SAKARYA ÜNİVERSİTESİ. Geleceğinize yön verir AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "SAKARYA ÜNİVERSİTESİ. Geleceğinize yön verir... 2011-2012 AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU"

Transkript

1 SAKARYA ÜNİVERSİTESİ Geleceğinize yön verir AKADEMİK YILI ÖĞRENCİ KAYIT KILAVUZU

2 Yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz Gençler, cesaretimizi takviye eden ve idame ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık, medeniyet, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.

3 4 Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas ın mesajı 6 9 Kayıt Öncesi işlemler Kayıt Sırasında İzlenecek Yol Kayıt İçin Gerekli Belgeler Eğitim - Öğretim Yılı Kayıt Tarihleri Katkı Payı ve Diğer Giderlerin Ödenmesi Kayıt Sonrası Yapılacak İşlemler 10 Yabancı Dil Yeterlilik ve Muafiyet Sınavı 11 Değişim Programları Yatay Geçiş Çift Anadal Programı Burs İmkanları Sağlık Karnesi Kültürel Faaliyetler Sportif Faaliyetler Barınma Yemek Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sistemi Engelli Öğrenci Birimi Ulaşım 18 Merkezi Kütüphane

4 Sevgili öğrencilerimiz, Büyük ve yorucu bir yarıştan başarı ile çıkarak, ülkemizin ileri eğitim kurumlarından biri olan Sakarya Üniversitesi nde öğenim görmeye hak kazandınız. Sizi ve her türlü gayreti göstererek sizleri bu günlere getirmiş olan anne ve babalarınızı içtenlikle kutlarım. Kuruluşundan itibaren Geleceğinize yön verin prensibini amaç edinen, bilimsel gelişmenin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de daima atılımcı olan, mensuplarını her zaman başarılı sağlıklı, mutlu kılmanın ve geliştirmenin gayreti içinde olan Üniversitemize hoşgeldiniz der, başarılı, sağlıklı ve mutlu öğrenim yılları dilerim. Prof. Dr. Muzaffer ELMAS Rektör

5 Kayıt Öncesi İşlemler Şekil 1. Numara Sorgulama Üniversitemizi yeni kazanan öğrencilerimiz için adresinde Yeni Kazanan Öğrenciler İçin Kayıt Bilgileri başlığı altında detaylı açıklamalar yer alacaktır. Kayda gelmeden önce öğrencilerimizin şu adımları takip etmesi gerekmektedir. Sakarya Üniversitesi Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı nın adresinde yer alan Numara Sorgulama Servisi kullanılarak, TC Kimlik Numarası girilerek öğrenci numarası ve e-posta kullanıcı adı öğrenilmelidir.(şekil 1) Öğrenci Bilgi Sistemi ne girebilmek için adresinden sisteme giriş yapılmalıdır. Bu işlem sırasında kullanıcıdan Kullanıcı Adı ve Şifre girmesi istenmektedir. Öğrencilerimiz Kullanıcı Adı alanına Numara Sorgulama sisteminden elde ettikleri e-posta Kullanıcı Adını, Şifre alanına ise TC Kimlik Numarasını girmeleri gerekmektedir. (Şekil 2) Şekil 2. Aktivasyon Girişi Sisteme ilk girişte kullanıcıdan bazı özel bilgiler toplama (aktivasyon) işlemi yapılır. Bu bilgilerin geçerli olarak girilmesinin ardından sistem kullanıcıdan şifre değiştirmesini ister. Şifre değiştirme işlemi başarıyla tamamlandığında sisteme girilmiş olur. Sayfanın üst kısmında yer alan menülerden WebObis seçeneği tıklandığında Öğrenci Bilgi Sistemine girilir. WebObis servisine gelindiğinde, sayfanın sol tarafında yer alan Ön Kayıt Formu Modülüne girilmelidir. Bu sayfada bulunan Öğrenci Ön Kayıt Formu doldurulduktan sonra, sayfanın altındaki kayıt butonu tıklanarak, girilen bilgilerin yazıcı çıktısı alınmalı ve imzalanmalıdır. Çıktı alınan belge üzerinde bilgilerin doğruluğunu onaylayan güvenlik önlemleri mevcuttur. Aynı form sayfasında Yabancı Dil Yeterlilik ve Muafiyet sınavı için gerekli açıklamalar ve başvuru bölümleri bulunmaktadır. Beyan ettiğiniz bilgilerin gerçeğe aykırı olması halinde hakkınızda Türk Ceza Kanunu hükümleri uygulanacaktır. LÜTFEN DİKKAT! Kayıt günü sıkıntı yaşamamanız için lütfen Öğrenci Ön Kayıt Formu nu kayıt gününden önce doldurup, çıktısını alınız, imzalayınız ve kayda gelirken yanınızda getiriniz. Üniversitemizi yeni kazanan öğrenciler kayıt günü okula geldiklerinde, istenen diğer belgelerle birlikte bu belgeyi de kayıt masasında teslim etmelidirler. Eksik belge ile kayıt yapılamaz. Lütfen belgelerinizi kayıt tarihi akşamına kadar tamamlayınız.

6 Kayıt Sırasında İzlenecek Yol Her öğrenciye kayıt danışma bürosunda kayıt sıra numarası verilecektir. Lütfen numaranızı almayı unutmayınız. Kayıtlar sabah saat 09:00 da, öğlenden sonra saat da başlatılıp kayıt sıra numarasına göre öğrencilerimiz anons edilerek kayıt bürosuna alınacaktır. Kayıt bürosu bu kılavuzun son sayfasında (syf. 20) bulunan Kampüs Yerleşim Planında 28 rakamıyla numaralandırılan Merkez Kafeterya - Yemekhane Binasında bulunmaktadır. Kayıt sırasında size her konuda yardımcı olabilecek yeterli sayıda görevli bulunacaktır. Kayıt bürosuna, karışıklığa meydan verilmemesi ve işlerin hızlı yürütülebilmesi için sadece kayıt olacak öğrenci alınacaktır. Öğrencilerimizin mümkün olan en kısa sürede kaydı yapılacak, velilerimizin kayıt bürosunun karşısındaki kapalı ve açık mekanlar ile kafeteryalarda beklemeleri kayıt düzenini kolaylaştıracaktır. Eksik evrakla kayıt yaptırılamayacağından bu konuda dikkatli olunması rica olunur. Üniversitemiz Mediko Sosyal Merkezi nde doktor ve hemşiremiz mevcuttur. İhtiyaç halinde Danışma Bürosu ndan yardım isteyerek sağlık merkezine ulaşabilirsiniz. Kayıt bürosunda Yurt Hizmetleri ile ilgili bir birim bulunacaktır. Konuyla ilgili detaylı bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. LÜTFEN DİKKAT! Üniversitemize kişisel bilgisayarlarınızla gelmeniz durumunda Kablosuz İnternet Hizmetinden faydalanabilirsiniz.

7 Kayıt İçin Gerekli Belgeler Lise Diplomasının Aslı veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı (Noter onaylı suret kabul edilmez) (Üniversitemizi Dikey Geçişle kazanan öğrenciler (belirtilen kayıt tarihlerinde) lise diplomasının aslı ile birlikte ayrıca önlisans diploması veya önlisans bitirme belgesinin aslını da getirmek zorundadırlar. (Noter onaylı suret kabul edilmez). ÖSYS Sonuç Belgesinin İnternet Çıktısı ve Yurt kaydı için fotokopisi, Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi ve Yurt kaydı için fotokopisi, (Noter onayına gerek yoktur) 6 adet 4.5x6 ebadında çekilmiş vesikalık fotoğraf (Fotoğraflar kılık kıyafet yönetmeliğine uygun çekilmiş olmalıdır). Banka Dekontu (*) Öğrenci Önkayıt Formu ( adresinden girilerek doldurulacak, çıktısı alınıp imzalanarak kayda getirilecektir.) Tıp Fakültesi ve Sağlık öğrencileri için ayrıca tam teşekküllü bir hastaneden heyet raporu. (*)Kayda gelmeden önce bulunduğunuz il/ilçe veya herhangi bir Garanti Bankası şubesine TC Kimlik Numaranızı ve isminizi söyleyerek Öğrenci Katkı Payı ve Eğitim- Öğretim Giderini yatırabilirsiniz. Ücretinizi yatırırken banka görevlisine isminizi teyit ettiriniz. Kayıt esnasında kayıt görevlisine teslim etmeniz gerekmektedir. LÜTFEN DİKKAT! Öğrencilerimize kayıt günü sabah da öğleden sonra ve da Kültür ve Kongre Merkezi Ana Salonunda Üniversitemizi tanıtan bilgilendirme-yönlendirme toplantıları yapılacaktır. (Adapazarı MYO hariç) Bu eğitime ailenizle birlikte mutlaka katılmanızı öneririz.

8 Eğitim - Öğretim Yılı Kayıt Tarihleri Tıp Fakültesi SABAH SAAT : Mühendislik Fakültesi SABAH SAAT : Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ÖĞLEDEN ÖĞLEDEN SABAH SAAT : İlahiyat Fakültesi ÖĞLEDEN Sakarya Sağlık ÖĞLEDEN Teknoloji Fakültesi ÖĞLEDEN İşletme Fakültesi ÖĞLEDEN Fen-Edebiyat Fakültesi Sakarya Meslek SABAH SAAT : ÖĞLEDEN Sakarya Sağlık Hizmetleri Meslek Akyazı Meslek Ali Fuat Cebesoy Meslek Ferizli Meslek Hendek Meslek Karasu Meslek Adapazarı Meslek Geyve Meslek Kaynarca Seyfettin Selim Meslek Pamukova Meslek Sapanca Meslek SABAH SAAT : SABAH SAAT : SABAH SAAT : ÖĞLEDEN ÖĞLEDEN ÖĞLEDEN SABAH SAAT : SABAH SAAT : SABAH SAAT : ÖĞLEDEN ÖĞLEDEN

9 Katkı Payı ve Diğer Giderlerin Ödenmesi a) Ödeme Esasları Kayıt yaptırabilmeniz için, yükseköğretim katkı payını ve Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen ücretleri ödemiş olmanız gerekmektedir. Ödemeler Garanti Bankası nın ilgili hesaplarına, herhangi bir şubesinden TC Kimlik numaranızı ve isminizi söyleyerek yapılabilecektir. b) Kredi ve Yurt Başvurusu öğretim yılında ilk defa bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi müracaatında bulunacak öğrencilerin başvuruları ÖSYM tarafından gerçekleştirilen üniversite yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra YURTKUR un internet adresi üzerinden alınacaktır. Kayıt Sonrası Yapılacak İşlemler Öğrenci Kimlik Kartı mezuniyete kadar geçerlidir. Ancak her Eğitim-Öğretim Yılı başında ilgili eğitim birimlerinden o yıla ait bandrol yapıştırılır. Bu kart sahibi Türkiye nin her yerinde üniversite öğrencilerine sağlanan kolaylıklardan yararlanır. Kimlik kartınızın yıl içinde kaybı halinde, yerel bir gazeteye kayıp ilanı vermeniz ve ikinci defa kimlik almak için Ziraat Bankası Kampüs şubesine 10 TL ödemeniz gerekmektedir. Kayıp halinde ikinci defa öğrenci kimliği evrakların tesliminden sonra iki iş günü içerisinde verilir. (Mezun olan ve herhangi bir nedenle ilişiği kesilen öğrencilerin öğrenci kimlikleri teslim alınacaktır.) Kayıt işleminiz sırasında, size ayrıca Öğrenci Belgesi verilecektir. Bu belge ile yurda kayıt yaptırabilir ve burs için çeşitli kurum ve kuruluşlara başvurabilirsiniz. Kayıt işlemlerini tamamlamanız ardından öğrenim göreceğiniz Fakülte/Yüksekokula giderek Ders programları hakkında bilgi alabilir veya kayıt esnasında okulun akademik görevlilerine danışabilirsiniz. Derslerin başladığı 19 Eylül 2011 tarihinde,, üniversitemizde olmanızı ve önceden tespit ettiğiniz üzere kendi bölümünüzde derslere başlamanız gerektiğini hatırlatırız. (Üniversitemizde derslere devam zorunluluğu vardır.) Öğrenim süreniz boyunca Akademik durumunuz ile ilgili her türlü probleminiz için bağlı bulunduğunuz Fakülte/Yüksekokuldaki Bölüm Başkanınıza, özlük işlemleriniz için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı na başvurabilirsiniz. Üniversitemiz hakkında daha detaylı bilgiye veya adresinden ulaşabilirsiniz.üniversite yönetmeliklerine adresinden ulaşabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi için :

10 Yabancı Dil Yeterlilik ve Muafiyet Sınavı LÜTFEN DİKKAT! Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemizin birimlerine kayıt yaptıracak öğrenciler için İngilizce Muafiyet / Yeterlik Sınavı aşağıdaki şartlar çerçevesinde yapılacaktır. Sınav başvurusuyla ilgili izlenecek yöntem adresinde Yeni Kazanan Öğrenciler İçin Kayıt Bilgileri başlığı altında detaylı bir şekilde açıklanmıştır. Başvurular, yeni kayıt yaptıran öğrencilerin bilgilerinin toplanması için hazırlanmış olan Öğrenci Ön Kayıt Formu üzerinden yapılacaktır. Öğrenci kayıt esnasında bu belgeyi teslim edeceğinden, kayıt anından sonra başvuru yapılmayacaktır. İlahiyat Fakültesi Arapça Muafiyet sınavı 16 Eylül 2011 tarihinde saat 14:30 da İlahiyat Fakültesi Ozanlar C Blokta yapılacaktır. Fen-Edebiyat Fakültesi Alman Dili ve Edebiyatı ile Mütercim-Tercümanlık(Almanca) bölümlerine yerleşen öğrenciler için 16 Eylül 2011 Cuma günü saat 10:00 da Almanca Yeterlik Sınavı yapılacaktır. Eğitim Fakültesinde isteğe bağlı hazırlık sınıfı bulunan bölümlerin yabancı dil yeterlik sınavı (İngililizce hazırlık sınıfı okumaksızın yeterliliklerini belgelemek isteyen öğrenciler için) 16 Eylül 2011 Cuma günü saat da Eğitim Fakültesinde yapılacaktır. İngilizce Öğretmenliği Bölümü yeterlik sınavı Eylül 2011 Perşembe ve Cuma günleri saat da yapılacaktır. Temel Bilgi Teknoloji Kullanımı dersi muafiyet sınavı 16 Eylül 2011 Cuma günü saat 15:00 de her öğrencinin bağlı bulunduğu Fakülte/MYO/Yüksekokulda yapılacaktır. Konu ile ilgili kapsamlı bilgiye adresinden ulaşılabilir. Sınav 16 Eylül 2011 Cuma günü saat 10:00 da her öğrencinin bağlı olduğu Fakülte/MYO/Yüksekokulda yapılacaktır Sınav, merkezi bir sınav olduğu için ve her öğrencinin adına basılı optik form kullanılacağından başvuruda bulunmayan öğrenciler kesinlikle sınava alınmayacaklardır.

11 Öğrenci Değişim Programları LLP/ Erasmus Değişim Programı LLP/ERASMUS Programı Üniversitemizde öğrenim gören önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine, Avrupa Birliğine üye ülkelerdeki anlaşmalı olduğumuz üniversitelerde eğitim alma ve staj yapma fırsatı veren bir değişim programıdır. Öğrencilerimiz gerekli koşulları taşımaları halinde öğrenimlerinin bir döneminde veya bir yılında bu değişimden faydalanabilirler. Ayrıca Avrupa Birliği Projesi kapsamında katılımcı öğrencilerimize Hibe Desteği sağlanmaktadır. Gün geçtikçe genişleyen ortaklarımızla 2011 yılı itibari ile 26 farklı ülkeden 220 Üniversite ile 445 adet Öğrenim Anlaşmamız mevcuttur. Üniversite gençliği arasında son yıllarda önem kazanan Erasmus Programını 2004 yılından bu Farabi Değişim Programı yana başarı ile yürüten üniversitemiz; Öğretim yılında 134 üniversite arasında aldığı hibe miktarı ve gönderdiği öğrenci sayısı ile ülkemizde ilk üçteki durumunu korumaktadır. Üniversitemiz mevcut Ulusal ve Uluslararası 65 adet Akademik İşbirliği Protokolü ile öğretim elemanları ve öğrencilerimize kıtalaraarası değişim ve program oluşturma çalışmalarını genişleterek çoğaltmaya devam etmektedir. Bologna sürecine tam katılımı bulunan üniversitemiz mezunlarına DS Label (Diploma Eki Etiketi) ile Uluslararası şeffaflık ve akademik/ mesleksel tanınırlık sağlarken, 2010 yılında kullanmaya hak kazandığı ECTS Label (AKTS Etiketi) ile de Avrupa ve Uluslararası işbirliğine güvenilir bir ortak olduğunu belgelemiştir. Farabi Değişim Programı Yükseköğretim Kurumları Arasında Öğrenci ve Öğretim Üyesi Değişim Programıdır. Üniversite ve yüksek teknoloji enstitüleri bünyesinde önlisans, lisans, yüksek lisans, ve doktora düzeyinde kurumlar arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimini hedeflemektedir. Öğrencilerimiz eğitimlerinin diledikleri bir döneminde veya bir yılında ülkemizin farklı illerindeki üniversitelerde eğitim almalarını sağlayan bu Değişim Programı kapsamında katılımcı öğrencilerimize Hibe Desteği sağlanmaktadır. Ülkemizdeki 44 Üniversite ile 673 adet Öğrenim Anlaşmamız mevcuttur. Daha ayrıntılı bilgi için :

12 Yatay Geçiş Üniversitemizde Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre her yıl güz yarılı başlangıcından önce lisans ve önlisans, bahar yarıyılı başlangıcından önce de önlisans programlarına yatay geçiş yoluyla alınacak Üniversitemiz Senatosunca kabul edilen öğrenci kontenjanları ve koşulları web sayfamızda ilan edilir. Kurum içi yatay geçiş; bir öğrencinin kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumu içindeki aynı düzeydeki diğer diploma programlarına geçişini, Kurumlar arası yatay geçiş; bir üniversite, yüksek teknoloji enstitüsü veya vakıflar tarafından bir üniversiteye bağlı olmaksızın kurulan meslek yüksekokullarından aynı düzeyde başka bir üniversite, yüksek teknoloji enstitüsü veya vakıflar tarafından kurulan bağımsız meslek yüksekokullarına yapılan geçişi ifade eder. Kurumlar arası yatay geçiş için öğrencinin, kayıtlı olduğu programda bitirmiş olduğu dönemlere ait genel not ortalamasının en az 4 üzerinden 2, 29 olması şarttır. Kurum içinde aynı diploma programlarında birinci öğretimden ikinci öğretime kontenjan sınırlaması olmaksızın yapılabilir. Ancak ikinci öğretim programına geçiş yapan öğrenciler ikinci öğretim ücreti öderler. İkinci öğretimden sadece ikinci öğretime yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler. Bu öğrenciler 2. Öğretim ücreti ödemeye devam ederler. Açık veya uzaktan eğitim programlarından diğer açık veya uzaktan eğitim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Açık ve uzaktan öğretimden örgün öğretim programlarına geçiş yapılabilmesi için öğrencinin öğrenim görmekte olduğu programdaki not ortalamasının 100 üzerinden 80 veya üzeri olması veya kayıt olduğu yıldaki merkezi yerleştirme puanının geçmek istediği üniversitemiz diploma programının o yılki taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir. Birinci veya ikinci öğretim diploma programlarından açık veya uzaktan eğitim programlarına yatay geçiş yapılabilir. Daha ayrıntılı bilgi için :

13 Çift Anadal Programı Çift Anadal programı; Başarı şartını ve diğer koşulları sağlayan öğrencilerin aynı yükseköğretim kurumunun iki diploma programından eş zamanlı olarak ders alıp, iki ayrı diploma alabilmesini sağlayan programı ifade eder. Başvuru için öğrencinin başvurduğu yarıyıla kadar anadal diploma programında aldığı tüm dersleri başarıyla tamamlaması, anadal diploma programındaki genel not ortalaması en az 2, 72 olan ve anadal diploma programının ilgili sınıfında başarı sıralaması itibari ile en üst yüzde yirmisinde bulunması gerekir. İkinci öğretim öğrencileri %10 a girdikleri takdirde I.öğretim çift anadal programına başvuruda bulunabilirler, Daha ayrıntılı bilgi için :

14 Burs İmkanları Sakarya daki çeşitli kurum ve kuruluşlar ile Kredi Yurtlar Kurumu ve Türk Eğitim Vakfı başarılı ve maddi desteğe muhtaç öğrencilere burs ve yardım sağlamaktadır. Bu kuruluşlardan halen öğrencilerimize burs verenlerin adları aşağıda gösterilmiş olup; Fakülte ve Yüksekokullarca Eylül ayı içerisinde ilan edilecek burs ve yardım duyurularını takip ederek, ders yılı başladığında başvurularını yapabilirler: 1. TEV (Türk Eğitim Vakfı) Bursu 2. Kredi ve Yurtlar Kurumu Bursu 3. Kredi ve Yurtlar Kurumu Harç ve Öğrenim Kredisi (Burs ve krediyle ilgili bilgileri adresinden alabilirsiniz.) 4. TESYEV (Türkiye Engelliler Spor Yardım ve Eğitim Vakfı) Bursu (Burstan engelli öğrenciler yararlanabilmektedir.) 5. Çeşitli yardım derneklerinin verdiği burslar Sağlık Karnesi 25 yaşından küçük olan öğrencilerimiz, anne ve babalarının hiçbir sosyal güvencesi (Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur) olmaması durumunda ilgili kurumlarda veya internetten herhangi bir kayıtları olmadığına dair alınacak belgelere (eğer öğrenci 25 yaşından büyük ise kendi adına alınacak belgelere), ek olarak iki adet fotoğraf, öğrenci kimliğinin ve nüfus cüzdanının fotokopisi ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı na müracaat edip Öğrenci Sağlık Karnesi alabilirler. Anne ve babası herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olmayan öğrencilerin tedavi, ilaç ve hastane giderleri Üniversite tarafından karşılanmaktadır. Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan Esentepe Kampüsü ndeki öğrencilerin muayeneleri ve ayakta tedavileri Üniversite Mediko Sosyal Merkezi nde yapılır. Ancak bu öğrencilerin ilaç ve hastane giderleri bağlı bulundukları kurumca karşılanır. Esentepe Kampüsü dışındaki kampüslerde öğrenim gören öğrenciler Fakülte/Yüksekokullardan sevk kağıdı alarak bağlı bulundukları sağlık kurumuna başvurabilirler. Kültürel Faaliyetler Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde halen faaliyet gösteren 105 öğrenci topluluğu bulunmaktadır. Öğrencilerimiz ilgi ve yeteneklerine göre bu topluluklara üye olarak kültürel faaliyetlere katılabilirler. Öğrenciler, hem bu konuda hem de diğer sosyal ve kültürel faaliyetlerle ilgili bilgi almak üzere Fakülte ve Yüksekokuların Spor, Kültür ve Sanat Birliklerine ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Şube Müdürlüğü ne müracaat edebilirler. Daha ayrıntılı bilgi için :

15 Sportif Faaliyetler Sakarya Üniversitesi öğrencileri ders dışı zamanlarını değerlendirerek beden ve ruh sağlığı yönünden gelişmelerini sağlamak, amacıyla sportif faaliyetlere önem vermekteyiz. Öğrencilerimizin çeşitli spor dallarını yapabilmesi için kapalı spor salonu, dağcılık faaliyetleri için tırmanma duvarı, step-aerobik salonu, kampüs alanında bulunan futbol halı sahası, basketbol sahası, tenis sahası, kum voleybol sahası, merkez kafeteryada bulunan bilardo ve masa tenisi hizmetleri verilmektedir. Üniversitemizde Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol, Karate, Taekwando, Judo, Kros, Güreş, Masa Tenisi, Badminton, Dağcılık, Kürek, Boks, İzcilik, Tenis, Bilek Güreşi ve Satranç dallarında çalışmalar sürdürülmektedir. Her yıl geleneksel olarak futbol, basketbol, voleybol, bilardo, masa tenisi, satranç turnuvaları düzenlemekte ve öğrencilerimiz de izleyici olarak veya sporcu olarak bu etkinliklere katılabilmektedirler. Barınma Sakarya da kalacak öğrencilerimiz için Sakarya Üniversitesi Öğrenci Yurdu mevcuttur. Yurtlar kampus alanı içerisinde yer almaktadır. Öğrenciler üniversitemizi kazandıkları günden itibaren ön başvuru yapabilir ve kayıt döneminde de kayıtlarını yaptırabilirler. Esentepe Yurtlarında kafeterya, kütüphane, kantin, çamaşırhane hizmetleri öğrencilere sunulurken odalarda internet erişimi de sağlanmaktadır. Üniversitemiz Esentepe Yurtları için Bilgi ve Rezervasyon : Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı olarak ise Sakarya da Atatürk Erkek Yurdu ve Hakkı Demir Kız Yurdu bulunmaktadır. Ayrıca Sakarya Hendek ilçesinde KYK Yurdu bulunmaktadır. Bunun yanında Kampüs çevresinde ve şehir merkezinde öğrencilerimize hizmet veren özel yurtlarda bulunmaktadır. Sakarya KYK Tel : Daha ayrıntılı bilgi için : LÜTFEN DİKKAT! Sakarya da kiralık ev tutmak veya yurtlarda kalmak isteyen öğrencilerin dikkatine! Kalacağınız binanın hasar durumu, orta harsalı ise takviye yapılıp yapılmadığı, bina çok katlı ise yeni deprem yönetmeliğine uygun hale getirilip getirilmediğini, bina sahibi ve ilgili belediye imar işlerinden öğrenmeden yerleşmeyiniz. Bu tür binalar deprem güvenliği bakımından riskli binalardır.

16 Yemek Üniversitemizde öğrenci ve personelimizin sağlıklı ve düzenli beslenmesi amacıyla ferah, modern ve hijyenik mekanlarda kaliteli yemekler sunulmaktadır. Yemek servisi yemek hizmeti verilen her okulda porselen tabaklarda, seçmeli olarak yapılmaktadır. Diyetisyenlerin hazırladığı yemek menülerinde, öğrencilerin ihtiyacı olan günlük kalori hesaplanarak yemek çıkartılır. Öğrenci yemekhanesi 1000 k işi oturma kapasiteli olup, günde ortalama 5000 öğrenci yemek yemektedir. Yaklaşık olarak 1200 öğrenciye yemek bursu verilen üniversitemizde öğrenciler yemek ücretlerini öğrenci kimlik kartlarına para yükleyerek yemek yiyebilmektedir. Kampus alanındaki kafeteryalar ve kantinlerden farklı seçenekteki yemekler ve hızlı yemek menüleri, farklı seçeneklerdeki sıcak içecekler, otomatlardan da soğuk içecekler temin edilebilmektedir. Psikolojik Danışma ve Rehberlik Sistemi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bünyesinde Mediko Sosyal Merkezi nde Psikolojik Danışma ve Rehberlik hizmeti verilmektedir. Daha ayrıntılı bilgi

17 Engelli Öğrenci Birimi 2006 yılında kurulan Engelli Öğrenci Birimi öğrencilerin rehabilitasyonu ve gelecek kaygılarını giderme konusunda bireysel ve grup çalışmaları yapmaktadır. Birimimizde engelli raporu, engelli kontenjanı, işe yerleştirme konusunda rehberlik yapılmakta, engelli öğrencilerin vakıf ve dernekler ile iletişim kurmalarına yardımcı olunmaktadır. Birimimiz tarafından engelli öğrencilerin akademik, idari, fiziksel, psikolojik, barınma ve sosyal alanlarda ilgili ihtiyaçları tespit edilerek bu ihtiyaçların karşılanması için çalışmalar yapılmakta, yaşamlarını engellemeyecek biçimde öğretim programları düzenlenmektedir. Engelli öğrencilerin devam ettiği eğitim ortamının düzenlenmesi, araç gereç temin edilmesi, özel ders materyallerinin hazırlanması, engellilere uygun eğitim, araştırma ve barındırma ortamlarının hazırlanması konuları üzerinde çalışılmaktadır. Engeli bulunan öğrenciler ile akademik ve idari personelin kampus hayatını kolaylaştıracak düzenlemeler yapılmaktadır. Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca, ekonomik durumu kötü olan engelli öğrencimize yemek yardımı ve özel burs verilmektedir. Bireysel ve akademik danışmanlık talebinde bulunan engelli öğrencilerimize bireysel danışmanlık psiko-sosyal alanda verilmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için : Ulaşım Tel : Şehir Merkezi Merkez Kampüse 7 km mesafededir. Şehir merkezine üniversite içinden minibüs ve belediye otobüsleri hizmet vermektedir. Bu araçlardan Öğrenci Kimlik Kartlarını göstermek vasıtasıyla indirimli olarak yararlanabilirsiniz. Daha ayrıntılı bilgi

18 Merkezi Kütüphane Genel Bilgiler Kütüphanemiz üniversitemizin öğretim elemanları, öğrenci ve personelinin; eğitim, öğretim, araştırma ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için her türlü bilgiyi ve bilgi kaynaklarını toplayıp kullanıcıların hizmete en iyi şekilde sunan merkezdir. Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi, 6.721m2 lik alanda aynı anda 730 kişiye hizmet vermektedir. Birinci katta süreli yayınlar, çalışma salonu, referans bölümü (ansiklopediler, standartlar, tezler, raporlar vb.) ve gazete okuma bölümü; ikinci katta kitaplar, CD ROM, sözlükler ve Atatürk Kitaplığı ndan oluşan koleksiyon; üçüncü katta okuma salonu, bilgisayarla çalışma salonu ve Görsel-İşitsel Bölüm, dördüncü katta ise Bireysel Çalışma Salonu bulunmaktadır. Ayrıca kütüphanenin her katında kablosuz internet erişimi mevcuttur. Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesi ve ona bağlı fakülte ile meslek yüksekokulu kütüphanelerinde; adet kitap, adet tez, adet Görsel-İşitsel olmak üzere toplam adet basılı materyal ve basılı süreli yayın bulunmaktadır. 29 adet elektronik veritabanı aboneliği ile; e-kitap, e-dergi, e-tez ve Time gazetesinin 200 yıllık arşivine elektronik ortamda tam metin erişim sağlanmıştır. Ayrıca TSE Standartlarına elektronik ortamda abone olunarak internet üzerinden tam metin erişime açılmıştır. Kütüphane web sayfasında oluşturulan Sanal Kütüphane den Türkiye ve Dünyada açık erişimde olan bilgi kaynaklarına ve diğer kaynaklara kısa sürede erişilebilmektedir. Kütüphanede mevcut bütün materyal Yordam Kütüphane Bilgi ve Belge Otomasyonu adlı program kullanılarak elektronik ortama aktarılmış ve internet üzerinden de kullanıcıların hizmetine açılmıştır. Kütüphanemiz, Üniversitemiz öğretim elemanları, öğrenciler ve idari personeline referans kaynakları dışındaki bilgi kaynaklarını ödünç vermektedir. Çalışma Saatleri SAÜ Merkez Kütüphanesi öğretim döneminde hafta içi , Cumartesi günü , Pazar günü ise saatleri arasında hizmet vermektedir. Daha ayrıntılı bilgi

19 Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Krokisi Rektörlük Mühendislik Fakültesi D1 Mühendislik Fakültesi D2 Mükendislik Fakültesi D4 Mühendislik Fakültesi D6 Mühendislik Fakültesi D8 Mühendislik Fakültesi B Blok Mühendislik Fakültesi A1 Mühendislik Fakültesi B1 Fen Edebiyat Fakültesi Teknik Eğitim Fakültesi 12. Teknik Eğitim Fakültesi B Blok ve Atölyeleri 13. Teknik Eğitim Fakültesi A Blok 14. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 15. Beden Eğitimi ve Spor 16. Fen-Edebiyat Fakültesi Ek Bina 17. Kapalı Spor Salonu 18. Fitness Salonu 19. Devlet Konservatuvarı 20. Güzel Sanatlar Fakültesi 21. Enstitüler - Enformatik Bölümü Sakarya Üniversitesi Esentepe Kampüsü Serdivan / SAKARYA Sağlık Mediko Sosyal Merkezi Süleyman Demirel Kütüphanesi Sürekli Eğitim Merkezi Enstitü Kampüs Otel Merkez Kaferterya - Yemekhane- PTT Kültür ve Kongre Merkezi İdari Birimler Yurtlar Bölgesi Yabancı Diller Merkezi Bakım Onarım Atölyeleri Müh. Fak. Lab. Bölgesi Makina- Matelurji ve Malz. Müh. Lab. İnşaat Müh. Lab. Bakım Onarım Atölyeleri Malzeme Yüzey Tekn. Lab. Rektörlük Lojmanları Gizli Bahçe Piknik Alanı Otobüs Firmaları- Market WC Tel: Faks: Oto Yıkama Açık Spor Tesisleri Stadyum Çelik Evler 1. Nizamiye Evleri Esentepe Evleri Şantiye Binası Yapı İşleri Teknik Dairesi Bşk. Güvenlik Koruma Şube Müd. Döner Sermaye İşl. Müd. ÖSYM Danışma Bürosu Helikopter Pisti Çarşı ( Bankalar- Fast Food- Berber Kampüs Camii Şantiye Binası 2. Nizamiye Girişi- Esentepe Girişi Ariston Evleri Dolmuş ve Otobüs Durakları Tören Alanı ATM ler halkils@sakarya.edu.tr

Yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz

Yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz Yaptıklarımızı asla yeterli görmüyoruz Gençler, cesaretimizi takviye eden ve idame ettiren sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık, medeniyet, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2015 SON GÜNCELLEME: 29.07.2015 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 3 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2016 SON GÜNCELLEME: 10.08.2016 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 3 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ Ek Kontenjan Kesin Kayıt Kılavuzu 2016 SON GÜNCELLEME: 23.08.2016/15:30 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS KESİN KAYIT KILAVUZU Son Güncelleme: 11.09.2015 / 15:00 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2014 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 2 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ... 3 D. AKADEMİK TAKVİMİ...

Detaylı

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi 2014-2015 Eğitim-Öğretim Dönemi Kayıt Bilgileri 1 Eylül 2014 1. KESİN KAYIT HAKKINDA GENEL BİLGİLER Üniversitemizde 2014 2015 eğitim-öğretim yılı kesin kayıtları,

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARIYA DAYALI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARIYA DAYALI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI BAŞARIYA DAYALI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yandal ile Kurumlararası

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2013 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 2 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ... 3 D. AKADEMİK TAKVİMİ...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ Ek Kontenjan Kesin Kayıt Kılavuzu 2017 SON GÜNCELLEME: 13.09.2017 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS Kesin Kayıt Kılavuzu 2016 Son Güncelleme: 17.10.2016 / 14:00 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS 2013 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 2 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ... 2 D. AKADEMİK TAKVİMİ...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KESİN KAYIT KILAVUZU Son Güncelleme: 07.08.2015 İÇİNDEKİLER A. SONUÇLARIN ÖĞRENİLMESİ... 2 B. KAYIT YERLERİ VE

Detaylı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı T.C. ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Kurum içi ve Kurumlar arası Yatay Geçiş Başvuruları BAŞVURU TARİHLERİ Başvuru Tarihi Değerlendirme

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ SON GÜNCELLEME: 24.08. / 11:30 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 2 C. ÖĞRENİM ÜCRETLERİ...

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS Ek Yerleştirme Kesin Kayıt Kılavuzu 2018 SON GÜNCELLEME: 30.10.2018 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER...

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS Kesin Kayıt Kılavuzu 2017 Son Güncelleme: 03.10.2017 / 10:00 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS Kesin Kayıt Kılavuzu 2018 SON GÜNCELLEME: 21.09.2018 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ 2018 SON GÜNCELLEME: 27.08.2018 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ... 3 C.

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ KESİN KAYIT KILAVUZU Son Güncelleme: 27.07.2018/ 10:00 İÇİNDEKİLER A. SONUÇLARIN ÖĞRENİLMESİ...

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU Ek kontenjan ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime

Detaylı

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (Öğrenci İşleri Birimi) Hizmetin Tamamlanma Süresi

KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU (Öğrenci İşleri Birimi) Hizmetin Tamamlanma Süresi Sıra No Hizmetin Adı Belge Hazırlama Başvuruda İstenen Belgeler Hizmetin Tamamlanma Süresi 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, İlgili makama yazısının verilmesi 1- Öğrenci Kimliği 1 gün 2 Yeniden Kimlik Belgesi

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2012-2013 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın

Detaylı

3-Diploma programlarına yatay geçiş yerleştirme işlemleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek yüksekokulu Yönetim Kurulu Kararı üzerine yapılır.

3-Diploma programlarına yatay geçiş yerleştirme işlemleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek yüksekokulu Yönetim Kurulu Kararı üzerine yapılır. Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokullarına; Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ Ek Kontenjan Kesin Kayıt Kılavuzu 2018 SON GÜNCELLEME: 26.09.2018 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B.

Detaylı

2. -Kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2. -Kayıt yaptırmak isteyen adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz. Sevgili öğrencimiz; 2015-ÖSYS Ek yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanmış bulunmaktasınız. Öğrenim hayatınızın en önemli aşamalarından biri olan yüksek öğrenim için Üniversitemizi

Detaylı

Iğdır Üniversitesini zor ve meşakkatli bir sınav maratonunu geride bırakarak kazandınız. Öncelikle sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ederim.

Iğdır Üniversitesini zor ve meşakkatli bir sınav maratonunu geride bırakarak kazandınız. Öncelikle sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ederim. ÖN KAYIT İŞLEMLERİ Değerli Öğrencilerim; Iğdır Üniversitesini zor ve meşakkatli bir sınav maratonunu geride bırakarak kazandınız. Öncelikle sizleri başarılarınızdan dolayı tebrik ederim. Doğunun Parlayan

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Evrak Tarih ve Sayısı: 09/01/2015-918 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı *BEKRFTRB* Sayı :94999046/310.99/ Konu :Erasmus+ Sınavı İlan Materyalleri EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

Detaylı

Yeni Öğrenciler için. Kayıt Rehberi. Üniversitemize Hoş Geldiniz!

Yeni Öğrenciler için. Kayıt Rehberi. Üniversitemize Hoş Geldiniz! Yeni Öğrenciler için Kayıt Rehberi Üniversitemize Hoş Geldiniz! İçindekiler Kesin kayıt için gerekli belgeler Kayıt yerleri ve kayıt tarihleri Yurt Bilgileri Önemli Linkler Değer Üreten Üniversite Düzce

Detaylı

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ / TEZSİZ YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJAN İLANI Üniversitemiz 2013 2014 Eğitim Öğretim

Detaylı

YATAY GEÇİŞ. (c) Öğrenci, kayıtlı bulunduğu programda almış olduğu bütün derslerden başarılı olmalıdır.

YATAY GEÇİŞ. (c) Öğrenci, kayıtlı bulunduğu programda almış olduğu bütün derslerden başarılı olmalıdır. YATAY GEÇİŞ A- Doğuş Üniversitesi Programlar Arası Yatay Geçiş DOÜ diploma programları arasındaki yatay geçiş başvurularında sağlanması gereken asgari koşullar aşağıda belirtilmiştir: a) Öğrenci, DOÜ deki

Detaylı

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN BİNALİ YILDIRIM ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ ÖN LİSANS LİSANS YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ EK YERLEŞTİRME 2018 SON GÜNCELLEME: 27.08.2018 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ

Detaylı

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato

T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato Evrak Tarih ve Sayısı: 15/12/2017-E.54116 T.C. SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Senato *BEAC458Y7* Sayı :45571424/010.04/ Konu :592/11 SAÜ. Serbest Dolaşım (Free Mover) Yönergesi HUKUK FAKÜLTESİ DEKANLIĞINA

Detaylı

* Kontenjan açık kaldığı takdirde, 07 Ekim 2010 tarihinde yedek ilanı yapılıp, 08 Ekim 2010 tarihlerinde yedek adayların kayıtları yapılacaktır.

* Kontenjan açık kaldığı takdirde, 07 Ekim 2010 tarihinde yedek ilanı yapılıp, 08 Ekim 2010 tarihlerinde yedek adayların kayıtları yapılacaktır. DUYURU Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelerin Eğitim Fakültesi dışındaki Fakültelerinden, mezun olanlar için 2010-2011 Eğitim-Öğretim Yılında Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı açılacaktır.

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI EK KONTENJAN KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal

Detaylı

2016-2017 www.bilecik.edu.tr Genel Bilgiler Üniversitemiz, 104.057 m 2 kapalı alan, 24.212 m 2 açık alanda spor tesisleri olmak üzere toplam 741.248 m 2 kampüs alanına sahiptir. 485 Akademik Personelimizle

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI KAYIT KILAVUZU a) ÖSYM sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: b) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın

Detaylı

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ

ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ ANADOLU DA BİR DÜNYA ÜNİVERSİTESİ HOŞGELDİNİZ DGS KESİN KAYIT KILAVUZU Son Güncelleme: 09.11.2015 / 10:00 İÇİNDEKİLER A. KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER... 2 B. KAYIT YERLERİ VE TARİHLERİ...

Detaylı

Düzce Üniversitesi ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. (Üniversitemize hoş geldiniz!)

Düzce Üniversitesi ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. (Üniversitemize hoş geldiniz!) Düzce Üniversitesi ni tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz. (Üniversitemize hoş geldiniz!) Kayıt Çeşitleri : 1) Elektronik Kayıt (EKayıt) : Elektronik kayıt (EKayıt) zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır. İsteyen

Detaylı

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM AKSARAY ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE Amaç ve Kapsam MADDE 1 BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Bu Yönergenin amacı,

Detaylı

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ TOROS ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Yatay Geçişler -Dayanak Madde 1- Toros Üniversitesi nde kurum içi ve kurumlar arası yatay geçişler "Yüksek Öğretim Kurumlarında Önlisans

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 03/12/2015 tarihli ve 15 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YATAŞ GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YATAŞ GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ YATAŞ GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi

Detaylı

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ YÜZÜNCÜ YIL ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ Amaç Madde 1- (1) Bu yönergenin amacı, başka Yükseköğretim Kurumlarındaki önlisans ve Lisans düzeyindeki öğrencilerin Yüzüncü

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ENTEGRE YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ENGELLİLER ENTEGRE YÜKSEKOKULU HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI MERKEZİ İDARE Ön Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre EEYO'ya başvurma hakkı kazanan ve başvuru koşullarını sağlayıp, başvuru yapan öğrencinin ön kaydının yapılması Anadolu Üniversitesi Eğitim Aday Özgeçmiş

Detaylı

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans

KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans KAFKAS ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2014-2015 GÜZ YARIYILI KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU ESASLARI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal

Detaylı

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM

YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNETMELİĞİ Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar BİRİNCİ BÖLÜM Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönetmeliğin amacı, Yakın Doğu Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına yatay geçiş

Detaylı

Kayıt Rehberi Üniversitemize Hoş Geldiniz!

Kayıt Rehberi Üniversitemize Hoş Geldiniz! Yeni Öğrenciler için Kayıt Rehberi Üniversitemize Hoş Geldiniz! İçindekiler Kesin kayıt için gerekli belgeler Kayıt yerleri ve kayıt tarihleri Yurt Bilgileri Önemli Linkler Üniversitemize Hoş Geldiniz!

Detaylı

EK YERLEŞTİRME DUYURUSU

EK YERLEŞTİRME DUYURUSU EK YERLEŞTİRME DUYURUSU 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI YGS VE LYS SONUCUNA GÖRE ÜNİVERSİTEMİZE EK YERLEŞTİRME İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİN KAYITLARIYLA İLGİLİ DUYURU!!! Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih

Detaylı

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri

Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına Başvuru, Yerleştirme ve Kayıt İşlemleri KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR VE KONTENJANLARA İLİŞKİN UYGULAMA

Detaylı

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C. KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ ALES Puan Türü Özel Öğrenci (Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezsiz Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Tezli Yüksek Lisans) Yatay Geçiş (Doktora) Doktora Yüksek Lisans (Tezsiz II.Öğretim) Yüksek Lisans (Tezsiz) Yüksek

Detaylı

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ KESİN KAYIT BİLGİLERİ

LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ KESİN KAYIT BİLGİLERİ LOKMAN HEKİM ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 KESİN KAYIT BİLGİLERİ Lokman Hekim Üniversitesi ne Ön Lisans ve Lisans Öğrencilerinin Kesin kayıt işlemleri, 3 7 Eylül 2018 tarihleri arasında, sabah veya öğleden sonra

Detaylı

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ

AKADEMİK TAKVİM GÜZ DÖNEMİ AKADEMİK TAKVİMİ 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı Kapsamında Akademik Takvim, Açılacak Programlar, Alanlar, Kontenjanlar ve Derslere İlişkin Uygulama Esasları Anadolu Üniversitesi

Detaylı

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz.

5. İstenen tüm belgeleri, kayıt görevlilerine teslim etmek üzere, üzerine adınızı yazdığınız boş Mütevelli zarfa yerleştiriniz. 2015-2016 ÖĞRETİM YILI ÜNİVERSİTEMİZE YERLEŞEN ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYOR, İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ KAYIT GÜNLERİNDE EMİNÖNÜ YERLEŞKEMİZE BEKLİYORUZ... İSTANBUL TİCARET ÜNİVERSİTESİ 2015 2016 ÖĞRETİM

Detaylı

Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz.

Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Sayın Öğrencimiz; Üniversitemizi tercih ettiğiniz için teşekkür eder, başarınızdan dolayı sizleri kutlar, öğrenim hayatınızda başarılar dileriz. Kesin kayıt sırasında ve sonrasında sizlere yardımcı olacak

Detaylı

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN

T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN T.C. ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ NDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına

Detaylı

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018

İngilizce Yeterlik Sınavı Ağustos Başvuruların Değerlendirilmesi Eylül Sonuçların İlanı 11 Eylül 2018 İSTANBUL MEDENİYET ÜNİVERSİTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ İLANI Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle

Detaylı

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ 2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU DUYURUSU Yükseköğretim Kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş,

Detaylı

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHARYARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJAN İLANI Üniversitemiz, 2014 2015 Eğitim Öğretim

Detaylı

Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayınız.

Ön kayıt formunu doldurmak için tıklayınız. BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2013-2014 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER: a) DGS sınav sonuç belgesinin internet çıktısı, b) Adayın mezun olduğu yükseköğretim kurumundan aldığı

Detaylı

Sevgili öğrencimiz; KAYIT İŞLEMLERİ 1.Kayıt Tarihleri: 2. Elektronik Kayıt (e-kayıt): 4. Şahsen Kayıtlar:

Sevgili öğrencimiz; KAYIT İŞLEMLERİ 1.Kayıt Tarihleri: 2. Elektronik Kayıt (e-kayıt): 4. Şahsen Kayıtlar: Sevgili öğrencimiz; 2015-ÖSYS yerleştirme sonuçlarına göre üniversitemize kayıt hakkı kazanmış bulunmaktasınız. Öğrenim hayatınızın en önemli aşamalarından biri olan yüksek öğrenim için Üniversitemizi

Detaylı

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI

SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI SANKO ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ KAYIT İLANI ÖĞRENCİ KONTENJANLARI ALES PUAN TÜRÜ T.C. UYRUKLU YABANCI UYRUKLU YATAY GEÇİŞ TOPLAM REHABİLİTASYON TEZLİ 25 4 4 33 MOLEKÜLER TIP TEZLİ

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 AKADEMİK YILI KAYIT KILAVUZU KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER BARTIN ÜNİVERSİTESİ -2016 AKADEMİK YILI KAYIT KILAVUZU 28 Temmuz- 05 Ağustos tarihleri arasında isteyen öğrenciler E-kayıt (elektronik kayıt) yapabileceklerdir. Elektronik kaydı tercih etmeyen veya zorunlu

Detaylı

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE İSTANBUL ŞİŞLİ MESLEK YÜKSEKOKULU KURUM İÇİ VE KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 - (1) Bu yönergenin amacı; diğer Meslek

Detaylı

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU

ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ EREĞLİ EĞİTİM FAKÜLTESİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI DUYURUSU Kimler Başvurabilir? Yükseköğretim Genel Kurulu nun 25.11.2015

Detaylı

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI

2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Değerli Öğrencilerimiz, 2015-2016 AKADEMİK YILI DGS KAYITLARI Üniversitemizi tercihinizden dolayı sizleri kutluyor, başarılı bir üniversite öğrencisi olmanızı diliyoruz. Üniversiteli olmanın heyecanını

Detaylı

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ T.C. İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç-Kapsam-Dayanak Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, kurum içi, kurumlar arası ve yurt dışından

Detaylı

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI YKS İLE YERLEŞEN ÖĞRENCİLER İÇİN KAYIT KILAVUZU 1 İÇİNDEKİLER 1. KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ BİLGİLER

Detaylı

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU

T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU T.C. KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ KAMU HİZMET STANDARTLARI TABLOSU SIRA NO HİZMETİN ADI 1 Görev Sürelerinin Uzatılması 2 Görevlendirmeler 3 Ders Kayıtları 4 Valilik

Detaylı

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır.

Not: Dikey geçiş ile Üniversitelere kayıt yaptıracak öğrenciler E-kayıt( elektronik kayıt) yapmayacaklardır. Dikey geçiş ek yerleştirme ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, tarihine kadar yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen kayıt (üniversiteye gelerek kayıt) yapacaktır. Bu süre içerisinde kayıt için

Detaylı

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ ÇİFT ANADAL VE YANDAL PROGRAMININ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç Madde 1 (1) Bu yönergenin amacı, İstanbul Kültür Üniversitesi

Detaylı

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE KESİN KAYIT İŞLEMLERİ 2018-2019 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA ÜNİVERSİTEMİZE YENİ KAYIT YAPTIRACAK ADAYLARIN DİKKATİNE Sevgili Adaylar; Aydın Adnan Menderes Üniversitesine Hoşgeldiniz. Kayıt işlemine başlamadan önce duyuruları dikkatle

Detaylı

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1- (1) Bu yönergenin amacı, diğer yükseköğretim diploma programlarına

Detaylı

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN SAKARYA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU

BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU BARTIN ÜNİVERSİTESİ 2015-2016 EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILI DGS KAYIT KILAVUZU Dikey geçiş ile Üniversitemize yerleşen öğrenciler, 14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında yerleştiği akademik birime başvurarak şahsen

Detaylı

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ

T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ T.C KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜ 2013-2014 Eğitim Öğretim yılı Güz Yarıyılı için Anabilim Dallarınca öğrenci alınacak olan programlar, kontenjanlar, adaylarda

Detaylı

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN ŞIRNAK ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal İle Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin

Detaylı

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ

DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ (Üniversitemiz Senatosu nun 24/03/2016 tarihli ve 06 sayılı toplantısında kabul edilmiştir.) Amaç ve kapsam Madde 1- (1) Bu yönerge, kurumlar arası, kurumiçi

Detaylı

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE

HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE HARRAN ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 Bu Yönergenin amacı, önlisans

Detaylı

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI

T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI T.C. İZMİR KÂTİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Üniversitemiz önlisans ve lisans programlarına Yükseköğretim

Detaylı

Üniversitemize kaydınızı yaptırırken karşılaşabileceğiniz her türlü işlemde

Üniversitemize kaydınızı yaptırırken karşılaşabileceğiniz her türlü işlemde T..C.. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ Öğrencii İşllerii Daiire Başkanllıığıı 2013--2014 EĞİİTİİM--ÖĞRETİİM YIILII ÜNİİVERSİİTEMİİZİİ KAZANAN ÖĞRENCİİLERİİN KAYIIT KABUL İİŞLEMLERİİ Üniversitemize kaydınızı

Detaylı

Sonuçların İlan Tarihi 13 Ağustos 2015. Kesin Kayıt Hakkı Kazananlar İçin Yerleştirme Tarihleri 14-19 Ağustos 2015

Sonuçların İlan Tarihi 13 Ağustos 2015. Kesin Kayıt Hakkı Kazananlar İçin Yerleştirme Tarihleri 14-19 Ağustos 2015 T.C. BAYBURT ÜNİVERSİTESİ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARA ALINACAK ÖĞRENCİLERİN BAŞVURU TARİHLERİ, KONTENJANLARI VE KABUL KOŞULLARI İlgili Tarihler Başvuru Tarihi

Detaylı

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü

T.C. NEVŞEHİR HACI BEKTAŞ VELİ ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ MÜDÜRLÜĞÜNDEN Enstitümüz Lisansüstü programlarına 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı için Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri alınacaktır. Öğrenci başvurularına ilişkin,

Detaylı

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ

BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ KURUM İÇİ YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI A- KONTENJAN Bülent Ecevit Üniversitesinin diploma programlarına ait kurum içi yatay geçiş kontenjanları her dönem için http://ogrenci.beun.edu.tr/

Detaylı

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları

T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları T.C. ANKARA ÜNİVERSİTESİ MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ Hizmet Standartları SIRA NO HİZMETİN ADI İSTENEN BELGELER HİZMETİN TAMAMLANMA SÜRESİ (EN GEÇ) ÖĞRENCİ İŞLERİ 1 Öğrenci Belgesi, Transkript, Askerlik Belgesi,

Detaylı

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ HİZMET ENVANTERİ TABLOSU (ÖZEL SEKTÖR VB) BELGELER BAŞVURUDA İSTENEN İLK BAŞVURU MAKAMI EK 2 ) HİZMETİN DAYANAĞI MEVZUATIN ADI 1 302.01 Yeni Kayıt ÖSYS sınav sonuçlarına göre yerleştirilen öğrencinin kaydının yapılması Anadolu Üniversitesi EğitimÖğretim ve Sınav Yönetmeliği, Madde 8 1 Lise

Detaylı

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM

ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS DÜZEYİNDEKİ PROGRAMLAR ARASINDA YATAY GEÇİŞ ESASLARINA İLİŞKİN YÖNERGE BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1)Bu yönergenin amacı,

Detaylı

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ. BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. KİLİS 7 ARALIK ÜNİVERSİTESİ ÖNLİSANS VE LİSANS PROGRAMLARI YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Kilis 7 Aralık Üniversitesi önlisans

Detaylı

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 2016/2016 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU

T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 2016/2016 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU T.C. ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ 2016/2016 GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KILAVUZU İçindekiler 1- Online yatay Geçiş Başvuru İşlemleri (1) 2- Kişisel bilgi giriş ekranı (1) 3- Eğitim gördüğünüz kurum

Detaylı

Programla İlgili Bilgiler

Programla İlgili Bilgiler 2016-2017 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KAFKAS ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM FAKÜLTESİ PEDAGOJİK FORMASYON EĞİTİMİ SERTİFİKA PROGRAMI KAPSAMINDA AKADEMİK TAKVİM, AÇILACAK PROGRAMLAR, ALANLAR, KONTENJANLAR VE DERSLERE İLİŞKİN

Detaylı

İŞ PLANI HARÇLAR,BURSLAR VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

İŞ PLANI HARÇLAR,BURSLAR VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ AYLAR YAZI İŞLERİ VE KAYIT KABUL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ HARÇLAR,BURSLAR VE MALİ İŞLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ VE OTOMASYON ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ OCAK Üniversitemiz Fakülte ve Yüksekokul programlarına Dikey Geçişle

Detaylı

T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM. Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar T.C. İSTANBUL MEDIPOL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç ve Kapsam MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, İstanbul Medipol Üniversitesi önlisans ve lisans

Detaylı

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLARI

HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI VE KONTENJANLARI HAKKARİ ÜNİVERSİTESİ 2014-2015 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU KOŞULLARI VE LARI Yükseköğretim kurumlarında Ön Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Ana Dal,

Detaylı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı

T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Lisansüstü Programlara Öğrenci Alım İlanı T.C ERZİNCAN ÜNİVERSİTESİ Fen Bilimleri Enstitüsü 2017 2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı üstü Programlara Öğrenci Alım İlanı 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Enstitümüzün aşağıda

Detaylı

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM

DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ YÖNERGESİ BİRİNCİ BÖLÜM Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar Amaç MADDE 1 (1) Bu Yönergenin amacı, Dokuz Eylül Üniversitesi önlisans ve lisans programlarına yatay geçiş

Detaylı

T.C. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS / DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI

T.C. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI YÜKSEK LİSANS / DOKTORA BAŞVURU KOŞULLARI T.C. AHİEVRAN ÜNİVERSİTESİ FEN BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 20152016 EĞİTİMÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI / BAŞVURU KOŞULLARI 0 İÇİNDEKİLER 1. Başvuru Tarihi... 1 2. Başvuruda İzlenecek Yol... 1 3. İletişim Bilgileri...

Detaylı

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ UYGULAMA ESASLARI GENEL HÜKÜMLER

T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ UYGULAMA ESASLARI GENEL HÜKÜMLER T.C. KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YATAY GEÇİŞ UYGULAMA ESASLARI GENEL HÜKÜMLER 1- Yatay geçişler eşdeğer düzeyde, isimleri aynı olan veya ilgili yönetim kurulları tarafından içeriklerinin en az % 80 inin aynı

Detaylı

TRABZON ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN

TRABZON ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN TRABZON ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNDEN Karadeniz Teknik Üniversitesi, Yan Dal ve Yaz Dönemi Yönetmeliği uyarınca 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında ve Yan Dal eğitim-öğretimine başvuru şartları, gerekli belgeler,

Detaylı

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI

T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ. 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI T.C. SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ 2015-2016 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI TEZLİ/TEZSİZ YÜKSEK LİSANS ve DOKTORA PROGRAMLARI BAŞVURU KOŞULLARI ve KONTENJAN İLANI Üniversitemiz, 2015 2016 Eğitim Öğretim

Detaylı