ELSISAN ELS MAKİNE WIN FUARI İSG TOPLANTISI APOLYON.COM AÇILIŞ GECESİ SOĞANLI BOTANİK PARKI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "ELSISAN ELS MAKİNE WIN FUARI İSG TOPLANTISI APOLYON.COM AÇILIŞ GECESİ SOĞANLI BOTANİK PARKI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş."

Transkript

1 ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. MART 2014 ELS MAKİNE WIN FUARI Grup şirketlerimizden ELS Makine Win fuarındaydı. SAYFA 4 İSG TOPLANTISI Elsisan aylık İSG kurul toplantımızı yaptık. SAYFA 6 APOLYON.COM AÇILIŞ GECESİ 28 Şubat günü Apolyon Radyo tanıtım ve açılış gecesi düzenlendi. SAYFA 5 SOĞANLI BOTANİK PARKI Bu ay panaroma sayfamızda Bursa Soğanlı Botanik Parkını konu alıyoruz. SAYFA 9 ÜRÜN HABERLERİ KÖŞE YAZISI ÖZEL GÜNLER SOSYAL SORUMLULUK TAMBURLU YIKAMA MAKİNESİ Bu ay tamburlu yıkama makinasının kullanım alanları ve çalışma aşamalarını paylaşıyoruz. sayfa.2 İŞLETMELERDE RİSK KONTROL ÖNLEMLERİ Teknik Müdürümüz Hilmi Gürgün den risk kontrol önlemleri üzerine bir köşe yazısı. sayfa.3 KADINLAR GÜNÜ Elsisan da bulunan bayanların ve diğer tüm bayanların Kadınlar Gününü kutluyoruz.. sayfa.7 ONKO-DAY KONSERİ Şarkılar Onko-Day için söylendi. sayfa.8

2 2 ÜRÜN HABERLERİ TAMBURLU YIKAMA MAKİNASI ÜRÜN HABERLERİ ÇALIŞMASI: Sepet veya askı üzerine dizilen yıkanacak parçalar makineye ait taşıma arabası vasıtası ile yıkama kabininin içerisine sürülür. KULLANILDIĞI ALANLAR; Boya öncesi kimyasal temizlik gereken parçalar, talaşlı imalat sonrası temizlenmesi gereken ve presten çıkan yağlı sacların temizlenmesinde kullanılır. Parça boyutuna göre değişik ölçülerde yıkama makinası yapılmaktadır. 01 Aşamada yağ alma kimyasalının olduğu tanka bağlı pompa çalışır ve nuzullar vasıtası ile yıkanacak parçaya kimyasalı püskürtür. Yıkama zamanı pano üzerinden ayarlanabilmektedir. 02 Aşamada yağlama kimyasalı ile yıkanan parçalar durulama işlemine tabi tutulur, bunun için durulama tankına bağlı pompa çalışır ve nuzullar ile parça üzerine temiz su püskürtür. Her iki işlem sırasında tanktan tanka su ve kimyasal geçişi klepe vasıtası ile engellenmiştir, işlemler arasında ise durulama süreleri bulunmaktadır. 03 Aşamada kurutma sistemi devreye girer ve parçalar üzerine sıcak hava basılır, parçaların kuruması sağlanır. Yıkama makinesinin kontrol ve kumandasını sağlayan PLC ve operatör panelli elektrik panosu mevcuttur. Değişik parçalara göre proses zamanları hafızaya kaydedilir ve makinenin bu sürelerde yıkama, durulama ve kurutma yapması sağlanır.

3 3 KÖŞE YAZISI İŞLETMELERDE RİSK KONTROL ÖNLEMLERİ KÖŞE YAZISI Hilmi Gürgün Teknik Müdür A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Hiyerarşik düzene göre Risk kontrol önlemleri ; 1. Tehlikeler ortadan kaldırılır, 2.Tehlikeli olan daha az tehlikeli olanla değiştirilir, 3.Mühendislik önlemleri uygulanır, 4.İdari önlemler alınır, işaret ve uyarılar yerleştirilir, 5.Kişisel koruyucu donanım kullanılır. Risk değerlendirmesi, işyerlerinin tasarım veya kuruluş aşamasından başlamak üzere, tehlikeleri tanımlama, riskleri belirleme ve analiz etme, risk kontrol tedbirlerinin kararlaştırılması, dokümantasyon, yapılan çalışmaların güncellenmesi ve gerektiğinde yenileme aşamaları izlenerek gerçekleştirilir. Tehlikeler tanımlanırken çalışma ortamı, çalışanlar ve işyerine ilişkin ilgisine göre asgari olarak aşağıdaki bilgiler toplanır; 1.İşyeri bina ve eklentileri, 2.İşyerinde yürütülen faaliyetler, iş ve işlemler, 3.Üretim süreç ve teknikleri, 4.İş ekipmanları, 5.Kullanılan maddeler, 6.Artık ve atıklarla ilgili işlemler, 7.Organizasyon ve hiyerarşik yapı, görev, yetki ve sorumluluklar, 8.Çalışanların tecrübe ve düşünceleri, 9.İşe başlamadan önce ilgili mevzuat gereği alınacak çalışma izin belgeleri, 10.Çalışanların eğitim, yaş, cinsiyet ve benzeri özellikleri ile sağlık gözetimi kayıtları, 11.Genç, yaşlı, engelli, gebe veya emziren çalışanlar gibi özel politika gerektiren gruplar ile kadın çalışanların durumu, 12.İşyerinin teftiş sonuçları, 13.Meslek hastalığı kayıtları, 14.İş kazaları kayıtları, 15.İşyerinde meydana gelen ancak yaralanma veya ölüme neden olmadığı halde işyeri ya da iş ekipmanlarını zarara uğratmasına yol açan olaylara ilişkin kayıtlar, 16.Ramak kala olay kayıtları, 17.Malzeme güvenlik bilgi formları, 18.Ortam ve kişisel maruziyet düzeyi ölçüm sonuçları, 19.Varsa daha önce yapılmış risk değerlendirmesi çalışmaları, 20.Acil durum planları.

4 4 FUARLAR ELS MAKİNE WİN FUARI FUARLAR WIN 2014 Grup şirketlerimizden ELS Makine Mart tarihleri arasında İstabul da düzenlenen Win 2014 fuarındaydı. Gelecek Fuarlar:

5 5 ÖZEL GÜNLER APOLYON.COM AÇILIŞ GECESİ ÖZEL GÜNLER Şirketimiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren Apolyon Radyo projesinin açılışı 28 Şubat günü şirket binamızda gerçekleştirildi. Kişisel radyo teknolojisini Türkiye de ilk defa geliştirerek sadeceye kişiye özel müzik sunma amacıyla 2 senelik bir arge çalışmasının ürünü olan Apolyon Radyo böylece internet sitesi üzerinden kullanıma açılmış oldu. Altyapısında algoritmik yazılıma dayalı radyo teknolojisi oluşturarak kullanıcıların sevdikleri müzik tarzını analiz ederek sadece kişinin sevdiği tarzda müzik sunma hedefi ile yola çıkan Apolyon Kişisel Radyo, bünyesinde profesyonel muzisyenler ve yazılımcılar ile yürüttüğü arge çalışmalarını halen devam ettirerek altyapısını güçlendirmeye devam ediyor.

6 6 KONFERANSLAR İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI KONFERANSLAR Elsisan aylık İSG kurul toplantımızı 18 Şubat 2014 tarihinde gerçekleştirdik. Toplantı Konuları: Acil durum ekip üyeleri listesinin gözden geçirilmesi, OSB Müdürlüğü ile koordineli yangın tatbikatının tekrarlanması, Tüm çalışanlara açık ilk yardım eğitimi planlanması, Ofis çalışanları için ergonomi konulu eğitimin Nisan ayı içinde yapılması, Genel hizmetlilerin hijyen eğitimlerinin tekrarlanması. DOĞUM GÜNLERİ Firmamız çalışanlarından Canay Işıkman, Elmasiye Mutlu ve Mehmet Kuş arkadaşlarımızın doğum günlerini kutluyoruz.

7 7 ÖZEL GÜNLER KADINLAR GÜNÜ ÖZEL GÜNLER Kadınlar Günümüz Kutlu Olsun.. Elsisan bayan çalışan arkadaşlarımız Kadınlar Gününü Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Abdullah Bayrak ın da kendilerine eşlik ettiği Siesta Meşeli Park ta yemek yiyerek kutladılar. Bizde Elsisan da bulunan bayanlarımızın ve diğer tüm bayanların Kadınlar Gününü kutluyoruz.

8 8 SOSYAL SORUMLULUK ŞARKILAR ONKO-DAY İÇİN SÖYLENDİ SOSYAL SORUMLULUK Bursa Gökdere Rotary Kulübü Derneği nin Onko-Day yararına Tayyare Kültür Merkezi nde düzenlediği, Türk Sanat Müziği Konseri davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Dr. Aysel Gürel in sunuculuğunda, Şef Kenan Gürel in yönetiminde gerçekleşen konserde Gökdere Rotary Kulübü Korosu birbirinden güzel Türk Sanat Müziği eserlerini seslendirdi. Otuza yakın eserin seslendirildiği gecede 16 sı bayan 24 ü erkek toplam 40 kişi konser kadrosunda yer aldı. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Abdullah Bayrak hem koroda yer alarak hem de Elsisan A.Ş. olarak geceye sponsor olmasıyla katkıda bulunmuşlardır.

9 9 BURSA PANAROMA SOĞANLI BOTANİK PARKI BURSA PANAROMA Yeşil kuşak kapsamında; kente bol oksijen sağlamak, ova ile şehri doğal yaşam kültürünün zengin örnekleri ile birleştirmek ve yeşil Bursa mıza yeni bir dinlenme ve sağlıklı spor alanları kazandırmak amacıyla 1995 yılında yapımına başlanan Botanik Parkı 24 Nisan 1998 tarihinde hizmete açılmıştır. Soğanlı Botanik Parkı m2 lik yayılış alanı ile verimli Bursa ovasının korunmasını sağlayacak sınırı oluşturmasının yansıra bitkisel araştırma ve bilimsel çalışmalara açık bir parktır. Parkımızda; 150 türde ağaç, 76 türde çalı, 20 türde yer örtücü, 27 türde gül bulunmaktadır. Parkımızda bitki bahçeleri ile ilgili alanlar, Japon bahçesi, İngiliz bahçesi, Fransız bahçesi, gül bahçesi, açelya-orman gülü bahçesi, kokulu bitkiler bahçesi, renk bahçeleri, kaya bahçesi, şekilli bitkiler bahçesi olmak üzere tesis edilmiştir. Parkımız bu zengin bitki dokusuyla tarihinde I.DERECE DOĞAL SİT ALANI ilan edilerek gelecek için koruma altına alınmıştır. Ayrıca her yıl düzenlenen Uluslararası Lale Festivali nedeniyle lale dikimi yapılmaktadır. Soğanlı Botanik Parkı, dinlenme ve sportif amaçla da halkımıza hizmet vermektedir. Bu amaca yönelik; mt doğal zeminli yürüyüş yolları, mt uzunluğunda kültür-fizik aletleriyle zenginleştirilmiş doğal zeminli koşu yolu, mt soğuk asfalt kaplamalı bisiklet yolu, - 9 adet sabit masa tenisi alanı, - 1 adet model otomobil pisti bulunmaktadır. Soğanlı Botanik Parkında, 3 adet büyük gölet, 1 adet su oyunları havuzu, 2 adet çocuk oyun alanı, 4 adet wc, 2 adet büfe, bir adet büfebisiklet evi, bir adet pastahane, bir adet idari bina bulunmaktadır. Bu tesisler ziyaretçileri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla ve en az yapılaşma olacak şekilde planlanmıştır. Botanik Parkının güney bölümünde; 17.,18.,19., yüzyılda Bursa da bulunan Halıcı İzzet evi, Havuzlu Konak, Çift Bacalı ev, Abdülvahap evi, gibi tarihi yapıların birebir uygulanması ile oluşan Bursa Evleri yer almaktadır. Bu mekân Bursa mızın dokusunu gelecek kuşaklara aktarmak ve çağdaş amaçlarla kullanmak üzere planlanmış olup yap-işlet-devret modeliyle yapılmaktadır. Soğanlı Botanik Parkının projesi İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.Dr. Ahmet C. Yıldızcı ya, Bursa Evleri projesi ise Y.Mimar Hüsrev Tayla ya aittir. Botanik Parkı ile insanlara doğayı, ağacı, çiçeği, kelebekleri sevdirmek, korumak ve bu konuda bilinçlendirerek, gelecekte çevre konusunda hassas bireyler oluşturmak hedeflenmektedir. Farklı kesimlerden insanlara hizmet sunan Botanik Parkı, her mevsim sizleri farklı renkteki güzellikleri ile pırıl pırıl ortamında karşılamaya hazırdır.

10 10 SAĞLIK KÖŞESİ SAĞLIK KÖŞESİ SAĞLIK KÖŞESİ KURU KAYISI Kayısı bolca vitamin, bol protein, bol miktarda şeker ve madensel tuzlar içeren bir meyvedir. Uzmanlar, kayısının bolca tüketilmesi gerektiğini söylüyor. Kayısının koyu renkli olanı Gün Kurusu, sarı renkli olanı ise Sarı Kayısı veya İslimli Kayısı diye adlandırılır. Gün Kurusu tamamen doğal yani hiçbir işleme maruz kalmamış, güneşte kurutulmuş kayısıdır. Tadı sarı kayısıya göre çok daha lezzetlidir. Gün Kurusu hiçbir katkı maddesi içermediği veya kimyasal işleme maruz kalmadığı için sarı kayısıya nazaran daha çabuk bozulabilir Beynin çalışmasını düzenler ve stres faktörünü azaltır. Mutluluk verir. Kemik yapısını güçlendirir, vücut dayanıklılığını artırır. Kansızlığı önler, kan yapımında önemli rol oynar. Böbrek taşının oluşumunu engeller. Güçlü bir antioksidandır. Kansere karşı korur. Hoşafı yapıldığında sindirim sistemini rahatlatır. 07 Mide ve karaciğer rahatsızlığı olanlar, olgun kayısıyı tercih etmeliler.

11 11 MİZAH KÖŞESİ MİZAH KÖŞESİ MİZAH KÖŞESİ

12 12 ELSİSAN ELSİSAN VE ULAŞIM ELSİSAN 1979 yılında YI-BA Mühendislik olarak kurulmuş olan firmamız 1986 yılın- da boya ile tanışır ve Elsisan Boya Cihaz ve Tesisleri İmalat Tic. Ltd. Şti. ünvanını alarak boya tesisleri projelendirme ve imalatına başlar. Dünya konjoktüründeki yeri giderek güçlenen firmamız; kapasitesindeki artış, ser- mayesindeki büyüme ve değişim, dünya pazarından aldığı payın büyüklüğü ile orantılı olarak; gelişen koşulların yüklediği sorumluluk ile birlikte 25 Ekim 2013 tarihi itibari ile Elsisan Makine San. Tic. A.Ş. ünvanını alarak yoluna anonim şirket olarak devam etme kararı almıştır. Şuan Bursa Organize Sanayi Bölgesindeki m² kapalı alana sahip tesislerinde üretim yapan firmamız, tek yüklenici olarak, anahtar teslim endüstriyel boya tesisleri kurmaktadır. Elsisan, tecrübeli ve dinamik mühendis kadrosuyla, konusunda uzman ekibiyle yurtiçi ve yurtdışında yüzlerce projeye imza atmış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. ULAŞIM Elsisan Makine Sanayi Ticaret A.Ş. BOSB Organize Sanayi Bölgesi Lacivert Cd. No.11 Nilüfer/Bursa/Türkiye youtube.com/elsisanmakine twitter.com/elsisanmakine Tel: (pbx) Fab Gsm:

13

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU

RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ. Ali Kaan ÇOKTU T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRMESİ ve ÇALIŞANLARIN İSG EĞİTİMLERİ Ali Kaan ÇOKTU İSG Uzman Yardımcısı Endüstri Mühendisi Giriş Genel

Detaylı

Risk Değerlendirmesi. Risk değerlendirmesi çalışmalarının işverenler açısından faydaları;

Risk Değerlendirmesi. Risk değerlendirmesi çalışmalarının işverenler açısından faydaları; Risk Değerlendirmesi Sıfır risk, sıfır iş kazası hedefi yle yola çıkarak; Türkiye deki tüm iş sektörler inde işverenlerin, çalışanların, müşterilerin, tedarikçilerin, ilişkide olduğu yakın çevrenin ve

Detaylı

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından:

29 Aralık 2012 CUMARTESİ. Resmî Gazete. Sayı : 28512 YÖNETMELİK. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 YÖNETMELİK Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ 1 / 14 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 10 uncu ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

YÖNETMELİK. MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 10 uncu ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. DAYANAK 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 YÖNETMELİK MADDE 3 (1) Bu Yönetmelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 10 uncu ve 30 uncu maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır. Risk değerlendirmesi

Detaylı

Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi

Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi Risk Değerlendirmesi ve Yönetimi 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu İşveren, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmakla yükümlüdür. 6331 sayılı İş Sağlığı ve

Detaylı

RİSK ANALİZİ TALİMATI

RİSK ANALİZİ TALİMATI AĞRI İL AMBULANS SERVİSİ BAŞHEKİMLİĞİ RİSK ANALİZİ TALİMATI DÖK. KOD NO : AĞRI-112-YÖN-TL- 22 YAY. TRH: 31.02.2014 REV.TRH: REV.NO: SA YFA NO: 5 1. AMAÇ: Ağrı İl Ambulans Servisi Başhekimliğinde hizmet

Detaylı

DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇ:

DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇ: 12 39 Slayt 1/6 RİSK YÖNETİMİ ve DEĞERLENDİRİLMESİ AMAÇ: Kazaların önlenmesinde, mevzuattan kaynaklanan sorumluluklarımız, görevlerimiz ve yetkilerimiz hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme 2016 Güz

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI

İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği. iş SAĞLIĞI VE GÜVENLiĞi MEVZUATI XX İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği İKİNCİ BÖLÜM İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi Ekibi İşveren yükümlülüğü MADDE 5 (1) İşveren; çalışma ortamının ve çalışanların sağlık

Detaylı

Sağlıklı ve güvenli alandasınız!

Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Sağlıklı ve güvenli alandasınız! Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi nedir? İş yerlerine iş sağlığı ve güvenliği hizmeti sunan T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nca yetkilendirilen birimdir. OSGB ler,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ DOÇ. DR. İBRAHİM OCAK DOÇ. DR. ALİ İSMET KANLI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ DOÇ. DR. İBRAHİM OCAK DOÇ. DR. ALİ İSMET KANLI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNDE RİSK YÖNETİMİ VE DEĞERLENDİRMESİ DOÇ. DR. İBRAHİM OCAK DOÇ. DR. ALİ İSMET KANLI Konu Başlıkları 1. Temel Kavramlar ve Tanımlar 2. İlgili Mevzuat 3. Risklerden Korunma Yöntemleri

Detaylı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete de Yayımlandı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete de Yayımlandı İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete de Yayımlandı İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesinin usul ve esaslarını düzenleme k üzere

Detaylı

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Risk Değerlendirme Yükümlülüğü İLKER KIYAK MAKİNA MÜHENDİSİ İSG UZMANI ( A SINIFI ) www.ilkmak.com Risk Tehlikeden kaynaklanacak kayıp, yaralanma ya da başka

Detaylı

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi

GÜNDEM. Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 1 GÜNDEM Risk Analizi Yasal Durum Adım Bazlı Risk Analizi Rutin Olmayan İşler için Risk Analizi 2 RİSK ANALİZİNDE YASAL DURUM 6311 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu, Risk değerlendirmesi, kontrol,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİNDE DÖKÜMANTASYON *İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Daire Başkanlığı, İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürlüğü 'İstanbul Gedik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, İş Güvenliği ve Sağlığı Doktora Programı İŞ SAĞLIĞI VE

Detaylı

ELSISAN HAKKIMIZDA OSB TOPLANTISI SAĞLIK KÖŞESİ DOĞRU NEFES YAŞ BOYA KABİNİ ORHAN GAZİ ARGE TEŞVİĞİ AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EYLÜL 2013

ELSISAN HAKKIMIZDA OSB TOPLANTISI SAĞLIK KÖŞESİ DOĞRU NEFES YAŞ BOYA KABİNİ ORHAN GAZİ ARGE TEŞVİĞİ AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EYLÜL 2013 ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ. EYLÜL 2013 HAKKIMIZDA Elsisan ailemize katılan yeni arkadaşlarımıza hoş geldin diyor, yeni iş hayatlarında

Detaylı

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ;

6331 sayılı İş Kanunu kapsamında iş sağlığı ve güvenliği konusunda çalışmalar yaparak, Şifa Ortak Sağlık Güvenlik Birimi tarafından ; 17.12.2013 İŞ GÜVENLİĞİ KAPSAMINDAKİ HİZMET TEKLİFİ TEKLİF BİLGİLERİ YETKİLİ ANKARA DİŞ HEKİMLERİ ODASI DANIŞMAN ŞİFA ORTAK SAĞLIK VE GÜVENLİK BİRİMİ ADRES: HEPKEBİRLER MAH. NASRULLAH İŞ MERKEZİ KAT:5

Detaylı

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı UE Uyg. Şkl.

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı UE Uyg. Şkl. Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı UE Uyg. Şkl. 05 Aralık 2013 Perşembe 17:00 SANAL DERSLİK - 1 2 - İş Sağlığı Ve nin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi 3 - İş Sağlığı Ve ne Genel Bakış Ve Güvenlik Kültürü

Detaylı

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği

HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ. Çevre & İş Güvenliği HAZİRAN 2013 MEVZUAT BÜLTENİ Çevre & İş Güvenliği MEVZUATIN ADI : ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE GÖREVLENDİRİLEBİLECEK (C) SINIFI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARI HAKKINDA TEBLİĞ R. G. TARİHİ / SAYISI : 14.06.2013 / 28677

Detaylı

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesinin usul ve esaslarını düzenlemektir.

MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönünden yapılacak risk değerlendirmesinin usul ve esaslarını düzenlemektir. Resmi Gazete Tarihi: 29.12.2012 Resmi Gazete Sayısı: 28512 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ

YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ 29 Aralık 2012 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28512 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: YÖNETMELİK İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ RİSK DEĞERLENDİRMESİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Detaylı

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir.

ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ. İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. ÇALIŞMA ORTAMI GÖZETİMİ Eğitimin Amacı Çalışma ortamı gözetiminin tanımı ve kapsamı, İş güvenliği uzmanlarının çalışmarındaki yeri ve önemidir. Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi;

Detaylı

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri

X X İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplum Sağlığı Merkezleri X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X X. X X X X X X Okul/Kurum Müdürlükleri A 1 B 2 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SORUMLULARININ TESPİTİ İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve Bağlı bulunan Okul/Kurumların işveren vekillerinin tespit edilerek, makam onayının alınması İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜKLERİ

Detaylı

TEMEL İSG Kaynakça.

TEMEL İSG Kaynakça. TEMEL İSG Kaynakça www.ustadlar.com.tr KAYNAKÇA ÜSTADLAR Eğitim Danışmanlık Mühendislik Teknik Hizmetler Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. tarafından düzenlenen İş Güvenliği Uzmanlığı eğitimlerinde katılımcılara

Detaylı

Biyosidal Ürünlerde İş Sağlığı ve Güvenliği

Biyosidal Ürünlerde İş Sağlığı ve Güvenliği ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA MERKEZİ Biyosidal Ürünlerde İş Sağlığı ve Güvenliği Deniz BOZ ERAVCI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim Uzmanı 1 İçerik - İş Sağlığı ve Güvenliği - İlgili

Detaylı

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı :

MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler. İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç Madde 2 Kapsam Madde 3 Dayanak Madde 4 Tanımlar İkinci Bölüm - İşveren Yükümlülüğü ve Risk Değerlendirmesi

Detaylı

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ

LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN LİSESİ Tarih: 27/ 12 / 2017 LİCEO İTALİANO I.M.I. ÖZEL İTALYAN 29.12.2012 Tarih, 28512 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren " Sağlığı ve Hizmetleri Yönetmeliği" 13/1-d. Madde, 20.07.2013 Tarih,

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS. Dersin Adı Kod Yarıyıl T+U AKTS İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ANABİLİM DALI TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMI DERS İÇERİKLERİ 1. Yıl - GÜZ DÖNEMİ ZORUNLU DERSLER İş Sağlığı Epidemiyolojisi ISG701 1 3 + 0 6 İş sağlığı ve epidemiyoloji kavramlarının

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİNİN GIDA SANAYİSİNDEKİ YERİ VE UYGULAMALARI

İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİNİN GIDA SANAYİSİNDEKİ YERİ VE UYGULAMALARI İŞ SAĞLIĞI VE İŞ GÜVENLİĞİNİN GIDA SANAYİSİNDEKİ YERİ VE UYGULAMALARI Abdi KÖSEM A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Keşan Tıp Ltd. Şti.-Şirket Müdürü 6 Ekim 2016 Yasal Mevzuat 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği

Detaylı

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Saha Uygulamaları

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Saha Uygulamaları 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Saha Uygulamaları Ertan GÜL İş Başmüfettişi Hasan SEVİNİŞ İş Müfettişi Yrd. Sunum Planı %40 %5 %5 %50 6331 sayılı İSG Kanunu nda öne çıkan yükümlülükler ve cezai

Detaylı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı

Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma Ortamı Gözetiminin Tanımı Çalışma ortamı gözetimi; işyerlerinde çalışanların maruz kalabilecekleri endüstriyel kirlenmelerin (Ör: gürültü, kimyasal gazlar, tozlar vb.) iş sağlığı ve güvenliği mevzuatları

Detaylı

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Saha Uygulamaları. Cemil Selçuk SAĞIROĞLU İş Müfettişi Yrd.

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Saha Uygulamaları. Cemil Selçuk SAĞIROĞLU İş Müfettişi Yrd. 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Saha Uygulamaları Cemil Selçuk SAĞIROĞLU İş Müfettişi Yrd. Sunum Planı 6331 sayılı İSG Kanunu nda öne çıkan yükümlülükler ve cezai müeyyideler nedir? İSG teftişlerine

Detaylı

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl.

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl. Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl. 05 Şubat 2015 Perşembe 06 Şubat 2015 Cuma 2 - İş Sağlığı nin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Asenkron 3 - İş Sağlığı ne Genel Bakış Ve

Detaylı

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ.

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. Hakkımızda UZD sürdürülebilirlik konusunda, özellikle çevre, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında uzmanlaşmış bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. İş Sağlığı

Detaylı

ELSISAN MORDOVYA CUMHURİYETİ NİN BOSB ZİYARETİ BOSB UN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KARNESİ YENİ YAŞIMIZI KUTLADIK ULU CAMİİ

ELSISAN MORDOVYA CUMHURİYETİ NİN BOSB ZİYARETİ BOSB UN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KARNESİ YENİ YAŞIMIZI KUTLADIK ULU CAMİİ ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. ARALIK 2014 BOSB UN ENERJİ VERİMLİLİĞİ KARNESİ Bursa Organize Sanayi Bölgesi nin enerji verimliliği karnesi açıklandı. SAYFA 8

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ.

K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k M E K A N O R M M Ü H E N D İ S L İ K S A N. T İ C. L T D. Ş T İ. K u r a l ı n a G ö r e M e k a n i k Faaliyet Konularımız Soğutma tesisatları Isıtma tesisatları Sıhhi tesisat Yangından Korunma tesisatları Havalandırma tesisatları Enerji verimliliği Buhar tesisatları

Detaylı

. RĠSK DEĞERLENDĠRME ÖN FORMU

. RĠSK DEĞERLENDĠRME ÖN FORMU Analiz Ekibi: Sıra No Tehlikeli Durum/DavranıĢ Olası Sonuç/RĠSK Mevcut Önlemler Olasılık RĠSK BĠLEġENLERĠ ġiddet Derecesi Risk Derecesi Önlem 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Sıra No 1 ĠĢ Sağlığı ve Güvenliği Organizasyonu

Detaylı

Tempo OSGB Tanıtım. Nilay KEMERTAŞ. Tempo Tanıtım2018 İstanbul

Tempo OSGB Tanıtım. Nilay KEMERTAŞ. Tempo Tanıtım2018 İstanbul Tempo OSGB Tanıtım 208 Nilay KEMERTAŞ Tempo Tanıtım208 İstanbul 9.09.208 Tarihçe ve Stratejik Hedeflerimiz 204 208 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sağlık Bakanlığı 204 Kasım 206 208 Tempo İş Güvenliği

Detaylı

ADANA DEVLET HASTANESİ ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ 2016 MAYIS

ADANA DEVLET HASTANESİ ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ 2016 MAYIS ADANA DEVLET HASTANESİ ÇALIŞAN HAKLARI VE GÜVENLİĞİ 2016 MAYIS Hukuki Yardim ve Beyaz Kod Uygulaması Genelgesi- 2016/3 28/04/2012 tarihli ve 28277 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Sağlık Bakanlığı Personeline

Detaylı

MODÜLER AKILLI PALETLEME SİSTEMİ (DİMAPS)

MODÜLER AKILLI PALETLEME SİSTEMİ (DİMAPS) MODÜLER AKILLI PALETLEME SİSTEMİ (DİMAPS) Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes Gıda Sanayi ve

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI. BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK TASLAĞI BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 -

Detaylı

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI

T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI T.C DİCLE ÜNİVERSİTESİ UZAKTAN EĞİTİM UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİM PROGRAMI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI SERTİFİKASI NEDİR? Bu programın amacı, iş güvenliği uzmanı olmak isteyen

Detaylı

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ

6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ 6331 SAYILI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KANUNU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI 8 OCAK 2013 ÖNDER KAHVECİ T Ü R K İ Y E K A M U - S E N G E N E L S E K R E T E R İ T Ü R K S A Ğ L I K - S E N G E N E L B A Ş K A N

Detaylı

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız.

Vaatler kağıt üzerinde kalmasın, kaliteli hizmet alayım diyorsanız, İş güvenliği uzmanınız ve işyeri hekiminiz işyerinize gelsin istiyorsanız. DİKKAT!!!! İŞ GÜVENLİĞİ HİZMETİ ALMAYA BAŞLAMADINIZ MI???? İşyeriniz Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işler kapsamında ise ya da, İşyeriniz Az Tehlikeli İşler kapsamında ancak çalışan sayınız 50 nin üstünde

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK

İŞYERİ HEKİMİ VE DİĞER SAĞLIK PERSONELİNİN GÖREV, YETKİ,SORUMLULUK VE EĞİTİMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK F İ Y A T T E K L İ F İ ALTINIŞIK OSGB. Ltd. Şti. DİŞ HEKİMLERİ ODASI Tel-Fax : 0256-2591155 TEKLİF NO / TARİH 08.11.2013 / 301 GSM : 0532-4104875 (A. Hakan TÜRE) YETKİLİ Ayşegül hanım e-mail : a.hakanture@altinisikosgb.com.tr

Detaylı

Kaynakların Derslere Göre Dağılımı

Kaynakların Derslere Göre Dağılımı pozitifakademi.org Uzaktan Eğitim Sitesi Kaynak Listesi Görsel materyaller, e-dokümanlar, Pozitif Ltd. Şti. Eğitmenlerince hazırlanmış olup, telif hakları Pozitif Ltd. Şti.ne aittir. Dokümanların hazırlanmasında,

Detaylı

www.ankaraisguvenligi.com

www.ankaraisguvenligi.com I.BÖLÜM www.ankaraisguvenligi.com TEHLİKE: İşyerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek, çalışanı veya işyerini etkileyebilecek zarar veya hasar verme potansiyeli. (6331 sayılı İSG Kan.) TEHLİKE: Bir

Detaylı

İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Taslağı BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin

İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Taslağı BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin İş Sağlığı Ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği Taslağı BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, iş sağlığı ve güvenliği yönünden risk değerlendirmesinin

Detaylı

SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ

SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ Konveyörlü Fritöz Sebze Yıkama Makinesi SYM-300 Vibrasyon Konveyörlü SEBZE YIKAMA MAKİNESİ Soğuksan SYM-300 Sebze yıkama makinesi büyük ölçekli mutfakların taze sebze ve meyve yıkama ihtiyaçlarını karşılamak

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05.

Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 15.05. MESGEMM İSG/Mevzuat/ler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam ve Dayanak Madde 1- Amaç Madde 2 - Kapsam Madde 3 - Dayanak Madde 4 - Tanımlar İkinci Bölüm - Genel Hükümler Madde 5 -İşverenin Yükümlülükleri

Detaylı

saatleri dışında olmak üzere güne en fazla kaç saattir?

saatleri dışında olmak üzere güne en fazla kaç saattir? 1) Temel eğitimini tamamlamış ve okula gitmeyen çocukların çalışma saatleri günde en fazla kaç saattir? a) 4 b) 6 c) 7 d) 7,5 e) 8 4) Okula devam eden çocukların eğitim dönemindeki çalışma süreleri,eğitim

Detaylı

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. 22 Ağustos 2013 Perşembe

Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. 22 Ağustos 2013 Perşembe Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. 22 Ağustos 2013 Perşembe UE Uyg. Şkl. 15:00 SANAL DERSLİK - 1 2 - İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Senkron 16:00 SANAL DERSLİK

Detaylı

ELSISAN YATAY BANTLI TİP KEMOSİL UYGULAMA MAKİNASI AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EKİM 2013 ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ.

ELSISAN YATAY BANTLI TİP KEMOSİL UYGULAMA MAKİNASI AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ EKİM 2013 ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ. ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN BOYA CİHAZ VE TESİSLERİ İMALAT TİC. LTD. ŞTİ. EKİM 2013 YATAY BANTLI TİP KEMOSİL UYGULAMA MAKİNASI Düz saçlara komple kemosil uygulayabilen makinemizin tekniksel

Detaylı

2 - İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Asenkron SANAL DERSLİK 3 - İş Sağlığı Ve Güvenliğine Genel Bakış

2 - İş Sağlığı Ve Güvenliğinin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Asenkron SANAL DERSLİK 3 - İş Sağlığı Ve Güvenliğine Genel Bakış Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı 0 Aralık 205 0:00 :00 2:00 3:00 4:00 Aralık 205 Cuma :00 2:00 3:00 4:00 5:00 6:00 2 Aralık 205 Cumartesi 0:00 :00 2:00 3:00 4:00 3 Aralık 205 0:00 :00 2:00 3:00 Drs.

Detaylı

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik

Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Tarihi: 15.05.2013 Resmi Gazete Sayısı: 28648 Çalışanların İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul Ve Esasları Hakkında Yönetmelik BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE

Detaylı

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ

İSG PLANLAMA RİSK DEĞERLENDİRME PROSEDÜRÜ SAYFA NO 1/6 1. AMAÇ KAPSAM: Hastanede yeni bir bölüm açarken veya devam eden bölümlerin tehlikelerinin belirlenmesi, risklerin değerlendirilmesi, İSG programlarının oluşturulması ve gerekli kontrol ölçümlerinin

Detaylı

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ

KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ KIRGIZİSTAN-TÜRKİYE MANAS ÜNİVERSİTESİ GENEL HİZMETLER YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM KURULUŞ VE KAPSAM Amaç ve Kapsam; Madde 1. Bu yönerge, Üniversite personeli ve öğrencisinin genel sağlığının korunması ve

Detaylı

ELSISAN BTÜ ŞENLİKLERİNE ELSİSAN DAN KATKI İZNİK SURLARI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. AĞUSTOS 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ

ELSISAN BTÜ ŞENLİKLERİNE ELSİSAN DAN KATKI İZNİK SURLARI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. AĞUSTOS 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. AĞUSTOS 2014 İZNİK SURLARI Bu ay panaroma sayfamızda tarihi iznik surlarını konu alıyoruz. SAYFA 8 BTÜ ŞENLİKLERİNE ELSİSAN DAN

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Muhammed Furkan KAHRAMAN

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ. Muhammed Furkan KAHRAMAN T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ «DOĞRU» «YANLIŞ» Muhammed Furkan KAHRAMAN İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Endüstri Yüksek Mühendisi Mayıs, 2014 Tanım Ergonomi

Detaylı

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN.

YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. YATIRIMINIZI GELECEĞE ÇOCUKLARINIZA YAPIN. Başarılarla dolu 13 yıl... 3 4 Başarılarla dolu 13 yıl... Modern ve yeni kampüsümüzdeyiz Mutlu ve başarılı kuşaklar için Çocuklarımızın sosyal, sportif, kültürel,

Detaylı

«İş Güvenliğine Dair Herşey»

«İş Güvenliğine Dair Herşey» Akut Özel Sağlık Hiz. Tur. ve Sos. Hiz. San. Ltd. Şti. Akut Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi «İş Güvenliğine Dair Herşey» Vizyonumuz Profesyonel, tecrübeli ve çözüm odaklı A, B ve C sınıfı iş güvenliği

Detaylı

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü

VİZYONUMUZ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş sağlığı ve güvenliği Türkiye de İş Sağlığı ve Güvenliği Kültürü DEĞERLERİMİZ 2 VİZYONUMUZ Müşterilerimizin beklentilerini ulusal ve uluslararası mevzuat çerçevesinde değerlendiriyoruz. Gelişmiş çağdaş ülkelerdeki uygulamaları irdeleyip mükemmel çözümler sağlayarak,

Detaylı

KOÇ Holding_ Türk Traktör ve Ziraat Makinaları A.Ş Kaporta ve Gövde Boyahane Tesisine ait 3500 Ton Demontaj ve Geri Dönüşüm Projesi

KOÇ Holding_ Türk Traktör ve Ziraat Makinaları A.Ş Kaporta ve Gövde Boyahane Tesisine ait 3500 Ton Demontaj ve Geri Dönüşüm Projesi KOÇ Holding_ Türk Traktör ve Ziraat Makinaları A.Ş Kaporta ve Gövde Boyahane Tesisine ait 3500 Ton Demontaj ve Geri Dönüşüm Projesi Personel Seçimi Demontaj & Geri Dönüşüm Projelerinde; Alanında uzman

Detaylı

Sanayigazetesi.com.tr-ÖZEL HABER

Sanayigazetesi.com.tr-ÖZEL HABER RİSK MED, sektörde otuz beş yılı geride bırakan deneyimli kadrosu ile sektörünün en köklü firmalarından. 1977 yılında Ankara da bir grup iş güvenliği uzmanı tarafından temelleri atılan Risk MED, Türkiye

Detaylı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı

DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı DESTEKEGE OSGB İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Kitapçığı 1 İÇİNDEKİLER İş Sağlığı ve Güvenliği nedir?... Kurum tehlike sınıfı belirleme... Çalışan temsilcisi belirleme. İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu

Detaylı

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014

FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 FUAR ÖZET RAPORU 13 16 Şubat 2014 ADANA İNŞAAT 2014 8. Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, İş ve İnşaat Makineleri Fuarı ADANA IHS 2014 Adana 8. Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz Teknolojisi,

Detaylı

Tarım Sektöründe İş Hijyeninin Önemi

Tarım Sektöründe İş Hijyeninin Önemi Tarım Sektöründe İş Hijyeninin Önemi Tarım Çalışanlarının İşyeri Ortam Koşulları Tarım sektörü, erken ölüm, yaralanma ve hastalık açısından inşaat ve madencilikten sonra en tehlikeli üçüncü iş koludur.

Detaylı

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I

GIDA TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞI EĞİTİM YAYIM VE YAYINLAR DAİRESİ BAŞKANLIĞI HİZMET İÇİ EĞİTİM PROGRAMLARI MÜFREDATLARI BÖLÜM I Versiyon Tarih Hazırlayanlar Tanımlama Taslak 24.11.2014 Mesut GÖLBAŞI Ersin AKILLI Hüseyin AYDIN Antalya-Alanya Hizmet İçi Değerlendirme Toplantısında düzenlenmiştir. BÖLÜM I Hizmet İçi Eğitim Programının

Detaylı

T.C. BİTLİS VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. BİTLİS VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ T.C. BİTLİS VALİLİĞİ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ RİSK DEĞERLENDİRME RAPORU İÇİNDEKİLER I.İŞYERİNE AİT BİLGİLER... 2 II.İŞYERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİLERİ... 2 1. GİRİŞ... 3 2.RİSK DEĞERLENDİRMESİ EKİBİ

Detaylı

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER

ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER ÇALIŞMA MEVZUATI İLE İLGİLİ BİLGİLER 30.06.2012 Resmi Gazete 01.01.2013 yürürlüğe girdi KAPSAM Kamu ve özel bütün işyerleri Memur ve işçi bütün çalışanlar Çırak ve stajyerler de dahil İLGİLİ MEVZUAT 6331

Detaylı

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

İŞYERİ HEKİMİ GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI Sayfa No 1 / 5 1.BİRİM:İş Sağlığı ve Güvenliği 2. GÖREV ADI: İşyeri Hekimi 3. AMİR VE ÜST AMİRLER: Başhekim Yrd., Başhekim 4.YATAY İLİŞKİLER:Hastane Tüm Birim ve Bölümleri, İSG kurulu 5. GÖREV DEVRİ:Diğer

Detaylı

CALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM

CALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK. (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM CALIŞANLARIN İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMLERİNİN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK (7 Nisan 2004/25426 R.G.) BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1 Bu Yönetmelik, işverenlerce, işyerlerinde

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ

İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ Yrd. Doç. Dr. Mustafa YAĞIMLI A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğiticisi Doç. Dr. Hakan TOZAN İş Sağlığı ve Güvenliği Eğiticisi İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ AÇIKLAMALI SORULARLA

Detaylı

İŞ YERİ HEKİMİ. (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde diğer sağlık personeli ile birlikte çalışır.

İŞ YERİ HEKİMİ. (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde diğer sağlık personeli ile birlikte çalışır. ORGANİZASYONDAKİ YERİ görev yapar. : : İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Koordinatörüne bağlı GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI: İş Yeri Hekiminin Görevleri: (A) İş yeri hekimi, işyerinde bulunması halinde

Detaylı

TEHLİKE DEĞERLENDİRME VE RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ

TEHLİKE DEĞERLENDİRME VE RİSK ANALİZİ PROSEDÜRÜ 1. AMAÇ: Bu prosedürün amacı AHİ EVRAN ÜNİVERSİTESİ nin faaliyetleri sırasında oluşabilecek potansiyel tehlikelerin ve bunlara ilişkin risklerin belirlenmesi, böylelikle beklenen veya olası risklerin kontrol

Detaylı

ELSISAN HÜRRİYET GAZETESİ İLE SÖYLEŞİ İLK YARDIM KONFERANSI OYLAT MAĞARASI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. NİSAN 2014

ELSISAN HÜRRİYET GAZETESİ İLE SÖYLEŞİ İLK YARDIM KONFERANSI OYLAT MAĞARASI ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. NİSAN 2014 ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. NİSAN 2014 HÜRRİYET GAZETESİ İLE SÖYLEŞİ Hürriyet Bursa Gazetesinde Neslihan Çelik Alkoçlar ın köşesine konuk olduk. SAYFA 6 OYLAT

Detaylı

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD

TÜV SÜD. İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri TÜV SÜD İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre, Teknik Eğitim ve Danışmanlık Çözümleri 149 yıllık uzmanlık ile gelen başarı 1866 21 teknisyen ve buhar kazanı sahibi tarafından Mannheim da, teknolojinin bilinmeyen formundan

Detaylı

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor

Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum yeni parklar ve sosyal alanlar kazanıyor Bodrum Belediyesi, yarımada genelinde çocuk oyun gruplarının da yer aldığı; dinlenme, yürüyüş, bisiklet ve spor alanlarından oluşan yeşilliklerle kaplı park

Detaylı

RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Kimya Y.Müh. SİBEL EBİLLER

RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ. İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Kimya Y.Müh. SİBEL EBİLLER RİSK ANALİZİ EĞİTİMİ İş Sağlığı ve İş Güvenliği Uzmanı Kimya Y.Müh. SİBEL EBİLLER TANIMLAR Tehlike nedir? Risk nedir? Neden/nasıl bir risk değerlendirmesi yapmalıyım? Bir risk değerlendirmesini nasıl yapabilirim?

Detaylı

YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI

YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI YOĞURT SÜTÜ DOLUM MAKİNASI Firma Tanıtımı DİMAK DİREN MAKİNA AR-GE Yarım asırlık köklü geçmişi ve sahip olduğu bilgi birikimi ile ülkemiz ekonomisine katkıda bulunan Dimes Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi,

Detaylı

Yenilikçi Çözüm Ortağınız

Yenilikçi Çözüm Ortağınız Yenilikçi Çözüm Ortağınız www.goldgirisim.com GOLD GİRİŞİM HAKKIMIZDA GOLD ORGANİZASYON TEMİZLİK TEKSTİL PAZARLAMA SAN. VE TİC. A.Ş. olarak; Verdiğimiz hizmetlerde, ilgili sektörlerden pay almanın, rekabet

Detaylı

Dr. Teoman AKPINAR İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞÇİ VE İŞVEREN REHBERİ

Dr. Teoman AKPINAR İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞÇİ VE İŞVEREN REHBERİ Dr. Teoman AKPINAR İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ İŞÇİ VE İŞVEREN REHBERİ İÇİNDEKİLER ÖNSÖZ...VII İÇİNDEKİLER... IX KISALTMALAR... XIX GİRİŞ...1 Birinci Bölüm 4857 SAYILI İŞ KANUNU VE YÖNETMELİKLERİNE GÖRE İŞVERENLERİN

Detaylı

RİSK DEĞERLENDİRMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR

RİSK DEĞERLENDİRMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR RİSK DEĞERLENDİRMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR 20.06.2012 Tarih ve 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 29.12.2012 Tarih ve 28512 Resmi Gazete Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Risk Değerlendirmesi Yönetmeliği

Detaylı

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ

TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ TEHLİKELİ KİMYASAL MADDELERİN OLUŞTURDUĞU RİSKLER İÇİN GENEL ve ÖZEL ÖNLEME YÖNTEMLERİ Dr. Fatma IŞIK COŞKUNSES İSG Uzmanı / İSGÜM Kimyasal maddeler sanayimizin ve günlük yaşantımızın içinde bir çok alanda

Detaylı

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti

TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ. ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ. Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti TEHLİKELİ ENERJİNİN KONTROLÜ ETİKETLEME ve KİLİTLEME SİSTEMLERİ Kaynak: Forum Media Yayıncılık; İş Sağlığı ve Güvenliği için eğitim Seti NEDEN ENERJİNİN KONTROLÜ? Kontrolsüz Enerji Ölümcüldür! TEHLİKELİ

Detaylı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİMİ DERS PROĞRAMI

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİMİ DERS PROĞRAMI İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI TEMEL EĞİTİMİ DERS PROĞRAMI Drs. Bşl. Saati Derslik Adı Ders Adı Drs. Uyg. Şkl. UE Uyg. Şkl. 22 Kasım 2016 Salı 2 - İş Sağlığı Ve nin Kavram Ve Kurallarının Gelişimi UE Asenkron

Detaylı

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞYERLERİNDE ACİL DURUMLAR HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı, işyerlerinde acil

Detaylı

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda. İşveren Yükümlülükleri -II- Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda İşveren Yükümlülükleri -II-

Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda. İşveren Yükümlülükleri -II- Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda İşveren Yükümlülükleri -II- Yeni İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununda İşveren Yükümlülükleri -II- 1 / 10 Yusuf DOĞAN Mali Müşavirlik 4. İşverenin Risk Değerlendirmesi Yükümlülüğü İşveren, güvenlik tedbirleri ve koruyucu ekipmanlar ile

Detaylı

Hakkımızda. www.haus.com.tr

Hakkımızda. www.haus.com.tr Hakkımızda 1954 yılında Aydın da kurulan HAKKI USTA, faaliyetlerine çeşitli tipteki su motoru ile preslerin tamiratı ve yenilemesiyle başlamıştır. 1962 yılında, bölgesinde ilk zeytinyağı presinin üretimini

Detaylı

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648

ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK. 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 ÇALIġANLARIN Ġġ SAĞLIĞI VE GÜVENLĠĞĠ EĞĠTĠMLERĠNĠN USUL VE ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELĠK 15 Mayıs 2013 ÇARġAMBA RG Sayı : 28648 BĠRĠNCĠ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin

Detaylı

ELSISAN ELS MAKİNE İNTERMAT FUARI YENİ YIL 2014 ATATÜRK VE BURSA ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. OCAK 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ

ELSISAN ELS MAKİNE İNTERMAT FUARI YENİ YIL 2014 ATATÜRK VE BURSA ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. OCAK 2014 AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSISAN AYLIK KURUMSAL İLETİŞİM BÜLTENİ ELSİSAN MAKİNE SANAYİ TİCARET A.Ş. OCAK 2014 ELS MAKİNE İNTERMAT FUARI Grup şirketlerimizden ELS Makine 14-16 Ocak tarihleri arasında Abu Dabi İntermat fuarında.

Detaylı

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ

ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ ACİL DURUM MÜDAHALE EKİBİ (ADME) V. İSG KONGRESİ 1 SUNUM İÇERİĞİ Neden Acil Durum Müdahale Ekibi ne (ADME) ihtiyaç var? ADME nin görev ve sorumlulukları ADME elemanlarının seçilme aşamasında aranacak kriterler

Detaylı

Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@hotmail.com

Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@hotmail.com Yönetim sistemleri Birimi 0422 341 06 60 /2157 yonetimsistemleri@hotmail.com Çağdaş sağlık hizmetini, en kaliteli ve güvenilir şekilde, çevresine zarar vermeden sunmayı hedefleyen kurumumuz, çalışmalarını

Detaylı

İZMİR INNER WHEEL KULÜBÜ

İZMİR INNER WHEEL KULÜBÜ İZMİR INNER WHEEL KULÜBÜ 1990 MAYIS 2017 BÜLTENİ İZMİR INNER WHEEL DERNEĞİ Gazi Bul. No.90 Çankaya İş Merkezi K.8/801 Çankaya/İZMİR Tel:0.232.441 81 53 Faks:0.232.483 52 42 YÖNETİM KURULU Başkan Feral

Detaylı

16 SAYI. ağustos 2016 DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ

16 SAYI. ağustos 2016 DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ ağustos 2016 16 SAYI DÜNYA İNSANİ ZİRVESİ Dünya İnsani Zirvesi (DİZ), 23-24 Mayıs 2016 tarihlerinde İstanbul da düzenlendi. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tarihte ilk kez düzenlenen Dünya İnsani Zirvesi,

Detaylı

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ

2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ 2011-2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ EYLÜL AYI HAZIRLIK-ARI GRUBU BÜLTENİ OKULA UYUM OKULUM, BEN VE ARKADAŞLARIM Okulunu tanıma Okulunun ismini söyleme Öğretmen ve arkadaşlarını tanıma Okulda çalışanları gözlemleme

Detaylı

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu?

Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? Neden bu konuyu seçtik? İşyeri hekimleri mevzuatı biliyor mu? http://www.csgb.gov.tr/csgbportal/isgg m.portal?page=mevzuat&id=3 http://egitim.druz.com.tr/egitimmevzuati http://isgkatip.csgb.gov.tr/logout.aspx

Detaylı