TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı Kredi Yardım ve Ödül Verilmesinde Uygulanacak Genel Esaslar Yönetmeliği

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı Kredi Yardım ve Ödül Verilmesinde Uygulanacak Genel Esaslar Yönetmeliği"

Transkript

1 TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı Kredi Yardım ve Ödül Verilmesinde Uygulanacak Genel Esaslar Yönetmeliği GİRİŞ AMAÇ VE KAPSAM BÖLÜM I Madde 1: Bu yönetmelik TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı yararlanan ve bakmakla yükümlü bulunduğu aile bireylerine verilecek kredi, yardım ve ödüllerle ilgili genel esasları düzenlemek amacıyla hazırlanmıştır. TANIMLAR Madde 2: Bu yönetmelikte geçen: "Vakıf' deyimi "TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı" nı "Ofis" deyimi "Toprak Mahsulleri Ofisi"ni "Senet" deyimi TMO Mensupları Sosyal Yardım Sandığı Vakfı Senedi"nı ifade eder. DAYANAK Madde 3: Bu yönetmelik Vakıf Senedinde yer alan "Vakıf Yönetim Kurulunun Görev ve Yetkileri" başlıklı 21. Maddenin (g) fıkrasına dayanılarak hazırlanmıştır. BÖLÜM II GENEL ESASLAR Madde 4: Vakıf yararlananları ve bunların bakmakla yükümlü oldukları aile bireylerine belirtilen şartlarda kredi, yardım ve ödüller verilir. Vakfın yıllık bütçesi ve kaynaklarına göre, her yıl uygulanacak kredi yardım ve ödüllerle ilgili esasları belirtmeye, bunlardan taleplere göre sınırlamalar yapmaya, uygulamayı durdurmaya genişletmeye veya yeni esaslar getirmeye Vakıf Yönetim Kurulu yetkilidir. Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen kredi, yardım ve ödüllerle ilgili uygulama esasları Vakıf Genel Müdürlüğünce yararlananlara duyurulur. Bunlarla ilgili başvuru, değerlendirme, ödeme, takip vb.her türlü kayıt ve işlemler Vakıf Genel Müdürlüğünce yürütülür. Konu, kapsam ve yoğunluk bakımından Vakıf Genel Müdürlüğünce hazırlanmasına ihtiyaç duyulan kredi, yardım ve ödüller hakkındaki yönetmelikler (Konut Kredisi Yönetmeliği, Burs Yönetmeliği, Yurt Yönetmeliği vb.) Vakıf Yönetim Kurulunca onaylanarak yürürlüğe konulur. Uygulamada kalıcılık ve süreklilik kazanmış diğer hususlar bu yönetmeliklere aktarılır. BÖLÜM III KREDİLER Madde 5: Vakıf yararlananların konut, taşıt, ihtiyaç, eğitim, tatil, kamp ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla belli bir limit dahilinde kredi verilebilir. Kredinin konusu, miktarı, faiz oranı, taksit süresi, ödeme biçimi, başvuru ve diğer esasları Vakıf Yönetim Kurulu Kararı ile belirlenir.

2 Uygulama esaslarının yararlananlara duyurulması, taleplerin değerlendirilmesi, tahsisi ödenmesi, takip ve kontrolüyle ilgili her türlü işler Vakıf Genel Müdürlüğünce yürütülür. Ayrıca gerek duyulması halinde, bankalarla anlaşma yapılmak suretiyle uygun şartlarla yararlananlara kredi verilmesi sağlanır. KONUT KREDİSİ Madde 6: Yararlananların konut sahibi olabilmeleri için gerek satın alacakları konutun gerekse üye oldukları yapı kooperatiflerinin ödentilerine destek olmak amacıyla Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen şartlarda konut kredisi verilebilir veya ilgili kurum kuruluşlarla anlaşma yapılarak uygun şartlarda kredi sağlanabilir. Konut kredisi verilmesinde yararlananların ve bakmakla yükümlü oldukları kişilerin üzerine kayıtlı konutu olmayanlara öncelik tanınır. Yararlanma süresince konut kredisinden bir defa yararlandırılanlar bundan ikinci bir kez yararlandırılmaz. TAŞIT KREDİSİ Madde 7: Yararlananlara Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen şartlarda taşıt kredisi verilebilir veya ilgili banka ve bayilerle anlaşma yapılarak uygun şartlarda kredi sağlanabilir. Yararlanma süresince taşıt kredisinden bir defa yararlandırılanlar ancak talep olmaması halinde bundan ikinci bir kez yararlandırılabilir. İHTİYAÇ KREDİSİ Madde 8: Vakıfta en az bir yılını dolduran yararlanana, çeşitli ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla esası, miktarı, faiz ve taksit süresi Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenmek kaydıyla her yıl genel ihtiyaç kredisi verilir. Bu kredinin verilmesinde kredi kullanmamış yararlanana her yıl genel ihtiyaç kredisi verilir. Bu kredinin verilmesinde kredi kullanmamış yararlanana öncelik tanınır. Kredi, yararlanana belli bir program dahilinde verilebileceği gibi yararlananın ihtiyacına binaen münferiden verilebilir. EGİTİM KREDİSİ Madde 9: Yararlananın ailesinden ayrı yerde yada ailesi yanında öğrenim gören çocukları için miktarı ve esasları her yıl Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenmek kaydıyla; Kredi ve Yurtlar Kurumunca verilen kredilerin ödeme şartlarıyla eğitim kredisi verilir. Söz konusu kredi, normal öğrenim süresi ile sınırlı olup öğrenim yılı boyunca üçer aylık dönemler halinde öğrenciye ödenir. Öğrenci eğitim ve yurt kredisinden birlikte yararlanıyor ise yurt ücreti eğitim kredisinden mahsup edilir. Vakıf tarafından öğrenci yurdu açılması veya işletilmesi halinde yurt kredisi Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenecek esaslara göre ve normal öğrenim süresiyle sınırlı olmak kaydıyla yapılır. Eğitim ve yurt kredisi ile ilgili esaslar Vakıf Genel Müdürlüğünce öğrenim dönemi başında yararlananlara duyurulur.

3 KAMP KREDİSİ Madde 10: Yararlanan ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerinin tatillerini Vakfın/Ofisin mülkiyetindeki eğitim ve dinlenme tesislerinde geçirmeleri halinde kamp ücretleri Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen şartlarla kredilendirilebilir. TATİL KREDİSİ Madde 11: Yararlanan ve bakmakla yükümlü bulundukları aile fertlerinin tatil ihtiyaçlarının karşılanmasını teminen Vakıf Genel Müdürlüğünce yurt içi ve dışında organizasyonlar yapıldığı taktirde tatil ücretleri Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen şartlarla kredilendirilebilir veya bankalarla anlaşma yapılarak kredi sağlanabilir. KREDİLERİN GERİ ÖDEME ŞEKLİ Taksit Ödeme ve Erken Ödeme İndirimi Yararlanan aldığı kredi faizi ile birlikte Yönetim Kurulunca belirlenen sürede eşit taksitler halinde ödeme yapabilir. Yararlanan belirlenmiş süreden daha az bir vadede borcunu geri ödeyebilir. Borcun tamamının veya bir veya birden fazla taksitin vadesinden önce ödenmesi hâlinde; erken ödenen taksit tutarı içinde yer alan anapara tutarı üzerinden verilen ihtiyaç kredisi oranı ve erken ödenen gün sayısı dikkate alınarak bulunacak faiz tutarı kadar indirim yapılabilir. GECİKMELERDE UYGULANACAK İŞLEM Borç Taksitlerini kendisine bildirilen vadelerde ödemeyen yararlanan, ödenmeyen süre için Yönetim Kurulunun almış olduğu karar doğrultusunda işlem yapılır. BÖLÜM IV YARDIMLAR BURS VERİLMESİ Madde 12: Yararlananların orta ve yüksek öğrenimdeki çocuklarına vakfın imkanları ölçüsünde ayrılacak kontenjan çerçevesinde, normal öğrenim süresi ile sınırlı olmak üzere Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen esaslar doğrultusunda burs verilebilir. Görev başında şehit olanlar ile görev malulü üyelerin ilk, orta ve yüksek öğrenimdeki çocuklarına aynı esaslar çerçevesinde burs verilebilir. Ayrıca öğrenim yılı dönem başlarında çanta, kitap, defter ve benzeri eğitim giderleri Vakıfça karşılanabilir. Yoksul fakat yurt çapında başarılı yararlanan çocuklarına aynı esaslar dahilinde burs verilebilir. YURT YARDIMI Madde 13: ihtiyaç sahibi yararlananların, orta ve yüksek öğrenimlerini ailelerinden uzak yerlerde yapan çocuklarına Ofis Misafirhanelerinden tanınan kontenjan çerçevesinde Yönetim Kurulunca belirlenen esaslar dahilinde normal öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla yurt yardımı yapılabilir. Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen yurt yardımından yararlanma esasları, öğretim yılı başlamadan bir ay önce Vakıf Genel Müdürlüğünce yararlananlara duyurulur.

4 Vakıf tarafından müstakil yurt açılması halinde Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenecek esaslara göre bu yardım gerçekleştirilir. MALÜLİYET YARDIMI Madde 14: Tam ve daimi maluliyet halinde yararlananlara ölüm yardımı olarak verilen miktarın üç katı maluliyet yardımı yapılır. Maluliyet tam ve devamlı olabilmesi için yararlananın kazanç ve menfaat temin eden bir iş yapma imkanından mahrum kalmış olması ve kazanma gücünü daimi olarak kaybetmiş olması şarttır. Maluliyet yardımı malulün kendisine, bunun mümkün olmaması halinde malule fiilen bakan kimseye ödenir. Tam ve daimi maluliyet halinin tam teşekküllü bir hastane raporu ile belgelendirilmesi gerekir. ÖLÜM YARDIMI Madde 15: Yararlananın kendisi, eşi ve bakmakla yükümlü olduğu çocuklarının ölümü halinde her yıl Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen miktar kadar ölüm yardımı yapılır. Vakıf yararlananların ve bakmakla yükümlü oldukları eş ve çocuklarının ölümü halinde cenazeleri başka bir yere nakledilecek ise nakil işleri Kapasite Değerlendirme esasları dahilinde fatura ile belgelendirildiği takdirde ücreti Vakıf tarafından karşılanır. DOĞAL AFETLER VE KAZA YARDIMI Madde 16: Deprem, su baskını, yangın gibi doğal afetler sırasında ilgili kurum ve kişilerle ilişkiye geçilerek Vakıf Yönetim Kurulunca alınan kararlar doğrultusunda bu afetlere uğrayanlara maddi yardım ve destekte bulunulabilir. Vakıf yararlananların yangın, su baskını, deprem gibi doğal afetlere maruz kalması halinde kendilerine Vakıf Yönetim kurulunca belirlenen esaslar dahilinde yardım yapılır. Bu gibi durumlarda yapılacak olan yardımın miktarının tespitinde zarara uğrayan yararlananların beyan ettiği mal ve eşyanın piyasa rayicine göre belirlenecek değere, kişinin gelir düzeyi, karşılanmasında öncelik ve hayatiyet bulunan eşyalar ve bedeli gibi faktörler göz önüne alınır. Kazaya uğrayan yararlanana da aynı esaslar çerçevesinde yardım yapılır. SAĞLIK YARDIMI Madde 17: Vakıfta en az 6 ayını dolduran ; yararlananların kendisi,eşi ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının, sevk edildiği resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında tedavinin bir an önce başlanmasına gerek görülmesine rağmen, yatak bulunmaması, hasta çokluğu ve benzeri nedenlerle tedaviye başlanamaması ve gecikmenin sakıncalı olduğu durumlarda, Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen esaslar çerçevesinde, hastalığın nitelik ve seyrine göre, yurt içinde ve dışında her türlü tedavi yardımı yapılabilir.

5 17.1: Resmi Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Yapılan Muayene, Tahlil, Tetkik ve Tedavi İşlemleri Sırasında Yapılacak Yardımlar : İlaç Yardımı: Yararlananların kendisi,eşi ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında ayakta ve meskende yapılan tedavilerinde kullanılan ilaç bedellerinin kurumlarca karşılanan miktarın dışında kalan ve yararlanan tarafından karşılanması gereken katılım payının ödenmesinde güçlük çekilen durumlarda bu tutar, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından belirlenen esaslar doğrultusunda Vakıf Genel Müdürlüğünce karşılanabilir. Sağlık Bakanlığından onaylı reçetelerine istinaden yurt dışından getirilmesi zorunlu olan ilaç bedellerinin kurumca karşılanan kısmından arta kalan ve yararlanan tarafından karşılanması gereken katılım payının ödenmesinde güçlük çekilen durumlarda da aynı esaslara göre yardım yapılabilir : Röntgen ve Tahlil Bedelleri: Resmi sağlık kurumlarında bulunmadığı yapılmadığı gerekçesiyle usulüne uygun olarak özel sağlık kuruluşlarına sevk edilmek suretiyle buralarda çektirilen röntgen filmleri ve yaptırılan tahlil giderlerin belgelendirilmek şartıyla Bütçe Uygulama Talimatında (Devlet Memurlarının Tedavi Yardımı ve Cenaze Giderleri Yönetmeliği gereğince her yıl Maliye Bakanlığınca yayınlanan talimat) yer alan fiyat tarifesindeki miktar kadarı kurumca ödendikten sonra kalan miktar ile Bütçe uygulama Talimatı fiyat listesinde yer almadığı için yararlanan tarafından ödenen röntgen ve tahlil bedelleri Vakıf Yönetim Kurulu Kararı doğrultusunda belirlenen oranda Vakıfça ödenebilir : Çeşitli Protez,Ortez,Tedavi Cihaz ve Malzemeleri ile Sarf Malzemesinin Temini: Yararlananların kendisi,eşi ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının resmi sağlık kurum ve kuruluşlarındaki tedavisinde ihtiyaç duyulan çeşitli protez, ortez, tedavi cihaz ve malzemelerinin tedavi yapan kurumca karşılanması esastır. Ancak hastanın aciliyetine binaen dışardan almak zorunda kaldığı protez, ortez, tedavi cihaz ve malzemeleri ile ilgili olarak Bütçe Uygulama Talimatı hükümleri gereğince Kurumca ödenmesi gereken kısımdan daha yüksek bir meblağın ortaya çıkması halinde gerekli belge ve bilgiler verilmek kaydıyla Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen miktar ve oranda yardım yapılabilir. Bu kapsamda Bütçe Uygulama talimatı hükümlerince kurumca karşılanmayan ve hastaya dışarıdan aldırılan basit sarf malzemesi bulunduğu takdirde belgelendirmek suretiyle belirlenen miktar ve oranda Vakıfça yardım yapılabilir. Protez, ortez ve diğer iyileştirici tıbbi malzemenin temin edilebilmesi için resmi sağlık kurulu raporu ile gereklidir. Protez ve ortezlerin yenilenmesi de sağlık kurulu raporu ile tevsik edilme şartına bağlı olduğundan protez ve ortezlerin yenilenmesi sırasında kurumca ödenmeyen miktarın ortaya çıkması halinde bunun Vakıfça ödenmesi talebi ile karşılaşıldığı taktirde buna ilişkin belgelerin kurumca onaylanmış suretleri dikkate alınmalıdır. Bütçe Uygulama Talimatı ekindeki protez ve ortezler listesinde yer almayan ve tedavi amacıyla kullanılmasının zorunlu olduğu sağlık kurulu raporuyla belgelendirilen motorsuz tekerlekli sandalye için Bütçe Uygulama Talimatı hükümleri gereğince kurumca ödenmesi gereken kısımdan fazla olan kısım var ise Vakıfça belirlenen miktar ve oranda yardım yapılabilir. Motorlu tekerlekli sandalye talebi halinde aynı esaslar doğrultusunda yardım yapılabilir.

6 17.1.4: İşitme Cihazı Yardımı: Sağlık kurulu raporuyla verilen işitme cihazı bedeli için, fatura miktarı esas alınarak Bütçe Uygulama Talimatı ile kurumca karşılanan miktardan fazla olması halinde en çok kurum tarafından ödenen miktar kadar yardım yapılabilir : Resmi Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Özel Muayene Olunması Halinde Yapılacak Yardım: Resmi sağlık kurum ve kuruluşlarında özel muayene olmak isteyen yararlananların kendisi,eşi ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının özel muayene ücretlerinden kurumca karşılanan miktar düşüldükten sonra kalan kısım için Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen miktarda yardım yapılabilir. 17.2: Özel Hastane, Poliklinik ve Hekimlerle Anlaşma Yapılması Yararlananların kendisi,eşi ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının sağlık hizmetlerinden daha etkin biçimde yararlandırılması amacıyla Vakıfça özel hastane, poliklinik ve hekimlerle anlaşma yapılmak suretiyle Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen esaslar dahilinde muayene ve tedavi bedeli yararlanan ve Vakıf arasında paylaştırılarak sağlık yardımı yapılabilir. 17.3: Acil Sağlık İhtiyaçları Sırasında Kredi Verilmesi Yararlananların kendisi,eşi ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının tedavisinin uzun süreceğinin sağlık kurumunca belirtilmesi, tedavide kullanılan ilaç, cihaz ve malzemenin temininde maddi güçlük çekilmesi halinde yararlananın acil ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenen şartlarda faizsiz kredi verilebilir. AYNİ YARDIMLAR Madde 18: Her yıl Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenecek zaman ve miktarlarda yararlananlara Vakfın imkanları doğrultusunda görülen lüzum üzerine karşılıksız ayni yardım yapılabilir. BÖLÜM V ÖDÜLLER Madde 19: Ofisin/Vakfın görev konularıyla ilgili önemli buluş ve katkılarda bulunan; araştırma geliştirme faaliyetleriyle üretim ve verim artışı sağlayan; özverili çevresinin ve amirlerinin takdirini kazanmış yararlananlar ile konusunda önemli bilimsel araştırma, inceleme yapmış sanat ve fikir eserleri üretmiş yararlananlara vakıfça ödül verilebilir. Vakıf Yönetim Kurulu, belirlenen esaslar doğrultusunda, tespit edilen konularda; çalışmayı teşvik etmek: Proje, eser ve ürünün en iyisini seçmek amacıyla yarışmalar açabilir, ödül koyabilir. Yararlananlar arasında birlik, beraberlik ve aidiyet duygusunun güçlendirilmesi amacıyla yararlananlara önemli yıl ve günlerde hediye verilebilir. EĞİTİM TEŞVİK ÖDÜLLERİ Madde 20: Yararlananın ilk ve orta öğrenimdeki çocuklarına başarı ile orantı olarak teşekkür, takdir belgesi verilenlere Vakıf Yönetim Kurulunca belirlenecek miktarda teşvik ödülü verilebilir. Eğitim teşvik ödülleriyle ilgili esaslar öğrenim dönemi sonunda Vakıf Genel Müdürlüğünce yararlananlara duyurulur.

7 BÖLÜM VI YÜRÜRLÜK Madde 21: Bu yönetmelik Vakıf Genel Kurulunun onay tarihinden itibaren yürürlüğe girer. Bu yönetmelik hükümlerini yürütmeye Vakıf Yönetim Kurulu yetkilidir.

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ EKİM 2011 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç ve kapsam

Detaylı

TEKEL ÇALIŞANLARI DAYANIŞMA VAKFI KREDİLER YÖNETMELİĞİ

TEKEL ÇALIŞANLARI DAYANIŞMA VAKFI KREDİLER YÖNETMELİĞİ TEKEL ÇALIŞANLARI DAYANIŞMA VAKFI KREDİLER YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER YETKİ : MADDE 1 : Bu yönetmelik, Tekel Çalışanları Dayanışma Vakfı " Vakıf Senedi " nin 3,25 ve 26 ıncı maddeleri hükmüne göre

Detaylı

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL YARDIM SANDIĞI VAKFI SAĞLIK YARDIMI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL YARDIM SANDIĞI VAKFI SAĞLIK YARDIMI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL YARDIM SANDIĞI VAKFI SAĞLIK YARDIMI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar Amaç ve kapsam MADDE 1 - (1) Bu Yönetmeliğin amacı T.C. Merkez Bankası

Detaylı

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİNLENME EVLERİ YÖNETMELİĞİ

T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİNLENME EVLERİ YÖNETMELİĞİ T.C. MERKEZ BANKASI MENSUPLARI SOSYAL GÜVENLİK VE YARDIMLAŞMA SANDIĞI VAKFI DİNLENME EVLERİ YÖNETMELİĞİ MAYIS 2010 İÇİNDEKİLER BİRİNCİ KISIM Genel Hükümler Madde 1- Amaç Madde 2- Dayanak Madde 3- Tanımlar

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK TASLAĞI BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, kamu

Detaylı

f) Personel, Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli tüm akademik ve idari personeli ifade eder.

f) Personel, Necmettin Erbakan Üniversitesinde görevli tüm akademik ve idari personeli ifade eder. T.C. NECMETTİN ERBAKAN ÜNİVERSİTESİ SOSYAL TESİS VE MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ MADDE 1-Bu yönerge Necmettin Erbakan Üniversitesi Sosyal Tesis ve Misafirhanesinin yönetimi, yararlanma

Detaylı

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 24.12.2013-28861

İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete Yayım Tarih ve Sayısı : 24.12.2013-28861 MESGEMM İSG/Mevzuat/Yönetmelikler İçindekiler Birinci Bölüm - Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Madde 1 Amaç ve kapsam Madde 2 - Dayanak Madde 3 - Tanımlar ve kısaltmalar İkinci Bölüm - Destek Kapsamına

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI Sirküler Rapor 25.12.2013/223-1 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK YAYIMLANDI ÖZET : İş Sağlığı Ve Güvenliği Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Yönetmelik ile kamu

Detaylı

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi

1. Kamu idarelerinin sağlık hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin görevlerinin devredilmesi 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ 1. Kamu idarelerinin

Detaylı

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili

7- Kamu personeli ve aile fertlerinin katılım payının tahsili 7.1. Birinci basamak sağlık kuruluşlarında muayene katılım payının tahsili 18 Eylül 2009 CUMA Resmî Gazete Sayı : 27353 TEBLĐĞ Maliye Bakanlığından: TEDAVĐ KATILIM PAYININ UYGULANMASI HAKKINDA TEBLĐĞ (SIRA NO: 12) 1- Amaç Bu Tebliğin amacı; kapsama dahil kişilerden, ayakta tedavilerinde

Detaylı

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI BORÇ VERME YÖNETMELİĞİ

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI  BORÇ VERME YÖNETMELİĞİ TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI www.turktelekombys.com.tr BORÇ VERME YÖNETMELİĞİ Mayıs 2017 BORÇ VERME YÖNETMELİĞİ Konu Madde 1- Bu Yönetmeliğin konusu; Türk Telekom Biriktirme ve Yardım Sandığı

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ. HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 24.12.2013/28861 BİRİNCİ BÖLÜM

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ. HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 24.12.2013/28861 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve kapsam İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi/Sayısı: 24.12.2013/28861 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar MADDE 1

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARININ SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVİR İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARININ SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVİR İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARI Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARININ

Detaylı

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARININ SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVİR İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARININ SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA DEVİR İŞLEMLERİNE İLİŞKİN TEBLİĞ 2 Mayıs 2012 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28280 TEBLİĞ Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: GENEL SAĞLIK SİGORTASI GEÇİŞ SÜRESİNİN TAMAMLANMASI VE KURUMLARIN SAĞLIK YARDIMLARININ SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA

Detaylı

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI EMEKLİLİK, MALULEN EMEKLİLİK, ÖLÜM VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI EMEKLİLİK, MALULEN EMEKLİLİK, ÖLÜM VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI EMEKLİLİK, MALULEN EMEKLİLİK, ÖLÜM VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER YETKİ : Madde 1- Bu yönetmelik TRT Kurumu Personeli Sağlık

Detaylı

BAKIŞ MEVZUAT KONU İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK SAYI

BAKIŞ MEVZUAT KONU İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK SAYI BAKIŞ MEVZUAT KONU İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA YÖNETMELİK SAYI 2013164 ÖZET Yönetmelikte kamu kurum ve kuruluşları hariç olmak üzere ondan az çalışanı bulunanlardan, tehlikeli

Detaylı

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI EMEKLİLİK, MALULEN EMEKLİLİK, ÖLÜM VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER

TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI EMEKLİLİK, MALULEN EMEKLİLİK, ÖLÜM VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER TRT KURUMU PERSONELİ SAĞLIK VE SOSYAL YARDIMLAŞMA VAKFI EMEKLİLİK, MALULEN EMEKLİLİK, ÖLÜM VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER YETKİ Madde 1- Bu yönetmelik "TRT Kurumu Personeli Sağlık

Detaylı

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Đstanbul Bilgi Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (245) Ek ve değişiklikler

Detaylı

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM

T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM T.C. KONAK BELEDİYESİ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ SAĞLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ ÖRGÜTLENME, GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI HAKKINDA YÖNETMELİK Amaç ve kapsam BİRİNCİ BÖLÜM Amaç ve Kapsam, Dayanak, Tanımlar MADDE 1-(1)

Detaylı

SGK Sağlık Uygulama Tebliği / 25.03.2010

SGK Sağlık Uygulama Tebliği / 25.03.2010 SGK Sağlık Uygulama Tebliği / 25.03.2010 25 Mart 2010 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27532 (Mükerrer) Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığından: SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA İ 7.3.7. İşitme cihazları

Detaylı

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI  EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI www.turktelekombys.com.tr EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ Mayıs 2017 EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Konu Yönetmeliğin

Detaylı

TOKİ Alt Gelir Grubu Başvuru Şartları

TOKİ Alt Gelir Grubu Başvuru Şartları TOKİ Alt Gelir Grubu Başvuru Şartları TOKİ Alt gelir grubu projelerine başvurmak için alt gelir grubu şartlarını taşıyor olmak gerekmektedir. Pekiyi bu alt gelir grubuna dahil misiniz değil misiniz Kimler

Detaylı

DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI KREDİ YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GİRİŞ

DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI KREDİ YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GİRİŞ DEMİRYOLU ÇALIŞANLARI YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ YARDIMLAŞMA SANDIĞI KREDİ YÖNETMELİĞİ I. BÖLÜM GİRİŞ MADDE 1- Bu yönetmelik; Demiryolu Çalışanları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yardımlaşma Sandığı

Detaylı

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler

HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler HENDEK BELEDİYESİ SOSYAL YARDIM VE SOSYAL HİZMET YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ KISIM Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar ve İlkeler Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Sakarya ili Hendek ilçesi sınırları içerisinde

Detaylı

BAKANLAR KURULU KARARI

BAKANLAR KURULU KARARI Beşeri İlaçların Fiyatlandırılmasına Dair Karar BAKANLAR KURULU KARARI Resmi Gazete Yayım Tarihi: 30.06.2007 Sayı: 26568 Karar Sayısı : 2007/12325 (10 Kasım 2011 tarihinde yapılmış olan değişikliklerle)

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU

KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU KAMU PERSONELİNİN GENEL SAĞLIK SİGORTASI KAPSAMINA ALINMASI İLE İLGİLİ DUYURU Bilindiği üzere Kurumumuzca 18/12/2009 tarih ve 27436 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Personelinin Genel Sağlık Sigortası

Detaylı

Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım Ve Dayanışma Fonu Yönetmeliği*

Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım Ve Dayanışma Fonu Yönetmeliği* Türkiye Barolar Birliği Sosyal Yardım Ve Dayanışma Fonu Yönetmeliği* BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam ve Dayanak Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı 19/3/1969 tarihli ve 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 27/A

Detaylı

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğü nün hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir.

BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARAR. : Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğü nün hazırladığı takrir ve ekleri incelenmiştir. BİLGİ TEKNOLOJİLERİ VE İLETİŞİM KURULU KARARI Karar Tarihi : 07.11.2012 Karar No : 2012/DK-13/557 Gündem Konusu : Piyasa Gözetim Laboratuvarı Müdürlüğü İmkânlarından Yararlanılabilmesi için Usul ve Esaslar

Detaylı

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması

İfade eder. Genel ilkeler Madde 4- (1)İlave ücret alınması T.C. ERCİYES ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ İLE SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ ÖĞRETİM ÜYELERİ TARAFINDAN İLAVE ÜCRETLE MESAİ SAATLERİ DIŞINDABİZZAT VERİLEN SAĞLIK HİZMETLERİNDE ÜCRETLENDİRME, ÖDEME

Detaylı

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURS-KREDİ YÖNETMELİĞİ

YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURS-KREDİ YÖNETMELİĞİ YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU BURS-KREDİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - Bu Yönetmeliğin amacı, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yüksek

Detaylı

Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228

Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228 Resmi Gazete Tarihi: 14.07.2006 Resmi Gazete Sayısı: 26228 KÜLTÜR YATIRIM VE GİRİŞİMLERİNE GELİR VERGİSİ STOPAJI, SİGORTA PRİMİ İŞVEREN PAYI VE SU BEDELİ İNDİRİMİ İLE ENERJİ DESTEĞİ UYGULAMASINA DAİR YÖNETMELİK

Detaylı

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME

MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME 11 Mart 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29292 TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: MUHASEBAT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ GENEL TEBLİĞİ (SIRA NO: 43) HESABA AKTARMA SURETİYLE ÖDEME Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin

Detaylı

4 Kasım 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28811 ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINDIRILMALARININ DESTEKLENMESİ

4 Kasım 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28811 ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINDIRILMALARININ DESTEKLENMESİ 4 Kasım 2013 PAZARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28811 YÖNETMELİK Orman Genel Müdürlüğünden: ORMAN KÖYLÜLERİNİN KALKINDIRILMALARININ DESTEKLENMESİ FAALİYETLERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA

Detaylı

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ

YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK İHTİSAS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, öğrencilerin beden ve ruh sağlığını

Detaylı

ANKARA ÖĞRETİM DERNEĞİ TEVFİK FİKRET EĞİTİM VAKFI TEVFİK FİKRET EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ AŞ

ANKARA ÖĞRETİM DERNEĞİ TEVFİK FİKRET EĞİTİM VAKFI TEVFİK FİKRET EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ AŞ ANKARA ÖĞRETİM DERNEĞİ TEVFİK FİKRET EĞİTİM VAKFI TEVFİK FİKRET EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ AŞ. NE BAĞLI OKULLARDA ÜCRETSİZ VE BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİLER HAKKINDA YÖNETMELİK AMAÇ BİRİNCİ BÖLÜM MADDE

Detaylı

T.C. PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık ve Sosyal ĠĢler Dairesi BaĢkanlığı. Sayı : B.11.2.PTT.0.79.00.01-010.05-01/02/2011-00365

T.C. PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık ve Sosyal ĠĢler Dairesi BaĢkanlığı. Sayı : B.11.2.PTT.0.79.00.01-010.05-01/02/2011-00365 Konu : 2011 Yılında Sağlık Yardım Sandığı Bütçesinden Yapılacak Yardımlar 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamında, genel sağlık sigortalısı olan personelimiz (657 sayılı Kanuna tabi kadrolu ve 399 sayılı

Detaylı

İKİNCİ BÖLÜM. Gerçekleştirme İşlemi, Veri Giriş İşlemleri ve Yürürlük

İKİNCİ BÖLÜM. Gerçekleştirme İşlemi, Veri Giriş İşlemleri ve Yürürlük SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNCA ELEKTRONİK ORTAMDA OLUŞTURULAN ORTAK BİR VERİ TABANINDAN YARARLANMAK SURETİYLE YAPILACAK HARCAMALARDA VERİ GİRİŞİNİN GERÇEKLEŞTİRME İŞLEMİ/BELGESİ OLARAK KABUL EDİLMESİNE İLİŞKİN

Detaylı

Ek 1: Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun

Ek 1: Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Ek 1: Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun Kanun No: 5258 Kabul Tarihi : 24.11.2004 Amaç ve kapsam MADDE 1. - Bu Kanunun amacı; Sağlık Bakanlığının pilot olarak belirleyeceği illerde, birinci

Detaylı

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ

ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ ARTVİN ÇORUH ÜNİVERSİTESİ KONUKEVİ YÖNERGESİ Amaç MADDE 1 Bu Yönerge Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğü Konukevi nin yönetimi, yararlanma usul ve esasları ile uygulamaya ilişkin diğer hususları tespit

Detaylı

No: 393 BİLGİ NOTU. Talep edildiği takdirde yönetmelikteki değişiklikler önceki haliyle karşılaştırmalı olarak gönderilecektir. Saygılarımızla.

No: 393 BİLGİ NOTU. Talep edildiği takdirde yönetmelikteki değişiklikler önceki haliyle karşılaştırmalı olarak gönderilecektir. Saygılarımızla. BİLGİ NOTU KONU : Gülhane Askerî Tıp Akademisi ve Bağlı Eğitim Hastaneleri Döner Sermaye İşletmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Gülhane Askerî Tıp Akademisi ve Bağlı Eğitim Hastaneleri

Detaylı

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÜCRETSİZ VEYA BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİ VE KURSİYERLER HAKKINDA YÖNETMELİK

ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÜCRETSİZ VEYA BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİ VE KURSİYERLER HAKKINDA YÖNETMELİK ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARINDA ÜCRETSİZ VEYA BURSLU OKUTULACAK ÖĞRENCİ VE KURSİYERLER HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM 7 Nisan 2011 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı,

Detaylı

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DIŞ KAYNAKLI ARAŞTIRMA PROJELERİ VE ONURLANDIRMA YÖNERGESİ

ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DIŞ KAYNAKLI ARAŞTIRMA PROJELERİ VE ONURLANDIRMA YÖNERGESİ ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ DIŞ KAYNAKLI ARAŞTIRMA PROJELERİ VE ONURLANDIRMA YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu yönergenin amacı,

Detaylı

ÜNAK BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

ÜNAK BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER ÜNAK BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER Amaç ve Kapsam Madde 1- Bu yönergenin amacı, ÜNAK Derneğince, Yükseköğretim Kurulu na bağlı Üniversitelerin Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümlerinde (Vakıf

Detaylı

6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR.

6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR. Sirküler Rapor Mevzuat 09.08.2016/96-1 6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR. 6728 sayılı Kanun ile Sosyal Güvenlik Kurumu na verilmesi gereken aylık prim ve

Detaylı

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik. Resmî Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM

Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik. Resmî Gazete: BİRİNCİ BÖLÜM Taşınmaz Kültür Varlıklarının Onarımına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Resmî Gazete: 15.07.2005 25876 Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç BİRİNCİ BÖLÜM Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, özel hukuka

Detaylı

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

T.C. ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMENİN GEÇİCİ 23. MADDESİ UYARINCA İDARELERCE SÜREKLİ İŞÇİ KADROLARINA GEÇİRİLEN İŞÇİLERİN ÜCRET İLE DİĞER MALİ VE SOSYAL HAKLARININ BELİRLENMESİNDE ESAS ALINACAK TOPLU

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./74

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./74 10.08.2016/Çarşamba ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş./74 Konu: 6728 SAYILI KANUN İLE MUHTASAR VE PRİM HİZMET BEYANNAMESİ UYGULAMAYA KONULMUŞTUR. 6728 sayılı Yatırım Ortamının İyileştirilmesi

Detaylı

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN 65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası Kanun Kabul Tarihi Resmi Gazete Tarihi Resmi Gazete Sayısı : 2022 : 1/7/1976 : 10/7/1976

Detaylı

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN 5129 65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 2022 Kabul Tarihi : 1/7/1976 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 10/7/1976 Sayı : 15642

Detaylı

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN 65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 2022 Kabul Tarihi : 1/7/1976 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 10/7/1976 Sayı : 15642 Yayımlandığı

Detaylı

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ Karar Tarihi : 12/05/2014 Toplantı Sayısı : 388 Karar Sayısı : 3280 ANKARA ÜNİVERSİTESİ SENATO KARAR ÖRNEĞİ 3280- Yönetmelik Komisyonu tarafından incelenen, Ankara Üniversitesi Öğrenci Rehabilitasyon,

Detaylı

ĐHRACAT VE ĐTHALAT GENELGESĐ

ĐHRACAT VE ĐTHALAT GENELGESĐ Hazine Müsteşarlığı Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğü B.02.1. HZN.0.09.01.01 SAYI:2009-GNL-1 TARĐH:23.07.2009 1.ĐHRACAT ĐHRACAT VE ĐTHALAT GENELGESĐ Đhracat bedellerinin tahsili 1.1.Đhracat bedelleri, Türk

Detaylı

ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar ELEKTRİK PİYASASI KAPASİTE MEKANİZMASI YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, elektrik piyasasında arz güvenliğinin temini için gerekli yedek

Detaylı

Dış Borç Ödeme Hesabı Oluşturulması ve İşleyişine İlişkin Esas ve Usullere Dair Yönetmelik

Dış Borç Ödeme Hesabı Oluşturulması ve İşleyişine İlişkin Esas ve Usullere Dair Yönetmelik Devlet Bakanlığından: Dış Borç Ödeme Hesabı Oluşturulması ve İşleyişine İlişkin Esas ve Usullere Dair Yönetmelik Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bunlara bağlı

Detaylı

Sağlık Bakanlığından:

Sağlık Bakanlığından: 19 Ocak 2013 Sayı : 28533 RESMÎ GAZETE Sayfa : 41 Sağlık Bakanlığından: MEZARLIK YERLERİNİN İNŞAASI İLE CENAZE NAKİL VE DEFİN İŞLEMLERİ HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK MADDE

Detaylı

-412- (Resmi Gazete ile yayımı: 5.8.1999 Sayı: 23777)

-412- (Resmi Gazete ile yayımı: 5.8.1999 Sayı: 23777) -412- TURKIYE CUMHURİYETİ İLE KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ ARASINDAKİ SOSYAL GÜVENLİK ANLAŞMASI İLE İLGİLİ EK ANLAŞMANIN ONAYLANMASININ UYGUN BULUNDUĞUNA DAİR KANUN (Resmi Gazete ile yayımı: 5.8.1999

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ HAKKINDA KARŞILAŞTIRMALI BİLGİ NOTU YENİ HALİ RG Tarih :25.07.2014; Sayı : 29071 ESKİ HALİ AÇIKLAMA MADDE 5-Aynı Tebliğin

Detaylı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: 9 Şubat 2018 Sayı : 30327 RESMÎ GAZETE Sayfa : 29 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından: ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİNDE YER ALAN PARSELLERİN TAMAMEN VEYA KISMEN BEDELSİZ TAHSİSİNE DAİR YÖNETMELİK BİRİNCİ

Detaylı

TRT VAKFI TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI

TRT VAKFI TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI TRT VAKFI TÜRKİYE RADYO - TELEVİZYON KURUMU GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MENSUPLARI SOSYAL DAYANIŞMA, TEDAVİ, EĞİTİM YARDIMLAŞMASI VE EMEKLİLİK VAKFI BÖLÜM I GENEL HÜKÜMLER SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ Yetki MADDE

Detaylı

TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ EĞİTİM VAKFI (TESUV) KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ

TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ EĞİTİM VAKFI (TESUV) KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ TÜRKİYE EMEKLİ SUBAYLAR DERNEĞİ EĞİTİM VAKFI (TESUV) KARŞILIKSIZ BURS YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM : Amaç, Kapsam, Dayanak, Tanımlar : Amaç : MADDE-1 Ülkemizin geleceği olan, başarılı fakat maddi olanaklardan

Detaylı

ÇEYİZ HESABI VE DEVLET KATKISINA DAİR YÖNETMELİK

ÇEYİZ HESABI VE DEVLET KATKISINA DAİR YÖNETMELİK 6559 ÇEYİZ HESABI VE DEVLET KATKISINA DAİR YÖNETMELİK Bakanlar Kurulu Kararının Tarihi : 14/12/2015 No : 2015/8302 Dayandığı K.H.K nin Tarihi : 3/6/2011 No : 633 Yayımlandığı R.Gazetenin Tarihi : 16/12/2015

Detaylı

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

YÖNETMELİK. SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar 22 Haziran 2017 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 30104 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından: YÖNETMELİK SOSYAL YARDIM YARARLANICILARININ İSTİHDAMINA İLİŞKİN YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak

Detaylı

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, taksitle satış sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenlemektir.

YÖNETMELİK. MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, taksitle satış sözleşmelerine ilişkin uygulama usul ve esaslarını düzenlemektir. 14 Ocak 2015 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 29236 Gümrük ve Ticaret Bakanlığından: YÖNETMELİK TAKSİTLE SATIŞ SÖZLEŞMELERİ HAKKINDA YÖNETMELİK BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1

Detaylı

KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİKKURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ

KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİKKURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBLİĞ KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK HİZMETLERİNİN SOSYAL GÜVENLİKKURUMUNA DEVRİNE İLİŞKİN TEBL 31 Aralık 2009 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 27449 (5. Mükerrer) TEBLİĞ Maliye Bakanlığından: KAMU PERSONELİNİN SAĞLIK

Detaylı

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 123

ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş / 123 25.11.2016/Cuma ERTÜRK YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLİK VE BAĞIMSIZ DENETİM A.Ş. 2016 / 123 Konu: Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Tasarım Desteği Hakkında Tebliğ de Değişiklik

Detaylı

7143 SAYILI KANUN KAPSAMINDA OLAN BAZI BAŞVURU, BİLDİRİM VE BEYAN SÜRELERİ UZATILDI

7143 SAYILI KANUN KAPSAMINDA OLAN BAZI BAŞVURU, BİLDİRİM VE BEYAN SÜRELERİ UZATILDI 31.07.2018/134-1 7143 SAYILI KANUN KAPSAMINDA OLAN BAZI BAŞVURU, BİLDİRİM VE BEYAN SÜRELERİ UZATILDI ÖZET : 7 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile 7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması

Detaylı

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ 4.4. Yurt Dışında Tedavi Yurt Dışında Geçici veya Sürekli Görevle Gönderilme Halinde Sağlanacak Sağlık Hizmetleri (1)

SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ 4.4. Yurt Dışında Tedavi Yurt Dışında Geçici veya Sürekli Görevle Gönderilme Halinde Sağlanacak Sağlık Hizmetleri (1) SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİ 4.4. Yurt Dışında Tedavi 4.4.1. Yurt Dışında Geçici veya Sürekli Görevle Gönderilme Halinde Sağlanacak Sağlık Hizmetleri (1) (Değişik: 22/06/2012-28331/36 md. Yürürlük: 15/03/2012)

Detaylı

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ

YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ YAPI VE KREDİ BANKASI AŞ. EMEKLİLERİ SOSYAL YARDIMLAŞMA DERNEĞİ GENEL MERKEZİ KARŞILIKSIZ EĞİTİM YARDIMI YÖNETMELİĞİ AMAÇ : Maddi olanakları kısıtlı, ihtiyaç içinde bulunan dernek üyelerinin bakmakla yükümlü

Detaylı

T.C. PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık ve Sosyal ĠĢler Dairesi BaĢkanlığı. Konu: Protokol 14/03/2011-876

T.C. PTT GENEL MÜDÜRLÜĞÜ Sağlık ve Sosyal ĠĢler Dairesi BaĢkanlığı. Konu: Protokol 14/03/2011-876 Konu: Protokol 14/03/2011-876 Personelimiz ve bakmakla yükümlü olduğu aile bireylerinin, sağlık kurum ve kuruluşlarında öncelikli ve kaliteli sağlık hizmeti almalarının yanı sıra Sağlık Yardım Sandığı

Detaylı

LİSANS ALARAK FAALİYET GÖSTEREN DEPOLARDA MUHAFAZA EDİLEN TARIMSAL ÜRÜNLER İÇİN KİRA DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/62)

LİSANS ALARAK FAALİYET GÖSTEREN DEPOLARDA MUHAFAZA EDİLEN TARIMSAL ÜRÜNLER İÇİN KİRA DESTEKLEME ÖDEMESİ YAPILMASI HAKKINDA TEBLİĞ (TEBLİĞ NO: 2014/62) 17 Ocak 2015 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 29239 Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından: TEBLİĞ LİSANS ALARAK FAALİYET GÖSTEREN DEPOLARDA MUHAFAZA EDİLEN TARIMSAL ÜRÜNLER İÇİN KİRA DESTEKLEME ÖDEMESİ

Detaylı

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN

65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN 5129 65 YAŞINI DOLDURMUŞ MUHTAÇ, GÜÇSÜZ VE KİMSESİZ TÜRK VATANDAŞLARINA AYLIK BAĞLANMASI HAKKINDA KANUN Kanun Numarası : 2022 Kabul Tarihi : 1/7/1976 Yayımlandığı R.Gazete : Tarih : 10/7/1976 Sayı : 15642

Detaylı

Sirküler Rapor Mevzuat /107-1

Sirküler Rapor Mevzuat /107-1 Sirküler Rapor Mevzuat 18.05.2015/107-1 SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI VE YEMİNLİ MALİ MÜŞAVİRLER ODALARI ÜYE AİDATLARI İLE BİRLİK PAYLARININ TESPİTİNE AİT YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA

Detaylı

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 27/11/2014 Sayı: 2014/106 Ref : 6/106

GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 27/11/2014 Sayı: 2014/106 Ref : 6/106 GÜMRÜK SİRKÜLERİ Tarih: 27/11/2014 Sayı: 2014/106 Ref : 6/106 Konu: SERBEST BÖLGELERDEN BAŞKA BİR ÜLKEYE YAPILAN SATIŞLARIN TÜRK EXİMBANK KREDİ, SİGORTA VE GARANTİ HİZMETLERİNDEN YARARLANDIRILMASI HAKKINDA

Detaylı

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KONUKEVİ TURİZM VE SPOR EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ

T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KONUKEVİ TURİZM VE SPOR EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ T.C. SİİRT ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRE BAŞKANLIĞI KONUKEVİ TURİZM VE SPOR EĞİTİM UYGULAMA MERKEZİ YÖNERGESİ I.BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1- Bu yönerge, Konukevi Turizm ve Spor Eğitim

Detaylı

mali açıklamalar 2014/031 03.05.2014 Konu: İş Sağlığı ı Ve Güvenliği i Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı

mali açıklamalar 2014/031 03.05.2014 Konu: İş Sağlığı ı Ve Güvenliği i Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı 2014/031 03.05.2014 Konu: İş Sağlığı ı Ve Güvenliği i Hizmetlerinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ Yayınlandı Kamu kurum ve kuruluşları ları hariç olmak üzere ondan az çalışanı anı bulunan tehlikeli ve

Detaylı

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34

DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Pazartesi, 22 Ağustos :34 - Son Güncelleme Pazartesi, 22 Ağustos :34 DEVLET MEMURLARI YİYECEK YARDIMI YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Kararı: 19.11.1986-86/11220 Resmi Gazete:11.12.1986-19308 Amaç Madde 1 Bu Yönetmeliğin amacı, Devlet Memurlarının yiyecek yardımından hangi

Detaylı

26 Ağustos 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28037. 26 Ekim 2011 Çarşamba Sayı: 28096

26 Ağustos 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28037. 26 Ekim 2011 Çarşamba Sayı: 28096 26 Ağustos 2011 CUMA Resmî Gazete Sayı : 28037 26 Ekim 2011 Çarşamba Sayı: 28096 BAKANLAR KURULU KARARI Karar Sayısı : 2011/2174 ile Değişiklik Karar Sayısı : 2011/2341 Ekli 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında

Detaylı

5510 SAYILI KANUN Sağlık hizmetleri ve diğer haklar ile bunlardan yararlanma MADDE 62- Finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri ve süresi MADDE 63-

5510 SAYILI KANUN Sağlık hizmetleri ve diğer haklar ile bunlardan yararlanma MADDE 62- Finansmanı sağlanan sağlık hizmetleri ve süresi MADDE 63- 5510 SAYILI KANUN Sağlık hizmetleri ve diğer haklar ile bunlardan yararlanma MADDE 62- Bu Kanun gereğince genel sağlık sigortasından sağlanacak sağlık hizmetlerinden ve diğer haklardan yararlanmak, genel

Detaylı

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ KONUT TAHSİS YÖNERGESİ Amaç: Madde 1: İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü personelinin yararlanması için inşa ettirme, satın alma, bağış ve kiralama suretiyle sağlanan konutların

Detaylı

MESAİ DIŞI POLİKLİNİK UYGULAMASINA İLİŞKİN SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ Cuma, 05 Şubat :58 -

MESAİ DIŞI POLİKLİNİK UYGULAMASINA İLİŞKİN SAĞLIK BAKANLIĞI GENELGESİ Cuma, 05 Şubat :58 - T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sayı : B.10.0.THG.0.10.00.02.010.06 /3524 28.01.2010 Konu : Mesai dışı poliklinik uygulaması GENELGE 2010/ 6 Bakanlığımıza bağlı yataklı tedavi kurumlarında;

Detaylı

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR 1 Ağustos 2013 PERŞEMBE Resmî Gazete Sayı : 28725 Sosyal Güvenlik Kurumundan: TEBLİĞ SOSYAL GÜVENLİK KURUMU SAĞLIK UYGULAMA TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ MADDE 1 24/3/2013 tarihli ve 28597

Detaylı

Resmi Gazete: 6 Eylül Sayı : BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve Kapsam

Resmi Gazete: 6 Eylül Sayı : BİRİNCİ KISIM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar. Amaç ve Kapsam EMEKLİ VE MALULLÜK AYLIĞI BAĞLANMIŞ OLANLARLA, BUNLARIN KANUNEN BAKMAKLA YÜKÜMLÜ BULUNDUKLARI AİLE FERTLERİ, DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARIN MUAYENE İLE TEDAVİLERİ HAKKINDA YÖNETMELİK Resmi Gazete: 6 Eylül

Detaylı

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI www.turktelekombys.com.tr EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ

TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI www.turktelekombys.com.tr EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ TÜRK TELEKOM BİRİKTİRME VE YARDIM SANDIĞI www.turktelekombys.com.tr EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ Mayıs 2014 EMEKLİLİK ÖDENEĞİ VE SOSYAL YARDIMLAR YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Konu Yönetmeliğin

Detaylı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ HİZMETLERİNİN DESTEKLENMESİ HAKKINDA TEBLİĞ Resmi Gazete:3.5.2014-28989 Amaç ve kapsam MADDE 1 (1) Bu Tebliğin amacı, kamu kurum ve kuruluşları

Detaylı

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm

http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/04/20130410-18.htm Sayfa 1 / 6 10 Nisan 2013 ÇARŞAMBA Resmî Gazete Sayı : 28614 Ekonomi Bakanlığından: TEBLİĞ YURT DIŞI MÜTEAHHİTLİK VE TEKNİK MÜŞAVİRLİK HİZMETLERİ KAPSAMINDA YAPILACAK İHRACAT VE İTHALATA İLİŞKİN TEBLİĞ

Detaylı

Madde 2-Bu Yönetmelik 6643 sayılı yasanın l inci maddesinde belirtildiği gibi Türk Eczacıları Birliği'ne kayıtlı olan tüm eczacıları kapsar.

Madde 2-Bu Yönetmelik 6643 sayılı yasanın l inci maddesinde belirtildiği gibi Türk Eczacıları Birliği'ne kayıtlı olan tüm eczacıları kapsar. TEB YARDIMLAŞMA SANDIĞI YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete Yayım Tarihi: 08.05.1997 Sayı: 22983) BiRiNCi BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Türk Eczacıları Birliği

Detaylı

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK UYGULAMA ve ARAŞTIRMA HASTANESİ MESAİ DIŞI ÖĞRETİM ÜYESİ SAĞLIK HİZMETLERİ İLAVE ÜCRET UYGULAMA İLKELERİ Amaç ve Kapsam Madde 1. Bu İlkeler, Balıkesir Üniversitesi Sağlık

Detaylı

SİRKÜLER NO: POZ - 2008 / 53 İSTANBUL, 08.07.2008

SİRKÜLER NO: POZ - 2008 / 53 İSTANBUL, 08.07.2008 SİRKÜLER NO: POZ - 2008 / 53 İSTANBUL, 08.07.2008 01.07.2008 Tarihinden İtibaren, İşverenlerin 50 veya Daha Fazla İşçi Çalıştırdıkları İş Yerlerinde Çalıştırmaları Gereken Özürlü, Eski Hükümlü ve Terör

Detaylı

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar

Đstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Đstanbul Bilgi Üniversitesi Kredili Sistem Lisans ve Önlisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ne Tâbi Öğrenciler Đçin Mali Usul ve Esaslar Kabul eden makam, tarih ve sayı : Mütevelli Heyet, 16.07.2004 (246)

Detaylı

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMININ BÜTÇESİ, KAYNAK KULLANIMI VE MALİ İŞLEMLERİ

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMININ BÜTÇESİ, KAYNAK KULLANIMI VE MALİ İŞLEMLERİ T.C. YÜKSEKÖĞRETİM KURULU MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMININ BÜTÇESİ, KAYNAK KULLANIMI VE MALİ İŞLEMLERİ Rabia SÜNBÜL Yükseköğretim Kurulu Mali Hizmetler Uzmanı, Muhasebe Yetkilisi rabia.sunbul@yok.gov.tr Sunum

Detaylı

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER

T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER EK-2 T.C. DÜZCE ÜNİVERSİTESİ MİSAFİRHANE YÖNERGESİ I. BÖLÜM GENEL HÜKÜMLER AMAÇ Madde 1)- Bu yönerge Düzce Üniversitesi Misafirhanesinin yönetimi, yaralanma usul ve esasları ile uygulamaya ilişkin diğer

Detaylı

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Bankalar Kanunu Hükümlerine İstinaden Bankacılık İşlemleri Yap

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Bankalar Kanunu Hükümlerine İstinaden Bankacılık İşlemleri Yap Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Bankalar Kanunu Hükümlerine İstinaden Bankacılık İşlemleri Yapma ve Mevduat Kabul Etme İzni Kaldırılan Türkiye İmar Bankası Türk Anonim Şirketi Hakkında Tesis Edilecek

Detaylı

.. ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMU İLE... ARASINDA İŞBİRLİĞİ VE ORTAK KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL

.. ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMU İLE... ARASINDA İŞBİRLİĞİ VE ORTAK KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL .. ÜNİVERSİTESİ YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMU İLE... ARASINDA İŞBİRLİĞİ VE ORTAK KULLANIMINA İLİŞKİN PROTOKOL I-Amaç ve Tanımlar: 1-Amaç Bu Protokol,.. İlinde bulunan. ile bağlı birimlerinde, aynı ildeki. Vakıf

Detaylı

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR

İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR İL AFET VE ACİL DURUM MÜDÜRLÜKLERİNİN AFET, ACİL DURUM VE SİVİL SAVUNMAYA İLİŞKİN YATIRIMLARININ DESTEKLENMESİNE DAİR USUL VE ESASLAR BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Amaç Madde 1- (1) İl Afet ve Acil Durum

Detaylı

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YÜRÜTÜLEN YAZ OKULLARI PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS VE USULLERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar

YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YÜRÜTÜLEN YAZ OKULLARI PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS VE USULLERİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARINDA YÜRÜTÜLEN YAZ OKULLARI PROGRAMLARI UYGULAMA ESAS VE USULLERİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Tanımlar Amaç ve Kapsam Madde 1 Bu Esas ve Usullerin amacı, yükseköğretim

Detaylı

Tabip ve Uzman Tabiplerden: Mazeret Durumu (Eş ve Sağlık) Atama Kurasına Başvuranların Gönderecekleri Belgeler:

Tabip ve Uzman Tabiplerden: Mazeret Durumu (Eş ve Sağlık) Atama Kurasına Başvuranların Gönderecekleri Belgeler: Tabip ve Uzman Tabiplerden: Mazeret Durumu (Eş ve Sağlık) Atama Kurasına Başvuranların Gönderecekleri Belgeler: A-EŞ DURUMU MAZERETİ NEDENİYLE ATANMA TALEBİNDE BULUNANLAR; 1-Eşinin çalışmakta olduğu kurumdan

Detaylı

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı SEVİL DENER. Nisan 2015 KIRIKKALE Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı Finansal Analiz Daire Başkanlığı 506 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KANUNU GEÇİCİ 20. MADDESİ KAPSAMINDA KURULMUŞ OLAN VAKIFLAR İLE PROTOKOLLER

Detaylı

KAMU HİZMETLERİNDEN ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ YARARLANMA İLE İLGİLİ BAZI KARARLAR

KAMU HİZMETLERİNDEN ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ YARARLANMA İLE İLGİLİ BAZI KARARLAR 17 Mart 2013 PAZAR Resmî Gazete Sayı : 28590 BAKANLAR KURULU I Karar Sayısı : 2013/4397 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaf tu 1 / 30 22/2/2013 TARİHLİ

Detaylı

YÖNETMELİK. (2) Ülkemizde meydana gelen trafik kazaları bu yönetmeliğin kapsamındadır.

YÖNETMELİK. (2) Ülkemizde meydana gelen trafik kazaları bu yönetmeliğin kapsamındadır. 27 Ağustos 2011 CUMARTESİ Resmî Gazete Sayı : 28038 Başbakanlık (Hazine Müsteşarlığı) tan: YÖNETMELİK TRAFİK KAZALARI NEDENİYLE İLGİLİLERE SUNULAN SAĞLIK HİZMET BEDELLERİNİN TAHSİLİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR

Detaylı

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar

Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar Sosyal Güvenlik Kurumuna Ödenecek Başvuru, Aidat, İşlem ve Sözleşme Ücretlerine İlişkin Usul ve Esaslar Amaç Madde 1- (1) Bu Usul ve Esasların amacı; Sosyal Güvenlik Kurumunca, gerçek veya tüzel kişilerden;

Detaylı