdan,

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 )

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (08 Aralık 2014 23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık Ocak 2016) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE

Oyuncak Yap, Mutluluk Kap Enerji Tasarrufu haftasın OGİS Nükhet YILMAZ TÜRKÇE Erk in Gizli Hazineler KÜTÜPHANE Değerli velilerimiz, Bu hafta her dersin planlamasında yer alan konuları ele aldık, işledik ve etkinliklerle pekiştirdik. Takvimimizde yer alan, Oyuncak Yap, Mutluluk Kap adlı atık malzemelerle oyuncak

Detaylı

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ÇİÇEK GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ ÇİÇEK GRUBU 2016-2017 EKİM AYI BÜLTENİ 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI DÜNYA HAYVANLAR GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ KaLELER Atatürk ün hayatını öğrenme Atatürk ün ülkemize kazandırdıkları Cumhuriyet

Detaylı

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2

2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 2015-2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI 3. SINIFLAR VELİ BİLGİLENDİRME MEKTUBU 2 Sayın Veli, Bu mektubumuzda, 2015-2016 Eğitim - Öğretim yılı MEV Koleji Özel Güzelbahçe İlkokulu,3. Sınıflar sınıf öğretmenleri zümresi

Detaylı

Hepinize merhaba. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. Veli bilgilendirme mektubumuzu sunuyoruz.

Hepinize merhaba. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. Veli bilgilendirme mektubumuzu sunuyoruz. 2015 2016 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Sınıflar 1. Dönem (30 Kasım-22 Ocak) 2. Veli Bilgilendirme Mektubu Sayın Veli, Hepinize merhaba. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının 2. Veli bilgilendirme mektubumuzu sunuyoruz.

Detaylı

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ ÖZEL EFDAL GÖZTEPE ANAOKULU DENİZYILDIZI GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2015 MAYIS AYINDA NELER ÖĞRENDİK? Taşıtlar konusunda neler bildiğimizi akıl haritasında resimledik. Trafik kurallarını ve işaretlerini öğrendik.

Detaylı

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord.

HAYAT BİLGİSİ. Nükhet YILMAZ İlkokul Akademik Koord. Değerli Velilerimiz, Bu hafta, Dünya Çocuk Hakları gününü ve Öğretmenler Gününü kutladık. Bu günlerin anlam ve önemi için farklı etkinlikler yaptık. Pankartlarımızla okul turu yaparak ortaokul ve Liseli

Detaylı

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ

İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ İSTEK ÖZEL ACIBADEM İLKOKULU 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI 1. SINIFLAR MAYIS-HAZİRAN AYI E-BÜLTENİ TÜRKÇE Öğrencilerimizle metni takip ederek dinleme, bitişik eğik yazı harflerini kurallara uygun yazma,

Detaylı

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik

Yaşam alanları ihtiyaca ve koşullara göre değişiklik ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (30 Ekim - 15 Aralık 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 )

ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ. ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ ( 07 Eylül-16 Ekim 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ

ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ ODTÜ GVO DANIŞMANLIĞINDA ÖZEL MANİSA ÜLKEM ANAOKULU 3 YAŞ B SINIFI EYLÜL EKİM AYI BÜLTENİ SINIF ETKİNLİKLERİ Eylül Ekim ayı etkinliklerimiz Oyun teması ile başladı. TÜRKÇE DİL Türkçe Dil Etkinliklerimizde

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (07 Aralık 2015-15 Ocak 2016) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (31 Ekim- 16 Aralık 2016 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE

Nükhet YILMAZ TÜRKÇE En Büyük Takım Bizim Takım Konu ve Ana fikir Basit Türemiş ve Birleşik Kelimeler KÜTÜPHANE Değerli Velilerimiz, 2017 yılının son ayında, güneşin hafifçe ısıttığı günlerdeyiz. Havalar hala, öğrencilerimizin bahçede neşeyle oynamalarına müsait. Palto giyme koşuluyla teneffüslerde temiz havada

Detaylı

Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR

Gülşen DEMİR Porsuk İlkokulu /Odunpazarı /ESKİŞEHİR ARKADAŞLARIM VE OYUNCAKLARIM Geçen hafta sonu doğum günüm vardı. Evde ailemle birlikte kutladık. Annem ve babam bana uzun süredir istediğim iki oyuncağı almışlar. Çok sevindim onlara teşekkür ettim. Oyuncaklarımla

Detaylı

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ

ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ 2014 2015 ARI GRUBU EKİM AYI BÜLTENİ DÜNYA HAYVANLARI KORUMA GÜNÜ DÜNYA ÇOCUK GÜNÜ DÜNYA EL YIKAMA GÜNÜ ARKADAŞLIK HAFTASI CUMHURİYET BAYRAMI BU AY ÖĞRENDİKLERİMİZ Kale nedir? Kaleler ne için yapılır?

Detaylı

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015)

3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ. (30 Mart 15 Mayıs 2015) 3. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (30 Mart 15 Mayıs 2015) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ

İLKOKUL BÜLTENİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ İLKOKUL BÜLTENİ İL Yıl: 7 Hafta:16 Sayı :15 Bülten Tarihi: 23 Aralık 2016 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TED İSTANBUL KOLEJİ İLKOKUL BÜLTENİ Aralık ayı ara tatilimiz 23 Aralık 2016 Cuma

Detaylı

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

ÖZEL OKAN İLKOKULU EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖZEL OKAN İLKOKULU 2016 2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI. Sayın Velilerimiz merhabalar, Okan Koleji İlkokulu olarak; bu yılı oldukça yoğun geçirdik. Sanat, spor, sosyal etkinlik ve akademik, açıdan birbirini izleyen

Detaylı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı

Yaşamımızı sürdürebilmemiz için kullanıp attığımız bazı ANA SINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (11 Mayıs -19 Haziran 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 )

3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) 3. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ (8 Eylül 2014 17 Ekim 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz,

Giriş. Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Giriş Sayın Velilerimiz ve Sevgili Öğrencilerimiz, Mart ayında yaptığımız çalışmaları aktaracağımız 5. bültenimizle yine birlikteyiz. II. Dönemle birlikte yoğun etkinlikler ve törenlerle dolu günler başlıyor.

Detaylı

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI

ANABİLİM EĞİTİM KURUMLARI 2. DÖNEM YAZ OKULU EĞİTİM PROGRAMI 23 TEMMUZ PAZARTESİ 24 TEMMUZ SALI 25 TEMMUZ ÇARŞAMBA 26 TEMMUZ PERŞEMBE 27 TEMMUZ CUMA *Deniz mavisi, çimen yeşili Hayatımızda renklerin yerini araştırıyoruz. Renk tonlarının ne olduğunu öğreniyoruz.

Detaylı

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN

BULUNDUĞUMUZ MEKÂN VE ZAMAN 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (20 Ekim 2014 05 Aralık 2014 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında, disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017)

1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık Şubat 2017) 1. SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ (19 Aralık 2016-17 Şubat 2017) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ

KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ 1.SINIFLAR PYP VELİ BÜLTENİ KENDİMİZİ İFADE ETME YOLLARIMIZ (16 ARALIK 2013-24 OCAK 2014) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında 16 Aralık 2013-24 Ocak 2014 tarihleri arasında işlediğimiz

Detaylı

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 )

1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) 1. SINIF PYP VELİ BÜLTENİ ( 18 Aralık 09 Şubat 2018 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her

Detaylı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı

2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı 2011 2012 Eğitim Öğretim Yılı Ders Programı Dersin Adı: Türkçe Dil Bilgisi Yaş Grubu: 1-3 yaş Ögretmen: İmge Şahin Email: sahin_imge@hotmail.com Değerli Veliler, Bu yıl okul öncesi (1-3 yaş) sınıfını beraber

Detaylı

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz,

Sorgulama Hatları: Değerli Velilerimiz, Değerli Velilerimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca her altı haftada bir iletilecektir. 10 Aralık - 18

Detaylı

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz.

Düşüncelerimizi, duygularımızı ve kültürümüzü oyunlar aracılığı ile ifade ederiz. ANASINIFI PYP VELİ BÜLTENİ (8 Aralık 2014-23 Ocak 2015 ) Sayın Velimiz, Okulumuzda yürütülen PYP çalışmaları kapsamında; disiplinler üstü temalarımız ile ilgili uygulama bilgileri size tüm yıl boyunca

Detaylı

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ

SINIF İÇİ ETKİNLİKLER OKUMA YAZMAYA HAZIRLIK ETKİNLİĞİ Sevgili Velimiz; Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi nin kapılarını ilk kez açtığı gün olan 23 Nisan ı çocuklara armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve

Detaylı

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ

KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ 2012-2013 KELEBEK GRUBU MAYIS AYI BÜLTENİ SPOR ANNELER GÜNÜ TRAFİK HAFTASI SÜT-DÜNYA SÜT GÜNÜ MÜZELER HAFTASI İLKBAHAR 19 MAYIS ATATÜRK Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI Spor nedir? Çeşitli spor dallarını

Detaylı