YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "YETİ REHBERİ. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3"

Transkript

1 1 YETİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh Taşları..3 Petin Kendine Özgü Birlik ve Kemer Özellikleri..4 Peti Kullanabilecek Irk ve Sınıflar....5 Ortak Pet Yetenekleri (Olağan Sınıfı)...5 Petin Kendine Özgü Saldırı, Buff ve Debuff Yetenekleri..7 Petin Üstlenebileceği Roller ve Role Uygun cp Dağılımı.10 Hangi Yeteneği Neden Önerilen Seviyede Açmalıyım? Son Söz.15

2 2 Giriş Merhabalar, pet rehberi yarışması için hazırlamış olduğum rehberlerden olan bu yeti rehberinin size yeti hakkında her konuda yardımcı olmasını diliyorum. Yetiye hemen giriş yapmadan önce genel olarak petler hakkında birkaç ipucu vermek faydalı olacaktır. Pet nedir? Tüm online oyunlarda olduğu gibi Rappelz de de petler oyunculara yardımcı olan yaratıklardır fakat Rappelz de petler sadece sizle atak yapan birer yaratık olmaktan çok daha ötedir. Rappelz pet üzerine kurulmuş bir MMORPG (massively multiplayer online role-playing game) yani çok kişiyle oynanan çevrimiçi rol yapma oyunudur. Rappelz de petlerin değerini belirtmek için şunu söyleyebiliriz: bazı petler birçok donanım ve diğer birçok şeyden kat be kat değerlidir ayrıca gayet güzel geliştirilmiş bir pet çeşidine göre kendi seviyesine yakın karakterlere tek başına kafa bile tutabilir bazen sizden daha iyi bile savaşabilir. Rappelz de petler seviyesi yükseldikçe standart şekilde gelişen yaratıklar değildir. Her petin kendine has bazı özellikleri ve yetenekleri vardır. Bu yüzdendir ki değişik sınıflar değişik petlere ihtiyaç duyar. Onlar da normal karakterler gibi seviye atladıkça değişik yetenekleri ortaya çıkar veya bu yeteneklerin seviyeleri artırılır. Genelde Rappelz de petler atakçı, tank, sihirli atakçı ve şifacı olarak sınıflandırılabilir. Bunların arasında melez olan petler de mevcuttur. Petler hakkında açıklanması gereken diğer önemli noktalar ise şöyledir: Petlerin evosu ve petlerin donanım kullanabilmesi. Evo denilen kavram evolution yani evrim kavramından gelir. Oyunda petler için 3 evo mevcuttur. İlk elde ettiğinizde pet evo1 olur, 50. Seviyede evo2, 100. Seviyede evo3 yapabilirsiniz petinizi. Yaratıklar herhangi bir şehirdeki çağrıcıda gereken seviyeye ulaştıktan sonra evrim geçirtilebilirler. Petinizi 50. seviyede değil 60. Seviyede evo2 yaparsanız petiniz bu arada aldığı her seviye için 1 değil 2 cp kazanır ve 60. Seviye olduğunda +10 olur. Bunun anlamı 10 ekstra cp demektir. Aynı şey evo3 için de geçerli: 100 yerine 115. Seviyede petinizi evo3 yaparsanız bu sefer petiniz +25 olur ve ekstra +25 cp ye sahip olur. Bu şekilde ekstra cp kazandırarak petleri evrim geçirtmeye overbreed denir. Overbreed yapmadan erken evo yapılmış petler değerini oldukça yitirir. Her pete özel donanımlar vardır ve her pet de belli donanımlara karşı ekstra bonus veren yeteneklere sahiptir. 40 ve 90. Seviyede gelen bu yetenekler petiniz için kullandığınız donanımlarla birleşince pete ekstra özellikler kazandırır. Normal bir donanımı tüccardan aldığınız eşya kartı ile birleştirirseniz onu eğitim penceresinde petinize ekleyerek petiniz için kullanabilirsiniz. Petler hakkında genel bilgileri okuduktan sonra kafanız karışmasın bu durumlar yeti için özel olarak ayrıntılı bir şekilde rehberin devamında anlatılmıştır. Bu kısımda basit bir ön bilgiden sonra yetimiz hakkında bilgi edinmeye başlayabilirsiniz.

3 3 (Not: Bu ve bunun benzeri şekilde tüm petler hakkındaki genel bilgiler tüm rehberlerimde sabit ve aynı olacaktır.) Petin Ana Özellikleri Yeti olağan bir pet olmakla birlikte olağan petler arasında tank özelliği ile öne çıkan bir pettir. Olağan bir pet olduğu için kartları 0-89 arası yaratıklardan düşer. Giriş kısmında belirttiğimiz gibi petler ana özelliklerine göre değişik sınıflara ayrılır. Yeti ise bu petler arasında tank özelliği yüksek olan bir pettir. Hem kendi yüksek defansif özellikleri hem de karakterlere sağladığı defansif özelliklerle defans arayan tüm karakterler tarafından kullanılabilir. Yeti çok yüksek defans özelliğine sahip olmakla beraber atakları tamamen fiziksel atağa dayalıdır. Hem düz atak yaparken hem de atak yeteneklerini kullanırken fiziksel atak yapar ve yakından dövüşür. Atak yetenekleri bir atakçı pete oranla daha az hasar verir ve bazı atak yetenekleri debuff özelliğine sahiptir. Gerçekten iyi yapılandırılmış bir yeti birçok karakterden çok daha iyi bir tank olabilir. Sürekli hasar görüyorum bu konularda bana defansif katkı sağlayacak hem de benim yerime tanklık yapacak pet arıyorum derseniz kullanmanız gereken pet kesinlikle yeti olmalıdır. Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh Taşları Öncellikle niye petlere silah ve zırh takıyoruz? Giriş kısmında belirttiğimiz gibi petler belirli seviyelerde belirli silah ve zırhları donandıklarında ekstra özellikler kazanırlar. Ayrıca aynı karakterinizin giydiği zırhlar ve kullandığı silahlar gibi pete takılan silahlar ve zırhlar petinizin gücünü önemli ölçüde artırır. Peki, bir pete hangi donanımlar takılabilir? Bir pete eşya kartıyla birleştirilmiş her donanım takılabilir fakat bazı kısıtlamalar vardır. Aynı karakteriniz için olduğu gibi bir pet 2 tane çift elli silah takamaz. Genel olarak bu kısıtlamalar karakterinizle aynıdır. Hem bu kısıtlamalardan dolayı hem de petlerin ekstra özelliklerinden dolayı petlere genel olarak bir adet çift elli silah ve bir adet zırh takılır. Bu silah ve zırhların çeşitleri pete göre değişmektedir. Yukarıda verilen genel bilgilerden sonra yetimiz için kullanacağımız silah ve zırhı seçmenin zamanı geldi. Silah: Yeti 90 level da gelen Ekspertiz: Çatışma Silahı adlı bir yeteneğe sahiptir. Bu yetenek açıldığı zaman yakın dövüş silahı (balta,topuz,mızrak) takıldığında yetinin fiziksel atağını 10% artırır ki bu müthiş bir rakamdır. Bütün yakın dövüş silahları için bu özellik geçerli olsa da en yüksek atağa sahip olanı çift elli baltadır. Bu yüzdendir ki yeti için kullanılacak en iyi silah çift elli baltadır.

4 4 Zırh: Daha önce de belirtildiği gibi yetinin yüksek defansını daha da artırmanın iyi bir yolu da ona gelişmiş bir zırh takmaktır. Yeti için kullanılması gereken zırh savaşçı zırhıdır. Bu zırh yüksek fiziksel defansa sahip olması nedeniyle önemlidir. Ayrıca yeti 40 level da açılan Savaşçı Zırhı adlı bir yeteneğe sahiptir. Bu yetenek açıldığında savaşçı zırhı giyen yetinn maksimum canı 10% artar ki bu da müthiş bir katkıdır. Ruh Taşları: Yeti için kullanılması gereken taşlar atak yönünü geliştirmek için güç, defans yönünü geliştirmek için zindeliktir. Benim önerdiğim ruh taşı dizilimi şu şekilde: Silah: 2 güç + 2 zindelik, Zırh:1 güç + 1 zindelik. Defans yönünü geliştirmek istersek güç taşları defans veren ruh taşları ile, atak yönünü geliştirmek istersek zindelik taşları atak veren ruh taşları ile değiştirilebilir. Güç taşları atak taşlarından, zindelik taşları ise defans taşlarından daha iyi katkı sağlar fakat bir petin donanımlarına aynı taştan 2si silaha 1 i zırha olmak üzere maksimum 3 tane takabiliyoruz o yüzden ekstra taşlar atak veya defans olmalıdır. Yani toparlamak gerekirse: Defans ağırlıklı yeti için silahta 2 zindelik + 2 defans, zırhta ise 1 zindelik + 1 defans olmalı. Atak ağırlıklı yeti içinse silahta 2 güç + 2 atak, zırhta ise 1 güç + 1 atak taşı olmalı. Önemli Not: Bir pet normalde kullandığı donanımları 100% verimle kullanamaz fakat 1 level da açılan yaratık eşyalarında eksper skillini açtığınız zaman petiniz için kullandığınız donanımların özellikleri belirli yüzdede(90%, 95%, 100%) petin türüne göre(olağan, olağan özel, nadir vb.) yaratığa işlenir ve bütün donanımlara yapılan + basma, seviye atlatma ve ruh taşı ekleme gibi etkiler petinizde 100% etki gösterir. Petin Kendine Özgü Birlik ve Kemer Özellikleri Yetinin birlik ve kemer özellikleri iki ayrı başlık altında işlenecektir. Birlik: Petin birlik özelliğini sizinle birlikte iken size ve kendine verdiği özel bir buff olarak düşünebilirsiniz. Yetinin birliğine gelirsek; Yeti birlik olarak fiziksel defans verir. Rakamlar 45 level da max +90, 95 level da max +150, 145 level da ise +210 fiziksel defans şeklindedir. Detaylı istatistikler aşağıdaki rappelz wikia linkinde mevcuttur. Rakamlardan daha önemli olan bu birliğin etkisi ve faydalarıdır. Birlik fiziksel defans verdiği için yetiyi fiziksel defansa ihtiyaç duyan sınıflar için uygun kılar. Bu sınıflar bir sonraki konuda ayrıntılı açıklanacaktır. Birliğin bu özelliğinden dolayı fiziksel defansı birinci planda olmayan karakterler için yeti uygun bir pet değildir. Yeteneğin her seviyesi 2 cp gerektirir. Kemer Yetenekleri: Petler 40. ve 90. seviyede gelen iki adet kart yeteneğine sahiptir. Yeti ise bu yetenekler açıldığında ve kemere takıldığında 40. seviyede 10% zindelik verir. 90. seviyede ise kemerde bu pet 10% fiziksel defans vererek karakterin defansına katkı sağlar. Bu pet kemer için tercih edilirse defansı çok güçlü olan bir karakter elde edilebilir.

5 5 Aynı birlikte olduğu gibi kemerde de yeti fiziksel defansa destek verdiği için fiziksel defansa önem veren sınıflar tarafından kemerde kullanılabilir. Açıkçası her sınıf az veya çok defansa önem verdiği için her sınıf bu peti kemerinde kullanabilir. Mutlaka kemerde yeti kullanması gereken (daha iyisi yoksa örn: eimus) sınıf kutsal şövalye sınıfıdır. Yeteneklerin her seviyesi 2 cp gerektirir. Peti Kullanabilecek Irk ve Sınıflar Karakter için pet seçerken nelere dikkate etmeli bu konulara önce değinelim. Karakteriniz için pet seçerken önce karakterin ve petin ana özelliğinin aynı olmasına veya benzemesine dikkat etmeniz gerekir. Örnek olarak atakçıysanız atak özelliği yüksek olan bir pet, tanksanız defans özelliği yüksek olan bir pet kullanmanız gerekir. Bu özelliğin ardından pet seçerken dikkat edilmesi gereken diğer hususlar ise yanımızda kullanacaksak birlik özellikleri, kemerimize takacaksak kemer özellikleridir. Yetiye gelirsek daha önce belirttiğimiz gibi hem ana özellikler olarak hem de birlik ve kemer özellikleriyle yeti fiziksel defansa katkı yapan bir pettir. Bu yüzden yeti defansı yüksek olup daha da artırmak isteyen veya defans açığını kapatmak isteyen sınıflar tarafından kullanılabilir. Ayrıca bir yeti kullanmak için yakından dövüş yapan bir karaktere sahip olmak daha iyidir aksi takdirde siz uzaktan yaparken yeti mobla sizin aranızda gel git yaparak zaman kaybeder. Bu özellikleri saydıktan sonra yetiyi yüksek olan fiziksel defansını daha yükseltip tam bir tank özelliğine sahip olmak isteyen Kutsal şövalyenin kullanması en uygunudur. Ayrıca tanklık özellikleri artırmak isteyen Şampiyon için de uygun bir pettir. Gladyatör de defans özelliğini artırmak isterse yeti kullanabilir fakat gladyatör fiziksel atağına da eşit derecede önem veren bir karakterdir. Bunların dışında pet sınıfları yetiyi birincil atak petlerinin yanında tanklık yapması için ikincil pet olarak da kullanabilir. Tüm bunları saydıktan sonra geri kalan tüm sınıflar defansa çok ihtiyaç duydukları zaman yetiyi kullanabilir fakat diğer sınıflar için yetinin birincil pet olarak kullanılması uygun değildir. Ortak Pet Yetenekleri (Olağan Sınıfı) Yaratığa özel yeteneklere geçmeden önce bütün petlerde ortak bulunan yeteneklerden bahsetmekte fayda var. Bu yetenekler bütün petlerde ortaktır ve aynı görevi görmektedir ancak yaratığın nadirliğine göre verdiği değerler değişmektedir. Bu kısımda Yetinin de dahil olduğu olağan sınıfına göre bu yetenekleri inceleyelim. Yaratık Eşyalarında Eksper: Bu yetenek daha önce de sözünü ettiğimiz petimiz için kullandığımız donanımlardan alınan verimi artıran yetenektir. 1 level da gelir ve 1 cp gerektirir. Yetenek açıldığında tüm olağan petler için takılan donanımın değerleri 90% oranında yaratığa işlenir ve yapılan bütün sihirlendirmelerin 100% ü yaratığa etki eder. Her pet için koşulsuz açılması gereken pasif bir yetenektir.

6 6 Vücut Kuvvetlendirmesi: Yaratığın maksimum canını artıran bir yetenektir. Tank özelliği olan veya fiziksel defansı ve canı düşük olan petlerde kullanılması uygun olur. Her evoda 20,70 ve 120. Seviyede gelen yetenek her evoda 5 seviye artırılabilir. Yani 20. Seviyede 5, 70. Seviyede 10 ve 120. Seviyede 15. seviyeye kadar çıkabilir. Olağan petlerde artırılan her level için yaratığın maksimum canını 120 artırır. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir. Ruhsal Kuvvetlendirme: Yaratığın maksimum manasını artıran bir yetenektir. Çok fazla atak veya şifa yeteneği kullanan petlerde kullanılması uygun olur. Her evoda 20,70 ve 120. Seviyede gelen yetenek her evoda 5 seviye artırılabilir. Yani 20. Seviyede 5, 70. Seviyede 10 ve 120. Seviyede 15. seviyeye kadar çıkabilir. Olağan petlerde artırılan her level için yaratığın maksimum manasını 120 artırır. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir. Meditasyon: : Yaratığın hp rejenerasyonunu (artma hızı) artıran bir yetenektir. Tank özelliği olup sürekli saldırıya uğrayan petlerde kullanılması uygun olur. Her evoda 30,80 ve 130. Seviyede gelen yetenek her evoda 5 seviye artırılabilir. Yani 30. Seviyede 5, 80. Seviyede 10 ve 130. Seviyede 15. seviyeye kadar çıkabilir. Olağan petlerde artırılan her level için yaratığın hp rejenerasyonunu 12 artırır. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir. Aydınlık: Yaratığın mp rejenerasyonunu (artma hızı) artıran bir yetenektir. Sürekli yetenek kullanarak fazla mana harcayan petlerde kullanılması uygun olur. Her evoda 30,80 ve 130. Seviyede gelen yetenek her evoda 5 seviye artırılabilir. Yani 30. Seviyede 5, 80. Seviyede 10 ve 130. Seviyede 15. seviyeye kadar çıkabilir. Olağan petlerde artırılan her level için yaratığın mp rejenerasyonunu 12 artırır. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir. Güç Zeka Çeviklik Zindelik Beceriklilik Bilgelik Genel Kutsamalar: Bu kutsamalar açıldığında sürekli ve pasif olarak yaratığa belirtilen özelliği ekler. 51. Seviyede 10. Seviyeye kadar, 101. Seviyede 20. Seviyeye kadar çıkan bu yetenekler her seviyede belirtilen özelliği 1 artırır. Yaratığın özelliğine göre değişik oranlarda farklı kutsamalar açılabilir. Yeteneklerin her seviyesi 1 cp gerektirir. Cennet Kutsaması: 150. Seviyede gelen bu pasif yetenek 2. Seviyeye kadar artırılabilir. Her seviyesi petin tüm istatistiklerine (güç, zindelik, zeka vb.) +1 katar. Aslında yukarıdaki genel kutsamaların hepsinin birden 1 kerede verilmesi gibidir. Yeteneğin her seviyesi 2 cp gerektirmektedir.

7 7 Petin Kendine Özgü Saldırı, Buff ve Debuff Yetenekleri (Not: Bu bölümde de her pette bulunan ortak yetenekler mevcuttur fakat bu yeteneklerin isimleri ve özellikleri her pete göre değişebilmekte olduğu için bu yetenekler bu kategoride yer almıştır.) Hücum Uyanışı: Bu yetenek petin türüne göre her seviyesinde pete pasif olarak 7 (olağan için) sihirsel VEYA fiziksel atak verir. Yeti için bu yetenek pasif olarak fiziksel atak vermektedir. 1. Seviyede(evo1) 10, 50. Seviyede(evo2) 20, ve 100. Seviyede(evo3) 30. Seviyeye kadar çıkar ve son seviyede pasif olarak +210 fiziksel atak sağlar. Yetinin çok yüksek olmayan fiziksel atağını geliştirmek için gereklidir. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir. Müdafaa Uyanışı: Bu yetenek petin türüne göre her seviyesinde pete pasif olarak 7 (olağan için) sihirsel VEYA fiziksel defans verir. Yeti için bu yetenek pasif olarak fiziksel defans vermektedir. 1. Seviyede(evo1) 10, 50. Seviyede(evo2) 20, ve 100. Seviyede(evo3) 30. Seviyeye kadar çıkar ve son seviyede pasif olarak +210 fiziksel defans sağlar. Fiziksel defansı yüksek olan yetinin tank özelliğini geliştirmek için çok gereklidir. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir. Tehdit Aktarması: Yetinin ilk açılan aktif atak yeteneğidir. 15 saniye geri dolum süresine sahip olan yetenek kullanıldığında yeti 2 defa üst üste fiziksel bir vuruş yapar. Bu vuruşun ardından petin agrosunu (yaratıkların ona vurma isteği, tehdit) 100% artırır. Vuruştan sonra yaratığın üstünde bir etki bırakmaz (debuff, zaman üzeri hasar vb.). 10. Seviyede(evo1) 5, 60. Seviyede (evo2) 10 ve 110. Seviyede(evo3) 15. Seviyeye kadar yükseltilebilen bu yetenek yetinin en temel ve vazgeçilmez atak yeteneklerinden biridir. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir. Tahrikçi Hava: Petlerde bulunan agro kontrol skilleri içinde yetide bulunan skilldir. 10 sn de bir belirli miktar bir mp harcayan bu aktif skill, aktif olduğu sürece yaptığı temel ataklarla petinizin agroyu üstünde tutma (tehdit) seviyesini artırır. 15. Seviyede(evo1) 5, 65. Seviyede (evo2) 10 ve 115. Seviyede(evo3) 15. Seviyeye kadar yükseltilebilen bu yetenek yetinin tank özelliğini ortaya çıkarmak için gerekli olan bir skilldir fakat yetinin atak yetenekleri de tehdit artırma özelliğine sahip olduğu için seviyesinin çok yüksek tutulmasına gerek yoktur. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir. İsabetli Vuruş: Yetinin ikinci aktif atak yeteneğidir ve debuff (karşı tarafa negatif bir özellik verme) etkisine sahiptir. 30 saniye geri dolum süresine sahip olan yetenek kullanıldığında yeti önce kuvvetli bir fiziksel vuruş gerçekleştirir. Ardından 10 saniye boyunca sürecek olan bir debuff etkisi bırakır. Debuff etkisi hedefin fiziksel defansını ilk seviyede 11% son seviye de ise 25% e kadar azaltır. 20. Seviyede(evo1) 5, 70. Seviyede (evo2) 10 ve 120.

8 8 Seviyede(evo3) 15. Seviyeye kadar yükseltilebilen bu yetenek tehdit aktarması ile birlikte yetinin vazgeçilmez atak yeteneklerinden biridir. Debuff özelliğinin başarılı olma olasılığı 100% değildir fakat kendi levelına yakın yaratıklarda çoğu zaman başarılı olmaktadır. Aynı zamanda isabetli vuruş yeteneğinin açılması için tehdit aktarması yeteneği her zaman kendi evosundaki dengi seviyede olmalıdır. Örneğin isabetli vuruş 1 i açabilmek için tehdit aktarması 1 i, isabetli vuruş 6 yı açabilmek için tehdit aktarması 6 yı açmış olmanız gerekmektedir. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir. Körelten Vuruş: Her pette bulunan aktif etkisiz kılma yeteneklerinden biri olan yetenektir. 25. Seviyede(evo1) 5, 75. Seviyede (evo2) 10 ve 125. Seviyede(evo3) 15. Seviyeye kadar yükseltilebilen bu yetenek ilk seviyesinde 2.2 saniye, her artırılan seviyede 0.2 saniyelik artışlarla son seviyesinde 5 saniye kadar olmak üzere hedefi körelten bir etkiye sahiptir. Geri dolum süresi 3 dakikadır. Her zaman başarılı olmaz fakat kör olan hedef yeteneğin seviyesinin belirttiği süre kadar atak yapamaz. Yetinin olmazsa olmaz yeteneklerinden değildir. Kişisel tercihe ve kullanım amacına göre seviyesi değişebilir. Yeteneğin her seviyesi 2 cp gerektirir. Öfke Vücudu: Diğer bir aktif etkisiz kılma yeteneğidir. Geri dolum süresi 1 dakikadır. 30. Seviyede(evo1) 5, 80. Seviyede (evo2) 10 ve 130. Seviyede(evo3) 15. Seviyeye kadar yükseltilebilen bu yetenek yapılan ani bir saldırı ile karşı tarafa fiziksel bir hasar verir ve belirli bir oranda olasılıkla hedefi bayıltır. Bayılan hedefte 2 saniye boyunca sersemletme etkisi görülür. Seviyesi arttıkça sersemletme süresi uzamaz fakat verdiği fiziksel hasar artar. Yani sadece sersemletme amaçlı kullanmak için açılacaksa 1. Seviyesi ile 15. Seviyesi arasında fark yoktur. Yine yetinin olmazsa olmazı değildir seviyesi kişisel tercihe ve kullanım amacına göre değişir. Yetenek kullanıldığında petin agrosunu 2 katına çıkarır. Ayrıca yetinin bu yeteneği kullanması için hedefin belli bir mesafe uzağında olması gerekir. Yeteneğin her seviyesi 2 cp gerektirir. Gelişmiş Bakış: Her pette fiziksel veya sihirsel isabeti artıran bu pasif yetenek bulunur. Yeti için bu yetenek fiziksel isabeti artırır. 45. Seviyede(evo1) 5, 95. Seviyede (evo2) 10 ve 145. Seviyede(evo3) 15. Seviyeye kadar yükseltilebilen bu yetenek fiziksel isabeti her artırılan seviyede 3 artırır. Kullanım amacına göre açılabilir. Yeteneğin her seviyesi 2 cp gerektirir. Yaratım: Yeti Kürkü: Her pet evo 2 olunca 12 saatte bir kendine özgü bir madde üretir ve yine evo 2 de gelen aşağıdaki yetenekle pet bu maddeyi kullanarak değişik etkiler yaratır. Bu yüzdendir ki bir sonraki yeteneği açmadan bu yetenek tamamen kullanışsızdır. Yeti için üretilen bu özel madde yeti kürküdür. Aşağıdaki yetenekte yapılan açıklamalardan dolayı açılmasına gerek yoktur. Yeteneğin her seviyesi 1 cp gerektirir.

9 9 Hayatı Onurlandırma: Yeti kürkü olmadan kullanılamayan ve yeti kürkünün tek kullanım yeri olan yetenektir. Evo2 de açılan yetenek evo 3 de 2. Seviyeye yükseltilebilir. 20 dakika geri dolum süresi olan bu yetenek yeti kürkü varlığında kullanıldığında 30 metre içindeki tüm parti üyelerinin canını 1. Seviyesinde maksimum canın 25% i, 2. Seviyesinde maksimum canın 50% si kadar geri kazandırır. Bir nevi şifa yeteneğidir. Yeti kürkü 12 saatte yapıldığı için 20 dakika geri dolum süresi olsa da çok nadir kullanabileceğiniz bir yetenektir ve etkisi anlıktır ve çok kritik anlarda iş görebilir. Yeti kürkü ile ayrılmaz bir bütün olan bu yetenek her seviyesinde 2 cp gerektirir. Bu yeteneği 12 saatte sadece 30 saniye için kullanmanın bedeli 5 cpdir ve açılması oldukça gereksizdir. Dürtme: Zindelik: Hayatı onurlandırmaya benzeyen fakat kullanmak için herhangi bir maddeye ihtiyaç duyulmayan bir yetenektir. Geri dolum süresi 20 dakikadır. 85. Seviyede (evo2) 5 ve 135. Seviyede(evo3) 10. Seviyeye kadar yükseltilebilen bu yetenek kullanıldığında yakınındaki tüm parti üyelerinin zindeliğini belirli bir oranda 10 saniyeliğine artırır. Bu oran ilk seviyede 8% iken her seviyede 3% artarak 35% e kadar ulaşabilir. Aslında savaşlarda çok kritik anlarda önemli olabilecek bu yetenek kısıtlı cp olmasından dolayı pek kullanılmamaktadır çünkü yeteneğin her seviyesi 2 cp gerektirmektedir. Yeti Şarjı: Yetinin 3. ve son olmazsa olmaz atak yeteneğidir. 90. Seviyede (evo2) 5 ve 140. Seviyede(evo3) 10. Seviyeye kadar yükseltilebilen bu yetenek kullanıldığında petiniz ardı ardına 3 defa fiziksel vuruş yapar ve yaratığın agrosu 100% artar. Geri dolum süresi 3 dakika olan bu yetenek seviyesi arttıkça büyük hasarlara yol açar. Maksimum seviyede olması önerilir. Yeteneğin her seviyesi 2 cp gerektirmektedir. Yaratım: Yeti İksiri: Her pet evo 3 olunca kendine özgü iksirler yaratma yeteneğine sahiptir. Yeteneğin geri dolum süresi 1 saattir. Bu iksir kullanıldığı zaman 1 saatliğine yaratığın 10. seviyedeki birliğini yanınızda o pet olmadan karaktere işler. Yanınızda iksirini kullanacağınız petin aynısı varsa ve birlik yeteneği (seviye kaç olursa olsun) aktifse iksir bir işe yaramaz. Ayrıca aynı anda birden fazla iksir kullanılamaz kullanıldığı zaman ilk kullanılan iksirin etkisi silinir. Envanterinizde tüccarda satılan iksir şişesi varsa bu yeteneği kullanabilirsiniz. Son olarak bu iksir 24 saat içinde kullanılmazsa kaybolur yani çok fazla depolamaya kalkmayın. Partilerde, savaşlarda o peti kullanmayan diğer arkadaşlarınıza iksiri vererek sanki yanında birliği açık bir pet daha varmış etkisi sağlayabilirsiniz. Yeti iksirinin etkisi +150 fiziksel defanstır. Yetenek tek seviyeliktir ve 2 cp istemektedir. Yukarıda belirtildiği gibi partilerde ve savaşlarda iksir oldukça kullanışlı olduğundan yeteneğin açılmasında fayda vardır.

10 10 Hp Restorasyonu Uyanışı: 140. Seviyede gelen bu yetenek 2 cp gerektiren tek seviyeli pasif bir yetenektir. Açıldığında petin hp rejenerasyonunu +5 artıran bu yetenek yeti için oldukça önemlidir ve tank özelliğine müthiş bir katkı sağlar. Kritik Felç: Her petin 150 level da gelen özel bir yeteneği vardır. Kritik felç yetinin 2 cp isteyen tek seviyelik 150 level yeteneğidir. 5 dakika geri dolum süresi olan yetenek kullanıldığında yeti etrafınki her hedefe yüksek fiziksel atak yaparken karşı tarafı 3 saniyeliğine sersemletme şansına sahiptir. Bu yeteneği açmak için yeti şarjının en az 6. Seviyede olması şarttır. Petin Üstlenebileceği Roller ve Role Uygun cp Dağılımı Daha önce de belirttiğimiz gibi yeti partilerde, farmda ve savaşta tam olarak tank görevi gören bir pettir. Tank özelliği dışında atak görevi de vardır fakat bir atak peti olarak kullanılması uygun olmaz Tüm yetenekleri tanıdıktan sonra bir yeti nasıl yapılandırılmalı aşama aşama inceleyelim. (Not: Yapılandırma oyun tecrübem ve araştırmalarım sonucunda yaptığım kişisel görüşümdür mutlaka farklı fikirler olabilir.) Öncelikle şövalye sınıfları (kutsal şövalye ve şampiyon) ve pet sınıfları için ikincil pet uygun gördüğümüz yetinin cp dağılımı fark eder çünkü diğer sınıfların pet skileriyle kapatmak istediği bir çok açığı (defans, mp regen vb.) pet sınıfları kendi buffları, pasif özellikleri ve auraları ile zaten yapmaktadırlar. Belirli level aralıklarında önerdiğim cp dağılımı aşağıdadır bu aralıklarda kendinize göre dengeli bir şekilde petinizi geliştirerek her kontrol noktasında bu dağılıma ulaşmanızı tavsiye ederim. Tablolar pet sınıfı ve şövalye şeklindedir. Tek sınıfa özgü yapılması gerekenler en sonda belirtilecektir. Ayrıca tank veya atak gücünü öne çıkarmak için yapılabilecekler son kalan (opsiyon) bölümünde belirtilecektir. Aşağıdaki dağılımlar normal yeti dağılımlarıdır. NOTLAR: Her tabloda sadece bir önceki dağılıma göre seviyesinde artış görülen yetenekler gösterilecektir. Dağılım aktif olarak kullanılacak petler içindir. Kemer için kullanılacak petlerin sadece kart yeteneklerinin açılması yeterlidir. Kalan(opsiyon) yazan cp miktarını son bölümdeki önerilere uygun olarak isteğinize göre dağıtabilirsiniz. Dağılımlar overbreed petler için yapılmıştır. (-) İşareti değişim yok anlamına gelmektedir illa ki o anda o yetenek 0 dır anlamına gelmez.

11 11 Evo 1: Genç: Yeti Sev. 45 Yeti (45 cp ye sahip) Sınıf Önerilen Seviye Bir öncekine göre Harcanan cp seviye artış Yetenek (cp/seviye) Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Yaratık Eşyalarında Eksper (1cp) x1=1 1x1=1 Hücum Uyanışı (1cp) x1=10 10x1=10 Müdafaa Uyanışı (1cp) x1=10 10x1=10 Tehdit Aktarması (1cp) x1=5 5x1=5 İsabetli Vuruş (1cp) x1=5 5x1=5 Birlik: Yeti (2cp) x2=10 5x2=10 Savaşçı Zırhı (2cp) x2=2 1x2=2 Vücut Kuvvetlendirmesi (1cp) x1=1 1x1=1 Tahrikçi Hava(1cp) x1=1 1x1=1 TOPLAM Kalan(Opsiyon) 0 0 Evo 2: Yetişkin: Migo Sev Yeti (70cp ye sahip) Bir önceki kontrol noktasından sonra biriken cp: 25 Sınıf Önerilen Seviye Bir öncekine göre Harcanan cp seviye artış Yetenek (cp/seviye) Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Hücum Uyanışı (1cp) x1=10 10x1=10 Müdafaa Uyanışı (1cp) x1=10 Tehdit Aktarması (1cp) x1=5 5x1=5 Vücut Kuvvetlendirmesi (1cp) x1=4 - TOPLAM Kalan(Opsiyon) 6 0

12 12 Sev Yeti (105cp ye sahip) Bir önceki kontrol noktasından sonra biriken cp: 35 Sınıf Önerilen Seviye Bir öncekine göre Harcanan cp seviye artış Yetenek (cp/seviye) Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Ekspertiz: Çatışma Silahı (2cp) x2=2 1x2=2 Yeti Şarjı (2cp) x2=10 1x2=2 Vücut Kuvvetlendirmesi (1cp) x1=5 9x1=9 İsabetli Vuruş (1cp) x1=5 5x1=5 Birlik: Yeti (2cp) x2=10 5x2=10 Meditasyon(1cp) x1=5 Aydınlık (1cp) x1=2 TOPLAM Kalan(Opsiyon) 3 0 Evo 3: Elit: Çığ Sev Yeti (140cp ye sahip) Bir önceki kontrol noktasından sonra biriken cp: 35 Sınıf Önerilen Seviye Bir öncekine göre Harcanan cp seviye artış Yetenek (cp/seviye) Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Yaratım: Yeti İksiri (2cp) x2=2 1x2=2 Hücum Uyanışı (1cp) x1=10 10x1=10 Müdafaa Uyanışı (1cp) x1=10 İsabetli Vuruş (1cp) x1=5 5x1=5 Aydınlık (1cp) x1=3 TOPLAM Kalan(Opsiyon) 18 5 Sev Yeti (170cp ye sahip) Bir önceki kontrol noktasından sonra biriken cp: 30 Sınıf Önerilen Seviye Bir öncekine göre Harcanan cp seviye artış Yetenek (cp/seviye) Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Hp Restorasyonu Uyanışı (2cp) x2=2 1x2=2 İsabetli Vuruş (1cp) x1=5 5x1=5 Yeti Şarjı (2cp) x2=10 5x2=10 Vücut Kuvvetlendirmesi (1cp) x1=5 5x1=5 Birlik: Yeti (2cp) x2=10 5x2=10 TOPLAM Kalan(Opsiyon) -2-2

13 13 Sev Yeti (175cp ye sahip) Bir önceki kontrol noktasından sonra biriken cp: 5 Sınıf Önerilen Seviye Bir öncekine göre Harcanan cp seviye artış Yetenek (cp/seviye) Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Kritik Felç (2cp) x2=2 1x2=2 Cennet Kutsaması (2cp) x2=4 2x2=4 TOPLAM 6 6 Kalan(Opsiyon) -1-1 Seviyelere göre cp dağılımını gördükten sonra bir de tüm yetenekleri toplu halde tek bir tabloda görmek istersek: Sev Yeti için 175 cpnin dağılımı. Sınıf Önerilen Seviye Harcanan cp Yetenek (cp/seviye) Pet Sınıf Şövalye Pet Sınıf Şövalye Yaratık Eşyalarında Eksper (1cp) 1 1 1x1=1 1x1=1 Hücum Uyanışı (1cp) x1=30 30x1=30 Müdafaa Uyanışı (1cp) x1=10 30x1=30 Tehdit Aktarması (1cp) x1=15 15x1=15 İsabetli Vuruş (1cp) x1=15 15x1=15 Birlik: Yeti (2cp) x2=30 15x2=30 Savaşçı Zırhı (2cp) 1 1 1x2=2 1x2=2 Vücut Kuvvetlendirmesi (1cp) x1=15 15x1=15 Ruhsal Kuvvetlendirme (1cp) - 5-5x1=5 Aydınlık (1cp) - 5-5x1=5 Tahrikçi Hava(1cp) 1 1 1x1=1 1x1=1 Yeti Şarjı (2cp) x2=20 6x2=12 Ekspertiz:Çatışma Silahı (2cp) 1 1 1x2=2 1x2=2 Yaratım: Yeti İksiri (2cp) 1 1 1x2=2 1x2=2 Hp Restorasyonu Uyanışı (2cp) 1 1 1x2=2 1x2=2 Kritik Felç (2cp) 1 1 1x2=2 1x2=2 Cennet Kutsaması (2cp) 2 2 2x2=4 2x2=4 TOPLAM Kalan(Opsiyon) 24 2 Kalan(Opsiyon) cpleri: Öncelikle fark etmişsinizdir ki pet sınıfları ve şövalye sınıfları için açılmasını kesinlikle önerdiğim yeteneklerin seviyeleri birbirinden farklı. Bu dizilimi yapınca şövalye sınıfları için geriye 2, pet sınıfları içinse geriye 24 cp kalmakta. Bunları özel amaca göre veya kişisel zevke göre dağıtabiliriz. Şövalye Sınıfları: Yetinin defans özelliğini ön plana çıkarmak için zindelik kutsaması, atak özelliğini ön plana çıkarmak için güç kutsaması açılabilir. Bunların haricinde yeti şarjı bir seviye artırılabilir. Şövalye sınıfları birçok etkisiz kılma yeteneğine sahip olduğundan pette etkisiz kılma yeteneklerini açmak biraz gereksizdir. Pet Sınıfları: Pet sınıfları için bu kadar çok cp kalmasının nedeni yaratığa genelde defans açısından katkı sağlayan pasif yetenekleri pet sınıfında diğer sınıflar kadar

14 14 açmamamız. Ayrıca hp ve mp artıran yeteneklere pet sınıfları diğer sınıflar kadar ihtiyaç duymaz. Bunların nedenini daha önce de belirtmiştik, pet sınıfları zaten bunları bir nevi kendi yetenekleri (örn: zindelik birliği) ile yapıyorlar. Kalan cplere gelirsek: Öncelikle pet sınıfları burada belirtilen cp dağılımında petleri defans açısından yeterli düzeyde mi onu kontrol etmeliler. Sonuç olarak bu yeteneklerin seviyesine ve kartlarınızın +sına göre değişebilir. Eğer defans benim için yeterli değil derseniz meditasyon ve müdafaa uyanışı yeteneklerini birkaç seviye daha artırabilirsiniz. Defans yeterli derseniz kalan cpleri önce Pvp ve savaş gibi durumlarda kullanmak üzere körelten vuruş ve öfke vücuduna birkaç seviye verebilirsiniz. Defans yeterli olduğu için kalan cpleri güç kutsaması, gelişmiş bakış gibi atak artırıcı yeteneklere vermeniz önerilir. Bunun üstüne petinizle birlikte tanklık yapacaksanız (ağrı transferi ile) meditasyonu biraz daha arttırmakta fayda var. Daha da gelişmiş bir tanklık yapmak ve agroyu üstünüzde daha kolay tutmak için tahrikçi hava yeteneğini de artırabilirsiniz. Hangi Yeteneği Neden Önerilen Seviyede Açmalıyım? Yaratık eşyalarında eksper, Ekspertiz: Çatışma Silahı ve Savaşçı Zırhı: Her pette olduğu gibi yeti için de vazgeçilmezdir. Tehdit Aktarması, İsabetli vuruş ve Yeti Şarjı: Yetinin sürekli kullandığı aktif atak yetenekleridir ve mutlaka maksimum da olmalıdır. Ancak pet sınıfı olmayan sınıflar için yeti şarjı yeteneğini maksimum seviyeye çıkaramıyoruz çünkü çıkarırsak aydınlık ve ruhsal kuvvetlendirme yeteneklerimiz eksik kalıyor. Bunları açmazsak da tüm yetenekleri aktif olarak sürekli kullanamayacağımız için diğer sınıflarda bu yeteneği kritik felci açmaya yetecek olan 6. Seviyede bırakmakta fayda var. Hücum Uyanışı: Her atak özelliği olan pet gibi maksimum seviyede olması şarttır. Müdafaa Uyanışı ve Vücut Kuvvetlendirmesi: Tank özelliği barındıran petler için yüksek olmaları şarttır. Seviyeleri pet sınıflarının ekstra özelliklerinden dolayı pet sınıfları için daha düşük tutulur. Tank özelliğini daha da artırmak için meditasyon bu yeteneklere ek olarak açılabilir. Ruhsal Kuvvetlendirme ve Aydınlık: Pet sınıfları hariç diğer sınıflarda sürekli aktif skill kullanan bir yetide mana sorun olacaktır. Bu yetenekler bir ölçüde o sorunu kaldırmada yardımcı olabilir. Tahrikçi Hava: Tank özelliği olan petlerde agroyu üstünüzde tutabilmek için en az 1. Seviyede açılması gereken bir yetenektir. Hp Restorasyonu Uyanışı: 140. Seviyede gelen bu yetenek yetinin tank özelliğini daha da artırır ve açılması kesinlikle önerilir.

15 15 Uzun Vuruş ve Cennet Kutsaması: Bu yetenekler yüksek seviyede gelen ve her pet için güzel katkı sağlayan yeteneklerdir Seviyede bir yeti sahibi olup bu yetenekleri kullanmamak pete büyük haksızlık olur. Son Söz Uzun uğraşlar sonunda hazırladığım bu yeti rehberinin size pet hakkında her konuda yardımcı olmasını diliyorum. Olumlu olumsuz her türlü görüş, eleştiri ve önerinizi oyundan bana özel olarak ulaşarak veya rehberin yayınlandığı sayfadan mesaj atarak iletirseniz sevinirim. Saygılar Rubisco-Serafin

ŞAHİN ADAM REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

ŞAHİN ADAM REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 ŞAHİN ADAM REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh

Detaylı

KIRMIZI PERİ REHBERİ

KIRMIZI PERİ REHBERİ 1 KIRMIZI PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3

MAVİ PERİ REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. İçindekiler. İçindekiler.1. Giriş.. 2. Petin Ana Özellikleri...3 1 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ

BEYAZ UNİCORN REHBERİ 1 BEYAZ UNİCORN REHBERİ Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek Ruh Taşları..3 Petin Kendine Özgü Birlik

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ 1 KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Rubisco-Serafin İçindekiler İçindekiler.1 Giriş.. 2 Petin Ana Özellikleri...3 Pete Takılabilecek Silah ve Zırhlar ve Onlara Eklenebilecek

Detaylı

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3

MAVİ PERİ REHBERİ. Evo 1 Evo 2 Evo 3 MAVİ PERİ REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Yazar:RealDetay Server:Fenix Mavi Peri; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Petler kategorisinde bir pettir. Olağan petler içerisinde tank petlerden

Detaylı

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi

Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Genç : Lambanın Çaylağı Yetişkin : Lambanın Cini Elit : Lambanın Efendisi Petin Ana Özelliği : LAMBANIN CİNİ (Güçlü, Savaşçı Tank Pet); Lambanın Cini güçlü vuruşları olan, dayanaklıklı ve görünüşüyle kendine

Detaylı

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg

RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması. Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Cikoritta / Serafin Genç: Ork Yetişkin: Asker Ork Elit: Thorg Olağan; Ork: İnsani türden olup yakın dövüş ustasıdır. Fiziksel saldırı ve savunma yetenekleri ile

Detaylı

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

SALAMANDRA REHBERİ. RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması 1 SALAMANDRA REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Salamandra; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel kategorisinde bir pettir. Olağan özel petler içerisinde en ucuza alabileceğiniz

Detaylı

KARA UNİCORN REHBERİ

KARA UNİCORN REHBERİ KARA UNİCORN REHBERİ RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması RealDetay / Fenix Kara Unicorn; Rappelz Pet Sistemine Resurrection güncellemesi ile eklenmiştir ve Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir.

Detaylı

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler;

Rappelz:Yeti Rehberi. İçindekiler; Hazırlayan=Thelater Server=Fenix Klan=Alissium Rappelz:Yeti Rehberi İçindekiler; Giriş 1 Petin(Hayvanın)Ana Özellikleri.2 Petin Giyebileceği Silahlar Ve Zırhlar..3 Pete takılabilecek Ruh Taşları.4 Peti

Detaylı

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix

BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix BEYAZ UNİCORN REHBERİ Yazar:RealDetay Server:Fenix Beyaz Unicorn; Rappelz Pet Sisteminde Olağan Özel Petler kategorisinde bir pettir. Olağan Özel petler içerisinde hem binek olarak kullanılabilmesi hem

Detaylı

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1

EIMUS REHBERI. E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 EIMUS REHBERI E i m u s R e h b e r i Sayfa 1 ÖNSÖZ MERHABALAR ARKADAġLAR; Eimus rehberini bu peti uzun süredir kullanmamdan dolayı yazıyorum.umarım birçok kutsal Ģövalyenin rüyalarını süsleyen bu peti

Detaylı

Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması

Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması Şahin-Adam Rehberi RappelzOnline.Net Pet Rehberi Yarışması İçindekiler İçindekiler...1 Önsöz....2 Petin Ana Özellikleri.....2 Pete takılabilecek silahlar ve zırhlar, silah ve zırha eklenebilecek ruh taşlar...3

Detaylı

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011

Efsanevi Petler. Hıdır 24.06.2011 2011 Efsanevi Petler Hıdır 24.06.2011 Sayfa 2 Efsanevi PETLER Adları neden efsanevidir tahmin etmek zor değil. Onlar Rappelzin En eski serverlarında bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar olan ulaşılmazlar

Detaylı

Harpi (Evo1) Level 1 Statları. Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik Beceri Şans Harpi (Evo 1) Level Statları

Harpi (Evo1) Level 1 Statları. Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik Beceri Şans Harpi (Evo 1) Level Statları HARPİ REHBERİ Harpi hakkında merak edilen tüm sorulara cevap bulabilceginiz bir rehber hazırladım.umarım beğenirsiniz... Evo1 Evo2 Evo3 Harpi (Evo1) Level 1 Statları Güç Zindelik Çeviklik Zeka Bilgelik

Detaylı

Eşsiz Petler. Hıdır

Eşsiz Petler. Hıdır 2011 Eşsiz Petler Hıdır 27.06.2011 Sayfa 2 Eşsiz PETLER Evet, geldik Oyunumuzun en üst seviye petlerine bunlardan ötesi yok oyunun son seviyesi hayalin gerçeğe dönüştüğü ulaşılması en zor olan EN BABA

Detaylı

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi

Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi http://rappelzonline.net/ Katkılarıyla Rappelz Türkiye Kırmızı Peri Rehberi ĐÇĐNDEKĐLER: Giriş Kırmızı Peri nin Ana Özellikleri Kırmızı Peri nin Takabileceği Silahlar ve Zırhlar Kırmızı Peri nin Silah

Detaylı

Nadir Petler. HıDıR

Nadir Petler. HıDıR 2011 Nadir Petler HıDıR 23.06.2011 Sayfa 2 Olağan Petler Elinizde bulunan bu doküman yeni gelen pet birleştirme sistemide dahil edilerek hazırlanmıştır. Eski rehberdeki hatalarda düzeltilmiştir. Hata olan

Detaylı

I sk e le t p e t i nin ö z e ll ik le r i H a z ı r l a y a n :I t a m i S e r v e r : S e r a f i n İ ç i n d e k i l e r I s k e l e t p e t i n i n g e n eö l z e l l i k l e r i 2 I s k e l e t i

Detaylı

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ

El KASSIA ZİNDAN REHBERİ. Fides / Fenix. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması ZİNDAN GRUBU (PARTİSİ) SİSTEMİ El KASSIA ZİNDAN REHBERİ Fides / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz oyunumuzun en çok kullanılan zindanlarından biri olan El Kassia zindanını tanıtacağım.

Detaylı

Rappelz: Eğitmen/Ruhların Efendisi Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory [Fenix]

Rappelz: Eğitmen/Ruhların Efendisi Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory [Fenix] İçindekiler Giriş... 2 Genel bilgiler... 2 Oyun tarzı... 3 Silahlar & Zırh... 3 Diğer eşyalar... 4 Ruh taşları... 5 Yüzükler, küpeler & kolyeler... 6 Evcil hayvanlar... 6 Yetenekler... 9 Çift çağrı...

Detaylı

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KARA DELİK ZİNDANI REHBERİ Deorock / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Öncelikle zindan nedir bunu bir inceleyelim. Zindan oyuncuların genellikle toplu olarak(8 kişiye kadar) parti kurup

Detaylı

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması KUMKIRANLAR İNİ ZiNDAN REHBERİ Dostoyevski / Fenix RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Sevgili maceracılar, sizlere Rappelz mmorpg oyunumuzun en yüksek seviyeli canavarlara ve boss una sahip olan

Detaylı

Mağaza Kullanım Rehberi

Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi Mağaza Kullanım Rehberi İçindekiler Mağaza nedir? Mağazaya nasıl ulaşılır? Mağaza genel açıklaması. Mağaza eşyaları nelerdir? Gp alımında yaşanan sıkıntılar da ne yapılmalıdır?

Detaylı

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix)

Rappelz: Çaylak Maceracı Rehberi Hazırlayan: Anubis/Purgatory (Fenix) İçindekiler İçindekiler...1 Giriş...3 Oyunda Fare Kontrolü...4 Oyunda Klavye Kontrolü...4 Irklar ve Sınıflar, Sınıf Seviyesi (SSev) ve CP...5 Zırhlar ve Diğer Eşyalar...15 Silahlar...15 Silah ve Zırhların

Detaylı

Server: Fenix Karakter adı: Yayking. Bu bir ork tanıtımı.

Server: Fenix Karakter adı: Yayking. Bu bir ork tanıtımı. Server: Fenix Karakter adı: Yayking Bu bir ork tanıtımı. İlk olarak Rappelz Online de pet sistemi çok harika.bu konuda birinci olduğunu duymuştum.hatırlamadığımdan dolayı özür dilerim. Orkun genel görünüşü

Detaylı

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler

Sürüm Notları. I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Sürüm Notları I. Oyuna yeni bir ırk eklendi Persler Pers ırkının bonusları: - +%10 Daha fazla Demir üretimi - %10 Daha ucuz Okçu eğitimi - %10 Daha hızlı Kuşatma Makinesi üretimi - %20 Daha fazla Sefer

Detaylı

İ ç i n d e k i l e r K r a k e n p e t i n i n g e n e l ö z e l l i k l e r i 2 K r a k e n i n p a r t i d e k i r o l ü.3 K r a k e n k u l l a n

İ ç i n d e k i l e r K r a k e n p e t i n i n g e n e l ö z e l l i k l e r i 2 K r a k e n i n p a r t i d e k i r o l ü.3 K r a k e n k u l l a n K r a k e n p e t i ni n ö z e l lki le r i H a z ı r l a y a n : It a m i S e r v e r : S e r a f i n İ ç i n d e k i l e r K r a k e n p e t i n i n g e n e l ö z e l l i k l e r i 2 K r a k e n i n

Detaylı

HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları

HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları HAN SAVAŞLARI 7: Kan ve Şöhret Çıkış Notları Seçeneklerin Yenilenmesi Bütün menüler ve Seçenekler menüsünün bütün özellikleri açılabilir bir pencereye yeni bir görsel ve açıklama ile taşındı. Savaş Simülatörü

Detaylı

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I

OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Adı Soyadı : TAYFUN KARACA OYUN GELİŞTİRME AŞAMALARI-I Oyununuzun senaryosunu kısaca tanıtınız/ amacınıda belirtiniz: Oyunda bulunan karakterimizin adı mörfi, oyunda bir robosikletin içinde olduğu için

Detaylı

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat

1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat RAPPELZ EL KASSIA 120. SEVİYE GÖREVLERİ Chygrynyskyy - Fenix 1. Görev: Kara Orman Muhafızına Teslimat Görevi veren NPC: Tüccar Ake [Rondo] Görev Hedefi: Paketi Kara Orman Muhafız Noktasında bulunan Muhafız

Detaylı

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir?

İÇİNDEKİLER RAPPELZ ÇAYLAKLAR REHBERİ. Giriş. MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? İÇİNDEKİLER Giriş MMORPG Nedir? Rappelz e Nasıl Üye Olurum? Rappelz i Nasıl İndiririm? Rappelz Nedir? Rappelz deki Coğrafik Bölgeler Irklar ve Sınıflar Seviye Alma Petler ve Genel Özellikleri Evcilleştirme

Detaylı

Two Fighter To Fight

Two Fighter To Fight Two Fighter To Fight BCO623 Oyun Tasarım Belgesi Version 1 Nail Yalçın 0 İÇİNDEKİLER GENEL Oyunun Amacı 02 Hedef Kitle 02 Oyun Türü 02 Oyun Platformu 02 OYUN YAPISI Kamera 03 Oyun Mekanikleri 03 Kontroller

Detaylı

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ;

Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Can kardeş Rehberlik ve Psikolojik Danışma Birimi Nisan Ayı Rehberlik Bülteni Can Velimiz ; Anne babalar için çocuklarının ilk kelimelerini duymak heyecan verici bir deneyimdir. Duyduğu yeni kelimeleri

Detaylı

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor.

Kepçe kulak ameliyatında yapılan temelde kulak şeklini değiştirmek. Bu yukarıda saydığım iki sorun için ayrı ayrı müdahaleler yapılıyor. Kepçe kulak genellikle olması gerekenden daha büyük kulak olarak algılanır. Hâlbuki çok doğru değil. Kepçe kulakları olan bir insan ile normal kulakları olan bir insanın aslında kulak büyüklüğü olarak

Detaylı

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA

GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA GOOGLE DRİVE KULLANARAK FORM OLUŞTURMA Google Docs yani Google Dokümanlar hizmeti bir süre önce Google Drive adlı bulut depolama hizmetinin içerisine alındı ve çok daha gelişerek yoluna devam etti. Google

Detaylı

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri

Cost Modülü Ay sonu İşlemleri Cost Modülü Ay sonu İşlemleri - Stokta devir işlemi yapıldığında, devir tarihinden önceki dönemlere işlem yapılamadığından ve modüller arası tam entegrasyon olduğundan, stok ve cost programından da sağlıklı

Detaylı

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi

Kara Pençe Mağarası Zindan Rehberi 1 İçindekiler Kara Pençe Mağarası Zindanına Nasıl Gidilir?... 1 Kara Pençe Mağarası Nasıl Bir Yer?... 2 Kara Pençe Mağarasına Kimler Gitmeli?... 3 Kara Pençe Mağarasının Boss u Hangisi?... 4 Kara Pençe

Detaylı

Oyun Tasarımı. 10. Ders

Oyun Tasarımı. 10. Ders Oyun Tasarımı 10. Ders Geçtiğimiz haftalar 1. Lens: Öz Deneyim 2. Lens: Şaşırtma 3. Lens: Eğlence 4. Lens: Merak 5. Lens: Endojen 6. Lens: Problem Çözme 7. Lens: Temel Eleman Dörtlüsü 8. Lens: Hologra

Detaylı

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ :

EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : EŞLİ 101 TURNUVASI OYUN KURALLARI I-TAKIMLARIN OTURMA DÜZENİ : 1. Oturma düzenin belirlemek için oyuncular kendi aralarında karar veremez ise; zar atmak suretiyle oturma düzeni belirlenir. Büyük zar atan

Detaylı

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN

HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN HALI SÜPÜRMEK UYGULAMASI KULLANIM KILAVUZU ÖĞRETMENLER VE VELİLER İÇİN İçindekiler 1. Uygulamanın Tanıtımı... 2 1.1 Uygulamanın Amacı;... 2 1.2 Kullanım Alanları;... 3 2 Kullanımı;... 3 3 Uygulamayı İndirmek...

Detaylı

ADIM ADIM WAVES MERKEZSİZ BORSASI KULLANIMI. 1. beta.wavesplatform.com sitesi üzerinden Waves Cüzdanınızı açın.

ADIM ADIM WAVES MERKEZSİZ BORSASI KULLANIMI. 1. beta.wavesplatform.com sitesi üzerinden Waves Cüzdanınızı açın. ADIM ADIM WAVES MERKEZSİZ BORSASI KULLANIMI 1. beta.wavesplatform.com sitesi üzerinden Waves Cüzdanınızı açın. beta.wavesplatform.com cüzdan erişimi Sisteme daha önceden giriş yaptığınız adresler burada

Detaylı

Neden Para Puan Card?

Neden Para Puan Card? Günümüz rekabet ortamında artan rekabet baskısı; ürün ve hizmetlerin giderek birbirine benzemesine, ürün ve hizmet farklılaştırmasının zorlaşmasına,fiyat rekabetine bağlı olarak müşteri sadakatinin azalmasına

Detaylı

Kristal Vadi Zindan Rehberi

Kristal Vadi Zindan Rehberi İçindekiler Zindan Nedir?... 2 Kristal Vadi Zindanlarına Nasıl Gidilir?... 3 Kristal Vadi Zindanlarına Kimler Gitmeli?... 3 Kristal Vadi Zindanlarında Hangi Boss lar Vardır?... 4 Kristal Vadi Zindanlarına

Detaylı

1 Nem Kontrol Cihazı v3

1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM KONTROL CİHAZI v5.0 Nem Kontrol Cihazı v3.0 1 Nem Kontrol Cihazı v3 NEM Havada bulunan su buharı miktarına nem denir. Nem ölçümlerinde mutlak nem, bağıl nem ve spesifik nem hesaplanır. Mutlak nem birim

Detaylı

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT

AKINSOFT. Eofis NetworkAdmin. AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu. Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008. Copyright 2008 AKINSOFT AKINSOFT EOfis NetworkAdmin Kurulumu Bilgi Notu Doküman Versiyon : 1.01.01 Tarih : 10.01.2008 1 - Çalışma Şekli Hakkında Kısa Bilgi modülü kısaca aşağıdaki işlemleri yapar. Bu özelliklerin çalışabilmesi

Detaylı

Basiskele. Basiskele

Basiskele. Basiskele STOP DO NOT ENTER RESERVED PARKING Akılcı ilaç kullanımı; kişilerin hastalığına ve bireysel özelliklerine göre uygun ilacı, uygun sürede, uygun dozda, uygun doz aralıklarında en düşük maliyetle

Detaylı

10Base2 ethernet Thin Ethernet veya Thinnet olarak, bazen de Cheapernet olarak anılır. 10Base2'nin açılımını verirsek;

10Base2 ethernet Thin Ethernet veya Thinnet olarak, bazen de Cheapernet olarak anılır. 10Base2'nin açılımını verirsek; 10Base2 RG-58 kodlu koaksiyel kabloyu kullanır. Bu kablo evlerimizdeki anten kablosu ile görünüş olarak tamamen aynıdır. Ancak 50 ohm değerindedir. Oysa anten kablosu 75 ohm değerindedir ve bilgisayar

Detaylı

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya

Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Nasıl Kullanılır? Mehmet Nuri Çankaya Twitter Nedir? Twitter; 140 karakterden oluşan tweet adı verilen internet kısa mesajlarının gönderildiği ve başkalarının mesajlarının okunabildiği bir

Detaylı

Bo lu m 7: Hesap Tabloları

Bo lu m 7: Hesap Tabloları Bo lu m 7: Hesap Tabloları Konu 1: Dosya, Tablo ve Grafik Oluşturma Hazırlayan: S.Engin Koç Bu konu bittiğinde; Dosya oluşturma ve tabloya şekil verme Tabloya sütun, satır ekleme ve hücreleri biçimlendirme

Detaylı

Neden Daha Fazla Satın Alalım?

Neden Daha Fazla Satın Alalım? Neden Daha Fazla Satın Alalım? Ana Tema Önerilen Süre Kazanımlar Öğrenciye Kazandırılacak Beceriler Yöntem ve Teknikler Araç ve Gereçler Giderek artan bilinçsiz tüketim ve üretim çevreyi olumsuz etkiliyor.

Detaylı

Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular Sıkça Sorulan Sorular - Zaten Alarm Sistemim var, Alarm Haber Alma Merkezi(AHM) Hizmeti ne gibi artılar sağlayabilir? Haber alma hizmeti olmayan bir alarm sistemi potansiyel koruma sağlayan bir sistem

Detaylı

Araç Takip Sistemi DIT Paket

Araç Takip Sistemi DIT Paket Araç Takip Sistemi DIT Paket FiloWay Araç Takip Sistemleri, sürekli gelişen teknolojiyi, rekabetçi fiyat ve eksiksiz destek hizmeti ile sunmaktadır. FiloWay in sunduğu en önemli maliyet avantajı entegre

Detaylı

BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU

BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU BFA-01 BIO VÜCUT ANALİZÖRÜ KULLANMA KILAVUZU GİRİŞ VE ÖNLEMLER 1. Vücut yağını ve vücut suyunu yüzde olarak ölçen bu vücut yağı ve suyu monitörünü satın almış olduğunuz için tebrik ederiz. Bu aygıtın prensibi

Detaylı

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ

MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ MATRİKS TRADER GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİMİ Versiyon 7.1.5 01.02.2016 Matriks Bilgi Dağıtım Hizmetleri A.Ş. GRAFİK ÜZERİNDEN EMİR GÖNDERİM UYGULAMASI Merhaba. Matriks Veri terminali programı içinde

Detaylı

Tasarım Araçlarını Tasarlamak. BCO 623 Mehmet Han ALGEN

Tasarım Araçlarını Tasarlamak. BCO 623 Mehmet Han ALGEN Tasarım Araçlarını Tasarlamak BCO 623 Mehmet Han ALGEN GENEL BAKIŞ İyi bir oyun geliştirmenin püf noktası oyun için ilgi çekici bir içerik oluşturmaktır. Oyun geliştiren bir takımsa ilgi çekici bir içerikten

Detaylı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu Orta Doğu Teknik Üniversitesi Robot Topluluğu 16. Uluslararası ODTÜ Robot Günleri 2019 Arama Kurtarma Kategorisi Kuralları 1)Amaç Yarışmanın amacı, küçük robotun ortamını analiz edip bunu büyük robota

Detaylı

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARI PASİF ETKİLENİM

TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARI PASİF ETKİLENİM TÜTÜN ÜRÜNLERİNİN ZARARLARI VE PASİF ETKİLENİM TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ TÜTÜN ÜRÜNLERİ Başlıca tütün ürünleri nelerdir? SİGARA ELEKTRONİK SİGARA PİPO PURO NARGİLE ESRAR

Detaylı

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ

2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ 2018 YENİ YIL İŞLEMLERİ YENİ YIL AÇMA İŞLEMLERİ Merhaba Değerli Evrim yazılım kullanıcıları; Her yıl genel muhasebe kullanıcılarının zorunlu olarak yapmış olduğu yeni yıl işlemlerini isteğe bağlı olarak

Detaylı

Bilgi ve İletişim Teknolojileri

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilgi ve İletişim Teknolojileri Bilgi günümüzde çok değerli bir konumda. Şöyle bir düşünün taş devrinde yaşıyor olsaydınız ne kadar bilgiye sahip olurdunuz. Bir zamanlar insanlar dünyanın yuvarlak olduğunu

Detaylı

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması

MEHTAP TAPINAĞI ZİNDAN REHBERİ. RappelzOnline.Net Zindan Rehberi Yarışması Mehtap Tapınağı Zindan Rehberi Giriş: İyi oyunlar Rappelz oyuncuları. Karşınıza Mehtap Tapınağı ile ilgili birçok yararlı bilginin yer aldığı zindan rehberiyle bulunmaktayım. Eksikleri olabilir fakat birçok

Detaylı

Diğer platformda yeterince iyi hissediyorum. Her şey bana uygun. Neden Abyss ye kayıt olmalıyım?

Diğer platformda yeterince iyi hissediyorum. Her şey bana uygun. Neden Abyss ye kayıt olmalıyım? Diğer platformda yeterince iyi hissediyorum. Her şey bana uygun. Neden Abyss ye kayıt olmalıyım? Abyss diğer platformların sunduğu tüm özelliklere sahiptir. Ama bunun dışında, Abyss üzerinde arkadaşlarını

Detaylı

ENERJİ METABOLİZMASI

ENERJİ METABOLİZMASI ENERJİ METABOLİZMASI Soluduğumuz hava, yediğimiz ve içtiğimiz besinler vücudumuz tarafından işlenir, kullanılır ve ihtiyaç duyduğumuz enerjiye dönüştürülür. Gün içinde yapılan fiziksel aktiviteler kalp

Detaylı

Giriş Çıkış Birimleri:

Giriş Çıkış Birimleri: DONANIM VE YAZILIM Giriş Çıkış Birimleri: Bilgisayara dış ortamdan bilgi girilmesini sağlayan ve girilen bu bilgilerin bilgisayar tarafından işlendikten sonra, tekrar dış ortama çıkarılması için kullanılan

Detaylı

Adslock.com İçerik Kilitleme. Nasıl Kullanılır? Nasıl Kazanılır?

Adslock.com İçerik Kilitleme. Nasıl Kullanılır? Nasıl Kazanılır? Adslock.com İçerik Kilitleme Nasıl Kullanılır? Nasıl Kazanılır? İçerik Kilitleme Yöntemleri Tüm sayfayı kilitleme Link kısaltma Tüm sayfayı kilitleme Makale, blog yazıları, download linkleri gibi değerli

Detaylı

Toplama işlemi için bir ikili operatör olan artı işareti aynı zamanda tekli operatör olarak da kullanılabilir.

Toplama işlemi için bir ikili operatör olan artı işareti aynı zamanda tekli operatör olarak da kullanılabilir. www.csharpturk.net Türkiye nin C# Okulu Yazar Yunus Özen Eposta yunus@yunus.gen.tr Tarih 08.04.2006 Web http://www.yunusgen.tr ARİTMETİK OPERATÖRLER VE KULLANIM ŞEKİLLERİ Bilgisayarlar yapıları gereği,

Detaylı

Hasta bilgileri. Lantus

Hasta bilgileri. Lantus Hasta bilgileri Lantus Bu kitapçığı diyabet hastaları ve doktor tarafından Lantus teşhisi koyulan kişiler için hazırladık. Tüm diyabet tedavilerinin ilk amacı kan glikoz seviyesini olabildiğince normal

Detaylı

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2

ADIGÜZEL REHBERLİK. Rehberlik Postası. 2015/Sayı:2 1 VERİMLİ DERS ÇALIŞMASI KONUSUNDA VELİLERE ÖNERİLER Anne, baba ve öğretmenlerin öğrenciden genel beklentisi, onların "derslerine çok çalışıp, başarılı olmaları" yönündedir. Beklenti böyle olunca başarısızlığın

Detaylı

Master Tanıtım Sunumu

Master Tanıtım Sunumu Master İstanbul, 08/09/2015 INNOTE NEDiR? INNOTE NASIL ÇALISIR? NEDEN INNOTE? INNOTE ÖZELLiKLERi? INNOTE EKRAN GÖRÜNTÜLERi INNOTE NEDiR? Web tabanlı online bir sistemdir. Fikir yönetiminin daha hızlı

Detaylı

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER

VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER VOLEYBOL OYUNUNUN ÖZELLİKLERİ PRATİK BİLGİLER HAZIRLAYAN CELALETTİN LÜTFİ BEKTAŞ 2017 1 Voleybol,File ile ikiye bölünmüş bir Oyun Alanı üzerinde İki (2) Takım tarafından oynanan bir Spordur. Voleybol Oyununun

Detaylı

Akaryakıt yönetiminde Petronet & Shell işbirliğinin ayrıcalığını yaşayın.

Akaryakıt yönetiminde Petronet & Shell işbirliğinin ayrıcalığını yaşayın. Akaryakıt yönetiminde Petronet & Shell işbirliğinin ayrıcalığını yaşayın. Multinet in şirketlere yönelik akaryakıt tedarik çözümü Petronet, Shell in Türkiye deki en büyük temsilcisi olmanın gücü ile şirketinizin

Detaylı

1.Aşama (Cüzdanını doldurmaya başla) Para kazanmanın birçok yolu var. Bu yolların hepsi birer altın kaynağıdır ve işçiler bu kaynaktan

1.Aşama (Cüzdanını doldurmaya başla) Para kazanmanın birçok yolu var. Bu yolların hepsi birer altın kaynağıdır ve işçiler bu kaynaktan Nasıl daha çok para kazanabiliriz? Nasıl para sorunlarımızı çözeriz. Bunun herkes için yöntemi farklıdır. Gelin George S.Clason Babil in en zengin adamı adlı kitabında para kazanmak için önerdiği yedi

Detaylı

İŞLEM KAVRAMI - 2. Çarpma-Bölme

İŞLEM KAVRAMI - 2. Çarpma-Bölme İŞLEM KAVRAMI - 2 Çarpma-Bölme TEKRAR TESTİ Matematik Dersi Öğretim Programının ulaşmaya çalıştığı genel amaçlar aşağıdaki kanunların hangisinde yer alan Türk Milli Eğitiminin genel amaçları ile Türk Milli

Detaylı

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 3. KADEME ANTRENÖR KURSU. Mevki Gerelilikleri ve Oyuncu Seçimi. Dr.Barbaros Çelenk

TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 3. KADEME ANTRENÖR KURSU. Mevki Gerelilikleri ve Oyuncu Seçimi. Dr.Barbaros Çelenk TÜRKİYE VOLEYBOL FEDERASYONU 3. KADEME ANTRENÖR KURSU Mevki Gerelilikleri ve Oyuncu Seçimi Dr.Barbaros Çelenk 1 Mevkilerin Oyuna katkıları. Blok %10 Servis % 7 Pasör hucumu % 4 Pasör Çaprazı hucumu % 30

Detaylı

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin!

Sanal Antrenör düğmesine basıp tüm bu işleri senin için özel antrenörümüzün yapmasını da sağlayabilirsin! ONLINE OYUN NASIL OYNANIR? Online maçlara başlamak için aşağıdaki adımları takip etmen yeterli. Bir kere başlayınca ne kadar kolay ve pratik olduğunu göreceksin: 0. FORMANI VE RENKLERİNİ BELİRLE Oyunun

Detaylı

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir

Hamdi Ayhan www.safranbilisim.com SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI. Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir SAFRAN DEPO STOK PROGRAMI YARDIM DOSYASI 1-İLK AÇILIŞ Programın kurulumdan sonraki ilk açılış kullanıcı adı TEST şifre TEST dir Kullanıcı Adı ve şifre girildikten sonra aşağıdaki ekran gelir Bundan sonra

Detaylı

reedera8i Kullanım Kılavuzu

reedera8i Kullanım Kılavuzu reedera8i Kullanım Kılavuzu reeder A8i Hızlı Kılavuz Copyright 2013 Selekt Bilgisayar Tüm haklıları saklıdır. Bu cihaz yüksek hassasiyete sahiptir. Lütfen kendi başınıza parçalarını sökmeyin. Cihazı bir

Detaylı

BİLGİ ye Hoşgeldiniz,

BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ ye Hoşgeldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri

U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları. IPera İletişim Teknolojileri U y g u l a m a A i l e s i (Abakus 360, T-Panel, T-CRM) Tarayıcı Ayarları Başlarken İletişim yönetimi için gerekli tüm araçları sunan OfisTelefonu 07 programları Abakus 360, T-Panel ve T-CRM, bir kuruluştaki

Detaylı

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU

CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU CAMPUSIUM UZAKTAN EĞİTİM SİSTEMİ KULLANIM KILAVUZU YÖNETİM PANELİ 1-Kategori Tanımlama: Sistemde öncelikle kategori eklemelisiniz. Kategori eklemek için işlemler menüsünden kategoriler sekmesini tıklayınız.

Detaylı

İŞLEM KAVRAMI. Çarpma-Bölme

İŞLEM KAVRAMI. Çarpma-Bölme İŞLEM KAVRAMI Çarpma-Bölme TEKRAR TESTİ 1. Aşağıdakilerden hangisinde Matematik Dersi Öğretim Programının öğrenme alanları doğru olarak verilmiştir? A) B) C) D) E) Sayılar ve Sayılar ve Sayılar ve Sayılar

Detaylı

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması

Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi Uygulaması www.akillibiletim.com Akıllı Bilet Online İşlem Merkezi uygulamasının tasarım ve geliştirme sürecinde göz önünde bulundurulan en önemli husus, uygulamanın herkes

Detaylı

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads

http://www.microsoft.com/visualstudio/eng/downloads Visual Studio 2012'nin kurulumunu, Visual Studio'nun kullanımını ve Windows Store'da basit bir proje hazırlanmasını anlatacağım. Hepsinden önce Visual Studio ortamından biraz bahsedelim. Visual Studio

Detaylı

KESİN PROJE RAPORU PROJENİN ADI PROJEYİ HAZIRLAYANLAR BABÜR NEDİM ÇAĞATAY OKUL ADI VE ADRESİ DANIŞMAN ÖĞRETMEN

KESİN PROJE RAPORU PROJENİN ADI PROJEYİ HAZIRLAYANLAR BABÜR NEDİM ÇAĞATAY OKUL ADI VE ADRESİ DANIŞMAN ÖĞRETMEN KESİN PROJE RAPORU PROJENİN ADI HANGİ ADAYI SEÇELİM? PROJEYİ HAZIRLAYANLAR BABÜR NEDİM ÇAĞATAY OKUL ADI VE ADRESİ ÖZEL KÜLTÜR FEN LİSESİ ATAKÖY 9.-10. KISIM, 34156 BAKIRKÖY - İSTANBUL DANIŞMAN ÖĞRETMEN

Detaylı

MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir

MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir Mindfulness MINDFULNESS NEDİR? Özel bir şekilde dikkat etmek: şimdiki zamana istemli, kasıtlı ve yargısız bir şekilde. Jon Kabat Zinn MINDFULNESS FARKINDALIKLI YAŞAMLAR İnsanlar eğer stresle başa çıkabilir,

Detaylı

Daha komplike uygulamalar elektronik ticaret, elektronik kimlik belgeleme, güvenli e-posta,

Daha komplike uygulamalar elektronik ticaret, elektronik kimlik belgeleme, güvenli e-posta, Çift Anahtarlı (Asimetrik Şifreleme) Bilgi Güvenliği: Elektronik iletişim, günümüzde kağıt üzerinde yazı yazarak yapılan her türlü iletişimin yerine geçmeye adaydır. Çok uzak olmayan bir gelecekte kişi/kuruluş/toplumların,

Detaylı

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır

Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Bu sunum dosyasını sadece www.mobrabus.com adresinden indirdiyseniz güncel ve doğru olarak kabul edin. Her başarılı işin ortak bir noktası vardır Elbette Mo Brabus size hiçbir kesin gelirgarantisi veremez,

Detaylı

BİLGİ ye Hoş Geldiniz,

BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ ye Hoş Geldiniz, BİLGİ Online Kayıt işlemimizden faydalanarak, yerleşmiş olduğunuz programa kaydınızı yaptırabilir ve Kayıt Tamamlandı Belgesi nin çıktısını alabilirsiniz. Online Kayıt işleminizi

Detaylı

Limit Oyunları. Ufuk Sevim ufuk.sevim@itu.edu.tr 10 Ekim 2012

Limit Oyunları. Ufuk Sevim ufuk.sevim@itu.edu.tr 10 Ekim 2012 Limit Oyunları Ufuk Sevim ufuk.sevim@itu.edu.tr 10 Ekim 2012 1 Giriş Limit ve sonsuzluk kavramlarının anlaşılması birçok insan için zor olabilir. Hatta bazı garip örnekler bu anlaşılması zor kavramlar

Detaylı

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre

COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre COOL-US Kullanma Kılavuzu Profesyonel Anemometre Lütfen ürünü kullanmadan önce bu kılavuzu dikkatlice okuyunuz ve ilerisi için saklayınız. İÇERİK 1. Güvenlik... 1 2. Genel Tanıtım... 2 3. Özellikler...

Detaylı

NEUTRON DDNS KURULUMU

NEUTRON DDNS KURULUMU 1. Üyelik Oluşturma www.quickddns.com Web Adresine Giriş Sağlıyoruz. NEUTRON DDNS KURULUMU Yukarıda Resimde Gördüğünüz (Not Register?) Bağlantısına Tıklıyoruz. Yukarıdaki Gördüğünüz Sayfa Açıldığında (*)

Detaylı

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır.

Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Sayın Yatırımcı, Bu Metatrader rehberi, sizin programı kurarken ve kullanırken daha kolay hareket etmeniz amacıyla hazırlanmıştır. Dosyayı yükledikten sonra RUN (ÇALIŞTIR) tuşuna tıklayınız. Gelen pencerede

Detaylı

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler.

1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. DAR ALAN OYUNU (4 BÖLGELİ GEÇİŞ OYUNU) YAŞ GURUBU: 10-14 1. Saha dört eşit parçaya bölünmüş durumdadır.ancak oyuncular bu bölumlerin sadece üçünü kullanabilirler. 2. Takımlar pozisyonlarına göre sahayı

Detaylı

Serkan Ertem. www.serkanertem.com

Serkan Ertem. www.serkanertem.com Serkan Ertem www.serkanertem.com Her insanda iki dil vardır. Bu da ne demek dediğinizi duyar gibiyim. Aslında ilk bakışta kulağa biraz garip geliyor, yani sözlü iletişimi sağladığımız dilimizden başka

Detaylı

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri

E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri E-Ticaret Kiti Satış Ortaklığı Tavsiyeleri Ürün Sitesi www.eticaretkiti.com Ürün Fiyatları 1797 TL - 2397 TL - 3497 TL Satış Başına Kazanç %20 Satış Oranı Satış Ortaklığı Başvuru Satış Artıran Etkenler

Detaylı

2010 DÖNEMİ 1996 İL KARMALARI TOPLANTISI 08 ARALIK 2009

2010 DÖNEMİ 1996 İL KARMALARI TOPLANTISI 08 ARALIK 2009 2010 DÖNEMİ 1996 İL KARMALARI TOPLANTISI 08 ARALIK 2009 İL KARMALARINDAN BEKLENTİLER Üst düzey bir takımın oluşturulması Dünya çapındaki elit takımların performans analizleri gösteriyor ki erkek ve bayanlarda

Detaylı

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız.

Bu görevlerin sonunda; 2,033,187 EXP 406,631 CP 1485 Ayılar İni Puanı 900,000 Rupi 50. seviye için çeşitli eşyalar ve Boş Kurt Kartı kazanacaksınız. Sizlere oyunun ilk seri görevleri olan Kırmızı Çiftlik ve Muhteşem Cadı görevlerini anlatacağım. Umarım bu rehber size görevleri daha kolay yapmanızda yardımcı olur. Başlarken: Kesmemiz gereken yaratıklar,

Detaylı

1. Toplam Harcama ve Denge Çıktı

1. Toplam Harcama ve Denge Çıktı DERS NOTU 03 TOPLAM HARCAMALAR VE DENGE ÇIKTI - I Bugünki dersin içeriği: 1. TOPLAM HARCAMA VE DENGE ÇIKTI... 1 HANEHALKI TÜKETİM VE TASARRUFU... 2 PLANLANAN YATIRIM (I)... 6 2. DENGE TOPLAM ÇIKTI (GELİR)...

Detaylı

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru

İçindekiler. 1. Cep Anahtar Başvuru İçindekiler 1. Cep Anahtar Başvuru... 1 2. Cep Anahtar Aktivasyon... 3 3. Login (Giriş) Ekranı Çift İleri Güvenlik Aracı (İGA) Olan Kullanıcı... 4 4. Cep Anahtar Ayarlar... 5 a. Çoklu Kapama Bireysel ve

Detaylı