Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 (Disability Act 2006)

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 (Disability Act 2006)"

Transkript

1 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 (Disability Act 2006) A Bölümü: (Part A:) Ev hizmetleri servisinin ve sizin hak ve sorumluluklarınız hakkında (About the duties and rights of the residential service and you) Turkish

2 Özürlü hizmetleri servisinin ve sizin hak ve sorumluluklarınız hakkında 3 Bu kitabın içindekiler Ev hizmetlerinden faydalanma konusunda yeni yasa ne getiriyor? Sayfa 4 Ev hizmetleri servisinin evinizde sizin için yapmaı gerekenler Sayfa 5 Haklarınız konusunda bilmeniz gereken 3 önemli şey Sayfa 7 Evinizde yapmanız gerekenler Sayfa 8 Evinizde yapmamanız gerekenler Sayfa 9 Evinizden memnun değilseniz, yapabileceğiniz şeyler Sayfa 10 Toplum ziyaretçisi (community visitor) ile görüşmek için atılması gereken adımlar? Sayfa 11 Toplum ziyaretçisi evinizdeyken ne yapabilir? Sayfa 12 Bu kelimeler ne anlama gelmektedir? Sayfa 13

3 4 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Ev hizmetlerinden faydalanma konusunda yeni yasa ne getiriyor? Yeni yasa size aşağıdaki hakları vermektedir: destek görevlisi bulunan bir evde kalırken hak ve sorumluluklarınız hakkında bilgi almak ev hizmetleri servisinin hak ve sorumlulukları konusunda bilgi almak okuması ve anlaması kolay bilgi almak aldığınız bilgileri anlayabilmek için size destek olan kişiden yardım istemek.

4 Özürlü hizmetleri servisinin ve sizin hak ve sorumluluklarınız hakkında 5 Ev hizmetleri servisinin evinizde sizin için yapması gerekenler Ev hizmetleri servisinin aşağıdaki sorumlulukları vardır: size karşı iyi olmak ve saygılı ve onurlu bir şekilde muamele etmek özel hayatınıza saygı göstermek size irtibat bilgilerini vermek evinizde kalan kişilere karşı güvenliğinizi sağlamak. Örneğin, size veya malınıza zarar veya hasar verebilecek kişilerden.

5 6 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Ev hizmetleri servisinin evinizde sizin için yapması gerekenler Ev hizmetleri servisinin aşağıdaki sorumlukları bulunmaktadır: ev ve mobilyaların iyi durumda olmasını sağlamak tamirlerin çabuk bir şekilde yapılmasını sağlamak evinizin güvenli olmasını sağlamak

6 Özürlü hizmetleri servisinin ve sizin hak ve sorumluluklarınız hakkında 7 Haklarınız konusunda bilmeniz gereken 3 önemli şey Evinizde, odanızda, bahçenizde ve toplum içinde dolaşma özgürlüğüne sahipsiniz. Aşağıdaki durumlar hariçtir: bir davranış idare planına bağlıysanız ve Kıdemli bir Memur bu planı görüp onaylamışsa. bir tedavi planına bağlıysanız Kıdemli Memur tarafından size söylenmişse. Bu planlar hakkında önemli bilgi Bu planlar içinde ev hizmetleri destek görevlilerinin kendinizi veya başkalarını yaralamanızı veya mala zarar vermenizi önlemek için kullanacağı stratejiler bulunmaktadır. Bu stratejileri uygulamak sizin ve diğer kişilerin güvenliğini sağlayacaktır.

7 8 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Evinizde yapmanız gerekenler Aşağıdaki sorumluluklarınız bulunmaktadır: kiranızı gününde ödemek odanızda veya evinizde tehlikeli bir şey bulundurmamak bir şey kırarsanız birine söylemek kaza olmayıp, bilerek yaptığınız bir hasarı ödemek.

8 Özürlü hizmetleri servisinin ve sizin hak ve sorumluluklarınız hakkında 9 Evinizde yapmamanız gerekenler Aşağıdaki eylemleri yapmamalısınız: yasadışı faaliyetler için evinizi kullanmak birlikte yaşadığınız kişilerin huzurunu bozmak. Örneğin, birlikte yaşadığınız kişilere vurmak veya kızdırmak. kasıtlı olarak evinizdeki eşyaları kırmak. sormadan bir şey asmak.

9 10 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Evinizden memnun değilseniz yapabileceğiniz şeyler Aşağıdaki haklara sahipsiniz: bir toplum ziyaretçisi ile görüşmek şikayette bulunmak. Ev hizmetleri servisinizin verdiği formu kullanabilirsiniz Özürlü Hizmetleri Komisyonu Başkanı (Disability Services Commissioner) ile görüşmek. Bu kişinin adı Laurie Harkin dir.

10 Özürlü hizmetleri servisinin ve sizin hak ve sorumluluklarınız hakkında 11 Toplum ziyaretçisi (community visitor) ile görüşmek için atılması gereken adımlar? Siz, ailenizin üyelerinden biri veya bir arkadaşınız ev hizmetleri servisi ile görüşerek toplum ziyaretçisi ile bir toplantı düzenlenmesini isteyebilirsiniz. Ev hizmetleri servisi 3 gün içinde toplum ziyaretçisine toplantı istediğinizi bildirmelidir. Bir toplum ziyaretçisi 7 gün içinde evinize gelerek sizinle görüşecektir. Önemli bilgi Bir toplum ziyaretçisi ile görüşmek sizin hakkınızdır.

11 12 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Toplum ziyaretçisi evinizdeyken ne yapabilir? Bir toplum ziyaretçisi: evinize ve odanıza bakabilir sizinle ve evinizdeki diğer kişilerle görüşebilir evinizi ve aldığınız yardım hizmetleri hakkında soru sorabilir ev hizmetleri servisinde bulunan dosyanızdaki bilgileri okuyabilir izin verirseniz, doktor raporunuzu okuyabilir.

12 Özürlü hizmetleri servisinin ve sizin hak ve sorumluluklarınız hakkında 13 Bu kelimeler ne anlama gelmektedir? yeni yasa 1 Temmuz 2007 tarihinden itibaren, 2006 Özürlü Hizmetleri Yasası özürlü kişiler için yeni yasadır. Ev sakinleri Ev hizmetleri servisinde kalan kişilerdir. Eviniz. Ev hizmetleri servisi Ev ve özürlü kişilerin günlük işlerini yapabilmesine yardımcı olacak destek görevlileri sağlayan bir servistir. Toplum ziyaretçisi ev hizmetleri servisini ziyaret ederek duruma bakan ve size destek olan bir kişidir. Kıdemli Memur (Senior Practitioner) Bu kişi kendine, çevresindekilere zarar veren veya mala hasar veren kişilerin haklarının korunmasını sağlayan kişidir. davranış idare planı Bu planlar içinde ev hizmetleri destek görevlilerine kendinizi veya başkalarını yaralamanızı veya mala zarar vermenizi önlemeye nasıl yardımcı olabileceklerini göstermektedir. Bu planlar ev hizmetleri destek görevlilerine size bazı şeyleri farklı bir şekilde yapmayı nasıl öğretebileceklerini göstermektedir.

13 14 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Bu kelimeler ne anlama gelmektedir? tedavi planı Bu plan başkalarına zarar veren kişiler içindir. Tedavi planı ev hizmetleri destek görevlilerine başkalarını yaralamanızı önlemeye nasıl yardımcı olabileceklerini göstermektedir. Ev hizmetleri görevlileri hayatınızı daha iyi yaşamanızı sağlayacak davranış şekilleri öğrenmenize yardımcı olacaktır. Tedavi planına bağlı olan kişilerin toplum içine girmeden önce neleri yapıp yapamayacaklarını sormaları gerekmektedir. önemli bilgi Bu bilginin çok önemli olduğu anlamına gelmektedir.

14 Özürlü hizmetleri servisinin ve sizin hak ve sorumluluklarınız hakkında 15 Daha fazla bilgi alınabilecek yerler Pazartesi Cuma TTY: (03) Sağır veya işitme, konuşma veya iletişim zorluğu çeken kişiler için.

15

16 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 (Disability Act 2006) B Bölümü: (Part B:) Evinizden taşınma hakkında (About moving from your house) Turkish

17 Evinizden taşınma hakkında bilgi 3 Bu kitabın içindekiler Ev hizmetlerinden faydalanma konusunda yeni yasa neler getiriyor? Sayfa 4 Ev hizmetleri servisiniz kısa bir süre için başka bir eve taşınmanız gerektiğini söylerse ne olacak? Sayfa 5 Taşınmak istemiyorsanız ne olacak? Sayfa 6 Kısa bir süre için taşınmanız gerektiğini başka kimin bilmesi gerekmektedir? Sayfa 7 Kısa bir süre taşınmayı istemiyorsanız ne yapabilirsiniz? Sayfa 8 Ev hizmetleri servisi evinize geri dönemeyeceğinizi söylerse ne olacak? Sayfa 9 Evinizden geri dönmemek üzere çıkmanız gerektiğini başka kimlerin bilmesi gerekmektedir? Sayfa 10 Ev hizmetleri servisi fikrini değiştirir ve evde kalmanızı isterse ne olacak? Sayfa 11 Evinizden taşınmak istemiyorsanız ne olacak? Sayfa 12 Evinizden geri dönmemek üzere taşınmak istiyorsanız yapmanız gerekenler? Sayfa 13 Evinizden çıkmak istediğinizi başka kimin bilmesi gerekmektedir? Sayfa 14 Fikrinizi değiştirir ve evde kalmaya karar verirseniz ne olacak? Sayfa 15 Bu kelimeler ne anlama gelmektedir? Sayfa 16 Daha fazla bilgi alabileceğiniz yerler Sayfa 18

18 4 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Ev hizmetlerinden faydalanma konusunda yeni yasa neler getiriyor? Yeni yasa size aşağıdaki hakları vermektedir: destek görevlisi bulunan bir evde kalırken hak ve sorumluluklarınız hakkında bilgi almak sizi ve birlikte kaldığınız kişileri mutlu edecek şekilde destek almak ev hizmetleri servisinin hak ve sorumlulukları konusunda bilgi almak okuması ve anlaması kolay bilgi almak aldığınız bilgileri anlayabilmek için destek görevlinizden yardım istemek

19 Evinizden taşınma hakkında bilgi 5 Ev hizmetleri servisiniz kısa bir süre için başka bir eve taşınmanız gerektiğini söylerse ne olacak? Ev hizmetleri servisiniz: bir sorun olduğu için sizin başka bir eve taşınmanızı isteyebilir Örneğin, aynı evde kalan bir kişiyle geçinemiyorsanız ve sürekli kavga ediyorsanız size destek olan kişiye sizin başka bir eve taşınmanız gerektiğini söyleyecektir Size destek olan kişi aileniz, arkadaşınız, sözcünüz, vasiniz ya da mali işlerinizi idare eden kişi olabilir. sorunu çözebilmeleri için size kısa bir süre başka bir eve taşınmayı kabul edip etmeyeceğinizi soracaktır taşınmayı kabul ediyorsanız, size ve destek olan kişiye hangi gün taşınacağınızı söyleyecektir.

20 6 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Taşınmak istemiyorsanız ne olacak? Taşınmayı kabul etmiyorsanız, ev hizmetleri servisinden bir mektup alacaksınız. Bu mektuba geçici taşınma duyurusu (notice of temporary relocation) denilmektedir size gideceğiniz evi söyleyecektir ne kadar süreyle taşınacağınızı size söyleyecektir ayrıca, ev hizmetleri servisinin eve geri dönebilmeniz için sorunu çözmeye çalışacağını söyleyecektir. Önemli bilgi Yeni evinizde 3 aya kadar kalmanız gerekebilir.

21 Evinizden taşınma hakkında bilgi 7 Kısa bir süre için taşınmanız gerektiğini başka kimin bilmesi gerekmektedir? Ev hizmetleri servisiniz aşağıdaki kurumlara bildirmelidir: Toplum Hizmetleri Bakanlığı (Department of Human Services) Sekreteri Halk Sözcüsü (Public Advocate) Ofisi Ev hizmetleri servisi bunu 1 gün içinde yapmalıdır.

22 8 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Kısa bir süre taşınmayı istemiyorsanız ne yapabilirsiniz? Geçici taşınma duyurusu (notice of temporary relocation) adında bir yazı elinize geçerse ve hala kabul etmiyorsanız, Özürlü Hizmetleri Komisyonu Başkanına (Disability Services Commissioner) şikayette bulunabilirsiniz.

23 Evinizden taşınma hakkında bilgi 9 Ev hizmetleri servisi evinize geri dönemeyeceğinizi söylerse ne olacak? Ev hizmetleri servisi size bir mektup verecektir. Bu mektuba evi boşaltma (tahliye) duyurusu (notice to vacate) denilmektedir Bu yazı ev hizmetleri servisinizin sorunu çözemediği ve evinize geri dönmenize izin verilmediği anlamına gelmektedir. Önemli bilgi Ev hizmetleri servisiniz sizinle ve destek olan kişiyle bundan sonra ne olacağı konusunda konuşacaktır. Örneğin, bir başka eve taşınma konusunda yardım alabilirsiniz. Size destek olan kişi aileniz, arkadaşınız, sözcünüz, vasiniz ya da mali işlerinizi idare eden kişi olabilir.

24 10 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Evinizden geri dönmemek üzere çıkmanız gerektiğini başka kimlerin bilmesi gerekmektedir? Eğer evi boşaltma duyurusu (notice to vacate) adında bir yazı elinize geçerse, ev hizmetleri servisi aşağıdaki kurumlara bildirmelidir: Toplum Hizmetleri Bakanlığı (Department of Human Services) Sekreteri Halk Sözcüsü (Public Advocate) Ofisi Ev hizmetleri servisi bunu 1 gün içinde yapmalıdır.

25 Evinizden taşınma hakkında bilgi 11 Ev hizmetleri servisi fikrini değiştirir ve evde kalmanızı isterse ne olacak? Ev hizmetleri servisi evden taşınmanız konusunda fikrini değiştirebilir. Evde kalmanızı istiyorlarsa, aşağıdaki işlemi yapmaları gerekmektedir: Ev boşaltma duyurusunun geri çekilmesi (withdrawal of notice to vacate) adında bir yazı vermelidir. Bu yazı ev hizmetleri servisinizin sorunu çözdüğü ve evinize geri dönmenize izin verildiği anlamına gelmektedir.

26 12 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Evinizden çıkmak istemiyorsanız ne olacak? Evi boşaltma duyurusu (notice to vacate) adında bir yazı elinize geçerse ve kabul etmiyorsanız, yardım için Victoria Sivil ve İdari Davalar Mahkemesine (Victorian Civil and Administrative Tribunal) başvurabilirsiniz.

27 Evinizden taşınma hakkında bilgi 13 Evinizden geri dönmemek üzere taşınmak istiyorsanız yapmanız gerekenler Evinizden bir daha dönmemek üzere çıkmak istiyorsanız, aşağıdaki işlemi yapmanız gerekmektedir: ev hizmetleri servisine evi boşaltma niyeti duyurusu (notice of intention to vacate) vermelisiniz. Bu duyuru evinizden geri dönmemek üzere çıkmak istediğiniz anlamına gelmektedir. Bu yazıyı hazırlama konusunda yardıma ihtiyacınız varsa, mali işlerinizi idare eden kişi (administrator), vasiniz veya destek olan kişi ile görüşünüz. ev hizmetleri servisine hangi tarihte evden çıkacağınızı bildiriniz.

28 14 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Evinizden çıkmak istediğinizi başka kimin bilmesi gerekmektedir? Ev hizmetleri servisi aşağıdaki kuruma bildirmelidir: Toplum Hizmetleri Bakanlığı (Department of Human Services) Sekreteri Ev hizmetleri servisi bunu 1 gün içinde yapmalıdır.

29 Evinizden taşınma hakkında bilgi 15 Fikrinizi değiştirir ve evde kalmaya karar verirseniz ne olacak? Önemli bilgi Evden çıkma konusunda fikrinizi değiştirebilirsiniz. Eğer fikrinizi değiştirirseniz kalmak istediğinizi belirten bir mektup yazmanız gerekecektir. Bu mektuba Evi boşaltma niyeti duyurusunun geri çekilmesi (withdrawal of notice of intention to vacate) denilmektedir.

30 16 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Bu kelimeler ne anlama gelmektedir? yeni yasa 1 Temmuz 2007 tarihinden itibaren, 2006 Özürlü Hizmetleri Yasası özürlü kişiler için yeni yasadır. Ev sakinleri Ev hizmetleri servisinde kalan kişilerdir. Eviniz. Ev hizmetleri servisi Ev ve özürlü kişilerin günlük işlerini yapabilmesine yardımcı olacak destek görevlileri sağlayan bir servis. Halk Sözcüsü Ofisi (Office of the Public Advocate) Özürlü kişilerin haklarını korur. Halk Sözcüsü Ofisi pek çok şekilde yardımcı olabilir. Victoria Sivil ve İdari Davalar Mahkemesi (Victorian Civil and Administrative Tribunal) Bu mahkeme anlaşmanlıklar konusunda karar veren küçük bir mahkeme gibidir. önemli bilgi (important information) Bu ifade verilen bilginin çok önemli olduğu anlamına gelmektedir. Özürlü Hizmetleri Komisyonu Başkanı (Disability Services Commissioner) Şikayetleri inceleyen ve ev hizmetleri servisi ile konuyu görüşen bir kişidir. Bu kişinin adı Laurie Harkin dir. Bu kişi taraf tutmamaktadır.

31 Evinizden taşınma hakkında bilgi 17 Bu kelimeler ne anlama gelmektedir? taşınma Başka bir eve taşınmak. Buna taşınma denilmektedir. Kısa bir süre için taşınırsanız, buna geçici taşınma (temporary relocation) denilmektedir. Geçici (temporary) demek kısa bir süre için demektir. Sekreter Toplum Hizmetleri Bakanlığında yetkili bir kişidir. Bu kişinin adı Fran Thorn dur. Evi boşaltma duyurusu (notice to vacate) Evinizi terk etmeniz gerektiğini belirten bir yazıdır. Evi boşaltma duyurusunun geri çekilmesi (withdrawal of notice to vacate) ev hizmetleri servisinin sizin evde kalmanızı ve çıkmamanızı isteyen yazısıdır. evi boşaltma niyeti duyurusu (notice of intention to vacate) Bu mektup evden geri dönmemek üzere çıkmak istediğinizi bildiren yazıdır. Evi boşaltma niyeti duyurusunun (notice of intention to vacate) geri çekilmesi Bu mektup fikrinizi değiştirdiğinizi ve evinizde kalmak istediğinizi söylemektedir.

32 18 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Daha fazla bilgi alabileceğiniz yerler Pazartesi Cuma TTY: (03) Sağır veya işitme, konuşma veya iletişim zorluğu çeken kişiler için.

33

34 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 (Disability Act 2006) Ev hizmetleri özeti: Faydalandığınız ev hizmetleri hakkında (Residential statement: About the residential services you get) Turkish

35 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Ulaşım Bu belge internetten de temin edilebilir Bastıran kurum: Victoria Eyalet Hükümeti, Toplum Hizmetleri (Human Services) Bakanlığı, Özürlü Hizmetleri Dairesi, Melbourne, Victoria, Australia. Kasım 2007 Copyright State of Victoria, Department of Human Services, 2007 Bu yayının telif hakkı saklıdır Telif Hakları Yasası (Copyright Act 1968) hükümlerinin müsaade ettiği durumlar hariç hiç bir kısmı her hangi bir yöntemle çoğaltılamaz. Victoria Eyalet Hükümeti tarafından onaylanmıştır, 50 Lonsdale Street, Melbourne. Kasım 2007 ( )

36 Ev hizmetleri Özeti 3 Faydalandığınız ev hizmetleri hakkında Ev hizmetleri özeti neleri kapsamaktadır? Ev hizmetleri kaldığınız evi ve yemek pişirme, yeme ve işe hazırlanma gibi günlük faaliyetleri yapabilmeniz için size sunulan hizmetleri kapsamaktadır. Ev hizmeti sunan kuruluşun adı (Name of the residential service) X Adınız (Your name) X Oturduğunuz evin adresi (Address of the house you live in) X

37 4 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Faydalandığınız ev hizmetleri hakkında Ev hizmetleri özetinin başlama ve bitiş tarihi (When does your residential statement start and finish?) Başlama (Start) Bitiş (Finish) Ev hizmetleri özetiniz ne zaman gözden geçirilecek? (When will your residential statement be looked at again) Gözden geçirme tarihi (Review date) Önemli bilgi Ev hizmetleri özetinizin gözden geçirilmesi çok önemlidir. İhtiyaç duyduğunuz yardımı aldığınızdan emin olmamamızı sağlamaya yardımcı olacaktır. Ev hizmetleri özetiniz 12 ay sonra tekrar gözden geçirileçektir. Eğer her hangi bir değişiklik olmuşsa, ev hizmetleri özetiniz 12 aydan daha önce gözden geçirilebilir.

38 Ev Hizmetleri Özeti 5 Faydalandığınız ev hizmetleri hakkında Ev hizmetleri servisinin sizin için yapmak zorunda olduğu şeyler Ev hizmetleri destek görevlileri yaşantınızın daha rahat olması için istediğiniz ve ihtiyaç duyduğunuz şeyleri yapmanıza yardımcı olacaktır. Ev hizmetleri servisi için yapmanız gerekenler Oturduğunuz ev için para ödemeniz gerekmektedir. Buna kira (residential charge) denilmektedir. Odanızı mümkün olduğu kadar temiz ve tertipli tutmalısınız. Ev hizmetleri özeti size başka neler söylemektedir? Aşağıdaki bilgileri vermektedir: 1. ev hizmetleri özetinizin süresini 2. hangi ev hizmetlerini alacağınızı 3. oturduğunuz ev için ne kadar kira ödemeniz gerektiğini 4. bu parayı nasıl ödeyeceğinizi 5. ev hizmetleri servisinin ve sizin hak ve sorumluluklarınızı 6. bilmeniz gereken diğer çok önemli bilgileri. Örneğin, evinizde sizinle birlikte kaç kişi kalacağını.

39 6 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Size ev hizmetleri özetini kim verdi? (Who gave you your residential statement?) İmza (Signature) X Kişinin adı (Name of person) X Bu kişinin görevi nedir? (What work does this person do?) X Bu kişi hangi kuruluşta çalışmaktadır? (Who does this person work for?) X Ev hizmetleri servisinin adresi (Address of the residential service provider) X Telefon numarası (Telephone number) X

40 Ev Hizmetleri Özeti 7 Ev hizmetleri özetinizin bir kopyasını kim alıyor? Lütfen daire içine alınız: (Please circle:) Para işlerinizi idare eden 3 Evet 5 Hayır vekiliniz (Your administrator) (Yes) (No) Evet ise, bu kişinin adı nedir? (If yes, what is the person s name) Vasiniz 3 Evet 5 Hayır (Your guardian) (Yes) (No) Evet ise, bu kişinin adı nedir? (If yes, what is the person s name) Lütfen doğru cevabı daire içine alınız: (Please circle which one:) Başka kişiler (Other people) arkadaş aile üyesi sözcü (friend) (family member) (advocate) Bu kişinin adı nedir? (What is the person s name) Aile hizmetleri özetinizin kopyasını kimleri alacağı konusunda önemli bilgi Ev hizmetleri aldığınız kuruluşa ev hizmetleri özetinizin kopyasını kime vermek istediğinizi söyleyebiliriz. Seçmek sizin hakkınızdır.

41 8 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Evinizde oturmak için ödemeniz gereken para hakkında (About the money you need to pay to live in your house) Ne kadar (How much) Ne zaman (When) Lütfen daire içine alınız: (Please circle:) 2 haftada (every 2 weeks) 4 haftada (every 4 weeks) Aylık (every month) Nasıl (How) Lütfen daire içine alınız: (Please circle:) çek ile (cheque) eftpos ile (eftpos) kredi kartı ile (credit card) başka bir şekilde (other) Evinizde oturmak için ödediğiniz para ile ilgili önemli bilgi. Ev hizmetleri servisiniz ödemeniz gereken miktarı size söyleyecektir. Evinizde oturmak için ödediğiniz paraya ev ücreti (residential charge) denilmektedir.

42 Ev Hizmetleri Özeti 9 Evinizde oturmak için ödediğiniz para neleri kapsamaktadır? (What the money you pay to live in your house covers?) Ödediğiniz para aşağıdakileri kapsamaktadır: kira (rent). Evinizde oturmak için verdiğiniz para demektir. Lütfen daire içine alınız: (Please circle:) Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 faturalar (bills), örneğin kullandığınız elektrik için. Ayrıca kullandığınız doğal gaz ve su faturası gibi diğer faturalar da bulunmaktadır. Evet Hayır (Yes) (No) 3 5 yaptığınız görüşmeler için telefon (telephone) faturası. yatağınız (the bed you sleep in) yastığınız, çarşaf ve yorganınız. yiyecek ve içecek (food and drink). Evet Hayır (Yes) (No) 3 5 Evet Hayır (Yes) (No) 3 5 Evet Hayır (Yes) (No) 3 5

43 10 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Evinizde oturmak için ödediğiniz para neleri kapsamaktadır? (What the money you pay to live in your house covers?) Ödediğiniz para aşağıdakileri kapsamaktadır: koltuk, buzdolabı ve yemek masası. Daha başka örnekler de bulunmaktadır. (the couch, fridge and dinner table. There are more examples.) elektrikli su ısıtıcısı, tabak, bıçak, çatal ve tava. Daha başka örnekler de bulunmaktadır. (kettle, plates, knives, forks and frying pan. There are more examples.) diğer şeyler (other things) Lütfen daire içine alınız: (Please circle:) Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 Ev hizmetleri ücretiniz hakkında önemli bilgi Bir şey kırarsanız, yenisini almak veya kırılanı tamir ettirmek için daha fazla para harcamanız gerekecektir. Ev hizmetleri ücreti şahsi masraflarınızı kapsamamaktadır. Elbise ve ayakkabı gibi şahsi eşyaları satın almak için ödeyeceğiniz para ekstra harcama olacaktır. Bu paraya şahsi masraflar denilmektedir.

44 Ev Hizmetleri Özeti 11 Size ne zaman yardım sağlanacak? (When will you get help?) Lütfen işaretleyiniz: (Please tick) Ev hizmetleri destek memuru gece evde yatılı kalmaktadır. (Residential support worker will sleepover) Ev hizmetleri destek memuru gece çalışacaktır. (Residential support worker will work at night) Lütfen işaretleyiniz: (Please tick) Ev hizmetleri destek memuru (Residential support worker) Pazartesi Cuma (Monday to Friday) Sabah saat (AM from)... (to)... Öğleden sonra saat (PM from)... (to)... Lütfen işaretleyiniz: (Please tick) Ev hizmetleri destek memuru (Residential support worker) Cumartesi ve Pazar (Saturday and Sunday) Sabah saat (AM from)... (to)... Öğleden sonra saat (PM from)... (to)... Alacağınız hizmet hakkında önemli bilgi Ayrıca, futbol maçına gitmek veya doktora gitmek gibi ev dışındaki işlerinizde de size yardımcı olunacaktır.

45 12 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Eviniz hakkında Ev hizmetleri özeti ile birlikte size bir de harita verilecektir. Bu harita size aşağıdaki bilgileri verecektir: odanızın yeri ortak yerler. Evinizde kalan herkesin kullanabildiği yerler demektir. evinizdeki özel yerler. Başkalarına ait odalara girmeden önce izin istemeniz gerekecektir. sigara içilebilen yerler. Bunlar sigara içmeye izin verilen yerlerdir evinizi güvenli yapan yerler. Örneğin, alarm veya etrafındaki çit gibi. Eviniz hakkında önemli bilgi Size verilecek haritada, ayrıca, ön ve arka bahçenin yerleri de gösterilmektedir.

46 Ev Hizmetleri Özeti 13 Evinizde kalan diğer kişiler Evinizde kaç kişi kalıyor? (How many people live in your house?) Lütfen daire içine alınız (Please circle) 1, 2, 3, 4, 5, veya (or) Evinizde kaç yatak odası var? (How many bedrooms does your house have?) Lütfen daire içine alınız (Please circle) 1, 2, 3, 4, 5, veya (or) Evinizde kalabilecek diğer kişiler hakkında önemli bilgi Evinizde aşağıdakiler var mı: (Does your house have:) Lütfen daire içine alınız (Please circle) Acil durum yatağı (Emergency bed) Evet (Yes) 3 Hayır (No) 5 Geçici bakım (respite) yatağı (Respite bed) Evet (Yes) 3 Hayır (No) 5

47 14 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Yatak odanız hakkında Yatak odanız size ait özel bir yerdir. Sizden izin almadan kimse odanıza giremez. Başkalarının odanıza nasıl gireceğine siz karar verirsiniz; örneğin, odaya girmeden önce kapıyı çalmalarını isteyebilirsiniz. Yatak odanız hakkında çok önemli bilgi Bazen bir ev hizmetleri görevlisinin yatak odanıza girmesi gerekebilir. Bunun için özel bir sebepleri olması gerekmektedir. Sizin izninizi istemek zorunda değildirler. Özel bir sebep aşağıdaki gibi olabilir: sizin sağlığınızı ve güvenliğinizi korumak için evinizdeki diğer kişilerin sağlık ve güvenliğini korumak için sizin odanızdan kaçtığınızı düşünüyorlarsa

48 Ev Hizmetleri Özeti 15 Yatak odanız hakkında bir şeyi hızlı bir şekilde tamir etmek için, örneğin odanızın penceresini bakım planınızda yazılı yardımı veya ihtiyaç duyduğunuz yardımı sağlamak için davranış idare planınızdaki stratejileri kullanmak için tedavi planınızdaki stratejileri kullanmak için bir toplum ziyaretçisi (community visitor) evinizde işlerin nasıl gittiğini görmeye geldiğinde Yatak odanız hakkında daha başka önemli bilgi Ev hizmetleri servisiniz odanızı başka bir kişiye gösterebilir. Örneğin tamir için gelen bir kişiye. Ev hizmetleri servisinin 1 gün önceden bunu size bildirmesi gerekmektedir. Bunu yazılı yapmaları gerekmektedir.

49 16 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Destek hizmetleri hakkında Aşağıdakiler sizin için geçerli mi: (Do you have a) sağlık planı (Health plan) davranış idare planı (behaviour management plan) diğer (Other) Lütfen daire içine alınız (Please circle) Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 Evet ise, lütfen ekleyiniz (If yes please attach) Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 Evet ise, lütfen ekleyiniz (If yes please attach) Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 Evet ise, lütfen ekleyiniz (If yes please attach) Önemli bilgi Ev hizmetleri servisine ne tür yardıma ihtiyacınız olduğunu ve hoşlandığınız şeyleri söyleyen bir plan vardır Destek görevlisi bulunan bir evde kalıyorsanız, örneğin sağlık planı ya da destek planı gibi bir planınız olabilir Destek görevlisi bulunan bir evde yaşamaya yeni başlamışsanız, planınızı yazmak için yardım alacaksınız

50 Ev Hizmetleri Özeti 17 Evinizde olan ve bilmeniz gereken şeyler (Things that happen in your house that you need to know about) Örneğin: (For example) Kilitli kapılar (Locked doors) Lütfen daire içine alınız (Please circle) Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 Evet ise, lütfen ekleyiniz (If yes please attach) Kilitli dolaplar (Locked cupboards) Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 Evet ise, lütfen ekleyiniz (If yes please attach) Diğer (Other) Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 Evet ise, lütfen ekleyiniz (If yes please attach) Önemli bilgi Sağlığınızı ve güvenliğinizi korumak için özel koşullar gerekebilir. Ev hizmetleri destek görevlileri bu özel koşullara ihtiyaç duymamanız için işlerinizi nasıl yapacağınızı size gösterecektir.

51 18 Özürlü Hizmetleri Yasası 2006 Eviniz hakkında önemli bilgi (Other important information about your home) Aşağıdakileri yapmanıza izin veriliyor mu? (Can you have) misafir, tanıdıklarınızın sizi evinizde gelip görmesi gibi (visitors, for example people you know coming over to see you at your house) Lütfen daire içine alınız: (Please circle:) Evet (Yes) Hayır (No) 3 5 misafir, tanıdıklarınızın gelip evinizde sizinle akşam yemeği yemesi gibi (visitors, for example people you know coming to have dinner at your house) Evet Hayır (Yes) (No) 3 5 sigara içmek (a smoke) kuş, köpek gibi ev hayvanları (have pets, for example bird, dog) Evet Hayır (Yes) (No) 3 5 Evet Hayır (Yes) (No) 3 5 diğer (other) Evet Hayır (Yes) (No) 3 5

52 Ev Hizmetleri Özeti 19 Daha fazla bilgi için Pazartesi Cuma TTY: (03) Sağır veya işitme, konuşma veya iletişim zorluğu çeken kişiler için.

53

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor

Helping you to live more independently. Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme. Daha bagimsiz yasamak için size yardim ediyor The Supporting People Logo Insanlari ve bagimsiz yasami destekleme The Supporting People Door in Watermark The Supporting People Introduction Helping you to live more independently Daha bagimsiz yasamak

Detaylı

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız

HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız HACC Hizmetlerinden Faydalanan Bir Kißi Olarak Haklarınız ve Sorumluluklarınız Turkish Ev ve Toplum Bakım Programı (Home and Community Care - HACC) günlük ißlerini idare etmekte zorlanan ancak kendi evinde

Detaylı

Lesson 66: Indirect questions. Ders 66: Dolaylı sorular

Lesson 66: Indirect questions. Ders 66: Dolaylı sorular Lesson 66: Indirect questions Ders 66: Dolaylı sorular Reading (Okuma) Could you tell me where she went? (Bana nereye gittiğini söyler misiniz?) Do you know how I can get to the hospital? (Hastaneye nasıl

Detaylı

TURKISH. Merri Toplum Sağlık Hizmetleri (Merri Community Health Services) ve siz

TURKISH. Merri Toplum Sağlık Hizmetleri (Merri Community Health Services) ve siz TURKISH Merri Toplum Sağlık Hizmetleri (Merri Community Health Services) ve siz Kolay İngilizce 2014 Bu kitap hakkında. Bu kitap. Merri Toplum Sağlık Merkezleri. Ve. siz, hakkındadır. Bu kitapta 4 bölüm

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT

.. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT .. ÜNİVERSİTESİ UNIVERSITY... /... AKADEMİK YILI... DÖNEMİ... /... ACADEMIC YEAR... TERM ÖĞRENCİ NİHAİ RAPORU STUDENT FINAL REPORT Deneyimleriniz hakkındaki bu rapor, Mevlana Değişim Programı nın amacına

Detaylı

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement TURKISH Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement Female 1: Bebeğim yakında doğacağı için bütçemi gözden geçirmeliyim. Duyduğuma göre, hükümet tarafından verilen Baby Bonus ödeneği yürürlükten kaldırıldı.

Detaylı

Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler

Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler Göçmenlik ve iltica konuları ile ilgili yardıma mı ihtiyacınız var? Bilmeniz gerekenler Göçmenlik ve iltica konuları hakkında yasal bir yardım arıyorsanız, bu rehber tam size göre demektir. Bu rehberde

Detaylı

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington

Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek. Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington da Pratisyen Hekimliğinizi ziyaret ettiğinizde bir tercüman istemek Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Islington daki tüm Pratisyen Hekimlikler (GP) tercümanlık

Detaylı

Geçici Tedavi Kararı. Haklar beyanı. Geçici Tedavi Kararı nedir? Benim için neden bir Geçici Tedavi Kararı verilmiştir?

Geçici Tedavi Kararı. Haklar beyanı. Geçici Tedavi Kararı nedir? Benim için neden bir Geçici Tedavi Kararı verilmiştir? Turkish Geçici Tedavi Kararı Haklar beyanı Sizin için bir Geçici Tedavi Kararı çıkarıldığından bu kitapçık size verilmiştir. Bu kitapçık Geçici Tedavi Kararları ve 2014 Akıl Sağlığı Yasası (Mental Health

Detaylı

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account

Immigration Bank. Bank - General. Bank - Opening a bank account - General [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Asking whether there are commission fees when you withdraw money in a certain country Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar

Detaylı

Lesson 31: Interrogative form of Will. Ders 31: Will kalıbının soru biçimi

Lesson 31: Interrogative form of Will. Ders 31: Will kalıbının soru biçimi Lesson 31: Interrogative form of Will Ders 31: Will kalıbının soru biçimi Reading (Okuma) Will it be sunny tomorrow? (Yarın güneşli mi olacak?) Will you lend her the car? (Arabayı ödünç verecek misin?)

Detaylı

Lesson 33: Interrogative forms of be going to, be + verb~ing for expressing near future

Lesson 33: Interrogative forms of be going to, be + verb~ing for expressing near future Lesson 33: Interrogative forms of be going to, be + verb~ing for expressing near future Ders 33: Yakın gelecekten bahsederken be going to, be + verb~ing kalıplarının soru zamiri formları Reading (Okuma)

Detaylı

BBC English in Daily Life

BBC English in Daily Life İçindekiler Lesson one - Ders 1:... 2... 2 Lesson Two - Ders 2:... 2... 3 Lesson Three - Ders 3:... 3... 3 Lesson Four - Ders 4:... 4... 4 Lesson Five - Ders 5:... 4... 4 Lesson Six - Ders 6:... 5... 5

Detaylı

1. A lot of; lots of; plenty of

1. A lot of; lots of; plenty of a lot of lots of a great deal of plenty of çok, bir çok many much çok, bir çok a little little az, biraz a few few az, birkaç 1. A lot of; lots of; plenty of a lot of ( en yaygın olanıdır ), lots of, plenty

Detaylı

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun

Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun DOMESTIC VIOLENCE HELP AT COURT Turkish AİLE İÇİ ŞİDDET Artık şiddetin sona ermesini istiyorsunuz Aile içi şiddeti ihbar edin ve mahkemede yardımcı olun Kadınlar İçin Aile İçi Şiddet Mahkemesi Savunma

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Bana yardımcı olurmusunuz, lütfen? Yardım isteme konuşuyor musunuz? Birinin konuşup konuşmadığını sormak _[dil]_ konuşuyor musunuz? Birinin belli bir dili konuşup konuşmadığını sormak

Detaylı

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ)

HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) HÜKÜM GİYMEMİŞ BİR TUTUKLUNUN HASTANEYE SEVKİ (KISITLAMALI YA DA KISITLAMASIZ) (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 48) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3.

Detaylı

Lesson 29: "It" in Various Usages. Ders 29: "It" Zamirinin Farklı Kullanımları

Lesson 29: It in Various Usages. Ders 29: It Zamirinin Farklı Kullanımları Lesson 29: "It" in Various Usages Ders 29: "It" Zamirinin Farklı Kullanımları Reading (Okuma) What time is it now? It s eight thirty. (Şu an saat kaç? Sekiz buçuk.) What day of the week is it today? It

Detaylı

İnceleme Başvurusu Formu

İnceleme Başvurusu Formu İnceleme Başvurusu Formu Avustralya Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı (OAIC), bir Avustralya Hükümeti veya Avustralya Hükümeti Bakanı tarafından verilen bir Bilgilenme Özgürlüğü (FOI) kararını inceleyebilir.

Detaylı

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak

[ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak - Genel [ülke] sınırları içinde para çekersem komisyon ücreti öder miyim? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak Başka bankamatikleri kullanırsam ne kadar komisyon

Detaylı

Can I withdraw money in [country] without paying fees? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak

Can I withdraw money in [country] without paying fees? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak - Genel Can I withdraw money in [country] without paying fees? Belirli bir ülkede para çekmenin komisyon ücretine tabi olup olmadığını sormak What are the fees if I use external ATMs? [ülke] sınırları

Detaylı

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi

Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı. Şikayet formu. www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Göçmenlik Hizmetleri Komiseri nin Şikayet Programı Şikayet formu www.oisc.gov.uk Göçmenlik Konusundaki Tavsiyelerin Düzenlenmesi Kimler hakk nda flikayette bulunabilirsiniz? Bir göçmenlik danışmanının

Detaylı

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN

MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN MART BÜLTENİ 4-5 YAŞ/2.KUR MARCH BULLETIN Şekiller Shapes Daire-Circle Kare-Square Üçgen-Triangle Çocuğa Sorunuz: Türkçe-İngilizce Kare ne demek? What does kare mean? İngilizce-Türkçe What does square

Detaylı

ata aöf çıkmış sorular - ders kitapları - ders özetleri - ders notları www.zaferfotokopi.com

ata aöf çıkmış sorular - ders kitapları - ders özetleri - ders notları www.zaferfotokopi.com ATA - AÖF AÇIK ÖĞRETİM FAKÜLTESİ VİZE SORULARI YABANCI DİL l Sipariş ve Bilgi İçin : ZAFER FOTOKOPİ SINAVINIZDA BAŞARILAR DİLER. 0.332 353 78 75 Rampalı Çarşı 1 Kat No: 135 Meram/KONYA www.zaferfotokopi.com

Detaylı

Lesson 20: Where, when. Ders 20: Nerede, ne zaman

Lesson 20: Where, when. Ders 20: Nerede, ne zaman Lesson 20: Where, when Ders 20: Nerede, ne zaman Reading (Okuma) Where is the City Hall? (Belediye binası nerede?) Where are you now? (Şu an neredesin?) Where is he working? (Nerede çalışıyor?) Where did

Detaylı

STAJ BAŞVURU SÜRECİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI. Staj Yönergesi ve Staj Kılavuzunu inceleyiniz.

STAJ BAŞVURU SÜRECİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI. Staj Yönergesi ve Staj Kılavuzunu inceleyiniz. STAJ BAŞVURU SÜRECİ ANADOLU ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ STAJ SÜRECİ AKIŞ ŞEMASI Staj Yönergesi ve Staj Kılavuzunu inceleyiniz. Uygun staj yerinizi bulunuz. Staj Başvuru Beyanı Formunu Staj yapacağınız

Detaylı

ÇANKAYA UNIVERSITY Faculty of Architecture

ÇANKAYA UNIVERSITY Faculty of Architecture ÇANKAYA UNIVERSITY Faculty of Architecture Summer Practice Evaluation Form Bölüm I. Staj Hakkında / Basic Course Information Bölüm Adı Department Name ARCHITECTURE Bölüm Kodu Dept. Numeric Code 1 8 Ders

Detaylı

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir:

İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: İngilizce de selamlaşma maksatlı kullanılabilecek pek çok yapı vardır. Bunlar Türkçeleri ile beraber aşağıda verilmektedir: Informal Greetings (Gayri Resmi selamlaşmalar) - Hi. (Merhaba) -Hello. (Merhaba)

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY No ID Bölümü Department Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year STAJ DEFTERİ / TRAINING DIARY Defter No / Diary Nr... YAPILAN PRATİK ACCOMPLISHMENTS

Detaylı

Viktorya Eyaletinde Avustralya Sağlık Bakım Hakları Tüzüğü TURKISH

Viktorya Eyaletinde Avustralya Sağlık Bakım Hakları Tüzüğü TURKISH Viktorya Eyaletinde Avustralya Sağlık Bakım Hakları Tüzüğü TURKISH 2 Avustralya Sağlık Bakımı Hakları Tüzüğü Avustralya Sağlık Bakımı Hakları Tüzüğü 3 Avustralya Sağlık Bakımı Hakları Tüzüğü Avustralya

Detaylı

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE

GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE GENİŞ ZAMAN SIMPLE PRESENT TENSE Does he go to the theater? O tiyatroya gider mi? ÖRNEK CÜMLELER VE KALIPLAR Yes, he goes to the theater. Evet, o tiyatroya gider. Do you like swimming? Yüzmeyi sever misin?

Detaylı

EK-1 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJYER ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME FORMU

EK-1 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJYER ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME FORMU Adı Soyadı: Staj Başlama ve Bitiş Tarihi: Staj yeri: EK-1 BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ FİZYOTERAPİ VE REHABİLİTASYON BÖLÜMÜ STAJYER ÖĞRENCİ DEĞERLENDİRME FORMU A.DAVRANIŞLAR VE DIŞ GÖRÜNÜM

Detaylı

5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı

5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı 5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routines Kelime Listesi ve Konu Anlatımı 5. Sınıf İngilizce 4. Ünite My Daily Routine (Hergün yaptığım şeyler) Ünite Sözlüğü - Kelime Listesi afternoon: öğlen and:

Detaylı

Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz

Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Bakım Merkezine Hoş Geldiniz Slottet Nørrebro içinde De Gamles By denilen güzel bir çevrede yer alır. De Gamles By park benzeri, oturma bankları ve küçük patika

Detaylı

HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA

HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA HASTANE EMRİ İLE KISITLAMA OLMADAN HASTANEYE ALINMA (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 37) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3. Hastane ve koğuş ismi 4.

Detaylı

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME

ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME ISLINGTON GELİŞİM ORTAKLIĞI KİRANIZI ÖDEME Aredrk hr rk UrKr xbi r Bengali Πληρωμή του ενοικίου σας Greek Pagamento da renda Portuguese Bixinta kiradaada Somali Pago de su alquiler Spanish Kiranızı ödeme

Detaylı

İNGİLİZCE II Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ

İNGİLİZCE II Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ Hungry Planet Part 2 Ünite 6 5İ Ortak Dersler İNGİLİZCE II Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ 1 Ünite 6 HUNGRY PLANET PART 2 Yrd. Doç. Dr. Emrah EKMEKÇİ İçindekiler 6.1. QUANTIFIERS (MIKTAR BELIRTEN KELIMELER)...

Detaylı

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak

Seyahat Genel. Genel - Olmazsa olmazlar. Genel - Muhabbet. Yardım isteme. Birinin İngilizce konuşup konuşmadığını sormak - Olmazsa olmazlar Can you help me, please? Yardım isteme Do you speak English? Birinin konuşup konuşmadığını sormak Do you speak _[language]_? Birinin belli bir dili konuşup konuşmadığını sormak I don't

Detaylı

MİSAFİR VE DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACILARLA İLGİLİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak

MİSAFİR VE DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACILARLA İLGİLİ UYGULAMA YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak MİSAFİR VE DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMACILARLA İLGİLİ UYGULAMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönergenin amacı, Atılım Üniversitesinde belirli bir süre için misafir araştırmacı

Detaylı

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ İSTANBUL KEMERBURGAZ ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ Training Diary ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI Name of Student NUMARASI Student ID Number BÖLÜMÜ Department STAJ DERS KODU Training Course Code Staj Yapılan Kuruluşun

Detaylı

STAJ RAPORU INTERNSHIP REPORT

STAJ RAPORU INTERNSHIP REPORT STAJ RAPORU INTERNSHIP REPORT ÖĞRENCİ BİLGİSİ STUDENT INFORMATION ADI VE SOYADI NAME AND LASTNAME ÖĞRENCİ NO STUDENT ID PROGRAM / SINIFI PROGRAM / CLASS ÖĞRENİM YILI ACADEMIC YEAR Staj Bilgileri Internship

Detaylı

can herhangi bir şeyi yapabilmeye yetenekli olduğumuzu belirtmek için

can herhangi bir şeyi yapabilmeye yetenekli olduğumuzu belirtmek için Can, could, would like to, may. a) can: e bilir, a bilir. can herhangi bir şeyi yapabilmeye yetenekli olduğumuzu belirtmek için kullanırız. Olumlu cümle (can olumlu) cümlede yetenek bildirir. I can speak

Detaylı

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ

KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ KENDİ KENDİNİ TEMSİL EDEN İŞÇİ THE SELF-REPRESENTED WORKER Turkish Workers Compensation Commission, yaralanmış işçilerle işverenler arasındaki işçi tazminatları anlaşmazlıklarını çözümler. Komisyon a bir

Detaylı

4. Bu bölümde iletişim adresi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

4. Bu bölümde iletişim adresi bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. 1. www.avispreferred.eu adresine girin. 2. Açılan sayfada yer alan Join Avis Preferred bölümünde ilgili kısımları aşağıdaki gibi doldurun ve Continue butonuna tıklayın. a. Email address: Kullandığınız

Detaylı

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları

İNGİLİZCE. My Daily Routine. A) It's one o'clock. It s on Monday. Zeka Küpü Yayınları 5. SINIF My Daily Routine 1. 3. UNIT-1 TEST-1 do you go to school? At 8.30 Sevgi Ýlhan Saati ifade eden seçenek aşağıdakilerden hangisidir? A) Where B) Who C) What time D) What 4. A) It's one o'clock.

Detaylı

Değişikliği bildirmek

Değişikliği bildirmek Çocuk parası Değişikliği bildirmek Ailevi durumunuzdaki değişiklikler çocuk parasını etkiliyebilir. Bu nedenle değişiklikleri, bu form ile dört hafta içerisinde bildiriniz. Hollanda dışında ikamet edenler

Detaylı

Ünite 6. Hungry Planet II. Kampüsiçi Ortak Dersler İNGİLİZCE. Okutman Hayrettin AYDIN

Ünite 6. Hungry Planet II. Kampüsiçi Ortak Dersler İNGİLİZCE. Okutman Hayrettin AYDIN Hungry Planet II Ünite 6 Kampüsiçi Ortak Dersler İNGİLİZCE Okutman Hayrettin AYDIN 1 Ünite 6 HUNGRY PLANET II Okutman Hayrettin AYDIN İçindekiler 6.1. QUANTIFIERS (MIKTAR BELIRTEN KELIMELER)... 3 6.1.1.

Detaylı

Mülteci İnceleme Kurulu nca reddedildiniz. Seçenekleriniz nelerdir?

Mülteci İnceleme Kurulu nca reddedildiniz. Seçenekleriniz nelerdir? Refugee Advice and Casework Service (Mülteci Danışmanlık ve Vaka Çalışması Servisi) A. Level 12, 173-175 Phillip Street Sydney NSW 2000 P. [02] 9114-1600 F. [02] 9114-1794 E. admin@racs.org.au W. www.racs.org.au

Detaylı

Gelir Yönetimi. Gönüllü

Gelir Yönetimi. Gönüllü Gelir Yönetimi Gönüllü Gelir Yönetimi (Income Management) nedir? Gelir Yönetimi (Income Management), önemli ev ihtiyaçlarını ve harcamalarını karşılamak üzere paranızı yönetmenize yardımcı olmak için bir

Detaylı

Aile ve ev içi şiddet. Yeter demenin zamanı geldi.

Aile ve ev içi şiddet. Yeter demenin zamanı geldi. TURKISH Aile ve ev içi şiddet. Yeter demenin zamanı geldi. Aile ve ev içi şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez. Fertler, aileler, iş yeri ve toplum üzerinde ciddi etkileri vardır. Aile ve ev içi şiddet

Detaylı

Kime yardımcı olacağımıza nasıl karar veririz?

Kime yardımcı olacağımıza nasıl karar veririz? TURKISH Çocuklarla ilgili sosyal hizmetlerden nasıl yararlanabilirsiniz? Kime yardımcı olacağımıza nasıl karar veririz? Giriş Bu broşürde çocuklarla ilgili sosyal hizmetler müdürlüğü olarak bizim çocuklara

Detaylı

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin

Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin Konaklama işletmesini bir zincire benzetebilirsiniz. Nasıl zincirin halkalarından bir tanesi koptuğunda zincir kullanılamaz hale geliyorsa işletmenin bölümleri arasındaki iletişimin kopması da işletmenin

Detaylı

Lesson 24: Prepositions of Time. (in, on, at, for, during, before, after) Ders 24: Zaman Edatları. Zaman Edatlarını Kullanmak

Lesson 24: Prepositions of Time. (in, on, at, for, during, before, after) Ders 24: Zaman Edatları. Zaman Edatlarını Kullanmak Lesson 24: Prepositions of Time (in, on, at, for, during, before, after) Ders 24: Zaman Edatları Zaman Edatlarını Kullanmak Reading (Okuma) I was born in 2000. ( 2000 de doğdum) We work in the garden in

Detaylı

Housing Choices Australia (Avustralya Konut Seçenekleri) ile kiralama

Housing Choices Australia (Avustralya Konut Seçenekleri) ile kiralama Housing Choices Australia (Avustralya Konut Seçenekleri) ile kiralama Housing Choices Australia, Avustralya'nın zorlu özel kiralama piyasası içinde bir ev bulmak amacıyla bocalayan kişilere güvenli, kalitesine

Detaylı

Kiram ne kadar olacak?

Kiram ne kadar olacak? Kiram ne kadar olacak? Ödeyeceğiniz kira hane gelirine dayanır. Kiram ne kadar olacak? Beşeri Hizmetler Bakanlığı (Department of Human Services) kiranızı sizden haftalık olarak alır. Her zaman için kiranızın

Detaylı

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond

Info Thuis. Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme. MEE Rotterdam Rijnmond MEE Rotterdam Rijnmond Engelinden dolayı kısıtlanmış bir hayat sürdürenlere destek Info Thuis Bedensel engelli, zihinsel engelli veya kronik bir hastalık nedeniyle evde olan göçmenler için bilgilendirme

Detaylı

MÜġTERĠ KABUL BEYANI

MÜġTERĠ KABUL BEYANI MÜġTERĠ KABUL BEYANI SED-CEM TURĠZM ÖZEL EĞĠTĠM SAĞLIK ĠNġAAT SANAYĠ VE TĠCARET LĠMĠTED ġġrketġ Uludağ Üniversitesi Kampüsü Holiday Inn Otel Görükle, Nilüfer / BURSA Şirketiniz İnternet sitesinde bulunan

Detaylı

Gizlilik Şikayet Formu

Gizlilik Şikayet Formu Gizlilik Şikayet Formu Avustralya Bilgilendirme Dairesi Başkanlığı (OAIC), Privacy Act 1988 (Cth) [1988 Gizlilik Yasası] kapsamındaki Avustralya Hükümeti, ACT ve Norfolk Adası daireleri ve özel sektör

Detaylı

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama

Kanada'da Konaklama. Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde. Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz. Aile yanı konaklama Kanada'da Konaklama Konaklama ile ilgili alternatıfler sd yurt dışı egitimde Sizlere istediğiniz yerde konaklama sunuyoruz Aile yanı konaklama Kaliteli ve sorumluluk sahibi dil okullarında tüm aileler,

Detaylı

Yangın risk değerlendirmesi yapmazsam ne olur?

Yangın risk değerlendirmesi yapmazsam ne olur? Yangın risk değerlendirmesi yapmazsam ne olur? Basit anlamda, yangın çıkma ihtimali daha yüksek ve yangından kurtulma / toparlanma ihtimali ise daha da az olacaktır.değerlendirme; işyeri ile ilgili herkesin

Detaylı

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ

5İ Ortak Dersler. İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ Listmania Part 2 Ünite 12 5İ Ortak Dersler İNGİLİZCE II Okutman Aydan ERMİŞ 1 Ünite 12 LISTMANIA PART 2 Okutman Aydan ERMİŞ İçindekiler 12.1. PRESENT PERFECT & PAST SIMPLE... 4 12.1.1. Review of verb forms...

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİ NİN STUDENT S YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty Pledge I pledge

Detaylı

Her çocuk her fırsat. Victoria Çocuk Hizmetleri Anne-babalar ve vasiler için bilgi

Her çocuk her fırsat. Victoria Çocuk Hizmetleri Anne-babalar ve vasiler için bilgi Children s Services in Victoria Information for parents and guardians Turkish Victoria Çocuk Hizmetleri Anne-babalar ve vasiler için bilgi Her çocuk her fırsat Servis Geliştirme Şubesi tarafından bastırılmıştır

Detaylı

Seyahat Konaklama. Konaklama - Bulma. Konaklama - Rezervasyon. Konaklama için yön sorma. ... a room to rent? kiralamak için... oda?

Seyahat Konaklama. Konaklama - Bulma. Konaklama - Rezervasyon. Konaklama için yön sorma. ... a room to rent? kiralamak için... oda? - Bulma Where can I find? için yön sorma Nereden bulabilirim?... a room to rent? kiralamak için... oda? türü... a hostel?... bir hostel? türü... a hotel?... bir otel? türü... a bed and breakfast?... bir

Detaylı

Seyahat Konaklama. Konaklama - Bulma. Konaklama - Rezervasyon. Konaklama için yön sorma. Konaklama türü. ... bir hostel?... a hostel?

Seyahat Konaklama. Konaklama - Bulma. Konaklama - Rezervasyon. Konaklama için yön sorma. Konaklama türü. ... bir hostel?... a hostel? - Bulma Nereden bulabilirim? için yön sorma kiralamak için... oda? türü Where can I find?... a room to rent?... bir hostel?... a hostel? türü... bir otel?... a hotel? türü... bir oda artı kahvaltı?...

Detaylı

Sağlık kayıtlarınızda değişiklikler Özet Bakım Kayıtları

Sağlık kayıtlarınızda değişiklikler Özet Bakım Kayıtları Lütfen bu broşürü okumak için zaman ayırınız Sağlık kayıtlarınızda değişiklikler Özet Bakım Kayıtları Biz, (İngiltere deki NHS) sağlık kayıtlarınızı sakladığımız ve Değişiklikler nedir? Hasta bakımının

Detaylı

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ

YEDİTEPE ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ TRAINING DIARY Adı, Soyadı Name, Lastname : ÖĞRENCİ NİN STUDENT S No ID Bölümü Department : : Fotoğraf Photo Öğretim Yılı Academic Year : Academic Honesty

Detaylı

1. FİRMA BİLGİLERİ / COMPANY INFORMATION. Firma Adı Company Name. Firma Adresi Company Address. Telefon / Fax / Phone / Fax /

1. FİRMA BİLGİLERİ / COMPANY INFORMATION. Firma Adı Company Name. Firma Adresi Company Address. Telefon / Fax /  Phone / Fax / ALÜMINYUM UYGULAMALARI BASVURU FORMU 1. FİRMA BİLGİLERİ / COMPANY INFORMATION Firma Adı Company Name Firma Adresi Company Address Telefon / Fax / e-mail Phone / Fax / e-mail Firma Yetkilisi Adı / Ünvanı

Detaylı

BÖLÜM 3 HASTALARI İÇİN GÖZETİM ALTINDA TOPLUM TEDAVİSİ

BÖLÜM 3 HASTALARI İÇİN GÖZETİM ALTINDA TOPLUM TEDAVİSİ BÖLÜM 3 HASTALARI İÇİN GÖZETİM ALTINDA TOPLUM TEDAVİSİ (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 17A) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız ) 3. Gözetim altında toplum

Detaylı

Argumentative Essay Nasıl Yazılır?

Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Argumentative Essay Nasıl Yazılır? Hüseyin Demirtaş Dersimiz: o Argumentative Essay o Format o Thesis o Örnek yazı Military service Outline Many countries have a professional army yet there is compulsory

Detaylı

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition)

AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri Yapisi ve Uyum Sorunlari (Turkish Edition) Hakan Cora Click here if your download doesn"t start automatically AB surecinde Turkiyede Ozel Guvenlik Hizmetleri

Detaylı

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu

Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bayındır Hastanesİ Söğütözü Genel Yoğun Bakım Zİyaretçİ Kılavuzu Bu broşür, Bayındır Hastanesi Söğütözü (BHS) Genel Yoğun Bakım (Reanimasyon) süreci hakkında sizi aydınlatmak amacıyla hazırlanmıştır.

Detaylı

Unit 1. My Daily Routine. A) How old are you? B) What s your name? C) Where are you from? D) What s the time? A:... time is it? B: It s three o clock.

Unit 1. My Daily Routine. A) How old are you? B) What s your name? C) Where are you from? D) What s the time? A:... time is it? B: It s three o clock. diyalogda boş bırakılan yere 1 uygun düşen seçeneği işaretleyiniz. seçeneklerden hangisi verilen 5 cümle ile aynı anlamı taşımaktadır? What time is it? =... A:... time is it? B: It s three o clock. A)

Detaylı

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır. Erasmus öğrencisi olmak için nasıl başvurabilirim? Erasmus öğrencisi olmak için Üniversitemiz, her yıl başvuru süresi belirlemektedir. Bu süre içerisinde öğrenciler Erasmus Ofisine başvuru yapmaktadır.

Detaylı

STAJ RAPORU TRAINING REPORT

STAJ RAPORU TRAINING REPORT STAJ RAPORU TRAINING REPORT ÖĞRENCİ BİLGİSİ STUDENT INFORMATION ADI VE SOYADI :... NAME AND LASTNAME BÖLÜMÜ :... DEPARTMENT ÖĞRENİM YILI :... TRAINING YEAR Adres/Address: T.C.OKAN ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK

Detaylı

TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL

TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL TEDAVİ İÇİN HASTANEYE KABUL (1983 Ruh Sağlığı Yasası, Bölüm 3) 1. Hasta Adı 2. Bakımınızdan sorumlu kişinin ismi (sorumlu klinik tedavi uzmanınız) 3. Hastane ve koğuş ismi 4. Bölüm 3 altında alıkoyma tarihi

Detaylı

TENANTSRIGHTS K RACILARIN HAKLARI

TENANTSRIGHTS K RACILARIN HAKLARI TENANTSRIGHTS K RACILARIN HAKLARI T U R K I S H T Ü R K Ç E Victoria daki tüm kiracılar yasal haklara sahiptir. Bu haklar 1997 Konut Kiracılı ı Yasası (Residential Tenancies Act 1997-ACT) ile güvence altına

Detaylı

Exercise 2 Dialogue(Diyalog)

Exercise 2 Dialogue(Diyalog) Going Home 02: At a Duty-free Shop Hi! How are you today? Today s lesson is about At a Duty-free Shop. Let s make learning English fun! Eve Dönüş 02: Duty-free Satış Mağazasında Exercise 1 Vocabulary and

Detaylı

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH

THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH THE STAR KENDİNİ UZAKLAŞTIRMA PROGRAMI TURKISH GİRİŞ Kumar oynama, Avustralyalıların her yıl yaklaşık yüzde 80 ini çeken heyecan verici ve yaygın olarak sevilen bir eğlence biçimidir. Oynayanların çoğu,

Detaylı

Expedia Traveler Preference: Rezervasyonlar ve Ödemeler nasıl yönetilir

Expedia Traveler Preference: Rezervasyonlar ve Ödemeler nasıl yönetilir Traveler Preference: Rezervasyonlar ve Ödemeler nasıl yönetilir 1 2 3 Hem hem rezervasyonlar için bir rezervasyon bildirimi alırsınız veya rezervasyonunuzu Partner Central'da onaylayın ve rezervasyonlar

Detaylı

Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı. 17 Haziran 2013 - Ankara

Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı. 17 Haziran 2013 - Ankara Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Dönem Toplantısı 17 Haziran 2013 - Ankara Grundtvig Programı 2012 Öğrenme Ortaklıkları Ara Rapor 17 Haziran 2013 - Ankara Grundvig Programı 2012 Öğrenme

Detaylı

Kötü muameleleri sizler haketmediniz, bu tür davranış hiçbir zaman kabul edilemez.

Kötü muameleleri sizler haketmediniz, bu tür davranış hiçbir zaman kabul edilemez. Evde yaşanan şiddetli geçimsizlik; şimdiki ya da eski eşler arasında yaşanan, her türlü fiziksel, duygusal ve finansal anlaşmazlıkları, kötü muameleleri içerir. Kötü muameleleri sizler haketmediniz, bu

Detaylı

Engelli Hizmetleri Standartları ve Size Verilen Hizmet Basitleştirilmiş Türkçe İle

Engelli Hizmetleri Standartları ve Size Verilen Hizmet Basitleştirilmiş Türkçe İle Engelli Hizmetleri Standartları ve Size Verilen Hizmet Basitleştirilmiş Türkçe İle 1 Turkish Bu kitapçık hakkında Bu kitapçık, 12 adet Engelli Hizmetleri Standardının tümü hakkında bilgi sağlamaktadır.

Detaylı

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR

ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ ÇIKMIŞ SORULAR Ders Adı : Yabancı Dil-1 Sınav Türü : Bütünleme WWW.NETSORULAR.COM Sınavlarınızda Başarılar Dileriz... Yabancı Dil I A A DİKKAT! 1. Bu testte

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu (WGBO) ile Genel Veri Koruma Yönetmeliği (AVG), yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenlerler.

Detaylı

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ

İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ EK A İSTANBUL ESENYURT ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK & MİMARLIK FAKÜLTESİ STAJ DEFTERİ Training Diary ÖĞRENCİNİN ADI SOYADI Name Surname NUMARASI Student ID Number BÖLÜMÜ Department STAJ DERS KODU Course Code

Detaylı

KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin!

KİŞİSEL GÜÇ KİTABINIZ Güçlenin! KİŞİSEL "GÜÇ KİTABINIZ" Güçlenin! Hangi alanlarda başarılıyım? Ne yapacağım? Okul hayatınız bittiğinde, önünüze gerçekleştirebileceğiniz çok sayıda fırsat çıkar. Kendi iş yerlerini açan insanların ne tür

Detaylı

Akademik Yıla Başlangıç. Öğrenci El Kitabı

Akademik Yıla Başlangıç. Öğrenci El Kitabı Akademik Yıla Başlangıç - Öğrenci El Kitabı Akademik Yıl Programları 2 Öğrenci Vize Şartları 2 Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır 3 Banka Hesabı Nasıl Açılır 4 Tatil Yönetmeliği 6 Kurs Sonu Sınavı (Öğrenci Vize

Detaylı

Lesson 07: Verb + not, Verb +? Ders 07: Fiil + olumsuzluk eki, Fiil +?

Lesson 07: Verb + not, Verb +? Ders 07: Fiil + olumsuzluk eki, Fiil +? Lesson 07: Verb + not, Verb +? Ders 07: Fiil + olumsuzluk eki, Fiil +? Reading (Okuma) I do not run. (Koşmam.) We do not go to the park. (Parka gitmeyiz.) You do not dance. (Dans etmezsin.) They do not

Detaylı

Ev içi şiddeti önleme nihai kararı 2007 Suçlar (Ev İçi ve Kişisel Şiddet) Yasası

Ev içi şiddeti önleme nihai kararı 2007 Suçlar (Ev İçi ve Kişisel Şiddet) Yasası Aşağıdaki kararlara uymanız gerekir. Bu kararlara uymamak yasaya aykırıdır. Polis tarafından tutuklanabilir, suçlanabilir ve mahkemeye çıkarılabilirsiniz. Mahkeme tarafından suçlu bulunursanız, 2 yıla

Detaylı

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.)

a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) a) Present Continuous Tense (Future anlamda) I am visiting my aunt tomorrow. (Yarin halamı ziyaret ediyorum-edeceğim.) He is having an exam on Wednesday. (Çarşamba günü sınav oluyor-olacak.) Mary is spending

Detaylı

Kış Okulu "RuSyada Yatırım Yapma in ENGECON, Saint-Petersburg, 11.02-17.02.2013 Pazartesi 11 Şubat

Kış Okulu RuSyada Yatırım Yapma in ENGECON, Saint-Petersburg, 11.02-17.02.2013 Pazartesi 11 Şubat ENGECON productively cooperates with more than 100 foreign partner universities in change of scientific and practical experience. Saatler Kış Okulu "RuSyada Yatırım Yapma in ENGECON, Saint-Petersburg,

Detaylı

Grade 6 / SBS PRACTICE TEST Test Number Konuşma balonunda boş bırakılan yere uygun olan ifadeyi işaretleyiniz.

Grade 6 / SBS PRACTICE TEST Test Number Konuşma balonunda boş bırakılan yere uygun olan ifadeyi işaretleyiniz. SBS PRACTICE TEST 6* 1. Konuşma balonunda boş bırakılan yere uygun olan ifadeyi işaretleyiniz. Hello. I am Cheng. I am from China.? Hello, Cheng. I am Nathalie. I am from France. A) Are you French? B)

Detaylı

YENİLENMİŞ ÜRÜN GRUPLARINA GÖRE SALONLARIN:

YENİLENMİŞ ÜRÜN GRUPLARINA GÖRE SALONLARIN: LOJİSTİK PLAN YENİLENMİŞ ÜRÜN GRUPLARINA GÖRE SALONLARIN: MALZEME KAPILARI GİRİŞ TARİHLERİ ÇALIŞMA SAATLERİ Bulunduğunuz salon için hazırlanan Lojistik Plan sayfasından malzeme giriş tarihlerini öğrenmenizi

Detaylı

Gelir Yönetimi. Çocuk Koruma Kurumu tarafından yönlendirilmiştir

Gelir Yönetimi. Çocuk Koruma Kurumu tarafından yönlendirilmiştir Gelir Yönetimi Çocuk Koruma Kurumu tarafından yönlendirilmiştir Gelir Yönetimi(Income Management) Nedir? Gelir Yönetimi (Income Management), temel ev ihtiyaçlarını ve harcamaları karşılamak amacıyla, paranızı

Detaylı

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları

HASTA BİLGİLENDİRME. Yetişkin. Hastaların Hakları HASTA BİLGİLENDİRME Yetişkin Hastaların Hakları 2 HASTA BİLGİLENDİRME Kısaca WGBO olarak anılan Tıbbi Tedavi Sözleşmesi Kanunu, yardım görevlisiyle aranızdaki ilişkileri düzenler. Bu kanuna göre gerek

Detaylı

Lesson 23: How. Ders 23: Nasıl

Lesson 23: How. Ders 23: Nasıl Lesson 23: How Ders 23: Nasıl Reading (Okuma) How are you? (Nasılsın?) How are your parents? (Ailen nasıl?) How was the interview? (Görüşme nasıldı?) How is your work? (İşin nasıl?) How do you go to school?

Detaylı

He eats meat. She eats meat. It eats meat.

He eats meat. She eats meat. It eats meat. SIMPLE PRESENT TENSE (GENİŞ ZAMAN) Simple Present Tense Türkçedeki Geniş Zaman a karşılık gelir. Simple Present Tense kullanımı olumlu, olumsuz cümlelerde ve soru cümlelerinde aşağıdaki gibidir: OLUMLU

Detaylı

Victoria da Bebeklere İşitme Tarama Programı. Bebeğinizin işitme taraması

Victoria da Bebeklere İşitme Tarama Programı. Bebeğinizin işitme taraması Victoria da Bebeklere İşitme Tarama Programı Bebeğinizin işitme taraması Yeni doğmuş bebeğin işitme taraması nedir? Bebeğinize, doğumundan kısa bir zaman sonra bir dizi rutin kontrollar uygulanacaktır.

Detaylı

TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ (INDUSTRIAL TRAINING FILE)

TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ (INDUSTRIAL TRAINING FILE) TİCARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ TURİZM İŞLETMECİLİĞİ BÖLÜMÜ STAJ DEFTERİ (INDUSTRIAL TRAINING FILE) fotograf Öğrenci Bilgileri (Student Information) Adı ve Soyadı (Name and Surname) :... Numarası (School Number)

Detaylı