Web sayfamızda bulunan Başvuru linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "Web sayfamızda bulunan Başvuru linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz."

Transkript

1 SİSTEME KAYIT OLMA FULBRIGHT ÖĞRENCİ BURSU Web sayfamızda bulunan Başvuru linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz. 1 "Create an Account" a tıklayarak, geçerli bir adresi ile kayıt olup bir şifre belirlemek ve sisteme kayıt olmak gerekmektedir. Bu sisteme farklı zamanlarda giriş yapıp formu güncellemek mümkündür. Sisteme kayıt olduğunuz zaman, kayıt olmak için verdiğiniz adresinize kullanıcı adınız ve şifreniz gönderilecektir. Kullanıcı adınız, adresinizdir. Lütfen bu i iyi saklayın. Kullanıcı adınızı ( adresiniz) değiştirmeniz mümkün değildir ama gerektiğinde şifrenizi değiştirebilirsiniz. Şifre değişikliğini sayfanın sağ üst tarafında bulunan update my account tan yapabilirsiniz.

2 REGISTRATION 2 Bir hesap oluşturduğunuz zaman ilk açılacak sayfa Registration sayfasıdır. Bu sayfada kontak bilgilerinizi girdikten sonra aşağıda bulunan ilk kutucuğu işaretlemeniz gerekmektedir. Diğeri isteğe bağlı olarak işaretlenebilir. Sayfadaki bütün soruları doldurduktan sonra Continue ya tıklayın.

3 PRELIMINARY QUESTIONS FULBRIGHT ÖĞRENCİ BURSU 3 Sonra açılacak sayfa Preliminary Questions sayfasıdır. Bu sayfaya, sayfanın sağ üst tarafında bulunan Update my answers a tıklayarak ulaşabilir ve düzeltme yapabilirsiniz. 1. Soru : Turkey i seçtiğinizden emin olunuz. Başvuru formları, bu bölümde seçilen ülkenin Komisyonu tarafından görülebilmektedir. Türkiye dışında bir ülke seçerseniz formunuz bize ulaşmayacaktır. 2. Soru : Tek seçenek olan Fulbright Foreign Student Program ı işaretlemeniz gerekmektedir. 3. Soru : Yes i işaretlemeniz gerekmektedir. Aksi taktirde sistem bir sonraki adıma geçmenize izin vermez. Bu soru, her ülkede Fulbright programının başvuru koşulları ve evrakları farklı olduğu için, adayı kendi ülkesindeki Komisyona yönlendirerek bilgi alması için konulmuştur. 4. Soru : Graduate Study i seçmeniz gerekmektedir.

4 HOME 4 Online başvuru formunun ana sayfasından, başvuru formunun tüm bölümlerine ulaşabilirsiniz. Bölümlere ulaşmak için soldaki menüyü de kullanabilirsiniz. Ana sayfanın en altında yer alan Track your status a tıkladığınız zaman başvurunuz ile ilgili eksik evrakların size bildirildiği bir bölüme ulaşırsınız. Ancak bu bölüm bizim Komisyonumuz tarafından kullanılmamaktadır çünkü web sayfamızın Nasıl Başvurabilirim bölümünde de belirtildiği gibi eksik evrağı olan başvurular değerlendirmeye alınmamaktadır.

5 INTRUCTIONS 5 Instructions sayfasında bulunan: - Application Instructions linki adayları, Komisyonların bulunduğu ülkelerin listesinin olduğu bir sayfaya yönlendirir. Bu sayfadan kendi ülkenizi seçerek, başvuru ile ilgili gerekli linklere, belgelere veya bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu listeden Turkey e tıkladığınız zaman sizi web sayfamıza yönlendirecektir, - Student Application Check List linkinde yer alan form yerine, web sayfamızda Nasıl Başvurabilirim bölümünde yer alan listeyi kullanın lütfen.

6 APPLICATION FORM FULBRIGHT ÖĞRENCİ BURSU ONLINE BAŞVURU FORMUNU DOLDURURKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KONULAR: 6 - Başvuru formunu bir seferde doldurmak zorunda değilsiniz. İstediğiniz zaman hesabınıza tekrar girerek, formu doldurmaya devam edebilirsiniz. Ancak 40 dakika boyunca hiçbir hareket olmadığı taktirde, sistem sizi otomatik olarak log out yapar. Formunuzu güncelledikten sonra sayfanın sağ üst veya alt tarafında bulunan save butonuna tıklamayı unutmayın. - Formunuzu submit ettikten sonra hesabınıza ulaşabilirsiniz ancak formunuzda güncelleme yapamazsınız. - Online başvuru formu ve gerekli tüm dökümanlar İngilizce olarak doldurulmak zorundadır. - Formu doldururken Türkçe karakter kullanmayın ve soruları sadece büyük harf veya sadece küçük harf ile cevaplamayın. - Bilgileri, tüm metin kutularına kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. - Metin kutularına yazdığınız bilgilerin verilen alanın limitini geçmediğinden emin olun. Limiti geçen bilgiler, formunuzun PDF formatında gözükmeyecektir. Limiti olan her metin kutusunun üstünde veya altında kırmızı ile uyarı yazılıdır. - Formun her sayfasını doldurduktan sonra sayfanın sağ üst tarafında bulunan Preview a tıklayarak formunuzun çıktısının nasıl gözükeceğini kontrol edebilirsiniz. - Başvuru formunda, genelde her soru veya öğenin cevaplanması sırasında dikkat edilmesi gerekenlere dair talimatlar yazılıdır. Tüm talimatları dikkatlice okuyunuz. - Sonraki sayfalarda her sayfada dikkat edilmesi gereken hususlar tek tek anlatılmıştır. Lütfen formu doldurmaya başlamadan önce dikkatlice okuyunuz ve formu doldururken bu dökümanı yanınızda bulundurunuz.

7 SAYFA 1 7 Adınızı pasaportunuzda, pasaportunuz yoksa nüfus cüzdanınızda geçtiği gibi yazınız. Türkçe karakter kullanmayınız. Akademik belgelerinizde (diploma, trankript, vb) adınız veya soyadınız farklı bir şekilde yazılıysa, bu alanda mutlaka belirtiniz. Adresinizi Türkçe karakter kullanmadan yazınız. Cadde, sokak gibi kelimeleri İngilizceye çevirmeyiniz. State/Province kısmını boş bırakınız. Hangi ülkenin vatandaşınız? Hangi ülkede yaşıyorsunuz? Amerikan vatandaşlığınızvar mı? Türk-Amerikan çifte vatandaşlığınız var mı? Amerika da oturma izniniz / Green Card ınız var mı?

8 8 11. Soru : Cycle için seçeneğini işaretleyiniz. Ancak bu seçenek 2 Şubat 2015 tarihi itibariyle online forma ekleneceğinden dolayı bu tarihten önce formu doldurmaya başladıysanız,sonrasında 11. soruya geri dönerek seçeneğini işaretlemeyi unutmayınız. Degree Objective : Yüksek lisans için burs başvurusu yapıyorsanız :Master s Doktora için burs başvurusu yapıyorsanız : Doctorate Doktora Tezi Araştırma bursu için başvuru yapıyorsanız : Visiting Student Researcher seçeneklerini işaretleyiniz. Bu bölümde doğru seçeneği işaretlediğinizden emin olun çünkü başvurunuz burada belirttiğiniz alana göre değerlendirilecektir ve sonradan değiştirmek mümkün değildir. 12. Soru : What is your proposed major field of study: Bu soruda Amerika da eğitimini almak istediğiniz alanı listeden bulup seçiniz. What is your specialization/subfield of study: Bu soruda, yukarda işaretlediğiniz Major Field of Study e göre değişen Find Specialization/Sub-Field listesinden alt alanınızı seçiniz. (Bu listenin tamamını bu dökümanın sonunda bulabilirsiniz) Metin Kutusu: Buraya uzmanlaşmak istediğiniz alan ile ilgili detayları yazınız. Ancak kırmızı ile belirtildiği gibi limite uyunuz. Eğer Find Specialization/Sub-Field listesinde size uygun bir alt alan bulamadıysanız, bulduğunuz en yakın alt alanı işaretleyerek, burada açıklamasını yapınız. 12. soruya verdiğiniz cevaplar, başvuruların değerlendirilmesi aşamasında çok önemlidir. Her alanın başvurularını, farklı üniversitelerden gelen, o alanda uzmanbağımsız öğretim üyeleri değerlendirmektedir ve yanlış veya eksik yazılmış alanlar başvurunuzun yanlış değerlendirilmesine sebep olur. 13. Soru : Bu alana kariyer planlarınızı yine limite uyarak yazınız.

9 SAYFA 2 9 Bu bölümde aldığınız eğitimleri yazacaksınız. Yazarken, en son bitirdiğiniz/kayıtlı olduğunuz programdan başlayarak en eskiye doğru gideceksiniz. İsimleri yazarken kısaltma kullanmayın, tam isimleri yazın lütfen. Mezun olmadan bıraktığınız bir program varsa onu da yazmanız gerekmektedir. Henüz mezun olmadıysanız To kısmını boş bırakınız. Aldığınız diplomanın adını Türkçe olarak, Türkçe karakterler kullanmadan yazın. Örnek: Yuksek Lisans Diplomasi, Lisans Diplomasi, Lise Diplomasi Mezun olduğunuz veya olacağınız tarihi yazınız. Almakta olduğunuz veya geçmişte aldığınız burs(lar) varsa, nerede, ne kadar süre ile, kimden/nereden, ne miktarda burs aldığınızı bu alanda belirtiniz. Akademik ödülleriniz varsa, ne olduğunu tarihi ile beraber bu alanda belirtiniz. Özellikle çalışmak isteğiniz alanda yayınlanmış kitap, makale veya teziniz varsa bu alanda belirtiniz. Başlığını, yerini, tarihini ve online yayınlanmış ise linkini belirtiniz.

10 Üye olduğunuz veya geçmişte üyesi olduğunuz dernek veya organizasyon varsa bu alanda belirtiniz. Öğretmenlik tecrübeniz varsa bu alanda belirtiniz. 10 Yapmakta olduğunuz veya geçmişte yaptığınız araştırmalarınız varsa bu alanda belirtiniz. Bu soruların hepsinde alan limiti vardır. Cevabınızın verilen kutuya sığdığından veya en fazla 5 satır olduğundan emin olunuz. Limiti geçen bilgiler, formunuzun PDF formatında gözükmeyecektir. Preview a tıklayarak cevabınızın tamamının gözüküp gözükmediğini kontrol edebilirsiniz. SAYFA 3 Bu soruda mevcut durumunuzu en iyi şekilde tanımlayan seçeneği seçiniz. Bu bölümde varsa iş tecrübelerinizi yazacaksınız. Yazarken, en son çalıştığınız pozisyondan başlayarak en eskiye doğru gideceksiniz. Bu bölümde stajlarınızı da yazabilirsiniz. Eğer stajlarınızı yazarsanız, Title/Type of Work kısmında staj olduğunu belirtiniz. Adresleri yazarken Türkçe karakter kullanmadan yazınız. Cadde, sokak gibi kelimeleri İngilizceye çevirmeyiniz. State/Province kısmını boş bırakınız.

11 Bildiğiniz yabancı dil(ler)i ve seviyenizi belirtiniz. 11 Varsa girmiş olduğunuz testlerin tarihlerini ve elinize ulaştıysa puanlarınızı yazınız. Bir aydan daha uzun bir süre ile yurtdışına seyahat, eğitim veya yaşama amacıyla gittiyseniz, yer, tarih ve sebepleri ile bu alana yazınız. Acil durumlarda temasa geçilebilecek Türkiye den bir yakınınızın iletişim bilgilerini yazınız. Varsa acil durumlarda temasa geçilebilecek Amerika dan bir yakınınızın iletişim bilgilerini yazınız.

12 SAYFA Soru : Study/Research Objective için gelecek ile ilgili planlarınızı yazınız. ABD de hangi konuda eğitim almak istediğinizi detaylı olarak anlatınız ve bugüne kadar aldığınız eğitimin sizi bu çalışmalara nasıl hazırladığını vurgulayınız. Ne tür derslerin ve programların size faydalı olacağını dile getiriniz. Gelecek için planlarınızı ve beklentilerinizi ayrıntılı olarak anlatınız. Özet olarak bugünden itibaren geleceğe yönelik neler yapmak istediğinizi dile getiriniz. Bu bölümde gitmek istediğiniz üniversite isimlerinden kesinlikle söz etmeyiniz. SAYFA Soru : Personal Statement için bugüne kadar aldığınız eğitimi, başarılarınızı, yaptığınız araştırmaları ve deneyimlerinizi yazınız. Özel ilgi alanlarınızdan bahsediniz. Çalışma deneyiminiz ya da staj deneyimleriniz varsa onları dile getiriniz. Hayatınız boyunca eğitim ve kariyer seçiminde kimlerden etkilendiğinizi yazınız. Özet olarak bugüne kadar gelecekle ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için neler yaptığınızı yazınız. Bu bölümde de gitmek istediğiniz üniversite isimlerinden kesinlikle söz etmeyiniz. Kompozisyonlarınızı isterseniz word de yazıp upload edebilir, isterseniz verilen metin kutusuna yazabilirsiniz. Metin kutusuna en fazla 50 satır yazmanız tavsiye olunur. Sayfa limitine lütfen uyunuz. Başlık için uyarıldığı gibi sayfanın üst kısmında boşluk bırakınız.

13 SAYFA Soru : Resume/Curriculum Vitae için özgeçmişinizi yükleyiniz. Özgeçmiş için belirli bir format bulunmamaktadır. SAYFA Soru : Başvuru paketinin içinde resmi transkriptinizi göndereceğiniz için bu sayfaya yüklemenize gerek yoktur.

14 SAYFA 8 14 Adresinizi Türkçe karakter kullanmadan yazınız. Cadde, sokak gibi kelimeleri İngilizceye çevirmeyiniz. State/Province kısmını boş bırakınız. Gerektiğinde size ulaşabilmemiz için cep Telefonu numaranızı mutlaka yazınız. TC Kimlik Numaranız Medeni Durumunuz Bakmakla yükümlü olduğunuz kişi sayısı (eş ve çocuklarınız) Fiziksel bir özrünüz varsa yazınız. Bu soru istatiksel bilgi toplamak için ve doğru yerleştirme yapılabilmesi için sorulmaktadır. Başka burslara da başvurmayı düşünüyorsanız buraya yazınız. Bu bilgi başvurunuzu veya başvurunuzun sonucunu etkilemez. 37. Soru : Referans mektubu alacağınız 3 kişinin ismini ve kontak bilgilerini buraya yazınız. Adresleri Türkçe karakter kullanmadan yazınız. Cadde, sokak gibi kelimeleri İngilizceye çevirmeyiniz. State/Province kısmını boş bırakınız. Referans verecek olan kişilerin ev adresini değil, üniversite/iş adreslerini yazmanız gereklidir.

15 İlk bölümde I do waive şıkkını işaretlemeniz uygun olacaktır 15

16 Yüksek Lisans 2 yıl, Doktora 4-5 yıl, Doktora Tezi Araştırma 1 yıl Ağustos 2016 yı işaretleyiniz Fulbright bursunu nereden duydunuz? Size uyan tüm şıkları işaretleyebilirsiniz. 16 ABD Hükümetinin sponsor olduğu listede belirtilen programlardan herhangi birine katıldınız mı? Size uyan tüm şıkları işaretleyebilirsiniz. Test sonuçlarının istenebilmesi, üniversitelere ulaştırılabilmesi ve başvurularınızın yapılabilmesi için Yes şıkkını işaretleyin. SAYFA 9 Bu sayfayı yani arası soruları boş bırakabilirsiniz. Bu sayfa bursu kazandığınız zaman önem kazanacak ve sizden en doğru şekilde doldurmanız istenecektir.

17 SAYFA soruda üç üniversite tercihi belirtebilirsiniz. Sadece okul adı yazmayınız; bölümü, uzmanlaşmak istediğiniz alanı ve tercih sebebinizi de belirtiniz. Bu alanı doldurmak zorunda değilsiniz. Ancak doldurmanız tavsiye edilir.

18 46. soruda belirttiğiniz üniversiteler dışında ilgilendiğiniz diğer üniversite ve programları buraya yazabilirsiniz. 18 Daha önce Amerikan üniversitelerine başvuru yaptıysanız, okulları, başvuru tarihlerini ve başvurularınızın sonucunu yazınız. Varsa kabul mektuplarınızı da başvuru formuna ekleyiniz. SAYFA 11 Başvurunun bu aşamasında her hangi bir döküman yüklenmesi gerekmemektedir.

19 SAYFA 12 Varsa test puan belgelerinizi başvuru paketi ile gönderiniz. Bu sayfaya yüklemeniz gerekmemektedir. 19 SAYFA 13 Herhangi ek bir döküman yüklemeniz gerekmemektedir. SUPPLEMENTAL FORMS Bu sayfada sadece Signature Form un çıktısını alarak, imzaladıktan sonra başvuru paketine ekleyiniz.

20 RECOMMENDATIONS FULBRIGHT ÖĞRENCİ BURSU 20 Recommender 1 Recommender 2 Recommender 2 Online referans mektubu alacağınız kişilerin kontak bilgilerini register recommender a tıklayarak bu sayfaya eklediğinizde, sistemden kendilerine online referans formuna nasıl ulaşacaklarına dair bir bilgi i gönderilir. Davetiye gönderilen kişilerin, sisteme kayıt olduklarını, formu doldurmaya başladıklarını ve submit ettiklerini status kısmından görebilirsiniz. Bu örnekte Recommender 1 referans mektubunu submit (Submitted) etmiş, Recommender 2 ise henüz submit etmemiş (In Progress) ama sisteme kayıt olmuştur. Referans gönderdiğiniz kişi henüz sisteme kayıt olmadı ise o zaman status kısmında Registration Unconfirmed yazar. Online referans davetiyesi gönderdiğiniz bir kişi uzun zaman Registration Unconfirmed statüsünde kalırsa, listeden kendisinin ismini seçerek Resend Registration butonuna tıklayıp tekrar gönderebilirsiniz. Referans verecek bir kişiyi, referans formunu submit etmeden (bu örnekte Recommender 2 ) önce listeden silmek isterseniz, alttaki Delete Recommender bölümünden o kişinin ismini listeden seçerek silebilirsiniz. Ancak referans formunu doldurarak submit etmiş bir kişinin (bu örnekte Recommender 1 ) referansını silemezsiniz.

21 APPLICATION INSPECTOR FULBRIGHT ÖĞRENCİ BURSU 21 Application Inspector başvuru formunda boş bırakılmış zorunlu alanlar konusunda sizi uyarır. Bu alanları doldurmadan başvurunuzu submit etmenize izin vermeyecektir. View Results a tıklayarak bu alanları görebilirsiniz. SUBMIT APPLICATION Başvuru formunuzu kontrol ettikten sonra submit etmeniz ve başvuru paketi için çıktısını almanız gerekmektedir. Başvuru formunuzu submit ettiğinizden emin olunuz. Sistemde yoğunluktan kaynaklanan problemler olabileceğini düşünerek başvuru formunuzu submit etmek için son günü beklemeyiniz. Buraya isminizi yazmanız gerekmektedir.

22 MAJOR FIELD OF STUDY & SPECIALIZATION/SUBFIELDS LİSTESİ Accounting/Finance 1.1. Accounting 1.2. Accounting & Business Management 1.3. Auditing 1.4. Finance 1.5. Finance and Financial Management 1.6. Financial Planning and Services 1.7. International Finance 1.8. Public Finance 1.9. Taxation Accounting 2. Agriculture 2.1. Agribusiness 2.2. Agricultural Economics 2.3. Agricultural Production 2.4. Agricultural Technology 2.5. Agriculture 2.6. Agronomy 2.7. Botany 2.8. Dairy Science 2.9. Food Production Food Science Food Security Forage Agronomy Horticulture Insects & Parasites International Agriculture Plant Biotechnology Plant Breeding and Genetics Plant Pathology Range Management Soil Science Sustainable Agriculture 3. Animal Science 3.1. Animal Behavior and Ethology 3.2. Animal Biology 3.3. Animal Breeding 3.4. Animal Genetics 3.5. Animal Husbandry 3.6. Animal Physiology 3.7. Animal Sciences 3.8. Comparative & Lab. Animal Medicine 3.9. Poultry Wildlife Biology 4. Anthropology 4.1. Anthropology 4.2. Cultural Anthropology 4.3. Physical Anthropology 4.4. Social Anthropology 5. Archaeology 5.1. Archeology 6. Architecture 6.1. Architectural Engineering 6.2. Architectural Technology/Techn 6.3. Architecture 6.4. Design 6.5. Historic Preservation 6.6. Landscape Architecture 7. Area Studies 7.1. African Studies 7.2. Afro-American Studies 7.3. American Studies 7.4. Area Studies 7.5. Asian Studies/Civilization 7.6. East Asia, Pacific & Australian Studies 7.7. East European & Russian Studies 7.8. European Studies/Civilization 7.9. Islamic Studies Latin American & Caribbean Studies Middle East Studies Near Eastern Studies South Asian Studies Spanish and Iberian Studies 8. Art History 8.1. Art History 9. Arts 9.1. Animation, Interactive Technology 9.2. Arts 9.3. Arts Management 9.4. Dance 9.5. Design 9.6. Design and Visual Communication 9.7. Illustration 9.8. Industrial Design 9.9. Intermedia/Multimedia Metalsmithing

23 Astronomy Astronomy 11. Biology Anatomy Aquatic Biology/Limnology Bacteriology Biochemistry Bioinformatics Biological & Biomedical Sciences Biological & Physical Sciences Biology Biometry/Biometrics Biophysics Bio-Statistics Biotechnology Botany Cell Physiology Cell/Cellular & Molecular Biology Computational Biology Conservation Biology Developmental Biology Ecology Embryology Entomology Epidemiology Evolutionary Biology Forensic Biology Genetics Immunology Infectious Diseases Marine Biology Microbiological Sciences & Immunology Molecular Biology Mycology Neurology Oncology and Cancer Biology Organismic Biology Parasitology Pathology Plant Pathology Plant Physiology Population Biology Radiobiology Reproductive Biology Stem Cell Biology Toxicology Virology 12. Biomedical Engineering Bioengineering/Biomedical Eng. 13. Business Actuarial Science Banking Business Business & Personal Financial Services Business Administration Business Policy Business, Management, & Marketing Collective Bargaining Commerce Cost & Financial Administration Credit Management E-Commerce/Electronic Commerce Entrepreneurial & Small Business Oper Financial Engineering Health Services Administration Hospitality Administration Management Hotel & Resort Administration & Management Human Resources Management Industrial Management Industrial Relations Insurance International Business International Trade Investments & Securities Labor Relations Management Marketing Marketing Research Operations Research Parks and Recreation Management Purchasing, Procurement & Acquisitions Real Estate Retailing Small Business Administration & Management Specialized Merchandising & Sales Sport & Fitness Administration & Management 14. Chemistry Applied Chemistry Chemistry Industrial Chemistry Inorganic Chemistry Organic Chemistry

24 Communications Advertising Communication Disorders Communications Communications & Broadcasting Communications Research Digital Communication & Media/Multimedia Health Communication Intercultural Communication International Communication Mass Communications Public Relations/Public Affairs Publishing Radio, TV & Digital Communication Speech-Language Pathology/Pathologist TV Production 16. Computer Science Analytics / Predictive Analytics Artificial Intelligence and Robotics Business Intelligence Computational Theory Computer & Information Systems Security Computer Engineering Computer Programming & Languages Computer Science Computer Software and Media Appl Computer Software Engineering Cybernetics Cybersecurity Data Science, Data Mining & Big Data Game Design and Development Human Computer Interaction Information Technology Machine Learning Project Management Software Management Web Page, Digital/Multimedia & Info Resources 17. Criminal Justice Criminal Justice 18. Criminology Criminology 19. Crop Sciences Aquaculture Botany/Plant Biology Crop Management Crop Production Crop Science Entomology Fertility Fertilizer Use Field Crops Food Safety / Food Security Horticulture Plant Biotechnology Plant Breeding Plant Genetics Plant Molecular Biology Plant Pathology Plant Sciences Soil Engineering Soil Science Tropical Forage Agronomy Weed Control 20. Demography Demography Fertility Intercultural/Multicultural & Diversity Studies Migration Population Control Population Studies 21. Drama/Theater Arts Acting Directing Drama Educational Theater Fashion/Apparel Design Performance Art Performance Studies Playwriting and Screenwriting Technical Theatre/Theatre Design & Tech Theater 22. Economics Agribusiness Agricultural Economics Applied Economics Banking and Finance Consumer Economics Econometrics Economic Development Economic Theory Economics Education Economics

25 Energy Economics Environmental Economics Family and Consumer Economics Financial Economics Game Theory Health Economics Industrial Organization International Economics International Trade Labor Economics Macroeconomics Microeconomics Monetary Policy Natural Resources Economics Policy Economics Political Economy Public Economics Public Finance And Tax Policy Regional / Rural / Urban Economics 23. Education Adult Education Agricultural Education, Professional Art Education Bilingual and Multilingual Ed College And University Admin Comparative Education Curriculum and Instruction Early Childhood & Elem. Teacher Trng Education Education of the Deaf Educational Administration Educational Philosophy Educational Psychology Educational Statistics & Research Educational Technology Foundations of Education High School/Secondary Studies International Education Kindergarten/Preschool Educ. & Trng Multicultural Education Music Teacher Education Physical Education Primary School Administration Science Teacher Training Secondary Education, Rural Secondary School Administration Social Science Teacher Training Special Education Speech Teacher Education Teacher Training Teaching Methodology 24. Energy Energy Energy Conservation Geothermal Energy Mining And Quarrying Petroleum/Coal/Gas Energy Solar And Wind Energy 25. Engineering Aerospace Engineering Agricultural Engineering Architectural Engineering Bioengineering/Biomedical Eng Chemical Engineering Civil Engineering Communications Engineering Computer Engineering Construction Engineering Electrical Engineering Engineering Engineering Technology Engineering/Industrial Management Environmental Engineering Financial Engineering Geological Engineering Hydraulic Engineering Hydrology Engineering Industrial Engineering Manufacturing Engineering Marine Engineering Materials Engineering Mechanical Engineering Metallurgical Engineering Mining Engineering Naval Engineering Nuclear Engineering Ocean Engineering Petroleum Engineering Polymer/Plastics Engineering Structural Engineering Systems Design - Engineering Textile Engineering Transportation Engineering 26. Environmental Sciences Agricultural Development Air Pollution

26 Climate Change Conservation Cultural Ecology Ecology Environmental Biology Environmental Engineering Tech Environmental Health Environmental Policy Environmental Psychology Environmental Sociology Environmental Studies Environmental Toxicology Irrigation Land Use National Parks Natural and Human Systems Natural Resource Economics Natural Resources Management & Policy Reclamation Remote Sensing Water Water Resources Engineering Wildlife & Wildland Management 27. Film/Cinema Studies Cinematography and Film/Video Film Directing Film Production Film Technology Screenwriting 28. Fine Arts Ceramics Computer Art Drawing Fine & Performing Arts Jewelry Design Photography Printmaking Sculpture Textiles Woodworking 29. Fisheries Aquatic Sciences Fisheries Management Floriculture/Floristry Operations 30. Forestry Conservation Biology Forest Chemistry Forest Engineering Forest Pathology Forest Resources Prod. & Management Forest Technology Forestry Forestry & Wildlife Training Urban Forestry 31. Gender Studies Gender Studies Women's Studies 32. Genetics Genetic Counseling/Counselor Genetic Engineering Genetics Microbial and Eukaryotic Genetics Molecular Genetics 33. Geography Geography 34. Geology Climatology Geology Geophysics & Seismology Hydrology Petroleum Geology Solid-Earth Geophysics Surveying 35. History African History Ancient History Cultural & Intellectual History East Asia/Pacific/Australian History Economic History History Latin America & Caribbean History Modern History Near Eastern History South Asian History South-East Asian History U.S. History Western Europe History 36. Humanities Humanities 37. Information Sciences/Systems Data Modeling/Warehousing & Admin Data Processing Health Informatics and Information Assurance Information Sciences & Systems

27 Information Technology Logistics and Materials Management Management Information Systems Operations Research Project Management System Administration/Administrator System, Networking, & LAN/WAN Management Systems Analysis / Oper. Research Systems Programming Systems Science and Theory Systems/Control Engineering 38. International Relations African Studies Asia Pacific & China Studies Eastern Europe and Eurasian Studies European Studies Foreign Policy Human Rights International Affairs International Communications / Media / Journalism International Development International Economics / Trade International Law and Diplomacy International Organizations International Political Economy International Politics International Relations Latin American & Western Hemispheric Studies Middle Eastern / Islamic Studies Nonproliferation / Terrorism Peace and Conflict Resolution Security Studies / International Security South Asian Studies Southeast Asian Studies United States Foreign Policy 39. Journalism Broadcast Journalism Journalism Media Photojournalism Printing And Publishing Radio Production Television Journalism 40. Labor/Industrial Relations Labor Labor Organizations Manpower US Labor 41. Language African Languages & Literature American Sign Language Ancient/Classical Greek Lang, & Lit Arabic Language & Literature Chinese Languages & Literature Classical Languages & Literature East Asian Lang., Lit. & Ling. Other Endangered Languages and Language Preservation Foreign Languages, Literature and Linguistics French Language & Literature German Language and Literature Hebrew Language and Literature Interpretation/ Translation Italian Language & Literature Japanese Language and Literature Korean Language and Literature Language Theory Latin Language and Literature Portuguese Language & Literature Romance Languages, Literature and Linguistics Russian Language and Literature Sign Language Interpretation & Translation South Asian Languages & Literature Southeast Asian Languages & Literature Spanish Language & Literature Speech Turkish Language and Literature 42. Language Teaching Teaching Bengali as a Foreign Language Teaching Burmese as a Foreign Language Teaching Cantonese as a Foreign Language Teaching Dari as a Foreign Language Teaching Dutch as a Foreign Language Teaching English As Foreign Lang Teaching Finnish as a Foreign Language Teaching French as a Second or For. Lang Teaching German as a Foreign Language Teaching Greek as a Foreign Language

Web sayfamızda bulunan Başvuru linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz.

Web sayfamızda bulunan Başvuru linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz. SİSTEME KAYIT OLMA FULBRIGHT ÖĞRENCİ PROGRAMI Web sayfamızda bulunan Başvuru linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz. 1 "Create an Account" a tıklayarak, geçerli bir e-mail adresi ile kayıt

Detaylı

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR

EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YURTDIŞI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/INTERNATIONAL STUDENT QUOTAS FOR ACADEMIC YEAR GAZİ ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) GAZI UNIVERSITY (ANKARA) 104110015 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 10 104110024 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 11 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters

Detaylı

LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR?

LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR? LEARNING AGREEMENT NASIL HAZIRLANIR? Değerli Erasmus Öğrencileri; 1. Ders seçimlerinizi yaptığınız Learning Agreement larınız iki sayfadan oluşmaktadır. İlk sayfa gitmeden önce seçtiğiniz dersleri, ikinci

Detaylı

Kanada Sertifika Programları. Marketing Research and Business Intelligence Eylül, Ocak, Mayıs 42 Hafta 15600

Kanada Sertifika Programları. Marketing Research and Business Intelligence Eylül, Ocak, Mayıs 42 Hafta 15600 ALGONQUIN COLLEGE CAPILANO UNIVERSITY CENTENNIAL COLLEGE Kanada Sertifika Programları BÖLGE Program Başlangıç Tarihleri Süre (Ay) İngilizce Şartı Marketing Research and Business Intelligence Eylül, Ocak,

Detaylı

Özel Koşullar Requirements & Explanations Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 5 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10

Özel Koşullar Requirements & Explanations Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 5 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 5 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 10 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters İngiliz Dili ve Edebiyatı (İngilizce) English Language and Literature

Detaylı

YAZ OKULU TARİHLERİ. Yaz Okulu için yeni ders kayıtları 18-19 Temmuz 2012 tarihlerinde OASIS sistemi üzerinden yapılacaktır.

YAZ OKULU TARİHLERİ. Yaz Okulu için yeni ders kayıtları 18-19 Temmuz 2012 tarihlerinde OASIS sistemi üzerinden yapılacaktır. 27.06.2012 YAZ OKULU TARİHLERİ 2011-2012 öğretim yılı Yaz Okulu dersleri 23 Temmuz - 7 Eylül 2012 tarihleri arasında yapılacak ve 10-15 Eylül 2012 tarihleri arasında da Yaz Okulu sınavları gerçekleştirilecektir.

Detaylı

Fen Bilgisi Öğretmenliği Teacher Training in Sciences 4 - Okul Öncesi Öğretmenliği Teacher Training at Pre-School Level 4 -

Fen Bilgisi Öğretmenliği Teacher Training in Sciences 4 - Okul Öncesi Öğretmenliği Teacher Training at Pre-School Level 4 - FAKÜLTE/ YÜKSEKOKUL/ MESLEK YÜKSEKOKULU ADI- NAME OF FACULTY/ SCHOOL/ VOCATIONAL SCHOOL DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ/ FACULTY OF DENTİSTRY EĞİTİM FAKÜLTESİ/ FACULTY OF EDUCATION PROGRAM ADI NAME OF PROGRAM

Detaylı

Teacher Training in Computer Sciences and Teaching Technologies. Fen Bilgisi Öğretmenliği Teacher Training in Sciences

Teacher Training in Computer Sciences and Teaching Technologies. Fen Bilgisi Öğretmenliği Teacher Training in Sciences FAKÜLTE/ YÜKSEKOKUL/ MESLEK YÜKSEKOKULU ADI- NAME OF FACULTY/ SCHOOL/ VOCATIONAL SCHOOL PROGRAM ADI NAME OF PROGRAM EĞİTİM SÜRESİ/ DURATION OF EDUCATION KONTENJAN / QUOTAS ŞARTLAR/ INFORMATION DİŞ HEKİMLİĞİ

Detaylı

TABLO 17. EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASINA GÖRE LİSANS DÜZEYİNDEKİ ÖĞRENCİ SAYILARI,

TABLO 17. EĞİTİM VE ÖĞRETİM ALANLARI SINIFLAMASINA GÖRE LİSANS DÜZEYİNDEKİ ÖĞRENCİ SAYILARI, TOPLAM TOTAL BEŞERİ BİLİMLER VE SANAT HUMANITIES & ARTS BEŞERİ BİLİMLER HUMANITIES ANADİL MOTHER TONGUE DİN RELIGION FELSEFE VE ETİK PHILOSOPHY & ETHICS TARİH VE ARKEOLOJİ HISTORY & ARCHAEOLOGY YABANCI

Detaylı

ÖD: Öğrenci Değişimi SE: Student Exchange

ÖD: Öğrenci Değişimi SE: Student Exchange ABAİ MİLLİ PEDAGOJİ ÜNİVERSİTESİ (KAZAKİSTAN) ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İMZALANAN PROTOKOL ÖD: Öğrenci Değişimi SE: Student Exchange Alan kodu Field code Derece Degree Yükseköğretim Kurumu Higher

Detaylı

FAKÜLTELER = FACULTIES. Eğitim Fakültesi = Faculty of Education

FAKÜLTELER = FACULTIES. Eğitim Fakültesi = Faculty of Education FAKÜLTELER = FACULTIES Eğitim Fakültesi = Faculty of Education Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü = Department of Computer Education and Educational Technology Eğitim Bilimleri Bölümü = Department

Detaylı

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI-2015 SELCUK UNIVERSITY 2015 QUOTAS FOR ADMISSION OF FOREIGN STUDENTS

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI-2015 SELCUK UNIVERSITY 2015 QUOTAS FOR ADMISSION OF FOREIGN STUDENTS SELÇUK ÜNİVERSİTESİ YURT DIŞINDAN ÖĞRENCİ KONTENJANLARI-2015 SELCUK UNIVERSITY 2015 QUOTAS FOR ADMISSION OF FOREIGN STUDENTS Programın Adı LİSANS PROGRAMLARI - UNDERGRADUATE PROGRAMS Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

ÖD: Öğrenci Değişimi SE: Student Exchange

ÖD: Öğrenci Değişimi SE: Student Exchange ÖD: Öğrenci Değişimi SE: Student Exchange Alan kodu Field code Derece Degree Yükseköğretim Kurumu Higher Education Institution Toplam Total Kod Code Ad Field Name Ön Lisans Associate Degree Lisans Bachelor

Detaylı

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) BEYKENT UNIVERSITY (İSTANBUL)

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) BEYKENT UNIVERSITY (İSTANBUL) Programın Adı BEYKENT ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) Meslek Yüksekokulu Adalet Adalet (İÖ) Ağız ve Diş Sağlığı Ağız ve Diş Sağlığı (İÖ) Ameliyathane Hizmetleri Anestezi Anestezi (İÖ) Aşçılık Aşçılık (İÖ) Bankacılık

Detaylı

ALAN ADI ÖN LİSANS LİSANS

ALAN ADI ÖN LİSANS LİSANS NO KURUM ADI ÜLKE ALAN KODU ALAN ADI ÖN LİSANS LİSANS YÜKSEK LİSANS DOKTORA GÖNDEREN KABUL EDEN DEĞİŞİM SÜRESİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 Belarus Devlet Üniversitesi

Detaylı

EDCON YURTDISI EGITIM Kanada Sertifika Programları. BÖLGE Program Başlangıç Tarihleri Süre (Ay) İngilizce Şartı

EDCON YURTDISI EGITIM Kanada Sertifika Programları. BÖLGE Program Başlangıç Tarihleri Süre (Ay) İngilizce Şartı ALGONQUIN CENTENNIAL OTTAWA Marketing Research and Business Intelligence, Ocak, Mayıs 42 Hafta 15724 Marketing Management, Ocak, Mayıs 1 yıl IELTS 6.5 (her bantta min 14260 Paralegal 1 yıl 6.0) veya TOEFL

Detaylı

Ek Kontenjan Additional Quota. Süre Duration. Özel Koşullar Requirements&Explanations SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) SELCUK UNIVERSITY (KONYA)

Ek Kontenjan Additional Quota. Süre Duration. Özel Koşullar Requirements&Explanations SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) SELCUK UNIVERSITY (KONYA) Programın Adı SELÇUK ÜNİVERSİTESİ (KONYA) SELCUK UNIVERSITY (KONYA) Name of Programme Süre Duration Ek Kontenjan Additional Quota Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 4 Edebiyat Fakültesi Faculty

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2017 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2017 OSYS BASE SCORES

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2017 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2017 OSYS BASE SCORES Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences / 203511541 Fizik (İngilizce) (%50 Burslu) / Physics (English) (50% MF-2 227,57191 227,57191 203511532 Fizik (İngilizce) (Tam Burslu) / Physics (English)

Detaylı

FAKÜLTE VE BÖLÜMLERİMİZ

FAKÜLTE VE BÖLÜMLERİMİZ www.izu.edu.tr 1 2 3 4 FAKÜLTE VE BÖLÜMLERİMİZ Eğitim Fakültesi - İngilizce Öğretmenliği - Okul Öncesi Öğretmenliği - Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık - Türkçe Öğretmenliği - Üstün Zekalılar Öğretmenliği

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları (Ek Yerleştirme)

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları (Ek Yerleştirme) T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program ları (Ek Yerleştirme) Eczacılık Fakültesi (Faculty of Pharmacy ) Faculty of Pharmacy 5 2 11 Eğitim Fakültesi

Detaylı

Fakülte Adı Programın Adı Name of Programme

Fakülte Adı Programın Adı Name of Programme Fakülte Adı Programın Adı Name of Programme 2. Ek Kontenjan Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Justice 2 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Eğitimi Coach Training 2 Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu

Detaylı

ÖĞRETİM ÜYESİ SAYISI ALAN KODU HAFTALIK DERS SAATİ ALAN FAALİYET ADI GÖNDEREN KABUL EDEN DÖNEM OLARAK TOPLAM SÜRE NO KURUM ADI ÜLKE

ÖĞRETİM ÜYESİ SAYISI ALAN KODU HAFTALIK DERS SAATİ ALAN FAALİYET ADI GÖNDEREN KABUL EDEN DÖNEM OLARAK TOPLAM SÜRE NO KURUM ADI ÜLKE NO KURUM ADI ÜLKE ALAN KODU ALAN FAALİYET ADI ÖĞRETİM ÜYESİ SAYISI GÖNDEREN KABUL EDEN DÖNEM OLARAK TOPLAM SÜRE HAFTALIK DERS SAATİ 5 7 9 5 7 9 0 5 BEYAZ RUSYA. BEYAZ RUSYA 0. BEYAZ RUSYA. BEYAZ RUSYA

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2018 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2018 OSYS BASE SCORES

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2018 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2018 OSYS BASE SCORES Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences / 203511541 Fizik (İngilizce) (%50 İndirimli) / Physics (50% tuition SAY 232,06787 232,06787 203511532 Fizik (İngilizce) (Tam Burslu) / Physics (100%

Detaylı

Call Center Services (Distance Education) 2. Photography and Camera Shooting (Distance Education)

Call Center Services (Distance Education) 2. Photography and Camera Shooting (Distance Education) BİRİM ID BİRİM/UNITE NAME OF THE PROGRAMME PROGRAM SÜRESİ (TIME SCHEDULE) ANADOLUYÖS KONTENJANI (ANADOLUYÖS QUOTA) ÖZEL KOŞUL (SPECIAL CONDITIONS) AÇIKÖĞRETİM FAKÜLTESİ OPEN EDUCATION FACULTY 50775 ADALET

Detaylı

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - Avustralya Sertifika Programları

ATLAS Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı - Avustralya Sertifika Programları AUSTRALIAN INSTITUTE OF PROFESSIONAL EDUCATION (AIPE) AUSTRALIAN INSTITUTE OF MUSIC (AIM) Certificate IV in Business 6 Ay 4100 Diploma of Business 1 Yıl 8200 Advanced Diploma of Business 1 Yıl 8200 Diploma

Detaylı

2016 2017 ÖĞRETİM YILI ÖNGÖRÜLEN ÖĞRENİM ÜCRETLERİ / 2016 2017 ACADEMIC YEAR ESTIMATED TUTITION FEES

2016 2017 ÖĞRETİM YILI ÖNGÖRÜLEN ÖĞRENİM ÜCRETLERİ / 2016 2017 ACADEMIC YEAR ESTIMATED TUTITION FEES 2016 2017 ÖĞRETİM YILI ÖNGÖRÜLEN ÖĞRENİM ÜCRETLERİ / 2016 2017 ACADEMIC YEAR ESTIMATED TUTITION FEES Kod/ Code Program Adı Name of Programme Öğrenim Ücretleri / Tutition Fees 107410012 Eczacılık Fakültesi

Detaylı

EĞİTİM PROGRAMI. ACP Communications Systems Design Eng. + Internship. ACP International Business Operations and Management

EĞİTİM PROGRAMI. ACP Communications Systems Design Eng. + Internship. ACP International Business Operations and Management ACP Business Administration 6 Ocak,2 Nis, 30 Haz,17 Eylül 3 Ay TOEFL 71,IELTS 6.0 6,500 ACP Business Administration + Internship 6 Ocak,2 Nis, 30 Haz,17 Eylül 3 Ay + (3 Ay) TOEFL 71,IELTS 6.0 8,150 ACP

Detaylı

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN AYRILAN ÖNLİSANS/LİSANS PROGRAMLARININ KONTENJAN DURUM LİSTESİ

MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ YABANCI ÖĞRENCİLER İÇİN AYRILAN ÖNLİSANS/LİSANS PROGRAMLARININ KONTENJAN DURUM LİSTESİ DURUM LİSTESİ AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK AĞLASUN MESLEK ALTINYAYLA

Detaylı

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları

T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program Kontenjanları T.C. TRAKYA ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Yurtdışından Öğrenci Kabul Edilecek Program ları Eczacılık Fakültesi (Faculty of Pharmacy ) Faculty of Pharmacy 5 5 11 Eğitim Fakültesi (Faculty of

Detaylı

MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI

MERSİN ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KONTENJANLARI Kod Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota Özel Koşullar Requirements & Explanations 107410012 Eczacılık Fakültesi Faculty of Pharmacy 5 3 Eğitim Fakültesi Faculty of Education 107410639

Detaylı

BOŞ KONTENJAN. Programın Adı KODU

BOŞ KONTENJAN. Programın Adı KODU KODU Programın Adı BOŞ KONTENJAN Adalet Meslek Yüksekokulu 105350875 Adalet 2 105370313 Adalet (İÖ) 2 Sağlık Hizmetleri Meslek Y.O. 105350293 Anestezi 1 105350309 Çocuk Gelişimi 2 105350893 Eczane Hizmetleri

Detaylı

2017 Yılı Polonya Üniversiteleri Master Programları

2017 Yılı Polonya Üniversiteleri Master Programları 2017 Yılı Polonya Üniversiteleri Master Programları LAZARSKI UNIVERSITY (Varşova) (Özel Üniversite) İngilizce Hazırlık Programı Bölümün İngilizce Adı Süre Fiyat-Yıllık Başlangıç Genel İngilizce Programı

Detaylı

2015-YÖS Kontenjanları (Lisans) Kontenjan Quota ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL UNIVERSITY (BOLU)

2015-YÖS Kontenjanları (Lisans) Kontenjan Quota ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL UNIVERSITY (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL ÜNİVERSİTESİ (BOLU) ABANT İZZET BAYSAL UNIVERSITY (BOLU) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Teacher Training in Computer Sciences and Teaching Technologies 4 2 Biyoloji

Detaylı

2017 Yılı Polonya Üniversite ve Bölüm Listesi

2017 Yılı Polonya Üniversite ve Bölüm Listesi 2017 Yılı Polonya Üniversite ve Bölüm Listesi LAZARSKI UNIVERSITY (Varşova) (Özel Üniversite) Genel İngilizce Programı (A0/A1/A2 Level) English Preparation Course (700 Saat İngilizce+20 Saat Lehçe) 28

Detaylı

101050775 ADALET (AÇIKÖĞRETİM) Jurisprudence (Distance Education) 2 6 2 9. 101051304 AŞÇILIK (AÇIKÖĞRETİM) Culinary Arts (Distance Education) 2 6 2 9

101050775 ADALET (AÇIKÖĞRETİM) Jurisprudence (Distance Education) 2 6 2 9. 101051304 AŞÇILIK (AÇIKÖĞRETİM) Culinary Arts (Distance Education) 2 6 2 9 ANADOLU ÜNİVERSİTESİ 2016-2017 ÖĞRETİM YILI YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ANADOLUYÖS QUOTA BİRİM ID BİRİM NAME OF PROGRAMME PROGRAM SÜRESİ (TIME SCHEDULE) ANADOLUYÖS KONTENJANI (ANADOLUYÖS

Detaylı

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY) MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY (HATAY) 1 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 0 1

MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY) MUSTAFA KEMAL UNIVERSITY (HATAY) 1 Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 0 1 Programın Adı Name of Programme Öğretim Süresi Duration Diploma puanına göre tercih edecekler için KONTENJAN YÖS puanına göre tercih edecekler için Özel Koşullar Requirements & Explanations MUSTAFA KEMAL

Detaylı

ÖĞRETİM YILI ÖNGÖRÜLEN ÖĞRENİM ÜCRETLERİ

ÖĞRETİM YILI ÖNGÖRÜLEN ÖĞRENİM ÜCRETLERİ 2016 2017 ÖĞRETİM YILI ÖNGÖRÜLEN ÖĞRENİM ÜCRETLERİ / 2016 2017 ACADEMIC YEAR ESTIMATED TUTITION FEES Programın Adı Name of Programme Öğrenim Ücretleri / Tutition Fees (Turkish Lira) Eczacılık Fakültesi

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2015 OSYS BASE POINTS

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2015 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2015 OSYS BASE POINTS Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences 203510094 Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) (Ücretli) / English Translation and Interpretation ( English)) DİL-1 264,18889 34.900 323,58081 203510101

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2016 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2016 OSYS BASE POINTS

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2016 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2016 OSYS BASE POINTS Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences 203510094 Mütercim-Tercümanlık (İngilizce) (Ücretli) / English Translation and Interpretation ( English) DİL-1 252,14758 43600 334,98005 203510101

Detaylı

2013-2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ / 2013-2014 SPRING SEMESTER RETAKE EXAM SCHEDULE Wednesday / Çarşamba 11.06.2014

2013-2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ / 2013-2014 SPRING SEMESTER RETAKE EXAM SCHEDULE Wednesday / Çarşamba 11.06.2014 Ders Kodu ve Adı / Course Code and Name ARCH 132:Introduction to Building Materials 2013-2014 BAHAR DÖNEMİ BÜTÜNLEME SINAV TAKVİMİ / 2013-2014 SPRING SEMESTER RETAKE EXAM SCHEDULE Wednesday / Çarşamba

Detaylı

Web sayfamızda bulunan Başvuru linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz.

Web sayfamızda bulunan Başvuru linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz. SİSTEME KAYIT OLMA FULBRIGHT ÖĞRENCİ PROGRAMI Web sayfamızda bulunan Başvuru linkine tıklayarak aşağıdaki sayfaya ulaşabilirsiniz. 1 "Register" linkine tıklayarak, geçerli bir e-posta adresi ile kayıt

Detaylı

KABUL EDEN ÖN LİSANS DEĞİŞİM SÜRESİ ALAN KODU YÜKSEK LİSANS DOKTORA GÖNDEREN ALAN ADI LİSANS IBU

KABUL EDEN ÖN LİSANS DEĞİŞİM SÜRESİ ALAN KODU YÜKSEK LİSANS DOKTORA GÖNDEREN ALAN ADI LİSANS IBU NO KURUM ADI ÜLKE ALAN KODU ALAN ADI ÖN LİSANS LİSANS YÜKSEK LİSANS DOKTORA GÖNDEREN KABUL EDEN DEĞİŞİM SÜRESİ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Uluslararası Balkan International Balkan Uluslararası

Detaylı

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT-İ.Ö

2012-2013 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT-İ.Ö I. YIL YY KODU Z/S DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI HAFTALIK DERS SAATI ECTS KREDİSİ İKTİÖ-101 Z Davranış Bilimleri Introduction to Behavioral Sciences 3+0-3 3 İKTİÖ-103 Z Genel Muhasebe-I Financial Accounting

Detaylı

TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KILAVUZU

TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KILAVUZU 2 0 10 TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KILAVUZU THE GUİDE FOR FOREIGN STUDENTS FOR HIGHER EDUCATION PROGRAMS IN TURKEY Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2014 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2014 OSYS BASE POINTS

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2014 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2014 OSYS BASE POINTS İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2014 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2014 OSYS BASE POINTS Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences 203510085 Matematik (İngilizce) (Tam Burslu)

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI Quota of undergraduate programs

ANKARA ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI Quota of undergraduate programs ANKARA ÜNİVERSİTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMLARI KONTENJANLARI 2017-2018 Quota of undergraduate programs Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota Özel Koşullar

Detaylı

2017 ÖNCESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT NÖ-İÖ BÖLÜMLERİ LİSANS ÖĞRETİM PLANI

2017 ÖNCESİ NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ İKTİSAT NÖ-İÖ BÖLÜMLERİ LİSANS ÖĞRETİM PLANI I. YIL İKT101 Z Davranış Bilimleri Behavioral Sciences 3+0-3 3 İKT103 Z Genel Muhasebe I General Accounting I 3+0-3 5 İKT105 Z Matematik I Mathematics I 3+0-3 3 İKT107 Z Hukuka Giriş Introduction to Law

Detaylı

Diğerleri, Mühendislik, Teknoloji Other, Engineering, Technology (Computer Engineering, IT)

Diğerleri, Mühendislik, Teknoloji Other, Engineering, Technology (Computer Engineering, IT) Diğerleri, Mühendislik, Teknoloji Other, Engineering, Technology (Computer Engineering, IT) HAFTA - WEEK - 5 7 9 5 7 9 0 Diller ve Fileloji Bilimleri Languageas and Philological Sciences İlköğretim Öğretmenliği

Detaylı

Ders Kodu Ders Adı Grup Gün Ders Saatleri Başlangıç Ders Saati Bitiş Ders No Sınıf 1 ADL102 HUKUK USULÜ BİLGİSİ GR01 Perşembe 1000 1050 3.

Ders Kodu Ders Adı Grup Gün Ders Saatleri Başlangıç Ders Saati Bitiş Ders No Sınıf 1 ADL102 HUKUK USULÜ BİLGİSİ GR01 Perşembe 1000 1050 3. Ders Kodu Ders Adı Grup Gün Ders Saatleri Başlangıç Ders Saati Bitiş Ders No Sınıf 1 ADL102 HUKUK USULÜ BİLGİSİ GR01 Perşembe 1000 1050 3.DERS B123 2 ADL102 HUKUK USULÜ BİLGİSİ GR01 Perşembe 1100 1150

Detaylı

IES 2013 AMERİKA SERTİFİKA PROGRAMLARI ($) PROGRAM ADI SÜRE BAŞLANGIÇ TARİHLERİ. 16 hafta 4 AY + 4 AY STAJ. 10 hafta

IES 2013 AMERİKA SERTİFİKA PROGRAMLARI ($) PROGRAM ADI SÜRE BAŞLANGIÇ TARİHLERİ. 16 hafta 4 AY + 4 AY STAJ. 10 hafta SAN DIEGO CALIFORNIA BERKELEY IES 2013 AMERİKA SERTİFİKA LARI ($) ADI SÜRE BAŞLANGIÇ TARİHLERİ Global Business Management Project Management 16 hafta 07 Ocak,06 Mayıs, 03 Haizran,04,08 Ocak 2014 13.500

Detaylı

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ 1. YARIYIL

T.C. MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ İŞLETME FAKÜLTESİ 1. YARIYIL 1. YARIYIL BUS 1101 Introduction to Business 3 0 3 4 BUS 1111 Micro Economics 3 0 3 4 BUS 1121 Financial Accounting I 3 0 3 5 BUS 1131 Introduction to Law 3 0 3 4 BUS 1141 Mathematics 3 0 3 4 BUS 1151

Detaylı

TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KILAVUZU

TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KILAVUZU 2 0 10 TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KILAVUZU THE GUİDE FOR FOREIGN STUDENTS FOR HIGHER EDUCATION PROGRAMS IN TURKEY Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Detaylı

INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES

INSTITUTE OF SOCIAL SCIENCES BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ/BASKENT UNIVERSITY 2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI/2016-2017 ACADEMIC YEAR LİSANSÜSTÜ ve DOKTORA PROGRAMLARI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI INTERNATIONAL STUDENTS QUOTAS FOR GRADUATE PROGRAMMES

Detaylı

TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KILAVUZU

TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KILAVUZU 2 0 10 TÜRKİYE'DEKİ YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI İÇİN YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KILAVUZU THE GUİDE FOR FOREIGN STUDENTS FOR HIGHER EDUCATION PROGRAMS IN TURKEY Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi

Detaylı

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2013 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2013 OSYS BASE POINTS

İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2013 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2013 OSYS BASE POINTS İZMİR EKONOMİ ÜNİVERSİTESİ 2013 ÖSYS TABAN PUANLARI IZMIR UNIVERSITY OF ECONOMICS 2013 OSYS BASE POINTS Fen-Edebiyat Fakültesi / Faculty of Arts and Sciences 203510085 Matematik (İngilizce) (Tam Burslu)

Detaylı

YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları*

YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları* YBÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Çift Anadal Başvuru ve Kabul Koşulları* Fakültemiz bölümlerinde Çift Anadal Lisans Programlarına Üniversitemizin tüm Fakülte ve bu Fakültelere bağlı tüm Bölümlerdeki öğrencilerden

Detaylı

** İktisat bölümü ikinci öğretim ders kodları İKTİÖ şeklinde başlamaktadır.

** İktisat bölümü ikinci öğretim ders kodları İKTİÖ şeklinde başlamaktadır. I. YIL HAFTALIK DERS (T + U) KREDISI İKT101 Z Davranış Bilimleri Behavioral Sciences 3+0-3 3 İKT103 Z Genel Muhasebe I General Accounting I 3+0-3 5 İKT105 Z Matematik I Mathematics I 3+0-3 3 İKT107 Z Hukuka

Detaylı

SÜRE DURATI ON KONTENJ AN QUOTAS

SÜRE DURATI ON KONTENJ AN QUOTAS AFYON KOCATEPE ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ AFYON KOCATEPE UNIVERSITY (AFYONKARAHISAR) FACULTY OF EDUCATION SÜRE DURATI ON BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Computer

Detaylı

Tablo 1: MÜ LĠSANS PROGRAMLARININ YURT DIġI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI {QUOTAS OF MU BACHELOR'S DEGREE PROGRAMS FOR STUDENTS FROM ABROAD}

Tablo 1: MÜ LĠSANS PROGRAMLARININ YURT DIġI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI {QUOTAS OF MU BACHELOR'S DEGREE PROGRAMS FOR STUDENTS FROM ABROAD} Tablo 1: MÜ LĠSANS PROGRAMLARININ YURT DIġI ÖĞRENCĠ KONTENJANLARI {QUOTAS OF MU BACHELOR'S DEGREE PROGRAMS FOR STUDENTS FROM ABROAD} PROGRAM ADI NAME OF THE PROGRAM Süre (Yıl) {Duration (Year)} 2016 MÜYÖS

Detaylı

AKUS-2016 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ

AKUS-2016 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ AKUS-2016 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ LİSANS PROGRAMLARI Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota 1. Yerleştirme 2. Yerleştirme En Küçük Puan En Büyük Puan En

Detaylı

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Faculty of Dentistry ECZACILIK FAKÜLTESİ Faculty of Pharmacy 5 5 -

DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ Faculty of Dentistry ECZACILIK FAKÜLTESİ Faculty of Pharmacy 5 5 - PROGRAM ADI NAME OF THE PROGRAM SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTAS BAKINIZLAR INFORMATION (*) ERCİYES ÜNİVERSİTESİ ERCIYES UNIVERSITY (KAYSERI) DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ FACULTY OF DENTISTRY DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI PROTOKOLÜ MEVLANA EXCHANGE PROGRAMME PROTOCOL Bizler, aşağıda imzaları bulunan yükseköğretim kurumları olarak, kurumlarımız arasında Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği

Detaylı

Makine Mühendisliği Mechanical Engineering 4 4. Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 4

Makine Mühendisliği Mechanical Engineering 4 4. Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 4 Programın Adı Name of Programme Süre Duration ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ (ADANA) CUKUROVA UNIVERSITY (ADANA) Ceyhan Mühendislik Fakültesi Faculty of Engineering Makine Mühendisliği Mechanical Engineering 4

Detaylı

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği

Özel Koşullar Requirements & Explanations Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Faculty of Education Teacher Training in Sciences İlköğretim Matematik Öğretmenliği Teacher Training in Mathematics at Primary School Level Rehberlik ve Psikolojik

Detaylı

AKDENİZ YÖS-2018 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ

AKDENİZ YÖS-2018 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ AKDENİZ YÖS-2018 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 7 91 96,5 90 90,5 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters Alman Dili ve Edebiyatı German

Detaylı

Revolution I TDL101 Z Türk Dili I Turkish Language I TOPLAM Tarihi II

Revolution I TDL101 Z Türk Dili I Turkish Language I TOPLAM Tarihi II (NORMAL ÖĞRETİM) I. YIL I BF101 Z Genel İşletme Introduction to Business I 3+0-3 4 BF103 Z Mikro İktisada Giriş Introduction to Microeconomics 3+0-3 3 BF105 Z Genel Muhasebe-I Financial Accounting I 3+0-3

Detaylı

AKUS-2017 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ

AKUS-2017 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ AKUS-2017 SONUÇLARINA GÖRE EN KÜÇÜK-EN BÜYÜK PUAN BİLGİLERİ LİSANS PROGRAMLARI Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota 1. Yerleştirme 2. Yerleştirme En Küçük Puan En Büyük Puan En

Detaylı

Revolution I TDLİÖ101 Z Türk Dili I Turkish Language I TOPLAM Tarihi II

Revolution I TDLİÖ101 Z Türk Dili I Turkish Language I TOPLAM Tarihi II (İKİNCİ ÖĞRETİM) I. YIL I BFİÖ101 Z Genel İşletme Introduction to Business I 3+0-3 4 BFİÖ103 Z Mikro İktisada Giriş Introduction to Microeconomics 3+0-3 3 BFİÖ105 Z Genel Muhasebe-I Financial Accounting

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA ÜNİVERSİTESİ A ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI PROGRAM ADI : BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ (İNGİLİZCE) 1.SINIF /1.YARIYIL* 1 COM101 COMPUTER PROGRAMMING I - - 4 2 6 5 9 2 COM113 INTRODUCTION TO COMPUTER SCIENCE - - 3 0 3 3 5 3 PHY0101 PHYSICS I - - 3 0 3

Detaylı

TABLO-3 Ön Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Meslek Yüksekokullarının Bölüm ve Programları Süre Duration

TABLO-3 Ön Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Meslek Yüksekokullarının Bölüm ve Programları Süre Duration TABLO-3 Ön Lisans Düzeyinde Eğitim Veren Meslek Yüksekokullarının Bölüm ve Programları Duration Adalet Meslek Yüksekokulu Vocational School of Justice KONTENJANLARI Adalet Justice 2 5 Adalet (İÖ) Justice

Detaylı

Arkeoloji Archaeology 4 5 46 Coğrafya Geography 4 2 46 Kimya Chemistry 4 5 46 Matematik Mathematics 4 8 46 Tarih History 4 10 46

Arkeoloji Archaeology 4 5 46 Coğrafya Geography 4 2 46 Kimya Chemistry 4 5 46 Matematik Mathematics 4 8 46 Tarih History 4 10 46 Sayfa 1 / 4 SÜRE Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Faculty of Marine Sciences and Technologies Su Ürünleri Mühendisliği Marine Science Engineering 4 2 MUSTAFA KEMAL ÜNİVERSİTESİ (HATAY) MUSTAFA

Detaylı

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS

I.YIL HAFTALIK DERS AKTS I.YIL SOS 101 Z Sosyal Bilgilerin Temelleri Basics of Social Sciences 2-0-2 4 I SOS 103 Z Sosyal Psikoloji Social Psychology 2-0-2 4 SOS 105 Z Arkeoloji Archeology SOS 107 Z Sosyoloji Sociology SOS 109

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BÖLÜM : İKTİSAT

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BÖLÜM : İKTİSAT 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : BÖLÜM : Kodu 1301001352012-1501001352012 1301001292002-1501001192002 11320201E11677-21520201E11393 11320201E11239-1502002292011

Detaylı

2018 QUOTAS FOR FOREIGN STUDENTS (EGEYOS)

2018 QUOTAS FOR FOREIGN STUDENTS (EGEYOS) 208 YURTDIŞINDAN ÖĞRENCİ KABUL (EGEYÖS) KONTEJANLARI 208 QUOTAS FOR FOREIGN STUDENTS (EGEYOS) FAKÜLTE ADI BÖLÜM ADI FACULTY NAME DEPARTMENT NAME KONTENJAN / QUOTAS Tıp Fakültesi Tıp Hekimliği Faculty of

Detaylı

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 -

ÖZEL KOŞULLAR REQUİREMENTS & EXPLANATIONS SÜRE DURATION KONTENJAN QUOTA. FEN BİLGİSİ ÖĞRETMENLİĞİ Teacher Training in Sciences 4 4 - MANİSA CELAL BAYAR ÜNİVERSİTESİ 2018 2019 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA BÖLÜM/PROGRAMLARA YURT DIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI QUOTAS OF MANİSA CELAL BAYAR UNIVERSITY BACHELOR'S DEGREE PROGRAMS

Detaylı

ELSEVIER E-REFERENCE KÜTÜPHANES

ELSEVIER E-REFERENCE KÜTÜPHANES ELSEVIER E-REFERENCE 1 Mimari, sanat, t p, i letme, ekonomi, kimya, bilgisayar, mühendislik, fizik, astronomi, sosyal bilimler, hukuk vb. konularda 79 adet elektronik ansiklopedi tam metin olarak yer almaktad

Detaylı

LİSANS PROGRAMLARI. Özel Koşullar Requirements & Explanations. Süre Duration. Kontenjan Quota. Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 7

LİSANS PROGRAMLARI. Özel Koşullar Requirements & Explanations. Süre Duration. Kontenjan Quota. Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 7 Programın Adı Name of Programme Süre Duration Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 7 Edebiyat Fakültesi Faculty of Letters Kontenjan Quota Özel Koşullar Requirements & Explanations Alman Dili

Detaylı

Teacher Training in Computer Sciences and Teaching Technologies

Teacher Training in Computer Sciences and Teaching Technologies Programın Adı Name of Programme Süre Duration Kontenjan Quota Özel Koşullar Requirements & Explanations KARADENİZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ (TRABZON) KARADENIZ TEKNİK UNIVERSITY (TRABZON) Diş Hekimliği Fakültesi

Detaylı

EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır.

EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır. EK: SENATO ONAYI ALMIŞ MEVCUT EKDAL PROGRAMLARI A) GENEL EKDALLAR Genel ekdallar tüm öğrencilere açıktır. HUKUK EKDALI (Aşağıdaki derslerden 4/5 adet) LAW250 Main Concepts of Turkish Law/IR 263 Fundamental

Detaylı

Matematik 1,2 0,8 Genel Yetenek 0,8 1,2 Eşit Ağırlık 1 1

Matematik 1,2 0,8 Genel Yetenek 0,8 1,2 Eşit Ağırlık 1 1 Tablo 1. ÇARPAN TABLOSU Matematik/Geometri Matematik 1,2 0,8 0,8 1,2 Eşit Ağırlık 1 1 Adaylar en fazla 10 (on) diploma programı tercih edebilir. Adaylar kontenjanlara ilişkin kılavuzda bölüm ve programların

Detaylı

COURSES OFFERED FOR ERASMUS INCOMING STUDENTS

COURSES OFFERED FOR ERASMUS INCOMING STUDENTS COURSES OFFERED FOR ERASMUS INCOMING STUDENTS Department : Computer Engineering 152111001 CALCULUS I 3 2 4 5 152111005 PHYSICS I 3 0 3 3 152111006 PHYSICS I LAB 0 2 1 2 152111007 CHEMISTRY 3 0 3 3 152111008

Detaylı

Keşfetmeniz Gereken Cevher: ScienceDirect Üzerindeki İçerik Çeşitliliği

Keşfetmeniz Gereken Cevher: ScienceDirect Üzerindeki İçerik Çeşitliliği Keşfetmeniz Gereken Cevher: ScienceDirect Üzerindeki İçerik Çeşitliliği 19.04.2014 AYHAN AKANAY SARACOGLU Satis Muduru Turkiye & Orta Asya A&G Sales - ELSEVIER BV 2 HER IKI DAKIKA DA SCIENCEDIRECT DE YENI

Detaylı

EKONOMİ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR?

EKONOMİ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR? EKONOMİ MEZUNLARI NE İŞ YAPAR? Ekonomi Bölümünden mezun olanların ne iş yaptıkları sorusuna çoğu zaman çok geniş bir yelpazeden söz edilerek cevap verilir. Bu yelpaze: Dünya Bankası, IMF, Uluslararası

Detaylı

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü. Dersler ve Krediler

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü. Dersler ve Krediler Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümü Dersler ve Krediler I. YIL I HAFTALIK DERS SAATİ UTL101 Z Genel İşletme Introduction to Business 3+0-3 5 UTL103 Z Hukukun Temel Kavramları Basic Concepts of Law

Detaylı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z

Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) Dersin Kodu Türü Türkçe Adı İngilizce Adı T U Kredi AKTS ATA101 Z 1. Sınıf Güz Yarıyılı (1. Yarıyıl) ATA101 Z Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I History of Turkish Revolution and Ataturk's Principles I 2 0 2 2 TDL101 Z Türk Dili I Turkish Language I 2 0 2 2 İNG101

Detaylı

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ 017-018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖN LİSANS VE LİSANS PROGRAMLARINA ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN İKİNCİ YERLEŞTİRME TERCİH KILAVUZU 1 Tercih Süreci 07-11 AĞUSTOS 017 akus.akdeniz.edu.tr

Detaylı

I. YIL YY KODU Z/S DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI HAFTALIK DERS SAATI ECTS KREDİSİ

I. YIL YY KODU Z/S DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI HAFTALIK DERS SAATI ECTS KREDİSİ I. YIL YY KODU Z/S DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI HAFTALIK DERS SAATI ECTS KREDİSİ İKT-101 Z Davranış Bilimleri Introduction to Behavioral Sciences 3+0-3 3 İKT-103 Z Genel Muhasebe I Financial Accounting

Detaylı

Ormancılık Meslek Yüksekokulu Sulama Teknolojisi Irrigation Technology 2 2. Teknik Bilimler Meslek Y.O. Otomotiv Teknolojisi Automotive Technology 2 1

Ormancılık Meslek Yüksekokulu Sulama Teknolojisi Irrigation Technology 2 2. Teknik Bilimler Meslek Y.O. Otomotiv Teknolojisi Automotive Technology 2 1 Fakülte Adı/ Faculty Name Yüksekokul Adı/ School Name Program Adı Programme Name Üniversite / University Hukuk Adalet Meslek Yüksekokulu Adalet Justice 2 4 Hukuk Adalet Meslek Yüksekokulu Ceza İnfaz ve

Detaylı

Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library

Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library Kullanım Kılavuzu WEL; Multi-Terabyte sunucu ağ içinde

Detaylı

AYBÜ HUKUK FAKÜLTESİ DERS KATALOĞU

AYBÜ HUKUK FAKÜLTESİ DERS KATALOĞU AYBÜ HUKUK FAKÜLTESİ DERS KATALOĞU Birinci Sınıf Kodu/ 1. Yarıyıl (1. Term) Dersin Adı / Course Name T U LAW101 Hukuk Başlangıcı / Introduction to Law 2 3 LAW103 Anayasa Hukuku Genel Teorisi / General

Detaylı

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİEĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI.

KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİEĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI. I. YARIYIL KIRIKKALE ÜNİVERSİTESİEĞİTİM FAKÜLTESİ SINIF ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI 2013 2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI LİSANS PROGRAMI ÖĞRETİM PLANI 0801101 Temel Matematik I 2+0 General Mathematics I 6 0801102 Genel

Detaylı

I. YIL YY KODU Z/S DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI HAFTALIK DERS SAATI (T + U) KREDISI

I. YIL YY KODU Z/S DERSİN ADI DERSİN İNGİLİZCE ADI HAFTALIK DERS SAATI (T + U) KREDISI I. YIL HAFTALIK DERS SAATI (T + U) KREDISI İKT0 Z Davranış Bilimleri Introduction to BehavioralSciences 3+0-3 3 İKT03 Z Genel Muhasebe I Financial Accounting I 3+0-3 5 İKT05 Z Matematik I Mathematics I

Detaylı

GÜNCELLENMİŞ MÜFREDAT

GÜNCELLENMİŞ MÜFREDAT GÜNCELLENMİŞ MÜFREDAT BİRİNCİ SINIF 1. Yarıyıl / 1. Term LAW101 Hukuk Başlangıcı / Introduction to Law LAW10 Anayasa Hukuku Genel Teorisi / General Theory of Constitutional Law 5 LAW105 Medeni Hukuka Giriş

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ 2013 YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/THE QUOTAS FOR FOREİGN STUDENTS 2013 LİSANS PROGRAMLARI

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ 2013 YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/THE QUOTAS FOR FOREİGN STUDENTS 2013 LİSANS PROGRAMLARI SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ 2013 YURTDIŞINDAN KABUL EDİLECEK ÖĞRENCİ KONTENJANLARI/THE QUOTAS FOR FOREİGN STUDENTS 2013 LİSANS PROGRAMLARI Süre Diş Hekimliği Fakültesi Faculty of Dentistry 5 10 Fen-Edebiyat

Detaylı

Principles of Atatürk & History of the Turkish Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I revolution I

Principles of Atatürk & History of the Turkish Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi I revolution I I I. YIL HAFTALIK DERS SAATI FBÖ 101 Z Genel Fizik I General Physics I (4+0) -4 6 FBÖ 151 Z Genel Fizik Lab. I General Physics Lab. I (0+2) -1 2 FBÖ 103 Z Genel Kimya I General Chemistry I (4+0) -4 6 FBÖ

Detaylı

Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library

Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library Bir üniversiteyi ilerleten, yücelten kitaplardır. WEL, o üniversitenin en büyük sanal kitaplığıdır. Academic Research, Rare & Special ebook Library Kullanım Kılavuzu İçerik; 2.700.000 e-kitap o Akademik

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi)

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ İŞL.102 Davranış Bilimleri II 3 4 İŞL.202 İşletme Yönetimi İŞL.104 Genel Muhasebe II İŞL.208 Örgütsel Davranış (ÖŞ: İŞL.102 Davranış Bilimleri II) İŞL.110 Borçlar

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BÖLÜM : İKTİSAT

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU EŞDEĞER YAPILACAK DERSLER FAKÜLTE : İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ BÖLÜM : İKTİSAT 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YAZ OKULU FAKÜLTE : BÖLÜM : İKTİSAT Dersin Açıldığı Dersin Dersin 1301001322002-1501001152002 COMPUTER COURSE FEN BİYOLOJİ 402001732012 COMPUTER 11320201E11563- GLOBAL MARKETING

Detaylı

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi)

İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ 1. SINIF (Bahar Dönemi) 2. SINIF (Bahar Dönemi) İŞLETME ve İŞLETME İkinci Öğretim BÖLÜMLERİ İŞL.102 Davranış Bilimleri II 3 4 İŞL.202 İşletme Yönetimi İŞL.104 Genel Muhasebe II İŞL.208 Örgütsel Davranış (ÖŞ: İŞL.102 Davranış Bilimleri II) İŞL.110 Borçlar

Detaylı

AYBÜ HUKUK FAKÜLTESİ DERS KATALOĞU

AYBÜ HUKUK FAKÜLTESİ DERS KATALOĞU AYBÜ HUKUK FAKÜLTESİ DERS KATALOĞU Birinci Sınıf Kodu/ 1. Yarıyıl (1. Term) Dersin Adı / Course Name T U AKTS/ LAW101 Hukuk Başlangıcı / Introduction to Law 2 3 LAW103 Anayasa Hukuku Genel Teorisi / General

Detaylı