P-TECH LCD EKRAN MENÜ AÇIKLAMALARI

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "P-TECH LCD EKRAN MENÜ AÇIKLAMALARI"

Transkript

1 P-TECH LCD EKRAN MENÜ AÇIKLAMALARI Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel:

2 P-TECH marka RF modemler genel olarak haberleşme alt yapısının olmadığı sahalarda endüstriyel haberleşmeyi sağlamaktadır. P-Easy, güvenli endüstriyel haberleşme için tasarlanmış profesyonel bir dar bant radyo modemdir. Farklı ağlar ile kolay bir şekilde haberleşme için birçok PLC protokolünü desteklemektedir. Tasarım esnasında özellikle kullanım kolaylığı dikkate alınmıştır. Bu kapsamda tüm parametreler cihaz ekranından görülebilir ve cihaz üzerindeki dört adet düğme kullanılarak bu parametreler değiştirilebilir.yeni modellerde ekran dokunmaktiktir. Cihazın açmak için boş ekrana tıklayınız ( eski modellerde herhangi bir düğmeye basınız) Cihazın ekranında bulunan düğmelerin görevleri şöyledir; 1. Düğme: Yukarı 2. Düğme: Aşağı 3. Düğme: Onay tuşu 4. Düğme: Geri tuşu Açılan menüleri Şekil:1 de görebiliriz. ŞEKİL 1

3 01 DIAGNOSTIC 1.1. Radio: Radyo haberleşme ile ilgili genel bilgiler bu ekranda gösterilir. Besleme gerilimi (Vcc) Çekilen Akım (Icc) Susturma ayarı (Squelch setting SQ) Alınan sinyalin alan gücü [dbm] İç sıcaklık Çalışma frekansı Sinyal İletim gücü (PWR) (Anten ile de ilişkilidir) Daimi dalga oranı (Standing Wave Ratio - SWR) Zaman ŞEKİL 2 Değerler hem sayısal hem de çubuk grafik olarak gösterilir. Yeşil renkli gösterilenler tavsiye edilen çalışma aralığınında çalışan değerlerdir. Standart dışına çıkan değerler kırmızı ile gösterilecektir. Gelen sinyal gücü mavi çubuk ile gösterilecektir ve yeşil olarak belirtilen kısımdan yüksek olmalıdır.

4 1.2. Monitoring: RF dalgaları ile alınan ve iletilen verileri ekranda gösterir. Radyo verileri,seri veriler,ethernet verileri 1.3. SCAN: Bu kısımda basit bir spektral analiz gerçekleştirilir. Çalışma frekansından 0,5 MHz artı ve eksi yönde analiz yapılır ve 1/25 khz ölçeğinde gösterilir. Ekran altındaki kırmızı imleç ileri ve geri düğmeleri ile hareket ettirilebilir ve işaretlediği sinyal frekansı ve değeri aşağıda sayısal olarak incelenebilir.

5 1.4. PING: Sinyal gücünün ölçülmesi ve haberleşmenin varlığının kontrolü için bu özellik kullanılır. Amaca yönelik hedef adresi seçilmelidir, «OK» düğmesi değer değiştirme işlemini sağlamaktadır,diğer basamağa geçmek için «OK» düğmesinini aktif edip değerleri değiştirebilirsiniz, bu sürecin sonunda değişiklikleri kaydeder. İptal işlemi gerçekleştirilecek ise «Cancel» düğmesine tıklayınız. «PING» atmak için başlat düğmesine tıklayabiliriz aynı düğmeden de durdurabiliriz. Test esnasında sonuçları okuma ekranı kapalı olabilir. Sarı değerler ping atan istasyondan, yeşil değerler ping atılan isyondan görünen değerlerdir. İlk sütun mevcutta ölçülen değerleri içerir. Tablo içindeki sütunlar (min), (max) ve (avg) ortalama değerlerdir.

6 S/N sinyal gürültü oranını gösterir, DQ veri kalitesini gösterir. Ping atma süresini, ping sayısının yüzdelik oranını ayrıca gösterilir. Alt sütunda ekranda bulunan «Sent» sekmesi gönderilmiş ping sayısını belirtir, «Reseved» sekmesi ping attığımız cihazın almış olduğu ping sayısını gösterir ve «Successfully» sekmesi ise ping atılan cihaza iletilmiş olan ping sayısını yüzdelik olarak belirtir. Monitoring menüsünde atılan ping değerlerini görebiliriz BER (Bit Error Rate): «BER» özelliği iletim hatalarının ölçümünü sağlar. Hata oluşmadan önce ortalama iletilebilecek kaç bit olduğunu gösterir.ayrıca gürültü sinyal oranını ölçer.

7 02 PARAMETERS 2.1. Radio modem: Channel: 16 farklı radyo ayarı yapılabilir. Bu ayarlar frekans aralığı, güç, gürültü bastırma ve modülasyon oranıdır ve kanallar atanan kanal numarasıyla kaydedilir. Frequency: Modemlerin verici ve alıcı frekansları sadece yetkili otorite tarafından verilen frekanslarda kullanılmaılıdr, ülkelere özgü frekans ayarlarına uymak zorunludur. İzin verilen frekans aralığının dışında frekansları seçmeye çalışılırsa cihaz otomatik olarak en düşük veya en düşük frekansı seçer. Power: Cihazın gücü 0,01 W ile 5 W arasında ayarlanabilir. Bu değer lisanslı bandlarda kullanılacaksa 10 mw üzerine set edilmelidir, aksi taktirde ilgili kurum tarafından cezai işlem uygulanabilir. Squelch: Gürültü bastırma alınan sinyal gücünün dikkate alınmaya başlanacağı seviyeyi belirtir.

8 P-Easy radyo modem veri duyarlılık sınırı varsayılan olarak 120 dbm dir. İstenmeyen sinyallerin önlenmesi için kullanılabilir. Modulation Rate: Modülasyon oranı,bir ağ içerisinde olması gereken aktarım hızı ve güvenliğini etkileyen modülasyon tipini belirler Bit/s modülasyon hız ayarı ile yüksek iletim hızı ve kısa iletim süresi sağlar bit/s modülasyon hızı ile de iletim güvenliği arttırılır ve tekrarlanan veya kayıp veri sayısını azaltılır.

9 2.2. Setting: My Address: Bu parametre üst ağ adresini ve alt istasyon olmak üzere 2 istasyon adresini tanımlar. Hedef adresi kendi adresiyle aynı olan radyonun aldığı veriler veri arabirimi tarafından dikkate alınır. Değer aralığı ile arasındadır. Kullanılan ağda her adress eşşsiz olmalıdır. Broadcast: Bu parametre istasyona bir yayın adresi sağlar. Eğer istasyon bu adres ile veriyi alırsa veri kendi adresine gelmiş gibi işler. Değer aralığı ile arasındadır. Synchro. period: İletim senkronizasyon periyodu gönderilen bir senkronizasyon dizisinin veri uzunluğunu belirler. Bu veri için standart değer 1000 bayt tır. Ancak iletilen veriler uzun sıfır dizileri içeriyor ise azaltılmış senkronizasyon periyodu (500 bayt) önerilir. Repeat: Bu değer, hatalı iletim durumunda tekrar sayısını belirtir. En çok 5 tekrar yapılabilir, «0» ayarlamak güvenli olmayan iletim anlamına gelir. Spontanity: Bu parametre bir istasyonun kanal erişim karakteristiğini tanımlar. Birden fazla modemin eşzamanlı veri iletimini önlemek için tasarlanmıştır. Değerin arttırılması kanal erişimini geciktirir ancak sık veri yollanan ağlarda çakışmaları engeller. Ekstrem durumlar hariç varsayılan ayarda kullanılmalıdır.

10 Avg mess. lenght: Sık veri yollanan ağlarda kanal erişimini optimize etmek için kullanılır. Ekstrem durumlar hariç varsayılan ayarda kullanılmalıdır Serial Port: TYPE: Farklı türlerde kullanılabilecek seri arabirimler bulunmaktadır. RS232 ve RS485 2 telli ve 4 telli. RS 232 bağlantısı için, iki veri hattı (TX ve RX) ve iki kontrol kablosu kullanılarak bağlantı kurulur. Bu bağlantı çift taraflı çalışan ve kısa mesafelerde iki istasyon arasında iletişim için uygundur. RS422/485 tam çift yönlü veri iletimi için 4 pin (2çift), ortak zemin ve gerilim pulslarını kullanır. Bu tür bir bağlantı tam çift yönlü çalışır ve iki istasyon arası uzun hatları için uygundur. RS485 half duplex, RS422 ye benzer çalışır, ancak bir çift tel kullandığından dolayı aynı anda veri alışverişi olamaz. Birden fazla istasyon arasında iletişimi sağlar. «Servis» modu elle seçilemez, ancak Ethernet veri transferi tercih edilmiş ise otomatik olarak devreye girer. Bit Rate: Bit rate, seri arabirim iletim hızını belirtir. Değerler: 600, 1200, 2400, 4800, 9600, 14400, 19200, 38400, 57600, [Bit/s]

11 Parity: Bu parametre değer aralığı parite bitlerinin kullanımını tanımlar. Değerler: NONE (yok), ODD (tek), EVEN (çift) Data Bits: Bu parametre, data uzunluğu tanımlar. Değerler: 5 8 [Bit] Stop Bits: Bu parametre,stop bit sayısını tanımlar. Değerler: 1 2 [Bit] Flow Control: Akış denetimi RS232 arabirimi için donanımsal veri kontrolünü (RTS / CTS) açar ya da kapatır. Buffer Size: Bu parametre radyo haberleşme üzerinden iletilen paketin maksimum veri uzunluğunu belirler. Eğer arabellek boyutunu aşan sürekli bir veri akışı seri arabirim tarafından alındıysa, radyo haberleşme üzerinden iletilecek paket olarak alıgılanır ve veri radyo arabirimi üzerinden gönderilir. Değerler: [Byte] Time out: Son bayt seri arabirim üzerinden alındıktan ne kadar süre sonra «veri tam olarak alındı ve radyo haberleşme üzerinden iletilmeli» kararı bu ayar ile belirlenir. Haberleşme hızından bağımsız olması için seçili haberleşme hızındaki 1 byte ın iletim hızına göre ayarlanmalıdır. Normal çalışmada varsayılan değer yeterlidir. Değerler: Protocol: Seri haberleşme üzerindeki protokolün seçimidir. Her protokole özel ayarlar mevcuttur. Modbus haberleşme ile ilgli ayrıca ilgili kılavuzdan yararlanabilirsiniz. Parameters: Tercih edilen seri haberleşme protokolüne göre ilgili ayarların yapıldığı yerdir. Her protokolün kendine göre ayarları olacağı için bu ekran değişkendir.

12 2.4. Ethernet: TYPE: Bu parametre aktarım için kullanılan Ethernet protokolü taşıma katmanı tipini belirler. Tipler: TCP, UDP, IP- Bridge, (Service) IP-Bridge modunda veriler radyo haberleşme üzerinden transparan olarak aktarılır. TCP haberleşmede genel olarak kullanılan mod budur. TCP olarak seçilir ise gelen port değerinin de girilmesi gerekir. Böyle bir imkan var ise TCP modunun seçilmesi önerilir, radyo haberleşme üzerindeki yük azalacaktır. UDP de TCP moduna benzerdir ve UDP paketleri için geçerlidir. Servis ise ana haberleşme olarak seri haberleşme seçildiğinde otomatik olarak gelen moddur. IP Address: Bu parametre, Ethernet arabiriminin IP adresini tanımlar. 4 tane 8 bitlik sayıdan oluşur. Değer aralığı: 4 x (0-255) NOT: Bir ağ içerisindeki her IP adresi benzersiz olmalıdır. Sub-net Mask: Bu parametre, yerel ağ IP adresi aralığını tanımlar. Tüm IP aralıkları varış noktalarına doğrudan iletilir ve bu bağlantılar «varsayılan ağ geçidi» üzerinden iletilir. Değer aralığı: 4 x (0-255) Gateway: Gateway diğer ağları yerel ağdaki tüm istasyonlara bağlayan bir IP router olarak tanımlanır. Değer aralığı: 4 x (0-255) Service Port: Bu değer istasyonun P-Easy yazılımı üzerinden konfigürasyonunun yapılması için kullanılır. Varsayılan değerin değiştirilmemesi tavsiye edilir. Varsayılan değer 8888 olarak kullanılır Factoy Default: Fabrika ayarlarını tanımlar.

13 03 TABLES Tek tek tabloların ifadeleri ilgili bölümlerde açıklanmıştır. Bu noktada dikat edilmesi gereken aşağıdaki örnekteki gibi tüm tablolar doğrudan cihaz üzerinden değiştirilebilir.

14 İlk başta tablonun içine girelim, «OK» tuşuna basarak düzenleme moduna geçelim:

15 Daha sonra gerekli işlemi seçelim. Burada «Add» seçeneğine tıklıyoruz. Add dedikten sonra seçtiğimiz mavi renkte görünür «yukarı / aşağı ok» tuşlarını kullanarak değiştirebilirsiniz. «OK» tuşuna basarak basamaklar arası geçiş sağlayabilirsiniz. En son basamaktan sonra «save» tuşu görünür «save» tuşuna basarak işleminizi kaydedebilirsiniz.

16 Artık yeni bağlantı tabloda görünür. Alt satırda 1-1 / 1 satırının görüntülendiğini gösterir. İlk basamak ilk giriş endeksini gösterir ardından son görüntülenen giriş endeksi anlamına gelir. Eğik çigziden sonraki rakam tablo içindeki girişlerin toplam sayısını anlamına gelir.

17 Connections Table: Bu tablo istasyonlar arasındaki mevcut bağlantıları gösterir. Her metrik değeri ise istasyon bağlantısı için «atlama»sayısını gösterir. Metrik 1, iki istasyon arasında doğrudan bağlantı anlamına gelir. Metrik 2, iki istasyon arasında bir tekrarlayıcı istasyon mevcut anlamına gelir. Metrik 3, iki tekrarlayıcılı istasyon anlamına gelir vb P-EASY ağ konfigürasyonu yazılımı ile ayarlar gerçekleştirildiğinde tablo içindeki tüm bağlantılar yönetim yazılımı tarafından otomatik olarak gerçekleşir.

18 Retranslations Table: Bu tablo istasyon yolu üzerindeki yönlendirilmiş bağlantıları yönetir. Verilen örnekte istasyonundan gelen verilerin istasyonuna aktarıldığı gösterilmektedir. Her iki istasyonunun Metrik değerinin 1 olması ise her iki istasyona da direk bağlantının mevcut olduğunu gösterir. P-EASY ağ konfigürasyonu yazılımı ile ayarlar gerçekleştirildiğinde tablo içindeki tüm bağlantılar yönetim yazılımı tarafından otomatik olarak gerçekleşir.

19 Devices Table: Bu tablo sadece RS485 için geçerlidir ve birden fazla cihaz bağlandığında kullanılır. RS485 e bağlı olan her cihaza aralığında benzersiz bir adres atanır. Tabloda veri gönderen istasyonun hedef cihaz adresinin ayarlanmasını tanımlanır. Cihaz adresleri kullanılan protokol ile ilişkilidir bu nedenle seçilen protokolün ilgili adresleri kabul edecek şekilde olması gerekir. Cihazdaki tabloda ilk sütün RS485 e bağlı olan cihaz sayısını, diğeri ise bağlı oldupu P-Easy radyo modemin adresini belirtir.

20 IP Table: Bu tablo bir ağ içerisinde ethernet portuna bağlı birden fazla cihaza gelen verileri yönlendirmek için gereklidir. IP tablo ile Ethernet ara yüzünden gelen verilerin iletildiği radyo istasyonu tanımlanır. İstasyonu ve tüm alıcıları her iki ethernet ara yüzünde de belirlemek gerekir. Tabloun ilk sütünü hedef IP adresini, ikinci sütünü ise hedef cihaza bağlı istasyon adresini gösterir. P-EASY ağ konfigürasyonu yazılımı ile ayarlar gerçekleştirildiğinde tablo içindeki tüm bağlantılar yönetim yazılımı tarafından otomatik olarak gerçekleşir.

21 04 CONNECTORS Bu kısımda cihazın desteklediği bütün girişlerin pin bağlantı yapısı gösterilir.

22 Power: Güç bağlantı pin diagramı Ethernet: Ethernet bağlantı pin diagramı

23 RS 422 / 485: RS 485 bağlantı pin diagramı RS 232: RS 232 bağlantı pin diagramı

24 05 DISPLAY Language: Menü navigasyonu için kullanılan dili seçmek bu kısımdan mümkündür. Şu anda desyeklenen diller; German, English, Slovensky, Cesky, Polski, Espanol, Francais, Sewdish, Suomi Default screen: Bu ayar, ekran açıldığında standart olarak gelen ekranı seçmeyi sağlar. Seçim ekranları: Radyo tanımlama, Menü, Kanallar, Monitoring. Auto-OFF: Cihazın kullanılmadığı zamanda otomatik olarak ekranı kapatma süresidir. Değer aralığı: 1-99 dakika New PIN: Pin aktivasyonu izinsiz kullanım ve ayarların değiştirilmesinden cihazı korur. Bu seçenek etkinleştirildiğinde Pin girişi kaydetmeden önce istenir ve doğru Pin girildiğinde değiştirilen veriler kaydedilir. PIN 0000 girilerek fonksiyonu devre dışı bırakabilirsiniz.

25 06 INFO Bu ekran istasyonunun temel bilgileri görüntüler: Istasyonun adı (tanımlanmış ise) Seri numarası Üretim tarihi (Ay / Yıl) Firmware sürümü Yükleyici versiyonu

P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME

P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME P-TECH RF MODEM İLE MODBUS TCP HABERLEŞME Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243

Detaylı

KISA MESAFE RADYO TELEMETRİ CİHAZLARI

KISA MESAFE RADYO TELEMETRİ CİHAZLARI TÜM SEBINETECH RADYO MODEMLERDE AŞAĞIDAKİ ÖZELLİKLER ORTAKTIR; KASA ÇALIŞMA SICAKLIĞI RF ÖZELLİKLERİ PERFORMANS ANTEN ARAYÜZÜ ÜRÜN SEÇİMİ Alüminyum kasa -10 C ~ +60 C Frekans: 433MHz, 25KHz kanal aralığı

Detaylı

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU P-TECH RF MODEM MODBUS SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İLE SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LT. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

F2114 İLE VIRTUAL COM PORT (TCP2COM) KILAVUZU

F2114 İLE VIRTUAL COM PORT (TCP2COM) KILAVUZU F2114 İLE VIRTUAL COM PORT (TCP2COM) KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

F8914 ZİGBEE RF MODEM İLE MODBUS HABERLEŞME KILAVUZU

F8914 ZİGBEE RF MODEM İLE MODBUS HABERLEŞME KILAVUZU F8914 ZİGBEE RF MODEM İLE MODBUS HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90

Detaylı

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-100. Ethernet RS232/422/485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100 Ethernet RS232/422/485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-100, cihazlarınıza veya bilgisayara RS232/422/485 hattından bağlayarak kullanabileceğiniz tak-kullan şeklinde tasarlanmış

Detaylı

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU

IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU IFD8520 ADRESLENEBİLİR RS-485/RS-422 İZOLELİ ÇEVİRİCİ KULLANIM KILAVUZU ÖNSÖZ: Delta IFD8520 izoleli adreslenebilir RS-232 RS-422/RS-485 çevirici, RS-422/RS-485 'den RS-232 protokolüne haberleşme arabirimi

Detaylı

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ANALOG I/O ÜZERİNDEN HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com

Detaylı

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır.

Bu ürün WinXP, 2000, ME, Win98 de çalıştırılmak için tasarlanmıştır. Her işletim sistemi için yükleme yordamı yaklaşık olarak aynıdır. 78 Türkçe Hızlı Yükleme Kılavuzu Bu yükleme kılavuzu GW-7100U ve yazılımının yüklenmesinde size yol gösterecektir. Kablosuz ağ bağlantınızı kurmak için, aşağıdaki işlemleri sırayla uygulayın. 1. Yükleme

Detaylı

TELTONİKA ROUTER LARDA HABERLEŞME SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAYAN UYGULAMALAR

TELTONİKA ROUTER LARDA HABERLEŞME SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAYAN UYGULAMALAR TELTONİKA ROUTER LARDA HABERLEŞME SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAYAN UYGULAMALAR Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com

Detaylı

INHAND ROUTER LAR İÇİN PORT YÖNLENDİRME KILAVUZU

INHAND ROUTER LAR İÇİN PORT YÖNLENDİRME KILAVUZU INHAND ROUTER LAR İÇİN PORT YÖNLENDİRME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

MUHABERE CİHAZLI ÇEVİK KUVVET KASKI FREKANS YÜKLEME YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU

MUHABERE CİHAZLI ÇEVİK KUVVET KASKI FREKANS YÜKLEME YAZILIMI KULLANIM KILAVUZU İÇİNDEKİLER 1. Giriş 2 1.1. Kask Alıcı Modülü Frekans Yükleme Yazılımı 2 1.2. Ana Ekran 2 1.3. Genel Ayarlar 3 1.3.1. Freq Range (Frekans Aralığı) 3 1.3.2. Squelch Level (Gürültü Bastırma Seviyesi) 3 1.3.3.

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE İNTERNET ERİŞİM KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İLE İNTERNET ERİŞİM KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İLE İNTERNET ERİŞİM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312

Detaylı

TEKNOMOBİL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL

TEKNOMOBİL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL UYDU HABERLEŞME A.Ş. KULLANICI KILAVUZU Rev. 1.0 Satcom SCATEL İÇİNDEKİLER GÜVENLİK UYARISI... 1 GİRİŞ... 2 1. SCATEL ÖZELLİKLERİ...3 2. ELEKTRİKSEL ARA YÜZLER... 4 2.1 D-SUB 50 PİNLİ DİŞİ BAĞLAYICI...4

Detaylı

TRU (TOPCON RECEIVER UTILITY )ÜZERİNDEN RADYO MODEMİN AYARLANMASI

TRU (TOPCON RECEIVER UTILITY )ÜZERİNDEN RADYO MODEMİN AYARLANMASI TRU (TOPCON RECEIVER UTILITY )ÜZERİNDEN RADYO MODEMİN AYARLANMASI START İKONUNA TIKLAYIP PROGRAMLAR MENÜSÜNDE TRU PROGRAMINI ÇALIŞTIRIN. Device seçeneğini seçip Aplication Mode kısmına gelin. Modem Managing

Detaylı

Bilgisayar Programcılığı

Bilgisayar Programcılığı Bilgisayar Programcılığı Uzaktan Eğitim Programı e-bġlg 121 AĞ TEKNOLOJĠLERĠNĠN TEMELLERĠ Öğr. Gör. Bekir Güler E-mail: bguler@fatih.edu.tr Hafta 5: Ağ (Network) katmanı I 4. 1 Giriş 4.2 Sanal devre (virtual

Detaylı

LORA MODEM MODBUS ÜZERİNDEN ANALOG İNPUT OKUMA KILAVUZU

LORA MODEM MODBUS ÜZERİNDEN ANALOG İNPUT OKUMA KILAVUZU LORA MODEM MODBUS ÜZERİNDEN ANALOG İNPUT OKUMA KILAVUZU 1 Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 AÇIKLAMA Günümüzde GSM

Detaylı

CP1E KM-N2-FLK MODBUS HABERLEŞMESİ

CP1E KM-N2-FLK MODBUS HABERLEŞMESİ CP1E KM-N2-FLK MODBUS HABERLEŞMESİ Kablo Bağlantıları ve Slave Node Adresinin Belirlenmesi KM-N2-FLK Modbus Ayarlarının Yapılması PLC Modbus Ayarlarının Yapılması KM-N2-FLK dan 1 Word Okuma İşlemi KM-N2-FLK

Detaylı

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24

İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 ULD-25AL ÇAP ÖLÇER 2016 İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER ÖZELLİKLER. 3-4 KONTROL PANELİ... 5-13 HARİCİ KONTROL ÜNİTESİ... 14-22 BAĞLANTILAR VE HABERLEŞMELER 23-24 2 ÖZELLİKLER ÖZELLİKLER MODEL : U25AL ÖLÇÜM YÖNTEMİ.:

Detaylı

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU

F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU F3938 OTOBÜS MODEMİ KULLANIM KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 GENEL ÖZELLIKLER F3938 özellikle otobüs gibi

Detaylı

BQ352 Modbus Röle Cihazı 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ352 Modbus Röle Cihazı 24 Kanal. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Röle Cihazı 24 Kanal Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 09.02.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 2.1. Genel Görünüm... 4 2.3 Cihaz Boyutları...

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com

SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri www.argenom.com SERNET ET232CAS x2 RS232 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik markasıdır.

Detaylı

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal PT100 - PT1000 Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 22.04.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm...

Detaylı

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU)

UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) UNIVERSAL REPEATER (TEKRARLAYICI/GENİŞLETİCİ MODU) Tekrarlayıcı modu var olan bir kablosuz bağlantıyı tekrarlayarak daha uzak mesafelere genişletmek ve yaymak amacıyla kullanılır. Aşağıdaki adımları takip

Detaylı

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK

BQ370-02 Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK Modbus Analog Giriş Kartı 6 Kanal 4 20mA Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 03.05.2016 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 3 1. Genel Görünüm... 4 2. Cihaz

Detaylı

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ZR AUTOMATION KULLANIMI KILAVUZU

FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ZR AUTOMATION KULLANIMI KILAVUZU FOUR FAİTH F2114 GPRS MODEM İLE ZR AUTOMATION KULLANIMI KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com

Detaylı

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü)

Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Free Cooling (Tibbo Ethernet Modüllü) Cihaz İnternet Ayarları Cihazı ethernet kablosu kullanarak ilk olarak ayar yapacağınız bilgisayara direkt olarak bağlayınız. Cihazlar varsayılan olarak 192.168.1.40

Detaylı

ZTerminal KULLANMA KILAVUZU. yazılımı. USB Terminal

ZTerminal KULLANMA KILAVUZU. yazılımı. USB Terminal ZTerminal USB Terminal yazılımı KULLANMA KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 AÇIKLAMA ZTerminal Yazılımı ile

Detaylı

ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu

ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu ACR-Net 100 Kullanım Kılavuzu Ayrıntılı bilgi için web sayfamızı ziyaret edin. www.acrelektronik.com.tr 1 İçindekiler 1. ACR-Net 100... 3 1.1. ACR-Net 100 Özellikleri... 3 1.2. Kullanım Alanları... 3 1.3.

Detaylı

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu

Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu Ağ Projektörü Çalıştırma Kılavuzu İçindekiler Hazırlık...3 Projektörü bilgisayarınıza bağlama...3 Kablolu bağlantı... 3 Projektörün uzaktan bir web tarayıcısı vasıtasıyla kontrol edilmesi...5 Desteklenen

Detaylı

FOUR FAITH ROUTER LAR İÇİN BACKUP WAN KILAVUZU

FOUR FAITH ROUTER LAR İÇİN BACKUP WAN KILAVUZU FOUR FAITH ROUTER LAR İÇİN BACKUP WAN KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

F2164 GPRS MODEMLER İLE MODBUS TCP PROTOKOLÜ KULLANARAK DİJİTAL VE ANALOG I/O KONTROLÜ UYGULAMASI KILAVUZU

F2164 GPRS MODEMLER İLE MODBUS TCP PROTOKOLÜ KULLANARAK DİJİTAL VE ANALOG I/O KONTROLÜ UYGULAMASI KILAVUZU F2164 GPRS MODEMLER İLE MODBUS TCP PROTOKOLÜ KULLANARAK DİJİTAL VE ANALOG I/O KONTROLÜ UYGULAMASI KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU

NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU NETWORK MANAGMENT SYSTEM (NMS) KULLANMA KLAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417

Detaylı

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri

SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU. Telif Hakkı Uyarısı. >>> Otomasyon Ürünleri SERNET ET485CAS x2 RS485/RS422 Seri Kanal Sunucu KULLANICI KILAVUZU Telif Hakkı Uyarısı Bu doküman Argenom Elektronik tarafından hazırlanmıştır. Tüm hakları saklıdır. SERNET tescilli bir Argenom Elektronik

Detaylı

Radyo Frekans Ayarları Klavuzu - ( )

Radyo Frekans Ayarları Klavuzu - ( ) Hi-Target V30, V60 ve V90 PLUS modellerinde dahili radyo modem (modül) cihazı mevcuttur. 1 watt ve 2 watt yayın gücüne sahip olan bu modüller, PasificCrest veya Satel marka olabilmektedir. Doğru bir radyo

Detaylı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı

DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı DTB B Serisi Sıcaklık Kontrol Cihazı 1-) GİRİŞ SENSÖR TİPİ SEÇİMİ: DTB de giriş sensör tipi akım, gerilim, PT100 veya Termokupl olabilir. : Çalışma ekranından tuşu ile ulaşılır. B,S,R tipi termokupllar

Detaylı

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK

BQ351 Modbus Röle Kontrol Ünitesi. Kullanım Kılavuzu. Doküman Versiyon: BQTEK Modbus Röle Kontrol Ünitesi Kullanım Kılavuzu Doküman Versiyon: 1.0 08.12.2015 BQTEK İçindekiler İçindekiler... 2 1. Cihaz Özellikleri... 3 2. Genel Bilgi... 4 2.1. Genel Görünüm... 4 2.2 Cihaz Bağlantı

Detaylı

Access Point Mod Kurulumu

Access Point Mod Kurulumu Access Point Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1

KAÇAK AKIM RÖLESİ. www.ulusanelektrik.com.tr. Sayfa 1 DELAB TM-18C KAÇAK AKIM RÖLESİ İÇERİK GENEL / BUTON FONKSİYONLARI.2 PARAMETRE AYARLARI...2 PARAMETRE AÇIKLAMALARI 3 KAÇAK AKIM AYARLARI...3 AÇMA SÜRESİ AYARLARI.3 AŞIRI AKIM AYARLARI...4 ÇALIŞMA SÜRESİ..4

Detaylı

Universal Repeater Mod Kurulumu

Universal Repeater Mod Kurulumu Universal Repeater Mod Kurulumu A. Kurulum Öncesi 1. Statik IP Tanımlama Cihazın ayarlarını yapılandırabilmeniz için cihazda varsayılan olarak tanımlı IP adresi (ör:192.168.1.254) ile aynı network bloğundan

Detaylı

UMD-B12 UMD-B10 RF MODEM BOARD

UMD-B12 UMD-B10 RF MODEM BOARD /UMD-B10 UMD-B10 RF MODEM BOARD ÜRÜN KILAVUZU Version 1.4 (KASIM 2005)!"#! $%%&'''()*+,-. %/ ve UMD-B10 KULLANIM KILAVUZU 1 /UMD-B10 GENEL ÖZELLKLER Özellikler : * 433-434 MHz. UHF bandında EN 300 220

Detaylı

F2114 GPRS MODEM İLE SERİ HABERLEŞME VE VCOM UYGULAMASI KILAVUZU

F2114 GPRS MODEM İLE SERİ HABERLEŞME VE VCOM UYGULAMASI KILAVUZU F2114 GPRS MODEM İLE SERİ HABERLEŞME VE VCOM UYGULAMASI KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 AÇIKLAMA Endüstriyel

Detaylı

CP1E-ARGOX AS8000-R SERI PORT HABERLEŞMESİ GENEL BILGI BAĞLANTI ŞEMASI HABERLEŞME AYARLARI RXD KOMUTU HABERLEŞME PROGRAMI

CP1E-ARGOX AS8000-R SERI PORT HABERLEŞMESİ GENEL BILGI BAĞLANTI ŞEMASI HABERLEŞME AYARLARI RXD KOMUTU HABERLEŞME PROGRAMI CP1E-ARGOX AS8000-R SERI PORT HABERLEŞMESİ GENEL BILGI BAĞLANTI ŞEMASI HABERLEŞME AYARLARI RXD KOMUTU HABERLEŞME PROGRAMI Genel Bilgi Bu dökümanda CP1E PLC ile Argox marka barkod okuyucunun seri port üzerinden

Detaylı

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-485. Ethernet RS485 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-485 Ethernet RS485 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri TR+: RS485 TR+ bağlantısı için kullanılır. TR-: RS485 TR- bağlantısı için kullanılır. EC-485, cihazlarınıza veya bilgisayara

Detaylı

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU

ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU ML TFT 5 ARAYÜZ KULLANIM KILAVUZU İçindekiler 1 ML TFT 5 Genel Özellikleri... 3 2 Arayüz... 3 2.1 Arayüz Hakkında... 3 2.2 Cihaz Haberleşmesi... 4 2.3 Kat Görselleri ve Ok Tipi Seçenekleri... 4 2.4 Tema

Detaylı

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R

3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R 3G Modem İstasyonu Kullanma Kılavuzu V:1.0 Model: 433R Ürün Beraberinde Gelenler: 1 adet 3G Modem İstasyonu 1 adet DC5V 1.2A Adaptör 1 adet USB Kablo 1 adet RJ45 Ethernet Kablo 1 adet CD-ROM (Kullanım

Detaylı

Algılayıcılar / Transmitter

Algılayıcılar / Transmitter 1 Algılayıcı / Transmitter ATH100L Algılayıcılar / Transmitter ATH100L Kullanım Kılavuzu [Rev_1.0_ATH100L] 2 Algılayıcı / Transmitter ATH100L İÇİNDEKİLER 1. GENEL ÖZELLİKLER... 3 1.1. ATH100L... 3 1.2.

Detaylı

www.oncuguvenlik.com.tr

www.oncuguvenlik.com.tr BİLGİSAYARDAKİ YEREL AĞ IP ADRES (LAN IP) AYARLARI Bu kitapçık; 3 farklı işletim sisteminde, bilgisayarınızın otomatik aldığı ip adresini öğrenmeyi ve bilgisayarınıza sabit ip verme işlemlerini göstermektedir.

Detaylı

EC-232C. Ethernet RS232 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri

EC-232C. Ethernet RS232 Çevirici. İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri EC-232C Ethernet RS232 Çevirici İstanbul Yazılım ve Elektronik Teknolojileri ACT: Veri alınırken/yollanırken yanıp söner. DCD: Bağlantı kurulduğunda aktif olur. Bu sinyal RS232 portunun DCD pininden okunabilir.

Detaylı

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri

AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu. Vodafone Teknoloji Servisleri AirTies RT-212 Modem Kurulum Kılavuzu Vodafone Teknoloji Servisleri 1.Adım 3.Adım Web Ara Yüzünden Kurulum Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. İnternet tarayıcınızın

Detaylı

F8L10T LORA MODEM SERİ HABERLEŞME KILAVUZU

F8L10T LORA MODEM SERİ HABERLEŞME KILAVUZU F8L10T LORA MODEM SERİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. Şti. info@ztelemetry.com Tel: +90 312 417 1243 www.ztelemetry.com 01 AÇIKLAMA F8L10T LoRa Modem, GSM altyapısının

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME DAĞITIM ŞİRKETİ Kontrol Odası Yönetimi IP Altyapısı MV Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek

Detaylı

MODBUS PROTOKOLÜ ÜZERİNDEN KABLOLU VE KABLOSUZ ENERJİ İZLEME SİSTEMİ

MODBUS PROTOKOLÜ ÜZERİNDEN KABLOLU VE KABLOSUZ ENERJİ İZLEME SİSTEMİ MODBUS PROTOKOLÜ ÜZERİNDEN KABLOLU VE KABLOSUZ ENERJİ İZLEME SİSTEMİ 192.168.1.0 Networkunda çalışan izleme sistemi PC Eth, TCP/IP Cihaz 1, Cihaz 2, Şekil-1 U 200 Şekil-1 deki örnek konfigürasyonda standart

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. VLAN Yapılandırma Değerli Müşterimiz, VLAN özelliği ile yerel ağınızı segmentlere ayırarak bölebilir ve aynı ağ geçidini kullanarak internete çıkabilen bu segmentlerin birbirlerine erişimlerini engelleyebilirsiniz.

Detaylı

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V )

RTK Sabit İstasyon Kurulumu (V ) RADYO RTK REFERANS (SABİT) KURULUMU FieldGenius, radyo modem donanımı bulunduran GNSS alıcılarını RTK yöntemi üzerinden kontrol edebilir. Koordinatları bilinen bir jeodezik yer kontrol noktasına sehpa

Detaylı

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman

WiFi Relay Sayfa 1 / 11. WiFi Relay. Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 1 / 11 WiFi Relay Teknik Döküman WiFi Relay Sayfa 2 / 11 1. ÖZELLĐKLER 100.0mm x 80.0mm devre boyutları 12/24 VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini gösteren LED ler 4 adet, 12/24V,

Detaylı

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ]

1. Kurulum. Tam ekranda iken MENU tuşuna. Başlat sekmesine gelin ve sonra [ / ] basın ve menüye girin. [ / ] 1. Kurulum Tam ekranda iken MENU tuşuna basın ve menüye girin. [ / ] tuşlarına basarak Kurulum, Kanal Düzenleme, Sistem Ayarları ve Medya Merkezi menülerine geçiş yapabilirsiniz. Kurulum menüsü altından

Detaylı

Connection Manager Kullanım Kılavuzu

Connection Manager Kullanım Kılavuzu Connection Manager Kullanım Kılavuzu Baskı 1.0 2 İçindekiler Bağlantı yöneticisi uygulaması hakkında 3 Başlarken 3 Bağlantı yöneticisi uygulamasını açma 3 Geçerli bağlantı durumunu görüntüleme 3 Uygulama

Detaylı

Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları

Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları Zilabs VoIP uygulaması için ADSL Ayarları VoIP üzerinden santralinize çağrıların gelebilmesi için yapılması gereken iki temel aşama vardır: Statik IP adresine sahip olmak ve ADSL modeminizde port yönlendirmesi

Detaylı

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu

Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu Xerox WorkCentre M118/M118i Ağ Bağlantısı Hızlı Kurulum Kılavuzu 701P42720 Bu kılavuz aşağıdakilerle ilgili yordamlar sağlar: Ekranlarda Gezinme sayfa 2 DHCP Kullanarak Ağ Ayarları sayfa 2 Statik IP Adresi

Detaylı

Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu

Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu Airties Air5442 Modem Kurulum Kılavuzu CİHAZIN ÖN PANELİNDEKİ LED lerin ANLAMI 1.Adım Web ara yüzünden hızlı kurulum yapmak için internet tarayıcınız açın 1. Modeminizi ethernet kablosu ile bağlayınız.

Detaylı

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman

WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12. WiFi RS232 Converter. Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 1 / 12 WiFi RS232 Converter Teknik Döküman WiFi RS232 Converter Sayfa 2 / 12 1. ÖZELLĐKLER 60.20mm x 40.0mm devre boyutları (5-15)VDC giriş gerilimi Giriş ve çalışma gerilimini

Detaylı

ATC-3200 ZigBee to RS232/422/485 Çevirici Kullanıcı Kılavuzu

ATC-3200 ZigBee to RS232/422/485 Çevirici Kullanıcı Kılavuzu ATC-3200 ZigBee to RS232/422/485 Çevirici Kullanıcı Kılavuzu 1.0 Giriş AC-3200 cihazı, maliyet odaklı tasarlanmış yüksek entegreli Seri den ZigBee ye kablosuz çevirici adaptördür. Dahili ZigBee teknolojisi

Detaylı

Hızlı kullanım kılavuzu

Hızlı kullanım kılavuzu LX7500R Sağlanan Aksesuarlar Hızlı kullanım kılavuzu 1 1 1 1 Türkçe 2 1 3 3 3 3 3 3 4 5 6 7 9! 8 0 DVD kayıt sisteminiz ile birlikte aşağıdaki aksesuarlar teslim edilir: 1 2 ön, 1 merkez ve 2 arka hoparlör

Detaylı

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz.

AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) olarak kullanacağınız cihazı bilgisayarınıza bağlayarak ayarlarını yapabilirsiniz. Manual MESH Ayarları Değerli Müşterimiz, Kapsama alanını arttırmak için cihazınız ile tekrarlayıcı modunda çalışan bir ya da daha fazla AirTies Kablosuz Erişim Noktası (Access Point) cihazından oluşan

Detaylı

MBS100 DONANIM KILAVUZU

MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 DONANIM KILAVUZU MBS100 MODBUS GATEWAY Serisi 07 / 2017 MIKRODEV_HM_MBS100 İÇİNDEKİLER ŞEKİL LİSTESİ... 2 Önsöz... 3 Mikrodev i Tanıyalım... 4 UYARI!... 5 1 MBS100 GENEL BİLGİLER... 6 1.1 Fiziksel

Detaylı

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz.

Resimdeki alandan tarih aralığı belirterek de (testlerin hasta hesabına aktarıldığı tarihi baz alır). İstek yapılan hasta listesine ulaşabilirsiniz. LABORATUAR MODÜLÜ GENEL İŞLEYİŞ Meddata laboratuar modülünde hastalarınızı dosya numarasıyla onaylı işlemleri id numarasıyla kolaylıkla erişebilirsiniz. Bunun için ilgili alanlara numaraları girip enter

Detaylı

Deniz Elektronik Laboratuvarı www.denizelektronik.com Tel:0216-348 65 21 D7220_RV4

Deniz Elektronik Laboratuvarı www.denizelektronik.com Tel:0216-348 65 21 D7220_RV4 STEREO FM VERİCİ delab Deniz Elektronik Laboratuvarı Tel:0216-348 65 21 D7220_RV4 7-2008-5-2010-2-2011 REV4 PC üzerinden frekans ve kişisel bilgi kaydı. RS232 ve RDS sistem girişli.stereo-mono seçme özellikli,yüksek

Detaylı

DCS DCS ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ & YAZILIM

DCS DCS ENDÜSTRİYEL KONTROL SİSTEMLERİ & YAZILIM DCS RF İLE UZAKTAN KONTROL SİSTEMLERİ UZAKTAN MOTOR KONTROL SİSTEMLERİ SU DEPOSU & KUYU OTOMASYONU VERİ AKTARIM ÜNİTELER ( DATA TRANSFER ) RF ISM 433 / 868 /915 Mhz Alıcı & Verici ünitesi ( Etki alanı

Detaylı

Alt Ağ Maskesi (Subnet Mask)

Alt Ağ Maskesi (Subnet Mask) TCP/IP (Devam) Alt Ağ Maskesi (Subnet Mask) Ağdaki iki bilgisayarın veya cihazın aynı ağda olduklarını anlamalarını sağlar. Sınıf IP adres Ağ No Host No Ağ bit sayısı Host bit sayısı Varsayılan Ağ Maskesi

Detaylı

FOUR FAİTH ROUTER LARDA IPSEC GÜVENLİ HABERLEŞME KILAVUZU

FOUR FAİTH ROUTER LARDA IPSEC GÜVENLİ HABERLEŞME KILAVUZU FOUR FAİTH ROUTER LARDA IPSEC GÜVENLİ HABERLEŞME KILAVUZU Z Telemetri Telekomünikasyon Yazılım San. Tic. LTD. ŞTI. Kavaklıdere Mah. Atatürk Bulvarı No: 151/804 Çankaya / Ankara info@ztelemetry.com Tel:

Detaylı

F3432 WCDMA ÇİFT SİM KARTLI WİFİ ÖZELLİKLİ 3G ROUTER

F3432 WCDMA ÇİFT SİM KARTLI WİFİ ÖZELLİKLİ 3G ROUTER F3432 WİFİ özellikli çift SIM kart girişli 3G Router yüksek güçlü 32 bitlik işlemci ve gömülü gerçek zamanlı uygulamaları destekler. Bu cihazlar hücresel ağa uygun bi şekilde bağlamak için basit ayarlar

Detaylı

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu

Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu Edimax Gemini Ev Wi-Fi Dolaşım Güncelleme Kiti RE11 Hızlı Kurulum Kılavuzu 06-2016 / v1.0 I. Ü rün Bilgileri I-1. Paket İçeriği - RE11S x 2 - Çok Dilli Hızlı Kurulum Kılavuzu (HKR) ve Kullanım Kılavuzu

Detaylı

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ

300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ 300 BANT KABLOSUZ ERİŞİM NOKTASI YÖNLENDİRİCİ Hızlı Kurulum Kılavuzu DN-7059-2 İçindekiler Paket İçeriği... Sayfa 1 Ağ Bağlantılarını Oluşturma... Sayfa 2 Ağ Kurulumu... Sayfa 3 Paket İçeriği Bu yönlendiriciyi

Detaylı

Bitatek IT-8000 El Terminali

Bitatek IT-8000 El Terminali Bitatek IT-8000 El Terminali Kablosuz Ağ Ayarları Ver:1.0 Kablosuz Ağ Ayarları Bitatek IT-8000 el terminalinde kablosuz ağ ayarlarını yapabilmek için kablosuz ağ ayar programı kullanılmalıdır. Kablosuz

Detaylı

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME

OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME OG VE AG GENİŞBANT POWER LINE HABERLEŞME Akıllı şebekeleri ve akıllı sayaç okumaları hayata geçirebilmek için anahtar nitelikteki enerji değerlerini gerçek zamanlı olarak transfer edilebilecek bir haberleşme

Detaylı

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu

MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu MCR02-AE Ethernet Temassız Kart Okuyucu Teknik Özellikleri Ethernet 10BaseT Dahili TCP/IP Stack TCP/IP Client-Server Bağlantı Özelliği Dahili DNS İstemcisi DHCP veya Statik IP ile çalışabilme UDP, TCP,ARP,ICMP(ping)

Detaylı

FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM

FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM FOUR-FAITH F-DPU100 M2M 3G/4G ENDÜSTRİYEL PROTOKOLLERİ DESTEKLEYEN ÖZEL MODEM GENEL ÖZELLİKLER F-DPU100, kablosuz olarak uzaktan, büyük veri iletimi için tasarlanmış bir IoT cihazıdır. Ethernet, RS232,

Detaylı

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu

Smartnet PRO-W Kullanım Kılavuzu Sayfa 1 / 22 Kutu Đçeriği 1-) Smartnet PRO-W Kablosuz Adsl2+ 1Port Modem 2-) Güç adaptörü 3-) Sesli görüntülü interaktif kurulum CD si 4-) Türkçe Kulanım kitapçığı ve Garanti Belgesi 5-) Ayırıcı Splitter.

Detaylı

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20

İçindekiler. Teknik Özellikler 6. Parametre Tablosu 8. Kullanıcı Arabirimi 10. Montaj 16. Ürün Seçimi 20 İçindekiler Teknik Özellikler 6 Parametre Tablosu 8 Kullanıcı Arabirimi 10 Montaj 16 Ürün Seçimi 20 Teknik Özellikler 6 Teknik Özellikler AC Besleme DC Besleme Giriş Voltajı 100 220 VAC ± %10 24 VDC ±

Detaylı

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer

EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3. Elektronik Isı Pay Ölçer EnerjiÖlçümü MINOMETER M7 RADIO 3 Elektronik Isı Pay Ölçer Çevrenin Korunması Avantaj ve Özellikleri İklim koruma için enerji tüketiminin ölçümü Kaynakların ve çevrenin korunması Günümüzde; çevremiz, korunmaya

Detaylı

Erişim Noktası Ayarları

Erişim Noktası Ayarları Erişim Noktası Ayarları Değerli Müşterimiz, Cihazınızı erişim noktası cihazı olarak kullanabilmek için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir. Statik IP Tanımlama AirTies Kablosuz Erişim Noktası

Detaylı

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1

VIESMANN VITOCLIMA-S. Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S. Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 VITOCLIMA-S VIESMANN Kullanma kılavuzu VITOCLIMA 300-S Grup Kontrol VITOCLIMA VIESMANN 1 Fonksiyon bilgisi Aynı dış üniteye bağlı 1-16 iç ünite tek tek veya grup olarak kontrol edilebilir. Grup kontrol

Detaylı

idealab Kullanım Bilgileri

idealab Kullanım Bilgileri idealab Kullanım Bilgileri Hızlı Başlangıç 1. idea kontrol kartını bilgisayara bağlayın. 2. Kartın gücünü açıp Bağlan tuşuna tıklayarak Modüller Ekranı na geçin. 3. Modüller Ekranı nda kart üzerindeki

Detaylı

OTOMATİK SAYAÇ OKUMA SİSTEMİ (OSOS) KAPSAMINA DAHİL EDİLECEK SAYAÇLARIN HABERLEŞME DONANIMININ VE İLAVE TEÇHİZAT VE ALTYAPININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

OTOMATİK SAYAÇ OKUMA SİSTEMİ (OSOS) KAPSAMINA DAHİL EDİLECEK SAYAÇLARIN HABERLEŞME DONANIMININ VE İLAVE TEÇHİZAT VE ALTYAPININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ OTOMATİK SAYAÇ OKUMA SİSTEMİ (OSOS) KAPSAMINA DAHİL EDİLECEK SAYAÇLARIN HABERLEŞME DONANIMININ VE İLAVE TEÇHİZAT VE ALTYAPININ TEKNİK ÖZELLİKLERİ 1. TOROSLAR EDAŞ OSOS KAPSAMINDA KULLANILACAK SAYAÇLARIN

Detaylı

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır.

ENERJİ TAKİP YAZILIMI. elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. ENERJİ TAKİP YAZILIMI elektrometre, elektropan ın tescilli markasıdır. Giriş Değerli Müşterimiz, Yazılımınızı verimli bir şekilde kullanmak için bu kılavuzun tamamını dikkatle okumanızı ve bir başvuru

Detaylı

BQ353 Modbus 8x D.Input 8x Röle Cihazı Kullanım Kılavuzu

BQ353 Modbus 8x D.Input 8x Röle Cihazı Kullanım Kılavuzu BQ353 Modbus 8x D.Input 8x Röle Cihazı Döküman Ver: 1.0.0 İçindekiler 1. BQ353 Hakkında 3 2. Cihaz Özellikleri 3 3. Cihaz Görünümü 4 3.1. Besleme Girişi 5 3.2. RS485 Port 5 3.3. Power Led 5 3.4. Address

Detaylı

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU

HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU HIZLI BAŞLANGIÇ KILAVUZU Ürünün Takılması 50 cm 50 100m = x4 50 cm Dedektörle Reflektör arasında net bir görüş hattı sağlayın 8-100 m Sert yüzeylere (strüktürel duvar veya kiriş) monte edin 18 50m = x1

Detaylı

tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız.

tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. tıklayınız. SIM geçerli Sinyal zayıf WLAN açık PIL durumu İnternet Explorer ile http://192.168.1.1 adresine giriniz,

Detaylı

KULLANIM KILAVUZU Infrared Termometre PCE-890U

KULLANIM KILAVUZU Infrared Termometre PCE-890U KULLANIM KILAVUZU Infrared Termometre PCE-890U Versiyon 1.1 Oluşturma Tarihi: 20/02/2017 İçindekiler 1 Giriş... 3 2 Güvenlik Talimatları... 3 3 Özellikler... 3 4 Sistem Açıklaması... 4 4.1 Ana cihaz açıklaması...

Detaylı

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM

BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM Hafta 6: IP Adresleme ve Yönlendirme BİLGİSAYAR AĞLARI VE İLETİŞİM 1. IP Adresleme ve Alt Ağlar (Subnets) 1. IP Adres Sınıfları 1. A sınıfı Adresler 2. B Sınıfı Adresler 3. C sınıfı Adresler 4. D Sınıfı

Detaylı

İletişim Ağları Communication Networks

İletişim Ağları Communication Networks İletişim Ağları Communication Networks Hazırlayan: M. Ali Akcayol Gazi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Bu dersin sunumları, Behrouz A. Forouzan, Data Communications and Networking 4/E, McGraw-Hill,

Detaylı

TCP / IP NEDİR? TCP / IP SORUN ÇÖZME

TCP / IP NEDİR? TCP / IP SORUN ÇÖZME TCP / IP NEDİR? TCP / IP SORUN ÇÖZME İki ya da daha fazla bilgisayarın birbirleriyle haberleşmesi için protokollere ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlar doğrultusunda Uluslararası Standartlar Organizasyonu

Detaylı

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü

GTEC Elektronik LTT500A Serisi. Sızdırmazlık Test Cihazı. Otomatik Regülatörlü GTEC Elektronik LTT500A Serisi Sızdırmazlık Test Cihazı Otomatik Regülatörlü Aşağıda cihazın açılış ekranı ve fonksiyonları gösterilmiştir. Cihaz açıldığında bu ekran 3 Sn görülür.bu arada cihaz dahili

Detaylı

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU

2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU 2332 NX4RT 4 KANAL TRIPLEX NETWORK DVR CİHAZI KOLAY KURULUM KILAVUZU HARDDISK BAĞLANTISININ YAPILMASI HDD MONTAJININ YAPILMASI 1. Cihaza uzaktan erişim yapmanız için mutlaka bir Harddisk bağlanması gerekmektedir.

Detaylı

OSOS KAPSAMINDA KULLANILACAK SAYAÇLARIN ASGARİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

OSOS KAPSAMINDA KULLANILACAK SAYAÇLARIN ASGARİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ DAĞITIM ŞİRKETLERİNCE KURULACAK OSOS KAPSAMINA DAHİL EDİLECEK SAYAÇLARIN, HABERLEŞME DONANIMININ VE İLAVE TEÇHİZAT VE ALTYAPININ ORTAK ASGARİ 1. OSOS KAPSAMINDA KULLANILACAK SAYAÇLARIN ASGARİ TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

OSI REFERANS MODELI-II

OSI REFERANS MODELI-II OSI REFERANS MODELI-II Ö Ğ R. G Ö R. V O L K A N A L T ı N T A Ş OSI REFERANS MODELI VERİBAĞı KATMANI Veri hattı katmanında, fiziksel katmanda elektronik medyanın üzerinde verilerin nasıl iletileceği ve

Detaylı

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu

Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu Ortam İzleyici Kullanım Kılavuzu BARAN ELEKTRONİK SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ İçindekiler Ana Ekran... 2 Mail kurulum Ekranı... 3 Cihaz Ekleme ve Otomatik Tarama Ekranı... 4 Manuel Cihaz Ekleme ve Adlandırma...

Detaylı