FORMÜLÜ: Her bir yavaģ salımlı tablet etkin madde olarak 30 mg gliklazid içerir.

Ebat: px
Şu sayfadan göstermeyi başlat:

Download "FORMÜLÜ: Her bir yavaģ salımlı tablet etkin madde olarak 30 mg gliklazid içerir."

Transkript

1 Betanorm MR 30 mg Tablet FORMÜLÜ: Her bir yavaģ salımlı tablet etkin madde olarak 30 mg gliklazid içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: Betanorm MR 30 mg Tablet, günlük tek doz ile 24 saat boyunca etkin gliklazid plazma konsantrasyonu sağlayacak Ģekilde hazırlanmıģ kontrollü salım tablettir. Farmakodinamik Özellikler: Gliklazid bir endosiklik bağ ile N-içeren heterosiklik halkası ile benzer bileģiklerden ayrılan hipoglisemik bir sülfonilüredir. Gliklazid pankreasın langerhans adacıklarının -hücrelerinden insülin salgılanmasını uyararak kan Ģeker düzeylerini azaltır. Gliklazid, güçlü ekstrapankreatik etkilere de sahiptir. Bu metabolik özelliklerine hemovasküler özellikleri de eģlik etmektedir. Gliklazid tip 2 diyabetiklerde, kan glukoz düzeylerine yanıt olarak oluģan erken faz insülin sekresyonunu artırır ve insülin salımının ikinci fazını düzenler. Gliklazidin periferde insülin duyarlılığını artırdığı gösterilmiģtir. Gliklazid kaslarda glikojen sentezinde, insülinin etkisini potansiyalize eder. Gliklazid hepatik glukoz üretimini azaltarak açlık kan Ģekeri düzeylerini düzeltir. Mikrotrombozları trombosit aktivasyon göstergelerinde (beta-tromboglobulin, tromboksan B2) azalmayla birlikte, platelet agregasyon ve adezyonunu inhibe ederek ve tpa aktivitesindeki artıģ ile birlikte vasküler endotelyum fibrinolitik aktivitesini etkileyerek azaltır. Gliklazidin antioksidan özellik gösterdiği klinik çalıģma ile doğrulanmıģtır. Farmakokinetik özellikler: Betanorm MR 30 mg Tablet, plazma düzeyleri, uygulamadan sonraki 6. ve 12. saatler arasında bir plato oluģturacak Ģekilde düzenli bir artıģ gösterir. Bireyler arası değiģkenlik düģüktür. Emilim: Gliklazid tamamen emilir. Yiyeceklerle birlikte alınması, emilim hızını ve miktarını etkilemez. 120 mg doza dek farmakokinetiği doğrusaldır. Dağılım: Plazma konsantrasyonu verildikten sonraki 6 saate kadar yükselir ve 6-12 saat arasında plato çizer. Dağılım hacmi yaklaģık 30 litredir. Plazma proteinlerine bağlanması yaklaģık olarak %95 dir. Metabolizma: Gliklazid esas olarak karaciğerde metabolize olur. Plazmada aktif metaboliti saptanmamıģtır.

2 Atılım: Gliklazidin eliminasyon yarı ömrü yaklaģık saattir. Esas olarak idrarla atılır; idrarda %1 oranında değiģmemiģ olarak saptanmıģtır. YaĢlı hastalarda farmakokinetik parametrelerde belirgin bir klinik değiģiklik görülmemiģtir. ENDĠKASYONLARI: Tip 2 diyabette, kan glukoz kontrolünde tek baģına diyetin yeterli olmadığı durumlarda, diyetle beraber kullanılmalıdır. KONTRENDĠKASYONLARI: Gliklazid aģağıdaki durumlarda kontrendikedir: - Gliklazid, diğer sülfonilüreler, sulfonamidler veya katkı maddelerinden herhangi birine karģı aģırı duyarlılığı olanlarda - Ġnsüline bağımlı diyabetlerde, juvenil diyabet, diyabetik keto asidoz, diyabetik prekoma - ġiddetli böbrek ya da karaciğer yetmezliği - Mikonazol ile tedavilerde - Hamilelikte - Emzirme döneminde UYARILAR/ÖNLEMLER: Hipoglisemi: Dengesiz veya karbonhidrat değeri düģük olan bir beslenme ile artan hipoglisemi riskine bağlı olarak düzenli karbonhidrat alımı önemlidir. Hipoglisemi genellikle düģük kalorili diyet uygulamalarını takip eden uzun veya ağır egzersizlerde, alkol alımı sonrası veya kombine hipoglisemik ajan uygulamalarında oluģabilmektedir. Sülfonilürelerin kullanımını takiben hipoglisemi oluģabilir. Bazı vakalar Ģiddetli olabilir. Hospitalizasyon ve birkaç gün devam edilen glukoz kullanımı gerekebilir. Hipoglisemik epizod riskinin azaltılması için hastaya göre kullanılacak dozun dikkatle seçilmesi ve hastanın bilgilendirilmesi gerekir. YaĢlı, iyi beslenemeyen veya genel sağlık durumu zayıf ve adrenal yetmezliği veya hipopitüitarizmi olan hastalar antidiyabetik ajanların hipoglisemik etkilerine karģı duyarlıdır. YaĢlı hastalarda ve beta-bloker kullanan kiģilerde hipogliseminin tanınması zor olabilir. Renal ve hepatik yetmezlik: Gliklazid in farmakokinetik ve/veya farmakodinamik özellikleri hepatik yetmezliği veya Ģiddetli renal yetmezliği olan hastalarda değiģebilir. Bu hastalarda oluģan bir hipoglisemik epizod uzun süreli olabilir. Bu nedenle, uygun tedaviye baģlanmalıdır. Laboratuar testleri: Kan glukoz kontrolünün değerlendirilmesinde glikozillenmiģ hemoglobin (HbA 1c ) düzeylerinin ölçülmesi tavsiye edilir. Kan glukozunun izlenmesi de gereklidir. Gebelikte ve Emzirme Döneminde Kullanım: Gebelik döneminde kullanımı: Gebelik kategorisi X dir.

3 Klinik açıdan bakıldığında, gliklazidin gebelik süresinde kullanımı esnasında olası geliģimsel bir bozukluğa ve fetotoksik etkilere yol açtığına dair güncel bir veri yoktur. Emzirme döneminde kullanımı: Gliklazid in insan sütüne geçip geçmediği ve neonatal hipoglisemi riski ile ilgili bir veri olmadığından, bu ilaç ile tedavi sırasında emzirme kontrendikedir. Araç ve makine kullanımına etkisi : Hastalar hipogliseminin semptomları hakkında uyarılmalı ve özellikle tedavinin baģlangıcında araç ve makine kullanırken dikkatli olmalıdırlar. YAN ETKĠLER/ADVERS ETKĠLER: Hipoglisemi : Diğer sülfonilürelerde olduğu gibi, düzensiz bir beslenmede, gliklazid 30 mg MR tedavisi hipoglisemiye neden olabilir. Olası hipoglisemi semptomları: BaĢ ağrısı, Ģiddetli açlık hissi, bulantı, kusma, halsizlik, uyuklama hali, uyku bozuklukları, ajitasyon, agresyon, yetersiz konsantrasyon, uyanıklıkta azalma ve reaksiyonlarda yavaģlama, depresyon, konfüzyon, görme ve konuģma bozuklukları, afazi, tremor, hafif felç, duyusal bozukluklar, baģ dönmesi, güçsüzlük hissi, kiģisel kontrol kaybı, deliryum, konvülziyonlar ve bradikardi dir Semptomlar genellikle karbonhidrat( Ģeker) alımından sonra kaybolur. Ancak, yapay tatlandırıcılar herhangi bir etki göstermez. Eğer bir hipoglisemik epizod Ģiddetli veya uzun olursa, Ģeker alımı ile geçici olarak kontrol edilse bile acil tıbbi tedavi veya hospitalizasyon gerektirir. Gastrointestinal rahatsızlıklar: Abdominal ağrı, bulantı, kusma, dispepsi, diyare ve konstipasyon bildirilmiģtir. Bu advers etkiler gliklazid in kahvaltı ile birlikte alınmasıyla önlenebilir. Nadir olarak aģağıdaki advers etkiler bildirilmiģtir: Deri ve subkutan doku bozuklukları: Döküntü, kaģıntı, ürtiker, eritem ve makülopapüler döküntüler. Kan ve lenfatik sistem bozuklukları: Anemi, lökopeni, trombositopeni ve granülositopeni. Hepatik ve safraya bağlı bozukluklar: Hepatik enzim düzeylerinde artıģ ( AST, ALT, alkalin fosfataz), hepatit (izole raporlar). Kolestatik sarılık görülürse tedavi kesilmelidir. Bu semptomlar genellikle tedavinin kesilmesinden sonra ortadan kalkar. Göz bozuklukları: Kan glukoz düzeylerindeki değiģikliklere bağlı olarak özellikle tedavinin baģlangıcında geçici görsel rahatsızlıklar oluģabilir. BEKLENMEYEN BĠR ETKĠ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA DANIġINIZ.

4 ĠLAÇ ETKĠLEġĠMLERĠ: Sülfonilüreler ile birlikte kullanımları halinde aģağıdaki ürünler hipoglisemi riskini artırabilir: Mikonazol ile kombinasyon kontrendikedir. Fenilbutazon, alkol ile kombinasyon tavsiye edilmez. Alkol veya alkol içeren ilaç alınımından kaçınılmalıdır. Diğer antidiyabetik ajanlar (insülin, akarboz, biguanidler), beta-blokerler, flukonazol, anjiyotensin dönüģtürücü enzim inhibitörleri (kaptopril, enalapril), H 2 -reseptör antagonistleri, monoamin oksidaz inhibitörleri, sulfonamidler ve nonsteroid antienflamatuar ajanlar dikkatli kullanım gerektiren kombinasyonlardır. Sulfonilüreler ile birlikte kullanımları halinde aģağıdaki kan glukoz düzeylerinde bir artıģa neden olabilir: Danazol ile kombinasyon tavsiye edilmez. Klorpromazin, glukokortikoidler, projestojenler, ritodrin, salbutamol ve terbutalin dikkatli kullanım gerektiren kombinasyonlardır. Antikoagülan tedavisi (Varfarin) Sulfonilüreler, Varfarin gibi bir antikoagülan ajanla birlikte kullanıldıklarında antikoagülasyonu potansiyalize edebilirler. Antikoagülan dozunun ayarlanması gerekebilir. KULLANIM ġeklġ ve DOZU: Günlük doz mg arasında değiģebilir. Ġlacın kahvaltı sırasında alınması önerilir. Ġlaç alınması unutulduğunda, sonraki gün doz artırılmasına gerek yoktur. Günlük tek doz olarak alınan gliklazidin HbA1c izlenmesinde, kan Ģeker düzeylerinde uzun vadede etkili bir kontrol sağladığı görülmüģtür. Biguanidler, alfa glukozidaz inhibitörleri, glitazonlar ve insülin ile güvenle kombine edilebilir. Tüm hipoglisemik ajanlar gibi, doz ayarlaması hastanın bireysel cevabına göre yapılmalıdır. Başlangıç dozu: Önerilen baģlangıç dozu, yaģlı hastalarda dahil olmak üzere (>65 yaģ) günlük 30mg dır. Doz ayarlaması: Doz ayarlaması 30mg lık basamaklar halinde aģamalı olarak, kan Ģeker düzeylerindeki yanıtlara göre yapılır. Her doz artırımı arasında en az iki haftalık bir süre olmalıdır. Günlük olarak alınan tek doz kan Ģeker kontrollerinin sağlanmasında etkilidir. Günde 1 kez alınmak koģulu ile 2, 3 veya 4 tablete kadar çıkabilir. Önerilen maksimum doz günde 120 mg dır. Uygulama metodu: Daha önce tedavi görmemiģ hastaların 30mg ile tedaviye baģlaması önerilir ve tedavinin faydası açısından gerekli doz ayarlaması ile uygun doza ulaģılır.

5 Günlük alınan 1 ila 4 tablet arası dozlarda Betanorm MR 30 mg Tablet yerine, Betanorm 80 mg tablet ile tedavi yapılabilir. Betanorm MR 30 mg Tablet, herhangi bir geçiģ ve bekleme süresine gerek kalmadan diğer bir antidiyabetik tedavi ile yer değiģtirebilir. Eğer bir hasta uzatılmıģ yarı ömürlü hipoglisemik sulfonilüre kullanmakta ise (klorpropamid gibi), daha önceki tedavinin olası etkilerinden dolayı, oluģabilecek hipoglisemi riskini önlemek amacı ile (1-2 hafta) gözlem altında tutulmalıdır. YaĢlılarda doz ayarlamasına gerek yoktur. Böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılması önerilmekle birlikte, doz ayarlamasına gerek yoktur. Tabletler kesinlikle bölünmeden ve çiğnenmeden kullanılmalıdır. DOZ AġIMI ve TEDAVĠSĠ: Sulfonilürelerin doz aģımı durumunda hipoglisemi oluģabilir. Hafif semptomlar karbonhidrat alınması ile düzeltilir, doz ayarlaması ve/veya diyet değiģikliği yapılır. Koma, havale veya diğer nörolojik belirtiler ile birlikte seyreden Ģiddetli hipoglisemik reaksiyonlar, acil tıbbi müdahale ve hastaneye yatırılmayı gerektirir. ġüpheli ya da teģhis edilmiģ hipoglisemik koma mevcut ise, hastaya derhal I.V. enjeksiyon ile 50ml %20 ya da % 30 luk glukoz solüsyonu uygulanır. Bu uygulamayı takiben kan glukoz düzeyini 1g/L de tutacak daha sulandırılmıģ % 10 luk glukoz solüsyon infüzyonu uygulanır. En az 48 saat boyunca hasta sıkı gözlem altında tutulur ve doktor daha sonraki müdahaleler için hastanın mevcut durumuna göre karar verir. Hepatik hastalığı olan hastalarda gliklazidin plazma klirensi uzayabilir. Gliklazidin proteinlere bağlanma oranı yüksek olduğundan diyaliz bu hastalarda yararlı olmaz. SAKLAMA KOġULLARI: 25 C nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız. Çocukların göremeyeceği, eriģemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız. Kuru yerde saklayınız. TĠCARĠ TAKDĠM ġeklġ ve AMBALAJ ĠÇERĠĞĠ: Betanorm MR 30 mg tablet, 30, 60 tabletlik PVC/Al blister ambalajlarda DĠĞER FARMASÖTĠK DOZAJ ve ġekġllerġ: Betanorm 80mg tablet (20, 60, 100 tablet) ÜRETĠM YERĠ VE RUHSAT SAHĠBĠ: ALĠ RAĠF ĠLAÇ SAN. A.ġ. Ġkitelli Organize San.Bölgesi Haseyad II.Kısım No:228 Ġkitelli-Ġst RUHSAT TARĠH ve NO.: /97

6 Reçeteli Satılır.

KULLANMA TALİMATI. Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız.

KULLANMA TALİMATI. Bu talimatta yazılanlara aynen uyunuz. İlaç hakkında size önerilen dozun dışında yüksek veya düşük doz kullanmayınız. KULLANMA TALİMATI DİAMİCRON 80 mg Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her draje 80 mg Gliklazid içermektedir. Yardımcı maddeler: 45 mg laktoz, mısır nişastası, kurutulmuş nişasta macunu, talk, magnezyum

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji: YALNIZCA YETİŞKİNLERDE KULLANILIR. Diğer tüm hipoglisemik ajanlarda olduğu gibi, doz ayarlaması hastanın bireysel

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji: YALNIZCA YETİŞKİNLERDE KULLANILIR. Diğer tüm hipoglisemik ajanlarda olduğu gibi, doz ayarlaması hastanın bireysel 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON 80 mg Tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Gliklazid 80 mg Yardımcı maddeler: Laktoz 45 mg Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI DİAKLAZİD 30 mg MR Tablet

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI DİAKLAZİD 30 mg MR Tablet KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBI ÜRÜNÜN ADI DİAKLAZİD 30 mg MR Tablet 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Gliklazid: 30 mg Yardımcı maddeler: Mannitol: 44.80 mg Disodyum fosfat susuz: 29.20

Detaylı

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet

VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet VĠVAFEKS 120 mg Film Tablet FORMÜLÜ Her bir film tablet; 120 mg feksofenadin hidroklorür ve boyar madde olarak ; titanyum dioksit, kırmızı demir oksit ve sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

Casodex 50 mg Film Tablet

Casodex 50 mg Film Tablet 1 Casodex 50 mg Film Tablet Formül Her bir tablet 50 mg bikalutamid (INN) etken madde ve yardımcı maddeler laktoz, sodyum niģasta glikolat, polividon,magnezyum stearat, metil hidroksi propil selüloz, polietilen

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON MR 60 mg değiştirilmiş salımlı bölünebilir tablet.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON MR 60 mg değiştirilmiş salımlı bölünebilir tablet. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON MR 60 mg değiştirilmiş salımlı bölünebilir tablet. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Gliklazid...60 mg Yardımcı maddeler: Laktoz Monohidrat...71.36

Detaylı

DIAMICRON KISA ÜRÜN BİLGİLERİ

DIAMICRON KISA ÜRÜN BİLGİLERİ DIAMICRON KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. TIBBİ FARMASÖTİK ÜRÜNÜN ADI: DIAMICRON 80 mg, çentikli tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF TERKİBİ Gliclazide 80 mg / tablet 160 mg çentikli bir tablet için 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MELLİDYS MR 30 mg modifiye salım tablet

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MELLİDYS MR 30 mg modifiye salım tablet KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI MELLİDYS MR 30 mg modifiye salım tablet 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Gliklazid 30 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için bakınız

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON 80 mg tablet. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Gliklazid...

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON 80 mg tablet. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Gliklazid... 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON 80 mg tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Gliklazid...80 mg Yardımcı maddeler: Laktoz...45 mg Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız.

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: Günlük doz, kahvaltıda tek seferde alınacak 1-4 tablet, yani mg arasında değişebilir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: Günlük doz, kahvaltıda tek seferde alınacak 1-4 tablet, yani mg arasında değişebilir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON MR 30 mg tablet 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Gliklazid:...30 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için 6.1 e bakınız. 3. FARMASÖTİK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON MR 60 mg değiştirilmiş salımlı bölünebilir tablet.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON MR 60 mg değiştirilmiş salımlı bölünebilir tablet. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON MR 60 mg değiştirilmiş salımlı bölünebilir tablet. 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Gliklazid...60 mg Yardımcı maddeler: Laktoz Monohidrat...71.36

Detaylı

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul

EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul EVİCAP 100 mg/2 ml I.M Enjektabl Solüsyon içeren Ampul FORMÜLÜ Beher ampulde steril ve apirojen olarak; dl-alfa Tokoferil asetat (100 I.U) 100.0 mg Soya yağı k.m. 2.0 ml bulunur. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GLUMİKRON tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. GLUMİKRON tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI GLUMİKRON tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette bu tabletlerin etkin maddesi olan, 80 mg gliklazid bulunur. Yardımcı maddeler: Laktoz, polivinil pirolidon, kolloidal silikon

Detaylı

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı).

Sağlıklı gönüllülerde plazma konsantrasyonu grafiğinden hesaplanmış nispi dağılım hacmi 0.32 L/kg dır ( i.v. dozu, 0.4 mg/ kg vücut ağırlığı). Glucobay 100 Tablet Akarboz Formülü : 1 tablet Glucobay 100, 100 mg akarboz içerir. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikler: Glucobay ın aktif maddesi olan akarboz bir alfa - glukozidaz inhibitörüdür.

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. GLUMĐKRON tablet 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM

KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI. GLUMĐKRON tablet 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI GLUMĐKRON tablet KISA ÜRÜN BĐLGĐSĐ 2. KALĐTATĐF VE KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin Madde: Her tablet 80 mg gliklazid içermektedir. Yardımcı Maddeler: Laktoz (60.0 mg) içermektedir.

Detaylı

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant)

Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 1 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) 2 Prospektüs 3 Zoladex LA 10.8 mg Depot (Subkütan Implant) Steril,apirojen Formülü Beher Zoladex LA Subkütan implant, enjektör içinde, uygulamaya hazır, beyaz

Detaylı

KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI DĐAMĐCRON MR 30 mg Tablet

KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ. 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI DĐAMĐCRON MR 30 mg Tablet 1. BEŞERĐ TIBBĐ ÜRÜNÜN ADI DĐAMĐCRON MR 30 mg Tablet KISA ÜRÜN BĐLGĐLERĐ 2. KALĐTATĐF ve KANTĐTATĐF BĐLEŞĐM Etkin madde: Gliklazid 30 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için bakınız 6.1. 3. FARMASÖTĐK

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: Günlük doz, kahvaltıda tek seferde alınacak 1-4 tablet, yani mg arasında değişebilir.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. Pozoloji/ uygulama sıklığı ve süresi: Günlük doz, kahvaltıda tek seferde alınacak 1-4 tablet, yani mg arasında değişebilir. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DİAMİCRON MR 30 mg değiştirilmiş salımlı tablet 2. KALİTATİF ve KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Gliklazid:...30 mg Yardımcı maddeler: Yardımcı maddeler için

Detaylı

0.5 mg Tablet. NovoNorm. Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti. NovoNorm 0.5 mg Tablet. Formülü Her bir tablet: Repaglinide... 0.5 mg içerir.

0.5 mg Tablet. NovoNorm. Novo Nordisk Sağlık Ürünleri Tic. Ltd. Şti. NovoNorm 0.5 mg Tablet. Formülü Her bir tablet: Repaglinide... 0.5 mg içerir. NovoNorm 0.5 mg Tablet Formülü Her bir tablet: Repaglinide... 0.5 mg içerir. Farmakolojik özellikleri Farmakodinamik özellikleri: Repaglinide, yeni bir kısa etki süreli oral salgılattırıcıdır. Repaglinide,

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI İNSUFOR 500 mg Film Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Metformin hidroklorür 500 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR İNSUFOR, tip 2 diabetes mellitus tedavisinde, özellikle fazla kilolu

Detaylı

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin

PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin PENTASA 500 mg UzatılmıĢ Salımlı Tablet Mesalazin FORMÜLÜ Bir uzatılmış salımlı tablet, etkin madde olarak 500 mg mesalazin içerir. Yardımcı maddeler: povidon, etilselüloz, magnezyum stearat, talk ve mikrokristalin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. Cabral Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Cabral Ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampul (3 ml), 800 mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum hidroksit, deiyonize su Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 2. DİAMİCRON MR ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

KULLANMA TALİMATI. 2. DİAMİCRON MR ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler KULLANMA TALİMATI DİAMİCRON MR 60 mg değiştirilmiş salımlı bölünebilir tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 60 mg Gliklazid. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, Maltodekstrin, Hipromelloz, Magnezyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI MELLİDYS MR

KULLANMA TALİMATI MELLİDYS MR KULLANMA TALİMATI MELLİDYS MR 30 mg modifiye salım tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 30 mg gliklazid içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, polivinilpirolidon, hidroksipropilmetil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİAMİCRON 80 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİAMİCRON 80 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI DİAMİCRON 80 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her tablet 80 mg Gliklazid içermektedir. Yardımcı maddeler: Laktoz, mısır nişastası, kurutulmuş nişasta macunu, talk, magnezyum

Detaylı

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır.

Ġbuprofen oral uygulamadan sonra hızla absorbe olur ve uygulamadan sonra 1-2 saat içinde doruk plazma konsantrasyonuna ulaģır. FORMÜLÜ : Beher SUPRAFEN draje : 400 mg ibuprofen, tatlandırıcı olarak Ģeker ve boyar madde olarak pink anstead ihtiva eder. Farmakolojik Özellikleri Farmakodinamik özellikleri SUPRAFEN in etken maddesi

Detaylı

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir.

: Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. VERTİN 16 mg Tablet Ağızdan alınır Etkin madde Yardımcı maddeler : Her bir tablette, 16 mg betahistin dihidroklorür içerir. : Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit monohidrat, susuz kolloidal

Detaylı

FORMÜLÜ: Her tablet etkin madde olarak; 1000 mg metformin hidroklorür içerir.

FORMÜLÜ: Her tablet etkin madde olarak; 1000 mg metformin hidroklorür içerir. FORMÜLÜ: Her tablet etkin madde olarak; 1000 mg metformin hidroklorür içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ : Farmakodinamik Özellikler: Metformin, tip 2 diyabet hastalarında bazal ve post prandiyal plazma

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI VENDİOS 600 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her VENDİOS tablet 600 mg diosmin içermektedir. Yardımcı maddeler: Her VENDİOS tablet povidon, mikrokristalin selüloz, mısır nişastası

Detaylı

Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır.

Diklofenak sodyum düģük ph`lardaki mide sıvısında çözünmeyen ama yüksek ph`lardaki duodenumda hemen dağılan bir kaplama ile kaplanmıģtır. DİFENAK 100 mg 30 Tablet Romatoid artrit, dejeneratif eklem hastalığı dahil olmak üzere ciddi osteoartrit vakaları, ankilozan spondilit, lumbalji, tendinit, tendosinovit, bursit ve diğer romatoid hastalıklar;

Detaylı

KULLANMA TALİMATI DIAMICRON MR

KULLANMA TALİMATI DIAMICRON MR KULLANMA TALİMATI DIAMICRON MR 60 mg değiştirilmiş salımlı bölünebilir tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 60 mg Gliklazid. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, Maltodekstrin, Hipromelloz, Magnezyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup. Ağızdan alınır. BUTAMCOD 7.5 mg/ 5ml Şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 7.5 mg Butamirat sitrat Yardımcı maddeler: Sorbitol % 70, sakarin sodyum, benzoik asit, etanol, vanilin, sükroz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 2. DİAKLAZİD MR ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

KULLANMA TALİMATI. 2. DİAKLAZİD MR ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler KULLANMA TALİMATI DİAKLAZİD 30 mg MR Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 30 mg Gliklazid Yardımcı maddeler : Mannitol, Stearik asit, Karnauba mumu, Disodyum fosfat susuz, Hipromelloz Tip K4 MCR (Hidroksi

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI GLUMĐKRON tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablet 80 mg gliklazid içermektedir. Yardımcı maddeler: Laktoz, polivinil pirolidon, kolloidal silikon dioksit, mikrokristalin selüloz

Detaylı

Euthyrox 50 µg Tablet. FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir.

Euthyrox 50 µg Tablet. FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir. Euthyrox 50 µg Tablet FORMÜLÜ: Her bir tablet 50 µg levotiroksin sodyum içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik özellikler Tiroid hormonları, vücutta bütün hücrelerin özellikle sinir sistemi hücrelerinin

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİFOR PLUS 30 mg/500 mg değiştirilmiş salımlı tablet

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİFOR PLUS 30 mg/500 mg değiştirilmiş salımlı tablet KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI GLİFOR PLUS 30 mg/500 mg değiştirilmiş salımlı tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Bir değiştirilmiş salımlı tablet 500 mg metformin hidroklorüre

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİAFORMİN 850 mg Film Tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİAFORMİN 850 mg Film Tablet Ağızdan alınır. DİAFORMİN 850 mg Film Tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her film tablet 850 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: PVP K30, Avicel ph 102, Magnezyum stearat, Opadry, Etil

Detaylı

DĠAGLĠN 3 mg TABLET. FORMÜLÜ Her bir tablet 3 mg glimepirid ve boyar madde olarak sarı demir oksit içerir.

DĠAGLĠN 3 mg TABLET. FORMÜLÜ Her bir tablet 3 mg glimepirid ve boyar madde olarak sarı demir oksit içerir. DĠAGLĠN 3 mg TABLET FORMÜLÜ Her bir tablet 3 mg glimepirid ve boyar madde olarak sarı demir oksit içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik özellikleri Glimepiridin kan şekerini düşürmedeki primer

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI LAVENİL 30 mg/5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: 5 ml de 30 mg levodropropizin bulunur. Yardımcı maddeler: Sukroz, gliserin, metil paraben (E218), propil paraben (E216), kahve aroması,

Detaylı

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET

PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET PROSTERİT 5 mg FİLM TABLET FORMÜLÜ Beher film tablet 5 mg finasterid ihtiva eder. Boyar maddeler: Sarı demir oksit, titanyum dioksit, indigo karmin aluminyum lake içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik

Detaylı

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ:

30 mg Tablet. FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: GLĐFĐX 30 mg Tablet FORMÜLÜ: Her tablette; Pioglitazon HCl 33.4 mg (30 mg Pioglitazona eşdeğer). FARMAKOLOJĐK ÖZELLĐKLERĐ: Farmakodinamik özellikler: Pioglitazon tiazolidindion grubu antidiyabetik bir

Detaylı

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet

SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet SERALĠN 50 mg Çentikli Film Tablet FORMÜLÜ Her çentikli film tablette, 50 mg sertraline eşdeğer miktarda sertralin HCI bulunur. Boyar madde: Titanyum dioksit (E 171). FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir.

KULLANMA TALİMATI. ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. KULLANMA TALİMATI ROBİSİD 500 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Bir film kaplı tablet 500 mg sodyum fusidat içerir. Yardımcı maddeler: DL-alfa tokoferol, mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DUODIA 80 mg/500 mg tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde(ler):

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DUODIA 80 mg/500 mg tablet. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde(ler): KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DUODIA 80 mg/500 mg tablet 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde(ler): Gliklazid 80 mg Metformin hidroklorür 500 mg Yardımcı madde(ler): Yardımcı maddeler

Detaylı

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır.

Tabletler çiğnenmeden yeterli miktarda sıvı, örneğin bir bardak su ile yutulmalıdır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI DEBRİDAT tablet 100 mg 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir tablet 100 mg Trimebutin Maleat içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat

Detaylı

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ:

FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: TRĠZOL 50 mg Kapsül FORMÜLÜ: Beher kapsülde 50 mg Flukonazol vardır. Kapsül: Titandioksit, Ġndigo carmine, Jelatin. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ: Farmakodinamik Özellikleri: Flukonazol, triazol sınıfı bir

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ZİNCOPLEX 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Gliserin, sorbitol, esans olarak raspberry

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİOAK 5 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet, 5 mg biotin (Vitamin H) içerir. Yardımcı madde(ler): Laktoz anhidr, mikrokristalin selüloz, krospovidon, povidon K-30 ve

Detaylı

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GRİZİNC 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat bulunur. Yardımcı maddeler: Şeker (sükroz), gliserin, nipajin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI VENORUTON FORTE 500 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her bir tablet 500 mg okserutin içerir. Yardımcı maddeler: Makrogol, magnezyum stearat Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI ZĐNCOBEST 15 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 15 mg çinkoya eşdeğer 66 mg çinko sülfat heptahidrat Yardımcı maddeler: Metil paraben sodyum, sükroz, portakal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİAVOG 0.3 mg efervesan tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİAVOG 0.3 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI DİAVOG 0.3 mg efervesan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir efervesan tablet 0.3 mg vogliboz içerir. Yardımcı madde(ler): Sitrik asit anyhdrus (powder), potasyum hidrojen karbonat,

Detaylı

Glucophage 850 mg Film Tablet

Glucophage 850 mg Film Tablet Glucophage 850 mg Film Tablet FORMÜLÜ Bir film tablet, 662,90 mg serbest metformin bazına eģdeğer 850 mg metformin hidroklorür içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLER Farmakodinamik özellikler Metformin, bazal

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI RUPAFİN 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 10 mg rupatadin (fumarat şeklinde). Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, prejelatinize nişasta, mikrokristalin selüloz, kırmızı demir

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir.

KISA ÜRÜN BİLGİLERİ. 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI KARDOZİN 2 MG TABLET KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Her bir tablet 2 mg Doxazosin base a eşdeğer Doxazosin mesylate içermektedir. Yardımcı maddeler için,

Detaylı

GLUCOTROL XL 2.5 mg Kontrollü Salım Tabletleri

GLUCOTROL XL 2.5 mg Kontrollü Salım Tabletleri GLUCOTROL XL 2.5 mg Kontrollü Salım Tabletleri FORMÜLÜ Her GLUCOTROL XL Tablet 2.5 mg glipizid ve boyar madde olarak titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ FARMAKODİNAMİK ÖZELLİKLERİ Glipizid

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. GLİFOR SR 500 mg uzatılmış salımlı tablet Ağızdan alınır.

KULLANMA TALİMATI. GLİFOR SR 500 mg uzatılmış salımlı tablet Ağızdan alınır. GLİFOR SR 500 mg uzatılmış salımlı tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Bir uzatılmış salımlı tablet 500.00 mg metformin hidroklorüre eşdeğer 526.32 mg metformin hidroklorür DC granül

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. LOSARTİL 50 mg film tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her tablette 50 mg losartan potasyum içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristal selüloz, prejelatinize nişasta, koloidal anhidr silika,

Detaylı

Naltrekson un plazma yarı ömrü yaklaşık 4 saattir. Ortalama kan düzeyi 8.55 ng/ml.dir.

Naltrekson un plazma yarı ömrü yaklaşık 4 saattir. Ortalama kan düzeyi 8.55 ng/ml.dir. Ethylex 50 mg Film Tablet FORMÜL 1film tablet, 50 mg Naltrekson hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mikrokristal selüloz, krospovidon, kolloidal silisyum dioksit, magnezyum stearat,

Detaylı

CABRAL 400 mg Film Tablet Ağızdan alınır.

CABRAL 400 mg Film Tablet Ağızdan alınır. CABRAL 400 mg Film Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir film tablet 400 mg feniramidol HCl içerir. Yardımcı maddeler: PEG 4000, Mısır Nişastası, Talk, Kollidon 30, Magnezyum Stearat, Hipromelloz,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. KULLANMA TALİMATI ROTASTİN 24 mg ağızda dağılan tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir ağızda dağılan tablet 24 mg Betahistin dihidroklorür içerir. Yardımcı maddeler : Mannitol E421, mikrokristalin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MUSCOFLEX 4 mg/2 ml I.M. enjeksiyon için solüsyon içeren ampul Kas içine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su

Detaylı

Tip I. Tip II. Semptomlar. Vücut yapısı Zayıf Sıklıkla fazla kilolu. Tedavi İNSÜLİN Diyet, egzersiz; oral antidiyabetik ± insülin

Tip I. Tip II. Semptomlar. Vücut yapısı Zayıf Sıklıkla fazla kilolu. Tedavi İNSÜLİN Diyet, egzersiz; oral antidiyabetik ± insülin Diabetes mellitus Tip I Tip II Tedavi İNSÜLİN Diyet, egzersiz; oral antidiyabetik ± insülin Semptomlar Polidipsi, polifaji, Asemptomatik olabilir poliüri Vücut yapısı Zayıf Sıklıkla fazla kilolu Tip I

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DUODIA 80 mg/500 mg tablet Ağız yolu ile alınır.

KULLANMA TALİMATI. DUODIA 80 mg/500 mg tablet Ağız yolu ile alınır. KULLANMA TALİMATI DUODIA 80 mg/500 mg tablet Ağız yolu ile alınır. Etkin madde(ler): Her bir tablet 80 mg gliklazid ve 500 mg metformin hidroklorür içerir. Yardımcı madde(ler): Povidon K90, mikrokristalin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BETANORM MR 60 mg tablet. Ağızdan alınır. Etkin madde: 60 mg Gliklazid

KULLANMA TALİMATI. BETANORM MR 60 mg tablet. Ağızdan alınır. Etkin madde: 60 mg Gliklazid KULLANMA TALİMATI BETANORM MR 60 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 60 mg Gliklazid Yardımcı maddeler: Kalsiyum fosfat dibazik dihidrat, Polietilen glikol, Hidroksi propil metil selüloz, koloidal silikon

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır.

KULLANMA TALİMATI. PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır. KULLANMA TALİMATI PHOS-NO 1000 mg tablet Oral yoldan uygulanır. Etkin Madde : Her bir tablet 250 mg kalsiyuma eşdeğer 1000 mg kalsiyum asetat içerir. Yardımcı Maddeler : Sodyum nişasta glikolat, Poliletilen

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI MYODİN 4mg/2ml IM ampul Kas üzerine uygulanır. Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, hidroklorik asit, sitrik asit monohidrat, susuz sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. KULLANMA TALİMATI BİTERAL 250 mg Film Kaplı Tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Ornidazol Her film kaplı tablet 250 mg ornidazol içermektedir. Yardımcı Maddeler: Diğer yardımcı maddeler için 6.1 e

Detaylı

HUMALOG 100 IU/mL, 10 ml SOLÜSYON ĠÇEREN FLAKON Ġnsülin Lispro (Rekombinant DNA Orijinli)

HUMALOG 100 IU/mL, 10 ml SOLÜSYON ĠÇEREN FLAKON Ġnsülin Lispro (Rekombinant DNA Orijinli) HUMALOG 100 IU/mL, 10 ml SOLÜSYON ĠÇEREN FLAKON Ġnsülin Lispro (Rekombinant DNA Orijinli) FORMÜLÜ Her 1 ml de, 100 ünite (3.5 mg a eşdeğer) rekombinant DNA orijinli, E.coli de üretilmiş insülin lispro

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır.

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 4. KLİNİK ÖZELLİKLER 4.1 Terapötik endikasyonlar NIZORAL Ovül, akut ve kronik vulvovajinal kandidozun lokal tedavisinde kullanılır. KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NIZORAL 400 mg Ovül 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Her bir ovül etkin madde olarak 400 mg ketokonazol içerir. Yardımcı maddeler: Bütil hidroksianizol

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI GLUFORCE 1000 mg film tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her film tablet 1000 mg metformin hidroklorür (780 mg metformin baza eşdeğer) içerir. Yardımcı maddeler: Povidon (K 90), magnezyum

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. NOTUSS 7.5 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır.

KULLANMA TALĐMATI. NOTUSS 7.5 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI NOTUSS 7.5 mg / 5 ml şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurupta 7.5 mg Butamirat sitrat. Yardımcı maddeler: Sitrik asit monohidrat, sodyum sitrat dihidrat, sorbitol %70 nonkristalin,

Detaylı

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs

Arimidex 1 mg Film Tablet. Prospektüs 1 Arimidex 1 mg Film Tablet Prospektüs 2 Arimidex 1 mg Film Tablet Formül Her bir tablet etken madde 1 mg anastrozol ve yardımcı maddeler,laktoz,sodyum nişasta glikolat ve titanyum dioksit içerir. FARMAKOLOJĠK

Detaylı

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir.

CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. CARDURA 4 mg Tablet FORMÜLÜ CARDURA 4 mg, mesilat şeklinde aktif madde olan doksazosinin 4 mg'a eşdeğer miktarlarını ihtiva eden beyaz tabletler halindedir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ FARMAKODİNAMİK ÖZELLİKLERİ

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI SERUM FİZYOLOJİK İZOTONİK % 0.9 5 ml Ampul Damar içine uygulanır. - Etkin madde: 1 ml si 9 mg sodyum klorür içerir. - Yardımcı madde (ler): Enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz. Çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALİMATI ZİNCO 30 mg tablet Ağız yolu ile kullanılır. Etkin madde: Her 1 tablet 30 mg çinko (çinko sülfat heptahidrat halinde) içerir. Yardımcı maddeler: Mısır nişastası, mikrokristallin selüloz,

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI DROGSAN SODYUM BĐKARBONAT % 8.4 Ampul Sadece damar içi kullanım içindir. Etkin madde Yardımcı maddeler : 10 ml lik ampul de 0.84 g sodyum bikarbonat içerir. : Enjeksiyonluk su Bu ilacı

Detaylı

CARDOPAN 320 mg FĠLM TABLET

CARDOPAN 320 mg FĠLM TABLET CARDOPAN 320 mg FĠLM TABLET sanovel FORMÜLÜ Her film tablet 320 mg valsartan içerir. Boyar madde: Titanyum dioksit, kırmızı demiroksit, FD&C Blue No 2, FD&C Yellow R No 6. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik

Detaylı

Ercefuryl Oral Süspansiyon

Ercefuryl Oral Süspansiyon Ercefuryl Oral Süspansiyon FORMÜLÜ Bir ölçekte (5 ml): Nifuroksazid 200 mg (Nipajin M, şeker, alkol ve portakal aroması içerir.) FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ Farmakodinamik Özellikleri: Bir nitrofuran türevi

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. KREVAL FORTE 15 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. KREVAL FORTE 15 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI KREVAL FORTE 15 mg/5 ml Şurup Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: Her 5 ml şurup, 15 mg butamirat sitrat (3 mg/ml) içerir. Yardımcı maddeler: Sodyum sakarin, benzoik asit, karboksimetilselüloz

Detaylı

POT K EFERVESAN TABLET

POT K EFERVESAN TABLET PROSPEKTÜS POT K EFERVESAN TABLET FORMÜLÜ Her bir efervesan tablet 1,56 g Potasyum a eşdeğer, 2,17 g Potasyum sitrat monohidrat ve 2,00 g Potasyum hidrojen karbonat içerir. Tatlandırıcı olarak şeker, sodyum

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİAMİCRON MR 30 mg tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİAMİCRON MR 30 mg tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI DİAMİCRON MR 30 mg tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 30 mg Gliklazid. Yardımcı maddeler: Kalsiyum hidrojen fosfat dihidrat, Maltodekstrin, Hipromelloz, Magnezyum stearat, Anhidre

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI ZADİTEN 1 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir tablet 1 mg ketotifene eşdeğer bazda 1.380 mg ketotifen hidrojen fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Magnezyum stearat, mısır nişastası,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. 2. DİAKLAZİD MR ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

KULLANMA TALİMATI. 2. DİAKLAZİD MR ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler KULLANMA TALİMATI DİAKLAZİD 30 mg MR Tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: 30 mg Gliklazid içerir. Yardımcı maddeler: mannitol, stearik asit, karnauba mumu, disodyum fosfat susuz, hipromelloz Tip K 4 MCR

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette, 10 mg rupatadine eşdeğer mg rupatadin fumarat içerir.

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Her tablette, 10 mg rupatadine eşdeğer mg rupatadin fumarat içerir. KULLANMA TALİMATI RUPATEK 10 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her tablette, 10 mg rupatadine eşdeğer 12.79 mg rupatadin fumarat içerir. Yardımcı maddeler: Mikrokristalin selüloz, laktoz monohidrat,

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. ADELEKS IM 4 mg/2 mi Ampul Kas içine uygulanır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir ampulde 4 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Sodyum klorür, enjeksiyonluk su. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce

Detaylı

MATOFĠN 500 mg XR TABLET

MATOFĠN 500 mg XR TABLET MATOFĠN 500 mg XR TABLET FORMÜLÜ Her XR tablet, 500 mg metformin HCl içerir. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ Farmakodinamik özellikler Metformin, tip 2 diyabetli hastalarda glukoz toleransını düzelten biguanid

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. MATOFĐN 500 mg XR tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir XR tablet, 500 mg metformin HCl içerir.

KULLANMA TALĐMATI. MATOFĐN 500 mg XR tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Her bir XR tablet, 500 mg metformin HCl içerir. MATOFĐN 500 mg XR tablet Ağızdan alınır. KULLANMA TALĐMATI Etkin madde: Her bir XR tablet, 500 mg metformin HCl içerir. Yardımcı maddeler: Karboksimetilselüloz sodyum, hidroksipropil metilselüloz, mikrokristalin

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. DİAMİCRON MR 30 mg değiştirilmiş salımlı tablet Ağız yoluyla alınır.

KULLANMA TALİMATI. DİAMİCRON MR 30 mg değiştirilmiş salımlı tablet Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI DİAMİCRON MR 30 mg değiştirilmiş salımlı tablet Ağız yoluyla alınır. Etkin madde: 30 mg Gliklazid. Yardımcı maddeler: Kalsiyum hidrojen fosfat dihidrat, Maltodekstrin, Hipromelloz, Magnezyum

Detaylı

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUPRİD 2 mg Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde:

ÜRÜN BİLGİSİ. 1. ÜRÜN ADI İNSUPRİD 2 mg Tablet. 2. BİLEŞİM Etkin madde: ÜRÜN BİLGİSİ 1. ÜRÜN ADI İNSUPRİD 2 mg Tablet 2. BİLEŞİM Etkin madde: Glimepirid 2.00 mg 3. TERAPÖTİK ENDİKASYONLAR Kan şekeri düzeylerinin tek başına diyet, fiziksel egzersiz ve kilo kaybı ile yeterince

Detaylı

Terazosin 5mg Tablet Formülü: Etkin madde: 1 tablet, 5mg terazosine eģdeğer terazosin hidroklorür içerir.

Terazosin 5mg Tablet Formülü: Etkin madde: 1 tablet, 5mg terazosine eģdeğer terazosin hidroklorür içerir. TERAUMON Terazosin 5mg Tablet Formülü: Etkin madde: 1 tablet, 5mg terazosine eģdeğer terazosin hidroklorür içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz, mısır niģastası, talk, magnezyum stearat. FARMAKOLOJĠK ÖZELLĠKLERĠ:

Detaylı

Uygulama şekli : Sadece ağızdan kullanım içindir. Yemeklerden önce ya da sonra veya yemeklerle birlikte ölçek vasıtasıyla kullanılabilir.

Uygulama şekli : Sadece ağızdan kullanım içindir. Yemeklerden önce ya da sonra veya yemeklerle birlikte ölçek vasıtasıyla kullanılabilir. KISA ÜRÜN BİLGİLERİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI NOTUSS FORT şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde : Butamirat sitrat Yardımcı maddeler : Sodyum sitrat dihidrat Sodyum benzoat Sorbitol % 70

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALİMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALİMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. MUSCOFLEX 8 mg kapsül Ağız yoluyla alınır. KULLANMA TALİMATI Etkin madde: Her bir kapsülde 8 mg Tiyokolşikosid Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat, mısır nişastası, magnezyum stearat, jelatin, sodyum

Detaylı

DROPİA 45 mg TABLET FORMÜLÜ

DROPİA 45 mg TABLET FORMÜLÜ DROPİA 45 mg TABLET FORMÜLÜ Her tablet, 45 mg Pioglitazon a eşdeğer Pioglitazon HCl içerir. Yardımcı maddeler: Laktoz monohidrat. Tiazolidindion grubu ilaçlar (rosiglitazon, pioglitazon) konjestif kalp

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol.

KULLANMA TALİMATI. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. KULLANMA TALİMATI STİDERM jel Cilde uygulanır. Etkin Madde: Mepiramin maleat, lidokain hidroklorür, dekspantenol. Yardımcı Maddeler: Benzalkonyum klorür, mentol kristali, karbomer 980, disodyum EDTA, sodyum

Detaylı

Bu Kullanım Talimatında:

Bu Kullanım Talimatında: KULLANMA TALİMATI HYDRYLLİN compound şurup Ağızdan alınır. Etkin madde: Her 5 ml sinde 14 mg difenhidramin içerir. Yardımcı maddeler: Mentol, Sodyum sitrat, Şeker, Glasiyel asetik asit, Gliserin, Etil

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. MİGLİTEC 25 mg tablet Ağız yolu ile alınır.

KULLANMA TALİMATI. MİGLİTEC 25 mg tablet Ağız yolu ile alınır. KULLANMA TALİMATI MİGLİTEC 25 mg tablet Ağız yolu ile alınır. Etkin madde: Her bir tablet 25 mg miglitol içerir. Yardımcı maddeler: Starch RX 1500, Avisel ph 102, Aerosil 200, Magnezyum Stearat. Bu ilacı

Detaylı

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSAMOL 7.5 mg / 5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Butamirat sitrat

KISA ÜRÜN BİLGİSİ. 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSAMOL 7.5 mg / 5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM. Etkin madde: Butamirat sitrat KISA ÜRÜN BİLGİSİ 1. BEŞERİ TIBBİ ÜRÜNÜN ADI TUSAMOL 7.5 mg / 5 ml şurup 2. KALİTATİF VE KANTİTATİF BİLEŞİM Etkin madde: Butamirat sitrat 7.5 mg Yardımcı maddeler: Sorbitol Gliserin Sodyum Sakarin 2.5

Detaylı

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir.

KULLANMA TALĐMATI. Bu ilacı kullanmaya başlamadan önce bu KULLANMA TALĐMATINI dikkatlice okuyunuz, çünkü sizin için önemli bilgiler içermektedir. KULLANMA TALĐMATI LEVOPRONT öksürük şurubu Ağızdan alınır. Etkin madde: 1 ml de 6 mg Levodropropizin içerir. Yardımcı maddeler: Metil paraben, propil paraben, sakkaroz, kiraz aroması, monohidrat sitrik

Detaylı

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Herbir tablette,16 mg betahistin dihidroklorür

KULLANMA TALİMATI. Etkin madde: Herbir tablette,16 mg betahistin dihidroklorür KULLANMA TALİMATI MORESERC 16 mg tablet Ağızdan alınır. Etkin madde: Herbir tablette,16 mg betahistin dihidroklorür Yardımcı Maddeler: Mikrokristalize selüloz, mannitol, sitrik asit anhidrat, kolloidal

Detaylı