EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı"

Transkript

1 EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 17 Mart 2014

2 SİZLERDEN BEKLENTİLERİMİZ Toplantılara katılım konusunda hassasiyet göstererek, komitelerimizin etkinliğini artırmanız, Konularınızla ve önerilerinizle Yönetim Kurulu muzu yönlendirmeye devam etmeniz, Sektörel konularınızı, bizlerle zamanında paylaşmanız, Çok önemseyerek oluşturduğumuz sektör kurullarını sizlerin de önemsemeniz, kurulun etkin ve verimli çalışmasını sağlayarak, sektörle ilgili kapsayıcı birer rapor hazırlamanız ve kurulda üniversite-sanayi işbirliğini arttırmaya yönelik faaliyetlere yoğunlaşmanız, Ankara büromuzun hizmetlerinden faydalanmanız, Sizlere göndermiş olduğumuz ekonomik değerlendirme anketlerimize cevap vermeniz, Odamız Yönetim Kurulu Çalışma Gruplarından ve YOİKK çalışmalarından mutlaka yararlanmanız, İstediğiniz eğitimlerin listesini, Komite kararı olarak çıkartmanız, Odamız hizmetleriyle ilgili, web sayfamızda yer alan Müşteri Şikayet ve Dilekleriniz Bölümüne öneri ve şikayetlerinizi bildirmeniz, önemle rica olunur.

3 AVRUPA BİRLİĞİ İŞ GELİŞTİRME MERKEZİ 3

4 MESLEK KOMİTELERİ PERFORMANS ÖLÇÜMÜ 1-Meslek Komitesi toplantılarına % 100 katılım sağlamak, 2-Yönetim Kurulu'na yılda toplam 6 adet meslek komitesi kararı sunmak, 3-Yönetim Kurulu'na sunulan meslek komitesi kararlarının %100 olumlu karşılanmasını sağlamak, 4-Meslek Grupları ile ilgili yılda 1 adet etkinlik gerçekleştirmek, (Bilgilendirme, seminer, tanıtım toplantısı, diğer sanayi odaları ile ortak toplantı yapmak, vb.) 5-Katılımcıların etkinlikten memnuniyetini %100 de tutmak.

5 PERFORMANS ÖLÇÜMÜNDE EN BAŞARILI 5 KOMİTE 1. BOYA VERNİK VE KAPLAYICI MADDELER SANAYİ 2. YAĞ SANAYİ 3. İNŞAAT TESİSAT SANAYİ 4. DİĞER KİMYASAL VE ECZACILIK ÜRÜNLERİ SANAYİ 5. ATIKLARIN GERİ KAZANILMASI SANAYİ

6 İLGİLİ MESLEK KOMİTESİ 01. Maden ve Taş Ocakçılığı Sanayi GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER İş Sağlığı ve Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu İzmir Grup Başkanlığı 05. Yağ Sanayi UZZK ve İOC ile "Zeytin Yağının Kalitesinin Arttırılması" Eğitimi 08. Fırın Ürünleri Sanayi Meslek standartlarına uygun kalifiye insan gücünün temininde yaşanan sıkıntılar için, İzmir Karabağlar Mesleki Eğitim Merkezi bünyesinde atölye kurulması ile ilgili Yönetim Kurulu maddi destek sağlamıştır. Atölyede şuan 45 kursiyer eğitim görmektedir. 09. Gıda Maddeleri Sanayi Dahilde İşleme Rejimi Tebliği ne göre yapılan ithalatlarda ek süre talebine ilişkin yapılan girişim olumlu sonuçlanarak, 1 aydan 3 aya çıkarılması sağlanmıştır. 19. İnşaat Tesisat Sanayi Tesisatta sismik koruma ve titreşim kontrolü toplantısı İnşaat Tesisat Sanayi Klima ve İklimlendirme Standartlarının ötesinde İnovatif Çözümler Konulu Bilgilendirme Toplantısı İnşaat Tesisat Sanayi Suyun Geri Kazanımı ve Yağmur Suyu Kullanımı konulu bir bilgilendirme toplantısı ( ) 22. Kağıt ve Kağıt Ürünleri ve 23. Basım Yayım Sanayi 22. Kağıt ve Kağıt Ürünleri Sanayi ve Endüstri İlişkileri Çalışma Grubu KOSGEB in sanayicilere sağladığı destekler konusunda bilgilendirme toplantısı ( ) Türkiye Sigorta Birliği Başkanı nın katılımıyla Teminat Bulunamayan Riskler ve Türkiye Sigorta Sektörü konularını içeren sigorta bilgilendirme toplantısı ( ) 22. Kağıt ve Kağıt Ürünleri Firma kataloglarının Odamız zemin katında sürekli sergilenmesi 25. Boya Vernik Kaplayıcı Maddeler Sanayi Teminat Çözümlerinin Hızlandırılması Konusunda İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı ile, Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanlığı ziyareti, 25. Boya, Vernik ve Kaplayıcı Maddeler Sanayi TOBB, İSO, İTO, KOSANO, İZTO temsilcileri ile Kubilay Kimya ve Dyo Boya Fabrikaları na teknik gezi ve Odamızda toplantı ( )

7 İLGİLİ MESLEK KOMİTESİ 25. Boya, Vernik ve Kaplayıcı Maddeler Sanayi 25. Boya, Vernik ve Kaplayıcı Maddeler Sanayi 27. Diğer Kimyasal ve Eczacılık Ürünler Sanayi 36. Aşındırıcı Ürünler, Diğer Metal Dışı Mineraller ve Kompozit ile 42. Metal İşleme Sanayi 43. Kalıp, Hırdavat ve El Aletleri Sanayi 45. Elektronik Bileşenleri ve Ölçme Cihazları Sanayi 45. Elektronik Bileşenleri ve Ölçme Cihazları Sanayi 49. Asansör, Kaldırma ve Taşıma Ekipmanları Sanayi 50. Soğutma Sanayi ve Çevre Çalışma Grubu 52. Diğer Makine ve Teçhizatı Sanayi 52. Diğer Makine ve Teçhizatı Sanayi GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER Yetkili Kamu Kurumları ve 12 tane Sanayi Odasının Kimya ve Boya Sanayi Meslek Komite Üyelerinin katılımlarıyla, Kimya Sanayi İstişare Toplantısı Kocaeli Sanayi Odası nın ilgili komite üyelerinin de katılımı ile Komitenin Temmuz ayı olağan toplantısı ( ) Kani AYDOĞDU nun isminin toplantı odasına verilmesi Talepleri doğrultusunda KOSGEB destekli yurt dışı fuar gezisi Fransa, ve Almanya için organize edilmiştir. TÜBİTAK Destekleri konulu toplantı ( ) Gediz Üniversitesi nde İzmir Alman Başkonsolosluğu, TAİAD ve üyemiz Ake Elektronik Ltd. Şti. katkılarıyla gerçekleştirilecek seminer sebebiyle düzenlenen kokteyl (Kasım 2013) Elektronik Kart Üretim Süreçleri konulu teorik ve uygulamalı bir çalışmasına 1000 TL verilmesi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve getirdiği yükümlülükler ile İş Sağlığı ve Güvenliğine İlişkin İşyeri Tehlike Sınıfları Tebliği konusunda bir bilgilendirme toplantısı ( ) tarihinde devreye girecek olan DSİ Artezyen saat taktırma zorunluluğu uygulamasına yönelik bilgilendirme toplantısı Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla, 2014 Şubat Ayı Olağanüstü Toplantısı ( ) Baykon Ege Endüstriyel Tartım Sistemleri San. ve Tic. A.Ş organizasyonu ile Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği bilgilendirme semineri ( )

8 İLGİLİ MESLEK KOMİTESİ GERÇEKLEŞTİRİLEN ETKİNLİKLER 56. Otomotiv Yan Sanayi Taşıt Araçları ve Yan Sanayi Grubu Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı ( ) 56. Otomotiv Yan Sanayi ABD Ticaret Ataşesi John Fay katılımı ile ABD-AB arasında imzalanacak serbest ticaret antlaşması konulu toplantı ( ) 58. Kuyumculuk ve İmitasyon Ürünler Sanayi 61. Enerji ve Elektrik Tesisatı Sanayi 62. Atıkların Geri Kazanılması Sanayi 62. Atıkların Geri Kazanılması Sanayi 63. İkamet Amaçlı Bina İnşaat ve 64. Çok Amaçlı İnşaat Sanayi Kuru Meyve ve Sebze İşleme Sanayi Komite Üyesi ile Diğer Makine ve Techizatı Sanayi Komite Üyesi İnşaat Sektör Kurulu İzmir Ticaret Odası Kuyumculuk Meslek Komitesi ve İzmir Kuyumcular Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile tarihinde ortak toplantı Aydem A.Ş. ve Gediz A.Ş. yetkililerinin katılımlarıyla enerji ve elektrik konularının görüşüldüğü toplantı ( ) Kocaeli Sanayi Odası nın ilgili komite üyeleri ile ortaklaşa düzenlenen Atıkların Geri Kazanılması Sanayi Meslek Komitesi Ocak Ayı Olağan Toplantısı ( ) Tehlikesiz ve İnert Atıkların Geri Kazanımı Tebliği nin 9. maddesine göre getirilen yeni ceza ve uygulamalar hakkında bilgilendirme toplantısı ( ) Kentsel Dönüşüm konulu toplantı ( ) T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü Tartı Aletleri Ve Hazır Ambalajlı Mamuller Dairesi Başkanı ile görüşme ayarlandı. Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği konusu iletildi. SGK Matrah ve prim hesap yöntemi İle İlgili toplantı Gıda Sanayi Sektör Kurulu Su kuyularına sayaç takılma zorunluluğunun son tarihinin (Mart 2014) uzatılması için Orman ve Su İşleri Bakanlığı na yapılan girişimle 2016 Nisan ayına ertelenmiştir. Hedef, uygulamanın kaldırılması Gıda Sanayi Sektör Kurulu Gıda Tebliğlerinin çıkartılmasının hızlandırılması için Sn. Haluk Tezcan,

9 ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ SONUÇ RAPORU Bağımsız bir dış kuruluş tarafından yapılan anket sonuçlarına göre; Üyelerin Oda nın genel hizmetinden memnuniyet oranı Türkiye ortalamasının üzerindedir. Üyeler tarafından tercih edilen iletişim kanalının %83 gibi yüksek bir oranla e-posta olduğu görülmektedir. Bu durum EBSO üyelerinin online iletişime neredeyse tamamen uyum sağladığını göstermektedir. Oda yönetimine bakış incelendiğinde genel olarak adil, üyelere eşit mesafeli ve ulaşılabilir olduğu görülmektedir. Belirtilen konular Türkiye genelinde ticaret ve sanayi odalarının en çok eleştirildiği konular arasında yer almaktadır. Bu nedenle mevcut sonuçlar yönetimin bir başarısı olarak görülmelidir. Yine üyelerin önemli beklentileri arasında yer alan Oda yönetiminin üyeleri iyi temsil etmesi ve ilgili mercilerde haklarının aranması konusunda da önemli bir destek ve pozitif yaklaşım mevcuttur. Oda nın doğa, çevre vb. konulardaki çalışmaları önemli oranda destek görmüş olsa da diğer sonuçlar ile birlikte incelendiğinde iyileştirmeye açık bir durumdur. Oda Çalışanları ile ilgili alınan olumlu sonuçlar, anketteki sorulara verilen en yüksek oranlardır.

10 ODA SANAYİCİYİ BAŞARIYLA TEMSİL EDER

11 ANKETİN EN YÜKSEK ORANI: ODA ÇALIŞANLARI İLGİLİ VE NAZİKTİR

12 ÖNE ÇIKANLAR ATR-Menşe Şahadetnamesi, Form A, Eur.1, Eur-Med Satış ve Onay İşlemleri için Alsancak Ofisimizi açarak gelirlerimize ciddi katkı sağlanması, EBSO Vakfı nın Kamu Yararına Vakıf Statüsü Kazanması Kemalpaşa OSB nin tüzel kişilik sorunun çözümü Üye Aidatında Online Ödemenin Gerçekleştirilmesi Odamız Stratejik Planının Hazırlanması ve çalışmaların bu yönde yürütülmesi, Toplam Kalite Hareketi kapsamında alınan ödüller ve yürütülen yönetim sistemleri TOBB da İzmir i ve EBSO yu en yüksek derecede temsil Türk Ticaret Kanunu ndaki birçok maddenin düzeltilmesi hususundaki girişimlerimiz Sektörel sorunların çözümü noktasında ısrarlı girişimlerimizi sürdürme 2012 yılında açıklanan Teşvik Sistemi nde uygulanan bazı maddeler Birçok sanayicimizin gerek Belediye, gerekse diğer kamu hizmetleri ile ilgili yaşadığı sıkıntıların çözümü noktasında aracı olunması.

13 KİMYA SANAYİ İSTİŞARE TOPLANTISI

14 KİMYA SANAYİ İSTİŞARE TOPLANTISI

15 DÜNYA EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ RAPORU-OCAK yılının ikinci yarısında güçlenmiş global aktivite Euro bölgesi resesyondan çıkıp toparlanmaya başlıyor Gelişmekte olan ekonomilerde yükselen ihracat talebi 2014 yılında nihai talebi destekleme yönündeki ABD bütçe görüşmeleri BÜYÜME İÇİN IMF NİN ÖNERİLERİ Gelişmiş Ekonomiler: Erken Para Politikası sıkılaştırmalarından kaçının Bilançolarınızı düzeltin Büyümeyi desteklemek için yapısal reformlar yapın Gelişmekte Olan Ekonomiler: Sermaye akımlarının kararsızlıklarından doğacak kırılganlıkları yönetin Ani kredi artışlarının ertesinde finansal istikrarınızı koruyun Büyümeyi desteklemek için yapısal reformlar yapın Gelişmiş ekonomilerde deflasyon ihtimali Gelişmekte olan ekonomilerde zayıf iç talep Euro bölgesinde durgunluk Gelişmekte olan ülkelere doğru kararsız sermaye akımı Kaynak:IMF

16 Kaynak : Uluslararası Para Fonu KÜRESEL GSYH İÇİNDEKİ PAYI (%)

17 FED: EN KIRILGAN ÜLKELER Ş -%20 Gelişmekte olan piyasalar açısından söz konusu endeksin hazırlanmasında; 1)Cari Açığın GSYH a oranı, 2) Kamu brüt borcunun GSYH a oranı, 3) 3 yıllık ortalama enflasyon, 4) Özel sektör banka borcunun GSYH a oranında son 5 yılda gerçekleşen artış, 5) Toplam dış borcun ihracata oranı, 6) Döviz rezervlerinin GSYH a oranı dikkate alınmıştır.

18 ÖNÜMÜZDEKİ RİSKLER İthalata Dayalı Büyüme Yüksek Dış Ticaret Açığı Yüksek Cari Açık Enerjide Dışa Bağımlılık Düşük Tasarruf Oranı Yatırımların Kalitesi Çift Hane Sınırına Dayanan İşsizlik Düşük Teknolojik Düzey Toplumsal Ayrışma Zemini Siyasi Kaos Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı

19 AMERİKA TİCARET ODASI TOPLANTISI

20 Kaynak: MB ve TBB Risk Merkezi ÇEKTE GERİ ÖDEME ORANI (%)

21 ÇEKLE İLGİLİ YAPMIŞ OLDUĞUMUZ ANKET SONUÇLARI 1-3 Şubat 2012 tarihli Kanun sonrasında karşılıksız çek sorunu yaşadınız mı? %83 EVET %17 HAYIR 2-Cevabınız Evet ise, son 2 yılda toplam aldığınız çekler içinde karşılıksız çeklerin payı yüzde kaçtır? ORTALAMA %14 3-TOBB ile Kredi Kayıt Bürosu arasında 1 Mart 2013 tarihinde imzalanan protokole istinaden üyelerimizin kendilerine ait Çek ve Risk raporlarına ulaşmaları ve bunları isterlerse üçüncü kişilerle paylaşmaları mümkün hale getirilmiştir. Söz konusu veri tabanına kayıt oldunuz mu? %12 EVET %88 HAYIR

22 TOBB ÇEK VE RİSK RAPORLARI

23 7. TÜRKİYE SEKTÖREL EKONOMİ ŞURASI 1. Enerji maliyetlerinin yüksek olması, 2. TRT payı ve KKDF gibi alınan fonlar ile, ÖTV gibi alınan ek vergilerin kaldırılması/indirilmesi ve KDV iadeleri 3. Teşvik sisteminin yeniden yapılandırılması, 4. Kayıtdışının önlenmesi, 5. Ar-ge teşvikleri ve Mesleki Eğitim

24 Teşekkürler

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 23 Aralık 2013 DÜNYA EKONOMİSİNDE 2013 ÜN EN LERİ 1. FED Başkanı Bernanke nin piyasaları dalgalandıran açıklamaları 2. Gelişmekte olan ülke risklerinin

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 24 Haziran 2013 ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ! İHTİYACIMIZ OLAN BARIŞ, HOŞGÖRÜ, SEVGİ DEMOKRASİ ENDEKSİ SIRALAMASI 86 2006 2008 2010 2011 2012

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı 12 Eylül 2017 DÜNYA DÖNÜŞÜYOR ÜRETİM DÖNÜŞÜMÜ DİJİTAL DÖNÜŞÜM DÜNYA DÖNÜŞÜYOR EĞİTİM DÖNÜŞÜMÜ İŞGÜCÜ

Detaylı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 22 Eylül 2014 DÜNYA BELEDİYE BAŞKANLARI YARIŞMASI 2014 Dünya Belediye Başkanları arasında yapılacak yarışma için Türkiye den sadece İzmir

Detaylı

EBSO EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI OCAK 2018

EBSO EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI OCAK 2018 EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI EBSO EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI OCAK 2018 Ankete katılan 120 firmanın sektörel dağılımı: 1.Çeşitli İmalat Sanayi (%16,7) 2.Tekstil ve Deri Ürünleri Sanayi (%15,8) 3.Demir-Çelik,

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 17 Mart 2015 SUNUM İÇERİĞİ 1. TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YURTİÇİNDEN VE YURTDIŞINDAN GENEL GÖRÜNÜMÜ 2. ÜYE MEMNUNİYETİ VE LİDERLİK

Detaylı

Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 28 Şubat 2011

Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 28 Şubat 2011 ŞUBAT AYI MECLĐS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 28 Şubat 20 2 YIL BOYUNCA VERDĐĞĐNĐZ DESTEK ĐÇĐN TEŞEKKÜRLER 200 YILINDA ÖNE ÇIKANLAR EBSO Vakfı nın Kamu Yararına Vakıf Statüsü Kazanması

Detaylı

2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması. 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları

2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması. 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları 2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları EĞİLİM ARAŞTIRMASI SONUÇLARI 2 İller İZMIR 8% İSTANBUL 50% BURSA 8% ANKARA 7% KOCAELI 3% KONYA 2% KAYSERI 2% MANISA

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 3 Temmuz 207 5 TEMMUZ DEMOKRASİ VE BİRLİK GÜNÜ BASIN TOPLANTISI YENİ KABİNE İŞSİZLİK AZALIYOR MU? 5,0 28.57 28.500 2,0 9,0, 26.275 0,9 26.456

Detaylı

ORTA VADELİ PROGRAM ( ) 8 Ekim 2014

ORTA VADELİ PROGRAM ( ) 8 Ekim 2014 ORTA VADELİ PROGRAM (2015-201) 8 Ekim 2014 DÜNYA EKONOMİSİ 2 2005 2006 200 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 T 2015 T Küresel Büyüme (%) Küresel büyüme oranı kriz öncesi seviyelerin altında seyretmektedir.

Detaylı

2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması. 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları

2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması. 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları 2017 yılı İhracatçı Eğilim Araştırması 1. Çeyrek Gerçekleşme 2. Çeyrek Beklenti Sonuçları Çin ve ABD Ziyaretleri 2 Tüm Dünyaya İhracat 3 2017 İhracat 30,00% 2017 İhracat Rakamları (TİM Verileri) 20,00%

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER 2013 2014 2015 2016 2017 2017* GSYH (Milyar $) 823,0 799,3 719,6 221,5-756 (2016 yılı III. Dönem) GSYH Büyüme Hızı (%) 4,2 3,0 4,0-1,8-4,4

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU BÜYÜME 2012 yılı ikinci çeyreğe ilişkin hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla değeri bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 17 Haziran 2014

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 17 Haziran 2014 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 17 Haziran 2014 Ali EREN İSO Yönetim Kurulu Üyesi MAKİNE, AKSAM VE METAL EŞYA İMALATI 27. Grup Genel Amaçlı Makine ve Aksam Sanayii 28. Grup Özel Amaçlı Makine Sanayii

Detaylı

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI

SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI SUNGURLU TİCARET BORSASI 2015 YILI İŞ PLANI Oranı Planlanan Maliyet STRATEJİK ALAN 1. HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTME Stratejik Amaç 1.1. Temel Üye Hizmetlerinin

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 28 Nisan 2014 MALEZYA-TÜRKİYE STA VE VİZE ANLAŞMASI MALEZYA-TÜRKİYE İHRACAT KOMPOZİSYONU TÜRKİYE İHRACATI (2013) % MALEZYA İTHALATI (2013) 1 Motorlu

Detaylı

Adnan YILDIRIM. Türk Eximbank Genel Müdürü. İstanbul Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Bilgilendirme Sunumu İstanbul 18 Ekim 2018

Adnan YILDIRIM. Türk Eximbank Genel Müdürü. İstanbul Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Bilgilendirme Sunumu İstanbul 18 Ekim 2018 Adnan YILDIRIM Türk Eximbank Genel Müdürü İstanbul Kimyevi Maddeleri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Bilgilendirme Sunumu İstanbul 18 Ekim 2018 Genel Olarak Türk Eximbank 8. Kredi Büyüklüğünde Türkiye

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( )

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU ( ) YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU (25.05.2018-28.06.2018) Sayın Meclis Üyeleri, Oda Meclisimizin 28 Haziran 2018 tarih ve 04 sayılı toplantısının gündeminde yer alan, Yönetim Kurulumuzun 25.05.2018-28.06.2018

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri GSYH (Milyar $) (2016 yılı) GSYH Büyüme Hızı (%) (2016 yılı IV. Dönem) Sanayi Üretim Endeksi (%) (Ocak 2017) Kapasite Kullanım Oranı (%) (Mart 2017) MAKROEKONOMİK

Detaylı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Dünya da ve Türkiye de Ekonomik Görünüm

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği. Dünya da ve Türkiye de Ekonomik Görünüm Dünya da ve Türkiye de Ekonomik Görünüm M. Rifat Hisarcıklıoğlu Kartepe, 12 Nisan 2014 Dünya 2013 Yeni Küresel Trendler 1. Finans haritası değişiyor 2. Ticaretin kuralları değişiyor 3. Enerji haritası

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri GSYH (Milyar $) (2016 yılı) GSYH Büyüme Hızı (%) (2016 yılı IV. Dönem) Sanayi Üretim Endeksi (%) (Mart 2017) Kapasite Kullanım Oranı (%) (Mayıs 2017) MAKROEKONOMİK

Detaylı

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ

IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ IMF KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜMÜ Hazırlayan: Sıla Özsümer AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı IMF Küresel Ekonomik Görünümü IMF düzenli olarak hazırladığı Küresel Ekonomi Görünümü

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı. 25 Şubat 2019

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı. 25 Şubat 2019 MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 25 Şubat 2019 T.C. HAZİNE VE MALİYE BAKANI İLE ORTAK TOPLANTI SAYIN BAKANA NE İLETTİK? Batının yeniden üretime talip olması ile birlikte; bir

Detaylı

TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter

TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ. Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter TÜRKİYE PLASTİK SEKTÖRÜ 2014 YILI 4 AYLIK DEĞERLENDİRMESİ ve 2014 BEKLENTİLERİ Barbaros Demirci PLASFED - Genel Sekreter 2013 yılı, dünya ekonomisi için finansal krizin etkilerinin para politikaları açısından

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER 2013 2014 2015 2016 2017 2017* GSYH (Milyar $) 823,0 799,3 719,6 221,5-756 (2016 yılı III. Dönem) GSYH Büyüme Hızı (%) 4,2 3,0 4,0-1,8-4,4

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER (NİSAN 2015)

TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER (NİSAN 2015) TÜRKİYE EKONOMİSİ MAKRO EKONOMİK GÖSTERGELER (NİSAN 2015) Hane Halkı İşgücü İstatistikleri 2014 te Türkiye de toplam işsizlik %10,1, tarım dışı işsizlik ise %12 olarak gerçekleşti. Genç nüfusta ise işsizlik

Detaylı

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU

ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI DIŞ PAYDAŞ ANKET ANALİZ RAPORU 1.Araştırmanın Amacı ve Önemi Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası nın verdiği hizmetlerin kapsamı içindeki dış paydaşlarının müşterek ihtiyaçlarının

Detaylı

KAYSERİ SANAYİ ODASI. SLOVAKYA ÜLKE RAPORU 27 Kasım 2018

KAYSERİ SANAYİ ODASI. SLOVAKYA ÜLKE RAPORU 27 Kasım 2018 KAYSERİ SANAYİ ODASI SLOVAKYA ÜLKE RAPORU 27 Kasım 2018 SLOVAKYA Ülke Raporu Resmi Adı : Slovakya Cumhuriyeti Yönetim Biçimi : Parlamenter Demokrasi. Başkent : Bratislava Nüfus : 5.445.040 (2018 verl.)

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry ARALIK 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI 2015 ARALIK / AFYONKARAHİSAR İHRACATI İlimizin

Detaylı

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015

MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 MESLEK KOMİTELERİ ORTAK TOPLANTISI 11 Eylül 2015 Bülent İYİKÜLAH 14. Grup Meslek Komitesi Başkanı TEKSTİL ÜRÜNLERİ VE GİYİM EŞYASI İMALATI 7. Grup İplik Sanayii 8. Grup Dokuma Kumaş Sanayii 9. Grup Tekstil

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri GSYH (Milyar $) (2017 yılı I. Dönem (Ocak-Mart)) GSYH Büyüme Hızı (%) (2017 yılı I. Dönem (Ocak-Mart)) Sanayi Üretim Endeksi (%) (Nisan 2017) Kapasite Kullanım Oranı

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri GSYH (Milyar $) (2016 yılı III. Dönem) GSYH Büyüme Hızı (%) (2016 yılı III. Dönem) İmalat Sanayi Üretimi (%) MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER 2012 2013 2014 2015 2016 2016

Detaylı

08 Kasım 2012. Ankara

08 Kasım 2012. Ankara 08 Kasım 2012 Ankara KOBİ ler ve KOSGEB Türkiye de KOBİ tanımı KOBİ tanımı 250 den az çalışan istihdam eden, Yıllık bilanço veya net satış hasılatı 25 milyon TL yi geçmeyen işletmeler Ölçek Çalışan Sayısı

Detaylı

EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI OCAK 2012

EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI OCAK 2012 EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI OCAK 2012 ODAMIZ TARAFINDAN HAZIRLANAN EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI 2012 YILINDA HÜKÜMET TARAFINDAN ELE ALINMASI İSTENİLEN KONULAR Yeni bir Anayasa hazırlanması

Detaylı

İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM DURUM RAPORU 2018/I

İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM DURUM RAPORU 2018/I İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM DURUM RAPORU 2018/I Mayıs 2018 AÇIKLAMA Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak; 1980 yılından bu yana «İmalat Sanayiinde Kapasite Kullanım Durumu» çalışmasını yürütüyoruz.

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI

STRATEJİK PLAN (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLANI STRATEJİK PLA (2015-2018) 2015 YILI FAALİYET PLAI Faaliyet OCAK ŞUBAT MART İSA MAYIS Zaman ve Stres Yönetimi Eğitimi Müşteri/ ve İletişim Teknikleri Office ve oda programları eğitimi Performans değerlendirme

Detaylı

EKONOMĐK GÖSTERGELERDE SON DURUM

EKONOMĐK GÖSTERGELERDE SON DURUM EKİM AYI MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 25 Ekim 2010 EKONOMĐK GÖSTERGELERDE SON DURUM 85,0 80,0 75,0 70,0 65,0 60,0 80,8 KAPASİTE KULLANIM ORANI(%) 77,3 68,0 73,5 SANAYİ ÜRETİMİ

Detaylı

plastik sanayi İKİNCİ 500 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK FİRMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri

plastik sanayi İKİNCİ 500 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK FİRMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri plastik sanayi 2013 ISO - İSTANBUL SANAYİ ODASI SIRALAMASINDA İKİNCİ 500 FİRMA İÇİNE GİREN PLASTİK FİRMALARININ DEĞERLENDİRİLMESİ Plastik Sanayicileri Derneği Barbaros DEMİRCİ PLASFED Genel Sekreteri Barbaros

Detaylı

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI TEMMUZ AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI AĞUSTOS AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN AĞUSTOS AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE

Detaylı

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU

CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU CİGNA FİNANS EMEKLİLİK VE HAYAT A.Ş. PARA PİYASASI LİKİT KAMU EMEKLİLİK YATIRIM FONU 01.01.2015 30.06.2015 DÖNEMİ ALTI AYLIK RAPORU Bu rapor Cigna Finans Emeklilik ve Hayat A.Ş. Para Piyasası Likit Kamu

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON EGE BÖLGESİ SANAYİ ODASI AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU % TÜFE ÜFE Ekim 2011 2012 2011 2012 Yıllık 7,66 7,80 12,58 2,57 Yıllık Ort. 5,93 9,53 10,26 7,80 Aylık

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİ TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU KOMİTE ÜYELERİ SEKTÖREL

Detaylı

TÜRKİYE EKONOMİSİNE BAKIŞ

TÜRKİYE EKONOMİSİNE BAKIŞ Kordon Rotary Toplantısı /9 Temmuz 2014 TÜRKİYE EKONOMİSİNE BAKIŞ Ender YORGANCILAR EBSO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Başkan Yardımcısı ABD FED in son toplantısı ndan sürpriz çıkmadı. Varlık alım programını

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ VE ATIK YÖNETİMİ DESTEKLERİ Ahmet GÜNEŞ Dış Ticaret Uzmanı ANKARA 21/10/2015 1 SUNUM PLANI 1. Teşvik Sisteminin

Detaylı

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ

YALVAÇ TİCARET VE SANAYİ ODASI 2017 YILI FAALİYET TAKVİMİ Ocak Şubat 1 PERSONEL TOPLANTISI Ayın İlk Salı Günü Aylık personel toplantısı gruplar ayın 23'ü 4 PERSONEL EĞİTİM TALEPLERİNİN ALINMASI Ay İçerisinde Personel eğitim talepleri alınması 5 PERSONEL PERFORMANS

Detaylı

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU)

EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) EK C-9 (SEKTÖREL TİCARET HEYETİ PROGRAMI SONUÇ RAPORU) İşbirliği Kuruluşu Tarafından Hazırlanacak) İşbirliği Kuruluşu Adı Programın Adı UŞAK TİCARET VE SANAYİ ODASI İRAN STH İŞ GEZİSİ RAPOR ŞABLONU: GİRİŞ:

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 22 Mayıs 2017, Sayı: 21. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 21 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ

YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü YATIRIM TEŞVİK SİSTEMİ Ahmet GÜNEŞ Dış Ticaret Uzmanı BURSA 21/05/2015 1 SUNUM PLANI 1. Yeni Teşvik Sisteminin Hazırlık Süreci

Detaylı

KÜRESEL GELİŞMELER, TÜRKİYE EKONOMİSİ VE İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜ Prof. Dr. SADİ UZUNOĞLU

KÜRESEL GELİŞMELER, TÜRKİYE EKONOMİSİ VE İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜ Prof. Dr. SADİ UZUNOĞLU KÜRESEL GELİŞMELER, TÜRKİYE EKONOMİSİ VE İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜ Prof. Dr. SADİ UZUNOĞLU Dünya Ekonomisinde Büyüme Performansı 02 uzunoglusadi@gmail.com 03 uzunoglusadi@gmail.com 04 uzunoglusadi@gmail.com

Detaylı

Faaliyet Raporu 2015

Faaliyet Raporu 2015 Faaliyet Raporu 2015 İç Yazışma Kime: Yönetim Kurulu, Genel Sekreter Bilgi: Meclis Başkanı Kimden: Semra Ispartaloğlu Tarih: 28.01.2015 Konu: 27.01.2015 tarihli memnuniyet anketine ilişkin değerlendirme

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 27 Temmuz 2015, Sayı: 20. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 20 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya İnci Şengül 1 DenizBank

Detaylı

İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM DURUM RAPORU 2018/III

İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM DURUM RAPORU 2018/III İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM DURUM RAPORU 2018/III Ekim 2018 AÇIKLAMA Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak; 1980 yılından bu yana «İmalat Sanayiinde Kapasite Kullanım Durumu» çalışmasını yürütüyoruz.

Detaylı

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI. 15 Kasım 2012 İSTANBUL. Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü

T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI. 15 Kasım 2012 İSTANBUL. Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI YENİ TEŞVİK SİSTEMİ YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI 15 Kasım 2012 İSTANBUL Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü 1. HAZIRLIK SÜRECİ YENİ TEŞVİK SİSTEMİNİN HEDEFLERİ Ø

Detaylı

EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI ARALIK 2010

EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI ARALIK 2010 EKONOMİK DEĞERLENDİRME ANKET SONUÇLARI ARALIK 2010 2010 YILI EKONOMİK GERÇEKLEŞMELER, 2011 YILI BEKLENTİLERE İLİŞKİN ANKET DEĞERLENDİRMESİ GERÇEKLEŞME VE BEKLENTİ ORANLARI (%) 2009 2010 2011 Beklenti %

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve Orta Vadeli Program. 22 Kasım 2013

Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve Orta Vadeli Program. 22 Kasım 2013 Dünya ve Türkiye Ekonomisindeki Gelişmeler ve Orta Vadeli Program 22 Kasım 201 Büyüme Tahminleri (%) 4, 4,1 Küresel Büyüme Tahminleri (%) 4,1,2,0 ABD Büyüme Tahminleri (%) 2,,,,,,1,6,6 2,8 2,6 2,4 2,2

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri GSYH (Milyar $) (2017 yılı I. Dönem (Ocak-Mart)) GSYH Büyüme Hızı (%) (2017 yılı I. Dönem (Ocak-Mart)) Sanayi Üretim Endeksi (%) (Haziran 2017) Kapasite Kullanım

Detaylı

BACADER e-bülten NİSAN 2014

BACADER e-bülten NİSAN 2014 BACADER e-bülten NİSAN 2014 011 BACACI SEVİYE 3 VE BACACI SEVİYE 4 EĞİTİMLERİ İSTANBUL DA YAPILDI Baca firmalarının ihtiyacı olan BACACI Seviye 3 ve BACACI Seviye 4 Eğitimleri İstanbul BACADER Ofis'te

Detaylı

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18

7,36% 5,1% 15,4% 10,1% 87,1 57,1 2,7 17,75% Mayıs 18 Nisan 18 Mayıs 18 Haziran 18 ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4,56 Altın (USD) 1.250 Haziran 18 EUR/TRY 5,31 Petrol (Brent) 79,4 BİST - 100 96.520 Gösterge Faiz 19,2 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7,36% 5,1% 15,4% 10,1%

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU ENFLASYON AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU % TÜFE ÜFE Ocak 2011 2012 2011 2012 Yıllık 4,90 10,61 10,80 11,13 Yıllık Ort. 8,28 6,95 8,89 11,11 Aylık 0,41 0,56 2,36 0,38 Yeni

Detaylı

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU

AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU AÇIKLANAN SON EKONOMİK GÖSTERGELERDE AYLIK DEĞERLENDİRME RAPORU BÜYÜME 2011 yılı dördüncü döneme ilişkin hesaplanan gayri safi yurtiçi hasıla değeri bir önceki yılın aynı dönemine göre sabit fiyatlarla

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry HAZİRAN 2015 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI İLİMİZ İHRACAT RAKAMI 2015 MAYIS / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri GSYH (Milyar $) (2017 yılı II. Dönem (Nisan-Haziran) GSYH Büyüme Hızı (%) (2017 yılı II. Dönem (Nisan-Haziran)) Sanayi Üretim Endeksi (%) (Ağustos 2017) Kapasite

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN HAZİRAN 2017 YIL 2 SAYI 28 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:28 (02.06.2017) SÜLEYBE-ŞEFİK ÖZTÜRK HUZUREVİ MÜDÜRÜNDEN YÖNETİM KURULU BAŞKANIMIZ

Detaylı

HİZMETE ÖZEL GİRİŞ YOİKK Sekreteryası Son güncelleme: Ağustos 2008

HİZMETE ÖZEL GİRİŞ YOİKK Sekreteryası Son güncelleme: Ağustos 2008 GİRİŞ Türkiye de Ar-Ge faaliyetlerinin ve yenilikçiliğin desteklenmesi yolu ile rekabet gücünün artırılması hususu temel politika metinlerinde önemle üzerinde durulan hususlardandır. Bu konunun önemi Yatırım

Detaylı

İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM DURUM RAPORU 2018/IV

İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM DURUM RAPORU 2018/IV İMALAT SANAYİİNDE KAPASİTE KULLANIM DURUM RAPORU Ocak 2019 AÇIKLAMA Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak; 1980 yılından bu yana «İmalat Sanayiinde Kapasite Kullanım Durumu» çalışmasını yürütüyoruz. Geçmişte

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri GSYH (Milyar $) (2017 yılı II. Dönem (Nisan-Haziran) GSYH Büyüme Hızı (%) (2017 yılı II. Dönem (Nisan-Haziran)) Sanayi Üretim Endeksi (%) (Temmuz 2017) Kapasite Kullanım

Detaylı

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI KASIM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ARALIK AYI FAALİYETLERİ ODAMIZ MESLEK KOMİTELERİNİN KASIM AYI TOPLANTILARINDA TOPLAM 15 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI HAZİRAN 2015

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI HAZİRAN 2015 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI TEMMUZ 2015

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI TEMMUZ 2015 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

Mayıs. Sanayi sektörünün. Reel Kesimin Beklentileri İyileşti Tüketici Güveni Haziran da Zayıfladı. Kapasite Kullanımı Güçlenmeyi Sürdürdü

Mayıs. Sanayi sektörünün. Reel Kesimin Beklentileri İyileşti Tüketici Güveni Haziran da Zayıfladı. Kapasite Kullanımı Güçlenmeyi Sürdürdü TEMMUZ 17 Mayıs ayında 19, seviyesine yükselen Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE), Haziran da 11, olarak kaydedildi. Bu dönemde RKGE kapsamındaki alt endekslerin büyük bölümünde olumlu gelişimler görüldü.

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI EKİM 2015

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI EKİM 2015 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

30 Temmuz 2018 MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

30 Temmuz 2018 MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 30 Temmuz 2018 MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı CUMHURBAŞKANLIĞI TEŞKİLAT ŞEMASI DEVLET DENETLEME KURULU MİLLİ GÜVENLİK KURULU MİLLİ İSTİHBARAT BAŞKANLIĞI GENELKURMAY BAŞK. SAVUNMA

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 14 Kasım 2016, Sayı: 44. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 44 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

E-İleti Toplantıları S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE

E-İleti Toplantıları S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE Sayı : 96155777-TİM.EİB.GSK.06.15/2729 İzmir, 09/03/2017 Konu : 2016 Yılı Olağan Genel Kurul E-İleti Toplantıları Sayın Üyemiz, S İ R K Ü L E R BÜTÜN ÜYELERE Birliklerimizin 2016 yılı Olağan Genel Kurul

Detaylı

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi

Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748. Fiili Tüketim Belgesi 1 . Kaydedilen Üye Silinen Üye TOPLAM ÜYE SAYISI 215 91 1748 Kapasite Raporu 425 Adet Ekspertiz Raporu 144 Adet Fiili Tüketim Belgesi 93 Adet 2 3 . 54 TOPLANTI, SEMİNER, PANEL VE KONFERANS DÜZENLENDİ.

Detaylı

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak

Hedef Çalışan Memnuniyetini Arttırmak Kurumsal Yapının Güçlendirilmesine İlişkin Amaç Stratejik Amaç 1.1 Borsanın Kurumsal Yönetim Yaklaşımı ile Yönetilmesi Hedef 1.1.1 Borsada Kurumsal Yönetim İlkeleri Konusunda Farkındalık Oluşturmak Strateji

Detaylı

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz..

Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. Gücünüzle güçlüyüz, Gücümüzle güç katıyoruz.. 2014 YILINI BÜYÜK ORANDA KURUMSAL ALT ve ÜST YAPI ÇALIŞMALARINA AYIRDIK KURUMSAL ALT YAPI ÇALIŞMALARI İş süreci yönetiminde Dünyaca ünlü firmaların (Mercedes,

Detaylı

Đşbirliği Kuruluşlarının sunacağı projelerle; -Đhtiyaç analizleri. -Eğitim ve danışmanlık programları

Đşbirliği Kuruluşlarının sunacağı projelerle; -Đhtiyaç analizleri. -Eğitim ve danışmanlık programları KASIM AYI MECLĐS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 29 Kasım 2010 ATAMIZI SAYGIYLA VE MĐNNETLE ANDIK. EBSO KUZEY IRAK ĐŞ GEZĐSĐNDE ULUSLARARASI REKABETÇĐLĐĞĐN GELĐŞTĐRĐLMESĐNĐN DESTEKLENMESĐ

Detaylı

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar

7.26% 9.9% 10.8% 10.8% % Mart 18 Şubat 18 Mart 18 Nisan 18 AYLIK EKONOMİ BÜLTENİ ÖZET GÖSTERGELER. Piyasalar ÖZET GÖSTERGELER Piyasalar USD/TRY 4.04 Altın (USD) 1,313 Nisan 18 EUR/TRY 4.90 Petrol (Brent) 75.9 BİST - 100 104,283 Gösterge Faiz 14.4 Büyüme Sanayi Üretimi Enflasyon İşsizlik 7.26% 9.9% 10.8% 10.8%

Detaylı

Toplam (*) Diğer hazır değerler 3 aydan kısa vadeli kredi kartı slip alacaklarını içermektedir.

Toplam (*) Diğer hazır değerler 3 aydan kısa vadeli kredi kartı slip alacaklarını içermektedir. FORMET ÇELİK KAPI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. 31.03.2018 TARİHLİ MALİ TABLOLARI DİPNOTLARI 3. Nakit ve Nakit Benzerleri Nakit ve nakit benzerleri aşağıdaki gibidir : Kasa - - Banka mevduatı 3.226.486 1.978.659

Detaylı

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER

DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER DIŞ TİCARET BEKLENTİ ANKETİ 2011 2. ÇEYREĞİNE İLİŞKİN BEKLENTİLER 18 Nisan 2011 DIŞ TİCARET MÜSTEŞARLIĞI EKONOMİK ARAŞTIRMALAR VE DEĞERLENDİRME GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GİRİŞ "Öncü Göstergeler" Erken Uyarı Mekanizmaları

Detaylı

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI

EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI EKONOMİK DURUM TESPİT ANKET SONUÇLARI Ankete Katılım: 1998 yılından bu tarafa düzenlenen anketimize bu dönem 46 firmadan cevap gelmiştir. Bu miktar toplam üyelerimizin %6,8 ine karşılık gelmektedir. Ankete

Detaylı

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ

İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ İSTANBUL EKONOMİK ARAŞTIRMALAR DERNEĞİ Hocaların Gözüyle 2015 Yılında Türkiye Ekonomisi Araştırması Kantitatif Araştırma Özeti Aralık 2014 İstanbul ARAŞTIRMA EKİBİ Prof. Dr. Mehmet Hüseyin Bilgin İEAD

Detaylı

İş Dünyasının Önünü Açan Düzenlemeler - 1 TOBB Nefes Kredileri (2017 ve 2018)

İş Dünyasının Önünü Açan Düzenlemeler - 1 TOBB Nefes Kredileri (2017 ve 2018) İş Dünyasının Önünü Açan Düzenlemeler - 1 TOBB Nefes Kredileri (2017 ve 2018) 2 yılda yaklaşık 100 bin KOBİ ye 12 milyar TL kredi sağladık Nefes Kredisi Adet Kredi (milyar TL) 2017 27.206 2,6 2018-1 48.347

Detaylı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı

MECLİS TOPLANTISI. Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı MECLİS TOPLANTISI Ender YORGANCILAR Yönetim Kurulu Başkanı 27 Haziran 2016 ŞEHİT AİLELERİMİZLE İFTAR BULUŞMASI ANKARA ZİYARETİ VERGİYE İLİŞKİN DÜZENLEMELER 1. Bütün şirket kuruluşuna ilişkin vergi mükellefiyeti

Detaylı

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU

YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU AFYONKARAHİSAR TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU FAALİYET RAPORU 23.02.2018-22.03.2018 1 KAYIT, DEĞİŞİKLİK ve TERKLER 23.02.2018-22.03.2018 tarihleri arasında Odamıza; 35 yeni üye kaydedilmiş, 97

Detaylı

Ekonomi Bülteni. 13 Şubat 2017, Sayı: 7. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı

Ekonomi Bülteni. 13 Şubat 2017, Sayı: 7. Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomi Bülteni, Sayı: 7 Yurt Dışı Gelişmeler Yurt İçi Gelişmeler Finansal Göstergeler Haftalık Veri Akışı Ekonomik Araştırma ve Strateji Dr. Saruhan Özel Ezgi Gülbaş Orhan Kaya Deniz Bayram 1 DenizBank

Detaylı

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER

MAKROEKONOMİK GÖSTERGELER Türkiye Geneli Makro Ekonomik Verileri GSYH (Milyar $) (2017 yılı II. Dönem (Nisan-Haziran) GSYH Büyüme Hızı (%) (2017 yılı II. Dönem (Nisan-Haziran)) Sanayi Üretim Endeksi (%) (Eylül 2017) Kapasite Kullanım

Detaylı

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ

Doğu Marmara ABİGEM AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ N :19 - EKİM 2016 AVRUPA İŞLETMELER AĞI (EEN) DOĞU MARMARA KONSORSİYUMU E-BÜLTENİ Doğu Marmara ABİGEM MİDEST ULUSLARARASI ALT YÜKLENİCİLİK FUARI ZİYARETİ Doğu Marmara ABİGEM organizasyonunda 05-08 Aralık

Detaylı

ÇORLU TİCARET ve SANAYİ ODASI 2017 YILI ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ ANALİZ RAPORU

ÇORLU TİCARET ve SANAYİ ODASI 2017 YILI ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ ANALİZ RAPORU ÇORLU TİCARET ve SANAYİ ODASI 2017 YILI ÜYE MEMNUNİYET ANKETİ ANALİZ RAPORU Raporun amacı; ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI hakkındaki üye ihtiyaçlarının belirlenmesi, iyileştirmeye ve geliştirmeye açık alanların

Detaylı

ZLĐ VE STOCKHOLM ODALARI PROJESĐ

ZLĐ VE STOCKHOLM ODALARI PROJESĐ AB-TR ODALARI ORTAKLIK ĐŞBĐRL RLĐĞĐ HĐBE PROGRAMI KADIN GĐRĐŞĐG ĐŞĐMCĐLĐĞĐNĐ GELĐŞ ĐŞTĐRMEK ĐÇĐN N DENĐZL ZLĐ VE STOCKHOLM ODALARI ĐŞBĐRL RLĐĞĐ PROJESĐ (D & S for DWE) AB-TR Odaları Ortaklık Đşbirliği

Detaylı

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU

STRATEJİK PLAN (2015-2018) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU STRATEJİK PLAN (215-218) HEDEF-FAALİYET-MALİYET TABLOSU Kurumsal Kaynakların Geliştirilmesi Zaman ve Stres Yönetimi eğitimi Etkinlik Katılımcı 25 25 25 25 1.2 1.2 1.4 1.4 Liderlik eğitimi Etkinlik Katılımcı

Detaylı

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015

INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 INTERNATIONAL MONETARY FUND IMF (ULUSLARARASI PARA FONU) KÜRESEL EKONOMİK GÖRÜNÜM OCAK 2015 Hazırlayan: Ekin Sıla Özsümer AB ve Uluslararası Organizasyonlar Şefliği Uzman Yardımcısı IMF Küresel Ekonomik

Detaylı

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI

KAHRAMANMARAŞ TİCARET VE SANAYİ ODASI 1 AĞUSTOS 217 Türkiye-Kahramanmaraş Açılan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Kapanan Şirketler Türkiye-Kahramanmaraş Yatırım Teşvikleri Türkiye-Kahramanmaraş Yıllar İtibariyle İhracat ve İthalatı Türkiye-Kahramanmaraş

Detaylı

AB hukuku ve mevzuatına ilişkin bilgilendirme faaliyetleri Uluslararası pazarlara yönelik eşleştirme faaliyetleri AB uyum sürecinde spesifik

AB hukuku ve mevzuatına ilişkin bilgilendirme faaliyetleri Uluslararası pazarlara yönelik eşleştirme faaliyetleri AB uyum sürecinde spesifik COSME 2015 2020 CIP 2008 2014 Türkiye ye Avrupa Birliğine adaylık statüsü verilmesinin ardından siyasi ve ekonomik reform sürecini hızlandırmak için Türkiye nin, Avrupa Birliği merkezi ağına katılmasına

Detaylı

VE GÜNCELLEME 17 İŞLEMLERİ. 17.1. Kayıt ve Terkin

VE GÜNCELLEME 17 İŞLEMLERİ. 17.1. Kayıt ve Terkin 17 İŞLEMLERİ 17 ÜYE 17.1. Kayıt ve Terkin KAYITLARI VE GÜNCELLEME 2009 yılında 187 firmanın Odamız a kaydı yapılmıştır. Terk, vefat ve benzeri sebeplerle sınaî faaliyeti kalmayan gayrifaal firmaların durumları

Detaylı

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ

-224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ . -224 YENİ ÜYE KAYDI -1557 Sİ FAAL OLMAK ÜZERE TOPLAM ÜYE SAYIMIZ 1744-408 KAPASİTE RAPORU -130 EKSPERTİZ RAPORU -83 ADET FİİLİ TÜKETİM BELGESİ MUHTELIF KONULARDA 25 EĞİTİM DÜZENLENDİ.493 SANAYİCİMİZ

Detaylı

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ TÜRKİYE KİMYA SANAYİ MECLİSİ 2015 YILI FAALİYET RAPORU Türkiye Kimya Sanayi Meclisi; plastik, boya, soda ve krom kimyasalları, temizlik ürünleri, akrilik ve karbon elyaf,

Detaylı