C TİPİ MÜŞTERİ İSTASYONLARI ( m³/h ) TEKNİK ŞARTNAMESİ

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "C TİPİ MÜŞTERİ İSTASYONLARI ( 240 750 m³/h ) TEKNİK ŞARTNAMESİ"

Transkript

1 A. KAPSAM 1. Bu şartname; AGDAŞ doğalgaz dağıtım sisteminde kullanılacak basınç düşürme istasyonunun teknik özelliklerini kapsamaktadır. 2. İstasyon giriş basıncı 1,5-4 barg arasında değişebilecektir. Çıkış basıncı 0,3 ve 1bar dır. 3. Müşteri istasyonu nominal debi değeri, aşağıdaki şartlar altında ve özgül ağırlığı 0,59-0,62 olan bir doğal gazla ölçülecektir: Giriş basıncı : 1,5-4 barg Çıkış basıncı : 0,3 barg 1 barg 4. İstasyon nominal kapasiteleri (Nm3/saat) şeklinde olacaktır. 750(Nm3/saat) üstündeki kapasitelerde AGDAŞ tan onay alınacaktır. 5. Giriş ve çıkış borularında gazın hızı 25 m/saniye yi aşmayacaktır. B. REFERANSLAR Aşağıda zikredilen kaynaklar bu şartnamenin bir parçasını oluşturur ve, aksine bir hüküm bulunmadığı sürece bu kaynakların, sipariş tarihi itibariyle son basımları geçerli kabul edilecektir: 1. ANSI/ASME B ANSI/ASME B ANSI/ASME B API 5L 5. API 6D 6. MSS SP MSS PS ASTM A ASTM A ASTM A DIN DIN 3381

2 13. ISO ISO ISO EN EN SIS TS 9809 C. MÜŞTERİ İSTASYONLARININ YAPISI C1. GENEL 1. Aksine bir hüküm bulunmadığı sürece müşteri istasyonlarının genel tasarım, imalat, montaj, muayene ve testleri ANSI/ASME B 31.8 e göre yapılacaktır. 2. Müşteri istasyonu ve parçaları konusunda bu şartnamede zikredilmeyen herhangi bir ulusal standardı esas alması halinde imalatçı, teklifinde durumu açıkça belirtecektir. 3. Müşteri istasyonlarında çift akış-hattı bulunacak ve her hat üzerinde bir adet regülatör ve sayaç bulunacaktır,sayaç Regülasyondan sonraya konacaktır. Müşteri regülatör istasyonlarını oluşturan tipik cihaz ve parçalar Ekteki çizimde gösterilmektedir. 4. İstasyon çıkış hattına küçük tüketimler için bir branşman konacaktır.branşmana daha sonra körüklü sayaç baglanabilecek ve gerekirse korrektör baglantısı yapılabilecektir.körüklü sayaç konsolu uygun yere konmuş olacaktır. C1.1. TESTLER 1. Tüm istasyon, tasarım basıncının 1.1 katı bir basınçla havalı sızdırmazlık testine tabi tutulacaktır. 2. Tüm istasyon, regülatörleri ve vanaları işlev testine tabi tutulacaktır. C1.2. BELGELENDİRME 1. İmalatçı, istasyona ait kalite belgelerini (havalı sızdırmazlık testi tutanağı dahil) AGDAŞ a teslim edecektir. 2. Her istasyon için ayrı bir belge dosyası düzenlenecektir.

3 3. Aksi belirtilmediği müddetçe tüm belgeler EN / DIN B ye göre hazırlanacaktır. C1.3. MARKALAMA 1. İşlev ve sızdırmazlık testlerinden sonra istasyonun üzerine test edildiğine ve testten başarıyla geçtiğine dair belli bir işaret konacaktır. 2. İstasyon üzerine konacak bilgi ve işaret plakası şu bilgileri ihtiva etmelidir: marka, müşteri olarak AGDAŞ, debi değeri, çıkış ve giriş basınç aralıkları, regülatör tipi. C2. BORU VE FİTİNGLER C2.1. REFERANSLAR 1. Müşteri istasyonunun yapımında standart ağırlıkta, API 5L grade B veya ASTM A 106 grade B sınıfı borular kullanılacaktır. 2. Fitingler ASTM A 234, grade WPB, Sch 40, alın kaynaklı tipte, ANSI B 16.9 ve MSS SP 48 e uygun olacaktır. C2.2. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. Ek yapımında kullanılan kaynakların %100 u radyografik muayeneden geçirilecektir. ASME, Bölüm VIII e göre çekilen filmler AGDAŞ tarafından kontrol edilecektir. C2.3. TESTLER 1. İstayonun tüm boru aksamı, tasarım basıncının 1.5 katı bir basınçla hidrostatik teste tabi tutulacaktır. C2.4 BELGELENDİRME 1. Borulara ait fabrika test belgeleri AGDAŞ a teslim edilecektir. 2. İmalatçı, boru aksamıyla ilgili hidrostatik test tutanaklarını AGDAŞ a teslim edecektir. C3. İZOLASYON CONTALARI C3.1. REFERANSLAR İzolasyon contaların metalik parçaları MSS SP 44 hükümleri esas alınarak kimyasal ve fiziksel özellikleri ve kırılma tokluğu itibariyle test edilecektir.

4 C3.2. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. İzolasyon contaları ANSI 150 basınç sınıfına uygun olarak imal edilecektir. Flanşları PN 16 olacak. 2. İzolasyon contaları flanş izolasyon kiti ve flanş ağızlı olacaktır. 3. Contaların imalinde kullanılacak izolasyon malzemesi, gaz bileşenlerinin etkisi sonucunda elektriksel ve mekanik özellikleri değişmeyecek bir malzeme olmalı ve bu amaca uygun bir şekilde tasarlanmalıdır. 4. İzolasyon contalarının üzeri ve içi epoksi reçinesiyle kaplanacaktır. 5. Dış kaplama kömür katranı esaslı ve en az 3 mm kalınlığında olacaktır. 6. İç kaplama, kalınlığı 300 mm den az contalarda contanın her iki yanında, en az 0.75D dışarı taşacak şekilde yapılacaktır. C3.3. TESTLER 1. Tüm kaynaklar radyografik ve ultrasonik olarak test edilecektir. 2. Havalı İzolasyon Testi: Ölçülen direnç 25 mega ohm dan düşük olmamalıdır. 3. Conta Hidrostatik Testleri: Contalar tasarım basıncının 1.5 katı bir basınç altında suyla doldurularak en az 4 saat boyunca bu basınca maruz bırakılacaktır. Herhangi bir kaçak yoksa contalar boşaltılacak ve kurutulacaktır. 4. Elektriksel Direnç Testi: 25 o C lık kuru havada Volt DC ile ölçülen direnç en az 5 mega ohm olacaktır. 5. Dielektrik Mukavemet Testi: Contaların uçlarına, 25 O C lık kuru havada 50 Hz lik 3000 Volt AC voltajı uygulanacaktır (30 saniye içinde bu voltaj değerine çıkılmalıdır). 1 Dakika boyunca bu voltaj uygulandığında herhangi bir deşarj söz konusu olmamalıdır. C3.4. BELGELENDİRME 1. İmalatçı, yukardaki testlerle ilgili belgeleri AGDAŞ a teslim edecektir. C3.5. MARKALAMA 1. Her izole contanın üzerinde imalatçının adı, işareti veya ticari markası, conta seri numarası, basınç aralığı ve nominal çapı gösterilecektir.

5 C5. REGÜLATÖRLER C5.1. REFERANSLAR 1. Regülatörler EN 334 ve/veya DIN 3380 veya eşdeğeri ulusal standartlara uygun olacaktır (ulusal standartlardan birine onay verilmesi halinde söz konusu standart, teklifle birlikte AGDAŞ ın onayına sunulacaktır). C5.2. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. İstasyonunda, üzerinde ses düzeyi düşük regülatör bulunacaktır. 2. Malzemeler: Kullanılan malzemeler kuru, nemli, sıcak ve soğuk ortamlara ve gazın kimyasal bileşenlerine dayanıklı olmalıdır. 3. Nominal Debi: Regülatörlerin nominal debisi aşağıdaki şartlar altında ölçülmelidir: Giriş basıncı : 1,5-4 barg Çıkış basıncı : 0,3 barg 1 barg Gazın özgül ağırlığı : d = Hassasiyet: Tüm giriş ve çıkış basınç aralıkları için regülatör RG değeri5 i, SG değeri 10 u geçmemelidir. 5. Sızdırmazlık: Regülatörler, 4 barın altındaki tüm basınçlarda gaz sızdırmaz olmalıdır. 6. Ses düzeyi: Ses düzeyi 70 db A değerini geçmemelidir. Ses ölçümü, nominal debi değerinde, faal regülatörün çıkış flanşı yüzünde, bu flanşın 1 m uzağında yapılacaktır. 7. Regülatörlerin ağızları ANSI 150 RF / PN 16 RF tipinde olacaktır. C5.3. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. Emniyet vanaları regülatörlerin bünyesel bir parçası olarak yerleştirilecek 2. Şu durumlar için emniyet vanası konacaktır: P>P1 ve P<P2, burada P = Müşteri istasyonu çıkış basıncı, P1 = 1.1 x P ile 1.5 x P arasında belirlenebilecek basınç değeri, P2 = 0.1 x P ile 0.8 x P arasında belirlenebilecek basınç değeri, 3. Emniyet vanası kapanma değerleri sipariş sırasında imalatçıya bildirilecektir.

6 4- Her Emniyet vanası üzerinde scada uygulamalarında kullanılmak üzere mekanik basma mekanizmalı,kuru kontakt(enerjisiz on-off)sinyal veren switch bulunacaktır.proximit ve Namur switch kabül edilmeyecektir. C5.4. TESTLER 1. Her regülatör DIN 3380 e göre test edilecektir. 2. Regülatör gövdeleri, tasarım basıncının 1.5 katı bir basınçla hidrostatik olarak test edilecektir. C5.6. BELGELENDİRME 1. İmalatçı, yukarda zikredilen testlerle ilgili belgeleri AGDAŞ a teslim edecektir.. C5.7. MARKALAMA 1. Regülatörlerin üstünde imalatçının adı, işareti ya da ticari markası, gövde malzemesinin adı, seri numarası, bağlı çıkış basıncı, giriş basınç aralığı ve nominal kapasiteyi gösteren bilgiler bulunacaktır. C6. EMNİYET KAPAMA VANALARI C6.1. REFERANSLAR 1. Emniyet vanaları DIN 3381 veya eşdeğeri ulusal standartlara uygun olacaktır (ulusal standartlardan birine onay verilmesi halinde söz konusu standart, teklifle birlikte AGDAŞ ın onayına sunulacaktır). 2. Emniyet kapama vanası istasyon nominal kapasitesinin % 10unu tahliye edecek kapasitede olmalıdır. C6.2. MARKALAMA 1. Emniyet vanalarının üstünde imalatçını adı, işareti ya da ticari markası, seri numarası, kapama ve fabrikasyon değerleri aralığı bulunacaktır.. C7. GİRİŞ VE ÇIKIŞ VANALARI İstasyon giriş vanaları küresel tipte olacaktır. İstasyon çıkış vanaları kelebek tipte olacaktır.

7 C7.1. KÜRESEL VANALAR 2-4 bar Polietilen hatlardan beslenen müşteri istasyonlarında kullanılacak olan küresel vanalar, PN 16, Flanşlı, tam geçişli, TS EN 331 ve/veya TS 9809 standardına uygun olacaktır. İstasyon giriş vanaları 6 ve altında ki çaplarda kollu, 8 ve üzeri çapa sahip vanalar redüktörlü (dişli kutulu ) olacaktır. İstasyon tesliminde tüm vana kolları ve simitleri teslim edilecektir. C7.2. KELEBEK VANALAR 1. Kelebek vanalar ebad olarak, ISO 5752 ye, çalıştırma ve uzatma kolu olarak ISO 5211 e, tabi tutulacağı testler itibariyle ISO 5208 e uygun olacaktır (diğer eşdeğer DIN, API, ASTM standartlarının esas alınması halinde durum değerlendirilecek ancak vanaların bu standartların kurumları tarafından onaylanması istenecektir). C7.2.1 TEKNİK ÖZELLİKLER 1. Kelebek vanalar ANSI 150 RF ye uygun, iki flanşlı, lug tipi olacaktır. 2. Tüm vanalar simitleri veya anahtarlarıyla birlikte teslim edilecektir. C7.3. BELGELENDİRME 1. Esas alınan standartlara göre tüm vanaların uygunluk ve test belgeleri bulunacaktır. C7.4. MARKALAMA 1. Tüm kelebek vanaların üzerinde imalatçının adı, işareti veya markası, seri numarası ve basınç sınıfı bulunacaktır. C8. FİLTRELER C8.1. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. Giriş hattı üzerine bir filtre yerleştirilecektir. Filtre gövdesi duruma göre düşey veya yatay olarak konumlandırılacaktır. Filtre basınç sınıfları PN 16 ya uygun olacak ancak ağızlarında ANSI 150 / PN16 flanşları bulunacaktır. 2. Filtreleme eşiği: Yeni takılmış bir filtre, gaz debisi ne olursa olsun, %100 verimle, 5 mikron veya daha büyük tozları tutabilmelidir. 3. Basınç düşmesi: Yeni takılmış bir filtre için, nominal debide ve 1 barg altındaki basınçlarda müsade edilebilir azami basınç düşmesi 0.1 bar veya daha az olmalıdır.

8 4. Tahliye vanası: Filtrelerin alt tarafına tam geçişli iki boşaltma vanası konacaktır. Bu vananın çalışması hiçbir durumda toz, vs. nedeniyle aksamamalıdır. Filtre boşaltması alttan ve yandan çıkışlı olacaktır. 5. Difiransiyel manometre her filitre üzerinde v ölçüm aralığı mbar olan manometre bulunacaktır.difiransiyel manometre scada uygulamalarında kullanılabilir kontakt çıkışlı olacaktır. C8.2. TESTLER 1. Filtre gövdeleri üzerinde yapılan her türlü kaynak radyografik muayeneden geçirilecektir. ASME, Bölüm VIII e uygun olarak çekilen kaynak filmleri AGDAŞ Bakım müdürlügü tarafından kontrol edilecektir. 2. Filtrelerin gövdesi tasarım basıncının 1.5 katı bir basınç altında hidrostatik testten geçirilecektir. C8.3. BELGELENDİRME 1. İmalatçı yukarda zikredilen testlerle ilgili belgeleri AGDAŞ a teslim edecektir. C9. FLANŞLAR, CONTALAR, CIVATA VE SOMUNLAR C9.1. REFERANSLAR 1. Flanşlar ANSI/ASME B 16.5 e uygun olacaktır. 2. Saplama cıvatalar ASTM A 193 Gr B7, ANSI B 16.5, ISO dişli standartlarına uygun olacaktır. 3. Somunlar ASTM A 194 Gr. 2H, ANSI B 16.5, ISO dişli standartlarına uygun ve Brinell sertliği arasında olacaktır. 4. Somun ve saplama cıvatalar dakromet(320 B) kaplamalı olacaktır. C9.2. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. Flanşlar ANSI 150 RF / PN 16 RF kaynak boyunlu tipte, kaynak ağzı hazır (serrated finish) flanşlar olacaktır. 2. Contalar 1/6 inçlik, ölçü olarak ANSI B 16.5 ye uygun ASME B üretim standartında asbestsiz klingrit contalar olacaktır. C9.3. BELGELENDİRME 1. Tüm flanş, conta, pul, saplama cıvata ve somunlar belgeli olacaktır. Bu belgeler AGDAŞ a teslim edilecektir.

9 C10. DİĞER DONANIMLAR EMNİYET TAHLİYE VANASI: 1-Müşteri istasyonları üzerinde istasyon tasarım basıncına uygun bir emniyet tahliye vanası bulundurulacaktır. 2-Emniyet tahliye vanasından önce küresel vana konacaktır. 3-Emniyet tahliye vanası çıkışına kabinin dışına kadar uzanacak borunun ağzından içeriye yağmur veya herhangi bir yabancı madde girmesi engellenecektir. C10.1. BASINÇ MUSLUKLARI 1. Basınç muslukları ve havalandırma borularında kullanılan vanalar küresel tipte, vidalı ağızlı, ½ NPT dişli vanalar olacaktır. 2. Minimum MOP 5-20, TS EN 331 standardında olacaktır. 3. Tüm havalandırma ve tahliye boruları kabin dışına taşınacaktır. Tahliye boruları Min Ø 10 mm paslanmaz çelik ( 316 L 304 L ) olacaktır. 4. Basınç Ölçerler Teknik Şartnamesine uygun olacaktır. C10.2. BELGELENDİRME 1. Tüm basınç muslukları, kullanılan vanalar onaylı olacaktır. Tüm ekipmanlarda üzerinde imalatçının adını ve ekipmanın seri numarasını gösteren isim etiketi bulunacaktır. Tüm ekipmanlar ayarlanmış olacak ve bu durum ilgili dokümanlarla belgelendirilmiş olacaktır. C11. SAYAÇLAR C11.1. REFERANSLAR 1. Sayaç özellikleri Rotary ve Türbinli Sayaç Teknik Şartnamesi ne uygun olacaktır. 2. Ölçüm yöntemi IOLM tavsiyelerine ve EEC direktiflerine uygun olacaktır. 3. Sayaç yazıcısı (totalizer) CENELEC İçin Emniyet kaidelerine uygun olacaktır. C11.2. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. Her müşteri istasyonunun her bir hattında, nominal kapasitesine uygun olarak, bir rotary sayaç konacaktır Rotary sayaç girişinde konik filtre (5 mikron) olacaktır.

10 2. Rotary tip sayaçlar. 1/160 hassasiyetinde olacaktır. Gerektiğinde AGDAŞ tarafından sayaç hassasiyeti arttırılabilecektir. 3. Sayaç flanşları ANSI 150 RF olacaktır. 4. Turbın sayaç kullanılacaksa, sayaçta kendinden akış düzenleyici yoksa akış düzenleyici konulacaktır. 5. Sayaçlar üzerinde termowell hazır olarak gelecektir. 6. Mutfak hatları 300 mbar altında ölçüm yapılmayacaktır. 7. İstasyon çıkış borusu üzerinde scada uygulamalarında dceğerlendirmek üzere sıcaklık verilerini göndermesi amacı ile kontakt sıvısı ile doldurulmuş bir temovel yerleştirilecektir. 8. Termowell dalma boyu boru çapının en az 1/3-2/3(1/2) si kadar daldırılmış olarak imal edilecektir. C11.3. BELGELENDİRME 1. Test ve ayar belgeleri AGDAŞ a teslim edilecektir. C12. ELEKTRONİK HACİM DÜZELTİCİLER C12.1 REFERANSLAR 1. Elektronik Hacim Düzelticiler Teknik Şartnamesi ne uygun olacaktır. 2. Basınç transmitteri boru üzerinde olacak ve korrektörle bağlantısı kablolu olacaktır. C12.2. BELGELENDİRME 1. İmalatçı Elektronik Hacim Düzelticiler Teknik Şartnamesi nin istemiş olduğu belgeleri AGDAŞ a teslim edecektir. D. KAÇAK AKIM VE ELEKTROSTATİK YÜKLERE KARŞI KORUMA D1. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. İstasyonundan istenmeyen herhangi bir akımın geçmemesi için, çeşitli cihazların çerçeve ve kimi flanşları bir toprak hattı ile elektriksel olarak bir topraklama plakasına bağlanacaktır. Toprak hattı çapraz kesit alanı en az 20 mm2 olmalıdır. 2. Toprak hattı direnci her durumda 1 ohm dan düşük olmalıdır. Müşteri istasyonu, giriş ve çıkış boruları üzerine yerleştirilecek izole contalarla regülatörün yukarı ve aşağı tarafında kalan boru aksamından elektriksel olarak yalıtılacaktır.

11 E. BOYAMA E1. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. İstasyon bünyesindeki tüm boru, cihaz ve kabinler boyanacaktır. Boru ve flanşların her durumda RAL 5021 renk koduna uygun olarak boyanması gerekir, diğer ekipmanlar kendi fabrikasyon boyaları ile bırakılabilirler. 2. Normalinde açık konumdaki vana anahtarları ile normal şartlarda kullanılan cihazlar sarı ile; normalinde kapalı konumdaki vana anahtarları ile normal şartlarda kullanılmayan cihazlar kırmızı ile boyanacaktır. 3. Boyamada şöyle bir yöntem izlenecektir: Önce bir kat antipas boya (yüzey hazırlaması SIS e göre SA 2 ½ derecesinde), sonra iki kat akrilik boya. 4. Kabin rengi fildişi (RAL 1015) olacaktır. F. KABİN F1. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. Müşteri istasyonu aliminyum bir kabin içinde teslim edilecektir. Kabinin asgari kalınlığı 3 mm olacaktır. 2. İstasyonun ön ve arka yüzünde iki tarafa açılabilir, kilitli (göbeği değiştirilebilir, barelli ve asma kilit tipinde olmayan) birer kapı bulunacaktır. 3. Kabinin üst ve altında havalandırma delikleri bulunacaktır. Havalandırma deliklerinin toplam alanı, bulundukları yüzey alanının % 5 idir. 4. Kabin kapılarında kapının açık tutulmasını sağlayan bir sabitleme kolu bulunmalıdır. 5. Kabin kapıları üç menteşe ile tutturulmuş olmalıdır. 6. Kabinlerde, taşıma ve kaldırma işlemlerinde kullanılmak üzere iki taşıma halkası bulunacaktır. Kabin ve istasyon kasası yekpare bir parça oluşturacak şekilde birbirine bağlanacaktır. 7. Kabinin alt tarafındaki çubuk (taban kolu) yolunun genişliği 50 mm olacaktır. 8. Kabin, fırınlanmış elektrostatik boya ile boyanacaktır. 9. İstasyonun saha montajı için şasisine montaj deliği mevcut metal plaka parça kaynatılmış olacaktır. Montaj için gerekli monte elemanları (dübeller) tedarik edilecektir. 10. Kabin, 150 km/saat hızındaki rüzgara dayanacak şekilde tasarlanacaktır.

12 G. AMBALAJ G1. TEKNİK ÖZELLİKLER 1. İstasyonları ihracat ambalajları içinde teslim edilecektir. Nakliye sırasında herhangi bir hasar görmemesi için tüm parçalar skid üzerine monte edilecektir. 2. Ambalaj üzerinde en az şu işaret ve bilgiler bulunmalıdır: Sipariş numarası Ambalaj numarası Sevkiyat numarası İmalatçının adı Ekipmanın kimliği Varış noktası ve müşterinin adı H. İMALATÇILARA NOTLAR 1. AGDAŞ a ilk kez bir teklif verecek firmalar, AGDAŞ mühendislerinin yapacağı bir ziyaretle genel bir değerlendirmeye tabi tutulacaklardır. Bu değerlendirme sürecinde Yönetim Sistemleri de dikkate alınacaktır. Firma ancak onaylanmasını takiben AGDAŞ la bu ihaleyle ilgili olarak iş yapma hakkını elde eder. 2. Müşteri istasyonlarının ayrıntılı çizimleri, imalat çalışmalarının başlamasından önce AGDAŞ a teslim edilecektir. 3. Tekliflerde PID şemaları, ayrıntılı çizimler, kabin ebadları, izole conta ve filtre detayları mutlaka bulunmalıdır. 4. Tekliflerde ayrıca iki yıllık yedek parça listesi bulunmalı ve bunların fiyatları ayrıca belirtilmelidir. 5. Regülatör için yedek 1 takım reğülatör kiti verilecektir. Yedek kit işletmeye teslim edilecektir. 6.Mutfak hatlı istasyonlarda Mutfak hattına izolasyon contası imalat esnasında konacaktır. EKLER BASINÇ DÜŞÜRME VE ÖLÇÜM İSTASYONLARINA AİT EKİPMAN LİSTESİ ve P&ID (İKİ HATLI) MÜŞTERİ İSTASYONU

13 EK : PID

14 EK 2 : EKİPMAN LİSTESİ

15 EK 3 : P&ID - MUTFAK HATLI

16 EK 4 : EKİPMAN LİSTESİ - MUTFAK HATLI

17

"Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonları"

Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonları "Basınç Düşürme ve Ölçüm İstasyonları" ALAKARA GAZ ARMATÜR SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. Merkez: İkitelli OSB, Saraçlar Sanayi Sitesi 14.Blok No:5 Başakşehir/İST. Fabrika: Akşemsettin Mah. Atatürk Cad. No:332/B

Detaylı

ESGAZ BÖLGE REGÜLATÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER

ESGAZ BÖLGE REGÜLATÖRÜ TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. KAPSAM... 2 2. REFERANSLAR... 2 3. BÖLGE REGÜLATÖRLERİNİN YAPISI... 3 3.1. GENEL... 3 3.1.1. TESTLER... 4 3.1.2. BELGELENDİRME... 5 3.1.3. MARKALAMA... 5 3.2. EKİPMANLAR, GENEL VE TEKNİK

Detaylı

KOCAELİ GEBZE IV MAKİNE VE İMALAT SANAYİCİLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Endüstriyel Müşteri İstasyonları Teknik Şartnamesi "PE Hattan Beslenen"

KOCAELİ GEBZE IV MAKİNE VE İMALAT SANAYİCİLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Endüstriyel Müşteri İstasyonları Teknik Şartnamesi PE Hattan Beslenen KOCAELİ GEBZE IV MAKİNE VE İMALAT SANAYİCİLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Endüstriyel Müşteri İstasyonları Teknik Şartnamesi "PE Hattan Beslenen" TL.DM.06 / R.T: 22.03.2013 / R.No:02 A. GENEL Tanımlanan tüm

Detaylı

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 10metre ÇİFTLİ DEKORATİF AYDINLATMA DİREĞİ Direk Ana Gövde : Direk gövdesi kullanılan Ø114*3mm Ø139*4mm, Ø168*4mm çelik (S 235 JR) kalite borulardan imal edilecektir.

Detaylı

ESGAZ MÜŞTERİ İSTASYONU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER

ESGAZ MÜŞTERİ İSTASYONU TEKNİK ŞARTNAMESİ İÇİNDEKİLER İÇİNDEKİLER 1. KAPSAM... 2 2. REFERANSLAR... 2 3. MÜŞTERİ İSTASYONLARININ YAPISI... 4 3.1. GENEL... 4 3.1.1. TESTLER... 6 3.1.2. BELGELENDİRME... 6 3.1.3. MARKALAMA... 6 3.2. EKİPMANLAR, GENEL VE TEKNİK

Detaylı

C TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

C TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME C TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 1. STANDARTLAR Bu şartname kapsamındaki dekoratif aydınlatma direkleri aşağıda verilen Türk Standartların yürürlükteki en son baskılarına göre imal ve test edilecektir.

Detaylı

MANİSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE DOĞAL GAZA DÖNÜŞÜM TEKNİK ŞARTNAMESİ

MANİSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE DOĞAL GAZA DÖNÜŞÜM TEKNİK ŞARTNAMESİ MANİSA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ ENDÜSTRİYEL TESİSLERDE DOĞAL GAZA DÖNÜŞÜM TEKNİK ŞARTNAMESİ Son Güncelleme: 29.04.2010 Sayfa 1 / 6 İçerik: 1. Genel 2. Rms-C (Müşteri) İstasyonları 3. Servis Kutuları 4.

Detaylı

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME Y TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 1. STANDARTLAR Bu şartname kapsamındaki dekoratif aydınlatma direkleri aşağıda verilen Türk Standartların yürürlükteki en son baskılarına göre imal ve test edilecektir.

Detaylı

V101 (Wafer) / V102 (Lug) Proval Kelebek Vanalar

V101 (Wafer) / V102 (Lug) Proval Kelebek Vanalar V101 (Wafer) / V10 (Lug) Proval Kelebek Vanalar Kelebek vanalar, mükemmel sızdırmazlık özelliği, boru hattında az yer kaplaması, kolay ve ekonomik otomasyona uyarlanabilmeleri, düşük basınç kayıpları ve

Detaylı

ALTAY Ürün Katalogları, Ref.UK1300.

ALTAY Ürün Katalogları, Ref.UK1300. ALTAY Ürün Katalogları, Ref.UK1300 www.altaymuhendislik.com.tr ALTAY Mühendislik Hakkında Genel Ürün Kataloğu, Ref.UK1300.R0-05/2013 Sayfa 1/11 Doğalgaz İstasyonu Genel Özellikler Teknik Özellikler Marka:

Detaylı

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI

SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI SAĞLIK BAKANLIĞI ALÇAK GERİLİM ELEKTRİK PANO ve TABLOLARI KONU VE KAPSAM: Alçak gerilim dağıtım panoları, bina içinde kullanılan, zemine montajlı, serbest dikili tip olarak prefabrik standart fonksiyonel

Detaylı

KOÇ DARBESİ ÖNLEME KONTROL VANASI

KOÇ DARBESİ ÖNLEME KONTROL VANASI KOÇ DARBESİ ÖNLEME KONTROL VANASI TARIMSAL SULAMA ENDÜSTRİYEL ALANLAR İÇME SUYU Su Sistemleri Su Sistemleri İzmir de 2004 Yılında Tayfun Yazaroğlu tarafından kurulan Tayfur Su Sistemleri, 2017 yılından

Detaylı

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ

ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ ALÇAK GERİLİM DAĞITIM PANOLARI TEKNİK ŞARTNEMESİ 1 GENEL 1.1 Alçak Gerilim elektrik panoları montaj edilecek yere uygun, çalışma şartlarına göre izolasyon seviyesi sağlanmış, kısa devre şartlarına elektriksel

Detaylı

ARI-Pislik tutucu. ARI-Pislik tutucu - Paslanmaz çelik filtre ve destek sepeti. ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı. ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı

ARI-Pislik tutucu. ARI-Pislik tutucu - Paslanmaz çelik filtre ve destek sepeti. ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı. ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı ARI-Pislik tutucu ARI-Pislik tutucu - Paslanmaz çelik filtre ve destek sepeti ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı TRB 801 Ek II No. 45 (EN-JL1040 hariç) EN ISO 15848-1 / TA - Luft TÜV-Test-No. 973-10675245-10

Detaylı

BASINÇLI KAPLARDA ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ

BASINÇLI KAPLARDA ÇALIŞMALARDA İŞ SAĞLIĞI ve GÜVENLİĞİ 1 Basınçlı kaplarda temel prensip olarak hidrostatik test yapılması esastır. Bu testler, standartlarda aksi belirtilmediği sürece işletme basıncının 1,5 katı ile ve bir yılı aşmayan sürelerle yapılır.

Detaylı

V-2 TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME

V-2 TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME V-2 TİPİ AYDINLATMA DİREĞİ TEKNİK ŞARTNAME 1. STANDARTLAR Bu şartname kapsamındaki dekoratif aydınlatma direkleri aşağıda verilen Türk Standartların yürürlükteki en son baskılarına göre imal ve test edilecektir.

Detaylı

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO KANALLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ Mayıs 2010 Sayfa no: 1 KAPSAM Projede kullanılacak metal kablo kanalları aksesuarlarının imalatı, sıcak daldırma galvanizasyonu, ve alıcının

Detaylı

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ GERPAAS MARKA AĞIR HİZMET TİPİ KABLO MERDİVENLERİ TEKNİK ŞARTNAMESİ Mayıs 2010 Sayfa no: 1 KAPSAM Projede kullanılacak kablo merdivenleri ve aksesuarlarının imalatı, sıcak daldırma galvanizasyonu, ve alıcının

Detaylı

Gri demir döküm Sfero döküm Çelik döküm Fig. 050 Sayfa 2. Çelik döküm Fig. 080 Sayfa 4

Gri demir döküm Sfero döküm Çelik döküm Fig. 050 Sayfa 2. Çelik döküm Fig. 080 Sayfa 4 ARI-Pislik tutucu ARI-Pislik tutucu - Paslanmaz çelik filtre ve destek sepeti ARI-Pislik tutucu - Y-tipi flanşlı TRB 801 Ek II No. 45 (EN-JL1040 hariç) EN ISO 15848-1 / TA - Luft TÜV-Test-No. TA 09 2016

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon Kapsamı A tipi Muayene Kuruluşu Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/7) Akreditasyon No: Adresi : Çamlık Mah. Yahya Kemal Beyatlı Cad. No:1 Kurtköy-Pendik 34906 İSTANBUL / TÜRKİYE Tel : 0 216 646 01 87 Faks :

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Ayarlanabilir durdurucu Ağır iş uygulamalarına yönelik Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen

Detaylı

BATU GAZ KÜRESEL VANALARI ŞUBAT 2015

BATU GAZ KÜRESEL VANALARI ŞUBAT 2015 BATU GAZ KÜRESEL VANALARI ŞUBAT 2015 Boyutlar TS 9809 / TSE EN 331 Bağlantılar DIN 2533 - DIN 2545'e göre Flanşlı Çalışma Sıcaklığı -30 C / +180 C Kullanım Alanları Doğalgaz, LPG - LNG, Fuel-Oil, Hava

Detaylı

İSKİD HAVA KANALI KOMİSYONU OVAL KANAL (GALVANİZ) ŞARTNAMESİ ÖRNEĞİ

İSKİD HAVA KANALI KOMİSYONU OVAL KANAL (GALVANİZ) ŞARTNAMESİ ÖRNEĞİ İSKİD HAVA KANALI KOMİSYONU OVAL KANAL (GALVANİZ) ŞARTNAMESİ ÖRNEĞİ 1. Genel Tanım ve Standartlar Bu şartname, Soğutma, Isıtma ve Havalandırma tesisatlarında kullanılan, galvanizli sacdan imal edilen,

Detaylı

SOLENOİD KONTROLLÜ BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ KONTROL VANASI

SOLENOİD KONTROLLÜ BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ KONTROL VANASI SOLENOİD KONTROLLÜ BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ KONTROL VANASI TARIMSAL SULAMA ENDÜSTRİYEL ALANLAR İÇME SUYU Su Sistemleri Su Sistemleri İzmir de 2004 Yılında Tayfun Yazaroğlu tarafından kurulan Tayfur Su Sistemleri,

Detaylı

PASLANMAZ ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL

PASLANMAZ ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL PASLANMAZ BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1/5 PASLANMAZ ÇELİK BORU DİREKLERİN İMALİNE AİT TEKNİK ŞARTNAME 1. GENEL 1.1 KAPSAM Aydınlatma ünitesi, projektör, kamera, pano, anten, bayrak, flama

Detaylı

Basınç düşürme damperleri

Basınç düşürme damperleri X X testregistrierung asınç düşürme damperleri Tipi Kapalı kanat Mahallerde aşırı basıncın önlenmesi için Gazlı yangın söndürme sistemleri ve trafo merkezleri için basınç düşürme damperleri Karşı basınçla

Detaylı

RMS İSTASYONLARI NEDİR?

RMS İSTASYONLARI NEDİR? KERİM ÖZBEYAZ RMS İSTASYONLARI NEDİR? O Basınç düşürme ve ölçüm istasyonu bölgesel istasyonlardan orta basınçta gelen gazı müşterinin ihtiyaç duyduğu basınca düşürme ve faturalamaya baz alacak ölçümü yapmak

Detaylı

POMPA, VANA VE BARAJ EKİPMANLARI PLUNGER VANALAR

POMPA, VANA VE BARAJ EKİPMANLARI PLUNGER VANALAR POMPA MAKİNA SANAYİİ TİC. LTD. ŞTİ. POMPA, VANA VE BARAJ EKİPMANLARI PLUNGER VANALAR PLUNGER VANA POMPA MAKİNA SANAYİİ TİC. LTD. ŞTİ. PLUNGER VANA DN 150/2000 PN 10/ 16/ 25/ 40/ 64 AVANTAJLARI Giriş basıncı,

Detaylı

Üretimi bitmiş son mamüller ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilir.

Üretimi bitmiş son mamüller ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilir. TESİSİMİZ Üretimi bitmiş son mamüller ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilir. BASINÇ DÜŞÜRME İSTASYONLARI YÜKSEK BASINÇLI DOĞALGAZ FİLTRESİ ÖZELLİKLER Maksimum Çalışma Basıncı : 85 bar Maksimum

Detaylı

TA-PILOT-R. Fark basınç kontrol vanaları Kurulabilir ayar noktasına sahip pilot işletimli diferansiyel basınç kontrolörü

TA-PILOT-R. Fark basınç kontrol vanaları Kurulabilir ayar noktasına sahip pilot işletimli diferansiyel basınç kontrolörü TA-PILOT-R Fark basınç kontrol vanaları Kurulabilir ayar noktasına sahip pilot işletimli diferansiyel basınç kontrolörü IMI TA / Fark basınç kontrol vanaları / TA-PILOT-R TA-PILOT-R TA-PILOT-R, yük üzerinde

Detaylı

Dövme çelik Yüksek sıcaklık çeliği Paslanmaz çelik Fig. 640/641 (Y) Sayfa 2. Yüksek sıcaklık çeliği Fig. 640/641 (Y) Sayfa 6

Dövme çelik Yüksek sıcaklık çeliği Paslanmaz çelik Fig. 640/641 (Y) Sayfa 2. Yüksek sıcaklık çeliği Fig. 640/641 (Y) Sayfa 6 Termodinamik buhar kapanı CONA TD Termodinamik buhar kapanı Termodinamik buhar kapanı PN40 - flanşlı (Fig. 640/641...1) - soket dişli (Fig. 640/641...2) - soket kaynak boyunlu (Fig. 640/641...3) - alın

Detaylı

BORU İŞLERİ GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİ

BORU İŞLERİ GENEL TEKNİK ŞARTNAMELERİ 1 AKIŞKANIN CİNSİ : BUHAR : ÇELİK BORU ANMA CAPI : DN 15 - DN 100 mm UYGUN STANDARD : TS 301/4 ÇALIŞMA BASINCI : 10 BAR TEST BASINCI : 15 BAR ÇALIŞMA SICAKLIĞI : 185ºC DN 65 - DN400 mm ANMA ÇAPINDA, DN17100

Detaylı

10.836 m2 toplam alana kurulu FAF Vana Sanayi Fabrikası Kazan / ANKARA

10.836 m2 toplam alana kurulu FAF Vana Sanayi Fabrikası Kazan / ANKARA ÜRÜN KATALOĞU 10.836 m2 toplam alana kurulu FAF Vana Sanayi Fabrikası Kazan / ANKARA www.fafvana.com.tr satis@fafvana.com.tr CE BELGESİ ISO 9001 : 2000 KALİTE BELGESİ GOST RUSYA KALİTE BELGESİ UKR SEPRO

Detaylı

Montaj ve Bakım Kılavuzu

Montaj ve Bakım Kılavuzu 6302 0489 06/97 TR Montaj ve Bakım Kılavuzu SU 160 300 serisi Boylerler Lütfen saklayınız İçindekiler 1 Genel..................................................... 3 2 Boyutlar ve Bağlantılar.......................................

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

Fark basınç tahliye kontrolörü AVPA (PN16 ve PN25)

Fark basınç tahliye kontrolörü AVPA (PN16 ve PN25) Açıklama AVPA, başlıca bölgesel-merkezi ısıtma sistemlerinde kullanılan bir otomatik fark basınç tahliye kontrolörüdür. Kontrolör normalde kapalıdır ve artan fark basınç karşısında açılır. Kontrolör bir

Detaylı

HUPF/HUP Serisi. Honeywell UNIVERSAL GAS VALVES UYGULAMA

HUPF/HUP Serisi. Honeywell UNIVERSAL GAS VALVES UYGULAMA UNIVERSAL GAS VALVES HUPF/HUP Serisi GAZ BASINÇ REGÜLATÖRLERİ FİLTRELİ VEYA FİLTRESİZ UYGULAMA KULLANMA KILAVUZU Karışımlı, birleşik sistemler ve endüstriyel dağıtım sistemleri dahil tüm gaz yakıcılardaki

Detaylı

VANA VE ENDÜSTRİYEL MAMÜLLERİ

VANA VE ENDÜSTRİYEL MAMÜLLERİ VANA VE ENDÜSTRİYEL MAMÜLLERİ içindekiler index İzlenebilir Kelebek Vana Akış Anahtarı İzleme Anahtarı Alarm Vanası Çek Vanalar Test ve Dranaj Vanası Akış Ölçer Yükselen Milli Yangın Hidrantı İndikatörler

Detaylı

DA 516, DAF 516. Fark basınç kontrol vanaları Ayarlanabilir ayar noktası

DA 516, DAF 516. Fark basınç kontrol vanaları Ayarlanabilir ayar noktası DA 516, DAF 516 Fark basınç kontrol vanaları Ayarlanabilir ayar noktası IMI TA / Fark basınç kontrol vanaları / DA 516, DAF 516 DA 516, DAF 516 Bu kompakt fark basınç kontrol vanaları, ısıtma ve soğutma

Detaylı

SAYAÇ BAĞLANTI ELEMANLARI TEKNİK ŞERTNAMESİ (DİYAFRAMLI TİP GAZ SAYAÇLARINDA)

SAYAÇ BAĞLANTI ELEMANLARI TEKNİK ŞERTNAMESİ (DİYAFRAMLI TİP GAZ SAYAÇLARINDA) SAYAÇ BAĞLANTI ELEMANLARI TEKNİK ŞERTNAMESİ (DİYAFRAMLI TİP GAZ SAYAÇLARINDA) SAYAÇ BAĞLANTI ELEMANLARI TEKNİK ŞARTNAMESİ (DİYAFRAMLI TİP GAZ SAYAÇLARINDA) A. KAPSAM Bu şartname, max. İşletme basıncı 0.5bar

Detaylı

840180YK SANTRAL REGÜLATÖRÜ

840180YK SANTRAL REGÜLATÖRÜ GAZ ALETLERİ 444 5 168 [info@alkangaz.com] [www.alkangaz.com.tr] 840180YK SANTRAL REGÜLATÖRÜ GİRİŞ 840180YK basınç regülatörleri, yüksek basınç için direk etkili cihazlardır, diyagram tarafından kontrol

Detaylı

KOCAELİ GEBZE IV MAKİNE VE İMALAT SANAYİCİLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Endüstriyel Müşteri İstasyonları Teknik Şartnamesi Çelik Hattan Beslenen

KOCAELİ GEBZE IV MAKİNE VE İMALAT SANAYİCİLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Endüstriyel Müşteri İstasyonları Teknik Şartnamesi Çelik Hattan Beslenen KOCAELİ GEBZE IV MAKİNE VE İMALAT SANAYİCİLERİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ Endüstriyel Müşteri İstasyonları Teknik Şartnamesi Çelik Hattan Beslenen TL.DM.07 / R.T: 22.03.2013 / R.No:02 A. GENEL Tanımlanan

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Ayarlanabilir durdurucu Ağır iş uygulamalarına yönelik Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen

Detaylı

VALFTEK BONETTI. Dövme Çelik Küresel Vanalar SFA-SFS

VALFTEK BONETTI. Dövme Çelik Küresel Vanalar SFA-SFS VALFTEK BONETTI Dövme Çelik Küresel Vanalar SFA-SFS ASME 800 lb 1/2-2 ½ (15 65) İç Dişli (BSP,NPT), Soketli PN40, ASME 150/300 lb 15-65 Flanşlı Özellikleri : SFA tip küresel vanalar standart olarak yüzer

Detaylı

DESBORDES DİYAFRAMLI BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ

DESBORDES DİYAFRAMLI BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ SU KONTROL VANALARI DESBORDES DİYAFRAMLI BASINÇ DÜŞÜRÜCÜ Çıkış basıncı diyaframın alt yüzüne etki eder, ayarlanan değerin üzerine çıkarsa yayı sıkıştırır ve vanayı kapatır. Akış olmaması durumunda çıkış

Detaylı

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ

GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ GRE EPOXY BORUNUN İZOLASYONU ŞARTNAMESİ 1.1. GENEL HUSUSLAR GRE Epoxy Borular İdare tarafından temin edilecek olup borular yüklenici fabrikasına araç üstü teslim edilecektir. İzole edilmiş borular İDARE

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

SOLENOİD KONTROL VANASI

SOLENOİD KONTROL VANASI SOLENOİD KONTROL VANASI TARIMSAL SULAMA ENDÜSTRİYEL ALANLAR İÇME SUYU Su Sistemleri Su Sistemleri İzmir de 2004 Yılında Tayfun Yazaroğlu tarafından kurulan Tayfur Su Sistemleri, 207 yılından itibaren Tayfur

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 100-HS Tip M33A

VIESMANN. VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 100-HS Tip M33A VIESMANN VITOMAX 100-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Buhar kapasitesi 1,0 ile 6,4 t/h arasında Teknik Bilgi Föyü Sipariş numarasını ve fiyatları lütfen sorunuz VITOMAX 100-HS Tip M33A Sıvı/Gaz yakıtlı

Detaylı

STATİK BALANS VANASI / DİŞLİ

STATİK BALANS VANASI / DİŞLİ STATİK BALANS VANASI / DİŞLİ STATİK BALANS VANASI Balans vanası ısı transferi istenen cihaz ve üniteler için tasarlanmış malzemelerdir. Isı transferi için debinin üstünde bir akışı engelleyerek sistemin

Detaylı

2015 YILI HİDROLİK DİREK TEKNİK ŞARTNAMESİ

2015 YILI HİDROLİK DİREK TEKNİK ŞARTNAMESİ 2015 YILI HİDROLİK DİREK TEKNİK ŞARTNAMESİ 1-AMAÇ Kurumumuz Üzülmez Taşkömürü İşletme Müessesesi ihtiyacı olarak uzun ayak kömür üretim sisteminde kullanılmak üzere 300 adet çelik hidrolik direk satın

Detaylı

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI

S.D.E. DEMONTAJ PARÇALARI DEMONTAJ PARÇALARI Boru hatları ağır ve sabittir. Bir vana ya da benzeri bir donanımın montaj veya demontajı için, yerlerinden hareket ettirilemezler. Bu nedenle sökme takma parçası (demontaj parçası)

Detaylı

TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİİ A.Ş

TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİİ A.Ş 1/8 TEMSAN TÜRKİYE ELEKTROMEKANİK SANAYİİ A.Ş MİLHES TÜRBİN GİRİŞ VANASI TEKNİK ŞARTNAMESİ 2/8 1. İşin Kapsamı, Vana Tipi ve Tanımı: İşin kapsamı; MİLHES projesi kapsamında Antalya merkezde bulunan Kepez

Detaylı

FAF 1270 FAF 1100. Paslanmaz çelik kürelidir. FAF 1220 ÇAP FİYAT

FAF 1270 FAF 1100. Paslanmaz çelik kürelidir. FAF 1220 ÇAP FİYAT 0 KÜRESEL VANA-TG-PN6 1 KÜRESEL VANA-TG-PN10-16 1270 KÜRESEL VANA-KAYNAKLI ÖZEL TASARIM Tam geçişlidir. Flanşlar ve gövde GG25 pik dökümdür. Paslanmaz çelik tabak yay takviyelidir. Sızdırmazlık elemanı

Detaylı

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type TVR. Type TVR

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type TVR. Type TVR GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > VARYCONTROL > VAV terminal üniteleri > Type TVR Type TVR STANDART HAVA DEBISI ARALIKLARI ILE ILGILI OLARAK ÇOK ÇEŞITLI UYGULAMALAR IÇIN Değişken hava debisi

Detaylı

Paslanmaz çelik. Küçük panolar. Kompakt panolar. Pano sistemleri. Kumanda panelleri. Taşıyıcı kol sistemi

Paslanmaz çelik. Küçük panolar. Kompakt panolar. Pano sistemleri. Kumanda panelleri. Taşıyıcı kol sistemi Küçük panolar Buton delikli panolar...176 Terminal kutuları KL...177 BUS kutular BG...178 Kompakt panolar Kompakt panolar AE...179 Pano sistemleri TS 8 modüler pano sistemleri...182 TS 8 modüler pano sistemleri,

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5 ile 4,0 t/h arası. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 200-HS Tip M73A

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5 ile 4,0 t/h arası. Teknik Bilgi Föyü. VITOMAX 200-HS Tip M73A VIESMANN VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Buhar kapasitesi 0,5 ile 4,0 t/h arası Teknik Bilgi Föyü Sipariş numarası: fiyat listesine bakınız, fiyatları lütfen sorunuz VITOMAX 200-HS

Detaylı

Kapılar. BS Tipi. Filtre odaları, klima santralleri ya da makine veya donanıma sahip diğer bölmelere ait bakım kapıları. 03/2014 DE/tr K3 5.

Kapılar. BS Tipi. Filtre odaları, klima santralleri ya da makine veya donanıma sahip diğer bölmelere ait bakım kapıları. 03/2014 DE/tr K3 5. ,1 X X testregistrierung Kapılar Tipi Çift kollu kilitleme terti batı iç kol Çıkarılabilir ön kilitleme kolu (çift kollu kilitleme tertibatının) Silindir tirajlı kilit Filtre odaları, klima santralleri

Detaylı

6 -PLASTÝK KOMBÝ BAĞLANTI SETÝ(Plastik küresel vana, plastik filitre, düz ve köşe rakorlar)

6 -PLASTÝK KOMBÝ BAĞLANTI SETÝ(Plastik küresel vana, plastik filitre, düz ve köşe rakorlar) 976 yılında bir aile şirketi olarak kuruldu. İlk olarak endüstrinin ihtiyacını karşılayan kondenstop (buhar kapanı) üretmeye başlayan firmamız daha sonraki senelerde küresel vana üretimi üzerine yoğunlaştı.

Detaylı

Kullanım Klavuzu. Dungs Gaz Valfi. Türkçe DMV-D/11 DMV-DLE/11

Kullanım Klavuzu. Dungs Gaz Valfi. Türkçe DMV-D/11 DMV-DLE/11 Kullanım Klavuzu DMV-D/11 DMV-DLE/11 Dungs Gaz Valfi Türkçe Teknik DUNGS double solenoid vana DMV, iki manyetik valfin tek bir kompakt armatür içinde entegre edilmiş halidir: - otomatik kapama valfleri

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi Kanal sistemin içine monte Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava akış yönüne karşı istenmeyen hava akışlarını önler.

Detaylı

Gaz ve hava filtresi. GF/1: Rp 1/2 - Rp 2 GF/3: DN 40 GF/4: DN 50 - DN 100 GF: DN 125 - DN 200

Gaz ve hava filtresi. GF/1: Rp 1/2 - Rp 2 GF/3: DN 40 GF/4: DN 50 - DN 100 GF: DN 125 - DN 200 Gaz ve hava filtresi GF/1: / - GF/: DN GF/: DN - DN 0 GF: DN 1 - DN 0 11.0 Printed in Germany Edition 0.1 Nr. 0 1 Teknik Gaz iç hatları için filtre, DIN ya göre yüksek toz haznesi kapasitesi ile. GF/1:

Detaylı

Basınç Düşürücü Vanalar

Basınç Düşürücü Vanalar Basınç Düşürücü Vana Tipleri : Buhar, gazlar ve sıvılar son kullanım noktalarına genellikle yüksek basınçlarda iletilirler. Bu noktalarda, bir basınç düşürücü vana, emniyet ve verimlilik açısından ve uygulamanın

Detaylı

ER-KA FİYAT LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ ADRES: DEMİRCİLER SİTESİ 3.YOL NO:23 ZEYTİNBURNU/İSTANBUL TEL:0(212) 415 12 55 FAKS:0(212) 415 12 54

ER-KA FİYAT LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ ADRES: DEMİRCİLER SİTESİ 3.YOL NO:23 ZEYTİNBURNU/İSTANBUL TEL:0(212) 415 12 55 FAKS:0(212) 415 12 54 ER-KA FİYAT LİSTESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ www.er-kamakine.com info@er-kamakine.com ADRES: DEMİRCİLER SİTESİ 3.YOL NO:23 ZEYTİNBURNU/İSTANBUL TEL:0(212) 415 12 55 FAKS:0(212) 415 12 54 * LUG TİP KELEBEK VANA-ARI

Detaylı

Fark basınç ölçer Paslanmaz çelik versiyon, diyafram elemanlı Model , tamamen kaynaklı yapı

Fark basınç ölçer Paslanmaz çelik versiyon, diyafram elemanlı Model , tamamen kaynaklı yapı Mekanik basınç ölçümü Fark basınç ölçer Paslanmaz çelik versiyon, diyafram elemanlı Model 732.51, tamamen kaynaklı yapı WIKA veri sayfası PM 07.05 Diğer onaylar için 4. sayfaya bakınız Uygulamalar Yüksek

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/8) A tipi Muayene Kuruluşu Adresi Çamlık Mah. Yahya Kemal Beyatlı Cad. No:1 Kurtköy-Pendik 34906 İSTANBUL/TÜRKİYE Tel : 0 216 646 01 87 Faks : 0 216 646 18 62 E-Posta

Detaylı

S.D.E. KELEBEK VANA DONANIMLARI. www.sde.com.tr. Ürün Kodu : BV

S.D.E. KELEBEK VANA DONANIMLARI. www.sde.com.tr. Ürün Kodu : BV Ürün Kodu : BV KELEBEK VANA Kelebek Vana, silindirik bir gövde, içinde disk şeklinde bir klepe, klepeyi vana içinde tutan ve taşıyan bir milden oluşan, az yer kaplayan, bir vana türüdür. Vana açıkken,

Detaylı

3.2 YÜKSEK PERFORMANS KELEBEK VANA HP 114 HP 114

3.2 YÜKSEK PERFORMANS KELEBEK VANA HP 114 HP 114 YÜSE PERFORMANS EEBE VANA P 11 Çift eksantrik dizaynlı lug tip yüksek performans kelebek vanası. Aşırı yüksek sıcaklık ve basınçlarda dahi tam sızdırmazlık! TENİ VERİER Anma çapı : 0-00 (daha yüksek ölçüler

Detaylı

ARI-CHECKO -V / -D Çek vana ARI-Çek vana, metalik sızdırmazlık

ARI-CHECKO -V / -D Çek vana ARI-Çek vana, metalik sızdırmazlık ARI-CHECKO -V / -D Çek vana ARI-Çek vana, metalik sızdırmazlık Düz geçişli flanşlı (EN-JL1040 hariç) Düz geçişli flanşlı Düz geçişli flanşlı Köşe tip flanşlı (EN-JL1040 hariç) Düz geçişli alın kaynak boyunlu

Detaylı

YAŞ TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI KURU TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI SICAK SU SAYAÇLARI YARI YAŞ TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI WOLTMAN SU SAYAÇLARI VOLUMETRİK SU SAYAÇLARI

YAŞ TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI KURU TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI SICAK SU SAYAÇLARI YARI YAŞ TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI WOLTMAN SU SAYAÇLARI VOLUMETRİK SU SAYAÇLARI KURU TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI GENEL ÖZELLİKLER YAŞ TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI GENEL ÖZELLİKLER - MID (Ölçü Aleti Direktifi) Sertifikalı - Çok huzmeli tasarımı ile uzun ömür - Düşük basınç kaybı - İlk hareket

Detaylı

TBV-CM. Küçük terminal ünitelerin kontrolü ve balanslanması için kombine vanalar Modülasyon kontrollü

TBV-CM. Küçük terminal ünitelerin kontrolü ve balanslanması için kombine vanalar Modülasyon kontrollü TBV-CM Küçük terminal ünitelerin kontrolü ve balanslanması için kombine vanalar Modülasyon kontrollü IMI TA / Kontrol vanaları / TBV-CM TBV-CM Isıtma ve soğutma sistemlerindeki terminal üniteleri için

Detaylı

ALTAY Ürün Katalogları, Ref.UK1300. www.altaymuhendislik.com.tr

ALTAY Ürün Katalogları, Ref.UK1300. www.altaymuhendislik.com.tr ALTAY Ürün Katalogları, Ref.UK1300 www.altaymuhendislik.com.tr Doğalgaz İstasyonu Genel Özellikler Teknik Özellikler Marka: ALTAY Mühendislik Modeller: RMS-B ; B tipi Doğalgaz basınç düşürme (reglaj) ve

Detaylı

ARI-STEVI BBD 415 (DN25-50) Düz geçişli blöf vanası

ARI-STEVI BBD 415 (DN25-50) Düz geçişli blöf vanası Pnömatik aktüatörlü ARI-STEVI BBD 415 (DN25-50) Düz geçişli blöf vanası ARI-STEVI BBD 415 Pnömatik aktüatör Gereken maks. hava besleme basıncı 6 bar Seçenekler: - Ek cihazların montajı - Kol Veri sayfası

Detaylı

ECO SNL HAT TİPİ (IN-LINE) POMPALAR

ECO SNL HAT TİPİ (IN-LINE) POMPALAR HAT TİPİ (IN-LINE) POMPALAR Basılabilen Sıvılar İçinde katı parçacıklar ve elyaf bulunmayan, temiz veya çok hafif kirli, düşük viskoziteli sıvılar. Teknik Bilgiler Basma Flanşı DN 40...DN 150 mm Debi Basma

Detaylı

Aksesuarlar. Montaj çerçeveleri. Geri dönüşsüz damperlerin ve basınç düşürme dam perlerinin hızlı ve kolay kurulumu için. 03/2014 DE/tr K3 3.

Aksesuarlar. Montaj çerçeveleri. Geri dönüşsüz damperlerin ve basınç düşürme dam perlerinin hızlı ve kolay kurulumu için. 03/2014 DE/tr K3 3. Montaj çerçevesi, X XMontaj çerçevesi testregistrierung Aksesuarlar Montaj çerçeveleri Geri dönüşsüz damperlerin ve basınç düşürme dam perlerinin hızlı ve kolay kurulumu için Montaj çerçevesi, geri dönüşsüz

Detaylı

KURU TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI YAŞ TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI YARI YAŞ TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI SICAK SU SAYAÇLARI WOLTMAN SU SAYAÇLARI VOLUMETRİK SU SAYAÇLARI

KURU TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI YAŞ TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI YARI YAŞ TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI SICAK SU SAYAÇLARI WOLTMAN SU SAYAÇLARI VOLUMETRİK SU SAYAÇLARI KURU TİP SOĞUK SU SAYAÇLARI GENEL ÖZELLİKLER MID (Ölçü Aleti Direktifi) Sertifikalı Çok huzmeli tasarımı ile uzun ömür Düşük basınç kaybı İlk hareket debisinde yüksek hassasiyet Vakumlu manyetik korumalı

Detaylı

plastik pnömatik aktüatörlü Pnömatik proses vanası, Plastik pnömatik aktüatörlü y-tipi DN 15-50

plastik pnömatik aktüatörlü Pnömatik proses vanası, Plastik pnömatik aktüatörlü y-tipi DN 15-50 plastik pnömatik aktüatörlü Pnömatik proses vanası, Plastik pnömatik aktüatörlü y-tipi DN 15-50 - soket dişli Fig. 350...2 - alın kaynak boyunlu Boru bağlantısı, ISO 4200 e göre Boru bağlantısı, DIN 11850

Detaylı

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Isı yükü 3,8-18,2 MW Buhar kapasitesi 5 ile 26 t/h arasında.

VIESMANN. VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Isı yükü 3,8-18,2 MW Buhar kapasitesi 5 ile 26 t/h arasında. VIESMANN VITOMAX 200-HS Yüksek basınçlı buhar kazanı Üç geçişli Isı yükü 3,8-18,2 MW Buhar kapasitesi 5 ile 26 t/h arasında Teknik Bilgi Föyü Sipariş numaralarını ve fiyatları lütfen sorunuz Kazan seçimi

Detaylı

CALEFFI. Termal, hidrolik ve kullanım suyu sistemleri için emniyet tahliye vanaları serileri 01253/14 TR.

CALEFFI. Termal, hidrolik ve kullanım suyu sistemleri için emniyet tahliye vanaları serileri 01253/14 TR. Termal, hidrolik ve kullanım suyu sistemleri için emniyet tahliye vanaları 311-312-313-314-513-514 serileri REDITED LEFFI 013/14 TR ISO 9001 FM 21654 ISO 9001 No. 0003 Genel 311, 312, 313, 314, 513 ve

Detaylı

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ

C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ C38SS ÇELİK ÇELİK YÜKSELTİLMİŞ DÖŞEME SİSTEMİ TEKNİK ŞARTNAMESİ 1. KAPSAM Projede belirtilen yerlerde aşağıda teknik özellikleri verilen Yükseltilmiş Döşeme Sistemleri kullanılacaktır. 2. GENEL ÖZELLİKLER

Detaylı

RELAYrack. Açık sistem çatı D=600 - D=800 - D=1000. RELAYrack tekli çatı, D= 600 mm. RELAYrack çiftli çatılar, D= 800 mm

RELAYrack. Açık sistem çatı D=600 - D=800 - D=1000. RELAYrack tekli çatı, D= 600 mm. RELAYrack çiftli çatılar, D= 800 mm RELAYrack / Açık sistemler, network teknolojisi ve elektronik alanında sayısız uygulama için, uygun maliyetli ve montaj dostu çözümler sunar 19 standart cihazların montajı için tasarlanmıştır. Ekipmanlara

Detaylı

OPTIFLUX 4000. Elektromanyetik akış sensörü. Hızlı başlangıç

OPTIFLUX 4000. Elektromanyetik akış sensörü. Hızlı başlangıç OPTIFLUX 4000 Hızlı başlangıç Elektromanyetik akış sensörü Bu döküman sadece, sinyal dönüştürücü ile ilgili dökümanlarla birlikte kullanıldığında tam olarak kabul edilebilir. KROHNE İçindekiler OPTIFLUX

Detaylı

STAP. Fark basınç kontrol vanaları DN

STAP. Fark basınç kontrol vanaları DN STAP Fark basınç kontrol vanaları DN 65-100 IMI TA / Fark basınç kontrol vanaları / STAP STAP Flanş bağlantılı STAP tüm devre boyunca diferansiyel basıncı sabit tutan yüksek performanslı bir diferansiyel

Detaylı

3.1 YÜKSEK PERFORMANS KELEBEK VANA HP 111 HP 111

3.1 YÜKSEK PERFORMANS KELEBEK VANA HP 111 HP 111 YÜSE PERFORMANS EEBE VANA P 111 Çift eksantrik dizaynlı vafer tip yüksek performans kelebek vanası. Aşırı yüksek sıcaklık ve basınçlarda dahi tam sızdırmazlık! TENİ VERİER Anma ı : 0-00 (daha yüksek ölçüler

Detaylı

Geri dönüşsüz damperler

Geri dönüşsüz damperler ,1 X X testregistrierung Geri dönüşsüz damperler Tipi İklimlendirme sistemlerinin taze hava ve atış havası açıklıklarına yöneliktir. Geri dönüşsüz damperler, sistem çalışır durumda değilken istenilen hava

Detaylı

MG040DRM1 YAPISAL ÖZELLİKLER KULLANIM ÖZELLİKLERİ. Basınç Ölçerler / Genel Amaçlı Manometre / Manometreler / Ø 40 mm

MG040DRM1 YAPISAL ÖZELLİKLER KULLANIM ÖZELLİKLERİ. Basınç Ölçerler / Genel Amaçlı Manometre / Manometreler / Ø 40 mm Basınç Ölçerler / Genel Amaçlı Manometre / Manometreler / Ø 40 mm YAPISAL ÖZELLİKLER STANDART İSTEĞE BAĞLI Montaj Tipi Alttan Bağlantılı Teknik Çizime Bakınız Ölçü Birimi bar/psi atm kg/cm² mws psi Ölçü

Detaylı

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR

Montaj Kılavuzu. Logamax plus. Kaskad Ünitesi GB162-65/80/100. Uygulayıcı için. Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Montaj Kılavuzu Kaskad Ünitesi 7214 6000-000.1TD Logamax plus GB162-65/80/100 Uygulayıcı için Montajdan önce dikkatle okuyunuz. 7215 6900 (2011/02) TR Ürüne Genel Bakış Ürüne Genel Bakış 9 1 7 A2 5 A1

Detaylı

Ek kılavuz VEGAPASS 81. Sıvıların seviyesini sürekli ölçmek için bypass. Document ID: 42749

Ek kılavuz VEGAPASS 81. Sıvıların seviyesini sürekli ölçmek için bypass. Document ID: 42749 Ek kılavuz Sıvıların seviyesini sürekli ölçmek için bypass VEGAPASS 81 Document ID: 42749 İçindekiler İçindekiler 1 Ürün tanımı 1.1 Yapısı... 3 2 Montaj 2.1 Montaj talimatları... 7 3 Ek 3.1 Teknik özellikler...

Detaylı

Kelebek Vanalarda Endüstriyel Çözümler

Kelebek Vanalarda Endüstriyel Çözümler KELEBEK VanaLAR Kelebek Vanalarda Endüstriyel Çözümler Kalınlığı ve destek noktaları artırılmış tek parçalı rijit gövdesi, daha iyi kimyasal dayanım sağlayan PP klapesi ve AISI304 paslanmaz çelik mili,

Detaylı

Fark basınç tahliye kontrolörü (PN 16,25,40) AFPA / VFG 2(1)

Fark basınç tahliye kontrolörü (PN 16,25,40) AFPA / VFG 2(1) Teknik föy Fark basınç tahliye kontrolörü (,25,40) AFPA / VFG 2() Açıklama Kontrolör bir kontrol vanasına, bir kontrol diyaframlı aktüatöre ve fark basınç ayarı için yaya sahiptir. Ayrıca iki vana versiyonu

Detaylı

KONTROL KESME EMNİYET BUHAR YAKALAMA YAPI TEKNOLOJİSİ. ... Sayfa 187'dan itibaren GENEL. ... Sayfa 3'ten itibaren

KONTROL KESME EMNİYET BUHAR YAKALAMA YAPI TEKNOLOJİSİ. ... Sayfa 187'dan itibaren GENEL. ... Sayfa 3'ten itibaren KONTROL... Sayfa 3'ten itibaren Proses kontrolü için kontrol vanaları Aktüatörler ve aksesuarlar Kendinden işletimli regülatörler KESME... Sayfa 65'ten itibaren El kumandalı kesme vanaları Otomatik kesme

Detaylı

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK

IP55 DİKİLİ TİP KABİNET DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER YÜKSEK MUKAVEMET MAKSİMUM SIZDIRMAZLIK 55 DİKİLİ TİP KABİNET GENEL ÖZELLİKLER Dikili tip IP55 endüstriyel kabinetleri; içerisinde her tür 19 cihaz ve ekipmanın toz, su ve dış darbelere karşı tam koruma ile çalışmalarını ve muhafazalarını sağlayan

Detaylı

Mikrotherm F. Manuel radyatör vanaları Önayarlı manüel radyatör vanası

Mikrotherm F. Manuel radyatör vanaları Önayarlı manüel radyatör vanası Mikrotherm F Manuel radyatör vanaları Önayarlı manüel radyatör vanası IMI HEIMEIER / Termostatik kafalar ve Radyatör vanaları / Mikrotherm F Mikrotherm F Mikrotherm F manuel radyatör vanası sıcak su pompalı

Detaylı

Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine Typ M148

Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine Typ M148 VITOMAX 100-LW 110 C ye kadar gidiş suyu sıcaklıkları temini için sıcak su kazanı Anma ısı gücü 0,65-6,0 MW Teknik Bilgi Föyü Sip.-No.: Fiyat listesine bakınız, fiyatlar istek üzerine VITOMAX 100-LW Typ

Detaylı

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > Sabit debi akış kontrolü CONSTANTFLOW > KVS debi kontrol cihazı > Serie RN. Type RN

GİRİŞ SAYFASI > Ürünler > Kontrol üniteleri > Sabit debi akış kontrolü CONSTANTFLOW > KVS debi kontrol cihazı > Serie RN. Type RN Type RN SABIT HAVA DEBILERININ HASSAS KONTROLÜ IÇIN Sabit hava debisi sistemlerinde üfleme havası veya emiş havasının kontrolü için gücünü kendi sağlayan dairesel kesitli hava debisi kontrolörleri Hava

Detaylı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı

Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon Kapsamı Akreditasyon Sertifikası Eki (Sayfa 1/3) Akreditasyon No: Adresi Tel : +90 216 518 40 50 Faks : +90 216 518 39 00 E-Posta : bv.troffice@tr.bureauveritas.com Website : www.bureauveritas.com.tr Muayene Alanı

Detaylı

STAP DN 65-100. Diferansiyel basınç kontrolörü ENGINEERING ADVANTAGE

STAP DN 65-100. Diferansiyel basınç kontrolörü ENGINEERING ADVANTAGE Fark basınç kontrol vanaları STAP DN 65-100 Diferansiyel basınç kontrolörü Basınçlandırma & Su kalitesi Balanslama & Kontrol Termostatik kontrol ENGINEERING ADVANTAGE Flanş bağlantılı STAP tüm devre boyunca

Detaylı

Tip Genel Bilgileri. Teknik Veriler. Kablo Sıcaklık Sensörü

Tip Genel Bilgileri. Teknik Veriler. Kablo Sıcaklık Sensörü Teknik katalog Kablo Sıcaklık Sensörü Boru ve hava uygulamalarında sıcaklığın ölçülmesi için aktif sensör (4...20 ma). Paslanmaz çelik bir prob ve plenum kalitesinde kablo içerir Tip Genel Bilgileri Tip

Detaylı

Kondenstop BK 212.. BK 212-ASME T R. Orijinal işletme kılavuzu 819395-00. T ü r k ç e

Kondenstop BK 212.. BK 212-ASME T R. Orijinal işletme kılavuzu 819395-00. T ü r k ç e Kondenstop BK 212.. BK 212-ASME T R T ü r k ç e Orijinal işletme kılavuzu 819395-00 1 İçerik 2 Sayfa Önemli bilgiler Amacına uygun kullanım... 3 Güvenlik talimatı... 3 Tehlike... 3 Dikkat... 3 DGRL (Basınçlı

Detaylı

KTM 512. Kombine kontrol ve balans vanaları Basınçtan bağımsız balans ve kontrol vanaları DN

KTM 512. Kombine kontrol ve balans vanaları Basınçtan bağımsız balans ve kontrol vanaları DN KTM 512 Kombine kontrol ve balans vanaları Basınçtan bağımsız balans ve kontrol vanaları DN 15-125 IMI TA / Kontrol vanaları / KTM 512 KTM 512 Değişken debili ısıtma ve soğutma sistemleri için geliştirilen

Detaylı