Nesrin SERİN Genel Müdür. Değerli Dostlarımız,

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Nesrin SERİN Genel Müdür. Değerli Dostlarımız,"

Transkript

1

2 Değerli Dostlarımız, 2012 yılının son sayısını sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Geride bıraktığımız sene süresince yaptığımız çalışmaların genel bir özetini sizlerle paylaşmak isterim. USB Bülten paydaşlarımız ve müşterilerimiz ile sistem, ürün ve personel belgelendirme sektörüne yönelik gelişmeleri ve USB projelerini aktardığımız bir paylaşım platformu olarak sizlerden gelen geri bildirimlerin de etkisi ile çıtasını her yıl biraz daha yükselterek, yolculuğuna devam etmektedir yılında da ulusal ve uluslar arası gelişmeler ile müşteri talep ve ihtiyaçlarına bağlı olarak ön gördüğümüz ve önümüzdeki yıl sizlerle USB Bülten dahil farklı platformlarda paylaşacağımız yeni ve yenilikçi hizmetler ile buluşmayı planlıyoruz. USB, 2010 yılında T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nın onayı ile İyi Tarım Uygulamaları bitkisel ürünler kapsamında başladığı çalışmalara 2011 yılında TÜRKAK tarafından TS EN Ürün Belgelendirme Standardı kapsamında akredite olarak 2012 yılında da yetkin ve tecrübeli kadrosu ile denetimlere geçtiğimiz yıllara oranla artarak devam etmiştir yılından itibaren devam eden METRO Yaş Meyve Sebze Tedarikçileri Denetim Projesi 2012 yılında da artan tedarikçi sayısıyla başarıyla sürdürülmüş olup 2013 yılında su ürünleri tedarikçilerini de kapsama dahil edilmesi kararı ile geliştirilecektir. T.C. Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi kapsamında 32 kamu kurumu ile yürütülmüş olup, USB yönetiminde kamu kurumlarında da konusunda uzman ve deneyimli denetçi kadrosu ile başarılı şekilde tamamlanmıştır. Her yıl olduğu gibi sektöründe lider pek çok kuruluş ulusal ve uluslar arası belgelendirme hizmetleri için USB yi tercih etmiştir. USB 2012 yılında kurumlara özel ve genel katılıma açık olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimiz ile 1500 e yakın kişiye ulaşmış durumdadır. USB Bülten okuyucularımızın yeni yılını içtenlikle kutlar, 2013 yılının dilediğinizce geçmesini temenni ederim. Saygılarımla, Nesrin SERİN Genel Müdür

3 USB ve Doğu Marmara kalkınma Ajansı İşbirliği İle Gerçekleştirilen MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi Tamamlandı USB Ulusal Sistem Belgelendirme olarak, T.C.Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile birlikte MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi kapsamında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden Kalkınma Ajansı tarafından seçilen kurumların Belgelendirme faaliyetleri ise Aralık 2012 sonunda tamamlanmıştır. (devamı 3. sayfada) Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler USB Genel Müdürü Nesrin SERİN Bloomberg HT Kanalında Yayınlanan İş Rehberi Programına Katıldı TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve USB Ulusal Sistem Belgelendirme Genel Müdürü Nesrin SERİN, 04 Aralık 2012 tarihinde Bloomberg HT TV Kanalında yayınlanan İş Rehberi Programı na katıldı. (devamı 3. sayfada) USB Genel Müdürü Nesrin SERİN TEB Kobi Akademi Tarım Buluşmaları Konferansına Konuk Konuşmacı Olarak Katıldı USB Ulusal Sistem Belgelendirme Genel Müdürü Nesrin SERİN, 13 Aralık 2012 tarihinde İzmir de gerçekleştirilen TEB Kobi Akademi Tarım Buluşmaları konferansına İyi Tarım Uygulamaları kapsamında konuk konuşmacı olarak katıldı. (devamı 4. sayfada) USB nin Temsilcisi Olduğu NSF-CMi İsim Değiştirdi NSF-CMi hizmetleri, 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren NSF International Global Food Division nın bir kolu olarak NSF Certification adı altında devam edecektir. Bu isim değişikliği ile birlikte hizmetlerimizde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. (devamı 4. sayfada) USB, İZSİAD tarafından Gerçekleştirilen İş Günleri Fuarı na Katıldı USB Ulusal Sistem Belgelendirme olarak, İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) tarafından bu yıl 30 Kasım 01 Aralık 2012 tarihlerinde üçüncüsü gerçekleştirilen İş Günleri Fuarı na katıldı. (devamı 5. sayfada) USB den Haberler USB, TS EN ISO 45011:2001 Standardı na göre İTU İyi Tarım Uygulamaları Kapsamında TÜRKAK ın Gözetim Denetiminden Geçti. BRC Denetçimiz Semira Özeren IFS Denetçiliğine Hak Kazandı. İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (IZSU) çalışanlarına Mikrobiyoloji Laboratuarlarının Akreditasyonu Eğitimi Verildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi Verildi. Arslantürk Tarım Ürünleri A.Ş. Çalışanları ve Yöneticilerine İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi Verildi. Çeşme Paparazzi ye Sezon Boyunca Hijyen Denetimi Gerçekleştirildi. IPC-TQNet Onaylı ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Baş Denetçi Eğitimi Verildi. MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi Kapsamında Denetimi Yapılarak ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya Hak Kazanan Kurumlar. (devamı 6 8. sayfalarda) Belgelendirdiğimiz Bazı Kuruluşlar (9 10. sayfalarda) İletişim Bilgilerimiz (11. sayfada)

4 Sayfa 1 GÜNCEL Sayfa 3 S S USB ve Doğu Marmara kalkınma Ajansı İşbirliği İle Gerçekleştirilen MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi Tamamlandı USB Ulusal Sistem Belgelendirme olarak, T.C.Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile birlikte MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi kapsamında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden Kalkınma Ajansı tarafından seçilen valilik, kaymakamlık, belediye, il özel idaresi gibi kamu kurumlarının ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistem Standardı na uygunluk sağlamaları için kalite yönetimi, süreç yönetimi ve iç denetçi eğitimleri Nisan- Ağustos 2012 arasında, ön denetim ve belgelendirme denetimleri ise Eylül - Aralık 2012 arasında tamamlanmıştır. Projenin devamı sırasında T.C.Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) nın da ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgelendirme denetimi USB Genel Müdürü Nesrin SERİN in baş denetçiliğinde gerçekleştirilmiş ve denetim sonucunda T.C.Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) da ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi belgesi almaya hak kazanmıştır. Proje kapsamında Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu ve Yalova illerinden denetimi gerçekleştirilen valilik, kaymakamlık, belediye, il özel idaresi kurumlarının ISO 9001:2008 kalite Yönetim Sistemi sertifikaları 2013 yılında gerçekleştirilen sertifika töreninde verilecektir. USB Genel Müdürü Nesrin SERİN Bloomberg HT Kanalında Yayınlanan İş Rehberi Programına Katıldı. TÜGİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve USB Ulusal Sistem Belgelendirme Genel Müdürü Nesrin SERİN, 04 Aralık 2012 tarihinde Bloomberg HT TV Kanalında yayınlanan İş Rehberi Programına katıldı. Canlı yayınlanan programda USB Genel Müdürü Nesrin SERİN; girişimcilik, girişimciliğin önündeki engeller, TÜGİAD ın girişimcilik faaliyetleri ve sosyal sorumluluk projeleri, merkezi İstanbul da olan TÜGİAD ın stratejik hedeflerinden olan şubeleşme çalışmalarında Ankara, Bursa ve Çukurova dan sonra İzmir de açtığı şube, İzmir için TÜGİAD için önemi İzmir de gelişmekte olan sektörler hakkında ayrıntı bilgiler verdi. USB Genel Müdürü Nesrin SERİN in katıldığı Bloomberg HT kanalında yayınlanan programı web sayfamızdan izleyebilirsiniz.

5 Sayfa 2 GÜNCEL Sayfa 4 USB Genel Müdürü Nesrin SERİN TEB Kobi Akademi Tarım Buluşmaları Konferansına Konuk Konuşmacı Olarak Katıldı USB Ulusal Sistem Belgelendirme Genel Müdürü Nesrin SERİN, 13 Aralık 2012 tarihinde İzmir de gerçekleştirilen TEB Kobi Akademi Tarım Buluşmaları konferansına İyi Tarım Uygulamaları kapsamında konuk konuşmacı olarak katıldı. Tarım ve gıda sektöründen birçok kurumun yöneticisinin katıldığı konferansta konuşan Nesrin SERİN; USB nin tarımsal standartlar ve eğitimleri ile ilgili çalışmaları, Türkiye nin tarım sektöründeki hedefleri, üreticilerin doğru bilinçlenmesi, tarımsal kalite standartlarının geliştirilmesi, üretim verimliliğinin artırılması, ürün depolama şartlarının ve hasat sonrası kalitesinin geliştirilmesi konuları ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. USB Genel Müdürü Nesrin SERİN in TEB Kobi Akademi Tarım Buluşmaları konferansındaki konuşmasına web sayfamızdan ulaşabilirsiniz. USB nin Temsilcisi Olduğu NSF-CMi İsim Değiştirdi USB Ulusal Sistem Belgelendirme Hizmetleri Ltd. Şti., 2005 yılından itibaren CMi ın Türkiye Temsilcisi olarak sizlere hizmet vermektedir. ( NSF (National Sanitation Foundation) ve CMi Certification, 2007 tarihinde ortaklık anlaşması imzalayarak gıda ve tarım alanında dünyanın en büyük belgelendirme şirketi haline gelmiştir. Aradan 5 yıl geçtikten sonra NSF-CMi hizmetleri, 01 Ocak 2013 tarihinden itibaren NSF International Global Food Division nın bir kolu olarak NSF Certification adı altında hizmet vermeye devam edecektir. Bu isim değişikliği ile birlikte hizmetlerimizde herhangi bir değişiklik olmayacaktır. NSF-CMi ın web adresi olarak değiştirilmiş olup ayrıntılı bilgilere bizi arayarak öğrenebilirsiniz.

6 Sayfa 3 GÜNCEL Sayfa 5 USB, İZSİAD tarafından Gerçekleştirilen İş Günleri Fuarı na Katıldı USB Ulusal Sistem Belgelendirme olarak, İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) tarafından bu yıl 30 Kasım 01 Aralık 2012 tarihlerinde üçüncüsü gerçekleştirilen İş Günleri Fuarı na katıldık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz KOCAOĞLU nun da katıldığı ve açılış konuşması yaptığı fuara, Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) konuk İş Adamları Derneği olarak katıldı. 30 Kasım 2012 akşamı düzenlenen kokteylde TÜGİAD ve İZSİAD Üyesi olan USB Genel Müdürü Nesrin SERİN de bir konuşma yaptı. İş Günleri Fuarı nda büyük ilgi gören standımızda USB nin sistem ve ürün belgelendirme faaliyetleri ile eğitim programları hakkında ayrıntılı bilgilendirmeler yapıldı.

7 Sayfa 6 Sayfa 4 USB DEN HABERLER USB, TS EN ISO 45011: 2001 Standardı na göre İTU İyi Tarım Uygulamaları Kapsamında TÜRKAK ın Gözetim Denetiminden Geçti T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından İyi Tarım Uygulamaları nda bitkisel üretim kapsamında 2010 yılında onaylanan USB, İyi Tarım Uygulamalarındaki TÜRKAK akreditasyon çalışmalarını tamamlamış ve 24 Haziran 2011 tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda TS EN ISO 45011:2001 Ürün Belgelendirmesi Yapan Belgelendirme Kuruluşları İçin Genel Şartlar Standardı na göre TÜRKAK tan akredite olmuştu Ekim 2012 tarihlerinde TÜRKAK denetçileri tarafından gerçekleştirilen gözetim denetimi sonucunda USB nin TÜRKAK akreditasyonunun devamına karar verildi. BRC Denetçimiz Semira Özeren IFS Denetçiliğine Hak Kazandı USB nin BRC Global Standard for Food Safety denetçisi olan Semira Özeren tarihinde Almanya nın Berlin kentinde IFS temsilcileri tarafından gerçekleştirilen sözlü sınavda da başarı sağlayarak IFS denetçisi olmaya hak kazandı. Böylece USB olarak BRC, GLOBALGAP (Seçenek 1 ve Seçenek 2), TN (Seçenek 1 ve Seçenek 2) ve LEAF ile birlikte IFS Standardı nda da ülkemizdeki gıda kuruluşlarımıza Türk denetçilerle hizmet vermeye başlamış bulunmaktayız.

8 Sayfa 7 Sayfa 5 USB DEN HABERLER İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (IZSU) Genel Müdürlüğü Çalışanları na Mikrobiyoloji Laboratuarlarının Akreditasyonu Eğitimi Verildi USB tarafından 07 Eylül 2012 tarihinde İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (IZSU) çalışanları ve yöneticilerine "TS EN ISO IEC 17025:2005 Laboratuar ve ISO Mikrobiyoloji laboratuarlarının Akreditasyonu Eğitimi" gerçekleştirildi. Eğitimimizde; TS EN ISO IEC 17025:2005 Laboratuar ve ISO Mikrobiyoloji Laboratuarlarının Akreditasyonu nun laboratuarlar açısından yararları, TS EN ISO IEC 17025:2005 Laboratuar ve ISO Standartlarının maddelerinin açıklanması yapılarak teknik bilgiler aktarıldı ve uygulamalar ile ilgili örnekler verildi. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi Verildi 26 Eylül 2012 tarihinde Antalya'da, Antalya Ticaret Ve Sanayi Odası işbirliği ile "Gıda Güvenliği ve Hijyen Eğitimi" gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen eğitimde hijyen uygulamalarının gıda güvenliği açısından önemi ile ilgili yararlı bilgiler verilerek uygulamalar hakkında örnekleri aktarılmıştır. Arslantürk Tarım Ürünleri A.Ş. Çalışanları ve Yöneticilerine İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi Verildi 22 Eylül 2012 tarihinde Trabzon da, Arslantürk Tarım Ürünleri İhracat İthalat A.Ş. nin tüm çalışanları ve yöneticilerine "İş Sağlığı ve Güvenliği Temel Eğitimi" gerçekleştirildi. Eğitimimizde İSG uygulamaları, kaza türleri, yük taşıma yöntemleri ve iş kazalarının çalışanlara ve kuruma etkileri hakkında ayrıntılı bilgiler verilmiş, kaza örnekleri hakkında görsel resimlerle birlikte kazaları önleyici uygulamalar anlatılmıştır. Çeşme Paparazzi ye Sezon Boyunca Hijyen Denetimi Gerçekleştirildi 2009 yılından bu yana hijyen denetimlerini yürütmekte olduğumuz Çeşme Paparazzi Beach Club İşletmesi nin 2012 yılında da sezon boyunca hijyen denetimleri gerçekleştirildi. Sezon öncesinde ise tüm Çeşme Paparazzi çalışanlarına Hijyen, İletişim ve İSG eğitimleri verildi.

9 Sayfa 8 Sayfa 6 USB DEN HABERLER IPC-TQNet Onaylı ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Baş Denetçi Eğitimi Verildi Ekim 2012 tarihleri arasında IPC-TQNet Onaylı ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Baş Denetçi Eğitimi ISO 9001, ISO ve OHSAS Baş Denetçisi ve Baş Denetçi Eğitmeni USB Genel Müdürü Nesrin SERİN tarafından gerçekleştirildi. Eğitim sonrası denetçi sınavı ise TQNet Uzmanları tarafından yapıldı. MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi Kapsamında Denetimi Yapılarak ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi almaya Hak Kazanan Kurumlar USB Ulusal Sistem Belgelendirme olarak, T.C.Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ile MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi kapsamında MARKA tarafından seçilen kamu kurumlarının ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standardına göre belgelendirme denetimleri Aralık 2012 sonu itibarı ile USB Denetçileri tarafından tamamlanmış ve aşağıdaki kurumlar ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile belgelenmeye hak kazanmışlardır. ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Almaya Hak Kazanan Kurumlar: T.C. ADAPAZARI BELEDİYESİ T.C. ARMUTLU KAYMAKAMLIĞI T.C. BOLU BELEDİYESİ T.C. BOLU İL ÖZEL İDARESİ T.C. ÇAYIROVA KAYMAKAMLIĞI T.C. ÇİFTLİKKÖY KAYMAKAMLIĞI T.C. ÇİLİMLİ KAYMAKAMLIĞI T.C. DERİNCE BELEDİYESİ T.C. DERİNCE KAYMAKAMLIĞI T.C. DÜZCE BELEDİYESİ T.C. DÜZCE VALİLİĞİ T.C. ERENLER BELEDİYESİ T.C. GEREDE KAYMAKAMLIĞI T.C. GÖLCÜK KAYMAKAMLIĞI T.C. GÖYNÜK BELEDİYESİ T.C. HENDEK KAYMAKAMLIĞI T.C. İZMİT KAYMAKAMLIĞI T.C. KANDIRA BELEDİYESİ T.C. KARAMÜRSEL KAYMAKAMLIĞI T.C. KARASU BELEDİYESİ T.C. KOCAALİ BELEDİYESİ T.C. KÖRFEZ KAYMAKAMLIĞI T.C. MUDURNU BELEDİYESİ T.C. SAKARYA BELEDİYESİ T.C. SAPANCA BELEDİYESİ T.C. SERDİVAN BELEDİYESİ T.C. TERMAL KAYMAKAMLIĞI T.C. YALOVA VALİLİĞİ Sayfa 9

10 Sayfa 9 Sayfa 7 BELGELENDİRDİĞİMİZ BAZI KURULUŞLAR VOLKAN İTFAİYE MALZEMELERİ SANAYİ VE TİCARET SANAYİ LTD. ŞTİ. Merkezi İzmir de bulunan ve Hidrolik ve Portatif Merdivenli İtfaiye Arasözü, Kurtarma ve Acil Müdahale Aracı, Tasarım, Üretimi yapmakta olan Volkan İtfaiye Malzemeleri Sanayi ve Ticaret Sanayi Ltd. Şti. ne tarihinde gerçekleştirilen belgelendirme denetimi sonucunda kuruluş ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistemi Standardı ile belgelenmeye hak kazandı. ABALIOĞLU SU ÜRÜNLERİ VE YEM SAN VE TİC. LTD.ŞTİ Merkezi İzmir de bulunan Abalıoğlu Su Ürünleri ve Yem San Ve Tic. Ltd. Şti. nin tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda firma ürünlerini NSF-CMi BRC Food ve IFS Food Standartları ile belgelendirmeye hak kazandı. ERTUĞ BALIK ÜRETİM TESİSİ A.Ş. Merkezi İzmir de bulunan ve Ertuğ Balık Üretim Tesisi A.Ş. ye tarihinde gerçekleştirilen Denetim sonucunda ürünlerini NSF-CMi / IFS Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. ALANAR MEYVE VE GIDA ÜRETİM VE PAZ. SAN. TİC. A.Ş. Alara Tarım ın bir istiraki olan ve Merkezi Bursa da bulunan Alanar Meyve ve Gıda Üretim ve Paz. San. Tic. A.Ş. nin tarihlerin arasında gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF-CMi / Globalgap ve TN Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. KARİN GIDA SANAYİ VE TİCARET A.Ş. Merkezi İstanbul da bulunan ve Karin Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. ye tarihinde gerçekleştirilen Denetim sonucunda ürünlerini NSF-CMi / BRC-Food Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı.

11 Sayfa 8 BELGELENDİRDİĞİMİZ BAZI KURULUŞLAR Sayfa 10 MUŞLU KARDEŞLER YAŞ MEYVE SEBZE PAZ. TURZ. SEY. NAK. SAN.ve TİC.LTD.ŞTİ. Antalya da Yaş Meyve Sebze Üretimi ve Paketlemesi faaliyeti göstermekte olan bulunan Muşlu Kardeşler Yaş Meyve Sebze Paz. Turz. Sey. Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. ye ve tarihlerinde gerçekleştirilen Denetim sonucunda ürünlerini NSF-CMi / BRC Food Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. İLKNAK SU URUNLERI SAN. VE TİC. A.Ş. Merkezi İzmir de bulunan ve ürünlerinin tamını ihraç eden İlknak Su Ürünleri San. ve Tic. A.Ş. ye tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF-CMi / IFS Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. TRAKYA ET VE SÜT ÜRÜNLERİ SAN. TİC. A.Ş. İstanbul da faaliyetlerini gerçekleştirmekte olan Trakya Et ve Süt Ürünleri San. ve Tic. A.Ş tarihinde gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF-CMi / IFS Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı. AKSUN TARIMSAL ÜRÜNLER İTH. İHR. SAN. ve TİC. A.Ş. Mersin de faaliyetlerini gerçekleştirmekte olan Aksun Tarımsal Ürünler İth. İhr. San. ve Tic. A.Ş tarihleri arasında gerçekleştirilen denetim sonucunda ürünlerini NSF-CMi / TN Standardı ile belgelendirmeye hak kazandı.

12 Sayfa 11 Sayfa 9 İLETİŞİM BİLGİLERİMİZ Ulusal ve uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır Nesrin SERİN Genel Müdür nesrinserin@usb-tr.com Derya ÇETİŞKOL BÜYÜKYILDIRIM Ürün Belgelendirme Müdürü & Baş Denetçi deryacetiskol@usb-tr.com Semira ÖZEREN Sistem Belgelendirme Müdürü & Baş Denetçi semiraozeren@usb-tr.com Zeynep KİŞMİROĞLU Eğitim ve Proje Uzmanı & Baş Denetçi zeynepk@usb-tr.com Aylin AYAN Finans ve İdari İşler Uzmanı aylinayan@usb-tr.com Aykut ONKARDEŞLER Pazarlama Uzmanı & Baş Denetçi aykuto@usb-tr.com Hakan Ozan ERZİNCANLI Tarımsal Belgelendirme Uzmanı & Baş Denetçi oerzincanli@usb-tr.com Selami Güven ANTAL Endüstri Mühendisi & Baş Denetçi selamiantal@usb-tr.com Nebi GÜLAÇAR Ürün Belgelendirme Uzmanı & Denetçi nebigulacar@usb-tr.com M. İsmail CARAN Sağlık Sektörü Belgelendirme Uzmanı & Baş Denetçi ismailcaran@usb-tr.com Ufuk ABALIOĞLU Endüstri Mühendisi & Baş Denetçi ufukabalioglu@usb-tr.com Hakan BARTIN Metalurji Muhendisi & Baş Denetçi hakanbartin@usb-tr.com Levent YILDIRIMER Bilgi Teknolojileri Uzmanı & Baş Denetçi leventyildirimer@usb-tr.com Ebru KUNÇ Kimya Mühendisi & Denetçi ebrukunc@usb-tr.com M. Tevfik ARPACI Gıda Mühendisi & Denetçi tevfikarpaci@usb-tr.com Cemal BOZKURT Matematik Mühendisi & Denetçi cemalbozkurt@usb-tr.com Erol ÖZDEN Metalurji Muhendisi & Denetçi erolozden@usb-tr.com Kubilay BÜYÜKHATİPOĞLU Ziraat Muhendisi & Denetçi kubilayb@usb-tr.com Cem DEMİR Belgelendirme Uzmanı cemdemir@usb-tr.com

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır

Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır TANITIM DOSYASI Ulusal ve Uluslararası pazarlar için, USB sizin çözüm ortağınızdır USB; uluslararası temsilcilikleri, geniş bilgi ve tecrübeye sahip profesyonel denetçi ve eğitmen kadrosu ile hizmet veren

Detaylı

USB MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi ile Kamu Kurumlarında Kalite Yaklaşımını Geliştiriyor

USB MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi ile Kamu Kurumlarında Kalite Yaklaşımını Geliştiriyor USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler USB MARKA Bölgesel Kalite Yapılanması Projesi ile Kamu Kurumlarında Kalite Yaklaşımını Geliştiriyor Kamu kurumlarında kalite yönetimi çalışmalarının gerçekleştirilmesi

Detaylı

KAPAK SAYFASI KOYULACAKTIR.

KAPAK SAYFASI KOYULACAKTIR. KAPAK SAYFASI KOYULACAKTIR. Değerli Dostlarımız, 2014 yılında bugüne kadar yaptığımız çalışmaları ve geride bıraktığımız 2013 yılında yaptığımız çalışmaların genel bir özetini sizlerle paylaşmak isterim.

Detaylı

USB DEN HABERLER. Türkiye Halk Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı Belge Töreni. İZSİAD İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Belge Töreni.

USB DEN HABERLER. Türkiye Halk Bankası A.Ş. Teftiş Kurulu Başkanlığı Belge Töreni. İZSİAD İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Belge Töreni. Sayfa 1 Sayfa 1 USB DEN HABERLER İZSİAD İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği Belge Töreni İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) ne USB Ulusal Sistem Belgelendirme olarak 17 Nisan 2013 tarihinde

Detaylı

Nesrin SERİN Genel Müdür. Değerli Dostlarımız,

Nesrin SERİN Genel Müdür. Değerli Dostlarımız, Değerli Dostlarımız, Paydaşlarımıza, müşterilerimize, sistem, ürün ve personel belgelendirme sektörüne yönelik gelişmeleri, projelerimizi sizlere aktardığımız ve bir paylaşım platformu olarak konumlandırdığımız

Detaylı

2011 yılında kurumlara özel ve genel katılıma açık olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimize 1000 e yakın kişi katılmıştır.

2011 yılında kurumlara özel ve genel katılıma açık olarak gerçekleştirdiğimiz eğitimlerimize 1000 e yakın kişi katılmıştır. Değerli Dostlarımız, 2012 yılının ilk sayısını sizlerle paylaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Bu yıl da yeni ürünlerimizle ilgili bilgilere, teknik içerikli makalelere, bilgilendirme-değerlendirmeinceleme

Detaylı

USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler. SB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler. B Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler

USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler. SB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler. B Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler SB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler B Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler METRO Cash&Carry nin TARIMSAL ÜRÜN ÜRETEN TEDARİKÇİLERİ ve ÜRETİCİLERİ

Detaylı

Murat Odacı. Eğitim Özgeçmişi. İş Tecrübeleri ve Mesleki Deneyimler. Eğitim ve Danışmanlık Tecrübeleri NOVO DANIŞMANLIK

Murat Odacı. Eğitim Özgeçmişi. İş Tecrübeleri ve Mesleki Deneyimler. Eğitim ve Danışmanlık Tecrübeleri NOVO DANIŞMANLIK Eğitim Özgeçmişi 2013 - Katip Çelebi Üniversitesi, İzmir / Doktora, İşletme (devam ediyor) 2012 - Gediz Üniversitesi, İzmir / Yüksek Lisans, İşletme (MBA) 2003 - Dokuz Eylül Üniversitesi / Lisans, İİBF

Detaylı

USB Ulusal Sistem Belgelendirme. Ambalaj Kalitesine ve Güvenliğine Etki Eden Uluslararası Standartlar

USB Ulusal Sistem Belgelendirme. Ambalaj Kalitesine ve Güvenliğine Etki Eden Uluslararası Standartlar USB Ulusal Sistem Belgelendirme Ambalaj Kalitesine ve Güvenliğine Etki Eden Uluslararası Standartlar Ebru KUNÇ Baş Denetçi / Kimya Mühendisi 17 Eylül 2010 / İSTANBUL 1 ULUSAL SİSTEM BELGELENDİRME Ulusal

Detaylı

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI

TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI 2010 Türk Standardları Enstitüsü 1 PERSONEL VE SİSTEM BELGELENDİRME MERKEZİ BAŞKANLIĞI Personel ve Sistem Belgelendirme Merkezi

Detaylı

ÖZGEÇMİŞ. : Akyazı Mh. Gonca Kent Sitesi F Blok No: 6/10 Ordu

ÖZGEÇMİŞ. : Akyazı Mh. Gonca Kent Sitesi F Blok No: 6/10 Ordu ÖZGEÇMİŞ 1\5 Adı Soyadı : Ferit ARICI Doğum Tarihi ve Yeri : 30.07.1979 Doğum Yeri İletişim Adresi : Kahramanmaraş : Akyazı Mh. Gonca Kent Sitesi F Blok No: 6/10 Ordu Telefon / Gsm No : 0452 250 10 18-0505

Detaylı

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu

Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası. 2014 Yılı Faaliyet Raporu Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası 2014 Yılı Faaliyet Raporu BAŞKANDAN Odamızın kurumsal yapısı ve yarım asırlık tarihinden elde ettiği tecrübe ve birikim sayesinde, son derece sağlam temeller üzerinde yapılanmıştır.

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Bülten 2018 Nisan-Mayıs-Haziran TURKLAB Akademi ISO/IEC 17025:2017 Revizyon Geçiş Eğitimi TURKLAB Akademi tarafından 17-18 Nisan 2018 tarihlerinde düzenlenen, ISO/IEC 17025:2017 Deney ve Kalibrasyon

Detaylı

YENİ HİZMET ALANLARIMIZ. Sağlıkta Risk Yönetimi Eğitimi. USB, İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliği Kapsamında Denetlendi

YENİ HİZMET ALANLARIMIZ. Sağlıkta Risk Yönetimi Eğitimi. USB, İyi Tarım Uygulamaları Yönetmeliği Kapsamında Denetlendi YENİ HİZMET ALANLARIMIZ USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler ISO 13485:2003 Tıbbî Cihazlar Kalite Yönetim Sistemleri 1997 yılında kurulan ANSI - ASQ National Accreditation Board (ANAB)'dan akredite

Detaylı

Gıda Güvenliği ve Endüstri Çalışmaları. Ümit Savcıgil Pınar Enstitüsü Direktörü Director of Pınar Institute

Gıda Güvenliği ve Endüstri Çalışmaları. Ümit Savcıgil Pınar Enstitüsü Direktörü Director of Pınar Institute Gıda Güvenliği ve Endüstri Çalışmaları Ümit Savcıgil Pınar Enstitüsü Direktörü Director of Pınar Institute Sunum İçeriği Gıda Güvenliği Endüstri Çalışmaları Pınar ın Gıda Güvenliği Yaklaşımı Pınar Enstitüsü

Detaylı

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ

ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ ODA YÖNETİM KURULU FAALİYETLERİ 30.09.2014 27.10.2014 PARİS SİAL GIDA FUARINDA ALTSO STANDI İLE YERİMİZİ ALDIK-19-23 EKİM 2014 6552 SAYILI İŞ KANUNU İLE BAZI KANUN VE KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELERDE DEĞİŞİKLİK

Detaylı

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni

2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni 2015 Yılı Şubat Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 1 Şubat 2015 tarihinde Başbakanımız Sayın Ahmet DAVUTOĞLU nun Afyonkarahisar Ziyaretine geldiği sırada Yön. Kur. Bşk.

Detaylı

USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler

USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler 2009 yılını bitirdiğimiz bu günlerde sizlere 2009 yılında USB olarak yaptıklarımız ve 2010 yılı için planlarımız ile ilgili bilgi vermek isterim. Sizlerin de

Detaylı

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI

TSE den Aldığınız Helal Gıda Uygunluk Belgesi İle Tüketicilere Güvenle Ulaşın. TSE Helal Gıda Belgeli Ürünleri Güvenle Tüketin STANDARD ÇALIŞMALARI TSE ve HELAL GIDA Gıdaların, helal hassasiyeti taşıyan insanlara; hammaddenin üretiminden başlayarak, tüm üretim süreçleri dahil olmak üzere, ambalajlama, nakil, depolama ve sunum zincirinde sürdürülebilir

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyon Danışmanlık Ltd. Şti.

Laboratuvar Akreditasyon Danışmanlık Ltd. Şti. Laboratuvar Akreditasyon Danışmanlık Ltd. Şti. ISO 17025 Laboratuar Akreditasyon için Referansları Türkiye de 17025 Akreditasyon faaliyetleri ilk gündeme geldiği 2000 yılından beri Laboratuvarlara Akreditasyon

Detaylı

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık

DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık DOĞAKA- TR63 Bölgesi FOODEX 2014 Fuarı Hazırlık Mevcut Durum Değerlendirmesi: Dünya ticaretinde gıda sektörü

Detaylı

Özgeçmiş (CV) 1. Uyruğu / Adı Soyadı TC / EFARİ BAHÇEVAN. 2. Doğum Tarihi 16.10.1981. 3. E-posta efaribahcevan@gmail.com 4. TEL +90 535 628 31 93

Özgeçmiş (CV) 1. Uyruğu / Adı Soyadı TC / EFARİ BAHÇEVAN. 2. Doğum Tarihi 16.10.1981. 3. E-posta efaribahcevan@gmail.com 4. TEL +90 535 628 31 93 Özgeçmiş (CV) 1. Uyruğu / Adı Soyadı TC / EFARİ BAHÇEVAN 2. Doğum Tarihi 16.10.1981 3. E-posta efaribahcevan@gmail.com 4. TEL +90 535 628 31 93 5. Medeni Durumu Evli, Bir Çocuk Babası 6. Eğitimi Eğitim

Detaylı

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu

Sayı: 13 ŞUBAT 2013. Güngören Belediye Başkanı Ziyaret Edildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat KURU İLE Yönetim Kurulu Yeditepe Üniversitesi Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlileri Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Sedat Kuru ve Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Ömer ŞENGÜL, 21 Şubat 2013 Perşembe günü Yeditepe Üniversitesi Gıda

Detaylı

KÜRESEL KRİZDE İŞGÜCÜ KALİTESİ: KURUMSAL AKADEMİ BRC - IFS ÇALIŞTAYI DÜZENLİYORUZ 2009 EĞİTİM PROGRAMIMIZ YAYINLANDI

KÜRESEL KRİZDE İŞGÜCÜ KALİTESİ: KURUMSAL AKADEMİ BRC - IFS ÇALIŞTAYI DÜZENLİYORUZ 2009 EĞİTİM PROGRAMIMIZ YAYINLANDI Yıl: 2, Sayı: 5 www.usb-tr.com USB Ulusal Sistem Belgelendirme den Haberler USB DEN HABERLER KÜRESEL KRİZDE İŞGÜCÜ KALİTESİ: KURUMSAL AKADEMİ Kurumsal Akademi; ait olduğu kurumun değerlerinin ve hedeflerinin

Detaylı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı

TÜRK AKREDİTASYON KURUMU. Personel Akreditasyon Başkanlığı TÜRK AKREDİTASYON KURUMU Personel Akreditasyon Başkanlığı Personel Belgelendirme Kuruluşlarının Akreditasyonu Uygunluk Değerlendirmesi; Ürünlerin veya hizmetlerin istenilen şartlara uygunluğunu göstermek

Detaylı

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ

MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ MARDİN YDO 2011 YILI 6 AYLIK FAALİYET BRİFİNGİ KURULUŞ 2 Temmuz 2010 tarihinde Devlet Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ ve Mardin Valisi Sayın Hasan DURUER tarafından resmi açılışı gerçekleştirilmiştir. Mardin

Detaylı

2015 Ağustos Ayı Bülteni

2015 Ağustos Ayı Bülteni 2015 Ağustos Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 05.08.2015 tarihinde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Zafer Toplantı Salonunda saat 15:00 te Toprak Koruma Kurulu

Detaylı

Laboratuvar Akreditasyonu

Laboratuvar Akreditasyonu Laboratuvar Akreditasyonu Akreditasyon, Laboratuvarların, Muayene Belgelendirme ve Yeterlilik Deneyi Sağlayıcı Kuruluşlarının Ulusal ve Uluslararası Kabul Görmüş Teknik Kriterlere Göre Değerlendirilmesi,

Detaylı

ÇEİS İSG Kurulu nun 10. Toplantısı Gerçekleştirildi Sendikamızın İSG faaliyetlerine

ÇEİS İSG Kurulu nun 10. Toplantısı Gerçekleştirildi Sendikamızın İSG faaliyetlerine ÇEİS İSG Kurulu nun 10. Toplantısı Gerçekleştirildi Sendikamızın İSG faaliyetlerine yön veren ÇEİS İSG Kurulu 10. Toplantısını, Kurul üyesi Süleyman Engiz in evsahipliğinde Çimentaş İzmir Çimento Fabrikası

Detaylı

TÜRK LOYDU RÜZGAR TÜRBİNİ BELGELENDİRME. ADEM AKGÜN TÜRK LOYDU

TÜRK LOYDU RÜZGAR TÜRBİNİ BELGELENDİRME. ADEM AKGÜN TÜRK LOYDU RÜZGAR TÜRBİNİ BELGELENDİRME ADEM AKGÜN aakgun@turkloydu.org nun BAĞIMSIZ ve TARAFSIZ bir yönetim yapısı vardır. Türk Loydu Genel Kurulu Türk Loydu Vakfı Yönetim Kurulu Türk Loydu Uygunluk Değerlendirme

Detaylı

COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ

COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ TSE VE TOBB İŞBİRLİĞİ İLE COĞRAFİ İŞARET DENETİMİ GIDA SEKTÖR MÜDÜRÜ HACER NİHAL SAYAR 04-06/10/2018 1 Türkiye, farklı mikroklimalardan kaynaklanan zengin biyolojik çeşitliliğin getirdiği çok sayıda tarımsal

Detaylı

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ.

FRG ULUSLARARASI BELGELENDİRME LTD.ŞTİ. Sayfa No 1 /6 1) AMAÇ : FRG Uluslararası Belgelendirme, Kontrol, Eğitim ve Tarımsal Üretim Hizmetleri Limited Şirketi tarafından yayınlanan ITU sertifikalarının; Belgelendirilen müşterinin İTU sertifikasının,

Detaylı

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır.

GÜÇLÜ BİR STANDARDİZASYON ALT YAPISI, GÜÇLÜ BİR ÜLKE! Kalite ve standardizasyon, geçmişi bugüne ve yarına bağlayan en sağlam köprü olacaktır. STANDARDLARA UYGUN KALİTELİ HİZMET Türk Standardları Enstitüsü Hizmet Belgelendirme faaliyetleri üç kısımdan oluşmaktadır. TSE Hizmet Belgelendirme Laboratuvar Belgelendirme Özel İncelemeler Kalite ve

Detaylı

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ EKİM 2017 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU Üye Talepleri Ekim ayı içerisinde üyelerimizce talep edilen 86 Kapasite Raporu, 9 Ekspertiz Raporu 4 adet Fiili Tüketim

Detaylı

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır.

TOBB GGK nın Onursal Başkanı Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başkanı Sayın Ali Sabancı dır. TOBB GGK, TOBB bünyesinde teşekkül ettirilen ve TOBB Yönetim Kurulu nun alacağı kararlara ışık tutan, genç girişimcilik konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari

Detaylı

SEZONLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN FINDIK İHRACATI

SEZONLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN FINDIK İHRACATI SEZONLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN FINDIK İHRACATI SEZONLAR MİKTAR (Ton / İç) DEĞER ($) 1978-79 14.785 235.84.754 1979-8 126.482 459.682.216 198-81 89.957 359.828. 1981-82 123.543 3.82.5 1982-83 117.617 1983-84

Detaylı

RİZE TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI 2012 FAALİYET RAPORU

RİZE TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI 2012 FAALİYET RAPORU RİZE TİCARET BORSASI ÖZEL GIDA KONTROL LABORATUVARI 2012 FAALİYET RAPORU LABORATUVARIMIZA YAPILAN DENETİMLER: T.C Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Türkiye genelinde Özel Gıda ve İl Kontrol laboratuvarlarında

Detaylı

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015

BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 BACADER e-bülten HAZİRAN 2015 DTK DERGİSİ HAZİRAN AYI SAYISINDA YAYINLANAN YAZILARIMIZ.. DTK Dergisi Haziran sayısının BACADER DEN köşesinde İSİB ÇALIŞTAYI VE SODEX ANKARA FUARI İZLENİMLERİ konulu yazımız

Detaylı

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018

TURKLAB Bülten Ocak-Şubat-Mart. Metot Validasyonu Eğitimi Şubat 2018 TURKLAB Bülten 2018 Ocak-Şubat-Mart Metot Validasyonu Eğitimi 13-14 Şubat 2018 13-14 Şubat 2018 tarihlerinde Metot Validasyonu konulu eğitim gerçekleştirilmiştir. Katılımcılara, TS EN ISO/IEC 17025 standardı

Detaylı

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret

E-BÜLTEN. twiitter.com/edremitticaret TRAVEL TURKEY 2015'E KATILDIK. 9. Uluslararası Travel Turkey Turizm Fuarı 10-13 Aralık 2015 tarihleri arasında İzmir de düzenlendi. Yerli ve yabancı birçok firmaların katıldığı fuarda ilçemizin doğal ve

Detaylı

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009

Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009. Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 Türk Yapısal Çelik Derneği 2001-2009 2009 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI 05 Kasım 2009 2001 Prof. Dr. Nesrin YARDIMCI Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı na seçildi. İzmir, Ankara, Mersin, İstanbul

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 25.08.2016 2016 Ağustos Ayı Faaliyet Raporu 25 Temmuz 25 Ağustos 2016 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler 15 Temmuz da milli iradeye yönelik yapılan

Detaylı

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ.

ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. ÇEVRE VE İŞ GÜVENLİĞİ DAN. MÜH. BEL. LTD. ŞTİ. Hakkımızda UZD sürdürülebilirlik konusunda, özellikle çevre, iş sağlığı ve güvenliği alanlarında uzmanlaşmış bir yönetim danışmanlığı firmasıdır. İş Sağlığı

Detaylı

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR)

TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) TR 61 DÜZEY 2 BATI AKDENİZ KALKINMA AJANSI (ANTALYA-ISPARTA-BURDUR) ANTALYA DA TARIM SEKTÖRÜNÜN SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ ÇALIŞTAYI GIDA ALT SEKTÖRÜ ÇALIŞMA GRUBU RAPORU 6 Eylül 2010, Antalya 1 ANTALYA

Detaylı

TÜV SÜD Group. Test, Gözetim, Sertifikasyon ve Sürdürülebilir Başarı için Eğitim Çözümleri. Enver Coşkunsu

TÜV SÜD Group. Test, Gözetim, Sertifikasyon ve Sürdürülebilir Başarı için Eğitim Çözümleri. Enver Coşkunsu Group Test, Gözetim, Sertifikasyon ve Sürdürülebilir Başarı için Eğitim Çözümleri Enver Coşkunsu Lokasyonlarımız... Hep yanınızdayız İstanbul İzmit Bursa Ankara İzmir Adana Türkiye Test, Gözetim, Denetim,

Detaylı

Ö Z G E Ç M Ġ ġ. KĠġĠSEL BĠLGĠLER EĞĠTĠM DURUMU KATILINAN EĞĠTĠMLER. Eğitimcilerin Eğitimi Programı. ĠĢ Sağlığı ve Güvenliğinin GeliĢtirilmesi

Ö Z G E Ç M Ġ ġ. KĠġĠSEL BĠLGĠLER EĞĠTĠM DURUMU KATILINAN EĞĠTĠMLER. Eğitimcilerin Eğitimi Programı. ĠĢ Sağlığı ve Güvenliğinin GeliĢtirilmesi KĠġĠSEL BĠLGĠLER Ö Z G E Ç M Ġ ġ Ad ve Soyadı Mesleği Mahmut ÇANDIR Fizik Yüksek Mühendisi Doğum Tarihi 11.05.1947 ĠĢ Adresi Ceyhun Atıf Kansu Cad. No: 114 Bayraktar Center E Blok Kat:1 No:2 BalgatANKARA

Detaylı

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran. Kalibrasyon Sertifikalarının Değerlendirilmesi Eğitimi 12 Nisan 2017

TURKLAB Bülten Nisan-Mayıs-Haziran. Kalibrasyon Sertifikalarının Değerlendirilmesi Eğitimi 12 Nisan 2017 TURKLAB Bülten 2017 Nisan-Mayıs-Haziran Kalibrasyon Sertifikalarının Değerlendirilmesi Eğitimi 12 Nisan 2017 Mikrokim Gıda Analiz ve Kontrol Laboratuvarı personeline verilen eğitimde, katılımcılara genel

Detaylı

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ

TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ TEMMUZ 2018 OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI NA HOŞGELDİNİZ KONYA SANAYİ ODASI FAALİYET RAPORU ÜYE TALEPLERİ Temmuz ayında Odamızca; üyelerimizin talepleri doğrultusunda 65 Kapasite Raporu, 18 Ekspertiz Raporu,

Detaylı

Belge No Laboratuvar Adı Dosya Sorumlusu Telefon e-mail Y 06/001/2010 TÇMB KALİTE VE ÇEVRE KURULU İKTİSADİ İŞLETMESİ

Belge No Laboratuvar Adı Dosya Sorumlusu Telefon e-mail Y 06/001/2010 TÇMB KALİTE VE ÇEVRE KURULU İKTİSADİ İŞLETMESİ Belge No Laboratuvar Adı Dosya Sorumlusu Telefon e-mail Y 06/001/2010 TÇMB KALİTE VE ÇEVRE KURULU İKTİSADİ İŞLETMESİ Y 06/002/2010 EKOTEST ÇEVRE DANIŞMANLIK ÖLÇÜM HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. Sevda Ata ALAKURT

Detaylı

Erciyes Üniversitesi, Türkiye Mühendislik Fakültesi. Yıl : : Makine Mühendisi

Erciyes Üniversitesi, Türkiye Mühendislik Fakültesi. Yıl : : Makine Mühendisi ÖZGEÇMİŞ 1. Adı : Erkol 2. Soyadı : Murat 3. Doğum Tarihi : Haziran 06, 1973 4. Medeni Hali : Evli 1 Çocuk 5. Eğitim : Yüksek Lisans: Marmara Üniversitesi, Türkiye İşletme Fakültesi Yıl : 2006 Derece :

Detaylı

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org

TARIM MAKİNALARI FİRMALARI. http://www.tarmakbir.org TARIM MAKİNALARI FİRMALARI http://www.tarmakbir.org Firma:ÖZALSAN PÜLVERİZATÖR SANAYİ- ÖZCAN ÖZAL Şehir :ADANA Faaliyet Alanı:İMALATÇI Telefon - 1 :(0090) 322. 611 20 34 (2 H) e-mail :ozalsantarmak@hotmail.com

Detaylı

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI

ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜCRET TARİFESİ TALİMATI ÜBPR 03 TL01, Revizyon 01, 30.03.2016 De Control Denetim ve Belgelendirme Limited Şirketi Camikebir Mah. 48. Sk. No:4 İç Kapı No:8 35460 Seferihisar - İzmir, Türkiye Tel : +90-232

Detaylı

ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi

ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi ISO / TS 22003:2013 un Yeniliklerinin Gıda İşletmeleri, Belgelendirme Kuruluşları ve Akreditasyon Faaliyetleri Açısından İrdelenmesi Dr. Füsun Zehra ÖZKAN, Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK), Başkent Üniversitesi

Detaylı

Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi T.09 03.01.2012 02 14/11/2013

Doküman No İlk Yayın Tarihi Revizyon No Revizyon Tarihi T.09 03.01.2012 02 14/11/2013 YAYIN TARİHİ REV. NO REV. TARİHİ AÇIKLAMA 03.01.2012 1 03.04.2013 Ekler talimattan çıkartıldı Ek doküman olarak oluşturuldu. 03.01.2012 2 14.11.2013 Logo ve işaretlerin deney ve kalibrasyon raporlarında

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN OCAK 2016 YIL 1 SAYI 10 03.02.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:10 5 MAYIS 2015 Trakya Kalkınma Ajansı ndan Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Detaylı

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni

2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni 2015 Yılı Mayıs Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.05.2015 tarihinde düzenlenen TOBB 71. Genel Kuruluna Meclis Başkanımız Fahrettin ZOBALI, Yönetim Kurulu Başkanımız

Detaylı

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI

ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI ADANA SANAYİ ODASI MECLİS TOPLANTISI 6.9.16 16 Eylül Ayı Faaliyet Raporu TRATEJİK FAALİYETLER 6 Ağustos 3 Eylül 16 Tarihleri Arasında Odamızca Gerçekleştirilen Faaliyetler DIŞ TİCARET EĞİTİMİ İhracat yapan

Detaylı

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL

Sayı: 68 Kasım Mecidiyeköy Mah. Mecidiye Cad. No:14 Adıgüzel Çarşısı K:1 D:1 Şişli/İSTANBUL Anayasanın 135. maddesinde tanımlanan 66 ve 85 sayılı KHK ve 7303 sayılı yasa ile değişik 6235 sayılı yasaya göre kurulmuş kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Sayı: 68 Kasım 2017 Sosyal Medyada

Detaylı

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER

MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 30 MESLEK UYGULAMA ALANLARINI GELİŞTİRME VE TOPLUM YARARI DOĞRULTUSUNDA KURUM VE KURULUŞLAR İLE YÜRÜTÜLEN İLİŞKİLER 31 Kurum ve kuruluşlarla ilişkiler, Şube çalışmalarımızda önemli bir yer tutmaktadır.

Detaylı

SEZONLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN FINDIK İHRACATI

SEZONLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN FINDIK İHRACATI SEZONLAR İTİBARİYLE TÜRKİYE NİN FINDIK İHRACATI SEZONLAR MİKTAR (Ton / İç) DEĞER ($) 1978-79 104.785 235.804.754 1979-80 126.482 459.682.216 1980-81 89.957 359.828.000 1981-82 123.543 300.082.500 1982-83

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 7 14.03.2013 Enerji Yönetim sistemi ile ilgili logo renk ve kullanımıyla ilgili bilgilerin girilmesi. Ayrıca, logo kullanımı ile ilgi 4.1.2-4.1.3-.4.1.4-.4.1.5-4.1.6

Detaylı

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır.

www.eurolab.org/cookbooks.aspx EUROLAB kısa haberler bülteni 3 ayda bir yayınlanmaktadır. Bunlarda TURKLAB haberleri de yer almaktadır. Modern Laboratuvarlar izole olarak çalışmamalıdırlar. Çalışmalarına yön verecek bilgi erişimi ve paylaşımı için bir çatı örgütü altında buluşmalıdırlar. Türkiye'de özel ve kamu sektörüne hizmet sunan tüm

Detaylı

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI

KÇK LOGO ve İŞARET KULLANMA TALİMATI 1/10 YAYIN İ REV. NO REV. İ AÇIKLAMA 9 25.06.2013 89/106/EEC yerine 305/2011/EU (CPR) atıfta bulunulmuştur. 10 19.01.2015 Ürün akreditasyon işareti EK-1 de değişiklik yapılarak TS EN ISO/IEC 17065 olarak

Detaylı

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI ODAMIZ MESLEK KOMİTE TOPLANTILARINDA TOPLAM 12 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLMÜŞTÜR. 1. MESLEK KOMİTESİ KARARLARI HAYVANCILIK VE TARIMSAL FAALİYETLER GRUBU 1. Meslek komite üyeleri kırmızı

Detaylı

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry

Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry Afyonkarahisar Chamber E- BÜLTEN of Commerce and Industry KASIM 2016 Afyonkarahisar AFYONKARAHİSAR Chamber of Commerce TİCARET VE and Industry SANAYİ ODASI II-İLİMİZİN İHRACAT RAKAMI 2016 KASIM / AFYONKARAHİSAR

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Proje Uygulama Başkanlığı Proje Teklif Çağrısı Son Başvuru Tarihi İller Program Bütçesi (TL) Başvuru Yapabilecek Kişi/Kurum/Kuruluşlar Ayrıntılı Bilgi İnternet üzerinden son başvuru tarihi: Mardin Batman KOBİ tanımına uyan işletmeler

Detaylı

USB İTU MÜEŞEBBİS LİSTESİ Portakal Ali SEVEROĞLU Yaş Meyve Sebze Bireysel Mersin Tarsus Marul

USB İTU MÜEŞEBBİS LİSTESİ Portakal Ali SEVEROĞLU Yaş Meyve Sebze Bireysel Mersin Tarsus Marul USB İTU MÜEŞEBBİS LİSTESİ Müşteri Sayısı Müşteri Adı Sözleşme Sözleşme Tarihi Toplam üretici sayısı Alt Kapsam Sertifikasyon Seçeneği Üretim Yeri Ürünler Sertifikasyon Tarihi 1 Mustafa AYSEVİNÇ 25.1.2017

Detaylı

Açılış Programı. Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi Konferans Salonu Barbaros Bulvarı Beşiktaş/İSTANBUL Tarih/ Saat: 18.06.

Açılış Programı. Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi Konferans Salonu Barbaros Bulvarı Beşiktaş/İSTANBUL Tarih/ Saat: 18.06. Açılış Programı Açılış Konuşmaları Mehmet HÜSREV - Marmara Bölge Koordinatörü & Deney ve Kalibrasyon Merkezi Başkanı Prof. Dr. İsmail YÜKSEK - Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü C. Tanıl KÜÇÜK - İstanbul

Detaylı

SAMSUN YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ

SAMSUN YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ SAMSUN YATIRIM TEŞVİK BELGELERİ (1/8/2010-31/8/2010 TARİHLERİ ARASINDA VERİLEN) Belge No Sabit Yatırım (TL) Firmanın Adı Yatırımın Sektörü Belge Tarihi Öngörülen Destek İth.Mak.Teç.Tut.(ABD$) S.N Yatırımın

Detaylı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı

E- BÜLTEN. TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi. Tarım Öğretiminin Başlangıcı nın 170. Yıldönümü Kutlandı E- BÜLTEN Sayı: 01 Ocak 2016 Telefon : 0224 4534741 Fax : 0224 4534500 E-Mail : bursagmo@gmail.com TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube 5. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi Bursa Şube Yönetim Kurulu,

Detaylı

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi

İSG HABERLERİ. İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İSG Mevzuatında Yaşanan Son Gelişmeler konulu toplantı gerçekleştirildi İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Yönetmeliği, İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelik

Detaylı

ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU

ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU expomed EURASIA 22.Uluslararası İstanbul Tıbbi Analiz, Teşhis, Tedavi, Koruma ve Rehabilitasyon Ürün, Cihaz, Sistem, Teknoloji, Donanım ve Hastaneler Fuarı ŞEMSİYE STAND ORGANİZASYONU SONUÇ RAPORU İSTANBUL

Detaylı

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi

Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi 1 Ağustos ayı içerisinde üyelerimizin talep ettiği 45 üyeye Kapasite Raporu, 6 üyemize Ekspertiz Raporu ve 4 adette Fiili Tüketim Belgesi düzenlenmiştir. Yine bu zaman zarfında Odamıza 9 adet yeni üye

Detaylı

Ağustos 2011. DemirDöküm Konsey İletişim Bülteni

Ağustos 2011. DemirDöküm Konsey İletişim Bülteni Ağustos 2011 DemirDöküm Konsey İletişim Bülteni İçindekiler Konsey Başkan ının Mesajı...5 Konsey Kick Off..6 Yeni İş Modeli ve VIP Servis Açılışları...7 Konsey ve Komitelerin Tanıtımı..8 Komitelerin Amaçları...10

Detaylı

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN

UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN MAYIS 2016 YIL 1 SAYI 15 10.06.2016 1 UZUNKÖPRÜ TİCARET VE SANAYİ ODASI E-BÜLTEN SAYI:15 ERCAN İHTİYAR, ONUR ÖZÇELİKÇİ NİN İŞYERİ AÇILIŞINA KATILDI 06.05.2016

Detaylı

Doküman Kodu: İlk Yayın Tarihi: Revizyon No: Sayfa TL /5

Doküman Kodu: İlk Yayın Tarihi: Revizyon No: Sayfa TL /5 1. AMAÇ TL 13 03.07.2018 03.07.2018-00 1/5 Başkent İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Çevre Ölçüm Müh. Müşavirlik Eğitim ve Sağlık Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. (Çevre Ölçüm, İş Sağlığı ve İş Güvenliği) müşterilerine

Detaylı

ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş.

ROYALCERT Belgelendirme ve Gözetim Hizmetleri A.Ş. Sayfa: 1/6 1. ROYALCERT logosu, ROYALCERT tarafından yapılan belgelendirme denetiminde başarılı olmuş kuruluşlar tarafından kullanılabilir. 2. ROYALCERT tarafından belge almaya hak kazanan firmalar, ROYALCERT

Detaylı

BODRUM TİCARET ODASINA YENİ GENEL SEKRETER

BODRUM TİCARET ODASINA YENİ GENEL SEKRETER BODRUM TİCARET ODASINA YENİ GENEL SEKRETER Bodrum Ticaret Odası Genel Sekreterliğine Prof. Dr. Fuat Önder atandı. Uzun yıllar BODTO nun kalite çalışmalarının başında yer alan Prof. Dr. Fuat Önder, Ankara

Detaylı

01/2015. Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Karabük Doktora, Makine Mühendisliği Bölümü - Devam Ediyor

01/2015. Karabük Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Karabük Doktora, Makine Mühendisliği Bölümü - Devam Ediyor Mehmet Ali Biberci Uzmanlık Alanı : Makine Mühendisliği ve Bilgisi Tel: 0(376) 218 11 23 Dahili: 5153 E-mail : m.alibiberci@karatekin.edu.tr KİŞİSEL BİLGİLERİ Doğum Tarihi: 10/02/1986 Medeni Durum: Bekar

Detaylı

Uygunluk Değerlendirme

Uygunluk Değerlendirme Ürün, Sistem, Personel Uygunluk Değerlendirme GENEL BİLGİLENDİRME Osman Vural @2014 Uygunluk Değerlendirme Pazara ürün veya hizmet sunan taraflar; ürünlerinin/hizmetlerinin talep edilen gereklilikleri

Detaylı

T.C. BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI 2012-2014 TEKNİK DESTEK PROGRAMI DESTEK ALAN PROJE BİLGİLERİ

T.C. BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI 2012-2014 TEKNİK DESTEK PROGRAMI DESTEK ALAN PROJE BİLGİLERİ T.C. BATI KARADENİZ KALKINMA AJANSI 2012 2014 TEKNİK DESTEK PROGRAMI DESTEK ALAN PROJE BİLGİLERİ 2012 YILI TEKNİK DESTEK PROGRAMI MAYIS HAZİRAN DÖNEMİ DESTEKLENEN PROJE BAŞVURULARI MAYIS HAZİRAN TR81/12/TD/02

Detaylı

ÜCRETLENDİRME TALİMATI

ÜCRETLENDİRME TALİMATI 1.AMAÇ: UDEM den yönetim sistemi belgelendirmesi hizmeti alan kuruluşlara uygulanacak ücretlendirmenin tarif edilmesidir. 2. KAPSAM: Bu talimat TS EN ISO/IEC 17021, ISO 22003 standardının gerekliliklerine

Detaylı

YEREL HIBE DESTEKLERI

YEREL HIBE DESTEKLERI Doğu Marmara Kalkınma Ajansı İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı TÜBİTAK (Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar

Detaylı

2016 Ağustos Ayı Analizi Mehmet KARAKUŞ Adana Sanayi Odası

2016 Ağustos Ayı Analizi Mehmet KARAKUŞ Adana Sanayi Odası 212/335 SAYILI YATIRIMLARDA DEVLET YARDIMLARI HAKKINDA KARAR ve 212/1 SAYILI TEBLİĞ 216 Ağustos Ayı Analizi Mehmet KARAKUŞ Adana Sanayi Odası 216 Yılı Ocak-Ağustos Dönemi Yatırım Teşvik Belgeleri (Türkiye)

Detaylı

Y. Güven YALVAÇ e-mail: guven.yalvac@gmail.com - guven.yalvac@enmac.com.tr

Y. Güven YALVAÇ e-mail: guven.yalvac@gmail.com - guven.yalvac@enmac.com.tr EĞİTİM Y. Güven YALVAÇ e-mail: guven.yalvac@gmail.com - guven.yalvac@enmac.com.tr Yüksek Lisans İnönü Üniversitesi Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı 2000-2002 Lisans Gaziantep Üniversitesi Makine Mühendisliği

Detaylı

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI

BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI BÖLÜM 6. EĞİTİM VE BELGELENDİRME ÇALIŞMALARI 6.1 MİEM (MESLEK İÇİ EĞİTİM MERKEZİ) KAPSAMINDA EĞİTİM ÇALIŞMALARI MİEM in kurulduğu 6 Temmuz 1998 tarihinden bugüne verilen eğitimin kalitesinin arttırılması

Detaylı

SİSTEM BELGELENDİRME BÖLÜM MÜDÜRLÜĞÜ BELGELENDİRİLEN FİRMALARIN LİSTESİ

SİSTEM BELGELENDİRME BÖLÜM MÜDÜRLÜĞÜ BELGELENDİRİLEN FİRMALARIN LİSTESİ BELGELENDİRME VE MUAYENE LTD.ŞTİ. SAYFA : 1/6 1 2 OLİMPİA OTO CAM SAN. TİC. A.Ş BELGE - 41.23.004.03 FİMAK MAKİNE FIRIN MAKİNALARI İMALATI SANAYİ TİCARET A.Ş 42.18.005.03 3 DALGAKIRAN BASINÇLI HAVA MAK.

Detaylı

ESSE BELGELENDIRME. www.essebelgelendirme.com

ESSE BELGELENDIRME. www.essebelgelendirme.com .. ESSE BELGELENDIRME Firma Profili HAKKIMIZDA 2007 Yılından bu yana Endüstri sektöründe faaliyet gösteren firmalarda yaptığımız çalışmaları ve edindiğimiz tecrübeleri siz değerli çözüm ortaklarımızla

Detaylı

Türk Akreditasyon Kurumu -TÜRKAK- 04.12.2013

Türk Akreditasyon Kurumu -TÜRKAK- 04.12.2013 Türk Akreditasyon Kurumu -TÜRKAK- 04.12.2013 1 Tanımlar Uygunluk değerlendirmesi : Deney, analiz, kalibrasyon, ölçüm hizmetleri, ürün, sistem, personel belgelendirmesi, hammadde, malzeme, ürün, tesis,

Detaylı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010)

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği. Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Sayın Egemen Bağış ve Avrupa Birliği Genel Sekreterliği 19 ARALIK 2010, PAZAR Haftalık Türkiye - AB Gündemi 51. Hafta (19-26 Aralık 2010) 18:00-20:00 Devlet Bakanı ve Başmüzakereci

Detaylı

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi

Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Tarımsal Girişimcilik Destek Sisteminin Geliştirilmesi için Akdeniz Odaları İş Birliği Ağı Projesi Mart 2012 tarihinde Avrupa Birliği Sivil toplum Diyaloğu Kapsamında AB-Türk Odalar Forumu-II Proje Çağrısına

Detaylı

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013)

T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) T.C. AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI Haftalık Türkiye - AB Gündemi 11. Hafta (11-17 Mart 2013) 11 MART 2013 PAZARTESİ 09:45-17:00 Avrupa Birliği Bakanlığı Mali İşbirliği Başkanı M. Süreyya Süner ve beraberindeki

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ. Eğitimin Amacı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ. Eğitimin Amacı 1 ISO EĞİTİMLERİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEMEL EĞİTİMİ İş sağlığı ve iş güvenliğinin sağlanması amacıyla iş kanunu gereği tüm çalışanların bu konuda bilgilendirilmesi İSG kanunu, yasal ve mevzuat şartları

Detaylı

RİSK YÖNETİMİ ve DEĞERLENDİRMESİ

RİSK YÖNETİMİ ve DEĞERLENDİRMESİ 0 YÖNETİM SİSTEMLERİ I İLGİLİ MEVZUAT II RİSKİN MANTIĞI III TEHLİKELER VE TESPİTİ IV TEHLİKE ANALİZ METODOLOJİLERİ V RİSK ANALİZ YÖNTEMLERİ VI RİSK HESAPLAMA ÖRNEKLERİ 30 39 78 113 80 39 60 ÖN BİLGİLENDİRME

Detaylı

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ VERMEK ÜZERE YETKİLENDİRİLMİŞ EĞİTİM KURULUŞLARI

TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ VERMEK ÜZERE YETKİLENDİRİLMİŞ EĞİTİM KURULUŞLARI NO YETKİLENDİRİLEN KURULUŞ TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ VERMEK ÜZERE YETKİLENDİRİLMİŞ EĞİTİM KURULUŞLARI BULUNDUĞ U İL YET Kİ ALA NI TELEFON 1 Yıldırım Yılmaz Özel Yıldırım Eğitim ve Öğretim

Detaylı

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler)

Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Rakamlarla WFI 2014 (UFİ onaylı veriler) Katılımcı: 87 si yabancı toplam 365 katılımcı Ziyaretçi: 3.465 i yabancı toplam 15.934 ziyaretçi Katılımcı Ülke: 37 Ziyaretçi Ülke: 119 Konuk Ülke: Kosova Fuar

Detaylı

2015 Ekim Ayı Bülteni

2015 Ekim Ayı Bülteni 2015 Ekim Ayı Bülteni Katılım Yapılan Toplantılar, Ziyaretler ve Etkinlikler: 01.10.2015 tarihinde Borsamız, TE - TA Teknik Tarım aracılığıyla Üyelerimize ve Bölgedeki Sektör ilgililerine hitaben " Hayvancılıkta

Detaylı

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Deadato & Burak Bestel

BT Yönetim Sistemleri. Nil Neli Deadato & Burak Bestel BT Yönetim Sistemleri Nil Neli Deadato & Burak Bestel Nil Neli Deadato Kurucu Ortak İstanbul Üniversitesi Fizik Bölümü mezunu İstanbul Kültür Üniversitesi Kalite ve Üretim Yönetimi Yüksek Lisans 8 senelik

Detaylı

Merhaba. Benim Adım. Özgür Özcan L/O/G/O. Mayıs -2013

Merhaba. Benim Adım. Özgür Özcan L/O/G/O. Mayıs -2013 Merhaba Benim Adım Özgür Özcan L/O/G/O Mayıs -2013 Hakkımda İsim,Soyisim: ÖZGÜR ÖZCAN GSM 0531 642 46 81 EMAIL info@kariyermuhendislik.net WEB www.kariyermuhendislik.net WEB www.cevregorevlileri.org ADRES

Detaylı

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA

15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA VE İŞLEME SANAYİ FUARI ZİYARET RAPORU 15 18 HAZİRAN 2015 FRANKFURT - ALMANYA Aykut TERZİOĞLU Uluslararası İlişkiler Müdürlüğü Fuarcılık Şefi 1 ACHEMA 2015 ULUSLARARASI KİMYA

Detaylı